Digidexo.com

prunella hva er det

Hva betyr det når et barns piper i ørene?

Hva betyr det når et barns piper i ørene?


The Mayo Clinic definerer tinnitus som en "støy eller ringing i ørene." Det er et vanlig problem, og rammer så mange barn som voksne. Selv irriterende, det er sjelden alvorlig og vanligvis blir bedre med behandling.

Symptomer

Symptomer på tinnitus er lyder hørt i ett eller begge ørene, og kan høres ut som ringing, brøling, plystring, summende, nynner eller andre lignende lyder.

Typer

De tre typer av tinnitus er spontan, subjektiv og objektiv. Spontan tinnitus går bort av seg selv og varer i en kort periode. Subjektiv tinnitus er bare hørt av barnet. Objektiv tinnitus kan bli hørt av andre så vel som barnet.

Årsaker

Årsaker til tinnitus inkluderer øret skader, hørselstap, voks oppbygging i øret, noen medisiner, øre / bihulebetennelse, forskjøvet kjeve, hode / hals traumer, indre-øret lidelser og svulster.

Diagnostisering

En lege vil ta en fullstendig medisinsk historie for å finne ut hva som kan være årsaken til tinnitus. I tillegg barnet er utsatt for et audiogram (hørselstest), og kan også motta ytterligere tester som CT-scan eller en MR.

Behandling

Heldigvis, vil barn ofte vokser tinnitus før voksenlivet. Dersom behandling er nødvendig, består tinnitus behandling av høreapparater, elektroniske enheter som maskere tinnitus støy, kognitiv terapi for å berolige og forklare sykdommen til barnet, cochlea-implantater brukes til å behandle nesten døvhet og medisinering.

Hva betyr det å være seropositive?

En seropositive testresultat betyr blod testet positive for humant immunsviktvirus (HIV) i et blodserum-test. Serokonversjon er inkubasjonstiden før du tester positivt for HIV-antistoffer i blodet. Det kan ta mellom 4 til 12 uker etter at du er smittet med HIV. I denne perioden kan du oppleve influensalignende symptomer som inkluderer feber, utslett, nattesvette og frysninger. Når serokonversjon er ferdig, er det HIV-antistoffer i blodet, og du anses seropositive.

Hva det betyr

Når du tester positivt for HIV, må du ha tester kjøres for å bestemme din CD4-nivå, som teller hvor mange friske hvite blodceller du har, og din virusmengde-nivå, som avgjør hvor mye HIV er i blodet ditt. Ifølge helseeksperter på The Body, et CD4-tall under 200 er farlig som du er tilbøyelig til å bli svært syk. Gå til legen din hver tre til seks måneder for å holde nøye øye på virusmengde og antall CD4 celler for å sikre at du er frisk.

Diet

Fordi immunforsvaret er svekket, og derfor ikke kan bekjempe infeksjoner og bakterier, er det ekstremt viktig at du unngår mat som kan muligens kompromittere din helse. Rå egg er farlig som du er utsatt for å fange salmonella. Hvis du ønsker å spise egg, sørg for at de er kryptert og grundig kokt å unngå matbårne sykdommer. Du bør også unngå rå fisk som sushi, og når du spiser ute alltid be om kjøtt som skal kokes godt gjort heller enn sjelden eller medium. Når du tilbereder mat, sørg for å desinfisere alle countertop flater for å unngå forurensing maten. Hold rått kjøtt fra andre matvarer du lager mat, og vaske hendene med varmt vann og såpe for å unngå spredning av bakterier.

Livsstilsendring

Å unngå alkohol er meget viktig på grunn av dens svekkelse effekter på immunsystemet. Alkohol senker CD4-tallet, og dette fører til at du skal være utsatt for å bli syk. I stedet, drikke rikelig med væske som vann for å holde kroppen i god helse, og redusere brus, kaffe og andre koffeinholdige drikker. Røyking kan hindre kroppen din fra bekjempelse av infeksjoner som bakteriell lungebetennelse og øker langsiktige bivirkningene av HIV.

Hva betyr det når stortåen Goes Numb?

Føttene kan ta juling på en daglig basis. Bare gå rundt hver dag legger vekt på føtter og tær og øker potensialet for skade. Det er svært viktig å ta hensyn til foten helse. Friske føtter kompliment en sunn kropp. Hvis du har smerter i stortåen, bør du lære hva det kan være og hva du bør gjøre.

Komprimert Nerve

Smerter i den store tåen kan være et resultat av en komprimert nerve. Dette kan være forårsaket av en sko trykket i området over en lang tidsperiode. En lege kan forskrive korrigerende tiltak, som noen ganger innebærer kirurgi.

Ekstra Bone

Noen ganger er en betent ekstra ben på undersiden av en stortåen kan forårsake smerte. Leddgikt kan sette inn eller bein fragment kan bli trykket en nerve i tåen.

Gikt

Urinsyregikt kan også forårsake alvorlige stortåen smerte. En urinsyre test vil avdekke om gikt er til stede, og hvis det er den skyldige.

Diabetes

Diabetikere må være årvåken om fotpleie. Stortå smerter er et hyppig problem for diabetikere og må tas opp umiddelbart for å hindre ytterligere komplikasjoner.

Bunions

Bunions ofte vises ved foten av stortåen og kan forårsake ekstrem smerte. En svært tydelig topp vil være til stede.

Turf Toe

Turf tå kan plage idrettsutøvere. Løping, hopping og sparking kan føre til stortåen å bøye oppover og sette press på leddet. En stress forstuing kan føre og føre til stortåen smerte.

Hva betyr det når ørene begynner å ringe?

Hva betyr det når ørene begynner å ringe?


