Digidexo.com

bipolar 2 og borderline

Bipolar Vs. Borderline personlighetsforstyrrelse

Bipolar lidelse er en stemningslidelse. Personer med bipolar lidelse erfaring depresjon (trist og tårevått) og mani (en lykkelig høy) kontinuerlig. Borderline personlighetsforstyrrelse er en personlighetsforstyrrelse. Personer med borderline personlighetsforstyrrelse opplever mange kjærlighet-hat forhold.

Funksjoner

I tillegg til humørsvingninger, personer med bipolar lidelse er ofte uorganisert hjemme og på jobb. Personer med borderline personlighetsforstyrrelse oppfatte uenighet som avvisning eller oppgivelse. Å gjenvinne kontrollen over deres oppfattede angriper, de deltar i selvskading ved å kutte seg selv eller truende selvmord.

Behandlinger

Bipolar lidelse blir behandlet med stemningsstabiliserende og antidepressive medikamenter i tillegg til terapi. Borderline personlighetsforstyrrelse behandles med terapi.

Betydning

Ifølge APA, "Bipolar lidelse oppstår likt blant menn og kvinner. Borderline personlighet er hovedsakelig diagnostisert i (ca 75%) kvinner."

Betraktninger

Bipolar lidelse er ikke kureres. Borderline personlighetsforstyrrelse kan bli kurert; Men dette betyr ikke vanligvis skje før pasientene er i 40-årene.

Historie

Patty Duke Austin er bipolar.

Advarsel

Risikoen for selvmord er høy for personer med bipolar lidelse og borderline personlighetsforstyrrelse.

Forskjellen mellom BPD og Bipolar

Bipolar lidelse og borderline personlighetsforstyrrelse (BPD) er beskrevet i Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders. Disse to tilstander kan forekomme sammen, men ikke alltid. Mens det er pediatriske former for bipolar lidelse, klinikere tendens til å avstå fra å diagnostisere BPD hos barn; det er vanligvis identifisert etter fylte atten.

Identifisering av bipolar lidelse

Diagnosen bipolar lidelse er gjort av en profesjonell. Vanligvis pasienter presentere for behandling mens du opplever sin første episode av mani.

Funksjoner av bipolar lidelse

Personer med bipolar lidelse opplever ekstreme oppturer og nedturer i humøret. Episoder av mani er preget av en grandios følelse av selvtillit, lite behov for søvn, økt kreativitet, økt energi og risikoatferd. Symptomer på depresjon inkluderer lav stemning, tap av interesse eller glede i aktiviteter, redusert motivasjon og lav energi.

Identifisering av BPD

Borderline personlighetsforstyrrelse er diagnostisert av en profesjonell. Personer med BPD har kroniske mønstre av dysfunksjon og ustabilitet. Pasienter har vanligvis vært involvert med det psykiske helsesystemet i lang tid før diagnosen i voksen alder.

Funksjoner av BPD

Borderline personlighetsforstyrrelse er preget av følelsesmessig ustabilitet som flater som intense anstrengelser for å unngå avbrudd, urolig kjærlighet / hat forhold, lav selvfølelse, impulsive og risikoatferd (for eksempel selvskading), tilbakevendende selvmords gester, intens sinne, paranoia og følelser av tomhet.

Viktigste forskjellene

Erkjennelsen av at bipolar er en stemningslidelse og BPD er en personlighetsforstyrrelse er første skritt i å skille mellom disse forholdene. Begge er kroniske sykdommer, men bipolar lidelse kan bli vellykket behandlet. BPD er vanskeligere å behandle, som symptomene er fastkoblet inn i pasientens personlighet.

Hvordan lage en taksering for dommens

Hvordan lage en taksering for dommens


Vurdere en persons dom gjøres vanligvis som en del av en større vurdering, referert til som en mental status eksamen. Vurderinger for mental status er utført av helsepersonell og brukes for å avgjøre om en bestemt tilstand påvirker en persons kognitive evner. Disse vurderingene inkluderer testing for hukommelse, orientering, oppmerksomhet span, forståelse og dømmekraft. Forhold som kan svekke dommen omfatter emosjonelle problemer, psykisk utviklingshemming, hjernesyndromer (for eksempel hjernerystelse), schizofreni, og narkotika eller alkohol rus.

Bruksanvisning

Vurdere suicidale og morderiske risikofaktorer. En person som ønsker å skade seg selv eller andre er ikke i stand til vise god vurderingsevne. Risikofaktorer inkluderer en historie med å skade seg selv eller andre; aggressiv atferd; dagens tanker om å skade seg selv eller andre, psykiske lidelser (for eksempel depresjon, schizofreni, bipolar lidelse og borderline personlighetsforstyrrelse); rusmisbruk, følelsen hjelpeløs eller håpløst, angst og sosial isolasjon. Spør direkte om personen er å ha tanker om å skade seg selv eller en annen, og deretter stille spørsmål knyttet til de relaterte risikofaktorer.

Vurdere for psykiske lidelser som kan hindre dom. Gjennomføre en grundig psykiatrisk evaluering. En person som har schizofreni eller noen form for paranoid psykose kan ikke være i kontakt med virkeligheten, noe som vil alvorlig påvirke hans evne til å ta gode beslutninger. En person med bipolar lidelse som er i en tilstand av mani kan mangle impulskontroll, og dermed svekke dom også.

Alkohol og andre rusmidler (inkludert noen reseptbelagte legemidler) også svekke dømmekraften. Be hvilke, om noen, stoffer personen har konsumert nylig, da de ble tatt, og hvor mye. Se etter tegn på beruselse som dårlig motorisk kontroll og utydelig tale.

Spørre om nylige avgjørelser den enkelte har gjort, og gi hypotetiske scenarier. Spør hva hendelsene førte henne til dette intervjuet, eller å søke hjelp. Vær konkret, spør personen til å forklare hva hun gjorde, hva som skjedde og basert på hennes handlinger hva hun forventer at vi skal ende. Test hennes evne til å løse et hypotetisk problem. For eksempel spør "Hvis du har funnet en veske forlatt på en bussholdeplass, hva ville du gjort?" eller "Hvis du kjørte og en politimann prøvde å trekke deg, hvordan ville du reagere?" Svar på disse scenariene kan bidra til å oppdage om en person dom er lyd. For eksempel innebærer en person som svar referanser til fiktive karakterer kan være å ha vrangforestillinger eller hallusinasjoner som svekker dømmekraft.

Hva er fordelene med antidepressiva?

Hva er fordelene med antidepressiva?


Antidepressiva er ofte foreskrevet av helsepersonell til å behandle klinisk depresjon. Antidepressiva kan også være foreskrevet for andre psykiske problemer, for eksempel bipolar lidelse og borderline personlighetsforstyrrelse. Når det kombineres med terapi, kan antidepressiva lindre symptomene på depresjon og gjøre å leve livet med en psykisk lidelse mer håndterlig.

