Digidexo.com

røyke før tarmundersøkelse

Hvordan Lytt til magen med stetoskop

Hvordan Lytt til magen med stetoskop


Selv-undersøkelse med et stetoskop kan utføres etter en rekke grunner. Mens noen kan ønske å bruke et stetoskop for å tilfredsstille nysgjerrigheten eller for å lære mer om kroppen sin, kan andre synes det er et nyttig rudimentær diagnostisk verktøy. Ved undersøkelse av magen, er det viktig å vite hvor du skal plassere stetoskopet og hva du skal lytte etter. Selv om den er lik lytte til ens eget hjerte, lydene laget av tarmen har en tendens til å ha mye mindre konsistens og definisjon.

Hvordan Lytt til magen med stetoskop

•  Plasser deg selv i tilbakelent stilling. Hvis du sitter opp hele veien, vil du ikke være i stand til å nøyaktig plassere stetoskopet på magen. Hvis du ligge flatt, kan stetoskopet ikke nå til magen, og du vil ha en vanskelig tid å se hva du gjør.

Forsiktig plassere hver øreplugg inn i ørene. Ikke presse dem for langt inn i øregangen. Vinkle dem litt fremover for å bedre komfort og mottak av lyd.

•  Plasser stetoskopet på venstre side av magen, rett under ribbeina. Det er der magen er plassert. Du skal høre en gurglende lyd. Hvis du hører noen swishing lyder, bør du oppsøke lege.

Flytt stetoskopet til høyre side av magen, rester bare litt under ribbeina. Du bør forvente å høre mindre gurgling på denne siden av magen.

Hold stetoskopet på plass på øvre, høyre del av magen og percuss området rundt det. Gjør dette ved å lett dundrende det med fingrene. Hver springen bør høres tung og død, siden du percussing leveren.

Plasser stetoskopet slik at den er litt lavere og til høyre for navlen. Dette området tilsvarer tarmen. Forvent å høre lyder som kalles borborygmus, en buldrende støy forårsaket av bevegelse av gass gjennom tarmen.

Gjenta tarmundersøkelse på venstre side av kroppen. Det bør høres veldig likt det du hørte på nedre, høyre del av magen.

Hold stetoskopet på plass hvor som helst litt under navlen din. Percuss tarmregionen ved hjelp av fingrene til å dunk rundt stetoskopet. De thumps kan høres hult grunn gass i tarmen.

Auriculotherapy å slutte å røyke

Auriculotherapy å slutte å røyke


The Centers for Disease Control bemerker at den mest utbredte kjemisk avhengighet i USA er nikotinavhengighet. En 1996 Gallup undersøkelse viser at 75 prosent av røykerne ønsker å slutte å røyke, og gjennomsnittlig røyker faktisk prøver å slutte 4,1 ganger. Å behandle sin avhengighet, mange røykere søke alternative behandlinger. Auriculotherapy er en slik behandling.

Fakta

Auriculotherapy er stimulering, vanligvis ved elektrisk strøm, av refleks punkter på øret for å forbedre helseproblemer, blant annet nikotinavhengighet. I september 2007 utgaven av Evidence-Based komplementær og alternativ medisin, Luigi Gori og Fabio Firenzuoli skriver at hvert punkt på øret tilsvarer et visst punkt på kroppen. Disse punktene er identifisert i henhold til et kart over øret som ligner en opp-ned fosteret. Ifølge Auriculotherapy.com, er hvert punkt i dette kartet en nerve punkt tilkobling til hjernens reflekssentre. Stimulering av den riktige punkt i sin tur stimulerer det tilsvarende refleks i hjernen, behandling av helsetilstanden - i dette tilfellet, nikotinavhengighet.

Historie

Gori og Firenzuoli forklare at Dr. Paul Nogier utviklet auriculoterapi i 1950 i Lyons, Frankrike. Dr. Nogier merke til flere av hans pasienter hadde små brannskader på ørene, der de fortalte ham var en behandling for sciatic smerte. Basert på hans observasjon av denne praksisen, utviklet han sitt kart over øret. Videre undersøkelser indikerte at puls endres når visse punkter på øret blir stimulert. Etter uavhengig publisering av sine funn i 1957 av Dr. Gérard Bachmann, ble hans arbeid akseptert i Japan og Kina. I dag er auriculoterapi et resultat av kombinasjonen av Dr. Nogier arbeid, fotsoneterapi og tradisjonell kinesisk akupunktur. Behandlingen brukes nå av mange klinikker for å hjelpe klienter slutte å røyke.

Typer Auriculotherapy

Selv auriculoterapi refererer vanligvis til anvendelse av en mikro-strøm til de riktige refleks punkter på øret, forklarer Auriculotherapy.com at det kan også utføres ved å sette akupunkturnåler i øret. I et slikt tilfelle er fremgangsmåten kjent som øret akupunktur. Øret kan også bli stimulert med akupressur, lasere eller magnetiske kuler. Men de fleste klinikker som tilbyr auriculoterapi å slutte å røyke utføre prosedyren med elektrosimuering.

Betraktninger

Ifølge Gori og Firenzuoli, mens auriculoterapi har blitt bekreftet som en behandling for akutt og kronisk smerte, som i 2007, det hadde ikke definitivt etablert som en behandling for nikotinavhengighet. En 2005 studie publisert i Cochrane Database of Systematic Anmeldelser også konkludert med at det er "ingen konsistent bevis" på at elektrosimuering er bedre enn andre metoder på å hjelpe røykere å slutte. Endelig er auriculoterapi å slutte å røyke som en form for alternativ medisin; American Medical Association 's Council of Scientific Affairs har uttalt at "det er lite bevis for å bekrefte sikkerheten eller effekten av de fleste alternative behandlingsformer."

Misforståelse

Du bør være forsiktig med påstander om at auriculoterapi er en FDA-godkjent praksis godkjent av Verdens helseorganisasjon. Mens WHO støtter forskning på akupunkturpraksis, som i 2003, organisasjonen ikke liste røykeslutt som en sykdom som kan behandles med akupunktur behandlinger. Tilsvarende gjør FDA hjemmeside ikke gi noen informasjon om auriculoterapi å slutte å røyke.

Eteriske oljer til hjelp for å slutte å røyke

Nikotin er et svært avhengighetsskapende stoff som påvirker deg mentalt og fysisk. Eteriske oljer kan hjelpe deg å kontrollere suget og abstinenssymptomer forbundet med å slutte å røyke. Bruke essensielle oljer er en naturlig måte å lindre irritabilitet, angst, stress, tretthet og nervøsitet, som er kjennetegn på nikotin tilbaketrekning.

Oljer

Eteriske oljer positivt påvirke ditt humør og følelser. Prøv å eksperimentere med forskjellige oljer for å se hvilke blanding bidrar til å avverge suget etter nikotin. Noen av disse oljene inkluderer lavendel, merian og jojobaolje, som lindre effektene av nikotinavhengighet. Rose geranium, sedertre og røkelse lindre følelser av nervøsitet. Hold en flaske med kanel, peppermynte eller muskat olje rundt å inhalere når du føler for å ha en sigarett. Du kan også prøve den essensielle oljen av svart pepper for å redusere symptomer på tilbaketrekning. Den oljer roman kamille og ylang ylang hjelp til å lindre følelser av uro.

Avslapping blanding

Bland sammen fem dråper rosmarin olje, fem dråper sitron olje, tre dråper peppermynteolje, tre dråper ylang ylang olje og en dråpe kamfer olje. Spre blandingen i en oljebrenner for å fremme følelser av avslapning.

Slutte å røyke blanding

Kombiner 10 dråper massasjeolje, 10 dråper timian olje, 10 dråper ylang ylang olje og 10 dråper furu olje og oppbevar i en liten dropper flaske. Du kan også gni blandingen under nesen og puste dypt når trangen til å røyke oppstår.

