Digidexo.com

curare bedøvelse

Naturlige Bedøvelse i Plants

Naturlige Bedøvelse i Plants


Planter har vært brukt av mennesker for deres medisinske verdier for tusenvis av år. Forskere har oppdaget plante-avledet alkaloider gunstige for bruk av generelle og lokalanestetika. Misbrukt som narkotika av det offentlige, slike bedøvelsesmidler har stor betydning innen medisin for å undertrykke hjernens aktivitet, nerve overføring og muskelfunksjon for smerte kontroll. Selv om besittelse av noen av disse plantene er ulovlig i mange land, har deres betydning for bruk under operasjonen blitt bevist.

Curare

Curare er en kjemisk forbindelse som kommer fra saft produsert av mange regnskog vinstokker, som Pareira vine. Utvunnet av søramerikanske innfødte, ble det brukt som en gift til å gjelde tips av piler og dartpiler forårsaker kvelning i byttedyr eller ofre. De bedøvelsesmidler produsert av curare er curarine og tubocurarine, som slappe muskler under operasjonen ved å hindre overføring mellom nerveender. Ned siden av å bruke denne type bedøvelse er noen ganger pasienten er våken under inngrepet. Denne naturlige bedøvelse er fortsatt brukes i dag. Men det er gitt intravenøst, noe som resulterer i mindre mengde av bedøvelsesmidler levert.

Opium

Verdsatt for den euforiske opplevelser den produserer, kommer opium fra seedet pods av valmue planten Papaver somniferum stammer fra deler av Asia og Midtøsten-. Opium ble først brukt som medisin i det femte århundre f.Kr., og har fått en betydelig rolle i legemidler. Selv om svært vanedannende, har mange naturlige smertestillende som for eksempel kodein, morfin og papaverin er avledet fra opiumsvalmuen. Morfin er kjent som den mest effektive smertestillende middel i verden, fordi det virker på sensoriske nerver i hjernen, å blokkere smerte signal til andre deler av kroppen. Heroin er et raffinert produkt av morfin; Imidlertid, på grunn av sin styrke, er det forbudt for medisinsk bruk.

Kokain

Kommer fra coca busk Erythroxylum sp., Har kokain en omfattende historie med å være kjent som en stimulerende. Før den spanske erobrere, ble kokaplanten høyt verdsatt av herskerne i den peruanske området. De innfødte i regionen ville tygge på bladene for å kunne gå lange avstander uten mat eller vann. Det var ikke før på slutten av 1800-tallet at kokain ble brukt for sine bedøvende egenskaper, og ble populær i verden av legemidler. Fordi den naturlige bedøvelse eiendom kokain lammer nerveender som er ansvarlige for følelsen av smerte, ble det verdifulle under operasjonen og tannbehandling. I dag er Novocain en populær medisin som inneholder kokain anestesi verdier, men mangler det stimulerende effekt.

Bedøvelse Technique

Anestesi er definert som et tap av fysisk følelse. Det kan bety miste bevisstheten eller miste følelse i hele eller en del av kroppen. Anestesi blir brukt av mange grunner og forholdene som påvirker legemet. Den mest vanlige bruk er i inngrep for å dempe et bestemt område eller områder på hvilke en prosedyre blir utført. Det er mange forskjellige teknikker som brukes til å gi bedøvelse til pasienter.

Lokalbedøvelse

Lokalanestetika blir administrert til en bestemt del av kroppen for å dempe bare det området. Lokal anestesi blir vanligvis administrert ved injeksjon kjent langs en rute. Den rektale vei, den parenterale rute og den oftalmiske ruten er alle vanlig. Parenterale bedøvelse er gitt under tannkirurgi og arbeidskraft og levering.

Oftalmisk anestesi administreres før du utfører visse prosedyrer på øyet. Disse typer anestesi blir administrert gjennom en salve, gel eller løsning.

Aktuell bedøvelse

Aktuelt anestetika administreres ved å gni en salve eller lotion på huden for å nummen eller murrende smerte. De fleste aktuelle bedøvelse blir brukt til å lindre smerter eller kløe forårsaket av ting som gift eik, gift eføy eller solbrenthet. Disse bedøvelse er også populært for behandling av noen mindre dental forhold. Mange av disse er tilgjengelig over disk, slik som Aveeno Anti-Itch, Curasore og solarcaine.

Narkose

Narkose er den type bedøvelse som gis for å sette en person i dvaletilstand. Imidlertid er søvn en person opplever under generell bedøvelse ikke det samme som vanlig søvn. Under vanlig søvn, kan du fortsatt danne minner og opplever smerte. I narkose-indusert søvn, trenger du ikke føler smerte fordi hjernen ikke reagerer på signaler kroppen sender. I tillegg, mens under narkose du ha noe minne om hva som skjedde.

Narkose er oftest administreres gjennom injeksjoner eller innånding av gasser som slå deg ut. Narkose er mest brukt i operasjoner hvor riktig pust blir et problem, for eksempel mage eller bryst operasjoner; i operasjoner som tar lang tid å utføre; eller for operasjoner som krever en pasient til å forbli i en posisjon som er ubehagelig for varigheten av operasjonen.

Slik utfører du en bedøvelse Digital Block

En bedøvelse digital blokk brukes til å nummen en hel finger eller tå. Injeksjonen blir gitt på basis av det siffer på hver side for å hindre overføring av smerte signaler. Bedøvelse digitale blokker er nyttige når du utfører sting, stifting huden, fjerner spiker eller tånegler og vurdere motornerveskader når en person ikke kan flytte henne sifret uten smerter.

Bruksanvisning

Slik utfører du en bedøvelse Digital Block

Klargjør injeksjon ved å trekke den ønskede mengde lidokain - tre milliliter er vanligvis nok - fra hetteglasset.

Rengjør injeksjonssteder på bunnen av sifret like over bunnen knoke på begge sider av sifret med alkohol pad og la tørke. Ikke ta på injeksjonsstedet etter rensing.

•  Sett nålen vinkelrett på toppen av finger rett ved siden av benet. Vær forsiktig med å presse nålen ut av bunnen av fingeren. Nålen bør være i fettlaget under huden. Dette kan lett bli bestemt av "gi" du vil føle når du har penetrert huden.

Injiser omtrent ett milliliter av lidokain i fettlaget i underhuden. Nerven du lammende går gjennom dette rom og må være omgitt av lidokain for å hindre overføring av nervesignaler. Injeksjonen skal utføres som du trekker nålen ut igjen i huden og bør ta omtrent ett sekund.

Gjenta prosedyren på motsatt side av siffer. Vent omtrent fem minutter og sjekk siffer for sensasjon. Trykk er en normal følelse, men hvis noen smerte blir følt, kan prosessen gjentas med et annet millileter av lidokain på hver side av sifret.

Hint

  • Noen forhold kan ikke tillate opptak av lidokain og vil hindre lammende.
  • Bruk aldri lidokain med en rød etikett. Dette tyder på at adrenalin er blitt lagt til lidokain og bruk på sifre kan være svært farlig.

Om Bedøvelse

Bedøvelsesmidler blir brukt på sykehus og operasjonssaler til nummen pasienten i forberedelse til operasjonen. Avhengig av alvorligheten av operasjonen, kan legen ring for generell anestesi - som setter patentet direkte til søvn - eller en mer lokal bedøvelse, noe som vil holde pasienten våken, men ikke i stand til å føle effekten av operasjonen.

