Digidexo.com

tidvis ubehag under øye etter rotfylling

Hva er noen sikkerhets Tiltak før, under og etter en orkan?

Hva er noen sikkerhets Tiltak før, under og etter en orkan?


Hurricanes utvikle seg i det østlige Stillehavet, Gulf of Mexico, karibiske hav og den sørlige Atlanterhavet. Forskere kan forutsi orkaner og når de kommer på kysten. Det er fem kategorier som klassifiserer orkaner. Kategorien nummeret til en orkan er basert på den sentrale press, vindhastighet og skadepotensial. Kategori fem orkaner er den mektigste. Kystbefolkningen må forberede i forkant av en orkan og vet hva du skal gjøre i løpet av og etter en orkan.

Før orkansesongen

Før orkansesongen begynner, er det viktig å sikre din forsikring dekker orkan skade. Du må bestemme de sikreste rømningsveier og plassering av tilfluktsrom i ditt område. Skriv også rutene og ly steder ned og har informasjonen i hver av husholdningens kjøretøy. Husk å inkludere ditt kjæledyr i din beredskapsplan. Sikre ly tillater dyr eller prearrange en trygg drop off plassering for ditt kjæledyr. Har kryssfiner ark kuttet for å passe over hver av ditt hjem vinduer slik at de er klar til å installere. Du må sikre og rense nedløpsrør og takrenner. Også holde busker og trær som ligger på eiendommen trimmet. Til slutt, montere en nødsituasjon katastrofe kit som inkluderer vann, mat og nødhjelp på et lett tilgjengelig sted.

Under en Hurricane Watch

En orkan watch utstedes når trusselen om orkan forholdene er mulig innen 36 timer. Det er viktig å lytte etter oppdateringer på radio, fjernsyn eller vær radio. Du må sørge for hele familien forstår din katastrofe plan, rømningsveier og plassering av tilfluktsrom. Du bør samle viktige dokumenter og sjekk din nødssituasjon kit. Det er også viktig å bevege seg utendørs møbler innendørs og sikre alle løse gjenstander. Også, brettet opp vinduer og glassdører. Betjene dine kjøretøy for å sikre at det er pålitelighet i tilfelle du og din familie trenger å evakuere. Det er en god idé å ha kontanter på hånden i tilfelle av minibank feil etter orkanen.

Under en Orkanen Advarsel

En orkan advarsel er utstedt når orkan forholdene er svært sannsynlig å oppstå når som helst i løpet av de neste 24 timer. Lytt til TV, radio eller vær radio for oppdateringer og følg instruksjonene. Evakuer øyeblikkelig, hvis bestilt. Hvis planer om frivillig evakuering, gjøre det så snart som mulig. Informer en kontaktperson utenfor advarselen området og fortelle dem du evakuere.

Bor i løpet av en orkan

Lytt til en batteridrevet radio eller vær radio for oppdateringer og instruksjoner. Slå av alle hjelpemidler hvis du får beskjed om å gjøre det av myndighetene. Hvis strømmen er på, slår kjøleskapet til det maksimale kalde omgivelser og holde døren lukket. Fylle store containere og badekar med vann. Holde seg borte fra dører og vinduer. Gå til en indre rom i første etasje. The National Oceanic and Atmospheric Administration anbefaler å ta tilflukt i en korridor, skap eller små rom. Kontroller at du har en nødssituasjon kit med deg sammen med lommelykter. Fortsette å lytte til radioen for oppdateringer og ikke våge utenfor inntil alt klart er gitt av myndighetene.

Etter en orkan

Etter en orkan, kan du fortsette å lytte til radio, fjernsyn eller vær radio for oppdateringer. Vent inntil myndighetene har erklært ditt område trygg før re-angi eller forlate. Hjemme, sjekk for downed elektriske linjer. Aldri på elektriske linjer; alltid anta at de er levende. Hvis du ved et uhell parkere på strømførende linjer eller linjene faller på bilen, gå ut av bilen. Ikke gå ut av bilen; umiddelbart ringe 9-1-1. Det er viktig å kontrollere gass eller propan lekkasjer og skader på noen apparater. Om natten, bruke lommelykter og bruk aldri stearinlys eller åpen flamme for å inspisere for skader. Ikke bruk vann fra springen inntil myndighetene sier det er trygt. Hvis du er borte fra hjemmet, se etter skadede og stengte veier. Hvis en kjørebane er oversvømmet, ikke krysse den. Unngå vasket ut veier og svekkede broer. Raskt bevegelige vann som er seks inches dyp er i stand til å feie en person av sine føtter. Også kan flytte vann som er 12 inches dyp feie en bil unna.

Hvordan styrke toget Etter ACL kirurgi

Hvordan styrke toget Etter ACL kirurgi


Reisen til å gjenvinne styrke etter en ACL kirurgi krever utholdenhet, besluttsomhet og konsistens. Om operasjonen var en ACL reparasjon (den separerte leddbånd og stykke brukket ben er lappet tilbake til resten av benet) eller en rekonstruksjon (en pode brukes til å erstatte den avkuttede ligament), musklene rundt kneet vil raskt bli svekket etter en operasjon. En styrke-trening diett vil begynne sakte, og det kan ta flere måneder til et år å fullføre. Målet med rehabiliteringsprosessen er å gjenopprette normal stabilitet, og nivået av funksjonen du opplevd før skaden.

Bruksanvisning

Mens du sitter på bakken, rett opp utvinne ben og bøye kvadricep muskel. Hold i 10 sekunder, hvile, hold i 20 sekunder, hvile, hold i 30 sekunder, og hvile. Gjenta denne rutinen som tolereres i løpet av dagen.

Plant føttene godt skulder bredde hverandre, knebøy som om du kommer til å sitte i en stol, og deretter stå oppreist igjen. Gjør dette 10 ganger, deretter fullføre rutine for totalt tre reps. Knebøy vil styrke kvadricep muskler.

Lag en løkke med motstand band og fest den rundt et bordben (eller et annet stabilt objekt). Legg løkken rundt ankelen av beinet med den skadde kneet. Begynn med å stå med alt av vekten på støttebein, og trekke tilbake på bandet. Du skal føle innsatsen konsentrert i firemannsrom. Sørge for at kroppen din er helt stille. Du kan gjøre disse motstand etappe trekker fra alle retninger. Har 10 reps deretter alternative retningene og gjenta.

Ligg på gulvet på ryggen, med knærne bøyd. Løft opp setemusklene og kjernen til det er en rett linje fra toppen av knærne til skuldrene. Hold i tre sekunder og senk sakte ned. Som du blir sterkere, bøy knærne mindre og mindre ved å dytte føttene lenger fra deg. Utføre 10 reps, tre ganger.

