Digidexo.com

Lungebetennelse og cpap maskin

Stiler av CPAP maskiner

Obstruktiv søvnapné er en delvis eller total kollaps av luftveiene. Dette kan skje så få som fem ganger per time eller mer enn tretti ganger per time; hver forekomst er kjent som en apnea. Hver apnea hendelse forårsaker påkjenning på hjertet og sirkulasjonssystemer som i sin tur umiddelbart fører til stress til de fleste organer og systemer i kroppen på grunn av mangel på full oksygen-rik blodtilførsel. Venstre ubehandlet, kan søvnapné provosere veldig rask hjertesvikt og død i løpet av minutter.

Den vanligste behandlingen for obstruktiv søvnapné er (CPAP) kontinuerlig positivt luftveistrykk maskiner. Alle CPAP maskiner har tre felles faktorer: de er klassifisert som en medisinsk tenke og må ha FDA-godkjenning, de krever en legens resept, og de krever noen form for maske.

Automatiske Justere Machines

En type CPAP maskin er vannfylt, oppvarmet luftfukter. Den trykksatte luften fra maskinens utgangsport luft strømmer over overflaten av det oppvarmede vann og deretter fortsetter til pasientens maske. Noen CPAP enheter har muligheten for bruk over hele verden, fordi den indre kretsen kan automatisk tilpasse seg utenlandske strømninger. Høyde over havet er en viktig komponent av trykkluft, så dette CPAP maskinen kan automatisk justere for høyde og levere den foreskrevne trykk. Noen typer kan bytte til opererer på likestrøm fra en båt eller bil batteri.

Programmerbare Machines

Ramping er en type CPAP som langsomt øker lufttrykket inntil nå det korrekte trykket. Denne maskinen gjør det mulig for pasienten å tilpasse seg trykket gradvis, eliminerer ubehag og panikk som full, umiddelbar trykk kan forårsake. Programmerbare maskiner fornemme varierende trykk behovene den sovende pasienten og justerer automatisk.

Bi-level programmerbare CPAP maskiner operere på to forskjellige programmerte press, en for innånding og en for utpust. En nylig godkjent CPAP modellen tilbyr konstant innånding press og variable utånding press bestemmes av maskinen basert på data samlet som pasienten sover.

Lege Monitoring Machines

En lege Overvåking maskin skjermer hvor ofte en pasient bruker maskinen, fange og opptak av data til et lite kort-lignende lagringsmedier. CPAP registrerer det faktiske antall og intensitet apné- hendelser og kan være datamaskinen ned fra lagringsmedier for analyse av legen. Dette hjem-basert teknologi er fortsatt voksende, og kan eliminere behovet for en polysomnografi (søvntest) i fremtiden.

Luftfukter Fordeler Med en CPAP maskin

Kombinere en luftfukter med en CPAP maskin er gunstig for en rekke årsaker. Fukting generelt gjør CPAP en mer behagelig behandling for de fleste søvnforstyrrelser pasienter.

Luftfukterinnstillingen

Luftfukteren er en liten avdeling på CPAP maskin som gir kontinuerlig varmt vann fukting ispedd din CPAP-behandling.

Side Effects

Mange pasienter som bruker CPAP-behandling klager over sinus tørrhet, betennelse og sårhet; tørr munn og hals; og i alvorlige tilfeller, blør bihulebetennelse eller nesen. Dette skjer vanligvis på et høyt CPAP titrering nivå (15 liter eller høyere).

Luftfukter Levels

Luftfukteren ikke trenger å være på full guffe for å være effektive. Hvis du opplever noen av symptomene nevnt ovenfor, slår du luftfukter til "1" på urskiven. Hvis dette ikke er effektivt for deg, vil luftfukteren gå opp til et nivå fem.

The Nose

Fukting er gunstig i å holde nesen hydrert under CPAP-behandling. Det kan bidra til å redusere muligheten for et neseblødning eller bihulebetennelse.

The Mouth

Det vil bidra til å lindre en sår eller tørr hals. Det vil også bidra til å holde halsen hydrert under behandling slik at du ikke ender opp med å bli syk.

Flere fordeler

Fukting vil gjøre opplevelsen av å bruke en CPAP maskinen mer behagelig, noe som vil gjøre det mer sannsynlig at pasientene vil feste med terapi.

Hva er CPAP maskiner?

Hva er CPAP maskiner?


En kontinuerlig positivt luftveistrykk, eller CPAP, gir maskinen en konstant strøm av luft til brukeren. Maskinen bruker luft fra rommet i stedet konsentrert oksygen. Leger ofte foreskrive CPAP maskiner for pasienter med moderat til alvorlig søvnapné, en tilstand der pasienten slutter å puste med jevne mellomrom mens du sover.

CPAP Machine Design

Den grunnleggende utformingen av en CPAP maskin er baseenheten, en maske og en slange til å koble enheten til masken. Maske design varierer fra full ansiktsmasker til "puter" som passer under neseborene. Legen eller leverandør kan hjelpe pasienter velger et passende, komfortabel maske. Faktorer som normal sovestilling, foreskrevet trykk og personlige preferanser er alle hensyn i valg av en maske.

Hvordan CPAP maskiner Work

Obstruktiv søvnapné oppstår når luftveiene blir blokkert under søvn, men ikke når pasienten er våken. Tilstanden oppstår vanligvis når bløtvevet i halsen slapper så mye at den blokkerer passasjen av luft. Midt søvnapné oppstår når hjernen ikke klarer å generere signalet for å puste. CPAP maskin leverer luft med tilstrekkelig press for å åpne svelg og luftveier. Ved å opprettholde et konstant trykk strøm, sikrer den maskin som pasienten ikke stopper å puste.

Innhenting av en CPAP Machine

Pasientene må ha en resept for å kjøpe en CPAP-maskin. En lege kan kreve at pasienten å gjennomgå en søvn studie for å diagnostisere sin apnea og finne de riktige trykkinnstillingene for CPAP-maskin. Kostnadene varierer mye avhengig av funksjonene som er valgt, men de fleste forsikringsleverandører vil dekke kostnadene hvis de dekker "holdbar medisinsk utstyr." Forsikringsselskapet kan imidlertid begrense dekningen til spesifikke modeller eller sette en maksimal refusjon for enheten.