Øresus, kalt tinnitus, er tilstanden av å høre støy i hodet ditt. Det kan være lavt eller noe høyt. Selv om ingen andre hører det, er det ekte. Den presenterer oftest i eldre hvite menn, men hvem som helst, inkludert barn, kan utvikle tinnitus. Det høres kanskje for den lidende som en ringetone, eller noen av en rekke andre lyder, for eksempel en brusende, susing, summing, brøling eller til og med en pipelyd.

Hva som forårsaker det

Ifølge Mayo Clinic, er det mange årsaker - som oftest, aldersrelatert hørselstap og indre øret skade. "Hvis hårene inni indre øret er bøyd eller brukket, kan de lekkasjen tilfeldige elektriske impulser til hjernen, forårsaker tinnitus." Andre mindre vanlige årsaker er skader som påvirker hørselsnerver, kroniske sykdommer som høyt blodtrykk, og ved hjelp av ulike medisiner.

Medisinske behandlinger

Pasienter få fritak fra legemiddel forårsaket tinnitus når stoppe medisinering, men ofte ingen kur eksisterer. The British Association of Otorhinolaryngologists sier hypnose og akupunktur hjelpe noen mennesker. Omskolering rådgivning, designet for å utdanne og støtte den lidende, har også vært ganske effektiv, melder foreningen.

Forsøkene er i gang i Europa for effektive medisiner for å behandle tinnitus, men resultatene er ennå ikke avgjørende.

Andre behandlinger

Å sove, lider ofte bruker hvit støy generatorer, radioer innstilt mellom kanaler, eller avslapping musikk satt på et lavt volum.

Noen påstår at Ginko biloba hjelper, men ingen studier har blitt gjort for å bevise dette.

Forebygging

The Mayo Clinic antyder tre forebyggende tiltak:

Slitasje over-the-øret beskyttelse hvis du blir utsatt for høy lyd på en jevnlig basis, eller når du utfører støyende oppgaver som skytebanen praksis.

Vær forsiktig med MP3-spillere og andre hodetelefonsystemer. Spille musikk høyt i lengre perioder kan føre til tinnitus, som kan lytte til musikk uten hodetelefoner hvis volumet er alltid skrudd opp.

Ta vare på din kardiovaskulær helse for å forebygge tinnitus som er forårsaket av vaskulære problemer.

Hvor å finne hjelp

Øre, nese og hals (ØNH) spesialist kan skjerme deg for eventuelle alvorlige forhold, og kan være i stand til å finne årsaken, og også gi deg råd om behandling eller strategi.

Du kan være i stand til å finne et fellesskap støttegruppe, men det finnes også online støttegrupper. Den ene er Tinnitus Support Message Board på tinnitussupport92262.yuku.com/forum/view/id/1.

Hva betyr det for hvis noen ører Ferdig?

Når du støter på forskjeller i trykkforandringer, føler du deg plutselig siv luft inn og ut ørene. Plugger luften rushing i ørene dem opp. Den "dukker" som du føler skjer når luften klarner. Trykkforandringer oppstår oftest under øyeblikk når du er raskt stigende eller synkende.

Høydeendringer

Du er mest sannsynlig å oppleve våre ører spratt mens ombord et fly, som trykk endringer er uunngåelige under både takeoff og landing. Andre miljøer hvor ørene kan dukke inkluderer stigende heiser, klatring fyr trapper eller fotturer fjellkjeder.

Øretrompet Blokkeringer

Lunger fra allergi og forkjølelse og ørebetennelser alle føre Eustachian rør å bli blokkert. Dette utløser trommehinnene til å strekke, som midlertidig påvirker hørselen. Når dine sykdommer la opp, vil ørene arbeide for å finne balanse, slik at de vil komme.

Overflødig voks buildup

Hvis du legger merke til ørene plugging uten nesten umiddelbar trekker ut strømledningen, kan det bli herdet ørevoks skiftende rundt trommehinnen. Hvis den ikke er fjernet, er du sannsynligvis vil oppleve anfall av svimmelhet i tillegg til ikke å være i stand til å høre.

Hastverksløsninger

Selvpåført gjesping, svelge og tyggegummi er måter å hjelpe ørene eliminere midlertidig ubehag under raske trykkforandringer. Gi barna dine en smokk og la ungdommer suge på et stykke hardt godteri.

Andre behandlinger

Ørene dine skal sprette til raskt å beholde sin normale balansert tilstand etter eventuelle trykkendringer har funnet sted. Gjør en avtale med legen din dersom dette ikke er tilfelle for deg. Legen din vil kunne fortelle deg hva som kan være årsaken til forsinket popping.

Hva er det primære fokus for en behovsvurdering?

Behov for vurderingen er en prosess for å måle omfanget av et spesielt mål populasjon behov i forhold til en bestemt tjeneste. Det er en måte som tilbydere av denne tjenesten, som kan variere på flere måter, kanskje best service som befolkningen. Det primære fokus for behovsvurdering er definert av metodene for å gjennomføre vurderingen, som hver fører til en nærmere definert retning for tjenesten.

Formål

Fokus for behovsvurdering endres med den type tjeneste som blir testet. Behovsvurderinger er benyttet i en rekke felt, fra helsetjenester og narkotikamisbruk tjenester, utdanning og økonomi. Det primære fokus for hver vurdering er å se om det er tilstrekkelig behov innen målrettet befolkningen for en bestemt tjeneste eller et program. På samme måte som en vurdering test forteller lærerne fagene hvor en bestemt elev er sterk og i hvilket fag de trenger ekstra hjelp, behovsvurderinger undersøker hva behov er det innen en populasjon og hvordan de best kan møtes.