Når omfanget av bevegelse er innhentet og styrke er åpenbar, begynne å bruke en stasjonær sykkel for å øke bevegelse ved hjelp av kneleddet. Sykkelen skal brukes til ikke lenger enn 20 minutter om gangen.

Stå på ett ben og bøy kneet til en grunne knebøy posisjon så nær 90 grader som mulig. Rett opp igjen sakte og gjenta bevegelsen. Denne øvelsen vil øke styrke og balanse. Kneet bør forbli bak tærne som du squat. Bruk dine setemuskler og kjerne for å opprettholde stabilitet og balanse. Utføre 10 reps, tre ganger.

Stå rett med føttene bør bredde hverandre, gynge forover med høyre ben og slipp venstre kne rett ned. Begge knærne skal være i 90 graders vinkel for å sikre full bevegelseskontroll. Gjenta ved alternerende begge beina, 10 representanter hver. For raskere styrking, hold små håndvekter mens du utfører lunges.

Tips og advarsler

 • Det er viktig å huske at mens musklene reagere raskt på styrke belastninger, sener og leddbånd ta mye lengre tid å få i styrke.
 • Med knebøy, kan omfanget av bevegelse økes med en dypere kne bøy, men bare hvis den riktige balansen og teknikken kan opprettholdes.
 • Du kan gå tilbake til dine sportslige aktiviteter når quadriceps og hamstring musklene er tilbake til nesten full styrke og kontroll, er du ikke ha hevelse som kommer og går, og du ikke har problemer med kneet gir måte.
 • Etter hver styrketreningsøkt, er det viktig til is kneet for å hindre hevelse. Isposer kan brukes i 15-minutters intervaller.
 • Hvis du føler ekstraordinær smerte eller ubehag under eller etter noen av øvelsene, bør du rådføre deg med lege eller fysioterapeut.

Hvordan forberede en endometriebiopsi

Forberedelse for en endometrial biopsi er ikke vanskelig. Planlegging fremover kan bidra til å redusere ubehag under og etter inngrepet. Selv om en endometriebiopsi bare varer noen få minutter, vil forberede for prosedyren gjøre det mer utholdelig.

Hvordan forberede en endometriebiopsi

Instruksjoner:

Klargjøring for en endometrial biopsi bør være både psykisk og fysisk. Før du forlater for avtalen, husker denne prosedyren er å hjelpe legen diagnostisere et mulig problem. Det betyr ikke at du har et problem allerede. Det kan være mange grunner til en lege ber om en endometrial biopsi. Hvis du har spørsmål, snakk med legen din før prosedyren.

Ta en smertestillende som ibuprofen, naproxen eller aspirin omtrent en time før endometriebiopsi prosedyre. Du vil ønske å redusere smerte av prosedyren ved å ta medisiner. Ved å forberede i god tid, vil du minimere smerte.

Plan for å bruke klær som ikke er restriktiv rundt midjen din, og er rask og enkel å ta av og på. Du vil bli bedt om å kle av seg fra livet og ned på din endometriebiopsi avtale. En løstsittende sol-kjole, skjørt eller bukser med en løs midje ville være gode alternativer.

blødninger eller mild småblødninger kan forekomme etter en endometrial biopsi. Dette er normalt. Planlegge for prosedyren ved å ta en feminin pad med deg i vesken din. Etter prosedyren, vil du få lov til å bruke toalettet for å få kledd, og kan bruke pad på den tiden.

Ta ekstra smerte drap medisiner og en flaske vann med deg i vesken din. Hvis din avtale går lenge, trenger du ikke vil at din smerte drepe medisiner for å kjøre ut mens du forbereder å ta turen hjem. Vær klar til å ta en ny dose.

Etter at legen har preformed endometrial biopsi, kan du føle milde til moderate kramper i noen timer. Planlegg å ha en venn eller et familiemedlem kjøre deg hjem fra din avtale.

Tar ettermiddag fri fra jobb, eller planlegger for en barnevakt for resten av dagen vil være oppmerksom på. Selv om alle kvinner reagerer forskjellig på denne prosedyren, er det best å planlegge fremover i tilfelle du føler mye ubehag.

Hint

 • Hvis blødning, kramper eller kvalme fortsette inn dagen etter endometriebiopsi, ringe legen din for videre råd.
 • Noen kvinner har en mye ubehag under denne prosedyren. Hvis legen insisterer du har en endometriebiopsi under et kontor besøk, og du ikke har tid til å forberede seg fremover, be dem om smertestillende før de begynner prosedyren.

Behandlinger for acid reflux i spedbarn

Behandlinger for acid reflux i spedbarn


Acid reflux er svært vanlig i små babyer, som berører mer enn halvparten av spedbarn tre måneder og yngre, ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse (NDDIC). Hvis barnet ditt sliter med reflux, du og legen din har flere behandlingstilbud som varierer i alvorlighetsgrad, og er avhengige av barnets grad av ubehag.

Signs

Hvis barnet opplever hyppige spytter opp, ubehag under og etter å ha spist, irritabilitet eller dårlig feedings, bør du oppsøke lege om en mulig reflux diagnose.

Når behandlingen er unødvendig

Når acid reflux er mild og babyen vokser normalt og ser innholdet, kan ingen behandling være nødvendig. De fleste babyer bare vokse reflux mellom 1 og 2 år gamle, ifølge NDDIC.

Livsstilsendringer

Hvis reflux forårsaker ubehag, kan legen anbefale mindre endringer i livsstil som mindre, mer hyppige måltider, holde babyen oppreist under og etter å ha spist, eller legge kornblanding til formel eller brystmelk.

Resepter

Når endringer i livsstil er ikke nok legen din kan foreskrive medisiner for å redusere mage syre produksjon eller at mageinnholdet strømmer inn i spiserøret.

For alvorlige symptomer

I alvorlige tilfeller kan babyer trenger kirurgi for å stramme den muskelen som kontrollerer strømmen av mageinnhold til spiserøret, sier Mayo Clinic.

Tegn og symptomer på Compulsive Eating Disorder

Tegn og symptomer på Compulsive Eating Disorder


En tvangsmessig spiseforstyrrelse, også kjent som overspising, er forbruket av store mengder mat og manglende evne til å stoppe en slik oppførsel. Compulsive spiseforstyrrelse er den vanligste av de spiseforstyrrelser, inkludert anoreksi og bulimi. Helseeksperter mener at compulsive spiseforstyrrelse kan være forårsaket av fysiske, følelsesmessige eller seksuelle overgrep, depresjon og en besettelse med slanking og kroppsbilde (body dysmorphia). Visse tegn og symptomer kan avsløre om noen har en binge spiseforstyrrelse.

