Digidexo.com

kolikk i tarmen voksne

Hva er Kolikk Pain?

Hva er Kolikk Pain?


Du har kanskje opplevd kolikk smerter hvis du noen gang har hatt en alvorlig magesmerter som føltes som en muskel krampe. Babyer oftere opplever kolikk, noe som gjør dem gråte selv etter at de har blitt matet, burped og har hatt sine bleier endret. Både magesmerter, enten hos voksne og babyer, kan defineres som kolikk smerter.

Årsaker til kolikk

Årsaken til kolikk er ikke kjent. Mulige triggere i både voksne og barn kan omfatte allergi, laktose intoleranse eller et umodent fordøyelsessystem. Soya allergi spesielt kan forårsake fordøyelses irritasjon hos voksne og barn. I babyer, kan mors angst eller etestilling være kilden til kolikk. Men hvis etter skiftende posisjoner, og resterende rolig under fôring, fortsetter barnet å oppleve kolikk, er det sannsynlig at du ikke vil finne en kilde til barnets kolikk smerter.

Kolikk hos spedbarn

Kolikk er også vanlig hos spedbarn. Hva skiller en kolikk spedbarn fra en masete en er forutsigbarhet. Barn med kolikk erfaring episoder av intens og langvarig gråt på samme tid hver dag. Crying perioder kan vare fra noen minutter til noen timer sent på ettermiddagen eller kvelden. Gråter ser ut til å komme og forsvinne uten forvarsel eller forklaring. Barnet kan ha avføring eller gass ved slutten av perioden.

Symptomer på kolikk

Hos voksne, kolikk symptomer er smerter i brystet eller magen, spesielt etter inntak av krydret eller fet mat. Utslett, oppblåsthet, irritabilitet og tretthet etter inntak av visse matvarer kan også være symptomer på kolikk hos voksne. Hos spedbarn, er kolikk anerkjent av intens, utrøstelig gråt som er høy pitched og er ledsaget av blussende kinn. En baby opplever kolikk smerter er utrøstelig uavhengig av hva foreldre prøver å gjøre for å lindre hans smerte. Kolikk babyer kan også krølle opp beina, presse sammen nevene og spente sine magemusklene under episoder.

Kolikk Pain Treatment

Kolikk smerter i babyer forbedrer på egen hånd og som regel forsvinner etter ca tre måneders alder. Reseptbelagte medisiner som simethicone er tilgjengelig, men har alvorlige bivirkninger, og har ikke vist seg nyttig samlet for kolikk. Probiotika som bidrar til å opprettholde en sunn balanse av tarmbakterier kan forbedre kolikk smerter. Snakk med din lege eller barnelege før du tar noe, og å finne ut hva dine behandlingstilbud er. Andre ting du kan prøve med et spedbarn er å tilby en smokk, synge mykt, rocking forsiktig og holde babyen i konstant bevegelse, og tar en pause, slik at du ikke blir frustrert og sint og forverre situasjonen. Hvis du er en voksen lider av kolikk, snakk med legen din om dine symptomer, og se om det er kosttilskudd endringer du kan gjøre for å isolere mulige allergier. Når du opplever kolikk smerter, kan du prøve å legge seg ned og lytte til avslappende musikk. Plasser en varmepute på magen og nippe litt kamille te for å roe og slappe av selv. Forsiktig masserer magen og brystet kan også gi en viss lettelse.

Kolikk Magesmerter Symptomer hos voksne

Kolikk Magesmerter Symptomer hos voksne


Selv om kolikk er vanligvis en tilstand som er forbundet med babyer, kan voksne lider lignende symptomer. Det finnes en rekke underliggende tilstander som kan fremkalle smerter kolikk hos voksne, så vel som en rekke måter for å behandle eller håndtere symptomene. Hvis du har kolikk smerter og er bekymret, er det viktig å oppsøke lege for å finne årsaken.

Identifikasjon

Kolikk er identifisert som en smerte i magen, korsryggen eller brystet som ofte oppstår etter å ha spist. Det kan være forbundet med visse matvarer, for eksempel krydret eller melkeprodukter. Dette symptomet kan også være ledsaget av andre sekundære symptomer som tretthet, oppblåsthet, vind, halsbrann og irritabilitet. Smerten kan reise fra forsiden av kroppen din til baksiden, eller kan være inkonsekvent. I noen tilfeller kan det være en skarp, stikkende smerte i stedet for verke som de fleste forbinder med ubehag i magen.

Betydning

Kolikk smerter kan være svært ubehagelig og kan alvorlig påvirke din livskvalitet. De tilhørende symptomer kan også gi ubehag. Det er flere forskjellige årsaker til kolikk smerter, fra irritabel tarm syndrom til nyrestein, så det er viktig å få en nøyaktig diagnose fra en lege. Noen forhold vil kreve umiddelbar behandling, mens andre trenger å bli styrt. Fastsette korrekt årsak vil gjøre deg i stand til å få riktig behandling og hindre den underliggende tilstanden fra å bli verre.

Årsaker

Magesmerter kan være forårsaket av flere forhold. Det kan være på grunn av en matintoleranse, for eksempel en allergi mot melkeprodukter eller soya, i så fall symptomene vil vanligvis dukke opp etter å ha spist mat som inneholder disse stoffene. Kolikk magesmerter kan også være på grunn av nyrestein, som kanskje trenger å bli brutt opp med laser behandlinger. Denne typen ubehag i magen kan også bli funnet i irritabel tarm syndrom lider eller folk som opplever stress.

Forebygging og løsning

Forebygging og løsningen på kolikk abdominal smerte vil avhenge av årsaken. Hvis symptomene er ikke umiddelbart mulig å behandle og må forvaltes, vil legen forskrive riktig medisinering er nødvendig. Hvis årsaken er miljø - forårsaket av en matintoleranse - eliminere at mat fra kostholdet ditt vil bidra til å lette smerten. Alternativt finnes det en rekke naturmidler som fungerer som anti-spasmodics. Disse inkluderer Calamus, ingefær, wild yam og peppermynte, som kan kjøpes i tillegg form fra en helsekostbutikk.

Betraktninger

Irritabel tarm-syndrom er lett forveksles med andre tilstander som det presenterer lignende symptomer til flere andre gut lidelser. Hvis legen mistenker at du har irritabel tarm syndrom, vil en blodprøve bli gjennomført for å utelukke andre tilstander som kan forårsake kolikk smerter, for eksempel anemi, cøliaki, infeksjoner og kolitt. I sjeldne tilfeller kan legen din også ønsker å gjennomføre en endoskopi, der de undersøke tarmen ved hjelp av et lite teleskop. Dette er også for å utelukke andre tilstander som kan være årsaken til symptomene av irritabel tarm syndrom.

Hva er årsakene til kolikk?

Hva er årsakene til kolikk?

Ifølge Mayo Clinic, er kolikk når et spedbarn gråter i mer enn tre timer om dagen, opp til tre ganger i uken, og gråt varer i mer enn tre uker (se referanser). Selv om en gråtende baby kan skape kaos på nervene, i mange tilfeller, symptomene på kolikk begynner å forsvinne etter tre til fire måneder. Det er mange grunner som kan føre til din lille å ha kolikk. Men hvis du finner ut at barnet ditt ikke lenger har en interesse i å spise, eller det er en endring i søvne mønster og atferd, er det viktig at du ser ditt barns barnelege.

