Digidexo.com

sener vitaminer

Vitaminer for Sener

Vitaminer for Sener


Sener er myke, bindevev som fester musklene til knoklene. Sikre deg å holde optimal sene helse er viktig for å forebygge senebetennelse, en tilstand preget av hevelse, ømhet og begrensede beinbevegelser. Håndledd, albuer, ankler, knær og skuldre er spesielt utsatt for senebetennelse. Enkelte vitaminer kan redusere risikoen og kan også lindre symptomene på senebetennelse. Pass på at du spiser nok av disse vitaminer ved å spise en rekke matvarer eller supplere din diett med vitaminer.

Vitamin E

Vitamin E spiller en funksjon i å bygge nytt vev celler i kroppen og bidrar til å vedlikeholde og reparere skadet bindevev som sener. Vitamin E er en naturlig anti-inflammatorisk, bidrar til å redusere svelling rundt en felles forårsaket av seneskader. I tillegg kan vitamin E sine antioksidantegenskaper hindre skade oppstår til bindevevs forårsaket av frie radikaler.

Vitamin C

Vitamin C er en sentral aktør i å styrke kroppens immunforsvar, beskytter sener fra virus eller bakteriell infeksjon. I tillegg vitamin C har anti-inflammatorisk og antioksidantegenskaper og bidrar til å opprettholde sunn bindevev og reparasjoner det etter skade.

Vitamin A

Vitamin A spiller også en rolle i å forsterke immunforsvaret og er en sterk antioksidant, bidrar til å vedlikeholde og reparere bindevev. The University of Maryland erkjenner at vitamin A hjelper helbredelse av senebetennelse.

Kilder til vitamin E, C og A

Matoljer er en rik kilde til vitamin E. solsikkeolje, bomullsfrø olje og rapsolje inneholder 49 mg, 43 mg og 22 mg vitamin E henholdsvis per 100 gram. Andre mat kilder er nøtter og frø, søtpoteter og egg.

Rose hip ekstrakt inneholder over 1000 mg vitamin C per 100 gram. Sitrusfrukter og grønne grønnsaker inneholder vitamin C.

Leveren er den rikeste mat-kilde til vitamin A, som inneholder 28 000 mcg per 100 gram. Gulrøtter, søtpoteter og grønne blader er også en god kilde til vitamin A.

Viktigheten av prenatal vitaminer under svangerskapet

Viktigheten av prenatal vitaminer under svangerskapet


I mange år har helsepersonell oppfordret forventer mødre til å ta prenatal kosttilskudd. Men akkurat hva vitaminer og mineraler er i disse produktene, og hvordan de faktisk bidra til å støtte helsen til mor og barn?

Vital Vitaminer

Alle prenatal kosttilskudd inneholder ulike vitaminer og mineraler, men de vanligste er folsyre, jern og kalsium.

Folic Acid

Folsyre (eller folat) er oppmuntret for kvinner i minst en måned før unnfangelsen og gjennom den første måneden av svangerskapet. Kvinner som gravid med og beholde tilstrekkelige mengder av folsyre i sine systemer redusere sjansene for fødselsskader i babyens hjerne og ryggrad, det vanligste er spina bifida.

Ifølge US Public Health Service, nesten halvparten av alle svangerskap er planlagt, så de anbefaler at alle kvinner i alderen å få barn ta prenatal vitaminer eller tilskudd av folat daglig, uavhengig av hvorvidt de planlegger å bli gravide.

Iron

Utilstrekkelig inntak av jern, i tillegg til naturlige endringer i blod makeup, kan la mor litt blodfattig i de sene stadier av svangerskapet. Anemi er selvfølgelig skadelig for mor å være, men en link til lav fødselsvekt og for tidlig fødsel kan være knyttet til et underskudd på jern.

Kalsium

Tilstrekkelig kalsium er et must for enhver kvinne, og det er enda mer viktig under svangerskapet. Tilskudd av kalsium kan bidra til å hindre tap av beintetthet som fosteret bruker kalsium for sin egen bein vekst.

Viktigheten av et sunt kosthold

Alle gravide kvinner bør vite at prenatal vitaminer kan aldri ta plassen til en spise riktig. Kombinasjonen av et sunt kosthold og prenatal kosttilskudd vil gå langt for å støtte helsen til gravide og deres voksende babyer.

Hva er den kjemiske formelen for vitamin C?

Hva er den kjemiske formelen for vitamin C?


Vitamin C, eller askorbinsyre, er et næringsstoff avgjørende for menneskers helse. Fordi mennesker har ingen mulighet til å syntese vitamin C, må de fordøye det i sitt kosthold. Vitamin C er brukt i kroppen for å lage og reparere bindevev, forbrenne aminosyrer og beskytte kroppen fra giftige kjemikalier.

Identifikasjon

Et molekyl av askorbinsyre består av 6 karbonatomer, 8 hydrogenatomer og 6 oksygenatomer arrangert i et mønster som vises i bildet. Askorbinsyre er en sukkersyre et sukker (ring av bildet) med en tilknyttet sure hydroksylgruppe (øvre venstre delen av bildet). Når askorbinsyre er i l-enantiomer form, er den som kalles vitamin C. En l-enantiomeren er en av de to symmetrisk forskjellige former askorbinsyre kan ta. Disse to former avviker i posisjon av dobbeltbindingen som er representert i l-enantiomeren posisjon på bunnen av femkanten i bildet.

Historie

Den kjemiske strukturen til vitamin C ble først identifisert i 1932 av amerikanske forskeren Charles Glen Kongen og uavhengig av ungarerne Albert Szent-Gyorgyi og Joseph L Svirbely. Flere år etter at denne første oppdagelse ble vitamin C syntetisert i laboratoriet og var den første av de vitaminer som skal syntetisk opprettet. Masseproduksjon av vitamin C var i full effekt etter 1934.

Funksjon

Vitamin C er først og fremst brukes av kroppen for produksjon av kollagen. Kollagen er en viktig byggestein i bindevev slike leddbånd, sener, hud, bein, brusk og blodkar. Flere av biokjemiske reaksjoner, som for eksempel amino acid metabolism, er også avhengig av nærvær av vitamin C. I tillegg er vitamin C en kraftig antioksidant, som forhindrer nedbrytning av visse substanser i kroppen.

Betraktninger

En mangel på vitamin C i kosten kan føre til sykdom som kalles skjørbuk, en sykdom som er dødelig hvis den forblir ubehandlet. Heldigvis er den kjemiske struktur av vitamin C den samme enten produsert syntetisk eller fra naturlige kilder. Tilskudd av vitamin C er blant de mest brukte i verden.

Advarsel

Vitamin C er lett ødelegges av varme, eksponering for oksygen eller metaller og lys. På grunn av dette høye potensial for nedbrytning, må vitamin C lagres i en ikke-metallisk beholder utsettes for varme, lys og luft. Vitamin C utsatt for disse elementer kan generere frie radikaler, som er skadelig for menneskekroppen.

Om Vitamin C-tilskudd

Vitamin C-tilskudd er en nyttig måte for mange mennesker å møte den anbefalte mengden av vitamin trengs i kosten hver dag. Den menneskelige kroppen krever visse nivåer av vitamin C for optimal helse og å danne kollagen og dentin, to strukturelle elementer viktig for kroppens samlede funksjon. De fleste friske voksne og barn får nok vitamin C fra sitt vanlige kosthold og trenger ikke kosttilskudd, men mange andre krever vitamin C-tilskudd for å gjøre opp for eventuelle mangler i dietten.

