Digidexo.com

forstørret skjoldbruskkjertel

Hva skjer med forstørret skjoldbrusk?

The Thyroid

Skjoldbruskkjertelen regulerer, gjør og lagrer hormoner som bidrar til å opprettholde hjertefrekvens, blodtrykk, temperatur og metabolisme. Hormonene produseres er avgjørende for menneskers helse som de hjelper cellefunksjon. Skjoldbruskkjertelen er i nedre del av halsen under adamseplet. En lege kan ha du svelger vann for å avgjøre om skjoldbruskkjertelen er forstørret. Hvis legen mener skjoldbruskkjertelen er forstørret, vil en ultralyd og laboratoriearbeid trolig bli pålagt å bestemme dens størrelse og den mulige årsaken til utvidelsen.

Årsaker til en forstørret skjoldbrusk

Flertallet av thyroids som er forstørret er godartet, men det er viktig for legen din for å finne årsaken. Det finnes en rekke mulige årsaker, inkludert godartet skjoldbrusk sykdom, jod mangel eller en overaktiv skjoldbruskkjertel.
En forstørret skjoldbruskkjertelen kan oppstå fordi kjertelen prøver å opprettholde hormonproduksjonen på normale nivåer. Noen ganger kan dette føre til betennelse eller Hashimotos tyreoiditt. Knuter eller skjoldbruskkjertelkreft kan noen ganger føre til en forstørret skjoldbruskkjertel. Imidlertid er en forstørret thyroid ikke alltid er knyttet til slike symptomer, og kan være forårsaket av en viral sykdom.

Symptomer og diagnostiske tester for en forstørret skjoldbrusk

Hvis du har en forstørret skjoldbruskkjertel, kanskje du har slike symptomer som pustevansker, smerter i nakke, stemmeforandringer eller svelgeproblemer. Hvis skjoldbruskkjertelen blir synlig større, er det viktig å kontakte legen din for videre testing og behandling. En svært stor skjoldbruskkjertelen, også kalt en struma, noen ganger komprimerer luftveiene. Diagnostiske tester som røntgen, MR eller CT scan og ultralydundersøkelser kan gjennomføres for å finne det beste løpet av behandlingen. For et stort struma, kan det bli foreslått at du gjennomgår radioaktivt jod behandling for å redusere størrelsen på struma. Behandlingen som vil bli anbefalt er relatert til hvorfor skjoldbruskkjertelen er forstørret.

Hva skal jeg gjøre med en forstørret skjoldbrusk

En forstørret skjoldbruskkjertel er også kjent som en struma. En struma er ikke ondartet, og er ikke en reaksjon på en økt produksjon av hormoner i skjoldbruskkjertelen (endocrineweb.com), som andre manglene er. Struma er en synlig forstørrelse av skjoldbruskkjertelen, og hvis den ikke behandles, vil fortsette å vokse, uavhengig av om man lider av noen symptomer eller ikke. De er ubehagelig, men er mulig å behandle når oppdages tidlig.

Fakta

Den skjoldbrusk er en kjertel som ligger i halsen og er en del av det endokrine systemet. Den skjoldbrusk fungerer som et hormon produsenten. Noen ganger skjoldbruskkjertelen kan produsere for mange hormoner (også kjent som hypertyreose) eller ikke nok (hypotyreose), forårsaker helseproblemer. Dessuten kan utvikle seg til en skjoldbrusk struma, hvis det er en mangel på jod i dietten, eller hvis det er økt tyroid-stimulerende hormoner (TSH) blir produsert i reaksjonen til defekte hormon-syntese. De som lider av hypotyreose kan oppdage under en ultralyd at deres skjoldbruskkjertelen er litt forstørret, på grunn av hevelse. Imidlertid er en faktisk synlig forstørrelse av skjoldbruskkjertelen kjent som en struma og er ikke relatert til hypotyreose. Struma er vanlig i land der fattige dietter eksisterer med lite jod. Men dette er ikke en vanlig årsak i USA, som amerikanerne forbruker høye doser av jod, primært i pakket mat (endocrineweb.com).

En struma tar flere år å utvikle, så en person kan ha en for en stund uten å vite det (endocrineweb.com). Færre enn 10 prosent av amerikanerne som gjennomgår en skjoldbrusk biopsi vil oppdage at de har kreft. Struma er mer en plage enn de er en livstruende problem (Thyroid-Info).

Reseptbelagte legemidler

Den måten å forhindre struma er å være sikker på at det er nok jod i kostholdet. En endokrinolog vil foreskrive thyroid hormon piller til de som har små struma. Denne metoden vil stoppe struma fra å få noen større, men vil ikke krympe det ned (Thyroid-Info).

Urter

Grønn te er en urt som fungerer som en antioksidant i kroppen og kan redusere betennelse, ja, en forstørret skjoldbruskkjertel (UMMC). Bladene kan inntas i en te, eller for dem som misliker smaken, kan urten tas i kapselform funnet på en vitamin butikken.

Bladderwrack, en type tang, er en annen urt som kan bidra til å bremse veksten av struma. Imidlertid bør denne urten bare tas under oppsyn av en lege, som feil dosering kan resultere i enten hypotyreose eller hypertyreose (UMMC).

Mat valg

Ifølge University of Maryland Medical Center, er det visse matvarer som ikke reagerer godt med personer som har en skjoldbrusk tilstand og kan gjøre skjoldbrusk blusse opp, eller forstørre. Slike matvarer inneholder soya, melkeprodukter, peanøtter, pinjekjerner, brokkoli, blomkål og de med konserveringsmidler. Foods å hamstre er tang, hele korn, paprika, blåbær, tomater og squash.

Kirurgi

Når en struma når en astronomisk størrelse, er den beste metoden for å kirurgisk fjerne den (Thyroid-Info). Dette er vanligvis en siste utvei, som forstørrede thyroids vokser så sakte at de kan bli fanget og behandles tidlig. Men hvis skjoldbruskkjertelen blir fjernet kirurgisk, vil pasienten bli plassert på resept hormon erstatning medisiner for resten av hennes liv.

Årsaker og risikofaktorer for en forstørret skjoldbrusk

Årsaker og risikofaktorer på en forstørret skjoldbruskkjertel er relativt grei. De som bor i tredje verden land eller områder der jordsmonnet mangler visse elementer ofte lider av denne tilstanden. I andre tilfeller er det virkningen av legemet angripe seg selv.

Struma

En forstørret thyroid blir vanligvis referert til som en struma. Svellingen av skjoldbruskkjertelen er godt synlig på en ultralyd eller røntgen, og ofte kan vokse til en slik grad at den kan sees med det blotte øye.

Typer

Det er to typer av struma: endemiske og sporadisk. "En enkel struma kan oppstå uten kjent årsak, eller når skjoldbruskkjertelen ikke er i stand til å produsere nok thyroid hormon å dekke kroppens behov," i henhold til School of Medicine og folkehelse ved University of Wisconsin. "Skjoldbruskkjertelen gjør opp for dette ved å bli større."

Risikofaktorer

Individer foreskrevet litium noen ganger utvikle struma. Kvinner er mest sannsynlig å ha tilstanden. Andre risikogrupper omfatter de som bor i land der iodized salt er ikke utbredt, personer over 40 år og personer med en familie historie av struma.

