Digidexo.com

stell av trakeostomi åpning

Stell av trakeostomi Tube hjemme

En trakeostomi er en relativt enkel fremgangsmåte som innebærer å lage et snitt i halsen og gjennom luftrøret. Den brukes når en person har problemer med å puste på grunn av en hindring eller medisinsk tilstand. Siden Trakeostomi resulterer i en ny åpning i kroppen, har en person med en trakeostomi til å ta vare på området og trakeostomi materialer godt hjemme.

Rengjøring

Det viktigste aspektet ved trakeostomi omsorg er renslighet. I en trakeostomi, er en indre og ytre kanylen (rør) benyttes for å tilveiebringe en bane for luften. Disse rør må være renset rutinemessig å forhindre oppbygging av bakterier, slim, og smuss. Rengjør dem tre ganger om dagen minimum, mer hvis sputum er tykk. En enkel måte å komme inn i en rutine for dette er å rense røret etter hvert måltid, eller etter lunsj og før og etter seng. Suge kanyler i en liten hydrogen peroxide i et minutt og deretter forsiktig vaske innsiden med en piperenser. Skyll.

Båndene som hjelper holde trakeostomi rør på plass rundt halsen må også holdes hygienisk. Endre båndene når du merker at de får skitne. Vask stomien (innsnitt området) minst en gang om dagen.

Dressing og Suge

Slimet kan være problematisk for trakeostomi pasienter, som det noen ganger bygger seg opp rundt rørene. Hvis det er skorpe rundt stomien fra slim, plassere en 4 "X4" stykke dressing gasbind, kastet inn i en U-form, rundt røret og under båndene. Suge ekstra slim med en sugemaskin hvis det er nødvendig. Skift bandasje etter behov, og rengjør sugemaskin katetre med varmt såpevann og eddik.

Fuktighet og Elements

De med tracheostomies kan ikke bruke sin munn og nese som vanlig å varme og fukte luften som pustes inn. Dermed holde luftfuktigheten høy med luftfuktere, våte håndklær over radiatorer, varm dusj, og om nødvendig, en saltoppløsning sprutet inn kanylen. Bruk et tynt skjerf over trakeostomi området for å hjelpe med fuktighetsregulering og hindre ekstremt kald luft fra sjokkerende lungene. Dette kan også være nyttig for å hindre skitt, røyk, eller andre irritanter og patogener fra å komme inn i trakeostomi rør. Når du dusjer, kan dekker trachesotomy nettsted med et barns bib eller lignende element bidrar til å holde vannet ute av kanylen og unngå å få vann i lungene. Den trakeostomi bør ikke hindre normale aktiviteter, men den trakeostomi nettstedet aldri skal senkes i vann, for eksempel i svømming, siden en person med en trakeostomi ikke kan holde pusten da normalt å holde vannet ut av lungene.

Slik Care for en trakeostomi

Slik Care for en trakeostomi


En trakeostomi (trach) er en åpning i luftrøret for å levere luft. Dette er ofte gjort midlertidig for nøds grunner, men mange ganger, er en trakeostomi igjen i permanent. En trach krever spesiell omsorg. Pasienten og hans familie vil bli lært opp til å ta vare på trakeostomi før du forlater sykehuset. Her er hvordan man skal ta vare på en trakeostomi.

Bruksanvisning

Daglig trakeostomi Vedlikehold

•  Forstå anatomi av en trach tube. Den trach tube består av tre deler; obturatoren, den ytre kanylen med trach platen og den indre kanyle. Tetningsmiddelet blir brukt til å passere trach røret inn i luftrøret. Når obturatoren er fjernet, gjenstår et ytre rør (kanyle). Denne ytre kanylen har et plast trach plate som passer mot huden på nakken og holder trach på plass. Den trach plate holdes på plass med trach bånd. Så er det en indre kanyle som passer inni den ytre og låses på plass.

Opprettholde den indre kanylen ved å endre og rengjøring det daglig.

Vask hendene med såpe og vann og deretter sette på latekshansker. Forsiktig låse den indre kanylen og fjern den ved å trekke den forsiktig ut og ned og sett den til side for å rengjøre senere.

Sett en ren, våt kanyle inni den ytre kanylen og låse den på plass.

Plasser en ren kompress forsiktig under trach plate å fange sekret. Det er gasbind pads laget spesielt for å gå under trach plater.

Endre trach bånd dersom det er nødvendig og slips sikkert.

Rengjør Indre Kanyle

Bløt skitne kanyle i flytende såpe og vann.

Skrubb den innvendig og utvendig med en liten trach børste og skyll den godt.

Plasser den i en løsning av 1/2 peroxide og 1/2 vann og la det boble.

Rengjør det inni og ut igjen med en ren pensel etter boblende stopper. Skyll den godt under rennende vann.

La det lufttørke og holde det for neste trach endring.

Tips og advarsler

 • Suge den indre kanylen ofte slik at slim ikke tette røret.
 • En sykepleier eller åndedrettsterapeut vil vise pasienten og familien hvordan å suge den trakeostomi og sørge for nødvendig utstyr til å bli levert til hjemmet.

Slik Care for trakeostomi Pasienter hjemme

En trakeostomi er en prosedyre hvor et innsnitt er gjort i luftrøret. Formålet med en trakeostomi er vanligvis å tillate pasienten å puste gjennom den resulterende åpning, også kjent som en stoma. Stomien krever daglig oppmerksomhet for å hindre smitte etter at pasienten kommer hjem, spesielt hvis pasienten er på en ventilator.

Bruksanvisning

•  Fyll en liten kopp med hydrogen peroxide løsning. Fyll en andre kopp med sterilt vann. Instruere pasienten til å legge ansiktet opp og plassere et sammenrullet håndkle under brukerens skuldre. Dette vil føre til at pasientens hals for å rette og lar deg å visualisere stomi lettere.

Vask hendene og plassere noen bomullspinner i kopp hydrogen peroxide løsning. Rengjør huden rundt trakeostomirøret ved hjelp av en bomullspinne på hver fjerde av sirkelen rundt stomien. Pass på at du ikke la hydrogen peroxide løsningen inn i stomien eller trakeostomirøret.

