Digidexo.com

psoriasisartritt kosthold

Hvordan få Psoriasis Leddgikt Treatment

Hvordan få Psoriasis Leddgikt Treatment


For å få psoriasisartritt behandling kan gjøres med en psoriasisartritt kosthold, kosttilskudd, eller foreskrevet medisiner fra legen din. Psoriasisartritt smerte kan være oppheve sperren på å håndtere. Årsaker til psoriasisartritt kommer fra hudens tilstand psoriasis. 30% av de som lider av psoriasis senere kan utvikle psoriasis artritt. Hvorfor psoriasisartritt utvikler er egentlig ikke kjent. De som har psoriasis er i faresonen.

Psoriasisartritt kan skje hvor som helst på kroppen din. Psoriasis har en tendens til å skje først. Når du begynner å oppleve smerte etter å utvikle psoriasis, så det er lett å skille psoriasisartritt. Psoriasis er årsaker fra immunsystemet ved et uhell angriper friske celler. Psoriasisartritt symptomer er ganske lik leddgikt symptomer. Psoriasisartritt symptomer kan føre til smerter i leddene, eller muskler. Psoriasis leddgikt smerte kan oppstå i fingeren ledd eller rygg også. Psoriasisartritt behandling er viktig, siden det kan gjøre alvorlig skade på leddene i kroppen din. De som står i fare for psoriasis er de med en familie historie med psoriasis eller psoriasisartritt, og de som er mellom 30 og 50.

Bruksanvisning

•  Spis riktig mat og opprettholde god vekt. Å være overvektig legger mer press på leddene. Du bør spise mat med høyt antioksidanter. Foods høy i antioksidanter kan redusere betennelse i kroppen naturlig. En god mengde vitamin D og kalsium bør legges til kosthold. Vitamin D kan være nyttig med psoriasis. Du bør konsultere legen din om å ta vitamin D-tilskudd.

Påfør isposer eller suge kroppen i isen. Ice er en naturlig måte å redusere betennelse i leddene. Når du føler psoriasisartritt smerter, bør du suge kroppen i isvann. Hvis det er for mye, så bruke kjøleelementer til der du føler smerte. Gjør så et par ganger om dagen, i ca 20-30 minutter.

Bruk fedd olje, merian olje, eller salvie olje for smerte. Eteriske oljer har sterke anti-inflammatorisk egenskaper. De kan være nyttige og naturlige måter å lindre smerter i leddene. Disse tre oljer er meget effektiv i å begrense smerte, sammen med hjelpe til å behandle psoriasis hudsykdommer. Fortynne disse oljene med olivenolje, og bruke ca 2-3 dråper til der du opplever smerte. Ikke ta disse oljene muntlig.

Bruk gurkemeie. Den indiske krydder kjent som gurkemeie har veldig sterk anti-inflammatoriske egenskaper. Gurkemeie kan brukes på leddene gjør et lim, deretter dekket med gasbind (curcumin i gurkemeie vil farge klær). Gurkemeie kosttilskudd er også anbefalt å ta for å bidra til å gi sterkere ledd, og redusere leddgikt smerte.

Ta omega-3 fiskeoljer. Omega-3 har vist seg å bidra til å redusere leddgikt symptomer. Omega-3 fiskeoljer kan også bidra til å redusere inflammasjon i hele kroppen. Du bør også spise mat som inneholder store mengder omega-3. Foods høy i omega-3 er fisk mat, som torsk, reker og laks. Valnøtter er svært høy i omega-3. Jordbær, grønne bladgrønnsaker og nøtter inneholder omega-3.

Snakk med legen din om psoriasisartritt symptomer. Får psoriasisartritt behandling kan bestå av over-the-counter medisiner som asprin å lindre betennelser og smerte. Hvis smerten er alvorlig nok, kan da foreskrevet medisiner anbefales. Rådfør deg med legen din om du tar noen kosttilskudd. Spesielt hvis du tar foreskrevet medisiner.

Sunt kosthold for Psoriasis artritt

Hvis du har blitt diagnostisert med psoriasis og leddgikt, er denne tilstanden kalles psoriasisartritt. Det fører leddsmerter, stivhet og inflammasjon, til slutt fører til permanent skade av leddene. Dessverre, har forskning ikke bevist at noen bestemt mat eller kosthold kan forebygge eller kurere psoriasisartritt. Men det er visse matvarer som er kjent for å forårsake betennelse, så unngå disse kan bidra til å lette tilstanden.

Gjør kloke valg av mat

Unngå rødt kjøtt, sitrusfrukter og matvarer som poteter, tomater, aubergine og paprika --- alle matvarer kjent for å forverre psoriasisartritt. Også unngå bacon og andre former for bearbeidet kjøtt. Begynn å eliminere disse matvarer fra kostholdet ditt en etter en og se om hver reduksjon gjør en forskjell i hvordan du føler deg. Du må kanskje gjøre dette for flere dager eller uker for at den skal være effektiv eller å finne ut om dette er en effektiv behandlingsforløp. Sørg for at du lese mat etiketter og kjøpe økologisk mat når det er mulig.

Foods å understreke

Unngå mettet fett, som betyr å spise rikelig med magert kjøtt og fjærkre. Fisk er også et utmerket valg, som er magre meieriprodukter. Fisk er bra for deg fordi den er full av omega-3, som kan bidra til å redusere leddbetennelse. Legg vekt på kaldt vann fisk, som sild, makrell, fersk tunfisk, ørret og laks. Andre matvarer rike på omega-3 inkluderer linfrø, soyaprodukter og valnøtter.

Frukt, grønnsaker og vann

Unngå sitrus og Nightshade frukt og grønnsaker, som inkluderer de tidligere nevnte tomater og aubergine. Drikk rikelig med vann; bor godt hydrert er spesielt viktig for pasienter som har blitt diagnostisert med psoriasisartritt.

Gurkemeie og ingefær er velkjente anti-inflammatoriske krydder, og legge dem til ditt daglige kosthold kan bidra til å redusere hevelse. Stikker til et sunt, velbalansert kosthold bør hjelpe kontroll "flare-ups", samt redusere smerte av psoriasisartritt.

Om Kosthold og MS

Selv om leger og forskere har foreslått kosttilskudd endringer som en effektiv metode for behandling av multippel sklerose (MS), er det ikke noe bevis for at disse forandringer er virkelig effektive. Noen dietter, særlig de som er for høy i visse vitaminer, faktisk kan vise seg å være skadelig for MS pasient.

Dessverre er en av de mest vanlige bivirkninger av MS er vektøkning på grunn av en mangel på mobilitet. Til tross for funn om kosthold generelt, er det noen endringer i kostholdet MS-syke kan gjøre for å opprettholde optimal helse til alle tider.

Porsjonskontroll

For å opprettholde det beste nivået av helse til alle tider, er det viktig for deg å holde et tett øye på porsjonskontroll. Alt som selges i butikkene i dag, selv i fast food-restauranter, selges i utrolig store porsjoner. Hvis du er i stand til å kontrollere hva du spiser, vil du ha en enklere tid på klipping kalorier fra kosten for å opprettholde en sunn vekt, spesielt hvis du er mindre aktiv på grunn av tilstanden din.

Lese etikettene på pakkene før du gjør dine måltider. For eksempel kan du oppleve at varme opp en boks med kondensert suppe gjør nok til å tilfredsstille din appetitt. Hvis du leser kan, men vil du finne at det hele kan er utformet for å gjøre 2 1/2 fulle porsjoner. Multipliser kalori teller på kan med 2,5 og du vil raskt se hvor mange kalorier du egentlig spiser.

Kjøpe single-størrelse porsjoner av alt du spiser. Ikke "super-size" noen av dine måltider eller drikke. I butikkene, kjøpe enkelt porsjoner med ost, yoghurt og til og med lunsj kits. Du kan finne massevis av matvarer pakket i enkelt porsjoner, noe som gjør det enklere for deg å hente maten på rømmen uten å måtte stoppe og måle.