Problemer med å bruke CPAP maskiner

Pasienter kan finne enkelte stiler av masker avgrensa, ubehagelig eller klaustrofobiske. Problemet kan være en maske som ikke passer ordentlig. Pasienten kan ha nytte av å bytte til en bedre sittende maske eller velge en annen stil, for eksempel en som plasserer stroppene på et annet sted. Å bli akklimatisert til masken ved å bære det i korte perioder mens våken kan hjelpe så godt. Støy fra CPAP maskin kan gjøre det vanskelig å sove for noen mennesker, men hvis maskinens filter og slange ikke er blokkert, bør støynivået være minimal. Pasienter som opplever støyen ekstremt urovekkende kan ha nytte av ørepropper eller en DVD av den myke lyden av naturen for å maskere støy. En CPAP-maskin med en luftfukter kan vise seg gunstig for pasienter som lider av tørre munn eller nese passasjer ved oppvåkning.

Remotely Installerte CPAP maskiner

Pasienter diagnostisert med søvnapné kjenner lettelse at eksternt installert kontinuerlig positivt luftveistrykk, eller CPAP, kan maskiner tilbyr. Leger foreskrive denne medisinske enheten for hjemme-behandling av søvnapné - en tilstand som kan påvirke hjerte og kardiovaskulær helse når ubehandlet. Uavhengig av disse fordelene, men ikke utstyret krever at pasientene tilpasse seg følelsen av CPAP maske og luftstrøm.

Sleep Apnea

The National Heart, definerer Lung and Blood Institute søvnapné som "en eller flere pauser i pust eller grunne åndedrag mens du sover." Denne pausen regnes som en apné når det varer i 10 sekunder eller mer, og resulterer i at vedkommende har en opphisselse fra dvale. Remotely installerte CPAP maskiner spesifikt behandle obstruktiv søvnapné - en blokkering i luftveiene som hindrer normal pusting - i stedet for sentrale søvnapné forårsaket av en nevrologisk problem.

CPAP Machine

En enhet som er litt større enn et brød, og tilbyr en CPAP maskin en ekstern og bærbar alternativ til å puste enheter i et sykehus. Maskinene koble til en maske som dekker enten munn og nese, bare nesen eller plugges inn i nesen via nesekateter, forklarer WebMD. Når en pasient bærer en av disse maskene under søvn, gir CPAP konstant lufttrykk gjennom masken, minske virkningene av søvnapné.

Relief

The Mayo Clinic hjemmeside forklarer at leger fore CPAP å behandle moderat til alvorlig søvnapné, bestemmes av antall apneas pasienten får i løpet av natten. Det viktigste symptomet som eksternt installert CPAP maskiner behandler er søvnighet på dagtid, men behandlingen reduserer også risikofaktorer for en rekke hjerte-relaterte problemer, inkludert høyt blodtrykk, hjertesvikt, hjerteinfarkt og hjerneslag, ifølge National Heart, Lung og Blood Institute.

Side Effects

Mens ekstern CPAP gir store fordeler til sine brukere, WebMD bemerker at noen pasienter lider av luftveisproblemer, for eksempel en tørr hals, rennende nese og lunger. Masker kan også irritere huden eller har lekkasjer i løpet av natten. CPAP maskiner kan også virke ubehagelig, selv etter dager og uker med bruk.

Betraktninger

The Mayo Clinic rapporterer at muntlig apparater tilby et alternativ til CPAP maskiner for de som lider av mild søvnapné. For pasienter som trenger eksternt installert CPAP, anbefaler WebMD snakke med en lege for å justere luftmengder eller for å skaffe alternative, mer komfortable masker. Disse trinnene bidra til å sikre pasientene være konsekvent i å bruke sin i hjemmet CPAP-maskin, som søvnapné lider kan føle seg sliten etter bare en dag uten det.

Hvorfor er destillert vann som brukes i CPAP maskiner?

Hvorfor er destillert vann som brukes i CPAP maskiner?


Ifølge Barnesykehuset i Denver, Colorado, bør kontinuerlig positivt luftveistrykk (CPAP) maskiner bare fylles med destillert vann. Destillasjonsprosessen fjerner forurensninger og forurensende stoffer fra vannet, å beskytte pasienten og utstyr.

Process

Destillert vann blir skapt ved oppvarming av væsken inntil det fordamper, som bare påvirker vannmolekylene, slik at rester blir etterlatt. Det rensede vann blir avkjølt før det blir en væske og er pakket som destillert vann.

Pasient

Søvnapné pasientene puste vanndamp når du bruker en CPAP-maskin. Destillert vann brukes til å beskytte pasienten fra puste forurensing, mineraler og andre bakterier.

Utstyr

Fordi destillert vann inneholder ingen forurensninger eller forurensende det ikke skader CPAP utstyr, som mineraler, kalk og andre bakterier kan forlate rester på innsiden av vannkammeret, og korroderer metallet i kammeret.

Forordning

Det amerikanske Food and Drug Administration regulerer destillert vann under kategorien "flaskevann." Regelverket sikrer at vannet er trygt forberedt og pakket og møter den føderale regjeringens sikkerhetsstandarder.

Vedlikehold

CPAP maskinens vannkammeret skal rengjøres og tømmes hver dag, og frisk destillert vann bør legges hver kveld.

Hva er en CPAP maskin brukes til?

Hva er en CPAP maskin brukes til?


CPAP maskiner behandle søvnforstyrrelser, søvnapné. CPAP maskiner hjelpe pasienter puster slik at de kan bo sover hele natten.

Hvem trenger en CPAP maskin?

Pasienter som har søvnapné slutter å puste over natten når deres luftrom bli delvis blokkert. Disse pasientene trenger en CPAP maskin for å hjelpe dem å puste normalt og bli sovende.

Hvordan kan et CPAP fungerer?

En CPAP maskin blåser lufttrykket inn i pasientens nese (eller nese og munn) gjennom et rør og maske. Lufttrykket fra CPAP bidrar til å holde luftveiene åpne.

Hva er symptomene på Sleep Apnea

Pasienter med søvnapné er kanskje ikke klar over natta episoder; men de kan ha problemer med å sove eller ha en merkbart urolig natt. Pasienten kan oppleve søvnighet på dagtid, mangel på følelsen uthvilt om morgenen og kanskje legge merke til problemer med hukommelse og konsentrasjon hele dagen. I tillegg kan familiemedlemmer merke en pasient snorking og gisper i søvne.

Hva er komplikasjoner av søvnapné?

Pasienter med søvnapné kan oppleve tretthet. Dette kan føre til ytterligere komplikasjoner i hjerte og lunger. CPAP maskinen kan bekjempe disse fremtidige komplikasjoner ved å la pasienten å puste og sove ordentlig.

