Digidexo.com

cyklofosfamid bivirkninger

Cyklofosfamid behandling for MS

Cyklofosfamid er en injeksjon eller muntlig generiske reseptbelagte medisiner oftest brukt som en kjemoterapi stoffet til å ødelegge kreftceller. En langt mindre vanlig bruk for cyklofosfamid er behandling av multippel sklerose symptomer.

Bakgrunn

Ved hjelp av cyklofosfamid for behandling av MS er kjent som et off-label bruk, noe som betyr at det amerikanske Food and Drug Administration gir ingen godkjennelse for effektiviteten av cyklofosfamid ved behandling av multippel sklerose.

Funksjon

Cyklofosfamid undertrykker eller reduserer virksomheten til immunsystemet. På grunn av at skade på nervefibrene i MS-pasienter er sannsynlig på grunn av feilaktig funksjon av immunsystemet, har cyklofosfamid potensialet til å redusere symptomene ved multippel sklerose.

Expert Insight

En studie 2007 utført ved Istituto Nazionale Neurologico C. Besta i Milano, Italia, fant at cyklofosfamid bedret symptomer i løpet av de første 18 månedene av behandlingen med stoffet. Etter to års behandling, rapporterte pasienter som tar cyklofosfamid like mye eller flere symptomer på MS enn pasienter som ikke får behandling.

Risiko

Vanlige bivirkninger av cyklofosfamid inkluderer kvalme, oppkast og håravfall. Risiko forbundet med bruk av stoffet omfatter utvikling lymfom kreft, sterilitet, alvorlige blære infeksjoner, hjertesvikt, allergiske reaksjoner og en økt forekomst av bakterier, virus og sopp, advarer det amerikanske National Library of Medicine.

Betraktninger

Fordi cyklofosfamid utgjør en risiko for skade på fosteret, leger begrense bruken av medikamentet hos gravide kvinner med MS for tilfeller hvor det ikke er sikkert alternativ til behandlingen. Hvis du har en historie med gikt, nyre-eller leversykdom, nyrestein eller binyrene fjerning, kan det ikke være trygt for deg å ta cyklofosfamid, advarer Mayo Clinic.

Bivirkninger av nyresykdom i kreftbehandling

Bivirkninger av nyresykdom i kreftbehandling


Kreft behandlinger som kjemoterapi og stråling kan være skadelig for friske organer. Friske nyrer kan bli permanent skadet. Hvis du har nyresykdom før begynnelsen kreft behandlinger du er på et høyere risiko for bivirkninger og komplikasjoner.

Funksjon

Nyrene å opprettholde kroppens vannbalanse, regulere syre til basen konsentrasjon og filtergiftstoffer fra blodet. Nyresykdom fører til nyrene dine ikke fungere skikkelig. Dette kan føre til hodepine, smerter, tretthet, svakhet, kvalme eller hevelse.

Kreftbehandling

Vanlige kreft behandlinger som stråling og kjemoterapi kan forårsake nyreskade. Stråling skader friskt vev ved behandlingsstedet. Stråling nær nyrene kan påvirke hvordan de fungerer. Cellegift er brutt ned og gikk gjennom nyrene. Disse stoffene kan bygge opp og forårsake nyreskade.

Nyresyke

Hvis nyrene er skadet før du begynner behandling kan du være på et høyere risiko for problemer. Syke nyrene ikke er i stand til å filtrere ut kreft behandlinger fra kroppen. Dette kan føre til at giftnivået å stige. Narkotikagiftstoffer som ikke er eliminert kan forårsake permanent skade på organer og øke intensiteten på bivirkninger.

Kjemoterapi narkotika

Hvis du har nyresykdom fortelle legen din om din tilstand før begynne behandlingen. Noen behandling narkotika er mer sannsynlig å skade nyrene. Cisplatin, cyklofosfamid, streptozocin eller høy dose methotroxate er noen av de stoffene knyttet til nyreskader.

Forebygging

Hvis du har nyresykdom eller står i fare for nyreskade, kan legen din bestille regelmessige blodprøver for å kontrollere nyrefunksjonen din. Dette vil hjelpe legen din oppdage problemer med nyrefunksjonen din før skaden blir permanent.

Bivirkninger av Echinacea

Bivirkninger av Echinacea


Echinacea er en av de mest vanlige urtene som brukes for medisinske formål, og har i lang tid. Blomsten av echinacea har en stor konisk og stikkende frø hodet. Det er allment kjent som solhatt på grunn av dette. Blomstene er enten lilla eller gul. Til tross for de mange helbredende fordelene av Echinacea, er det også mange bivirkninger og interaksjoner å være klar over når du bruker dette anlegget.

Historie

Echinacea er populær på grunn av sin evne til å fungere som en kur-all mot infeksjoner og sår. Den ble brukt av indianere mer enn 400 år siden. Den ble senere brukt for malaria, blodforgiftning, skarlagensfeber, syfilis og difteri før antibiotika ble mer utbredt i 1940. Echinacea har fått fornyet oppmerksomhet på grunn av sine immune- styrking av fordelene. Flere mennesker har blitt interessert i forebyggende sykdomstiltak heller enn å bruke antibiotika som løser symptomet og ikke årsaken til en sykdom eller sykdom.

Fordeler

Echinacea stimulerer de hvite blodlegemer og bedrer kroppens immunforsvar mot sykdom. Det er ofte brukt for respiratoriske infeksjoner, så vel. Typisk blir Echinacea brukes til å lindre virkningene av en kald. Bruken utløser fibroblast utvikling, som bidrar til å lege sår. Dens antibiotiske egenskaper kan bidra til å forhindre infeksjoner oppstår i sår. Det er også brukt for kaldt sår, herpes og eksem. Urten inneholder kobber, jern, jod, kalium og vitamin A, C og E. Echinacea kan bidra til å redusere betennelse. Det er også brukt for gjær infeksjon, fotsopp, høysnue eller urinveisinfeksjon.

