Digidexo.com

inngrodd negl betennelse

Inngrodde Negl Hjem Utbedring

Inngrodde negler kan påvirke mange mennesker; forårsaker huden ømhet, smerte, inflammasjon og irritasjon. Problemet oppstår når kanten av neglen vokser inn i kjøttet, blir innebygd i den myke huden vev. Feil trimming av negler, spiker misdannelse, og skader er tre av de vanligste årsakene til inngrodde negler. Personer med buede negler, diabetikere, og eldre er mer utsatt for inngrodde negler.

Rettsmidler og forebygging

Det er et par ting som kan gjøres for å lindre smerten av inngrodde negler. Den mest populære løsningen er å suge fingeren. Fyll en bolle med 8 oz. med varmt vann. Hell ca 2 oz. av eple cider eddik, kokosolje, eller tea tree olje i vannet. Kokosolje inneholder antimikrobiell, soppdrepende og antibakterielle egenskaper som kan lindre og beskytte inngrodde negler. Tea tree olje er en eterisk olje som brukes lokalt for å drepe eventuelle bakterier eller sopp som kan være forbundet med inngrodde negl. Ifølge Drug Information Online, "tea tree olje har blitt brukt som en antimikrobiell uten å irritere følsomme vev."

Soaking fingeren for ca 20 til 30 minutter vil myke spiker nok for deg å jobbe med det. Når neglen er myk nok, løfter forsiktig inngrodde delen av neglen for å hindre at det stikker huden din. Påfør te treet olje, kokosnøttolje, eller et mildt antiseptisk middel til et lite stykke bomull og bomull kile mellom huden og spiker. Pakk fingeren løst med en bandasje. Du bør gjenta denne behandlingen minst to ganger daglig inntil neglen begynner å vokse utover i stedet for inn i huden din.

Selv om dette midlet vil hjelpe med inngrodde negler som du nå har, er det best å hindre dem fra å vokse i første omgang. I stedet for å kutte neglene i en "U" eller "V" -form, klippe dem rett over. Å gjøre dette vil hjelpe neglene vokse rett, i stedet for buet inn i huden din. Til slutt, prøv å unngå å kutte neglene for kort. Å gjøre dette vil føre til at neglene til å vokse feil også.

Betraktninger

Det kan ta litt tid for neglene å slutte å vokse innover. Hvis smerter og betennelser vedvarer eller neglen blir infisert, kan du se en lege. Legen din kan foreslå ytterligere behandling, for eksempel kutte inngrodde neglen ut eller fjerne en liten del av neglen.

Hvordan behandle inngrodde negler

En inngrodd spiker, også referert til som Inngrodd tånegl, oppstår når en del av spikeren begynner å vokse inn i huden som omgir den. Resultatet er et smertefullt trykk på huden som noen ganger kan føre til en infeksjon.
Mens inngrodde negler kan oppstå av ulike årsaker, de vanligste er feil spiker trimming. Klippe en spiker for kort oppmuntrer huden langs sidene av neglene til å kaste seg over, som kan føre til en inngrodd negl.
Noen inngrodde negler kan behandles hjemme, men mer alvorlige inngrodde negler kan kreve medisinsk behandling. Som inngrodde negler er ofte et tilbakevendende problem, bør de som har opplevd en inngrodd negl før ta forebyggende tiltak for å hindre problemer i fremtiden.
Hvis en infeksjon er til stede eller tilstanden vedvarer, bør lege oppsøkes.

Bruksanvisning

Fyll dyp skål med varmt vann, nok til å dekke den infiserte spikeren når den er plassert inne i bollen. Hvis du velger å legge tea tree olje, Betadine, eller Epsom salter, bør det legges til vannet på denne tiden. Omrør å oppløse, om nødvendig. Tea tree olje er en naturlig anti-bakteriell behandling, mens Betadine er en medisinsk anti-septisk løsning finnes på de fleste stoff butikker. Epsom-salter inneholder magnesium, som hjelpemiddel i reduksjon av betennelse.

Bløt påvirket inngrodde negler. Soaking området bidrar til å redusere hevelse og betennelse. Det myker også huden rundt inngrodde negler gjør trimming spiker enklere.

Fjern inngrodde negler etter 10 til 15 minutter av soaking og fullstendig tørke området.

forsiktig og forsiktig løft inngrodde negler fra huden med neglesaks. Clip spikeren rett over, hvis det er nødvendig. Unngå å kutte spikeren i en vinkel, som det vil øke sjansene for et tilbakevendende inngrodde negler problem.

Fortsett soaking føttene opp til fire ganger om dagen i en uke hvis kutte spikeren rett over er ikke et alternativ. Hvis smertene, betennelse eller ømhet vedvarer utover en uke, bør lege oppsøkes umiddelbart for å unngå smitte.

Hint

 • Alltid klippe neglene rett over - aldri på en kurve eller en vinkel - for å hindre inngrodde negler. Hold føttene rene for å unngå infeksjon i inngrodde negler. Bruk sko som er riktig montert og ikke for stramt. Dette vil bidra til å forhindre inngrodde negler i fremtiden.
 • De som har blitt diagnostisert med diabetes eller som har dårlig sirkulasjon bør ikke forsøke å behandle inngrodde tånegler på egenhånd. Legehjelp er nødvendig. Hvis en inngrodd negl er infisert, kan antibiotika være nødvendig før tilstanden blir bedre. Vedvarende inngrodde negler kan kreve kirurgi hvis de gjentas konsekvent.

Slik behandler inngrodde negler

Inngrodde negler er en smertefull og irriterende tilstand forårsaket av neglen vokser inn i huden rundt neglen. Det er vanligvis hjørnene av spiker som blir inngrodd men foran spikeren blir tidvis inngrodd i tillegg. Det er trinn som kan tas hjemme for å redusere ubehag forbundet med inngrodde negler. Mer alvorlige tilfeller kan kreve behandling av lege.