Slutte å røyke

Bland fem dråper sandeltre olje, fem dråper oransje olje, fem dråper kamille olje, fem dråper eukalyptusolje, 10 dråper fennikel olje, 10 dråper merian olje og 10 dråper grapefrukt olje. Oppbevares i en liten flaske og DAB på en cotton å inhalerer dypt aromaer.

Craving lettelse

Bland sammen 10 dråper jojobaolje, fem dråper furu olje, fem dråper timian olje og fem dråper eukalyptusolje å avverge nikotin suget. Plasser et par dråper av blandingen på en cotton og inhalerer dypt.

Måter å slutte å røyke sigaretter

Røyke sigaretter er en vane at mange amerikanere prøver å slutte men har problemer med å gjøre det, til tross for de mange helserisikoen forbundet med det. Centers for Disease Control and Prevention melder at én av fem USA dødsfall er relatert til røyking. Røykeslutt kan være vanskelig, men det er flere metoder som du kan prøve.

Forske Helserisiko

Det kan bare ta en undersøkelse av sigarettrøyking fakta å be opphør. Sigaretter kan inneholde over 40 kreftfremkallende eller kjente kreftfremkallende stoffer. Nesten 85 prosent av personer diagnostisert med lungekreft er røykere; American Cancer Society rapporterer at dette er nummer én ledende kreftdød for menn og kvinner. De rapporterer også at gravide røykere kan øke risikoen for spontanabort og krybbedød i sine babyer. Hvis du er idrettsutøver, kan du være bekymret for at sigarettrøyking constricts blodkar, øker blodtrykket og puls.

Nikotin erstatning terapi

En metode for å slutte å røyke som har vist seg vellykket for mange mennesker er nikotin erstatning terapi. Her bruker røyker spesialdesignet patcher, tannkjøtt, pastiller eller en inhalator som inneholder nikotin. Disse elementene hjelpe tilfredsstille de røyker craving for nikotin uten skadelige kjemikalier inhalert gjennom sigarettrøyk. Etter hvert kan de røyker avvenne seg ut av elementet for å bli helt nikotin-fri.

Stress Reduction

For mange mennesker, er stress den fremste grunnen til at de røyker. En reduksjon i stress kan også bety en reduksjon i røyking. Møtende stress reduksjon seminarer og tidsstyring kursene kan være effektive i å redusere behovet for å røyke hvis utløseren er en følelse av overveldende. En Johns Hopkins studie viste at stress reduksjon klasser er seks ganger mer effektiv enn Nikotin erstatning eller medisinsk behandling på egen hånd. Stress kan også reduseres ved å ha en god lufting brett / lytter øre eller delta i sunnere, aktive hobbyer som individuelle eller lagidrett.

Reseptbelagte legemidler

Å bidra til å bekjempe nikotin suget, kan legen forskrive Chantix eller Zyban, to FDA-godkjente legemidler. De hjelper bekjempe cravings ved å arbeide på nevrotransmitter nivåer som bidrar til nikotinavhengighet, eller lage dine hjernereseptorer mer tilgjengelig for nikotin slik at cravings dø ned raskere.

Akupunktur

Akupunktur har vært brukt i orientalsk medisin for å behandle mange forhold, blant annet røyking. Akupunktur innebærer sterilisering nåler og deretter sette dem inn i ulike steder av kroppen. Teorien er at ved å hanke inn disse punktene, som ofte er sentrale nervesystemet flekker, åpner kroppen din opp og gir bedre flyt av helsebringende væske. Før selve akupunktur er brukt, kan det hende at spesialist intervjue deg først for å se hvilke områder vil bli gjort. For eksempel, hvis din røyking skyldes stress fra andre plager som angst, kan han utnytte forbundet trykkpunkter. Han kunne også møte effektene av å være en ikke-røyker etter akupunktur. Han kan foreslå å bruke de nevnte nikotinplaster etter akupunktur økter.

Aromaterapi oppskrifter for å slutte å røyke

Aromaterapi bruker flyktige oljer og eteriske oljer utvunnet fra planter for å fremme fysisk og / eller psykisk velvære. Eteriske oljer gjøre bruk av hydrosols, CO2s og absolutter å endre en persons humør og følelser. Kunsten aromaterapi har blitt brukt for å lindre stress, og å heve humøret, slik at miljø og fysiske belastninger kan behandles mer effektivt. Aromaterapi kan brukes til å redusere irritabilitet og stress forbundet med å slutte å røyke.

Aromaterapi for Irritabilitet

Mandarin og Lavendel Air Freshener

I en liten bolle, bland 18 dråper av mandarin olje med 12 dråper lavendelolje. Tillate den duftende olje til å sitte på et trygt sted hvor det ikke vil bli sølt. Ikke dekk blandingen, men la det trenge gjennom rommet. Mandarin olje har en fruktig, søt lukt som har blitt brukt for å minske problemer med søvnløshet samt stress, og lavendelolje har en lett floral duft som hjelper med lindre depresjon, hodepine, migrene og stress. Har også blitt brukt lavendel olje for å lindre symptomer assosiert med allergi og astma, og kan derfor vise seg å være nyttig med noen luftveislidelser som du kan oppleve på grunn av røyking.

Mandarin og romersk kamille Air Freshener

I en liten bolle, bland 18 dråper romersk kamille med 12 dråper mandarin olje. Denne olje kan brukes til å skape en luftrenser som kan vare i løpet av dagen. Oljen bør plasseres på et sikkert sted hvor det ikke vil smitte. Mandarin vil bidra til å lindre stressende forhold og spenning, mens den romerske kamille kan hjelpe med hodepine, søvnløshet, kvalme og stress lettelse.

Stress Relief

Grapefrukt, Jasmine, og Ylang Ylang Diffuser

Å skape en diffuser for stress lettelse, blande 12 dråper grapefruktolje med fire dråper jasmin olje og fire dråper ylang ylang olje. Sett blandingen i en mørk glassflaske og legge lokk på flasken. Rull flasken mellom hendene for å blande oljer. Åpne flasken, og plasser 05:56 tynn bambus pinner i diffuser for å få en behagelig duft hele dagen.

Grapefrukt olje har en sitruslukt og har blitt brukt for å minske problemene forbundet med giftstoffer buildup i kroppen. Jasmine olje er ofte brukt for å lindre depresjon og tretthet, både vanlige symptomer som oppstår når man slutter å røyke. I mellomtiden, ylang ylang olje fremmer avslapning og reduserer muskelspenninger. Sistnevnte olje endrer også humøret, reduserer nervøs spenning, bidrar til å lindre hjertebank og hjelpemidler i avtagende høyt blodtrykk.

Oppskrift 2: Bergamot og Virak Massasjeolje

For å gjøre en massasje olje for stress lettelse du trenger å blande den essensielle oljen med en transportør olje for å fortynne essensielle oljer før de brukes på huden din; carrier oljer brukes som base for din blanding. Det er flere carrier oljer som du kan velge mellom, men hvis du er allergisk mot nøtter, holde seg borte fra disse oljene opprettet fra nøtter. Bland 10 dråper Sweet Almond olje som en transportør olje med 6 dråper bergamot olje og 2 dråper røkelse olje i en kobolt flaske laget av glass. Sett lokk på flasken, og rulle blandingen mellom hendene til å blande det.

Bergamott olje bidrar til å heve humøret, og for å redusere stress, og virak hjelper med å lindre luftveisproblemer, spesielt problemstillinger knyttet til en alvorlig hoste, og det er også brukt til å lindre angst. Ved søknad som massasje olje, pass på å ikke få det i dine øyne, munn, eller andre sensitive områder. Hvis du får utslett eller andre allergiske symptomer som hevelse, og / eller pusteproblemer, ta kontakt med en lege for lege omgående og slutte å bruke blandingen.

