Digidexo.com

svettetokter hos eldre menn

Hva er årsakene til urinveisinfeksjoner hos eldre menn?

Mens menn er mindre sannsynlig enn kvinner til å ha hyppige urinveisinfeksjoner, eller UVI, eldre menn er en ulempe. UVI er vanlig hos eldre menn på grunn av svekket urin muskler, katetre og vanskeligheter med å rense seg selv. I et langsiktig omsorg innstilling, er en uti nesten uunngåelig, ettersom pasienten er vanligvis sengeliggende og ofte ute av stand til å kommunisere.

Svekkede Urin Muskler / Inkontinens

Som en mann aldre, hans blæren muskler svekkes. Når en ung person urinerer, tømmer han hele sin blære. Mange eldre menn, men ikke fordi musklene er for svake. Dette etterlater i blæren resturin som blir en yngleplass for bakterier. Hvis musklene svekkes nok, kan en mann bli fullstendig inkontinent, ute av stand til å holde i hans urin eller avføring. Inkontinens sterkt øker risikoen for en UTI.

Uriktig Perineal Care

Perineal refererer området rundt kjønnsorganene og anus. For å rengjøre skikkelig området, må du tørke hvis forfra og bakover eller fra kjønnsorganer til anus. Går motsatt vei introduserer dårlige bakterier i urinrøret, og øker risikoen for en infeksjon. I omskårne menn, må området under forhuden rengjøres grundig etter gang vannlating, eller resturin vil samle under huden og bakterier kommer inn i urinrøret.

Katetre

Inkontinente menn kan være utstyrt med et kateter i håp om å unngå UVI. Katetre imidlertid bare redusere risikoen for UVI hvis de er skikkelig rengjort og skiftes regelmessig. Avføring ofte finner sin vei inn på kateteret og blir innført i urinrøret. Som mannen er inkontinent, er det ingen måte å forhindre dette. Kateterrøret må rengjøres grundig etter hver avføring og må skiftes regelmessig i henhold til legens instruksjoner.

Forstørret prostata

En forstørret prostata, eller prostatitt, er hevelse av prostatakjertelen, som omgir urinrøret og utskiller et stoff som bremser bakterievekst. En unormal prostata senker beskyttelse mot bakterier inn i urinveiene, forlater mannen på et høyere risiko for infeksjon.

Nyrestein

Nyrestein kan blokkere passasje av urin gjennom urinrøret, og etterlater gjenværende urin i tarmkanalen og innføring av bakterier og infeksjon. Nyrestein er vanlig hos eldre menn som er dehydrert eller har en historie med nyre infeksjon.

Hvordan øke virilitet hos eldre menn

Hvordan øke virilitet hos eldre menn


En forutsetning for at eldre menn kan oppleve en nedgang i virilitet. Stress og sykdom er to faktorer som ofte blir knyttet til denne type tilstand, som er midlertidig i de fleste tilfeller. Det er noen tilfeller der en langsiktig nedgang i virilitet kan oppstå. En redusert virilitet nivå kan være en svært frustrerende tilstand å håndtere det kan negativt påvirke kvaliteten på personlige relasjoner, samt selvtillit. Det finnes en rekke metoder som kan øke potensen, hvorav noen er former for medisinsk behandling, og noen av disse er rettet mot den enkeltes sinnstilstand.

Hvordan øke virilitet hos eldre menn

•  Reduser stress nivå. Høyt stressnivå vil redusere virilitet. Stress og depresjon er alvorlige plager som ikke bare påvirker din virilitet, men kan også påvirke negativt din selvfølelse, selvtillit og evne til å fungere i hverdagen. Pusteøvelser, redusere arbeidsmengden og yoga øvelser kan lindre stress. Hvis du tror du ikke kan håndtere kronisk stress på egen hånd, søke hjelp av en lisensiert psykolog.

Ta urte kosttilskudd som kan øke virilitet nivåer. Ginseng har vært kjent for å øke virilitet og behandle erektil dysfunksjon, ifølge Mayo Clinic. Effektene av impotens kan også bli mildnet med ginseng. Ginseng kan infunderes i din te å høste fordelene som tilbys av anlegget.

Følg en øvelse diett. Regelmessig trening gir kollektive goder, for det kan forbedre din fysikk og generell helse, og gir en følelse av velvære som kan øke virilitet nivåer. Dere skaper grunnlaget for en økt sexlyst hvis du ser bra ut og føles bra om deg selv.

Kick din røyking vane. Regelmessig røyking reduserer blodstrømmen til penis og kan også påvirke sædkvalitet i din sæd. Røyking vil også flekker på tennene, og ingen ønsker det.

Gå til legen hvis ingenting fungerer for å øke virilitet. Legen kan forskrive testosteron til hjelp i å øke virilitet nivåer. Erektil dysfunksjon, som ofte er kombinert med redusert virilitet nivåer, kan være et tegn på hjertesykdom, ifølge Dr. Michael Bohm. Hans studier funnet en omfattende sammenheng mellom hjertesykdom og erektil dysfunksjon.

Hint

  • Vær forsiktig når møtt med produkter som gir en "instant" kur for impotens. Det finnes mange svindel i markedet.

Hva er årsakene til Nokturi hos eldre menn?

Hyppig nattlig vannlating er en tilstand som kalles nokturi. Eldre mennesker ofte lider av denne tilstand som et symptom på andre sykdommer, medikamenter blir tatt eller bare på grunn av forandringer i kroppen gjennomgår som den eldes.

Aldring Body

Ettersom kroppen aldre blæren muskelen blir mindre i stand til å holde mengden av væske som det blir fylt med. Det sender meldinger til hjernen at den må tømmes oftere enn det brukes til.

Medisinering Side Effect

Det er visse medisiner, særlig de som anses diuretika, noe som kan føre til hyppige turer på do på dagtid og om natten. Menn med hjerteproblemer er ofte foreskrevet disse medikamentene for å trekke overflødig væske fra kroppen og for å hindre hjertesvikt.

Forstørret prostata

Eldre menn ofte lider av en forstørret prostata, og dette kan føre til mer hyppige turer på do, særlig om natten.

Betraktninger

Det finnes medisiner som kan være foreskrevet for å kontrollere nighttime urinering.

Farene

Hyppig nattlig vannlating kan avbryte søvnmønster, og dette kan redusere livskvaliteten for den lidende.

Tegn og symptomer på aldring hos eldre menn

Tegn og symptomer på aldring hos eldre menn


Aldringsprosessen er forskjellig for menn og kvinner. Selv om mange av de samme endringene skjer, distinkte forskjeller i noen av de avslørende tegn og symptomer på aldring skje med menn. Kropp og sinn alder, noe som blir tydelig i ytre utseende og atferd.