Antidepressiva øke nivåene av nevrotransmittere i hjernen

Serotonin er et kjemisk stoff som finnes naturlig i hjernen som virker som en neurotransmitter. Dette stoffet er avgjørende for normal hjernefunksjon, og mange fagfolk mener den spiller en viktig rolle i humør. Mangel på serotonin kan føre til følelser av tristhet, apati og håpløshet. Antidepressiva forsinke hastigheten som serotonin er fjernet fra hjernen, noe som fører til mer "balanserte" stemninger. Noen antidepressiva, kjent som trisykliske antidepressiva, arbeide av av mer enn bare serotonin. Disse antidepressiva målrette forskjellige nevrotransmittere og hjelpe hjernen blokkere bruken av hver av dem å lindre symptomene på depresjon.

Antidepressiva kan gjøre deg lykkeligere

Mens de fleste fagfolk ikke bruker antidepressiva eller medisiner som eneste form for behandling, kan antidepressiva har en direkte innvirkning på ditt nivå av lykke. Fordi hjernen beholder serotonin, bør humøret bedre når du er foreskrevet antidepressiva av legen din.

Antidepressiva kan hjelpe deg å få livet tilbake

Hvis depresjonen har hatt en alvorlig innvirkning på ditt liv til det punktet hvor du ikke klarer å fungere, kan antidepressiva hjelpe deg å komme tilbake til din daglige rutine. Depresjon kan gjøre selv de minste oppgaver som å komme ut av sengen om morgenen vanskelig. Ta antidepressiva for å lindre symptomene dine kan føre til å leve mer produktivt.

Betraktninger

Ikke alle reagerer på antidepressiva på samme måte. Noen pasienter trenger ikke svare på antidepressiva i det hele tatt, eller de opplever en økning i sine symptomer. Noen pasienter krever en prosess med prøving og feiling når det kommer til antidepressiva. De prøver flere forskjellige typer før du finner en som fungerer.

Hvordan bruke kunst terapi for å overvinne psykiske lidelser

Hvordan bruke kunst terapi for å overvinne psykiske lidelser


Northwestern Health Sciences Universitetet definerer kunstterapi som, "En type terapi der en person er oppfordret til å uttrykke følelser gjennom en nonverbal prosess, ved hjelp av en rekke materialer for å skape kunst." Kunst terapi er en ikke-alternativ form for terapi og administreres av styret sertifisert, lisensiert terapeuter.

The American Art Therapy Association sier at kunstterapi forsøker å oppmuntre den kreative prosessen som er involvert i kunstnerisk selvutfoldelse "for å løse konflikter, utvikle mellommenneskelige ferdigheter, redusere stress, øke selvfølelse og selvbevissthet, og oppnå innsikt." Art terapi er også brukt i forbindelse med sinne og kan være effektive for å utvikle selv-kontroll.

Bruksanvisning

Hvordan dra nytte fra Art Therapy

•  Finn en lisensiert kunst terapeut i ditt område. Ved hjelp av kunst som selvhjelp er en praktisk og enkel måte å hjelpe deg selv til å få selvtillit, utvikle selvkontroll, lindrer stress og angst, og å gi næring positive tanker. Imidlertid er kunstterapi mer enn det, i som utnytter det en bord-sertifisert terapeut som jobber sammen med deg i å hjelpe deg å uttrykke deg og få innsikt og personlig bevissthet gjennom kunst.

Uttrykk deg selv. Bruk dine kunstterapitimer for å uttrykke dine følelser, for å representere vanskelig å uttrykke traumer og å huske minner fra fortiden som kanskje aldri har vært adressert, men trenger å være, for eksempel tilfeller av barnemishandling eller voldshandlinger. Dette kan hjelpe deg å sortere gjennom smertefulle følelser og få personlig innsikt. Gjør du det kan bidra til å lindre deg fra unødvendig skyld og for å få perspektiv på din personlige situasjon som et offer.

Uttrykke tanker om fortid-traumer verbalt eller om dagens forvirrende følelser eller situasjoner kan noen ganger være vanskelig. Kunstterapi gir en måte å uttrykke deg non-verbalt.

Skift den emosjonelle tonen i dine kunstverk i dine terapitimer og hjemme til de av positive følelser. Minner om og sortering gjennom fortiden for å få innsikt er en nødvendig øvelse for mange. Men det er ikke godt å dvele i fortiden for lengre perioder. En gang at traumer er tilstrekkelig behandlet, prøver å fokusere på positive følelser.

En studie fra Institutt for psykologi, Boston College, konkluderte med at å bruke kunst til å uttrykke positive følelser var mer effektive i kort sikt humør reparasjon enn "lufting", ved hjelp av kunsten å ventilere negative følelser. Bruke kunst til å bygge positive og fremtidsrettede tankemønstre.

Maling og uavgjort hjemme som en del av din livsstil. Bruke en del av fritiden til å utvikle dine ferdigheter som artist, og å nyte maleri og tegning. Det er en god kur for kjedsomhet, bidrar til å bygge selvtillit, kan være en kilde til ekstra inntekt eller en måte å lage gaver.

Det er effektivt for å lindre stress og angst. En stresset mor gikk til hennes familie lege, som foreskrevet kunst, snarere enn medisinering. Den middelaldrende kvinnen begynte å male og aldri stoppet. Det hjalp henne å takle sine bekymringer uten behov for medisiner.

Kunstterapi er nyttig for allment diversifisert lidelser som ADHD, bipolar lidelse, PTSD, borderline personlighetsforstyrrelse, schizofreni, OCD og spiseforstyrrelser, samt for autismespekterforstyrrelser.

Bruk denne effektiv terapi til din fordel.

Mental Helse og behandling av innsatte

Mental Helse og behandling av innsatte


Ifølge Justisdepartementet, har 16 prosent av innsatte i fengsler eller på prøvetid og 7 prosent av innsatte i føderale fengsler blitt identifisert som å ha en psykisk lidelse. Heldigvis er disse innsatte gitt tilgang til mental helse behandling, selv innenfor murene til innesperring.

Behandlere

Innsatte får behandling fra et bredt spekter av psykiske leverandører, inkludert psykiatere, psykologer, rådgivere, psykiske techs og mental helse sykepleiere. Disse psykisk helsepersonell jobbe sammen som en del av et tverrfaglig team for å gi innsatte med den beste behandling mulig.

Behandling og tjenester

Innsatte får mental helse behandling og tjenester som inkluderer vurdering, rådgivning, psykoterapi, medisiner administrasjon og oppfølging, og selvmordsforebygging. Kvalifiserte innsatte får ofte rettsmedisinske tjenester som inkluderer evaluerende psykiske studier, som rapporteres til domstolene. Behandlingsmetoder er bestemt av innsattes individuelle behov, diagnoser og alvorlighetsgrad av symptomer knyttet til sykdommen.

Typer av sykdom

Innsatte får behandling for en rekke psykiske lidelser, som varierer i alvorlighetsgrad fra mild til ødeleggende. Disse sykdommene inkluderer depresjon, angst, bipolar lidelse, schizofreni, borderline personlighetsforstyrrelse, tvangslidelser og mer.