Slik behandler inngrodde negler

Administrerende inngrodde negler

•  Skjær foran spikeren i en rett linje med neglesaks. Dette vil tillate ingrown hjørner av spikeren til å vokse ut forbi huden.

Fil ned toppen av neglen med Emery bord. Tynning spikeren på denne måten vil gi en reduksjon i krumningen av spikeren, og hindrer spikeren fra å bli skjøvet inn i huden på sidene av spiker. Pass på å ikke sende inn gjennom neglen.

Riv et lite stykke bomull av av bomullsdott. Sett denne stykke av bomull under delen av neglen som er inngrodde. Dette kan være svært smertefullt i begynnelsen, men får neglen til å vokse over bomull, løfte neglen over det punktet hvor det blir inngrodde.

Gå til legen din dersom disse metodene ikke hjelper. Legen kan utføre en delvis eller hel tånegl fjerning og kan til og med drepe den delen av neglen sengen som vokser den delen av neglen som blir inngrodde.

Hint

 • Størrelsen på bomull brikke kan kreve litt prøving og feiling for å finne riktig størrelse for deg.
 • Seriøst inngrodde eller infiserte negler bør behandles av lege.

Inngrodde Negl Infeksjon

Selv en inngrodd tånegl er en mer vanlig problem, er en inngrodd negl ikke en uhørt tilstand. En inngrodd negl kan oppstå etter dårlig neglepleie eller en ulykke. Noen mennesker kan bare oppleve en inngrodd negl en gang i sitt liv, mens andre kan være plaget av problemet på en jevnlig basis. Heldigvis er en inngrodd negl lett behandles hjemme, og med de riktige forebyggende tiltak, kan bli en saga blott.

Definisjon

En inngrodd negl oppstår når kanten av neglen blir innebygd i huden rundt. Spikeren begynner å vokst opp i og under huden forårsaker store smerter og mulig smitte.

Symptomer

Rødhet, hevelse og ømhet i huden rundt neglen indikerer en inngrodd negl. Hvis spikeren blir infisert, kan puss og misfarging vises rundt kantene av spiker. I noen tilfeller kan du se bump av neglen under huden.

Årsaker

Den vanligste årsaken til en inngrodd negl er dårlig neglepleie. Nail biting, trimming spiker inn buede former eller forlater skarpe kanter, lange negler eller deformerte negler vil bidra til inngrodde negler. En skade på neglen kan også helbrede dårlig og ute av form forårsaker spiker til å bli inngrodde.

Behandling

Å behandle inngrodde negler, suge den skadde hånden i et badekar med varmt vann med natron og salt. Epsom salter er svært nyttig også. Suge i 15 til 20 minutter. Målet er å myke opp huden rundt den skadde spiker. Løft forsiktig negle bort fra huden og trimme ekstra område med en neglefil eller hårklipperen. Dette vil bidra til å avlaste presset på huden fra spiker og oppmuntre neglen til å vokse bort fra huden. Skjær en ren linje og ikke klippe neglen for kort, da dette kan bare forverre problemet. Når spikeren er kuttet, klapp området tørt med et rent håndkle og massere den skadde fingeren med olivenolje eller kokosolje. Oljen fungerer som en smertestillende. Behandle såret med antibiotika og ta et ikke-steroid anti-inflammatorisk medikament for smerte. Hvis neglen ikke blir bedre i løpet av to til tre dager eller viser tegn på infeksjon, kontakt legen din.

Forebygging

Riktig trimming av negler vil redusere forekomsten av inngrodde negler. Ikke bite negler da dette kan la skarpe og uregelmessige kanter. Kapp alltid neglene rett over, aldri i en buet form.

Slik fjerner en inngrodd negl

Slik fjerner en inngrodd negl


En inngrodd negl oppstår når neglen begynner å vokse inn i huden på fingeren. En inngrodd negl kan være svært smertefullt, og om igjen uten tilsyn kan føre til en alvorlig infeksjon. Det er mulig å fjerne en inngrodd negl selv; men hvis du lider med mye smerte, eller hvis området er lys rød med pus, er det best å kontakte en medisinsk faglig for en evaluering.

Bruksanvisning

•  Fyll disponibel langpanne med varmt til varmt vann. Bløtlegg hånd med inngrodde negl i 10 til 15 minutter.

Ta hånden din og klapp tørr med et håndkle. Vær forsiktig med å bruke for mye press rundt inngrodde negl.

Klipp neglen så nær fingeren som du kan. Ikke kutt til, eller under rask. Hurtig er den rosa kjøtt under neglen sengen. Sørg for at du klippe neglen i en rett linje. Hvis fingeren blir øm, dyppe den tilbake i varmt vann og la den til å sette i ytterligere 10 minutter.

Hold din neglefil i en vinkel og sett den langs kanten av fingeren der neglen vokser inn i huden. Mykt fil området, ved hjelp av et lett trykk og en frem og tilbake bevegelse. Dette vil filen spikeren ned og fjern den fra å bli innebygd i huden.

Gni olivenolje på fingeren du bare jobbet på. Dette vil lette din ubehag. Gjenta daglig inntil fingeren helbreder å forhindre neglen fra å bli inngrodde igjen.

Hint

 • Fil neglene regelmessig for å holde dem friske.

Inngrodd tånegl infeksjon rettsmidler

En inngrodd tånegl penetrerer huden rundt tå. Denne smertefulle tilstanden kan føre til infeksjon hvis den ikke behandles riktig. Hvis smittet, vil huden rundt neglen blir rødt og betent. Hvis venstre ubehandlet, kan pus danne og drenere rundt betent hud og under tånegl. Trange sko, feil kutting av spiker og formen på neglen alt er faktorer i utviklingen av en inngrodd tånegl.