Hvordan er Sleep Apnea diagnostisert?

I henhold til NIH, er søvnapné diagnostisert gjennom en serie av tester, inkludert en hvile studien. Teknikeren vil overvåke øyebevegelser, kroppsstillinger, blod oksygen nivå, hjerte og pustefrekvens, hjernebølger og muskel aktiviteter av en pasient som hun sover for å diagnostisere eller utelukke søvnapné.

Hvordan få mest mulig nytte av en CPAP maskin

Hvordan få mest mulig nytte av en CPAP maskin


En kontinuerlig positivt luftveistrykk (CPAP) maskin tvinger luft inn i pasientens luftveier for å holde dem fra å bli fysisk hindret av andre kroppens vev mens du sover. Men å utsette kroppen til tvungen luft presenterer sitt eget problem for første ubehag. Dette ubehaget må overvinnes for å få fullt utbytte av en CPAP resept. Proaktive alternativer for å gjøre CPAPs enklere å bruke inkludere maskin vedlikehold, gradvis tilvenning og forebygge nesetetthet og tørrhet.

Bruksanvisning

CPAP Bruk tips

Bruk CPAP maskin på en konsistent basis. Sett en tidsplan og sørge for at du bruker CPAP på samme tid hver kveld, og andre gang du går i dvale. Dette vil hjelpe kroppen din å bli justert til seg en hjelpepustehjelp mens resten. Det vil også øke den totale effektivitet av CPAP-behandling.

Sørg for CPAP maske er en riktig passform. Hvis du har vunnet eller tapt i vekt, kan dette føre til en endring i dimensjonene på ansiktet ditt. En mindre eller større face kan føre til en maske som en gang var egnet for optimal ytelse til å bli dårlig montering og mindre nyttig.

Opprettholde en ren maske, hodet utstyr og rør. Hold deg til en rengjøring tidsplan for disse CPAP-maskin vedlegg. Sett på CPAP enhet og luftfukter filtre på en jevnlig basis. En ren maskin sikrer en enklere pusteopplevelse.

Løft innstillingene på enheten gradvis hvis CPAP er foreskrevet for å operere på et høyt nivå av lufttrykket. Start CPAP maskin på et lavere nivå enn det som er foreskrevet, og øke trykket i 20-minutters intervaller inntil det foreskrevne luftnivå er nådd. Høyt lufttrykk kan føre til at CPAP maskinen til å være støyende og muligens forstyrre sovne. Plasser CPAP maskinen under sengen din for å maskere støy.

Unngå tett nese, tørr eller kløende nese og neseblod som kan være forårsaket av vanlig CPAP maskin bruk. Tre alternativer kan benyttes. Kjøp en fukte nesespray laget av salt og vann. Spray nesespray i hvert nesebor før du bruker CPAP-maskin. Spør din lege for å anbefale en nesespray i pille eller spray form. En nasal dekongestant kan anvendes i forbindelse med saltvann nesespray. Ta nesespray før du bruker CPAP. Spør din lege om å bruke en CPAP luftfukter. En luftfukter vil legge fuktighet til luften blir tvunget gjennom CPAP-maskin.

Tips og advarsler

  • En CPAP maskin er en medisinsk enhet som krever en legens resept. Rådfør deg med helsepersonell hvis du har problemer med å bruke CPAP eller oppleve noen negative tegn eller symptomer.

Hvordan sette press på en CPAP maskin

Presset innstillingen på en CPAP maskinen er generelt satt i centimeter vann (cm H20). Riktig innstilling for din CPAP maskinen ble bestemt av data som er mottatt i løpet av en søvn studie for å diagnostisere og behandle en tilstand som obstruktiv søvnapné (OSA). Slik endrer du trykket på en CPAP-maskin, må du få tilgang til maskinens Provider Setup Mode, som er noe som de fleste CPAP maskin produsenter fraråde deg fra å gjøre.

Bruksanvisning

Respironics Remstar M Series

•  Koble strømforsyningen fra CPAP-maskin.

Trykk og hold både venstre og høyre piltastene på kontrollpanelet til CPAP-maskin. Mens du holder knappene nede, koble strømforsyningen til CPAP enhet. Enheten piper to ganger. Disse pip indikere at maskinen er i hjemmepleiermodus. La gå av pilknappene.

Trykk på "+" knappen for å få tilgang til Provider Mode Setup menu. Deretter trykker du på høyre piltast, til "CPAP Pressure" skjerm er i skjermpanelet.

Trykk på "+" knappen eller "-" for å endre CPAP trykkinnstilling til ønsket verdi.

Trykk på strømknappen for å lagre den nye innstillingen og avslutte Provider Mode.

Puritan Bennett Goodknight 420 Series

Finn den skjulte knappen under "Go" bokstavene i ordet "Knight," like over displayet panelet. Plasser tuppen av fingeren på bokstavene. Knappen er synlig som en grop i CPAP enhetens dekselet.

Trykk og hold denne skjulte knappen sammen med "Information Access" knappen i tre sekunder eller til CPAP maskinen går Provider Setup Mode. Slipp knappene.

8. Trykk på "Information Access" knappen til "CPAP Pressure" -skjermen vises.

9. Trykk på "On / Off" (opp) -knappen eller "Ramp" (ned) for å endre trykkinnstillingen til ønsket verdi.

Trykk på "Information Access" knappen for å fortsette til neste menyskjerm, og deretter må du ikke berøre knappene på kontrollpanelet. CPAP Enheten vil avslutte Provider Setup Mode hvis det har blitt trykket i løpet av 30 sekunder uten knappen.

Tips og advarsler

  • Med jevne mellomrom har CPAP maskin testet for å være sikker på at det er å sette ut riktig trykk. Som CPAP maskiner alder, kan de må kalibreres for å opprettholde riktig trykk. En lokal representant for maskinens produsenten eller søvnklinikken som utførte søvn studien kan tilby å sjekke maskinens press gratis.
  • Ikke vilkårlig endre trykkinnstillingen for CPAP-maskin. Konsultere en medisinsk faglig hvis du føler presset innstillingen på CPAP-apparat må justeres.

Hvordan feilsøker jeg CPAP maskiner?

Hvordan feilsøker jeg CPAP maskiner?