Lengde på behandling

Innsatte med psykiske lidelser kan få behandling for varigheten av deres fengsling. Om for noen grunn, bestemmer på-ansatte psykiater at en innsatt er ikke lenger en kandidat for psykisk helsevern, er den innsattes psykiske helse diagnose justert for å reflektere at den innsattes sykdom enten har blitt "løst" eller er i "remisjon. " Men innsatte som har engasjert i gjentatte selvskadende eller selvmordsrelatert atferd vanligvis forbli under omsorg av psykiater gjennom deres fengsling periode, for formål overvåking og vedlikehold.

Kontinuitet i Care

Psykiske programmer innenfor rettssystemet jobbe hardt for å sikre at innsatte får den samme høye kvalitet psykisk helsevern som vil være tilgjengelig for dem i den frie verden. Organisasjoner som The National Council for Fellesskapets Behavioral Health talsmann for kvalitet psykisk helsevern innenfor rettssystemet.

Hvordan skille borderline personlighetsforstyrrelse av bipolar lidelse

Borderline personlighetsforstyrrelse og bipolar lidelse er psykiske sykdommer som påvirker mange mennesker, inkludert noen som ikke engang klar over det. Den medisinske samfunnet har lenge slitt med å skille en diagnostisk forskjell mellom de to lidelser som de er lett forvirret. Løpet av behandlingen er forskjellig for hver, så det er viktig å diagnostisere en pasient på riktig måte.

Bruksanvisning

•  Ta deg tid til å sammenligne de diagnostiske kriteriene for hver lidelse. Selv om du vil finne at mange skilt er de samme, bipolare folk ikke vanligvis har en overveldende frykt for oppgivelse eller en kronisk følelse av tomhet mens de med borderline personlighetsforstyrrelse gjøre. Avgrensningene er også utsatt for idealisering og devaluering, mer så enn de med bipolar.

Forstå at mange grense kutte seg selv. Hensikten med dette er å bidra til å lindre følelsesmessig smerte ved å påføre fysisk smerte, for det meste i form av skjæring. Dette skjer vanligvis når grensen er i en tilstand av følelsesmessig kaos og handle irrasjonelt; dermed er risikoen for selvmord svært høy for grense. Mange mennesker forårsake selvskading, skjønt, så denne faktoren er ikke gjensidig utelukkende.

Undersøke historien til noen du mistenker har en av disse lidelsene, spesielt deres karrierevei. Bipolare sufferers tendens til å få sparken for mangler altfor mange dager på jobb mens i en depressiv episode eller for å uttrykke grandiose ideer til sine sjefer i løpet av en manisk fase. Grenseland tendens til å få seg sparken for å ha sinneutbrudd eller å være hevngjerrig fordi de ikke vet hvordan de skal regulere sine impulser rundt andre veldig godt. De er mer sensitive generelt.

Analyser de mellommenneskelige relasjoner av den personen du evaluerer. Grenseland tendens til å ha stormfulle relasjoner, alternerende mellom ekstrem glede og all-out skrik kamper. Dette skjer fordi grense se ting i svart og hvitt vilkår; det er ingen gråtoner for dem. Denne "alt eller ingenting" visning er utbredt i hele sine relasjoner samt andre aspekter av deres liv.

trinn tilbake og vurdere hvor godt personen klarer med ulike stressfaktorer og situasjoner. Grenseland overreagere i mange tilfeller; det kan virke som om noen knipset en bryter og personen endres til noen andre. Bipolars, på den annen side, å reagere i henhold til deres aktuelle sykluser (maniske eller depressive).

Tips og advarsler

  • I sannhet, kan noen meget vel oppdage at borderline personlighetsforstyrrelse tilhører en undergruppe av bipolar lidelse ennå ikke bestemt. Juryen er fortsatt ute på om disse to sykdommene korrelerer mer enn vi tror. For nå, leger behandler dem som to separate forhold som noen ganger eksistere.
  • Du kan ikke effektivt behandle borderline personlighetsforstyrrelse med medisiner; psykoterapi er den vanlige metode for behandling. Du kan imidlertid behandle bipolar lidelse med en rekke medikamenter, inkludert litium, anti-depressiva, anti-psykotiske og antiepileptika.

Hvordan forstå forskjellen mellom Borderline og Bipolar

Hvordan forstå forskjellen mellom Borderline og Bipolar


Når det gjelder å navigere den mentale helsevesenet, det er så mye terminologi og så mange overlappende symptomer på at det kan være vanskelig å forstå hva som er hva. Dette er spesielt tilfelle med borderline personlighetsforstyrrelse og bipolar lidelse (tidligere kjent som manisk-depresjon). I denne artikkelen vil jeg ta opp de forskjeller og likheter mellom borderline personlighetsforstyrrelse og bipolar lidelse, fra lignende symptomer til ulike symptomer til forskjellene i behandlingen. Forhåpentligvis vil du være i stand til å forstå dem litt bedre!

Bruksanvisning

•  En av de viktigste grunnene til borderline personlighetsforstyrrelse er ofte forveksles med bipolar lidelse er fordi både psykiske problemer dele lignende symptomer. Ett av symptomene begge lidelsene har er en ustabil selvfølelse. Når en person har en ustabil selvfølelse, hun mangler en solid, helhetlig syn på hva hun er som person. Til enhver tid, kan vedkommende se seg selv som enten "alt godt" eller "all dårlig". Hun kan plassere langt mer verdt på hva andre synes om henne enn hennes eget syn.

Intens sinne, irritabilitet og angst er vanlige symptomer på begge lidelsene. Mange border og bipolare pasienter lider også andre psykiske problemer, spesielt angst problemer, for eksempel sosial angst.

Impulsivitet er en annen vanlig symptom som impulsivitet kan innebære sex, rusmisbruk, eller selvskading. Det er en vanlig oppfatning at selvskading er bare et symptom på borderline personlighetsforstyrrelse, men det er ikke sant.

De med bipolar og borderline er også mye mer sannsynlig enn den generelle befolkningen å idealisere selvmord, og også for å prøve det.

En annen felles mellom de to er at av "affektiv ustabilitet": border og bipolare pasienter kan oppleve uberegnelig og upassende responser til daglige opplevelser. De kan være svært følsom for kritikk.

•  En vesentlig forskjell mellom grense og bipolar er hastigheten med hvilken stemninger av pasientens endring. I noen med borderline, kan humørsvingninger være veldig fort. De kan ha en sint emosjonelle utbrudd ett minutt, og en liten stund senere være svært gledelig. I noen med bipolar, kan disse følelsesmessige endringer vare dager, uker eller måneder.

En annen stor forskjell mellom borderline personlighetsforstyrrelse og bipolar lidelse er at borderline personlighetsforstyrrelse er oftere nervøs med følelser av ensomhet, tomhet, og frykten for å bli forlatt. Bipolare mennesker har en tendens til å ikke ha disse følelsene, eller ikke i samme grad som grenseland.