Overdreven Mat Beløp

Noen med en compulsive spiseforstyrrelse vil spise en stor mengde mat på en sittende. De vil spise raskt, stuffing mat i munnen så fort som mulig. Secretly stashing mat unna ligger også et tegn på tvangsmessig spising. Compulsive eater kan samle inn tomme mat beholdere og hamstre dem bort. De spiser til de er forbi å være full og kan bli kvalm. Sult har ingenting å gjøre med tvangsmessig eater. De spiser om de er sultne eller ikke. De fleste Tvangsspisere er overvektig som de ikke rense maten de spiser, men noen overstadig eaters kan ha en normal vekt.

Depresjon

En person kan oppleve ubehag under og etter tvangsmessig spising. Bouts av depresjon kan overflaten og føre til mer overspising. Hun kan føle seg skyldig eller avsky for seg selv for mangel på selvkontroll når du spiser. Hun kan være lurt å spise alene fordi hun er skamme seg over måten hun spiser og hvor mye hun spiser.

Obsession

Noen med en compulsive spiseforstyrrelse obsesses om mat. De vil tenke på mat hele tiden, i påvente av neste måltid og hva som vil bli fortært. Dette er en usunn besettelse som den lidende føles maktesløse til å kontrollere. Mat dominerer deres liv, og de føler at de ikke kan unnslippe den.

Sykdom

Personer med en tvangsmessig spiseforstyrrelse kan utvikle sykdommer og komplikasjoner fra deres usunn livsstil, inkludert diabetes, galleblæren angrep, høyt blodtrykk, tarmproblemer, hjertesykdom, panikkanfall og søvnapné. Hvis du eller noen du kjenner lider av en tvangsmessig spiseforstyrrelse, oppsøke medisinsk hjelp. En lege kan forskrive medisiner, og det er gode organisasjoner tilgjengelig for terapeutiske metoder, inkludert OA (Overspisere Anonym).

Informasjon om Premenopausal Bleeding

Premenopause, også kalt perimenopause, oppstår 07:58 år før starten av overgangsalderen. Den alder hvor kvinner opplever dette stadiet av overgangsalder varierer, men ifølge Mayo Clinic, er det mer sannsynlig å skje i 40-årene. Blødning i premenopause er en vanlig foreteelse, og kan stamme fra mange forskjellige ting.

Hormonelle endringer

Som kroppen begynner å forberede seg på overgangsalder begynner nivåer av hormonet ansvarlig for å regulere den månedlige menstruasjonssykluser (østrogen) å stige og nedgang. Det svingninger kan føre til at syklusen blir sporadisk, tyngre, lettere og sparsom. Det kan også føre til at du har i mellom blødninger, kalt spotting.

Livmor Endringer

Senere i premenopause begynner livmorslimhinnen å tynne på grunn av en nedgang i østrogen. Som veggene blir tynnere, blodårene inne begynner å svekkes, og deretter bryte. Dette kalles livmor atrofi, og det fører til lyse og sporadisk blødning.

Vaginal Endringer

Skjeden går gjennom endringer like eggstokkene og livmoren gjøre under premenopause. Skjeden blir tørr, og vaginal fôr begynner å tynne ut. Dette fører til at enkelte kvinner å blø og å oppleve ubehag under og etter samleie.

Eggstokkene Endringer

Under menstruasjon, er et egg dannes i ovariefollikler og frigjøres under eggløsningen. Når hormonnivået svinge, kan et egg ikke form, slik at hårsekken til å fylles med væske danner en cyste. Cyster på eggstokkene kan forårsake symptomer som smerte, unormal blødning og oppblåsthet.

Spesielle hensyn

Selv blødning forekommer i denne tidlige fasen av overgangsalder, bør alle forekomster av blødning anses unormal inntil undersøkt skikkelig av din helse lege.

Prostatitt & Stress

Prostatitt er en gruppe av lidelser med relaterte symptomer som påvirker prostatakjertelen. The National Institute of Diabetes og Digestive og nyresykdom rapporter er det fire typer prostatitt: akutt bakteriell, kronisk bakteriell, kronisk / kroniske bekkensmerter og asymptomatisk provoserende. Kronisk prostatitt / kronisk bekkensmertesyndrom (CP / CPP) er den vanligste prostata lidelse, men det er også den minst forståtte.

CP / CPP

CP / CPP er ansett som en kronisk lidelse dersom symptomene varer i minst tre måneder. Over tid kan symptomene forblir omtrent den samme, går gjennom ulike sykluser av alvorlighetsgrad, være provoserende eller ikke-inflammatorisk, og kan forbedre med behandling. Det er ingen enkelt aspekt for årsaken til denne lidelsen; Imidlertid kan psykologisk stress, en lidelse i nervesystemet eller uregelmessig seksuell aktivitet være faktorer.

Symptomer

Symptomer på CP / CPP kan omfatte en hyppig trang til å urinere, en brennende følelse ved vannlating, overdreven urinering om natten, føler blæren ikke er helt tom, smerte eller vage ubehag under eller etter utløsning eller smerter i tuppen av penis. Symptomene kan komme og gå og komme plutselig eller gradvis over en periode.

Diagnose

For denne tilstanden, må legen utelukke alle mulige årsaker til urin symptomer inkludert nyrestein, blæresykdommer og infeksjoner. Hvis alle andre mulige årsaker til pasientens symptomer er utelukket, kan legen da diagnostisere lidelsen som CP / CPP.

Stress

ChronicProstatitis.com rapporterer forskning utført ved North Carolina State University har funnet en mulig sammenheng mellom stress og CP / CPP. Stress øker produksjonen av prolaktin, et hormon funnet å forårsake betennelse prostata hos laboratoriedyr. Hvis en tilkobling er bekreftet hos mennesker, kan stress management spille en sentral rolle i å hjelpe lindre symptomene på CP / CPP.

The National Institute of Health indikerer også at det er bevis for at kronisk ikke-bakteriell prostatitt kan være stress-relatert. Ubehag eller smerte i forbindelse med denne tilstanden pluss dens innvirkning på seksuell aktivitet kan gjøre den primære stresset verre, kan føre til utbruddet av angst og depresjon.

Behandling

Det primære formålet med behandling for CP / CPP er å lindre symptomene. Siden det er ingen enkel kur for denne tilstanden, vil den enkelte trenger for å arbeide med medisinsk faglig for å finne en effektiv behandling. Legen kan forskrive alfablokkere slike som Flomax eller Uroxatral å slappe av muskel vev i prostata. Andre løsninger kan inkludere muskelavslappende, varme bad, drikke ekstra væske og lære å slappe av ved vannlatning.

Hvordan vite om du trenger en krone etter en rotfylling

Hvordan vite om du trenger en krone etter en rotfylling


En rotfylling er det naturlige hulrom i dentin av en tann som inneholder tannpulpa. Det er også den vanlige betegnelsen for Rotfylling å fjerne strukturer i rotkanalen. Tannen er ofte restaurert etter rotfylling i en prosedyre som kalles en krone.