Kontinuerlig positivt luftveistrykk (CPAP) behandlingen er utviklet for å blåse opp øvre luftveier av en person med obstruktiv søvnapné, slik at normal pusting gjennom natten. CPAP maskiner er konstruert for tusenvis av timer med kontinuerlig drift, og svært lite har en tendens til å gå galt med dem. Hvis du oppdager et problem med CPAP utstyr drift, kan det være et problem med innstillingene eller med maskinens posisjon.

Lavt trykk

Sjekk rampeinnstillingene hvis trykket virker for lavt. CPAP er under opptrapping når det senker trykket midlertidig slik at pasienten kan gå i dvale før den returnerer til fullt trykk. Rampetiden er justerbar på de fleste CPAP maskiner, og kan noen ganger bli utvidet for mer enn en halv time. Hvis det virker som om CPAP maskinen aldri kommer opp til fullt trykk, sjekk hvor lenge rampetiden er stilt inn og juster om nødvendig. Også er det noen CPAP maskiner ikke nå fullt trykk inntil pasienten er faktisk på seg masken.

Varm Air

Rene filtre hvis luften i masken synes altfor varmt. Tette filtre kan redusere luftstrømmen til CPAP motor, slik at den overopphetes. Sørg for at den grove ytre filter på CPAP er vasket og tørket helt minst en gang i måneden. Hvis den fine partikkelfilter under grovfilter er synlig grå, erstatte den. I tillegg bør du sørge for at sengetøy eller puter ikke blokkerer luftinntaket på maskinen.

Kondens

Juster fuktigheten innstillingen hvis kondens danner i luftslangen. Dersom CPAP er utstyrt med en oppvarmet luftfukter, er det vanligvis mulig å justere hvor mye fuktighet tilsettes til luften som kommer ut av maskinen. Hvis den omkringliggende luften er kjølig, er det mulig for kondens i luftslangen og samle på noen nedturer i det, til det punktet at vannet gjør en gurglende lyd når pasienten puster. Redusere fuktigheten innstilling eller øke lufttemperaturen for å hindre dette.

Uberegnelig Screen

Sjekk plassering av maskinen hvis skjermen virker uberegnelig. LCD-skjermer på CPAP maskiner er svært følsomme for kilder til elektromagnetiske forstyrrelser, for eksempel TV-skjermer, halogenlamper eller store stereohøyttalere. Hvis du har flyttet CPAP maskinen vekk fra alle kilder til interferens og skjermen fremdeles virker forvrengt eller flimrende, ta kontakt med din luftveiene terapeut for å få utstyret erstattet eller reparert.

Slik fjerner en muggen lukt fra en CPAP maskin

Søvnapné oppstår når en sovende person luftveier stenger mange ganger i natt og delvis vekker ham til å forlate ham veldig sliten neste morgen. En kontinuerlig positivt luftveistrykk (CPAP) maskin tvinger luft ned i halsen på folk med søvnapné å holde sine luftveier lukker seg om natten. Luft og fuktighet samler inn i røret at den beveger seg gjennom luften fra enheten til CPAP-maske. Dette kan produsere muggsporer med en muggen lukt i slangen og masken. Rengjøring av alle delene med en eddik løsning desinfiserer CPAP komponenter og fjerner lukt.

Bruksanvisning

Trekk slangen av CPAP-maskin og maske. Plasser slangen i kjøkkenvasken.

Trekk filteret av ved å klemme den mellom en pekefinger og tommel. Plasser filteret i kjøkkenvasken.

Bland eddik og vann løsning av 1 liter eddik og 3 liter vann. Hell den i vasken og swish slangen og filtrere frem og tilbake. Tillat røret og filteret for å suge i løsningen i 30 minutter. Skyll filterrøret og under en strøm av kaldt vann fra kjøkkenkranen på den andre siden av vasken til eddik lukt ikke lenger er tilstede. Heng slangen over en dørhåndtak med sentrum på knott og hver av de to endene henger ned.

Dypp en vaskeklut inn i eddik og vann blandingen i vasken. Vri vaskeklut ut og tørk innsiden av CPAP maske eller puter.

Hell vannet ut av luftfukter hvis enheten har en. Dypp en mugge eller kopp inn i eddik og vann og fyll vanntanken. La løsningen virke i tanken i 30 minutter. Hell blandingen ut, tørk innsiden med et tørt håndkle, og fyll tanken med destillert vann.

La alle elementer tørke grundig før du fester dem på CPAP-maskin.

Tips og advarsler

  • Rengjør og desinfiser en CPAP-maskin i morgen etter å ha våknet for å tillate god tørketid før bruk om natten.

Alternativer til CPAP maskiner

Alternativer til CPAP maskiner


En av de vanligste søvnforstyrrelser som påvirker folk er obstruktiv søvnapné. Ifølge Mayo Clinic, oppstår dette når en persons pust blir forstyrret midt på natten av luftveiene blir blokkert. De fleste som lider av søvnapné er eldre voksne eller de som er overvektige. Den vanligste behandlingen er bruk av CPAP, eller kontinuerlig positivt luftveistrykk maskin, som fjerner luftveier og tillater oksygen å strømme på vanlig måte. Alternative behandlinger er også tilgjengelig.

Kirurgiske alternativer

En kirurgisk alternativ til CPAP-maskin behandler søvnapné. Fremgangsmåten kalles en uvulopalatopharyngoplasty (UPPP), og innebærer å fjerne den myke, overflødig vev plassert på baksiden av halsen. Dette vevet kollapser typisk når musklene er avslappet som du sovner. Noen versjoner av UPPP bruke laser eller radiofrekvens teknikker for å utføre operasjonen, selv om legene ikke anbefale dette for søvnapné. Andre medisinske prosedyrer som hjelper søvnapné symptomer inkluderer nesekirurgi for en avveket septum og mandlene.

Oral implantat

Et annet alternativ som er tilgjengelig for å behandle obstruktiv søvnapné er Pillar implantasjonen. Ifølge Mayo Clinic, plasserer den muntlige implantat små stenger i bløtvevet på baksiden av halsen. Det overordnede målet med prosedyren er å ha stengene støtte vev på baksiden av halsen som vanligvis kollapser midt på natten mens du sover. Selv om det kan være effektive, er Pillar prosedyren anbefales kun for de med mild til moderat søvnapné.