Hvordan å slutte å røyke når en lys røyker

Hvordan å slutte å røyke når en lys røyker


Hvis du røyker fire eller færre sigaretter om dagen, blir du vurdert en lys røyker; Men det betyr ikke at du har mindre helserisiko på grunn av din vane. Undersøkelser viser at bare fire sigaretter om dagen kan tredoble risikoen for hjertesykdom og lungekreft. Heldigvis er en lys røyking vane lettere å sparke enn en tung og noen tips kan hjelpe.

Bruksanvisning

Velg et sett dag for å slutte å røyke. I dagene fram til dato for røykeslutt, rent hus, vaske klær som kan lukter røyk, sjamponering tepper, rengjøring ut av bilen og kaste askebegre. Jo færre påminnelser du har på din avslutte dagen, jo lettere vil det være å motstå.

Tilbring forrige uke som en røyker røyke en merkevare av sigaretter som du ikke liker å bidra til å flytte tankene dine i en negativ retning om røyking. Kvelden før den store dagen, ødelegge dine sigaretter og kaste dem bort der du ikke kan komme til dem. Du bør også kaste fyrstikker, lightere og andre askebegere legging rundt, slik at den neste dagen huset ditt er ren og fri for alle røyking brukerutstyr.

Vær oppmerksom på dine røykevaner, ta notat av dine vanlige røyk pauser, for eksempel, med morgenkaffen, etter å ha spist, i pausene på jobb, etc. Prøv å finne en måte å bryte disse vanene, for eksempel, kan du tygge tyggegummi eller en tannpirker etter å ha spist og lese en bok i pausene.

Vær tålmodig med deg selv, som du vil føle deg sliten og litt grinete. Søke etter måter å roe ditt sinn og følelser når cravings bli sterk. Du kan meditere, trene, drikke vann, lese en bok eller ringe en støttende venn. Planlegging fremover om hvordan du skal håndtere dine krav er et viktig skritt i å slutte å røyke vellykket.

Hjelp kroppen å skylle nikotin og kommer over den første uttak fasen ved å drikke mye vann, trene og ta opp til 2500 mg vitamin C. chewable Vitamin C er ofte nyttig for røykere som det kan bidra til å avlaste den muntlige fiksering i hele dag, mens vitamin bidrar til å dempe suget.

Typer av røyke

Typer av røyke


Mennesker har vært røyking i tusenvis av år. Historiske bevis viser at folk pleide å røyke som en del av gamle religiøse ritualer så langt tilbake som 5000 f.Kr.. Mange forskjellige typer av røyking er fortsatt populære i dag, til tross for helserisikoen forbundet med det. Tobakk er den mest røkt substans, men noen folk røyker andre stoffer i tillegg.

Sigaretter

Sigaretter er de mest brukte røyke produkter i verden i dag. Ifølge det amerikanske Center for Disease Control og Prevention (CDC), 46200000 amerikanske voksne var nåværende røykere som av 2001 i USA alene. Sigaretter er svært avhengighetsskapende grunn av nikotin de inneholder. De er solgt i butikker rundt om i verden, til tross for at de forårsake kreft-relaterte dødsfall på en massiv skala, ifølge CDC.

Sigarett røyker Numbers

Antallet sigarett røykere i USA har sunket i løpet av de siste 40 årene. Ifølge American Cancer Society, omtrent 40 prosent av den voksne befolkningen røykte sigaretter tilbake i 1950. I 2006 falt antallet til rundt 20 prosent. Likevel, om lag 43 millioner voksne i dag røyker sigaretter i USA. The American Cancer Society hevder også at én av fem elever ved videregående skole er en vanlig sigarett røyker.

Tobakk Rør

Folk røyker også tobakk med rør i stedet for sigaretter. Dette er en mer gammeldags metode for å røyke, men like dødelig i mange tilfeller. I motsetning filtrert sigaretter, gjør en tobakk pipe røyker å innhalere røyken direkte inn i munnen og lungene uten filtrering. Røyken er mye mer potent og smakfull, noe som gjør dette til et populært valg for tobakk kjennere.

Marihuana

I tillegg til tobakk, er marihuana en av de mest røkte stoffer på jorden. Marihuana er en ulovlig plante som produserer følelser av eufori og avslapping når røkt. Det finnes flere populære metoder for å røyke marihuana. Det kan bli rullet inn i en joint eller sløv wrap, mye som en sigarett eller sigar. Folk røyker også marihuana med glass rør. Bonger er også populært på grunn av vannfiltreringssystem som gjør det lettere å innhalere store mengder røyk. Vaporizers er et sunnere alternativ når det gjelder å begrense skade på lungene. Marihuana er oppvarmet av en fordamper maskin uten flammen til forbrenningspunktet. En røyker inhalerer dampen gjennom et rør, oppnå den samme effekten som om han var røyking med en lighter. Ifølge en nasjonal undersøkelse om narkotikabruk og Health Report fra 2004, om lag 3,1 millioner mennesker i USA røyke marihuana daglig. I tillegg rapporterte mer enn 25 millioner mennesker som har røykt marihuana minst én gang i løpet av året.

Opium og Crack

Opium er et annet narkotisk stoff som kan være røkt. Opium er laget av valmuefrø. Det ble tradisjonelt røkt av arabiske og asiatiske kulturer som et ritual narkotika og smertestillende. Rekreasjonsbruk begynte i det 15. århundre i Kina og fortsetter på en mye mindre skala i dag.

Crack er også ofte røkt ulovlig substans. Denne frie basen form av kokain er ekstremt vanedannende og er skadelig for menneskekroppen. Crack har spilt en destruktiv rolle i byer over hele USA siden 1980-tallet.

Om røyke før en graviditet

Blant de mange forsket helserisiko rundt røyke sigaretter og andre tobakksprodukter, er røyking før en graviditet spesielt bemerkelsesverdig, ettersom studier viser at det øker sjansene for fødselsskader. Som en forholdsregel, anbefaler de fleste helsearbeiderne slutte å røyke hvis du vurderer å bli gravid eller mistenker at du kan være gravid.

Historie

I 1981 begynte den amerikanske regjeringen krever visse "Surgeon Generelle advarsler" for å bli inkludert på sigarettpakkene. En av disse advarslene var, "Røyking av gravide kvinner kan føre til fosterskader, for tidlig fødsel, og lav fødselsvekt." Andre advarsler tyder også på at røyking "kan komplisere svangerskapet."

Betydning

På tross av disse prominente advarsler, nyere undersøkelser viser at om lag 13 prosent av kvinnene fortsatt røyker mens de er gravide. I mange tilfeller er dette rett og slett fordi vordende mødre har vanskeligheter med å bryte sine tidligere avhengighet. Dette kan være på grunn av mangel på utdanning eller prohibitive kostnadene ved røykeslutt hjelpemidler. Mange resept røykeslutt medisiner er ikke dekket av helsevesenet planer, og over-the-counter hjelpemidler for å slutte å røyke kan være like kostbart, eller mindre effektive. Utfordringen med å rette fødselsskader skyldes røyking under svangerskapet ligger i stor grad i å tilrettelegge den enkeltes evne til å bryte sin avhengighet.

Effekter

Røyke mens gravide er farlig for mange grunner. Sigaretter inneholder mer enn 2500 kjemikalier, og når en gravid kvinne tar i disse kjemikaliene, så gjør hennes ufødte barn. Den farligste kjemiske for det ufødte barnet er gift karbonmonoksid, som er i alle sigaretter.
Gravide kvinner som røyker er mer sannsynlig å ha en graviditet utenfor livmoren. Svangerskap utenfor livmoren oppstår når et foster begynner å utvikle seg i et område med en kvinnes reproduktive system (som egglederne) i tillegg til livmor. Ektopisk graviditet, hvis ikke fanget fort nok, kan være dødelig for både mor og barn.
Røyking kan føre til langsom vekst av fosteret og nesten dobler risikoen for en baby å ha en lav fødselsvekt. Om lag 12 prosent av alle babyer født til kvinner røykere har en lav fødselsvekt. Lav fødselsvekt kan føre til mange tidlige og varige helseproblemer i en baby som astma, cerebral parese og mental retardasjon.
Kvinner som røyker mens de er gravide kjøre en mye høyere risiko enn ikke-røykere av miscarrying eller å ha en baby som er dødfødt.