Bruksanvisning

Forvent å trenge en krone etter en rotfylling i de fleste tilfeller. Fjerning av massen forlater tann i en sprø tilstand, men en riktig utført krone er en meget forutsigbar prosedyre.

Plasser en krone etter en rotfylling oftest for jeksler. Dette er nesten alltid utført på jekslene for å hindre brudd på grunn jeksler mottar mest mulig stress.

Lag en krone mindre ofte når en stor mengde emalje gjenstår. En krone kan ikke være nødvendig hvis det er nok emalje igjen på tann for å holde den sammen.

Gjennomgå et innlegg og kjerne hvis det er nok tannsubstans igjen etter rotfylling. Et innlegg er en tynn metallstang innført i roten av en tann og en kjerne er oppbygging rundt stolpen. Hensikten med denne prosedyre er å erstatte den tapte tannstrukturen. I noen tilfeller vil det bare en kjerne gjøres.

Sett inn en one piece innlegg / onlay restaurering ved hjelp av porselen etter en rotfylling. Dette er en nyere fremgangsmåte, men er ansett som den definitive behandling i enkelte praksis.

Hvorfor vondt i magen ETTER TRENING

Hvorfor vondt i magen ETTER TRENING


Trening er bra for deg, så hvorfor gjør det vondt? Magesmerter etter en treningsøkt er som regel delt opp i to kategorier: muskelsmerter og mage ubehag. Verken en er behagelig, og i de fleste tilfeller, er verken spesielt farlig for helsen din. Hold deg hydrert og næring med sunn mat, tid spisingen din på riktig måte og justere intensiteten på treningen for å hindre magen fra vondt etter trening.

Dehydrering

Dehydrering kan forårsake alvorlige magesmerter, ifølge en studie publisert i 2004 utgaven av "Journal of College of Physicians og kirurger Pakistan." Svette under en treningsøkt kjøler deg av, men også øker risikoen for dehydrering hvis du ikke erstatte tapt væske. Dette gjelder spesielt når du trener i varmt vær. Forhindre dehydrering ved å drikke 16 til 20 gram vann et par timer før du starter treningen. Fortsett å drikke vann mens du trener, og følge opp din fysiske aktivitet med mer væske. The American Council on Exercise råder 16 til 24 gram for hver kilo vann tapt under trening.

DOMS og overtrening

Forsinket utbruddet stølhet er en type muskel ubehag som oppstår etter at du trener. Doms-relaterte magesmerter kan ikke vise fram til en dag eller to etter at du har engasjert magemusklene under en treningsøkt, som gjør situps. Betennelse i muskelfibre forårsaket av mikroskopiske tårer er grunnen til magen gjør vondt. Dette skjer oftest når du har jobbet muskelen forbi sin normal kapasitet. Muskelkramper - ufrivillig sammentrekning av en muskel - kan også være en indikasjon på overarbeid. Hvis du rutinemessig utvikle smerter i magen, redusere intensiteten på treningen eller bytte til en annen øvelse for en stund.

Diet

Ditt kosthold kan bidra til magesmerter etter trening. Spise store måltider eller tung mat som er stekt, høy i fett eller fet tar lengre tid å fordøye, og kan la deg følelsen oppsvulmet, gassy og kvalm under og etter en treningsøkt. Matvarer som du ikke er vant til, uansett hva de er, kan også vraket ødeleggelse på fordøyelsessystemet etter trening. MayoClinic.com anbefaler å spise en kombinasjon av hele korn karbohydrater og protein for å gi deg energi for aktiviteten. Bananer og annen frukt, kjeks, energi eller granola barer og yoghurt er ideelle snack alternativer som er usannsynlig å forlate deg med en urolig mage når du trener.

Time din Eating

Spiser for mye rett før du trener eller ikke spise noe før trening kan føre til magen å gjøre vondt. Planlegg store måltider i minst tre timer før du trener. Forbruke mindre måltider eller snacks ca to timer før trening for å gi deg energi uten trusselen om dårlig fordøyelse.

Bryst klump Under Nipple

Bryst klump Under Nipple


Bindevev i brystet inkluderer melkekanalene, som er bittesmå passasjer som transporterer melk til brystvortene. Melkekanalene kan bli blokkert og betent, noe som resulterer i en sykdom som kalles melke duct ektasi, og du kan legge merke til et bryst klump under brystvorten.

Identifikasjon

Mammary duct ektasi oppstår vanligvis hos kvinner i 40-årene og 50-årene, under eller etter overgangsalderen. Selv om det er normalt å være bekymret for et bryst klump under brystvorten, er denne sykdommen ikke et tegn på brystkreft, og øker ikke risikoen for brystkreft.

Betraktninger

Alder relaterte hormonelle endringer kan føre til melke duct ektasi, samt nikotin fra røyking, noe som fører til at melkekanalene til å utvide og bli betent. "Hvis brystvorten plutselig trekkes innover i stedet for å peke på, kan melkekanalene bli betent og infisert", ifølge Mayo Clinic. En nylig trukket brystvorten kan også signalisere en mer alvorlig tilstand, for eksempel kreft.

Effekter

Selv om noen kvinner ikke opplever symptomer fra mammary duct ektasi, andre kan oppleve væske fra brystvortene fra en eller begge brystvortene, som kan være en skitten hvit, svart eller grønn farge. Andre symptomer kan være ømhet og rødhet i brystvorten eller området rundt, og et bryst klump eller fortykkelse under brystvorten.

Diagnose

Etter legen din tar en medisinsk historie, og utfører en fysisk eksamen, kan det hende du trenger ytterligere tester, som kan inkludere en ultralyd, slik at legen kan vurdere din melkekanalene under brystvorten, en mammogram, for å undersøke brystvev, og en prøve av brystvorten din væske, som skal analyseres av et laboratorium.

Hjem Rettsmidler

Prøv disse hjem rettsmidler for å redusere ubehag i brystene: For å redusere smerte og hevelse, bruke en varm komprimere til din brystvorte området. Bruk en god støtte-BH eller pleie pad for å holde væske fra brystvortene væske lekker gjennom klærne. Ikke sove på siden av den berørte bryst, for å minimere hevelse og hindre ytterligere ubehag.

Løsninger

Dine symptomer kan løse uten behandling, men hvis du har smerter eller infeksjon, kan legen forskrive et kurs av antibiotika i 10 til 14 dager. Du bør ta antibiotika selv om du føler deg bedre eller symptomene forsvinne helt. Milde smertestillende som for eksempel paracetamol eller ibuprofen kan også tas for bryst ubehag. Hvis antibiotika og hjem rettsmidler ikke er effektive, kan du ha påvirket melk duct fjernet, gjennom et lite innsnitt på kanten av brystvorten areola. Men, er kirurgi sjelden nødvendig for å løse melke duct ektasi.

