Digidexo.com

kryoglobuliner pnh

Test for Sukrose

Kroppens unike kjemi er en forsiktig balanse av mange ulike elementer og andre naturlige kjemikalier. For å oppnå optimal helse, må alt å følge en bestemt margin på homeostase. Når noe er igjen ubalansert, det er der sykdom og andre plager som også spiller inn. Å diagnostisere problemet blodprøver, for eksempel en sukrose test, blir ofte brukt. En sukrose test er bestilt hvis en pasient viser tegn til paroksysmal nattlig hemoglobinuri, en autoimmun sykdom som påvirker kroppens røde blodceller. Som symptomer på denne sykdommen varierer fra sak til sak, er en sukrose test en av de beste måtene å nøyaktig fastslå om dette er hva som feiler pasienten.

Identifikasjon

En sukrose test er en blodprøve som diagnostiserer svake røde blodceller. Det er mer vanlig referert til som en test for sukker-vann-hemolyse. Denne testen identifiserer noen svake røde blodceller ved å måle deres makt for å ikke svelle, briste eller brekke når introdusert til lav-salt-løsninger.

Betydning

En sukrose test er ofte bestilles hvis en lege har mistanke om at pasienten har paroksysmal nattlig hemoglobinuri (PNH) eller hemolytisk anemi. PNH er en tilstand der kroppens immunforsvar angriper og ødelegger sine egne røde blodceller. Disse cellene blir angrepet på grunn av fraværet av et bestemt protein som signaliserer immunsystemet som de er fra kroppen og ikke inntrengende en bakterie eller utenfor elementet.

Funksjoner

Testen er preformed av en lege eller sykepleier ved å tegne en ampulle med blod fra pasientens blodåre. Pasienten trenger ikke å overholde til noen konkrete bestillinger før testen, som faste, og testen kan gjøres når som helst på dagen. Når blod blir transportert til laboratoriet for analyse, er den lav-salt-løsning også ha sukrose i det deretter tilsatt til blodet. Hvis det er svake røde blodceller i blodet, vil de sprekke.

Effekter

Normale resultatene for sukrose test er da mindre enn 5 prosent av de røde blodcellene blir ødelagt for et negativt resultat. Et positivt resultat oppstår når mer enn 10 prosent av cellene sprekker. Hvis testen faller under kategorien positiv, er det sannsynlig at pasienten lider av PNH; men det er imidlertid dokumentert at begge autoimmune hemolyse og leukemi kan gi et falskt positivt til testene.

Potensial

PNH manifesterer forskjellige symptomer og plager mellom forskjellige pasienter, og samtidig enda en test sukrose kan gi en falsk-negative test til tider, er det fortsatt en tilstrekkelig måte å måle hvis sykdommen er tilstede eller ikke. Den eksakte årsaken til PNH er ikke kjent, men det rammer menn og kvinner likt, generelt mellom 20 og 40 år. Pasientene er videre egnet til å ha en lavere-enn-vanlig evne til å skape nye blodceller og noen ganger også oppleve andre blodsykdommer sammen med PNH.

Hvordan identifisere Helvetesild Symptomer

Hvordan identifisere Helvetesild Symptomer


Helvetesild symptomer er et resultat av Vericella Zoster eller Herpes Zoster som er det samme viruset som forårsaker vannkopper. Dette viruset forårsaker helvetesild symptomer å forekomme når pasienten har allerede vært utsatt for vannkopper, men immunsystemet har blitt svekket på grunn av stress, alderdom, eller en annen faktor. Følg disse trinnene for å finne ut om du kanskje har helvetesild symptomer og å utforske behandlingsalternativer.

Bruksanvisning

•  Se etter en smertefull eller brennende følelse på tvers av en mønstret området.

Helvetesild symptomer er et resultat av den reaktiverte virus. Den angriper ofte nervesystemet og utvikler et utslett langs mønster av nerve distribusjon. Hvis en smertefull brennende følelse er til stede over et område av huden din, kan du se en lege for diagnose og behandling.