Side Effects

Echinacea kan forårsake negative bivirkninger som oppkast, kvalme, feber, halsbrann eller svimmelhet. Andre mulige bivirkninger kan være en tørr møll, sår hals, muskel- og leddsmerter eller søvnløshet. Typisk bivirkninger er på grunn av en allergisk reaksjon. Personer med astma og allergier har større risiko for å få en reaksjon. Dessuten er Echinacea kjent for å stimulere immunsystemet. Dette kan ha en negativ innvirkning på de med en autoimmun sykdom. Det anbefales ikke for de med diabetes, HIV eller AIDS, leversykdom, leukemi eller multippel sklerose.

Interaksjoner

Echinacea bør ikke brukes med immonosuppressant medisiner. Immunsuppressiva er foreskrevet til personer som har behov for en organtransplantasjon. Det er nødvendig å undertrykke immunsystemet i dette tilfelle, slik at transplantatet ikke forkastes av kroppen. Immunsuppressiva er noen ganger brukt til å behandle kreft, så vel.

I kontrast er echinacea gunstig med Econazole, som brukes til å bekjempe fotsopp og andre soppinfeksjoner. Kombinasjonen bidrar til å redusere risikoen for å få tilbakefall av infeksjonen. Det kan også være nyttig i kombinasjon med kreftbehandling medikament cyklofosfamid; Men denne teorien har ikke blitt fullt ut testet.

Dosering

Sterke av muntlige Echinacea-produkter ofte varierer, og doseringen er spesifikk for hver enkelt. Det er best å konsultere etiketten for bestemte doser av orale versjoner av solhatt. I te, er en teskje av tørket rot eller urt som brukes per kopp. Typiske dose for en hjemmelaget skjær ekstrakt er omtrent 1/2 teskje. Echinacea kan også tas som en juice. Omtrent 1/2 til 2 teskjeer av saften blir brukt. Salver og kremer av Echinacea er påført på sår etter behov.

Acidophillus bivirkninger

Acidophillus er et kosttilskudd og / eller et produkt som finnes i yoghurt og andre meieriprodukter. Den inneholder en bakterie som trives i tynntarmen og tarmsystem. Acidophillus er en probiotisk substans, noe som betyr at det bidrar til å opprettholde en sunn balanse av bakterier i legemet. Det har mange spioner medisinske bruksområder og noen kjente farer og bivirkninger, selv om det ikke er kontrollert, anbefalt eller evaluert av FDA, så det fulle omfanget av fordelene og bivirkninger er ukjent.

Dosering

Acidophillus er ofte tatt som et kosttilskudd i tablett eller pille form. Den vanlige anbefalte dosen er mellom 1 milliard og 10 milliarder bakterier, som finnes i hver tablett eller supplement. Mens retninger varierer avhengig av supplement, typisk folk rådes til å ta mellom én og tre tabletter eller piller daglig. Potensielle bivirkninger av en overdose er ukjent.

Effekter

Effektene av acidophillus er i stor grad ikke underbygget av medisinske bevis. Anecdotal bevis og påstander tyder på at acidophillus stoffer kan være nyttig i tarmen opprettholde helse. Stoffet har også blitt benyttet i behandling av diaré og gjærinfeksjoner. Angivelig, er acidophillus nyttig i å senke kolesterolet og bekjempelse av kreft ved å drepe kreftceller. Til slutt, noen mener at det kan også hjelpe laktoseintolerante personer fordøye melkeprodukter og bidra til å styrke immunforsvaret.

Side Effects

Selv om det ikke er klare narkotika advarsler eller rapporterte bivirkninger, Fred Helse antyder at en allergisk reaksjon oppstår i noen sjeldne tilfeller. Potensielle bivirkninger forbundet med en allergisk reaksjon på acidophillus inkludere hevelse i ansikt, tunge, lepper eller hals, pustevansker, eller elveblest.

Legemiddelinteraksjoner

Selv om det er ingen vanlig rapporterte bivirkninger fra å ta acidophillus, kan acidophillus forstyrre effekten av andre legemidler og / eller forårsake skadelige bivirkninger når de blandes med andre stoffer. Acidophillus kan potensielt reagerer farlig med visse kreftmedisin (Cytoxan, cisplatin, cyklofosfamid), carticosteroids (Cortone, Celestone, Decadron, Florinef, Cortef Hydrocortone), eller immunbeskyttelse (Neoral, Program, Imuran). Videre antibiotika nøytralisere effekten av acidophillus tabletter, slik at mens noen ugunstig reaksjon vil forekomme, vil acidophillus ikke har en positiv effekt på kroppen, enten, fordi det vil bli nøytralisert av følgende antibiotika.

FDA advarsler / godkjennelse

FDA regulerer ikke acidophillus heller ikke rapportere det data om bivirkninger eller menneskelige forsøk forbundet med bruk av tillegget. Det er for øyeblikket ingen regulerende organ på plass for å regulere supplement, og produksjonsstandarder ikke sikre sin renhet.

Bivirkninger av pyridoksin hydroklorid

Pyridoksin hydroklorid, mer kjent som vitamin B6, er et vannløselig kosttilskudd brukes til å behandle pyridoksin mangler forårsaket av en dårlig diett, metabolisme problemer og narkotikabruk. Ta tilskudd kan føre til milde bivirkninger, og alle som planlegger å starte en pyridoksinhydroklorid supplement bør rådføre seg med sin lege.

Side Effects

Det er trygt for voksne å ta opp til 200 mg pyridoksin-hydroklorid i døgnet. Tar mer enn denne mengden over en lengre periode kan resultere i skade på de sensoriske nerver. Listen over mulige milde bivirkninger omfatter nummenhet, tretthet, tap av koordinasjon, dårlig sirkulasjon, lave serumfolatnivåer, foto og irritasjon på injeksjonsstedet hvis det injiseres. Du kan også utvikle en avhengighet for supplement. Vanligvis vil bivirkninger gå bort hvis du slutter å ta tilskudd, men noen symptomer kan somle i opptil seks måneder. Hvis du opplever symptomer, varsle helsepersonell.

At-Risk Bestander

Kvinner som er gravide eller ammende bør konsultere lege før du starter en pyridoksinhydroklorid regiment. For store doser av pyridoksin hydrochloride mens gravide kan forårsake neonatal avhengighet av stoffet. Kvinner som ammer kan oppleve problemer ammende.
Barn bør ikke gis mer enn den daglige anbefalte gjør mindre instruert av en lege, siden de kan være mer utsatt for bivirkninger.