Uregelmessig hjertefrekvens ETTER TRENING

En uregelmessig hjerterytme, eller arytmi, kan være forårsaket av mange ulike faktorer. Disse inkluderer røyking, for mye koffein og koronarsykdom. Opplever en uregelmessig puls bare under eller etter trening kan være et tegn på en veldig spesifikk og livstruende problem: catecholarminergic polymorf ventrikkeltakykardi (CPVT).

Symptomer på uregelmessig puls

De generelle symptomer på uregelmessig hjerterytme inkluderer pounding i brystet, kortpustethet, svimmelhet, enkel ubehag i brystet, trøtthet og hjertebank. Noen mennesker kan være lider av en uregelmessig puls og ikke engang vet det. En ekkokardiogram, eller EKG, kan finne ut sikkert om ikke noen som lider av noen eller alle av disse symptomene opplever en uregelmessig hjerterytme.

Hvis noen bare lider av symptomene på uregelmessig puls etter trening, kan en ekkokardiogram ikke være i stand til å oppdage problemet. Hvis dette er tilfelle, kan en øvelse stress test være nødvendig for å diagnostisere uregelmessig puls og mulig årsak.

Mosjon og CPVT

CPVT er en genetisk basert hjerte tilstand hvor mutasjoner i ryanodine reseptoren, en hjerte protein, fører til problemer med regulering av kalsium. En økning i kalsium i hjertet fører til en uregelmessig hjerterytme, et problem som kan være dødelig.

Personer med CPVT har normal hjerterytme når i ro. Når adrenalin og andre katekolaminer som produseres av kroppen under trening eller stress støter hjertet av en person med dette proteinet mutasjon, men det fører plutselig uregelmessig puls. Denne tilstanden er så alvorlig at trening kan føre til plutselig død for noen med CPVT.

Stress Test

Hvis noen opplever en uregelmessig puls etter trening, vil han trenge en øvelse stresstest for å oppdage problemet. Under en øvelse stress test, er faget satt på en tredemølle og koblet opp til utstyr for å overvåke hjertet. Faget begynner å gå på tredemølle, og hastigheten økes gradvis. Stigningen på tredemøllen skal også økes for å gi ekstra stress på emnet. Hjertefrekvensen overvåkes etter stresstest og blodtrykket er også tatt.

Behandling CPVT

De vanligste legemidler som brukes i behandlingen av CPVT er betablokkere. Betablokkere er vanligvis forbundet med behandling av hjertesykdommer og prestasjonsangst. De motvirke effektene av katekolaminer utgitt under trening eller under stress på hjertet og blodomløpet.

Uregelmessig hjertefrekvens

En uregelmessig puls etter trening kan være et tegn på andre hjertesykdommer. En ubalanse av elektrolytter som kalium eller natrium kan føre til en uregelmessig puls etter trening. Overdreven røyking eller koffein forbruk kan også føre til en postexercise arytmi. Dessuten er trening en form for stress, og overdreven trening kan føre til i uregelmessig puls.

Blæren kontroll problemer under svangerskapet

Blærekontroll kan ofte bli påvirket av graviditet og fødsel, men mesteparten av tiden de problemene løse seg selv over tid. Blærekontroll påvirkes av den ekstra vekten seg under graviditeten og ved den økte press på blæren muskler. Naturlig fødsel, spesielt hvis det innebærer en episiotomi, kan føre til påfølgende blæren kontroll problemer etter at barnet er født. Men det er skritt du kan ta for å minimere problemene før de starter og redusere ubehag under svangerskapet og etter.

Hvordan blæren og urinrøret Work

Den Blæren lagrer urin som blæren muskler slappe av. Når det er tid for å urinere, de samme musklene stramme å tømme blæren og sende urinen ned i urinrøret. To lukkemuskler omgir urinrøret, noe som fører urinen ned til en åpning på forsiden av vagina. Lukkemusklene og bekkenbunnsmusklene slappe av, mens blæren muskler kontrakt, slik at du kan urinere. Lukkemuskelen og bekkenbunnsmuskulaturen stram å holde urinrøret lukket.

Styrke blæren muskler

Det er øvelser du kan gjøre for å styrke bekkenbunnsmuskulaturen. Disse kalles Kegel-øvelser. En måte å tenke på dem er å forestille seg en tampong i skjeden din glipper ut, og du trenger å stramme musklene for å holde det i. Disse er musklene til å utøve. Start med å trekke sammen musklene i seks sekunder og deretter slappe av i seks sekunder. Gjenta denne syklusen 25 ganger og prøve å gjøre tre sett av Kegel øvelser per dag. Leger advarer mot å trene denne muskelen kontroll ved å starte og stoppe urinstrålen, fordi det kan føre til langsiktige problemer med å tømme blæren.

Hvem å konsultere Om blæren kontroll problemer

Hvis du begynner å oppleve blære problemer under graviditet, legen din. Du kan også diskutere saken med en sykepleier eller sykepleier utøveren. En urolog eller urogynecologist bør konsulteres dersom problemet blir spesielt problematisk, og hvis du fortsetter å ha blæren kontroll problemer mer enn seks uker etter fødsel.

Ikke vent med å bruke badet

Det er andre tiltak du kan gjøre for å bidra til å redusere blæren kontroll problemer. Det er viktig å holde godt hydrert under svangerskapet, så ikke unngå å drikke mye vann. Men hvis blærekontroll blir et problem, trekke deg til det faktum at du skal gjøre mange turer på do. Jo lenger du "hold den i", jo mer trykket bygger seg opp på blæren muskler og desto større er sannsynligheten for en ulykke. Du kan også merke den tiden du har til å gå på do hver dag, og hvis et mønster utvikler, prøve å ordne tidsplanen for å gi rom for bad pauser i disse tider for å eliminere nødhjelp.

Diett endringer

Mens du bør unngå alkohol under svangerskapet, uavhengig av blæren kontroll problemer, bør du vite at alkohol og koffeinholdige drikker, som brus, kaffe og te, fungere som diuretika og fremskynde behovet for å urinere, så begrense dem så mye som mulig under svangerskapet . I tillegg, hvis du har blæren kontroll problemer på natta spesielt, begrense mengden av vann og andre væsker du tar i nær sengetid og prøve å ugyldiggjøre blæren så mye som mulig før du går i dvale.

