Digidexo.com

lever kreft arvelig

To viktigste årsakene til kreft

Kreft er den nest største dødsårsaken i USA. Det begynner når gener mutere og tillater celler å vokse uten kontroll. Genmutasjoner kan være arvelig eller ervervet. Ervervede mutasjoner er forårsaket av gjentatt eksponering for kreftfremkallende som de i sigaretter eller usunn mat. To viktigste årsakene til kreft er røyking og aldring.

Aldring

Selv om alle i alle aldre kan få kreft, å bli eldre er en av de største risikofaktorene. Aldring er delvis forårsaket av oksidanter som kan skade DNA. Kreft, som regnes som en aldrende sykdom, starter ofte med oksidanter som er produsert gjennom normal metabolisme. Antioksidanter som vitamin A og C minimere skade fra oksidanter, men de fleste mennesker ikke får nok næring til å avverge kreft.

Aldring og ernæring

Aldring er ikke bare antall år siden vi ble født; det er også hvor raskt de delene av kroppen vår oppbrukt. Våre kropper alder delvis fordi vi ikke få nok av de riktige næringsstoffene. Vi spiser for mye fett og ikke nok grønnsaker, fiber, frukt og kalsium. Ikke spise mat som inneholder antioksidanter - som kan styrke immunforsvaret og bekjempe sykdom - kan føre til mange former for kreft. Dårlig kosthold er en av de viktigste bidragsyterne til aldring, som er en av de to viktigste kreftrisiko.

Aldring Fra Mangel på fysisk aktivitet

Mangel på fysisk aktivitet fører til at du blir eldre og få vekt. For lite mosjon og overvekt øker risikoen for bryst, tykktarm, nyre, uterus, spiserøret og livmorkreft. Å være overvektig gjør kroppen produserer for mange hormoner som forårsaker kreft å vokse. De fleste mennesker har en tendens til å legge på ekstra vekt når de blir eldre, og de som ikke vanligvis har svært aktiv livsstil.

Røyking

Ved hjelp av tobakk er det mest forebygges årsak til kreft. Sigarettrøyk har en enorm mengde oksidanter. Mens de fleste mennesker vet at røyking forårsaker lungekreft, har de ikke innser tobakksbruk fører til en høyere risiko for esophageal, mage, nyre, blære, bukspyttkjertelen, livmorhalsen, livmor, hode, nakke og lever kreft også. Kreft som starter i blodcellene er mer sannsynlig hos røykere enn ikke-røykere.

Betraktninger

Ifølge National Cancer Institute, er lungekreft den ledende årsak til kreft dødsfall i USA. Rundt 80 prosent av kvinnene og 90 prosent av menn som dør av lungekreft hadde kreft som var forårsaket av røyking. En rapport fra den generelle kirurgen viste at tobakksrøyk inneholder mer enn 4000 kjemikalier, og minst 43 av dem føre til kreft.

Forskning

En mai 2008 artikkel i "Science Daily" forklarer hvordan forskere ved Oregon Health and Science Universitetet Cancer Institute studert et protein som normalt hindrer kreft. Proteinet, FANCD2, blir ineffektiv når de utsettes for sigarettrøyk. FANCD2 reparasjoner DNA-skade og forårsaker død av defekte celler, men røyking stopper produksjon av proteinet. Når kroppen ikke produserer nok FANCD2, fører den resulterende DNA-skader til kreft.

Sekundære Liver kreft behandlinger

Sekundær leveren kreft er en type kreft som starter andre steder i kroppen, deretter sprer seg til leveren. Generelt typer av kreftformer som beveger seg til leveren begynner i bryst, pankreas, tarm, lunge, mage, ovarier eller hud. I visse situasjoner, er sekundær leverkreft først påvist i lever, og det er egentlig ikke er mulig å finne opprinnelsen av den første kreft. Dette kan være fordi den første cancer tumor var for liten til å detektere gjennom medisinsk testing.

Behandling

Målet med leverkreft sekundære behandling er å få tak i kreft for en lang stund, og for å redusere symptomene. De vanligste sekundære lever kreft behandlinger er kirurgi og cellegift, selv om mange også gjennomgå hormonbehandling eller strålebehandling behandlinger.

Kirurgi

I situasjoner der kreften har flyttet til leveren fra en tarmkreft, er kirurgi et godt alternativ. Operasjoner blir ofte praktisert når kreftcellene påvirker bare en del av leveren, og det er ingen kreft andre steder i kroppen. I slike tilfeller kan kirurgi ofte helt kurere sekundær leverkreft.

Kjemoterapi

Kjemoterapi er langt den vanligste typen av sekundær leverkreft behandling. I mange tilfeller, hvis kjemoterapibehandling arbeidet med hell i et individ som lider av den initiale kreft (enten det er lunge, mage, hud eller noe annet), så vil det sannsynligvis fungere godt for den sekundære leverkreftbehandlingen.

Stråling og hormonelle terapier

Vanligvis, når hormonelle behandlinger brukes til sekundær leverkreft behandling, blir de brukt for kreft som har opphav i brystet. Strålebehandling behandlinger er ikke vanlig for selve behandlingen av sekundære leverkreft. Imidlertid er strålebehandling svært nyttig for lindrende sykdom, ubehag og smerter forbundet med sekundær leverkreft.

Betraktninger

Behandlingstilbud for sekundær leverkreft avhenger av en rekke viktige faktorer, blant annet hvilke områder av leveren er berørt av kreft, om kreften har hatt en effekt på andre deler av kroppen og hvor det primære kreft var plassert.

Giftfri Urter for kreft

Giftfri Urter for kreft


Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, er kreft den nest vanligste dødsårsaken i USA, etter hjertesykdom. The National Cancer Institute sier at selv om det har vært en generell nedgang i kreft priser, har bukspyttkjertel og lever kreft fortsatte å stige. Det har vært mange studier gjennomført for å identifisere ikke-giftige urter som kan forebygge eller behandle kreft.

Asiatisk ginseng

Mange av studiene på asiatisk ginseng involvert ved hjelp av en kombinasjon av urter, slik at de ikke konkludere med om det alene kan brukes til å behandle plager. Imidlertid viser forskning at asiatisk ginseng kan være gunstig for kardiovaskulær helse, immunsystem helse, mental yteevne, type-2 diabetes, stress, trivsel, Alzheimers sykdom, fruktbarhet, fysisk utholdenhet og menopausale symptomer. Det har vært mange studier som viser en sammenheng mellom urt og en reduksjon i veksten av svulster, men mer forskning er nødvendig. I en studie sitert av University of Maryland Medical Center, personer som inge ginseng hadde lavere risiko for lever, bukspyttkjertel, mage, eggstokkreft og lungekreft. Studien involverte 4634 mennesker i løpet av fem år. Det tok imidlertid ikke høyde for slike faktorer som matvaner.

Hvitløk

Historisk brukes både som mat og en medisin, hvitløk er ikke bare rik på antioksidanter, men det har også blitt funnet i en rekke studier for å begrense eller behandle kardiovaskulær sykdom, soppbetingelser og vanlig forkjølelse. En av de største områder av behandling som har blitt undersøkt er i kreft. De Iowa Women Health Study konkluderte med at kvinner som regelmessig spiste hvitløk, grønnsaker og frukt hadde en 31% redusert risiko for å utvikle tykktarmskreft. Analysen involvert 41000 middelaldrende kvinner over en lang tidsperiode. Ifølge University of Maryland Medical Center, en rekke andre studier tyder på at dietter som inneholder hvitløk kan beskytte mot prostata, strupehodet (hals) og brystkreft; forbedre immun-systemet fungerer for de med lever- eller bukspyttkjertelkreft; og begrense virkningene av kjemoterapi som mangel på appetitt og tretthet.