Du bør selvsagt måle porsjoner av maten du spiser. Pass på at du spiser 1/2 kopp kokte grønnsaker (eller 1 kopp rå) som en enkel servering. Størrelsen av et såpe representerer størrelsen av en 3-oz. kutt av kjøtt. Har en craving for iskrem? Et scoop på størrelse med en tennisball er en servering (ikke hele bollen).

Karbohydrater

Mens du kan bli fristet til å plukke opp en lav-karbohydrat diett for å administrere symptomer på MS, stoppe opp og tenke på nytt. Vi vet at karbohydrater øker insulin og kan i sin tur føre til vektøkning. Vi vet at å kutte karbohydrater fra kostholdet får kroppen til å bruke sine interne butikker for energi, noe som vil føre til at du mister vekt. Vi vet også at etter kroppen bruker opp de interne lagre av glykogen, vil du begynne å miste fett. Når kroppen begynner å brenne fett vil du produsere biprodukter som kalles ketoner som vil dempe appetitten og føre til at du spiser litt mindre.

Selv om disse er alle positive sider ved en lav-karbohydrat diett, er det noen spesielle hensyn hvis du har multippel sklerose. Ketoner, for eksempel, kan dempe appetitten, men de vil også gjøre deg sliten. De fleste mennesker med MS allerede kjemper tretthet, så en lav-karbohydrat diett vil bare gjøre dette symptomet verre. Tilleggs tretthet vil dermed legge til redusert mobilitet og kan føre til ytterligere vektøkning.

Pasienter med multippel sklerose ofte ta steroider for å kontrollere sine symptomer. Imidlertid redusert mobilitet og bruk av steroider kan føre til osteoporose. Lav-karbohydrat dietter har en tendens til å være høy i protein og lavt på kalsium, noen ganger også bidra til overmål kalsium tap.

Lav-karbohydrat dietter har også en tendens til å være lav i fiber. MS-pasienter har en tendens til å ha problemer med kronisk forstoppelse. Som sådan, må du innlemme rikelig med matvarer rike på fiber samt væsker i kostholdet ditt. Lav-karbohydrat dietter begrense frukt og grønnsaker du kan spise og slik reduserer fiber kilder du har tilgjengelig.

Som en MS-syke, må du tenke på dine langsiktige kosthold og vekt vedlikehold mål. Lav-karbohydrat dietter har en tendens til å begrense antall og type sunn mat du kan spise. Det kan være mer gunstig for din generelle helse å se del kontroll og telle kalorier enn det ville være å kutte ut en bestemt matvaregruppe helt.

Omega-3

Vi vet alle at noen fett, som mettet fett og transfett, er dårlig for kroppen vår, men at "gode" fettet, som flerumettet fett inneholder omega-3 fettsyrer, er faktisk bra for kroppen. Leger med National Multiple Sclerosis Society, som publisert på foreningens hjemmeside, har forsket på fordelene av omega-3 fettsyrer på MS-pasienter, og har funnet ut at de kan bidra til å kontrollere MS når det gjelder tilbakefall og remittering.

Studien fulgte 312 MS-pasienter. En gruppe tok 10 g fiskeolje per dag, mens den andre gruppe tok en placebo. Gruppen som tok fiskeolje daglig hadde mindre progresjon så langt som muskulær funksjonsnedsettelse ble bekymret. De som ikke tok p-piller hadde litt mer progresjon.

Omega-3 fettsyrer finnes i laks, makrell og annen fet fisk. De kan også bli funnet i linfrø olje, valnøtter og i pille eller supplement form.

Ikke legg til et omega-3 tilskudd til kosten din uten først å rådføre deg med lege. Omega-3 tilskudd kan ha en innvirkning på effektiviteten av andre legemidler du tar for å kontrollere dine MS-symptomer, antikoagulerende medisiner og noe du tar for å kontrollere diabetes. Legen din vil hjelpe deg å avgjøre om en fiskeolje supplement er et trygt tillegg til MS kosthold.

Multippel sklerose kosthold anbefalinger

Multippel sklerose er en sykdom i sentralnervesystemet som kan variere i graden av svekkelse det fører til pasienten. Men når et angrep treffer, er pasienten ofte sengeliggende i lange perioder. Mens de fleste medisinske fagfolk er enige om at MS er forårsaket av både miljømessige og genetiske faktorer, mange behandlinger fokus på kosthold i troen på at bearbeidet mat forårsaker mange medisinske problemer, inkludert MS.

Den Swank Diet

Den Swank Diet ble popularisert av Dr. Roy Laver Swank i "The Multiple Sclerosis Diet Book." Den Swank diett hevder å eliminere symptomene på MS ved å senke mettet fett, rødt kjøtt og meieri inntak, mens den øker mengden av fiskeolje i dietten.

Å følge Swank kosthold, ikke spiser rødt kjøtt for et år. Dette inkluderer alle biff og de mørkeste kjøtt av de tradisjonelt slankere kjøtt, som kylling og kalkun. Etter det første året, spiser ikke mer enn 3 oz. av rødt kjøtt per uke, selv om forbruket av rødt kjøtt er oppfordret til å være reservert for kun spesielle anledninger.

Den Swank diett forbyr også noen meieri som har 1 prosent smør eller høyere, og all bearbeidet mat som har noe mettet fett i det hele tatt. Reduser umettet fett på 20 til 50 gram per dag. Reduser mettet fett til mindre enn 15 gram per dag.

Konsumere daglige tilskudd av fiskeolje i form av fire kapsler med tran sammen med en multi-vitamin.

I sin bok, rapporterer Swank en 5 prosent dødelighet av pasientene som fulgte hans diett over en periode på 34 år. De som ikke følger hans diett opplevd en dødsrate på 85 prosent. Hans studie inkluderte mer enn 150 deltakere.

Andre dietter

I tillegg til Swank diett, har andre dietter blitt foreslått for å behandle MS. I motsetning til Swank diett, har de fleste av de gjenværende dietter har ikke blitt vitenskapelig dokumentert. I stedet er de avhengige personlige anekdotiske suksesshistorier fra MS-pasienter.

Mens hver diett er forskjellige, basert på de allergier av den enkelte pasient, har hver et par faktorer felles. De har også fasetter felles med Swank diett. Den store forskjellen er at fokus for Swank kosthold er på fett og mettet fett, mens andre dietter fokuserer på mulig følsomhet for matvarer.

Andre dietter oppfordrer pasienten til å konsentrere seg om å konsumere frisk frukt og grønnsaker. Ta produsere fra produserer delen, ikke fra hermetisert delen av dagligvarebutikk. Spis hvitt kjøtt og fiskeprodukter bare.

Eliminer bearbeidet mat. Dette inkluderer hvitt mel og behandlet sukker.

Eliminere noen matvarer som kan forårsake allergi. Rådfør deg med en lege for å ha en allergi test gjort om nødvendig. Spesielt eliminere matvarer som inneholder hvete, melkeprodukter, gjær og belgfrukter.

Migrene og kosthold

Migrene hodepine påvirke om lag 28 millioner mennesker som bor i USA. Det er anslått at migrene koste bedrifter $ 50 milliard per år fra fravær og medisinske utgifter, ifølge National Headache Foundation. Ingen vet hva som forårsaker migrene, men det synes å være en genetisk kobling. Personer med en genetisk predisposisjon har ofte omstendigheter eller triggere som forårsaker migrene.

Triggere

Et bredt spekter av ting kan utløse migrene. Noen av disse inkluderer: mangel på søvn, trøtthet, trening, sterkt lys, angst og stress. Miljømessige faktorer som vær eller høyden kan spille en rolle. Hos kvinner kan hormonell aktivitet øke sannsynligheten for en migrene. Diet kan også være en faktor.

Noen ganger, en trigger i seg selv er ikke nok til å forårsake en migrene, men den kumulative effekten av to eller flere vil føre til en.

