Digidexo.com

cushings sykdom brun

Cushings sykdom hos voksne

Cushings sykdom hos voksne


Cushings sykdom, en av flere lidelser mer grovt kategoriseres som Cushings syndrom, utvikler hos voksne når kroppen produserer for mye av hormonet kortisol på grunn av utvekster på hypofysen. Kortisol spiller viktige roller i å regulere immunforsvaret, holde det kardiovaskulære systemet drift og metabolizing mat. Dreven konsentrasjoner av kortisol i ens blodet kan føre til alvorlige problemer. Ubehandlet Cushings sykdom kan være dødelig, som kan forlate underliggende årsaker til Cushings ubehandlet.

Hvem får Cushings sykdom

Cushings sykdom utvikler seg vanligvis i mennesker i alderen 25 og 50. Kvinner som også lider av dårlig kontrollert type 2 diabetes, fedme og høyt blodtrykk har størst risiko for å utvikle noen form for Cushings syndrom. I tillegg til Cushings sykdom forårsaket av hypofyse-kjertelen problemer, Cushings kan resultere fra overforbruk av kortikosteroider, kreftsvulster på binyrene og veksten av tumorer som skiller ut kortisol hvor som helst i legemet.

Årsaker

Ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre lidelser, utgjør Cushings sykdom den nest vanligste formen for Cushings syndrom. Det overveldende flertall av Cushings sykdom tilfeller utvikle seg når en adenom eller en cancerous svulst skjemaer på en pasients hypofysen. Adenomer, som er godartede svulster, forekommer oftere enn kreftsvulster. Et lite antall pasienter som utvikler svulster i hypofysen kan ha en genetisk abnormitet som predisponerer dem til en form for kreft som kalles multippel endokrin neoplasi type 1 som forårsaker svulster å danne på hypofysen og andre hormon-sekresjon kjertler.

Symptomer

En lang liste med Cushings syndrom symptomer omtalt i et faktaark forberedt på Medline Plus inneholder en oppblåst mage, tynne armer og ben, akne, hudinfeksjoner, uregelmessig fett deponering, impotens, opphør av menstruasjon, måneansikt (hevelse i ansiktet), lett blåmerker og røde eller lilla klatter på huden, svakhet, skjelettsmerter, utilsiktet vektøkning, tap av muskelmasse og høyt blodtrykk.

Behandlinger

Leger kan foreskrive ketokonazol (f.eks Nizoral fra Ortho McNeil Janssen), mitotane (Lysodren fra Bristol-Myers Squibb) eller metyrapone (Metopirone fra Novartis) alene eller i kombinasjon for å senke pasientens kortisol konsentrasjon. Adenomer eller kreftsvulster som forårsaker Cushings sykdom krever kirurgisk fjerning, og noen ganger stråling behandlinger. Operasjoner kan måtte utføres mer enn én gang for å fjerne vekster, og pasienter kan også bli nødt til å motta kurs av kjemoterapi narkotika. Paradoksalt nok, etter hypofysen kirurgi, kan pasienten trenger å motta injeksjoner av hydrokortison for å sikre riktig metabolske, immun og kardiovaskulær funksjon.

Prognose

Personer med ubehandlet Cushings sykdom eller ukontrollerte kortisolkonsentrasjoner kan utvikle nye eller forverret diabetes, benbrudd, nyrestein og høyt blodtrykk. Kreftsvulster som gir opphav til Cushings sykdom kan ofte drepe pasienter innen fem år hvis det ikke fjernes og bestrålt. Imidlertid er Cushings sykdom de herdbare form av Cushings syndrom hos voksne. Den har en 80 prosent rente kur når hypofysen kirurgi for å fjerne et adenom eller en kreftsvulst er utført av en meget erfaren spesialist.

Support

Pasienter og deres familie kan finne informasjon og ressurser gjennom Cushings Support & Research Foundation. Et nettsted som er anbefalt av National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer som et sted å begynne å lete etter informasjon om Cushings sykdom relaterte behandlinger er nettstedet vedlikeholdes av hypofyse Network Associates.

Diett for Cushings sykdom

Cushings sykdom er en endokrin lidelse som vanligvis resulterer når etiologi av Cushings syndrom er en svulst i hypofysen. Denne kjertelen er av stor betydning fordi under stresset hypofysen regulerer produksjonen av stresshormonet kortisol. Kroniske høye nivåer av kortisol eller allostatisk oppladning (kumulativ stress) kan forårsake betydelig skade på legemet, inkludert immunsystemet. Denne prosessen skjer fordi binyrene som deretter produsere og frigjøre for mye kortisol i kroppen. En sunn, ernæringsmessige diett er fremtredende for personer med Cushings sykdom.

Fett og Karbohydrater

Stephen Schueler, MD og kolleger anbefaler en strategi som inkluderer følgende ernæringsmessig guide om fett og karbohydrater for pasienter med Cushings sykdom: Begrens fettinntaket til 20 eller 30 prosent; begrense dagens totale kalorier av mettet fett til mindre enn 7 prosent; begrense totale kalorier per dag fra flerumettet fett til 10 prosent; Endelig bør totale kalorier per dag fra enumettet fett begrenses til 20 prosent kvote. Det anbefales at pasienter kuttet ut raffinerte karbohydrater slik som, for eksempel, hvetemel og sukker fra kosten. Overvåke kaloriinntaket for ikke å få for mye vekt. Til slutt, spise flere små måltider i løpet av dagen.