Bipolare mennesker, derimot, er mer sannsynlig å ha psykose, spesielt paranoid psykose eller stormannsgalskap. Således, mens begge blir ofte innlagt på psykiatriske sykehus, grunnene er enten sannsynlig å bli tatt for er forskjellige. Bipolare pasienter er mer sannsynlig å lide mer ekstrem psykose, og er derfor mer sannsynlig å bli tatt for dette. Borderline pasienter er mer sannsynlig å bli "tatt for utbrudd av raseri og sinne.

Den store forskjellen mellom borderline og bipolar behandling er at bipolar behandling er først og fremst medisiner, mens borderline personlighetsforstyrrelse behandles fremst med psykoterapi. Borderline kan noen ganger bli behandlet bare med psykoterapi. I bipolar, er terapi alene nesten aldri brukt mindre pasienten nekter medisinering.

Bipolar lidelse pasienter har en tendens til å svare best med tradisjonell terapi, for eksempel kognitiv terapi eller psykoanalyse. Borderline, men har en bestemt type behandling som fungerer godt: Dialektisk atferdsterapi (DBT).

Tips og advarsler

  • Bare en lege kan diagnostisere deg.
  • Selv om du kan få en diagnose fra en lege, kan en annen lege diagnostisere deg med noe annet! (Enda en grunn til at forstå de to kan være så vanskelig!)
  • Vær oppmerksom på at denne artikkelen er kun ment å gi deg en veldig generell oversikt over noen av forskjellene mellom borderline og bipolar, og er på ingen måte ment å være en uttømmende sammenlikning / kontrast!

Omfanget av bipolar lidelse

Bipolar lidelse er en psykisk lidelse som rammer 1,2 prosent av den amerikanske befolkningen. og påvirker pasienter over hele verden, så vel. I 1999 ble 25 personer ut av hver 100.000 innlagt på sykehus for bipolar lidelse i Canada. I Australia i 2001-2002, bipolar lidelse resulterte i 15 943 sykehusinnleggelser. Det er også rapportert at i Storbritannia, en av hver mennesker lider av bipolar lidelse, og det kan ta opp til åtte år å få en diagnose. En forsinkelse i diagnose øker også risikoen for selvmord; 1/4 av pasientene begå selvmord på grunn av forsinket diagnostisering. Begrepet "utbredelsen av bipolar lidelse" refererer til det beregnede antall mennesker administrere uorden når som helst.

Introduksjon til Bipolar lidelse

Bipolar lidelse er en stemning lidelse som fører til pasientens humør til å svinge fra ekstreme høyder, også kalt mani, til ekstremt lave nivåer, kalt depresjon. En pasient kan også oppleve mild mani kalles hypomani. Det er fire undertyper av bipolar lidelse; bipolar I, bipolar II, cyklotymi og bipolar ikke annet er spesifisert (NOS). Lidelsen utvikles vanligvis i ungdomsårene eller tidlig voksen alder, men av og til utvikler seg hos barn.

Statistikk

Bipolar lidelse forekommer i ca én av 83 mennesker i USA, eller om 1,23 prosent av befolkningen. Ifølge National Institutes of Mental Health (NIMH), er 2,3 millioner voksne amerikanere lider av bipolar lidelse. En studie av NIMH fant at 1 prosent av ungdom i alderen 14 til 18 møtte kriteriene for bipolar lidelse, og nær 6 prosent av ungdom kom nær møte kriteriene.

Årsaker og Forekomst

Arvelige, biologiske og psykologiske faktorer alle ser ut til å spille en rolle i årsaken til bipolar lidelse, selv om den eksakte årsaken er ukjent. Arv synes å spille en stor rolle; et barn med en bipolar forelder er 25 prosent sannsynlighet for å utvikle bipolar lidelse, mens et barn med begge foreldre som er bipolar er 50 prosent sannsynlighet for å utvikle sykdommen. Søsken har en 20 til 25 prosent sjanse for å utvikle bipolar lidelse hvis de har en berørt søsken, men ikke en berørt forelder. I eneggede tvillinger, hopper det tallet til 66-96 prosent sannsynlighet for å utvikle sykdommen.

Feildiagnostisering

Pasienter som har en tendens til å søke behandling under episoder av depresjon i stedet for mani, og som et resultat, er bipolar lidelse ofte feil diagnose som klinisk depresjon. Det finnes andre typer misdiagnoses så vel, som inkluderer angstlidelser, schizofreni og borderline personlighetsforstyrrelse. Pasienter med sub-type bipolar II, en mildere versjon av lidelse, blir ofte feildiagnostisert, og deres symptomer må følges nøye for å få riktig diagnose.

Komplikasjoner

En av de mest alvorlige komplikasjoner med bipolar lidelse er selvmord. Pasienter med rask sykling bipolar lidelse er på det høyeste risiko; de er 10 til 20 ganger større sannsynlighet for å begå selvmord enn de som ikke har bipolar lidelse. Åtte til 20 prosent av pasienter med bipolar lidelse slutt miste sitt liv til psykisk sykdom. Andre komplikasjoner inkluderer søvnløshet og psykose i tillegg til mani, og depresjon.

Diagnostikk på bipolar lidelse

Ikke altfor lenge siden, folk som lider av bipolar lidelse ble underdiagnostisert og gikk uten behandling. Nå, har antall personer diagnostisert med bipolar steget dramatisk. I begynnelsen vil det synes at dette var for å kompensere for feilene fra fortiden. Men en studie utført ved The University of Rhode Island viste at mer enn halvparten av de 700 personene de intervjuet i sin studie ble feilaktig diagnostisert med bipolar lidelse.

Årsaker

En grunn bipolar lidelse er så vanlig feil diagnose er at en rekke andre lidelser og problemer har lignende symptomer. I tillegg må legen bruke pasientens vitnesbyrd om hans symptomer å gjøre en skikkelig diagnose. Av denne grunn, kan diagnosen være så variabel som pasientens tolkning av hvilke symptomer mener. Til slutt, hvis det er en familiehistorie med bipolar lidelse, og pasienten ser ut til å ha bipolare symptomer, psykiateren kan automatisk tildele diagnosen bipolar lidelse uten skikkelig etterforskning.

Symptomer på bipolar lidelse

For bedre å forstå hvordan den diagnostiske prosessen fungerer, bør du ha en grunnleggende forståelse av symptomene. Bipolar lidelse er preget av jevnlige episoder hvor pasienten svinger mellom følelser av depresjon og mani eller hypomani. Symptomer på depresjon inkluderer håpløshet, følelser av verdiløshet, selvmordstanker og nedstemthet. Symptomer på mani og hypomani er raske tanker, opprømt stemning, stormannsgalskap og irritabilitet; disse symptomene vil bli mer intens med mani.

Diagnostisering Bipolar lidelse

Siden problemet med overdiagnostikk begynner med den diagnostiske prosessen, er det viktig å forstå hvordan bipolar lidelse er diagnostisert. Ifølge Dr. David Miklowitz bok, "The Bipolar Disorder Survival Guide" for å bli diagnostisert med bipolar I lidelse, må du periode for mani ha vart i minst en uke og / eller resulterte i sykehusinnleggelse. Du må også ha hatt minst én alvorlig depressiv episode, selv om noen leger vil fortsatt diagnostisere bipolar lidelse uten dette, forutsatt at det vil skje en gang i fremtiden. En diagnosen bipolar II lidelse krever bare at du har hatt minst én episode hver av hypomani og depresjon.