Hold en dagbok

For å fastslå hva som forårsaker migrene, er det viktig å holde en dagbok. Den dagbok bør inkludere aktivitet knyttet til den ovennevnte listen trigger, så vel som en fullstendig matforbruk listen. Der det er hensiktsmessig, inkluderer merkenavn av maten du spiser. For eksempel ikke bare ta opp vin, men spesifisere type og merke av vin, som noen druer kan være problematisk, der andre ikke. I analysere dagboken, hvis en migrene ikke har funnet sted innen seks timer etter inntak av et næringsmiddel, er at maten mest sannsynlig ikke et problem, i det minste ikke i seg selv. Igjen vurdere behovet for flere triggere. Noen mennesker kan drikke vin på ferie når de er avslappet, men ikke når du arbeider eller i et stressende miljø.

Fasting

For mange som lider av migrene, er det viktig å spise regelmessig. Et fall i blodsukkeret kan utløse migrene. Dr. J. Gordon Millichap, i nevrologi ved Children Memorial Hospital ved Northwestern University Medical Center i Chicago, forteller at studier viser om lag 50 prosent av dem utsatt for migrene få en migrene hodepine etter 16 timer uten mat. Han antyder at migrenepasienter spise tre velbalanserte måltider om dagen. Han understreker at frokost ikke skal hoppes over, spesielt i tilfelle av barn. Hvis fasting er nødvendig av religiøse grunner, snakk med legen din om bruk av forebyggende medisin.

Potensielle Diet Triggers

Det finnes en rekke matvarer som for mange vil utløse en migrene. Betale hensyn til følgende matvarer i matdelen av dagboken. For de fleste vil disse matvarene ikke dukke opp som en allergi på en tradisjonell matallergi test. Ikke forsøk å kutte alle disse matvarene ut av kostholdet ditt, men vurdere dem som mistenkt i din matdagbok. Deretter kuttet de mistenkte seg så du teste hver enkelt.

Kjemikaliene som ofte er ansvarlig for å utløse en migrene er tyramin og andre aminer, koffein, mononatriumglutamat (MSG), nitrater, nitritter, aspartam, sulfitt, mat fargestoffer, tilsetningsstoffer og fettsyre.

Disse kjemikaliene er funnet i alderen ost, sterk ost, sitrusfrukter, spekemat, sjokolade, nøtter, fet mat, stekt mat, syltet sild, kylling lever, kjøtt og grønnsaksekstrakter, svinekjøtt, sjømat, hermetisk fiken, tørket frukt, bondebønner , tomater, koffeinholdige drikker, rødvin og øl.

Sunt kosthold

En lav-fett diett med komplekse karbohydrater kan bidra til å redusere alle aspekter av en migrene. Det er også viktig å spise regelmessig.

Spesifikke matvarer som kan være nyttig i kamp migrene inkluderer peppermynte, cayenne pepper, ingefær, fet fisk og fiskeoljer, hvitløk, havremel, og kalsium-rik grønnsaker som spinat, brokkoli og grønnkål, og magnesium-rik mat som spinat, hel korn og svarte bønner.

Vitaminer, mineraler og urter

Dr. Harvey B. Simon, førsteamanuensis i medisin ved Harvard Medical School og en lege ved Massachusetts General Hospital, forteller at studier har vist vitamin B2 eller riboflavin kan betydelig redusere antall migrene opplevd. Men denne vitamin reduserer ikke alvorligheten eller varigheten av migrene led.

I tillegg har studier vist magnesium kosttilskudd er effektive i å lindre migrene smerte, spesielt med kvinner som lider et hormon endring som utløser migrene.

Den urtemedisin feverfew er også effektivt for noen, men overforbruk kan føre til rebound hodepine.

Kosthold og høye triglyseridnivåer

Høye triglyseridnivåer kan være en budbringer av koronarsykdom, men en slik diagnose trenger ikke ha deg følelsen som om sverd Damocles henger over hodet. Den gode nyheten er at kan senkes triglyseridnivåer effektivt med flittig oppmerksomhet til kosthold.

Triglyercides

Triglyserider er alltid naturlig tilstede i kroppen din til noen varierende grad, som de er den kjemiske formen som mest fett eksisterer. Selv om de er i en form av fett, kan triglyserider også bli dannet fra andre energikilder, så vel som karbohydrater. Triglycerider er enten lagret i fettceller for senere bruk, eller mobilisert inn i blodet i kroppen for å gi energi.

Triglyserider og hjertesykdom

Det bør først bemerkes at triglyserider ikke direkte forårsake hjertesykdom. Forhøyede triglyseridnivåer er bare en markør som betyr en økt risiko for koronar dysfunksjon. Mens vitenskapen har ennå ikke fullt avdekke årsakene til koblingen mellom triglyserider og hjerteproblemer, så det er en sammenheng, ville det behoove deg å fokusere på å senke triglyseridnivåer som har vært ansett overdreven.

Triglyserider og Low Carb

Ifølge en studie ved Duke University, enkeltpersoner etter en lav carb diett i seks måneder viste både en økning i HDL nivå ("gode" kolesterolet) og en nedgang i triglyseridnivåer sammenlignet med en kontrollgruppe. Triglyseridnivåer falt med 74,2 poeng i lav carb gruppen, sammenlignet med en endring av 27,9 poeng for kontrollgruppen. Dermed er en lav carb diett en god innsats for å redusere triglyseridnivåer.

Low Carb Livsstil

I studien, low carb dieters fulgte en ekstremt lav carb tilnærming (mindre enn 20 gram per dag ved starten av studien), mer beslektet med Atkins enn andre "høyere low carb" dietter. Å gjenskape effekten av studien, vil du ønsker å gjennomgå den samme strategien.

Følgende Atkins

Å følge Atkins planen, vil din carb grensen for de to første ukene være på mindre enn 20g per dag. Dette vil tillate kroppen å få bytte inn i ketose, en fettforbrennende tilstand som mange av dietten fordeler er utledet. Etter de to første ukene, doble din carb teller til 40g per dag, og pass på å konsumere majoriteten av karbohydrater fra grønnsaker og frukt (unntatt elementer som bananer og mais, som er overdrevet sukkerholdig). Etter seks måneder på denne planen, har triglyseridnivåer sjekket igjen, og du vil sannsynligvis bli gledelig overrasket over forskjellen.

Sunt kosthold å krympe Fibroids

Fibroids er ikke-cancerous livmor svulster. De består av uterine muskelceller som vokser i klumper unormale. De kan vokse i livmorveggen, eller utenfor livmoren, eller inne i selve livmorhulen. Fibroider kan variere fra den størrelse med en ert til størrelsen av en full-term baby. De er lydhøre for østrogen hormon og kan vokse i løpet av en kvinnes fruktbare år.

Unngå Beef og Dairy

Utviklingen av en fibroid er kompleks. Ifølge Dr. Andrew Weil, kan kostholdet spille en rolle i å hjelpe krympe livmor svulster fordi det bidrar til mengden østrogen som sirkulerer i kroppen din. Å miste vekt kan også hjelpe krympe livmor fibroids fordi østrogen er også produsert i overdreven kroppsfett. Men, unngå visse matvarer som inneholder tilsatt hormoner, vanligvis østrogen kan ha en innvirkning på hormonelle nivåer. Siden biff er kjent for å ha hormoner lagt til det og høye nivåer av fett, unngå er det sterkt anbefalt. Dette omfatter også å utelate full fete meieriprodukter, som smør og ost, med mindre de har økologisk produsert.

Reduser inntak av kaffe

Redusere mengden av kaffe i kostholdet kan ha en betydelig innvirkning på krympende fibroids. Forbruker 4 til 5 kopper daglig av din favoritt kaffe faktisk øker østrogennivået, utløser fibroid vekst. En studie utført i 2001 i tidsskriftet Fertility and Sterility viste at kvinner som spiste 500 mg koffein daglig, tilsvarende 4 til 5 kopper, produsert 70 prosent mer østrogen enn kvinne som drakk en kopp om dagen. Mens det kan være vanskelig for noen kvinner å slutte koffein, er den gode nyheten at bare redusere kaffeforbruket kan gjøre en forskjell i østrogennivået.