Betydning

Både kollagen, stoffet som gir struktur til ben, ligamenter, sener og blodårer, og dentin, det strukturelle element av tennene, kan bare dannes når visse nivåer av vitamin C er til stede i kroppen. Skjørbuk, en sykdom forårsaket av alvorlig vitamin C-mangel og svekkelsen av kollagen i kroppen som blir tydelig gjennom felles hevelse, lett blåmerker og tann og håravfall, gir vitnesbyrd til den viktige rollen av vitamin C.
Vitamin C er også brukt av kroppen som en antioksidant, og for å bidra til hjelp i absorpsjon av jern.

Funksjoner

Folk flest trenger ikke å ta vitamin C-tilskudd fordi så mange matvarer inneholder nok vitamin C for å nå de daglige minstekravene. Grønnsaker og frukt, særlig sitrusfrukter, generelt har høye nivåer av vitamin C, inkludert stifter som appelsiner, tomater, poteter, brokkoli, spinat, jordbær og grapefrukt.
Menn bør spise ca 90 milligram av vitamin C per dag, mens kvinner bør ta i ca 75 milligram.
Vitamin C-tilskudd inneholder vanligvis 60 milligram.

Forebygging / løsning

For å forhindre vitamin C mangler, er visse folk ofte rådet til å ta vitamin C-tilskudd av sine leger. Disse personene omfatter de med jernmangel som må ta jerntilskudd, folk med en ekstremt lav kosttilskudd vitamin C inntak, spesielt eldre, kvinner på p-piller som inneholder østrogen og folk som tar aspirin regelmessig. Personer med jernmangel rådes til å ta vitamin C-tilskudd fordi vitamin er kjent for å hjelpe i absorpsjon av jern. Østrogen og aspirin er kjent for å redusere vitamin C nivå i kroppen.

Fordeler

Bortsett fra å hindre skjørbuk og hjelpe til jern absorpsjon, har vitamin C andre viktige helsemessige fordeler. Vitamin C, verken levert av en vanlig diett eller i form av kosttilskudd, er en antioksidant som kan bidra til å forhindre forkjølelse og muligens også hjerteinfarkt, slag og visse kreftformer.

Advarsel

Mens vitamin C-tilskudd er trygge i seg selv, kan høye nivåer av inntak være giftig. Den høyeste anbefalte vitamin C inntak er 2000 milligram per dag - noe over som kan være giftig. Høye nivåer av vitamin C kan forstyrre magene og forårsake nyrestein, føre til anemi ved å ødelegge de røde blodlegemer i visse individer med et enzym-mangel og interferere med medikamenter, slik som blod tynnere warfarin.

Hvilke vitaminer finnes i Pears?

Hvilke vitaminer finnes i Pears?


Enten du hogge dem opp og legge dem til din salat eller knaske på et par skiver til frokost, pærer legge massevis av næringsstoffer i kostholdet ditt. For mindre enn 90 kalorier - pr 3 1/2-unse frukt - får du nesten et dusin forskjellige vitaminer. Selv om pærer vil sikkert opp vitamin inntak litt, de er ikke spesielt rik på en enkelt vitamin. Du vil fortsatt ønsker å nyte andre typer av råvarer for å få enda mer vitaminer.

Vitamin C

Pærer har ikke på langt nær så mye vitamin C som sitrusfrukter, men du vil få noen. Vitamin C har mange roller, alle tilhørende en stor funksjon: å holde deg frisk. Som en antioksidant, motvirker vitamin C frie radikaler, eller celleødeleggende stoffer som fører til kroniske sykdommer. Vitamin C gjør kollagen for hud, leddbånd og sener; øker effekten av immunsystemet; og skaper visse nevrotransmittere for hjernens funksjoner. Siden kroppen ikke kan lagre denne vannløselig vitamin, pærer er en måte å hjelpe deg å få vitamin C i ditt daglige kosthold. En 5 3/4-unse medium pære tilbyr rundt 12 prosent av den daglige verdien av vitamin C.

Vitamin K

Mørk grønne grønnsaker er noen av de mest kjente vitamin K-rik mat, selv om å spise en pære vil videre opp vitamin K inntak litt. Vitamin K jobb er å aktivere spesielle proteiner som starter koagulasjonskaskaden. Det er på grunn av fettløselige vitamin K som kroppen din propper, danner en skorpe og helbreder hver gang du har en skade, enten eksternt eller internt. Samme 5 3/4-unse pære har nesten 10 prosent av den daglige verdien av vitamin K.

B-vitaminer

Alle pærer inneholder små doser av tiamin, riboflavin, folat, pantotensyre, niacin, kolin og vitamin B-6. Dette B-vitamin-teamet støtter kollektivt stoffskiftet. De er vitaminer i kontroll for å få energi fra makronæringsstoffer - protein, fett og karbohydrater. B-vitaminer også bevare hjerneceller, hjelpe sende signaler i hele kroppen din, la cellene til å vokse og gjøre cellene deler under vekst. Kroppen kan ikke lagre disse vannløselige vitaminer, som betyr at du vil ønske å få dem fra matvarer, som pærer, hver dag. En middels 5 3/4-unse pære gir deg 1 til 3 prosent av den daglige verdien av B-vitaminer.

Vitamin E

Mye som vitamin C, trenger du vitamin E for å holde kroppen i optimal helse. Den store forskjellen er at vitamin E er fettløselige, slik at systemet til å holde på den en stund. Vitamin E nøytraliserer de farlige frie radikaler som pinne til ellers friske celler. Å ha for mange frie radikaler i kroppen din kan ha sammenheng med en økt risiko for visse kreftformer, hjertesykdom og demens. Bare ikke stole på pærer som primær vitamin E-kilde. Du får mindre enn 1 prosent av den daglige verdien av vitamin E fra en 5 3/4-unse pære.

Vitamin A

Som andre fettløselige vitaminer, vitamin A bo i kroppen din for en lengre periode. Mange små forbindelser, kalt retinoider, utgjør vitamin A. Pears har flere vitamin A forbindelser inkludert lutein, zeaxanthin, betakaroten og alpha karoten. Disse vitamin A komponentene er ansvarlig for å bevare synet og beskytte øyet celler. De går videre og hjelp i immunforsvaret, reproduksjon og hjelpe cellene kommuniserer. Total, skjønt, gir en 5 3/4-unse pære mindre enn 1 prosent av den daglige verdien av vitamin A.

Vitaminer for Healthy Hair & Nails

Vitaminer for Healthy Hair & Nails


Sunt hår og negler er det ytre av et riktig kosthold. På den annen side er det vitaminer som kan hjelpe til i utviklingen av friske hår og negler. Disse vitaminene hjelpe kroppen til å fungere skikkelig i for å produsere sunt hår og negler. Vitaminer er ikke spesifikke for hår og spiker utvikling, men hjelpe immunforsvaret i kampen mot de skadelige effektene av miljøet. Som et resultat, ser den person sunnere.

Vitamin A

Vitamin A er kjent for å fremme god visjon og forming og opprettholde sunne vev og tenner. Det er også kjent som retinol (aktiv form for vitamin A) og karotenoider. The National Institute of Health (NIH) definerer karotenoider som "mørke fargestoffer som finnes i planteføde som kan slå inn i en form for vitamin A". Beta-karoten er en type av karotenoid og en antioksidant. Antioksidanter er effektive i bekjempelse av de skadelige effektene av miljøet ved å hjelpe immunforsvaret. Når immunsystemet fungerer effektivt, er det kjemper de sykdommer som kan føre til sprø hår og negler. Vitamin A og betakaroten kan finnes i matvarer som egg, kjøtt og fisk. Betakaroten er i gulrøtter, gresskar og grapefrukt. Jo mørkere farge på frukt eller grønnsak, jo høyere betakaroten innhold.

