Digidexo.com

kroppslukt og diabetes

Har Diabetes Årsak kroppslukt?

Har Diabetes Årsak kroppslukt?


Menneskekroppen produserer to forskjellige typer av svette. Eccrin er den første type, og det er et luktfritt, klart svette. Eccrine utskilles over hele kroppen av ekkrine kjertler, som regulerer kroppstemperaturen. Den andre typen av svette er apocrine, som er en tykkere svette utskilt i underarm og lyske regioner av Apokrine kjertler.

Effekter av Diabetes på kroppslukt

Svette er luktfri før det reagerer med dvelende bakterier på hudens overflate, noe som skaper kroppslukt. En fremmedelement, defekt i det menneskelige legeme, eller dårlig hygiene kan være en faktor i bakterier oppbygging. Diabetes kan endre måten kroppen lukt lukter. Diabetikere ofte produsere en velduftende, noe fruktig kroppslukt. Duften er veldig karakteristisk. Insulin som brukes til å behandle diabetes kan også føre til en aceton-lignende lukt.

Ketoacidose

Når diabetes ikke er kontrollert eller korrigeres, kan det føre til ketoacidose. Ketoacidose oppstår når sukker, også kjent som glukose, ikke er tilgjengelig som drivstoff kilde av kroppen. Når dette skjer, blir fett brukt i stedet. På dette punktet, biprodukter av fett kalles ketoner dukke opp. De ketoner deretter bygge opp i kroppen. Når dette skjer, kan huden av en diabetisk pasient smake søtt og produsere en påvisbar lukt. Ofte lukt kan påvises i munnen, med fruktig ånde.

Hva å Prøv

Ta medisin regelmessig, spise riktig, og å opprettholde god hygiene vaner kan hjelpe med lukt forbundet med diabetes. En diabetiker bør spørre sin lege hvor mye fett, protein og karbohydrater er nødvendig i sitt daglige kosthold. En registrert dietetiker eller ernæringsfysiolog kan hjelpe med diettbehov også.

Metabolske forstyrrelser som forårsaker kroppslukt

Årsaker til metabolske forstyrrelser

Metabolske forstyrrelser stammer fra defekte gener, som hindrer kroppens stoffskifte. Selv om det er tusenvis av metabolske forstyrrelser, om en i hver 4000 mennesker er berørt av dem.

Metabolisme er prosessen der kroppen bruker mat til energi. Enzymer bryte ned fordøyd mat i enkle stoffer, som i sin tur absorberes av kroppen, og som brukes som brensel. Enzymer fungere også for å gi cellene med stoffer den ikke får fra mat og eliminere unødvendige stoffer. Metabolske forstyrrelser oppstår når genetiske defekter er til stede. I løpet av denne prosessen, produsere enzymer feil og enten for lite eller for mye av visse stoffer, som kan føre til forgiftning i kroppen og åpenbar i slike problemer som kroppslukt. Metabolske forstyrrelser er inndelt i typer basert på cellemekanismer, de berørte enzymer og biokjemiske mekanismer.

Vanlige metabolske forstyrrelser

Mens noen kroppslukt kan skyldes dårlig hygiene, dårlig ånde og enkelte stikkende matvarer som hvitløk, i andre tilfeller er en stoffskiftesykdom å klandre. Selv om god hygiene praktiseres, opphoping av toksisitet i kroppen på grunn av en metabolsk defekt forårsaker overdreven og noen ganger ukontrollerbar lukt.

Mens tusenvis av metabolske forstyrrelser eksisterer, er det flere spesifikt knyttet til kroppslukt. En av de vanligste er trimethylaminuria, eller "fiskelukt sykdom" som det er allment kjent, den tilstand hvor kroppen ikke kan behandle den organiske forbindelsen, trimetylamin. Et merkbart fishy lukten er tilstede i pusten, urin og svette.

Diabetes er kroppens manglende evne til å forbrenne sukker og kan gi kroppen en fruktig lukt. Skjørbuk, noe som betyr at kroppen er vitamin C-mangel, kan produsere en råtten eller råtnende duft. Diabetisk ketoacidose som oppstår når en diabetiker blodsukkeret er for høyt og i respons kroppen gjør "ketoner" å bryte ned fett. I likhet med diabetes, kan en overdrevet fruktig lukt utgå fra kroppen.

Diagnose og behandling

Det kan være en utfordring å diagnostisere metabolske forstyrrelser fordi det er så mange og symptomene kan speile andre, mer generelle plager. Imidlertid vil personer som kan lider av kroppslukt må gjennomgå en rekke tester for å fastslå om en stoffskiftesykdom er roten årsaken til problemet. Disse evalueringene omfatter nevrologiske vurderinger, blod og urin testing, en MR (magnetisk resonans bildebruk), MR spektroskopi, en electromyogram, genetisk veiledning og en Spinal Tap (spinalpunksjon). Selv om ikke alle disse prosedyrene kan utføres, de er designet for å identifisere eventuelle biologiske, nevrologiske og / eller genetiske årsaker for den mistenkte stoffskiftesykdom.

Behandlinger vil variere avhengig av alvorligheten av sykdommen og andre helsebekymringer. Et balansert kosthold sammen med kosttilskudd kan kalles for i visse tilfeller, mens andre løsninger inkluderer fysioterapi, medisiner og kirurgi, inkludert en benmargstransplantasjon. I noen tilfeller kan en benmargstransplantasjon stall veksten av en stoffskiftesykdom. Imidlertid er denne behandlingen bare gunstig i de tidlige stadier av sykdommen.

Kroppslukt hos små barn

Kroppslukt hos små barn


Kroppslukt hos små barn kan være en normal biprodukt av deres metabolske system. Det kan også indikere et hygiene problem. Kroppslukt kan også være et symptom på en sykdom i en ellers friske barn. Uvanlig kroppslukt kan også være et tegn på en alvorlig medisinsk tilstand.

Søt lukt

Hvis barnet ditt er å produsere en søt luktende kroppslukt, ta kontakt med barnelege. Søte lukter kroppslukt kan indikere helseproblemer, for eksempel en urinveisinfeksjon eller diabetes. Urin som lukter som lønnesirup kan være et symptom på lønnesirup urin sykdom (MSUD). Dette er en stoffskiftesykdom som ubehandlet kan føre til fysiske funksjonshemninger, psykisk utviklingshemning og med død. Forekomsten av denne sykdommen er sjelden, og opptrer i bare én av 225.000 fødsler.

Fotlukt

Små barn med stinky føtter kan bli kvitt denne lukt av soaking føttene i fem til 10 minutter i vann blandet med enten 2 ss. eddik eller Epsom salter. Den lokale apotek kan gi deg en Betadine løsning eller Domeboro snerpende løsning som skal blandes med vann etter anvisningen på pakken. Hvis barnets fot lukt er veldig sterk og disse tiltakene ikke hjelper, kan du se en lege for å utelukke en infeksjon eller andre bakterier som kan være årsaken til lukt.