Tegn og symptomer på kramper under graviditet

Tegn og symptomer på kramper under graviditet


Graviditet kommer med så mange nye kroppslige opplevelser, noen ganger er det utfordrende for en kvinne å skjelne forskjellen mellom normale smerter, smerter og kramper, og noe mer alvorlig. Kjenne de ulike tegn og symptomer på vanlig kramper under svangerskapet kan bidra til skille en normal muskelkrampe fra en mer alvorlig tilstand som trenger umiddelbar oppmerksomhet.

Benign Kramper

Det er ikke uvanlig at gravide kvinner å oppleve kramper i beina og føttene, spesielt i løpet av tredje trimester. Symptomer på disse typer kramper inkluderer plutselige, skarpe smerter eller spasmer som taper seg i en bred verke i enten kalv eller buen på foten. Disse kramper ofte skjer på slutten av dagen eller i ro, og kan bli løst ved å gå rundt å strekke ut muskelen, som strekker beinet gjennom hælen til å forlenge kalv, eller forsiktig masserer buen på foten. Noen kvinner opplever også ufarlige kramper i nedre bekken-området eller nedre del av ryggen, under eller etter å ha opplevd en orgasme. Disse kramper er preget av en kjedelig, bred verke i hele bekkenregionen --- mye som milde menstruasjonssmerter. De er ikke nødvendigvis ledsaget av en skarp smerte selv en orgasme kan føre til at livmoren til å trekke seg sammen, noe som kan være mer ubehagelig enn farlig.

Årsaker til Godartede Cramps

Det er antatt at ben- og fot kramper kan være forårsaket av vektøkning og trykket mot bekkensirkulasjonssystemet som strømmer inn i bena. Redusert sirkulasjon forverres hvis kroppen er ofte i en sittende stilling. Regelmessig mosjon, spesielt turgåing, bør bidra til å lindre problemet. Ifølge boken "Conception, svangerskap og fødsel," disse kramper kan være forårsaket av lave nivåer av kalsium i blodet eller en natriummangel. Runde ligament smerter er en annen godartet kramper følelse som er faktisk ikke en krampe i det hele tatt. Senene rundt livmoren støtte og strekke med livmor som det vokser. Siden leddbånd er i stand til kontrahering og avslappende, akkurat som musklene, noen ganger en kvinne opplever noen sekunder av smerte, som hun kan feil for en kort, skyting krampe. Disse smertene har en tendens til å skje oftere når en kvinne endrer kroppsstillinger og leddbånd reagerer å støtte livmoren.

Magekramper

Selv runde ligament smerter er ufarlig, hvis det varer lenger enn noen få minutter, bør en gravid kvinne kontakte legen sin. Mild ubehag i magen og tilfeldig, forbigående smerter kanskje ikke betegne et problem, men annet magekrampe --- spesielt når ledsaget av videre symptomer --- kan bety et medisinsk nødstilfelle. Pågående magesmerter ledsaget av en hard eller kontrahert livmor er grunn til umiddelbar bekymring og en tur til legen eller sykehuset. Ektopisk svangerskap er preget av lavere magekramper som kan være bare på én side. Noen ganger vaginal blødning er til stede, men noen ganger er det ikke --- imidlertid farlig indre blødninger kan oppstå. Øvre magekramper og smerter (på høyre side, under brystkassen) kan være et tegn på svangerskapsforgiftning. Ledsagende symptomer er hodepine, kortpustethet og hyppig vannlating. Hver gang en gravid kvinne opplever magesmerter eller pågående kjedelig, verkende kramper --- med eller uten andre symptomer, særlig blødning --- hun skulle ringe legen henne umiddelbart.

Hva kan man forvente etter Novasure Endometrisk Ablation

Hva kan man forvente etter Novasure Endometrisk Ablation


Den Novasure endometrial ablasjon prosedyren brukes til å behandle overdrevent tunge perioder (metrorrhagia). Denne fremgangsmåten bruker elektromagnetisk energi for å fjerne slimhinnen i livmoren, lyn eller helt stoppe perioder. Det kan utføres på et sykehus uten overnatting, eller i noen legekontorer.

Recovery

Pasienter vanligvis gå hjem i løpet av få timer etter Novasure endometrial ablasjon. Livmor kramper og mild underlivssmerter er felles for de første dagene, og en vassen eller blodig utflod kan vedvare i opptil et par uker. Pasienter vanligvis kan gå tilbake til arbeid i løpet av få dager.

Self-Care

Resept eller over-the-counter smertestillende midler, slik som ibuprofen, kan brukes til ubehag knyttet til fremgangsmåten. Pasienter bør bruke pads, snarere enn tamponger, for å absorbere utslipp.

Mulige komplikasjoner

Noen ganger kvinner som gjennomgår denne prosedyren oppleve mer alvorlige bivirkninger, inkludert svært smertefulle kramper under den første dagen etter inngrepet, kvalme og oppkast, eller tung utflod eller blødning. Pasienter bør rådføre seg med lege umiddelbart dersom de opplever disse symptomene. Sjelden har skader på livmoren eller nærliggende indre organer skjedde under prosedyren.

Langtidsresultatene

Ifølge en studie publisert i en 2002 utgave av Journal of American Association of Gynekologisk Laparoscopists, et flertall av pasienter som gjennomgår den Novasure endometrial ablasjon fortsette å ha perioder, men flyten er ikke lenger overdrevet tung. Noen kvinner opplever også mindre kramper og ubehag under menstruasjonen.

Graviditet

Mens det er noen ganger mulig å bli gravid etter Novasure endometrial ablasjon, bør pasienter ikke ha denne prosedyren utføres dersom de ønsker å få barn i fremtiden. Graviditet etter noen form for endometrial ablasjon bærer stor risiko for moren og fosteret fordi livmorslimhinnen ikke lenger kan opprettholde en graviditet.

Hva du kan forvente etter Dental Implant Surgery

Ifølge American Association of Oral og Maxillofacial Surgeons, mer enn 500.000 pasienter årlig får tannimplantater. Tannimplantater innebærer å legge titan til beinet og bli med de to stoffene sammen sikkert. Tannimplantater brukes til å sikre en enkelt tann eller flere tenner. Implantater erstatte manglende tenner, slik at erstatninger til å føle og se naturlig samtidig som det gir støtte. Den tannimplantat prosedyren er en som tar flere måneder.

Post-kirurgi

Rett etter inngrepet, vil du bruke gasbind for å stoppe blødninger. En ispose kan brukes for de neste 24 timene for å redusere hevelse. Hvis nødvendig, vil kjevekirurg foreskrive medisiner for å lindre smerter og ubehag. Hevelse skal avta i løpet av tre dager. Innen tre til fem dager, kan du gå tilbake til normale aktiviteter. Hvis det er noen overdreven blødning etter at du kommer hjem, la oral kirurg vet med en gang. Mest sannsynlig kjevekirurg vil foreslå en diett av myk mat så det er ingen unødvendig stress i området rundt implantatet. Stikning plassert under operasjonen vil løses eller fjernes av kjevekirurg. Misfarging forårsaket av blåmerker vil avta i løpet av noen få dager.