Gruppering

Ofte behovsvurdering er fastsatt gjennom nøye målrettede fokusgrupper. Et lite utvalg av folk fra en viss populasjon blir intervjuet for hvordan tjenesten best kan gis for dem og en større populasjon de representerer. Svarene fra fokusgruppen om hva deres befolkning, noe som betyr at dem og folk som dem, de fleste trenger deretter sette kursen for hvordan tjenesten leveres. Informasjonen fra fokusgruppe hjelper også sett prioritet for hva behov må ivaretas først og som bør få mindre oppmerksomhet. I denne forstand, vurdering avgjør hvorvidt dette er nødvendig med service.

Intervjuer

Behovsvurdering er også gjennomført gjennom intense individuelle intervjuer. Intervjuobjektene er valgt av en streng, selektive kriterier basert på deres personlige erfaringer og deretter tjene som representant for en større populasjon. Intervjuene er gjennomført i dybden til beste fange de nærmere detaljer om hvilke tjenester eller programmer er nødvendig, hvor mye av det, hvordan best å levere for maksimal effektivitet og hvilke behov som bør tas opp først. Gjennom en rekke intervjuer visse mønstre oppstår som bidra til å identifisere behov som må løses først.

Møter

Ofte trenger testing er også utviklet gjennom større møter med den spesifikke samfunnet involvert. Møtet format er igjen åpen, slik at alle medlemmer av en viss målgruppen til å delta. Selv om det kan være mulig å få en bredere portrett av at befolkningens behov, trenger samfunnet møter ikke tillate det samme i dybden oppmerksomheten intervjuer og heller ikke nøye planlagt retning av fokusgrupper.

Undersøkelser

Undersøkelser brukes som en mer massiv form for behovsprøving som det ikke krever en gruppe mennesker til å samle sammen på et bestemt tidspunkt eller sted, men heller lar medlemmer av målrettet befolkningen til å gi informasjon på deres fritid (innen visse grenser). Informasjonen på undersøkelsen blir deretter samlet inn i et større sett med data enn det som er tilgjengelig gjennom flere individuelle metoder. I denne forstand er det en bedre oversikt over hvilke programmer eller tjenester er nødvendig, men ikke så mye detaljer i hvordan det kan være mest effektive når programmet eller tjenesten er tilgjengelig.

Hva er det beste å spise når det er mye av syre i magen?

Hva er det beste å spise når det er mye av syre i magen?


Nesten alle har opplevd det på et eller annet tidspunkt: Den nagende, brennende følelse av overflødig syre i magen, noe som kan føre til esophageal reflux. Hvis du har en kronisk og / eller overdreven tilstand, bør du være sjekket ut av legen din for å sikre at det ikke er noe mer alvorlig. Men hvis det er bare sporadisk eller mild, det er visse matvarer som er lettere på magen enn andre og bør ikke føre til noen ekstra opprørt.

Hva du skal spise hjemme

Mange eksperter anbefaler "Brat" diett når det er magesyke eller overflødig syre. Brat står for bananer, ris, epler og toast. Disse er generelt sikre mat, spist hovedsakelig ren, selv om smør / margarin eller kanel kan også brukes. Andre korn som nudler eller korn som havregrøt, havregryn og Corn Flakes er også ganske tørt. Gode ​​proteinkilder omfatter vanlig kylling (ikke stekt), magert kjøtt eller fisk, egg og linser. Unngå krydret mat, sure matvarer (sitrus, brus, kaffe og te), og selv peppermynte kan være problematisk. Selv om legene pleide å anbefale meieri for mageproblemer, er dette ikke lenger tilfelle. Noen pasienter kan finne de kan tolerere magre meieriprodukter som cottage cheese og lettmelk. De beste drikker pleier å være vann, urtete, og eple, pære eller hvit drue juice. For desserter, unngå sjokolade og i stedet prøve Jell-O, kanel epler, eller lav-fett ostekake eller iskrem.

Eating Out

I henhold til retningslinjene for hva du skal spise hjemme, se etter lignende typer mat i restauranter: brød, kylling, ris, mais og nudler kokt så tydelig som mulig, ikke stekt, eller i høy-fett sauser eller tomat sauser. For italiensk mat, pasta kokt i en lav-fett saus, eller bakt kylling eller fisk er best. For meksikansk, nonfried mel eller mais tortillas med guacamole, bønner, kylling eller fettfattig ost er best. For Asiatisk, dampede dumplings, hvit ris og wokede grønnsaker (mild) er best.

Hva betyr det når et sår Sluk?

Hva betyr det når et sår Sluk?


Selv om noen sår behandles med kirurgiske avløp, andre sår renne av på egen hånd for å hjelpe kroppen å kvitte seg med pus, blod og andre væsker. Når fluidene renne, noen av muligheten for infeksjon er fjernet.

Kirurgisk Drain

Leger noen ganger setter en renne i et sår etter operasjonen for å slippe pus eller press. Selv avløp ikke hindre smitte, har de noen ganger drenere væske som kan føre til infeksjon. Kirurgiske avløp ikke forårsake sår til å gro raskere.

Natural Drain

Sårvæske eller væske fra sår, oser ut av blodårene på grunn av betennelse. Det kan inneholde rusk og bakterier, og kan være klar, farget med blod eller blodig. Mengden av drenering, kan dens farge og konsistens indikere hva fluidinnretning.

Mengde Drenering

En stor mengde væske, eller eksudater, kan forsinke helbredelses som det kan være et symptom på infeksjon eller øket ødem, en øket mengde av fluid under huden.

Associated Problemer

Beslutningen om å drenere sår er påvirket av livskvalitet, hvor tidkrevende behandling kan være, infeksjoner og smerter.