Muskel Atrofi og vektøkning

Selv om både menn og kvinner mister muskelmasse som den aldrende prosessen begynner, menn har en tendens til å presentere annerledes. En av grunnene til at menn mister muskel vekt og få fettvevet er på grunn av en reduksjon i fysisk aktivitet og senket testosteronnivå. Som menn alder, lommer av fett utvikle seg i områder som rundt midsection. En reduksjon i samlede utholdenhet og interesse for fysisk aktivitet skjer også på flere avanserte stadier av aldringsprosessen, videre compounding muskel tap og vektøkning symptomer.

Prostata Problemer

Menn har en prostata som styrer urin funksjon og frekvens. Prostata har en tendens til å vokse som den aldrende prosessen skrider frem. Som prostata utvides i størrelse, blir urin funksjon mer sporadisk og mindre momentant. For menn som har avanserte gjennom aldringsprosessen, og har hatt en prostata større over tid, kan vannlating bli vanskelig som større kjertel forårsaker trykket og dermed nekter å aide i utgivelsen av urin.

Håravfall og skallethet

Selv om tynning av hår i hodebunnen kan oppstå i både menn og kvinner, er problemet mer merkbare og vanlig blant aldrende menn. Som en mann aldre, kan håret hans starte gråning først og deretter prosessen med tynt hår blir merkbare. Over tid kan menn mister håret, og noen kan til og med bli helt skallet. Selv om genetikk spiller en stor rolle i hvordan en manns hår reagerer på aldring, endring av hår fra frodige låser til tynnere tråder er en god indikator på aldringsprosessen går fremover.

Reproduktive og seksuelle Signs

For kvinner er aldringsprosessen tilkjennegitt av utbruddet av overgangsalder. For menn, forvandler aldring ulike aspekter av reproduktiv og seksuell helse. Ett tegn assosiert med aldring er senking av testosteron nivåer. Denne endringen mest sannsynlig forekommer som et generelt nedadgående trend, som skjer i løpet av en periode på flere år. Den reduserte mengden av testosteron i en aldrende mannlige produserer symptomer som nedsatt sexlyst, søvn mønster forstyrrelser og en generell mangel på energi.

Testosteron terapi for eldre menn

Testosteron er et hormon som produseres i testiklene til menn. Hormonet gir helsemessige fordeler for menn, slik som muskelmasse og styrke. Testosteronnivå nedgang som en mann aldre, og kan forårsake uønskede bivirkninger. Testosteronbehandling er gunstig i å redusere disse symptomene.

Symptomer

Testosteron begynner å avta hos menn begynner i deres 30-tallet. Symptomer på fallende testosteronnivå hos eldre menn inkluderer en reduksjon i muskelmasse og styrke, tap av bentetthet, hukommelsestap, depresjon eller humørsvingninger, endringer i kolesterolnivå og en nedgang i seksuell funksjon.

Diagnose

Blodprøver avslører en manns testosteronnivå. Flere blodprøver kan tas som hormon svinger i løpet av dagen. Høyeste testosteronnivå er i morgen og legen din vil foretrekke å ta blodprøve på den tiden.

Fordeler

Fordeler med testosteron terapi hos eldre menn inkluderer en forbedring i muskelmasse og styrke, økt bentetthet, energi og seksuell stasjonen. Andre fordeler er en fortykkelse av hår og en bedring i humør og hukommelse.

Risiko

Testosteronbehandling bringer risikoer som forstørrelse av bryster, en støttemur av vann, forårsaker akne, søvnapné og skallethet og begrense sædproduksjonen. Andre risikoer inkluderer urinveisproblemer, forårsake ikke-kreftsvulst i prostata eller kan øke stimulering av prostata kreft. En prostata screening bør tas før testosteron terapi startes.

Typer behandling

Testosteronbehandling kan gis i ulike former. Injeksjoner gis hver to til tre uker, og gi en høyere grad av konsentrasjon av hormonet når injeksjonen gis, med en tapering effekt før neste injeksjon. Dette kan føre til en økning i blodlegemer.

En testosteron plaster gir en mer jevn dose av hormonet i kroppen enn injeksjoner. Flekkene er slitt hver dag og rotere fra armer, rygg, mage og rumpe. Hudirritasjon kan oppleves hvor plasteret påføres på huden.

En aktuell testosteron krem ​​brukes til skuldre, armer og mage. Det er viktig å ikke overføre kremen på partneren din.
Piller er for øyeblikket ikke tilgjengelig for testosteronbehandling Ifølge Cleveland Clinic.

Testosteronbehandling er strengt individuell og bør diskuteres med legen din for å finne ut om det er riktig behandling for deg.

Aktiviteter for eldre menn

Aktiviteter for eldre menn


For eldre menn, bringer pensjonering om en rekke utfordringer. Opprettholde fysisk helse kan oppnås gjennom trening, men å holde mentalt skarp er like viktig. Pensjonert menn møter også spørsmål om egenverd når de plutselig finner seg selv uten de oppgaver som de en gang ble holdt ansvarlige. Det er en variert liste over aktiviteter senior menn kan bruke for å takle disse problemene.

Trening

Turgåing er en av de enkleste aktiviteter senior mann kan delta i fordi det kan gjøres hvor som helst og det eneste utstyret du trenger er en komfortabel par joggesko. Det kan senke blodsukkernivå, blodtrykk og redusere kroppsfett hos eldre menn. Svømming er en annen lav effekt aktivitet ideell for pensjonister. Det gjør at eldre menn til å styrke og tone sine organer uten fare for bein og ledd at høy-effekt trening kan gi. Sykling tilbyr aerobic fitness fordeler som kan reversere effekten av aldring som leddgikt, høyt blodtrykk, depresjon og astma. Ifølge Western Australian Department of Transport, de over 60 år som sykler på en jevnlig basis er mindre sannsynlig å få hjerteinfarkt.

Spillet Spille

Spill er en måte for eldre menn å nyte selskapet av andre pensjonister, for ikke å nevne sine barnebarn. Spill som involverer strategi bidra til å holde sinnet kvikk og skarp. Tenk tradisjonelle brettspill som backgammon, sjakk, dam og Scrabble. Puslespill er en annen måte å utøve sinnet, slik som kryssord, ord jumbles og puslespill. Kortspill som hjerter, pinochle og poker gir en mulighet til å få gutta sammen for noen bonding tid. Bingo er et klassisk spill for seniorer som tilbyr en sjanse til å komme seg ut av huset for noen lavkost gøy hvis en lokal menighet eller kommunal gruppe arrangerer en ukentlig Bingo kveld.

Hobbyer

Hobbyer er en måte å fordrive tiden, være aktive og hindre kjedsomhet. De kan også hjelpe seniorer koble til ting de gjorde som barn. Eldre menn har utallige hobbyer til rådighet avhengig av deres interesser. Hvis de liker å jobbe med hendene, er det trearbeid, kunst og håndverk og modellering. Modellering kan være alt fra å bygge biler og skip fra byggesett til å gjøre ting som vaser og figurer fra leire til å bygge og fly modell raketter. Hvis man liker å samle, hobbyer inkluderer stempel, mynt og baseball kort å samle. Det er hobbyer for eldre menn så forskjellige som matlaging, maling og hagearbeid.