Dreven svette

Svette er et naturlig fenomen som er nødvendig for regulering av et individs kroppstemperatur. Hyperhidrose er en medisinsk tilstand når en person er erfaringer dreven svetting. Barn som svetter utover det nødvendige beløpet som trengs for å opprettholde varmeregulering kan ha denne tilstanden. Behandlingen kan være så enkelt som å bruke antiperspirant eller så komplisert som krever medisiner eller kirurgi. Snakk med legen din dersom barnets kroppslukt er forårsaket av overdreven svetting.

Naturlige behandlinger

Hjem rettsmidler er tilgjengelige for behandling av kroppslukt hos små barn. Dress barn i bomull klær i stedet for syntetiske stoffer som bomull gir bedre luftsirkulasjon for kroppen. Dette vil bidra til tørr svette før lukt bygger opp. Begrense barnets inntak av hvitløk, løk eller andre sterke lukter krydder som å spise en stor mengde kan forårsake kroppslukt. Baking soda kan brukes som en deodorant ved sprinkling under våpen etter en dusj eller badekar.

Fenylketonuri (PKU)

Nyfødte som utvikler en muggen kroppslukt i pusten, urin eller hud kan vise symptomer på fenylketonuri ellers kjent som PKU, ifølge Mayo klinikken. Denne fødselsdefekter er når det oppstår en mutasjon i genet som inneholder instruksjoner for å gjøre det enzym som brukes til å bryte ned fenylalanin, en aminosyre. Babyer i USA er undersøkt for denne tilstanden ved fødselen. Muggen kroppslukt lukt er forårsaket når fenylalanin er bygget opp i kroppen. Behandlingen for personer med PKU er å følge en diett som begrenser proteiner.

Hvordan diagnostisere sykdom fra kroppslukt

Hvordan diagnostisere sykdom fra kroppslukt


Kroppslukt er et følsomt tema. Selv om det kan være pinlig, kan det også være et tegn på at noe er galt med helsen din. Lukten trenger ikke å komme fra armhulene å gi av det beryktede kroppslukt lukt. Plasseringen av lukt er nøkkelen til diagnose av problemet.

Hvordan diagnostisere sykdom fra kroppslukt

Hvordan diagnostisere sykdom fra kroppslukt

•  Forbedre din hygiene. Først utelukke muligheten for at dårlig hygiene kan være den skyldige. Opp dusjer til to ganger om dagen, og sørg for å bruke deodorant. Se på kostholdet ditt. Ikke spis noe sterkt flavored matvarer, som hvitløk eller krydder. Hvis du fortsatt har kroppslukt problemer etter å eliminere feil hygiene og kosthold som årsaker, kan det hende du har en sykdom.

•  Bestem utgangspunktet for lukt. Vaginal eller penile utladning kan føre til at kroppen lukt som kan være et tegn på en potensiell gjær infeksjon eller STD. Hvis føttene avgir en stygg lukt, kan du ha fotsopp. Ifølge Dr. R. Kenneth Landow, vil personer med diabetes og personer med urinveisinfeksjoner utvikle en fruktig lukt over sine skinn. Enten det er en del av kroppen din eller hele kroppen sender ut en lukt, beliggenheten er nøkkelen til å diagnostisere et helseproblem.

Søk legens råd. Du har utelukket kontrollerbare årsaker til kroppslukt og muligens diagnostisert selv. Men behandling er en annen historie, og må behandles av lege.

Kroppslukt grunn bakterievekst i kroppen

Kroppslukt grunn bakterievekst i kroppen


Det er normalt å oppleve kroppslukt; men når lukt som kommer fra våre kropper er illeluktende og overveldende, den underliggende årsaken bør behandles. Også kjent som bromhidrosis, kroppslukt sjelden oppstår hos barn og er i hovedsak oppleves av post-pubertale individer. I visse tilfeller kan kroppslukt snu kroniske og forringe livskvaliteten. Ubehagelige kroppslukt resultater fra flere faktorer, men er vanligvis forårsaket av bakteriell nedbrytning av proteiner til syre i kroppen.

Sekretoriske kjertler

Den eMedicine nettside sier at to viktigste kjertlene i kroppen vår, apocrine og ekkrine, er ansvarlig for huden sekresjon. Den ekkrine kjertel, som ligger over huden, er ansvarlig for svetteproduksjonen, mens apocrine kjertel er til stede i brystene, kjønnsorganene, øyelokk, armhuler og øre og utskiller små mengder fet væske, som produserer kroppslukt ved bakteriell nedbrytning av væsker .

Årsaker

Ifølge Medical News Today nettside, et usunt kosthold, uriktig helse-og livsstilsplager, kjønn og medisinering påvirker kroppslukt. Den apocrine kjertel er mer aktiv hos menn enn hos kvinner, sjelden observert hos eldre og hovedsakelig påvirker mørkhudede etniske løpene. Mens de som svette overdrevet er utsatt for kroppslukt, kan de ikke nødvendigvis har en illeluktende lukt som de høye saltnivåer i sine svette hindrer bakterier fra å rotne. Imidlertid er omfanget av deres kroppslukt avhengig av typen av svettekjertel involvert.

Forebygging

I de fleste tilfeller, er kroppslukt forårsaket av dårlig hygiene vaner. Ifølge Dr. Trisha Macnair i en artikkel på BBC nettside, som regulerer din personlige omsorg diett med regelmessige bad, iført rene klær og unngå tettsittende plagg og de som er laget av syntetiske materialer kan eliminere problemet. Konsumere en diett rik på frukt og grønnsaker og drikk rikelig med vann for å hjelpe utskillelse av putrefied saken fra kroppen. Den Hyperhidrosis hjemmeside anbefaler at du unngår krydret og sterkt luktende mat som løk og hvitløk.

Behandlinger

I tillegg til hygiene og kosthold-kontrolltiltak, gjelder en aktuell deodorant og regelmessig barbere armhulen håret for å hindre opphopning av svette og bakterier på håret sjakter. I ekstreme tilfeller er elektrolyse også et alternativ for å redusere bakterievekst og den resulterende lukt. Antiseptiske såper og aktuelle antibiotika som klindamycin og erytromycin også løse problemet. Imidlertid bør aktuelle antibiotika bare brukes hvis antiseptika er ineffektiv, da de bidrar til en økt risiko for bakteriell resistens.

Betraktninger

Genetiske lidelser, stress og medisinske forhold påvirker også omfanget av kroppslukt. Hypertyreose, menopause, diabetes, lever og nyre dysfunksjoner og hudsykdommer som psoriasis og eksem endre kroppslukt og oppmuntre soppvekst. Det er viktig å behandle disse underliggende helsemessige forhold for effektivt å eliminere årsaken til kroppslukt.