Infeksjon Symptomer

Symptomer på infeksjon inkluderer rødhet eller hevelse i såret området, bankende smerte eller ømhet, røde striper i huden rundt såret, pus eller vannaktig utflod samlet under huden eller drenering fra såret, en stygg lukt eller frysninger eller feber.

Hva betyr det at en PSA blodprøve er lav?

Hva betyr det at en PSA blodprøve er lav?


Den PSA blodprøve skanner for nivået av prostata-spesifikt antistoff. Høye PSA nivåer er assosiert med utvikling av prostatakreft, men lave PSA nivåer kan også være en indikator på helse bekymringer.

Cancer Risk

Menn som har en PSA nivå under 4 ng / ml (som vanligvis anses som normalt, ifølge National Cancer Institute), har blitt funnet å være i faresonen for å utvikle prostatakreft innen 20 til 25 år, ifølge American Cancer Society.

Øk

Svært små økninger i menn med et lavt PSA-nivå anses også for å indikere en økt risiko for prostatakreft, ifølge Urological Institute of Johns Hopkins Medical Institutions.

Betydning

Mer enn 15 prosent av menn med lav PSA-nivå kan bli diagnostisert med prostatakreft, ifølge National Cancer Institute.

Funksjoner

Det normale nivået av PSA varierer ut fra alder og rase, og opplesninger varierer på tvers av laboratorier, ifølge National Cancer Institute; derfor kan en lege best kan hjelpe en person å forstå hva hans PSA-nivå indikerer.

Betraktninger

En mann som gjennomgår hormonbehandling som en del av sin behandling for prostatakreft kan ha et unormalt lavt nivå av PSA. Ifølge National Cancer Institute, kan det være nødvendig å vente på en tid etter avsluttet behandling for å få en ekte lesing av hans PSA-nivå.

Hva betyr det at urinen har for mye kalium?

En urinprøve er generelt en rutine trinn i evalueringsprosessen; bør imidlertid denne tilsynelatende enkle testen ikke bli oversett, så det kan teste viktige nivåer av næringsstoffer i kroppen din. For eksempel, hvis du har for mye kalium i urinen, kan det resultere i flere medisinske tilstander, alt fra muskelkramper til oppkast.

Test

Mens en enkelt prøve urinprøve (det tas en prøve fra en strøm av urin) kan gjennomføres for å teste for kalium, er en 24-timers urin samling mer sannsynlig å bli forespurt. Ved å våkne opp tømme blæren, men ikke lagre denne urin. Legg merke til den tiden, og begynne din 24-timers test samlingen. For de neste 24 timene, urinere i beholderen din lege gir og holde det nedkjølt.

Hva Kalium Does

Kalium fungerer som en regulator for vann og elektrolyttnivået i kroppen din, noe som gjør at riktig mengde vann er beholdt inne og holdt utenfor cellene. Denne prosessen holder musklene og nervene fungerer.

How High

I de fleste tilfeller er det normale området 25 til 120 milliekvivalenter (måleenhet) per liter per dag. Men, dette vil variere avhengig av hvor mye kalium du spiser eller svelges sammen med det naturlige nivået av kalium kroppen produserer. Siden natrium nivåer vil påvirke kaliumnivå, kan en diett høy i natrium føre til kalium ubalanse og medføre væskeansamlinger og hevelser.

Høye nivåer

Hvis en urinprøve viser kalium nivået er høyt kan dette være en indikasjon på en mer alvorlig helseproblem og ytterligere tester vil bli gjennomført.

Hva skjer

Symptomer på for mye kalium er diaré, svakhet i armer og ben, muskelkramper eller spasmer, irritabilitet og oppkast.

Hva kalles det når en person har en gluten allergi?

For noen mennesker, utgjør gluten et problem. Gluten er et protein som finnes i hvete, rug og bygg. Det dukker opp i et bredt utvalg av produkter, fra brød og bakevarer til soyasaus og leppepomade. Folk sensitive for gluten generelt lider enten fra en gluten allergi eller glutenintoleranse.

Hva er i et navn?

Gluten allergi er noen ganger referert til som "hveteallergi", men fordi det er mange forskjellige proteiner i hvete en person kan være allergisk mot, er ikke nøyaktig "hveteallergi". Noen mennesker feilaktig refererer til gluten intoleranse som gluten allergi, men de er ikke det samme.

Gluten allergi

Gluten allergi, som andre matallergier, er et resultat av kroppens immunsystem som identifiserer en bestemt stoff som skadelig. I nærvær av en slik substans, reagerer immunsystemet ved å produsere antistoffer som kalles immunoglobulin E (IgE). Disse antistoffene føre til etablering av histamin, noe som resulterer i de kjente systemer av allergi: utslett, hoven tunge og anafylaksi.

Gluten intoleranse

The National Institutes of Health lister opp andre navn for glutenintoleranse som cøliaki eller cøliaki sprue. Glutenintoleranse er en annen form for glutenintoleranse. Det er imidlertid ikke en allergi. I nærvær av gluten, et gluten-intolerant person ikke skaper antistoffer; heller, angriper kroppen selv, skade prosjektiler i tynntarmen kalles "villi," for å beskytte seg mot gluten.

Diagnose

Hvis du tror du har en gluten allergi eller intoleranse, med legen din kan ta blodprøver avgjøre om kroppen produserer antistoffer. En biopsi kan avgjøre om tynntarmen viser tegn på skade forårsaket av gluten intoleranse.

Behandling

Den eneste behandlingen for en gluten allergi eller intoleranse er et strengt glutenfritt kosthold. Det betyr å lære å lese mat etiketter og unngå produkter som inneholder et beløp av hvete, rug eller bygg.