Frivillighet

En av de vanskeligste tingene for en eldre mann å forholde seg til ved pensjonering er følelsen han ikke lenger er nødvendig. Tanken på hengende rundt huset hele dagen uten ansvar kan være deprimerende. En måte å unngå det på er gjennom frivillighet. Frivillige er alltid nødvendig, og det er en mengde måter å gjøre det. Lokale menigheter og grupper i samfunnet trenger alltid hjelp med sine prosjekter. Kontakt din lokale Lions Club, Rotary Club og Knights of Columbus å se whatâ € ™ s tilgjengelig. Hvis byen har et frivillig ambulansekorps eller brannvesenet, er sjansen de kunne bruke en ekstra hånd. Hvis det er en politisk, sosial eller miljøsaken du er lidenskapelig om, gir pensjonering en mulighet til å engasjere seg. Dette kan være alt fra stuffing konvolutter til å gjøre telefonsamtaler for å hjelpe ut på det lokale suppekjøkken.

Er en PSA Test Anbefales for eldre menn?

Prostata-spesifikt antigen (PSA) test er anbefalt for noen, men ikke alle grupper av eldre menn. Denne testen kan bidra til å identifisere mange mulige tilfeller av prostatakreft, er risikoen for noe som øker som menn alder.

Identifikasjon

En PSA-test kan bidra til å identifisere en unormal nivået av PSA, som kan indikere tilstedeværelse av kreft eller annen prostata problem. Ifølge Mayo Clinic, kan menn begynner å bli testet for Ptil når de har nådd en alder av 40.

Anbefalinger

The National Cancer Institute (NCI) rapporterer at FDA anbefaler PSA testing sammen med digital rektal undersøkelse for å screene for tilstedeværelse av prostatakreft hos menn over 50 år.

Risiko

Ifølge Mayo Clinic, menn som er over 65 år begynner å utvikle en mye høyere risiko for prostatakreft og bør screenes for tilstanden slik at den kan styres.

Betraktninger

The Mayo Clinic rapporterer at det ikke er anbefalt en mann over 75 år bli testet for prostataspesifikt antigen, som det er usannsynlig at prostatakreft vil føre til symptomer før han dør av andre årsaker.

Follow-Up

Fordi en PSA-test kan identifisere et høyt nivå av PSA, men kan ikke identifisere årsaken, og fordi noen tilfeller av prostatakreft ikke forårsaker høy PSA, kan oppfølging testing være nødvendig hos eldre menn.

Hukommelsestap hos eldre

Hukommelsestap hos eldre


Som du alder, ikke bare vil du begynne å miste hjerneceller, vil kroppen produsere mindre av kjemikaliene som trengs for å gjøre gjenværende hjernecellene fungerer. Som et resultat kan du begynne å miste hukommelsen. Flere ulike faktorer fremskynde denne prosessen i senior. Noen forhold har en medisinsk behandling, mens andre vil uunngåelig gjøre minnet stadig verre. Gjenkjenne symptomene på hukommelsestap og dens årsak.

Alzheimers sykdom

Alzheimers ødelegger hjerneceller, forårsaker hukommelsestap. Den forstyrrelse i hjernen utvikler seg over en periode på flere år. Selv om symptomene kan synes å oppstå fra normal aldring, kan lider også begynne å vise endringer i atferd og personlighet. Sykdommen har ingen behandling, som i 2010, men en lege kan anbefale behandlinger for å hjelpe et lidende avtale med symptomer. Stoffet kan hemme nedbrytningen av kjemisk budbringer i de nervene som fremmer læring og hukommelse.

Mild Cognitive Impairment

En senior med mild kognitiv svikt kan merke at hans minne eller mental funksjon er sviktende. En person med nedskrivnings kan glemme avtaler og sosiale arrangementer, begynne å ha problemer med å navigere kjente miljøer, kan bli mer impulsive eller utviser dårlig dømmekraft. I tillegg til hukommelsestap, kan en person med MCI også oppleve depresjon, irritabilitet og aggresjon, angst og apati. Selv om verdifall kan øke en senior risiko for å utvikle andre typer demens, kan noen mennesker ikke fortsette å oppleve en nedgang i deres minne og i noen tilfeller minne kan forbedre. En lege kan av og til foreskrive Alzheimers medisiner for å hjelpe til med hukommelsestap.

Mini Strokes

Mini slag kan føre til reduksjon av blodstrømmen til hjernen. Hvis blodstrømmen stopper i mer enn et par sekunder, kan hjernecellene dør, forårsaker skade på cortex av hjernen, noe som resulterer i hukommelsestap. Den tilstand, kalt vaskulær demens, kan skje gradvis eller brått, avhengig av alvorlighetsgraden av slag eller mengden av slag senior har. Nettstedet, Help Guide, sier at nesten 50 prosent av tilfellene av vaskulær demens skyldes hypertensjon (høyt blodtrykk). Se en lege hvis du tror du eller noen du elsker har hatt slag. For å redusere risikoen for denne type demens, bør seniorer arbeide for å kontrollere blodtrykket, kolesterolnivået, og unngå å røyke sigaretter og overindulging i alkohol.

Vitaminmangel

Mangel absorpsjon av vitamin B12 kan føre til symptomer på demens, som inkluderer hukommelsestap hos eldre. Dr. Majid Fotuhi ved Johns Hopkins University School of Medicine konkluderer med at vitamin B12-mangel utgjør opptil 10 prosent av ikke-Alzheimers hukommelsestap. En senior som forbruker en diett med sunne mengder B12 kan ikke produsere nok av proteinet som trengs for å absorbere det. Dr. Fotuhi anbefaler en person som har lave nivåer av vitamin take kosttilskudd. Noen eldre kan trenge injeksjoner av vitamin.

MS-symptomer hos eldre

MS-symptomer hos eldre


Multippel sklerose (MS) er en sykdom som påvirker sentralnervesystemet. Sykdommen rammer folk i alle aldre, men vanligvis begynner mellom 15 og 50. MS kan påvirke de eldre, og i slike tilfeller er symptomene ikke er konsistent blant folk som har blitt diagnostisert. Det ser ut til at symptomene på MS kan være tilfeldig og vare i forskjellige lengder av tid. Følgende er de vanligste MS-symptomer hos eldre.

Visuelle symptomer

Multippel sklerose påvirker synsnerven, noe som kan føre til nedsatt syn. Noen av MS-symptomer hos eldre er tåkesyn, tap av fargesyn, blindhet, dobbeltsyn og blinkende lys når øynene beveger seg. De eldre kan også føle smerter i øyet, har jerky øyebevegelser, konstant og skyter øyebevegelser, mangel på koordinering mellom de to øyne og unormal elev svar.