Protein, kalsium og Drikke

The National Library of Medicine viser at Cushings reduserer proteiner og kalsium i kroppen samtidig utvide lag av fett. Derfor, for å erstatte protein og kalsium, innebærer en strategi anbefales en diett mat med høyt protein og kalsium. Man kan også ta kosttilskudd for å øke kalsium og vitamin D i kroppen; Dette vil redusere selve bentap på grunn av kortisol overaktivitet. Ifølge Cushings Hjelp nettside, redusere inntaket av koffein, det vil drikke mindre kaffe og te. Legg urtete til kosthold. Dette er i tillegg til å drikke en frisk mengde vann, så vel som juice. Overvåk saltinntak og gjøre en innsats for å kutte ned på salt.

Slutt Strategi

En med Cushings sykdom bør spise en godt avrundet og sunt kosthold med spesifisert mengde og type fett, karbohydrater, protein og kalsium. Overvåk kalorier samt kolesterol og salt. Også, som med enhver sunn diett, spise soya, fiber med frukt og grønnsaker. Et siste ord om kosthold strategi er dette: unngå rask, kjepphest diett krav og holde seg til en sunn diett diett med de angitte begrensninger.

Cushings sykdom Nutrition

Cushings sykdom er en sjelden lidelse der pasientens vev opprettholde overdreven eksponering hormonet kortisol, et naturlig produsert kroppslig substans. Syndromet kan føre til overkroppen fedme, skjør hud, svake bein, og tretthet.

Ernæring

Det er viktig å justere kostholdet på kontoen for virkningene av Cushings sykdom. Følg fremgangsmåten nedenfor for å løse spesifikke bekymringer, og opprettholde en sunn balansert kosthold for å holde seg i god helse.

Vektøkning

Siden syndromet fører vanligvis uunngåelig vektøkning, bør du være forsiktig med hensyn til kolesterol inntak for å begrense vektøkning. Søk etter mat lavt i fett og kolesterol. Høy natrium nivåer også er knyttet til fedme, så begrens inntaket av salt mat.

Bone Health

Siden Cushings sykdom svekker bein og den ekstra vekten legger utilbørlig press på skjelettsystemet, må du ta ekstra forholdsregler for din beinhelse. Øk mengden av kalsium i kosten. Dette kan forhindre angrep av osteoporose og opprettholde en sunn bentetthet. Matvarer spesielt rike på kalsium inkluderer meieriprodukter, bønner, mandler, brokkoli og laks. Du vil også finne kalsiumtilskudd på en helse butikk eller supermarked.

Blood Sugar

Av og til pasienter med Cushings sykdom lider av et overskudd av blodsukker (hyperglykemi). Hvis du opplever symptomer på hyperglykemi - overflødig sult, tørst eller vannlating - snakke med en lege om eventuelt mottar insulin medisiner.

Cushings sykdom symptomer hos personer

Cushings sykdom er en hormonforstyrrelse som utvikler seg i folk som har hatt langvarig eksponering for høye nivåer av hormonet kortisol. I noen tilfeller, kroppen produserer for mye kortisol. Cushings sykdom kan også forekomme hos mennesker som tar medisiner som er klassifisert som kortikosteroider over lengre perioder. Tilstanden, som også kalles Cushings syndrom, er mest vanlig hos personer i alderen 20 og 50. overvekt og type 2 diabetes er risikofaktorer for utvikling av Cushings sykdom.

Fedme

Personer som har Cushings sykdom tendens til å være overvektig eller oppleve en plutselig vektøkning. Den ekstra vekten utføres vanligvis i overkroppen eller rundt magen. Personer med Cushings også utvikle et rundt ansikt, og kan få en fet hump eller bump mellom sine skuldre. Til tross for den ekstra vekten, personer med Cushings ofte har tynne armer og ben. Hos barn med tilstanden, vekstratene er tregere enn normalt.

Hudproblemer

Cushings sykdom kan føre til mange endringer i huden. Det har en tendens til å bli tynn og vil lett får blåmerker. Kutt, skrubbsår og andre hudskader leges sakte, og rosa eller lilla strekkmerker kan utvikle seg på bein, rygg, mage, bryster og rumpe.

Kvinnelige Symptomer

Kvinner med Cushings sykdom ofte opplever symptomer som er unike for kvinner. Mange kvinner vil vokse overflødig hår på deres ansikt, nakke, lår, mage og bryst. I tillegg kan menstruasjonsperioder blir uregelmessig eller stoppe oppstår.

Mann Symptomer

Hos menn med Cushings sykdom, kan erektil dysfunksjon bli et problem. Fertilitet kan påvirkes også, og noen menn med tilstanden kan ha en redusert ønske om sex.

Andre symptomer

Blant de andre vanlige symptomer på Cushings sykdom er benbrudd, hodepine, høyt blodtrykk, kviser, muskelsvakhet, tretthet, høyt blodsukker, depresjon og økt tørste og vannlating.

Er det vanskelig å diagnostisere Cushings sykdom?