Suge en bomullsdott i sterilt vann. Vattpinne huden rundt stomien med fuktet bomullspinne. Tørk huden med en tørr bomullspinne eller precut trakeostomi gasbind. Endre trakeostomi bånd hvis huden under båndene vises irritert.

Inspiser dressing på en fersk trakeostomi og erstatte den hvis det er fuktig. Brett et stykke precut trakeostomi gasbind inn i en U form og putt den mellom trakeostomirøret og pasientens hud. Vær forsiktig med å blokkere for åpning av trakeostomirøret med gasbind.

Sjekk stomien av en eldre trakeostomi for å sikre at den ikke har noen rødhet eller utslett. Du trenger ikke nødvendigvis trenger å endre dressing av en fullstendig helbredet stomi hvis huden er i god stand.

Tips og advarsler

 • Ikke dekk en trakeostomirøret.

Trakeostomi Oxygen Mask Administrasjon Retningslinjer

Trakeostomi Oxygen Mask Administrasjon Retningslinjer


En trakeostomi er en kirurgisk åpning gjennom halsen og inn i luftrøret, vanligvis nødvendig etter trauma, sykdom eller kirurgi. Som et resultat av en permanent hull, eller stoma, forblir som den åpning gjennom hvilken personen puster. En trakeostomirøret passer inne stomaen og er festet til den patientâ € ™ s hals med et rør sele, og kan benyttes av noen pasienter som har problemer med sekresjon oppbygging i luftrøret. Om nødvendig, kan oksygenbehandling leveres direkte gjennom stomien eller trakeostomirøret.

Oksygen Retningslinjer

En person med en trakeostomi ikke lenger puster gjennom nesen og munnen. Alle luftutvekslingen foregår gjennom stomien, og skritt må tas for å sikre nødvendig oksygenbehandling er levert korrekt. Medisinske fasiliteter, inkludert ambulansetjenesten, første responder enheter og sykehus, har retningslinjer på plass for å gi oksygen til trakeostomi pasienter.

Oksygen Levering

Gi oksygen til en trakeostomi pasient er vanligvis gjøres med en trakeostomi maske, som er spesielt designet for å passe over stomien og sikkert til halsen. Bruk en trakeostomi maske ved å feste røret til oksygentanken og dreie oksygennivå til den ønskede mengde. Tillat reservoaret posen for å fylle, hvis det er aktuelt. Loop masken stroppen rundt patientâ € ™ s hode, deretter plassere masken mot å stomi, eller stomi med tube. Kontroller at masken er ikke skjule røret, hvis det er aktuelt, før forsiktig feste stroppen rundt patientâ € ™ s hals for å holde masken på plass.

Nødssituasjoner kan ikke tillate at tilgjengeligheten av en trakeostomi maske, og ved hjelp av en standard oksygenmaske kan være nødvendig. Dette vil resultere i blow-by teknikk, som gir oksygen rundt stoma, men ikke direkte inn i den, som standardoksygenmasker ikke passer til en stoma fullstendig for direkte oksygentilførsel.

Vurder å bruke en standard pediatrisk-size munnbind for å levere oksygen til enten en voksen eller barn. Ved hjelp av en pediatrisk størrelsen gjør at masken til å passe lettere over den lille stomi, og skaper en bedre tetning for oksygentilførsel. Loop masken stroppen rundt patientâ € ™ s hode og plasser oksygenmaske over stomien i en sidelengs stilling, som kan tillate en bedre passform. Standarden oksygenmaske har en liten stigning beregnet på å passe over nesen. Pad denne økningen med gasbind fire-by-fours som du plasserer masken mot patientâ € ™ s nakke. Legg ekstra polstring noen hvor det passer å lage en sel, og sikre masken så tett som mulig ved å stramme maske stroppen.

Hvis du vil plassere oksygenmaske til en stomi med et rør, holder masken litt over røret for å hindre hindre det med masken. Hvis det er plass, plasserer oksygenmaske over røret, men pass på at det ikke blir tildekket av masken.

Instruksjoner for trakeostomi Care

Når du går hjem etter å ha en trakeostomi, vil du ha en åpning i halsen kalles en stomi, med en trakeostomirøret å passere luft. På sykehus eller rehabiliteringssenter, noen vil vise deg hvordan du skal ta vare på din trakeostomi hjemme. Ha minst én annen nær venn eller et familiemedlem med deg for å lære hvordan du kan hjelpe deg med omsorg for den trakeostomi for ekstra støtte.

Daglige tips

Nå som du puster gjennom en åpning på halsen, forbigår luften din nese og munn for å komme til lungene. Din nese og munn normalt vil filtrere og fukte luften, så vil du nå trenger å bruke en luftfukter og filtrere stedet. Drikk rikelig med væske og holde opp oral hygiene. Beskytte stomien i dusjen eller ta et bad for å unngå å få vann i lungene. Ikke svømme med en trakeostomi.

Beskytte stomien fra fremmedlegemer som insekter og støv. Bære en stomi cover, men sørg for at du kan puste gjennom trekket. Hvis trakeostomirøret kommer ut eller blir blokkert, ringe 911 umiddelbart. Hvis du har et nytt rør tilgjengelig, prøv å sette det inn. Hvis du ikke gjør det, prøv å sett inn den gamle. Prøv å bruke et sugerør eller sugekateter hvis stomien er åpen nok og du ikke kan sette inn en tube. Hold en nødssituasjon kit på hånden for tube problemer.

Bruk saltvann dråper til tynne sekreter og la legen få vite om det er noen endringer i dine slim eller hvis du har feber. Rens huden rundt trakeostomi hver dag eller som anvist av legen din. Vask hendene og bruke engangshansker. Bruk en myk, lofri klut med mild såpe og vann til å rense huden. Vattpinne bort skorper med fortynnet hydrogen peroxide. Erstatte Bandasjen når du rense området.

