Digidexo.com

lekkasje etter hypofyse operasjon

Hvordan løse Lekkasje etter urinering

Lekkasje etter vannlating er vanligvis forårsaket av inkontinens, noe som er et tap av blærekontroll. Å finne ut hvordan du kan løse lekker etter urinering starter med en mer spesifikk diagnose av hvilken type inkontinens. Behandlinger kan inkludere en rekke alternativer fra kosthold endringer og bekken øvelser til medisiner eller kirurgi.

Bruksanvisning

•  Oppsøk en diagnose fra en urolog for å angi hvilken type inkontinens. De grunnleggende typer:
• Stressinkontinens (SUI) er et resultat av svekkede bekkenbunnsmuskulatur kombinert med urethral sphincter problemer. SUI forårsaker lekkasje når kroppsbevegelser, som nysing og ler, legge press på blæren.
• Haster urininkontinens og overaktiv blære oppstår når nerver er skadet. Disse typer forårsake plutselig og presserende behov for å urinere.
• Blandet inkontinens inkluderer noen av symptomene på både haster og stressinkontinens.
• Overløpsinkontinens, også kjent som kronisk urinretensjon, fører deg til å lekke fordi for mye urin er produsert og beløpet overstiger hva blæren kan holde til enhver tid.

Forstå at selv om de typer urininkontinens er lik for menn og kvinner, vil behandlinger forskjellig. Men de vil alle bli fokusert på enten atferdsmessige, medisiner eller kirurgiske behandlinger.

•  Prøv atferdsterapeutiske teknikker for å redusere inkontinens. Også kjent som blærekontroll trening, inkluderer disse tilnærmingene planlagt toalettbesøk, bekken muskel øvelser (Kegel øvelser), endringer biofeedback, og livsstil. Biofeedback er en smertefri terapi der elektriske sensorer brukes til å hjelpe deg å bli mer bevisst på dine kroppsfunksjoner og gjenvinne blærekontroll.

Søk råd fra legen din om medisiner hvis atferds teknikker ikke fungerer. En rekke legemidler, både muntlig og aktuell, er tilgjengelig via resept som kan avlaste din urin lekker symptomer. Noen er laget for å hjelpe deg å tømme mer fullstendig når du tisser, mens andre hjelper stramme bekkenmusklene for å redusere lekkasje. Resepten vil avhenge av den type inkontinens man har.

Hvis alt annet mislykkes, kan kirurgi være neste skritt. Avhengig av typen av inkontinens, kan det kurere tilstand eller i det minste tilveiebringe forbedring, særlig dersom lekkasjen er et resultat av et forandret blære stilling fra fødsel eller en blokkering som følge av en forstørret prostata. Vanlige operasjoner for inkontinens kan inkludere blærehals suspensjon, slynge prosedyrer, kollagen injeksjoner rundt urinrøret, kunstig lukkemuskel implantater, og sakrale nervestimulatorer.

Tips og advarsler

  • For å redusere effekten av inkontinens, miste overflødig vekt, slutte å røyke, unngå alkoholholdige drikkevarer, redusere koffein forbruk, spise en balansert kosthold for å unngå forstoppelse, og unngå tunge løft.

Hvordan styrke Sener etter en operasjon

Sener koble musklene til knoklene i ulike leddene som kne, akilleshæl, håndledd, hofte, skulder og til og med tilbake ryggvirvlene. Etter en operasjon, alle sener er stramme. Dessuten vil de fleste leger har sin pasient bære en felles skinne i flere uker for å tillate den sene tid til å gro. Den beste måten å forsterke ethvert sene etter at operasjonen er utført ved rehabiliteringsøvelser. Dette vil etter hvert bidra til en individuell gevinst full bruk av deres felles og sene.

Bruksanvisning

Bygge Styrke tilbake i Sener

Hvis du gjenoppretter fra håndleddet kirurgi, rette armen foran deg med håndflaten vendt opp og fingrene utvidet. Grab fingrene med den andre hånden og trekke tilbake på fingrene, strekke dem så langt tilbake som mulig. Hold i 15 til 30 sekunder, deretter slappe av. Gjenta tre ganger. Deretter slår hånden slik at håndflaten vender nedover mens du holder armen rett. Grab fingrene med den andre hånden og presse dem ned så langt som mulig. Hold denne posisjonen i 15 til 30 sekunder. Gjør tre repetisjoner. Til slutt, presse en tennisball i fem sekunder, deretter slappe av. Gjør så mange repetisjoner som du kan. Gjenta disse øvelsene daglig. (Se res. 1 nedenfor for flere øvelser)

Hvis du har hatt kne kirurgi, ligge på en seng med begge knærne utvidet. Stramme sakte ditt lår muskel og presse baksiden av kneet til gulvet. Hold denne posisjonen i 5 til 10 sekunder. Gjenta 10 ganger på to minutter. Sitte i en stol. Plasser den andre foten over ankelen din skadede benet. Ved hjelp av litt motstand fra toppen foten, sakte løfte leggen opp så langt som mulig. Hold denne posisjonen i 5 til 10 sekunder. Senk begge bena tilbake. Gjør så mange repetisjoner som du kan. (Se res. 2 nedenfor for flere kneet øvelser)

Hvis du gjenoppretter fra rotator cuff eller skulder kirurgi, utføre følgende oppgaver: Grab baksiden av albuen og trekk det mot brystet. Hold denne posisjonen i 15 til 30 sekunder. Gjenta tre ganger. Deretter Stå i døråpningen med albuen bøy på 90 grader. Plasser baksiden av håndleddet mot dørkarmen og trykker mot den. Hold i fem sekunder. Har tre sett med 10 repetisjoner. Til slutt, mens du står, holder et kosteskaft bak ryggen med håndflatene vendt bakover. Beveg kost så langt bakover som mulig. Hold stillingen i fem sekunder, deretter slappe av. Gjenta 10 ganger. (Se res. 3 nedenfor for flere skulderøvelser)

For postoperativ korsryggen styrke, ligge på gulvet med knærne pekende opp og begge føttene på gulvet. Trykk sakte korsryggen i gulvet. Hold i fem sekunder, deretter slappe av. Gjenta 10 ganger. Neste, knele på et teppe eller matte med begge hendene ned. Sakte løfter høyre kne på gulvet og strekker beinet så langt tilbake som mulig. Hold i fem sekunder og deretter ta med beinet ned igjen. Gjenta samme bevegelse med venstre ben. Gjør 10 repetisjoner med hvert ben.

Kirurgiske Stockings etter en operasjon

Kirurgiske strømper eller komprimering slange brukes etter en operasjon for å redusere risikoen for blodpropp i bena. Postoperativ immobilitet kan forårsake blod å stagnere og deretter blodpropp. Kirurgiske strømper gi milde vaskulær kompresjon som oppfordrer blodstrømmen.