Er det vanskelig å diagnostisere Cushings sykdom?


Cushings sykdom eller Cushings syndrom er en tilstand som oppstår når legemet blir utsatt for kortisol, et hormon, i lange perioder av gangen. Ifølge Mayo Clinic, kan denne tilstanden være vanskelig å diagnostisere.

Symptomer

Symptomer på Cushings syndrom inkluderer vektøkning, tretthet, rødme i ansiktet, langsom helbredelse, tap av emosjonell kontroll, akne, mer ansiktshår, erektil dysfunksjon, hodepine, bentap, høyt blodtrykk og uregelmessig eller savnet menstruasjonssykluser.

Diagnose

Diagnostisering Cushings syndrom er vanskelig som symptomene er de samme som andre forhold. For å diagnostisere denne tilstand, leger kjøre en serie med tester på pasienten. Vanlige prøver for Cushings syndrom inkluderer blod, urin, spytt, og imaging tester. Disse undersøkelsene vil oppdage om kroppen produserer for mye kortisol.

Time Frame

Kan ta flere avtaler med en lege diagnostisere Cushings sykdom. Testene for kortisol trenger å bli administrert flere ganger for å foreta en riktig diagnose.

Komplikasjoner

Selv om undersøkelsene kan være omstendelig og tidkrevende, er det viktig å ha denne tilstand diagnostisert for å unngå mulige komplikasjoner. Disse inkluderer høyt blodtrykk, nyrestein, diabetes, bentap og hyppige infeksjoner.

Behandling

Det primære målet for behandling av Cushings syndrom, er å senke mengden av kortisol i kroppen. Dette kan gjøres ved å senke medikamenter som inneholder hormonet, kirurgi eller strålings dersom betingelsen er forårsaket av en tumor, og medisiner.

Cushings sykdom i barndommen

Cushings sykdom, eller Cushings syndrom, er sjelden hos barn, med bare ett eller to barn ut av en million diagnostisert et år, i henhold til Cushing Forskning og støtte Foundation. Cushings sykdom er et resultat av for mye kortisol blir gitt ut i kroppen fra binyrene. Kortisol er nødvendig for riktig metabolsk funksjon og å hjelpe kroppen reagerer på stress tilstrekkelig.

Årsaker

Cushings sykdom kan oppstå fra kortikosteroid injeksjoner gitt for bursitt, eller ledd eller ryggsmerter. Siden barn normalt ikke mottar kortikosteroid injeksjoner eller medisiner, kan den mest sannsynlige årsaken til Cushings sykdom hos barn være at deres egne kropper er overproducing kortisol. Overproduksjon kan være relatert til en noncancerous svulst på hypofysen eller fra binyrene sykdom.

Symptomer

Symptomer på Cushings sykdom kan være forskjellig i hvert barn, men de viktigste symptomene for barn er vektøkning, en nedgang i høydevekst og en økning i blodtrykket. Andre symptomer kan være en avrundet ansikt, hodepine, irritabilitet, tynn hud, lilla merker på huden som kan vises som blåmerker, tretthet, høyt blodsukker og tynning armer og ben.

Diagnose

Legen kan utføre tester eller henvise deg til en spesialist som en pediatrisk endokrinolog. Legen kan ønske deg å gi bilder av barnet ditt før symptomene begynte slik at han kan sammenligne dem med hvordan barnet ser ut nå. Han vil vurdere barnets sykehistorie og sammenligne før vekt og høyde.

Tester

Legen din kan be deg om å gi henne med ditt barns urinprøver over en 24-timers periode. Prøvene er testet for kortisolnivå. Ved høye nivåer er vist, er andre tester som kreves for å finne grunnen. En MR eller CT scan er tatt for å se om binyrene eller hypofysen er forstørret, eller om en svulst er festet til kjertlene.

Behandling

Behandlingen avhenger av årsaken til de høye kortisolnivåer. Hvis en svulst er årsaken, bør kirurgisk fjerning av svulsten korrigere kortisolnivå. Fjerning av begge eller en adrenal kjertel krever normalt en hormon-erstatnings supplement for resten av barnets liv. Recovery tid etter operasjonen varierer fra to uker til to måneder. I løpet av denne tiden, er kroppen å justere til sitt nye kortisolnivået og barnet ditt kan lide fra minnet eller konsentrasjonsvansker. Gi emosjonell støtte i denne tiden.

Cushings sykdom & Svulster

Cushings syndrom, også kalt hyperkortisolisme, er en medisinsk tilstand forårsaket av langvarig eksponering for høye nivåer av kortisol i kroppen. Skjønt knyttet til fedme og diabetes, tumorer også forårsake Cushings.

Definisjon

Cushings sykdom er Cushings syndrom forårsaket av slimdannende tumorer, mens Cushings syndrom er begrepet som brukes for Cushings forårsaket av alle andre tumorer og betingelser.

Symptomer

Symptomer på Cushings syndrom og sykdom varierer, men de vanligste er akne, ryggsmerter eller skjelettsmerter, samling av fett mellom skulderbladene, svake muskler, og overkroppen fedme med tynne armer og ben. Kvinner kan oppleve hårvekst i ansiktet og kroppen og uregelmessig menstruasjon.