Lignende Disorders

Mange lidelser kan lett forveksles med bipolar lidelse i løpet av den diagnostiske prosessen. ADHD med sekundær depresjon har nesten identiske symptomer til bipolar lidelse og er svært vanskelig å skille. Borderline personlighetsforstyrrelse er også preget av humørsvingninger, men disse er bare knyttet til relasjoner. Substans-indusert stemningslidelse er nesten identisk med bipolar lidelse, bortsett fra at symptomene er utløst av hyppige narkotika eller alkohol. Det er enda flere lidelser som har en sterk likhet med bipolar lidelse; vite dette, er det lett å forstå hvordan misdiagnosing disse lidelsene med bipolar lidelse kan føre til overdiagnostikk på sistnevnte.

Korrigering Feildiagnostisering

Hvis du tror at diagnosen bipolar lidelse er unøyaktig, er det beste alternativet for å diskutere dine bekymringer med din psykiater. Du kan selv ønsker å søke en ny mening. Fokus på nøyaktig beskriver dine symptomer og erfaringer. Hvis legen spør deg et spørsmål du ikke forstår, be ham om å avklare heller enn å prøve å gjøre ditt beste gjetning. Hvis legen din er sikker på din diagnose, er enig din second opinion og medisiner er vellykket, er da mer enn sannsynlig at diagnosen bipolar lidelse riktig.

Prognosen for borderline personlighetsforstyrrelse

Borderline personlighetsforstyrrelse er fortsatt en gåtefull, spesielt ødeleggende psykisk sykdom. Lidelsen hovedsakelig rammer kvinner, og en viktig funksjon av tilstanden er ustabilitet - i alt fra personlige relasjoner til stemninger. Men det er håp. Forskning viser at prognosen er god til å minske de egenskapene forbundet med BPD, så lenge de som lider av det holde seg til en mangfoldig løpet av behandlingen.

Symptomer

BPD manifesterer seg som intens trang, ofte voldelige humørsvingninger og impulsivitet, noe som resulterer i selvmordstanker, selvskading og ustabilitet i forhold. Det rammer flere kvinner enn menn og, men ikke så godt kjent som bipolar eller schizofreni, er det antatt å være like vanlig.

Behandling

Omsorg for de med BPD har endret seg dramatisk de siste årene. Tidligere, en terapeut ville ha vært i kjernen, men de med BPD har alvorlige problemer med tillit, noe som gjør det vanskelig å finne en terapeut de føler seg komfortabel nok til å feste med. One-on-one terapi har blitt kombinert med gruppestøtte, sykehusinnleggelse og medisiner.

Outlook

Skiftet i behandlingen er oppmuntrende å forskere og organisasjoner som National Alliance på psykiske lidelser (NAMI). Prognosen for en reduksjon i intensiteten av symptomene, hvis ikke en fullverdig bedring, har forbedret over tid. Men BPD symptomer, spesielt mangel på perspektiv som følger med denne sykdommen, gjør det en vanskelig å overvinne. Tilgjengeligheten av behandling for å ta på BPD er svært spesifikke egenskaper er fortsatt en bekymring (se Ressurser).

Risiko

Prognosen er også avhengig av alvorlighetsgraden av humørsvingninger, angst og depresjon. BPD står sjelden på sine egne - store sykdommer ofte følger det, og det er antatt stresset gjør symptomene verre.

Alder

BPD symptomer kan avta som en aldre, med de mest alvorlige symptomene vanligvis oppstår i ung voksen alder.

Bipolar Symptomer: Bad Temper

Alle får sint en gang i blant - og på saklig grunnlag. Det er visse egenskaper som definerer en normal sint utbrudd, inkludert en hevet uttrykt et sterkt ønske om å få en mening over, og prøver å avgjøre score raskt. De sinte utbrudd av mennesker som lider av bipolar lidelse er ikke forbigående; de har ekstremt volatile temperamentet, og den minste ting som ikke går deres vei vil føre til en voldsom demonstrasjon, ødelagte retter og møbler, sorte øyne og truende oppførsel.

Funksjon

Personer som lider av bipolar lidelse kan ha uforutsigbart voldelige humørsvingninger og viser av temperament. Utbrudd som kan virke helt sinnsyk til normal tilskuer kan være helt normal oppførsel til den personen som lider av denne ødeleggende psykisk lidelse. Fanget opp i dette volatile tenkemåte, tro at de er berettiget i sine handlinger når de stamper fintfolk rundt, kaster ting, truende andre med vold, ødela eiendom og roping deres lungene ut - bipolare lider fortsetter dette mønsteret av humørsvingninger og vold, ukontrollert.

Typer

Tenåringer er vanskelig å diagnostisere med bipolar lidelse, som de er fulle av rasende hormoner, deres hjerner er fortsatt utvikling og kroppene deres er i endring. Tenåringer er naturlig sint og er vanskelig å finne når de viser sinne og spenning, enten de er bare naturlig å være en tenåring eller å ha en manisk episode.

Identifikasjon

Lett provosert og apt å bryte ut til enhver tid hvis venstre udiagnostisert og unmedicated, den bipolare lidende viser irritabilitet samt manglende evne til å håndtere negative situasjoner i livet hans. I stedet for å håndtere negativitet normalt reagerer bipolar lidende i en voldelig måte.

Misforståelse

Når sinne og vold er rettet mot folk som elsker dem, er det lett å tro at når den lidende er å ha en episode, de kjære er å klandre. I stedet innse at psykiske lidelser er den skyldige, og det er ikke et personlig angrep, selv om det kan virke slik på den tiden.

Funksjoner

Symptomer på bipolar lidelse ligne flere andre psykiatriske lidelser, inkludert schizoaffektiv lidelse, borderline personlighetsforstyrrelse, cyclothymic lidelse og andre. Bare en kvalifisert helsepersonell er i stand til å diagnostisere lider av bipolar lidelse og gi dem den hjelpen de trenger for å føle seg bedre.

Borderline personlighetsforstyrrelse Management Techniques

Borderline personlighetsforstyrrelse Management Techniques


Borderline personlighetsforstyrrelse, eller BPD, er en psykisk lidelse som er preget av ekstreme utbrudd av følelser. En person med BPD kan være helt normal mesteparten av tiden, men da lider av angst, depresjon, aggresjon eller andre følelsesmessige ytterpunktene for korte perioder av gangen, for eksempel noen timer eller en dag. Dette betyr at hvis du bor sammen med eller i nærheten av noen med BPD eller hvis du har det selv, må du være i stand til å håndtere den effektivt. Det er noen forskjellige måter du kan gjøre dette.