Hva er det anbefalte nivået av triglyserider for voksne?

Dine triglyserider nivåer fortelle en historie om din generelle hjerte helse. Når du vet hva dine triglyseridnivåer betegne og hvordan de påvirker din totale helse bildet, kan du ta skritt for å opprettholde sunne nivåer.

Identifikasjon

Triglyserider er hva som skjer med overflødige kalorier du forbruker. Hvis kroppen din ikke umiddelbart trenger kalorier for energi, lagrer det dem i dine fettceller for senere bruk. Hvis du rutinemessig forbruke mer kalorier enn du bruker, kan du ha et overskudd oppbygging av triglyserider.

Testing

Du kan ikke bestemme triglyseridnivåer av hvordan du føler eller ser, så de må testes med en blodprøve. Dette gjøres som en del av en rutinemessig samlet kolesterol blodprøve, ellers kjent som en lipidprofil.

Nivåer

En ideell triglyseridnivå ville være under 150 mg / dL. Et antall mellom 150 og 199 ligger på grensen mellom ønskelig og høy. Noe ovenfor som er for høy, og over 500 mg / dl er farlig høyt.

Betydning

Et høyt triglyseridnivå er også knyttet til en høy total kolesterol nivå samt til høyt LDL "dårlig" kolesterol og lav HDL "gode" kolesterolet. Høye triglyserider og total kolesterol sette deg på en økt risiko for hjertesykdom og andre kroniske tilstander, som diabetes.

Behandling

Din livsstil avgjør triglyserider, så endringer i livsstil er nødvendig for å redusere høye nivåer. Trening for å bringe vekten til et sunt utvalg, spise færre sukker, slutte å røyke, og kutte ned på alkoholforbruket.

Hva er det høyeste antallet som kolesterol kan gå?

Hva er det høyeste antallet som kolesterol kan gå?


Høyt kolesterol er en alvorlig helseproblem som kan føre til uønskede tilstander som høyt blodtrykk og hjertesykdom. Forstå kolesterol, og sunne kolesterolet, er en viktig del av å opprettholde god helse.

HDL vs LDL

Kolesterol kommer i to former, HDL og LDL, som har motsatt effekt på kroppen. Low-density lipoprotein (LDL) er det dårlige kolesterolet som tresko arteriene og fører til hjertesykdom. High-density lipoprotein (HDL) er bra for deg og har motsatt effekt av LDL.

Total Kolesterol

Total kolesterol er den kombinerte nivået av HDL og LDL i blodet ditt. En frisk total kolesterol nivået er under 200 mg / dl. Totalkolesterolkategorier gå opp til 240 mg / dL. Alt over som regnes som høy.

HDL

Jo høyere HDL-nivå, jo bedre. Over 60 mg / dL er sunt. Alt under 50 mg / dL for kvinner eller 40 mg / dl for menn anses dårlig.

LDL

Optimale LDL-nivåene er under 100 mg / dl. Mellom 160 og 189 mg / dl er høy, og hvilket som helst nivå over som er svært høy.

Hva Påvirker kolesterol?

Kolesterol er mest nært berørt av maten du spiser. Men faktorer som røyking, overvekt og genetikk kan spille en rolle.

Hva er det som vekker deg opp med en følelse av at du ikke får puste?

Hva er det som vekker deg opp med en følelse av at du ikke får puste?


Det er mange faktorer som kan påvirke pust og skape kortpustethet. Stress og angst kan være ansvarlig for grunne pust; hjerte-og karsykdommer, luftveis hindringer og lungesykdom er også noen vanlige årsaker. Å våkne opp med kortpustethet eller ikke være i stand til å ta en full ånde er verdt å betale oppmerksomhet til. Et besøk til legen og noen få enkle, vil medisinske tester bidra til å identifisere eventuelle problemer og finne riktig behandling.

Snakk med legen din

Skriv ned nøyaktig hva som skjer neste gang du våkner opp med kortpustethet eller hvis du bare ikke kan puste. Legg merke til den gang det skjedde og symptomene og eventuelle andre følelsene du hadde for eksempel smerter overalt i kroppen, spesielt i brystet, eller noen merkelige opplevelser. Det er lett å glemme detaljer som dette senere på dagen, med mindre du skrive dem ned. Gjør et poeng av å nevne om vilkåret har blitt verre over tid, eller om det har blitt bedre.

Gjør en avtale for å se din lege. Det er viktig å ta notater sammen med deg slik at du kan gi legen en nøyaktig oversikt over de symptomene du har vært inne med pusteproblemer. Dette vil hjelpe ham til å diagnostisere årsaken og avgjøre om en behandling mye raskere. Hvis du har spørsmål ikke vær redd for å spørre, selv om du tror de kan være dumt.

Hva er årsaken til problemet

Forvent å bli gitt noen tester for å finne årsaken til problemet. Disse prosedyrene kan teste lungene dine for å kontrollere at du ikke har lungesykdom, nese, munn eller svelg hindringer, angstlidelse, eller allergi mot støv, mugg, dander eller pollen. Legen din kan også teste ditt hjerte til å sørge for at du ikke har hjertesykdom eller lidelser.

Paroksysmal nattlig dyspné er en sykdom i lungene eller hjertet som kan forårsake våkne opp kortpustet eller midlertidig ute av stand til å puste. Nesetetthet kan gjøre det vanskelig å puste, for eksempel når du har en kald eller influensa.