Årsak

En jod-mangel er den ledende årsak til struma, som forklarer dens tilstedeværelse i kulturer der jodert salt er ikke tilgjengelig. I industrialiserte land, er det forstørrede thyroid oftest et resultat av en auto-immunsykdom slik som Hashimotos sykdom.

Hashimotos sykdom

Ifølge Mayo Clinic, Hashimotos sykdom, også kjent som kronisk lymfatisk thyroiditis, oppstår som immunsystemet angriper skjoldbruskkjertelen, skade celler og forstørre skjoldbruskkjertelen. Den resulterende betennelse fører ofte til en lite aktiv skjoldbruskkjertelen (hypotyreose).

Naturlige behandlinger for en forstørret skjoldbrusk

Forstørrede thyroids er forårsaket av betingelser som må behandles enkeltvis for å redusere den forstørrede kjertel. Overproduksjon av hormoner kan føre til hypertyreose, som resulterer i håravfall, vekttap, akselerert hjertefrekvens, skjelvende hender, søvnløshet og nervøsitet. Naturlige behandlinger som er nyttig for forstørrede skjoldbrusk forhold.

Grave sykdom

Graves sykdom er en autoimmun tilstand som forstørrer skjoldbruskkjertelen; dette genetisk lidelse oppstår vanligvis hos kvinner. Naturlig helhetlig rettsmidler fokusere på kroppen redusere antistoffproduksjon. Lag en sunn diett høy i immunsystemet forsterke mat som yoghurt, gurkemeie, hvitløk, oregano, rød paprika, grønn te, gresskar, ingefær, østers og brokkoli. Stress relief hjelper også med Graves sykdom.

Jod eller selen mangel

Tyreoiditt er en betennelse i skjoldbruskkjertelen, og vanligvis forekommer som et resultat av en mangel på selen eller jod. Utilstrekkelig jod nivåer forårsake skjoldbruskkjertelen til å bli overstimulert og betent. Selen hjelpemidler i å gjenopprette normal thyroid metabolisme.

Hashimotos tyreoiditt

I tillegg til jod eller selenmangel, kan tyreoiditt være forårsaket av det menneskelige legeme angripe sin egen skjoldbruskkjertelen. Denne tilstanden kan ikke kureres, men kan styres gjennom trening og et sunt kosthold. Urter som behandler denne tilstanden omfatter Åkersnelle, oatstraw, alfalfa og gotu kola.

Thyroid Cancer

Konsultere med en lege før du prøver en naturlig behandling for skjoldbruskkjertelkreft. Naturlig behandling må anvendes i kombinasjon med konvensjonell behandling, og fokuserer på å redusere inntaket av kjøtt som kan inneholde kreftfremkallende. Proteintilskudd kan tas med en frukt og grønnsaker kosthold. Mat og kosttilskudd som bekjemper skjoldbruskkjertelkreft inkluderer persille, vitamin D, grønn te ekstrakt, whey protein, grits, sitrusfrukter, niacin, kolin, selen, melatonin og lakris rot ekstrakt. I tillegg bør antioksidantrike røde bønner, blåbær, tyttebær, artisjokk, bringebær, jordbær og svisker bli fortært.

Symptom Behandlinger

Behandelbare symptomer på en forstørret skjoldbrusk inkluderer å være undervektig og nervøsitet. Undervektige pasienter må øke sin vekt sakte ved å spise flere små, høyt kalori måltider om dagen. Fett må bli innført i dietten hovedsakelig som vegetabilsk fett. Styrke øvelser stimulere kroppen til å få vekt. For å bekjempe nervøsitet prøve ingefær, appelsin juice, honning, løk og selleri. Avslapping teknikker som dyp pusting, yoga og meditasjon er også nyttig med nervøsitet knyttet til en forstørret skjoldbruskkjertel og hjelpe til med stress, en medvirkende faktor på forstørret thyroids.

Hva gjør en forstørret skjoldbrusk Indikerer?

En liten kjertel i halsen spiller en stor rolle i kroppen din. Skjoldbruskkjertelen regulerer stoffskiftet, produsere hormoner som hjelper kroppen brenne energi. For mye eller for lite av dette thyroid hormon kan føre til en rekke problemer og forhold. En forstørret skjoldbruskkjertelen, som kan ofte bli sett svulmende i nakken, er et symptom på mange av disse forholdene, som faller inn under fellesbetegnelsen "skjoldbrusk sykdom." Mangel på jod i kostholdet kan også føre til at skjoldbruskkjertelen blir forstørret.

Hypertyreose

Hypertyreose oppstår når skjoldbruskkjertelen er overaktiv, produserer for mye thyroid hormon. Kroppens stoffskifte blir endret slik at energien blir brent raskere, noe som resulterer i nervøsitet, irritabilitet og tretthet, blant andre forhold. Denne tilstanden kan også føre til at øynene til å synes å bule. Graves sykdom er en vanlig årsak til hypertyreose.

Hypotyreose

Hypotyreose er en underactive skjoldbruskkjertelen, noe som kan resultere i følelser av treghet eller depresjon. Hypotyreose kan også føre til vektøkning. Men mange mennesker med underactive thyroids opplever ingen symptomer i det hele tatt. En vanlig årsak til hypotyreose er Hashimotos sykdom, der kroppens immunforsvar angriper sitt eget skjoldbruskkjertelen, forårsaker den til å kutte produksjonen av thyroid hormon.

Struma og Knuter

Når skjoldbruskkjertelen blir stor nok til å se svulmende ut av halsen, det heter en struma. Personer med struma kan vanligvis føler det inni, så vel som om det er noe fast i halsen. Kirurgi kan korrigere dette klump. En knute er en klump i skjoldbrusk-området, og kan være smertefull eller øm. De fleste knuter er forårsaket av betennelse, cyster eller vev vekst og har en tendens til å være ufarlig. I mange tilfeller er disse knuter ikke være stor nok til å observere visuelt, og kan bare bli detektert av en lege.

Thyroid Cancer

Noen knuter kan være kreft. En biopsi kan bidra til å diagnostisere denne tilstanden. Ved hjelp av en nål, fjerner en lege et lite stykke vev fra nodul for testing. Hele skjoldbruskkjertelen kan fjernes kirurgisk hvis nodule er kreft. Imidlertid kan opptil 75 prosent av amerikanske voksne har skjoldbrusk nodules, og opptil 99 prosent av dem er godartet.

Advarsel

Det er mange mulige årsaker til skjoldbruskkjertelen utvidelse, hvorav noen er svært sjeldne. Mange forhold er godartet eller behandles. Kun legen kan diagnostisere og behandle tilstanden din, så hvis du opplever symptomer på en forstørret skjoldbruskkjertel, sørg for å gjøre en avtale med legen din.

Hvordan fortelle om din Thyroid er Forstørret

Den skjoldbrusk er en sommerfugl-formet kjertel i halsen. Den inneholder et hormon som styrer stoffskiftet. Noen ganger, kan skjoldbruskkjertelen blir forstørret. De fleste lider ikke opplever smerte, men andre kan ha symptomer som vedvarer i dager, uker eller måneder. Hva mer, kan symptomene på en forstørret skjoldbruskligne andre plager, og en lidende kan være uvitende om hans skjoldbruskkjertelen er forstørret.