Informasjon om kroppslukt

Kroppslukt spiller en fremtredende rolle i en persons liv. Det påvirker inntrykk av at folk har av hverandre og kan også påvirke en persons tendens til å oppleve myggstikk. For eksempel Wall Street Journal publiserte en artikkel som hevdet at folk som sendes ut en stress kjemiske i deres kroppslukt hadde mindre sannsynlighet for å bli bitt av mygg.

Misforståelse

En av de mest fremtredende misoppfatninger som folk har om kroppslukt er at svette er årsaken. Svette i seg selv er nesten luktfri. Mens svetting spiller en rolle i kroppslukt, ytterst ubehagelig lukt faktisk kommer fra svette som har tatt kontakt med bakterier på huden.

Svettekjertler

Svettekjertler spille en viktig rolle i kroppslukt. Svettekjertlene regulere kroppens temperatur. En tilstand som kan føre til en dysfunksjon i svettekjertlene blir kalt hyperhidrosis. Denne tilstanden fører til overaktiv svettekjertlene, som kan føre til kroppslukt.

Underliggende problemer

Selv om det i de fleste tilfeller kroppslukt er naturlig, sterk eller uvanlig kroppslukt kan være et tegn på en underliggende medisinsk problem. Uvanlig kroppslukt eller en endring i mengden av kroppslukt kunne vise til en annen sak. Diabetes, kan nyresvikt og Trimetylaminuri all forårsake uvanlige kroppslukt.

Betraktninger

Når forskere fra Tsjekkia gjennomført en studie for å måle effekten av kroppslukt på diett, oppdaget de at hva en person spiste hadde en effekt på deres lukt og påvirket hvordan andre oppfattet dem. Forskerne testet effekten av rødt kjøtt forbruk på kroppslukt attraktivitet. De oppdaget at kroppslukt av menn som var på en nonmeat diett ble bedømt som mer attraktivt og behagelig av kvinner enn kjøttetende menn.

Behandling

Ifølge Mayo Clinic, er det mange ting som en person kan gjøre for å eliminere kroppslukt. En handling som vil eliminere kroppslukt er et vanlig bad som reduserer antall bakterier på huden. Velge naturlig fiber klær som bomull og tekstiler som gjør at huden til å puste er også nyttig.

De to mest vanlige over-the-counter behandlinger for kroppslukt er deodorant eller antiperspirant. En antiperspirant blokkerer svette porene og reduserer mengden av svette sluppet gjennom huden. Deodorant, på den annen side, eliminerer lukt, men påvirker ikke svette.

Sugar & kroppslukt

Kroppslukt kan ha mange årsaker, inkludert alvorlig sykdom, soppinfeksjoner, bakterier, dårlig hygiene og medisinske bivirkninger. Den vanligste årsaken til kroppslukt er bakterier i svette som har tørket på huden. Redusere mengden av sukker i kosten er en av de enkleste rettsmidler for kroppslukt forårsaket av bakterier.

Bakterier

Kroppslukt er oftest forårsaket av bakterier som beiter av sukker. Redusere mengden av sukker i kosten gir bakteriene mindre å mate ut av og kan redusere forekomsten av kroppen lukt.

Raffinert sukker

Den enkleste type sukker for å redusere forbruket er raffinert sukker, også kjent som hvit eller sukker. Raffinert sukker er den reneste form for sukker for bakterier å mate på.

Enkle karbohydrater

Enkle karbohydrater er sukker som fungerer som rask energikilder, slik som fruktose finnes i frukt, honning og brus og galaktose som finnes i melkeprodukter. Redusere inntaket av enkle karbohydrater kan bidra til å redusere kroppslukt.

Komplekse karbohydrater

Mens komplekse karbohydrater gir kroppen med næringsstoffer og fiber, har de også brytes ned til sukker, som kan mate bakterier og føre til kroppslukt. Komplekse karbohydrater inneholder brød, frokostblandinger, pasta og ris.

Diabetes

Forhøyede nivåer av sukker i kroppen kan føre til endringer i kroppslukt og være et tegn på en mer alvorlig medisinsk tilstand. Diabetes er en kronisk sykdom forårsaket av vedvarende nivåer av forhøyet blodsukker som kan føre til en tydelig, søt-luktende, kroppslukt.

Hvordan eliminere kroppslukt

Kroppslukt er en pinlig hendelse. Det kan utstøte deg fra dine venner, klassekamerater, lagkamerater og knuser. En mild lukt fra tid til annen er det normale. Men en sterk og stygg stank som synes å flykte fra kroppen din er ofte ikke. Det kan være et resultat av sanitær vaner eller kosthold.

Hvordan eliminere kroppslukt

Bade en gang om dagen. Skrubb for minst tre til fem minutter over hele kroppen din. Selv skrubbe de hardt for å nå steder. Bruk rikelig med såpe, sjampo og balsam. Sørg for å tørke av helt og sette noen hyggelig, mildt parfymert lotion på.

Bruk deodorant hver dag. Det bør ikke være for sterk eller musky, og du bør bruke den til tørre armhuler. Hvis du setter på cologne, også sørge for at det ikke kolliderer med deodorant eller lotion.

Skift klær når du har brutt en svette i dem. Ikke la svetten tørr på deg. Også, bare skifter klær hver dag generelt, spesielt undertøy og sokker. Bruk bomull klær eller pustende stoffer.

Spis mat som ikke har sterke krydder som karri, løk, hvitløk eller spisskummen. Prøv å spise mer greener og spinat, og tygge på mynte garnityr eller persille.

Skjær ut alkohol og koffein i livet ditt, som de kan bidra til forsterket svetteproduksjonen. Stress kan også forårsake overflødig svetting samt dårlig ånde. Prøv å slappe av med litt aromaterapi eller en hyggelig massasje.

Puss tennene minst to ganger om dagen. Hvis du røyker, slutte å røyke.

Hva er diabetes insipidus?

Diabetes insipidus er en medisinsk tilstand som forårsaker overdreven tørste og vannlating. Selv om navnet er lik, er diabetes insipidus ikke relatert til diabetes mellitus. Blodglukosenivåene ikke er forhøyet i diabetes insipidus som de er i type I og type II diabetes mellitus. For å skille de to betingelsene, er de av og til referert til som "sukkersyke" og "vann-diabetes."

Typer

Former for diabetes insipidus er kategorisert basert på årsaken til sykdommen. Sentrale diabetes insipidus er forårsaket av svikt i hypofysen til å frigjøre et hormon som heter ADH, som ber nyrene til å konsentrere urinen. Nefrogen diabetes insipidus oppstår når nyrene ikke svare riktig på ADH. Svangerskaps diabetes insipidus oppstår når placenta hos en gravid kvinne som produserer et enzym som ødelegger ADH hos moren. Polydipsiske diabetes insipidus er forårsaket ved å drikke for mye vann, noe som kan være et resultat av uvanlig tørst, psykiatriske tilstander eller en tro at å drikke mye vann gir helsemessige fordeler.