Nonlabeled bruksområder

Pyridoksinhydroklorid har også blitt kjent for å behandle en rekke symptomer som ikke er merket som bruksområder, blant annet plantevernmidler forgiftning, premenstruelle symptomer, hyperoxaluria type I, morgenkvalme, carpal tunnel syndrom, sideroblastanemi forbundet med høy serum jern, tardiv dyskinesi, akne, astma , alkoholforgiftning, hemorroider og stimulering av appetitt.

Pyridoksin i Mat

Pyridoksin kan finnes i korn, gjær, kjøtt (spesielt organer som lever), fisk, soyabønner, peanøtter og hvetekim. Det er også små mengder av pyridoksin i melk og grønne grønnsaker.

Slik fungerer det

Pyridoksin omdannes til fosfater i de røde blodcellene. Disse fosfater fungere som koenzymer for metabolske funksjoner som er prosessering proteiner, karbohydrater og lipider. B-vitaminer er vanligvis absorberes gjennom tarmen, bortsett fra hos personer som lider av malabsorpsjon. Pyridoksin er lagret i leveren, muskler og hjerne. Overskytende beløp utskilles i urinen.

Interaksjoner

Følgende legemidler kan interagere med pyridoksin hydroklorid, og du bør informere legen din før du starter en pyridoksinhydroklorid regime.
Azatioprin
Klorambucil
Kortikosteroider
Corticotropin
Cyklofosfamid
Cycloserine
Ciklosporin
Ethionamide
Østrogener
Hydralazine
Isoniazid
Levodopa
Merkaptopurin
Orale prevensjonsmidler
Penicillamin

Anectine bivirkninger

Anectine er en medisin som fungerer som et muskelavslappende middel under operasjonen. Det er også ofte gitt ved ventilatorer er i bruk. Det administreres intravenøst. Anectine er klassifisert som en depolariserende muskelrelakserende som fungerer ved å ikke tillate musklene til kontrakt. Anectine sørger for at musklene ikke kontrakt, fordi musklene entreprenør ville resultere i ansiktsmusklene (samt de musklene som trengs for å flytte og puste) blir lammet. Som med noen form for medisin, er det noen mulige bivirkninger som er tidvis forbundet med bruk av anectine.

Vanlige bivirkninger

Det er flere vanlige bivirkninger som ofte forekommer som et resultat av anectine. Disse bivirkningene er vanligvis ikke anses å være grunn til alarm, som de vanligvis avta på sine egne som kroppen justerer til medisinering. Men hvis bivirkningene blir verre eller ikke går bort, kan det være nødvendig å søke legehjelp. Disse bivirkninger er muskelverk (etter operasjonen), rykninger i musklene, og overskudd av spytt.

Alvorlige bivirkninger

Noen alvorlige bivirkninger er også mulig med bruk av anectine. I situasjoner med alvorlige bivirkninger, er avgjørende akutt legehjelp. Disse potensielt farlige bivirkninger inkluderer puste blir tregere, rask pust, brystsmerter, innstramming av muskler eller kjeven, hevet kroppstemperatur, brystet pounding, ekstra trykk i øyet, langsom eller rask hjerterytme, og pustepauser.

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner er også mulige alvorlige bivirkninger av anectine. I tilfeller av allergisk reaksjon, er helt nødvendig legehjelp. Noen tegn på allergisk reaksjon på anectine er hevelse av tungen, munnen, lepper og ansikt, hudutslett, bryte ut i elveblest, problemer med å puste og tetthet i brystet.

Advarsel

Det er visse typer personer som absolutt ikke bør vurdere å bruke anectine. De individer inkluderer de som er allergisk mot noen av medisin ingredienser, de som har en familiehistorie med malign hypertermi (dødelig sykdom som kjennetegnes av hevet kroppstemperatur) eller muskelrelaterte sykdommer, og de som nylig har lidd av nerveskader, alvorlig brenne, traumer eller bevegelse skade av overkroppen.

Legemiddelinteraksjoner

Interaksjoner er mulig når flere enn ett medikament eller supplement brukes samtidig. Disse interaksjonene kan føre til negative bivirkninger, eller endre effektiviteten av en eller flere av de medisiner / kosttilskudd som er involvert. Noen stoffer som kan forårsake interaksjoner med anectine inkluderer oxytocin, betablokkere, cyklofosfamid, aminoglykosider, terbutalin, orale prevensjonsmidler (for eksempel p-piller), glukokortikoider, kinidin og litium.

Bivirkninger av Curry Powder

Bivirkninger av Curry Powder


Mange mennesker smaken tradisjonelle og eksotiske retter som linsesuppe og grønnsaks biryani med karri. Krydderet inneholder curcumin, den ingrediensen som gir gurkemeie sin gule farge, som er en antioksidant og anti-inflammatorisk. Imidlertid bør noen folk tenke to ganger før dousing retter i karri eller inntak kosttilskudd. Økte mengder av krydder kan bringe skadelige bivirkninger for personer plaget av ulike sykdommer som brystkreft og hjertesykdom.

Økt Bleeding

Gurkemeie er et naturlig blod tynnere og kan øke blødning hvis det kombineres med visse medisiner. Det bør ikke brukes sammen med antikoagulantia (forhindrer blodpropp) eller platehemmende legemidler som heparin, warfarin eller klopidogrel. Sjekk med en ernæringsfysiolog eller ernæringsfysiolog for velsmakende alternativer å karri hvis du tar noen av disse typer medisiner.

Kan undertrykke Chemo medisiner

Kjemoterapi pasienter bør også være skeptisk til å fråtse i for mye karri. Curcumin kan hindre cyklofosfamid, et immundempende middel som brukes i behandling av brystkreft overlevende, ifølge en 2002 studie utført av forskere fra The Lineberger Comprehensive Cancer Center of The University of North Carolina i Chapel Hill. Konsultere lege før du spiser gurkemeie og karri-Laden retter hvis du er under behandling.

Nyrestein

Ytterligere doser av gurkemeie kan føre til nyreproblemer for predisponerte personer. I en 2008 studie gjort ved University of Wyoming Institutt for Familie og Forbruker Sciences etterforskere fant at gurkemeie økt urin oksalat nivåer, som hevet risikoen for nyrestein formasjon i de utsatt for tilstanden.