Bruksanvisning

•  Du kan ha en forstørret skjoldbruskkjertel Hvis du oppdager hevelse i halsen. Mindre forstørrelser ofte gå ubemerket hen. En forstørret skjoldbruskkjertel bevirker svelling ved bunnen av halsen.

Du kan føle en tetthet i halsen. En forstørret skjoldbruskkjertelen kan opprette en utenlandsk-objekt sensasjon. Lider kan føle en klump eller føler som om deres hals avsluttes.

Sjekk med en lege hvis du opplever hoste. Venstre ubehandlet, kan en forstørret skjoldbruskkjertelen forårsake en vedvarende hoste som ikke vil svare på kald eller hoste medisiner.

Vær proaktiv hvis du begynner å miste stemmen din. På grunn av at skjoldbruskkjertelen er plassert på undersiden av halsen, kan en forstørret thyroid resultere i heshet.

Pustevansker er et annet symptom på en forstørret skjoldbruskkjertel. Thyroid problemer kan påvirke luftpassasjen, spesielt hvis du ligger nede.

Et annet symptom: problemer med å svelge mat eller væske. I noen tilfeller kan det oppstå struping.

Tips og advarsler

  • Reseptbelagte medisiner kan redusere skjoldbrusk forstørrelser forårsaket av hypertyreose og hypotyreose. I alvorlige tilfeller er nødvendig kirurgi.

Forstørret Thyroid & Stress

En forstørret skjoldbruskkjertelen kan bli forverret av stress, fordi stress kan inflame de underliggende forhold som forårsaker en forstørret skjoldbruskkjertel. Stress management, kombinert med behandling av roten årsaken til forstørret skjoldbruskkjertelen, vil hjelpe deg å holde hoven skjoldbruskkjertelen i sjakk.

Forstørrede Thyroid Årsaker

En forstørret skjoldbruskkjertelen, også kalt en struma, kan være forårsaket av flere forskjellige skjoldbrusk forhold. Skjoldbruskkjertelen kan bli forstørret hvis du har en underactive skjoldbruskkjertelen (hypotyreose), overaktiv skjoldbruskkjertel (hypertyreose), skjoldbrusk nodules eller skjoldbruskkjertelkreft. I noen tilfeller kan forstørrede thyroids være smertefullt å ta på og kan føre til vond hals, nakke smerter, eller problemer med å svelge eller puste.

Stress Link

Koblingen mellom forstørret skjoldbruskkjertel og stress er uklar og indirekte. Det er ingen bevis for at stress alene vil føre til at skjoldbruskkjertelen blir hovne eller forstørret uten noen underliggende skjoldbrusk sykdom, ifølge Thyroid Association of Canada. Men det er anekdotiske bevis som tyder på at stress kan gjøre noen skjoldbrusk forhold verre, som i sin tur kan forårsake skjoldbrusk hevelse.

Med skjoldbrusk problemer forårsaket av autoimmune sykdommer, leger tror stress kan gjøre autoimmune tilstander blusse opp eller bli mer alvorlig, ifølge den naturlige helsegruppen Heal med Hope. Forlengelsen av dette, kan stresset forverre en skjoldbrusk problem, forårsaker betennelse.

Underliggende tilstand Treatment

Behandle en forstørret skjoldbruskkjertel betyr diagnostisering og behandling av den underliggende tilstand som forårsaker det. Legen din vil foreskrive skjoldbruskkjertelhormon medisiner hvis du har en aktiv skjoldbruskkjertel, mens thyroid undertrykke medisiner og radioaktivt jod terapi brukes hvis skjoldbruskkjertelen er overaktiv eller hvis du har skjoldbrusk knuter. Kjemoterapi, bestråling eller fjerning av skjoldbruskkjertelen er alle mulige thyroid kreft behandlinger. Behandling av disse forholdene kan redusere skjoldbrusk hevelse.

Stress og behandling

Akkurat som stress alene ikke vil føre til en forstørret skjoldbruskkjertel, stressmestring alene vil ikke løse forstørret skjoldbrusk problem. Men håndtere stress er en del av en sunn livsstil og kan ha en positiv innvirkning på skjoldbruskkjertelen helse.

Stress Management teknikker

Ifølge Mayo Clinic, begynne med å identifisere årsakene til stress. Du kan finne at du kan fjerne noen av stress fra livet ditt bare ved å endre vaner. I andre tilfeller kan du ikke ha annet valg enn å tolerere noen stressfaktorer. The Mayo Clinic anbefaler å finne en avslappende teknikk som fungerer for deg, for eksempel yoga eller meditasjon, for å hjelpe deg å få stress i sjakk.

Hvordan redusere en forstørret skjoldbrusk

Når det gjelder behandling av en forstørret skjoldbruskkjertel, dessverre, det er ingen "DIY" manuell. En forstørret skjoldbruskkjertelen er vanligvis et resultat av en underliggende medisinsk tilstand som krever medisinsk behandling, for eksempel skjoldbrusk knuter, kreft eller tilstander som fører til hypertyreose eller hypotyreose. Inntil disse forholdene blir ivaretatt av en medisinsk faglig, vil forstørret skjoldbruskkjertelen vanligvis vedvare og kan også føre til problemer som begrenset pust, hoste, luftveis begrensning og choking på mat og væske. Hvis du har en forstørret skjoldbruskkjertel, først søke en medisinsk konsultasjon med en endokrinolog som kan gjengi en nøyaktig diagnose.

Bruksanvisning

•  Ha skjoldbruskkirurgi, hvis legen finner det medisinsk nødvendig. Hvis man har kreft i skjoldbruskkjertelen, hele gland, så vel som de omliggende lymfeknuter, må fjernes kirurgisk. I tillegg kan tilstedeværelsen av skjoldbrusk knuter eller thyreoiditt som resulterer i pus-fylt abscesser på skjoldbruskkjertelen, også nødvendig kirurgi. Det er viktig å merke seg at når en pasient lider av hypertyreose (f.eks Graves 'sykdom), leger er avsky for å utføre kirurgi når det er mindre invasive behandlingsmetoder er tilgjengelig.

Hvis du er diagnostisert med hypothyreose, for eksempel Hashimotos sykdom, ta skjoldbruskkjertelhormon daglig som anbefalt av legen din. Medisiner som Synthroid og Cytomel erstatte hormoner som trengs for et sunt stoffskifte at skjoldbruskkjertelen ikke produserer. Mens et forstørret skjoldbruskkjertelen - også kjent som en "struma" - kanskje ikke helt løse, vil dens størrelse reduseres. Pasienter med hypotyreose vil også oppleve fordelene med en økt metabolisme, som økt energi og mental bevissthet, redusert tretthet og i mange tilfeller, vekttap.

Hvis du er diagnostisert med hypertyreose, som Graves 'sykdom, ta anti-skjoldbrusk medisiner som foreskrevet av legen din. Medisiner som Tapazole absorbere overflødig hormonet tyroksin i blodet og lindre plagsomme symptomer assosiert med hypertyreose, for eksempel rask, uregelmessig hjerterytme, overdreven svetting, skjelvinger, angst og manglende evne til å falle og forbli sovende. Som i tilfellet med hypotyroidisme, struma kan en ikke helt løse, men vil bli vesentlig mindre i størrelse.