Green Tea

Tradisjonelt brukt som medisin gjennom mange asiatiske land, grønn te er både vanlig konsumert og mye studert. Det har blitt vist å redusere eller behandle slike lidelser som høyt kolesterol, inflammatorisk tarmsykdom, aterosklerose (koronarsykdom), leversykdom og diabetes. Det har vært studier utført på effekten av grønn te på eggstokkene, blære, bryst, lunge, bukspyttkjertel, spiserør, hud, prostata og magekreft. Ifølge University of Maryland Medical Center, dens virkninger på brystkreft er en av de mest testet og mens studiene hadde ulike konklusjoner, en som holdt seg konstant var at å drikke grønn te ser ut til å begrense utvikling eller vekst av brystkreft for kvinner under 50 år gammel (eller pre-menopausale).

Natural Cures for magesår og kreft

Natural Cures for magesår og kreft


Det er ikke noe en person med magesår eller kreft kunne ønske mer enn lettelse og en kur. Mange medisiner og tøffe behandlinger er tilgjengelig for begge forholdene, men noen naturlig rettsmidler kan være i stand til å motvirke noen av symptomene og begynne å bringe kroppen tilbake til helse. Naturlige botemidler er vanligvis ikke støttet av mange vitenskapelige studier, og disse uttalelsene har ikke blitt godkjent av FDA. Vær forsiktig når du gjør noen endringer i kosthold eller kosttilskudd.

Livet Endringer

Når du først er diagnostisert med en magesår eller kreft, er det viktig å ta med magen tilbake til optimal helse. Matallergier kan være en viktig årsak til magesår som de er ofte ubehandlet og kan forårsake svært opprørt magene. Mange vanlige matallergener som melk, soya, egg og hvete er ikke identifisert før skaden er allerede gjort. Prøv en rotasjon diett der du eliminere en type svært allergifremkallende mat hver uke. Oftere enn ikke det amerikanske kostholdet ikke inneholder nok fiber, til tross for troen på at et fiberrikt kosthold kan redusere tilbakefall av duodenalsår med rundt halvparten. Røyking er problematisk for de med kreft eller magesår. Avslutt umiddelbart etter diagnose. Aspirin irriterer slimhinnen i magen når det tas regelmessig og kan føre til enda verre problemer når kombinert med røyking. Du bør redusere stress med meditasjon og aerobic trening for å hindre sår utvikling.

Urter og behandlinger for Sår

Som et anti-inflammatorisk og en beskytter av veggen i magesekken, er lakrisrot en effektiv behandling. Bananer bidra til å nøytralisere surheten i magesafter, og kan redusere irritasjon ulcus. Selv om det synes counterintuitive, kan sitronsyre fra limes hjelpe fordøyelsen når den kombineres med mineralsalter. Barken, kan blomster, pollen og blader av Manuka honning angripe bakterien koblet med sår utvikling. Til slutt kan saften fra en rå kål når 250 g kokt i 500 ml vann hjelpe i helbredelsen av magesår. Andre grønnsaksjuice som kan være nyttig inkluderer rødbeter, agurk og spinat.

Urter og behandlinger for magekreft

En av årsakene til magekreft kan være en overflod av H. pylori bakterien. Hvitløk er en stor forebyggende og samtidig behandling som den har mange helsefordeler, inkludert antibiotika aktiviteter. En ts. av hvitløk tre ganger om dagen i seks måneder kan bidra til å lindre infeksjoner. Indisk stikkelsbær hemmer visstnok veksten av kreft celler i magekreft. Det har blitt brukt i tradisjonell indisk medisin i årevis under navnene amla, amlaki, og emblica officianalis, for å nevne noen. Ta 10 stikkelsbær hver dag i fire måneder å behandle magen kreft. Condurango er et homøopatisk middel som har blitt brukt i tusenvis av år for fordøyelsessykdommer og sår, og for å lindre magesmerter av kreft. Kanskje den mest utbredte diskutert naturlige cancer kur er bruken av en kreft diett. Det kjører på teorien om at det er visse matvarer som lever kreft, som raffinert sukker og brus; matvarer som forårsaker kreft, som transfettsyrer og aspartam; matvarer som forstyrrer behandling, som kaffe og klor; og matvarer som distraherer kreft immunitet celler, som biff og kalkun. Og noen matvarer inneholder næringsstoffer for å stoppe kreft, som røde bringebær, brokkoli, ananas og lilla druer. Mange leger er uenige med gyldigheten av behandlinger som dette, men det er verdt å se nærmere om tradisjonell medisin ikke har vært i stand til å kurere magen kreft.

Leverkreft behandling tips

Det finnes ingen kur for leverkreft med mindre det er funnet i de tidligste stadier, og da bare ved hjelp av kirurgi. Likevel, lever-kreft behandlinger er fortsatt nyttig i å la pasientene føler seg bedre og leve lenger, så hvis de følger noe av disse tipsene de vil forbedre deres livskvalitet og begrense smerter forårsaket av sykdommen.

Alternativer

Behandlingen avhenger av hvor mange svulster er til stede, deres størrelse og plassering, og om de har spredt utover leveren til andre organer. Den pasientens generelle helse og alder må anses, selv om den viktigste faktor for valg er omfanget av kreft progresjon.

Stadier

I trinn en leverkreft, har sykdommen ikke spre seg til andre deler av kroppen, og kan bli fjernet ved operasjon. I fase to, levercirrhose utelukker kirurgi fordi svulsten plassering i leveren øker sannsynligheten for at en invasiv prosedyre kan skape andre helseutfordringer. Stage tre er fremskreden leverkreft, der sykdommen er til stede i begge lobes eller har spredt seg til andre organer. Stage fire leverkreft refererer til sykdommen kommer tilbake etter behandling.

Stage One Treatment

Behandlingen involverer kirurgisk fjerning av en del av leveren. Kirurgen kan kutte ut svulsten og omkringliggende vev, fjerner du en lapp, eller fjerne en stor del av leveren, slik at normal levervevet bak. Noen pasienter i denne tidlige fasen av leverkreft kan få en levertransplantasjon der kirurgen fjerner hele leveren fra pasienten og erstatter den med en frisk donor leveren.

Stage to behandlings

I fase to behandling, kan legen sette inn et spesial sonde gjennom magen for å prøve å ødelegge kreftceller med varme. Et annet alternativ er å bruke ultralyd til å lede en kanyle direkte inn i tumoren for å prøve å drepe leverkreftceller. Legen kan også sette inn en sonde i magen i et forsøk på å fryse og drepe kreftceller. Eller han kan sette inn et kateter inn i leverpulsåren, som leverer blod til leveren, og injisere kreft narkotika gjennom til kreftceller. Legen kan sette inn et kateter inn i en arterie å injisere kreft narkotika gjennom blodet. Noen pasienter være kvalifisert for en levertransplantasjon i løpet av den andre fasen av leverkreft.

Stage Tre Treatment

Kjemoterapi er behandling av grepet stadium tre lever-kreft-behandling, som det dreper kreft gjennom en kombinasjon av medikamenter. Noen pasienter kan motta strålebehandling, som dreper kreftceller ved bruk av høy-energi-stråling.

Stage fire behandlings

Noen ganger er leverkreft retur etter tumor har blitt ødelagt på grunn kreftceller forble uoppdaget i en annen del av kroppen. Kreften vanligvis tilbake innen to år etter behandling.