Time Frame

Som med alle avhengighet, å slutte å røyke er en vanskelig oppgave. Som sådan, potensielle mødre bør begynne å prøve å bryte sin avhengighet godt før de blir gravide.
Røykeslutt er stressende. Selv om du ikke har vært å røyke for en lang tid, slutte å røyke legger stor vekt på både kropp og sinn. Kopling dette med fysisk og følelsesmessig stress av en graviditet bare forbindelser problemet.
For de fleste røykere tar det mer enn én prøve å slutte. Studier har vist at mer enn halvparten av røykerne tilbakefall innen det første året etter røykeslutt. Røyking er en vanskelig vane å bryte, og mange faller av lasset deres første forsøk.

De fleste kvinner vet ikke at de er gravide før minst to uker etter unnfangelsen. Du kan planlegge på å slutte å røyke i det øyeblikk du finner ut at du er gravid, men realiteten er at du vil bli gravid i minst et par uker før du vet sikkert at du er. Innen den tid, uopprettelig skade kan ha allerede blitt gjort.
Den mest kritiske tid for utvikling for en baby er i løpet av de første 8 uker. Dette er når barnets vitale organer begynner å utvikle seg. Det er også når helse vedtak av moren, som for eksempel røyking, kan forårsake mest skade.

Betraktninger

Mødre som klarer å slutte å røyke etter en graviditet kommer til termin rådes til å forbli røykere av flere grunner:

Små babyer som er utsatt for passiv røyking fra tidspunktet for fødselen kjøre en mye høyere risiko for krybbedød, eller krybbedød. Passiv røyking øker risikoen for en nyfødt å utvikle en luftveissykdom.
* Ammende mødre som fortsatt røyker kan passere skadelige kjemikalier til sine barn selv om morsmelk. I hovedsak er at barnet blir forgiftet hver gang det breastfeeds.

Forebygging / løsning

Hvis du har planer om å ha en baby, og du er en røyker, bør du tillate deg selv i minst 6 måneder for å slutte før du selv prøve å bli gravid. Dette gir deg god tid til å rådføre seg med legen din om stop-smoking hjelpemidler samt tid til å slutte igjen bør du tilbakefall. De med begrensede ressurser bør nå ut til ideelle organisasjoner som kan bistå i å finne rimelige løsninger for å bidra til å bryte nikotinavhengighet.

Aromaterapi for å slutte å røyke

Røykeslutt er en av de vanskeligste tingene å gjøre. Aromaterapi og eteriske oljer kan endre stemninger, imidlertid, og gi en positiv innflytelse når du prøver å slutte å røyke. Det er aromaterapi kombinasjoner som kan indusere en følelse av ro, og bidra til å avlaste noen av effektene av nikotinavhengighet. Når neste craving for en sigarett treff, kan du prøve følgende essensielle olje oppskrifter.

Redusere effekten av nikotin

For å redusere effekten av nikotin, kan du prøve å blande essensielle oljer av lavendel, merian, palmarosa, røkelse, sedertre, vetiver og geranium. Satt 10 dråper av hver eterisk olje i en lik del av jojobaolje. Dette kan bli spredt gjennom et hjem ved hjelp av en ulmende gryte, eller sette noe av denne blandingen på et lommetørkle, og inhalerer duften når en sigarett craving streik.

Andre alternativer

Hold individuelle essensielle oljer som peppermynte, kanel eller muskat hendig i små flasker rundt ditt hjem og kontor, og inhalerer aromaer når du er fristet til å lyse opp.

Furu eterisk olje blandet med timian og ylang-ylang essensielle oljer kan også dempe suget. Bland 10 dråper av hver av disse oljer med en bærerolje slik som jojobaolje, og inhalerer dypt.

Sort Pepper

Et annet aromaterapi alternativ for røykeslutt er svart pepper olje. Dette er et enkelt notat olje, og det er ganske sterk. Prøv noen dråper på en vev eller bomullsdott, og inhalerer etter behov.

Avslappende Blend

En avslappende blanding av essensielle oljer vil lette stress med å slutte å røyke for folk flest. Kombiner fem dråper rosmarin, fem dråper sitron, tre dråper peppermynte, tre dråper ylang-ylang og en dråpe av kamfer. Diffuse disse oljene i en ulmende gryte.

Utforsk

Prøv å veksle disse oljeblandinger fra dag til dag. Noen essensielle oljer trolig vil fungere bedre for deg enn andre. Eksperiment for å finne den beste blandingen for dine behov.

Røkelse og epileptiske anfall

Røkelse og epileptiske anfall


Epilepsi er en relativt vanlig nevrologisk problem blant folk i alle aldre, og også i mottakelige dyr og kjæledyr. Epilepsi er mer sannsynlig blant unge barn og unge, eller for personer som har opplevd hodeskade. Selv om individuelle opplevelser av epilepsi varierer sterkt, noen mennesker med epilepsi finne sine anfall kan utløses av røkelse.

Epilepsi Bakgrunn

Selv om en hvilken som helst person kan ha en anfall eller beslag (også kjent som passer), vil et mønster av tilbakevendende anfall føre til en diagnose av epilepsi. Et anfall skjer når det er en plutselig storm av ekstra elektriske aktiviteten i en persons hjerne. Det finnes mange forskjellige typer epileptiske anfall, noe som inkluderer et tap av bevissthet.

Røkelse som potensielle Seizure Trigger

Ulike dufter, parfyme, kjemikalier og oljer har potensial til å utløse et anfall i en mottakelig individ. Røkelse kan endre en persons absorpsjon av oksygen, og en redusert strøm av oksygen til hjernen kan forårsake en anfall. Alternativt til visse kjemikalier i røkelse selv kan virker direkte på hjernen forårsake epileptiske symptomer.

Forholdsregler

Brenne røkelse i en uventilerte eller dårlig ventilert område er mer farlig for alle med en tendens mot duft-utløst anfall. Sørg for god ventilasjon når du brenner røkelse, og være klar over eventuelle familiemedlemmer, besøkende, venner eller kjæledyr med kjent epilepsi, slik at du kan sikre røkelsen ikke forårsaker et anfall.

Røkelse Varianter mest sannsynlig til å føre til beslag

Spesielle dufter er ansett som mer tilbøyelige til å fremkalle anfall for enkelte personer med epilepsi. Disse inkluderer rosmarin, salvie, isop, fennikel og malurt. Med unntak av malurt, de elementene som er nevnt ovenfor er sikker i mat - de bare er potensielt farlig, med hensyn til anfall, i form av en aromatisk olje eller parfyme.

Hvis et anfall oppstår

Hvis en person begynner å få et epileptisk anfall, det er skritt du kan ta for å minimere risikoen for skader. Snus ut og fjern røkelse pinne fra rommet. Plasser tepper eller klær mykt rundt personen, inkludert under hodet hvis mulig. Snakk beroligende til den personen, og holde dem borte fra fysiske farer som tunge møbler, ild, vann og hvor som helst person kan falle. Ring en ambulanse for en første anfall, eller hvis noen anfall varer mer enn fem minutter før bevisstheten er gjenvunnet.

Når bør barn få sin første synsundersøkelse?