Effekter

Det er bare to symptomer på diabetes insipidus: ekstrem tørste og ugyldiggjøre store mengder urin. En person med diabetes insipidus drikker vanligvis minst en liter vann hver dag. Vannlating er hyppige og store volum; våkner flere ganger i løpet av natten for å gå på do er ganske vanlig med denne tilstanden.

Identifikasjon

Diabetes insipidus kan mistenkes eller diagnostisert basert på en pasients beskrivelse av symptomene og urinanalyse. Imidlertid må en vannmangel test utføres for å bestemme hvilken type av diabetes insipidus er til stede. Under denne testen, er blodprøver og urinanalyse utført regelmessig mens pasienten avstår fra å drikke væske av noe slag.

Forebygging / løsning

Behandling av diabetes insipidus, avhenger av formen av tilstanden en person har. Mellom og svangerskapsdiabetes insipidus blir vanligvis behandlet med en syntetisk hormon som erstatter ADH i kroppen. Nephrogenic diabetes insipidus blir vanligvis behandlet med en saltfattig kost, og i noen tilfeller, diuretika. Selv diuretika bidra til økt vannlating i de fleste mennesker, redusere de volumet av urin hos noen pasienter med nefrogen diabetes insipidus. Polydipsiske diabetes insipidus kan behandles med pasientopplæring, spesielt hvis årsaken er en feilaktig tro at å drikke enorme mengder vann er sunt.

Advarsel

Selv diabetes insipidus vanligvis ikke redusere en persons levetid eller forårsake alvorlige problemer, er det en høy risiko for dehydrering med denne tilstanden. Det er svært viktig for en person med diabetes insipidus å ha rikelig med vann tilgjengelig til å drikke, spesielt hvis de ikke får medisiner for å behandle tilstanden. Dehydrering i diabetes insipidus kan skje innen et par timer med ikke drikker, og kan være svært farlig hvis væsker ikke etterfylles.

Hva Medisinske forhold Årsak kroppslukt?

Hva Medisinske forhold Årsak kroppslukt?


Kroppslukt er den ubehagelige lukten av bakterier som vokser på huden. Selv om bakteriene trives i svette, svette seg selv er en nesten luktfri og naturlig sekret. Kroppslukt er ofte koblet til armhulene, føtter og genitalia, men kan forekomme hvor som helst det er bakterier tilstede. Mesteparten av tiden etablere bedre personlig hygiene vil eliminere kroppslukt, men noen ganger årsaken er medisinsk, og ytterligere tiltak er nødvendig for å finne en løsning.

Hormonell ubalanse

Unormale hormonelle ubalanser, lik de opplevde under puberteten, kan føre til dårlig kroppslukt.

Alvorlige sykdommer

Akutte lever og nyresykdommer ofte forårsake kroppslukt, på grunn av kroppens manglende evne til å filtrere bort giftstoffer.

Metabolske forstyrrelser

Av og til, visse metabolske sykdommer forårsaker nedbryting av organiske forbindelser som deretter slippes gjennom huden, som resulterer i kroppslukt.

Hudproblemer

Hudkreft, hemorroider og lignende forhold kan føre til illeluktende utslipp på kroppens overflate.

Svette Disorders

Hyperhidrose fører til overdreven svette, og bromhidrosis er en medisinsk tilstand som gjør svette lukter dårlig; begge disse tilstander kan forårsake kroppslukt.

Enzymmangel

Om lag 7 prosent av befolkningen er født med enzymmangel som forårsaker en sterk, fishy luktende kroppslukt.

Effekter av diabetes og hypertensjon

Diabetes endrer hvordan kroppen bruker glukose eller blodsukker, og folk med enten type diabetes har for mye av dette, og det kan føre til en rekke problemer. Hvis du har høyt blodtrykk, er blodårene dine innsnevring og blodet beveger seg gjennom dem er å legge for mye press på dem. Disse forholdene er alvorlige og kan forårsake betydelige komplikasjoner i kroppen slik at riktig ledelse er svært viktig.

Kortsiktige komplikasjoner av diabetes

Disse problemene krever umiddelbar behandling. Hvis de går ubehandlet, kan de be anfall eller koma.

Høyt blodsukker (hypoglykemi) resultater fra overspising, sykdom eller ikke nok glukosesenkende medisiner.
Diabetisk ketoacidose oppstår når cellene er fratatt energi. Kroppen vil slå til fett som energikilde, som danner giftige syrer som kalles ketoner.
Lavt blodsukker (hypoglykemi) er forårsaket ved å hoppe over måltider og overanstrengelse. Det forekommer oftest om du tar glukosesenkende medisiner som oppfordrer utgivelsen av insulin eller dersom du bruker insulin.

Langsiktige komplikasjoner

Langsiktige komplikasjoner utvikle seg over tid, og er mer sannsynlig jo lenger du har hatt diabetes og mer dårlig kontrollert blodsukkeret ditt er. Diabetes er en betydelig risikofaktor for alle slags hjertesykdommer, inkludert hjerteinfarkt, hjertesvikt og angina. I tillegg kan det skade flere deler av kroppen, noe som fører til alvorlige helseproblemer og komplikasjoner. Diabetes forårsaker nevropati (nerveskade), nefropati (nyreskade), og diabetisk retinopati, noe som kan føre til blindhet. Dessuten fører det til en rekke fotproblemer som kan føre til infeksjon og selv amputasjon. Problemer med munnen, hud, bein og ledd er også mulig.

Svangerskapsdiabetes

Denne formen for diabetes oppstår under svangerskapet. Et flertall av kvinnene levere sunne babyer, men hvis ikke forvaltes riktig, kan det føre til komplikasjoner for deg og babyen din.

Mulige effekter på barnet være overflødig vekst, lavt blodsukker, respiratorisk distress syndrom, gulsott, økt risiko for type 2 diabetes senere, og i sjeldne tilfeller død.

Du kan oppleve svangerskapsforgiftning, en tilstand som forårsaker høyt blodtrykk og for mye protein i urinen. Det øker også sjansen for svangerskapsdiabetes i neste svangerskap og sannsynligheten for å få type 2-diabetes.

Høyt blodtrykk, hjerte og hjerneslag

Høyt blodtrykk er ansvarlig for mange forhold som kan føre hjerneslag og alvorlige hjerteproblemer. Høyt blodtrykk kan føre til hjerneslag ved å forårsake en aneurisme (svulmende blodårer) til å sprekke, eller ved å skade blodkarene i hjernen, forårsaker dem til å redusere blodstrømmen til hjernen eller ruptur. Det kan føre til hjertesvikt ved å fortykke hjertemuskelen, som hindrer dens evne til i tilstrekkelig grad å pumpe blod gjennom kroppen. Herding og fortykkelse av arteriene kan føre til hjerte Attac, og dette er også en risikofaktor for hjerneslag.