Lung Cancer Treatment & Recovery

Lungekreft er en av de mest tilbakevendende former for kreft blir diagnostisert hos mennesker i dag. Det er på vei opp på grunn av røyking og effektene av passiv røyking. Lungekreft som er fanget i tid kan behandles, og en overlevende kan gå på å leve et normalt og sunt liv.

Beskrivelse

Lungekreftformer når det er noe unormalt i cellene. Celler tilveiebringe og fremstille nye celler når det er nødvendig. Dette skjer i kroppen daglig. Noen ganger er det et avbrudd når disse cellene blir produsert, og dette resulterer i unormale celler. Disse unormale cellene bygge opp i massene i lungene. Ikke alle kreftformer som finnes i lungene er kreft; noen kan være godartet.

Lungekreft kan dannes i noen del av lungene, men 95 prosent av tiden er det funnet i slimhinnen i de mindre og større luftveiene. Disse luftveiene er kalt bronkioler. Hvis lungekreft skjemaer i bronkiolene, er det kjent da som bronchogenic karsinom eller bronchogenic kreft.

Statistikk

Studier gjort av American Cancer Society anslår at 215.000 nye tilfeller vil bli diagnostisert, med nesten halvparten av det som fører til døden. I case-studier, var 70 prosent av personene som ble diagnostisert med lungekreft eldre. En mindre andel, 3 prosent ble diagnostisert hos voksne under 45 år Lungekreft har økt dramatisk på grunn av en økning i tobakksbruk.

Årsaker

Det kan være mange grunner for å utvikle lungekreft. Hovedårsaken er røyking. Risikoen øker med antallet sigaretter som røkes over tid. Røyking har vært knyttet til lungekreft fordi i sigaretter er det mer enn 4000 kjemikalier som kalles kreftfremkallende. Passiv røyking har vært knyttet til lungekreft, også. Eksponering for kjemikalier kan også forårsake lungekreft. To hoved kjemikalier kjent for å forårsake denne sykdommen er asbest og raydon gass. Miljøfaktorer som luftforurensning spille en liten prosentandel i antallet lungecancertilfeller. Noen har imidlertid utviklet denne sykdommen uten kjent årsak.

Symptomer

Symptomer på lungekreft kan variere, men de fleste ikke opplever tegn eller advarsler om lungekreft. Mange vet ikke at de har det. Det avhenger av hvor mye kreften har spredt seg dersom det oppstår andre symptomer. Noen av disse andre symptomene er mer merkbar, og hvis de skjer, bør en pereson bli sett av en lege. Kortpustethet, brystsmerter, tungpustethet og hoste opp blod er noen symptomer. Noen mindre spesifikke skiltene er tretthet, vekttap og svakhet. Dersom legen mener at du opplever tegn på lungekreft, blodprøver og røntgenundersøkelse kan gjøres. Røntgenundersøkelse ta bilder av lungene og kan vise flekker som har dannet. Hvis noe er funnet i resultatene, så en lege kan utføre en biopsi av lungene.

Behandling

Det er flere behandlinger for behandling av lungekreft. En form for behandling er kjemoterapi. Kjemoterapi er et kraftig medikament gis intravenøst ​​for å drepe kreftceller. Denne behandlingen fører ofte til svakhet, oppkast, håravfall og senker immunsystemet. En annen form for behandling er stråling. Stråling bruker meget høy energi røntgenstråler på et bestemt område av kroppen for å behandle kreft. Bivirkningene er omtrent det samme som kjemoterapi. Hvis kreften er funnet å være minimalt, så kirurgi kan anvendes for å fjerne svulsten. Ofte brukes en rekke av disse kombinasjonene til å behandle lungekreft.

Recovery

Utvinning fra lungekreft avhenger av hvor stor svulsten har fått, og om kreften har spredd seg til andre deler av kroppen. Noen bekjempe den og vinne, mens andre ender opp med å tape kampen. Hvis det er fanget i tid, er utvinning mulig. Når behandlingen er over, mange returnere tilbake til sine normale liv. Regelmessige kontroller og oppfølging avtaler vil bli planlagt med legen din på en jevnlig basis. Dette er gjort for å sørge for at kreften kommer ikke tilbake, eller at det ikke har spredd seg. Når en person mottar nyheten kreften er borte, de er så sies å være i remisjon. Check-ups blir deretter gjort årlig. Vanligvis etter femårs mark av å leve kreft-fri, utfallet av overlevende kreft er høyere.

Spørsmål å spørre en lege Før leverkreft Surgery

Spørsmål å spørre en lege Før leverkreft Surgery


Hvis du har blitt diagnostisert med leverkreft, vil du ha en rekke spørsmål for legen din. Lever, eller "lever", kreft bringer med seg en rekke spesielle bekymringer som ikke finnes med andre typer kreft. Spør legen din om detaljene i saken, om å ta en tverrfaglig tilnærming og om operasjonen selv. Det er en god idé å ta noen med deg til avtaler når du diskutere behandlingen din, og ta notater også. Sjansen for at du vil bli presentert med mye informasjon å absorbere og forstå.

Spørsmål om kreft

Spør legen din for å få informasjon om din spesifikke type leverkreft. For eksempel er din kreft hepatocellulær, den vanligste typen? Fibrolamellar, en sjelden lever subtype som er mer lett å behandle? Kjenne spesifikk av leverkreft kan hjelpe deg å forstå din behandling og prognose.

Spør hvilket stadium leverkreft er i; dette er en av de viktigste diagnostiske kriterier. Denne informasjonen vil bidra til å forutsi prognosen din og veilede behandlingstilbud. Legen din bør være i stand til å fortelle deg hvorfor en bestemt behandling kurset har blitt valgt for leverkreft og hva du kan forvente under og etter behandling. Pasienter med leverkreft vanligvis lider av gulsott og vekttap; snakke med legen din om å håndtere disse symptomene.

Tverrfaglig ledelse

En tverrfaglig tilnærming til nytte for alle kreftpasienter, men det er spesielt viktig for pasienter med leverkreft. Leveren er en viktig organ, og den påvirker mange kroppssystemer. Behandling for leverkreft kan ikke vurderes i et vakuum. Sørg for at legen din fungerer som en del av et tverrfaglig team fra begynnelsen av behandlingen.

Avhengig av ditt tilfelle, kan det hende du trenger en rekke helsepersonell, inkludert en kirurg, medisinsk onkolog, stråling onkolog, gastroenterolog, lever spesialist, patolog, hjemmepleier og koordinator. Den tverrfaglige teamet vil vurdere form av kreft, hvor avansert kreft er og din generelle helse i å gjøre sine behandlingsanbefalinger.

Kirurgiske Bekymringer

Før samtykke til kirurgi, spør om alternativer som vil hjelpe spare levervev. Jo mer levervev kan bevares, jo mer sannsynlig at du vil ha et godt resultat.

Spør legen din hva slags operasjon vil bli utført. Kirurgiske alternativer inkluderer fjerning av en del av leveren hvor tumoren er plassert, å drepe tumoren, å plassere en infusjonspumpe inn i leveren for å levere kjemoterapeutiske medikamenter, eller kombinasjoner av disse fremgangsmåtene.

Er Kreft i bukspyttkjertelen Arvelig?

Kreft i bukspyttkjertel, eller eksokrin kreft, er en sykdom hvor ondartede kreftceller er funnet i bukspyttkjertelvevet. The National Cancer Institute anslår 42 270 nye bukspyttkjertelkrefttilfeller i 2009 med 35 240 dødsfall.

Bakgrunn

Kreft i bukspyttkjertelen er genetisk, noe som kan være forårsaket av DNA mutasjoner som enten arvet eller ervervet av defekt celle replikering eller eksponering for kreftfremkallende kjemikalier.