Hjem behandlinger

Det er to hoved hjem behandlinger som du kan gjøre for å bidra til å lette symptomer på obstruktiv søvnapné. Den første er å sove på din side. Dette begrenser bløtvev kollaps i halsen, og kan hjelpe deg å puste lettere. Hvis du har en hard tid å sove i denne posisjonen, og deretter sy en tennisball inn bak på pyjamas kan hjelpe deg å lære å sove på din side. Et annet alternativ er å heve sengen din og legg den i en vinkel. Raising bare hodegjerdet på sengen med så lite som 6 inches kan hjelpe; på grunn av hodet blir litt forhøyet, kan tyngdekraften holde den myke halsen vev fra å kollapse. Dette vil bidra til å redusere luftveier blokkering, og derfor noen av symptomene på søvnapné.

Livsstilsendringer

En av de viktigste årsakene til obstruktiv søvnapné for mange mennesker er deres vekt. Fat bidrar til å gjøre vevet på baksiden av halsen myk og svakere, og derfor fører til søvnapné. Å miste vekt kan bidra til å redusere og til slutt eliminere søvnapné over tid. Sammen med vekttap, sier Mayo Clinic å holde seg borte fra medisiner, spesielt sovepiller og beroligende midler, og alkohol fordi de kan også øke sannsynligheten for søvnapné. Disse produktene føre til at musklene til å slappe av mer enn normalt, og det kan påvirke hals musklene.

Betraktninger

Obstruktiv søvnapné er en alvorlig tilstand, men en som kan behandles med en rekke forskjellige metoder. CPAP-maskin er den mest anbefalte løpet av handlingen, men det er sikkert ikke den eneste. Noen av de ovennevnte alternativene kan bidra til å redusere eller eliminere symptomene på søvnapné. Hvis du mistenker at du kan lide av denne tilstanden, bør du oppsøke lege; hun kan henvise deg til en søvnklinikk.

Hvordan fikse Støyende CPAP maskiner

Hvordan fikse Støyende CPAP maskiner


CPAP, eller kontinuerlig positivt luftveistrykk, maskiner er en effektiv behandling for lider av obstruktiv søvnapné. Maskinene fungerer ved å tvinge trykkluft gjennom en slange og munnbind for å holde åpne luftveiene og hindre apnea episoder og snorking. Noen CPAP maskiner er bråkete og kan forstyrre søvnen. Heldigvis er det mulig å fikse mest bråkete CPAP maskiner hjemme.

Bruksanvisning

•  Kontroller luftfilteret på din CPAP maskin for å gjøre visse det låses opp og rent. En blokkering eller oppsamlet støv og rusk kan øke støynivået av maskinen. Rengjør filteret i maskinen regelmessig for å hindre oppbygging.

Prøv å justere trykkinnstillingene på maskinen din, med legen din tillatelse. Høyere trykk innstillinger vanligvis produserer mer støy enn lavere innstillinger.

Snakk med legen din og forsikringsselskapet om å kvalifisere seg til en nyere CPAP-maskin. Ifølge American Sleep Apnea Association, eldre maskiner er betydelig mer utsatt for støy enn nyere maskiner, som ofte er utstyrt med lyd dempere.

Konsulter produsenten av CPAP maskinen hvis det fortsetter å lage bråk etter å ha fulgt fremgangsmåten ovenfor. Ikke prøv å demontere eller reparere maskinen selv. Maskinen kan kreve oljing eller mer omfattende arbeid.

Tips og advarsler

  • Prøv å flytte din CPAP maskin lenger bort fra sengen din, eller bruke en vifte eller hvit støy maskin for å skjule CPAP støy mens du sover.

Hvordan CPAP maskiner fungerer?

Historie / Formål

Kontinuerlig positivt luftveistrykk (CPAP) er en mekanisk innretning for å oppnå luftmengden ved normal pusting er svekket gjennom fysisk skade på luftveiene, eller ved en tilstand som påvirker åndedrettet. Det er en vanlig behandling for dem som lider av søvnapné, en tilstand der puste ofte stopper under søvnsyklus. Dette stoppet å puste påvirker søvnkvalitet, og en persons generelle resten oppnådd under søvn er redusert. CPAP er noen ganger brukt til å hjelpe til med å puste i andre tilstander som påvirker respirasjon, inkludert hjertesvikt.

Systemet ble opprinnelig utviklet av Colin Sullivan mens du gjør søvn forskning i Australia tidlig på 1980-tallet. Han drøfter sin opprinnelse i et intervju med tittelen "Sleep Pioneer Husker de tidlige dagene av CPAP" (se referanser).

CPAP maskiner

CPAP maskiner er i prinsippet ganske enkle maskiner. De består av en luftpumpe (noen ganger kalt en strømningsgenerator), et rør som er festet til luftpumpen og en komponent som kan festes til brukerens ansikt, som vanligvis kalles et grensesnitt. Utformingen av grensesnittet avhenger av maskinen og behovene til brukeren. En vanlig konstruksjon for grensesnittet er en full maske som består av et plastmunnstykke som dekker både munnen og nesen, festet til en sele som passer over hodet. Andre design kan være for nesen eller munnen bare. Noen wearers finner hele maske for å være klaustrofobisk og kan velge en ikke-maske grensesnitt som legger bare til nesen (neseputer). De ulike design kan hjelpe brukerne til å oppnå en større grad av komfort mens iført grensesnittet, noe som forbedrer den generelle terapeutiske verdien av CPAP behandlinger. De typer grensesnitt og deres formål er omtalt i artikkelen "CPAP Grensesnitt: Hjelpe Pasienter Finn Perfect Fit." (Se referanser.)

CPAP Funksjon

Normalt, når en person sover, vevet i halsen forblir delvis finitt. Dette åpner for en fortsatt, fri flyt av luft for å opprettholdes fordi luftveiene er fortsatt åpent. Hos dem som har søvnapné, vev i halsen slappe for mye og luftveiene blir øyeblikk blokkert. Dette er hva som forårsaker hyppige stopp med å puste en søvnapné lidende erfaringer. Det kan også føre til svært korte øyeblikk av våkenhet som forstyrrer søvnsyklus. Funksjonen til CPAP maskin er å holde en strøm av luft i bevegelse inn i luftveiene. Denne trykkluftstrømmen holder luftveiene åpne, hindrer den sovende fra å oppleve pausene med å puste mens du sover. Dette forbedrer den generelle varigheten og kvaliteten på resten.

BiPAP Vs. CPAP maskiner

Pasienter som lider av søvnapné, en tilstand som avbryter naturlige pustebevegelser under søvn, ofte avhengige av maskiner for å forbedre deres puste. To av disse typer maskiner er den opprinnelige CPAP og modifisert BiPAP, som bruker lufttrykk for å holde kritiske luftveiene åpne og fungerer.