Andre effekter av høyt blodtrykk

Høyt blodtrykk kan også svekke blodårene i nyrer og øyne. Høyt blodtrykk er en av betingelsene gruppert under metabolsk syndrom, som påvirker kroppens stoffskifte og kan føre til en rekke helseproblemer. Det påvirker også mental skarphet ved å forårsake problemer med tenkning, læring og hukommelse.

Hvorfor noen mennesker har en veldig dårlig kroppslukt?

La oss innse det: Noen ganger folk bare stinker. Enten du sitter fast på en overfylt buss, pakking inn i en heis eller bare går forbi noen på parken, noen mennesker bare har sterkere kroppslukt enn andre.
Selv om vi har alle kroppslukt, kan det være spesifikke for forskjellige individer. Måten vi lukter kan påvirke hvordan andre oppfatter oss til det punktet at dufter som parfyme og colognes har blitt en stor industri.

Svette

Det er allment kjent at svette er en rute til vår kroppslukt. Imidlertid er svette ikke i seg selv årsak til kroppslukt. Lukten er hva som skjer når bakteriene på huden din kommer i kontakt med svette. Visse deler av kroppen vår tendens til å være mer assosiert med kroppslukt enn andre, for eksempel armhulene og lyskene, som inneholder apocrine svettekjertler som skiller ut svette som bryter ned og forårsaker kroppslukt.

Kosthold og medisiner

Kroppslukt på enkelte mennesker er i stor grad påvirket av hva de spiser og medisiner og vitaminer de tar. For eksempel kan folk som tar store mengder av kosttilskuddet choline begynner å avgi en fishy kroppslukt. De som spiser en overflod av mat som løk og hvitløk vil begynne å skille ut stikk oljer gjennom huden

Sykdom

I noen tilfeller kan kroppslukt være et signal av en eller annen form for sykdom. Anaerobe infeksjoner i kroppen - i munn eller tarmkanalen for eksempel - vil føre til at personen til å slippe ut svovel, lukter råtne egg. Nyresvikt kan føre folk til å avgi urin lukter. Diabetikere har ofte en fruktig eller søte pusten lukt på grunn av måten deres metabolisme fungerer.

Genetikk og arv

Noen ganger kroppens lukt er et resultat av genetisk koding og tilpasningene våre genetiske linjene har gjort gjennom generasjoner. Major histocompatibility kompleks (MHC) molekyler, et sett med tilkoblede gener som styrer kroppens evne til å gjenkjenne og kaste ut fremmede stoffer, spiller en stor rolle i immunitet, og kan også være en kraft bak partner utvalg
Forskere tror at vår kroppslukt også kan være genetisk betinget ved koding type ørevoks som vi har. Ifølge Levende Science, en høy andel av Østasiater (japansk, kinesisk og koreanere) har tørr ørevoks, som korrelerer med mindre kroppslukt.

Slik unngår du at kroppslukt

Hygiene er en svært viktig faktor i kroppslukt. For å hindre kroppslukt er det viktig å holde god hygiene vaner som bading med såpe, ved hjelp av underarm antiperspirant og holde områder som har en tendens til å bli fuktet med svette tørr. Husk også at kostholdet kan påvirke hvordan du lukter. Du ønsker kanskje å forbruke mindre løk, hvitløk, fet mat og oljer, eller besøke en kostholdsekspert.

Kroppslukt & Fish Oil

Å ha fiskeolje som en del av kostholdet ditt er gunstig for kroppen på ulike måter. Imidlertid har supplement bivirkninger som inkluderer kroppslukt.

Funksjon

Ifølge Health linje, kan essensielle fettsyrer oppnås ved å ta omega 3. Den bidrar også til å behandle høye nivåer av triglyserider, hjernen, hjertet, og enkelte krefttyper, for å nevne noen.

Betydning

Fiskeolje tilbyr omega 3 tilskudd.

Effekter

En høy dose fiskeolje kan forårsake en fishy kroppslukt. Det kan også føre til at fisk luktende pust og fiskeluktende burps.

Effekter

Ifølge Kosttilskudd pedagogisk senter, andre bivirkninger av å ta fiskeolje inkluderer tarmgass, raping, kvalme, oppblåsthet og diaré. Disse effektene kan skyldes kvaliteten på produsent og kan fikses ved å endre merkevarer. Også, for å minimalisere bivirkninger, begynne med en mindre dose, og gradvis øke den.

Betraktninger

Ifølge Heath linje, er medisinsk behandling er vanligvis ikke nødvendig for kroppslukt fra å ta fiskeolje. Det er en bivirkning som bør rapporteres til legen din hvis det fortsetter imidlertid.

Hvordan identifisere symptomene på Juvenile Diabetes

Hvordan identifisere symptomene på Juvenile Diabetes

Juvenile diabetes eller type 1 diabetes, rammer om lag 3 millioner mennesker i USA De fleste av dem er diagnostisert før fylte 30 og de aller fleste er diagnostisert som barn. Juvenile Diabetes er en sykdom som oppstår når kroppens autoimmune system angriper insulinproduserende cellene i bukspyttkjertelen. Insulin er et hormon som gjør at kroppen til å behandle glukose eller sukker i maten du spiser. Uten det akkumulerer sukker i blodet, og vil til slutt begynne å skade vitale organer i kroppen. Hvis venstre ubehandlet, kan det føre til koma og død.

Hvordan identifisere symptomene på Juvenile Diabetes

Ikke forveksle symptomer med de av andre plager. For de fleste foreldre, kan det være svært vanskelig å få øye på juvenile diabetes symptomer, da de kan være gradvis. De fleste er vant til å høre om overdreven tørste og hyppig vannlating når det gjelder diabetes. Mens de er faktisk symptomer, er det andre som kan oppstå at foreldre kan overse på grunn av mangel på informasjon.

Følg nøye med på barna på en daglig basis. Et barn med type 1 diabetes vil ofte gå ned i vekt til tross for å spise godt. Faktisk, kan han være veldig sulten og kan spise hele dagen lang og fortsatt ikke være fornøyd. I stedet for å få vekt fra maten han spiser, vil vekttap oppstå. Dette er fordi kroppen begynner å bruke opp det fett som er lagret for å få energi som den ikke får fra organer, på grunn av mangel på insulin. Du bør være oppmerksom på at når blodsukkeret er høyt for en lengre periode, kan et barn også klage over tåkete syn. Han kan ha vanskeligheter mens du arbeider på sin datamaskin eller lese styret i klassen.