Avføring

Når spedbarn blir født, de mangler nødvendigheten av å fordøye mat som voksne gjør. Deres tarmsystem har ennå ikke funnet ut hvordan å bryte ned maten, og musklene i tarmsystem vet ikke hvordan å presse maten gjennom ennå. Som et resultat, når barnet forsøker å ha avføring, er prosessen langsom, som da kan føre til luft for å bli fanget i tarmen. Ifølge Dr. Stuart Crisp, kan dette resultere i barnets tarm ekspanderende og forårsaker smerte (se referanser).

Spise og gråt

Noen ganger hvordan babyen spiser kan føre til problemer. Hvis barnet spiser overdrevent rask, kan hun svelge i luft. Selv spiser for mye eller ikke raping din baby (for å slippe luft buildup) kan føre til at barnet ubehag. Noen ganger for mye gråt kan føre barnet til å svelge i luften, som kan legge til gass økning og oppblåsthet.

Stimulering

Overstimulering kan bidra til kolikk. Nyfødte er ikke vant til høye lyder eller for mange severdigheter. Spedbarn kan lett få overstimulert, noe som kan øke sjansene for å bli grinete. Spedbarn som er utsatt for for mye i sin daglige rutine, enten det er TV, familie besøk eller kjører ærend, kan ha mer problemer med å bosette seg (se referanser).

Foods

Hvis du ammer barnet ditt, kan maten du spiser irritere babyens mage. Kjemikalier eller allergener som finnes i maten vi spiser kan forårsake fordøyelses opprørt (se referanser). Hvis du spiser grønnsaker, krydret mat eller sure matvarer, for eksempel appelsiner, kan dette skape gass og oppblåsthet i barnets mage. Du kan bidra til å lindre årsaken til barnets kolikk ved å holde en dagbok for å notere hva som forårsaker barnet ditt til å bli spesielt irritabel.

Gastroøsofageal refluks

Ifølge Dr. William Sears, oppstår gastroøsofageal refluks (GER) fordi næringsinnholdet blir gulpet opp tilbake i babyens spiserør (se Ressurser). Spiserøret er koblet til magen av en ventil. Refleksen som gjør ventilen lukker slik den er ment å er umoden på dette stadiet i et barns liv. Babyer som har en tendens til å lide fra GER er mer sannsynlig å spytte opp maten, bue ryggen, velger å ønske å sitte oppreist, og være våken mer i løpet av natten.

Andre årsaker

Andre muligheter for kolikk kan være allergi. Noen formler kan rokke et barns magen, og hvis du velger å flaske mate babyen din, snakke med en barnelege om hvilken formel kan være best egnet for den lille. Dessuten, hvordan du ammer barnet ditt gjør en forskjell. Riktig å la barnet ditt å klinke, uten mellomrom mellom bryst og babyens munn, kan bidra til å redusere luft som blir slukt inn.

Mestring

Du kan bidra til å lindre ditt barns symptomer ved raping henne oftere for å få ut overflødig luft, spesielt etter feedings. Etter at du mate spedbarn, holde ham i oppreist stilling i minst en halv time. Prøv å redusere stimulering, for eksempel TV, og overdreven lyd eller lys, spesielt før sengetid. Fotball tak kan også bidra til å stoppe kramper i babyens mage. Hold barnet med ansiktet i skurken av albuen (ansiktet peker ut). Ha bena skreve hånden din, og sørg for at magen trykker mot håndleddet. Ved hjelp av disse teknikkene kan bidra til å roe babyen.

Hva er Gulsott hos voksne?

Hva er Gulsott hos voksne?


De fleste forbinder gulsott med nyfødte babyer, men voksne kan ha tilstanden også. Gulsott er når hud og membraner (for eksempel det hvite i øynene) slår en gulaktig eller en gul-brun farge fordi for mye av den kjemiske bilirubin sirkulerer i blodet. Hos voksne indikerer gulsott en underliggende medisinsk problem, for eksempel leverskade. Enhver person som viser tegn på gulsott bør oppsøke lege så snart som mulig.

Biologisk årsak til gulsott

Bilirubin er et avfallsprodukt som resultatene fra nedbryting av hemoglobin. Under normale omstendigheter, fjerner leveren bilirubin fra blodet. Imidlertid kan gulsott oppstå når: 1) det er for mye bilirubin for leveren å fjerne, 2) en defekt hindrer leveren fra ordentlig fjerne bilirubin, og 3) gallegang som gjør at bilirubin å renne fra leveren til tarmen blokkert.

Sykdommer som forårsaker gulsott

Gulsott hos voksne er oftest forårsaket av sykdommer eller tilstander som påvirker leveren. Typiske eksempler er hepatitt B og C, skrumplever og leverkreft. Gulsott kan også være forårsaket av gjenstander som hindrer gallegangene, for eksempel en svulst eller gallestein. Mer uvanlig, kan gulsott være forårsaket av stoffer som har samlet seg i leveren cellen. For eksempel kan akkumulering av jern (hemokromatose) resultere i gulsott, som kan akkumulering av kobber (Wilsons sykdom). Enkelte medikamenter kan også føre til gulsott, som noen medisiner kan forårsake betennelse i leveren eller gallegangen.

Problemer forårsaket av gulsott

I tillegg til å snu huden gul, kan gulsott føre en person til å bli svært kløende (den medisinske betegnelsen er "kløe"). Ifølge medicinenet, com, kan kløe være så intens at noen mennesker vil skrape huden rå, har problemer med å sove, og i sjeldne tilfeller, begå selvmord. For det meste er imidlertid problemer forbundet med gulsott oppstår fra den underliggende medisinske tilstanden forårsaker gulsott.

Diagnose

Gulsott er diagnostisert av en fysisk eksamen og observasjon av en lege. Men like viktig å vurdere at pasienten lider av gulsott er å bestemme grunnen til pasienten er gulsott. Således vil en lege sannsynlig bestille en serie blodprøver, inkludert: en "serum bilirubin", som måler mengden av bilirubin i blodet; en "komplett blodprosent" som vil gi informasjon om komponentene i de røde blodceller, hvite blodceller og blodplater; "Protrombintid", en test som måler blodets evne til å koagulere. I tillegg, kan en lege ønsker å gjøre en ultralyd av leveren for å bestemme om den er oppsvulmet eller på annen måte unormal, og / eller en biopsi av leveren, hvor et stykke av levervevet blir fjernet kirurgisk for å bli analysert i et laboratorium.

Behandling

Fordi gulsott ikke er en sykdom, men bare et symptom på en sykdom, behandling varierer avhengig av den underliggende tilstand som forårsaker gulsott. For eksempel, hvis den gulsott er forårsaket av en blokkert gallegang, vil behandlingen være å fjerne blokkeringen. Hvis medisinen er årsaken til leveren eller gallegangen for å bli opphisset, vil pasienten få beskjed om å slutte å ta medisinen.