Vitamin B

Vitamin B er ikke bare én vitamin. Det er en serie av vitaminer: vitaminer B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 og B12. Vitamin B er ofte referert til som B-kompleks vitaminer. B-kompleks vitaminer hjelpe immunforsvaret i bekjempelsen av sykdommer, gi energi til cellene, opprettholde helsen til nervesystemet og fordøyelsessystemet. Vitamin B er funnet i hele korn, fisk, kylling, bønner, frukt og til og med sopp. Mangel på vitamin B kan føre til tap av hår, eksem og med depresjon.

Vitamin C

Vitamin C er et vannløselig vitamin som spyler ut av kroppen. Vitamin C brukes til å lage hud, sener og leddbånd. Nails regnes hud, og for å holde neglene sterke og sunne Vitamin C bør være en del av den supplement diett. Frukt og grønnsaker inneholder vitamin C. Fruktene med store mengder vitamin C inkluderer druer, appelsiner og meloner. Brokkoli, søte poteter og grønn paprika er grønnsaker som også inneholder store mengder vitamin C.

Vitamin E

I likhet med vitaminene A, B og C, vitamin E også en antioksidant, og det hjelpemidler også immunforsvaret i å bekjempe virkningene av frie radikaler. Ifølge en studie fra 1993 publisert i "New England Journal of Medicine", det var "bevis for en signifikant sammenheng mellom et høyt inntak av vitamin E ... og en lavere risiko for hjertesykdom." Vitamin E finnes i mais, vegetabilsk olje, spinat og andre matvarer. Helseeffekter av vitamin E er fortsatt studert, men i små doser har det vist seg å hjelpe hjertet.

Foods høy i vitamin A & C

Vitaminene A og C spill bidra til å fremme og opprettholde generelle helse, og de også bidra til å forhindre en rekke sykdommer og tilstander.

Rollen Vitamin A

Vitamin A er nyttig for å forebygge og behandle en rekke tilstander, blant annet akne, psoriasis, magesår, thyroid sykdom, virale infeksjoner og irritabel tarmsyndrom (IBS). Det er også viktig for å fremme øyehelse.

Hvor Vitamin A finnes

Vitamin A finnes i kalv lever, egg og kumelk. Det er også naturlig tilstede i planteføde gjennom karotenoider, som er provitamin A forbindelser. Noen eksempler er beta-karoten, alfa-karoten, y-karoten, lykopen og lutein. De er til stede i spinat, grønnkål, gulrøtter, grønne blader, søtpoteter, cantaloupes, tomater, asparges og brokkoli.

Rolle av vitamin C

Vitamin C eller askorbinsyre, er instrumental i å syntetisere kollagen, som gjør opp blodkar, bein og sener. Det er også nyttig i healing vev, og hindrer visse sykdommer og tilstander, og er en viktig antioksydant.

Hvor Vitamin C finnes

Vitamin C er rik på sitrusfrukter, vannmelon, grønn paprika, jordbær, grønne blader, blomkål og kiwi.

Advarsel

Mangler ved vitamin A og C er avslørt i flere symptomer eller alvorlige sykdommer og tilstander. En mangel på vitamin A kan føre til synsproblemer eller tørre øyne, tørr hud, tørt hår og enda et svekket immunsystem. En mangel på vitamin C kan være årsaken til lett mørbanket hud, irritabilitet, depresjon, infeksjoner, blødende tannkjøtt, slow-healing vev og muskeltretthet.

Liste over matvarer som inneholder vitaminer

Mange tror at å ta vitamintilskudd er tilstrekkelig for å få sin daglige anbefalte mengden. Men for optimale ytelser, vitaminer bør i hovedsak komme fra matvarer som du spiser hver dag. Det er mange matvarer som kan passe inn i enhver diett diett som ikke bare er sunt for deg, men gir deg alle vitaminene du trenger.

Vitamin A

Vitamin A er en nødvendig vitamin som brukes av legemet av mange grunner, blant annet bedre nattsyn, sunnere hud, et forbedret immunsystem og for å hjelpe i riktig fordøyelse. Vitamin A finnes i økologiske egg og smør, tran, lever, mozzarella ost og spinat. Andre grønnsaker som inneholder vitamin A er søtpoteter, gulrøtter og brønnkarse.

Vitamin C

Vitamin C er et essensielt vitamin som er nødvendig for sterke bein, sener og blodårer. Vitamin C beskytter også nervesystemet. Mange frukt og grønnsaker inneholder vitamin C. Den mest anerkjente man er appelsiner. Andre matvarer som inneholder dette vitaminet er jordbær, kål, tomater, rød paprika, sitroner, asparges, selleri og moreller.

Vitamin D

Vitamin D er best kjent for sin rolle i å holde bein og tenner sterk. Dette vitamin hjelper også forebygge høyt blodtrykk og holder immunforsvaret sunt. Vitamin D finnes i tran, sardiner, eggeplommer, melk, tunfisk og sveitserost.

Folic Acid

Gravide trenger folsyre, eller folat, mer enn andre mennesker, fordi folat er et viktig vitamin for den nevrologiske utviklingen av fosteret. Folsyre kan også bidra til å regulere søvnsyklus ved å bidra til å produsere signalstoffer som tar vare på den delen av kroppen. Folsyre finnes i mange grønnsaker, for eksempel rødbeter, brokkoli, asparges og romanosalat. Appelsiner inneholder også folsyre, som gjør kikerter, spinat og rødbeter.

Vitamin K

Vitamin K er viktig for den beste mineralisering av bein og å hjelpe blodpropp riktig. Mange matvarer inneholder vitamin K, som for eksempel spinat, blad salat, persille, erter, okra, surkål, brokkoli og brønnkarse.

Vitamin B1-Tiamin

Vitamin B1 er viktig for hukommelse og for energi. Matvarer som bærer en overflod av vitamin B1 er brun ris, blomkål, rå pekannøtter og paranøtter, rosenkål, mais, gjær og villaks.

Tegn på Vitamin C toksisitet hos barn

Vitaminer og mineraler er en viktig del av et sunt kosthold. Vitamin C, i særdeleshet, er viktig for normal vekst og utvikling. Selv om det er sjelden, kan for mye vitamin C forårsake toksisitet; vitamin blir giftig for systemet. Det er mer sannsynlig til å skje, og farligere, hos barn.

Funksjon

Vitamin C er en ekstremt viktig vitamin i riktige doser. Det er viktig å kroppens vev som hud, sener, leddbånd, bein og tenner. For lite vitamin C kan føre til problemer med alle disse hud vev og med føre til at redusert metabolisme. For mye av en god ting, men gjør det farlig.

Dagsrasjon

Vitamin C er vannløselig, noe som betyr at det må stadig etterfylt til kroppen, fordi det ikke kan lagres. Det betyr ikke at det ikke kan bli overdosert. Den anbefalte daglige rasjon for barn i alderen 1 til 3 er bare 15 mg per dag. Selv en fullvoksen, bare trenger voksen mann 90 mg per dag.

Kosttilskudd

Vitamin C-tilskudd er allment tilgjengelig. De brukes, kontroversielt, for å behandle mange tilstander, inkludert øvre luftveissykdommer slik som forkjølelse, og for å øke immunitet. De kan også brukes for å behandle kreft i noen tilfeller. De fleste kosttilskudd har langt mer vitamin C (100 mg til 2000 mg) enn anbefalt dose. Ifølge National Academy of Sciences, 1 til 3 er den øvre grensen for barn i alderen kun 400 mg. Alt over den øvre grensen fører til bivirkninger eller toksisitet.