Ifølge Forhindre blindhet America (PBL), landets ledende organisasjon frivillig øye helse og sikkerhet, synsproblemer påvirker en i 20 preschoolers og en av fire barn i skolealder; udiagnostisert, kan de føre til lærevansker samt permanent tap av syn. Både PBA og American Academy of Pediatrics (AAP) anbefaler at visjon eksamener begynne med 3 eller 4 år; imidlertid spesifikke problemer garanterer omfattende eksamener i alle aldre.

Tidligste synsundersøkelser

Fordi mange øyesykdommer presentere seg ved fødselen og i en babyens første månedene av livet, anbefaler AAP at barneleger undersøke sine pasienters øyne ved fødselen og ved alle påfølgende brønn besøk. Mens ikke å teste spesifikke visjon skarphet, disse rutinemessige undersøkelser lete etter mulige lidelser eller sykdommer i øynene.

Felles øye problemer

Blokkerte tårekanalene er vanlig hos nyfødte og spedbarn; symptomer inkluderer overdreven rive i ett eller begge øyne. Barneleger vil undersøke øynene for å utelukke infeksjon og råder foreldre på behandling.

Skjeling er en tilstand der forblir et spedbarn øyne midlertidig eller stadig krysset eller feiljustert etter to til tre måneders alder. En pediatrisk øyelege kan bekrefte mistenkt diagnose av skjeling og sette en behandlingsplan --- vanligvis involverer korrigerende briller, øyedråper, eller kirurgi.

Øyelokk Disorders

Øyelokk lidelser kan påvirke utviklingen av visjon og bør undersøkes av medisinsk fagpersonell.

Ptose, en hengende øyelokk, kan helt eller delvis blokkere øyet, truende visjon; kirurgi anbefales når visjon er i fare.

Øyelokk svulster på øvre øyelokk, som regel til stede ved eller kort tid etter fødselen, kan forårsake glaukom. Pediatric øyeleger vil undersøke disse med jevne mellomrom for å sørge for at synsproblemer ikke oppstår.

Sjeldne, men alvorlige øyeproblemer

Prematuritetsretinopati, eller ROP, hvor netthinnens blodkar utvikle unormalt, truer spesielt premature barn; hvis den ikke behandles riktig, kan det føre til blindhet. Neonatologists rutinemessig sjekk premature barn for denne tilstanden ved fødselen.

Katarakt, mens sjeldne hos spedbarn og små barn, er en ledende årsak til redusert syn og blindhet. Spedbarn født med grå stær --- tydelig av en hvit refleksjon i sentrum av eleven --- vanligvis har den berørte objektivet kirurgisk fjernet innen sin første levemåned og er utstyrt med korrigerende linser eller briller; rehabilitering av det berørte øyet varer til spedbarnets øyne modne --- på 9 eller eldre alder.

Felles visjon problemer

Nærsynthet --- vanskeligheter med å se fjerne objekter --- er den vanligste syns problem hos små barn, ifølge AAP. Det er behandlet med korrigerende linser --- briller i den unge, med mulighet for kontaktlinser i de 11 eller eldre.

Langsynthet --- vanskeligheter med å se på nært hold objekter --- er vanlig hos nyfødte og små barn og vanligvis vinner av seg selv. Hvis det vedvarer, kan det bli tydelig når et barn begynner å lese og lider av belastningen på øynene eller mild hodepine. Det er behandlet med korrigerende linser.

Astigmatisme, en ujevn krumning av hornhinnen eller linsen, kan forårsake tåkesyn --- både fjern og nær --- og er behandlet med korrigerende linser.

Amblyopi, også kjent som lat øye, utvikler seg når et barn favoriserer en sterk øye over en svakere eller skadet øyet. Hvis ikke korrigert av den tiden barnet er seks år gammel, ifølge AAP, kan synet bli tapt for alltid i den svakere (ubrukt) øyet. Behandlingen innebærer å bruke øyet plaster og / eller uskarphet øyedråper i den sterke øyet for å tvinge frem bruk av svakere.

Hvordan slutte å røyke sigaretter / sigarer

Hvordan slutte å røyke sigaretter / sigarer


Fritt fører til sykdommer slik som kreft og hjertesykdom. Sigarettrøyking relaterte dødsfall står for en av fem dødsfall årlig blant amerikanerne, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Mens mange sigar røykere ikke inhalerer røyken, inneholder sigarer like mange giftige kjemikalier som sigaretter inneholder. Ifølge National Cancer Institute, kan en premie sigar inneholde så mye tobakk som en pakke sigaretter. Til tross for de syke effektene av røyking, prøver å slutte og bor tobakksfritt forblir vanskelig på grunn av tobakksavhengighet.

Hvordan slutte å røyke sigaretter / sigarer

•  Lag en avslutt-smoking plan. Din plan bør inneholde utarbeide et støttesystem som venner og familie. Opprett en journal og skrive ned de triggere som gjør at du ønsker å røyke, som kan inkludere alkoholforbruk eller stress. Skriv ned grunnene du vil slutte.

Sett en dato i kalenderen for å slutte å røyke og holde seg til den datoen. Planlegg en dato tett på din kalender, i stedet for lengre unna. Vente til siste dag i måneden kan gjøre du ombestemmer deg om å slutte.

distrahere deg fra å røyke og atferd som vanligvis går med den. Endre rutine kan hjelpe distrahere deg fra trangen til å røyke. Gå en tur eller trener kan være et sunnere alternativ.

Prøv nikotinerstatnings medisiner, som inkluderer nikotintyggegummi, nikotin pastiller eller nikotinplaster. Hvis over-the-counter metoder ikke fungerer, ta kontakt med legen din om reseptbelagte medisiner, for eksempel bupropion eller vareniklin.

Fjern eventuelle gjenværende sigaretter eller sigarer i ditt hjem. Bli kvitt askebegre. Forlate tyggegummi eller hard candy rundt huset for å erstatte de cravings.

Koble med en mental helse profesjonell hvis du føler andre alternativer har mislyktes. Ringe en støttetelefon for å komme deg gjennom en craving.

Hint

  • Abstinenssymptomer kan vare noen uker. Husk at symptomene er bare midlertidig.
  • Unngå venner eller familie som røyker rundt deg.
  • Unngå røyking på dagen at du avslutter.
  • Ikke gi inn dine krav. Dette vil tillate deg å begrunne hvorfor du tror du bør røyke.
  • Unngå kaffe og alkohol når slutte å røyke.

Hvordan forberede en Preschooler for en synsundersøkelse

Beskytte et barns visjon bør være en topp prioritet for foreldre. Regelmessige faglige synsundersøkelser bør begynne så tidlig som seks måneder med sin første omfattende eksamen med minst en alder av 3 1/2 år. Noen ganger barn er engstelig eller bekymret før deres første øye eksamen, fordi deres erfaring med leger kan ha vært forbundet med sykdom eller smerte. Som forelder, kan du bidra til å lindre deres frykt og angst ved å forberede dem på forhånd for prosedyrene.

Hvordan forberede en Preschooler for en synsundersøkelse

•  Forklar hva som vil skje i løpet av besøket. Forsikre barnet om at øyelegen ikke vil være å gi skudd eller utføre smertefulle prosedyrer, men vil bare bli undersøke øynene for å se om det er noen problemer med hvordan han ser. Barnet bør vite at øyet er det legen som foreskriver glass hvis det er behov.

Forbered ham for administrasjonen av øyedråper med å forklare nøyaktig hva som vil skje når dråpene blir satt inn i øynene hans. Beskrive hvordan det kan føles og forklare at det kan svi litt i starten, men at det ikke vil virkelig vondt i mer enn noen få sekunder. En god idé kan være å øve med en flaske med kunstige tårer bare for å vise at det ikke gjør vondt.

Forklar hvor viktig det er å sitte helt stille under eksamen, mens en "eye datamaskin" sjekker øynene. Spille et spill for å se hvor fortsatt han kan sitte og deretter gi en belønning etter et minutt eller så. Fortell ham om lyset som øyelegen vil skinne i øynene under eksamen, og at det er bare en del av avgjøre om øynene er friske.