Høy Fiber

Kanskje det viktigste skrittet for å krympe livmor fibroids er å spise fiber rik på fytoøstrogener. Fytoøstrogener er plante østrogen som binder seg til samme celle kroppen din gjør. Ved å konkurrere med østrogen kroppen allerede gjør, forårsaker fytoøstrogener en reduksjon i østrogennivåer. En studie viste at når kvinner med den gjennomsnittlige amerikanske kostholdet byttet sitt kosthold av 12 g fiber daglig til 40 g daglig, var det en 36 prosent reduksjon av blod østrogen nivå fra 8 til 10 uker. Kilder til fytoøstrogener blant annet soya, soyaprodukter, linfrø og nøtter. Ved å gjøre disse enkle endringer, kan du redusere østrogennivået i blodet og dens innflytelse på fibroid.

Epilepsi kosthold for barn

Den epilepsi eller ketogen diett for barn er en høy-fett, lav-karbohydrat diett som kan lykkes i å kontrollere anfall uten medisiner. Det krever tilsyn og overvåking av en lege og kostholdsekspert og kan være utfordrende å vedlikeholde.

Epilepsi Symptomer og Diagnose

Epilepsi er en forstyrrelse i hjernen som involverer gjentatte, spontane anfall. Risikofaktorer inkluderer en familiehistorie med epilepsi, hodeskade eller annen skade hjernen. Anfall kan variere fra petit mal - korte blundere i bevissthet - til tonisk-kloniske anfall, som forårsaker voldsomme muskelsammentrekninger og tap av bevissthet. Diagnosen er vanligvis laget av electroencephalograph (EEG), leder CT og MRI.

Ketogen diett for barn

Ketogen diett, først brukt i 1920 og 1930 for å kontrollere anfall hos barn, er å nyte en oppblomstring i popularitet som et alternativ behandling for barn med vanskelige å kontrollere epilepsi. Resultater fra en studie ved Johns Hopkins, der forskere studert effekten av diett på 150 barn med vanskelige å kontrollere epilepsi, bidratt til å reetablere dietten som et mulig middel til å kontrollere anfall. I studien, publisert i Pediatrics tidsskriftet i 1998, fant forskerne at etter tre måneder, forble 83 prosent av barna på diett; over en tredjedel av dem - 34 prosent - hadde en 90 prosent nedgang i beslag. Etter et år, forble 55 prosent på diett, med over en fjerdedel av dem - 27 prosent - opplever en 90 prosent nedgang i anfallsfrekvens. Syv prosent var anfallsfrie. Ketogen diett krever barnet til å innta fire ganger så mange kalorier fra fett - typisk fra smør, majones eller krem ​​- som fra protein eller karbohydrater. Begrense mengden karbohydrater tvinger kroppen til å brenne fett for energi, og dette dietetically indusert tilstand av faste - også kalt ketosis-- undertrykker anfall. Selv om det høres lik andre høy-protein dietter, som Atkins diett, er det ikke en diett for deg og barnet ditt til å gjennomføre uten medisinsk tilsyn. Ifølge Dr. Solomon L. Moshe, direktør for klinisk nevrofysiologi og barn nevrologi ved Albert Einstein College of Medicine i New York, må barnets familie jobbe tett med både en lege og en kostholdsekspert for diett for å være effektive og trygge, Web MD
rapporter.

Betraktninger

Hvis barnet ditt har vanskelige å kontrollere epilepsi - mer enn to anfall i uken, til tross for hensiktsmessig medications-- og er eldre enn 1, kan det være lurt å spørre legen din om han er en god kandidat til ketogen diett. Resultatene av kosten er oppmuntrende, men du bør være oppmerksom på at det er utfordrende for både foreldre og barn likt. Siden kostholdet er nøye kalibrert for hvert enkelt barn, må du veie og overvåke alt han bruker, helt ned til mengden av karbohydrater i sin tannkrem og være klar over at de minste avvik - selv cookie smuler - kan resultere i en anfall. Du vil også måtte gi supplerende vitaminer og kalsium i tillegg. Hvis barnet ditt er veldig ung og har ikke utviklet sterke smak i mat, kan dette kostholdet være lettere for ham. Du kan bekymre barnets kolesterol på denne dietten. Mens barn på denne dietten har høyere kolesterolnivå, tar skade fra høy-fett diett år å samle; barnet ditt kan bare trenger å være på ketogen diett for et par år.
Hvis du er disiplinert nok til å måle og styre matinntaket - samt kreative nok til å hjelpe barnet å takle slike potensielle fallgruvene som Halloween, bursdager, og spilletid på venners hus - ketogen diett bare kan være det rette svaret.

Forholdsregler

Aldri justere eller begrense barns kosthold å etterligne ketogen diett uten direkte tilsyn fra en lisensiert lege. Følg alle legens ordre om både kosthold og reseptbelagte medisiner for barnet ditt.

Hvordan spise Brat kosthold

Hvordan spise Brat kosthold

Gastrointestinale plager er en av de verste helsemessige problemer som alle kan lide. Brat kosthold er ofte anbefalt som diaré behandling og for urolig mage ledsaget av diaré og oppkast.

Matvarer i Brat kosthold er "permer" og forårsake mild forstoppelse. For alle som trenger en diaré diett, er Brat kosthold anbefales.

Her er hvordan du kan spise Brat kosthold.

Hvordan spise Brat kosthold

Når noen er syke og trenger diaré behandling, begynner å introdusere væske først før fast føde. Slurker med vann og Gatorade og lignende drikker er gode valg. Hold deg unna sitrus juice eller melk. Citrus inneholder syre og kan videre forstyrre magen. Melk forårsaker slim og er ikke godt tolerert når kvalme er til stede.

For oppkast diaré, innføre mat litt om gangen. Som et lokkemiddel for barn å spise litt, skjære maten opp i små, morsomme figurer.

B - BANANAS

Spis bananer. Bananer er en blid frukt som kan constipating, en god ting når symptomene er diaré.

R - RICE

Spise ris. Ris er godt tolerert, og vil sannsynligvis ikke forårsake ytterligere kvalme.

A - eplemos

Spis applesauce. Den kremete konsistensen av applesauce går ned lett, og den kalde lindrer en tørr hals.

T - TOAST

Spise toast. Toast har vært et fast innslag i "syke dietter" for år. Nesten alle liker toast, og med litt gelé, legger det trengte kalorier for pasienten å få styrke.

Hint

  • Prøv bratty diett også: legg te og yoghurt. Te legger væsker som er nødvendig for at pasienten holder seg hydrert. Yoghurt gir gode kulturer / bakterier som er tapt under utbrudd av diaré og oppkast.
  • En god diaré kosthold inneholder bland matvarer som sitter godt. Prøv små porsjoner først.
  • Unngå sitrus (appelsiner, grapefrukt) og juice med sitrus. De kan irritere magesekken.
  • Unngå krydret mat.

Sunt kosthold for barn

Sunt kosthold for barn

Alle er klar over at barn må spise riktig og holde seg aktiv til å lede sunt liv, men hva som er "sunt"? Å velge riktige typer og mengder av frukt, grønnsaker, korn og proteiner er viktig for å sikre et næringsrikt kosthold for barnet ditt.

Gjøre deg kjent med Food Pyramid

Selv om de fleste voksne er kjent med United States Department of Agriculture (USDA) næringspyramiden, en guide for et sunt kosthold, få vet at USDA har også en mat pyramide for barn. Denne guiden er en forenklet versjon av den voksne næringspyramiden, og veileder barna i sunn og trygg å spise og trene vaner. I tillegg til å illustrere hva slags mat barna bør spise, pyramiden illustrerer også hvor mange elementer fra alle gruppene barn bør sikte på å konsumere daglig.