Bukspyttkjertelen insuffisiens tegn og symptomer hos voksne

Bukspyttkjertelen insuffisiens tegn og symptomer hos voksne


Bukspyttkjertelen er et organ som ligger i øvre del av magen bak magen. Bukspyttkjertelen er ca 6 til 8 inches lang hos voksne. Det er fylt med rør som kobles sammen for å danne en enkelt åpning som går inn i tarmen. Enzymene bukspyttkjertelen produserer flyten gjennom rørene og inn i tarmen hvor de bryter ned protein, fett og karbohydrater for å bli absorbert av kroppsvevet. Når en person har en pankreatisk insuffisiens, er pankreas ikke produserer nok enzymer og kan resultere i feilernæring.

Diaré

Diaré er en av de mer vanlige symptomene med en pankreas-insuffisiens. Mens normal diaré er rett og slett en vannaktig avføring, diaré som kommer fra et enzym insuffisiens vil ha fettdråper i avføringen.

Ubehag i magen

Ubehag i magen kan oppstå fra en bukspyttkjertelen insuffisiens. Mangelen på skikkelig enzymer resultater i protein, karbohydrater og fett i maten fortært å ikke bli brutt ned skikkelig. Noen mennesker kan oppleve krampe-lignende smerter og andre kan oppleve skarpe smerter. Gastrointestinale problemer er et vanlig symptom, og kan forårsake ekstremt ubehag i underlivet.

Unormal avføring

Folk som ikke opplever diaré kan ha blek, foul smelling og klumpete avføring. Krakken vil ofte være vanskelig å skylle eller holde fast ved siden av toalettet. Det er ofte fettdråper som ser ut som oljedråper som flyter i vannet etter at avføring har spylt. Noen mennesker kan også se slim i avføringen.

Uforklarlig vekttap

Den vekttap assosiert med en bukspyttkjertelen insuffisiens vil oppstå plutselig. Mennesker som opplever vekttap vil ikke ha en grunn for vekttap å skje. De vil normalt fortsatt ha en god appetitt og spiser regelmessig, men fordi kroppen ikke er absorberende nok protein, karbohydrater og fett, vil de gå ned i vekt.

Flatulens

Flatulens er rett og slett gass. Personer som lider av bukspyttkjertelen insuffisiens kan oppleve hyppig flatulens. Ofte ganger, dette vil bli fulgt med magekramper og være svært ubehagelig. Det er over-the-counter medisiner som GasX og Beano som kan hjelpe lindre ubehag.

Årsaker til gulsott hos voksne

Gulsott er en medisinsk tilstand som vanligvis rammer nyfødte, men kan forekomme hos voksne også. Gulsott er faktisk ikke er en sykdom, men vanligvis er en indikasjon på sykdommen. Den er karakterisert ved den gule pigmentering av huden, og det hvite i øyet. Andre symptomer inkluderer en lys, nesten hvit avføring og mørk urin. Skade på leveren er en primær årsak til gulsott. Det er mange forskjellige sykdommer som kan forårsake leverskader og andre forhold som fører til gulsott hos voksne.

Bile Duct Blokkering

Gulsott skyldes oppbygging av bilirubin, som er et biprodukt av legemet forårsaket når nye røde blodceller lages. Gamle blodceller, behandles som avfall, og hemoglobin innsiden av dem blir til bilirubin, som skaper den gule pigmentering. Den bilirubin da gjør seg inn galle som reiser fra leveren til tarmene. Ved denne prosessen blir forstyrret av gallegang blokkering, kan bilirubin bygge opp, forårsaker gulsott. Vanlige plager som forårsaker gallegang blokkering er gallestein eller svulster.

Alkoholisk levercirrhose

Langsiktig alkoholmisbruk spiller en stor rolle i skrumplever eller leversykdom. I USA er alkoholisme den viktigste årsaken til utvikling av skrumplever hos voksne. Avhengig av kroppens toleranse for alkohol, er mengden av alkohol konsumert som kan forårsake skade varierer fra person til person. Den skade på leveren forårsaker bilirubin oppbygging, noe som fører til gulsott. Andre symptomer på skrumplever er diaré, kvalme og oppkast, tap av vekt og tørr, kløende hud.

Hepatitt

Hepatitt er når leveren blir betent. Det finnes mange typer hepatitt, inkludert viral hepatitt, hepatitt A, B, C og D. Hepatitt A, B, C og D er vanligvis forbundet med narkotikarelaterte komplikasjoner. Visse medisiner, inkludert paracetamol, ibuprofen og naproksen, har vært kjent for å forårsake leverbetennelse som kan føre til hepatitt. Leveren bidrar til å bryte ned medikamenter i legemet, og for noen mennesker er prosessen langsommere. I noen tilfeller kan til og med normale doser av disse medikamenter forårsake leverskader. En annen type denne sykdommen, autoimmun hepatitt, kan være gått ned genetisk og kan kreve en levertransplantasjon.

Hemolytisk anemi

Hemolytisk anemi oppstår når røde blodceller blir ødelagt for tidlig, forårsaker en alvorlig reduksjon i antallet av røde blodceller i kroppen. Når benmargen ikke kan produsere nok røde blodceller for å erstatte de ødelagte røde blodceller, blodmangel vil forekomme. Symptomer kan inkludere gulsott, frysninger, veldig blek hud, tretthet og levende hjerterytme. Det finnes flere typer hemolytisk anemi, noen av de mer vanlige å være hemoglobin SC sykdom, elliptocystosis, ovalocystosis, sigdcelleanemi, og malaria.

Bukspyttkjertelkreft

Omtrent en tredjedel av kreft i bukspyttkjertelen er forårsaket av bruken av sigaretter. Kreft i bukspyttkjertelen har en tendens til å påvirke menn mer enn kvinner, og er vanligvis mer vanlig hos røykere eller folk som er overvektige. En tumor i bukspyttkjertelen kan føre til at galleobstruksjon som kan føre til gulsott. Andre symptomer inkluderer ryggsmerter, diaré, tretthet, vekttap og brekninger. Prognosen er vanligvis negativ; i om lag 80 prosent av personene som har kirurgi for å fjerne bukspyttkjertelsvulster, har kreften allerede spredt seg til andre deler av kroppen og er ubrukelige.

Hvordan gjenkjenne kolikk symptomer

Hvordan gjenkjenne kolikk symptomer


Det er anslått at så mange som én av fem babyer lider av kolikk. Ordet blir brukt for å beskrive en rekke symptomer som oppstår hos unge spedbarn, karakterisert ved lange perioder med ellers uforklarlig gråter. Foreldre til barn med kolikk ofte føler seg overveldet og hjelpeløs i møte med barnets ubehag og høyt jammer. Det er viktig for foreldre å gjenkjenne symptomer for å diskutere behandlingen og ledelse med barnets barnelege. Les videre for å lære å gjenkjenne kolikk symptomer.