Narkose

Bedøvelsesmidler er en så kraftig, vanskelig område i kjemi at de krever en spesialist for å håndtere administrasjonen. Dette gjelder spesielt for narkose, som induserer pasienten inn i bevisstløshet. Når de administreres riktig måte, vil pasienten ikke vekke fra dette dyp søvn, selv når smertefulle stimuli blir indusert (slik det ville være tilfelle i en hvilken som helst operasjon). Generelle anestetika er vanligvis inhalert eller påføres intravenøst.

Analgesi

Deep sedasjon, også kjent som analgesi, er en fetter til generelle anestetika. Denne prosessen inkluderer å sette pasienten i en narkotika-induserte tilstander av nedsatt bevissthet, mye som narkose. Imidlertid er staten ikke så dypt at pasienten ikke kan svare etter smertefull stimulering.

Moderat Sedasjon

Moderate anestetika brukes ofte i slike former som "sedasjon tannbehandling." Medikamentene er lette nok til å sette pasienten i en dypere tilstand av avslapning og nedsatt bevissthet, men pasienten vil forbli våken. Det vil si, de er i stand til å svare på stemmekommandoer.

Minimal Sedasjon

Bedøvelsesmidler, som tillater pasienten evnen til å reagere normalt med minimal svekkelse av deres konsentrasjon og koordinering, anses mild bedøvelse sedasjon. Denne tilstanden kalles noen ganger anxiolysis.

Typer

Bedøvelse for kirurgi vanligvis kommer i to typer: General and Local. Generelle anestetika administreres gjennom en gass og er vanligvis identifisert av deres navn som slutter på "ane." Enflurane og halotan er to av de mest populære typene. Lokalbedøvelse er mer av en lammende agent og gis vanligvis gjennom en injeksjon. Disse legemidlene som regel ende i suffikset "aine." Prokain og lidokain er to slike eksempler.

Effekter av bedøvelse

Effekter av bedøvelse


Når bedøvelsesmidler er effektive, ikke en pasient ikke føler smerte under et kirurgisk inngrep eller huske noe av forhandlingene. Et anestesimiddel er en forbindelse eller et medikament utformet for å frembringe en tilstand av anestesi og brukes i kirurgi for å redusere smerte, sjokk og andre ubehag for pasientene. Det bremser reversibelt ned nevrale funksjoner som forårsaker tap av evne til å føle smerte og andre opplevelser. Selv om det kan være noen mindre bivirkninger, store bivirkninger er sjeldne.

Typer

De tre typer bedøvelsesmidler er lokale, regionale og generelt. Lokalanestetika bare nummen et lite område av kroppen og brukes til mindre prosedyrer. Pasienter kan enten forbli våken under inngrepet eller motta medisin for å slappe av eller sove. Regionale bedøvelsesmidler blir brukt for å blokkere smerte i en større del av kroppen, og blir injisert rundt store ryggmargsnerver. Generelle anestetika påvirke hjernen så vel som kroppen.

Fordeler

Fordi bedøvelse blokkere smerte og redusere pasientens ubehag, hjelper de fremskynde prosessen med utvinning. Også fordi en medisinsk personale innser at de ikke påføre smerte, de er i stand til å jobbe mer effektivt, konsentrere seg om jobben sin i stedet for ubehag for pasienten.

Effekter på luftveiene

Bedøvelsesmidler kan ha effekter på luftveiene, hjerte, mage-og urin systemer. For eksempel kan anestesi påvirker åndedrettssystemet, forårsaker en reduksjon i pasientens lunge effektivitet. Dette kan øke sannsynligheten for postoperativ lungebetennelse. Fordi puste kan bli kompromittert under operasjonen bedøvelsesmidler kan presentere problemer med folk som allerede har luftveisproblemer som astma. Dessuten kan medikamentkombinasjoner som er gitt for å redusere smerte, i tillegg til å hjelpe pasientens kropp svarer til traumer, påvirker åndedrettsfunksjoner.

Effekter på andre systemer i kroppen

Visse anestetika kan øke risikoen for hjerte-og postoperativ blodtrykk problemer. Andre effekter kan inkludere blødninger, sjokk og hjertestans. Urinveiene kan bli påvirket, hvilket fører til urinretensjon fordi bedøvelsesmidler kan føre til en forbigående inntrykking av blæren. Dette kan føre til en reduksjon i væsker, som fører til dehydrering og infeksjoner. Mage-systemet kan påvirkes fordi bedøvelse bremse eller stoppe den peristaltiske handling av tarmen, noe som resulterer i forstoppelse.

Misforståelse

Mange mennesker som har gjennomgått anestesi tror de ble satt til å sove med bare et skudd av Pentothal og anestesilegen jobb er gjort. Men fortsetter anestesilegen for å utføre jobben. For eksempel, justerer han balansen av forskjellige stoffer som ble brukt for å starte prosessen, så vel som å opprettholde og reverserings anestesi. Ifølge Helse Scout.com, er normalt sju til 10 agenter som kreves for å oppnå de ønskede effekter.

Betraktninger

Risikoer er avhengig av ikke bare den type bedøvelsesmidler er gitt, men også pasientens helse, medisinsk historie og hvordan pasienten responderer på noen medikamenter som kan bli anvendt. En persons alder kan være en annen vurdering. Før en prosedyre er gjort, kan en lege eller sykepleier identifisere eventuelle helsemessige problemer av pasienter som kan påvirke deres omsorg, slik at riktig type bedøvelse er gitt for operasjonen.

Tidlige Bedøvelse

Tidlige Bedøvelse


Før oppdagelsen av bedøvelse, var medisinsk kirurgi en handling av siste utvei. Om å ha en tann fjernet, en svulst eller vekst kutte ut eller et lem amputert, pasientene led fryktelige smerter og traumer.

Søvndyssende Sponge

Den søvndyssende svamp var en veldig tidlig smertestillende enhet, brukt så tidlig som i det niende århundre. Dets bedøvende egenskaper kom fra en blanding av ingredienser som Hemlock, søtvier og mandragora. Puste i røyk utførte en pasient bevisstløs så kirurgi kan utføres.

Lystgass

Mer kjent som lystgass, ble lystgass først oppdaget i 1793 og brukt recreationally inntil 1840-tallet, da tannlegen Horace Wells eksperimentert med det som et middel for smertelindring. Han demonstrerte bruken til en gruppe forskere ved Harvard Medical School av bedøvelse en mann før du fjerner hans tann. Siden pasienten fortsatt opplevd noe ubehag, ble Harvard-forskere ikke imponert, selv om lystgass er fortsatt brukt av tannleger i dag.

Eter

I 1846, Boston tannlege William TG Morton demonstrert bruk av eter som en bedøvelse foran et publikum av kirurger og medisinstudenter. Han fjernet en svulst fra kjeven til Gilbert Abbott etter å gjøre ham puste eter gjennom en spesialdesignet gass inhalator. Når Abbott våknet opp, hadde han ikke noe minne av smerter fra operasjonen.