Skadevirkninger

De vanligste tegn på vitamin C toksisitet hos barn er intestinal, slik som magekramper, magesyke og diaré. Andre effekter av vitamin C toksisitet inkluderer en mulig økning i nyrestein, erosjon av tannemalje, en økning i jern absorpsjon og en økning i oksygenbehov.

Forebygging / løsning

Vitamin C er en viktig vitamin, men barn kan få i seg nok gjennom et sunt kosthold som inkluderer frukt og grønnsaker som er høy i vitamin C-innholdet. Disse inkluderer sitrusfrukter, tomater, grønne blader, grønn paprika, vannmelon, de fleste bær, søtpoteter, squash og brokkoli. Les etiketter, og ikke gi barnet ditt multivitaminer med store doser av vitamin C.

Vitaminer i kosten

Vitaminer bistå forskjellige deler av kroppen med vanlige funksjoner og vekstprosesser. Kroppen trenger fett og vannoppløselige vitaminer. Fettoppløselige vitaminer, som inkluderer vitaminene A, D, E og K, er lagret i kroppens fett og er ikke utarmet hver dag. Vannløselige vitaminer, som inkluderer B-vitaminene og vitamin C, blir umiddelbart brukt av kroppen eller utskilt gjennom urin. For at kroppen din til å få alle de vitaminene den trenger, må du spise et bredt utvalg av mat regelmessig.

Vitamin A

Ifølge "Dietary Supplement Faktaark: Vitamin A og Karotenoider" på National Institutes of Health nettsted, vitamin A hjelper kroppen til å ha sunne tenner, øyne og skjelett og muskler. Det hjelper også med bein vekst og utvikling, immunsystemet og reproduktive system prosesser og produksjonen av hvite blodlegemer. Vitamin A finnes i lever, egg, ost, helmelk, grønnkål, spinat, honningmelon, aprikos, havregryn og fersken.

Vitamin D

Vitamin D hjelper kroppen til å opprettholde normale nivåer av kalsium og fosfor, i henhold til "Dietary Supplement Faktaark: Vitamin D" på National Institutes of Health nettsted. For ben til å være i stand til å vokse på riktig måte, er vitamin D er nødvendig. Kroppen er i stand til å gjøre vitamin ved hjelp av ultrafiolette stråler fra solen. Andre kilder til vitamin D er laks, tunfisk, ost, eggeplommer, melk, ost, iskrem, sopp, yoghurt og egg.

Vitamin E

Vitamin E Faktaark på National Institutes of Health nettsted sier at vitamin E er en antioksidant som beskytter kroppen mot frie radikaler, molekyler som kan skade celler, vev og organer. Vitamin E er også involvert i produksjonen av røde blodceller. Noen kilder til vitamin E er hvete bakterie, mandler, solsikkefrø, hasselnøtter, spinat, brokkoli og kiwi.

Vitamin K

Ifølge en medlineplus faktum ørret med tittelen "vitamin K", K-vitamin og brukes av leveren, som styrer blodlevring. Vitaminet hjelper også med bein oppretting og reparasjon. En form for vitamin K, vitamin K2, er fremstilt av bakterier i tarmen. En annen form for vitamin K, vitamin K1, finnes i spinat, selleri, lever, asparges, grønn te, bacon, kål, blomkål og soyabønner.

B-vitaminer

En medlineplus faktum ark kalt "Thiamin, Vitamin B1" sier at vitamin B1 hjelper til med nervesystemet og muskel-funksjoner, blodsirkulasjon, fordøyelsesprosesser, og produksjonen av saltsyre. Den finnes i eggeplommer, marineblå og nyre bønner og sjømat. Ifølge den Anyvitamins.com faktaark med tittelen "Vitamin B2," vitamin B2 hjelper kroppen med vekstprosesser; celler, celle respirasjon og produksjonen av røde blodceller og antistoffer. Kilder til vitamin inneholder egg, belgfrukter, melk, nøtter, egg, grønne bladgrønnsaker, fisk og yoghurt.

En faktaark om Anyvitamins.com kalt "Vitamin B3" sier at vitamin B3 hjelper med celle åndedrett, blodsirkulasjon, nervesystemet fungerer, hud vedlikeholdsoppgaver og galle sekresjon. Den finnes i lever, fisk, nøtter, belgfrukter, asparges, melk, fisk og grønne bladgrønnsaker. Vitamin B5 bistår med hormon; immunsystemprosesser; hormon og hemoglobin produksjon og hud, muskel og nerve vedlikehold, ifølge et faktaark med tittelen "Vitamin B5" på Anyvitamins.com. Kilder til vitamin inkluderer biff, egg, belgfrukter, nøtter og svinekjøtt.

Ifølge "Dietary Supplement Faktaark: Vitamin B6" på National Institutes of Health nettsted, vitamin B6 brukes av kroppen i hemoglobin produksjon, nervesystemet og immunsystem funksjoner og vedlikehold av blodsukkeret. Den finnes i poteter, bananer, kikerter, roastbiff, tomat juice, peanøttsmør, valnøtter og soyabønner. Vitamin B12 hjelper kroppen med produksjonen av røde blodlegemer, sentralnervesystem prosesser og dannelse av DNA, i henhold til "Dietary Supplement Faktaark: Vitamin B12" på National Institutes of Health nettsted. Kilder til vitamin omfatter lever, oksekjøtt, yoghurt, muslinger, melk, svinekjøtt, kylling og ost.

Vitamin C

Vitamin C er en antioksidant som er nødvendig for kroppen å kunne foreta reparasjoner på vev. En medlineplus faktum ark med tittelen "Vitamin C" angir at vitamin C er nødvendig for kroppen å være i stand til å gjøre kollagen, et protein som blir brukt for å danne huden, sener og blodårer. Kilder til vitamin C inkluderer grønn paprika, jordbær, tomater, nepe greener, søtpoteter, cantaloupe, vannmelon, rød paprika, ananas, bringebær, blåbær og tyttebær.

Hva er de forskjellige typer vitaminer C?

Vitamin C er et vannløselig vitamin som er helt avgjørende for kroppens helse. Vitamin C har mange fordeler for kroppen, og spiller en viktig rolle i en rekke kroppsfunksjoner. Dette vitamin, er imidlertid ikke lett lagres i kroppen, og derfor må gis til kroppen gjennom dets forskjellige kilder og former. Det er viktig å forstå de funksjoner og fordeler med vitamin C, så vel som de forskjellige former av denne viktige vitamin.

Funksjoner og fordeler av Vitamin C i kroppen

Vitamin C er viktig for en lang liste av kroppens funksjoner, inkludert dens mest kjente funksjon i immunsystemet, som det hindrer infeksjoner og styrker kroppens beskyttende evner mot sykdommer. Det hjelper også å opprettholde sunne bein, røde blodceller, tenner og tannkjøtt, og blodkar. Vitamin C bidrar til å bygge og vedlikeholde kollagen i huden, et viktig protein fiber ansvarlig for hudens helse og for vevet mellom leddbånd, brusk, bein og sener. Også viktig for huden er dens evne til å fungere som en antioksidant og bekjempe skadelige frie radikaler i miljøet, noe som også bidrar til å redusere risikoen for sykdommer. Vitaminet har helbredende fordeler, også, for huden sår, infeksjoner og frakturer. I tillegg absorberer vitamin C jern fra planteføde.