Se etter en klynge av blemmer.

Til slutt helvetesild symptomer vil utvikle seg til et utslett preget av klynger av blemmer. Disse blærer vil ofte spredt over bryst og rygg, men vanligvis bare påvirke den samme side av kroppen.

Merknad influensalignende smerter og lysfølsomhet.

Disse kan eller ikke kan være til stede med andre helvetesild symptomer. Men hvis alle disse symptomene er til stede er det svært sannsynlig at du har helvetesild, og vil dra nytte av medisinske behandlingstilbud som antivirale medikamenter, antibiotika og smertestillende for smertelindring.

Se flere tips og informasjon nedenfor om helvetesild symptomer og behandlingstilbud.

Tips og advarsler

  • Helvetesild symptomer kan finne midlertidig lindring gjennom kalde kompresser, Calomine lotion, og andre hjem rettsmidler i forbindelse med vannkopper.
  • Unngå riper eller irriterende utslett.
  • Helvetesild symptomer er best avtok med hvile og foreskrevne medisiner.
  • Bruke løstsittende og lett vekt klær for å unngå skjerpende helvetesild.
  • Dersom smertene vedvarer etter 30 dager kan du ha en PNH eller post herpes nevralgi.
  • Se relaterte artikler på denne siden for mer informasjon helse og diagnose assistanse.

Cryoglobulin III Kjemoterapi Treatment

Unormale proteiner i blodet kan føre til en tilstand som kalles cryoglobulin. Den type cryoglobulin at et individ har, samt mulige andre medisinske tilstander, vil diktere behandlingstilbud. En av disse behandlinger er kjemoterapi, som ofte brukes i forbindelse med andre metoder.

Cryoglobulin Definert

En cryoglobulin er et protein-antistoff som dannes i legemet som en immunsystemrespons. Det er tre typer av cryoglobulin (Type I, II, og III), og hver type er anerkjent av hvorvidt det er monoklonalt (laget fra en celle) og om den har en reumatoid faktor (en auto-antistoff som er tilstede i reumatoid artritt).

Cryoglobulin Type I

Cryoglobulin type I er monoklonale antistoffer, og de har ikke en revmatoid faktor. Så, til cryoglobulinemia oppstår (uvanlig mange cryoglobulin i blodet), er det ingen symptomer opplevd med cryoglobulin typen I. Men når numerable proteiner er til stede i blodet, er det sannsynlig å være et resultat av en lymphoma svulst.

Cryoglobulin typene II og III

Mens cryoglobulin Type II er monoklonale (fremstilt fra en celle) og Type III er polyklonale (fremstilt av to eller flere celler), har de begge reumatoid faktor-aktivitet og er således ansett å være "blandede kryoglobuliner."

Type II er vanligvis forbundet med den spredning av lymfoid vevstype sykdommer, men også - som Type III - oppstår på grunn av kroniske infeksjoner eller revmatiske sykdommer. Og i henhold til Johns Hopkins vaskulitt Center, er det antatt at både Type II og III er oftest et resultat av immunsystemet å reagere på nærværet av en kronisk infeksjon av hepatitt C.

Behandling Alternativer

Ingen har ennå ikke bestemt den mest effektive behandlingen for cryoglobulinemia (Type II eller III) spesielt på grunn av hepatitt C-viruset, ifølge Johns Hopkins. Imidlertid er cryoglobulinemia som oppstår overdrevet i blodplasma generelt håndtert gjennom en kombinert innsats. For det første er det en prosess kjent som plasmaferese, i hvilken pasientens skjemt blodplasma er fjernet og en blodoverføring finner sted. Denne prosess etterfølges av kjemoterapi.