Motoriske symptomer

Symptomer på MS er mest merkbar for andre når lidelse påvirker motoriske ferdigheter. Disse symptomene igjen varierer fra person til person og ikke har en bestemt alder da de begynner. Men noen av symptomene på MS som kan påvirke den eldre er muskel svakhet, som kan omfatte milde eller delvis lammelse; total eller tap av muskelstyrke; og tap av muskeltonus som forårsaker stivhet, smerte og begrensning av å bruke de berørte lemmer. Andre symptomer er utydelig tale; muskel tap; ufrivillig sammentrekning av muskler; stilling problemer; tics; krampetrekninger og kronglete av muskler; ufrivillig bevegelse av bena; og foten å dra.

Sensoriske symptomer

MS-symptomer kan føre til forskjellige typer følelser i kroppen, noe som vil gi forskjellige sensoriske symptomer. MS kan føre til delvis nummenhet, prikking, summende og vibrasjons sensasjoner. De eldre kan også føle seg komplett nummenhet eller tap av følelse; smerte uten åpenbar årsak; svie, kløe og elektriske sjokkfølelser; summende opplevelser når du flytter hodet; tap av bevissthet om plassering av kroppsdeler; og ansikts smerter.

Koordinasjon og balanse Symptomer

Ofte personer med MS føler et tap av koordinering og har en vanskelig tid å holde sin balanse. Noen av symptomene på MS som påvirker koordinasjon og balanse skjelver når du utfører gode bevegelser; konstant under eller skyter beinbevegelser; unormal balanse funksjon i det indre øret; kvalme, oppkast eller følsomhet for reisesyke fra vestibular ataksi; problemer med å koordinere tale; stamming; langsom lem posisjon tilbakemeldinger. Det kan være et tap av evne til å produsere vekslende raskt bevegelser, for eksempel for å flytte til en rytme.

Tarm, blære og seksuelle Symptomer

Dessverre, MS-symptomer er ikke diskriminerende om hvor de påvirker kroppen. Det er noen symptomer som kan påvirke tarmer, blære og seksuelle ytelse. Disse symptomene inkluderer urin haster og inkontinens; urinretensjon og oppbevaring; mannlig og kvinnelig impotens; manglende evne til å oppnå orgasme; ejaculating inn i blæren; manglende evne til å bli seksuelt opphisset; sjeldne eller uregelmessig avføring; tarm haster; og tarm inkontinens.

Kognitive symptomer

MS angriper alle områder av kroppen og ikke har noen kognitive symptomer. Pasienten kan begynne å ha kortsiktige og langsiktige minneproblemer; glemsomhet; langsom ord tilbakekalling; demens; humørsvingninger og / eller eufori; bipolar syndrom; angst; og nedskrivning til tale forståelse og produksjon.

Andre symptomer

Symptomene på MS er en lang liste over områder i kroppen hvor det kan bli et problem. Disse symptomene er vanlig for mange andre sykdommer eller sykdommer, så vel, og bare fordi du har noen av disse symptomene betyr ikke at du har MS. Hvis du har noen bekymringer, kontakt lege fra legen din. Noen andre symptomer som ikke nødvendigvis passer inn i en kategori er tretthet; øke i alvorlighetsgrad av symptomer med varme; acid reflux; nedsatt følelse av smak og lukt; epileptiske anfall; svelgeproblemer; luftveisproblemer; sove uorden; feilaktig kalde kroppsdeler; og autonome nervesystemet problemer.

Symptomer på lavt blodtrykk hos eldre

Symptomer på lavt blodtrykk hos eldre


Lavt blodtrykk (hypotensjon) er et vanlig problem for mange mennesker. The Mayo Clinic definerer lavt blodtrykk som å være på eller under 90/60. Det kan føre til en hel rekke symptomer, men kan være spesielt vanskelig for eldre fordi det setter dem på en økt risiko for fall. Det kan også ta en fysisk toll på en eldre person som allerede er i dårlig helse.

Svimmelhet / Svimmelhet

Svimmelhet er et vanlig tegn på lavt blodtrykk hos eldre. Mange eldre mennesker ofte får ør når de står opp fra sittende eller liggende stilling. Faktisk The Mayo Clinic rapporterer at blodtrykksfall etter stående skjer først og fremst hos personer i alderen 65 år og eldre. Dette kan være svært farlig, spesielt hvis personen ikke har noe å bidra stødig dem eller noen til å ta dem hvis de faller.

Kvalme

Kvalme oppstår ofte under episoder med lavt blodtrykk og vanligvis skjer i tillegg til svimmelhet eller hotheadedness. Mange ganger kvalme forårsaket av den plutselige fall i blodtrykket, men det kan også være forårsaket av svimmelhet. Kvalme og oppkast kan også føre til dehydrering som er kjent for å forårsake lavt blodtrykk. For en eldre person, kan kvalme føre til ytterligere problemer slik som redusert appetitt og vekttap.

Besvimelse

Besvimelse eller synkope er et vanlig problem i aldrende mennesker. Faktisk, en tilstand som kalles ortostatisk hypotensjon, som er forårsaket av en blodtrykksfall når du står opp, er en problematisk hendelse for noen eldre. Nettsiden for AGS Foundation rapporterer at besvimelse er sett dobbelt så ofte hos voksne 70 år og eldre og tre til fire ganger så ofte hos voksne 80 og eldre enn i noen yngre voksne. Plutselig besvimelse er farlig for alle. Imidlertid, på grunn av den eldre ha skrøpelig hud og ben, kan det resultere i en alvorlig, ødeleggende skade eller død for en eldre person.

Mangel på konsentrasjon

Når en persons blodtrykket er i stadig synker, er det et tap av blod til hjernen. Dette kan føre til at en eldre person til å ikke være i stand til å fokusere eller har problemer med å konsentrere seg om noe. De kan også bli stadig glemsom og kan selv ha problemer med å huske enkle daglige oppgaver. Familiemedlemmer kan tro at roten årsaken til denne oppførselen er demens når det kan være noe helt annet.

Depresjon

Det antas at depresjon kan være et symptom på lavt blodtrykk. Studier har vist at mange depresjon lider har også problemer med lavt blodtrykk. Det er foreslått av noen i det medisinske fellesskapet som lavt blodtrykk fører til apati og manglende ønske om å gjøre noe. Dette kan igjen skape en følelse av depresjon. Imidlertid er forskning på det nøyaktige forhold mellom lavt blodtrykk og depresjon fortsatt i dets tidlige stadier.

Hva er årsakene til svimmelhet hos eldre?

Hva er årsakene til svimmelhet hos eldre?


Svimmelhet er et vanlig problem blant eldre mennesker. Svimmelhet som oppstår hos eldre vanligvis varer lenger enn hos yngre mennesker, og kan ha flere årsaker. Det blir ofte nødvendig å søke medisinsk behandling for vedvarende eller invalidiserende svimmelhet.

Identifikasjon

Svimmelhet er beskrevet som en hvirvlende følelse eller en følelse av tap av balanse. Svimmelhet kan være mer fremtredende når bøyd over eller når du står opp raskt.

Vertigo

Vertigo kan være en årsak til svimmelhet hos eldre. Øvelser kjent som Brandt-Daroff manøvrene er ofte utført i tre uker eller mer for å lindre symptomene på svimmelhet. Medisiner som antihistaminer kan lindre svimmelhet, men kan være sederende.