Utsuging

Noen ganger etter en trakeostomi, kroppen din kan ikke fjerne sekret og slim ved hoste alene. Legen din kan forskrive en sugemaskin for å hjelpe denne prosessen. Bare sug når du har en opphoping av slim eller har problemer med å puste på grunn av sekret. Vask alltid hendene før suging og bruke oksygen som anvist av legen din etter utsuging. Gjelder ikke sug i mer enn 10 sekunder, fordi du ikke vil være i stand til å puste i løpet av denne tiden.

Trakeostomi Supplies

Din trakeostomirøret har en ytre kanyle og indre kanyle. Ikke fjern eller erstatte den ytre kanylen mindre regissert av legen din. Din indre kanyle vil enten må skiftes, hvis det er disponibel slag, eller rengjøres regelmessig. Vask alltid hendene før du håndterer deler av din trakeostomirøret.

Vær forsiktig når du skifter båndene som holder din trakeostomirøret på plass, og få noen til å hjelpe deg hvis det er mulig. Hvis båndene blir for tape, kan røret falle ut. Hvis du bruker en talende ventil, rengjør den daglig og fjerne det hvis du har problemer med å puste.

Trakeostomi Care videreutdanning

Health Care Compliance Strategier (HCCS) tilbyr et bredt utvalg av videreutdanning for sykepleiere, inkludert trakeostomi omsorg. Kursene er tilgjengelig online og kan brukes til videreutdanning kreditt for å opprettholde sin lisens eller rett og slett for å fremme sin utdanning i trakeostomi omsorg.

Kurs

HCCS tilbyr tre etterutdanningskurs for trakeostomi omsorg. De er trakeostomi Care, Tube Endre og kunstig Airway Management, Avvenning og extubation og Airway Care.

Utdanning

Den trakeostomi Care, Tube Endre og kunstig Airway Management fokuserer på luftveis omsorg, for eksempel rengjøring og skifte den indre kanylen og opprettholde riktig mansjett press. Du vil også lære de riktige metodene for sterilisering for å beholde muligheten for infeksjon lav. Den Avvenning og extubation kurset lærer hvordan å avvenne en pasient av en ventilator som de blir klare til å puste på egenhånd. Airway Care Kurset fokuserer på komplikasjon som kan oppstå og hvordan du skal løse problemene.

Sertifiseringer

Eksamener og kurs er tatt på nett. Testresultatene er dannet umiddelbart etter at testen er fullført. Etterutdanning sertifisering av ferdigstillelse er skrevet ut fra din datamaskin som bevis på at du har tatt og bestått kurset.

Hvordan Påfør en gipsavstøpning til ankel

Hvordan Påfør en gipsavstøpning til ankel


Kaster brukes til anklene for en rekke årsaker, blant annet å helbrede ankelbrudd og for å beskytte en ankel etter operasjonen. Den medisinske samfunnet i dag bruker vanligvis glassfiber kaster. Mange glassfiber kaster kan støtte pasientens vekt. Du kan bruke en gips eller glassfiber støpt i en nødssituasjon.

Bruksanvisning

Glassfiber Casts

•  Sett på et par gummihansker. Hvis du bruker latex, sørg for at pasienten ikke har en lateksallergi.

Plasser foten og ankelen for å danne en 90-graders vinkel.

Påfør bomull polstring for å beskytte leggen, ankel og fot fra irritasjon. Påfør polstring i en sirkulær bevegelse starter rett under kneet og vil pågå til padding dekker foten. La tærne eksponert med mindre annet er angitt av lege. Påfør ekstra polstring rundt foten og nær toppen av kastet for å unngå kutt og gnagsår.

Spør pasienten hva fargeskjær de foretrekker siden glassfiber kommer i en rekke farger. Ta den valgte fargen av glassfiber og senke den ned i vann. Påfør glassfiber til beinet raskt. Det bør anvendes i samme sirkelbevegelse som bomull polstring.

La cast tørke i et par minutter.

Gipsavstøpninger

Sett på et par gummihansker for hygieniske formål. Pass på at pasienten ikke har en lateksallergi.

Plasser foten og ankelen for å danne en 90-graders vinkel.

Bruk en myk bomulls lag. Pakk bomull polstring i en sirkelbevegelse. Starter rett under kneet og stoppe rett før tærne. Påfør et andre lag for ekstra komfort.

Åpne en rull med gips. Dypp utrullet gips i varmt vann. Pakk gips roll i en sirkulær bevegelse over laget av bomull padding. Glatt ut eventuelle støt eller luftbobler.

Påfør et andre lag med gips. Glatt den ut og la den tørke.

Tips og advarsler

 • Gips neddykket i varmt vann vil tørke raskere enn ved hjelp av kaldt vann.
 • Avstøpninger er ikke laget for å bli våt. Hvis tilgjengelig, kan du gi mulighet for et vanntett lag. Dette vil gjøre det mulig dusjing og minimal kontakt med vann.

Leg Brace Stell og vedlikehold

En etappe brace er en beskyttende enhet som brukes til å helbrede en brukket bein. I motsetning kaster, kan leg bukseseler eller splinter enkelt justeres så beinet kommer seg. Bukseseler kan skreddersys til å passe beinet eller kjøpt hyllevare i en rekke størrelser og utforminger. Noen har borrelås, som gjør det lettere for pasienter å fjerne splinten om nødvendig. Legen din vil hjelpe deg å avgjøre det beste alternativet for deg. Uavhengig av design valgt, skikkelig rengjøring og vedlikehold av din brace vil hjelpe med din utvinning.

Brace Application

For vellykket healing, følge legens ordre. Glassfiber og plast bukseseler bruke bomull polstring for å beskytte huden din. Seler må passe den skadde beinet for å gi skikkelig støtte. En spenne vil typisk også støtte leddene over og under din skadet bein. Bukseseler er vanligvis brukt for ferske skader og erstattet med en støpt når hevelsen avtar. Som benet gjenoppretter, kan en spenne være nytt for å tillate for enkel fjerning under behandlingen.