Komplikasjoner fra kirurgi Bedøvelse i Recovery

Operasjonen vanligvis utføres med pasienter under en viss grad av anestesi. Mens bedøvelse medisiner er utviklet for å nummen området berørt, eller sette pasienten til å sove for deres fordel, noen ganger bivirkninger overflaten. Utvinne fra kirurgi kan være vanskelig på grunn av anestesi komplikasjoner, men de kan utbedres.

Funksjon

Tre hovedtyper av bedøvelse blir brukt i ulike medisinske prosedyrer: lokale, regionale og generelle. Hver type anestesi brukes til et annet formål, og man kan brukes i forbindelse med en annen. Ulike risikoer følge hver av dem. Generelt, er anestesi relativt trygt for folk flest, og hyppigheten av komplikasjoner er minimal, men hvis du er i ferd med å gjennomgå en operasjon, bør du være oppmerksom på mulige risikoer.

Lokal Anestesi

Lokalbedøvelse brukes for lammende svært små områder under enkle medisinske prosedyrer eller for smertebehandling. En liten nål settes inn i det berørte området, og en lammende medikamenter injiseres som kanskje må gis på nytt hvis den prosedyren tar en usedvanlig lang tid.

Risikoer med lokalbedøvelse er minimal, og omfatter typisk utslett eller hudreaksjoner på injeksjonsstedet. Mer på alvor, selv om mye mindre vanlig, kan du oppleve sår, blodpropp eller abscesser på injeksjons som vanligvis vil bli behandlet av antibiotika.

Regional Anesthesia

Regional anestesi blir brukt til å blokkere en nerve tilførsel fra å reise seg til resten av det angrepne kroppsdelen. Disse inkluderer epidurals, og nerve blokker i områder som armer og ben. Nålen blir injisert direkte inn i det nerve-området, og resten av området vil bli deadened for en tidsperiode i løpet av en medisinsk prosedyre. Regional anestesi kan brukes i forbindelse med narkose eller av seg selv dersom pasienten ikke blir avlivet.

De viktigste risikoene forbundet med regionale anestesi er lammelser og svakhet, men i de fleste tilfeller er dette slites av etter operasjonen. Hvis anestesi injiseres feil i en blodåre, kramper og hjertestans bli en risiko. Disse reaksjonene er svært sjeldne.

Narkose

Narkose er designet for å sette deg til å sove, slik at du ikke føler noe smerte eller huske noe som skjedde under operasjonen. Det blir administrert via intravenøs gjennom armen eller gjennom en maske inneholdende anestetikum, hvis styrke varierer med tidsrammen av operasjonen.

Noen risikoer inkluderer våkne opp under operasjonen, selv om det er svært sjeldent, og personen er vanligvis bare klar over sine omgivelser og ikke bærer minnet om noen smerte. Noen generell forvirring etter oppvåkning kan være felles, som hjernen ikke kan forstå den tiden det var under bedøvelse. Lungeinfeksjoner, kan hjerneslag og hjerteinfarkt forekomme, spesielt hvis du er under narkose for lange perioder av gangen. Døden er en risiko, som med enhver medisinsk prosedyre, men det er svært uvanlig fra narkose.

Komplikasjon Recovery

Mens bivirkninger av anestesi er sjeldne, er leger opplært til å håndtere komplikasjoner bør de oppstår. For små, lokale reaksjoner, ofte en aktuell krem ​​med antibiotika blir gitt. Større reaksjoner slik som lyddempende og nummenhet kan behandles med bevegelse, endringer i temperatur og fysioterapi. For alvorlige reaksjoner som involverer hjerte traumer, kan antagonist medikamenter administreres; avanserte livreddende teknikker kan også brukes for gjenoppliving.

Typer av bedøvelse

Bedøvelse blir brukt under operasjonen og andre medisinske prosedyrer for å redusere eller hindre smerte. Anestesi kan blokkere sensasjon til en liten plassering av kroppen eller sette pasienten helt under så han føler og husker ingenting. Den type anestesi benyttes avhenger av området, og lengden av fremgangsmåten, så vel som pasientens fysiske helse og historie. Anestesi er gitt av en utdannet anestesilege eller anestesisykepleier.

Lokalbedøvelse

En lokal bedøvelse numbs bare et lite sted hvor medisinske prosedyrer som skal utføres. Bruken av Novocaine under tannkirurgi er et eksempel. Det er mest den vanligste typen av anestesi brukes for polikliniske prosedyrer og slites av raskt. Pasientene er ofte våken og på vakt under inngrepet, men kan gis et beroligende om nødvendig.

Regional

Når det området som drives på er for stor for et lokalanestetikum, kan en regional anestesi brukes. Det finnes flere forskjellige typer. I en perifer nerveblokk, er medikamenter injiseres inn i området rundt nervene. Det er ofte brukt for prosedyrer som involverer lemmer og ansikt. En spinal blokk injiserer anestesi nær ryggmargen til nummen nervene som kobler til en hel region i kroppen. C-seksjonen og andre abdominale operasjoner krever ofte en spinal blokk. Denne type anestesi kan forårsake alvorlig hodepine kalles spinal hodepine. Det kan også trykke respirasjon og krever nøye oppfølging før det slites av.

Generelt

Generell anestesi setter pasienten til å sove og holder ham i å føle noe eller fra å huske prosedyren. Det er oftest gitt gjennom en IV eller som en inhalert gass og brukes til operasjoner som tar lengre tid eller krever pasienten å forbli i en ubehagelig stilling. Mens det sjelden fører til alvorlige bivirkninger hos friske mennesker, visse vilkår, medisiner og livsstil valg kan øke risikoen for komplikasjoner. Disse inkluderer luftveisproblemer, hjerteproblemer, røyking, alkoholbruk og bruk av aspirin eller andre blodfortynnende. Mulige sjeldne komplikasjoner er lungeinfeksjon, hjerteinfarkt, hjerneslag og død.

Bevisst Sedasjon

Bevisst sedasjon er en form for sedasjon som gjør at pasienten til å holde seg våken og på vakt, men likevel ikke føle prosedyren. Det brukes ofte med et medikament for å indusere midlertidig hukommelsestap, for eksempel Leptanal®. Fordelen med å bevisst sedasjon er at pasienten er i stand til å svare på spørsmål og gi muntlig tilbakemelding gjennom hele prosedyren. Det er mest brukt i polikliniske prosedyrer som for eksempel mindre operasjoner, biopsier og tannarbeid.

Betraktninger

Noen typer anestesi krever faste for en viss periode, vanligvis åtte til ti timer før prosedyren. Siden det kan ta flere timer for visse former for slitasje av helt, kan det være nødvendig å ta noen sammen for å kjøre etterpå. Spør lege eller kirurg om noen medisiner eller kosttilskudd kan forstyrre anestesi. Følg alle preoperative og postoperative instruksjoner for å unngå å risikere komplikasjoner.

Hjem rette for Bed-Bug Bites

Hjem rette for Bed-Bug Bites


Bed bugs gang ble utryddet i USA ved hjelp av DDT og andre svært giftige kjemikalier. Siden farene ved disse stoffene er blitt bedre forstått, har de blitt utestengt fra bruk i boligområder. Som et resultat, har mange byer i USA har opplevd en oppblomstring i bed-bug populasjoner. Bed-bug biter kan være svært ubehagelig, men er vanligvis ikke farlig fordi veggedyr ikke sprer sykdom som flått. En liten prosentandel av befolkningen kan oppleve anafylaktisk sjokk på grunn av en allergisk reaksjon på bed-bug spytt.