Hvordan gjenkjenne kolikk symptomer

•  Beregn en alder av barnet, husk at en alder av premature barn er basert på anslått forfall, ikke fødselsdato. Kolikk symptomer begynner vanligvis på rundt tre ukers alder, topp på to måneder gammel og begynner å avta på ca fire måneder.

skjelne om det er en rimelig forklaring for babyens fussiness, for eksempel sult eller åpenbare tegn på skade. I motsetning til de fleste babyer, som gråter for å angi et spesifikt behov, kolikk babyer gråter for lange perioder av gangen, tilsynelatende uten noen åpenbar grunn.

gjenkjenne mønstre i gråteepisoder. Lange perioder med utrøstelig gråt som alltid oppstår på samme tid (s) av dagen, spesielt rett etter fôring eller i skumringen, er en indikator på kolikk.

Legg merke til om barnet ditt synes å være rastløs eller juling rundt og ser ut til å ha magesmerter. En baby som bringer knærne opp mot hennes finitt magen og beveger seg rundt hvileløst stiller klassiske symptomer på kolikk.

Legg merke hvis gråt spell stopper rett etter at barnet har avføring, burps eller passerer gass, da dette er svært vanlig i tilfeller av kolikk. Det er også sannsynlig at han vil sove godt når episoden har gått.

Unngå årsakene til kolikk

undersøke om det er en mulighet for laktoseintoleranse. Laktose er det sukker som finnes i kumelk, morsmelk og de vanligste typer formel. Fordøyelsessystem av babyer som er laktoseintolerante ikke er i stand til å bryte ned sukkeret, forårsaker overdreven gassiness og generell abdominal nød.

Unngå å mate babyen kumelk eller biprodukter av disse. Noen kolikk babyer er spesielt følsomme for proteiner som finnes i kumelk. Spedbarn under 12 måneders alder er ikke ment å innta kumelk, men mange formler inneholder proteinet. Det kan også bli sendt til babyen hvis en ammende mor spiser meieriprodukter på en jevnlig basis.

Pass på at barnet ditt ikke svelger store mengder luft. Babyer svelge luftbobler både når fôring og gråt. I mange tilfeller, kan vinden blir fanget i tarmen, slik at kramper og smerte assosiert med kolikk.

Hint

  • Kolikk fortsetter å være litt av et medisinsk mysterium. Som alltid, har barnet ditt fullt evaluert for å utelukke andre årsaker til hans symptomer før settling på en diagnose av kolikk.

Tegn og symptomer på cystisk fibrose i Voksne

Tegn og symptomer på cystisk fibrose i Voksne


Cystisk fibrose (CF) er en kronisk og progressiv sykdom som påvirker kroppens slim kjertler, som fører til alvorlige fordøyelses og respirasjonsproblemer. Ifølge den nasjonale hjerte lunge og blod Institute, i USA, dette ofte dødelig genetisk sykdom påvirker om lag 30 000 barn og voksne. Vanligvis CF generelle symptomer inkluderer svette blir for salt, noe som resulterer i legemet mister for mye salt i løpet av svette. Dette kan føre til dehydrering, svakhet, økt hjertefrekvens, heteslag, tretthet, lavt blodtrykk og i verste fall død.

Reproduktive Symptomer

Menn diagnostisert med CF er født infertile fordi de ikke har en sædlederen, sier den nasjonale hjerte Lung and Blood Institute. De vas deferens er røret som fungerer til å levere spermier fra testikkel til penis. En kvinnen diagnostisert med CF på den annen side vil ha problemer med å bli gravid fordi slim vil ha en tendens til å blokkere cervix.

Luftveissymptomer

Personer med CF vil ha tykt og klebrig slim som normalt bygger seg opp i luftveiene. Slim buildup tillater bakterier å lett vokse og utvikle infeksjoner. Slike infeksjoner kan forårsake blokkeringer i luftveiene, som fører til hoste som samler opp slim som kan ha nærværet av blod.

CF-pasienter kan også oppleve lunge infeksjoner som er forårsaket av bakterier som vanligvis ikke reagerer på antibiotika. For eksempel en lungeinfeksjon forårsaket av en viss bakterier som kalles mucoid Pseudomonas, er vanlig hos personer som har blitt diagnostisert med CF; får denne infeksjonen kan være et tegn og symptom på CF. CF-pasienter vil også ofte oppleve bihulebetennelse, bronkitt og lungebetennelse. Slike infeksjoner kan føre til langvarige skader i lungene, i henhold til nasjonale hjerte Lung and Blood Institute.

Fordøyelsessymptomer

Slim som skaper blokkeringer i kanaler eller rør i bukspyttkjertelen vil hindre dets enzymer fra å nå tarmen. Uten slike enzymer er til stede i tarmen, proteiner og fett kan ikke fullt ut absorberes av fordøyelsessystemet. Dette kan føre til hyppig diaré sammen med klumpete, fettete og illeluktende avføring. Å ha for mye gass eller opplever forstoppelse i tarmen kan også føre til magesmerter. For mer alvorlige tilfeller av CF, vil andre tegn og symptomer inkluderer pankreatitt, rektal prolaps, leversykdom forårsaket av blokkert eller betent galleganger, gallestein og diabetes, sier den nasjonale hjerte Lung and Blood Institute.

Patofysiologien Hyperbilirubinemi i Voksne

Hyperbilirubinemi er en tilstand karakterisert ved unormal oppbygging av pigmentet bilirubin i blodet. Avhengig av årsaken, kan individer med hyperbilirubinemi oppleve et bredt spekter av funksjonelle endringer eller pathophysiologies, forbundet med syndrom.

Normal Bilirubin Elimination

Bilirubin er sluppet ut i blodet i løpet av normal nedbrytning av røde blodceller, ifølge Merck Manuals Online Medical Library. Normalt samler kroppen bilirubin i leveren og eliminerer det gjennom avføring, melder Medline Plus.

Bilirubin dannes

Hyperbilirubinemi hos voksne oppstår når kroppen ikke kan eliminere tilstrekkelige mengder bilirubin. Mulige årsaker til bilirubin oppbygging inkluderer leverskade eller overbelastning, overdreven nedbrytning av røde blodceller, og blokkering av bilirubin mellom leveren og tarmene, i henhold til Medline Plus.

Gulsott

Bilirubin buildup utløser ofte gulfarging av hud, kroppsvæsker og / eller øyne, en tilstand som kalles gulsott, ifølge laboratorietester Online.

Patofysiologi Faktorer

Den nøyaktige progresjon eller patofysiologien av hyperbilirubinemi varierer med den underliggende årsaken til tilstanden. Kjente årsaker til voksne omfatter gallegang hindringer, akutt hepatitt, lever arrdannelse (skrumplever) og arvelig tilstand som heter Gilbert syndrom, ifølge Lab tester på nettet.

Behandling

Behandling av funksjonelle endringer utløst av hyperbilirubinemi eller gulsott avhenger også de underliggende årsakene, konstaterer Medline Plus.

Homøopatisk middel for kolikk

Blant de mange gledene ved å bringe hjem en ny baby, kan de erfaringer som følger med rollen som en ny eller erfaren forelder noen ganger utgjøre interessante dilemmaer. Mens de lærer å tilpasse og justere til en ny måte å leve og sove, kan de ubarmhjertige rop og skrik av en kolikk babyen være ganske rystende. Bruk av homøopatiske midler for kolikk hos spedbarn, eller voksne, kan lindre stress forårsaket av slike smerter.