Andre behandlinger

Andre behandlingsalternativer foruten plasmaferese og kjemoterapi er ofte brukt for cryoglobulinemia behandling. Disse kan omfatte: prednison, et kortikosteroid narkotika brukes til å redusere betennelse; og cyclophasphamide, et kraftig medikament med mange alvorlige bivirkninger, også kjent som Cytoxan. Dette blir også brukt som et cellegift medikament i tillegg.

Cryoglobulinemia Diagnose

Cryoglobulinemia er en tilstand der unormale proteiner finnes i blodet. Proteinene er kalt kryoglobuliner som blir tykk og gel-lignende i kalde temperaturer. Dette jevning kan forårsake blodårene til å bli blokkert resulterer i alvorlige komplikasjoner.

Typer

Cryoglobulinemia har tre hovedtyper. Cryoglobulinemia I er mest relatert til mennesker med kreft i blodet. Cryoglobulinemia II og III kan kalles blandet cryoglobulinemia og er normalt forbundet med mennesker som har kroniske inflammatoriske sykdommer eller hepatitt C. Andre forhold knyttet til sykdommen kan inkludere leukemi, revmatoid artritt, mykoplasma lungebetennelse og vaskulær sykdom.

Betraktninger

Cryoglobulinemia kan føre til komplikasjoner for helsen din som inkluderer infeksjoner i sår, nyre og leversvikt, hjertesykdom, blødning i fordøyelseskanalen og død.

Symptomer

Symptomer vil variere avhengig av typen av cryoglobulinemia og kan omfatte tretthet, åndenød, muskel- og leddsmerter, hudsår og død hud. Andre symptomer kan være magesmerter og ømhet, hevelse i ledd, vekt og appetitt tap.

Diagnose

Legen vil undersøke deg for utvidelse av milt og lever. Blodprøver vil bli tatt for å sjekke blodtelling, leverfunksjon og for kryoglobuliner i blodet. En urinanalyse vil avdekke om blodet er i urinen, et tegn på nyreskade. Andre tester kan omfatte en kiste x-ray, hepatitt C test og nerve tester for å fastslå svakhet i bena og armene.

Behandling

Milde tilfeller av cryoglobulinemia kan behandles ved å unngå kalde temperaturer. I moderate tilfeller av cryoglobulinemia, behandling for den underliggende medisinsk tilstand som hepatitt C vil normalt behandle blodsykdom. Over disk anti-inflammatoriske medisiner som Motrin eller advil kan lette leddsmerter og ømhet. Alvorlige tilfeller vil trenge behandling med kortikosteroider for å undertrykke immunsystemet. Plasmaferese er en behandling for alvorlige tilfeller hvor blodplasma er fjernet og erstattet med donert plasma, fluid og proteiner.

Oppløsning

Det er ingen kjent måte å hindre cryoglobulinemia. Siden hepatitt C er forbundet med to typer av blodforstyrrelser, ta forholdsregler for å unngå denne infeksjon. Unngå kalde temperaturer kan hjelpe å forebygge symptomer. Lidelsen er normalt ikke dødelig, men hvis nyrene har omfattende skader utsiktene kan være dårlig. Det er viktig å få legen din oppmerksom på eventuelle unormale symptomer som tidlig diagnose og behandling kan være i stand til å stoppe irreversible skader på viktige organer.

Aplastisk anemi Symptomer

Aplastisk anemi er en blodsykdom som oppstår når kroppen slutter å produsere nok blodceller. Det er en sjelden, men alvorlig tilstand som rammer 500 til 1000 mennesker i USA hvert år.

Symptomer

Symptomer på aplastisk anemi kan være tretthet, svimmelhet, hodepine, blek hud, kalde hender, kalde føtter og kortpustethet.

Andre symptomer

Personer med aplastisk anemi kan også oppleve infeksjoner, feber, neseblødning, blodig avføring og blødende tannkjøtt.

Komplikasjoner

Mangel på blodceller streker hjertet og kan føre til hjerte knurrer, en forstørret hjerte, arytmi eller hjertesvikt.