Natural Versus syntetiske former av vitamin C

Den syntetiske formen av vitamin C er kjemisk identisk med sin naturlige form. I tillegg form, er det enklere (og mindre kostbart) å finne den syntetiske form for vitamin C, som har fordelen av å være kombinert med andre næringsstoffer, som bioflavonoider, som øker effektiviteten av vitamin C. Siden naturlige C tilskudd er vanskeligere å finne og dyrere, er det enklest å fylle opp kroppen med naturlig vitamin C ved å spise frukt og grønnsaker rikelig med vitamin, for eksempel appelsiner, kiwi, brokkoli og tomater, blant mange andre frukt og vegetabilske kilder. Både de naturlige og syntetiske former av vitamin C gir lik fordeler og funksjoner, siden de er kjemisk det samme.

Ascorbic Acid

Standarden form for vitamin C er askorbinsyre. Siden vitamin er i økende grad brukt i hudpleieprodukter for sine anti-oksiderende fordeler, er dens askorbinsyre skjema litt forandret for bevaring og distribusjon formål, og det er ofte kalt L-askorbinsyre. Saltformen av ascrobic syre (i motsetning til den vanlige syreform) kalles kalsium askorbat, også brukt i hudpleieprodukter, så vel som kosttilskudd. I likhet med andre former, er kalsium askorbat syntetisk.

Rose Hips

Rose hofter er en høyt verdsatt og ganske dyrt naturlig form for vitamin C. Mange produkter som annonserer inkludering av rose hofter i ingrediensen faktisk legge små mengder syntetiske Vitamin C kilder. Rose hofter er de små røde eller oransje bær igjen etter en gang blomstrende rose er død. Rose hofter er vurdert i te og supper, sammen med andre kulinariske bruk i fine (og sunn) mat. Rose hofter er også brukt til å lage såpe og andre kroppspleieprodukter. Dessuten kan denne formen for vitamin C finnes som en ingrediens i produkter dyre hudpleie.

Andre Vitamin C Danner

Askorbylpalmitat er fettløselig form av vitmain C som er å anse som en C skjema lettere absorbert og lagret av kroppen enn vitamin C naturlige vannløselige formen. Askorbylpalmitat er vanskeligere å finne enn andre former av vitamin C.

Acerola Vitamin C er en annen naturlig form som kommer fra en tropisk busk i Nord-Amerika. Som rose hofter, er acerola høyt verdsatt og er vanligvis blandet med en syntetisk når det brukes i mat, vitamin supplement og hud produkter.

Mangel på vitamin C

Sever mangel på vitamin C er sjelden i USA, selv om dårlig vitamin C inntak er ikke uvanlig. Dårlig helse valg som inkluderer drikking, røyking og sjeldne inntak av frukt og grønnsaker fører til vitamin C-mangel, som gjør mye stress. Tegn på Vitamin C-mangel omfatter hyppige forkjølelser, mageproblemer, usunn hud som vises gråaktig og kjedelig, langsomme-healing sår og betent tannkjøtt.

Vitaminer som trengs for kvinner i 40-årene

40s er en tid med forandring for mange kvinner. Hvorvidt mor til tenåringer eller kanskje en sen mor til små barn, er kvinner i 40-årene ofte håndtere stress av å balansere sine valgte karrierer, barn og ganske muligens begynner denne perioden av livet kjenner som perimenopause, en første store tegn på aldring. Uansett omstendigheter, disse lagt press på en kvinnes kropp ta en toll. Det er ekstremt viktig for en kvinne å opprettholde riktig næring i denne perioden i hennes liv, og en diett høy i enkelte vitaminer hjelper opprettholde helse og vitalitet.

Vitamin C

Vitamin C er kjent som den helbredende vitamin fordi det er viktig for produksjonen av kollagen. Som kvinner inn 40-årene, naturlig kollagenproduksjonen minker og fine linjer og rynker øke. Økt inntak av vitamin C kan bidra til å øke naturlige kollagenproduksjon. Vitamin C støtter også binyrene og bidrar til å opprettholde kroppens naturlige immunforsvar.

Vitamin E

Vitamin E er en kraftig antioksidant og bidrar til å fjerne frie radikaler fra kroppen vår. Vitamin E som en erstatning for kunstig østrogen og bidrar til å eliminere hetetokter og andre fysiske plager ofte opplevde under perimenopause og etter overgangsalderen. Vitamin E bidrar til å opprettholde utseendet av sunn hud og hår.

Vitamin D

Vitamin D er et viktig vitamin for å opprettholde beinmasse som kvinne aldre fordi det hjelper kroppen absorbere kalsium, viktig å holde osteoporose i sjakk. Tilstrekkelig inntak av vitamin D og kalsium bremser også vektøkning forbundet med middelalderen. Vitamin D også forårsaker død av visse typer kreftceller.

Vitamin A

Vitamin A bidrar til å hindre kraftig menstruasjonsblødning og mulig livmorhalskreft. Vitamin A er essensielt for sunn hud og slimhinner. Vitamin A bidrar til å hindre rynker ved å levere nødvendige næringsstoffer og fuktighet oppbevaring til hudceller. Vitamin A er også viktig for friske øyne, og en mangel på dette vitaminet kan føre til nattblindhet. En mangel på vitamin A fører også til økt mottakelighet for infeksjoner samt ru og tørr hud.

B-vitaminer

Gruppen av B-vitaminer er spesielt gunstig under perimenopause og etter overgangsalderen. Noen B-vitaminer kan bidra til å hindre visse typer kreft i livmorhalsen. B-vitaminene er avgjørende for et godt opptak av sukker og opprettholdelse av adekvat hjernefunksjon. B-vitaminer bidra til å redusere stress, depresjon og tretthet. Fordi gruppen av B-vitaminer jobbe i harmoni med hverandre, er det viktig at et supplement inneholder tilstrekkelige mengder av alle B-vitaminer.

Hva Vitaminer er i kål?

Hva Vitaminer er i kål?


Kål er medlem av cruciferous familien av grønnsaker. Selv om den har litt av et dårlig rykte som å ha en ubehagelig lukt hvis overkokte, er kål lastet med vitaminer og næringsstoffer, og kan ha noen kreft-bekjempelse egenskaper. Innlemming kål i kostholdet ditt kan hjelpe deg å møte den anbefalte daglige mengden av to og en halv til tre kopper grønnsaker per dag.

Vitamin C

En kopp rå strimlet kål inneholder 25,6 milligram av vitamin C, som er rundt 30 prosent av det daglige anbefalte verdien av 75 milligram for kvinner og omtrent 28 prosent av de 90 milligram for menn. Vitamin C kan ikke gjøres av kroppen og er derfor en viktig kosttilskudd komponent. Det er nødvendig for vekst og reparasjon av kroppsvev slik som hud, ligamenter, sener og blodårer, samt reparasjon av brusk, ben og tenner. Mangel på vitamin C er assosiert med anemi, hovne ledd, et svekket immunsystem og blødende tannkjøtt.

Vitamin K

Kål er også en god kilde til vitamin K, og inneholder 53,2 mikrogram per kopp, som er mer enn 70 prosent av det daglige anbefalte verdien av 70 mikrogram for kvinner, og nesten 60 prosent av anbefalt inntak av 90 mikrogram for menn. Vitamin K, også kjent som "clotting vitamin," er det næringsstoffet som er ansvarlig for blodets evne til å koagulere. Personer med vitamin K-mangel har ofte en forhøyet følsomhet for blåmerker og andre problemer relatert til blødning.