Hjelpe deg selv

Fedme er også en stor bidragsyter til pusteproblemer. Hvis du er overvektig vurdere å gå på et vekttap program. Det er viktig å få tid til å slappe av i et rolig sted på en daglig basis. Stress er en viktig kilde til mange helseproblemer. Det er verdt å vurdere et godt treningsprogram og få frisk luft på en jevnlig basis, hvis mulig, for optimal helse.

Diagnose og Behandling

Det er noen mulige årsaker til å våkne opp med ikke å kunne puste. Tilstanden kan være mild eller alvorlig. I alle fall er det sannsynligvis noe relatert til lungene, hjertet eller luftveiene som skaper problemet. Det eneste du egentlig kan gjøre er å prøve å slappe av og vente på en diagnose. Det finnes medisiner og prosedyrer som er i stand til å behandle respiratoriske problemer svært effektivt og ofte permanent.

Hva vil det si å være sunn?

Hva vil det si å være sunn?


Å være sunn omfatter mye mer enn bare å ikke være syk. Det inkluderer selvsagt fysiske aspekter som for eksempel muligheten til å gjøre de tingene du trenger for å hver dag - gåing, full husarbeid og sove. Men sann helse innebærer også å være lykkelig og ha mental fokus og klarhet.

Fitness

Fitness er et av utgangspunktene for helse. Cardiovascular fitness betyr at du er i stand til å gå, løpe eller klatre som du må uten å føle andpusten eller som om du trenger å hvile. Turgåing, jogging, svømming, sykling eller enhver aktivitet som øker pulsen er bra for kardiovaskulær helse.

Muskulær fitness er å ha styrke til å plukke opp en pose med dagligvarer og bære den eller gjøre andre oppgaver som krever styrke, for eksempel snømåking eller skrubbe flekker. Øke muskelstyrken ved å løfte vekter eller gjøre øvelser som push-ups og knebøy, som styrker musklene dine uten noe ekstra utstyr.

Du må også være fleksibel, slik at musklene kan strekke i dagligdagse aktiviteter uten å få sår. Prøv yoga eller pilates å øke fleksibiliteten, eller bare bruke et par minutter på å tøye etter at din daglige spasertur.

Kroppstype

Hvis du er overvektig eller undervektig, kan dette undergrave din helse. Å være sunn betyr å holde kroppen din på en sunn vekt for din høyde og ikke ha for mye fett. Den beste måten å gjøre dette på er ved å spise sunn mat og trener hver dag, selv om det bare gå.

Mat

Å ha en appetitt for riktig mengde riktig mat er et annet aspekt av helse. Å spise når du ikke er sulten, og fortsatte å spise når du er full eller konsekvent å spise usunn mat er ikke en del av å være sunn. Alle disse viser en usunn forhold til mat.

Bidra til din helse ved å spise rikelig med frukt og grønnsaker og drikker mye vann. Avrunder din diett med lite fett meieriprodukter, hele korn og lite fett protein. Unn deg dine favoritt behandler en gang i blant uten dårlig samvittighet.

Sleep

Å være sunn betyr å være i stand til å sovne relativt raskt om natten og våkner opp om morgenen og føler seg uthvilte. Sikt i minst syv timer søvn. Hvis du våkner opp konsekvent i løpet av natten, kan ikke sove eller ikke kan våkne opp om morgenen, søke hjelp fra en medisinsk faglig. Søvn er viktig for alle andre aspekter av helse i livet ditt.

Lykke

Lykken er ikke alltid en del av en tradisjonell definisjon av helse. Men å være sunn mentalt, ser frem til hva du har å gjøre hver dag og være fornøyd med menneskene i livet ditt er alle viktige for kroppen å være fysisk sunn. Ifølge Mayo Clinic, kan ærlig kommunikasjon med menneskene i livet ditt å opprettholde relasjoner som er viktige for deg og holde deg lykkelig.

Hva er det generiske medisiner for Lexapro?

Lexapro er en populær antidepressiva som også kan bidra til å redusere angst hos noen pasienter. Fordi det er en merkevare-navnet narkotika, det koster en betydelig sum penger. Selv om du har forsikring, vil du sannsynligvis en høyere co-pay for Lexapro fordi det er en merkevare-navnet narkotika. Lexapro er fortsatt beskyttet av et patent, så det er veldig viktig å vite navnet på den aktive ingrediensen, og når patentet utløper. Ellers kan du bli lurt til å kjøpe noe som kalles "generisk Cipralex" som blir forsøkt misbrukt.

Definisjon

Lexapro er en merkevare-navnet antidepressant laget av Forest Laboratories i New York. Escitalopram er fellesnavnet for den aktive ingrediensen i Lexapro. Men, sier eMedTV det er faktisk ikke en generisk form av Cipralex. Lexapro er beskyttet av et patent til 2012, slik at en generisk versjon vil ikke være tilgjengelig før etter at patentet utløper. Selv om deres patent ble utfordret av et firma som heter IVAX som planla å markedsføre en generisk formulaton, rapporterer Patentlyo juridisk blogg at det ble opprettholdt i en 2007 rettsavgjørelse som bekreftet 2012 utløpsdato.

Funksjon

Lexapro er en selektiv serotonin reuptake inhibitor (SSRI). Serotonin er et signalstoff. Lexapro handling resulterer i å gjøre mer serotonin tilgjengelig i en persons hjerne. Det oppnår dette uten å ha en stor effekt på dopamin og noradrenalin nivåer. Lave serotoninnivåer er antatt å være en årsak til depresjon. Lexapro antas å virke ved å øke nivåene av dette signalstoffet.

Bruk

Lexapro er ofte brukt til å bekjempe depresjon hos ungdom og voksne, fra 12 år på seg. Det er også ofte foreskrevet som en angst behandling for voksne, spesielt for generalisert angstlidelse (GAD). Når en generisk versjon er tilgjengelig, vil den bli brukt til å behandle de samme forholdene. Lexapro er bare tilgjengelig med en resept.