Ménières syndrom

Ménières syndrom kan påvirke mennesker over 50 og ofte fører til en brølende i ørene, en nedgang i hørsel og svimmelhet. Én behandling for Menieres syndrom er en injeksjon av medikamenter direkte inn i trommehinnen.

Sentral Svimmelhet

Sentral svimmelhet kan forekomme etter en hendelse som et slag som involverer hjernestammen og lillehjernen, og kan også komme foran andre farlige forhold. Personer som lider av denne typen svimmelhet ofte opplever kvalme, svimmelhet og illusjoner av bevegelse for en lang periode.

Betraktninger

Svimmelhet kan være et tegn på en mer alvorlig medisinsk tilstand. Konsultere legen din dersom du opplever pågående eller invalidiserende svimmelhet å få en riktig diagnose.

Medisinske årsaker til kroppslukt hos eldre mennesker

Medisinske årsaker til kroppslukt hos eldre mennesker


Medisiner og visse typer matvarer kan føre til kroppslukt i mennesker i alle aldre. Men kroppslukt i eldre mennesker som også har underliggende medisinske problemer er mer merkbar skyldes naturlige endringer i kroppen som oppstår med aldring. Kroppslukt hos eldre mennesker resulterer fra en økning av palmitolensyre og lipidperoksider fremstilt ved en økning av fettsyre dekomponering som kombinerer med bakterier på huden.

Mageproblemer

På grunn av en minsking av saltsyre i løpet av årene, eldre folk har en tendens til å ha problemer med fordøyelsen. "Hypochlorhydria" er den medisinske termen for denne tilstanden. Estimater viser at rundt 13 prosent av saltsyre er tapt hvert 10. år. Dette resulterer i tap av mat som forblir i kroppen som forårsaker overvekst av bakterier som resulterer i mat fermentering og nedbrytning. Problemer som oppstår fra hypochlorhydria inkluderer dårlig ånde, gastro-esophageal reflux sykdom, eller "GERD," overdreven gass, candidiasis --- en overvekst av gjær i kroppen, og irritabel tarm syndrom også kjent som "IBS." Alle disse kan føre til ubehagelig kroppslukt.

Gallestein

Personer over 60 år har høyere risiko for å utvikle gallestein uavhengig av livsstil, og kvinner er to ganger større sannsynlighet for å utvikle gallestein enn menn. Enkeltpersoner som tar kolesterolsenkende medisiner og diabetikere er også i en høy-risiko kategorien.

Gallestein formen når et overskudd av galle og / eller en kombinasjon av galle og kolesterol samler seg i leveren. Bile hjelper kroppen i fordøyelsen av fett og feilaktig eliminering av galle vil resultere i forårsaker kroppen til å lukte som råtne egg.

Kolecystitt er et resultat av betennelse i galleblæren og fører til en dårlig smak i munnen, dårlig ånde og overflødig kroppslukt sammen med illeluktende, lys avføring.

Redusert nyre funksjoner

Nedsatt eller nyresvikt skjer når giftstoffer ikke blir metabolisert og eliminert fra kroppen under urinering. Eldre mennesker er mest sannsynlig å ha en reduksjon av nyre-funksjoner som kan føre til nyresykdom. Reduksjonen av nyrefunksjonen eller en beslektet problem kalt "Uremia" vil føre til at ånde eller urin for å avgi en ammoniakk-lignende lukt og kan også skape en ammoniakk eller urin lukt på kroppen.

Redusert enzymproduksjon

Evnen av legemet for å skape de enzymer som er nødvendige for å forbrenne mat avtar med alderen, og resulterer i frigivelse av giftstoffer gjennom huden via svettekjertlene. I eldre personer som ikke lenger kan produsere de nødvendige enzymer, forbruker organiske forbindelser slik som løk, hvitløk eller karri vil medføre lukt fra de forbindelser som gjennomtrengende huden. Vanligst, lukt fra metabolske ubalanser lukter fisk, gass, søppel, brent gummi, råtne egg eller avføring.

Kolektomi for behandling av ulcerøs kolitt hos eldre

Ulcerøs kolitt (UC) er en sykdom i familien av inflammatoriske tarmsykdommer. Sykdommen forårsaker smerter i magen, rektal blødning, og varierende grader av diaré. Behandlingstilbud for UC bære medisinering, IV behandling, og en endelig muligheten til en kolektomi. En kolektomi blir mer nødvendig for eldre grunn av fysisk truende side av sykdommen, og den økte risikoen for kreft i tykktarmen.

Kirurgisk Necessity

Det er av største betydning enn eldre med ulcerøs kolitt møtes regelmessig og ofte med GI lege. GI lege vil utføre en kolonoskopi årlig for å vurdere tilstanden til pasienten er tykktarmen. Det er etter flere evalueringer at GI legen kan foreslå en kolektomi hvis tykktarmen begynner å se kreft eller om en eldre person har problemer med å gjøre det til badet hele tiden.

Proctocolectomy med Ileostomioperasjon

To typer operasjoner er tilgjengelige for en kolektomi. Proktokolectomi med ileostomi er den første og mer tradisjonelle alternativ. Dette alternativet er også mer vanlig hos eldre pasienter på grunn av gjenopprettingsprosessen. Proktokolectomi med ileostomi omfatter to separate operasjoner: fjerning av tykktarmen og anus, og deretter tilsetning av en kolostomi pose som er festet til midtpartiet av legemet til å passere gjennom avføring.

Proctocolectomy med Ileostomi Recovery

Gjenopprettingsprosessen for eldre er mye raskere med proctocolectomy med ileostomi kirurgi enn med det andre alternativet. Dette er fordi det krever bare ett sett med operasjoner og ett sykehus opphold (for ca en uke). For ca fire til seks uker, må du spise en endret kosthold (se en ernæringsfysiolog eller din GI legen) fordi kroppen må venne seg til å bruke den eksterne bag. Når du er restituert, skjønt, kan du spise som normalt og ofte du vil, uten at noen av bivirkningene felles med kolitt. Vet at en kolostomi posen skal tømmes flere ganger om dagen. For eldre pasienter, kan bistand være nødvendig på grunn av fingerferdighet slik prosess krever.

Restorative Proktokolectomi Surgery

Restorative proctocolectomy er en nyere prosedyre mer vanlig hos yngre og sunnere pasienter. Men dette betyr ikke at dette alternativet ikke er tilgjengelig for eldre pasienter. Restorative proctocolectomy omfatter fjerning av tykktarmen (kolon), men tillater kroppen å passere avfall naturlig. Dette gjør det ved den utvikling som en J-posen n tarmkanalen som "forlenger" de gjenværende tarmen. Denne fremgangsmåten krever tre eller fire separate operasjoner, noe som kan være komplisert for eldre pasienter som kunne sliter med mengden av kroppen stress.