Homøopatisk middel for kolikk

Bruk Magnesia Phosphorica og / eller Colocynthis å lindre kolikk smerter forårsaker irritasjon og hva som kan synes å være nervøsitet. Drikke varm væske, gni magen, eller plassere noe varmt å varme, for eksempel en varmepute eller varmeflaske på magen kan også få hjelp til kolikk lider. Magnesia Phosphorica og / eller Colocynthis er egnet for både babyer og voksne. Å administrere til babyer sette en dose (6c eller 12x) av Magnesia og / eller Colocynthis (disse to rettsmidler er trygge å bruke sammen) inn i barnets flasken og la den oppløses i en liten mengde vann, så gi til babyen. Ved hjelp av en pipette, presse en full dropper del inn i babyer munnen ca 3 ganger om dagen i 2 dager. Hvis du etter 2 dager symptomene ikke blir bedre, må du avslutte rette og ta kontakt med barnets lege.

Bruk Magnesia muriatica å lindre kolikk smerter som kan være ledsaget av forstoppelse og avføring som er grønn i fargen. Inntaket av kumelk kan også forårsake slike discomforting smerter. I tillegg til krakk misfarging, kan anstreng også følge bestått av små og nutty-aktig avføring. Magnesia muriatica kommer i tre forskjellige former, pille / tablett, flytende og skjær. Uansett hvilken form du velger å bruke (væske bør gis til babyer), dette sammen med de andre virkemidlene som er nevnt i denne artikkelen er mild i naturen. Derfor kan 6c eller 30c gis til voksne, babyer og barn.

Bruk Chamomilla hvis kolikk smerter forårsaker en spyleeffekt i ansiktet, og hvis magen er hoven eller utvides med gass. Også, hvis personen (baby eller voksen) er ekstremt følsomme for smerte og navlen området av magen opplever stort ubehag, vil den beroligende effekten av Chamomilla bringe lettelse. Chamomilla kan kjøpes i granulat form og gitt til barn og babyer. To skjeer av granulat kan gis til voksne og barn om tre ganger per dag, eller hvert 15. minutt. Den Chamomilla vil oppløses i munnen. For babyer, kan kornene være plassert i en flaske med vann og gitt til babyen (koke 5 ml vann og fikk avkjøles før administrering).

Ta Carbo vegetabilis å bringe lettelse når det er raping og smerter forbundet med kolikk. Hvis personen synes svak, svak og ansiktet hans synes synlig blek, kan dette midlet bidra til å få kroppen fungerer som den skal igjen. Gi en dose (9c, 12x eller 30x) av Carbo vegetabilis til barnet i en 8 oz flaske med vann, deretter presse noen dråper inn i babyens munn ca 3 ganger per dag inntil bedring er sett.

Gi Nux vomica til en person som opplever kolikk smerter og oppblåsthet å få noen lettelse. Misbruker alkohol, kaffe eller andre sentralstimulerende produserende saken kan resultere i kolikk ubehag. Nux vomica vil også hjelpe i de tilfeller hvor en person ser ut til å være engstelig, irritert eller irritert som følge av smertene. Nux vomica er en muntlig væske som kan gis til voksne og barn 12 år og eldre (10 dråper, 3 ganger per dag). Dette midlet kan gis til babyer i sine flasker, men rådfør deg med legen din først.

Hint

  • Som med noen form for medisin administreres eller tatt, les instruksjonene på flasken for spesifikke instruksjoner.
  • På grunn av det milde og milde natur av homøopatiske midler, administrere mer enn en gang vil ikke utgjøre noen skade på babyer eller voksne. Men hvis ingen synlige tegn på helbredelse er sett etter bruk for mer enn et par dager på 3 til 4 ganger per dag, ta kontakt med din lege.

Hva er årsaken til kolikk hos spedbarn?

Foreldre til et spedbarn med kolikk vet hvor frustrerende det kan være når deres nye baby gråter i timevis tross alle forsøk på å trøste og trøste ham. Dessverre er det ingen klare svar på spørsmålet om hvordan å holde en kolikk baby fra å gråte. Leger og forskere har mange teorier om hva som forårsaker kolikk hos spedbarn, men grunnen til at så mange spedbarn utvikler kolikk er fortsatt noe av et medisinsk mysterium.

Funksjoner

Nye foreldre lurer på om deres baby har kolikk bør holde styr på sine babyens symptomer og kontakte henne barnelege. Den gamle tommelfingerregel for å avgjøre om en baby har kolikk er hvis barnet gråter i tre timer eller mer per dag, i minst tre dager i uken, og i tre uker eller lenger. Spedbarn med kolikk fortsette gråt tross alle normale innsats for å berolige eller komfort.
Symptomer på kolikk inkluderer gråt, reflux, magekramper eller sammentrekninger, gryntende i ubehag, balled opp nevene, røde ansikter, og generelt stress og spenninger i musklene.

Typer

Kolikk med stabilisert symptomer som ikke blir verre og ende etter en periode på noen uker til noen måneder regnes som "normal" og legene tror det kan bare være en del av hvordan et spedbarn tarmsystem accustoms seg til de første ukene og månedene av liv.
Kolikk som ser ut til å forverres, ikke reagerer i det hele tatt til kolikk-trøstende teknikker, og forstyrrer normal vektøkning er muligens forårsaket av gastrointestinale problemer, allergier eller psykologiske årsaker.

Årsaker

Hva som forårsaker kolikk hos spedbarn har ikke blitt fullt ut bevist av forskere, men det er flere sannsynlige årsaker.
Det første settet av muligheter innebærer gastrointestinale problemer som reflux, overfølsomhet for gassy mattilbudet av moren, og enten en hyperaktiv eller umoden tarmkanalen.
Allergi mot kumelk i mors kosthold eller til formelen er også vurdert mulighetene for hva som forårsaker kolikk hos spedbarn. Proteinet i kumelk som er et allergen for mange voksne er gått til fordøyelsessystemet til det diende barnet når mor drikker melk eller spiser melkeprodukter og kan forårsake intestinal opprørt. Dette er den samme mulig kolikk-forårsaker allergi at babyer som drikker kumelk-basert formel kan også oppleve. For å bidra til å løse disse mulige årsaker til kolikk, leger anbefaler å eliminere meieri fra morens kosthold eller bytte til en laktose-fri formel.
Mulige følelsesmessige eller psykologiske årsaker til kolikk inkluderer en stressende mor-barn relasjonen (typisk mer vanlig med den førstefødte) og total mors angst. Denne teorien antyder at angst og stress på mors del er anerkjent av barnet og i sin tur fører til stress i barnet, som bevis i seg selv gjennom gastrointestinale problemer.

Forebygging / løsning

Mens det ikke er noen medisinske behandlinger for å "kurere" kolikk, kosttilskudd endringer enten i mor eller i type formel gitt til spedbarn kan bidra til å forbedre kolikk hos noen spedbarn. I tillegg leger anbefaler visse teknikker som kan bidra til å forbedre spedbarn kolikk symptomer. Noen av disse tipsene har tregere, hyppigere feedings, pumping barnets ben opp til magen hennes for å bidra til å eliminere gass, mage massasje, varme bad, speil, og bære barnet i en slynge eller bærer.