Om nødvendig, bør du vurdere radioaktivt jod behandling, en poliklinisk behandling som ødelegger skjoldbruskkjertelen. Radioaktivt jod behandling kan være aktuelt for noen Graves 'sykdom pasienter som lider mange perioder med hypertyreose, selv etter å ha blitt behandlet med anti-skjoldbrusk medisiner eller de som har symptomer utgjøre helseproblemer. Denne behandlingen gjør utgjøre visse risikoer, inkludert hjerteinfarkt og blindhet, samt permanent hypotyreose som ikke responderer på hormonbehandling.

Hvis du lider av en forstørret skjoldbruskkjertel som er smertefullt, slik som den som kan utvikles med thyreoiditt, ta aspirin og få rikelig med sengeleie. Mens thyreoiditt er vanligvis forbigående, kan det være nødvendig å ta skjoldbruskkjertelhormon eller anti-skjoldbrusk medisiner dersom Thyroiditis resultater i over- eller underproduksjon av skjoldbruskkjertel hormon.

Tips og advarsler

  • Snakk med legen din mye om helsetilstanden som forårsaket din forstørret skjoldbruskkjertelen. Søke en ny mening hvis du er i tvil om en anbefalt behandlingsforløp. En forstørret skjoldbruskkjertel er ikke nødvendigvis livstruende - men den underliggende medisinsk årsak til en forstørret skjoldbruskkjertelen kan alvorlig kompromittere din helse og velvære.

Årsakene til en forstørret skjoldbrusk Gland

Den skjoldbrusk er en sommerfugl-formet kjertel foran nakken som er ansvarlig for å produsere hormoner tyroksin og trijodtyronin, som regulerer kroppens stoffskifte. Når skjoldbrusk blir forstørret, dette er noen ganger referert til som en "struma." Eksistensen av en struma kan ikke tyde på at skjoldbruskkjertelen fungerer feil, men det indikerer en mer alvorlig helsetilstand, for eksempel en skjoldbrusk lidelse, eller til og med kreft. Folk kan finne en forstørret skjoldbruskkjertelen til å være smertefull eller ubehagelig. En forstørret skjoldbruskkjertelen kan føre til endringer i vokalkvalitet, begrense luftveiene og kan medføre kvelnings på visse matvarer og væsker. Det finnes flere vanlige medisinske tilstander som kan føre til en forstørret skjoldbruskkjertelen.

Graves 'sykdom

Graves 'sykdom er en form for hypertyreoidisme med en autoimmun komponent. Antistoffene i immunsystemet feilaktig vise skjoldbruskkjertelen som en "fiende" og starte et angrep. Dette resulterer i kjertelen bli altfor stimulert, forårsaker den til å produsere overskudd av skjoldbruskkjertel hormon. Kjertelen blir forverret, og en struma vil danne.

Hashimotos sykdom

Som Graves sykdom, Hashimotos sykdom er også en autoimmun lidelse. Imidlertid kan pasienter med denne tilstanden utstillingen hypotyreose som sykdommen herjede kjertelen ikke produserer tilstrekkelige mengder av skjoldbruskkjertel hormon. Likevel fortsetter hypofysen til å sende thyroid-stimulerende hormon til skjoldbruskkjertelen, forverrer det, og slik at den blir forstørret.

Thyroid Knuter & Solitary Knuter

En forstørret skjoldbruskkjertelen kan være et resultat av flere faste eller væskefylte knuter som vokser på begge fliker av skjoldbruskkjertelen eller en enkelt nodul som vokser på bare den ene siden av skjoldbruskkjertelen. I de fleste tilfeller nodulene er godartede og ikke har potensial til å utvikle seg til kreft.

Kreft i skjoldbrusk

Langt mindre vanlig enn skjoldbrusk knuter er kreft i skjoldbruskkjertelen. Denne type av utvidelse oppstår vanligvis i bare en side av skjoldbruskkjertelen.

Tyreoiditt

Thyreoiditt er en betennelse i skjoldbruskkjertelen som kan være forårsaket av en underliggende helsetilstand eller noen ganger etter svangerskapet. Noen former for tyreoiditt er forårsaket av bakterielle infeksjoner, selv om disse er meget sjeldne. Selv om tyreoiditt kan forekomme i forbindelse med Hashimito og Graves 'sykdom, er det generelt av forbigående natur.

Mangel på jod

Den "drivstoff" skjoldbruskkjertelen trenger for å produsere hormoner er jod. Fordi jod er lagt til bordsalt og mange andre matvarer, de som bor i første verdens land vil nesten aldri oppleve en forstørret skjoldbruskkjertelen på grunn av mangel på jod i kosten. Imidlertid er en struma mer problematisk i utviklingsland der tilgang til jod-rik mat og havsalt er begrenset.

Medisinsk kur for en forstørret skjoldbrusk

Medisinsk kur for en forstørret skjoldbrusk


En forstørret skjoldbruskkjertelen er også kjent under begrepet "struma" og resulterer i en stor rund svelling ved bunnen av halsen. Mange skjoldbrusk problemer og uregelmessigheter kan føre til at skjoldbruskkjertelen blir forstørret; behandlingstilbud tilgjengelig er basert på roten thyroid dysfunksjon i hvert berørte enkelte.

Årsaker

Den vanligste årsaken til struma verdensbasis er en diett mangler i jod, et element viktig i produksjonen av thyreoideahormoner. Fordi de fleste industrialiserte land legge jod i salt og andre vanlige matvarer for å hindre jod mangel, er dette årsaken til struma nesten utelukkende sett i utviklingsland. Imidlertid kan en forstørret skjoldbruskkjertelen også være forårsaket av væskefylte eller godartede klumper forming på skjoldbruskkjertelen; kreft i skjoldbruskkjertelen; Hasimoto sykdom, der skjoldbruskkjertelen produserer for lite skjoldbrusk hormoner; og Graves 'sykdom, karakterisert ved at skjoldbruskkjertelen produserer for mye hormon.

Narkotika Behandlinger

Både en overaktiv eller underactive forstørret skjoldbruskkjertelen kan behandles med medisiner målrettet for å øke eller redusere kjertel produksjon av skjoldbruskkjertel hormon og redusere størrelsen på struma. Anti-inflammatoriske legemidler, slik som kortikosteroider, kan også redusere betennelse fra uvanlig thyroid atferd.

Radioaktiv jod behandling

Radioaktivt jod er ofte brukt til å kontrollere produksjonen av en overaktiv skjoldbruskkjertel (Graves 'sykdom). Når radioaktivt jod blir tatt opp av skjoldbruskkjertelen, skjoldbruskceller blir ødelagt, bremse overdreven produksjon av thyroid hormon og redusere størrelsen på struma. Denne behandlingsmetode har en stor ulempe - det kan ofte resultere i en skjoldbrusk som konsekvent produserer for lite hormon, tvinger den enkelte å supplere med hormonerstatnings medisinering.

Kirurgiske behandlinger

Kirurgiske behandlinger for forstørrede thyroids er levedyktige alternativer når skjoldbruskkjertelen er forstørret på grunn av skjoldbruskkjertelkreft, store mengder knuter eller klumper på skjoldbruskkjertelen, eller struma har vokst så stor at pusting og svelging er svekket. I de fleste tilfeller vil enkeltpersoner må ta skjoldbrusk hormon-erstatter medisiner for resten av livet for å kompensere for fallet i skjoldbrusk hormon produksjon.