PNH

Noen mennesker med aplastisk anemi kan også ha en blodsykdom som heter "paroksysmal nattlig hemoglobinuri" eller PNH. Personer med denne lidelsen vanligvis ikke viser noen symptomer.

Forekomst

Tegn på aplastisk anemi kan oppstå plutselig eller utvikler seg gradvis over tid. Tilstanden kan være kort eller kronisk.

Cryoglobulinemia Symptomer

Cryoglobulinemia er en sjelden blodsykdom diagnostisert av flere undersøkelser og biopsier. Ifølge Mayo Clinic, kryoglobuliner er proteiner som gjeng sammen når en persons kroppstemperaturen synker under normalt nivå.

Organer

Organene ofte påvirket er nyrene og leveren. En lege kan finne noen med cryoglobulinemia har en forstørret lever, samt magesmerter og en feil nyre.

Hevelse

Hypertensjon kan være et symptom. Individet kan ha svelling av benene eller ankler, som kan skje på grunn av høyt blodtrykk eller som et symptom av seg selv.

Ekstremiteter

Hender og føtter av pasienten kan være nummen eller tingly. Sår hud, eller åpne sår, kan vises på kroppen hennes og begynner å forfalle kroppens vev, forårsaker koldbrann.

Influensalignende symptomer

Noen mennesker opplever symptomer som plutselig vekttap, feber som ikke vil gå bort og svakhet. Da sammen med andre symptomer på cryoglobulinemia, bør en lege varsles.

Vanlige symptomer

Vanlige symptomer er verkende ledd, blåmerker på underekstremitetene og Raynauds fenomen. Med Raynauds fenomen, kalde temperaturer føre til blokkering av blodstrøm til fingre og tær primært, snu dem blå.

Behandling

Cryoglobulinemia kan behandles ved grundig overvåking, visse steroider medisiner, anti-inflammatoriske medisiner eller en blod-plasma transplantasjon. Målet er å hindre ytterligere skade organ.

Johannesurt urtemedisin

Johannesurt urtemedisin


Johannesurt, biologisk navn Hypericum perforatum, har en lang historie med bruk som en urtemedisin. Kliniske studier og forsknings anmeldelser har blitt utført i urten effektivitet for en rekke fysiske og følelsesmessige forhold. Urten brukes internt for en lang rekke forhold, blant annet depresjon og orgel plager, og lokalt for huden sår. Johannesurt har få og milde bivirkninger.

Historie

Ifølge Holistisk Online, gamle grekerne tildelt magiske krefter til johannesurt. De brukte også hypericum å behandle isjias og insektbitt. Hippokrates anbefalte hypericum for "nervøs uro." Europeerne brukte johannesurt å behandle skader og depresjon. Urten har en lang folk historie med bruk for angstlidelser. Flere nylig, Nasjonalt Senter for komplementær og alternativ medisin (NCCAM) anmeldt forskning på effekten av johannesurt mot depresjon. Ifølge NCCAM, er johannesurt ekstrakt "overlegen placebo" og er mer effektive og har færre bivirkninger enn farmasøytiske antidepressiva.

Funksjoner

Ifølge Resept for Nutritional Healing (PNH), inneholder johannesurt fytokjemikalier (plantekjemikalier) og næringsstoffer. Urt fytokjemikalier inkluderer, men er ikke begrenset til, karotenoider, klorofyll, flavonoider og lutein. Johannesurt inneholder også vitamin C. Karotenoider inkluderer karotener og fungerer som antioksidanter. Klorofyll er en kilde til magnesium. Flavonoider er anlegget forbindelser som fungerer som antioksidanter. Lutein er en phytochemical funnet i grønne blader som kan bidra til å forhindre macula degenerasjon.