Vitamin A

En kopp strimlet rødkål inneholder 993 internasjonale enheter av vitamin A, som er mer enn 30 prosent av anbefalt daglig inntak av 3000 internasjonale enheter for menn og de 2333 internasjonale enheter som er anbefalt for kvinner. Vitamin A hjelpemidler i smør de ytre vev lag av hornhinnen, og det er også bidrar til å opprettholde sunne tenner, hud, skjelett vev og slimhinner. Mangel på vitamin A i kosten kan føre til synsproblemer og immunsystemets manglende evne til å bekjempe infeksjoner.

B-vitaminer

En kopp strimlet kål har mange av B-vitaminer. Kål inneholder folat, vitamin B-6, tiamin, riboflavin, pantotensyre, niacin og. B-vitaminer spiller en viktig rolle i kroppens produksjon av energi ved å hjelpe enzymene bryter ned proteiner og karbohydrater i kroppen. B-vitaminer også hjelpe i produksjon og vedlikehold av DNA, og i produksjon av røde blodceller.

Vitamin Anbefalinger for Middle Age menn

Vitamin Anbefalinger for Middle Age menn


Middelaldrende menn har sine egne spesielle krav til vitamin inntak fordi menn i denne alderen begynner å oppleve aldersrelaterte og kjønnsspesifikke problemer.

Juster vitamin inntak som en god begynnelse skritt for å takle eventuelle helseproblem, spesielt i lys av forskning som viser moderne dietter mangler en rekke viktige ernæringsmessige komponenter. Legge til et supplement eller en mat rik på en bestemt vitamin er en enkel, billig og trygg måte å begynne å jobbe mot bedre helse.

Vitamin D

Eldre menn, menn med mørk hud farge og de som ikke får tilstrekkelig eksponering for daglig sollys (15 minutter per dag anbefales) bør vurdere å ta et supplement eller ved hjelp av en matvare beriket med vitamin D.
Vitamin D kan bidra til å forhindre utvikling av høyt blodtrykk og kan redusere forekomsten av enkelte typer kreft. Vitamin kan hjelpe med sesongmessige depresjon og hjelpe kroppen bekjempe infeksjoner som tuberkulose og tilstander som multippel sklerose. Middelaldrende menn bør få 10 mcg per dag.

Vitamin E

Vitamin E beskytter øynene på en rekke måter, noe som reduserer sjansen for at du kan utvikle uveitt, makuladegenerasjon eller grå stær. Det kan redusere sjansen for å utvikle hjertesykdom, noe som er spesielt et problem for diabetikere.

Vitamin E nivåer kan ha en kobling til utvikling av kreft; langtidsforsøk tyder på at visse kreftformer, som tykktarmskreft, kan ha en redusert forekomst i de som opprettholde tilstrekkelig nivå av vitamin E.

Anbefalt dose for en voksen mann er 15 mg daglig. Mens det er best å få vitaminer fra mat kilder (yams, nøtter og mørke grønne blader gir vitamin E), kan et supplement sikre at variasjoner i kostholdet ikke forlate deg ubeskyttet.

Vitamin C

Vitamin C er også anbefalt for å forebygge macula degenerasjon og uveitt. Det kan beskytte arteriene i hjertet mot skade og forsinke utviklingen av aterosklerose. Vitamin C kan også redusere risikoen for å utvikle høyt blodtrykk og kreft. Vitaminet er også viktig for å opprettholde kollagen for friske bein, sener og leddbånd.

Sitrus er en utmerket kilde til vitamin C, men det er kanskje ikke allment kjent at brokkoli, rosenkål og kål er også. Menn trenger 90 mg per dag. Røykere trenger i tillegg 35 mg for å motvirke effektene av laget forårsaket av vane.

Vitamin B6

Vitaminer B6, C og E er anbefalt å hjelpe med seksuell dysfunksjon. Mens vitamin C påvirker blodstrøm, E og B6 hjelper kroppen med hormonproduksjon. B-kompleks vitaminer anbefales for sine stress lindrende egenskaper. B6 er også nødvendig for fremstilling av nevrotransmittere.

Menn bør innta 50 til 100 mg per dag av vitamin B6 eller B-kompleks vitaminer. Belgfrukter og grønnsaker som gulrøtter, erter og poteter er rike på vitamin B6.

Funksjoner av vitamin C som gjør det vannløselige

Funksjoner av vitamin C som gjør det vannløselige


Vitamin C, også kjent som L-askorbinsyre, er funnet i sitrus og myk frukt og grønne grønnsaker som brokkoli, paprika, rosenkål og søtpoteter. Vitamin C er vesentlig for syntesen av kollagen, som er et strukturelt protein av hud, bindevev, sene brusk og ben. Uten vitamin C i dietten, vil mennesket få sykdommen, skjørbuk, noe som resulterer i svak blodkar blødning, løsning av tennene, manglende evne til å lege sår og til slutt død. Mennesker, aper, marsvin og et par andre virveldyr mangler de enzymer som er nødvendige for biosyntesen av askorbinsyre fra glukose, derfor er det behov for å bli inkludert i dietten.

Løseligheten av vitaminer

Vitaminer er enten vannoppløselige eller fettløselige, avhengig av deres molekylstruktur. Vannløselige vitaminer har mange polare grupper, slik at de er oppløselige i polare oppløsningsmidler såsom vann. Fettløselige vitaminer er overveiende ikke-polare, og er oppløselige i ikke-polare løsningsmidler som for eksempel fettvev i kroppen.

Molekylære strukturen av Vitamin C

Den molekylære strukturen av vitamin C likner på de fem-ringed monosakkarid, ribose, selv om vitamin C har flere ekstra funksjoner. For det første er det fem-leddet karbonring av vitamin C umettet, noe som betyr at to hydroksyl (OH) grupper er festet til dobbelt-bundne karbonatomer. Dette er ikke tilfelle med ribose struktur, hvor hvert karbonatom (C) er mettet med hydrogenatomer (H), slik at to enkeltbindinger foreligger i stedet for en dobbeltbinding. Videre er carbon en av vitamin C molekyl er umettet, med det karbonatom dobbeltbundet til oksygenatomet. Igjen, i ribose molekyl, betyr at dobbeltbinding eksisterer på grunn av metning av karbonatom med hydrogenatomer.

Fysiske egenskaper av karbohydrater

Likevel, er vitamin C klassifisert som et karbohydrat. Kjemien av karbohydrater er hovedsakelig den kombinerte kjemi av to funksjonelle grupper: hydroksyl (OH)-gruppen og den karbonyl (-CHO) gruppe, som begge er vannløselige. Løseligheten av disse gruppene i vann oppstår fordi både vann og disse funksjonelle gruppene er polare molekyler, noe som betyr at de besitter en positiv og negativ ladning. Fordi motsetninger tiltrekker, når vi introdusere to polare stoffer sammen, vil de bli tiltrukket til hverandre, med den positive pol av en molekyl-binding til den negative pol av den andre molekylet. Dette er oppløsningen.

I tilfelle av hydroksyl (OH) funksjonell gruppe, er det oksygenatom mer elektronegative enn hydrogenatomet, slik at den har en sterk tendens til å trekke elektroner i en hydrogen-oksygen-bindingen mot seg selv. Dette gjør oksygenatomet negativt ladet og hydrogenatomet positivt ladet. Dette er også tilfelle med oksygen og hydrogen-atomene i vannmolekylene. Når de blandes sammen, vil et negativt ladet oksygenatom i vann tiltrekke en positivt ladet hydrogenatom av hydroksylgruppen, som skiller den fra sin egen oksygenatom og dra den inn i den vandige fase.