Hjem Behandling

Selv om alvorlige inngrodde tånegler og påfølgende infeksjoner vil trenge behandling fra en lege, er det noen hjemme rettsmidler som du kan utføre som kan lindre symptomer og fikse spiker. Forsøk på å grave ut den inngrodde neglen anbefales ikke, da det kan fremme sjansene for infeksjon. Epsom-salter har en anti-inflammatorisk effekt, som vil minske betennelse i huden som omgir tåen. Når huden blir mindre betent, kan du være i stand til å kutte ut den inngrodde delen.

Grunnleggende behandling

Hvis smerte eller infeksjon vedvarer, kan du se en podiatrist. Legen vil behandle både spørsmålet om inngrodde negler og infeksjonen. Antibiotika vil mest sannsynlig rydde opp infeksjonen etter at legen har fjernet liten del av spikeren trenger inn i huden. Etter prosedyren, som kan eller ikke kan kreve en lokal bedøvelse, legen vil råde deg til å kle området og rense den opp med en antiseptisk for noen dager for å holde infeksjonen unna.

Tilbakevendende behandling

Siden en av de viktigste risikofaktorer for en inngrodd tånegl er formen på spikeren, er det vanlig at betingelsen for å gå tilbake. Endre spiker kutte vaner kan hindre at dette skjer. Men hvis problemet vedvarer, må du kanskje se en podiatrist på en jevnlig basis. Legen kan klippe neglene under besøket på en måte som holder huden fra å bli penetrert.

Kirurgi

Noen ganger kan en podiatrist vil måtte fjerne en god del av tånegl hvis problemet vedvarer. Noen ganger vil legen fjerne en hel halvdel av neglen for å holde den fra å vokse i buet. Hvis infeksjonen eller kurven er alvorlig, kan legen ta av hele neglen. Siden spikeren vil vokse tilbake etter at den er fjernet, må du se legen igjen, og han vil bruke syre eller en laser til å holde den fra å vokse ut igjen.

Komplikasjoner

Det er viktig at for å behandle en in-dyrket tånegl. Hvis infeksjonen er igjen til fester, kan den infisere bein av tå, noe som kan føre til en enda mer alvorlig bein infeksjon. Noen ganger kan en fotsår kan vokse på infeksjonsstedet. Dette er ganske alvorlig, fordi de kan bli angrepet av koldbrann, og i verste fall, føre til en amputasjon av foten.

Hvordan kurere en inngrodd tånegl

Å få en inngrodd tånegl er ikke bare upraktisk, men smertefullt også. Inngrodde tånegler er ganske vanlig og er vanligvis et resultat av dårlig montering sko, tånegl traumer, eller feil trimmet tåneglene. Som et resultat av negleplaten vokser inn i den laterale huden margin på tåen forårsaker smerte og av og til en infeksjon. Hva kan du gjøre for å kurere en inngrodd tånegl hjemme?

Bruksanvisning

•  Masser tå med inngrodd tånegl i et par minutter flere ganger om dagen.

Begynn soaking din inngrodd tånegl i veldig varmt vann fire ganger om dagen i 10 til 15 minutter. Det er greit å legge til flere cap fulls av hydrogen peroxide. Hold foten og tærne tørke ellers.

Begynn å ta en OTC anti-inflammatorisk produkt som ibuprofen eller naproxen å redusere hevelse, smerte og lokal betennelse.

Bruk et par av fine pinsett løfte hjørnet av inngrodde negler og plassere litt bomull eller tanntråd under inngrodde negler. Sørg for å endre det daglige.

Unngå å prøve å stikke en steril nål inn i inngrodd tånegl området. Unngå å prøve å kutte av inngrodd tånegl også. Det er sannsynlig at du vil forverre situasjonen.

Trim tåneglene rett over. Unngå å kutte negler for kort. Unngå avrunding eller tapering i hjørnene.

Bruk åpne toed sko eller sandaler til du kurere inngrodd tånegl.

Bruk en OTC antibakteriell salve som Neosporin eller Bacitracin- aldri har vist en effekt for herding inngrodde tånegler.

Tips og advarsler

 • Hvis du har smerter, drenering eller hovne vevet på stedet av din inngrodd tånegl da se en lege.
 • Hvis du har noen form for metabolsk sykdom som diabetes da se en lege.
 • Hvis problemene forverres eller hvis du er i stand til å kurere din inngrodde negler etter flere dager planlegge en avtale med legen din.

Hvordan Heal en inngrodd tånegl

Hvordan Heal en inngrodd tånegl


Inngrodde tånegler oppstå når neglene i tærne vokser i feil retning og grave i omkringliggende hud. Symptomer inkluderer smerte og rødhet på kantene av tånegl. Den omkringliggende vev kan også hovne opp og lekke væske eller puss. Årsakene kan være feil spiker trimming, trange sko eller sokker eller en arvelig spiker misdannelse. Feil trimming spikeren er den vanligste årsaken til inngrodde negler. Heldigvis kan inngrodde tånegler bli helbredet effektivt gjennom livsstil og hjem rettsmidler, hvis tilstanden er behandlet i de tidlige stadier.

Bløt Foot

Det anbefales at du suge foten i varmt vann i 15 til 20 minutter to eller tre ganger om dagen for å redusere betennelser og ømhet, ifølge Mayo Clinic. For å hjelpe neglen vokser over huden kanten, plasserer bomull eller tanntråd under tånegl etter hver soaking. Under resten av dagen, holde foten tørr og plassere et bind over det infiserte området.

Påfør Over-the-counter produkter

De fleste stoff butikker bære en rekke over-the-counter salver som kan myke opp neglen og huden rundt. Mange produkter inneholder anti-inflammatoriske midler, som for eksempel mentol, tea tree olje og andre planter. Noen produkter inneholder også salisylsyre, som myker opp negleplaten og letter smerten. Les nøye før du påfører en salve eller antibiotika krem. Hvis hjemme rettsmidler ikke fungerer etter to uker, bør du oppsøke fotterapeut.