Hypofysen Adenomer

Svulster som påvirker hypofysen i hjernen, kalt hypofysen adenomer, føre til hormonelle hypersekresjon, eller overproduksjon av visse hormoner. Overflødig ACTH hormoner føre til Cushings sykdom som hormonet signaliserer binyrene til å produsere kortisol.

ACTH-produserende Svulster

Kreft, ACTH-produserende svulster ligger utenfor hypofysen, kalt ektopisk ACTH-syndrom, også kan føre til Cushings syndrom som de oppfordrer utgivelsen av overflødig kortisol.

Adrenal Adenomer

Godartede adrenal svulster, kjent som adenomer, føre til at kjertlene til å frigjøre overflødig kortisol i blodet.

Adrenal Carcinom

Mindre vanlig enn adenomer, karsinomer er kreft adrenal svulster som forårsaker Cushings syndrom. Kreftcellene utskiller høye nivåer av adrenalin hormoner, inkludert kortisol og androgen (mannlig hormon).

Symptomer på Cushings sykdom hos mennesker

Cushings sykdom oppstår når det er for mye av stresshormon kortisol i kroppen. En overflod av dette hormonet kan føre til en serie av problematiske symptomer. Behandlingen er lett tilgjengelig. Oddsen for utvinning øker når du er diagnostisert tidlig.

Vanlige symptomer

Det vanligste symptomet på Cushings sykdom er rosa og lilla strekkmerker over hele kroppen, samt økende vekt i midsection og øvre del av ryggen. Av og til kan lider utvikle en pukkel mellom skuldrene.

Ansikts Symptomer

Noen symptomer assosiert med Cushings sykdom kan drastisk endre ditt ansikts utseende, for eksempel å utvikle et rundt ansikt, rødme, akne og utbruddet av ansiktshår.

Advarsel

Noen av disse symptomene kan tyde på en svulst i hypofysen. Oppsøke lege umiddelbart hvis du opplever disse symptomene.

Effekter

Hvis ikke behandles tidlig, kan Cushings syndrom føre til slike alvorlige komplikasjoner som diabetes, høyt blodtrykk, infeksjoner og osteoporose.

Forebygging / løsning

Ofte bruker kortikosteroid narkotika fører til Cushings sykdom symptomer. En lege kan velge å redusere dosen eller søke en alternativ behandling for den opprinnelige tilstanden.

Hva Organs Betyr Cushings sykdom påvirke?

Cushings sykdom er en sykdom i hypofysen og binyrene der for mye av et hormon kalt kortisol er gjort. Det er en del av Cushings syndrom, som er et kompleks av forskjellige sykdommer som har å gjøre med for mye kortisol. Cortisol har flere virkninger på kroppen. I overkant, kan kortisol forårsake ulike komplikasjoner på forskjellige organer i kroppen.

Kortisol Produksjon

Kortisol er et hormon som skilles ut fra binyrebarken som svar på stimulering fra ACTH, et hormon som skilles ut fra hypofysen. Cushings sykdom resultater når hypofysen produserer for mye ACTH, og dermed utløser mer kortisol produksjon.

Kortisol Funksjon

Kortisol har flere funksjoner i menneskekroppen, for det meste å gjøre med respons på stress. Kortisol utgivelser glukose (sukker) i blodet, hjelper lagre fett, øker hjertefrekvensen, og reduserer betennelse. For mye kortisol resultater i Cushings syndrom.

Effekter på huden

Med Cushings sykdom, huden blir tynn og lett å knuse. Fett akkumuleres også i overkant i noen deler av kroppen rett under huden. Striper, som er lilla linjer der huden er tynnet, danner på lår, armer, mage, og bryster. Acne er også et vanlig problem.

Effekter på immunsystemet

Cortisol reduserer funksjon av immunsystemet. Faktisk, til folk som immunsystemet går galt er vanligvis foreskrevet kortisol tone ned immunrespons. Personer med Cushings sykdom er mer utsatt for infeksjoner og dårlig sårtilheling.

Effekter på sirkulasjonssystemet

Kortisol øker blodtrykket og hjertefrekvensen. Dette legger ekstra belastning på hjertet og lungene, som hjertet må jobbe hardere for å få blod gjennom kroppen. Det økte trykket til lungene fører til en økning i væske sekret i lungene.

Behandling

Behandling av Cushings sykdom er avhengig av hva som er årsaken til hypofysen til å produsere overflødig ACTH eller hva som forårsaker binyrene til å produsere overflødig kortisol. Dette kan være så enkelt som medisiner for å motvirke kortisol eller kirurgi for å fjerne svulster på kjertlene.

Cushings sykdom hos mennesker

Cushings sykdom er en tilstand forårsaket av for høyt av en mengde kortisol, noe som skaper en hormonell ubalanse. Det er relativt sjelden sykdom som rammer ti av hver million mennesker. Det er mest vanlig hos voksne i alderen 20 til 50 år gammel. Fordi kortisol er involvert i mange av kroppens funksjoner som opprettholder homeostase og reversere stressresponsen, kan for mye av dette hormonet fører til mange forskjellige symptomer.

Risikofaktorer

De fleste pasientene som har Cushings sykdom er overvektig og bære den ekstra vekten i øvre kroppen, ansiktet og halsen. De har som regel slanke eller normal størrelse ben og armer. Skriv to diabetes og høyt blodtrykk også er risikofaktorer for Cushings sykdom.