Time Frame

Kirurgiske strømper er satt på pasienten umiddelbart etter en operasjon og opphold på inntil legen skriver en ordre for fjerning. Når pasienten blir mer ambulerende, risiko for blodpropp avtar så behovet for kirurgiske strømper blir mindre akutt.

Fordeler

Kirurgiske strømper er også kalt anti-tromboembolytisk (TED) slange. I tillegg til å fremme optimal etappe sirkulasjon, kirurgiske strømper gi lindrende press til beina, hjelpe pasienten føler seg tryggere når du forsøker å ambulate.

Advarsel

Pleiepersonalet må sjekke pasientens sirkulasjon og hud tilstand med jevne fjerne de kirurgiske strømper. Hvis strømpene ikke er fjernet, kan tegn og symptomer på farlige blodpropper som rødhet, varme og hevelse ikke bli avslørt. En postoperativ pasient er ikke alltid i stand til å oppfatte smerte og andre symptomer på potensielle blodpropper, så hvis pleiepersonell ikke evaluere ikke bena uten kirurgiske strømper, er pasienten i fare for å oppleve en trombolytisk hendelse.

Hvordan Heal Blære Lekkasje etter operasjonen

Blære lekkasje er et vanlig problem etter operasjoner i urogenitale området, for eksempel nedbrutt kirurgi. Problemet med blære lekkasje kan være så trivielt som en og annen lekkasje hver gang du nyser eller hoster, eller det kan være så alvorlig som umiddelbar vannlating som kanskje ikke engang vente til du kommer til toalettet. Vanligvis helbredelse av blæren lekkasje innebærer noen enkle endringer i livsstil, medisinsk behandling eller kirurgi, alt avhengig av legens råd. Følgende tips kan bidra til å helbrede blæren lekkasje problemet, og forhåpentligvis bidra til å kvitte seg med alle de følelser av angst og forlegenhet knyttet til den.

Bruksanvisning

Bruk Kegel øvelser. En Kegel øvelsen er ubevisst utført når bekken musklene strammes hver gang du prøver å stoppe urin eller gass. Bekken musklene som er involvert i denne øvelsen kan hjelpe den eksterne sphincter, settet av muskler som er involvert i vannlating, for å bli sterkere. Samtidig opprettholde normal pusting og holde lår, setet og magemusklene avslappet, stramme bekkenmusklene i 3 sekunder som om du er unnlatelse flyten av urin, deretter slappe av. Utfør Kegel øvelser regelmessig mens du står eller sitter, når som helst og hvor som helst. Søke råd fra legen din for å bestemme frekvensen av kegal øvelser. Det er nødvendig å bruke disse øvelsene påfølgende operasjonen etter at kateteret er blitt fjernet.

Vurder å bruke biofeedback ved bruk av Kegel-øvelser. Det er et spesielt treningsprogram som er utviklet for å overvåke og evaluere hvor godt Kegel øvelsen utføres. Biofeedback sysselsetter en rekke instrumenter som konverterer de sammentrekninger av lukkemuskelen i et lysglimt eller en tone som viser hvor godt de Kegel øvelser ble gjort. Målet er at pasienten skal utføre muskelsammentrekninger som produserer korrekt tilbakemelding.

Time din urinering. Planlegg din urinering i stedet for å gå på do hver gang du føler trang. Begynn med å gå på do bare hver time, og du kan gå opp til enda en fire-timers gap når du har etablert full kontroll over blæren. På denne måten er du condition hjernen din til å kommandere blæren. Hvis trangen til å gå på do kommer opp før den innstilte tiden, distrahere deg selv med noen aktivitet.

Unngå mat og drikke som gjør du tisser oftere enn vanlig. Matvarer som sukkerholdig mat, krydret mat, sjokolade og sure frukter har denne effekten på kroppen. Koffeinholdige drikker og alkoholholdige drikkevarer har en lignende effekt.

Spør legen din om muligheten for å bruke medisiner. Antimuskariniske narkotika er de vanlige resepter for overaktiv blærer. Sympatomimetika er også effektive. Videre spør legen om bruk av antikolinerge legemidler. Tenk østrogenbehandling som en løsning hvis du er en kvinne.

Unngå medisiner som kan føre til hyppig vannlating, for eksempel beroligende midler, antidepressiva, antihistaminer, kalsiumkanalblokkere, narkotika og diuretika.

Prøv å miste vekt. Innvollsfett kan føre direkte trykk på blæren. Hvis du vurdere over 29 i kroppsmasseindeks (BMI), er det på tide for deg å vurdere å styre din diett for å miste noen pounds.

Vurder å bruke en kunstig urin sphincter (AUS). Dette er en kirurgisk prosedyre som brukes som et alternativ i tilfeller av vedvarende og alvorlig blære lekkasje.

Be legen din om å bruke en serie av kollagen injeksjoner hvis blæren lekkasje vedvarer selv etter 18 måneder.

Bruk et kateter. Sett denne enheten regelmessig for å tappe urin fra blæren. Vurder å plassere en kondomkateter ved enden av penis for å tømme urin til en pose plassert under klær. Dette alternativet er bare for menn og er nødvendig dersom lekkasjen vedvarer utover 18 måneder.

Tips og advarsler

  • Unngå å drikke for mye før urinkontroll har blitt fullstendig restaurert. Alltid søke råd fra en medisinsk faglig før du tar noen skritt i healing blære lekkasje.
  • Enhver inkontinens enhet med kondom kateter eller klemme eller en vedlagt pose kan i det lange løp holde deg fra å utvikle riktig og nødvendig muskelkontroll å helbrede blære lekkasje. Medisiner kan forårsake en rekke bivirkninger forbundet med sentralnervesystemet eller den gastrointestinale område.

Lekkasje etter hysterektomi

En hysterektomi er et kirurgisk inngrep der en kirurg fjerner en kvinnes livmor enten gjennom magen eller via vagina. Selv om en hysterektomi kan redusere helseproblemer, slik som fibroids, endometriose, livmor prolapsed, kreft, vaginal blødning eller kroniske bekkenproblemer, er det ikke uten vesentlige risikoer inkludert inkontinens eller lekker.

Statistikk

Ifølge en studie av Dr. Daniel Altman, var dobbelt så sannsynlig at du trenger kirurgi senere for å redusere urinlekkasje svenske kvinner som hadde en hysterektomi. Tidligere forskning har vist at det kan bare øke risikoen, og at et annet resultat var mulig.