Stell og vedlikehold

Etter iført din brace for noen få dager, bør du utvikle en rengjøring og vedlikehold rutine. Hold brace fri for sand, pulver og skitt. Fjern olje og rester ved å spraye innsiden av beinet seler med isopropanol. Bruk anti-bakteriell såpe og en fuktig klut for regelmessig renhold. Unngå å få din splint søkkvåt. Å ha fuktig brace padding mot huden kan føre til irritasjon. Kjøp plast og vanntett skjold for å holde brace tørr når du dusjer og bader. Bomullen utsetting av din brace er vanligvis vaskes i maskin. Bruk kaldt vann og lufttørke eller tørt på en lav temperatur. Hold plast bukseseler unna sterk varme for å hindre smelting, brenning og andre seler skade.

Brace faresignalene

Hev skadet benet for 24 til 72 timer etter din brace søknad. Bruk puter eller en annen type støtte for å støtte beinet over nivået på hjertet ditt. Hvile og riktig høyde på den skadde benet vil bidra til å redusere hevelse og ubehag og fremskynde helbredelsesprosessen. En etappe brace bør passe tettsittende. Snakk med din lege hvis smertene øker eller du føler at seler er ubehagelig stramt. Dreven hevelse, nummenhet eller prikking i ekstremiteter, svie og begrenset bevegelse i tærne er alle faresignaler som du bør diskutere med legen din.

Hvordan Renhet en trakeostomi

En trakeostomi er en medisinsk prosedyre der en lege gjør et snitt i luftrøret og setter inn en kanyle (tube). Det er tre hovedårsaker til denne prosedyren, som indikert av JohnsHopkinsMedicine.com Disse inkluderer rydding en hindret luftveier, rengjøring sekret fra luftveiene og mer praktisk, effektivt og trygt å gi oksygen til lungene. Hvis en lege utfører en trakeostomi på deg, må du rengjøre både kanylen og stomien (innsnitt området). Dette er enkelt å gjøre og bør ikke føre til ubehag hvis riktig gjort.

Bruksanvisning

Rengjøring av Kanyle

•  Vask hendene grundig med såpe og varmt vann.

Ta ut den indre kanyle.

Bløt indre kanyle i hydrogen peroxide i minst 60 sekunder.

Fjern kanylen fra peroxide.

Tørk ut kanylen med bomullspinner eller piperensere.

Skyll kanylen inne og ute.

Fjern overflødig vann fra kanylen.

8. Sett kanylen.

Vask hendene grundig med såpe og varmt vann.

Rengjøring av Stomi

Vask hendene.

Rengjør området rundt stomien med såpe, vann og en ren vaskeklut.

Skyll området rundt stomien.

Gni en bomullsdott dynket i hydrogenperoksid rundt stomien for å fjerne skorper. Hold pusten for å unngå innånding av kampanjen. Plasser vaselin rundt stomien når området er rent. Dette vil hindre skorper fra å bygge opp.

Bruk en ren bandasje og vaske hendene.

Slik Care for trakeostomi Pasienter

En trakeostomi er en kirurgisk prosedyre som et snitt i luftrøret - luftrør som fører til lungene - for å hjelpe pasienten puster. Den resulterende åpningen kalles en stomi og krever daglig omsorg for å hindre smitte. Pasienter som nylig har trakeostomi eller pasienter på vifter kan kreve hyppigere omsorg.

Bruksanvisning

•  Vask hendene og instruere pasienten å ligge på ryggen med et håndkle roll under sine skuldre. Dette vil tillate deg å se stomien og trakeostomirøret lettere. Hell hydrogenperoksidløsning inn i en kopp og sterilt vann inn i en annen.

Sug bomullspinner i hydrogen peroxide løsningen og rengjør huden rundt røret. Bruk en vattpinne for hvert kvartal-sirkel rundt stomien uten at noen løsning å komme inn trakeostomirøret eller stomi. Legen din kan be deg om å bruke såpe og vann i noen tilfeller, reservere hydrogen peroxide bare for encrusted sekret.

Skyll området rundt stomien med en bomullsdott dynket i sterilt vann. Tørk området med bomullspinner eller en kompress. Sjekk huden under trakeostomi bånd og endre bånd om nødvendig.

Endre dressing på en fersk trakeostomi hvis bandasjen er fuktig, for å forhindre hudirritasjon. Åpne et stykke precut trakeostomi gasbind og brett den inn i en U-form. Brette gasbind under trakeostomirøret slik at den er i flukt med huden. Pass på at dressing ikke dekker åpningen av røret.

Kontroller dressinger på en eldre trakeostomi. Du trenger kanskje ikke å endre dressing hvis huden er i god stand. Imidlertid bør stomien være fullstendig helbredet uten utslett eller rødhet.

Sykepleie av spedbarn med trakeostomi

Omsorg for et spedbarn med en trakeostomi kan være både skremmende og betryggende. På den ene siden er det bred åpen tilgang til luftrøret, som fører til muligheten for aspirasjon fra økt sekret eller fremmedlegemer. På den annen side, under de fleste forhold, har du en pålitelig luftveier. Den gode nyheten er at med riktig pleie av spedbarn med en trakeostomi, er resultatet en trygg og stabil baby.

Beskytte Airway

Leker og utstyr som er små eller har små deler bør lagres borte fra barnets crib for å hindre at noe kommer inn i trakeostomi åpningen. Klimaet bør være moderat. Ekstreme temperaturer kan irritere lungene av et spedbarn med en trakeostomi siden luften ikke blir varmet og fuktet i de øvre luftveiene først. (På sykehuset innstillingen, er dette vanligvis ikke et problem.)

Tilstrekkelig fuktighet er viktig og ekstra tåke må ofte gitt for å holde sekreter løs. Holde nettstedet fri fra alle løse klær og hodet plassert for optimal luftveis åpenhet. I alle posisjoner, med mindre noen holder babyen, bør en elektronisk skjerm være i bruk. Med mindre trakeostomi er helt ny eller barnet blir matet, slå av skjermen når den primære familien omsorgsperson holder barnet for ikke å undergrave hennes tillit (ved hjelp av sykepleie dom, selvfølgelig).