Tid

For personer med bare litt forstørret skjoldbruskkjertelen og passende nivåer av skjoldbruskkjertel hormon som produseres i kroppen, kan den beste tilnærmingen være å la skjoldbruskkjertelen tilbake til sin opprinnelige størrelse på egen hånd. Hvis det ikke avtar etter en viss tid, kan en annen behandlingsmetode deretter bli vurdert.

Grunner for en forstørret lever og milt

Flere lidelser kan føre til en forstørret lever og milt, en tilstand som kalles hepatosplenomegaly. De underliggende sykdommer som resulterer i hepatosplenomegali arves metabolske sykdommer kjennetegnet ved enten ikke produserer nok av en av enzymer som er nødvendig for å behandle lipider, eller de enzymer man har ikke fungerer skikkelig. Åtte lidelser er kategorisert som lipid lagring sykdommer, selv om ikke alle resultat i hepatosplenomegaly. Denne artikkelen vil ta bare med de som gjør det.

Funksjon

Lipider er fett-lignende stoffer som er en del av membraner som finnes i og mellom cellene og i myelin skjede som strøk og beskytter nervene. Lipider omfatter oljer, fettsyrer, voks, steroider som kolesterol, og østrogen, og andre beslektede forbindelser. Normalt kroppens enzymer konvertere disse lipider i mindre komponenter som gir energi for kroppen. Når disse enzymer ikke fungerer på riktig måte, i stedet for å bli omdannet de lagres som fett. Overdreven lagring kan forårsake permanent cellulære og vevsskade, spesielt i hjernen, det perifere nervesystemet, lever, milt og benmarg.

Identifikasjon

Fire metabolske forstyrrelser resultere i både en forstørret lever og milt: Gaucher sykdom, Niemann-Picks sykdom, Farber sykdom og Sandhoff sykdom (Variant AB). Disse sykdommer har ikke herder. Alt som kan tilbys, generelt, er støttende terapi.

Gaucher

Gaucher sykdom er en mangel på enzymet glucocerebrosidase, noe som fører til fatty materiale å "samle i milt, lever, nyrer, lunger, hjerne og benmarg," ifølge nettsiden til National Institute of nevrologiske lidelser og Strokes (ninds) . Andre enn hepatosplenomegaly symptomer er "leverfunksjonsfeil, skjelettlidelser og bein lesjoner som kan forårsake smerter, alvorlige nevrologiske komplikasjoner, hevelse i lymfeknuter og (noen ganger) tilstøtende ledd, oppblåst mage, en brunaktig farge til huden, anemi, lavt antall blodplater, og gule flekker i øynene, "i henhold til instituttet. Selv om det rammer begge kjønn like, er det mest vanlig i de av Ashkenazi jødisk avstamning. Det er tre subtyper. Type 1 og type 3 reagerer på behandlinger som kan forbedre livskvaliteten, men det er ingen kur. Type 2 lider vanligvis dø før fylte to.

Niemann-Picks

Ifølge ninds, er Niemann-Picks en gruppe lidelser "forårsaket av en opphopning av fett og kolesterol i cellene i leveren, milten, beinmarg, lungene, og hos noen pasienter, hjernen. ... Et karakteristisk kirsebær-rød halogen utvikler rundt sentrum av retina i 50 prosent av pasientene. " Det er fire underkategorier, typer AD. Type A, den mest vanlige, forekommer hos spedbarn som sjelden lever lenger enn 18 måneder når de kontrakt sykdommen. Denne type "forekommer oftest i jødiske familier." Type B er en juvenile utbruddet skjema. Sammen med hepatosplenomegaly, symptomer også inkludere "ataksi, perifer neuropati, og lungeproblemer at fremgangen med alderen, men hjernen er vanligvis ikke berørt." Disse barna kan leve inn i voksenlivet, men ofte trenger oksygen på grunn av lungeproblemer. Typer C og D kan utvikle når som helst og vanligvis forårsake omfattende hjerne engasjement. Det er ingen herding og behandling er kun støttende.

Farbers

Ifølge ninds, denne sykdommen forårsaker "en akkumulering av fettholdig materiale i leddene, vev og i sentralnervesystemet." Denne sykdommen vanligvis begynner i tidlig barndom, men kan oppstå senere i livet. Spedbarn som erverver sykdommen vanligvis dø før fylte 2. Symptomer kan inkludere "oppkast, leddgikt, hovne lymfeknuter, hovne ledd, leddkontrakturer (kronisk forkorting av muskler eller sener rundt leddene), heshet, og xanthemas, som tykkere rundt leddene som sykdommen utvikler seg. " Barn som utvikler hepatosplenomegaly, vanligvis dø innen seks måneder. Kortikosteroider brukes til å kontrollere smerte og benmargstransplantasjon eller kirurgi er gjort for å redusere granulomer (betent vev).

Sandhoff

Sadhoff er en alvorlig form for Tay-Sachs sykdom. Ifølge ninds, overflater sykdommen i en alder av ca seks måneder. Andre enn hepatosplenomegaly symptomer er "progressiv forverring av sentralnervesystemet, motorisk svekkelse, tidlig blindhet, merket skremmeeffekt for lyd, spastisitet, muskelrykninger (sjokklignende sammentrekninger av en muskel), kramper, macrocephaly (en unormalt forstørret hode) og kirsebær -Rød flekker i øyet. Andre symptomer kan være hyppige luftveisinfeksjoner, bilyd i hjertet, dukke-lignende ansiktstrekk. " Det er ingen behandling. Anfall kan kontrolleres med anti-krampe medisiner, men barn vanligvis dør av luftveisinfeksjoner etter alder tre.

Hvordan redusere en forstørret prostata

Prostata er en mannlig kjertel er ansvarlig for produksjon av sæd. Ifølge Mayo Clinic en manns prostata vil utvikle seg fra ert-størrelsen til det av en valnøtt i løpet av individets første 40 til 45 år. En annen sprute av vekst i årene etter dette kan forstørre prostata ytterligere, noe som gjør det komprimere mannens urinrør, som er omgitt av prostata. Dette komprimering kan til slutt føre til mannen å ha en svært vanskelig tid urinering og lede ham til å søke måter å redusere størrelsen på prostatakjertelen.

Hvordan redusere en forstørret prostata

Hvordan redusere en forstørret prostata

•  Slapp av i et badekar eller varmt vann eller et varmt bad to til tre ganger om dagen i opptil 20 minutter om gangen. The Male Health Center anbefaler denne behandlingen for å få ned hevelsen i prostata. Det er også klokt å unngå å sitte i lange strekninger av gangen hvis du lider av en forstørret prostata, da dette kan forverre tilstanden på grunn av hvor prostata er plassert.

Unn en forstørret prostata med medisiner som Avodart og Proscar. Disse stoffene virker ved å påvirke et enzym som fører til at vev i prostata å vokse. Spør legen din om teser medisiner, som kan ta alt fra én til seks måneder å begynne å redusere størrelsen på prostatakjertelen.

Gjennomgå mikrobølge behandlinger for å krympe prostata. Urologer vil ansette denne behandlingen for de tilfeller av prostataforstørrelse som ikke er så alvorlig, med mikrobølger bombardere kjertelen via et kateter som får tilgang til kjertelen gjennom mannens penis. Effekten av disse mikrobølger kan redusere utvidelse.