Sleep Apnea

Søvnapné lider gjentatte ganger slutte å puste mens de sover, noen ganger i sekunder eller minutter av gangen. Denne tilstanden gir en konstant trøtthet som pasienter ikke får god natts søvn og er ofte våknet med hodepine, snorking og ubehag.

Fortsatt, ubehandlet søvnapné kan føre til høyt blodtrykk, fedme, diabetes, hjerteinfarkt, hjerneslag, og uregelmessige hjerteslag. Den stadige tretthet gjør rutinemessige daglige funksjoner, som for eksempel bilkjøring, mye farligere.

Denne tilstanden er spesielt vanlig hos overvektige menn som er mer enn 50 år gammel, men kan finnes i mennesker i alle aldre, kjønn eller vekt.

CPAP

'CPAP' står for 'kontinuerlig positivt luftveistrykk. Denne enheten presser luft kontinuerlig gjennom rør inn i en maske som er tilpasset rundt pasientens munn og nese. Dette lufttrykket holder luftveiene åpne slik at pasienter kan fortsette å puste normalt.

Når foreskrevet en CPAP-maskin, må pasientene delta på en overnatting søvn studie hvor legene observere deres grad av apné og juster CPAP press å være mest effektive for å redusere apnea uten å forårsake ubehag.

CPAP Positivt og ulemper

Mens CPAP maskiner er effektive for mange apnea, de er klumpete, høyt, og noen ganger svært ubehagelig. Noen pasienter finner seg ikke i stand til å sove helt når du bruker en CPAP maskin på grunn av ubehag av å måtte puste ut mot vedvarende lufttrykk. Støyen kan forstyrre søvnen til pasient og partner, også.

Regelmessig CPAP bruk kan resultere i kronisk tett nese, tørr munn og svelg, sprukne lepper og hudirritasjoner. Disse symptomene kan reduseres gjennom konsultasjoner med en luftveis terapeut, som kan sikre at masken og trykk er riktig montert til pasienten.

BiPAP

Den BiPAP maskin gir en forbedring på forgjengeren, CPAP. Opprettet i 1990-årene, "bi-nivå positivt luftveistrykk 'maskiner redusere mange av de plagene forbundet med nattlige pustemaskiner. BiPAPs er dyrere enn CPAP-modeller og er ikke nødvendige oppgraderinger for mange lider. Imidlertid vil pasienter med hjertesvikt, lungelidelser, og atelektase finne en BiPAP svært gunstig over alternativ.

BiPAP Positivt og ulemper

BiPAPs er dyrere enn CPAP maskiner, men tilby ytterligere fordeler. BiPAPs bruke avansert teknologi som gjør at maskinen kan måle brukerens pust og redusere trykket under exhaling. Dette øker brukervennlighet og komfort av pusting.

CPAP maskiner Vs. Muntlige Appliances

Mange personer som lider av søvnforstyrrelser som søvnapné og snorking finne lindring med bruk av et kontinuerlig positivt luftveistrykk (CPAP) maskin eller en muntlig apparatet som en munn vakt. Begge har vist seg å være effektive, og bestemme hvilken behandling som fungerer best for en person er basert på hans eller hennes tilstand og symptomer. Tatt i betraktning de fordeler og ulemper med hver enkelt og konsultere en lege for en profesjonell vurdering vil hjelpe deg å vurdere hvilken som er det riktige valget for deg.

Funksjon av CPAP maskiner

For dem som lider med søvnapné, er det ingen enhet som har vist seg mer effektiv i medisinske studier enn en CPAP-maskin. Maskinen er utstyrt med en slange festet til maske som er montert over munn og nese. Når den er slått på, vil maskinen pumpe oksygen inn i kroppen automatisk. Søvnapné lider som ikke tar inn nok luft mens du sover kan finne dette problemet umiddelbart løst som CPAP gjør automatisk "puste".

Ulempene ved CPAP maskiner

Selv om CPAP maskiner har vist seg å være 100 prosent effektive i alvorlig søvnapné og kroniske tilfeller snorking, er de ikke uten sine ulemper. Primært har CPAP-brukere bemerket ubehag mens iført maske. Plasten av masken kan gnage huden, forårsaker irritasjon og i enkelte tilfeller åpne sår. Selv om mange enkeltpersoner blir vant til å sove i masken, andre synes det er umulig å venne seg til. Faktisk over 50 prosent av pasientene som bruker en CPAP maskin slutte å bruke på grunn av ubehag. I tillegg er en CPAP maskin støyende under drift og kan hindre brukeren og alle innenfor hørevidde fra å falle i søvn.

Funksjon av Oral Appliances

Munnen stykker som er montert mellom tennene forhindre snorking, men gjør lite for dem som lider av alvorlig søvnapné. De kan være effektive i mild eller moderat søvnapné tilfeller, men. De orale apparater hindre kjeve i å falle åpen under søvn, for derved å hindre tungen fra å falle inn i halsen, som er en katalysator for snorking. Som CPAP maskiner, er muntlig apparater slitt bare under sengen tid. I motsetning til CPAP maskiner, som er bare tilgjengelig via resept, kan muntlig apparater kjøpes over disk. Men for maksimal komfort, er det best å ha bitene montert og gjort av en tannlege.

Bivirkninger av Oral Appliances

Mens muntlig apparater kan føre til bedre søvnmønster om natten, de er forbundet med noen negative bivirkninger. De ledende klager i munnen vakt wearers, ifølge en studie gjort av Los Angeles campus av University of California, er kjeven og ansiktssmerter. Selv når vaktene er montert av en tannlege, kan de føre til sårhet i ansiktet og kan også gni mot tannkjøttet, forårsaker blemmer. I tillegg kan tannproblemer oppstår, blant annet en økning i hulrom og tannsmerter. Av denne grunn er det viktig at de som bærer munnen vakter på en jevnlig basis konsultere sin tannlege regelmessig for helsen. Endelig rapporterer noen langsynthet ubehag på grunn av "tørr munn", et resultat av en reduksjon i spytt.

Tips

For de utsatt for tannproblemer, som for eksempel hulrom eller munnsår, kan en CPAP maskin være et bedre valg, fordi det er slitt bare på utsiden av ansiktet. Likeledes kan enkeltpersoner som er lys eller pirkete sleepers fare bedre med en munn vakt, fordi deres sovestillinger ikke vil være begrenset av maskinen og den vedlagte slangen. Hvis støy er et problem for CPAP-brukere, kan ørepropper gi lindring. Uavhengig av produktet du velger, kan snorkere eller søvnapné lider dra nytte av en søvnapné pute som vugger nakken på en bestemt måte for å lindre søvnforstyrrelser og øke komforten.