Terapi

Den sentrale ledelsen teknikk for BPD er terapi. Personer med BPD trenger å være i langtidsbehandling der de kan identifisere, forsone seg med, og til slutt løse de dyptliggende emosjonelle problemer som fører BPD. BPD er vanligvis forårsaket gjennom eksterne stimuli, som for eksempel overgrep i barndommen, så er det viktig for lider å løse disse stimuli for å ivareta sin lidelse.

Medisinering

Medisinering er vanligvis foreskrevet på kort sikt. For eksempel vil noen BPD lider utviser psykotiske tendenser når de har en episode. De ikke viser disse tendensene hele tiden, slik at de vil være foreskrevet en liten løpet av antipsykotika. Det samme gjelder for depressive episoder og bipolare episoder. De vil bli satt på et kurs av narkotika for varigheten av episoden, men ikke holdt på dem for alltid.

Baby Steps

Hvis du har en kjær med BPD du trenger å fokusere på dag-til-dag ting. BPD påvirker noens hele livet, og hvis du setter høye forventninger til den personen, vil han stort sett alltid kommer til kort. Så, i stedet for å forvente seg å "kick" hans mentale sykdom umiddelbart, bør du oppmuntre ham og prise ham for dag-til-dag gode beslutninger. Visste han møter noen, som den andre personen, men ikke sove med den personen? Gode ​​arbeidet! Prise ham for det. Visste han går på å flytte inn med den personen i en uke? Ikke så bra - men neppe uventet. Hvis du setter dine forventninger lavere, vil du ikke bli skuffet, og du kan hjelpe ham arbeide gjennom det, en dag av gangen.

Walk Away

Hvis du er i et romantisk forhold med noen med BPD og du har ingenting å holde deg med henne (som barn), bør du sannsynligvis bare gå bort. Denne personen trenger hjelp som du ikke kan gi, og å holde seg rundt er bare kommer til å gjøre det verre og dra deg ned med henne. For å gjøre det enklere, men du trenger for å gjøre forholdet kjedelig for en liten stund ved ikke å svare på belastede kommentarer, ikke krangler og generelt ikke gi stimulering hennes sykdom krever. Når du drar, må du gjøre det rolig og stille. Til slutt, må du unngå all kontakt. Ikke ta telefonen, ikke svarer på e-post, og slette henne fra nettsamfunn. Det blir ikke lett, men dere begge trenger dette mer enn du trenger forholdet.

Bipolare Tester og diagnose

Bipolare Tester og diagnose


Bipolar lidelse, også kalt manisk depressiv lidelse eller manisk depressiv sykdom, innebærer ekstreme svingninger i humør, atferd, energi og tenkning. Disse skiftene er så intense at de ofte ut over daglig fungering.

Psykologisk evaluering

Det første diagnosetrinn for en bipolar tilstand er typisk en psykologisk evaluering. Leger må psykiatere og psykolog bestemme pasientens symptomer, psykologisk historie og familiehistorie med psykiske og stemningslidelser.

Legeundersøkelse

Før diagnostisere en pasient med bipolar lidelse, leger undersøke pasienten for å utelukke eventuelle andre forhold som kan være årsaken de bipolare symptomer. Skjoldbrusk lidelser, binyrene lidelser, nevrologiske lidelser og matallergier også føre til brå og ekstreme humørsvingninger.

Imaging tester

Medisinsk fagpersonell eksperimenterer med å identifisere bipolar lidelse med ikke-invasive imaging tester, som for eksempel positron-emisjon tomographic (PET) skanninger og magnetic resonance imaging (MRI).

Diagnostiske kriterier

Ifølge Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM) publisert av American Psychiatric Association (APA), innebærer en bipolar I lidelse alvorlig depressiv og maniske episoder. En bipolar II lidelse er preget av alvorlige depressive og hypomane episoder.

Komplikasjoner

Bipolar lidelse er ofte vanskelig å diagnostisere fordi den deler mange symptomer med oppmerksomhet Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD), alvorlig depresjon, borderline personlighetsforstyrrelse og atferdsforstyrrelse.

Feildiagnostisering av bipolar lidelse hos ungdom

Feildiagnostisering av bipolar lidelse hos ungdom


Alle unge har humørsvingninger; det er en del av deres skiftende hormoner. Dette gjør nøyaktig diagnostisere bipolar lidelse vanskelig for leger. Mange av de bipolare symptomer i ungdomsårene er lik de av andre lidelser, som forårsaker sykdommen som skal feil diagnose.

Depresjon

Ett av symptomene på en bipolar diagnose er depressive episoder. Mens i en av disse depresjoner, kan en tenåring bli diagnostisert rett og slett som å ha depresjon. Legen kan ikke se (eller kan ikke bli fortalt om) de maniske episoder.

Attention-Deficit Hyperactivity Disorder

ADHD er en hyppig feildiagnostisering av barn og unge som lider av bipolar lidelse.

Borderline personlighetsforstyrrelse

Borderline personlighetsforstyrrelse deler mange symptomer med bipolar lidelse, som for eksempel intense følelser, ekstreme humørsvingninger og angst.

Schizofreni

Schizofreni og bipolar lidelse er ofte forvirret i diagnoser. Noen av de delte symptomer er vrangforestillinger, uorganisert tenkning og mangel på motivasjon.

Opposisjonell forstyrrelse

Symptomene på opposisjonell atferdsforstyrrelse er negativitet, aggresjon og trass. Mange unge med bipolar lidelse har disse symptomene også.

Advarsel

Fortell familien din lege eller psykiater av hyppighet og varighet av alle stemninger slik at de kan gi en nøyaktig diagnose.

Hvordan å identifisere tegn på borderline personlighetsforstyrrelse

Borderline personlighetsforstyrrelse er en alvorlig psykisk tilstand som vanligvis manifesterer seg i tidlig voksen alder. Sykdommen er preget av problemer med å kontrollere følelser og raske humørsvingninger. Borderline personlighetsforstyrrelse er ofte et resultat av traumer i barndommen eller brain dysfunction. Lær hvordan å identifisere symptomer på borderline personlighetsforstyrrelse for å få deg eller din kjære en hjelp som trengs for å behandle denne sykdommen.

Bruksanvisning

•  Observer personen du mistenker for å ha en borderline personlighetsforstyrrelse. Vær oppmerksom på raske humørsvingninger og korte, men intense episoder av sinne, depresjon og angst. Mens de som lider av depresjon og bipolar lidelse kan ha lignende humørsvingninger, har de en tendens til å vare i uker av gangen. De med borderline personlighetsforstyrrelse lider intense humørsvingninger som varer fra noen timer til, på det meste, en dag.

Vær på utkikk etter impulsive atferd som overspising, overdreven pengebruk, seksuell promiskuitet, narkotika og alkoholmisbruk, gambling, selvskading og hensynsløs kjøring. Alle disse er tegn på borderline personlighetsforstyrrelse.

Se etter tegn på usikkerhet og dårlig selvbilde. Personer med borderline personlighetsforstyrrelse ofte er usikre og har dårlig selvtillit, noe som ofte kan føre til ustabilitet i jobb, relasjoner og mål, slik som bytter jobb ofte eller hoppe inn og ut av relasjoner raskt.