Bed-Bug Bites

Bed bugs lever av menneskeblod. Gjennom snabel gjelder de en aktuell bedøvelse som hindrer deres offer fra å merke bittet og holder blodet fra clotting. Kløe er forårsaket av det faktum at folk flest er faktisk allergisk mot dette stoffet, men bare svært få vil ha en alvorlig farlig reaksjon. Når folk gjør oppdage en matbit, er det vanligvis på grunn av kløende røde renner eller annen hudirritasjon.

Bed-bug biter ligne en mygg eller de fleste andre insektsbitt. Hvis de er tett gruppert, kan de ligner et utslett. Deres hyppige tilbakefall bekrefter som regel de er faktisk bed-bug biter.

Aktuelt Treatment

Til seng bugs selv er eliminert, noe som er vanskelig å gjøre, er den eneste mulige behandling for å lindre symptomene på bittene. Dette kan gjøres mest mulig rett og slett med kaldt vann og is. Andre hjem rettsmidler inkluderer en pasta av like deler salt og natron i vann. Havregryn i et varmt bad kan også gi en viss lettelse. Hvis du ikke er allergisk mot acetylsalisylsyre, prøv å dyppe en bomullsdott i Alka-Seltzer og gni det på bittene. Calamine lotion er en annen vanlig middel for hudirritasjon.

Andre hensyn

Er bare nødvendig medisinsk hjelp hvis du opplever akutt respirasjonssvikt eller andre symptomer på anafylaktisk sjokk som følge av bed-bug biter. Den andre store bekymringen er om de biter slå inn åpne sår på grunn av riper. Hvis dette skjer, skyll grundig med antibakteriell såpe og vann eller bruke en antibiotisk krem ​​eller salve. I noen tilfeller kan en sekundær infeksjon på stedet av en seng-bug bite være mer farlig enn den opprinnelige bite.

Medisinplanter og dyr fra regnskogen

Medisinplanter og dyr fra regnskogen


For mange tusen år urfolk over hele verden har brukt lokalt innsamlede planter til medisinske formål. Vanligvis kunnskap om slike anlegg er gått fra generasjon til generasjon, ofte gjennom en sjaman eller witchdoctor - en spesialist på urfolks botemidler. En viktig kilde til slike medisinske planter er regnskogen, hvor urfolk er sagt å gjøre bruk av rundt 5000 forskjellige planter. En liten del av disse botemidler er testet og gjengitt i første verdens land som narkotika og medisiner. Mye mindre forskning har blitt gjort i den medisinske bruken av dyr.

Cinchona og Coca

Barken av cinchona treet er verdens beste kilden til naturlig kinin, som er hentet fra barken på treet. Dette ble først dokumentert av en jesuitt misjonær i 1633 som en anti-malaria middel.

Kanskje den mest beryktede anlegget er coca, en eviggrønn busk som vokser opp til 9 meter høye. Planten har vært brukt av urfolk i århundrer for tannverk og som en generell smertestillende. Forskning på planten har gitt stoffet industrien Novocaine, et lokalanestetikum, og en rekke andre mindre vanedannende anestetika.

Ipecacuanha og Mate

Ipecacuanha er ofte funnet i over-the-counter hoste preparater, og brasilianske innfødte tar det å behandle amøbedysenteri. Den er laget av røttene av busk og ble først tatt til Europa i 1672. Ipecacuanha er en sterk brekkmiddel og er spesielt nyttig som en behandling for en overdose. Forsiktighet bør utvises ved bruk av denne urten.

Mate er et eviggrønt tre som vokser til 20 meter høy. Bladene brukes mye i Sør-Amerika på akkurat samme måte som te, og brukes til å behandle hodepine, migrene, tretthet, depresjon og revmatiske smerter.

Pareira og Lapacho

Røttene og stammen av Pareira vintreet er kilden til curare. Rainforest stammene bruker curare som en lammende pil gift. Forskning på dette anlegget i Vesten har produsert tubokurarinklorid, en bedøvelse mye brukt til å lamme musklene under operasjoner. Anlegget kan tas oralt gir det ingen kutt eller sår i munnen og blir brukt som et avføringsmiddel, vanndrivende og for å indusere menstruasjon.

Det har vært en stor del av forskningen utført på bruk av Lapacho. Barken av dette treet har vært brukt i århundrer som en anti-inflammatorisk og som en kur-all urtemedisin. Det er tenkt å være nyttig i behandling av kreft.

Smertestillende Frog

Det er en regnskog frosk, epibpedobates tricolor, som har en giftig hud for å beskytte seg mot rovdyr. Forskning på denne giften av National Institutes of Health har ført til utviklingen av et nytt smertestillende som er 200 ganger kraftigere enn morfin. Denne smertestillende, ABT-594, er i produksjon. Forskning pågår på grunn av gastrointestinale bivirkninger av denne nye smertestillende.

Mine Pointer Finger & tommel kribler

Mine Pointer Finger & tommel kribler


Prikking av pekeren - pekefingeren - og tommelen er symptomer på to vanlige tilstander kjent som perifer neuropati og carpal tunnel syndrom. Å vite årsakene til symptomene hjelper deg å bestemme riktig behandling, enten det er en livsstilsendring, reseptbelagte medisiner eller kirurgi. Tidlig diagnose er nøkkelen til å redusere problemene knyttet til disse problemene.

Mulige årsaker

Prikking i pekefingeren og tommelen kan indikere utbruddet av perifer neuropati. Det skyldes nerveskader fra en traumatisk skade, diabetes, eksponering for giftstoffer eller metabolske problemer. Symptomer vanligvis starter i føttene eller hendene og kan reise opp armer og ben. Andre symptomer inkluderer jabbing, elektrisk-lignende smerter, svie, følsomhet for berøring og mangel på koordinering. Carpal tunnel syndrom oppstår på grunn av skader ervervet av repeterende bevegelser, som for eksempel å skrive, med en skrutrekker eller skriftlig. Det er ofte ledsaget av håndleddet smerte og forverres med aktivitet.

Behandling av perifer nevropati

Diagnostisering av symptomene ved en lege er nyttig i planlegging behandlinger. Over-the-counter smertestillende midler, for eksempel ibuprofen og paracetamol er ofte nyttig i de tidlige stadier. Resepter for sterkere smerte medisiner kan være nødvendig senere hvis tilstanden forverres. Antidepressiva, slik som amitriptylin og nortriptylin er ofte effektive i behandling av symptomer på perifer neuropati. Antiseizure narkotika, for eksempel gabapentin, karbamazepin og phenotoin fungerer også godt i å redusere nerve smerter hos noen individer. For folk som har problemer eller irriterende bivirkninger med resepter, lidokain patcher hjelpe med symptomene. En transkutan elektrisk nervestimulering enhet er et annet alternativ for noen pasienter. Behandlingen krever sending av elektriske impulser til området, og gjentatt behandling ofte minsker symptomene.