Den Piperin Factor

Curcumin kosttilskudd kan øke fordeler for noen mennesker, men bære en skjult fare for dem som lider av anfall og hjertesykdommer. I hennes bok, "An Evidence-Based Approach til kosten Phytochemicals," ernæringsfysiolog Jane Higdon bemerker at noen piller inneholder piperine, et tilsetningsstoff som hindrer metabolismen av curcumin. Men det kan forsinke eliminasjonen av legemidler som fenytoin (Dilantin), propranolol (Inderal), og teofyllin for foreskrevne pasienter.

Problemer for cøliakere

Noen sauser og kryddermikser, som karriretter, inneholder gluten, et protein i rug, hvete og bygg som kan be en allergisk reaksjon som diaré eller mage kramper fra dem diagnostisert med cøliaki. A 2004 studie gjort av forskere fra Instytutu Matki jeg dziecka av Klinika Pediatrii i Polen identifisert karripulver som en av mange matvarer som inneholder undisclosed gluten. Sjekk produktet etiketter for ingredienser, og handle for glutenfrie alternativer til karri sauser og pulverblandinger.

Kan forverre Gastrointestinale sykdommer

Skjønt, er mangelfulle forskning, noen leger styrer pasienter med mageproblemer bort fra gurkemeie kosttilskudd og oppfordret forsiktighet med karri. I sin 2003 bok, "Herb-Drug Interactions in Oncology," Barrie R. Cassileth og Charles D. Lucarelli advare de plaget med gastrointestinale sykdommer som magesår, gallegang obstruksjon og gallestein bør ikke ta krydderet som et supplement. Konsulter lege før man spiser piller eller produkter som inneholder karri eller gurkemeie hvis utsatt for disse medisinske tilstander.

Bivirkninger av Low Dose Cytoxan Treatment

Cytoxan er et merkenavn for reseptbelagte medisiner cyklofosfamid. Til tross for sin effektivitet ved behandling av visse nyresykdommer og kreft i eggstokkene, øyne, hud og benmarg, Cytoxan utgjør en risiko for bivirkninger, selv ved lave doser.

Vanlige bivirkninger

De vanligste bivirkningene av lavdose Cytoxan behandling er kvalme, oppkast, håravfall, tap av appetitt og mørkere hud eller negler.

Potensial

Cytoxan har potensial til å forårsake en mangel på hvite blodlegemer, som kalles leukopeni; men dette er mye mindre vanlig med lav-dose behandling, i henhold til RxList.com.

Legemiddelinteraksjoner

Cytoxan bør ikke brukes innen 10 dager etter et kirurgisk inngrep der succinylcholine klorid brukes som generell anestesi, melder RxList.com. Dette er fordi Cytoxan fører til en økning i virkningen av narkosen, som kan føre til livstruende risiko for pasientene.

Risiko

Med alle doser, har Cytoxan potensial til å forårsake infertilitet hos både kvinner og menn, og også utgjør en liten risiko for tilbakefall av kreft senere i livet, advarer RxList.com. Andre risikoer forbundet med Cytoxan inkluderer alvorlige urinveisinfeksjoner, hjertesvikt, hevelse på hjertemuskelen, mulig død av noen av vev i ditt hjerte og alvorlige allergiske reaksjoner.

Betraktninger

Cytoxan utgjør en risiko for abort og misdannelser, og kan ikke tas under graviditet. Hvis du har en historie med helvetesild, gikt, nyrestein, tilbakevendende infeksjoner, nyre- eller leversykdom eller delvis eller fullstendig fjerning av binyrene, kan det ikke være trygt for deg å ta Cytoxan grunn av dens mulige bivirkninger ved selv lave doser advarer Mayo Clinic.

Equipoise bivirkninger

Equipoise bivirkninger


Equipoise eller boldenone undecylenate, er et anabole / androgene steroider som er injisert inn i kroppen. Den gjennomsnittlige dosen for en mann er 400 til 600 mg per uke. Kvinner vanligvis ta et gjennomsnitt på 50 til 150 mg per uke. Equipoise vil gi deg en jevn og stødig gevinst i styrke og masse. Ifølge iequipoise.com, for de beste resultatene, bruker Equipoise sammen med andre steroider. Equipoise er ikke ideelt for idrettsutøvere som jevnlig testes for narkotika. Det har en tendens til å produsere metabolitter i urinen som er detekterbar i flere måneder etter bruk.

Historie

Equipoise er en veterinær steroid i hovedsak brukt på hester. Det er ikke ment for bruk på mennesker i USA, og er kun tilgjengelig gjennom veterinærklinikker.

Milde bivirkninger

Bivirkningene av Equipoise er vanligvis milde. Ifølge steroid.com, mange rapporterer en økt appetitt mens du tar stoffet.

Vannretensjon

Du kan oppleve vannretensjon mens ta Equiposie. Bivirkning vil være mer tydelig enn om du tar Deca-Durabolin, men mindre enn de bivirkninger som forekommer med testosteron.

Seksuelle bivirkninger

Hvis du tar et moderat nivå av Equipoise, kan du oppleve en mindre østrogen-relaterte bivirkninger, som kan resultere i seksuell dysfunksjon. Det undertrykker dine hormoner slik at du kan være lurt å ta en injeksjon testosteron, så vel.

Effekter i Utseende

Pasienter som tar en høyere dose av steroidet kan oppleve gynekomasti, av utvidelsen av mannlige bryster. Equipoise kan også resultere i androgene bivirkninger som kviser, fet hud, håravfall og økt aggresjon.

Betraktninger

De beste effektene av dette medikament kan blitt sett når den brukes over lengre tidsrom - på minst 10 uker. Musklene dine vil bli veldig definert og solid, heller enn den glatte bulk du kan se når du bruker androgener.

Bivirkninger av Avonex

Avonex er en reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle multippel sklerose. Medisinen gis gjennom injeksjon. Det er ikke ment å kurere sykdommen, men for å hjelpe i å håndtere sin svakhet angrep og bremse ned sin progresjon. Det er flere mulige bivirkninger som kan oppstå som følge av å ta denne medisinen.