Funksjon

Ekstrakt av Hypericum har antidepressive og antianxiety egenskaper. Ifølge Holistisk Online, er johannesurt "først kjent stoff for å forbedre tre viktige nevrotransmittere --- serotonin, noradrenalin og dopamin." Johannesurt kan også redusere kortisol, et stresshormon. Hypericum er phytochemical forbindelser er kreditert for sine humørløftende effekt.

Forhold

Johannesurt er brukt for en rekke av angst og nervøse relaterte forhold. Ifølge Holistisk Online, beroliger johannesurt og hindrer forstyrrelser som sengevæting og søvnløshet. I ekstrakt form, kan hypericum lette fordøyelsesbesvær og har slimløsende handling på lunge lunger. Johannesurt te fra de plante blomster balanserer anemi. Den urteekstrakt kan påføres hudskader. Holistisk Online rapporterer også en oppsiktsvekkende og håpefulle muligheten presentert av johannesurt: Forskning fortsetter inn hypericum fordeler mot HIV. Med anekdotiske bevis for johannesurt er synergi med AZT, forskere er opptatt å undersøke mulighetene.

Doser

Mens National Institutes of Health (NIH) er forsker doser, noen forberedelser synes å være pålitelig og effektiv. I naturopathic vilkår, anbefaler Holistisk Online at "Johannesurt ekstrakt standardisert til å inneholde 0,3% hypericin" synes å være en effektiv forberedelse. For antidepressiva bruk, er den anbefalte dosen 300 mg tre ganger daglig med måltider. Hvis forbruker johannesurt i infusjons form, bratt 1 til 2 ts. av tørket urt i 8 oz. kokende destillert vann. Bratt i 10 til 15 minutter. Drikk tre kopper daglig. Ta 1 til 4 ml i skjær form tre ganger daglig. Oppsøk lege før du bruker denne urten eller annen grunn. Ikke selvmedisinering for depresjon eller angstrelaterte symptomer.

Forsiktig

Enkelte advarsler følge bruk av johannesurt. Naturopathic kilder som Holistisk Online og mainstream medisinske vurderinger av den tyske regjeringen og NCCAM finne Hypericum å være tryggere enn farmasøytiske alternativer for behandling av depresjon. Holistisk Online forteller at du ikke bør kombinere hypericum med MAO-hemmere. Det er tidlig indikasjon på at johannesurt "kan forstyrre medisiner gitt under organtransplantasjon."

Hvilken type blodprøve er gjort for å fastslå leddgikt?

Det finnes forskjellige typer blodprøver som utføres for å fastslå om en person har spesielle typer leddgikt. Artrose er den eneste typen leddgikt som ikke kan bestemmes ved en blodprøve, ifølge webmd.com.

Revmatoid Artritt

Ifølge webmd.com er "blodprøver for å diagnostisere Leddgikt," visse typer antistoffer er funnet i 70 til 90 prosent av personer med revmatoid artritt, eller RA. Det er en test som er tilgjengelig som måler antistoffnivåer som binder citrullin cykliske peptider. Ifølge University of Maryland Medical Center, er anti-CCP den "beste prediktor for hvilke pasienter som vil gå på å utvikle alvorlig RA."

Senkning (SR)

Senkning, eller ESR, viser mengden av betennelse i kroppen, ifølge webmd.com. I en frisk person, er lav ESR. Men i blodprøve fra en person med leddgikt, blir ESR høyere med mengden av inflammasjon i kroppen.

C-reaktivt protein (CRP)

C-reaktivt protein, eller CRP, er en annen måte å måle inflammasjon. Høy CRP er bevis på høy inflammasjon i kroppen og en sikker måte for å detektere artritt, særlig reumatoid artritt, i henhold til "blodprøver for å diagnostisere arthritis."

HLA-B27

HLA-B27 er en faktor funnet hos pasienter som har leddgikt av ryggraden og leddene. Ifølge "Blod tester for å diagnostisere Leddgikt," denne faktoren er funnet i 90 prosent av personer med ryggraden leddgikt, samt hos pasienter som har psoriasisartritt.