Sjekk ditt barns aktivitetsnivå. Barn vil være mer sliten enn vanlig, og med en litt sløv. Barnet kan være lurt å sove mer, og det kan ta ham mye mer energi for å få ting gjort.

merker noen alvorlige endringer i ditt barns oppførsel. Han kan vise flere aggresjon eller humørsvingninger. Da hans blodsukkernivået er høyt, vil barnet ofte opplever endringer i sin normale oppførsel. Foreldre vanligvis tilskriver dette til mange andre ting, men kanskje ikke vet det kan være relatert til en diabetes diagnose.

Rapport symptomer til barnets barnelege. En enkel urinprøve eller glukose meter vil indikere høye nivåer av sukker og blodprøver kan bekrefte diagnosen.

Hør for anstrengt pust. Når ketoner er til stede i kroppen, tung pust og en fruktig luktende pust vil bli merkbar. Ketoner er syrer som bygges opp i blodet på grunn av fravær av insulin som gjør glukose akkumuleres i blodet. Ketoacidosis kan oppstå når det er høye nivåer av ketoner i kroppen. Det er en meget alvorlig tilstand, og må behandles på sykehuset.

Hint

  • Det er viktig å merke seg at Type 1 diabetes er ikke forårsaket av å spise for mye eller ved å være feit eller inaktive. Det kan ikke forebygges.
  • Disse symptomene kan være svært vanskelig å legge merke til i begynnelsen, men etter hvert som tiden går, kan de ikke bli ignorert. Dessverre med familie leger vil ofte utgangspunktet misdiagnose denne sykdommen, fordi symptomene som presenteres er ofte influensalignende og et barns urin eller blod kan ikke engang bli sjekket i løpet av et kontor besøk.
  • Type 1 diabetes er ikke vokst. Det er en kronisk sykdom som en kur ennå ikke er funnet.
  • Hvis du mistenker at barnet ditt har noen av disse symptomene, se familien lege så snart som mulig. Tidlig intervensjon er best som et barn med høye blodsukkeret for en lengre periode kan bli veldig syk ganske raskt.

Diabetes Symptomer hos barn

Når små barn er diagnostisert med diabetes, er det Type I, som også kalles juvenil diabetes. Når barna er diagnostisert med type I diabetes, betyr det at kroppen ikke produserer nok insulin, som er et hormon som tar glukose og karbohydrater og konverterer dem til energi. Selv om symptomene synes å dukke opp raskt, tar det lengre tid for sykdommen å utvikle.

Genereal Symptomer

Et par ting å se etter er sterk tørste, sult eller vannlating, mister vekt, trøtthet, gjær infeksjoner, og tåkesyn.

LEGEHJELP

Hvis barnet ditt viser noen av symptomene på diabetes, er det viktig at du tar ham med til legen. Hvis Type I diabetes går ubehandlet, kan det føre til diabetisk ketoacidose, noe som kan føre til døden.

Behandling av diabetes hos barn

Behandle type I diabetes med insulin, som er injisert daglig. Noen pasienter finner de trenger mindre insulin etter at de begynner injeksjoner, men de bør fortsette å ta insulin. Dette er bare en kort fase.

Risiko

Å ha Type 1 diabetes kan øke barnets risiko for hjertesykdom, blindhet eller nyreskade.

Testing

En glukosetoleransetest vil avgjøre hvordan kroppens prosesser glukose og en blodprøve vil bestemme nivået av glukose i blodet.

Slik unngår Diabetes i Kids

Diabetes er blitt en av de vanligste kroniske sykdommene blant skolealder barn. I USA, statistikken viser at 1 av 3 personer født i 2000 eller senere kan utvikle type 2 diabetes, en type diabetes som en gang var ofte funnet bare hos voksne. Dette tallet vil holde sant så lenge trenden med overvektige barn fortsetter.
Selv om type 2 diabetes er delvis genetisk, kan det likevel forebygges eller forsinkes ved å ha et sunt kosthold og regelmessig mosjon. Som barna blir mindre aktive og spise mindre sunn mat, får de overskytende vekt og bli overvektige. Følgelig, er de også blitt mer utsatt for sykdommen. Her er noen måter å hjelpe barna unngå å få diabetes i løpet av livet.

Slik unngår Diabetes i Kids

•  Lær barna å spise og drikke sunt. Gi dem naturlige eller ferskpresset fruktjuice og vann i stedet for pulverisert drinker og brus. Lær dem å lese mat etiketter (ernæring fakta) slik at de kan unngå matvarer som inneholder mye fett.

serverer velsmakende og appetittvekkende måltider som barna elsker, men sørg for at de er lave i salt og mettet fett. For å gjøre dette, kan du prøve sunnere tilberedningsmetoder som bruker mindre fett og olje. Disse inkluderer broiling, dampende, baking, grilling, koking og steking.

Planlegg måltidene sine. Omfatte minst en del av grønnsaker, og en porsjon av frukt i hvert måltid. Frukt er den sunnere alternativ til godteri; de inneholder mye vitaminer og naturlig sukker som brytes ned lett i kroppen.

4 limit dine besøk på fast food-restauranter. Det er rett og slett for mye salt, fett, fett og konserveringsmidler i maten de serverer. Det er bedre å spise hjemmelaget mat fordi du kan kontrollere hvor mye salt eller olje til å sette i maten.

Hjelp barna dine bli mer aktiv. Fysisk aktivitet i minst 60 minutter hver dag kan hjelpe barna å brenne flere kalorier. Du kan oppmuntre til dette ved å be dem om å gjøre enkle oppgaver som å feie gulvet, rake løv eller henge klær til tørk.

Ta med barna til regelmessige legekontroller. Hvis barnet ditt er overvektig, bør du kontakte legen din om hvordan du kan hjelpe barnet ditt gå ned i vekt.

lede ved eksempel. Barn trenger å se at foreldrene også gjør hva de lærer.

Hint

  • Barn elsker snacks, spesielt etter lek. Ha en sunn snack på hånden. Disse kan inneholde nøtter, frukt, gulrøtter, hele korn korn og fettfri melk. Ta kontakt med en kostholdsekspert for å få ekspertråd om riktig matvaner, samt rett type mat å spise.

Hvordan oppdage diabetes hos barn

Diabetes påvirker helse og livskvalitet for barn og voksne hver dag. Tidlig påvisning er en viktig del av regjerende i effekten av barndommen diabetes. Som en forelder eller verge, gjøre deg kjent med varseltegn og symptomer på barndommen diabetes kan bidra til å beskytte helsen til barnet ditt. Med litt bevissthet og oppmerksomhet på trender i ditt barns helse, kan du bidra til å identifisere mønstre som garanterer videre legehjelp.

Hvordan oppdage diabetes hos barn

Monitor tørste og vannlating trender i barnet ditt. Ta oppmerksom hvis barnet ditt er klaget over tørst, forbruker mer væske enn vanlig eller gjøre mer hyppige turer på do for å urinere.