Diskuter diagram som skal brukes til å teste hvor godt han kan se små bokstaver, figurer og objekter. Forklar at legen vil stille spørsmål om hva som kan bli sett og at han skulle fortelle nøyaktig hva han ser for å hjelpe legen. Praksis med ulike former og objekter for å sørge for at barnet vet de grunnleggende og kan fortelle legen hva er sett.

Bruk kommersielt forberedt spill for å hjelpe i å forberede barnet for besøket i god tid før utnevnelsen. Du kan prøve "eye eksamen flash-kort" for å hjelpe med å forklare barnet hva du kan forvente på øyet legekontor. Disse flash-kort er vanligvis tilgjengelig på pedagogiske forsyne butikker eller på nettet. Du bør kanskje vurdere lovende en liten belønning hvis besøket går bra. Dette bør bidra til å gjøre en positiv sammenheng med besøket.

Hint

  • Gjør hjemmeleksen din på forhånd ved å velge en øyelege som fungerer godt med barn.
  • Ikke planlegge en avtale for en førskole barn av gangen som kan forstyrre lur tid.

Virkningene av CT-undersøkelse på barn

Virkningene av CT-undersøkelse på barn


For en aktiv barn, kutt, blåmerker og enda beinbrudd er en normal del av barndommen. Men, når et barn opplever en mer alvorlig skade eller tilstand, kan en lege bestille en CT scan som en del av den diagnostiske prosessen. Er det gyldige grunner for foreldre å være bekymret for de helsemessige effektene av CT-skanninger utført på barn?

Strålingseksponering

CT-skanning (også kjent som CAT skanner) lage 3-dimensjonale bilder ved hjelp av ioniserende stråling. På en daglig basis, er den gjennomsnittlige personen utsettes for naturlig forekommende stråling. Imidlertid er mengden av stråling som brukes i et CT-scan betydelig mer enn andre diagnostiske tester. Ifølge Alliance for strålingssikkerhet i Pediatric Imaging, en CT scan av hodet utsetter et barn til mengden av stråling hun naturlig ville oppleve under lag åtte måneder. En abdominal CT scan utsetter et barn til mengden av stråling hun naturlig ville oppleve under ca 20 måneder. På den annen side, en doser røntgenbilde av brystet til et barn med mengden av stråling hun ville naturligvis oppleve i omtrent en dag. Ifølge US Environmental Protection Agency, ioniserende stråling er en potent kreftfremkallende, noe som betyr at det fører til kreft.

Stråling Følsomhet

The Radiological Society of North America sier at barn er mer følsomme for stråling enn voksne. Denne følsomheten er et resultat av den raske celledeling som oppstår i et voksende barn. Spesielt barneskjoldbruskkjertelen, benmarg og gonadene er spesielt følsomme for den kreftfremkallende effekten av stråling. En annen bekymring er kumulativ stråling. Sammenlignet med en voksen, har et barn en større lengde av tid til å akkumulere stråling i løpet av livet. Hver diagnostikk Studien bidrar til et barns kumulativ eksponering.

Umiddelbare bivirkninger

I tillegg til de mulige langsiktige helseeffekter av CT-skanning, er det umiddelbare bivirkninger som bør vurderes. Dersom et kontrastmateriale blir administrert, er det liten sjanse for at et barn kan få en allergisk reaksjon. Allergiske reaksjoner kan være alvorlige; Imidlertid bør det medisinske personalet være forberedt på å håndtere dem. Foreldre bør varsle legen noen kjente allergier, siste sykdommer eller andre medisinske tilstander, da disse kan øke risikoen for en allergisk reaksjon. Hvis et barn er bedøvet eller bedøvet, presenterer dette mulige komplikasjoner som bør diskuteres med legen.

Konklusjon

God kommunikasjon er viktig for å få best mulig helsetjenester. Når en CT scan er forespurt av en lege, diskutere fordelene, risiko og alternativer med legen. Informer legen barnets fullstendig medisinsk historie, inkludert alle tidligere X-ray, CT scan, MR eller ultralyd undersøkelser. Unngå å duplisere diagnostiske tester. Ta en avgjørelse basert på om fordelene ved en CT scan oppveier den potensielle helserisikoen.

Viktigheten av synsundersøkelser for Kids

Viktigheten av synsundersøkelser for Kids


The American Optometric Association anslår at 1 barn ut av hver 10 er i faresonen udiagnostiserte øyeproblemer. Dette er fordi mange synsproblemer ikke er lett oppdaget av foreldre, helsesøstre eller til fastleger. Å diagnostisere visse øye problemer og hindre dem fra å utvikle seg til livslang synsproblemer, regelmessige og omfattende synsundersøkelser er nødvendig.

Å være Grundig

Mange foreldre tror at screening utført av barnets barnelege eller andre primære omsorg lege under en rutinemessig sjekk opp er tilstrekkelig til å utelukke alle vesentlige synsforstyrrelser. Imidlertid er disse screenings begrenset i omfang og er ikke ment å erstatte en omfattende synsundersøkelse. En omfattende øye eksamen er gjort av en øyelege, som er en øyelege opplært til å ta vare på øyesykdommer og å utføre kirurgi, eller en optiker, som er en øyelege opplært til å foreskrive kontaktlinser og briller, og å forvalte ikke-kirurgiske tilfeller. Disse medisinske fagfolk bruke spesialisert utstyr utviklet for å oppdage øyeproblemer som kan eller ikke kan ha merkbare symptomer.

Early Detection

Uten tidlig intervensjon, kan et barn med en ubehandlet øye problem lider av livslang tap av syn. Synet utvikler seg raskt i ung alder, noe som gjør et barns syn mer følsomme for forstyrrelser enn en voksen. Noen synsproblemer, for eksempel amblyopi eller lat øye, og skjeling, eller krysset øyne, reagerer positivt på behandlingen hos små barn, mens botemidler for voksne pasienter er mindre vanlig.

Akademisk suksess

God visjon er avgjørende for fremgang i utdanningen i voksende barn. Et barn som er i stand til å se skrive ut eller vise en tavle kan bli frustrert, fører til dårlige akademiske prestasjoner. Barn kan være uvitende om det faktum at de opplever unormalt syn, og uten en omfattende synsundersøkelse mange synsproblemer kan gå udiagnostisert. Enda verre, kan en syns problem bli feildiagnostisert som en lærende lidelse som dysleksi eller ADHD.

Betraktninger

Fremme riktig øye helse kan føre til et liv med sterk, sunn visjon. The American Optometric Association anbefaler at et barns første øye eksamen foregår ved 6 måneders alder, med regelmessige undersøkelser forekommende i en alder av tre, før vi går i første klasse, og deretter hvert annet år til fylte 18. Enkelte offentlige helseprogrammer som InfantSEE gi gratis synsundersøkelser for barn yngre enn 1. Kostnadene ved å stille behandling for langvarige øye og synsforstyrrelser kan være betydelig høyere enn kostnadene ved å oppdage og behandle synsproblemer tidlig i livet.

Ned i vekt når du slutter å røyke

Stoppe å røyke for godt er en stor prestasjon. Det tar utrolig selvdisiplin og viljestyrke. En av downfalls av å slutte å røyke er vektøkning som vanligvis følger. Frykt ikke. Det er mulig å faktisk gå ned i vekt når du slutter å røyke.
Vektøkning etter røykeslutt sigaretter skyldes i hovedsak det faktum at nikotin er en appetitt suppressant. Når du ganske røyking, mange folk begynner å spise mer. Også sigaretter øker stoffskiftet litt, og de brenner ca 150-250 kalorier per dag avhengig av den enkelte røyker.
Alle av årsakene til vektøkning når slutte å røyke kan nullified av en liten know-how og samme type selvdisiplin og viljestyrke som fører deg til å slutte å røyke i første omgang.