Betraktninger

Kolikk bevis vanligvis seg selv i løpet av de tre første ukene av et barns liv og varer ikke lenger enn tre måneder. Omtrent 20 prosent av spedbarn har kolikk, og mens hva som forårsaker kolikk hos spedbarn er uklart, har flere observasjoner blitt dokumentert av forskere. Kolikk ser ut til å mer vanlig i firstborns, babyer som ammes, eldre og mer utdannede mødre, mer stresset og engstelige mødre og mødre som spiser brokkoli, blomkål, kål, løk, sjokolade og melk.

Kolikk og Milk

Kolikk forårsaker smerte for babyer og deres foreldre alike. En baby som stadig skriker og gråter etter å ha spist kan ha en intoleranse mot melk eller meieriprodukter.

Kolikk

Barneleger bruker ordet "kolikk" for å beskrive hyppige, vedvarende mage nød i en baby. Standard kolikk symptomer inkluderer intens gråt eller jammer, oppblåsthet og forstoppelse eller diaré, ifølge AskDrSears.com.

Amming

Mødre som spiser gassproduserende matvarer som meieriprodukter, cruciferous grønnsaker, krydder eller visse korn kan overføre vanskelig å fordøye stoffer til sine babyer gjennom sin egen morsmelk.

Kumelk

Babyer kan lider av laktoseintoleranse akkurat som voksne kan. Kumelk inneholder et protein som kan velte en babyens mage, enten gjennom direkte konsum eller gjennom morsmelken av en mor som bruker kumelk.

Melk formler

En melk formel vil ikke spare en baby fra kolikk hvis det inneholder laktose fra kumelk. En laktose-sensitive babyen bør få laktosefrie eller hypoallergenic formel.

Strategi

Foreldre til kolikk babyer bør undersøke sine egne dietter og deres barnets kosthold for potensielt irriterende mat, eliminere én mistenkt mat på en gang i en "eliminasjonsdiett" før de vet nøyaktig hvilken mat / s for å unngå.

Infacol for kolikk

Infacol for kolikk


Infacol er et merkenavn av væsken medisiner simethicone, også stavet simetikon, laget av Forest Laboratories UK Limited. Den brukes til å behandle kolikk hos babyer. Infacol er tilgjengelig i Storbritannia og enkelte andre land. Infacol er en over-the-counter medisiner, noe som betyr at ingen resept er nødvendig å kjøpe det. I motsetning til enkelte andre Spedbarnskolikk medisiner, kan Infacol brukes til nyfødte.

Funksjon

Gass forårsaker kolikk smerter i små babyer. Men det er ikke kjent hva som forårsaker gassen hos unge spedbarn eller hvorfor kolikk løser seg ofte etter når barnet er tre måneder gamle, ifølge Mayo Clinic. Simethicone i Infacol bidrar til å redusere gass i fordøyelsessystemet ved å hindre små gassbobler fra å delta sammen til å gjøre de store gassbobler som presser mot de indre organ vegger og forårsake smerte.

Dosering

Administrere medisiner før fôring og før sengetid for å hindre at gass. Rist Infacol flasken slik at innholdet blir jevnt blandet. Bruke dropper gitt, klem myk pære på de to eller tre ganger for å trekke medisinen opp røret. Tørk av overflødig væske, slik at det ikke drypper. Plasser dråpe forsiktig til baksiden av barnets tunge. Noen babyer kan instinktivt begynne suger. Klem pæren.

Time Frame

Ifølge Forest Laboratories, fungerer Infacol best over noen dager, så ikke forvent at det skal fungere på den første dagen. Symptomer på kolikk som gråtende bør forbedre etter fire dager. Hvis ikke, øke dosen til to drop fulle av Infacol. Men hvis det fortsatt ikke fungerer etter ytterligere tre dager, ta kontakt med en lege eller barnelege.

Advarsel

Selv simethicone er funnet i mange voksne anti-gass over-the-counter medisiner som Gas-X eller Mylanta, ikke gi disse medikamentene til en baby. De vil være altfor sterk for en baby og flytende medisiner er ofte altfor tykk for en baby å enkelt svelge. Bruk bare dråper som er laget for babyer eller utformet for å bli blandet inn i barnets formel.

Ekspertråd

Foruten å gi Infacol, er det flere andre ting en vaktmester kan gjøre for å lindre kolikk hos babyer, ifølge Mayo Clinic. Å gi barnet en smokk kan bidra til å slappe babyen; å sette på musikk eller synger mykt kan også bidra til å slappe babyen og kan bidra til å ta oppmerksomheten bort fra smerten. Eliminer krydret eller gass-forårsaker matvarer som bønner og kål fra mors kosthold om babyen er ammet.

Best Infant Formula for kolikk

Har du et spedbarn som ikke vil slutte å gråte? Kolikk er et vanlig problem blant nyfødte som kan la deg følelsen utslitt og overveldet. Det begynner ofte rundt 3 ukers alder og kan forverres. For noen spedbarn, kan det fortsette inntil 6 måneders alder, men det stopper normalt før den tid. Kolikk spedbarn får ofte rød i ansiktet og gråte ukontrollert, ofte på kvelden. Noen babyer blir masete etter å ha spist og kan passere gass.

Vanlige Beliefs

Det finnes flere ulike oppfatninger om årsaken til kolikk. En vanlig oppfatning er at kolikk er forårsaket av en følsomhet for kumelk. En annen er at barnet ikke har fordøyelsesenzymer for å bryte ned proteinene. Disse skaper gass i tarmen --- og smerte for barnet ditt. Forskning utført ved University of Texas Health Science Center viser at kolikk kan være forårsaket av bakterier, ifølge Science Daily.

Vil Endre Formula Hjelp?

Hvis du er formelen mate babyen din, kan svaret være så enkelt som å bytte merker av formelen. Din barnelege kan anbefale noen forskjellige typer formel for å redusere kolikk hos spedbarn.

Melk Basert Formula

Carnation god Start inneholder proteiner som kan brytes ned av kroppen i mindre biter og gjør det lettere å fordøye. Denne formelen er ofte brukt for kolikk spedbarn som ikke har en følsomhet for melkebaserte formler. Hvis barnelege mistenker at barnet ditt er følsom for kumelk, så dette er ikke det beste alternativet og kan gjøre kolikk verre.

Soy Basert Formula

Nutramigen og Alimentium er soyabasert, hypoallergeniske formler. Soya-basert formel er ofte dyrere enn de melkebaserte alternativer, men mange kolikk babyer viser en nedgang i gråt og andre symptomer.

Betraktninger for Infant Kolikk

Snakk med ditt barns barnelege om bekymringer over babyens gråt. Dette vil bidra til å utelukke andre mulige problemer, for eksempel reflux og gi deg en mulighet til å forstå spedbarn kolikk. Hvis du endrer formelen ikke virker, diskutere metoder som kan minimere gråt, slik som spedbarn massasje, varme bad og rytmiske lyder. Hvis du føler deg overveldet, husk at du ikke er alene og at det finnes andre som er i en lignende situasjon. Koble med foreldrene til kolikk spedbarn kan føre deg til nye måter som hjelper barnet ditt føle deg komfortabel.