Side Effects

Lexapro kan forårsake bivirkninger som søvnløshet, svette, seksuelle problemer, kvalme og tretthet. Hvis disse bivirkningene er for belastende for pasienten, kan legen hennes råder henne til å avvikle Lexapro og foreskrive en annen SSRI medisinering.

Advarsel

Selv Lexapro er beskyttet av sin patent til 2012, noen Internett-apotek annonsere generiske versjoner av Lexapro på latterlig lave priser. eMedTV advarer om at disse medikamentene er mest sannsynlig falske, og de kunne være farlig, fordi du ikke vil vite hva pillene faktisk inneholder. Selv om apoteket annonserer sin generiske Lexapro som escitalopram, pass. Mens escitalopram er den aktive ingrediensen i Lexapro, det er ikke det samme som å være en generisk versjon av en merkevare-navnet narkotika.

Hva betyr det å Feel understimulated?

Under-stimulering er en tilstand av følelsen uinspirert av ytre påvirkninger. Dersom langvarig, kan det resultere i kjedsomhet, mangel på motivasjon og til og med depresjon i de utsatt for psykiske lidelser. Under-stimulering kan bekjempes ved å innføre interessante mentale og fysiske aktiviteter i din daglige rutine og endre ditt syn på livet.

Hva er Under-stimulering?

Under-stimulering refererer til følelser av stagnasjon, kjedsomhet og mangel på inspirasjon som følge av ikke følelsen utfordret i en gitt situasjon. Under-stimulering kan være primært fysisk eller psykisk art, men generelt viser til intellektuell kjedsomhet.

Årsaker til under-stimulering kan inkludere enten en feilaktig syn holdt av en enkeltperson, ytre omstendigheter eller en kombinasjon av de to. Det kan være flyktig eller vedvarende. Vanlige synonymer relatert til understimulering er kjedsomhet, monotoni, tedium og sløvhet.

Bekjempelse Under-Stimulering

Avhengig av årsakene til under-stimulering, kan mange ting gjøres for å lindre følelser knyttet til den. Hvis du føler deg mentalt eller intellektuelt understimulert, prøv å endre din daglige rutine. Små endringer som du sykler til jobb i stedet for å kjøre eller å prøve en ny restaurant kan hjelpe, så kan mer vesentlige endringer som å endre karrierer eller flytte til en ny by. Tilbring tid med mennesker som utfordrer din tro, og oppfordrer deg til å være din beste, og engasjere seg i aktiviteter som du finner stimulerende eller interessant. Lære å spille et instrument, snakke et nytt språk eller på annen måte øke din base av kunnskap også er rettsmidler for intellektuell under-stimulering.

Fysisk under-stimulering kan bli løst ved å legge til nye fysiske utfordringer til rutine. Endre din trening diett, spiller en ny sport eller gå på en utendørs eventyr med venner kan hjelpe legge variasjon til hverdagen samtidig forbedre din fysiske tilstand og øke selvtilliten.

Det er viktig å innse at ikke alle mennesker og situasjoner er naturlig underholdende. Følelsen lei eller under-stimulert fra tid til annen er normalt og minner oss om å holde en pådriver for vekst og endring. Lære å trekke spenning og inspirasjon innenfra i stedet for avhengig av ytre faktorer er første skritt til å gjenopprette inspirasjon.

Hva skal unngås

Folk som kronisk føler under-stimulert har økt risiko for amotivational syndrom, depresjon og tvangsmessig atferd. Ifølge PubMed.gov, opptil to tredjedeler av spilleavhengige bruker gambling som et middel til å unnslippe kjedsomhet. Spenningssøkere - personer som deltar i ekstreme aktiviteter som fallskjermhopping og rallykjøring - ofte bruker disse aktivitetene som et middel til å bekjempe understimulering også.

Ting du bør unngå når du søker stimulering inkluderer compulsive spising, bruk av alkohol og narkotika og høyrisiko seksuell atferd. Shopping, gambling og andre økonomisk drenering aktiviteter kan midlertidig lindre kjedsomhet, men kan føre til problemer på lang sikt. Unngå enhver aktivitet som setter livet ditt eller andres liv i fare, og arbeidet med å dyrke tålmodighet og selvforsyning som middel for å bekjempe understimulering.

Hva betyr det å være ulykkelig?

Føler ulykkelig kan være et direkte resultat av hjemmet ditt liv eller din familie. Presset av jobben din kan gjøre at du føler deg ulykkelig. En ekstrem og mer langvarig tilstand av ulykkelighet, men kan bety at du lider av depresjon. Føler ulykkelig kan bety at du utvikler følelser av lav selvfølelse, sinne, bitterhet, bitterhet mot "happy" mennesker og kan bety at du har vanskeligheter i sosiale situasjoner. Du kan også finne deg selv sosialt samvær mindre og bruke mer tid foran TV-en.

Hjem

Hjemmet ditt liv kan være noe som gjør deg ulykkelig. Det kan være din ekteskap eller din utvidede familie. Kanskje du bor alene, og du er bare ensom. Prøv å justere ditt hjem liv. Gå ut til steder du liker; filmene, stranden, en baseballkamp. Prøv ikke å gå alene, spør en venn eller en kollega til å følge deg. Ha noen "meg" tid hvis du føler at ekteskapet gjør deg ulykkelig. Eller lage en "date" med din mann og sørg for å få en pålitelig barnevakt.