Løft Nail

Hjørnet av neglen grave inn i huden bør løftes, ifølge eMedicineHealth.com. Plasser en liten rull med bomull eller gasbind mellom neglen og huden slik at spikeren er forhøyet. Siden dette er en smertefull del av hjemmebehandling, kan det være lurt å ta en smertestillende, for eksempel Ibuprofen. En antiseptisk skal brukes til området for å hindre smitte. Endre bomull roll daglig. Ifølge eMedicineHealth.com, kan det ta sju til 15 dager før neglen vokser ut og ikke rote huden.

Kirurgi

En lege kan være nødvendig å behandle inngrodd tånegl hvis det er overdreven betennelse, smerte eller utslipp fordi det er trolig smittet, ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons. Noen ganger kirurgi er nødvendig å fjerne en del av spikeren stikker inn i huden. Først vil legen nummen området ved å injisere det med en bedøvelse. Deretter blir saks brukes til å skjære den inngrodde del av tånegl. Oral antibiotika kan også være foreskrevet for å bekjempe infeksjoner.

Forebygging

Trim tåneglene rett over med en skarp, rettkantede hårklipperen. Dette vil hindre at hjørnene av spikeren fra å kutte inn i huden. Bruk sko laget av pustende materiale, som for eksempel lerret eller skinn. Hvis du håndterer tunge gjenstander, for eksempel maskiner, kjøpe stål-toed sko, som beskytter tærne.

Hvordan behandle inngrodde tånegler med hjem rettsmidler

Hvordan behandle inngrodde tånegler med hjem rettsmidler


Inngrodde negler er mer vanlig begrep for spiker sykdom som heter Inngrodd tånegl. Denne smertefulle tilstanden oftest rammer stortåen, når en eller begge sider av neglen trykk i tilstøtende hud eller negl som fører til betennelse. Med mindre tidlige tiltak og riktig omsorg er tatt, kan en inngrodd tånegl føre til infeksjon, i hvilket tilfelle det berørte tå eller bunnen av neglen blir hoven rød, ofte ganger med pus og vassen utladet skjær av blod. Les videre for å lære hvordan man skal behandle et mildt tilfelle av inngrodde negler med hjem rettsmidler.

Bruksanvisning

Slipp Nail fra sin Embedded Skin

•  Plasser en liten kile av sitron mot tå og fest den med en plaster eller gasbind bandasje. Dra på en sokk å bedre sikre sitron kile.

La kilen på tå over natten. Dette vil bidra til å mykgjøre huden for derved å frigjøre spikeren.

Løft den innebygde spiker forsiktig neste morgen. Rull oss litt bomull i en sigar-form og sett dette mellom neglen og huden. Endre dette hver dag inntil neglen er leget.

Bruk Epsom salter og Mild Antiseptisk

Hell varmt vann i et fat og oppløse Epsom salter i den. Sug din påvirket foten i 15 til 30 minutter i det varme, salte vannet. Gjør dette minst to til tre ganger om dagen.

Pat tåen tørr og holder den så tørr som mulig hele dagen. Påfør litt hydrogen peroxide til inngrodd tånegl og huden rundt. Hydrogenperoksyd er et mildt antiseptisk, godt egnet for mindre infeksjoner. Du kan erstatte det med jod i stedet.

6. Dekk til tå med gasbind eller en bandasje for å holde bakterier og dermed minimere risikoen for videre smitte.

Forebygging av inngrodde tånegler

Unngå høyhælte sko, hvis du må bruke sko, til fordel for lave høyhælte sko med bredere, roomier tips. Slitasje hvite sokker bare. Den fargede fargestoff i sokker og liknende kan løpe og komme i kontakt med såret, forårsaker ytterligere komplikasjoner.

Trim neglene riktig. Klipp tåneglene over i stedet for buet. Du kan sende inn de skarpe kantene hvis det er nødvendig. Ikke kutt spiker kortere enn tå, men heller skylle med tuppen av tåa. Dette hindrer din tå fra å vokse inn i huden som din kroppsvekt gjelder press på foten.

Gå barbeint så mye som mulig, i stedet for å bruke sko eller sokker. Dette gjør at en fri flyt av luft, noe som vil bidra til å holde bakterier fra å vokse ytterligere. Bakterier øker raskt i et fuktig og varmt miljø, og dermed iført lukkede sko på den berørte tå er ikke anbefalt.

Tips og advarsler

 • Hjem rettsmidler bør bare brukes for milde tilfeller av inngrodde negler. Der tilstanden er allerede alvorlig, må profesjonell behandling søkes. Vanligvis, vannaktig utflod og drenering av blod og puss samtale for medisinsk behandling av en podiatrist. Venter altfor lenge med å ha en infisert inngrodd tånegl behandlet profesjonelt av en ekspert kan føre til farlige komplikasjoner.

Hvordan Clip tåneglene slik at du ikke får inngrodde tånegler

Hvordan Clip tåneglene slik at du ikke får inngrodde tånegler


Inngrodde tånegler er en ganske vanlig og behandles medisinsk tilstand som skjer når kanten vokser inn i omkringliggende hud. De to øverste årsakene er iført sko som ikke passer og uriktig spiker trimming, ifølge US National Library of Medicine er Medline Plus. Du kan behandle en inngrodd tånegl hjemme med skikkelig rengjøring, fuktet med varmt vann og masser. Mer alvorlige inngrodde negler bør behandles av en lege og de verste tilfellene kan kreve kirurgi, ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons. For å bidra til å forhindre inngrodde tånegler, må du trimme neglene riktig.

Hvordan Clip tåneglene slik at du ikke får inngrodde tånegler

•  Forbered tåneglene og avklipt for trimming ved å rense med varmt såpevann. For tøffere negler, suge føttene i varmt vann i noen minutter før trimming negler.

Starter fra ytterkanten, tettsittende Clippers mellom neglen og huden over - hvor huden og negle møtes.