Cryoglobulins

Cryoglobulins er et annet antistoff som en blodprøve kan påvise. Cryoglobulins kan bli funnet i pasienter som har rheumatoid arthritis. Imidlertid kan ytterligere blodprøver gjøres ved funn av kryoglobuliner, som de er ikke eksklusivt for RA lider. De kan også bli funnet i de som lider av lupus, hepatitt B og andre sykdommer, ifølge webmd.com.

Terapeutiske Horse Grants

Terapeutiske Horse Grants


Tilskudd kan gi følelsesmessig, fysisk og mentalt funksjonshemmede hesteinteresserte med muligheter som de kanskje ikke får noe annet.

Tilskudd tilgjengelig til terapeutiske rideprogrammer og deres studenter kan gi terapiprogrammer med ekstra økonomisk støtte og sette dem i stand til å fortsette å motta eller til og med øke tilgjengeligheten av terapi.

Equine relaterte tilskudd til terapeutisk ridning er tilgjengelig årlig fra en rekke kilder, inkludert American Quarter Horse Foundation, Christopher og Dana Reeve Foundation, Equus Foundation og Pennsylvania National Horse Show.

Quarter Horse Foundation

The American Quarter Horse Foundation støtter terapeutisk riding med USAs Horse Cares program. Programmet er "dedikert til å skape en pågående fundingbase for å støtte spesielle behov for enkeltpersoner og organisasjoner som har nytte av hesteopplevelser," ifølge American Quarter Horse Association nettside.

Stiftelsen godtar donasjoner fra sine medlemmer og utmerkelser årlige tilskudd til nordamerikanske Riding for funksjonshemmede Association (NARHA) terapeutiske ridning fasiliteter.

Quarter Horse Foundation
PO Box 200
Amarillo, TX 79168
(806) 376-4811
aqha.com

Christopher og Dana Reeve Foundation

The Christopher og Dana Reeve Foundation har etablert Quality of Life Grants Program for å tildele "tilskudd til ideelle organisasjoner som yter tjenester til personer med lammelser."

Disse tilskudd er gitt til "programmer eller prosjekter som forbedrer hverdagen til mennesker med lammelser, med litt vekt på, men ikke begrenset til, lammelse forårsaket av ryggmargsskader," i henhold til Christopher Reeve nettside.

Terapeutiske ridning fasiliteter har mottatt tilskudd som en del av "Aktivt oppnå" segmentet av stipendprogram. Prosjektene og fasiliteter som mottar disse tilskudd motta dem for aktivering lammet enkeltpersoner til å være aktiv.

Christopher & Dana Reeve Foundation
636 Morris Turnpike
Suite 3A
Short Hills, NJ 07078
800-225-0292
christopherreeve.org

EQUUS Foundation

Equus Foundation gir årlig tusenvis av dollar i bevilge penger til hestesport relaterte veldedige organisasjoner, inkludert terapeutiske rideprogrammer. Equus Foundation er «et oppsøkende organisasjon som fremmer positive bruken av hesten ved å støtte prosjekter initiert av ideelle organisasjoner," i henhold til en utgivelse på USA Equestrian Federation nettside.

Flertallet av tilskuddet pengene deles ut av EQUUS Foundation er gitt til programmer som spesialiserer seg på mentale, emosjonelle og fysioterapi hjelp hester.

EQUUS & Equestrian Sport Foundation, Inc.
PO Box 10
Ridge, NY 11961
equusfoundation.com

Pennsylvania National Horse Show

The Pennsylvania National Horse Show har donert mer enn $ 1,5 millioner til rytter og pedagogiske veldedige og ideelle organisasjoner siden den ble etablert i 1945. PNHS har tildelt et stort antall av disse tilskudd til terapeutiske ridesentre.

Pennsylvania National Horse Show
720 Limekiln Road
New Cumberland, PA 17070
717-770-0222
panational.org