Arbeid

Din jobb kan være å gjøre du føler deg ulykkelig. Kanskje du hater hva du gjør eller misliker en viss kollega. Å få til arbeid på gang er en utfordring. Du forlater arbeidet tidlig eller ta lange lunsjer. Vurdere å skifte jobb. Din mangel på motivasjon vil etter hvert dukke opp i jobben din ytelse uansett, så begynne å lete etter en ny jobb så snart du innser at du ikke lenger kan tolerere din nåværende. Gi rettferdig varsel til arbeidsgiveren din. Kanskje planlegge en uke eller to fri mellom jobber.

Depresjon

Lange perioder med ulykkelighet kan bety at du har en depresjon. Depresjon er en kjemisk ubalanse i hjernen forårsaket av konsekvent lave nivåer av serotonin, som fører til en person til å føle seg trist og håpløst mesteparten av tiden. Hvis du tror du kan være lider av depresjon, snakk med legen din. Du kan ha nytte av antidepressiva og samtaleterapi.

Hva betyr det når en lege er leid inn av forsikringsselskapet?

Hva betyr det når en lege er leid inn av forsikringsselskapet?


Enten du er registrert i et arbeidsforhold basert, statlig basert eller direkte kjøp helseforsikring politikk, sjansene er du vil høre begrepene "i-nettverk" og "out-of-nettverk." En in-nettverk lege kontrakter med din helse forsikringsselskap, som så henviser deg til en av sine innleide leger når du trenger medisinske tjenester.

Kontrahering med forsikring

Leger inngå kontraktsmessige avtaler med helse forsikringsselskaper til å gi medisinske tjenester til pasienter som omfattes av visse planer. Forsikringsselskaper vanligvis forhandle nedsatte avgifter med leger i retur for henvisninger. Forsikringsselskapet og lege gjensidig enige om gebyr for bestemte tjenester som kontor besøk. Legen gir sitt samtykke til nedsatte avgifter, selv om avgiftene er mindre enn hva legen vil jevnlig kreve en selv pay pasient. I kontrahering med forsikringsselskapet, er enig legen ikke å belaste pasienten eventuelle tilleggsavgifter over det selskapet vil tillate.

Copayments

Når du besøker en lege som er leid inn av din helse forsikringsselskap, vil du ofte få en liten copayment på tidspunktet for tjenesten. Denne copayment er forskjellen mellom avgift legen går med på å akseptere og mengden av avgiften at din helse forsikring betaler for deg. For eksempel kan et legekontor besøk koste $ 100, men helse-forsikring kan betale bare $ 75 for at avgiften. Din copayment til legen ville være 25 dollar. Copay varierer vanligvis avhengig av tjenesten, med en spesialist besøk som krever en høyere copay enn en primær omsorg lege. Selskapet vil gi deg en oversikt over copays for ulike tjenester.

Out-of-nettverk

Leger som ikke kontrakt med forsikringsselskapet kalles "out-of-nettverk." Mens noen helseforsikring planer ikke dekker out-of-nettverk leger, noen tilbyr å betale en del av din lege regningen. Siden legen ikke har avtalt med forsikringsselskapet for å akseptere en redusert avgift, men han har ikke til regningen til rabattert pris. Beløpet du betaler ut-av-lomme for en ut-av-nettverk lege besøk er vanligvis betydelig større enn hvis du har besøkt en i forsikringsselskapet nettverk.

Finne Leger

Å finne i-nettverk leger, kan du ta kontakt med din helse forsikringsselskap direkte. De fleste helseforsikring selskaper opprettholde et medlem katalog over i-nettverket leger og helse tjenesteleverandører å hjelpe pasienter med sin lege søk. Du får vanligvis en papirkopi katalog når du registrerer deg for forsikring og kan sendes ett på årsbasis etterpå. Mange forsikringsselskaper tilbyr også online leverandør oppslag. I tillegg er det alltid en god idé å ringe en lege direkte for å avgjøre om praksisen er i-nettverk.

Hva er det minste Object den menneskelige øyet kan se?

Hva er det minste Object den menneskelige øyet kan se?


I århundrer, forskere fokusert på de store tingene i himmelen: solsystemet og dets planeter. Men i dag, forskere også ta hensyn til de små organismene rundt oss. Noen av disse organismene vi kan se med det blotte øye; andre vi trenger hjelp av mekaniske innretninger for å se.

Hvordan øyet Works

Som lyset passerer gjennom øyets elev (den svarte delen av øyet, som er virkelig et hull), den lander på netthinnen hvor fotoreseptorene konvertere lys til elektrokjemiske signaler. Dette gjør at hjernen din til å tolke bildene øyet mottar.

Typer Vision

Hver person visjon er oftest sensureres av Snell figuren, som er kjent brett med bokstaver som begynner med en gigantisk "E". En person med 20/20 syn kan se bokstavene på 20 fot som en normal person ville se på 20 fot. På samme måte kan en person med 20/40 se på 20 fot hva en normal person ville se på 40 fot.

Naked Eye

Ifølge University of Utah, kan en blotte øye (et øye uten mekanisk assistanse som har 20/20 syn) se objekter ca 0,1 mm lange. Under de rette forholdene, betyr dette det blotte øye kunne se en amøbe.

Teleskop Eye

Ved hjelp av en lett ("normal") mikroskop, kan det menneskelige øye se objekter ved ca. 500 nm. For eksempel kan du se strukturene i en celle med et lysmikroskop. Elektronmikroskop ser enda mindre enn 500 nm, inkludert individuelle atomer.

Bittesmå ting det blotte øye kan se

Ifølge University of Utah, er det blotte øye kunne se både en menneskelig egg og paramecium (encellet organisme). Det blotte øye kan også se lus og luseegg (lus egg).