CPAP maskin Effects

CPAP maskin Effects


Apnea, en midlertidig stans i åndedrettet, kan oppstå under søvn når en blokkering avbryter luftstrøm. Kroppen reagerer ved å våkne nok til å puste, avbryte normal søvnsyklus. "Kontinuerlig positivt lufttrykket", eller CPAP, refererer til maskiner som brukes til å behandle søvnapné. Maskinen tvinger en kontinuerlig strøm av luft inn i nese og hals, som avlaster problemet. Anvendelse av en CPAP maskin har flere andre effekter.

Positive effekter

CPAP maskinen veier omtrent fem pounds og er liten nok til å passe på et bord ved siden av sengen. Den har en maske som er forbundet med maskinen ved en tube. Maskinen sender en konstant strøm av luft gjennom røret inn i masken, som er montert på forsiden av den sovende person. Denne luftstrømmen har flere positive effekter. Den ene er en normal natts søvn. I stedet for å våkne mer enn 10 ganger i timen for å starte å puste, forblir den personen sover. Ifølge University of Maryland Medical Center, andre fordeler er et resultat av en god natts søvn: dagtid årvåkenhet, bedre mental kapasitet og konsentrasjon, bedre humør og økt produktivitet.

Ansiktsmaske

Anvendelsen av masken på ansiktet fører til flere effekter. En dårlig passform kan irritere huden. Noen mennesker er allergiske mot materialene i masken og utvikle utslett. Sår kan utvikle seg over neseryggen hvis masken er for stram, mens en maske som er for løs vil lekke luft. Nøkkelen er å få en maske som passer godt. Brukeren må kanskje gå gjennom flere masker og justeringer for å finne riktig passform.

Noen mennesker er klaustrofobisk seg masken. Ifølge American Sleep Apnea Association, noen mennesker fjerne masken mens han sov uten å vite det, som en reaksjon på ubehag. For å motta ytelser, må masken bæres og maskinen brukes hver kveld, som hver natt søvn avhenger av konstant bruk av CPAP.

Nasal Problemer

Mange brukere av CPAP rapportere tett nese, rennende nese og tørrhet i nesen og munnen. Disse er forårsaket av luften fra maskinen uttørking nese og munn. Ett middel er en luftfukter, som en del av maskinen, for å holde fuktighet i luften.

Air Pressure

Lufttrykket må justeres for brukeren. For mye press kan føre til at personen til å føle at hun er kvelende. Ifølge The National Hjerte Lung and Blood Institute, en CPAP med en "ramp" -funksjonen kan bidra til å løse dette problemet. Denne funksjonen starter lufttrykket lavt, og sakte øker etter at brukeren sovner. Legemet har da muligheten til å justere til det høyere trykket. En bivirkning av det høyere trykk innebærer luft som ender opp i magen, forårsaker oppblåsthet som induserer raping.

Typer av CPAP maskiner

Typer av CPAP maskiner


En CPAP maskin er en pustehjelp, også kalt kontinuerlig positivt luftveistrykk. Den brukes til å behandle pasienter som har sentrale eller obstruktiv søvnapné. CPAP maskiner brukes mens du sover og er koblet sammen via en slange til en ansiktsmaske som luften blir levert på et sett eller variabelt trykk for å sikre rytmisk pust. CPAP maskiner er foreskrevet av en lege.

Fordeler

Søvnapné hos unge pasienter kan føre til hyperaktivitet under våken timer på grunn av forstyrret søvnmønster. Eldre voksne med søvnapné er i faresonen for blodpropp, og for denne risikogruppen, kan CPAP maskin være en livredder. Familier av snorkere kan finne lindring som disse maskinene også bidra til å redusere høyt snorking.

Typer

CPAP maskiner kommer i en rekke farger, og er omtrent på størrelse med skoeske, men reisende kan finne det mer praktisk å kjøpe en mindre modell. Masker kommer i en rekke størrelser også. Noen bare dekker nesen eller munnen, noe deksel begge.

Maskinen kan ha en bæreveske, en vedlagt luftfukter, en rampe mekanisme som gjør at trykket økes gradvis og / eller DC vedlegg for tilkobling til en bil eller båt batteri. Også tilgjengelig er bi-nivå enheter med separate press - en for innånding og en for utpust. Det er smarte maskiner som kan automatisk justere trykket etter behov. Med ytterligere eller avanserte funksjoner kommer høyere kostnader. Sjekk med ditt forsikringsselskap for å se hva som er og ikke er dekket.

Tilleggsinformasjon

Maskiner kan leies eller kjøpes. Sleepapnea.org anbefaler å leie på en leie-til-egen basis for å sikre at du får de funksjonene du trenger, og å være sikker på at maskinen fungerer som den skal.

Tips

Støttegrupper er tilgjengelige for å hjelpe deg å justere til å bruke ditt nye utstyr. En liste over våken støttegrupper kan bli funnet på sleepapnea.org. Grupper er lokalisert i de fleste av de nedre 48 statene, Hawaii og Canada. En liste over produsenter kan også bli funnet på sleepapnea.org.

Betraktninger

God maske passform er svært viktig for din CPAP skal fungere skikkelig. Spør legen din eller CPAP-representant for å hjelpe deg å gjøre det riktige valget av passform. Ved hjelp av en maske som ikke passer ordentlig eller som ikke tette mot huden ikke vil ha råd til den ønskede behandling. Et for stramt eller for liten maske kan føre til følelser av klaustrofobi. Prøve seg masken uten at maskinen mens du ser på TV eller leser for å lindre denne angsten. Noen pasienter opplever bihuleproblemer fra den tørre luften utvist av CPAP maskiner. Legge til en oppvarmet luftfukter til din enhet er en god løsning.

CPAP maskiner Feilsøking

En kontinuerlig positivt luftveistrykk, eller CPAP, er maskinen en enhet som brukes til å hjelpe mennesker med søvnapné få søvnkvalitet. Søvnapné er en tilstand der en person slutter å puste flere ganger i løpet av natten. Kroppen bruker oksygen under søvn til ny energi i kroppen, og når at oksygen ikke beveger riktig helseproblemer som hjertesykdom kan utvikle seg. En CPAP maskin brukes normalt under nøye medisinsk tilsyn, men selv når legen er å holde et øye med utviklingen, kan ting fortsatt gå galt med CPAP-maskin.