Ned i vekt når du slutter å røyke

•  Finn ut hvor mye kalorier du trenger å spise i løpet av dagen. Dette kan gjøres ved å bestemme din Basal Metabolic Rate (BMR). Din BMR vil fortelle deg hvor mange kalorier kroppen din forbrenner på en gjennomsnittlig dag.

Tell kalorier på en daglig basis. Du trenger en bærbar PC for å holde tritt med maten du spiser i løpet av dagen og en kalkulator for å legge opp de forskjellige typer kalorier du tar inn. Dette kan virke kjedelig, men det vil hjelpe, og som du blir vant til å gjøre det , vil du finne at det blir mye enklere å gjøre.

Trening er like viktig som næring når det gjelder å miste vekt når du slutter å røyke. Øvelsen vil øke stoffskiftet og tillater deg å spise litt mer mat, mens på samme tid brenner kalorier. Enhver type trening vil være bra for deg og bidra til å holde pounds off, selv om vekttrening i forbindelse med kardiovaskulær trening er den mest effektive.

Drikk rikelig med vann hele dagen. Vann har flere viktige funksjoner når det gjelder å hjelpe deg å miste vekt. Vann er en appetitt suppressant, som kan være den viktigste i denne diskusjonen. Også inntak av vann faktisk hindrer kroppen i å holde på vann. Du bør drikke 6 til 8 glass vann per dag. Brillene bør inneholde minst åtte gram vann.

Prøv å unngå alkohol så mye som mulig. Du trenger ikke å helt gi opp alkohol, men du bør prøve å kutte ned. Alkohol inneholder en stor mengde kalorier, og de er faktisk ubrukelig kalorier. Også drikker for mye alkohol kan føre til et tilbakefall fordi det er en sterk sammenheng for de fleste mellom alkohol og røyking.

Unn deg selv hver gang en stund til en slem matbit eller et stort måltid som kanskje ikke passer inn i din diett planer. Dietter fungerer ikke hvis du ikke kan holde seg til dem. Behandle deg selv til tider vil ikke blåse opp midjen din, men det vil holde deg glad og bidra til å holde deg å spise sunnere.

Hint

  • Space ut dine glass vann så jevnt som mulig utover dagen. Spis frokost så raskt som mulig når du våkner. Frokost setter fart på stoffskiftet og bidrar til å holde det gående hele dagen. Du kan finne kaloriinnholdet i de fleste matvarer på nettet hvis de er ikke inneholder FDA ernæringsmessige etikettene på dem. Også de fleste restaurantene har nå den ernæringsmessige informasjon om sine matvarer tilgjengelige enten på nettet eller som en brosjyre på restauranten.
  • Unngå å spise rett før du går til sengs. Stoffskiftet er tregere når du sover, og du trenger tid for kroppen å begynne å brenne noen av kalorier før du går i dvale.

Kan jeg miste vekt og slutte å røyke på samme tid?

Å gjøre endringer i livsstil kan være vanskelig, men noen ganger er det faktisk lettere å gjøre to endringer på en gang, spesielt hvis disse endringene er relatert. De hensyn som gis her er for sikker, effektiv vekttap og røykeslutt på samme tid, men det er alltid anbefalt at du diskutere eventuelle vekttap planer eller vesentlige endringer i livsstil som å slutte å røyke med din lege før han gikk i dem.

Substitusjon

Ofte folk vil opp i vekt når de slutter å røyke fordi de erstatte noe for en sigarett, som sukkertøy, prepackaged snack mat eller annen fet mat som er rask og praktisk. Hvis du befinner deg som ønsker en sigarett, i stedet for å nå for en candy bar eller pose chips velge frukt, grønnsaker eller andre lav-fett snacks som pretzels, fettfattig yoghurt eller ost kuber, eller nøtter.

Alternativt, unngå å spise helt på disse tider og nippe til et glass vann, tygge et stykke sukkerfri tyggegummi, ta en rask spasertur eller strekke seg, eller gjøre noe for å distrahere deg selv. I tillegg bør du ha et støttenettverk i stedet for folk du kan ringe når du får en veldig sterk trang til å hjelpe snakke deg gjennom det og glemme ønsker en sigarett.

Kutte kalorier

Folk som røyker spise mer kalorier, men på grunn av effektene av røyking på metabolisme, de er faktisk mer sannsynlig å miste vekt. Røykeslutt kan reversere disse metabolske effekter, men for å unngå vektøkning eller for å gå ned i vekt, vil du nødvendigvis nødt til å redusere kaloriinntaket. Du bør være forbruker færre kalorier enn du forbrenner for å gå ned i vekt effektivt, men vær oppmerksom på at for at dette skal også være en trygg prosess bør du bare være å miste ca 5 kg. annenhver uke. Avhengig av din nåværende helsetilstand og noen helserisiko du måtte ha, er det best å ta kontakt med din lege eller en registrert kostholdsekspert for å lage en diett og måltid plan som vil tillate deg å kutte kalorier trygt og effektivt mens du lager sunnere matvalg.

Trening

Regelmessig mosjon er en integrert del av god helse, og er også viktig å vekttap. Å velge å gjøre noe fysisk, selv om det er bare å stå opp på skrivebordet og strekke eller vandre rundt på kontoret for et par minutter, kan også hjelpe deg å overvinne cravings å røyke. Men fordi røykernes lunger har redusert kapasitet og deres hjerte-systemer er ofte svekket, er det viktig at du begynne langsomt med lav intensitet aerobic øvelser (dvs. turgåing, vann aerobic) og jobbe deg opp til moderat intensitet aerobic øvelser (dvs. jogging / løping, basketball, etc.) som er anbefalt for god helse.

Den beste måten å etablere og opprettholde et vanlig fitness rutine som vil hjelpe deg til å oppnå god helse mens miste vekt og slutte å røyke er å engasjere tjenestene til en personlig trener eller fysioterapeut, eller i det minste diskutere dine planer med legen din og få profesjonell innspill. Fordi du prøver å gjøre så mange ting på en gang, er det viktig at du tar vare på kroppen din som en helhet og unngå å fokusere på én ting som vekttap til skade for din generelle helse.

Support

Noen større livsstilsendring som å miste vekt eller slutte å røyke krever støtte fra andre mennesker. Selv om du føler flau eller klosset først, la familie, venner og til og med betrodde medarbeidere vite om hva du prøver å gjøre. Ikke bare vil dette bidra til å holde deg ansvarlig for andre, men det vil også hjelpe dem til å hjelpe deg. For eksempel, hvis du og en kollega normalt ta sigarett pauser sammen, slik at personen vet at du prøver å slutte kan bety at han ikke friste deg ved å be deg gå på en pause og kan til og med inspirere ham til å slutte seg . Fortelle venner at du prøver å gå ned i vekt kan hjelpe deg til å velge et sunnere sted å spise neste gang du har lunsj sammen siden de sannsynligvis vil minne deg eller spørre deg om det.

Men noen ganger de som er nærmest oss rett og slett ikke forstår når vi prøver å gjøre livsstilsendringer (spesielt når de velger å fortsette i usunne mønstre). Selv om du har støtte fra familie og venner, vurdere å bli en sluttet fritt støttegruppen og / eller et vekttap støtte gruppen. Det er enda online støttegrupper for begge disse problemene, hvis du ikke får tilgang til disse ressursene der du bor.

Hvorfor du legge på seg når du slutter å røyke

Røykeslutt er et sunt valg, og dens fordeler langt overgår eventuelle ugunstige endringer som kan være symptomatisk for første nikotin tilbaketrekning. Vekt svingninger som følge av røykeslutt er kroppens måte å returnere til normal funksjon metabolisme. Utvikling av en daglig øvelse diett og næringsrik diett vil bistå i å opprettholde vekt og generell velvære.