Opt for prostata kirurgi. Det finnes prosedyrer tilgjengelig i dag som kan barbere ned forstørret prostata til et punkt der urinstrøm er brakt tilbake til normale nivåer. Kjent som en trans-uretrale reseksjon, denne operasjonen krever et sykehusopphold og for pasienten å være under anestesi, med et kateter satt på plass så lenge som tre dager.

Kutt ned på mengden fett du inntar i kostholdet ditt. Hold klar av antihistaminer og unngå eksponering for kaldt vær. Delta i sunn trening og fokus på avslappende. Dette er noen av de tingene som kan bidra til å redusere forstørret prostata over tid.

Hvordan behandle en forstørret lever

En forstørret lever, vanligvis kjent som hepatomegali, ikke er en sykdom, men mer en indikasjon på en annen fysiologisk problem. Sykdommer som vanligvis er forbundet med en forstørret lever er metabolske mangler, hjerteproblemer, hepatitt eller kreft. Noen symptomer på denne tilstanden omfatter alvorlige magesmerter, ømhet i leveren regionen, en lys-farget avføring eller gulsott (gulfarging av huden). Behandlinger anvendt på pasienter med en forstørret lever avhenge av årsaken eller kilden av tilstanden.

Hvordan behandle en forstørret lever

•  Hold din fastlege når du først gjenkjenne noen ømhet, magesmerter eller unormalt lys farging av avføring.

alkoholrelaterte leverskader utvidelse er i hovedsak irreversible og kan føre til skrumplever. Anbefalt behandling er å begynne tiltak for å redusere og slutte alkohol inntak. Denne handlingen reduserer ytterligere svelling av leveren og utvikling av cirrhose (herding av leveren) fra alkoholmisbruk.

Pasienter med forstørret lever, som følge av leverkreft, blir ofte behandlet med kjemoterapi, annet strålebehandling eller kirurgi. Handlingene er fastsatt basert på nivået og stadium av leverkreft hos pasienten.

forstørret lever, på grunn av fettleversykdom eller metabolske forstyrrelser, blir vanligvis behandlet med inkorporering av en lav-fett, sunn diett. Vekttap, og et lavt strømforbruk daglig treningsøkt rutine er også oppmuntret for pasienter med denne formen for leveren utvidelse tilstand.

Hepatitt A-relaterte leversykdom er for tiden uten effektiv behandling. Hepatitt B og C blir typisk behandlet med legemiddelterapi. Avhengig av stadium av tilstanden, kan kirurgi også være et alternativ.

Hint

  • Behandling for en forstørret lever varierer basert på årsaken til tilstanden. Det er viktig å kontakte en primær lege for å være riktig diagnostisert.

Grunner for en forstørret lever

En forstørret lever, referert til som hepatomegali, ikke er en sykdom, men i seg selv er et tegn på en underliggende medisinske tilstand som hepatitt, kreft eller kongestiv hjertesvikt. Derfor behandling for å forstørre den leveren vil avhenge av årsaken.

Årsaker

Av de mange årsaker til leveren til å bli utvidet, noen inkluderer alkoholmisbruk; hepatitt A, B eller C; leverkreft; hjertesvikt; og infeksjoner som mononukleose og leukemi. Dessuten er det en alkoholisk fettleversykdom, hvor fettet akkumuleres i leveren danne bindevev og fører til betennelse. En annen mulig årsak er en tilstand som kalles hemokromatose der kroppen absorberer for mye jern fra maten du spiser. Jernet bygger seg opp i store organer slik som leveren og forårsaker skade.

Symptomer

Selv om det kan være noen åpenbare tegn du har en forstørret lever, symptomer, hvis de oppstår, vil være ømhet ved berøring der leveren ligger, magesmerter eller fylde og gulsott. Gulsott er en gulfarging av hud og øyne og vil oppstå hvis leverfunksjonen har blitt skadet.

Diagnose

Legen din kan fortelle med en fysisk eksamen hvis leveren er forstørret. Leveren kan føles myk, uregelmessig og fast, og klumper kan også merkes. Diagnostiske tester som kan indikere årsaken til forstørret lever. Røntgen, CT og ultralyd alle bruke bildebehandling for å se på indre organer. Leverfunksjonstester bruke en blodprøve for å se om en sykdom er til stede. Fjerne og undersøker en liten lever vevsprøve, kalles en biopsi, kan hjelpe legen avgjøre hvor sunt leveren din er.

Behandlinger

Behandlingen avhenger av årsaken til det forstørrede leveren. Hvis alkoholmisbruk er årsaken så er det viktig å slutte å drikke. Mosjon og vekttap kan hjelpe med en fettvevet leversykdom og vil holde kolesterolnivået lavere også. Medisiner vanligvis behandle hepatitt B og C, og hepatitt A kan løse seg selv. Medisiner for hjertesvikt kan bidra til å ta ekstra væske utenfor leveren. Leverkreft kan behandles med kirurgi, cellegift og stråling. Blodsykdommer slik som hemokromatose kan avhjelpes ved å trekke blod regelmessig for å redusere mengden av jern i blodet.

Forebygging / løsning

Redusere risikoen for å få hepatitt, noe som begrenser din bruk av alkohol og fører en sunn livsstil kan gå en lang vei i å senke risikoen for forstørret lever. Bruk medisiner bare når du trenger dem, og være forsiktig når du bruker kosttilskudd, som høye doser av vitamin A, D, E og K kan skade leveren.

Problemer med forstørret lever

En forstørret lever kan være et tegn på at det er noe veldig alvorlig skjer med kroppen din. Det finnes en rekke medisinske tilstander som kan forårsake en forstørret lever, og de fleste av dem kan være farlig. Leveren er et svært viktig organ som spiller en stor rolle i hvordan kroppen og andre organer operere. Hvis leveren blir syk og kan ikke fungere skikkelig, kan dette ha en snøballeffekt på andre systemer i kroppen.

Symptomer på en forstørret lever

Når leveren blir utvidet på grunn av sykdom eller annen medisinsk tilstand; det er symptomer. De mest vanlige symptomene føler seg trett, tap av matlyst, svakhet, ømhet i magen over området av leveren, mulig smerte, og til og med gulsott. Gulsott er gulfarging av hud og øyne. Når det hvite området i øynene kjent som sclera slår en gul fargetone, er dette en god indikasjon på at det er leveren problemer.

Problemer knyttet til en forstørret lever

Hepatomegali er forstørrelse av leveren. Det er flere grunner til at en lever skulle bli forstørret, med hepatitt å være en av de vanligste årsakene. Det er også en fettlever, en byll på leveren og polycystisk leversykdom, det vil si flere cyster. Alle disse kan føre til problemer for leveren og føre til at det blir forstørret. Leveren er ansvarlig for å lage galle, en gul eller grønnlig alkalisk-basert væske. Det lagres i galleblæren, og deretter utskilles i tynntarmen til å bryte ned fett. Når leveren er forstørret, gallegangene blir hindret og galle bygger seg opp i systemet. Denne oppbyggingen er det som forårsaker gulfarging av hud og øyne.