Signs

Personer med Cushings sykdom har tynn hud som lett får blåmerker og ikke gro godt. Kvinner kan ha overflødig hår i ansiktet, bagasjerommet og lår, mens menn kan ha redusert fruktbarhet.

Symptomer

Symptomer kan inkludere skrøpelige bein, tretthet, svake muskler, en fet hump mellom skuldre, angst og depresjon. Andre symptomer er en rød og avrundet ansikt, svimmelhet, tåkesyn, kviser og problemer med å sove.

Årsaker

Dem som har høyest risiko for Cushings sykdom er pasienter som tar steroidhormoner som er nært knyttet til kortisol. Dette inkluderer vanlige medisiner for astma, leddgikt og lupus.

Diagnose og behandling

Å diagnostisere denne tilstanden legen din vil kjøre urin, blod og spytt-tester, samt MR eller CT-skanning. Behandling for Cushings sykdom inkluderer kirurgi, stråling, kjemoterapi og kortisol hemmende medikamenter. Behandlingen som velges, avhenger av den nøyaktige årsak til den overskytende kortisol.

Cushings sykdom Signs

Cushings sykdom er en tilstand forårsaket av unormalt høye nivåer av hormonet kortisol sirkulerer gjennom blodstrømmen. Det kan være forårsaket ved å ta for mange kortikosteroider, eller av en tumor som utskiller kortisol eller andre hormoner som forårsaker kortisol til å bli gjort. Fordi Cushings sykdom endrer hormonnivåer, det har en myriade av symptomer.

Endringer i vekt

Ofte er den første symptom observert i Cushings sykdom er plutselig vektøkning. Det påvirker vanligvis stammen mest.

Andre vektøkning Funksjoner

Personer med Cushings sykdom utvikler ofte en liten pute på baksiden av halsen langs kravebenet, kjent som en tyrenakke. De kan også utvikle en rund side, som er kjent som måne ansikt.

Blåmerker

Cushings sykdom ofte fører til utvidelse av kapillærene, så vel som huden blir tynnere. Dette fører til blåmerker.

Andre hormonelle problemer

Virkningene av Cushings sykdom kan føre til overdreven vannlating, høyt blodtrykk og insulinresistens (som fører til diabetes).

Psykologiske effekter

Den hormonell ubalanse forårsaket av Cushings sykdom kan føre til visse psykiske forstyrrelser, så som depresjon og angst.

Forskjellen mellom Cushings syndrom og Cushings sykdom

Cushings syndrom og Cushings sykdom både skriver seg fra et overskudd av kortikosteroidhormoner i kroppen. Den kjennetegn mellom de to har å gjøre med hva som forårsaker denne overproduksjonen. Hvis den spesifikke årsaken er en hypofyse svulst som forårsaker binyrene til å overprodusere, er det referert til som Cushings sykdom.

Symptomer

Symptomene på enten tilstand, i henhold til "Merck Manual of Medical Information," 2d ed. (Whitehouse Station, NJ: Merck Research Laboratories, 2003)., Pp 958-59, er plutselig mye fett i overkroppen, en "måneansikt," tap av muskler, tynn hud, lett blåmerker og lilla striper over magen.

Identifikasjon

Å identifisere disse to forholdene, er kortisolnivået i blodet måles. Normalt disse nivåene svinge daglig. Stadig høye nivåer kaller for en deksametason undertrykkelsestest for å finne årsaken.

Betraktninger

Hvis en deksametason test viser en beskjeden fall i kortisol, kan hypofysen være over-stimulerende binyrene, noe som tyder på Cushings sykdom. Hvis nivået forblir høy, er årsaken til syndromet andre steder. Et betydelig fall kan utelukke enten tilstand.

Behandling

Ytterligere tester som vil være nødvendig for å bestemme plasseringen av svulsten forårsaker tilstanden. Behandlingen kan kreve kirurgi eller strålebehandling.

Advarsel

Ifølge en artikkel i "American Family Physician", den mest vanlige årsaken til Cushings syndrom er bruken av glukokortikoid medikamenter. Dette er kraftige anti-inflammatoriske legemidler, som for eksempel prednison og hydrokortison.

Cushings sykdom og leddgikt

Cushings sykdom er en endokrin tilstand som kan resultere i mange forskjellige symptomer. Det mest vanlige er plutselig vektøkning, spesielt rundt stammen. Andre symptomer er lett blåmerker, overdreven vannlating, dannelsen av en "buffalo hump," uvanlig hårvekst, høyt blodtrykk og diabetes.

Cushings sykdom

Cushings sykdom er forårsaket av unormalt høye nivåer av hormonet kortisol i blodet.

Kilder av kortisol

Nivåene av kortisol kan få unormalt høy på grunn av en svulst som enten utskiller kortisol eller hormoner som forårsaker ekstra kortisol produksjon. Kortisolnivå kan også heves ved å ta for mange kortikosteroider.

Grunner til å ta Kortikosteroider

Kortikosteroider er en nyttig metode for behandling av mange tilstander, inkludert astma, organtransplantasjoner og revmatoid artritt.