Vær oppmerksom på ustabilitet i personlige relasjoner. Personer med borderline personlighetsforstyrrelse har en tendens til å ha kjærlighet-hat forhold til familie, venner og kolleger. De kan danne instant vedlegg og idealisere en ny venn eller kjæreste, bare for å fullstendig avvise person hvis noen konflikt skulle oppstå. Deres intens frykt for oppgivelse resulterer i atferd som raskt blir fra klengete til nesten voldelig. De som lider av borderline personlighetsforstyrrelse er intenst berørt av separasjon, det være seg en ferie eller rask endring i planene.

Se for suicidale tanker, trusler og atferd. Fordi borderline personlighetsforstyrrelse fører til følelsesmessig ustabilitet, usikkerhet og frykt for å være alene, de som lider av det ofte true eller selvmordsforsøk. Ta alle eventuelle selvmordstrusler eller kommentarer alvor og be om hjelp utenfra.

Tips og advarsler

  • Ta kontakt med et selvmord hot-line eller legevakt hvis noen du mistenker for å ha borderline personlighetsforstyrrelse truer eller forsøker selvmord eller innrømmer å ha selvmordstanker eller atferd.
  • Bare en dyktig utøver kan fullt diagnostisere psykiske lidelser som borderline personlighetsforstyrrelse. Vennligst ta kontakt med en ekspert før du tar noen medisiner eller behandlingsstart.

Hvordan er borderline personlighetsforstyrrelse diagnostisert?

Definisjon

Borderline personlighetsforstyrrelse (BPD) er en psykisk lidelse der en person har et forvrengt selvbilde, ustabilt humør og vanskeligheter med å opprettholde sunne, stabile relasjoner med andre.

Symptomer

Når diagnostisere en pasient med BPD, ser en psykolog for symptomer forenlig med DSM-IV. Disse inkluderer: selvdestruktiv, impulsiv atferd i minst to forskjellige områder (overdrevent forbruk, promiskuitet, overspising, kjemisk avhengighet og misbruk); et mønster av ustabile forhold med varierende intensitet; ustabil selvfølelse; kronisk tomhetsfølelse eller oppgivelse; suicidal atferd eller selvskading; problemer med anger management; paranoia eller dissosiasjon.

Intervjuer

Når en terapeut er på utkikk etter en diagnose av BPD, han intervjuer en pasient på lengden, ta notat av nevnte symptomer i fortid og nåtid. Han kan be pasienten om å fylle ut et spesielt skjema eller om tillatelse til å intervjue nære venner og familie for å få mer innsikt. Noen mulige årsaker til BPD kan omfatte miljøfaktorer, som for eksempel overgrep og omsorgssvikt, og dermed gjør disse intervjuene viktig.

Andre Disorders

BPD kan forekomme samtidig med andre sykdommer, slik som bipolar lidelse, angst, depresjon eller kjemisk avhengighet. Noen BPD symptomer ligner andre lidelser. En trenet mental helse profesjonell vil være i stand til å skille.

Hvordan gjenkjenne borderline personlighetsforstyrrelse

Hvordan gjenkjenne borderline personlighetsforstyrrelse


Diagnostisering borderline personlighetsforstyrrelse (BPD) er komplisert. Mange symptomer er felles for andre lidelser, og vi alle utvise dem på et tidspunkt. Men det kan være ødeleggende hvis symptomene er intens og har vart i lang tid. Vurdere disse trinnene før du får en profesjonell mening om en kjær.

Bruksanvisning

•  Ta note av stemninger. Personer med borderline personlighetsforstyrrelse har en tendens til å skifte raskt fra følelsen høy til lav og tilbake igjen. I motsetning til bipolar lidelse, disse stemningene vare bare et par timer eller maksimalt en dag.

To dommer om partneren din er impulsiv når det kommer til penger, sex eller rusmisbruk. Hensynsløs kjøring og spise binges kan også signal BPD.

Tenk på hvordan partneren din ser på seg selv. Borderline personlighetsforstyrrelse lider har et forvrengt selvbilde som kan svinge fra uverdighet til victimization. De ofte bytter jobb, hjem, partnere, venner, mål og verdier.

Bestem om din kjære en lider av "splitting". Ett øyeblikk BPD lidende vil forgude og beundrer deg, men hennes følelser kan plutselig endre til sinne og mangel på respekt. Hun kan bare se en svart og hvit verden.

Gauge partnerens sinne nivå i løpet av mindre hendelser. Personer med borderline personlighetsforstyrrelse får ofte intenst sint i situasjoner som ikke garanterer det. De kan til og med få følelsesmessig, verbalt og fysisk misbruk, så beskytte deg selv og dine barn når det er nødvendig.

Vær oppmerksom på hvordan partneren din reagerer når du går på tur uten henne. Personer med borderline personlighetsforstyrrelse blir sint eller deprimert når noen de føler seg knyttet til bladene selv for en kort tid. En endring i planene kan også kaste en BPD lidende av.

Stay varsling for selvskading i din kjære. Tilbakevendende selvmordstrusler, spesielt når du må forlate ham alene eller skuffe sine forventninger, kan signalisere borderline personlighetsforstyrrelse.

Tips og advarsler

  • Borderline personlighetsforstyrrelse finnes vanligvis med andre problemer som angst, rus og atferdsmessige problemer.
  • Aldri bestemme noen har en lidelse basert på ett eller to symptomer. Fem eller flere, kan imidlertid være grunn til bekymring.

Bipolar lidelse hos barn

Bipolare lidelser kan også bli referert til som manisk-depresjon, som er en lidelse karakterisert ved vekslende episoder av depresjoner og mani. Det kan være alvorlig hvis venstre ubehandlet. Bipolar lidelse kan begynne i barndom eller veldig tidlig barndom, men det kan også begynne plutselig i ungdomsårene. Bipolar lidelse er vanligvis ikke diagnostisert før sent på ungdomsårene, men foreldre til barn med bipolar lidelse kan noen ganger identifisere siste bipolare egenskaper under barnets barndom og oppvekst. Ifølge Mayo Clinic, påvirker bipolar lidelse ca 1 prosent av ungdomspopulasjonen.

Mood Endringer

Bipolar lidelse er preget av ekstreme humørsvingninger. Barn med bipolar lidelse vil oppleve roterende perioder med depresjon og mani. Under depresjon episoder, kan barna føle seg svært trist, irritabel og kan ha svært lite energi. I løpet av de maniske episoder, kan barna føle uro, oppstemthet og har mye energi. Voksne med bipolar lidelse har vanligvis episoder av mani som varer i uker eller måneder om gangen; Men barn er mer sannsynlig å sykle raskt mellom depresjon og mani. Faktisk kan barn gå fra en tilstand av depresjon til en tilstand av mani noen få timer eller dager i svært alvorlige tilfeller.