Healing Process

Vanligvis tar det fire til seks måneder for helbredelsesprosessen. I løpet av denne tiden, vil tannimplantater mesh med kjevebenet og tannkjøtt vev vil ha helbredet. Mens healing skjer, vil ingen kroner eller proteser legges til implantater. I noen tilfeller kan en midlertidig krone bli satt på implantatet under helbredelsesprosessen. Oral kirurg vil gi deg beskjed om dette vil være nødvendig.

Etter Healing Process

Når implantatet har fusjonert med kjevebenet og tannkjøtt vev er ferdig med healing, vil du trenger å se en tannlege for å fullføre restorative prosessen. Innen seks måneder, bør implantatet mesh trygt med kjevebenet for å skape en sikker, fast basen. En distanse og kunstige tenner eller krone vil bli plassert på basen. Distansen kobles til området av implantatet like over tannkjøttkanten. Distansen danner et hevet område for kronen. Kronen er deretter plassert på distansen.

Risiko og komplikasjoner

Dental implantater har en 95 prosent suksessrate, ifølge American Association of Oral og Maxillofacial Surgeons. Men med en hvilken som helst medisinsk prosedyre er det alltid risiko eller komplikasjoner. Blåmerker, hevelse og ubehag er å forvente etter operasjonen. En infeksjon, mens sjeldne, er en mulighet. Siden implantater er plassert i nærheten av nerver, kan mangel på følelse eller kribling oppstå i ansikts-områder, men dette er også uvanlig. Andre potensial, men atypisk, komplikasjoner fra kirurgi inkluderer: bihulebetennelse, kjevesmerter, bein tap, eller kjeve brudd. Noen uvanlige symptomer bør rapporteres til oral kirurg umiddelbart.

Vedlikehold

Når implantatet har tatt, må du besøke din tannlege eller kjevekirurg regelmessig for å sikre at alt er i orden. I tillegg til profesjonell omsorg, vil du trenger for å opprettholde god hygiene for å ta vare på implantatet. Det er viktig å holde området rundt implantatet ren med spesielle børster eller floss. Implantatet vil ikke fungere skikkelig hvis ikke holdt rent. Pasienter med implantater bør alltid være klar over at røyking, overdreven drikking, og tygge hard mat kan skade implantater. Pass på å følge rådet til oral kirurg.

Hvordan Undersøk Prostata

Prostata er en liten kjertel som sitter ved åpningen av den mannlige urinrøret inn i blæren og excretes væske under utløsning. Prostatavæske hjelper sædcellene leve lenger inne i skjeden og øker sjansen for reproduksjon. Selv om sin største vekstspurten er under mannlige puberteten, opplever prostatakjertelen annen vekstperioden under en manns 40-årene. Etter 50, menn er mer sannsynlig å utvikle prostata problemer. En årlig prostata eksamen er en måte å sikre tidlig diagnostisering av prostata problemer. En prostata eksamen utført av en profesjonell kan gjøres raskt med relativt lite ubehag for pasienten.

Bruksanvisning

•  Ha en åpen samtale med pasienten om hva prostata eksamen vil medføre. Noen pasienter har sin første prostata eksamen er ikke klar over at du må sette fingeren inn i deres anus å undersøke prostatakjertelen. Lytte til deres bekymringer og svare på eventuelle spørsmål de måtte ha før prostata eksamen.

Be pasienten om å trekke ned eller fjerne buksene. Han skal da bøye litt, hviler hendene på et møte eller eksamensbordet. Sett en steril hanske på hånden du har tenkt å bruke for prostata eksamen. Spre smøremiddel på pekefingeren på den hånden og på den anale åpning av pasienten. Dette vil redusere pasientens ubehag under eksamen.

Alert pasienten at du er i ferd med å begynne. Sett din hansker finger sakte på en nedadgående vinkel inn i analåpningen. Spør pasienten til å slappe av hans lukkemuskelen, og ikke gå videre før han gjør det.

Undersøk så mye av endetarmsveggen som du kan. Føler for bekkenstrukturer gjennom endetarmsveggen. Start med den høyre laterale side, beveger seg til den bakre veggen og deretter til den venstre sidevegg. Prostatakjertelen vil bli plassert langs den fremre rektal vegg. Når du har funnet prostatakjertelen, undersøke dens overflate, inkludert flikene og fure som skiller de to fliker. Legg merke til størrelse, form og konsistens. Spør pasienten om han opplever ømhet når du berører noen del av prostata.

Sakte fjerner fingeren fra pasientens anal åpningen. Undersøk avføring på hansker finger. Hvis du trenger også en fekalutstrykning, overføre avføring fra hansken til en lab lysbilde for evaluering. Kvitt deg med hansken.

Tips og advarsler

 • Det er mulig å gi deg selv en prostata eksamen, men ikke tilrådelig. En vellykket prostata eksamen må gjøres av noen som har trening for å gjenkjenne de nyanserte forskjeller mellom en sunn prostata og en unormal en. Se din urolog for en profesjonell prostata eksamen.

Hvordan overleve en rotfylling

Hvordan overleve en rotfylling


En rotfylling innebærer å fjerne bakterier og nervevev i roten av tannen. Det indre område av plass vil deretter bli renset og fylt for å forhindre infeksjoner og ytterligere nedbrytning oppstår. Hvis du trenger en rotfylling, her er noen tips for å komme gjennom prosedyren og smerten som sannsynligvis vil følge.

Bruksanvisning

•  Få nok hvile og spise før prosedyren. Du må holde opp styrke fordi en rotfylling innebærer ofte å tilbringe en lengre tid i en tannlegestol.

Forvent en bedøvelse. Det mest smertefulle delen for folk flest innebærer bedøvelse som blir injisert i tannkjøttet. Hvis du er bekymret for smerten, pop en over-the-counter smertestillende en halv time før besøket.

Bruk ibuprofen etter rotfylling. Dette bidrar til å lindre både smerte og inflammasjon som oppstår etter at tann prosedyre.

Prøv å tygge på motsatt side av munnen. Å holde tann intakt inntil det har blitt fullstendig restaurert, bør du ikke tygge med at tannen. Du ønsker ikke en ekstra besøk til tannlegekontor.

Kontakt tannlegekontor hvis du føler deg mye smerte og ømhet på rotfylling nettstedet. De kan fortelle deg om hva du opplever er normalt eller ikke, og kanskje foreskrive en sterkere smertestillende.

Hint

 • Din vanlige tannlege kan velge å sende deg til en endodontist å få rotfylling gjort. Endodontists er spesialister innen rotfylling.
 • Du må øve god tannhygiene under prosessen med en rotfylling, slik at du ikke ender opp med å måtte ha tann trukket.