Forstå Pyramid form

Selv om næringspyramiden gang var sammensatt av eske regioner har guiden blitt endret til å representere mengden av matvarer som bør forbrukes bedre. Næringspyramiden, både for voksne og barn, er nå sammensatt av seks fargerike seksjoner, hver og en i skyggen av diagonale linjer. De seks seksjoner ta opp en unik mengde plass på pyramiden, noe som indikerer at barn bør spise mer av enkelte typer mat enn andre. De seks seksjoner på pyramiden representerer korn, frukt, grønnsaker, kjøtt og bønner (protein), meieriprodukter og oljer.

Spise riktig mengde Hver gruppe

Ifølge barnas versjon av næringspyramiden, bør barn som mål å konsumere minst 6 gram av korn daglig; av disse, bør 3 gram være fra hel-hvete kilder. I tillegg bør barn å spise omtrent 2 1/2 kopper grønnsaker og 1 1/2 kopper frukt daglig. Hvis over en alder av åtte, bør barn spise tre kopper melk, og barn som er mellom to og åtte bør spise to kopper melk. Til slutt, er barn rådes til å spise 5 gram protein fra kjøtt eller bønner om dagen. Overall, barn bør sikte på å konsumere bare 1800 kalorier om dagen.

Velge riktig mat for hver gruppe

Selv om enkelte produkter er en del av de seks atskilte seksjoner --- for eksempel, er smør et melkeprodukt --- næringspyramiden bidrar til å differensiere hver type mat. Guiden antyder at for å oppnå optimal helse, bør barn forsøker å konsumere en rekke grønnsaker av forskjellige farger. I tillegg er de retningslinjer foreslår at mer enn halvparten av kornene forbrukes bør være hel hvete i motsetning til hvit melprodukter. I tillegg er olje nå en mat-gruppen, som forskere tror at disse produkter er gode for hjerne og hjerte utvikling, men pyramiden råder barn å konsumere oljer laget av fisk, grønnsaker og nøtter bare.

Trening som en del av et balansert kosthold:

I tillegg til å spise et utvalg av sunn mat, illustrerer næringspyramiden også viktigheten av trening og fysisk aktivitet som en del av et næringsrikt og sunt kosthold. Mens trening er ikke mat, det gir en måte å gi fra seg unødvendige kalorier og forynge kroppen. Barn rådes til å delta i fysiske aktiviteter, blant annet ridning sykler, rulleskøyter, løping, spille sport, stretching og trapper i minst 45 minutter daglig.

Anbefalt kosthold for barn med hypoglykemiHypoglykemi er en blodsukker kjennetegnet ved lave nivåer av blodglukose. Barn med hypoglykemi må spise en nøye planlagt kosthold, for å opprettholde stabilisert blodsukkeret.

Timing

Barn med hypoglykemi trenger å spise hyppige små måltider, for å opprettholde blodsukkeret. Det anbefales å spise en snack hver time.

Protein

Protein er en viktig del av et barns kosthold, når hun har hypoglykemi. Nøtter og andre sunne protein mat, hjelpe hypoglycemic barnet hindre at blodsukkeret går for lavt.

Grønnsaker

Grønnsaker gir mange næringsstoffer, vitaminer og mineraler, og bør inkluderes i kostholdet til en hypoglycemic barn.

Fiber

Matvarer som inneholder fiber, slik som hele korn brød og langkornet brun ris, bidra til å regulere absorpsjonen av sukker inn i kroppen. Dette bidrar til å stabilisere den blodsukker på et barn med hypoglykemi.

Sukker

Sukker og matvarer som inneholder sukker, bør generelt unngås i et barn med hypoglykemi. Sukker fører til en rask økning i blodsukkeret, etterfulgt av en stupbratt fall, noe som kan være farlig for noen med allerede lave blodsukkernivået.

Virkninger av en vegetarisk kosthold på Kids

Folk velger vegetarisk kosthold av helsemessige årsaker eller for religiøse eller kulturelle grunner, eller fordi kjøtt koster mer enn bønner og andre vegetariske proteiner. Effekten av et vegetarisk kosthold på barna avhenger av om kosthold inneholder egg og meieriprodukter, eller om det er veganer, noe som betyr at ingen produkter som kommer fra dyr er fortært, inkludert honning.

Frukt og grønnsaker

En positiv effekt av et vegetarisk kosthold på barna er at de forbruker mer frukt og grønnsaker fordi disse tjene som grunnlag for sine dietter. Det kan være en måte å leve på, spesielt hvis de har vært på et vegetarisk kosthold fra barndommen.

Helsemessige forhold

Barne Health sier at en av de helsemessige fordelene ved et vegetarisk kosthold inneholder en reduksjon av helserisiko for eksempel hjertesykdommer, diabetes og noen former for kreft. Disse helseeffekter oppstår fordi vegetarisk kosthold inkluderer mindre mettet fett og kolesterol, og mer magnesium, kalium, folat og antioksidanter.

Fordøyelsen Helse

Barna på et vegetarisk kosthold har bedre fungerende fordøyelsessystem fordi de fleste friske vegetarisk kosthold inneholder mye fiber-rik mat som bønner og helkorn.

Jernmangel

De negative effektene av et vegetarisk kosthold på barna inkluderer mulig jernmangel, fordi kjøtt gir jern i mange dietter. Nettstedet til barnelege Dr. Greene anbefaler en multivitamin som inneholder jern for å gjøre opp for dette vitamin mangel.

Vegan protein alternativer

Vegetariske dietter har en positiv effekt på barn, men barn kan ikke få nok protein når meieriprodukter eller egg er begrenset. Vegan protein alternativer inkluderer soya burgere, tofu, linser, belgfrukter, nøtter, frø og hirse.

Skolemat

De fleste skoler tilbyr ikke vegetariske alternativer for barn, så vegetariske foreldre vil sannsynligvis nødt til å pakke lunsjer for at deres barn skal få de riktige næringsstoffene.

Hva næringsstoffer er nødvendig i et sunt kosthold for barn?

Hva næringsstoffer er nødvendig i et sunt kosthold for barn?

God ernæring er spesielt viktig for barn fordi de fortsatt vokser og utvikler seg, og kroppene deres trenger næringsstoffer for å støtte denne utviklingen. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, fører et godt kosthold til friske bein, hud og energinivå. Sunne matvaner kan redusere barnets risiko for tannproblemer, spiseforstyrrelser, forstoppelse, underernæring, anemi, fedme og diabetes. Barn trenger seks grupper av næringsstoffer for optimal helse.

Protein

Ifølge kidshealth.org, barn trenger protein for å bygge, vedlikeholde og erstatte kroppens vev og for å støtte immunforsvaret. Protein bidrar også kroppen for å gjøre hemoglobin, som er den delen av røde blodceller som leverer oksygen til alle vev og organer. Protein finnes i kjøtt, fjærfe, fisk, egg, meieriprodukter, nøtter og belgfrukter. Barn bør spise ca 1 gram protein for hver 2 pounds av kroppsvekt.

Kalsium

I tillegg til å bygge sterke bein, hjelper kalsium også med muskel sammentrekning, riktig funksjon av nervesystemet, frigjøring av hormoner, og sunn celle funksjon. De beste kildene til kalsium er meieriprodukter, som melk, ost, yoghurt og iskrem. Ifølge kidshealth.org, bør barn mellom 1 og 3 blir i det minste 500 milligram av kalsium per dag. Fra alderen 4 til 8, barna trenger 800 milligram daglig; 9-18, barna trenger 1300 milligram per dag.

Fiber

Kidshealth.org rapporterer at fiber er et essensielt næringsstoff for barna fordi det hjelper fordøyelsen, hindrer forstoppelse, senker det dårlige kolesterolet, og kan forhindre at enkelte gut kreft. Fiber fraråder også overspising fordi det er mer mettende enn enkle karbohydrater. Gode ​​kilder til fiber er hele korn, epler, erter, belgfrukter og bær. For å finne ut hvor mange gram fiber barnet ditt bør spise hver dag, legger 5 til hans alder (for eksempel en 10-åring bør spise 15 gram fiber om dagen).