Carpal Tunnel Treatment

Carpal tunnel kirurgi fjerner presset på median nerve. Vanligvis er det en ut-pasient prosedyre. Det tar år å utvikle alvorlige symptomer fra carpal tunnel syndrom; derfor er det ikke påtrengende å ha kirurgi. Du kan vente til tiden er praktisk. Ofte, en lokal bedøvelse i armen er alt som er nødvendig under prosedyren. Etter fremgangsmåten, de fleste eller noen av prikking forsvinner mindre du hadde en alvorlig sak eller hadde carpal tunnelsyndrom i mange år.

Nyttige tips

Å gjøre endringer i livsstil generelt hjelper symptomene på perifer neuropati eller hindrer dem fra forverring så mye over tid. Unngå å støtte på albuene for lengre perioder da det kan føre til nye nerveskader. Få en hånd massasje eller gjøre det selv. Dette stimulerer nervene, forbedrer blodsirkulasjonen og kan redusere smerte. Forbruker et sunt kosthold sikrer at du får riktig ernæring. Få rikelig med mosjon, røykeslutt og begrense alkoholforbruket bidrar også med ubehag ved å sikre kroppen din er sunn og aktiv. Bruke hendene ulikt kan bidra til å redusere carpal tunnel symptomer. Holde håndleddene rett så mye som mulig når du skriver eller utfører andre håndbevegelser. Dette avlaster trykket på median nerve. Iført håndleddet splinter om natten bidrar til å holde håndleddene rett mens du sover.

Årsaker til Triggerpunkter

Årsaker til Triggerpunkter


Triggerpunkter er små, ertelignende, kontrakt knop i musklene som forårsaker smerter i muskel vedlegg. Begrepet "triggerpunkter" ble opprettet i 1940 av Janet G.Travell, MD, som utviklet nye anestesi teknikker for å behandle muskelspasmer. Senere Travell og hennes kollega David G. Simons, MD fortsatte sin forskning og publiserte "myofascial smerte og dysfunksjon:. Triggerpunkt Manual"

Symptomer

Triggerpunkter årsaken referert smerte. For eksempel kan smerter i korsryggen faktisk stammer fra et triggerpunkt i baken eller nedre magemusklene. Smerten kan være dypt bare å slå skarpe ved bevegelse. Spenning hodepine, migrene, sinus smerte, kjeve verke, øreverk og sår hals, såre ben, føtter og ankler kan være forårsaket av referert smerte av triggerpunkter. Triggerpunkter er klassifisert som aktiv eller latent. Aktive triggerpunkter forårsake smerte ved hvile mens latente poeng bare føre til smerter når den trykkes på.

Årsaker

Det er lite vitenskapelig dokumentasjon på hvorfor triggerpunkter utvikle, men American Academy of Family Physicians sier forskere tror de kan være forårsaket av repeterende bevegelser - som i arbeider på en datamaskin tastatur - dårlig holdning og strukturelle problemer som ulik benlengde og asymmetriske bekkenet. Triggerpunkter kan også være forårsaket av mangel på mosjon, traumer og vitaminmangel.

Diagnose

Ingen laboratorie eller avbildningsteknikker diagnostisere triggerpunkter. I stedet, leger diagnostisere triggerpunkter ved berøring. Mens triggerpunkter vondt når du trykker på, de er ikke å forveksles med de ømme punkter som følger fibromyalgi. Triggerpunkter som regel føle seg som en stram band og produsere en lokalisert rykk eller synlig dimpling av huden, mens anbudet poeng ikke. Ømme punkter ikke føre referert smerte som triggerpunkter, men ofte føre til total kropps følsomhet. Siden fibromyalgi lider har ofte triggerpunkter og muskelsmerte i tillegg, kan diagnosen være vanskelig.

Konvensjonelle behandlinger

Fysioterapi er ofte brukt til å behandle triggerpunkter. En annen vanlig brukt behandling er injeksjoner hvor en sprøyte fylt med en bedøvelse løsning injiseres direkte inn i triggerpunkt. Bestemme om du vil bruke injeksjoner eller fysioterapi kan avhenge av legens ferdighetsnivå samt om triggerpunkter har gått fra den akutte fasen til den kroniske fasen. Injeksjoner er ansett som mer effektivt for kroniske poeng.

Andre behandlinger

Akupunktur, massasje terapi, osteopatisk og kiropraktisk manipulasjoner kan bidra til å lindre smerten av triggerpunkter. Finne en massasjeterapeut spesialtrent i triggerpunkt terapi kan være nyttig. I sin bok, "The Trigger Point Therapy Workbook Your Self-Treatment Guide for Pain Relief," Clair Davies skisserer sin egen smertefull kamp med triggerpunkter og hvordan en bestemt massasjeterapeut som visste hvordan å utføre dyp streke massasje hjalp sin tilstand. Etter massasje terapeut flyttet bort, Davies kunne ikke finne en annen med samme trening, så han gikk til massasje terapi skolen selv. I sin arbeidsbok, viser Davies andre hvordan å finne og massere sine egne triggerpunkter.

Hvordan få testet for multippel sklerose

Multippel sklerose er mest utbredt hos kvinner i fertil alder, men vanligvis i 30-årene og 40-årene som bor i kaldere klima og er av nordeuropeisk avstamning. Oversettelse: middelaldrende hvite kvinner i nord er mer sannsynlig å ende opp med MS enn kvinner i andre deler av landet eller de fleste menn. Dessverre virker som tyder på at dette er de samme menneskene som har mest problemer med å få legene til å lytte til sine klager. Ofte kan de klager på en person som lider av multippel sklerose virke relatert eller vag. De finner seg tilsynelatende mer klønete enn før, med tilfeldige muskel rykk og noen ganger risting. I noen tilfeller kan MS presentere seg med hukommelsestap eller bare slags uklarhet når du prøver å huske ting. Noen av disse symptomene er ofte forbundet med overgangsalder og perimenopause også, som fører noen leger å scoff på symptomene.

Hvordan få testet for multippel sklerose

•  Start med en god lege som vil lytte til deg. Ta i en liste over alle dine symptomer og notater om når de oppstår. For eksempel, mange multippel sklerose symptomer er verre i høy varme og fuktighet enn ved kjøligere temperaturer.

Få en henvisning til en nevrolog. Mange allmennleger kan ikke ta symptomene på alvor eller kan prøve å bonde av dine symptomer på andre problemer. Ofte vil de skylde dine symptomer på klinisk depresjon når det faktisk depresjon kan være et symptom på MS.

Be om en MR. En MR av hjernen og ryggraden med og uten kontrast kan vise en radiolog eller nevrolog der lesjoner, kalt sklerose, har dannet. Den sklerose dannes når myelin, beskyttende lag rundt hele hjernen og ryggmargen, er skadet og arrvev former. Skaden på myelin er forårsaket av autoimmune lidelser av multippel sklerose.

Få en lukket MR. Mange mennesker velger en åpen MR for å bekjempe følelsen av klaustrofobi at røret av en lukket MR kan føre til, men noen undersøkelser tyder på at den åpne MR er mindre presis på å vise skygger eller lesjoner på hjernen. En mindre enn presis skanning av hjernen eller ryggraden kan resultere i en forsinkelse i diagnosen din.