Årsak

Selv om graden av inkontinens varierer, er det ofte brakt på grunn av latter, nysing, hoste eller trening. Slike situasjoner kalles stressinkontinens fordi det er en fysisk årsak eller aktivitet inntreffe, som kan oppstå på grunn av en svekkelse i bekkenbunnsmuskulaturen eller manglende funksjon i urinrøret muskel. En annen årsak er at blæren kan være overaktiv på grunn av endringer i muskelsystemet og forårsake lekkasje uten advarsel. Jo mer sjelden årsak inkontinens etter en hysterektomi, er at en fistel har utviklet seg i løpet av eller etter operasjonen, for derved å opprette en forbindelse mellom blæren og vagina. I dette tilfellet ville det være kontinuerlig lekkasje uten forvarsel.

Forebygging

Forebygging for urinlekkasje etter en hysterektomi kan begynne med Kegel øvelser, som innebærer regelmessig mosjon av musklene i bekkenbunnen. Disse bidrar til å holde musklene tonet og er gjort ved kontrahering og avslappende bekkenbunnsmusklene.

Diagnose

Snakk med din lege eller urolog hvis du har problemer med urininkontinens etter en hysterektomi. En rekke tester kan hjelpe i diagnosen for å fastslå årsaken, for eksempel en urinanalyse for å utelukke infeksjon og en cytoscopy å inspisere anatomi av blæren for misdannelser. En urologisk studien kan bli pålagt å bestemme urin flyt og trykk, ved å måle mengden av urin som er igjen etter vannlating, og en stresstest kan sjekke for urinlekkasje når engasjert i aktivitet. Ved diagnostisering av inkontinens etter en hysterektomi fortsatt ikke er klar, kan ytterligere tester som for eksempel et røntgenbilde eller electromyogram gi avbildning av organer, slik som nyrer, blære og bekkenbunnen.

Behandling

En slynge prosedyren kan gjøres av en urologens for å behandle urin-lekkasje. Kirurgen plasserer en slynge rundt urinrøret, noe som vil bidra til å løfte den i sin normale stilling og hindre lekkasje. Seilet kan lages med muskel, leddbånd eller sene vev fra pasienten, dyr eller laget fra syntetiske materialer. En innleggelse på sykehus er nødvendig for noen få dager, og utvinning kan ta noen uker. Det er viktig å unngå å løfte noe tungt eller delta i anstrengende aktivitet når du gjenoppretter. En slynge prosedyre skapt av Mayo Clinic kirurger gir mulighet for justering av seilet etter inngrepet, noe som kan øke suksessen av operasjonen.

Lekkasje Etter en Spinal Tap

Cerebrospinalvæsken (CSF) kan lekke etter en spinalpunksjon er utført for diagnose eller injeksjon. Lekkasje er vanligvis kortvarig og løser med hvile, ifølge University of Illinois Medical Center.

Årsak og symptomer

Etter en ryggmargsprøve, kan CSF lekke fra arachnoid membran av sentralnervesystemet. En klar, vannaktig væske lekker fra stikkstedet, øre eller nese kan være synlig. Pasienten rapporterer vanligvis en hodepine som forbedrer når han legger seg ned.

Diagnose

Sporadisk CSF lekkasje er ikke forebygges etter en Spinal Tap. Væsken kan bli testet for å identifisere det som CSF, men hvis ledsaget av en hodepine etter en spinalpunksjon, er CSF lekkasje ofte antatt.

Behandling

Antibiotika, hvile og noen ganger kateter settes inn i korsryggen brukes til å behandle CSF lekkasje. Problemet kan også skyldes svulster, kirurgi eller hodeskade.

Hvordan hjelpe noen etter bypass operasjon på sykehuset

Hvordan hjelpe noen etter bypass operasjon på sykehuset


Bypass kirurgi krever en lang restitusjonsperiode. I løpet av den tiden, vil din kjære trenger hjelp og TLC. Gi omsorg krever en grunnleggende forståelse av hva han eller hun trenger etter en større operasjon.

Bruksanvisning

Besøk pasienten så mye som du kan med mindre hun eller hennes lege råder deg ikke til.

Hjelpe henne med måltider. Sykepleierne vil sette pasientens skuffen opp og få henne i gang. Ikke holder eller oppstyr, men gi henne en hånd hvis hun trenger det.

Hjelp henne gå. Det er betryggende for en pasient å ha en kjærlig arm å lene seg mot når hun rusler opp og ned i hallen, få styrke i bena.

Oppmuntre henne til å gå, hoste og puste dypt, og unngå stress, men være avslappet om det.

Unngå å ha masse folk i å besøke med mindre pasienten ber om dem. Husk hun er fortsatt midt i en stor oppgang. Limit besøkende til bare de mest umiddelbare familiemedlemmer. La barna hjemme hvis mulig.

Oppmuntre pasienten til å følge instruksene fra hennes leger og sykepleiere. La pasienten klage, men ikke ta hennes side og fortelle henne at det er greit å hoppe over hennes post-op aktiviteter når hun føler for det.

Spør leger og sykepleiere spørsmål når det er noe du ikke forstår. Ha tro på det medisinske personalet.

Tips og advarsler

  • Visiting betyr ikke at du må snakke med pasienten hele tiden eller svare på telefonen hennes eller gi henne din mening om hver lille ting. Den mest terapeutisk måte å besøke for lengre perioder, er å sitte stille, flere skritt fra pasientens seng, og bare være. Pasienten vil føle seg trygg og trøstet å ha deg i nærheten, men du vil være langt nok unna at hun kan ta en catnap når hun føler for det.
  • Hvis du eller dine nærmeste familiemedlemmer er syke med forkjølelse, influensa eller sår hals, ikke besøke pasienten med mindre du bære en kirurgisk maske. Pasienten bruker alle sine fysiske ressurser for å gjenopprette fra en større operasjon. Det er urettferdig å spørre kroppen hennes til å også bekjempe en infeksjon som du eller noen andre besøkende har brakt i. Spør ICU sykepleier for en maske hvis du føler deg syk. Eller bo hjemme og sende en annen nær slektning til å ta plassen din.

Øvelser for å øke Breathing Endurance etter en operasjon

Alle operasjoner innebærer en risiko. En kollapset lunge og nedsatt lungefunksjon er to alvorlig risiko. Innsamling av sekret i lungene kan føre til lungebetennelse. Pusteøvelser kan bidra til å unngå disse risikoene og øke lungefunksjonen etter operasjonen.

Deep-pusteøvelser

Øve dype pusteøvelser ved å ta dype jevne åndedrag vil bidra til å øke lungekapasiteten og puste utholdenhet. Puste inn så langt du kan, og deretter exhaling helt åpner og øvelser lungene. Denne prosessen bidrar også klare lungene av noe slim som kan samle som et resultat av å motta anestesi. Legen din kan be deg om å gjøre denne øvelsen flere ganger i timen.