Hvis barnet er bryst eller flaske matet, bør en pustende stoff klut plasseres over trakeostomi å hindre melk eller formel fra å komme inn. Sug før fôring siden 20-30 minutter bør gå etter fôring før utsuging igjen. Det kan fremkalle brekninger. En identisk nye oppsettet skal alltid holdes ved sengen eller i nærheten av nok til å være umiddelbart tilgjengelig.

Rengjøring av trakeostomi nettstedet

Rengjør trakeostomi nettstedet daglig. Rense den to ganger om det ser irritert. Båndene skal byttes samtidig, eller oftere hvis tilsølt. Daglig behandling forhindrer nedbrytning av hud og tilstopping av røret. The University of Kentucky Health Information Library anbefaler å bruke halv styrke hydrogen peroxide og mild såpe og vann for å rense området. Vennligst sjekk institusjonens retningslinjer og prosedyre anbefaling.

Dersom røret har en indre kanyle, kan den bli fjernet og plassert i en skål av den halve ig hydrogenperoksyd mens huden er renset. En ren og sunn området bør vaskes med mild såpe og vann og tørkes grundig. Hvis området er irritert, drenering eller rashy, bruker halv styrke hydrogen peroxide og bomulls tippet vattpinner. Den indre kanyle, hvis til stede, bør vaskes ved hjelp av en piperenser for å skrubbe innsiden. En ny piperenser brukes for å tørke innsiden av kanylen. En annen person skal være tilgjengelig for å stabilisere røret mens båndene blir endret. Bånd eller krok og loop lukking bør sitte så stramt at lillefingeren kan bare skli under bånd.

Hvis Tube Comes Out Tilfeldigvis

Dersom barnets trakeostomirøret kommer ut mens du er rengjøring eller endre det, ikke få panikk. Selv om det kommer hele veien ut, vil hullet ikke lukke opp. Be om assistanse og erstatte røret. Dersom røret har gled ut bare en del av veien, se om du kan skyve den inn igjen. Hvis det har kommet helt ut, kan du bruke det nye du har klar til å erstatte den med.

Hvis røret ikke vil gå inn, forsiktig flytte den og prøv igjen. I hjemmet innstillingen, hvis røret ikke vil gå inn, ring 911. Feel for bevegelse i luften på stedet. Hvis barnet ikke puster, utføre munn-til-trakeostomi redning puste. Husk å dekke nesen og munnen.

Hvordan Stopp Kløe Når Når Iført en avstøpning

Hvordan Stopp Kløe Når Når Iført en avstøpning


Gipsavstøpninger kan være ubehagelig, spesielt når huden begynner å klø under gipsen. Du kan bli fristet til å rote noe skarpt ned din cast, slik som en kleshenger eller blyant, for å lindre kløe. Men dette kan skape en hudinfeksjon, spesielt hvis en del av objektet blir fanget i kastet. Ikke la en kløe under din gipsen frustrere deg. Andre strategier kan redusere kløe uten å skade ditt støpte eller huden din.

Bruksanvisning

•  Legg en ispose på det området som klør. Hvis du bruker en hjemmelaget ispose, sørg for at det er lekkasje-bevis, fordi vann vil skade cast.

Bruk en hårføner til å blåse kald luft inn din cast. Ikke blåse varm luft, noe som kan forverre kløe. I tillegg må du ikke bruke en hårføner mens gipsen er fortsatt tørking, fordi det kan skade cast.

Trykk forsiktig på toppen av området som klør.

Kontakt legen din hvis kløe ikke går bort. Hun vil foreskrive medisiner for å redusere kløe.

Tips og advarsler

 • Unngå å få din cast våt, noe som kan føre til kløe og nedbrytning av gips.
 • Ring lege hvis fingrene eller tær blir blålig, nummen eller kriblende.

Stell av Late for tidlig fødte barn

En sen tidlig fødte barn er generelt definert som et barn som er født 34 til 36 uker inn i en typisk 40 ukers graviditet. Sene premature barn er mindre enn full-fullbårne barn, og de kan stå overfor spesielle utfordringer på grunn av deres premature.

Fôringsstrategier

Den avdøde preterm barnet spiser vanligvis går tregere og oftere enn en full-term spedbarn i de første ukene av livet. Disse babyer trenger å bli matet minst hver tredje time, i løpet av dagen og natten. Amming en sen tidlig fødte barn kan være utfordrende i starten, og tilskudd med formel kan være nødvendig.

Daglig Baby Care

Sene premature barn kan ha mer problemer med temperaturregulering. De bør være kledd varmt, helst i en mer lag enn omsorgsperson har på seg for å sikre at de er varme nok.

Plasser alltid barnet på ryggen å sove for å redusere risikoen for krybbedød (SIDS).

Sene premature babyer også bør holdes borte fra folkemengder for å redusere risikoen for infeksjoner.

Medisinske utfordringer

Sene premature barn utvikler gulsott oftere enn fullbårne babyer. Omsorgspersoner bør se etter tegn på gulsott eksempel en gulaktig farge på øyne og hud. Ubehandlet gulsott kan føre til hjerneskade.

Spedbarn født for tidlig har ofte pusteproblemer på grunn av umodne lunger. Sent premature spedbarn bør overvåkes nøye for tegn på respiratorisk distress.

Premature barn er også mer utsatt for infeksjoner. Disse spedbarn bør overvåkes for tegn på infeksjon og behandles med en gang. Tegn på infeksjon kan omfatte atferd endringer, pusteproblemer, feber og misfarging av huden.

Planlegg regelmessige kontroller med babyens barnelege for å overvåke helsen hans.

Stell av inneliggende kateter

Det er flere grunner til at en pasient kan trenge et kateter. Et kateter er et rør som går fra blæren, gjennom urinrøret og urin drenerer inn i en pose. Inneliggende katetre krever spesiell omsorg for å sørge for at de fungerer ordentlig, og ikke bli smittet. Det er tips og informasjon om ditt kateter som vil sørge for at du gir forsvarlig omsorg til det.

Generelt Care

Hvis du ikke kan urinere normalt, kan legen forskrive en permanent kateter. Dette kan være et resultat av flere forskjellige medisinske problemer, slik som en forstørret prostata etter kirurgi eller andre medisinske tilstander. Et kateter kan være en kortvarig situasjon, eller i kateteret kan holdes på lang sikt.