Ha en lumbalpunksjon utføres. Denne testen, tidligere kjent som en ryggmargsprøve, fjernet spinalvæske fra ryggmargen. Det er utført som et poliklinisk eller på legekontoret og krever en mild bedøvelse påføres direkte på baksiden. Deretter gir legen deg lokalbedøvelse. Han glir en lang nål mellom to ryggvirvler og setter inn en tyngdekraft-røret for å tillate fluid å strømme ut av ryggmargen naturlig. Pasienten bør forbli stille for prosedyren.

Drikk mye koffein. Etter Spinal Tap, må kroppen regenerere spinalvæske. Ca 24 timer med hvile og store mengder væske med mye koffein kan stimulere gjenopprettingsprosessen. Deretter du venter. Testingen krever at spinalvæsken tillates å "slå" og tar flere uker. Pasienter med multippel sklerose vil bli fortalt at ringene fra i spinalvæske som indikerer skader på nervesystemet.

Se øyelege. Nesten 90 prosent av personer med multippel sklerose stille ut noen mengde optikusnevritt, så en god synsundersøkelse kan også hjelpe i MS diagnose.

Botemidler for Carpal Tunnel Syndrome

Botemidler for Carpal Tunnel Syndrome


Det er mange ulike produkter og prosedyrer tilgjengelig for å behandle, og selv kur, carpal tunnel syndrom. Men, skal tilstanden ikke stå ubehandlet.

Hva er Carpal Tunnel Syndrome?

Carpal tunnel syndrom er en tilstand der median nerve, nerve som går inn i hånden fra underarmen gjennom carpal tunnel, blir komprimert. Kompresjon oppstår på grunn av faktorer som for eksempel skade (håndleddsbrudd) eller, som er oftest tilfelle, repeterende overforbruk og dårlig ergonomi.
Ifølge US Dept. of Labor og Nasjonalt institutt for Occupational Safety and Health (NIOSH), er carpal tunnel syndrom # 1 rapportert medisinsk problem hittil. Det utgjør nesten 50% av alle arbeidsrelaterte skader. Omtrent en fjerdedel av alle dataoperatører er diagnostisert med carpal tunnel syndrom, og over 60% av alle arbeidsrelaterte belastningslidelser forekommer hos kvinner. Kvinner er dobbelt så stor sjanse for å bli diagnostisert med denne tilstanden enn sine mannlige kolleger.

Mild Carpal Tunnel Syndrome

I de mildere former for carpal tunnel syndrom, behandlinger som anti-inflammatoriske medisiner og håndleddet splinter gi betydelig lettelse samt pågående forebygging fra tilbakefall. Stoffet bidra til å redusere betennelse som forårsaker svelling og splinter, som brukes ofte om natten, posisjonere håndleddet, slik som å redusere kompresjon av nerven mens sove.

Injeksjoner som behandling

Av og til, har milde former for carpal tunnel syndrom, som har symptom på smerte og prikking er tilstrekkelig ubehagelig, fikk varig nytte gjennomgår en eller flere steroidinjeksjoner direkte inn i carpal tunnel for å gi direkte hjelp til hovne vev. Denne teknikken gjør det mulig for plassering av medisinen direkte hvor det er behov for det meste. Fremgangsmåten krever dyktighet hos personen som utfører injeksjonen slik at steroidet ikke injiseres direkte inn i det nerve eller sener.

Kirurgiske prosedyrer

Når symptomene er alvorlige nok, så kirurgisk inngrep er nødvendig å avlaste trykket fra nerve og hindre redusere potensialet for pågående skade på nerve fra dette trykket. En slik fremgangsmåte er "åpen" carpal tunnel utgivelsen prosedyre. Denne fremgangsmåten består av et innsnitt i løpet av den aktuelle område i håndflaten av hånden og håndleddet, som isolerer den tverrgående carpal ligament (den struktur som gir trykket på nerven og deretter incising ligament til å avlaste trykket. Fordi dette er en kirurgisk prosedyre, det krever en bedøvelse og er ofte utført i et sykehus eller poliklinisk kirurgi sentrum.

Alternativ tilnærming

En annen variant av kirurgi er "endoskopisk" carpal tunnel utgivelsen. Denne fremgangsmåten baserer seg på bruk av en liten, stiv fiberoptiske "scope" som består av et objektiv og kamera for å visualisere median nerve, omkringliggende strukturer og undersiden av det tverrgående carpal ligament. Under direkte, endoskopisk visjon, er det tverrgående carpal ligament skjære gjennom hele sin tykkelse fra bunnen opp. Denne prosedyren er vanligvis utføres gjennom to små "knivstikk", og dermed gjør det en minimalt-invasiv prosedyre i forhold til "åpen" tilnærming.

Hva er behandlingen for Isjias Piriformis syndrom?

Hva er behandlingen for Isjias Piriformis syndrom?


Hvis du har smerten skyter ned på siden eller bak på beinet, kan du bli lider Piriformis syndrom. Piriformis syndrom er når hoftenervene er irritert eller klemt av din piriformis muskel eller piriformis sene, som igjen sender nummenhet, prikking og smerter nedover beinet. Du kan oppnå smertelindring gjennom enkle tøyningsøvelser og teknikker gjøres hjemme, men hvis de bevise uhjelpsom, kan det hende du må ty til andre behandlinger. Ulike faktorer, som for eksempel spinal lidelser, kan føre til sciatic nerve irritasjon, så det er viktig å lære å skille den viktigste årsaken til isjias.

Medisinert Shots

Ett alternativ for smertelindring fra Piriformis syndrom er å motta en bedøvelse injeksjon eller kortikosteroid skudd til området. Legen din kan levere de medisinert skudd til spesifikke "triggerpunkter" til beste lindre smerten (triggerpunkter er den mest smertefulle flekker på baken). Skuddene avlaste mulig muskelkramper som forårsaker nerve irritasjon, og de kan redusere eller eliminere sciatic smerte, med resultater som varer i mange måneder. Kortison skudd er generelt begrenset til tre i året, så hvis bildene dine slites av for tidlig, kan du bli nektet videre tilgang til dem.

Antiinflammatoriske legemidler

For å lindre smerter og betennelse i piriformis, ta noen ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs). Lettelsen kan være midlertidig, men vil være nok for deg å fullføre daglige aktiviteter. Over-the-counter anti-inflammatoriske legemidler som ibuprofen bør tas som anvist. Unngå overdosering, siden narkotika kan ha skadelige effekter på indre organer. Hvis OTC narkotika ikke hjelper, må du kanskje sterkere smertestillende medisiner. Har din behandlende lege undersøke deg og foreskrive medisiner etter behov.

Massasje

Å ha en massasje terapeut eller fysioterapeut utføre noen dyp massasje i området kan hjelpe piriformis muskelen til å slappe av sin stramt grep på isjiasnerven. Vær oppmerksom på trykket din terapeut utøver og hvordan kroppen din reagerer på massasje, som for mye press kan føre til piriformis å gripe opp. Det kan være lurt å prøve forskjellige karosseri terapier - inkludert akupressur, triggerpunkt terapi og shiatsu - hvis vanlig massasje hjelper ikke.