Iron

Ifølge kidshealth.org, jern er avgjørende for kroppen fordi det gjør også hemoglobin. Jern kan finnes i kjøtt, fjærfe, fisk, egg, og mange forsterkede frokostblandinger. Babyer fra 7 til 12 måneder skal konsumere 11 milligram jern per dag, barn fra 1 til 12 trenger rundt 10 milligram per dag, ungdoms gutter trenger 11 milligram per dag, og ungdoms jenter trenger 15 milligram per dag. Barn som er involvert i friidrett trenger ofte ekstra jern.

Vitaminer

Ifølge kidshealth.org, er det flere vitaminer som bør inkluderes i alle barns kosthold. Vitamin A er nødvendig for godt syn og sunn hud, og det kan bli funnet i gulrøtter, squash, og bladgrønnsaker. Vitamin C bidrar til å bygge og vedlikeholde bindevev, helbrede sår og bekjempe infeksjoner. Sitrusfrukter har mer vitamin C enn noen annen mat. B-vitaminer (inkludert B1, B2, B6, B12, niacin og folinsyre) støtte i dannelsen av røde blodceller og hjelper kroppen forbrenne maten å frigjøre energi når barna trenger det. Kilder til B-vitaminer inneholder hele korn, kjøtt, egg og grønne grønnsaker. Vitamin D bygger sterke bein og tenner og hjelper kroppen absorbere kalsium, og det kan bli funnet i befestede melk, fisk, og eggeplommer. For å opprettholde vev i øynene, lever og hud og beskytte lungene, inkluderer vitamin E i familiens kosthold. Kilder inkluderer hele korn, bladgrønnsaker, og eggeplommer. Til slutt, er vitamin K er nødvendig for blodpropp når barn opprettholde skader, og det kan bli funnet i grønne grønnsaker, meieriprodukter, og brokkoli.

Andre Minerals

Kidshealth.org rapporterer at det er flere mineraler som er viktige for din lille ens kosthold. Magnesium hjelper muskler og nerver fungerer som de skal, motvirker i hjerterytmen, og holder skjelettet sterkt. Kilder til magnesium inkluderer hele korn, poteter og sjokolade (ja, sjokolade!). Fosfor, noe som er viktig for friske bein og tenner og er nødvendig av hver eneste celle i kroppen til å fungere normalt, er funnet i meieriprodukter, kjøtt og fisk. Kalium bidrar muskler og nerver funksjon på riktig måte og opprettholder den riktige balanse av vann i blod og vev. Bananer, brokkoli og potet skins er rikelig i kalium. Endelig kan sink hjelpemidler i normal vekst og utvikling, immunitet, og sårtilheling, og du finner den i rødt kjøtt, fjærkre, sjømat, og hele korn.

Kosthold og ernæring for SVT

Kosthold og ernæring for SVT


Supraventrikulær takykardi, eller SVT, kjent mer vanlig som takykardi, er et hjerte tilstand der en uregelmessig og rask hjerterytme er forårsaket av en unormal elektrisk signal i de nedre hjertekamrene. Episoder, men ikke livstruende, kan vare i noen sekunder eller flere timer. SVT-episoder kan være svært ubehagelig for deres lider, og symptomene er ofte feilaktig som et hjerteinfarkt. En rekke endringer i kosthold og ernæring kan hjelpe deg å kontrollere episoder, særlig fjerning av visse trigger stoffer som koffein.

Koffein

Koffein er den vanligste årsaken til SVT. Redusere eller fjerne helt koffein rike stoffer fra kostholdet ditt, inkludert te, kaffe, sjokolade og brus. Selv koffeinfri drikker inneholder spor av koffein og bør reduseres eller fjernes fra kostholdet ditt hvis SVT-episoder vedvarer. Selv kjent som en av de viktigste utløsere av SVT, trenger du ikke å kutte koffein helt fra kostholdet ditt. Du kan fortsatt nyte en og annen kopp te eller kaffe, men skal gjøre det i moderasjon.

Mat og drikke for å unngå

En rekke andre matvarer har også blitt tilskrevet utløsende SVT-episoder. Redusere eller fjerne inntaket av bearbeidede karbohydrater for å kontrollere tilfeller av SVT. Stoffer som poteter, hvitt brød, sukker-baserte ørkener og brus bør tas i begrensede mengder, mens du kan velge å fjerne dem helt. Du bør starte en matdagbok og registrere de ulike effekter forårsaket etter inntak av visse stoffer, som hver person er berørt på ulike måter.

Mat og drikke du bør spise

Øk inntaket av høy-fiber komplekse karbohydrater for å hjelpe kontroll SVT-episoder. Fullkorn er lett introdusert til dietter, som, for eksempel, kan du erstatte den vanlige hvit ris og spagetti med sunnere fullkorn alternativ. Grønnsaker spises rå, belgfrukter, frukt og kjøtt all hjelp når bekjempe forekomster av SVT. Vegetarianere kan ta en tilfredsstillende protein nivå ved å forbruke i overkant av tre porsjoner med rå belgfrukter i uken. Bønner, linser og belgfrukter er vanlige proteinrike stoffer i vegetarisk kosthold.

Andre stoffer du bør spise

Magnesium-rik mat kan også hjelpe med SVT. Disse inkluderer mandler og andre nøtter, spinat, linser, løk, fersken, appelsiner, erter, bønner og agurker, blant andre. Hvis du finner ut at du ikke er i stand til å introdusere nok magnesium i kostholdet ditt, bør du vurdere å ta magnesium tilskudd. Som med alle andre kosttilskudd endringer, holde et notat av hvordan du reagerer på forskjellige stoffer.

Kosthold og matlaging tips for nyresvikt

Nyresvikt, også kjent som end-stage renal sykdom eller scene fem kronisk nyresykdom, krever en spesiell diett. Innlemme de riktige matvarer i din livsstil kan bidra til å blokkere giftstoffer akkumuleres i kroppen mellom dialyseøkter. Når du er i sluttfasen av nyresvikt, er en nedsatt kostholdsekspert best egnet til å veilede pasienter til den beste dietten ved å gjennomgå laboratoriearbeid. Basert på typen av dialyse valgt, blir de med nyre-svikt ofte ser på enten en hemodialyse diett eller en peritoneal dialyse diett.

Hemodialyse diett

Den hemodialyse diett fokuserer på å minske væske og avfall buildup mellom hemodialyse behandlinger. Det er et sterkt fokus på protein i denne dietten fra mat kilder som fjærkre, eggehviter, fisk og magert kjøtt. Denne diett begrenser inntak av natrium, kalium og fosfor, noe som kan være skadelig for hjertet, bein, ledd og muskler. Mengden av væske, selv de som er avledet fra visse matvarer som meloner, vil også være begrenset.

Selv om dietten kan sikkert opprettholde din helse mellom dialysebehandlinger, er det viktig å forstå at denne dietten er ikke i stand til å reversere skader gjort til nyrene.

Peritoneal dialyse kosthold

Siden denne type dialyse utføres daglig, er dietten mildere, sammenlignet med hemodialyse diett. Tilstrekkelig protein er fortsatt en nødvendighet med denne dietten. Dessuten er kalium konsentrert matvarer nødvendig, for eksempel tomater, bananer og appelsiner. Imidlertid vil matvarer med fosfor trenger å bli i stor grad unngås eller begrenses. Konsumere moderate nivåer av natrium og væske, basert på utøverens retningslinjer.

En person med nyresvikt kan bli bedt om å redusere antall kalorier som forbrukes. Dette er fordi den løsning som brukes for dialyse inneholder dekstrose, som er noe absorberes av kroppen. Det kan oversette til en ekstra 500 kalorier forbrukes daglig. Igjen, vil denne dietten ikke helbrede nyreskader; det bare tjener til å opprettholde en god helse.

Hva du skal se opp for

En potpurri av matoppskrifter inkluderer følgende.

1) Styr klar av salterstatninger som inneholder kalium.

2) Hold deg unna forbedrede kjøtt, som inkluderer de som er injisert med vann, salt og natriumfosfat.