Incitament Spirometri

Insentiv spirometri utføres med et apparat som kalles et insentiv spirometer, et håndholdt apparat du puster inn som måler kapasiteten på lungene. Den består av et munnstykke koblet til en slange som kobler inn i en vertikal kolonne med en liten ball i den. Som du puster inn, flytter ballen opp den vertikale kolonnen, og gir deg en visuell referanse av lungekapasiteten. En luftveiene terapeut forteller deg den riktige metoden for denne behandlingen. Legen din kan bestemme at du utfører denne pusteøvelse en gang i timen eller oftere hvis det er nødvendig.

Snurpet Lip Breathing

Også kjent som pustekontroll, hjelper snurpet leppe puste øke lungefunksjonen og bedre oksygenering. En luftveiene terapeut vil be deg om å puste inn gjennom nesen og puster gjennom munnen. Exhaling bør ta to til tre ganger lenger enn innånding. Som med andre pusteøvelser, vil legen avgjøre hvor ofte du bør gjøre dette for maksimal effekt.

PEP Therapy Og Huff Hoste

Positivt ekspiratorisk trykk og huff hoste brukes for å utvide lungekapasitet og fjerne sekret fra lungene. En luftveiene terapeut vil hjelpe deg å gjøre denne behandlingen. PEP-enhet skaper press som du puster inn sin ventil. Denne motstanden hjelper deg trene lungene. Etter to serier med 10 pust hver, er 02:58 Huff hoste gjort. Du huff hoste ved forsiktig å si "huff" som du hoster. Dette bidrar klart sekret som kan ha samlet inn i lungene dine.

Fordelene med pusteøvelser etter operasjonen

I en studie gjort av Chest Foundation, 73 prosent av pasientene som fikk pusteøvelser etter operasjon for fire dager hadde bedre lungefunksjon enn den gruppen som ikke gjør pusteøvelser.

Hvordan å myke opp områder i mitt magen etter uterinfibroid Operation

Hvordan å myke opp områder i mitt magen etter uterinfibroid Operation


Hardhet i magen etter en operasjon, slik som uterin fibroid fjerning, er på grunn av dannelsen av arrvev. Voksninger er områder av herdet vev som kan dannes i andre enn snittet steder. De områder av arrvev som kan oppstå når vevet utsettes for et tørt miljø under operasjonen. En kirurg kan ta forebyggende tiltak for å redusere forekomsten av sammenvoksninger ved å holde vevet fuktig under operasjonen eller utføre kirurgi laproscopically stedet for en åpen abdominal kirurgi.

Hvordan å myke opp områder i mitt magen etter uterinfibroid Operation

Følg instruksjonene fra legen etter livmor fibroid kirurgi. Følgende retninger for sårbehandling reduserer arrdannelse.

Diskuter dine bekymringer angå herdet områder av magen med din lege. Han kan gi deg injeksjoner av steroider eller hyaluronidase å bryte ned arrvev under huden.

Besøk en massasjeterapeut. Massasje kan manuelt myke opp og bryte opp arrvev. Det kan ta mange besøk å oppnå resultater.

Besøk en akupunktør. Akupunktøren vil sette akupunkturnåler inn i herdet vev for å fremme blodsirkulasjonen i området og bryte ned arrvev. En akupunktør kan også anbefale kinesiske urtemedisiner som Major Rabarbra kombinasjon, som er tenkt å bryte ned sammenvoksninger ved å forbedre blodstrøm, ifølge Institute of Traditional Medicine.

Diskuter kirurgiske alternativer med legen din dersom arrvev vedvarer. Kirurgen vil fjerne sammenvoksninger, men det er en sjanse for at etter operasjonen sammenvoksninger kan dukke opp igjen.

Hint

  • Diskuter behandlinger som du ønsker å prøve (massasje, akupunktur) med legen din for å sikre at det ikke er noen kontraindikasjoner for helsen din.

Hvordan utøve etter et hjerte bypass

Hvordan utøve etter et hjerte bypass


Koronar bypass kirurgi refererer til en fremgangsmåte som brukes til å behandle blokkerte arterier, noen ganger kalt koronar arteriesykdom eller koronar aterosklerose. Under prosedyren, tar en kirurg en sunn blodåre fra brystet, arm, ben eller magen og fester det til andre arterier i hjertet og forbedrer blodstrømmen. Koronar bypass kirurgi reduserer risikoen for hjerteinfarkt og reduserer noen symptomer, men det er ikke en permanent kur. Trene er viktig å holde seg frisk etter en koronar bypass kirurgi.

Hvordan utøve etter et hjerte bypass

•  Snakk med legen din om hvor lenge du må vente etter operasjonen før du starter et treningsprogram. I tillegg spør om enkelte aktiviteter er usikre.

Gå litt hver dag. Bruk komfortable klær og sko, og be et familiemedlem eller en venn til å følge deg de første gangene. Sørg for at du holder deg i nærheten av hjemmet, spesielt på de første par turer. For eksempel å gå tre runder rundt blokken din er tryggere enn å gå i en større sløyfe. Ikke bekymre deg om din hastighet. I stedet, gå på et behagelig, jevnt tempo.

•  Øk avstanden av dine turer som tiden går. Prøv å gå i minst 30 minutter om dagen, minst fem ganger i uken. De fleste koronar bypass pasienter kan gå 12:59 og en halv miles daglig en måned etter sin operasjon, ifølge Columbia University Medical Center.

Snakk med legen din hvis du ønsker å legge til mer anstrengende øvelser, for eksempel svømming, golf eller vektløfting til ditt treningsprogram. Disse øvelsene vil også forbedre ditt hjerte helse, men du må kanskje vente til snitt har fullstendig helbredet.

Hint

  • Hvis det er for varmt eller kaldt ute, gå på en innendørs kjøpesenter i stedet.
  • Spise et sunt kosthold og røykeslutt vil også hjelpe deg å holde seg frisk etter bypass kirurgi.
  • Stopp umiddelbart dersom du føler deg svimmel, kortpustet eller veldig sliten. Walk mindre neste dag. Hvis du har brystsmerter, kvalme, oppkast eller hodepine, oppsøke lege umiddelbart.

Diett for pasienter etter galleblæren fjernes

Galleblæren er en del av gallesystemet, som også omfatter leveren og bukspyttkjertelen, og understøtter fremstilling av galle og fordøyelsesenzymer. Dietter høy i fett og kolesterol har en tendens til å forstyrre galleblæren hos noen mennesker, slik at behovet for kirurgi. Grunner til at du kan ha din galleblæren fjernet er galleblæren steiner, leverproblemer, pankreatitt og fedme. Når galleblæren er fjernet, er det viktig å opprettholde en riktig kosthold for å sikre en rask utvinning, forsikrer fordøyelsessystemet forblir funksjonell og avverge fremtidige problemer.