Årsaker til leddgikt

Revmatoid artritt er en betennelsessykdom der immunsystemet angriper leddene og ødelegger brusk i leddene.

Virkningsmekanisme Kortikosteroider

Kortikosteroider arbeide for å undertrykke immunsystemet. Således kan ta kortikosteroider undertrykke immunreaksjon som forårsaker revmatoid artritt.

Forbindelse mellom leddgikt og Cushings sykdom

Ved hjelp av kortikosteroider kan resultere i Cushings sykdom. Fordi kortikosteroider er en vanlig måte å behandle leddgikt, kan folk med leddgikt utvikler ofte Cushings sykdom som en bivirkning av behandlingen.

Cushings sykdom hos barn

Cushings sykdom hos barn


Når et normalt friskt barn plutselig begynner å få vekt uten en endring i kostholdet, men ser ikke ut til å få mye høyde, kan Cushings sykdom være den skyldige. Denne sjeldne hormonelle tilstanden kan føre til permanent tap av høyde hvis den forblir ubehandlet, slik at foreldre som mistenker deres barn har tilstanden bør se en pediatrisk lege umiddelbart.

Forekomst og årsaker

Cushings sykdom er en tilstand forårsaket av en overeksponering for hormonet kortisol, og bare om lag 10 prosent av alle tilfellene oppstår hos barn. Tilstanden hos små barn er vanligvis forårsaket av adrenal svulster, og hos eldre barn og tenåringer det er forårsaket av svulster i hypofysen.

Risikofaktorer

Fedme, hypertensjon og ungdoms-diabetes som ikke kontrolleres godt er risikofaktorer for utvikling av Cushings som barn.

Symptomer

Barn med Cushings en tendens til å slite med fedme. Deres høydevekstrater tendens til å være tregere enn sunn barne, og de kan lide av tretthet og svekket bein.

Behandling

Barn som sliter med Cushings kan behandles gjennom hormonterapi, kirurgi og strålebehandling, avhengig av den nøyaktige årsak til den overskytende kortisol i kroppen. Kirurgisk fjerning av de tumorer er den vanligste behandlingen for barn med tilstanden.

Prognose

De fleste barn som er behandlet for Cushings sykdom har en reduksjon i vekt og en økning i høyden ett år etter behandling, men slutt voksen høyde ser ut til å være permanent påvirket av tilstanden.

Kjennetegn på Cushings sykdom

Cushings syndrom, også kalt Cushings sykdom, kan det utvikle seg naturlig eller kan være forårsaket av langvarig eller over bruken av syntetiske orale steroider. Egenskapene på Cushings syndrom inkluderer signifikante endringer i fysisk utseende og utvikling av tilstander som kan føre til alvorlige kroniske sykdommer slik som diabetes, ifølge Mayo Clinic.

Hudforandringer

Acne, fortynning av huden, mørke strekkmerker, blåmerker uten kraft eller skade, og rødme i ansiktet er vanlige hudforandringer karakteristisk for Cushings syndrom.

Hirsutisme

I både menn og kvinner, er et felles trekk ved Cushings syndrom hirsutisme, som er veksten av tykkere eller mørkere hår på kroppen og hodet.

Mentale forandringer

Cushings syndrom kan forårsake alvorlige mentale forandringer, inkludert depresjon, angstlidelser, irrasjonell og uforutsigbar atferd.

Osteoporose

Høye mengder av steroider i kroppen karakteristisk for Cushings syndrom kan føre til skader på skjelettet og tap over en lang tidsperiode, noe som resulterer i osteoporose.

Vektøkning

Cushings syndrom kan forårsake vektøkning i magen og en avrunding av ansiktet, så vel som en oppbygging av fett mellom skuldrene som ligner en hump.

Glukoseintoleranse

Personer med Cushings syndrom kan utvikle glukoseintoleranse, som hvis den ikke behandles, kan føre til diabetes.

Økt blodtrykk

Blodtrykk som tidligere var normal eller styres med medisiner kan plutselig øke hos personer med Cushings syndrom.

Medisinsk behandling av Cushings sykdom

Cushings sykdom, også kalt Cushings syndrom, er forårsaket av forlengede høye nivåer av kortisol hormon. Mulige behandlinger inkluderer kirurgi, stråling, kjemoterapi og administrasjon av legemidler som hemmer produksjonen av kortisol. Hvis sykdommen er forårsaket av bruk av glucocortoid hormoner for noen annen sykdom, kan legen din redusere medisinen gradvis.

Hypofysen Adenomer

Hvis sykdommen er forårsaket av hypofyse adenomer - tumorer i hypofyse - den vanligste behandlingen er å foreta operativ fjerning av tumoren (se Resources).

Ektopisk ACTH-syndrom

Svulster som oppstår utenfor hypofysen kan produsere adrenocorticotropin hormon, som fører til at binyrene til å produsere kortisol. I dette tilfelle tumoren, noe som kan være kreft eller benign, vil fjernes kirurgisk. Behandling av kreft vil følge operasjonen.

Adrenal Svulster

Svulster i binyrene kreve kirurgisk fjerning. I noen tilfeller kan binyrene også må fjernes.

Medisiner

Medisiner brukes til å behandle Cushings sykdom hvis du ikke klarer å gå gjennom kirurgi. Noen medikamenter inkluderer ketocanazole, aminoglutetimid og mitotane.