Kronisk forstoppelse hos voksne

Mange voksne opplever en sporadiske anfall av forstoppelse, noe som vanligvis ikke signalisere en fordøyelsesproblem. Imidlertid kan kronisk forstoppelse stammer fra tilstander som irritabel tarmsyndrom eller fattig diett. Forstoppelse refererer til sjelden avføring; syke kan ha færre enn tre avføring i uken. Dette fører til en rekke andre ubehagelige symptomer som mage oppblåsthet, gass og magesmerter. Du kan ta skritt for å løse problemet.

Fiber Kapsler

Voksne trenger mellom 20 og 35 gram fiber om dagen. Å spise mindre enn det anbefalte beløpet kan be forstoppelse og andre fordøyelses helsemessige symptomer. Ta en fiber supplement til å motta din daglige tilførsel og øke inntaket av fiber-matvarer som frukt, grønnsaker, korn, pasta, nøtter og hele korn.

Regelmessig trening

Mangel på fysisk aktivitet er en annen vanlig årsak til forstoppelse hos voksne. Tenkt å tilbringe minst 30 minutter om dagen engasjerende i noen form for fysisk aktivitet: Sykle, gå en tur, jogge eller gå på treningsstudio.

Tilstrekkelig væske

Hvis du drikker for lite væske, er det mer sannsynlig å oppleve hard avføring og forstoppelse. Drikkevann, juice og koffeinfri te øker utskillelse i tarmen. Drikk minst åtte glass vann om dagen; og unngå koffein og alkohol.

Avføringsmidler

Bruke avføringsmidler som en siste utvei. Disse medikamentene er tilgjengelige over-the-counter, og de vanligvis mykne avføring og lindre forstoppelse innen 12 til 24 timer. Men avføringsmidler er vanedannende, og overforbruk kan forstyrre kroppens normale rytme. Les pakningen og ta medisiner som anvist.

Når å søke legehjelp

Kronisk forstoppelse som ikke svare på hjem rettsmidler innen tre uker krever legehjelp. Selv om de fleste anfall av forstoppelse er harmløse og ikke bety et alvorlig problem, kan forstoppelse peke på en alvorlig underliggende tilstand som tykktarmskreft og eggstokkreft.

Navel brokk symptomer hos voksne

Når kroppens vev eller et internt organ spretter ut av sin normale plass i kroppen, kalles det en brokk. En navle brokk --- også kjent som en navlebrokk - kan ofte sees hos nyfødte babyer, men de kan påvirke folk i alle aldre. De oppstår når en del av tarmen presser gjennom et svakt punkt i bukveggen, forårsaker en bule. Navle brokk symptomer hos voksne er ofte forskjellige fra de i barn.

Årsaker

Noen mennesker er født med svake mage vegger, noe som gjør dem utsatt for brokk. Alder kan også være en medvirkende faktor til veggens svekkelse. Men flertallet av navle brokk er sett hos personer som er overvektige og hos kvinner som nettopp har født. The Mayo Clinic antyder at kvinner som har hatt flere svangerskap kan også være i fare. Ascites, som er en tilstand som fører overskytende fluidum å samle seg i bukhulen, kan også være en underliggende årsak.

Symptomer

Den mest åpenbare navle brokk symptom hos voksne er det uforklarlig bule rundt navlen. Bule kan være mer merkbart når løfte tunge gjenstander, hoste eller på annen måte belastende. Huden kan også være rød eller følsomme for berøring. Hvis du ikke ser klump, kan du føler det når du trykker på navlen din, selv om du kanskje ikke føler det eller se det når du ligger nede.

Diagnose

En lege kan vanligvis oppdage en navle brokk under eksamen. En ultralyd kan også gis for å bestemme det beste løpet av behandlingen.

Behandling

Legen vil legge pasienten på ryggen og prøve å presse, eller redusere, brokk tilbake på plass. Hvis dette ikke fungerer, vil legen vanligvis anbefale operasjon. I løpet av den kirurgiske prosedyren et innsnitt er gjort i bunnen av navlen, og brokk vev er returnert til sin rette plass i magen. Navlebrokk kirurgi er vanligvis utføres på poliklinisk basis.

Komplikasjoner

Det er alltid en sjanse for at en del av tarmen vil bli sittende fast i den svulmende posisjon. På dette punktet legen ikke vil være i stand til å presse den inn igjen, og det er referert til som en strangulated brokk. Blodstrømmen i en strangulated brokk vil stoppe, forårsaker smerte, kvalme og oppkast. Akutt kirurgi er nødvendig for å behandle dette problemet.

Hvordan behandle kolikk i en voksen

Kolikk er en samlebetegnelse for reoccurring magesmerter. Selv om dette ikke alltid er koblet til fordøyelsessystemet, er oftest kolikk som noe problem med røtter i en ut av balanse fordøyelsesprosessen.

En gjennomsnittlig amerikansk kosthold inneholder forbindelser, kjemikalier og legemidler som ofte skader ernæringsmessig og bakteriologiske balanse som må være til stede i fordøyelsessystemet for å skape og opprettholde fordøyelses trivsel. I tillegg har de fleste bearbeidet mat ikke innføre i fordøyelsesprosessen enzymer og probiotika som trengs for kroppen å fullstendig bryte ned mat og absorbere næringsstoffer. Enkelte kosttilskudd kan betydelig hjelpe til å skape og opprettholde fordøyelsen helse hos voksne.

Hvordan behandle kolikk i en voksen

Tilskudd og kosttilskudd endringer å behandle voksne Kolikk

•  Identifiser kosttilskudd som inneholder naturlig forekommende eller organiske probiotika. Introdusere disse kosttilskudd inn i fordøyelsessystemet i henhold til produsentens instruksjoner. Probiotika som acidophilus og bifidus er bakterier som bor i nedre fordøyelsessystemet. Disse positive bakterier er nødvendig for kroppen å bryte ned og absorbere næringsstoffer fra maten. Snakk med din lokale helsekost eller kosttilskudd butikkansatt til å identifisere produkter med et positivt omdømme.

Ta kosttilskudd som inneholder naturlig forekommende eller økologisk mat enzymer. Enzymer er til stede i naturlig mat, økologisk produksjon og ubehandlet korn. De hjelpe kroppen i ferd med bearbeider mat. Ofte er kolikk hos voksne et resultat av den lave enzym teller i matvarer som er behandlet, pakket og frosset.

Legg til råvarer, mørke bladgrønnsaker og hele, ubehandlet korn til kosthold. Disse matvarer er høy i enzymer og vil hjelpe fordøyelsen helse. Regjeringen næringspyramiden anbefaler fem porsjoner med frisk frukt og grønnsaker per dag. Økologisk mat inneholder flere enzymer og probiotika enn ikke-økologisk variasjon, så spiser dem på en jevnlig basis for å bidra til bedre helse og et mer balansert fordøyelses helse.

Drikk en porsjon per dag av en naturlig frukt eller frukt og grønnsaker juice blanding. De samme fordelene som kan oppnås fra økologiske produkter er tilgjengelige i økologisk frukt og grønnsaksjuice. Plukk fra mørke frukter, for eksempel kirsebær, blåbær eller granatepler. Juice fra gulrøtter, rødbeter, agurk og squash er også høy i næringsstoffer for fordøyelsen helse og naturlig søt.