Trinn til å sørge for at kateteret er tatt vare på riktig måte er å først registrere mengden av urin i posen hver gang du tømmer den. Dette gir legen din en oversikt over hvor mye du urinerer i løpet av dagen og natten. Sjekk alltid slangen for å forsikre deg om at slangen er i god stand - at det ikke har noen knekk eller hull. Posen skal alltid holdes under blæren nivå slik at det kan renne uten å bli sikkerhetskopiert, samt å bidra til å forebygge infeksjoner. Dette gjelder for alle posisjoner du er i: sittende, stående, liggende eller går. Når urinen etterlater blæren, har det potensial for å bli smittet ved å utvikle tilbakestrømning. Posen bør heller ikke være irriterende for huden eller i området hvor den er festet til - for eksempel i benet. Se etter rødhet, rå områder på huden, sprekker eller drenering.

Infeksjon Forebygging

En av de vanligste problemene med inneliggende katetre er muligheten for dem å bli infisert. Riktig omsorg for å være sikker på at bakterier ikke kommer inn i urinrøret eller der kateteret møter huden er svært viktig. Uten riktig rengjøring og desinfisering, kan bakterier reise inn i kroppen ved hjelp av kateterrøret.

Ren rundt området der kateteret går inn i kroppen. Du bør også rense toppen av kateteret, flere inches av røret utenfor inngangen inn i kroppen. For å rengjøre, kan du bruke en antibakteriell såpe eller en bestemt løsning helsepersonell kan ha anbefalt. Se etter tegn på irritasjon som kan føre til infeksjon i huden. Informer legen din dersom du merker noen urin lekker rundt kateteret, eller hvis kateteret ved et uhell blir trukket ut.

Betraktninger

Hvis kateteret ikke ut til å virke riktig, må du informere legen din. Hvis du utvikler disse symptomene, la legen få vite umiddelbart: feber, ukontrollerbare frysninger, svette, lavere magesmerter, ryggsmerter, smerter rundt urinrøret, og skyet og illeluktende urin. Dette er tegn på komplikasjoner og bør tas på alvor.

Katetre har også potensiale til å skade urinrøret på grunn av overdreven slite på røret eller posen. Ekstrem forsiktighet må gjøres for å være sikker på at slangen ikke er trukket på. Hvis det er slite, kan du se blod i urinen i posen. Hvis blodet klarner opp raskt, mer enn sannsynlig at det ikke var alvorlige skader, og bør bare bli overvåket nøye. Men hvis det er overdreven blødning eller det ikke rydde opp, bør du oppsøke lege umiddelbart.

Stell av bunions

En Hallux valgus som en benete abnormitet av stortåen joint. Skjøten blir feiljustert med fotens skjelettstruktur slik at tå felles punkter utover. Tegn på at en Hallux valgus er forming inkludere en svulmende kul på utsiden av stortåen, sårhet og smerte. Huden rundt tåa er tykkere, og hard hud kan dukke opp der tåen overlapper den andre tå. Det er flere ting du bør vurdere når omsorg for bunions.

Sko

Bunions kan være forårsaket av en rekke faktorer, men den vanligste er iført trange sko, som også forverre en eksisterende Hallux valgus tilstand. Ikke ha sko som er for små eller stramt i tå-området. Bruk sko med god plass til tærne; unngå langstrakte, spisse sko. Unngå sko med hæler høyere enn 2 ¼ inches; bruke flate sko med et bredt, firkantet eller rund tå.

Padding og innlegg

Redusere smerte ved taping Hallux valgus å flytte foten riktig. Legg padding for ekstra lettelse. Padding laget spesielt for bunions kan kjøpes på et apotek i foten omsorg delen. Rådfør deg med en fot spesialist om skoen setter inn eller orthotics; innsatsene kan redusere bevegelsen av foten din når du er iført sko. Noen orthotics kan kjøpes på spesialbutikker, mens andre kommer bare med en resept.

Medisiner

Ta medisiner for å lindre smerter og hevelse i tå-området. Paracetamol er et generelt smertestillende medikamenter, mens ibuprofen og naproxen natrium vil også redusere betennelse og hevelse. Noen pasienter blir foreskrevet kortison injeksjoner for ytterligere lettelse; snakke med en medial profesjonell hvis over-the-counter medisiner er ikke lindre smerte. Redusere hevelse ved å bruke is eller en kald gel pakke til området to til tre ganger om dagen. Ikke påfør kald pakke direkte på huden; bruke en barriere for eksempel et håndkle eller vaskeklut til å unngå å forårsake frostskader.

Stell av en iboende urinkateter i langvarig bruk

Et iboende urinkateter er en enhet som består av et fleksibelt rør inn gjennom urinrøret inn i blæren som renner urinen inn i en pose som er festet til låret. Enheten forblir kontinuerlig på plass og holdes fra å skli av en oppblåst ballong med sterilt vann som er plassert på innsiden av blæren. Urinkatetre brukes når du ikke klarer å urinere selv på grunn av lammelser eller medisinske tilstander som ofte forbindes med nedbrutt eller andre blæreproblemer.

Daily Care

Kateteret bør kontrolleres regelmessig for å sikre at urinen strømmer ned i avløpspose. Uriktig strømning kan indikeres ved betennelse eller infeksjon i nærheten av innføringsstedet eller drenering som omgir kateteret. Rød, hoven eller irritert hud kan være indikasjoner det er et problem med enheten. Et lite stykke gas kan knyttes rundt kateterrøret i området den kommer ut fra kroppen; bruke et friskt stykke hver gang du rengjør kateteret og endre noen gang det føles vått. Hold alltid dreneringsposen under blærenivå og være sikker på at den ikke trekker eller drar på kateteret. Vask alltid hendene grundig før og etter håndtering av kateteret.

Holde godt hydrert er viktig ved bruk av kateter, i tillegg til å unngå forstoppelse; drikke rikelig med væske, minst åtte glass vann om dagen pluss andre væsker sammen med frisk frukt, fiber og rikelig med grønnsaker. Hvis du blir forstoppet, kan du ta en krakk mykner som Colace for å lindre din dysfunksjon. Du kan ikke ha samleie mens iført din kateter.