3) Begrens inntaket av kalsium.

4) Hvis du følger hemodialyse kosthold, kan det være lurt å se på inntak av høy-kalium matvarer, for eksempel bananer, appelsiner og spinat. Men gjør peritoneal diett krever en viss mengde av kalium-rik mat, slik at grensene på kalium trenger ikke å være så streng med denne dietten. Rådfør deg med lege eller kostholdsekspert når du bestemmer hvor mye kalium å konsumere.

5) Unngå høy-fosfor matvarer, inkludert ost, melk, cola, nøtter og peanøttsmør.

6) Se natrium inntak, spesielt i bearbeidet mat, spekemat, og chips og saltstenger.

Hvordan å innlemme grønnsaker i barnas kosthold

Hvordan å innlemme grønnsaker i barnas kosthold


Mange foreldre opplever frustrasjon når du prøver å få sine barn til å spise sunn mat. Barneleger anbefaler det, foreldrene tror det å være viktig for deres barn, TV-programmer prise fordelene av det, men barn konsekvent nekter å gi seg og spise sine grønnsaker. Med barndommen fedme på vei oppover og livslang skadevirkninger observert i den voksne befolkningen, er det nå viktigere enn noen gang å finne måter å innlemme rikelig med ferske grønnsaker i alle barns kosthold. I motsetning til det mange tror, ​​som omfatter mer grønnsaker i barns kosthold kan oppnås med riktig verktøy og holdning.

Hvordan å innlemme grønnsaker i barnas kosthold

•  Ta barna med deg til din lokale bondens marked eller matbutikk og la dem velge grønnsaker som ser bra ut for dem.

Skjul grønnsaker i sauser. Legg en håndfull spinat eller kokte grønnsaker (Collard, grønnkål, Chard) eller noen brokkolibuketter i en blender med pasta saus. Kjør til en glatt. Varm opp sausen og bland med nylaget pasta. Dryss litt olivenolje på hver bolle og server.

Innlemme noen utvalg av grønnsaker i andre sauser; du kan også innlemme disse sauser i gryteretter eller ris oppskrifter.

Gi morsomme snacks som for eksempel fargerike grønnsaker å dyppe i hummus eller "maur på en log": selleri seksjoner fylt med mandelsmør og besatt med rosiner. Bruk noen friske grønnsaker av varierte farger du har i huset, for eksempel blomkål, gulrøtter, paprika, agurk og selleri. Skjær dem i biter store biter, og legg tallerken på et bord lett tilgjengelig for barna slik at de kan snack fra det hele dagen.

skjær grønnsakene i morsomme figurer, stable dem i fargerike tårn eller lage grimaser hver gang du serverer dem. La barna være kunstnere og be dem om å lage en annen design hver dag med grønnsaker.

Lag fargerike Veggie Kebab med barna dine og grill dem sammen med din utvalgte protein til middag. Bruk hvilken som helst kombinasjon av squash, squash, paprika, sopp, tomater og løk seksjoner for Kebab, og pensle med grillsaus.

Hint

  • En annen måte å få barna begeistret om grønnsaker er å la dem hjelpe deg med å forberede dem. Husk å la barna se deg spise og nyte grønnsaker hver dag; de lærer ved eksempel.
  • Pass på at barn er alltid under oppsyn når forberede grønnsaker for å forebygge ulykker og mens du spiser for å hindre choking.

Kosthold for nyrestein Pasient

Utvikling av fast materiale i nyrene som dannes fra stoffer i urin er kjent som nyrestein. Pasienter som får nyrestein ofte oppleve akutte smerter og må ta riktige skritt for å eliminere re-forekomst. Ifølge National Library of Medicine, en person som lider av nyrestein kan stå overfor symptomer som feber, oppkast, illeluktende urin, blodig urin, brennende følelse mens urinering, eller sterke smerter i ryggen eller siden. En av de mest effektive måtene å behandle nyrestein er å spise et sunt kosthold.

Øke Fluids

Økende væsker er et viktig diett trinn i å hindre utvikling av nyrestein. Ifølge Jackson Siegelbaum Gastroenterology, vil høye nivåer av væske i dietten hindre utvikling av nyrestein ved å fortynne urinen. Anbefalt væskeinntak er vanligvis 8 oz til 10 oz av væske hver time i løpet av dagen. Hensikten er å produsere et minimum av 2 liter urin pr dag. Minst halvparten av de væsker inge bør være vann.

Unngå oxalate Foods

Det er visse matvarer som nyrestein pasienter bør unngå. Jackson Siegelbaum Gastroenterology anbefaler å unngå tørre bønner, rødbeter, rabarbra, spinat, nøtter, jordbær, hvetekli, sjokolade og te. Disse matvarer inneholder svært høye nivåer av oksalat, som kan øke nivåer oksalat i urinen. En slik økning er en vesentlig årsak til nyrestein. Når kalsium og oksalat kombinere i tarmen, mister kalsium noe av sin evne til å bli absorbert, noe som kan resultere i dannelsen av kalsium-oksalat nyrestein.

Øke Kalsium

Fordi mange nyrestein er dannet av en kombinasjon av kalsium-oksalat og mange eksperter gang foreslått å dempe kalsium i dietten. Denne uttalelsen er i endring, og mange eksperter tror nå at mangel på kalsium kan øke muligheten for å utvikle nyrestein. Ifølge Mayo Clinic, er kalsiuminntak avgjørende for å opprettholde et sunt kosthold, som det bidrar til å binde oksalat til tarmene. Vanligvis kroppen bare absorberer like mye kalsium som den trenger. Når enkelte medisinske tilstander er til stede, kan de forårsake for mye kalsium som skal absorberes, eller den kan føre til at passering av for mye kalsium til nyrene. Overflødig kalsium i nyrene er kjent som hyperkalsiuri. Personer diagnostisert med hyperkalsiuri bør settes på en diett for å kontrollere mengden av kalsiuminntaket. Uten en slik diagnose, anbefales det at tilstrekkelig kalsiumnivå opprettholdes.

Limit Protein

Dietter som er rike på protein kan øke risikoen for å utvikle nyrestein. Hvis protein inntak nivået er mer enn 4 oz til 6 oz per dag, kan det skape problemer for nyrestein pasienter. Ifølge Healthandage.com, et overdrevent inntak av protein fra kjøtt og fisk øker risikoen for nyrestein dannes fordi urinen er over-syrnet. Utskillelsen av citrat, noe som bidrar til å beskytte mot steiner, blir deretter redusert. Det er viktig å unngå høye protein matvarer som meieriprodukter, kjøtt, soyabønner, egg, etc.

Kosthold og ernæring for kronisk nyresykdom

Avfall eller væske fra mat og drikke passerer gjennom nyrene der de er filtrert ut av blodet. Kronisk nyresykdom er karakterisert som nyrene 'manglende evne til å utføre normale funksjoner, noe som fører til en opphoping av elektrolytter, avfall og væsker. Adopter en bestemt nyresykdom kosthold som inneholder lave mengder protein, fosfor og natrium.

Protein

Ifølge National Kidney Foundation på www.kidney.org. nyrer som har mistet evnen til å utføre normale funksjoner er ikke i stand til å kvitte kroppen med urea. Dannet i leveren, er urea et avfallsprodukt fra protein. Overflødig urea forstørrer nyrene og gjør deres arbeid vanskeligere. Til tross for problemene protein fører til nyrene, er det avgjørende for å reparere vev og bygge muskler. Reduser mengden protein i kosten. Stick med små mengder av magert kjøtt, melk, skalldyr, egg, fisk, kylling og kalkun. Fokusere mer på protein fra grønnsaker, magre meieriprodukter og belgfrukter.