Vanlige bivirkninger

Det er noen vanlige bivirkninger av Avonex. Disse bivirkninger er vanligvis ansett for å være mindre, fordi de har en tendens til å avta meget hurtig. Men hvis du finner disse forholdene å være vedvarende eller forårsaker du store ubehag, bør du få dem sjekket ut av legen din. Disse bivirkningene er rødhet, smerte eller hevelse der Avonex ble injisert; influensalignende tegn (som frysninger, feber, tretthet, ryggsmerter, hodepine, svakhet og muskelsmerter); og magesmerter.

Alvorlige bivirkninger

Selv om relativt uvanlig, noen mennesker også kan oppleve alvorlige bivirkninger fra Avonex. Disse bivirkningene kan være farlig, så de må få øyeblikkelig legehjelp: ekstrem svakhet eller utmattelse, uvanlige vekt endringer, infeksjon der medisinen ble injisert, synsforstyrrelser, uregelmessig eller rask hjerterytme, hovne ankler, urinering oftere om natten, føler enten varmt eller kaldt alltid, depresjon, mørkere farget urin, blødning eller blåmerker veldig lett, kortpustethet, beslag, selvmordstanker og gulfarging av hud eller øyne.

Allergiske Reaksjoner

Skadelige allergiske reaksjoner er vanligvis lite sannsynlig, men kan skje med Avonex. Hvis du tror at du kanskje opplever en allergisk reaksjon på denne medisinen, søke medisinsk hjelp så snart som mulig. Noen symptomer på Avonex allergisk reaksjon har problemer med å puste, tyngde eller tetthet i brystet, utslett, elveblest, hevelse og kløe.

Andre mulige bivirkninger

Det er noen andre mulige bivirkninger av Avonex, inkludert leddsmerter, tannpine, infeksjoner (som bihulebetennelse eller bronkitt), tap av hår, øyenproblemer, migrene, anemi og spyling. Hvis du har noen av disse bivirkningene for en lengre periode, eller hvis de er spesielt problematisk, søke medisinsk hjelp.

Forsiktig

Før du bruker denne medisinen, må du informere legen din over alle dine medisinske tilstander, så vel som hele medisinske historie. Dette er særlig aktuelt hvis du har medisinske tilstander som angina, depresjon, andre stemningsrelaterte lidelser, hjertesvikt, epilepsi, leversykdom (som skrumplever, hepatitt og leversvikt), arytmi eller eventuelle allergier til mat eller medisin.

Bivirkninger av Betaseron

Betaseron (interferon beta-1b) er en resept legemiddel som brukes for behandling av multippel sklerose. Medisinen gis gjennom injeksjon. Betaseron er ikke ment å kurere medisinsk tilstand, men å minske angrepene sine og tregere sin progresjon. Det påvirker immunsystemet og kjemper mot effektene forårsaket av multippel sklerose. Det er noen mulige Betaseron bivirkninger.

Vanlige bivirkninger

Flere vanlige bivirkninger av legemidlet kan forekomme. Disse effektene skje ofte, men de er generelt mindre siden de visne bort raskt. Men hvis du finner bivirkningene å være problematisk, bør du konsultere legen din. Disse bivirkningene inkluderer svakhet i musklene, muskelsmerter, kaster opp, svakhet, økt svetting, smerte, hevelse eller rødhet der medisinen ble injisert, urolig mage, kvalme, hodepine, leddsmerter, hyppig vannlating og influensasymptomer (som kroppslig ubehag , lav feber og frysninger).

Alvorlige bivirkninger

Betaseron bruk kan også resultere i noen mer alvorlige bivirkninger. I motsetning til de vanlige bivirkninger, disse effektene ringe for akutt legehjelp, da de kan være skadelig. Disse bivirkningene inkluderer gulsott, huden blir blå-svart der medisinen ble injisert, forvirring, brystsmerter, ekstrem magesmerter, alvorlig angst eller nervøsitet, høy feber, alltid føler deg kald eller varm, mentale eller humørforandringer, infeksjon, unormal vektøkning eller hevelse, uregelmessig eller rask hjerterytme, krampeanfall, selvmordstanker og uvanlige blødninger eller blåmerker.

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner på Betaseron skje også, selv om de er uvanlig. Disse reaksjonene er ansett for å være alvorlig, så er det svært viktig at du sørge for å få akutt hjelp for dem. Tegn på allergisk reaksjon på Betaseron er tetthet i brystet, kløe, vanskeligheter med å puste, hevelse, elveblest og utslett.

Forsiktig

For sikker bruk av Betaseron, er det avgjørende at du varsle legen din om alle eventuelle medisinske tilstander som du måtte ha (samt hele sykehistorie). Dette er spesielt viktig for de med tilstander slik som epilepsi, skjoldbruskkjertel lidelser, leversykdom, depresjon, blodpropp eller blødningsforstyrrelser (som hemofili) eller anemi.

Gravide og ammende Kvinner

Betaseron kan forårsake skade på fosteret. Som et resultat, bør gravide hunner unngå å bruke denne medisinen. Dessuten er det ikke bekreftet om hvorvidt eller ikke denne medisinen skilles ut i morsmelk, så for å være på den sikre siden, bør ammende kvinner snakke med sine leger om Betaseron før du tar den.

Hvordan håndtere bivirkninger av kombinerte injeksjon prevensjonsmidler

Hvordan håndtere bivirkninger av kombinerte injeksjon prevensjonsmidler


Injiserbare kombinert prevensjonsmidler er gitt på månedlig basis av familien din lege. De er 99,7% effektiv når det tas regelmessig for å forhindre graviditet. Vanlige bivirkninger er vektøkning, hodepine, muskelkramper, amenoré, anemi og ømme bryster.

Hvordan håndtere bivirkninger av kombinerte injeksjon prevensjonsmidler

Hvordan håndtere bivirkninger med kombi Injiserbare Prevensjons

Å håndtere kramper assosiert med skuddet, bør du gjøre vektbærende øvelser som utfall. For å gjøre dette, holde 2 vekter av komfortable størrelse i hendene. Stå med bena skulder bredde hverandre, og strekke det ene benet ut foran deg. Hold den andre foten flatt på bakken. Trykk frem på forfoten i 10 sekunder og slipp. Gjenta dette 25 ganger, to ganger om dagen.