Restorative Proktokolectomi Recovery

Utvinningen for eldre er den samme som for en ung pasient. Et sykehusopphold for hver prosedyre er alt fra fire til syv dager. Den samlede utvinning perioden med for alle operasjoner kan vare opptil seks måneder. Dette vil innebære en begrenset diett, flere medisiner, og en endret livsstil. Dette er hva som viser seg vanskelig for eldre. Mange eldre pasienter har spesielle dietter, vitaminer og medisiner de må ta på daglig basis. Også på grunn av faste inntekter, kan enkelte eldre pasienter synes det er vanskelig å endre livet sitt for en slik lengre periode.

Grunner for høyt blodtrykk hos eldre

Over 75 prosent av personer 80 år gamle eller eldre har høyt blodtrykk og høyt blodtrykk hos eldre er forårsaket av en rekke faktorer. På grunn av høyt blodtrykk er en viktig årsak til hjerteanfall og slag, er det viktig at alle eldre mennesker arbeide med legen å overvåke og opprettholde blodtrykket.

Mangel på Medikamentell behandling

Det er anslått at bare 24 prosent av eldre menn, og bare 38 prosent av eldre kvinner ble foreskrevet diuretika for å opprettholde blodtrykket, til tross for at dagens medisinske studier viser diuretika er den mest effektive stoffet som brukes til å behandle høyt blodtrykk hos eldre pasienter. Mens diuretika er billig og antas å være svært effektive, leger ofte fore dyrere stoffer som ikke har vist seg å være mer effektive enn diuretika.
Mange legemidler er effektive i behandlingen av høyt blodtrykk:
Diuretika: Diuretika, eller vann piller, arbeid av spylevann gjennom nyrene og ut av legemet, og dermed redusere mengden av vann i kroppen og å senke blodtrykket.
Betablokkere: Betablokkere treg hjertets ned, som igjen senker blodtrykket.
Angiotensin converting enzyme (ACE-hemmere): ACE-hemmere føre til at blodårene til å slappe av som senker blodtrykket.
Kalsiumkanalblokkere (CCBS): CCB oss holde kalsium kommer inn i hjertet, som slapper blodårene og senker blodtrykket.
Alfablokkere: alfablokkere tillate blod å passere mer fritt, noe som reduserer blodtrykket.
Alpha-betablokkere: Alpha-betablokkere fungerer på samme måte som alfablokkere, men også sakte hjerterytme, som betablokkere gjør. Som et resultat av dette er mindre blod pumpes gjennom fartøyene og blodtrykket går ned.
Det er best å ta kontakt med legen din for å sikre at du er på den beste medisinen for din spesifikke tilstand.

Alder

Dessverre, som du alder, blodårene dine herde, noe som øker blodtrykket. Selv om dette ikke kan forebygges, kan du gjøre de endringer i livsstil som vil minimere effekten at alder har på blodtrykket.

Fedme

Overvektige mennesker er minst dobbelt så stor risiko for å utvikle høyt blodtrykk. Å spise et fornuftig kosthold er det viktigste du kan gjøre for å forebygge høyt blodtrykk, og å senke den når den er høy.

Ikke bare er kroppsvekt viktig, men det er også relevant der kroppen din bærer den ekstra vekten. Folk som bærer ekstra vekt rundt magen er mer sannsynlig å utvikle høyt blodtrykk som følge av sin overvekt enn folk som legger på seg rundt sine hofter og lår.

Natrium

Redusere natrium reduserer blodtrykket. De fleste mennesker konsumerer 10 til 15 ganger mer natrium enn de trenger i et balansert kosthold. Mange bearbeidet mat er ekstremt høy i natrium. Å spise mer naturlig mat, som frukt, korn og grønnsaker, vil bidra til å redusere inntak av natrium og i sin tur redusere blodtrykket.

Alkohol

Å drikke store mengder alkohol kan øke blodtrykket. Det er viktig å begrense inntak av alkohol til ikke mer enn ett femtinitti heter per dag, for å redusere risikoen for utvikling av høyt blodtrykk.

Stillesittende livsstil

Som du alder, har du en tendens til å bli mindre aktiv. Imidlertid er inaktivitet en ledende årsak til høyt blodtrykk, så det er viktig å være i bevegelse som du alder. Imidlertid er det viktig å begrense treningen til aktiviteter som er hensiktsmessige og trygt for deg å engasjere seg i, og du bør kontakte legen din før du begynner på et nytt fysisk trening.

Uberegnelig Medical Care

Til slutt er det viktig å gå til regelmessige undersøkelser. Folk som ikke får regelmessig medisinsk pleie er mer sannsynlig å ha høyt blodtrykk. Det er viktig å sørge for at blodtrykket og alle andre aspekter av din helse følges nøye av legen din, slik at eventuelle endringer kan tas opp raskt før de utvikler seg til store problemer.

Høyt blodtrykk symptomer hos eldre

Høyt blodtrykk symptomer hos eldre


Blodtrykket henviser til mengden av blod som hjertet pumper og motstanden av blodstrømmen i den arterielle blodkar. Når hjertet prøver å pumpe blod gjennom trange arterier, det er mer motstand. Dette gjør en persons blodtrykket høyere. Mennesker - særlig eldre - med høyt blodtrykk har økt risiko for å utvikle svært alvorlige problemer som hjerneslag og hjerteinfarkt. Men når det har blitt oppdaget, kan du arbeide med en lege for å kontrollere den.

Advarsel

Høyt blodtrykk er vanligvis oppdaget av en lege fordi det er egentlig ingen spesifikke symptomer for å varsle en person om det. Symptomene at folk med høyt blodtrykk gjøre opplevelsen er vanligvis milde og avskrevet som noe annet.

Svimmelhet

Personer med høyt blodtrykk kan oppleve redusert blodtilførsel til hjernen og erfaring svimmelhet. Svimmelhet blir ofte betraktet som en bivirkning av medikamenter, eller som en svakhet hos eldre og oversett som et høyt blodtrykk symptom.

Hodepine

Personer med høyt blodtrykk kan oppleve hodepine. Dette er på grunn av trykket i blodårene som går gjennom hodet. Dette presset kan irritere nerver. Fordi eldre mennesker er ofte på medisiner, er hodepine ofte sett på som et medikament bivirkning stedet for et tegn på høyt blodtrykk.

Visjon

Personer med høyt blodtrykk kan oppleve dobbeltsyn eller tåkesyn. Synsproblemer blir ofte betraktet som et tegn på aldring og kan bli oversett som et symptom på høyt blodtrykk.

Neseblod

Små blodkar i slimhinnene kan sprekke når det er økt blodtrykk. Hyppige neseblod hos eldre bør ikke overses som et tegn på allergi eller en tørr, tett nese, noe som kan være et tegn på høyt blodtrykk.

Puls

En person med høyt blodtrykk kan ha svingninger i hennes hjerte rate, noe som skjer ofte med eldre mennesker. Dette er på grunn av den økte arbeids hjertet har å gjøre. Dette kan også produsere brystsmerter.