Fosfor

Fosfor kommer fra matvarer som ost, melk, yoghurt, iskrem, linser, kidneybønner, marineblå bønner, nøtter, kakao og kullsyreholdige drikker. Nyrene har en hard tid på å fjerne fosfor fra blodet. Når fosfornivået blir for høyt, begynner du å miste kalsium fra blodet. Bein blir sprø og svak, og dermed heve risikoen for brudd. Unngå fosfor-inneholdende matvarer. Spise meieri alternativer som ris melk, mandel ost, soya melk, kokos iskrem og tofu. Eksperimenter med forskjellige merker å finne en du liker. Soya ost smaker mer som ekte ost når det er smeltet. Gjør næringsrike smoothies ved å bruke kokos iskrem og frukt. Kom opp med egne fosforfrie oppskrifter for din favoritt måltider.

Natrium

Høyt blodtrykk og nyresykdom ofte går hånd-og-hånd. Natrium kan forårsake blodtrykket å pigge. Avstå fra å spise bearbeidet mat, frossen mat, hermetisk supper og fritert mat. Andre matvarer for å unngå er oliven, pickles, spekemat og bearbeidet ost. Enkelte regionale kjøkken har å bruke en rikelig mengde natrium under forberedelse som indisk, meksikansk og kinesisk. Sushi fra japanske restauranter er fint hvis du unngå å bruke soyasaus. Se på mat etiketter for natrium beløp. Hold deg unna ferdigmat som sauser og krydder. Bruk saltfrie krydder for mat. Innlemme urter som timian, dill, rosmarin og cayenne. Som det fremgår av National Kidney Foundation på www.kidney.org, ved å følge en diett fri for store mengder protein, fosfor og natrium, er du i stand til å få de næringsstoffene du trenger og forebygge risikoen for å miste alle nyre-funksjoner.

Renal kosthold anbefalinger

En nedsatt diett er nødvendig for dem som lider av nyresykdom eller fiasko. Oftest er de som følger en renal kosthold venter på en nyretransplantasjon. Fordi nyrene er avgjørende i å filtrere giftstoffer fra kroppen, kan høye nivåer av avfall og væske hope seg opp i de som lider av nyresykdom. Spise en renal kosthold spesielt formulert for nyrene kan hjelpe forsinke utviklingen av sykdommen.

Limit Væsker

Pasienter som lider av nyresykdom ha problemer med å fjerne væske fra kroppen. En opphopning av væske kan føre til hevelse, kortpustethet, eller høyt blodtrykk. Derfor må nyre pasienter sterkt begrense deres væskeinntak. Fordi væsker utgjør mange matvarer, overvåking væskeinnhold i matvarer er spesielt viktig for disse pasientene. De på et nedsatt diett må unngå supper, sauser, varm drikke, brus og vann i store mengder.

Redusere fosforinntak

Fosfor, sammen med kalsium, holder bein sunt. Men en nedgang i nyrefunksjonen betyr at kroppen ikke kan holde kalsium og fosfor i balanse. På grunn av dette, kan kroppen ikke får nok kalsium og kan ikke kvitte seg med nok fosfor. I et forsøk på å være selvkorrigerende, vil kroppen ta kalsium fra skjelettet, noe som resulterer i svake og benskjørhet. Derfor, de spiser for nyre helse må ikke spise mat med høyt fosfor, inkludert kullsyreholdige drikker, koffeinfri kaffe, skalldyr, oster og preparerte korn.

Lavere nivåer av kalium

Kalium er viktig fordi det holder muskler og nerver fungerer. Fordi nyrene å holde kaliumnivået konstant, kan for mye kosttilskudd kalium være farlig i de med nyreproblemer. De som følger en nyre kosthold bør unngå høyt kalium mat inkludert bananer, avokado, kiwi, honningmelon, fiken, dadler, brokkoli, poteter, rosiner, lima bønner, rødbeter, rosenkål, greener, appelsinjuice, tomater og svisker.

Redusere forbruket av Protein

Protein er viktig for at kroppen til å motstå infeksjon, reparere og erstatte vev, og vedlikeholde muskler. Som proteiner brytes ned, urea, en komponent i urinen, er dannet. Men, nedsatt nyrefunksjon kan føre til en opphopning av urea i blodet som kan være farlig og forårsake skade på organer i kroppen. Av denne grunn bør nyrepasienter spise lav-protein diett ved å unngå matvarer som egg, kjøtt, nøtter, ost og meieriprodukter.

Spis en lav natrium diett

Friske nyrer er i stand til effektivt å fjerne ekstra natrium i urinen. Imidlertid kan natrium og væske hope seg opp i kroppen som nyrefunksjonen avtar. Hevelse i hele kroppen kan oppstå som et resultat. Kost natrium bør begrenses for å holde ekstra natrium ut av urin og kroppen fra hevelse. De som følger en nyre kosthold bør unngå følgende matvarer for å redusere natrium: tilberedt mat, potetgull, bordsalt, saltet nøtter, lunsj kjøtt, ost og hermetisert eller dehydrerte supper.

Et fornuftig kosthold for nyrepasienter

Hvis du er en nyre pasient, får riktig ernæring er viktig for daglig helse og forebygge underernæring. Nyrepasienter må spise et fornuftig kosthold som er designet av en nyrekostholdsekspert, slik at du får nødvendige vitaminer, mineraler og proteiner for å avverge mulige infeksjoner.

Diet

Ifølge PeaceHealth, nyrene ikke klarer å filtrere avfall og væske ut av blodet når du har et begrenset nyrefunksjon. Mens kutte ut matvarer som er hardere for nyrene å filtrere, holde kostholdet sunt og full av ernæringsmessige kalorier vil bidra til å forhindre økt blodtrykk, blodsukker og kolesterol nivåer, samt en økning eller nedgang i vekt. De som har begrenset nyrefunksjonen må begrense kalsium, siden det kan øke dannelse av stener i orgelet. En ernæringsekspert vil gi de riktige mengder av kosttilskudd for kalsium og vitamin D, avhengig av størrelse, vekt og nyre helse.

Hvis du er på dialyse, er det noen generelle forslag til følge for å holde sunn under prosessen. Spis måltider regelmessig hver dag for å holde din energi og ernæring nivåer opp. Ifølge National Kidney Foundation, bør kostholdet inneholde høye protein matvarer for å hjelpe blodproteinnivåer. Du bør spise åtte til 10 gram protein hver dag fra egg, magert kjøtt, fjærkre og fisk.

Seks til 11 porsjoner med korn er foreslått av National Kidney Foundation, spesielt for nyre pasienter som gjennomgår dialyse. Korn kilder inkluderer ris, popcorn, brød og frokostblandinger. Matvarer som er merket "fullkorn" bør unngås for å opprettholde en sunn nivå av fosfor. Melk og andre meieriprodukter bør være begrenset, siden de er høy i fosfor, men velger elementer som smør, ricotta eller kremost. Nyre Pasient Guide sier at fosfat er forbundet med kalsium, og høyere nivåer kan forårsake skade på blodårene over tid.

To til tre porsjoner med frukt og grønnsaker hver dag anbefales. For å begrense kaliuminntak unngå appelsiner, bananer, meloner, poteter, tomater, gresskar og asparges. Sjekk med en kostholdsekspert for en tilpasset liste over matvarer som ikke er akseptabelt å spise i løpet av nyre behandlinger.

Matvarer for å unngå

I et fornuftig kosthold for nyrepasienter, begrense saltinntak er svært viktig. Ifølge Nyre Pasient Guide, vil natrium øke blodtrykket og øke væskeinntak og oppbevaring, forstyrre dialyseprosessen. Vær oppmerksom på skjult salt i bearbeidet, hermetisert eller frosne matvarer; i stedet, sesong mat med salt-free krydder, urter og krydder.

Regulering væskeinntak er viktig for nyrepasienter, særlig de på dialyse. Siden nyrene ikke klarer å fjerne overflødig vann fra systemet når de har begrenset funksjon, se hvor mye væske du drikker er viktig å hindre komplikasjoner. For eksempel forekommer ødem når væske som ikke kan fjernes legger seg inn i lungene. En nedsatt kostholdsekspert vil råde pasienten på den nøyaktige mengden av væske han kan konsumere.