Air Pressure

CPAP maske er montert av en utdannet tekniker når du plukker opp CPAP-maskin, men noen ganger sovemiljø kan føre til at luften blir tvunget inn i masken til å gå rundt fleksibel pakning laget for å gjøre masken lufttett. Dine puter kan føre masken til å flytte på en slik måte at luft rømming og enten den kraftige lyden av luft fra masken vekker deg opp, eller konstant flukt av luft kan tørke ut øynene dine. Den raskeste løsning på dette er å stramme stroppene på masken. Vær forsiktig slik at de ikke er så stramme at de forlater dype spor i ansiktet ditt som ikke går bort i morgen. Hvis dette ikke løser problemet, kan masken være defekt eller feil størrelse. Den beste løsningen på dette problemet er å ha en trenet tekniker kontrollere masken.

Fortsatt ikke får kvalitetssøvn

Etter bruk av CPAP maskin for en uke eller så, kan du merke at du enten ikke føler noe mer uthvilt enn før terapi eller brystet kan skade når du våkner opp om morgenen. Begge disse problemene har å gjøre med lufttrykket på CPAP-maskin. Hvis du fortsatt ikke får søvnkvalitet, kan legen anbefale at du endre trykket på maskinen. Hvis du våkner opp til en sår brystet, kan kroppen din ikke foreta tilpasninger til den ekstra lufttrykket, og du trenger å gradvis introdusere luftstrømmen inn i systemet ditt. En knapp på CPAP maskin kalt trykket rampen kan du innføre en redusert trykk når du først går til sengs og gradvis øke trykket til antall foreskrevet av legen din. Med trykk rampe bør redusere morgen brystsmerter.

Tørrhet i morgen

Etter en hel natt med å ha luft tvunget inn i kroppen gjennom nesen, kan du våkne opp med et alvorlig tilfelle av bomull munn og en sur smak i munnen. Du kan løse dette problemet på to måter. Kontakt din CPAP leverandøren og be om å legge til en luftfukter for å få maskinen til å legge fuktighet til terapiregime. Ditt andre alternativ er å ha en vannflaske tilgjengelig ved sengen din for å bruke når du våkner opp om morgenen. Det er personlige preferanser. Noen mennesker synes det er vanskelig å sove med en luftfukter på sin CPAP og ikke ønsker den ekstra vedlikehold av rengjøring og endring av vann som går med en luftfukter.

CPAP maskiner og Sinus infeksjoner

CPAP maskiner og Sinus infeksjoner


Noen CPAP (Common Positive Air Pressure) maskin brukere klager om å ha bihulebetennelse oftere enn vanlig siterer enheten som årsak til deres problem. Ifølge American Sleep Apnea Association, mange pasienter som bruker CPAP maskin lider med bihuleproblemer som tørrhet og kronisk stuffiness.

Årsak til smitte

Ifølge Mayo Clinic, er bihulebetennelse forårsaket av forkjølelse, bakterier, allergier, og soppinfeksjoner. Disse infeksjonene er ikke forårsaket av CPAP-maskin, men maskinen kan forverre problemet dersom den ikke brukes riktig.

Daglig renhold er viktig

Ifølge Dr. Ira Shapera, DDS og Sleep Apnea spesialist, etter at CPAP maskinen har blitt brukt er det fullt av bakterier og virus. Maskinen kammeret, slange, maske, rør, og filteret må rengjøres daglig for å unngå infeksjoner.

Dårlig vedlikehold forverrer bihuleproblemer

Dårlig vedlikehold av CPAP maskin fører til bakterievekst som kan forverre bihuleproblemer at en pasient kanskje allerede har. Selv om CPAP maskin i seg selv ikke føre til bihulebetennelse, kan det vise seg instrumental i innledningen av bakterier som kan forverre den.

Rengjøre skikkelig

Rengjør CPAP maskinen hver dag. Vask masken, slange og kammer daglig med mild såpe og destillert vann. Vask, skyll og lufttørker filteret og slangene gang i uken og vaske hodet utstyr etter behov. Fyll opp kammeret med destillert vann.

Advarsel

Ikke bruk den CPAP maskinen når du har en kald eller en bihulebetennelse. Oppsøk legen din for råd for riktige medisiner å bruke for å lindre sinus lunger og smerte.

Hvordan velge CPAP maskiner

Hvordan velge CPAP maskiner


CPAP er en forkortelse for Continuous Positive Airway Pressure. CPAP maskiner er foreskrevet av en lege for å hjelpe pasienter som lider av søvnapné. Når en person lider av søvnapné, slutter hun å puste flere ganger når du sover. Når hjernen innser at en sovende har sluttet å puste, vil det vekke personen opp nok for å puste for å fortsette igjen. Dessverre gjør dette for en urolig natt. En CPAP-maskinen bruker lufttrykk for å holde en sovende veiene åpne mens hun sover.

Bruksanvisning

•  Snakk med din forskriver. Legen som foreskrevet CPAP maskin bør kunne hjelpe deg med å finne ut hva noen av dine CPAP behov er.

Snakk med ditt forsikringsselskap. Ulike selskaper er villige til å betale ulike beløp for en CPAP-maskin. Noen operatører kan ha en spesifikk liste over dekket maskiner. Det er viktig å vite hvor mye din forsikring vil dekke og bestemme hvor mye du er villig til å betale av egen lomme hvis det er nødvendig.

Vurdere CPAP funksjonene du trenger. I tillegg til varierende muligheter for lufttrykk levering, produsenter av CPAP maskiner tilbyr valg som høydejustering, bygget i luftfuktere, bærevesker, utenlandsk elektrisitet kompatibilitet og muligheten til å kjøre på en bil eller båt batteri.

Prøv på forskjellige ansiktsmasker for å finne en passform og stil som er behagelig for deg. Sørg for at du tester masken grundig ved å ligge ned, rulle og flytte for å gjøre sikker på at du vil være komfortabel å sove i den.

Når du velger en ansiktsmaske, husk at passformen er viktig. Masken må være tett nok til å danne en tetning, men ikke så tett som å være ubehagelig eller avgrense.

Når du tror du har funnet en CPAP maskin du liker, kan du prøve å leie den samme modellen eller sjekk for å se om du kan finne en selger med en leie-til-egen plan. På denne måten kan du være sikker på at du har valgt den beste CPAP maskinen for deg før du blir begått.