Flytende Diet umiddelbart etter operasjonen

En flytende diett etter kirurgi er viktig for å tillate at fordøyelsessystemet tid til å hvile. Væsker som er anbefalt når en pasient er utvinne på sykehuset, da pasienten må følge en flytende diett hjemme etter å ha blitt sluppet ut. Mulige komplikasjoner av en flytende diett er kvalme og forstoppelse.

Ifølge Mayo Clinic, blir en flytende diett anbefales etter gastrointestinal operasjon og består av ikke fast føde. Dette kan inkludere matvarer som supper, juice, gelatin, is spretter, vann og te.

Endre matvaner

Når du har blitt ryddet for å gjenoppta spise fast føde, må du endre matvaner. Siden galleblæren er fjernet, kroppen ikke lenger har evnen til effektivt å bryte ned fett, og dette belaster fordøyelsesprosessen.

Ifølge kirurgi-Guide.com, matvarer som må unngås etter å ha en galleblæren fjernet er fet mat, stekt mat, nøtter, brokkoli, grønnsaker fra kål familien og krydret mat. Ikke bare gjør disse matvarene belastningen fordøyelsessystemet, men matvarer som brokkoli og kål har en tendens til å forårsake oppblåsthet og gass.

Adopter en Low Fat Diet

Et fettfattig kosthold anbefales etter galleblæreoperasjon. En diett lav på fett gjør at fordøyelsessystemet til å fungere uten å overarbeide leveren og bukspyttkjertelen. Også, spise sunnere mat bidrar til å hindre fremtidige fordøyelses komplikasjoner.

Å spise sunt krever endringer, ikke bare i matvaner bur hvordan maten blir til i tillegg. Opt for baking eller dampende stedet for steking, spise hele matvarer i stedet for bearbeidet mat, trimming fett fra kjøtt eller spise slankere kjøtt og fisk.

Hvordan ta vare på deg selv etter Rotator Cuff kirurgi

Omsorg for deg selv etter enhver operasjon kan være en utfordring. Med rotator cuff kirurgi, vil du trenger mye tålmodighet og en personlig assistent. Recovery starter på sykehuset og vil fortsette i mange uker, og kanskje måneder, av hjemmehjelp og fysioterapi. Suksessen til utvinningen vil avhenge av hvor godt du følger behandlingsopplegget.

Bruksanvisning

•  Snakk med din lege og fysioterapeut før han ble utskrevet fra sykehuset. De vil gi deg instruksjoner om hvordan du skal ta vare på din skulder og hva de skal gjøre eller ikke gjøre. Still spørsmål og være klart om alle instruksjonene.

Be om hjelp til personlig pleie når du er hjemme. Du trenger hjelp til av- ​​og påkledning, bading og andre personlige rutiner. Når bading, beskytte snittet med plastfolie; ikke suge området. Hvis bandasjer blir våt, erstatte dem med en tørr dressing. Ikke senk skulderen i vann inntil stingene er fjernet. Ikke kjør bil eller løfte skulderen eller tunge gjenstander før du har fått den i orden av legen din.

Bruk en ispose og is skulderen for de første 48 timene etter operasjonen. Emedicinehealth, www.emedicinehealth.com, anbefaler at ising gjøres tre ganger per dag i 15 til 20 minutter hver gang for å hjelpe med eventuelle hevelse. Bruk en slynge eller en skulder startsperre å hvile og holde skulderen stabil. Hvis du har fått foreskrevet smertestillende medikamenter, følg instruksjonene og bruke riktig dosering. Bruk varmebehandling etter 48 timer. Veksle dine isen behandlinger med varme terapi ved hjelp av en varmepute. Dette vil fremme helbredelse ved å tegne blod til området.

Gjør en avtale med en fysioterapeut i løpet av den første uken. Skaff instruksjoner for en strekk og treningsprogram. Begynn sakte med den strekker rutine, som foreskrevet av terapeut. Dette vil holde skulderleddet fra å bli stiv. Når du har ingen smerter, begynne å gjøre skulder øvelser for å styrke musklene. Stretching og trener må gjøres daglig.

Gjør en avtale med legen din 10 til 12 dager etter operasjonen for å ha noen sting fjernet og for å få en oppdatering på utvinning din fremgang. Diskutere eventuelle bekymringer du måtte ha og de neste trinnene for å fortsette utvinning.

Tips og advarsler

  • Hvis du sover i sengen etter rotator cuff kirurgi er for vanskelig, kan sove i en lenestol bli enklere. Spise sunn mat vil hjelpe deg å føle deg bedre etter operasjonen. Det kan ta måneder for en fullstendig gjenoppretting. Vær tålmodig, og fortsetter å strekke og trene slik at fremtidige rotator cuff skader kan unngås.
  • Hvis du har ekstrem smerte og hevelse som ikke vil gå bort, frysninger og feber, uvanlig blødning fra såret eller det stingene kommer tape, straks oppsøke lege.

Hvordan å Fly etter operasjonen

Hvordan å Fly etter operasjonen


Medisinske problemer er aldri praktisk. Folk planlegger sine travle liv aldri innser at en medisinsk tilstand kan oppstå forårsaker dem til å gjennomgå en operasjon. Selv om du bør alltid forsøke å bli satt og hvile etter enhver operasjon, kan det være situasjoner som tvinger deg til å reise - spesielt hvis du gjennomgikk akutt kirurgi mens du er borte fra hjemmet. Flying etter operasjonen krever enorm omsorg, omtanke og samarbeid med legen din.

Bruksanvisning

•  Ta kontakt med din kirurg og enhver annen lege som har behandlet deg. Hvert tilfelle er unikt, og du trenger en tilpasset plan for å sikre de riktige forholdsregler blir tatt for ditt spesielle tilfelle.

Legge til rette for en luft-ambulanse hvis post-kirurgisk status har du mindre mobile enn det som kreves for å gå ombord og avslutte et fly. Vurder også det hvis immunforsvaret er alvorlig kompromittert som fly hytter sirkulere luften og utsette deg for andre passasjerenes bakterier. Air ambulanser kan være ekstremt dyrt - noen ganger i overkant av $ 40 000 - og din tilstand og situasjon vil måtte være svært alvorlig før din helseforsikring vil dekke det. I noen tilfeller vil reiseforsikring dekke kostnadene ved retur deg hjemme hvis din medisinske nøds skjedde i løpet av en tur.