Prosentvis

Sol Goldman bukspyttkjertelen Research Center ved Johns Hopkins Medicine anslår forekomsten av arvelig kreft i bukspyttkjertelen på 10 prosent. Det er forårsaket av sjeldne medisinske syndromer.

Gene

Selv om kreft løper i noen familier, den spesifikke genet som forårsaker det har ennå ikke blitt funnet. The National Familiar Pancreas Kreftregisteret viser mer enn 250 familier som har hatt to eller flere tilfeller av kreft i bukspyttkjertelen.

Andre gener

Kreften er forbundet med andre genetiske avvik inkludert familiær brystkreft genet (BRCA2); Peutz-Jeghers syndrom, som produserer intestinale polypper; arvelig tykktarmskreft og familiær melanom (FAMMM).

Arvelig pankreatitt

Arvelig pankreatitt kronisk inflames bukspyttkjertelen fra en tidlig alder. Den ansvarlige genet, kalt trypsinogen genet, er blitt assosiert med kreften.

Hvordan forebygge kreft og lever lenger

Hvordan forebygge kreft og lever lenger


Forebygge kreft, den ledende dødsårsaken i verden, er ikke så enkelt som spratt en pille eller får en vaksinasjon. Men ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO), mer enn 30 prosent av alle kreftdødsfall kan forhindres. Tobakksbruk er den største enkeltstående faktoren når man skal avgjøre kreftrisiko. Riktig kosthold og tilstrekkelig mosjon bidra til å redusere risikoen. Du kan innlemme andre strategier i kampen mot kreft og bidra til å forlenge livet ditt.

Bruksanvisning

•  Spis kreft-bekjempelse mat. Ifølge WHO, er kreft forårsaket når en enkelt celle muterer fra en normal celle til en unormal celle som vokser utover sine vanlige grenser. Normale stoffskifte forårsaker skade på vev fra oksidering som kan slå inn unormale celler.

Maten vi spiser inneholder antioksidanter, åtseletere som rydde opp i skader forårsaket av oksidasjon. Ifølge American Cancer Society (ACS), mat med høyt antioksidanter inkluderer frukt og grønnsaker, spesielt cruciferous grønnsaker som brokkoli, blomkål og kål, og frukt som bær, granatepler og plommer. Matvarer som er dyp gul eller oransje inneholder antioksidanten betakaroten. Mat som inneholder antioksidanten lutein inkluderer grønnkål, spinat og andre grønne greener. Andre kreft-bekjempelse mat er de høy i folat og vitamin D. Foods høy i folat inkluderer bønner, hele korn, og mange frukter og grønnsaker. Foods høy i vitamin D inkluderer melk, yoghurt og andre meieriprodukter.

Ifølge Institute of Food teknologer, og legger rosmarin til biff kan hindre dannelsen av noen kreftfremkallende stoffer som dannes når tilberedes ved høye temperaturer. Den ACS anbefaler å unngå matvarer som er høy i trans-fett, sukker og svært bearbeidet mat, samt alkoholholdige drikkevarer og store mengder soya.

Exercise. National Institutes of Health og Centers for Disease Control anbefaler at folk engasjere seg i kraftig mosjon i 20 til 30 minutter, 3-5 ganger per uke, eller moderat mosjon i 30 minutter om dagen, fem dager i uken avverge kronisk sykdom som kreft, hjertesykdommer og diabetes. Trening reduserer fedme, en viktig risikofaktor for visse typer kreft. Forslag til øvelser inkluderer turgåing, jogging, svømming og ballspill med racket og dans.

En studie fra 2006 publisert av National Cancer Institute fant at selv trening etter en kreftdiagnose kan redusere risikoen for tykktarmskreft tilbake etter operasjonen med 40 til 50 prosent.

Unngå kjente kreftfremkallende. WHO anbefaler du unngår kjente fysiske, kjemiske og biologiske kreftfremkallende.

Fysiske karsinogener inkluderer ultrafiolett lys, den typen som kommer fra solen, og stråling, også fra solen, samt fra røntgen og radoneksponering.

Kjemiske karsinogener inkluderer en lang liste over kjemikalier som plantevernmidler og de som brukes i rengjøringsmidler, bad og skjønnhetsprodukter, mat containere, hjem bygningsmaterialer, maling, tepper og de fleste produkter som inneholder syntetisk duft som for eksempel parfyme, vaskemidler, rom friskere og stearinlys . Ifølge en pamflett med tittelen "No More Breast Cancer", utgitt av No More Breast Cancer kampanje i London, England, de farligste kjemikaliene å unngå å inkludere bisfenol, flammehemmere, plantevernmidler, ftalater, parabener, syntetiske musks og triklosan.

Biologiske karsinogener omfatte visse bakterier og virus, som hepatitt C.

Hvordan leve med Huntingtons sykdom

Hvordan leve med Huntingtons sykdom


En arvelig sykdom, viser Huntingtons vanligvis opp i løpet av en pasients middelaldrende år. En gradvis degenerativ tilstand, kan tidlige symptomer inkluderer plutselige jerking og ufrivillige bevegelser, etterfulgt av å balansere problemer og manglende koordinasjon. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, kan tale bli sløret. Demens utvikler seg i de senere stadier av sykdommen. Å leve med denne sykdommen krever tålmodighet og utholdenhet.

Bruksanvisning

Tenk genetisk veiledning dersom du opplever tidlige tegn på Huntingtons. Siden sykdommen er arvelig, noen barn du har har en 50 prosent sjanse for også å utvikle tilstanden.

Unngå stressende situasjoner. Mens stress ikke forårsaker Huntingtons, kan pasienten bli mindre følelsesmessig rustet til å takle stress.

Gi små biter av mat som er lett å svelge og unngå store småstykker som krever tygging. Som muskulær funksjon forverres, risikoen for kvelning øker.

Assist et Huntingtons pasient med daglige oppgaver, som bading, spising og mobilitet. Snakk med din lege om forskrivning en motorisert rullestol eller en scooter for å tillate enkel transport av pasienten.

•  Husk at med mindre sykdommen påvirker pasientens hjerne, kan han eller hun likevel forstå hva som skjer, selv om de kan være ute av stand til å snakke. Bruk skjønn når samtaler foran dem og være optimistisk og glad.

Schedule fysioterapi for å forsinke muskelatrofi og for å redusere risikoen for å falle i de tidlige stadier av Huntingtons. I tillegg kan psykiske oppgaver og utfordringer holde hjernen skarpere, lenger.

Spør legen din om eksperimentelle medisiner som brukes til å behandle AIDS og kreft. Du kan kvalifisere til å verve i en testgruppe for nye behandlinger.

Hint

  • Koenzym Q10 viste lovet i dyreforsøk men det er ingen bevis for at mennesker vil reagere positivt på supplement.
  • Siden sykdommen er arvelig, hvis en av foreldrene dine utviklet det, du også, ha en sjanse for å utvikle det. I så fall vurdere å adoptere et barn i stedet for å ha en av dine egne.
  • Snakk med legen din før du starter noen vitamin eller supplement behandling for å utelukke negative interaksjoner med medisiner du er i dag.

Hvordan leve med leversykdom

Leveren er det største indre organ i kroppen. Den produserer protein, lagrer vitaminer og mineraler, gjør galle nødvendig for fordøyelsen og gjør mye mer. Når leversykdom oppstår leveren ikke lenger er i stand til å fungere skikkelig. Det finnes flere typer leversykdom som hepatitt, skrumplever og kreft. Faktisk, er det ca 100 forskjellige typer leversykdom. Når en person lider irreversibel leverskade det eneste alternativet er levertransplantasjon. Å leve med leversykdom kan være en oppoverbakke kamp. Nedenfor er noen strategier for å hjelpe deg å takle.