Kortpustethet

Personer med høyt blodtrykk kan ha kortpustethet når du ligger nede. De kan våkne plutselig fra dvale og foretrekker å sove med hodet hevet. Kortpustethet er et tegn på høyt blodtrykk.

Blodtrykk behandling hos eldre

Med hjertesykdom og slag oppført blant de mest dødelige helsemessige forhold, mange mennesker er opptatt av å holde et sunt blodtrykk for å forsvare seg mot disse potensielt katastrofale forhold. Imidlertid, i henhold til MedicineNet.com, eldre ofte ikke behandlet for høyt blodtrykk (hypertensjon) av forskjellige grunner. Dette kan være misforstått, ettersom det er dokumentert at de bør behandles på svært spesifikke måter.

Misforståelse

To av tre personer over 75 år lider av høyt blodtrykk, ifølge MedicineNet.com. Imidlertid er ideen at en normal systolisk blodtrykk er "100 pluss alder" holder disse betingelser fra å bli behandlet i det hele tatt. Den 100-plus-your-age regelen er en vanlig misforståelse, særlig for eldre mennesker, som det ville bety at en normal systolisk blodtrykk for en 75-åring er 175 - og dette er rett og slett ikke sant.

Ifølge MedicineNet.com, behandling av disse tilstandene med blodtrykkssenkende medisiner reduserer risikoen for hjertesvikt og slag med 35 prosent, og andre indikasjoner med 20 prosent.

Redusere blodtrykket Sakte

Ifølge American Heart Association (AHA), bør blodtrykket hos eldre reduseres langsomt og forsiktig. Livsstilsendringer som vektreduksjon, trening og hjerte-sunn slanking bør gjennomføres først før medikamenter administreres.

Når vedtaket er gjort for å begynne dosering av anti-hypertensjon narkotika, anbefaler AHA bruke mindre enn normalt doser for å begynne behandlingen så endringen i blodtrykket vil skje gradvis.

Salt og alkohol

AHA anbefaler at eldre mennesker med høyt blodtrykk bør forbruker ikke mer enn 2,3 g natrium per dag for å kontrollere blodtrykket. Sjekk med en lege før du gjør en drastisk kutt i saltinntaket, som andre medisinske tilstander kan gjøre denne endringen mindre ønskelig.

Alkoholinntak bør også være begrenset til ikke mer enn to glass vin, to øl eller to skudd av whiskey per dag.

Spesielle hensyn

Det er viktig å merke seg at bivirkninger av reseptbelagte legemidler hos eldre har en tendens til å skje to til tre ganger oftere enn hos yngre pasienter, ifølge AHA. Også, vel vitende om en fullstendig medisinsk historie er viktig er vellykket behandling.

Siden eldre mennesker har en tendens til å ha flere pre-eksisterende forhold, kan det bety de foreskrevne legemidler har en høyere sannsynlighet for å blande seg med tilstanden eller medisiner foreskrevet for dem.

Typer av effektive medisiner

Den gode nyheten er at nesten alle blodtrykkssenkende medisiner virker i utgangspunktet det samme på de eldre som det gjør på yngre pasienter.

En studie av Department of Veterans Affairs viste at diltiazem og hydroklortiazid var de mest effektive hypertensjon legemidler som brukes av en gruppe afroamerikanske pasienter over 60, mens atenolol og diltiazem viste seg å være mest effektive i hvite pasienter over 60, ifølge AHA .

Hypertensjon Behandling hos eldre

Om lag 65 prosent av amerikanerne 65 år og eldre lider av høyt blodtrykk, ifølge Dr. Christopher Ndubuka-Irobunda av New York-Presbyterian Hospital. Hypertensjon, eller høyt blodtrykk, øker noens risiko for hjerneslag, nyresvikt og hjertesykdom. Fordi folk er mer utsatt for komplikasjoner fra denne tilstanden med alderen, er det spesielt viktig å forebygge høyt blodtrykk hos eldre.

Trening

Det er svært viktig at eldre pasienter med hypertensjon holde sine hjerter fungerer sunt, redusere stress og senke blodtrykket. For å oppnå dette, er tilstrekkelig mosjon et must. De fleste eldre mennesker bør ikke delta i high-impact aerobic trening. Dr. Ndubuka-Irobunda anbefaler moderat trening tre til fem ganger i uken i en halv time om gangen. Dans, svømming, turgåing og bowling er gode moderate øvelser for eldre mennesker som trenger å senke blodtrykket.

Diet

Opprettholde et sunt kosthold er viktig for eldre mennesker når det gjelder å kontrollere høyt blodtrykk. En diett høy i frukt, grønnsaker, kalium og fiber kan bidra til å senke blodtrykket betydelig. Mat som er høy i natrium og fett, særlig mettet fett, bør unngås så mye som mulig. Hele korn korn, ris og pasta gi nødvendig fiber og bør brukes hver dag av eldre. Dr. Ndubuka-Irobunda anbefaler at hans eldre hypertensjon pasienter spise fisk som har et høyt innhold av omega-3 fettsyrer, som laks og makrell.

Tobakk og alkohol

Røyking og bruk av andre tobakksprodukter kan forårsake alvorlig skade på lungene og hjertet, sammen med å øke blodtrykket. Tobakksbruk bør unngås helt, spesielt hos eldre pasienter med høyt blodtrykk. Alkoholbruk bør overvåkes nøye. Studier har vist at én drink om dagen kan bidra til å forebygge hjertesykdom hos menn over 45 og kvinner over 55. Dr. Ndubuka-Irobunda råder sine eldre hypertensjon pasienter å begrense alkoholinntaket til ikke mer enn 24 gram av øl, 2 gram av whisky eller 1 unse vin om dagen.

Medikamentell behandling

Hvis endringer i livsstil ikke tilstrekkelig lavere høyt blodtrykk, medikamenter for å kontrollere høyt blodtrykk kan være foreskrevet. Low-dose diuretika brukes vanligvis først i eldre hypertensjon pasienter uten andre risikofaktorer for hjertesykdom. Pasienter som har hatt en tidligere hjerteinfarkt eller uregelmessige hjerteslag kan gjøre det bedre på en betablokker, noe som senker pulsen i tillegg til å senke blodtrykket. Eldre pasienter med diabetes eller kronisk lungesykdom kan være foreskrevet andre medisiner for å senke blodtrykket som også redusere forverring av nyrefunksjonen.

Overvåke blodtrykk

Eldre hypertensjon pasienter bør overvåke deres blodtrykk så ofte som mulig. Pasienter med blodtrykks maskinene hjemme eller som er lett tilgjengelig bør måle det en gang eller to ganger daglig. Holde orden på blodtrykket opplesninger vil hjelpe pasientens lege diagnostisere og overvåke hypertensjon og anbefale en behandlingsplan. Nøye overvåkning er også spesielt viktig fordi de eldre er større sannsynlighet for å utvikle lavt blodtrykk og problemer fra interaksjoner og reaksjoner som et resultat av behandlingen.