Trim hver spiker rett over toppen. Vær ekstra forsiktig i hjørnene på hver negl, spesielt på stortåen - hvor flere klipp kan være nødvendig for å trimme hele neglen - slik at neglene ikke taper på kantene. Begynn med din lille tå, som har den minste spiker, og jobbe mot større tær, noe som kan ha tøffere negler.

Pass på å ikke trimme neglene for kort. Spikeren bør ikke være kortere enn kanten av din tå.

Etter trimming neglene, prøve å holde føttene rene og tørre. Dette bidrar til å hindre infeksjon, hvis en tånegl ikke blir inngrodde.

Hint

 • Hvis du trimme en tånegl for kort eller mistenker en inngrodd tånegl, suge foten i varmt såpevann flere ganger hver dag. Holde foten tørr resten av tiden, og ha gode sko. Ta ibuprofen eller paracetamol hvis tånegl forårsaker ubehag.
 • Personer med diabetes bør ha rutine fot og negle checkups med en lege.
 • Symptomer på alvorlig inngrodde negler inkluderer overdreven hevelse, smerte, rødhet og utslipp.

Infeksjoner som kan være forårsaket av en inngrodd tånegl

Infeksjoner som kan være forårsaket av en inngrodd tånegl


Hyppigst forekommende i en av de to store tær, inngrodde tånegler er en medisinsk tilstand der kanten av neglen vokser forbi negl og inn i huden som omgir din tånegl. Vanligvis kan en inngrodd tånegl føre til hevelse og rødhet i det berørte tå. Sammen med disse symptomene, kan varierende typer infeksjoner utvikle seg som et resultat av en inngrodd tånegl.

Osteomyelitt

Osteomyelitt, eller et bein infeksjon, kan utvikle seg i tilfeller av en ubehandlet inngrodd tånegl. Denne tilstanden oppstår når bakterier kommer inn i tå fra inngrodde negler og til slutt sprer seg til beinet. Symptomer på et bein infeksjon i en tå omfatter hevelse, smerte, varme og pus på stedet av infeksjonen. Ved å berøre siden av din tå med inngrodde negler, kan pus bli utvist hvor din tånegl møter kjøttet av tåen.

Fotsår

En inngrodd tånegl som er alvorlig eller ubehandlet kan føre til fotsår. Denne fare for denne typen infeksjon er at fotsår er åpne sår som kan være ganske vanskelig å helbrede. For folk som har dårlig sirkulasjon eller diabetes, er det svært viktig å ta vare på inngrodde tånegler og avverge et fotsår som disse forholdene kan drastisk påvirke alvorlighetsgraden av et fotsår.

Koldbrann

Den medisinske tilstanden til koldbrann er definert som forfallent og eventuell død av vev. Mens koldbrann vanligvis resulterer fra blodstrømmen blir stoppet til et bestemt område av legemet, kan det også være forårsaket av en bakteriell infeksjon. Vanligvis angriper koldbrann ekstremiteter som fingre, tær og lemmer. Denne alvorlige tilstanden kan også påvirke indre organer og muskler. Koldbrann blir ofte behandlet gjennom antibiotika eller kirurgi for å fjerne dødt vev.

Cellulitt

Med de bakterier som er tilstede i tilfelle av en mais, det er mulighet for å utvikle en cellulitt infeksjon. Som en bakteriell infeksjon av hud, kan cellulitt vokse der en tånegl vokser inn i kjøttet utenfor neglesengen. Den berørte området vil bli ømt, hovent, rødt i fargen og varmt å ta på. Cellulitt kan behandles med enten orale eller intravenøse antibiotika.

Rettsmidler for en inngrodd tånegl Med en Blister

Inngrodde tånegler danner for en rekke grunner, inkludert iført altfor trange sko, kutte tåneglene for nær eller skjære inn i kjøttet. Når en blemme former, er smerten doblet. Over-the-counter medisiner er tilgjengelig, men noen hjemme rettsmidler kan også hjelpe lindre smerten av en inngrodd tånegl med en blemme.

Salt & Warm Water

Sug foten i en fot badekar eller badekar fylt med varmt vann og 1 ss. av salt i 30 minutter. Det varme vannet vil myke tånegl og blemme. Prøv å suge føttene fire ganger om dagen i salt / varmt vann. Når blemme er helbredet, redusere inngrodde negler med et par spiker clippers eller besøke en podiatrist for fjerning av inngrodde negler. Ikke kutt spiker i en vinkel.

Antibiotika Cream

Etter soaking foten i salt vann, tørke foten med en ren, tørr klut. Pass på at du tørker blemme ved å klappe den --- ikke gni tånegl og blemme. Deretter bruke en antibiotisk krem ​​til tånegl og blemme. Ikke dekk til foten med en sokk eller sko. Hvis du har å bære en sko, bære en åpen toed en.

Såpe og vann

I stedet for salt vann kan du suge foten i en balje med såpe varmt vann i 20 minutter to til tre ganger om dagen. Dette er ideelt hvis du er på jobb, i et helsestudio eller annet sted der du ikke har noen salt tilgjengelig. Pass på at du tørker foten, tånegl og blister med en ren klut etter bløtlegging.

Bomull eller gasbind Application

Når blemme har grodd, kan du prøve å løfte inngrodd tånegl og plassere et lite stykke steril bomull eller gasbind under neglen. Bomullen vil dempe spiker og hjelpe til med å kutte det senere. Bruk et stykke ny bomull eller gasbind etter hver soaking og endre bomull eller gasbind om den blir våt.

Pain Pills

Ta paracetamol eller ibuprofen caplets eller tabletter for å lette smerter hvis du ikke kan suge føttene eller må bære tett toed sko.