I tilfelle av karbonyl-(-CHO) funksjonell gruppe, er oksygen igjen mer elektronegative enn karbon, slik trekker elektroner i en karbon-oksygen-bindingen mot seg selv. I tillegg har en av de to par av elektroner som utgjør en karbon-oksygen dobbeltbinding er til og med mer lett trekkes mot oksygen, og dermed gjøre karbon-oksygen dobbeltbinding meget sterkt polar.

Fysiske egenskapene til vitamin C som skiller seg fra karbohydrater

Vitamin C faktisk mangler karbonyl (-CHO) funksjonell gruppe, men det er ikke mindre oppløselig i vann, da hydrogenet i hydroksyl-gruppen på karbon tre er surt, og dette gir større enn 1 milliard ganger større sannsynlighet for å ionisere enn en enkel OH-gruppe. Hva som menes med surt er at når hydrogenet har forlatt molekylet (avionisert), vil det gjenværende negativt ladet oksygenmolekyl spre sin negativt ladet jevnt mellom det oksygen ved tre karbon og oksygen til karbon, skaper en resonansstruktur kjent som en resonans stabilisert ascorbic anion. Resonansstrukturer er mer stabile enn enkle ioner, noe som gjør slike molekyler som er mye mer sannsynlig å ionisere, for derved å øke deres løselighet i vann.

Hva gjør Vitamin C Gjør for kroppen?

Hva gjør Vitamin C Gjør for kroppen?


Vitamin C (askorbinsyre) er et næringsstoff som er nødvendig i den menneskelige diett. Mennesker er ikke i stand til syntese vitamin C; Derfor må det oppnås fra kosttilskudd eller et balansert kosthold. Vitamin C er nødvendig for dannelse og vedlikehold av bindevev, aminosyremetabolisme og beskyttelse mot kjemikalier.

Funksjon

Vitamin C er nødvendig for produksjon av proteinet collagen, som er funnet i de sener, hud, ben, brusk, sener og blodårer. Kollagen og C-vitamin er nødvendig for å støtte kroppens vev, helbrede sår og å opprettholde blodåre struktur. Vitamin C fungerer også som en kofaktor assistere biokjemiske reaksjoner, som en antioksidant hindre nedbrytning av stoffer som i legemet, og som et detoxifier redusere giftigheten av medisiner og kjemikalier.

Typer

Den kjemiske struktur av vitamin C er den samme i syntetiske og naturlige kilder. Ferske frukter og grønnsaker er den beste kilden til naturlig vitamin C-særlig sitrusfrukter og grønnsaker som brokkoli og persille. Vitamin C er tilgjengelig fra animalske kilder, men matlaging ødelegger næringsstoff. Vitamin C-tilskudd er en av de mest vanlige kosttilskudd og er lett tilgjengelig i de fleste land.

Funksjoner

Regjeringen i USA har etablert en anbefalte kosten Allowance, eller RDA, på 90 milligram per dag for en gjennomsnittlig voksen mann og 75 milligram per dag for en voksen kvinne. Det er noen vitenskapelig uenighet om optimal dose av vitamin C per dag, men det er enighet om at den amerikanske RDA for vitamin C er mer enn tilstrekkelig til å hindre en vitamin C-mangel.

Historie

Konseptet av vitamin, et næringsstoff viktig for helsen, ble først etablert i 1912 Vitamin C ble først isolert av ungarske og amerikanske forskere i 1932 Et par år etter dette funnet, vitamin C var den første vitamin som syntetiserte i et laboratorium . I 1934, vitamin C var den første masseproduserte vitamin supplement.

Betraktninger

Et fravær av vitamin C i kosten fører til en mangel sykdom som kalles skjørbuk. Symptomer på skjørbuk er diaré, feber og irritabilitet, flekker på huden, blødende tannkjøtt, blekhet, svakhet og innsunkne øyne. Hvis venstre ubehandlet, skjørbuk resulterer i døden. Døden fra skjørbuk er sjelden i moderne tid, og vitamin C manglene er mer vanlig i regioner hvor underernæring er et problem.

Hvilke vitaminer er i Cayenne Peppers?

Hvilke vitaminer er i Cayenne Peppers?


Cayenne pepper, eller Capsicum frutescen, har vært brukt i tusenvis av år i matlaging og medisin. Et velkjent krydder, er det ofte kalt "chili," Aztec ordet for cayenne pepper. Vanlig ansatt i urtemedisin for å forbedre sirkulasjonen og lindre kroniske smerter, den inneholder også målbare nivåer av vitamin C, E og noen i B-komplekset.

Vitamin C

Vitamin C, eller askorbinsyre, er et vannløselig vitamin som er essensielt for god helse. Det kan ikke lagres i kroppen, men som betyr at det må skaffes fra eksterne kilder på en regelmessig basis. Dens viktigste funksjon er å bistå i syntesen av kollagen, et viktig element i leddbånd, blodkar, skjelett, sener, brusk og bindevev skiller skjelettlidelser og glatte muskelceller.
Vitamin C er også en kraftig antioksidant og fremmer sunn celle utvikling, normalt vev vekst og reparasjon, og bidrar til å absorbere kalsium. Alvorlige mangler i dette viktige vitamin føre til sykdommen skjørbuk.
En teskje av tørket cayennepepper inneholder 1.4mg av vitamin C. Kosttilskudd Referanse inntak (tidligere kjent som anbefalte daglige kvoter) som leveres av United States Department of Agriculture for vitamin C varierer avhengig av alder og kjønn. For voksne menn mellom 19 og 30, er et minimum av 90mg per dag anbefales; for kvinner i samme aldersgruppe, det er 75mg per dag. Cayennepepper er vanligvis brukes i små mengder, men en hvilken som helst grad av vitaminer er fordelaktig.

Vitamin E

Ifølge National Institutes of Health, er vitamin E en "samlenavn for en gruppe fettløselige forbindelser med karakteristiske antioksidant aktiviteter." I enklere termer, er vitamin E en fettløselig, antioksidant vitamin.
Grunnen antioksidanter er så viktig er at de beskytter celler mot skader forårsaket av frie radikaler. Frie radikaler, i sin tur, er antatt å bidra til hjertesykdom og kreft, blant andre forhold. Forskning av vitamin E har produsert lovende bevis på at vitamin kan være nyttig for å forebygge og behandle en rekke sykdommer, for eksempel makular degenerering, grå stær i øyet og kognitiv tilbakegang (inkludert Alzheimers sykdom).
En teskje av tørket cayennepepper inneholder 0.54mg av vitamin E. The Dietary Reference Intake for både menn og kvinner i alderen 19 og 30 er 15 mg per dag.
Riktig kvoter avhengig av alder, og de som ønsker å supplere med vitamin E bør sørge for å undersøke mengder passende for dem ved USDA nettstedet. En mulig risiko for overdosering er blødning.

B-Complex

B-vitaminer er de eneste vannoppløselige enn vitamin C. De omfatter B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 og B12, også kjent som tiamin, riboflavin, niacin, pantotensyre, pyridoksin gruppe, biotin, folsyre vitaminer syre og cobalamins.
Som vitamin C, er overflødig B-vitaminer skilles ut fra kroppen og må fornyes med jevne mellomrom. De har blitt brukt i forbindelse med følgende vilkår: sårheling, canker sår, akne rosacea, alkoholabstinens, idrettslige prestasjoner, Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD), elveblest, dårlig fordøyelse, halsbrann, osteoporose, premenstruelt syndrom (PMS), tardiv dyskinesi og vitiligo.
Cayennepepper inneholder niacin, riboflavin, tiamin og pyridoksin gruppen (B6).
En teskje har 0.157mg av niacin, 0.017mg av riboflavin, 0.006mg av tiamin og 0.044mg av B6. De Kosttilskudd Referanse inntak er som følger for kvinner og menn i alderen 19 til 30. Niacin: Kvinner 14mg per dag, menn 16mg per dag; riboflavin: Kvinner 1.1mg per dag, hanner 1.3mg per dag; thiamin: Kvinner 1,2 mg per dag, menn: 1.1mg per dag; pyridoksin gruppe (B6): kvinner og menn 1.3mg per dag.