Årsaker til Hårtap hos eldre kvinner

Mange faktorer kan føre til hårtap hos eldre kvinner, inkludert hormonelle endringer og vitaminmangel. Hårtap kan være plagsom både mentalt og fysisk, men det er ting du kan gjøre for å styrke håret og dets follikler.

Hormonelle årsaker

En alvorlig endring i hormoner på grunn av graviditet eller overgangsalder kan få håret til å legge inn en hvilefase. Hair fortsatt bryter og faller ut, men veksten er bremset ned, noe som resulterer i tynt hår.

Diet

Etter mange år med slanking og underernæring, kan kvinner oppleve hårtap på grunn av mangel på vitaminer i deres system.

Kjemiske behandlinger

Etter år med farging og kjemisk behandling av hår, follicles vokse svakt og tynt. Dette kan føre til hårtap.

Blow Outs og Flat Irons

Blåser ut håret eller bruke et flatt jern kan alvorlig skade håret ditt. Varmen fra flatt jern skader håret ditt naturlige styrke og overdreven børsting kan svekke follikler.

Unngå Håravfall

Tar vitaminer og jerntilskudd kan styrke håret ditt, og endre kosthold kan hjelpe også. Håndkle tørke håret naturlig som det kan gi håret ditt en sjanse til å komme fra varmen og trekke forårsaket av utblåsninger.

Årsaker Eye Color Change hos eldre

Årsaker Eye Color Change hos eldre


For de fleste vil øyenfarge forbli konsekvent gjennom et helt liv, siden fargen på ens øyne modnes i barndom og generelt holder samme farge. I en liten prosentandel av folk, derimot, kan ulike faktorer forårsake øyenfarge til å endre seg i alderdommen, mens plager som glaukom kan også endre øynene 'utseende.

Endringer i Øyefarge

Fargen på øynene er bestemt av mengden og fargen av pigment granulater, kalt melanin. Disse granulater varierer i farge fra en nøytral tone til veldig mørk brun, med mørkere øyne forårsaket av mørkere melanin eller en større grad av melanin, og vice-versa. Fargen på iris forårsaket av pigment i stroma (bindevevet av den fremre lag av iris), og denne fargen kan lette hvis mengden av pigmentkorn i stroma avtar, eller dersom granulene produsere lettere pigment. I motsetning til hud og hår, har øyne ikke syntetisere fargepigment hele tiden, men beholder den akkumulerte pigment i stroma. Hvis pigmentet brytes ned over tid, kan dette resultere i en lightening av øyenfarge.

Sykdom

En typisk faktor som kan føre til en persons øyne å endre farge er sykdom. Faktisk kunne en endring i øyefarge være et symptom på en øyesykdom, så noen merkbar fargeendringer bør undersøkes av lege. Noen av de vanligste sykdommer som kan føre til en endring i øyefarge er Horner syndrom, og pigment glaukom og Fuch sin heterochromic iridosyklitt, som gjerne oppstår oftest hos eldre.

Genetikk

Genetikk har mye å gjøre med hvorvidt dine øyne vil skifte farge som du alder, og 10 til og 15 prosent av kaukasiere vil oppleve forandring av øyenfargen (løp med mørkere øyne generelt opplever liten endring som de blir eldre). Dette skjer fordi mengden av melanin i iris vil avta over tid, slik at fargen på iris for å endre. Dette er det samme prinsippet som forårsaker håret til å endre fargen som vi blir eldre, og hastigheten og alder hvor dette skjer kan variere på grunn av genetisk bestemmelse.

Gulfarging

En annen endring som kan skje med øyne som vi blir eldre er utseendet på gulnet, en ganske vanlig foreteelse blant eldre. Dette skjer fordi den kjemiske sammensetningen av øyets variabel linse kan endre seg i løpet av tiden som proteiner blir produsert i forskjellige proporsjoner enn de som brukes for å være. Disse kjemiske endringer kan føre til at linsen å ta på seg en gul utseende, redusere objektivets åpenhet og forårsaker det å bli litt ugjennomsiktig.

Optometric Eksamen hos eldre

Optometric Eksamen hos eldre


Som mennesker alder, opplever de en stadig økende mulighet for en reduksjon i synet på grunn av øyesykdom. Dette gir behov for omfattende optometric undersøkelser. Mange årsaker finnes for avtagende syn hos eldre mennesker, men medisinske problemer som for eksempel katarakt og glaukom kan starte så tidlig som 65 år De tidlige stadier av Alzheimers sykdom kan også skape økt øyeproblemer som nødvendig optometrisk undersøkelse.

Stigende alder skaper problemer

Prognosen for redusert syn og øyeproblemer er sikkert når du blir eldre, og med mindre optometric undersøkelser forfølges, kvaliteten på din evne til å kjøre bil eller delta i levedyktige aktiviteter eller selv sysselsettingen vil lide. Omfattende øye og visjon omsorgstjenester er avgjørende, ifølge American Optometric Association.

Øyeproblemer eldre mennesker

Tilstedeværelsen av nedsatt syn problemer kan skyldes flere medisinske tilstander, inkludert grå stær, diabetisk retinopati, glaukom eller macula degenerasjon. Øyeundersøkelser bør begynne så tidlig som mulig for å forhindre vedvarende syn forverring. Snakk med din optiker om hverdagslige synsproblemer. Han eller hun kan diskutere forebyggende tiltak som du bør gjennomføre i ditt hjem til å forebygge ulykker som kan oppstå i dårlig opplyste områder.

Måle Eye Health

En av de viktigste årsakene til en senior statsborger for å få en optometrisk undersøkelse er å etablere en baseline for øye helse. Dette øyet helse måling er vanligvis kalles en okulær helse vurdering og systemisk helse screening. Denne omfattende undersøkelsen er å finne ut om det er noen systemisk sykdom prosesser som også påvirker synet. For eksempel kan øyesykdommer være sekundært til andre medisinske lidelser, av vaskulær eller nevrologisk opprinnelse, eller av "endokrine, immun, eller neoplastisk opprinnelse," ifølge American Optometric Association.

Visual Felt Test

En av de optometric testene gitt til eldre pasienter er en visuell felttest. Denne testen brukes for å avgjøre om det er noen tegn til skade på pasientens synsnerven på grunn av glaukom. Noen eldre er også utsatt for ptose, eller hengende øyelokk, noe som påvirker synsfeltet. Seniorer plaget med synsnervesykdom, sentral eller perifer retinal sykdom, eller sykdommer som påvirker synsbanene i hjernen er også gitt denne testen, ifølge Medicine Net.

Øyeundersøkelse Frequency

Eldre voksne bør følge øye og synsundersøkelser på årlig basis, hvis det er okulær sykdom i pasientens familie. Hvis du har andre risikofaktorer, som høyt blodtrykk, diabetes, eller har hatt et yrke som plasserte høye visuelle krav til syn, må du oftere planlagte synsundersøkelser. Hvis du tar reseptbelagte legemidler som påvirker øyne eller syn, eller hvis du bruker kontaktlinser, bør du også planlegge regelmessige synsundersøkelser.