Hvordan fikse en inngrodd tånegl

Hvordan fikse en inngrodd tånegl


En inngrodd tånegl oppstår når hjørnet av en av tåneglene vokser inn i kjøttet rundt det, i stedet for utover. Inngrodde negler kan gjøre den omkringliggende huden rød, hoven og smertefull ved berøring. En inngrodd negl kan også forårsake en infeksjon hvis venstre ukontrollert, så det er viktig å ta vare på den så snart som mulig. Du kan fikse en inngrodd negl hjemme ved hjelp av noen grunnleggende elementer og litt TLC.

Bruksanvisning

•  Sug foten som har inngrodd tånegl i 15 til 20 minutter tre til fire ganger om dagen i varmt vann for å redusere hevelse og lindre smerte.

Tørk foten grundig med et håndkle. Skjær en liten bit av en ren bomullsdott med saks. Plasser bomull under inngrodde neglen for å oppmuntre den til å vokse over huden kanten. Endre bomull daglig.

hindre smitte ved å bruke en aktuell antibiotika behandling for inngrodde negler og pakke det med en steril bandasje.

Hold foten tørr å hindre bakterievekst. Bruk komfortable sko med en lang tå boksen eller open-toed sandaler for å redusere smerte.

Tips og advarsler

 • For mer alvorlige infeksjoner, eller uutholdelig smerte, må du oppsøke lege.
 • Se en lege hvis inngrodd tånegl ikke blir bedre i løpet av to til tre dager.
 • Hvis du har diabetes, bør du være å sjekke føttene regelmessig for skader, blemmer og inngrodde negler. Få en lege hjelp for en inngrodd negl.

Fjerning av inngrodde tånegler

Fjerning av inngrodde tånegler


En inngrodd tånegl kan skape unødig smerte og hevelse på noen tå, men er mest vanlig på stortåen. Tilstanden vil ikke fikse seg selv og trenger din inngripen. Denne foten sykdom kan være forårsaket av iført feil montering sko. Eller det kan være forårsaket når en tånegl er klippet for kort. Når spikeren er trimmet i en vinkel kan det vokse tilbake i og under huden, forårsaker ubehag eller smerte. Folk alle i alle aldre kan lide av denne tilstanden, som kan være lett utbedret hjemme. Hvis det ikke er noen infeksjon eller du kan ikke gjøre det til en lege, kan du prøve å rette på inngrodd tånegl selv.

Bruksanvisning

•  Bløtlegg tå og foten i et varmt bad med vann og Epsom salt. Hvis du ikke har Epsom salt, bland i litt av hydrogen peroxide. Hold tå under vann inntil huden blir myk.

Gni forsiktig tilbake huden dekker inngrodde negler. Stoppe hvis det blir smertefullt. Dette kan gjøres samtidig som tåen er fremdeles i vannet. Tørk foten grundig.

Klipping en del av tånegl nær brikke som er innebygd kan bidra til å lindre problemet. Fagfolk anbefaler at du ser dem i stedet, men du kan fjerne den smertefulle inngrodde tånegl stykke hjemme hvis det ikke er noen infeksjon.

Bruk pinsett til å lage en liten rift i toppen av neglen nær inngrodde delen. Trekk forsiktig liten stripe av spiker hvis du har nok spiker til å gjøre dette uten å utsette den sarte huden under neglen. Trekker i retning av hvor inngrodde delen er. Du kan fjerne det lille stykket som er inngrodde på denne måten, ved å forsiktig trekke den ut.

Skyll tå med trollhassel eller annen mild cleanser. Gni i en antibiotisk salve og dekk med en bandasje. Sjekk på tånegl igjen før du går til sengs. Gjenta soaking hvis nødvendig.

Tips og advarsler

 • Infeksjon er tydelig av hevelse, smerte og pus.
 • Unngå gjentakende inngrodde tånegler ved å kutte negler i en rett linje, ikke en kurve.
 • Hvis et barn eller småbarn ser ut til å være gange morsomt eller haltende, sjekk hans tær for en mulig inngrodd tånegl.
 • Diabetikere bør ikke prøve å fjerne en inngrodd tånegl hjemme, i stedet ringe legen.

Hvordan bli kvitt en inngrodd tånegl

En inngrodd (eller inngroing) tånegl er en smertefull skade som oppstår når spikeren, i stedet for å vokse ut over huden på tå, bøyer seg inn og begynner å vokse inn i kjøttet av tåa. En inngrodd negl kan være forårsaket av seg sko som er for smale i tåa, eller ved feilaktig stell av tåa. Imidlertid kan problemet være løst hvis nøye tendens til.

Bruksanvisning

•  Forbered et bad med varmt vann i karet.

Sug foten i tjue minutter, to til tre ganger per dag, og tørk den. Soaking vil hjelpe myke neglen og huden rundt det, redusere smerte og gi den fleksibiliteten som trengs for neglen til å vokse ut på riktig måte.

Påfør antibiotika krem til tørr tå etter bløtlegging. Kremen vil bidra til å bekjempe infeksjoner, som inngrodde negler er utsatt for.

Pakk tå i en bandasje til neste soaking. Bandasjen vil jobbe med kremen for å hindre smitte. En infisert inngrodde negler vil bli ekstremt smertefullt, mer enn en vanlig inngrodde negler.

Kontakt lege dersom problemene vedvarer etter flere uker med soaking.

Klipp rett over toppen av neglene når du trimmer, unngå å kutte i hjørnene. Dette vil forhindre at neglene fra å bli inngrodde. Bruk kun clippers å forsøke å bøte på en spiker som allerede inngrodde hvis du kan se hjørnet av neglen og kan klippe den med en rett-på tvers av kutt.

Tips og advarsler

 • Iført brede eller open-toed sko kan bidra til å lindre smerten av en inngrodd negl og kan bidra til å forhindre en spiker fra å vokse videre innover.

Hva gjør en podiatrist Gjør for en inngrodd tånegl?

Hva gjør en podiatrist Gjør for en inngrodd tånegl?