Informere ditt flyselskap dersom du trenger en rullestol eller en hvilken som helst annen fysisk hjelp. Få en lege notat informerer flyselskapet om at du er medisinsk stabil nok til å fly og er ikke en nødsituasjon risiko i flukt. Du trenger dette fordi de fleste flyselskaper vil be om informasjon for å avgjøre om du er fit for flight. Hvis du har veldig nylig gjennomgått åpen hjertekirurgi, øye kirurgi eller en indre-øret prosedyre flyselskapene vil sannsynligvis ikke akseptere deg.

Forbered et kit med nok medisinsk utstyr i minst 24 timer. Inkluder elementer du trenger under reisen din, slik som bandasjer, kompresser, salver, orthotics, spesielle puter inkludert "donuts", samt medisiner og noe du vil bruke hjemme. Flyforsinkelser, kanselleringer og tapte tilkoblinger kan uventet forlenge reiser og du må være klar i tilfelle. Booking non-stop flyvninger og førsteklasses seter når det er mulig vil bidra til å minimere potensielle problemer.

Dress og pakke sårene dine før du flyr hvis friske dressinger er nødvendig. Ha dressinger endret så nær din tid for avreise som mulig, og dermed maksimere tid tar det før det er nødvendig å endre dressinger igjen.

Bruk en kirurgisk maske hvis operasjonen igjen immunforsvaret svekket, eller om det involverte respiratoriske eller hjerteproblemer. Spredningen av smittsomme sykdommer er en alvorlig bekymring på fylt fly og på flyplasser.

Har noen til å følge deg hvis du er i behov for fysisk hjelp eller hvis du opplever rest problemer med balanse, kvalme eller besvimelse. Falls kan komplisere eksisterende forhold og selvfølgelig lage nye skader.

Gå opp og ned midtgangen av flyet hvis det er mulig. Dyp venetrombose er en tilstand forårsaket av blodpropp som utvikler når du sitter for forlenge perioder. Airplane passasjerer er alltid i fare for DVT på lange flyreiser. I post-kirurgiske pasienter dette er en spesiell bekymring. Snakk med legen din om medisiner for å forebygge DVT hvis du ikke vil være mobile under en lang flytur.

Ordne for noen til å møte deg på din destinasjon flyplassen. Hvis walking eller løfte er vanskelig for deg, spør et flyselskap representant hvis de kan ordne noen til å hjelpe deg å samle kofferten og gjøre veien til den personen plukke deg opp.

Blæreproblemer Etter en Hysterektomi

Blæreproblemer Etter en Hysterektomi


Leger utfører ca 600.000 hysterektomier hvert år i USA, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. På grunn av omstendighetene rundt prosedyren, kan du oppleve problemer med urinblæren etter hysterektomi.

Fakta

En hysterektomi er en reproduktiv kirurgi der legen fjerner livmor. Avhengig av årsaken til operasjonen, kan legen din også velge å fjerne eggstokkene, egglederne og livmorhalsen.

Typer

Blæreproblemer som kan oppstå etter en hysterektomi inkluderer blære infeksjoner (også kalt urinveisinfeksjoner) og skade på blæren som skjedde under operasjonen.

Signs

Tegn på blæreproblemer etter en hysterektomi inkluderer blære smerte eller ømhet, illeluktende eller blodig urin, svie ved vannlating, og behovet for å urinere ofte, bemerker FamilyDoctor.org, en tjeneste av American Academy of Family Physicians.

Effekter

Opplever blæreproblemer, for eksempel en urinveisinfeksjon, etter hysterektomi kan øke utvinningen tid, spesielt hvis infeksjonen utvikler seg til å inkludere dine nyrer, en vanlig foreteelse hvis du ikke får rask behandling.

Forebygging / løsning

Urinveisinfeksjoner er mer sannsynlig å oppstå etter en hysterektomi på grunn av kateter bruk. FamilyDoctor, org tyder på at du drikker mer væske - inkludert tranebærjuice - for å redusere sjansene for lider av urinveisinfeksjoner.

Betraktninger

Sporadisk blære lekkasje etter en hysterektomi kan være normal; men hvis du opplever overdreven blære lekkasje eller andre tegn på blæreproblemer etter din hysterektomi, snakk med legen din. Du har kanskje fått en blære skade under operasjonen.

Hva er den beste sunt kosthold for å gå på etter kjemoterapi?

Kjemoterapi oppstår når en person tar medisiner for å behandle henne kreft. Kjemoterapi kan brukes under, før eller etter kreft operasjoner, og noen leger anbefalt pasienter gjennomgår kjemoterapi i forbindelse med bestrålingsterapi. Kjemoterapi er aggressiv på kroppen, siden det må ødelegge kreftceller; men er friske celler også ødelagt i prosessen, ifølge American Cancer Society.

Diet Før Kjemoterapi

Ifølge American Cancer Society, får nok næring når du er under kreftbehandling er viktig å bekjempe angrepet på kroppen og tåler behandling. Mange bivirkninger føre til at pasienter ikke får nok næringsstoffer, spesielt når de er under behandling som kjemoterapi. Bivirkninger inkluderer tap av matlyst, oppkast, endring av lukt eller smak, kvalme og diaré.

Før og under cellegiftbehandling, er det viktig å arbeide med en ernæringsfysiolog for å få så mange næringsstoffer som mulig. Spise sunt kan hindre underernæring, redusere mengden av bivirkninger en pasient lider under kjemoterapi og forbedre energinivået, ifølge American Cancer Society. Næringsstoffene i maten forsyne pasienten med naturlige kilder til vitaminer, mineraler og antioksidanter, som alle jobber mot å forbedre helsen til immunsystemet hos en person under kjemoterapi. Ifølge Kreftbehandling Centers of America, må næringsstoffer inntas fra protein, fett og karbohydrater. Vitaminer og mineraler som er viktig for en kjemoterapi pasient inkluderer vitamin E, betakaroten, vitamin C og selen. Disse kan finnes i matvarer som fjærkre, hele korn, frukt, grønnsaker, belgfrukter og fisk.

Høy-protein, kan høy-kalori mat også bli anbefalt å kjemoterapi pasienter å få nok næringsstoffer. Hvis en pasient ikke er i stand til å fysisk spise, kan en materøret bli anbefalt av en lege å gi riktig ernæring. Total parenteral ernæring kan tilveiebringes til en pasient, som oppstår når næringsstoffer er anordnet direkte inn i en pasients vener. God høy-protein, høy-kalori mat kilder omfatter cottage cheese kylling, oksekjøtt, svinekjøtt, and, fisk, ost, melk,, bønner, linser og melkeprodukter som yoghurt.