Hvordan leve med leversykdom

Hvordan leve med leversykdom

•  Få informert. Hvis du har blitt diagnostisert med leversykdom lære alt du kan om din tilstand. Rådfør deg med legen din og diskutere alle tilgjengelige behandlingsalternativene. Forstå tilstanden din er første skritt i å leve med det.

Sjekk din diett. Personer som lider av leversykdom trenger en spesiell diett for å optimalisere leverfunksjon og holde leveren fra å jobbe for hardt. Dette er viktig siden leveren bidrar til å forbrenne all mat som er inntatt. Legen din kan foreslå en spesiell diett og gi kosttilskudd retningslinjer. Spis små porsjoner og ikke spise noe minst to timer før sengetid. Unngå stekt og krydret mat. Unngå alkohol helt.

•  Tenk utenfor boksen og vurdere alternative muligheter samt konvensjonell behandling. Urter som melk tistel, chickory og løvetann rot kan hjelpe regenerering av leverceller. Rådfør deg med legen din og ta kontakt med en kvalifisert herbalist eller homøopatisk utøveren for å lære mer om disse urter og deres mulige fordeler.

La venner og familiemedlemmer hjelpe deg å takle sykdommen din. De ønsker å hjelpe deg på noen måte de kan. De kan tilby emosjonell støtte når du trenger det mest. Det bidrar også til å bli med i en støttegruppe. Ingen forstår hva du går gjennom bedre enn noen andre som arbeider med samme tilstand. Ved å bli med i en støttegruppe kan du tilby støtte samt motta den. Det er lettere å takle når du ikke gjør det alene. Det er styrke og støtte i tall.

Hvordan behandle en forstørret lever

En forstørret lever, vanligvis kjent som hepatomegali, ikke er en sykdom, men mer en indikasjon på en annen fysiologisk problem. Sykdommer som vanligvis er forbundet med en forstørret lever er metabolske mangler, hjerteproblemer, hepatitt eller kreft. Noen symptomer på denne tilstanden omfatter alvorlige magesmerter, ømhet i leveren regionen, en lys-farget avføring eller gulsott (gulfarging av huden). Behandlinger anvendt på pasienter med en forstørret lever avhenge av årsaken eller kilden av tilstanden.

Hvordan behandle en forstørret lever

•  Hold din fastlege når du først gjenkjenne noen ømhet, magesmerter eller unormalt lys farging av avføring.

alkoholrelaterte leverskader utvidelse er i hovedsak irreversible og kan føre til skrumplever. Anbefalt behandling er å begynne tiltak for å redusere og slutte alkohol inntak. Denne handlingen reduserer ytterligere svelling av leveren og utvikling av cirrhose (herding av leveren) fra alkoholmisbruk.

Pasienter med forstørret lever, som følge av leverkreft, blir ofte behandlet med kjemoterapi, annet strålebehandling eller kirurgi. Handlingene er fastsatt basert på nivået og stadium av leverkreft hos pasienten.

forstørret lever, på grunn av fettleversykdom eller metabolske forstyrrelser, blir vanligvis behandlet med inkorporering av en lav-fett, sunn diett. Vekttap, og et lavt strømforbruk daglig treningsøkt rutine er også oppmuntret for pasienter med denne formen for leveren utvidelse tilstand.

Hepatitt A-relaterte leversykdom er for tiden uten effektiv behandling. Hepatitt B og C blir typisk behandlet med legemiddelterapi. Avhengig av stadium av tilstanden, kan kirurgi også være et alternativ.

Hint

  • Behandling for en forstørret lever varierer basert på årsaken til tilstanden. Det er viktig å kontakte en primær lege for å være riktig diagnostisert.

Grunner for en forstørret lever

En forstørret lever, referert til som hepatomegali, ikke er en sykdom, men i seg selv er et tegn på en underliggende medisinske tilstand som hepatitt, kreft eller kongestiv hjertesvikt. Derfor behandling for å forstørre den leveren vil avhenge av årsaken.

Årsaker

Av de mange årsaker til leveren til å bli utvidet, noen inkluderer alkoholmisbruk; hepatitt A, B eller C; leverkreft; hjertesvikt; og infeksjoner som mononukleose og leukemi. Dessuten er det en alkoholisk fettleversykdom, hvor fettet akkumuleres i leveren danne bindevev og fører til betennelse. En annen mulig årsak er en tilstand som kalles hemokromatose der kroppen absorberer for mye jern fra maten du spiser. Jernet bygger seg opp i store organer slik som leveren og forårsaker skade.

Symptomer

Selv om det kan være noen åpenbare tegn du har en forstørret lever, symptomer, hvis de oppstår, vil være ømhet ved berøring der leveren ligger, magesmerter eller fylde og gulsott. Gulsott er en gulfarging av hud og øyne og vil oppstå hvis leverfunksjonen har blitt skadet.

Diagnose

Legen din kan fortelle med en fysisk eksamen hvis leveren er forstørret. Leveren kan føles myk, uregelmessig og fast, og klumper kan også merkes. Diagnostiske tester som kan indikere årsaken til forstørret lever. Røntgen, CT og ultralyd alle bruke bildebehandling for å se på indre organer. Leverfunksjonstester bruke en blodprøve for å se om en sykdom er til stede. Fjerne og undersøker en liten lever vevsprøve, kalles en biopsi, kan hjelpe legen avgjøre hvor sunt leveren din er.

Behandlinger

Behandlingen avhenger av årsaken til det forstørrede leveren. Hvis alkoholmisbruk er årsaken så er det viktig å slutte å drikke. Mosjon og vekttap kan hjelpe med en fettvevet leversykdom og vil holde kolesterolnivået lavere også. Medisiner vanligvis behandle hepatitt B og C, og hepatitt A kan løse seg selv. Medisiner for hjertesvikt kan bidra til å ta ekstra væske utenfor leveren. Leverkreft kan behandles med kirurgi, cellegift og stråling. Blodsykdommer slik som hemokromatose kan avhjelpes ved å trekke blod regelmessig for å redusere mengden av jern i blodet.

Forebygging / løsning

Redusere risikoen for å få hepatitt, noe som begrenser din bruk av alkohol og fører en sunn livsstil kan gå en lang vei i å senke risikoen for forstørret lever. Bruk medisiner bare når du trenger dem, og være forsiktig når du bruker kosttilskudd, som høye doser av vitamin A, D, E og K kan skade leveren.

Hvor lenge lever folk på nyre dialyse?

Det er en veldig skremmende tid når du eller noen du bryr deg om ansikter den siste fasen av nyresykdom. Spørsmålet "Hvor lenge lever folk på nyre dialyse?" kan få til en svært tankevekkende virkelighet. Men svaret avhenger av en rekke variabler.

Time Frame

De som gjennomgår dialyse behandling har en veldig generell, gjennomsnittlig levealder på fire år. Men mange scenarier komme inn i lek med noen pasienter nyter en bugnende liv for så lenge som 25 år.

"Vi vet ennå ikke hvor lenge pasienter i dialyse vil leve,» sier National Kidney Foundation. "Vi tror at noen dialysepasienter kan leve så lenge folk uten nyresvikt."

Statistikk

Men det er mer direkte statistikk tilgjengelig. Leger estimere en pasients sannsynligheten for overlevelse ved å se på den prosentvise sjansen for å leve ett, to, fem og ti år etter behandlingsstart. Denne typen formel brukes blant mange sykdommer, inkludert hjertesykdommer, kreft og dialysepasienter.