Flere problemer forbundet med forstørret lever

En forstørret lever kan indusere hepatitt. Dette er en form for hepatitt som er ikke-viral, men snarere er fra giftigheten av den ikke-fungerende, forstørret lever. Hvis leveren ikke virker på riktig måte på grunn av utvidelse, er kroppen i stand til å fordøye matvarer riktig; det er i stand til å absorbere næringsstoffer riktig, og kroppen din er i stand til å kvitte seg med giftstoffer som er nødvendig for å leve. Med en forstørret lever, er kroppen i stand til å forbrenne mat riktig. Det betyr å være på en spesiell diett for å hindre leveren fra å måtte jobbe for hardt.

Advarsler assosiert med en forstørret lever

Hindre ytterligere skade på leveren er viktig, spesielt hvis leveren har en sjanse til å helbrede. Alkohol er svært skadelig på leveren og det er svært viktig å stoppe enhver alkoholinntak inntil videre fra legen din. Sørg for at legen vet om alle medisiner du tar. Du kan være på et medikament som kan øke skaden, og legen din kan være nødvendig å enten endre medisinering eller ta deg ut av det helt. Leve som sunt som mulig er en måte å hjelpe leveren din, herunder å følge alle legens ordre.

Hensyn Hvis du mistenker Liver Trouble

Tegn og symptomer på lever problemer bør tas opp av en lege umiddelbart. Du bør aldri prøve å diagnostisere deg selv, eller unn deg selv. Jo før symptomene på en forstørret lever kan tas opp, kan jo tidligere behandlingen starte. Starte en behandlingsplan så snart som mulig med en forstørret lever er avgjørende. Det kan bety forskjellen mellom å utvikle en syk lever og muligens trenger en levertransplantasjon, eller å ha en full gjenoppretting.

Forstørret prostata behandling

En forstørret prostata kan ofte føre til problemer med vannlating. Leger har ennå ikke bestemt hva som gjør prostata bli forstørret, men det antas at hormonnivået i kroppen, er en medvirkende faktor. Noen symptomer på en forstørret prostata er et presserende behov for å urinere, smerter ved vannlating og blod i urinen. Hvis du opplever noen av disse symptomene, er det noen vanlige behandlinger for å være klar over.

Medisiner

Medisiner er den vanligste måten å behandle og forstørret prostata. De vanligste typene er alfablokkere og hemmere. Noen ganger begge er foreskrevet i det som kalles kombinasjonsbehandling. Alfablokkere blir ofte brukt til å slappe av musklene rundt blærehalsen, slik at urinen til å flyte mer fritt; enzyminhibitorer krympe størrelsen av prostata. Noen ganger er begge medikamenter blir brukt samtidig med flere positive resultater enn bruken av hver alene.

Mikrobølgeovn Therapy

Mikrobølgeovn terapi bruker mikrohetebølger trygt og effektivt ødelegge den indre fôr av prostata. Fremgangsmåten utføres under lokalbedøvelse, og kan ofte føre til en følelse av å måtte urinere og varme i blære og prostata.

Transurethral reseksjon av prostata

En transuretral reseksjon av prostata, eller TURP er den mest vanlige kirurgiske prosedyren for en forstørret prostata. Det innebærer å motta en narkose og skrape bort den ekstra prostatavev med bruk av små skjæreverktøy som er satt inn gjennom urinrøret. Lengden av sykehusoppholdet kan variere fra en til tre dager. Pasienter må kanskje bruke et kateter for å urinere for de første dagene, men noen pasienter er i stand til å fjerne deres etter den første dagen. Den TURP Prosedyren er den vanligste og effektiv kirurgisk prosedyre fordi det gir lindring ekstremt raskt.

Interstitiell Laser koagulasjon

Interstitiell laser koagulering utføres under lokalbedøvelse, og involverer bruk av en fiberoptisk probe for å koagulere den del av prostata som blokkeres urinstrømmen. Varmen som avgis fra en laser i ca tre minutter. Hele prosedyren normalt vare mellom 30 til 60 minutter.

Komplikasjoner av forstørret prostata

En forstørret prostata er en medisinsk tilstand som rammer menn. Ifølge Cure Research, om lag ni prosent av menn over en alder av tretti utvikle en forstørret prostata, og dette tallet stiger som menn alder, med omtrent femti prosent av menn over seksti år opplever en forstørret prostata. Den eksakte årsaken til denne tilstanden har ennå ikke bestemt, men leger ved Mayo Clinic mener at aldersrelaterte hormonelle endringer spille en rolle. Prostataforstørrelse kan føre til komplikasjoner. Disse komplikasjoner forekommer oftere hos menn som ikke har blitt diagnostisert og i de som ikke blir behandlet for denne tilstanden.

Hyppig vannlating

Hyppig vannlating er en forstørret prostata komplikasjon oppleves av ca 63 prosent av pasientene, ifølge forstørret prostata Cure. Denne komplikasjonen fører til at pasienten urinere mye oftere enn normalt. Denne hyppig behov for å urinere ofte forstyrrer søvnen fordi dette problemet er ofte mer plagsomt om natten.

Urin haster

Ifølge forstørret prostata Cure, til om lag 18 prosent av menn med en forstørret prostata erfaring urin haster, eller behovet urinere umiddelbart. Hvis de ikke er i stand til umiddelbart å late vannet, kan de gjøre det uvilkårlig før de er i stand til å gjøre det til et toalett.

Svak Stream

Ifølge forstørret prostata Cure, vil om lag 18 prosent av menn med en forstørret prostata oppleve en svak urinstrålen. Denne komplikasjon resulterer ofte i blæren ikke tømmes helt. Det kan også føre til at pasienten trenger å urinere flere tid før blæren hans er helt tom. Ifølge forstørret prostata Cure, vil om lag 23 prosent av menn med en forstørret prostata må forsøke å urinere flere ganger før de føler at deres blæren er helt tom.

Urinretensjon

Urinretensjon er en komplikasjon av en forstørret prostata som rammer om lag 13 prosent av pasientene i henhold til forstørret prostata Cure. Denne komplikasjonen fører til menn å ha problemer med vannlating. Fordi forstørret prostata blokkerer urinstrøm, vil de ofte føler at blæren er full, men de kan ikke urinere.

Akutt urinretensjon

Ifølge Consumer Health Reports vil omtrent 1 til 2 prosent av menn opplever akutt urinretensjon som en komplikasjon av en forstørret prostata. Denne tilstanden er definert som en plutselig manglende evne til å urinere på grunn av en blokkering. Dette forstørret prostata komplikasjon er smertefullt og ubehagelig for pasientene, og ifølge Consumer Health Reports, regnes det som et medisinsk nødstilfelle. De som opplever dette problemet vil ha et kateter settes inn i blæren slik at deres urin kan dreneres, og de blir nødt til å overnatte på sykehuset i noen dager før denne komplikasjonen er behandlet. De fleste pasienter som opplever akutt urinretensjon må gjennomgå kirurgi for å ha sin blokkering fjernet. Risikoen for å utvikle denne komplikasjonen stiger som menn alder.