Tegn og symptomer

Cushings sykdom forårsaker fedme av overkroppen, en avrundet ansikt, lett blåmerker, dårlig tilheling av sår, svake bein, overflødig kroppshår, uregelmessig menstruasjon hos kvinner og lavere fruktbarhet hos menn. Ifølge Skull Base Institute, venstre ubehandlet sykdom kan også føre til tretthet, hodepine, kvalme og oppkast, patologiske benbrudd, diabetes, høyt blodtrykk og tidlig død (se Ressurser).

Cushings sykdom og mental sykdom

Cushings sykdom og mental sykdom


Cushings sykdom er en alvorlig hormonforstyrrelse knyttet til altfor høye kortisol mengder som kan forårsake alvorlige psykiske problemer. For å komplisere saken, Cushings manifesterer seg også som pseudo-Cushings, et syndrom der kortisol nivåene er for høye, men av andre grunner, for eksempel andre typer endokrine lidelser, alvorlig angst og andre problemer. For de forfulgt av Cushings, er motoren alltid kjører på høy på grunn av overdoser av kortisol. Nøye overvåkning er nødvendig for å kontrollere sykdommen sin verste aspektene.

Om Cushings

Cushings kan være adrenal- eller hypofyse-basert fra svulster i disse kjertler, eller til og med på grunn av former for kreft. Andre årsaker stammer fra steroider - som Cortef eller prednison - foreskrevet for andre helseproblemer.

Hva Høy Kortisol Problemer Gjør Fysisk

Overabundant kortisolnivå kan føre til mange fysiske problemer, blant annet høyt blodtrykk, diabetes, insulinresistens, tynning hud og hår, muskelsvakhet, osteoporose og alvorlige vekt gevinster.

Hva Høy Kortisol Problemer Do Mentalt

Cushings fører til mange psykiske problemer, inkludert panikkanfall og følelser av undergang, depresjon, tretthet, irritabilitet, nervøsitet og søvnmangel. Alvorlig angst er også relatert til pseudo-Cushings. Lav libido er en del av lidelsen, så vel.

Alvorlige psykiatriske forstyrrelser

I alvorlige tilfeller av Cushings, psykose og depresjon som krever sykehusinnleggelse er ikke ukjent. Mani og selv eufori er andre mulige utfall, sammen med hjernetåke og glemsel. I løpet av lang tid, kan kortisol påvirke hjernen negativt, fører til en høy risiko for Alzheimers sykdom og demens.

Helseproblemer Lead til psykiske problemer

Mange symptomer påvirke den lidende utseende - spesielt merkelig vektfordeling, alvorlig vektøkning, og "tyrenakke", der rygg kurver på toppen, og skaper en hump - så det bør ikke være overraskende at pasienter kan lide selvtillit og depresjonsproblemer basert på dårlig helse og en unormal kropp.

Advarsel

Cushings, er pseudo-Cushings og andre alvorlige endokrine lidelser ofte feildiagnostisert. Det er ikke uvanlig for personer med alvorlige endokrine lidelser å ende opp i psykologisk behandling eller innlagt på sykehus uten den viktigste årsaken til deres problemer blir oppdaget.

Hvordan Reverse Cushings sykdom hos mennesker

Cushings sykdom, også kjent som Cushings syndrom, eller mer vitenskapelig, hyperkortisolisme, er en hormonell lidelse som oppstår når det er for mye av hormonet kortisol i kroppen. Årsakene til disse forhøyede nivåer kan variere, men det er viktig å diagnostisere denne tilstand så snart som mulig for å bli kvitt den. Lære å reversere Cushings sykdom hos mennesker er viktig å involvere ytterligere komplikasjoner, inkludert død.

Hvordan Reverse Cushings sykdom hos mennesker

•  Utdanne deg selv på medisiner som kan forårsake Cushings sykdom. Mange tilfeller blir brakt på grunn av bruken av glukokortikoid hormoner, som brukes til behandling av lupus, astma og artritt. Bytte medisiner kan reversere sykdommen, som symptomene vil forsvinne når medisinen er ute av kroppen.

Lær symptomene på Cushings sykdom. Det er en lang liste med tegn; men hvis du tar en viss form for medisiner, kan disse symptomene være mer av en indikasjon på sykdom. Vanlige symptomer er vektøkning, høyt blodsukker, muskelsvekkelse, og irritabilitet og andre humørsvingninger.

Få regelmessige årlige physicals. Noen tilfeller av Cushings sykdom er forårsaket av svulster på hypofysen, som kan bli funnet gjennom en fysisk eksamen eller blod arbeid.

Ha tumoren fjernet umiddelbart dersom det er funnet å være årsaken til Cushings sykdom. Når den er borte, vil sykdommen reversere seg selv, inntil symptomene er ikke lenger følte.

Hint

  • Det er viktig å oppsøke lege hvis du føler du har noen symptomer på Cushings sykdom, spesielt hvis du tar de typer medisiner som kan utløse sykdommen.