Diet Etter kjemoterapi

Når kjemoterapi er over, bivirkninger som hindret en pasient fra å få nok næringsstoffer naturlig vil begynne å avta. I enkelte individer, kan mangelen på appetitt somle etter siste cellegiftbehandling; Imidlertid er det viktig å holde tritt med ernæring.

Arbeid med en ernæringsfysiolog for å skape et balansert kosthold. The American Cancer Society anbefaler kjemoterapi pasienter får minst fem på syv porsjoner hver dag med frukt og grønnsaker, spesielt sitrusfrukter, og grønnsaker som er mørk grønn eller gul. Hele korn er anbefalt, samt høy-fiber valg som frokostblandinger og brød. Til slutt velger lav-fett dagbok alternativer, og redusere fett i proteiner ved baking eller broiling dem i stedet for steking.

Post-Op Smertebehandling Etter Spine Surgery

Ryggsmerter etter spinal kirurgi kan være frustrerende. Tross alt, du hadde kirurgi for å eliminere smerte. Dessverre er smerte etter enhver operasjon uunngåelig, og smerter etter ryggkirurgi - selv minimal invasiv kirurgi - er å forvente. Kroppen din har blitt invadert, er det et snitt og musklene trenger å omstille basert på hva som ble fikset. Alt dette legger opp til smerte. Smertebehandling er en viktig del av veien til utvinning.

Restituerte Pain

Du vil oppleve en rekke smerter etter operasjonen, uansett hvor vellykket det kan ha vært. Snittet nettstedet kan være sensitive og hovne. Hvis ryggraden ble korrigert, vil musklene brenne og verke som de fungerer som tiltenkt, muligens selv gå inn i krampe. Disse typer smerter er normalt og blir behandlet av reseptbelagte og reseptfrie legemidler.

Ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner anbefales for mindre smerte. Disse vil også hjelpe med betennelser, redusere presset på området, og ytterligere redusere smerte. Sterkere narkotika kan være foreskrevet for smerte samt muskelkramper. Dette er sterke legemidler som har en lav toleranse for avhengighet. Diskuter din smerte og medisinering bruk med legen din.

Mislykket Surgery

Noen pasienter går gjennom kirurgiske prosedyrer bare for å ha noen smertelindring fra den opprinnelige tilstanden. Andre kan utvikle sekundære problemer som følge av arrvev eller kirurgiske feil. Hvis dette er tilfelle, kan det samme resept og over-the-counter medisiner være foreskrevet. I tillegg må andre smerte ledelse innsats bli utforsket, inkludert elektrisk stimulering, nerveblokkere og ytterligere kirurgi.

Hvorfor har jeg Do Blære Retention Etter en narkose?

Hvorfor har jeg Do Blære Retention Etter en narkose?


Du står overfor risikoen for helsemessige komplikasjoner hvis du gjennomgår generell anestesi. Legen din vil advare deg om dem, men de inkluderer mental forvirring, hjerteinfarkt og problemer med blære oppbevaring.

Narkose

Administrert gjennom inhalerte gasser eller intravenøse medikamenter, er generell anestesi en behandling som setter deg til å sove. Hjernen din vil ikke registrere smerte eller huske hva som skjer, sier Mayo Clinic.

Blære Retention

Ifølge Barnas Hospital of Philadelphia, blære oppbevaring, eller urinretensjon, betyr at du er i stand til å tømme blæren av urin.

Årsaker

Blære oppbevaring skjer etter narkose fordi blæren er for oppblåst fra intravenøs væske du har mottatt i løpet av prosedyren for å tømme ordentlig. Det kan også være forårsaket av svelling rundt blærehalsen.

Risikofaktorer

Blære oppbevaring er mer sannsynlig til å skje etter store operasjoner og er mest vanlig hos menn og eldre pasienter.

Behandling

Blære oppbevaring etter narkose er midlertidig. Inntil du gjenvinne urin kontroll, kan du tømme blæren ved hjelp av et kateter.

Hvordan forberede bypass operasjon Risiko

Hvordan forberede bypass operasjon Risiko


Som med alle kirurgi, er det risiko i å ha koronar bypass (CABG). Risikoen, men må vurderes i forhold til den generelle forventede utfallet. En vellykket bypass kirurgi kan bety forskjellen på liv og død, eller i det minste, en forbedret livskvalitet. Legen din vil hjelpe deg med å forberede for eventuelle risikoer før planlegging bypass operasjon.

Bruksanvisning

Forstå den potensielle risikoen med koronar bypass kirurgi

•  Forbered deg på muligheten for pustevansker etter bypass operasjon. Dette mest sannsynlig vil være kortsiktig og kan løse med bruk av en ventilator for å støtte oksygene under gjenoppretting.

Innse at noen pasienter opplever infeksjon. Dette kan være alvorlig, men de fleste hendelsene er lett kontrolleres med passende antibiotika intervensjon.

Forbered deg på en ny operasjon hvis blødningen oppleves. Selv om dette er en sjelden komplikasjon, er det en som kan kreve utforskende kirurgi for å finne kilden til blødningen. Med en ny operasjon, er andre risikofaktorer som infeksjoner og lungekomplikasjoner økt.

Vet at høyt blodtrykk og unormal hjerterytme er risikoer som kan vanligvis kontrolleres gjennom medisinering. Disse uregelmessigheter ofte blir løst gjennom utvinning prosessen.

Diskuter de mer alvorlige komplikasjoner som nyresvikt med kardiovaskulær kirurg. Dette kan være et resultat av tiden brukt på hjerte-lunge-maskin under operasjonen. Andre mulige komplikasjoner omfatter hjerteinfarkt, hjerneslag og død.

Forbered deg på den nylig podet arteriene å bli blokkert i fremtiden. Dette er mer av en risiko for eldre pasienter når valget av levedyktige vener for flere grafts er begrenset. Den hjertesykdom kan forverres og en ny operasjon kan ikke anbefales.

Tenk risikoen for koronar bypass kirurgi økes hvis prosedyren utføres akutt intervensjon snarere enn en planlagt prosedyre. Når et hjerteinfarkt har skjedd, de potensielle komplikasjoner er mye verre.

Tips og advarsler

  • Demens er ikke forårsaket av koronar bypass kirurgi, men det kan forverres hos pasienter som har pre-eksisterende mental nedgang.
  • Risikoen ved bruk av hjerte-bypass maskin er mye mindre i dag enn i tidligere tiår. Kirurgiske teknikker fortsetter å øke, og som reduserer mengden av tid brukt på bypass.
  • Alder og generelle helsetilstand vil påvirke potensielle utfallet av bypass operasjon. Diabetes er et stort problem, siden forholdene i venene blir påvirket, og helbredelsesprosessen er kompromittert.