Hint

  • Hvis lider av kolikk eller fordøyelses dårlig helse, gjøre små endringer i kostholdet ditt. Prøv mer ferske matvarer og eliminere mengden av bearbeidede matvarer i kostholdet ditt litt om gangen.
  • Før du gjør noen betydelige endringer i kostholdet ditt, diskutere situasjonen med legen din. Kolikk kan være et symptom på en mer alvorlig tilstand, for eksempel en matallergi. Spør din lege om homøopatiske midler og oppsøke andre fagfolk med et vell av kunnskap på dette området.

Catnip & fennikel for Infant Kolikk

Catnip & fennikel for Infant Kolikk


Når en baby lider av kolikk de ikke lider alene. Foreldre lider av skyldfølelse og hjelpeløshet i tillegg.

Årsaker

Fanget i tarmen gass kan føre til kolikk. Noen kolikk er også forårsaket av spasmer av den nye babyens tarmer.

Signs

Noen tegn på kolikk er Long gråt jags mer enn tre ganger i uken, trekke bena opp til sin mage, stramme nevene, magen følelsen hardt, hyppig passering av gass og gråt som høres ut som barnet hadde det vondt.

Velge en Remedy

Det er over-the-counter kolikk medisiner, men noen ganger man ikke ønsker å ta en kjemisk tilnærming. Det er beroligende bevegelser som klappe eller hoppende barnet, men disse fungerer ikke alltid. For noen en urtemedisin er den perfekte løsningen.

Kattemynte og fennikel

En te av kattemynte og fennikel kan lette symptomene på kolikk og trøste barnet. Dette kan gis direkte til barnet, eller hvis en mor er breastfeeding hun kan drikke te og overføre fordelene til barnet.

Making The Tea

Hell en kopp kokende vann over to ts av tørket kattemynte blader og en teskje av fennikel. La teen bratt i 15 minutter, og sil grundig te. Hvis administrere direkte til barnet, la avkjølt. Doseringen er en cup for mor eller en dropper full for barnet.

Medisiner for kolikk

Medisiner for kolikk


Kolikk oppstår i babyer som er alt fra tre uker til tre måneder i alder. Mayo klinikken definerer kolikk som "gråter mer enn tre timer om dagen, tre dager i uken i mer enn tre uker i et ellers sunt velfødde baby." Synlige tegn på kolikk er forutsigbare gråteepisoder, intens høyfrekvent gråt og holdning endringer som krøllet opp ben, knyttede never og spente magemusklene.

Simethicone

Hvis kolikk symptomene ikke er lettet på egenhånd et medikament som heter simethicone kan bli foreslått av legen. Simetikon er et anti-skumningsmiddel som anvendes for å redusere oppblåsthet og ubehag forårsaket av overskudd av gassen i magen eller tarmen. Simethicone har ikke vist seg å være gunstig for kolikk babyer og noen ganger har flere negative effekter for spedbarn enn nyttig.

Probiotika

Probiotika er bakterier gunstig for en persons helse. Probiotika kan beskytte kroppen mot visse bakterier eller hjelp når en sykdom har kommet inn i kroppen. I tilfelle av kolikk, kan probiotika hjelpe barnet opprettholde en naturlig balanse mellom gode bakterier som det fremgår av Mayo-klinikken. Dette opprettholder av gode bakterier kan lindre symptomer på kolikk.

Alternativ medisin

De fleste naturlige løsninger for kolikk kan utføres hjemme. Urtete kan hjelpe lindre kolikk symptomer. Foreldre bør administrere urtete ett gram om gangen, og bør ikke stoppe formel eller ammer. Noen få dråper fennikel olje kan også bidra til å avlaste kolikk symptomer for barnet. Fennikel olje kan legges til formel eller morsmelk. Massasje terapi kan også være gunstig for en baby med kolikk. Foreldre eller omsorgspersoner kan massere babyen i opptil 15 minutter om dagen. Noen alternativ medisin bør diskuteres med legen før du faktisk bruker det.

Liste over matvarer som er lette å fordøye for voksne

Liste over matvarer som er lette å fordøye for voksne


Fordøyelse er prosessen med å bryte ned matvarer for å forsyne kroppen med næring og energi. Foods bland med fordøyelsesenzymer juice og bevege seg gjennom fordøyelseskanalen, fullfører i tynntarmen. Matvarer som fett eller proteiner kan ikke fordøye lett. Men noen matvarer er lettere å fordøye for voksne og passerer gjennom fordøyelsessystemet raskt, for eksempel yoghurt, bland karbohydrater og vanlig kylling. Moden og stuet frukt også fordøye lett.

Yoghurt

Yoghurt er en god kilde til kalsium for voksne som kan ha problemer bearbeider. Mange mennesker har problemer med å fordøye melkeprodukter på grunn av laktose (sukker). Imidlertid inneholder yoghurt laktase, enzymet som kreves for å bryte ned laktose for riktig fordøyelse. Yoghurt er laget med en bakteriell startkultur og pasteurisert melk. Bakteriene reagere med sukkeret og lage melkesyre, noe som gir yoghurt en skarp smak og kremaktig tekstur. Yoghurt er lett å fordøye på grunn av de levende bakteriekulturer, som hjelpemidler i fordøyelsen. Men noen yoghurt er varmebehandlet for å forbedre holdbarheten. Denne prosessen dreper de viktige bakterier og ikke lenger gjengir yoghurt nyttig for fordøyelsen, så velg yoghurt som er merket "live kultur." Yoghurt inneholder levende kulturer bør være nedkjølt og spist før utløpsdatoen.

Bland Karbohydrater

Bland karbohydrater er lett fordøyelig mat fra raffinert korn. Ifølge Mayo Clinic, de utvinne fra gastroenteritt - en betennelse i magen og tarmen som fører til kvalme og oppkast - bør lette tilbake til å spise med lett fordøyelig bland matvarer, for eksempel usaltet vanlig brus kjeks, tørr hvit toast og vanlig hvitt ris. Vanlig varmt havregryn, kremen av hvete og vanlig nudler er også lett fordøyd.

Vanlig Chicken

Vanlig kylling kokt eller stekt og servert skinn er lett å fordøye og gir viktige næringsstoffer som jern og B-vitaminer. Fett er ikke lett fordøyelig, så unngå stekt og panert kylling. The Mayo Clinic antyder også unngå krydder eller sterkt krydret mat når utvinne fra gastroenteritt eller mage plager.

Moden og stuet frukt

Frukt med lave nivåer av surhet er lett å fordøye. Modne bananer, plommer og pærer inneholder lite syre og derfor er lett for voksne å fordøye. Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse, fordøyelige karbohydrater inneholder stivelse og sukker, som er lett ødelagt i molekyler av enzymer i spytt. Frukt levere viktige vitaminer og mineraler som kreves for ditt immunsystem. Stuet frukt som fersken, pærer og epler er fundamentalt bearbeidet mat med fiber brytes ned, noe som gjør fordøyelsen lettere.