Drenering & Rengjøring av Bag

Urinoppsamlingsposen skal tømmes med jevne mellomrom når den når halvfull punktet og før sengetid. Vask hendene grundig før og etter tømming av posen; de skiftende posen for en annen person kan også ønske å bruke engangshansker (i tillegg til å vaske hendene før og etter).

Slik fjerner du posen: løsne slangen fra posen, feste slangen klemmen og fjern tappehetten. Kvitt deg med urin i toalettet og pass på at du ikke berører røret eller drenering cap på noe mens du utfører operasjonen - må det forbli sanitæranlegg. Du kan bli bedt om å måle urin ved din helse profesjonell; hvis så, helle urinen først inn i en måleenhet før den kastes i toalettet. Avslutt ved å sette hetten tilbake på, lukke klemmen og feste slangen tilbake til posen. Vask hendene grundig.

Fareskilt

Ring legen din dersom noe av det følgende inntreffer: lite eller ingen urin samlingen i fire timer eller mer, eller når blæren føles full; noen smerter eller ubehag i bena, bekken, rygg eller mage; innstikkstedet er hovne eller ømme; urin eller pus er drenering fra området; det er endringer i urin lukt, farge eller konsistens eller du merker skydekke, blod eller blodpropp. Også, ring din lege hvis du har feber på mer enn 100 grader eller komme ned med kvalme, frysninger eller oppkast.

Stell av en avfukter

Stell av en avfukter


Ifølge American Lung Association, folk føler seg mest komfortabel når den relative fuktigheten i sine hjem er mellom 35 og 50 prosent. Fuktighet som er for høy kan gjøre hjemmet ditt lukter muggen, oppfordrer muggvekst og forårsake kondens å utvikle seg på vinduene. Høy fuktighet kan også forverre allergier og øke dust mite angrep. En avfukter kan lindre høy fuktproblemer i hjemmet ved å fjerne fuktighet fra luften. For å holde luftavfukteren fungere på topp ytelse, vil det kreve en viss rutine omsorg.

Bruksanvisning

•  Tøm avfukter samling bøtte når det er nødvendig. Trekk samling bøtte ut av sin eierandel området og hell ut vannet når det kommer fyllelinjen.

Rengjør avfukter samling bøtte med varmt vann og oppvaskmiddel. Plasser samlingen bøtte i vasken under rennende vann. Plasser en skvett oppvaskmiddel på en svamp til å rengjøre samlingen bøtte. Skyll bøtte med rent vann og tørk med en myk klut og erstatte.

Støvsug avfukter ytre griller for å fjerne støv og rester buildup. Bruk din vakuum sin børste for å få inn mellom grill sprekker for en dypere rengjøring.

Fyll en sprayflaske med varmt vann og en skvett oppvaskmiddel. Gi de griller en lys misting med såpevann, etterfulgt av en tørk med en fuktig svamp. Tørk griller grundig med en myk klut.

Ta luftavfukteren filter for rengjøring en gang i måneden. Rådfør deg med bruksanvisningen for instruksjoner for fjerning. De fleste filtre ligge bak grillen der du enkelt kan skyve dem ut. Skyll filteret med varmt vann såpevann og la det lufttørke. Sett filteret etter at det tørker.

Tips og advarsler

 • Oppbevar luftavfukteren når den ikke er i bruk. Plugg den ut, tømme samlingen bøtte, gir den en god rengjøring og bryte opp i ledningen. Plasser en plastpose over det og skyv den inn i et skap hvor det kan forbli uforstyrret til du trenger det igjen.
 • Koble fra luftavfukteren før rengjøring for å unngå elektrisk støt.
 • Plasser aldri avfukter samling bøtte i oppvaskmaskin.

Stell av Porselen Veneers

God munnhygiene er viktig for å øke mental og fysisk velvære. Omsorg for porselen veneers bør være en bevisst handling fra din side. En del av porselen finér omsorg er vanlige kontrollene med tannpleie profesjonelle minst fire ganger i året. Porselen laminater kan vare opp til 20 år; de er holdbare, men ikke uforgjengelig. Ta skikkelig vare på dem som om de er dine naturlige tenner.

Bruksanvisning

•  Puss tennene regelmessig med en myk tannbørste. Når du pusser tennene er en praksis lærte i ung alder, er det lurt å pusse tennene så ofte som mulig eller etter hver store måltid. Børsting tre ganger om dagen er en sikker måte å holde tennene fri for plakk.

Gjør det til en vane å bruke tanntråd etter børsting og etter snacks. Ved bruk av tanntråd, fjerner du små partikler av mat i mellom tennene. Dette er mat og plakk en tannbørste kan ikke nå.

Bruk en munn vakt hvis du slipe tennene mens du sover. Selv porselen veneers er holdbare, kan konstant sliping slites ut dine porselen laminater.

Hint

 • Porselen laminater er solid og holdbar, men biting gjennom hardt tøff mat kan være risikabelt. Vær forsiktig med hva du spiser. Også planlegge en vanlig tannlege rengjøring hver sjette måned.
 • Ikke regelmessig konsumerer alkohol. Alkohol er en hard element som kan påvirke emaljen binding av laminatet med tannen. Unngå også sterke skurekremer. Dette kan ødelegge tennene til laminat marginer. Bruk aldri dine porselen skallfasetter å bite i harde gjenstander som flaskekorker, spiker og bolter.

Stell av et diabetisk fotsår

Alle som har diabetes er i fare for å utvikle et fotsår. Fotsår danne lett hos diabetikere fordi de har dårlig blodsirkulasjon i føttene kombinert med tap av følelse. Hvis du har diabetes, bør du sjekke føttene hver dag og ta forholdsregler for å holde fotsår fra forming. Når diabetiske sår dannes, kan de være vanskelig å helbrede.