Næringsstoffer og vitaminer i Beets

Næringsstoffer og vitaminer i Beets


En bete er en grønnsak som vokser i tidlig på våren. Vegetabilske er fullpakket med smak og vitaminer. Både greener og roten av denne planten er spiselige, og hver tilbyr ulike næringsstoffer. Rødbeter er en lav-kalori mat alternativet når du er ute etter en grønnsak rik på vitamin A, B og C.

Næringsstoffer i Bete Roots

Bete røtter er kjent som bete. Denne delen av bete er høy i både vitamin C og folat (eller vitamin B). Rødbeter inneholder bare 44 kalorier for en 3/4 kopp servering og tilfredsstiller 17 prosent av den daglige anbefalte mengden av vitamin C.

Næringsstoffer i Greens

En halv kopp kokte grønnsaker inneholder 30 prosent av det anbefalte daglige verdien av vitamin C. Greenene også gi Vitamin A.

Vitamin C

Mennesker kan ikke produsere sin egen vitamin C og må spise mat rik med vitamin, som er en viktig komponent i blodårene, sener, leddbånd og bein. Dette vitamin hjelper også i hjernens funksjon.

Vitamin B

Vitamin B er kjent for å hjelpe forebygge misdannelser hos fostre da tatt av moren under svangerskapet.

Vitamin A

Vitamin A er viktig for retina funksjon og er kjent for å påvirke gen-transkripsjon. Vitaminet er også svært viktig for immunforsvaret og bidrar til å forsvare den menneskelige kropp mot infeksjon.

Hva Vitaminer er i Raspberries?

Hva Vitaminer er i Raspberries?


Bringebær består av små fruktholdige frø (drupelets) organisert rundt en hul hulrom. Bringebær hindre skade på cellemembraner og andre kroppslige strukturer, og bekjempe overflødig avfall som kan være skadelig for kroppen. Bringebær arbeide aktivt som antioksidanter ved å reparere skaden gjort av biprodukter, og kan bidra til å beskytte mot sykdommer som kreft og macula degenerasjon.

Vitamin A

Vitamin A, også kalt retinol eller Cartenoids, bidrar til å beskytte kroppen mot infeksjonssykdommer og problemer med synet. Spesielt opprettholder vitamin A helsen tenner, slimhinner, skjelettlidelser vev, bløtvev og hud. The Food and Nutrition Board ved Institute of Medicine anbefaler et daglig inntak på 700-900 mikrogram for ungdom og voksne. Inntak anbefalinger avhenger av alder, kjønn og andre faktorer. En overdose av vitamin A kan føre til sykdom, fødselsdefekter og midlertidig endring i hudfarge.

Vitamin C

Vitamin C, også kalt askorbinsyre, er et vannløselig vitamin (i oppløsning i vann) som er nødvendig for vekst og reparasjon av vev i kroppen. Den brukes til å helbrede sår og for å opprettholde helsen til brusk, bein og tenner. Vitamin C er også viktig for produksjonen av proteinet collagen, som blir brukt av legemet for å gjøre huden, sener, blodårer, leddbånd og arrvev. I tillegg fungerer det som en antioksidant og bekjemper skadelige biprodukter som frigjøres når mat omdannes til energi. Fordi kroppen verken produserer eller lagrer vitamin C, anbefaler Food and Nutrition Board ved Institute of Medicine at det bli fortært hver dag i en mengde på 70 til 95 mikrogram per dag for ungdom og voksne. Mangel på vitamin C årsaker mangler som gingivitt, tørr hud og hår, en nedgang i healing rate, hovne ledd og neseblod. Høye doser av vitamin C kan føre til en urolig mage eller diaré.

Vitamin K

Vitamin K er et fettløselig vitamin (oppløses i fett) som kan lagres i fettvev i kroppen. Det er nødvendig for blodlevring, en prosess hvor blod nær et sår er størknet for å redusere blodtap. Selv om vitamin K er produsert av bakterier i mage-tarmkanalen, anbefaler Food and Nutrition Board ved Institute of Medicine en daglig dose på 75 til 90 mikrogram per dag for ungdom og voksne. Vitamin K-mangel oppstår når kroppen ikke kan absorbere vitamin K fra tarmkanalen, noe som fører til utvidet blåmerker eller blødning hvis et sår er under kontrakt.

Hjelp til Smertefulle Sener og leddbånd

Sener - som fester bein til muskel - og leddbånd - som fester bein til bein - er plassert på leddene, slik som knær, albuer, skuldre, ankel og hofte. Smerter i sener kan være forårsaket av senebetennelse, ledd belastning, leddgikt og visse sykdommer som fibromyalgi. En person kan bidra til å lindre smerter ved hvile, immobilisering, is, varme, medisiner, kosttilskudd, massasje og trening.

Rest, Ice & Heat

Hvis du har sene eller ligament smerter, er det best å avstå fra noen fysiske aktiviteter for en stund. Dette vil bidra til å forhindre ytterligere skade på felles. Avhengig av plasseringen av skaden din, bør du vurdere iført en spenne eller skinne for å immobilisere leddet. I løpet av de første 48 timene, legg is på direkte på kilden til smerte ved 20-minutters intervaller i løpet av dagen (hver tredje eller fjerde time). Is forårsaker vasokonstriksjon (innsnevring av blodårer), som begrenser strømmen av blod og lymfe til den skadede ledd. Når første hevelsen har gitt seg, kan du bruke en varmepute for å fremme blodtilførselen til sener og leddbånd.

Medisinering

Anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen (Advil, Motrin) og naproxen (Aleve) kan bidra til å redusere betennelse, hevelse og smerter i sener eller leddbånd. Disse Cox-2-hemmere begrense virkningene av Cox-2 enzymer og prostaglandiner, kroppens naturlige inflammatorisk respons på sene eller ligament irritasjon. Aktuell kremer som Bengay kan gi noen lettelse. For mer ekstreme smerter, kan legen forskrive orale steroider eller gi deg en kortison skudd. Muskelavslappende kan også bidra til å lindre smerte.

Kosttilskudd

Enkelte kosttilskudd som glukosamin og chondroitin er klinisk bevist å lindre senebetennelse og leddgikt. Disse kosttilskudd hjelpe legge brusk til den eksisterende basen og øke leddvæske å bedre bidra til å smøre kroppens ledd.

Massage & Exercise

To av de beste måter å lindre sene og ligament smerter er trening og massasje. Både fremme blodstrømmen til felles, og bringer oksygen og næringsstoffer som trengs for healing, som vitamin C. Massasje kan øke mobiliteten i leddene og eliminere arrvev, noe som kan påvirke fremtidig smerte eller skader.

Øvelser kan både strekke og styrke din tilstøtende muskler, sener og leddbånd, og som legger stabilitet til leddene. For eksempel å strekke kneleddet, trekke tilbake på beinet og holde det mot baken i 10 sekunder. Bøye håndleddet i forskjellige retninger kan bidra til smerte i omliggende sener og leddbånd. Ved å trykke på ryggen på gulvet kan styrke korsryggen og bidra til å lindre smerter i korsryggen.