Andre symptomer Onset

Ifølge Bipolar Kids Organization, kan barn med bipolar lidelse vise eksplosiv og ødeleggende raseri med liten eller ingen provokasjon. Disse barna kan være trassig, og de kan også oppleve ekstrem separasjonsangst. Barn med bipolar lidelse også enten kan ikke sove nok eller sove for mye. Noen kan ha problemer med mareritt og sengevæting. Disse barna kan være impulsive og har problemer med å betale oppmerksomhet. Noen kan også oppleve hallusinasjoner eller vrangforestillinger.

Typer

Bipolar lidelse faller inn i fire kategorier. Bipolar jeg er den vanligste diagnosen skjema bipolar lidelse. Det er karakterisert ved sykliske episoder av depresjoner og mani. Bipolar II er preget av hypomani episoder med depresjon episoder i mellom. Ifølge Mayo Clinic, er hypomani ikke en full blåst manisk episode, men er snarere en periode med moderat mani at sykluser med depressive episoder. The Mayo Clinic forklarer at cyclothymia er mindre alvorlig form for bipolar lidelse preget av humørsvingninger. Personer med cyclothymia fortsatt sykle mellom moderate maniske og depressive episoder, men disse episodene er mindre alvorlige enn de i bipolar lidelse og siste for kortere varighet. Til slutt, bipolar lidelse NOS (ikke annet er spesifisert) er en kategori som brukes for de barna som ikke passer inn i en av de nevnte kategoriene eller de som bare begynner å vise noen bipolare symptomer.

Onset

Foreldre til barn med bipolar lidelse noen ganger husker at som spedbarn barna hadde vansker med å bosette seg og sove. De kan også være ekstremt klengete og har forferdelig raserianfall. Bipolar lidelse kan i utgangspunktet manifestere seg i barn som depresjon bare. Men når de blir eldre tilstanden kan utvikle seg til bipolar lidelse og maniske episoder vil skje. I noen tilfeller kan en traumatisk begivenhet utløse begynnelsen av mani episoder.

Behandling

Bipolar lidelse er livslang tilstand og krever konsekvent behandling. Behandlingen innebærer vanligvis medisiner for å stabilisere humøret, rådgivning, psychotheraphy og sunne livsstilsvalg. Sunn livsstil valgene inkluderer å spise en næringsrik diett og får tilstrekkelige mengder trening. I tillegg bør barn med bipolar lidelse være utdannet om farene ved ulovlig bruk av narkotika i tilfelle de kan vurdere å bruke illegale rusmidler til selvmedisinering. Behandling er mest vellykket når hele familien er involvert med behandlingsplanen og når hele familien deltar terapitime.

Feildiagnostisering og Comorbidity

Ifølge Bipolar Kids Organization, kan bipolar lidelse bli feildiagnostisert som oppmerksomhet underskudd og hyperaktivitet. I noen tilfeller kan også forekomme bipolar lidelse og ADHD sammen, noe som gjør dem komorbide tilstander. Andre forhold som enten kan være feilaktig diagnostisert for bipolar lidelse eller vises sammen med bipolar lidelse er følgende: atferdsforstyrrelser, depresjon, generalisert angstlidelse, panikklidelse, opposisjonell atferdsforstyrrelse, intermitterende eksplosiv lidelse, tvangslidelser, Tourettes syndrom og reaktiv tilknytningsforstyrrelse. Dessuten kan noen ganger bipolar lidelse bli feildiagnostisert for schizofreni, post-traumatisk stresslidelse og borderline personlighetsforstyrrelse.

SSI Fordeler for bipolar lidelse

I den femte utgaven av Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, er psykiske lidelser kategorisert etter tallkoder for å hjelpe dokumentere deres alvorlighetsgrad. Ut av alle disse, bare sju er utpekt som SMIs, eller "alvorlig psykisk lidelse": schizofreni, bipolar lidelse, alvorlig depresjon, tvangslidelser, panikklidelse, posttraumatisk stresslidelse og borderline personlighetsforstyrrelse.
Siden bipolar lidelse er oppført blant disse alvorlige psykiske lidelser, ville man tro at du mottar Supplemental Security Income uføretrygd ville være ekstremt lett, spesielt hvis du har en lang historie med lege og terapeut besøk. Sannheten er at mennesker med alvorlige psykiske lidelser står overfor en rekke veisperringer på veien til å motta SSI fordeler, og de fleste ikke motta ytelser på sitt første forsøk --- spesielt uten en advokat --- på grunn av en rekke årsaker.

Definisjon av SSI

Supplemental Security Income er generert av generelle skatteinntekter, ikke trygdeytelser. Det er en misforståelse at SSI kommer fra fordelene som kommer direkte fra Social Security-kontoer, men terapeuter og leger vil bekrefte for sine pasienter at SSI er generert fra skatteinntekter og ikke Social Security penger satt til side. Til tross for den profesjonelle avklaring som eksisterer, er det fortsatt en del av befolkningen som er feilaktig mener at uføresaker påvirke deres Social Security.
SSI fordeler kan tildeles for fysiske, følelsesmessige eller psykiske lidelser. Selv om bipolar lidelse tilhører SMI catergory, er det ikke SSI intensjon å tildele alle de samme fordelene hvis de blir tildelt fordeler i det hele tatt. Beviser alvorlighetsgraden av din mentale slaget med bipolar lidelse gjennom postene er enklere enn å skaffe penger basert utelukkende på din sinnslidelse eksistens. De fleste førstegangs krav er slått ned.

Alder

Selv om noen kan ha lidd av psykiske lidelser siden barndommen og i voksen alder, og kan ha lege og terapeut filer på hans tilstand, er alder en stor faktor i å motta uførhet. Det faktum at du er ung tilsynelatende motsier alvorlighetsgraden av din tilstand. Noen kan være midt oppe i en alvorlig psykisk lidelse i en alder av 18, men deres ungdom vil ofte føre en SSI Intervjuer å stille spørsmål ved sin generelle helse ellers og se bort fra psykisk sykdom.

Arbeidsår

SSI funksjonshemming søknad ber om at du fører opp jobbene i løpet av de siste 15 årene. Femten år ser ut til å være om hvor lenge noen må ha jobbet for å få fordelene; SSI foretrekker å tildele supplement inntekt til arbeidstakere som har vært i arbeidslivet og "gjort sin tid" som en arbeider. Hvis du er ung og har bare jobbet for sju til 10 år, kan dette skade din søknad.

Får Representasjon

Får en advokat vil trolig hjelpe din posisjon, og advokaten vil fungere som en talsmann på din del ved å studere dine poster og tidligere historie, og ved å bruke statlige loven. Noen advokater vil ikke kreve et gebyr med mindre de vinner saken for deg; hvis du vinner, får advokaten en prosentandel av ryggen din lønn. Når en domstol regler at du er ufør, vil SSI betalinger starte tilbakevirkende kraft, fra den datoen du først hevdet uførhet.

Viktige merknader

Sørg for at du samle all informasjon du kan om deg selv, siden du er nødt til å gå gjennom et intervju prosess for å finne ut om du virkelig er deaktivert. Familiemedlemmer, samt leger, terapeuter og medarbeidere kan, må fylle ut et skjema om du oppførsel eller oppfattet psykisk helse. Sørg for at du er klar for det første intervjuet og dets resultater.