Hindre smitte

Målet for behandling av et diabetessår er å forhindre infeksjon. Når en infeksjon setter inn, kan såret videre til poenget med å kreve amputasjon. For å holde et sår uten infeksjon, er det viktig å holde blodsukkernivået i kontroll. Høyt blodsukker kan svekke immunforsvaret og gjøre det vanskeligere å helbrede ditt sår. Rense såret daglig og holde det bandasjert til enhver tid. Ikke gå barbent når du har et sår på foten.

Unngå Trykk

Avlaste presset på såret ved å bære spesielle sko eller bruker krykker, slik at du ikke sette trykk og irritasjon på sår før det har grodd. Du må kanskje bruke en rullestol, slik at du kan fortsatt komme seg rundt uten å gå på den berørte foten.

Medisinering

Regranex er en gel medisiner som brukes til å behandle diabetiske sår. Såret bør smurt med Regranex gang daglig med en bomullspinne. Etter bruk av medisiner, bør du sår dekkes med et rent saltvann dressing. I fjerne 12 timer dressing, skylle sår med saltvann eller vann og dekk med en ny saltvann dressing for 12 flere timer. På den tiden, på nytt i Regranex og gjenta prosedyren. Diabetiske sår trenger luftsirkulasjon for å helbrede, men ifølge American Podiatric Medical Association, sår leges mye raskere hvis de blir holdt dekket og fuktig som med en salt bandasje. Saline er et saltvannsløsning som kan kjøpes på et apotek eller medisinsk forsyning butikken. Bare suge bandasjen i saltvann før du bruker den til sår så det holder sår fuktig.

Kirurgi

Hvis såret blir infisert, kan kirurgi være nødvendig. Legen kan utføre en hud pode. Dette innebærer å flytte sunn hud fra et annet område av kroppen din, fra en donor eller en bioengineered kilde, og transplantere den over sår, så det vil gro raskere. Du kan også trenge en debridement, som er kirurgisk fjerning av dødt vev rundt ditt sår. Legen kan prøve bypass kirurgi, noe som forbedrer blodstrømmen gjennom beinet og foten for å hjelpe hastighet helbredelse. Hvis alle andre metoder mislykkes, kan en kirurgisk amputasjon være nødvendig for å hindre smitte i å spre seg i hele kroppen din.

Hyperbar oksygenbehandling

Hyperbar terapi er ofte brukt til å behandle sår som ellers ikke vil gro. For å motta denne type behandling, angir du et lite kammer som pumpes med oksygen mens det atmosfæriske trykket senkes innsiden. Dette øker mengden oksygen i blodet, noe som hjelper sår til å gro.

Stell av pasient etter skoliose Reduction Surgery

Pasientbehandling etter skoliose reduksjon kirurgi er en integrert del av utvinning. Etter operasjon for rygg tilstand, kan det hende du må bli på sykehuset i opptil syv dager. I løpet av denne tiden, vil du delta i ergoterapi for å hjelpe deg å lære å bevege seg uten å skade ryggen din. At hjemmet omsorg er like viktig som post-kirurgi sykehus. Riktig vare på snitt, opprettholde et sunt kosthold og unngå anstrengende aktiviteter kan hjelpe deg å gjenopprette raskere.

Post-Surgery Hospital Care

Utvinning fra skoliose reduksjon kirurgi starter på sykehuset. Etter effekten av anestesi har slitt av, kommer du tilbake til sykehuset. I løpet av de neste 4-7 dagene, vil du bli oppfordret til å drikke rikelig med væske. Morfin kan gis for å hjelpe deg å takle smerte. Turgåing, selv korte avstander, er også oppfordret til å opprettholde blodsirkulasjonen og muskelfunksjon.

Innen to eller tre dager, bør du være i stand til å spise små mengder mat. I løpet av de neste dagene, vil appetitten tilbake. Spise små mengder noen få timer hjelper deg å opprettholde en sunn vekt og hjelpemidler i helbredelsesprosessen.

Post-kirurgi ergoterapi

Under oppholdet på sykehuset, vil du delta i ergoterapi (OT) økter. Disse øktene hjelpe deg å lære hvordan du skal kle, gå, knytte skoene og bøye å plukke gjenstander fra gulvet. For resten av livet ditt, må du være oppmerksom på hvordan du bøye og vri ryggraden for å hindre ytterligere skade.

Ergoterapi kan begynne dagen etter inngrepet, avhengig av hvor godt du er utvinne.

På dette punktet, begynne å diskutere at-home forsiktighet med din lege eller fysioterapeut. En skriftlig plan for at-home omsorg forklarer de neste seks til åtte uker vil bli gitt til deg før du er utskrevet fra sykehuset.

Post-kirurgi Home Care

Etter hjemkomsten, starte hjemmetjenesten plan skissert av sykehuspersonalet. Opprettholde en sunn diett høy på protein for å hjelpe deg å gjøre en full gjenoppretting. Drikk rikelig med væske i tillegg.

Siden flere incisions gjort under operasjonen trenger riktig omsorg og oppmerksomhet for å hindre smitte, må snitt rengjøres minst en gang om dagen. En ny dressing må brukes etter rengjøring. Hvis et familiemedlem er omsorg for deg når du kommer hjem, vil sykehuspersonalet opplyse henne om hvordan du skal rense disse sårene. Hvis en infeksjon utvikler seg, går tilbake til sykehuset så snart som mulig.

Begrenset lungefunksjon er vanlig for de som har gjennomgått skoliose sugery. Pusteøvelser bør utføres før du kan puste normalt igjen. Ta noen dype åndedrag eller varamedlem fra dype og korte åndedrag i ett minutt annenhver time i løpet av dagen.

Fitness Restriksjoner

Ikke delta i idrettsaktiviteter i minst tre måneder eller inntil legen din forteller deg noe annet. Øke gradvis fitness aktiviteter for å hindre skade. Svømming, gange eller ved hjelp av en tredemølle er gode måter å begynne å gjenoppbygge muskler og utholdenhet. Velg lav-effekt øvelser og aktiviteter som ikke involverer å bøye eller vri. Yoga, pilates, gymnastikk og stasjonære øvelser som sit-ups bør unngås for å hindre skade på baksiden.