Inngrodde tånegler skje når neglen - vanligvis en av sidene - vokser tilbake inn i huden. Dette kan føre til enkle irritasjon, så vel som smerte og rødhet. Inngrodde tånegler som blir smittet krever behandling fra en medisinsk faglig eller en podiatrist, en lege som har spesialisert seg på fotpleie.

Skulle du få hjelp?

Inngrodde tånegler kan behandles hjemme av soaking det berørte foten i varmt vann, så vel som å bruke en antibiotika krem, sier Mayo Clinic. Men hvis spikeren har kommet til det punktet av smitte - hvis drenering og en dårlig lukt er nevnt - dette indikerer behov for legehjelp.

Undersøkelse

En podiatrist diagnostiserer en inngrodd negl ved å observere det fysiske utseendet på tå og anbefaler behandling basert på graden av infeksjon. Bruk av en muntlig antibiotika kan bli foreslått, sier American Academy of Family Physicians, men mindre kirurgi kan være nødvendig.

Kirurgi

Før trimming eller fjerne deler av inngrodd tånegl, er tå selv injisert med bedøvelse. Hvis det er nødvendig, ablasjon følger, sier aafp. Dette innebærer å levere en liten elektrisk ladning eller bruke en flytende løsning på negl å hindre fremtidige inngrodde tånegler.

Home Care

En podiatrist vil anbefale en post-kirurgisk plan for omsorg. Dette kan inkludere soaking foten, ved hjelp av en aktuell antibiotika, endrer bandasjer rutinemessig, unngå anstrengende aktivitet og iført åpen toed / løse sko, sier aafp.

Forebygging

Inngrodde tånegler kan være en arvelig egenskap, eller resultatet av en skade i foten, eller fra seg altfor trange, toe-komprimering sko, sier Mayo Clinic. Men de er ofte et resultat av feil grooming. Ved trimming tånegler, kuttet rett over heller enn å kutte spikeren til å samsvare med formen av tåen.

Fun Fact

Inngrodde tånegler generelt påvirke stortåen.

Hvordan behandle smerte fra en inngrodd tånegl

Hvordan behandle smerte fra en inngrodd tånegl


En inngrodd tånegl er en spiker som vokser inn i kjøttet på tå. Noen av årsakene til inngrodde tånegler er negler som er for store, du lider av leddgikt, har tær som krøller eller neglen har lidd traumer nylig. Inngrodde tånegler kan forårsake smerte, hevelse og ubehagelig varme på en eller begge sider av spiker. En inngrodd tånegl kan også føre til infeksjon hvis den forblir ubehandlet over lengre tid.

Bruksanvisning

Suge føttene i varmt saltvann for å lindre noe av smerten. Gjør dette flere ganger på en dag, tar 15 minutter for hver soaking. Tørk føttene godt etter bløtlegging med et rent håndkle.

Kjøp en over-the-counter medisin som lindrer smerte. Bruk anerkjente og effektiv medisin som paracetamol eller ibuprofen. Spør på apoteket om han har noen forslag til hva du bør bruke.

Bruk komfortable sko som gir føttene tonnevis av plass. Sko som klemme vil irritere dine inngrodd tånegl, og vil gjøre det enda mer smertefull. Velg sko laget av myke stoffer i stedet for lær. Bruke sandaler så ofte som mulig.

Trim neglene rett over ved hjelp av spiker clippers. Pass på at du ikke trimme neglene for kort. Bruk en neglefil for å løfte neglen forsiktig. Få et lite stykke av bomull og flat den. Hev hjørne av inngrodd tånegl litt. Det skal nå være et lite mellomrom mellom inngrodd tånegl og huden din. Slip bomull inn mot bakrommet og la gå av tånegl. Bomullen skal hindre tånegl fra å vokse inn i huden din. Erstatte bomull minst en gang om dagen for å avverge mot infeksjoner.

Pakk tå med en Band-Aid eller klut til å fungere som beskyttelse mot traumer. Trauma årsaker og forverres inngrodde tånegler.

Kjøp en aktuell krem som campho-phenique smertestillende. Få litt antibiotisk salve og anvende den på den irriterte området for å hindre smitte.

Tips og advarsler

 • Hvis symptomene forverres eller inngrodde negler fortsetter å komme tilbake, planlegge en avtale for å se en podiatrist.

Hvordan Dig Out en inngrodd tånegl

Tær er svært følsomme fordi de har mye nerveender. Dette, og det faktum at mange bakterier og andre organismer lever på føttene, er hvorfor inngrodde tånegler vondt dårlig og lett bli infisert. I noen tilfeller kan du grave ut tånegl selv. Men skal du bare forsøke å grave ut en inngrodd negl hvis spikeren ikke er for dypt forankret i tåa. I mange tilfeller, prøver å få inngrodd tånegl ut kan skade vev og innføre skadelige, eller til og med dødelige bakterier til tå. Også, ikke forsøke å grave ut spikeren hvis du tror det kan være smittet - se din lege for antibiotika og medisinsk behandling.

Bruksanvisning

•  Sug foten i en balje med varmt vann i minst 15 minutter. Dette bidrar til å myke opp huden og neglen og kan redusere hevelse. Vask tå med en mild såpe, forsiktig skrubbe den med en vask klut.

Plasser en ren bomullspinne i en bolle med hydrogen peroxide å sterilisere den. Desinfisere hendene med rubbing alkohol eller rensemiddel.

Plasser foten på et håndkle. Bruk rene vev å pensle rubbing alkohol eller hydrogen peroxide over det berørte tå. Dette vil trolig svi ganske mye, men det vil bidra til å forhindre smitte.

med tommelen for å trekke huden bort fra siden av tåen, så mye som mulig. Ta bomullsdott i den andre hånden og trykk det forsiktig under neglen hvis mulig - da skyver pinnen under neglen og heis. Bruke utnytte til å løfte inngrodde negler. Du må kanskje bruke press. Hvis du ikke klarer å gjøre dette med pinnen, kan du bruke en veldig sløv metall neglefil å løfte spikeren - bare være veldig forsiktig for ikke å punktere tå.