Å håndtere vektøkning, bør du se på kaloriinntaket og trene regelmessig. Begynn med å kjøre rundt blokken din to ganger om dagen, og bygge opp til å kjøre rundt blokken din fire ganger om dagen, fire dager i uken. Dette vil hjelpe deg å forbrenne kalorier samt bygge muskler tone og utholdenhet.

ta Tylenol for hodepine, så det er ikke et NSAID, eller ikke-steroide antiinflammatorisk legemiddel. Dette er den eneste NSAID godkjent av leger for å opprettholde nyre helse. Hvis hodepinen blir alvorlige, snakk med legen din.

Amenoré er unormal blødning assosiert med injiserbare prevensjonsmidler. Dette er forårsaket av livmorslimhinnen ikke Shedding som det normalt ville. Dette er normalt, og det er ingen vei rundt det. Det eneste du kan gjøre for å håndtere det er å alltid ha en backup metode for menstruasjonsbeskyttelse på hånden.

Ømme bryster kan overvinnes ved å massere området mens i dusjen, slik som du gjør når du gjør en selv bryst eksamen. Korte, runde slag rundt ytterkanten av vev, mens du arbeider innover mot brystvorten vil lette noe av ømhet.

For sårhet rundt injeksjonsstedet, lett massere området en dag etter at bildet er gitt. Dette vil hjelpe det å sive inn i de mindre overfladisk vev, og lindre stress på muskler til å la hevelsen går ned.

Hint

  • Det er mange piller som er injiserbare som kan forårsake mindre bivirkninger. Snakk med legen din om dine muligheter. For mer informasjon om bivirkninger av injiserbare prevensjonsmidler, kan du sjekke med nettsiden nedenfor.

Copaxone MS behandlingen er bivirkninger

Copaxone er merkenavnet på en injeksjon reseptbelagte medisiner glatirameracetat, som er vanlig foreskrevet som behandling for multippel sklerose (MS). Til tross for sin effektivitet ved å redusere hyppigheten av symptomene forårsaket av remitterende multippel sklerose, type MS, Copaxone utgjør en risiko for bivirkninger hos noen pasienter.

Betydning

De mest signifikante eller vanlige bivirkninger av Copaxone oppstå på injeksjonsstedet, og rødhet, smerte, hevelse og dannelse av en hard klump under huden. Disse bivirkningene forekommer hos mellom 26 og 43 prosent av brukerne, ifølge FDA forsøk publisert på RxList.

Typer av bivirkninger

Mulige bivirkninger av Copaxone inkluderer kvalme, brystsmerter, økt forekomst av bakterielle og virale infeksjoner, influensa, ryggsmerter, angst, kortpustethet og hud elveblest.

Legemiddelinteraksjoner

Mange av bivirkningene av Copaxone avta i løpet av behandling for MS som kroppen din blir akklimatisert til påvirker av stoffet, rapporterer Mayo Clinic.

Risiko

Sjelden, reaksjoner på stedet av Copaxone injeksjons er svært alvorlig og føre til døden av huden, advarer RxList.

Betraktninger

Fordi stoffet er kjent for å forårsake fosterskader hos forsøksdyr, leger begrense bruken av Copaxone hos gravide kvinner til situasjoner der det ikke er trygt alternativ til behandling. Hvis du har en historie med gjentatte infeksjoner, kan det ikke være trygt for deg å ta Copaxone siden stoffet senker immunforsvaret og kan gjøre deg mer utsatt for sykdommer, advarer Mayo Clinic.

Rebif bivirkninger og hals hevelse

Rebif® (interferon beta-1a) er en resept bare, injeksjon medisiner produsert i fellesskap av EMD Serono, Inc. Den er godkjent av FDA for personer som lider av relapsing former for multippel sklerose (MS). Den brukes til å bidra til å redusere symptomer på MS, bremse sin progresjon, og for å forhindre tilbakefall. Som med mange medisiner, kan Rebif® forårsake bivirkninger hos noen individer, alt fra mild til alvorlig. Tungen og halsen hevelse kan være forbundet med en sjelden allergisk reaksjon fra denne medisinen.

Vanlige bivirkninger

Ifølge produsenten, vanlige bivirkninger av Rebif® inkluderer smerte og hevelse på injeksjonsstedet, og influensalignende symptomer som muskelsmerter, sår hals og tretthet.

Mindre vanlige bivirkninger

Mindre vanlige bivirkninger inkluderer mage eller brystsmerter, feber, muskelkramper, svelgeproblemer, ryggsmerter og problemer med vannlating.

Hals hevelse eller pustevansker

Selv om sjeldne, kan en allergisk reaksjon mot interferon beta-1a føre til pustevansker og / eller hevelse i ansikt, tunge eller svelg. Hvis du opplever noen av disse, bør du få akutt medisinsk hjelp umiddelbart. Husk at hevelse i svelg kan også være forårsaket av andre medisiner du tar, maten du spiser, eller noe i miljøet. Hvis du har noen historie med allergi, bør du la legen din vite før du tar Rebif®.

Mildere Allergiske Reaksjoner

Mildere allergiske reaksjoner kan omfatte hudutslett, svimmelhet, eller svimmelhet. Du bør rapportere mildere reaksjoner med legen din så snart som mulig.

Ytterligere advarsler

Det er mulig for Rebif® å ha en negativ effekt på leverfunksjon, skjoldbrusk funksjon, røde blodlegemer, anfall aktivitet og depresjon (spesielt hos personer med en historie med disse forholdene. Legen vil overvåke disse hvis interferon beta-1a er foreskrevet for deg. Gravide og ammende kvinner bør ikke bruke denne medisinen.

Rapportering bivirkninger

I tillegg til å kontakte legen sin, kan pasienter som opplever uønskede bivirkninger rapportere dem til US Food and Drug Administration (FDA) på deres "MedWatch" nettsted. Denne rapporteringen er frivillig, men kan bidra til FDA i deres innsats for å forbedre produktsikkerhet.