The National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer rapporterer dialyse overlevelsesrate på nær 80 prosent gjennom ett år, 64 prosent gjennom to år, 33 prosent etter fem år og 10 prosent gjennom 10 år.

Variabler

"Et annet viktig faktum er at ut av 20 prosent av dialysepasienter som dør i det første året, 50 prosent dør i de første tre månedene. Det kan være flere grunner til dette, for eksempel hvor gammel pasienten er, hvor syk de var da de startet dialyse og hva andre problemer og sykdommer de har, "sier Andy Stein og Janet Wild i sin bok nyre dialyse og transplantasjon: Den på fingertuppene Guide. "Personer med høyt blodtrykk eller diabetes er ikke like sannsynlig å leve 10 år i dialyse som de med enten polycystisk nyresykdom eller glomerulonefritt."

Sykdom Årsak

Faktisk årsaken til nyresvikt spiller en stor rolle i overlevelse for de som er på dialyse.

Polycystisk nyresykdom: 94 prosent overlevelse gjennom året en, 70 prosent gjennom året fem og 42 prosent etter 10 år.

Glomerulonefritt: 88 prosent overlevelse gjennom året en, 58 gjennom året fem og 37 prosent etter 10 år.

Obstruktiv nefropati: 82 prosent gjennom året en, 46 prosent gjennom året fem og 21 prosent etter 10 år.

Ukjent: Sytti-seks prosent gjennom året en, førtien prosent gjennom året fem og nitten prosent etter ti år.

High Blood Pressure: 77 prosent gjennom året en, 33 prosent gjennom året fem og 14 etter 10 år.

Diabetes: 71 prosent gjennom året en, 29 prosent gjennom året fem og 11 prosent etter 10 år.

Alder

Som man ville forvente, yngre mennesker overlever lenger på dialyse enn eldre pasienter. Åtti-åtte prosent av de under 20 år vil leve gjennom fem år med dialyse. Sytti-en prosent av pasienter mellom 20 og 44 år gamle vil overleve gjennom fem år, vil 44 prosent av de mellom 45 og 64 lever gjennom fem år med behandling, og bare 21 prosent av dialysepasienter mellom 65 og 74 år vil overleve gjennom fem år. Tallet synker til 10 prosent for de over 74 år gamle.

Alkohol-forstørret lever Treatment

Langsiktig alkoholmisbruk kan ha mange alvorlige og ofte dødelige konsekvenser. En av disse er en forstørret lever. Denne tilstanden må diagnostiseres av lege. Det kan være ledsaget av relaterte alkohol-indusert symptomer som gulsott (gulfarging av huden), forstørret milt, edderkopp årer, nyresvikt, forhøyet antall hvite blodlegemer og noen ganger feber.

Behandling for alkohol-forstørret lever begynner med å gi opp alkohol. Leveren er i stand til å regenerere seg selv, men dette vil ikke skje hvis den enkelte fortsetter å drikke.

Funksjon

Leveren har mange funksjoner. Det hjelper prosessen fett og proteiner fra maten vi spiser. Den lagrer glykogen, som er kroppens drivstoff. Det gjør blod koagulasjonsfaktorer og galle, som hjelper fordøye fett. Viktigst, behandler den og fjerner giftstoffer fra kroppen, inkludert alkohol. I en time, kan leveren behandle en enkelt enhet av alkohol. Drikker mer enn det legger ekstra press på leveren. På kort sikt, kan leveren håndtere det. I det lange løp, kan overdreven alkoholforbruk forårsake alvorlig leverskade.

Time Frame

Alkohol-forstørret lever er ikke en tilstand som skjer over natten. Det tar år, selv flere tiår, med tung drikking å gjøre denne typen skade. Leveren er så overveldet ved å prøve å behandle store mengder alkohol at det ikke klarer å behandle fett og relaterte fet kjemikalier. Over tid akkumulerer fett på leveren, forårsaker den til å bli utvidet. En i fire amerikanske voksne har noen form for fettlever, for det meste forårsaket av diabetes, fedme eller alkohol overflødig.

Steatohepatitis

Steatohepatitis er en mindre vanlig form for fettlever. Det er vanligvis forårsaket av overdreven drikking. Leveren er betent samt forstørret. Ordet "hepatitt" betyr betennelse i leveren. Dette kan føre til en mer alvorlig tilstand som kalles skrumplever, eller arrdannelse i leveren. Selv om leveren har stor regenerative krefter, er skrumplever ikke reversibel. Det kan føre til leversvikt og død.

Alkoholfrie steatohepatitis er en lignende tilstand som vanligvis er forårsaket av diabetes eller fedme.

Behandling

På sin egen, er en forstørret lever normalt ikke livstruende. De fettavleiringer sjelden utvikle seg til noe mer alvorlig. Det første skrittet til å behandle en alkohol-forstørret lever, er å slutte å drikke. Hvis den enkelte er overvektig, kan legen forskrive en lav-kalori diett og mosjon. For det meste, vil leveren regenerere seg selv. Det beste for en pasient å gjøre er å kontrollere de faktorene som brakte på tilstanden i første omgang, enten det er å drikke, fedme eller diabetes.

Forebygging / løsning

Det er flere alternative behandlinger som er ofte anbefalt til pasienter med alkohol forstørret lever. Disse inkluderer melk tistel, løvetann og gurkemeie. Effektiviteten av disse rettsmidler har ikke blitt bevist. I visse doser, kan de ha skadelige bivirkninger som kvalme, hodepine og diaré. Den beste behandling for en alkohol-forstørret lever er ikke funnet i en urt butikk. Det er avholdenhet fra alkohol.

Forstørret lever Informasjon

Ifølge Mayo Clinic, bør leveren din være på størrelse med en fotball. Hvis det ikke er det, så noe er galt. En forstørret lever, i seg selv, er et symptom på et problem, og er ikke selve problemet. Inntil årsaken til forstørret lever er funnet, kan ingen behandling begynner. Noen forhold som kan føre til en forstørret lever er hepatitt, kreft og hjertesvikt.

Symptomer

En forstørret lever, ifølge Mayo Clinic, presenterer ingen symptomer med mindre det forstørrede raskt, og da kan den produsere ømhet i området, magesmerter eller oppblåsthet eller gulsott, Denne tilstanden kalles hepatomegaly. Hvis leverfunksjonen er påvirket av tilstanden som forårsaker utvidelsen, kan du få gulsott, en tilstand som vil slå huden og det hvite i øynene, gul.

Årsaker

Noen andre mulige årsaker er alkoholmisbruk, alkoholisk fettleversykdom, mononukleose, overdreven jern i kroppen eller leukemi. Mange årsaker til forstørret lever er forebygges, slik de er et resultat av livsstil snarere enn genetikk. Overdreven alkoholbruk, enhver aktivitet som setter deg i fare for å pådra hepatitt og fedme er, for det meste, et resultat av livsstil valg. Dersom valg av livsstil blir endret, forsvinner risikofaktor.

Diagnose

En forstørret lever kan bli følt i løpet av en normal fysisk eksamen når en lege palpates magen. Det er mange karakteristikker av leveren at en lege kan bestemme uten å gjøre noen tester, for eksempel i størrelse, struktur og hvorvidt det er klumper. Avhengig av funn, kan han anbefale flere tester.