Vei dine barn regelmessig og holde en skriftlig logg. Skriv ned dato, barnets høyde og vekt. Ta hensyn til trender som indikerer barnet ditt er å miste vekt uten felles innsats, for eksempel en endring i kosthold og mosjon.

Ta hensyn til kutt, skrubbsår og rifter. Legg merke til hvor lang tid det tar barnet ditt til å helbrede fra disse barndoms sår, så lenge helbredelse ganger kan indikere tilstedeværelse av diabetes.

Se for kløe og skrape. Merke noen ut-av-det-vanlige flekker av tørr hud barnet møter, særlig de som ikke forsvinner med fuktighetsgivende.

Legg merke til noen nedgang i energinivå, slik som apatisk atferd, eller lett-utløst utmattelse.

Sjekk barnets nakke, som noen mørke utslett på halsen kan tyde på diabetes.

Lytt til eventuelle opplysninger om barnet ditt som indikerer prikking i ekstremitetene (hender, fingre, føtter og tær), da dette kan være et symptom på barnediabetes.

Vær oppmerksom på sult øker i barnet ditt, som en økning i appetitt kan signalisere diabetes utbruddet.

Se for synsproblemer. Vær oppmerksom på eventuelle tider når barnet myser, rister hans eller hennes hode mens du forsøker å lese eller klager over uskarpt syn, da dette kan korrelere med diabetes.

Hint

  • Hold alle endringer du legger merke til hos barnet ditt i perspektiv, huske tidligere trender og svingninger i appetitt og energinivå. Ta barnet til en lege for keton og glukose tester hvis du oppdager advarsel tegn på barndommen diabetes.

Medisinske årsaker til kroppslukt hos eldre mennesker

Medisinske årsaker til kroppslukt hos eldre mennesker


Medisiner og visse typer matvarer kan føre til kroppslukt i mennesker i alle aldre. Men kroppslukt i eldre mennesker som også har underliggende medisinske problemer er mer merkbar skyldes naturlige endringer i kroppen som oppstår med aldring. Kroppslukt hos eldre mennesker resulterer fra en økning av palmitolensyre og lipidperoksider fremstilt ved en økning av fettsyre dekomponering som kombinerer med bakterier på huden.

Mageproblemer

På grunn av en minsking av saltsyre i løpet av årene, eldre folk har en tendens til å ha problemer med fordøyelsen. "Hypochlorhydria" er den medisinske termen for denne tilstanden. Estimater viser at rundt 13 prosent av saltsyre er tapt hvert 10. år. Dette resulterer i tap av mat som forblir i kroppen som forårsaker overvekst av bakterier som resulterer i mat fermentering og nedbrytning. Problemer som oppstår fra hypochlorhydria inkluderer dårlig ånde, gastro-esophageal reflux sykdom, eller "GERD," overdreven gass, candidiasis --- en overvekst av gjær i kroppen, og irritabel tarm syndrom også kjent som "IBS." Alle disse kan føre til ubehagelig kroppslukt.

Gallestein

Personer over 60 år har høyere risiko for å utvikle gallestein uavhengig av livsstil, og kvinner er to ganger større sannsynlighet for å utvikle gallestein enn menn. Enkeltpersoner som tar kolesterolsenkende medisiner og diabetikere er også i en høy-risiko kategorien.

Gallestein formen når et overskudd av galle og / eller en kombinasjon av galle og kolesterol samler seg i leveren. Bile hjelper kroppen i fordøyelsen av fett og feilaktig eliminering av galle vil resultere i forårsaker kroppen til å lukte som råtne egg.

Kolecystitt er et resultat av betennelse i galleblæren og fører til en dårlig smak i munnen, dårlig ånde og overflødig kroppslukt sammen med illeluktende, lys avføring.

Redusert nyre funksjoner

Nedsatt eller nyresvikt skjer når giftstoffer ikke blir metabolisert og eliminert fra kroppen under urinering. Eldre mennesker er mest sannsynlig å ha en reduksjon av nyre-funksjoner som kan føre til nyresykdom. Reduksjonen av nyrefunksjonen eller en beslektet problem kalt "Uremia" vil føre til at ånde eller urin for å avgi en ammoniakk-lignende lukt og kan også skape en ammoniakk eller urin lukt på kroppen.

Redusert enzymproduksjon

Evnen av legemet for å skape de enzymer som er nødvendige for å forbrenne mat avtar med alderen, og resulterer i frigivelse av giftstoffer gjennom huden via svettekjertlene. I eldre personer som ikke lenger kan produsere de nødvendige enzymer, forbruker organiske forbindelser slik som løk, hvitløk eller karri vil medføre lukt fra de forbindelser som gjennomtrengende huden. Vanligst, lukt fra metabolske ubalanser lukter fisk, gass, søppel, brent gummi, råtne egg eller avføring.

Hvordan er Diabetes diagnostisert hos barn?

Det er så mye å bekymre seg når oppdra et barn i disse dager. Du prøver å huske alt du leser i foreldre magasiner og se i nyhetssendinger foreldre stykker, men det kan bli overveldende. Nå tror du barnet ditt har symptomer vanlig i diabetes, og du husker at du har et par forskjellige slektninger diagnostisert med noen form for diabetes.

Diabetes er en alvorlig sykdom, spesielt hos barn. Selv om symptomene synes å dukke opp ut av ingenting, har sykdommen faktisk vært fremme i barnet ditt for en mye lengre tid. Du ønsker å vite om barnet ditt er i fare for å utvikle diabetes. Du må vite om det er noe du kan gjøre for å forebygge diabetes hos barnet ditt. Du bør være klar over hva symptomer å se etter og hvordan du har barnet ditt diagnostisert når du mistenker at barnet ditt har diabetes.

Betydning

The American Diabetes Association definerer diabetes som "en sykdom der kroppen ikke produserer eller skal bruke insulin." Barnets bukspyttkjertelen, som er ansvarlig for å produsere insulin, ikke lenger fungerer som den skal. Derfor, sukker og stivelse blir ikke skikkelig omdannet til energi barnet trenger i hennes hverdag. Ingen kjenner den eksakte årsaken til diabetes. Genetikk er definitivt en bidragsyter, men barnets miljø, kosthold og aktiviteter også figur i om hun vil være en av de millioner diagnostisert med diabetes. Diabetes påvirker 23,6 millioner mennesker (barn og voksne), i henhold til ADA. Dette tallet fortsetter å vokse uten kur i sikte.

Typer

De to typer diabetes som effekt barn er kjent som Type 1 (tidligere kjent som juvenile diabetes) og type 2 diabetes (tidligere kjent som voksen angrep diabetes). Type 1 diabetes vanligvis forbrenner hos barn og unge voksne. For en rekke grunner, en å være genetikk, stopper bukspyttkjertelen produserer insulin. Type 2 diabetes historisk hadde bare blitt diagnostisert hos voksne, som regel voksne over 45. Men med fedme - spesielt overvektige barn - å bli en epidemi, Type 2 diabetes er funnet hos barn og unge voksne i alarmerende tall. I type 2, blir kroppen motstandsdyktig mot insulin. I et forsøk på å produsere nok insulin til å gjøre opp for dette, blir bukspyttkjertelen overveldet og ikke kan produsere nok insulin.