Løft kanten av inngrodde negler opp, og klippet endene med neglesaks. Etter at du har gravd spikeren ut og skuddet gikk, vattpinne området igjen med alkohol. La det tørke, og deretter bruke trippel antibiotisk salve. Du må kanskje skyve en liten bit av bomullspinne eller silkepapir mellom spiker og spiker bed for å holde dem adskilt. Bandasjere tåen løst, ved hjelp av en kompress med plaster over gasbind.

Tips og advarsler

 • Unngå iført tettsittende sko for et par dager etter.
 • Det er viktig å være så hygienisk som mulig mens du gjør dette. Bakterielle infeksjoner er svært vanlig med inngrodde tånegler og kan bli svært alvorlig. Hvis du ser pus, eller tå er varmt og / eller hovne, må du se en lege.

Inngrodd tånegl Remedy

Inngrodd tånegl Remedy


En inngrodd tånegl er en tilstand som kalles Inngrodd tånegl. Det som skjer når en spiker vokser abnormt, og penetrerer huden av tåen. Inngrodde tånegler kan være svært ubehagelig, og de kan bli smittet hvis de ikke blir behandlet raskt. Heldigvis finnes det løsninger for inngrodde tånegler som kan gjøres hjemme eller med hjelp av en lege. Og når problemet har blitt kurert, kan fremtidige hendelser forebygges.

Mild Problem

Hvis inngrodd tånegl ikke forårsake noen alvorlige problemer, kan du behandle det selv. Ifølge Family Doctor hjemmeside, er den vanligste middel soaking foten i varmt vann i opptil 20 minutter. Deretter plasserer et stykke av en tørr bomullsdott under hjørnet av neglen. Gjenta dette så ofte som nødvendig for å lindre ubehag.

Alvorlig problem

Hvis inngrodd tånegl er ekstremt smertefullt eller begynner å svelle og avløp, må du kanskje oppsøke lege for en medisinsk behandling. Dette innebærer mindre kirurgi som kan utføres på legekontoret. Ifølge Family Doctor nettside, vil tåen bedøves med et bedøvende injeksjon. Legen vil da kutte og fjerne den delen av tånegl som har vokst inn i huden din. Avhengig av alvorligheten av tilfellet, kan han også utføre ablasjon på spikeren for å hindre ytterligere innvokste negler der. Dette innebærer å bruke væske eller en mindre elektrisk ladning til den eksponerte negl.

Etter et kirurgisk rette vil du trenger for å suge foten hver dag og bruke antibiotika salve til det behandlede området to ganger daglig inntil det gror. Ifølge ePodiatry, bør du avstå fra anstrengende aktiviteter som å løpe i to uker etter operasjonen.

Komplikasjoner

Av og til kan du ha komplikasjoner etter å ha blitt behandlet for en inngrodd tånegl. Se etter tegn som hevelse, smerte og rødhet i området. Drenering er også et faresignal. Hvis du opplever noen av disse symptomene, bør du kontakte legen din.

Forebygging

Den ePodiatry nettstedet sier at når du har hatt en inngrodd tånegl, har du en større risiko for å utvikle en annen i fremtiden. Heldigvis kan du ta noen skritt for å hindre dette. Først, sørg for at skoene passer, fordi trange sko kan trykke på spiker og oppmuntre den til å vokse inn i huden. Også, klippe neglene rett over fordi peeling dem på deres kanter, plukke dem eller trimming dem i hjørnene kan øke sjansen for å utvikle en inngrodd negl.

Hvordan ta vare på en inngrodd tånegl med Red Puffiness på Side

Store tær er beryktet for å utvikle inngrodde tånegler. Det kan skje hvis du trimmer tåneglene for kort, eller hvis du taper hjørnene av neglene. Dette kan gjøre dem ser pen, men resultatene kan være smertefullt som det kan føre til at neglen til å vokse inn i huden. Du kan også utvikle inngrodde tånegler hvis skoene du bruker er for små. Når en tånegl blir inngrodde, kan det bli infisert, noe som gjør tå puffy, rød og smertefullt å ta på.

Bruksanvisning

•  Identifiser inngrodde negler. Ved første området rundt inngrodd tånegl kan virke hoven. Det vil trolig være øm å ta på og hardt. Hvis venstre ubehandlet, kan det bli infisert, slik at det vises rødt og puffy. Infiserte inngrodde tånegler kan være svært smertefullt å ta på og kan gi pus som kan renne fra det infiserte området. Mens noen tånegl kan være inngrodde tilstanden er mest vanlig med stortåen.

Unn den inngrodd tånegl så snart du oppdager det. Tidlig behandling kan hindre smitte. Fyll en bøtte med varmt vann og suge foten med inngrodd tånegl i 10 til 15 minutter. Tørk av foten og holde den tørke helst du ikke soaking det. Gjenta denne prosessen tre til fire ganger hver dag.

Påfør antibakteriell salve til inngrodde området for å bekjempe infeksjoner. Ta over-the-counter smerte medisiner som ibuprofen eller paracetamol for å hjelpe med smerte.

Sjekk skoene for riktig passform. Hvis det er mulig, må det benyttes åpen toed sko eller sandaler til inngrodd tånegl klarner opp.

Kontakt lege hvis tilstanden ikke blir bedre i løpet av tre dager, eller hvis tilstanden blir verre. Legen din kan forskrive antibiotika for å behandle infeksjonen. I noen tilfeller kan legen anbefale kirurgisk fjerning av en del eller alt av spiker.

Tips og advarsler

 • Hindre inngrodde tånegler etter: Iført riktig montering sko. Trim tåneglene rett over. Trim tåneglene ikke kortere enn kanten av din tå. Hold føttene rene og tørre.