Topimax bivirkninger

Topimax bivirkninger


Topimax er merkenavnet for topimirate, laget av Ortho-MacNeil-Janessen Pharmaceuticals, som eies av konglomerat Johnson & Johnson. Når det først ble solgt i 1995, ble det opprinnelig laget for å behandle epileptiske anfall og Lennox-Gastaut syndrom, som fører til anfall hos små barn. Selv om det fremdeles klassifisert som et antikonvulsivt middel, er for det meste topiramat er foreskrevet for behandling av migrene og noen ganger som et antidepressivt middel.

Funksjoner

Topimax positive bivirkninger tendens til å inkludere vekttap, bedre søvn og mindre hodepine. En nøytral bivirkning er vekttap, noe som kan eller ikke kan være ønsket. Negative bivirkninger inkluderer fødselsskader, glaukom, nyrestein, mangel på konsentrasjon, forvirring, depresjon, mareritt, selvmordstanker og psykose. Mindre vanlige bivirkninger er kvalme, oppkast, økt urinmengde, smertefull vannlating, alvorlige ryggsmerter, besvimelse og anfall.

Advarsel

Den mest alvorlige bivirkningen er en plutselig smerte rundt øynene og synsproblemer. Dette krever umiddelbar sykehusinnleggelse fordi du kan utvikle glaukom. Men hvis du får noen av bivirkningene som er nevnt ovenfor, bør du kontakte legen din umiddelbart. Med mindre symptomene er alvorlige, ikke slutte å ta Topimax med mindre legen din forteller deg. Plutselig stopper kan føre til smertefulle abstinenssymptomer og beslag.

Time Frame

Vanligvis, hvis du kommer til å få glaukom fra Topimax, vil du utvikle øyesmerter og plutselige synsproblemer innen 1 måned for å ta den. Nyrestein kan utvikle etter måneder eller år med fortsatt Topimax bruk. De fleste av de andre negative reaksjoner kan starte umiddelbart med det første par doser. Noen symptomer som døsighet vil gå bort i et par uker. Hvis de ikke gjør det, kan du kontakte legen din.

Betraktninger

Før du begynner å bruke Topimax, la dine betrodde venner og familie vet at du vil være på denne nye, kraftige medisiner. Spør legen din kontor for å ringe på deg for å være sikker på at du høres greit. De kan se på deg, siden Topimax kan føre til selvmordstanker, et ønske om å bli isolert fra andre og mental forvirring. Med symptomer som disse, kan du ikke være klar over at du har en bivirkning. Personen ser på deg kan sørge for at du får hjelp.

Teorier / Spekulasjoner

Topimax blir studert for bruk i vekttap og for å behandle alkoholikere (se Ressurser). Dette kan gjøre Topimax mer utbredt og dermed gjøre Topimax bivirkninger oftere sett.

Størrelse

Ifølge en studie fra 2006 av Dion Greybeal, MD, bare 1,5 prosent av voksne Topimax takers få nyrestein forårsaket av Topimax. Menn er mer sannsynlig å få dem enn kvinner. Fra 825.000 pasienter, ca 23 Topimax brukere fikk glaukom.

Bivirkninger av migrene medisiner

Hvis du har migrene, tar medisiner for å redusere hyppigheten og varigheten av symptomene dine er en nødvendighet for å gå om dine vanlige aktiviteter. Imidlertid kan migrene medikamenter forårsake betydelige bivirkninger, hvorav noen kan være så deaktivering som migrene selv. Ifølge Mayo Clinic og Drugs.com, bivirkninger av migrene medisiner inkluderer fordøyelsesproblemer og nevrologiske problemer.

Fordøyelsesproblemer

Migrene medisiner som triptaner og ikke-steroide antiinflammatoriske midler (aspirin, ibuprofen) kan forårsake urolig mage, kvalme, tap av matlyst, oppkast og diaré.

Nevrologisk dysfunksjon

Medisiner som triptaner og ergots brukes til å behandle migrene kan føre til at du utvikler nevrologisk dysfunksjon inkludert svimmelhet, besvimelse, svimmelhet, muskelsvakhet og forvirring, som vanligvis stoppe etter at medisinen er fjernet fra kroppen din.

Organskade

Hyppig eller langvarig bruk av migrene medisiner kan føre til at du utvikler organskade i magen, leveren eller tarmene, og kan føre til organsvikt, som er en livstruende tilstand.

Rebound hodepine

Noen migrene medisiner som butalbitals og opiater kan føre til at du har rebound hodepine, som kan oppstå på egen hånd eller som et symptom på tilbaketrekning fra migrene medisiner.

Søvnforstyrrelser

Du kan oppleve døsighet, avbrutt søvn eller innsovningsvansker som et resultat av å ta migrene medisiner som betablokkere, trisykliske antidepressiva og ikke-steroide antiinflammatoriske preparater som er kombinert med koffein.

Hjerte Effects

Migrene medisiner som triptaner kan ha alvorlige effekter på hjerte og blodårer, som plutselige økninger i blodtrykket og en økt sjanse for å ha et hjerteinfarkt eller hjerneslag mens du bruker medisiner.

Bivirkninger av Imitrex tabletter

Imitrex er merkenavnet av stoffet sumatriptansuksinat, foreskrevet for å behandle migrene hodepine (med eller uten aura). Produsert av GlaxoSmithKline, har medisinen mange mulige bivirkninger, men de fleste er uvanlig.

De vanligste bivirkningene

I kliniske studier var den vanligste bivirkningen av Imitrex tabletter var unormale følelser i huden som nummenhet, prikkende, prikking en brennende følelse. Disse virkninger har oppstått i nesten halvparten av gruppene.

Andre vanlige bivirkninger

Andre vanlige bivirkninger inkluderer tetthet i brystet, nakkesmerter, svakhet, svimmelhet, tretthet, kvalme og flushing.

Mindre vanlige bivirkninger

Bivirkninger av Imitrex tabletter som vanligvis forekommer i færre enn fem prosent av brukerne inkluderer magesmerter, angst, problemer med å svelge, døsighet, tørr munn, kjeve smerter, muskelsmerter og svette.

Sjeldne Effects

Bivirkninger som er rapportert, men er svært sjelden inkluderer ømme bryster, og en reduksjon eller økning i blodtrykket.

Advarsel

Sjeldne, men farlige bivirkninger som bør rapporteres til lege umiddelbart inkluderer kortpustethet eller astma, blodig diaré, kraftige magesmerter, uregelmessig puls eller tåkesyn.