Akupunktur

Anvendelsen av hår-tynne nåler i kroppen din, og noen ganger i det lokale området av smerte, vil bidra til å avlaste spenningen i piriformis muskelen. En standard kinesisk stil akupunkturbehandling kan omfatte nåler settes inn i bakre inntil nålen utløser en elektrisk følelse. Akupunktur kan hjelpe slappe av muskel og dermed lindre spasmer. Din akupunktør kan også legge til elektrisk stimulering til nålene til ytterligere slappe av muskel og lindre smerten.

Fysioterapi

Mye av smerte og spenning i baks kan avlastes med spesifikke øvelser og strekninger. Tøyningsøvelser å behandle isjias er ulike hamstring og lav rygg strekninger. Disse har som mål å strekke seg, slappe av og styrke hip rotator musklene. For mer tilpassede og spesifikke øvelser, snakk med din fysioterapeut. Vær forsiktig med ytterligere stramme muskler gjennom styrke-øvelser og skjerpende isjiasnerven.

Kirurgi

Kirurgi bør vurderes bare som siste utvei og bare hvis smerten er uutholdelig. Hvis konsistente behandlinger med NSAIDs eller andre behandlingsformer er å gi deg litt lindring, kan et kirurgisk inngrep utføres som inkluderer løsne eller avgi piriformis sene. Kirurgi bærer alltid risiko, og det er en mulighet for at smertene vil fortsatt være til stede etter operasjonen, så tenk på dette før du bestemmer.

Muskelavslappende som forårsaker Bradykardi

Muskelavslappende som forårsaker Bradykardi


Muskelavslappende er stoffer som reduserer muskeltonus og slappe av musklene. Disse brukes til å redusere symptomer, slik som smerte og muskelspasmer. Noen muskelavslappende kan forårsake bradykardi. Bradykardi er en tilstand som oppstår når pulsen synker til under 60 slag per minutt. Bradykardi forårsaker besvimelse, svakhet, tretthet, ubehag i brystet og kortpustethet. Lese etikettene på medisiner før bruk kan forberede pasienter for eventuelle bivirkninger.

Suxamethonium Chloride

Suxamethonium klorid er en luktfri muskelavslappende. Dette stoffet brukes i anestesi, intensiv pleie og akuttmottak. Suxamethonium klorid brukes når en fullstendig lammelse av legemet er nødvendig for operasjonen, intubering eller annen nødsituasjon prosedyre. En injeksjon av 1,0 til 1,5 mg pr kg kroppsvekt fører til paralyse innen et minutt. En injeksjon på 2,0 mg per kg for barn forårsaker umiddelbar lammelse. Suxamethonium forårsaker bivirkninger, for eksempel bradykardi, muskelsmerter, høyt blodtrykk og hjertestans.

Morfinsulfat

Morfinsulfat er en annen blant de muskelavslappende som forårsaker bradykardi. Morfinsulfat er også et beroligende middel som du vanligvis ta gjennom en IV Dette stoffet fungerer som en sterk narkotisk. Med denne medisinen, kan pasienter møte andre bivirkninger: kvalme, hypotensjon, luftveisproblemer, oppkast og forstoppelse.

Midazolam

Midazolam er et muskelavslappende middel som brukes i nøds og kritisk omsorg rom. Hvis du bruker bedøvelse, cimetidin eller narkotika, bør dose midazolam reduseres med 25 prosent. Midazolam inkluderer bivirkninger, for eksempel bradykardi, luftveisproblemer og hypotensjon.

Succinylcholine

Succinylcholine er et medikament som slapper musklene helt når du bruker en ventilator eller under et kirurgisk inngrep. Dette muskelavslappende er vanligvis brukes i anestesi og akuttmottak. Succinylcholine kan ha andre bivirkninger, som høyt blodtrykk, smerte og hjertestans.

Fentanyl

Fentanyl er en annen blant de muskelavslappende som forårsaker bradykardi. Denne medisinen er også brukt som et beroligende middel. Fentanyl brukes i akuttmottak og intensivavdelinger. Medikamentet blir administrert gjennom en IV Fentanyl fungerer som et semisyntetisk. Blant de bivirkninger av fentanyl er fysisk avhengighet, stiv brystet og pusteproblemer.

Hvordan behandle pilonidal cyster

En Pilonidal cyste, eller lomme med stykker av hud og hår på innsiden, danner på undersiden av halebenet, mellom rumpeballene. Menn er mer utsatt for pilonidal cyster enn kvinner er, med de fleste tilfeller oppstår mellom 15 og 24. Det er antatt pilonidal cyster er forårsaket av inngrodde hår eller gjentatt skade / mishandling til halebenet regionen. Hvis symptomer utvikler seg, de inkluderer smerter og betennelser, rødhet og hevelse rundt korsryggen, noen ganger med tilhørende drenering. Feber er også til stede i sjeldne tilfeller.

Hvordan behandle pilonidal cyster

Hvordan behandle pilonidal cyster

•  Besøk din fastlege hvis pilonidal cyste blir infisert og symptomer oppstår. Han vil utføre en enkel prosedyre på kontoret hans for å drenere cyste. En lokal bedøvelse vil bli injisert rundt cyste området til nummen det, så et snitt vil bli gjort og håret og andre saker inne cyste vil bli fjernet. Legen vil da pakke såret for å tillate det å helbrede fra innsiden og ut. The Mayo Clinic sier opp til 60% av tilfellene er kurert med denne prosedyren.

Rengjør og påfør ny pakking et par ganger daglig inntil helbredet. Noen drenering kan forekomme etter inngrepet, slik pakking må skiftes ut. Ta forholdsregler mot drenerings flekker av seg ekstra undertøy og anvende ny pakke raskt nok.

Foreta kirurgiske prosedyrer dersom pilonidal cyster vedvarer. Tilbakevendende pilonidal cyster med sinus veisinfeksjon krever mer invasive kirurgiske prosedyrer. Kirurgiske alternativer inkluderer åpen eller lukket kirurgi. Begge prosedyrene involverer åpne cyste og rense ut alle hår og andre stoffer, sammen med rengjøring sinus traktater. Med åpent sår kirurgi, blir såret pakket og igjen å helbrede som i den tidligere fremgangsmåte, mens det ved lukket sår kirurgi, blir såret sydd lukket. Åpent sår kirurgi tilbyr en bedre kur rate enn lukket såret kirurgi.

Hold den kirurgiske området rent per legens anvisninger, redo pakking og dressing som anbefales, og barbere rundt i området for å unngå smitte og gjentakelse av pilonidal cyste. Hold området rent og tørt, og ikke sitte lenger enn nødvendig for å fremme helbredelse tid. Det anbefales også at overvektige pasienter ned i vekt for å unngå gjentakelse av cyster.

Ta ibuprofen eller annen over-the-counter smertestillende medikamenter ved behov og din lege tillater. Medisinering er ikke sannsynlig å være nødvendig med det første enkel prosedyre, men det kan bli kalt for i de mer avanserte kirurgiske prosedyrer.

Hvordan Test for perifer nevropati

Perifer nevropati er en tilstand der nervene er skadet. Det kan forekomme på grunn av mange faktorer, slik som diabetes. (Blodsukker nivåer som er ute av kontroll kan føre til nerveskader.) Men en pasient som er diabetiker og har perifer nevropati kan også ha en annen tilstand som forårsaker nevropati. Så det er viktig å ha ekskluderende testene kjøres bare i tilfelle du har en tidligere udiagnostisert tilstand. Vanlige symptomer på perifer neuropati omfatte en brennende, stikkende, prikking, eller "pins og nåler" følelse langs ben, føtter, armer og hender. Du kan også oppleve nummenhet.