Informasjon om forstørret hjerte

Informasjon om forstørret hjerte


Uttrykket "forstørret hjerte" beskriver ikke en sykdom, men i stedet en helsetilstand som er forårsaket av en underliggende sykdom. Høyt blodtrykk er en ledende faktor i utviklingen av en forstørret hjerte, og New York-Presbyterian rapporterer at omtrent 20 prosent av pasienter som har blitt diagnostisert med høyt blodtrykk utvikle en forstørret hjerte. Mens høyt blodtrykk er sikkert ikke den eneste årsaken, administrerende det kan hjelpe minst 12 millioner amerikanere unngå livstruende risiko for en forstørret hjerte.

Hva er en forstørret hjerte?

En forstørret hjerte er også kjent som kardiomegali og er ofte diagnostisert etter å ha blitt plukket opp på en X-ray av hjertet. CNN Health rapporterer at en forstørret hjerte kan bare være midlertidig hos noen pasienter, men i andre, kan tilstanden være en permanent tilstand. En forstørret hjerte er ikke vanligvis noe som kan forutses; Derfor er det vanskelig å forebygge tilstanden oppstår. Men behandlinger alternativer er tilgjengelige for å redusere symptomene og begrense komplikasjoner.

Årsaker

Det er flere forhold som kan føre til diagnostisering av et forstørret hjerte. Ett av disse forholdene er kjent som hypertrofi, noe som fører til en fortykning av hjertemuskelen, og er vanligvis et resultat av høyt blodtrykk eller syke hjerteklaffer. Ifølge American Heart Association, en tilstand som kalles VVH, eller venstre ventrikkel hypertrofi, kan også være en faktor. VVH er den vanligste årsaken til hjerteforstørrelse og vanligvis forårsaker en betennelse i venstre hjertekammer, som er katastrofalt til hjertets evne til å pumpe blod effektivt. Kardiomyopati, som er en betennelse i hjertemuskelen, også kan føre til utvidelse av hjertet. Skadene fra et hjerteinfarkt kan også svekke hjertemuskelen og føre til utvidelse.

Symptomer

Noen ganger nærvær av et forstørret hjerte forårsaker ingen symptomer. Andre ganger, kan pasienten oppleve symptomer som varierer i intensitet. Hjerte arytmi, som er en unormal hjerterytme, også kan manifestere seg, i tillegg til ødem, eller unormal svelling av kroppsvev. Den Georgia Department of Community Health forklarer at symptomene på hjerte utvidelse kan utvikle og bli en helse nødssituasjon. Det er viktig å oppsøke lege hvis brystsmerter, oppstår kortpustethet eller svimmelhet.

Komplikasjoner

En forstørret hjerte kan føre til andre helsemessige problemer som kan være livstruende. Hjertesvikt, som er betegnet med svekket hjertemuskelen og forstørrede ventriklene, legger ekstra press på hjertet seg selv, noe som gjør det vanskelig for den å pumpe blod effektivt. The Mayo Clinic rapporterer at blodpropp og bilyder også er komplikasjoner som kan oppstå fra en forstørret hjerte. Hjertestans kan også utvikle seg når en forstørret hjerte forstyrrer normal hjerterytme, får hjertet til å slå for sakte eller for fort. Noen av disse scenariene utgjøre risiko for plutselig død.

Behandling

Administrasjon av medikamenter er den vanligste form for behandling for et forstørret hjerte. Hvis livsstil er en faktor i hjerteforstørrelse, kan endringer i kostholdet og daglig mosjon bestilles av behandlende lege. Better Health Channel forklarer at kardiovaskulær trening, er en lav-fett diett og stabilisering av kolesterolnivået også en viktig del av behandlingsprosessen for en forstørret hjerte. Regelmessige besøk til behandlende lege eller kardiolog også er avgjørende i overvåking som de valgte behandlingsalternativer er faktisk arbeider.

Forstørret nedbrutt kjertel hormonbehandling

Benign prostatahyperplasi er forstørrelse av prostata, vanligvis med alderen. Symptomer på BPH er hyppig vannlating og manglende evne til å sove gjennom uten urinering, svak urinstrøm, manglende evne til å holde urin i, og en følelse av å være ute av stand til å tømme blæren.

Hormonbehandling

Kontakt legen din hvis du merker symptomer på en forstørret prostata. Hormone behandling bestemmes av alvorlighetsgraden av symptomene og hvordan de påvirker dag-til-dag liv. Behandlingen er vanligvis betraktet når symptomene er så alvorlige at de forstyrrer søvnmønster. Det er nesten alltid gitt dersom pasienten ikke kan holde i eller kontrollere sin urin i løpet av dagen.

Moderate symptomer

Spør hva hormon behandling ville være best for deg. Moderate symptomer - "moderat" blir bestemt av legen - blir behandlet med en av to forskjellige hormonbehandlinger: 5-alfa-reduktasehemmere eller alfa-adrenerge blokkere. Den vanligste 5-alfa-reduktase er et syntetisk hormon kalles finasterid. Det hjelper krympe prostata og øke urin flyt. Alfablokkere også øke urinstrømmen, og de reduserer behovet for å urinere om natten.

Bivirkninger

Vær klar over bivirkningene av hormonbehandling. Finasteride kan ha flere alvorlige de inkludert tap av sexlyst, erektil dysfunksjon og en redusert mengde ejakulere. Brystforstørrelse er en annen mulig bivirkning, selv om dette vises i bare to prosent av menn som tar denne medisinen.

Alvorlige forhold

Alvorlig prostataforstørrelse er vanligvis løses ved kirurgi, men nylige fremskritt i hormonbehandling har gjort det mulig å leve med en forstørret prostata uten kirurgi. En blanding av hormonet medikament AVODART eller dutasterid, tamsulosin og har vist seg å forbedre alvorlig syke livskvalitet uten kirurgi. Dutasterid er en 5-alfa-reduktasehemmere, og tamsulosin bidrar til å avlaste behovet for å urinere.

Forstørret Heart & Parkinsons sykdom

En forstørret hjerte, eller kardiomegali, er en medisinsk tilstand som kan være forårsaket av andre helsemessige forhold. Parkinsons sykdom er en medisinsk tilstand som påvirker hjernen og nervesystemet, men er vanligvis ikke er relatert til et forstørret hjerte.

Forstørret hjerte Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, kan folk med en forstørret hjerte opplever pusteproblemer, svimmelhet eller unormal hjerterytme.

Forstørret hjerte Årsaker

En forstørret hjerte kan være forårsaket av høyt blodtrykk, hjerteventil sykdom eller en svekket hjertemuskelen. Medfødte hjertefeil, unormale hjerteslag eller skjoldbrusk problemer kan resultere i en forstørret hjerte.

Forstørret hjerte Treatment

Leger behandle en forstørret hjerte ved å behandle årsaken. Forstørret hjerte pasienter med høyt blodtrykk eller hjertesvikt kan behandles med diuretika, betablokkere eller andre typer medisiner.

Parkinsons sykdom Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, kan personer med Parkinsons sykdom merke bremset muskelbevegelser, skjelvinger eller demens.

Parkinsons sykdom Risikofaktorer

Menn, personer med en familie historie av Parkinsons sykdom og personer som har blitt utsatt for sprøytemidler eller plantevernmidler har økt risiko for å utvikle Parkinsons sykdom. Risikoen for å få denne sykdommen øker med alderen.

Parkinsons sykdom behandling

Leger kan behandle lav dopaminnivået hos pasienter med Parkinsons sykdom ved å foreskrive medikamenter som levodopa, dopaminagonister eller MAO-B-hemmere.