Livsstilsendringer

Ifølge Mayo Clinic, hvis du drikker, slutte å drikke. Du kan ikke reversere skaden allerede gjort, men du kan forebygge fremtidige skader. Hvis du har ikke-alkoholisk fettleversykdom og du er overvektig, gå ned i vekt og se kolesterolet. Også overvåke blodsukkeret nøye hvis du er diabetiker.

Andre behandlinger

Hvis leveren ble skadet på grunn av hepatitt, kan det hende du trenger en levertransplantasjon. Hvis du har problemer med hjertet, bør medisinen legen forsk bidra til å redusere den ekstra væske i leveren din. Hvis du har overdreven jern i blodet, kan legen din regelmessig trekke blodet for å redusere mengden av jern.

Hvordan leve med HPV

Hvordan leve med HPV


Siden de fleste infeksjoner forårsaket av humant papilloma virus (HPV) ikke har noen faktiske symptomer eller tegn, stue med HPV er mye enklere enn med noen andre seksuelt overførbare sykdommer. Nøkkelen for deg å leve normalt med HPV er en sunn livsstil, sikker sex praksis og kunnskap om viruset.

Hvordan leve med HPV

Live med Human Papilloma Virus (HPV)

Mens en vanlig seksuelt overført infeksjon, HPV vanligvis ikke ha en stor innvirkning på deg fysisk. Den følelsesmessige belastningen for å bli diagnostisert med HPV er ofte mer forvirrende enn noen symptomer.

Unn eventuelle kjønnsvorter du kan ha som er forårsaket av HPV. Genital warts er svært smittsom, og den eneste synlige tegn på viruset. Vorter er hvite, rosa eller røde blomkål formet vekster i vagina og anal områder. Vortene kan forårsake kløe og kan også blø.

føre en sunn livsstil, holde immunsystemet sterkt å hjelpe HPV virus gå bort og unngå tilbakefall av genital warts. De fleste HPV-infeksjoner bare gå bort av seg selv innen seks måneder til to år.

Unngå seksuell kontakt under et utbrudd av genital warts. Selv når du bruker kondom, kan genital warts bli overført. Enhver vorte ikke direkte dekket av kondomet kan ta kontakt med partneren din og spre smitte.

Bruk kondom ved sex, siden andre prevensjonsmetoder ikke hindrer HPV.

Gå tilbake til legen for regelmessige bekken eksamener. Legen din vil teste for å se om det er endringer i livmorhalsen, som kan være et tegn på livmorhalskreft. Vanligvis vil du ønsker å ha en HPV og pap test hvert halvår etter en innledende positiv diagnose.

Diskuter HPV diagnose med partneren din. Sammen bør du bestemme hvordan og når du har sex. Partneren din bør kunne hjelpe deg gjennom noen følelsesmessig eller fysisk stress relatert til viruset.

Hint

  • Blir diagnostisert med HPV betyr ikke at du må slutte å ha sex. Faktisk, for det meste vil du leve et helt normalt liv. Bare vær klar over potensielle farer og praktisere sikker sex.
  • En stor majoritet av seksuelt aktive kvinner under 30 år har i det minste én stamme av HPV, selv om de fleste av dem ikke forårsaker noen symptomer eller føre til cervikal kreft. Vanligvis vil du ikke bli testet for HPV, med mindre du får en unormal pap resultat eller over 30 år.

Er HPV Arvelig?

Er HPV Arvelig?


Det finnes mer enn 100 typer av humant papillomavirus (HPV) stammer. Men bare om lag 30 eller så av disse stammer faktisk seksuelt overførbare infeksjoner (SOI), som forårsaker genital HPV og smitte til slimhinner og hud området via hud-til-hud kontakt. Dessverre er HPV asymptomatisk; dem som pådrar dette STI er mange ganger tatt på sengen med mindre kjønnsvorter utvikle eller det er fanget av en lege. De fleste menn og kvinner diagnostisert med HPV unngå å utvikle noen alvorlig symptom eller helseproblem.

Symptomer og helsemessige konsekvenser

Lav risiko stammer av HPV forårsake kjønnsvorter, mens høy risiko stammer kan forårsake livmorhals eller andre uvanlige former for kreft. De som tester positivt for HPV er klassifisert i enten lav-eller høy-risikokategori avhengig av resultatene av en biopsi. Uavhengig av klassifisering, om lag 90 prosent av de smittede finner at immunforsvaret tar selvsagt vare på infeksjonen innen to års tid.

Bli smittet med HPV

HPV er ikke en arvelig infeksjon, som det blir ført gjennom genital kontakt under vaginalt eller analt samleie. I sjeldne tilfeller, gravide tilfeldigvis passere HPV til nyfødte under vaginal fødsel. Babyen kan få kjønnsvorter i halsen, ellers kjent som tilbakevendende luftveis papillomavirus (RRP). Men er det ikke anbefalt for gravide kvinner med genital warts å velge et keisersnitt, så det er ingen bevis for at keisersnitt fødsler hindre RRP hos nyfødte.

Kjønnsvorter og kreft

Normal hud og slimhinner infisert med HPV kan til slutt bli unormal. Men igjen, vil 90 prosent av infeksjonene blir nøytralisert av immunsystemet, forårsaker unormale celler til å gå tilbake til normale, friske celler. Høyrisiko HPV stammer ikke nøytralisert av immunsystemet kan bo i kroppen i årevis, snu disse unormale cellene til slutt inn i kreftceller. Ti prosent av kvinner med høy risiko stammer i livmorhalsen utvikler langvarige infeksjoner og har økt risiko for livmorhalskreft. Folk smittet i penis, vulva eller vaginal området kreftrisiko utvikler seg i disse områdene, selv om dette er vurdert som mindre vanlig enn livmorhalskreft.

HPV-statistikk

Fem til seks millioner amerikanere er smittet med genital HPV årlig. Til enhver tid er om lag 20 millioner amerikanere aktivt smittet med HPV. The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) sier at 50 prosent av menn og kvinner kontrakt HPV på et tidspunkt i sin levetid. Videre American Cancer Society anslår at i 2009 over 11 000 kvinner vil få livmorhalskreft, og over 4000 vil gi etter for sykdommen. Men dødeligheten avtar med om lag 4 prosent hvert år på grunn av flere kvinner skaffe regelmessig screening.

HPV forebygging

Mens kondomer redusere risikoen for å få HPV, vil de ikke beskytte områder som ikke dekkes med kondom og er derfor ikke 100 prosent effektiv. Det viktigste for jenter og kvinner er å beskytte seg mot livmorhalskreft. HPV-vaksinen beskytter mot de fleste former for livmorhalskreft, men ikke alle. Vaksinen anbefales generelt for jenter alder 11-12, og jenter og kvinner i alderen 13 til 26 som ikke fikk vaksinen da de var yngre. Rutinelivmorhalskreft screenings er også avgjørende. Dessverre har ingen vaksine er opprettet for menn med HPV; Videre, er det ingen screenings ennå for tidlig påvisning av kreft i penis eller anal.

Hvor mye lenger kan du leve av å spise sunt?

Ingen ønsker å bare leve et langt liv. Livet er for å nytes, og god helse er et sentralt element i å nyte livet godt inn i 70-tallet, 80-tallet og til og med 90-tallet. Det er aldri for sent å begynne å spise riktig. Selv miste 10 prosent av kroppsvekten din hvis du er overvektig kan redusere blodtrykk og kolesterol og bedre helse betraktelig.

Healthy Eating forebygger sykdom

Sunn mat forebygger sykdom, og dermed økende levealder. Bare noen få generasjoner siden, forventet levealder var 10 til 15 år kortere i gjennomsnitt enn det er i dag, skyldes i stor grad manglende utdanning om å spise sunt. Forstå hvordan antioksidanter, karbohydrater og mat valg påvirker helsen kan sette deg på veien til et sunnere og lengre liv.