Bivirkninger av Relpax

Relpax er merkenavnet for medisinering eletriptan hydrobromide, foreskrevet for å lindre symptomene på migrene inkludert smerte, kvalme og følsomhet for lyd og lys. Distribuert av Pfizer Inc., lindrer Relpax symptomer, men hindrer ikke angrep av migrene. Utallige bivirkninger er mulig.

De fleste vanlige bivirkninger

I kliniske studier med Relpax, som avgrenses av eMedTV, bivirkninger som kan fore mellom 7 og 10 deltakere inkludert svimmelhet, tretthet, kvalme og svakhet.

Andre bivirkninger

Bivirkninger som forekommer i mellom 2 til 4 prosent av deltakerne i studien inkluderte magesmerter, halsbrann, fordøyelsesproblemer, svelgevansker, tetthet i brystet eller press, munntørrhet og hodepine.

Følelse i huden Effects

Unormale følelser i huden kan også oppstå når du tar Relpax. Dette kan føles som prikking, svie eller prikking.

Mindre vanlige bivirkninger

Mindre vanlige Relpax bivirkninger inkluderer ryggsmerter, frysninger, hjertebank, økt svette og sår hals.

Kardiovaskulære Bekymringer

I sjeldne tilfeller er medikamenter som ligner Relpax forårsaket et hjerteinfarkt, slag eller begrenset blodtilførsel til et område av kroppen. Symptomer inkluderer brystsmerter, kortpustethet, svakhet på den ene siden av kroppen og uklar tale. Personer med en historie med hjerte-og karsykdommer bør ikke bruke Relpax.

Naramig bivirkninger

Naramig er et merkenavn for stoffet naratriptan, foreskrevet for å behandle migrene hodepine. Naramig er tilgjengelig i mange land, men i USA, kan naratriptan kun kjøpes merket Amerge inn under. Utallige bivirkninger er mulig.

De fleste vanlige bivirkninger

De vanligste bivirkninger forbundet med Naramig omfatter svimmelhet, tretthet, munntørrhet, tretthet, prikking i hender eller føtter og ustøhet.

Kort Side Effect

I tillegg kan Naramig kort forverre hodepine og kvalme før lindre dem.

Andre bivirkninger

Andre mulige Naramig bivirkninger inkluderer varme eller kalde sensasjoner, flushing, svimmelhet, prikking i nakken eller hodet og en følelse av tyngde i armer eller ben.

Sjeldne bivirkninger

Sjeldne bivirkninger som krever legehjelp inkluderer blodig diaré, brystsmerter eller press, besvimelse, muskelsvakhet på den ene siden, vond hals eller press, kalde hender eller føtter, synsproblemer og rask, langsom eller uregelmessig puls.

Allergisk reaksjon

Sjelden, noen mennesker har en allergisk reaksjon på Naramig. Tegn er utslett eller elveblest, kløe, hevelse, kraftig svimmelhet og pustevansker.

Bivirkninger av Triptaner

Triptaner er en type av reseptbelagte medikamenter som brukes ved behandling av migrene. Triptanlegemidler fungere ved innsnevring av hjernens blodårer, og dermed beroligende hevelse og lindre hodepine. Triptaner som mål å behandle symptomene på migrene, som inkluderer hodepine, kvalme, kaster opp, og følsomhet for lys og lyd. Disse legemidlene er imidlertid ikke til hinder for at migrene skjer i første omgang. Som med alle type medisin, er det noen mulige negative bivirkninger som er til assosiert med Triptaner.

Vanlige bivirkninger

Det finnes flere vanlige bivirkninger som ofte er forbundet med å ta noen Triptaner. Generelt er disse bivirkningene anses å være mindre etter hvert som de har en tendens til å avta på egen hånd som kroppen tilpasser seg til legemidlet. De bør imidlertid forverres eller somle, kan legehjelp være nødvendig. Disse bivirkningene er sensasjonen av kulde eller varme, svimmelhet, følelse ør, prikkende, prikking og svie, kvalme, tretthet, munntørrhet, rødhet i huden (spesielt i ansiktet), og følelser av tetthet, trykk, eller tyngde (det meste rundt nakke, hals og bryst).

Alvorlige bivirkninger

Det er også noen alvorlige bivirkninger som kan oppstå som et resultat av bruk av triptaner. I tilfeller av alvorlige bivirkninger, er det viktig å søke legehjelp så snart som mulig. Disse potensielt farlige bivirkninger er synsforstyrrelser, synstap, kortpustethet, ekstrem tetthet i brystet eller verke, blodig diaré, plutselig, intens magesmerter, følelse ør, svimmelhet og besvimelse.

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner er også ansett for å være alvorlige bivirkninger av Triptaner bruk. I situasjoner med allergisk reaksjon, er det viktig å oppsøke lege umiddelbart. Noen tegn på allergisk reaksjon på Triptaner er kortpustethet, unormal hevelse, tungpustethet, bryte ut i elveblest, uvanlig utslett og kløe.

Forsiktig

Ved vurderingen av om å ta triptaner eller ikke, er det viktig å rådføre seg med legen din og varsle ham / henne om din medisinske historie, inkludert alle tidligere og nåværende forhold, spesielt høye kolesterolverdier, høyt blodtrykk, diabetes, tidligere involverer TIA, hjerneslag eller blødning i hjernen, depresjon, epilepsi, eventuelle allergier, noen blodårer relaterte lidelser, leverproblemer (som for eksempel skrumplever), hjerteproblemer (spesielt angina, hjerteinfarkt eller hjertesykdom), og om du har gjennomgått overgangsalder.

Overdose

Hvis en person har mistanke om at de kan ha overdose på Triptaner, må de søke akutt medisinsk hjelp umiddelbart. Noen tegn på Triptaner overdose føler ør, døsighet, kramper, lammelser, spenninger i nakken, høyt blodtrykk, koordinering tap, ben eller armer hevelse, utvidede eller utvidet elever, rennende øyne, mer spytt, og føler deg usikker. Dersom en person opplever noen av disse symptomene etter at de mistenker at de kan ha tatt mer enn den anbefalte dosen av triptaner, må de søke hjelp så snart som mulig.