Hvordan styrke toget Etter ACL kirurgi

Hvordan styrke toget Etter ACL kirurgi


Reisen til å gjenvinne styrke etter en ACL kirurgi krever utholdenhet, besluttsomhet og konsistens. Om operasjonen var en ACL reparasjon (den separerte leddbånd og stykke brukket ben er lappet tilbake til resten av benet) eller en rekonstruksjon (en pode brukes til å erstatte den avkuttede ligament), musklene rundt kneet vil raskt bli svekket etter en operasjon. En styrke-trening diett vil begynne sakte, og det kan ta flere måneder til et år å fullføre. Målet med rehabiliteringsprosessen er å gjenopprette normal stabilitet, og nivået av funksjonen du opplevd før skaden.

Bruksanvisning

Mens du sitter på bakken, rett opp utvinne ben og bøye kvadricep muskel. Hold i 10 sekunder, hvile, hold i 20 sekunder, hvile, hold i 30 sekunder, og hvile. Gjenta denne rutinen som tolereres i løpet av dagen.

Plant føttene godt skulder bredde hverandre, knebøy som om du kommer til å sitte i en stol, og deretter stå oppreist igjen. Gjør dette 10 ganger, deretter fullføre rutine for totalt tre reps. Knebøy vil styrke kvadricep muskler.

Lag en løkke med motstand band og fest den rundt et bordben (eller et annet stabilt objekt). Legg løkken rundt ankelen av beinet med den skadde kneet. Begynn med å stå med alt av vekten på støttebein, og trekke tilbake på bandet. Du skal føle innsatsen konsentrert i firemannsrom. Sørge for at kroppen din er helt stille. Du kan gjøre disse motstand etappe trekker fra alle retninger. Har 10 reps deretter alternative retningene og gjenta.

Ligg på gulvet på ryggen, med knærne bøyd. Løft opp setemusklene og kjernen til det er en rett linje fra toppen av knærne til skuldrene. Hold i tre sekunder og senk sakte ned. Som du blir sterkere, bøy knærne mindre og mindre ved å dytte føttene lenger fra deg. Utføre 10 reps, tre ganger.

Når omfanget av bevegelse er innhentet og styrke er åpenbar, begynne å bruke en stasjonær sykkel for å øke bevegelse ved hjelp av kneleddet. Sykkelen skal brukes til ikke lenger enn 20 minutter om gangen.

Stå på ett ben og bøy kneet til en grunne knebøy posisjon så nær 90 grader som mulig. Rett opp igjen sakte og gjenta bevegelsen. Denne øvelsen vil øke styrke og balanse. Kneet bør forbli bak tærne som du squat. Bruk dine setemuskler og kjerne for å opprettholde stabilitet og balanse. Utføre 10 reps, tre ganger.

Stå rett med føttene bør bredde hverandre, gynge forover med høyre ben og slipp venstre kne rett ned. Begge knærne skal være i 90 graders vinkel for å sikre full bevegelseskontroll. Gjenta ved alternerende begge beina, 10 representanter hver. For raskere styrking, hold små håndvekter mens du utfører lunges.

Tips og advarsler

  • Det er viktig å huske at mens musklene reagere raskt på styrke belastninger, sener og leddbånd ta mye lengre tid å få i styrke.
  • Med knebøy, kan omfanget av bevegelse økes med en dypere kne bøy, men bare hvis den riktige balansen og teknikken kan opprettholdes.
  • Du kan gå tilbake til dine sportslige aktiviteter når quadriceps og hamstring musklene er tilbake til nesten full styrke og kontroll, er du ikke ha hevelse som kommer og går, og du ikke har problemer med kneet gir måte.
  • Etter hver styrketreningsøkt, er det viktig til is kneet for å hindre hevelse. Isposer kan brukes i 15-minutters intervaller.
  • Hvis du føler ekstraordinær smerte eller ubehag under eller etter noen av øvelsene, bør du rådføre deg med lege eller fysioterapeut.

Hva kan du gjøre Etter Knee Surgery?

Artroskopisk kirurgi i kneet brukes til å behandle en rekke forhold. Legen gjør små snitt i kneet området for å imøtekomme et lite kamera og tilgang for andre kirurgiske verktøy for å reparere kneet. Åpent kne kirurgi er mye mer påtrengende enn artroskopisk kirurgi og kan kreve en mye lengre restitusjonstid. Etter operasjonen, vil du måtte gjennomgå fysioterapi for å returnere funksjon til kneet.

Fysioterapi

Din fysioterapi etter kne kirurgi kan begynne så snart som dagen etter operasjonen. Sykepleiere i sykehuset vil hjelpe deg å komme opp av sengen og dingle med bena på siden av sengen. Artroskopisk kirurgi vanligvis krever bare et par timer med utvinning på sykehuset, men en kneprotesekirurgi vil holde deg på sykehuset i noen dager.
Fysioterapeut vil begynne med noen styrkeøvelser for musklene rundt kneet. Mange av disse øvelsene er gjort riktig i sykehussengen. Å gå så snart som mulig etter operasjonen er en svært viktig del av din utvinning. Bevegelse etter en operasjon bidrar til å bringe mer oksygen til blodet og hindrer blodpropp.

Walking

Øvelsene som du utfører hjemme er avgjørende for utvinning. Turgåing er en av de beste måtene å øke hastigheten din utvinning fra kne kirurgi om det er en total kneoperasjon eller et omfang kirurgi. Umiddelbart etter operasjonen, kan det hende du må stole på en stokk eller rullator. Hold dine skritt selv når du går så mye som mulig. Ta kortere skritt og unngå å sette alle vekten på den berørte kneet.
Start walking rutine i huset før du prøver en tur rundt kvartalet. Fremdriften av programmet avhenger av hvor godt kneet leges. Gradvis øke din utholdenhet.

Begrensninger

Du kan aldri være i stand til å få full bruk av kneet etter utvinning. Det avhenger av hvilken type skade funnet i kneet. Hver sak er forskjellig, og du bør diskutere med legen din hva du kan forvente fra operasjonen. Alvorlig skade på kneet kan begrense din evne til å jogge eller løpe i den grad at du var i stand før skaden.

Daglige aktiviteter

Du bør være i stand til å vende tilbake til alle dine daglige aktiviteter innen seks til åtte uker etter en total kneprotesekirurgi. Artroskopisk kirurgi krever mye mindre tid å gjenopprette. Du bør være i stand til å kjøre så snart du er i stand til å bøye knærne.
Legen vil overvåke utviklingen etter operasjonen, men husk at en alvorlig skade kan aldri fullt igjen.