Hvordan Test for perifer nevropati

•  Planlegg en fysisk undersøkelse med legen din og informere henne om alle dine symptomer. Legen vil også vurdere din medisinske historie, familiens medisinske historie og spør om du har hatt problemer som kvalme, svimmelhet, ørhet, seksuell dysfunksjon eller tap av blærekontroll. Disse kan alle være symptomer på nevropati.

Få blodet trekkes og testet. Noen ganger perifer neuropati er assosiert med diabetes, lave vitamin B nivåer, Lyme sykdom, hepatitt C og B og dysfunksjon i skjoldbruskkjertelen, nyrene eller leveren.

Tenk å ha en nerve biopsi gjort, noe som kan sjekke for degenerasjon av myelin skjede (som brytes rundt nerve), og for aksonal degenerasjon. Dette er en poliklinisk prosedyre og legen din vil bruke en lokal bedøvelse.

Be legen din om å ha en MR (magnetisk resonans). Selv om dette ikke kan fastslå nevropati, kan det utelukke andre tilstander som kan føre deg til å oppleve de samme symptomene.

Få en nerve ledningshastigheten test utført. Dette vil måle nervene 'elektriske impulser, og kan bidra til å fastslå det nøyaktige innholdet i din tilstand, som igjen kan hjelpe med behandling planer.

Hint

  • Det kan hjelpe finne din diagnose for å holde en oversikt over dine eksakte symptomer som de oppstår, med datoer, opplevelser opplevd og del av din anatomi.
  • Hvis nevropati fører til at føttene til å slå nummen, må du huske å sjekke dem hver dag for kutt og skrubbsår. Skrubbsår kan bli smittet før du selv innser at du har dem.

Råd om behandling av Molluscum contagiosum

Molluscum contagiosum er en viral hudinfeksjon som forårsaker humper eller papler å vises på huden. Det er en relativt vanlig infeksjon som rammer i hovedsak barn, selv om alle kan få det. Støt eller papler som vises som et resultat av molluscum contagiosum er vanligst i ansiktet, armer, hender, nakke og armhulen, men de kan dukke opp hvor som helst bortsett fra håndflatene og fotsålene. Smitten spres ved person-til-person kontakt, inkludert seksuell kontakt eller ved å dele personlige elementer som et håndkle.

Fjerne Papules

En effektiv behandling alternativ for folk med molluscum contagiosum er å ha en lege eller helsepersonell fjerne papler forårsaket av infeksjon. Flere metoder er tilgjengelige, inkludert avskraping, frysing og laserterapi. For det meste er disse enkle medisinske prosedyrer tilsvarende til å ha en vorte andre hudlesjoner fjernet. De fleste leger vil gi pasientene en aktuell bedøvelse å bruke før prosedyren begynner å bidra til å eliminere mild smerte eller ubehag forbundet med prosedyren.

Medisiner

Medisiner som ofte brukes til å fjerne vorter har vist seg effektive i mennesker med molluscum contagiosum. Disse medikamentene er vanligvis aktuelle løsninger som er plassert direkte på Papuler å gjøre det forsvinne. De fleste pasienter som vanligvis ikke oppleve bivirkninger som følge av medisiner, men i noen tilfeller mennesker kan utvikle blemmer som kan forårsake noen mild misfarging av huden.

Ingen behandling

Fordi molluscum contagiosum vil klarere ved sitt uten behandling, kan friske mennesker ikke trenger noen medisinsk intervensjon som et resultat av infeksjonen. Men når ingen behandling metoden er brukt, kan det ta mellom seks måneder og et år for infeksjonen forsvinner. Med noen barn, kan det ta lengre tid fordi deres immunforsvar ikke har fullt utviklet. Selv om tilstanden ikke trenger å bli behandlet, de fleste leger anbefaler det fordi infeksjonen er så lett spre seg.

Immunsupprimerte pasienter

Personer med svekket immunforsvar som utvikler molluscum contagiosum vil vanligvis trenger en mer aggressiv behandling planen, inkludert rask fjerning av papler. Hos disse pasientene, kan tilstanden bli mer alvorlig enn det ville gjort i en frisk person. Infeksjonen kan også vare lenger hos personer med svekket immunforsvar, for eksempel de med HIV eller AIDS.

Alternative måter å tenke seg en baby

Alternative måter å tenke seg en baby


Gravid en baby er, for mange, ikke så lett som det virker. Etter å ha prøvd de standard metoder, kan det være nødvendig å oppsøke alternative måter å tenke. Snakk med legen din om bekymringer du måtte ha. Så få hjelp av noen medisinske og helhetlig alternative metoder som mange mennesker har brukt for å oppnå graviditet.

In vitro-fertilisering

In vitro fertilisering er en velprøvd metode som mange par har brukt for å bygge deres familier. IVF er en fire-trinns prosess. Medisiner er gitt for å hjelpe kvinnens kropp utvikle egg. Disse medikamentene er tatt med en subkutan injeksjon, vanligvis en gang hver dag. Etter en lege bestemmer eggene er modne ved hjelp av ultralyd og blodprøver, blir eggene høstet. Denne prosedyren innebærer en aspirator guidet av en ultralyd som suger ut eggene. IV sedasjon brukes for denne prosedyren. En embryolog deretter isolerer eggene og injiserer sperm som er fast bestemt på å være sunn i eggene. Hvis befruktet blir eggene plukkes opp med et fint kateter og plassert inn i livmorhulen. Denne fremgangsmåten krever ingen bedøvelse.

Intrauterin inseminasjon

Når legene bestemme infertilitet kan skyldes et problem med sunne sædceller kan intrauterin inseminasjon anbefales. En semen prøven er samlet nær tidspunktet for inngrepet. Sædcellene blir skilt fra sædvæsken. Ved hjelp av en liten kateter, blir den vasket sperm avsatt inne i livmorhulen, like utenfor livmorhalsen.

Surrogacy / Svangerskaps Carrier

Når det er fastslått at en kvinnes kropp er ikke i stand til å bli gravid eller bære en baby til full sikt, kan en surrogacy eller svangerskapsdiabetes transportør vurderes. En kvinnelig tredjepart evalueres for god helse og hennes eggløsning spores. På tidspunktet for eggløsningen, vasket spermier, som har blitt separert fra det forutgående væske, er plassert ved hjelp av et kateter inne i livmorhulen. Det kan være nødvendig å undersøke lovligheten av surrogacy eller involverer en svangerskapsdiabetes transportør som dette varierer fra stat til stat.

Akupunktur

Ifølge Eric Manheimer ved University of Maryland School of Medicine Center for Integrative Medicine, når akupunktur gis som et kompliment til IVF prosedyren, flere graviditeter medføre. Akupunktur har blitt brukt til å hjelpe reproduktive problemer i Kina i hundrevis av år. Manheimer forskning har funnet ut at én av 10 kvinner er mer vellykket i å oppnå graviditet ved påkobling av IVF prosedyren med akupunktur.