Antioksidanter

Antioksidantene virker i kroppen til å bekjempe frie radikaler. Frie radikaler er ustabile celler som mangler et elektron og angripe andre celler på jakt etter en. Da det tar en elektron fra en celle, blir denne celle deretter ustabilt og mer utsatt for mutasjon og sykdom, spesielt kreft. Frie radikaler er utgitt i fordøyelsesprosessen som matvarer bryte ned. Kroppen frigjør også frie radikaler når de utsettes for ulike miljøfarer som sigarettrøyk eller forurensning. Antioksidanter har blitt studert mye av det medisinske fellesskapet og er allment akseptert som en måte å forebygge mange typer kreft.

Matvarer som er gode kilder til vitamin A, C og E og de som inneholder lykopen eller beta karoten gir antioksidanter. Blåbær, for eksempel, inneholder mange av disse næringsstoffene, og er regnet som en av de beste antioksidant inneholder matvarer.

Good vs Bad Karbohydrater

Karbohydrater er en viktig del av vårt kosthold. De gir drivstoffet som gir oss energi. Komplekse karbohydrater, de som er lav på glykemisk indeks (GI), gi oss vedvarende drivstoff. Alle karbohydrater er satt sammen av stivelse, fiber og sukker. Enkle karbohydrater, som en candy bar, gi en rask serie av energi, men vil resultere i en "krasj" som kroppen din forbrenner den.

Gode ​​karbohydrater inkluderer frukt, grønnsaker og helkorn. Ikke bli lurt av matvarer som sier "laget med hele hvetemel." Det kan bety at det bare er små mengder av hele korn. Se etter de spesifikke ordene "100% fullkorn" eller "100% hel hvete" når du leser mat etiketter. Unngå sukkerholdige drikker, godteri og raffinert mel produkter som gir kalorier uten næringsstoffer.

Den Fresher Better

Ferske frukter og grønnsaker er noen av de sunneste matvarer tilgjengelig. Lett dampende noen grønnsaker vil bidra til å holde næringsstoffer intakt. Mange matvarer, som brokkoli og spinat, er rikest på næringsstoffer når det spises lett tilberedes. De er lettere å fordøye og, for mange mennesker, smaker bedre. Økologisk dyrket mat er et godt valg fordi de er fri for kontroversielle insektmidler og hormoner. Cooking ferske matvarer vil føre til at enzymer for å bryte ned og reduserer deres ernæringsmessige verdi, som betyr å spise mat forbi sine primtall. Å spise et utvalg av frukt og grønnsaker i en regnbue av farger vil sikre at du får velbalanserte næringsstoffer ut hele skjemaet.

Typer dietter for et lengre, sunnere liv

Det er flere helsefremmende spise planer som bekjempe noen av de vanligste livs forkorte medisinske tilstander.

DASH Diet: For personer med høyt blodtrykk, senker dette fornuftig kosthold blodtrykk. Ubehandlet hypertensjon kan føre til hjerteinfarkt eller slag fordi, over tid, blir hjertet forstørret og må jobbe hardere.

Lavt kolesterol diett: Velge mat lavt i mettet fett og kolesterol kan senke kolesterolet. Kolesterol bygger seg opp i blodårene og skaper blokkeringer som kan være livstruende.

Diabetic Diet: Type 2 diabetes (voksen angrep) er en voksende epidemi i USA, skyldes i stor grad til en økning i fedme. Ubehandlet diabetes kan føre til lem tap, blindhet og til slutt for tidlig død.

Genetikk, geografi og andre forhold av Long Life

Det er områder i verden hvor det ikke er uvanlig å leve for å være 100 år gammel eller eldre. Ernæringseksperter har sett på kultur og dietter av disse stedene for å finne ut hvordan diett virkninger levetid. Reuters rapporterte i en september 2009 artikkel som mer enn 40.000 japanere er i alderen 100 år eller eldre, noe som gjenspeiler en økning på 10 prosent fra året før. Å hva gjør de tilskriver deres levetid? Deres diett stift av fisk, rik på omega-3 fettsyrer og lite kalorier, er antatt å være den største bidragsyteren. Omega-3 fettsyrer er instrumental i å senke kolesterolet og blodtrykket og kan også bli funnet i valnøtter, soya og rapsolje.

Selvfølgelig kan du ikke rabatt genetikk og miljø i forventet levealder. Noen mennesker bare har "gode gener." USA har 96.000 mennesker over en alder av 100, men dette kan tilskrives mer til kvaliteten på helsetjenester tilgjengelig enn til kosthold.

Er Leukemi Arvelig?

Selv om folk flest er relativt kjent med leukemi, er det fortsatt mange mennesker som aldri har blitt berørt av sykdommen. Og når du ikke møtt med en slik tilstand, er det ikke nødvendigvis et behov (eller ønsker) av bedre kunnskap om denne formen for kreft, noe som kan føre til mange, mange spørsmål. En slik usikkerhet dreier seg om ideen om arvelighet. Er leukemi en arvelig sykdom?

Identifikasjon

Leukemi er i hovedsak en kreft i blod, mer spesifikt en kreft i celler av blodet. Vanligvis denne formen for kreft starter i marg hvor dine røde blodceller og hvite blodlegemer, samt blodplater, dannes. I en person med leukemi, de hvite blodcellene som er opprettet i margen er i utgangspunktet unormalt eller unormal og ikke egentlig fungere som hvite blodlegemer bør. Som disse cellene vokser, gjør de det på en økt rente, slutt crowding out dine friske blodceller, som kan føre til anemi eller infeksjon.

Effekter

Mens forskerne fortsatt ikke nøyaktig vet hva som forårsaker denne formen for kreft, det er visse faktorer som kan øke potensiell risiko for leukemi. Dette betyr ikke at du faktisk vil få leukemi hvis du har eller har støtt på disse aspektene (de fleste vil ikke), som for eksempel eksponering for stråling eller sterke kjemikalier (som benzen), behandling for en annen form for kreft med kjemoterapi eller røyker tobakk.

Arvelighet

I tillegg til disse ovennevnte faktorene, er det noe å si om genetikk når det gjelder leukemi. Noen familier vil ha en tendens til å vise en større forekomst av denne form for kreft enn andre familier. Dette vil da foreslå, i hvert fall til mange forskere og eksperter, som kan leukemi faktisk være arvelig, noe som gjør de individer med familiemedlemmer som lider av sykdommen i en større risiko enn de fleste.

Symptomer

På grunn av det faktum at ikke to personer er like, og at det finnes en rekke forskjellige former for leukemi, vil symptomer varierer fra person til person. Men, det er noen ganske vanlige tegn, uansett type, inkludert hodepine, feber, blåmerker, manglende appetitt, hoven milt eller lymfeknuter (lyske, armhuler eller halsen), smerter lokalisert i leddene, tretthet og uforklarlig vekttap. Selv om legen din vil ha en medisinsk historie, inkludert en idé hvis du er på en større risiko for leukemi, bør du likevel ta kontakt med lege når noen av disse symptomene er erfarne, spesielt for lengre perioder av gangen.

Behandling

I løpet av behandlingen du trenger er vanligvis basert på type og stadium av leukemi, samt din helse og alder, blant mange andre faktorer. Vanligvis vil kjemoterapi bli brukt som i løpet av behandlingen for å "drepe" leukemiceller, men det kan også gå gjennom stråling, biologisk behandling eller stamcelle erstatning (for å rekonstruere både immunsystemet og blodceller).