Cushings sykdom Definition

Cushings sykdom Definition


Cushings sykdom er den langvarige tilstand for å ha høye nivåer av glukokortikoider i kroppen, forårsaket av tilstedeværelsen av en adenom i hypofysen. Denne hypofysen tumor frigjør høye nivåer av ACTH hormon, adrenocorticotropin, inn i blodet, noe som deretter fører til ekspresjonen av Cushings sykdom symptomer.

Identifikasjon

Godartet svulst funnet på hypofysen frigjør store mengder av ACTH hormon. Dette hormonet forårsaker deretter binyrene å produsere kortikosteroider, men i store mengder, kan sammenlignes med den høye frigjørings nivåene av ACTH hormon.

Funksjon

I Cushings sykdom hypofysen er vanligvis invadert med svært små svulster, eller mikroadenom, som vanligvis er mistenkt for å eksistere, da økte nivåer av ACTH hormon registreres innenfor blodet. Testene blir deretter utført for å identifisere nøyaktig betingelsen som Cushings sykdom.

Symptomer

Selv om symptomene varierer fra person til person, er Cushings sykdom karakterisert ved fetende av overkroppen, med unntak av armer og ben. Også, langsom sårheling og varige hudinfeksjoner, sensitiv hud, runde og fyldige ansikt, svake muskler, tretthet, uregelmessig menstruasjon hos kvinner, samt osteoporose, hypertensjon og økt blodsukker er også indikasjoner på Cushings sykdom.

Effekter

Virkningen av den økte ACTH hormon frigjøring kan føre til diabetes mellitus, fordi det fører til insulinresistens i kroppen, noe som forhindrer nedbryting av sirkulerende sukkere, forårsaker hyperglykemi. Denne tilstanden påvirker også sinnet ved å forårsake følelser av angst, depresjon, panikk og andre psykologiske forhold.

Kvinner

I tillegg til en uregelmessig menstruasjonssyklus, kan kvinner med Cushings sykdom blir sterilt. Kvinner kan også vokse ansiktshår, og hår på underlivet, kister, lår og nakke. Menn kan oppleve impotens og sterilitet, så vel.

Behandling

Cushings sykdom, behandles ved å fjerne hypofysen adenom. Operasjonen blir ofte fulgt med stråling for å forhindre gjenopptreden av svulsten. Spesifikke behandlingsplaner er utviklet for hver enkelt pasient, noe som kan innebære å ta kortison som pasienten kommer seg fra sykdommen. Hvis den forblir ubehandlet, kan Cushings sykdom forårsake ytterligere skade på hjertet, og det kan bli livs at det går til pasienten.

Informasjon om Cushings sykdom

Informasjon om Cushings sykdom


Cushings sykdom er karakterisert ved kroniske høye nivåer av sirkulerende glukokortikoider, som resulterer fra tilstedeværelsen av et hypofyse adenom. Sykdommen er uttrykt fra tumor frigjøring av ACTH (adrenocorticotropin) hormon i blodet. Denne hypofysen tumor, som vanligvis er godartet, fører til at produksjonen av kortikosteroider i binyrene, fra frigjøring av hormonet ACTH.

Identifikasjon

Svulster som invaderer hypofysen er veldig små og ofte umulig å oppdage, bortsett fra gjennom blod eller imaging tester for å diagnostisere Cushings sykdom. Mikroadenom er mistenkt når høye nivåer av ACTH er funnet i blodet.

Symptomer

Symptomene på Cushings sykdom inkluderer overkroppen fedme, følsom og tynning hud, fett, rundt ansikt, tretthet, muskelsvakhet, osteoporose, uregelmessig menstruasjon, hypertensjon, bakterielle infeksjoner, høyt blodsukkernivå og sår som tar lang tid å helbrede. Cushings sykdom kan føre til sterilitet hos menn og kvinner. Det fører til overflødig hårvekst, blant annet i ansiktet, lår, bryst og nakke av kvinner.

Diabetes

Diabetes mellitus kan forekomme hos pasienter med Cushings sykdom. ACTH hormon hemmer funksjonen av insulin, forårsaker hyperglykemi. Derfor er høye nivåer av sukker igjen å sirkulere i blodet. Dets resulterende effektene på den psykologiske tilstanden til personen omfatter depresjon, angst og panikk.

Diagnose

Prosessen med å diagnostisere Cushings sykdom starter med en fysisk undersøkelse av pasientens tilstand. Hvis det blir oppdaget at ekspresjonen av Cushings sykdom er iatrogen - forårsaket av et annet medikament - ingen ytterligere testing er nødvendig.
I fravær av medikamenter som forårsaker sykdommen, vil legen deretter bestille blod-og urinprøver, og urinen ble samlet i løpet av 24 timer. Legen kan også bruke en steroid, deksametason, for å måle hvor godt kroppen reagerer og behandler den.
Videre testing kan omfatte en CT scan eller en MR for å finne den nøyaktige plasseringen av eventuelle eksisterende svulster.

Behandling

Behandling for Cushings sykdom involverer kirurgisk fjerning av hypofyse adenom. Stråling brukes noen ganger etterpå for å hemme eller hindre eventuelle fremtidige tumorvekst. Pasienter kan også gis steroider som de leges fra kirurgi. Det er viktig å behandle Cushings sykdom for å forhindre ytterligere skade på indre organer - spesielt hjertet - og for å opprettholde livskvaliteten til pasienten.