Symptomer

Før du tar barnet til en lege for å bli diagnostisert dere har sikkert lagt merke til noen av disse klassiske symptomene på type 1 diabetes, som er oppført av ChildrenWithDiabetes.com: "overdreven tørste, overdreven vannlating, overdreven sult, vekttap, tretthet, tåkesyn, høyt blodsukker, sukker og ketoner i urinen, Kussmaul puste (rask, dyp og tung pust av folk som har ketoacidose eller som er i en diabetisk koma), vaginal gjær infeksjoner hos jenter (selv spedbarn og småbarn). "

Med Type 2 diabetes, er barnet ditt mer sannsynlig å bli overvektige og å ha opplevd noe vekttap, ingen uvanlig tørst og ingen keotones i hennes urin. Hun vil ha en familiehistorie med diabetes, og ifølge ChildrenWithDiabetes.com, "Rundt 90% av barn med type 2 har mørke blanke flekker på huden (acanthosis nigricans), som oftest funnet mellom fingrene og mellom tærne og på baksiden av halsen ("skitne hals") og i armhulen bretter. "

Hvis du mistenker at barnet ditt har diabetes, få henne til en lege så snart som mulig for å stille diagnosen. Det er veldig farlig å forlate diabetes ubehandlet.

Diagnose

Det er tre tester som legene bruker til diagnosen diabetes. The National Diabetes Information Clearinghouse viser disse som en fastende plasma glukose test (FPG), en oral glukosetoleransetest (OGTT) og en tilfeldig eller uformell plasma glukose test. Alle tre måle blodsukkernivået - hvor mye sukker er i blodet ditt - fordi dersom bukspyttkjertelen ikke produserer insulin som det skal, vil du ha mer sukker i blodet enn det som er normalt.

Den FPG test, gjort etter en åtte timers rask, "er den foretrukne test for diagnostisering av diabetes på grunn av sin brukervennlighet og lav pris. Men det vil gå glipp av noen diabetes eller pre-diabetes som kan bli funnet med OGTT. Den FPG testen er mest pålitelige når du er ferdig i morgen, "ifølge National Diabetes Information Clearinghouse.

Den OGTT er mer nøyaktig, men det krever en åtte timers rask samt drikkevann en glukose drikke to timer før testen. Den uformelle plasma glukose test kan gjøres når som helst, men er den minst nøyaktige av de tre.

Hvis barnet ditt er i faresonen for type 2 diabetes, anbefaler ChildrenWithDiabetes.com du ha barnet testet annethvert år ved hjelp av FPG test.

Forebygging / løsning

Type 1 diabetes har ingen kjent forebygging. Det er genetisk forhåndsbestemt og deretter utløses av miljømessige forekomst. Hva du kan gjøre som forelder er å være klar over de klassiske symptomene og få barnet til lege så snart som mulig hvis hun utvikler disse symptomene.

Type 2 diabetes kan forebygges med et sunt kosthold og mosjon. Det er fortsatt noen genetisk disposisjon for å vurdere. Men hvis dette familiehistorie med diabetes eksisterer, er det desto større grunn til å sørge for at barnet spiser en sunn diett lav på sukker og enkle karbohydrater, samt å få rikelig med mosjon.

MedicalNewsToday.com sier av diabetesomsorgen hos barn, "Tidlig diagnose av diabetes er derfor viktig hos barn og ungdom til å etablere tilstrekkelig kontroll av sykdommen på et tidlig stadium."

Carb telling for barn med diabetes

Karbohydrat (dvs. "carb") telling er en svært effektiv måte å hjelpe barn med diabetes administrere sine dietter og senere kontrollere blodsukkernivået. Fordi karbohydrater er stort sett ansvarlig for økningen i blodsukkeret som oppstår etter et måltid, er det viktig for barn å enten gi karbohydrater spist med insulin tatt før måltider eller holde styr på karbohydrater i løpet av dagen. Her er noen tips for carb telling.

Hva er carb telling?

Carb telling innebærer å legge opp karbohydrater fra maten du spiser, og deretter spre dem i løpet av dagen for å opprettholde mer ønskelig blodsukkernivået. For å gjøre dette effektivt, er det viktig for din diabetiker barn å forstå hvilke matvarer inneholder karbohydrater. Alhough de fleste matvarer inneholder noen, vanlige matvarer som bærer den høyeste mengden av karbohydrater inkluderer stivelsesholdige matvarer (for eksempel brød, bagles, pasta, ris, frokostblandinger, kjeks, poteter), søtsaker (f.eks, kaker, kjeks, paier, smultringene), meieri (for eksempel melk, yoghurt) og frukt og grønnsaker (alle bærer noen, men de mer stivelsesholdige de inkluderer mais, gulrøtter, epler, bananer).

Hvorfor Count karbohydrater?

Ved å vite hvor mange karbohydrater barnet spiser i løpet av et måltid, kan du bedre forutsi hvordan blodsukkeret vil skje etterpå. Hvis barnet ditt tar insulin før måltider, vil det hjelpe ham matche karbohydrater spist med insulininntak. Dette er viktig for å oppnå den ønskede insulin-til-karbohydrat-forhold, som bare kan bestemmes av barnets lege. Hvis barnet ditt ikke tar insulin, vil carb telling å opprettholde sunne blodsukkernivået i løpet av dagen.

Carb telling hjelper jobbe deg sporadisk søtsaker i barnets kosthold. Hvis barnet ønsker en smultring til frokost eller et stykke kake på en fest, kan du faktor dette i antall karbohydrater tillatt på et annet måltid. Hvis han tar insulin, kan du gjøre justeringer på insulindoseringen. Ta alltid kontakt med lege eller registrert kostholdsekspert om ditt barns individuelle insulin-til-karbohydrat forholdstall.

Den viktige rollen Meny Planlegging

Smart mat valg er ikke bare avgjørende for barn med diabetes, men også viktig for hele familien. Det vil være lettere for barnet ditt til å administrere sine diabetes hvis hele familien er engasjert i å spise sunt. Lag et måltid-planlegging diagrammet for barnet ditt. Flere slike diagrammer er tilgjengelig for nedlasting på nettet. En god en kan bli funnet på www.health.yahoo.com. Disse kartene vil hjelpe barn å lære hva som utgjør en standard del av karbohydrater og også å telle gram og / eller porsjoner med karbohydrater. Til slutt, det fremmer en generell balansert diett, som er avgjørende for levende sunt med diabetes.