Betydning

Røyking øker metabolismen på grunn av nikotininnholdet i tobakk. Nikotin er et sentralstimulerende får hjertet til å banke fortere enn normalt, og øke hastigheten som kalorier blir brent. Røykeslutt resulterer i metabolismen returnerer til sitt normale nivå, noe som betyr mindre stress er plassert på hjertet. Uten trening, kan vektøkning forekomme, som færre kalorier blir brent på en lavere hastighet.

Effekter

Nikotin sender følelse av eufori og ro gjennom hele nervesystemet som det stimulerer produksjonen av de kjemiske dopamin. Emosjonell og fysisk avhengighet til sigaretter er delvis på grunn av kroppens ønske om å få avslappende opplevelser som tilbys av høyere nivåer av dopamin. Som nikotinnivåer, og følgelig dopaminproduksjon, reduseres under røykeavvenning, kan følelser av rastløshet, angst og depresjon overflaten, noe som resulterer i økt ønske å kompensere.

Røyking er ofte erstattet av trøstespising. Tilfredsstillelse fra impulsive mat avhengighet øker nivåene av dopamin i kroppen, replikerende effekten av røyking av en sigarett. Dette kan føre til høyere kaloriinntak, usunn inntak av søtsaker og snacks, og rask vektøkning hvis ikke gjenkjent og kontrollert. Tar vitamin B-komplekset er en måte å bidra til å gjenopprette ro og sunn metabolsk funksjon og å bistå i å dempe cravings og angst.

Advarsler

Røyking undertrykker appetitten, samtidig redusere sansene av lukt og smak. Denne bivirkningen er reversert når slutte vane, som fører til økte krav og sensoriske vedlegg til mat. Røykere er i fare for å bli tvangs eaters, ved hjelp av krav til mat å oppveie muntlige fikseringer og stress forbundet med nikotin tilbaketrekning.

Forebygging / løsning

Daglig mosjon, kosttilskudd, og sunne matvaner vil bidra til å øke stoffskiftet og føre til vekttap.
Fritt fører også til vitaminmangel, som cellene er ødelagt ved oksidasjon forårsaket av røyk innånding. Gi kroppen med restorative antioksidanter, fiber, proteiner og mineraler, kan øke stoffskiftet, støtter fordøyelsen helse, redusere uttak tretthet, og dempe suget etter mat og nikotin. Positive endringer fører til bedre total kropps fungerer slik at optimal helse og vekt kan oppnås naturlig.

Betraktninger

Opprettholde og å miste vekt gjennom en sunn livsstil er å foretrekke å gjøre det gjennom røyking. Vekt er mer håndterlig enn de mer alvorlige bivirkninger av å røyke som; kreft, luftveissykdommer, og hjerte-og karsykdommer. Mens foreløpige røyke abstinenssymptomer av vektøkning kan føre til ugunstige endringer i utseende, vil kroppen omstille og svare på fitness og en nærende kosthold, påskynde metabolismen og åpner for sunn, gunstig vekttap.

Hvordan slutte å røyke uten vektøkning

Hvordan slutte å røyke uten vektøkning


Når de fleste røykere vurdere å slutte å røyke, de ofte bekymre vektøkning. Den gjennomsnittlige quitter kan få noen pounds, men hvis du er forberedt, kan du være i stand til å unngå å få noen vekt i det hele tatt. Det er sant at røyking forbrenner kalorier, men du kan brenne samme mengde kalorier i løpet av dagen ved å erstatte røyke med en sunnere aktivitet. Lungene, arterier og hjertet vil sette pris på det, så jo før du sparke en vane, jo bedre. Frykt ikke en overdreven vektøkning; Med gode forberedelser og engasjement, vil du forbedre din helse og slutte å røyke.

Hvordan slutte å røyke uten vektøkning

•  Forbered deg før du avslutter. Plukk opp noen sunne snacks fra supermarkedet som frukt, kuttet opp grønnsaker og nøtter. Prøv å unngå å kjøpe godteri, chips eller informasjonskapsler. Du kan føle behov for å knaske i stedet for å ta en røyk pause, så gå for de sunne munchies. Sukkerfri tyggegummi kan også være nyttig.

Drikk mye vann. Vann hjelper kroppen din til å føle deg mett, og du vil være mindre sannsynlig å plukke på godteri parabolen eller ta en pose chips hvis du føler deg full. Bærer en flaske vann med deg vil også gi deg noe å holde på i stedet for en sigarett.

Begynne å gjøre en fysisk aktivitet før du avslutter, som å gå eller sykle. Hvis du begynner med å tidvis erstatte din etter middagen sigarett med en etter-middag spasertur rundt i nabolaget, vil du ikke bare erstatte behovet for en sigarett, men du vil også unngå vektøkning ved å brenne kalorier mens du går.

Ikke gå tilbake til å røyke hvis du legger merke til en liten vektøkning. De fleste vil bare få noen pounds i begynnelsen, og vektøkning vil opphøre etter gang. Bli mer aktiv hvis du oppdager noen ekstra pounds snikende opp på deg. Ta lengre turer, spise mindre porsjoner, spise sunn mat, og, om nødvendig, prøv en nikotintyggegummi eller plaster.

Hvorfor er å slutte å røyke Viktig for hjertesykdommer?

Avhengighet

Sigaretter blir avhengighetsdannende fordi de inneholder stoffet nikotin. Studier har vist at røykere blir fysisk og psykisk avhengig av nikotin, ifølge American Cancer Society. Nikotin har en effekt på mange deler av kroppen, inkludert hjerte og blodkar, hormoner, metabolisme og hjerne. Abstinens effektene av nikotin er ofte grunner for røykere å gi opp å prøve å slutte. Noen symptomer er hodepine, angst, svimmelhet og depresjon.

Sykdommer

Sigarettrøyking er regnet som den mest forebygges årsak til for tidlig død i USA, ifølge American Heart Association, og drepte 440 000 mennesker per år. Sigarett røykere er ikke bare på økt risiko for å utvikle lungekreft. Sigarettrøyking kan også føre til andre kroniske helseproblemer, inkludert fatty buildup i arteriene (aterosklerose) og lungelidelser (kronisk obstruktiv lungesykdom).

Hjerteproblemer

Røyking øker risikoen for hjerte-og karsykdommer, selv når det ikke er andre medvirkende faktorer som fedme, inaktivitet eller høyt blodtrykk. På sin egen, røyking øker blodtrykket, reduserer arbeidstoleranse og øker faren for blodpropp, i henhold til American Heart Association. Røyking reduserer også det gode HDL-kolesterolet. Ifølge American Cancer Society, røykere er dobbelt så stor sjanse for å dø av hjerteinfarkt enn ikke-røykere.

Kvinner som tar hormonell prevensjon og som røyker har en betydelig økt risiko for hjerteinfarkt og hjerneslag.

Noen med høyt blodtrykk, høyt kolesterol og tilstoppede arterier er i alvorlig fare for hjerte-og karsykdommer, inkludert hjerteinfarkt og jevne tak. (Strokes er i hovedsak hjerteinfarkt til hjernen, blodstrøm er blokkert).

Når du slutte å røyke, forbedringer i ditt hjerte helse er umiddelbar:
Tjue minutter etter røykeslutt, hjertefrekvensen og blodtrykket faller, ifølge artikkelen, "Effekt av røyking på arteriell stivhet og Pulstrykk Amplification."
To til tre måneder etter røykeslutt, forbedrer blodsirkulasjonen, ifølge US Surgeon General rapport.
Ett år etter røykeslutt, den overskytende risiko for koronar hjertesykdom er halvparten av en røyker, og 15 år etter røykeslutt, er at av en ikke-røykers risikoen for koronar hjertesykdom, sier rapporten.