Recovery etter kjemoterapi behandling for brystkreft

Kjemoterapi innebærer å ta ett eller flere stoffer som ødelegger kreftceller. Selv om behandlingen er vanligste bruksområdet er bekjempelse av kreft, er visse kjemoterapi narkotika også brukes til å bekjempe benmarg og immunsystemforhold.

Side Effects

Kjemoterapi bivirkninger, som skiller seg fra pasient til pasient, er diaré, tretthet, hårtap, tap av matlyst, munnsår og kvalme. Selv om de fleste av disse bivirkningene forsvinne når kjemoterapi ender, kan noen vedvare i måneder.

Komplikasjoner

Kjemoterapi komplikasjoner kan oppstå måneder eller år etter behandling. De kan inneholde hjerte- og nyreproblemer, infertilitet, lunge og nerveskader og økt risiko for å utvikle kreft igjen.

Time Frame

Gjenopprette fra kjemoterapi behandling for brystkreft kan ta år. Dette inkluderer de første ukene eller månedene etter inntak, etterfulgt av 5 til 10 år med å ta medisiner for å redusere risikoen for kreft tilbakefall.

Smerte

Smerte etter kjemoterapi resulterer ofte fra de stoffer som brukes og inaktivitet under og etter behandling. Leger kan anbefale løsninger for å redusere ubehag, mens gradvis slik at pasienten til å øke fysisk aktivitet.

Behandlingsplan

Trofast følge den foreskrevne behandlingen plan er avgjørende for fullt utvinne fra kjemoterapi behandling for brystkreft. Ta alle medisiner som planlagt, delta på hver medisinsk avtale og diskutere eventuelle problemer med helsepersonell for å hindre utvinning komplikasjoner.

Slik bruker nattlysolje og lin frø under graviditeten

Nattlysolje og lin er planter som finnes i Nord-Amerika som har blitt brukt medisinsk i hundrevis av år. Olje kan ekstraheres fra frøene, og anvendes i en rekke forskjellige måter, blant annet å senke kolesterol og bekjempelse av hjertesykdom, eksem og tørr hud. Begge oljer inneholder fettsyrer som ligner på de som oppnås gjennom forbruk fisk eller sjømat. Kvinner kan oppleve at du bruker nattlysolje og linfrø (eller linfrø) oljer under svangerskapet vil ikke bare gagne dem før, under og etter levering, men kan også ha en positiv innvirkning på deres baby.

Bruksanvisning

Nattlysolje og flaxseeds under svangerskapet

•  Snakk med legen din. Avhengig av en rekke faktorer, inkludert din alder, helse og familiens medisinske historie, kan du bli bedt om ikke å ta nattlysolje eller linfrøolje eller må overvåkes nøye under svangerskapet.

Kjøp primrose olje og linfrø olje tabletter eller kapsler. Det er mange organiske og botaniske nettsteder som bærer dem. Men sørg for at det er en akkreditert område som er i de lover og forskrifter i Food and Drug Administration. Ellers en lokal vitamin og supplement butikken, slik som GNC, bør bære dem.

Ta de anbefalte doser som er notert på flaskene av olje kapsler eller tabletter under graviditet. Eller følge legens retningslinjer.

Redusere ubehag. Primrose olje kan redusere hormonsvingninger og ømme bryster under og etter svangerskapet. Dette vil være spesielt gunstig hvis du velger å amme barnet ditt.

Reduser veer. Primrose olje bidrar til å smøre cervix, eventuelt å redusere mengden av smerte og lengden av tid ved levering. Det kan også hjelpe deg med å levere etter forfallsdato.

Regulering av dine hormoner. Linfrøolje inneholder phytoestrogen (estrogenlike kjemikalier) som kan bidra til å regulere hormonsvingninger hos kvinner og fostre under svangerskapet.

Fremme sunn hjernens utvikling. Linfrøolje inneholder Omega-3 fettsyrer, som kan være gunstig for fosteret hjernens utvikling og videreutvikling under amming hvis du fortsetter å ta kapslene.

Tips og advarsler

 • Noen kvinner kan oppleve en allergisk reaksjon på en eller begge av oljer, så ta oppmerksom på eventuelle ukjente følelser eller utslett. Konsultere legen din før du starter noen behandling eller medisiner selv om det er en naturlig botanisk. Informer legen din om personlige og familiens medisinske historie som kan påvirke din helse under svangerskapet. Studier på dyr har vist at for mye linfrøolje har forårsaket reproduktive komplikasjoner. Det har ikke vært mye forskning gjort på den fullstendige effekten av disse oljene på fostre så vær forsiktig og snakke med legen din før du bestemmer deg for å ta dem.

Stadier av svangerskapet før og etter Fødsel

Stadier av svangerskapet

Det er fire grunnleggende stadier av svangerskapet - første, andre og tredje trimester, og post-levering. Hver av disse periodene sammenfaller med både utvikling av baby og endringer i morens kropp.

Den første trimester er vanligvis definert som 1-12 uker. Dette er helt i begynnelsen av barnets utvikling. En hjernen og ryggmargen utvikler, som markerer midtpunktet for fosteret, så vel som en gren til å bære biologiske meldinger. Et hjerte og andre organer begynner å dannes. Ved åtte-ukers mark, hjertet er vanligvis slo på sin egen i en jevn rytme. Eyes har også dukket opp fra hjernen. Ved 12-ukers mark, vil legene kunne bestemme kjønnet på barnet, på grunn av dannelsen av kjønnsorganer.

For moren, de første 12 ukene er uforutsigbare. Humørsvingninger, vektøkning, fordøyelsesbesvær og halsbrann, forstoppelse og morgenkvalme (oppkast om morgenen) er alle kjennetegnene til den første trimester. Men disse symptomene og bivirkninger varierer i intensitet fra person til person.

Andre trimester

Uker 12-28 utgjør den andre trimester av svangerskapet. Mens barnet bare var en liten masse av organer og vev i de foregående 12 uker, ved slutten av denne perioden vil barnet ha utviklet det meste av sin skjelett, muskelvev og hud. Barnet vil også ha begynt å generere sitt eget blod, på grunn av dannelsen av margen i knoklene. Det har også begynt å ta på seg mer liv, våkner og hviler på sin egen og utvikle evnen til å høre og svelge.

Som barnet vokser, så gjør moren. Mesteparten av vektøkning i forbindelse med svangerskap er utviklet i løpet av dette tidsrommet. Med økt vekt kommer fysiske problemer - ryggsmerter, hevelse i ankler, føtter og knær og strekkmerker rundt området der huden har trukket på grunn av graviditet.

Tredje trimester

De siste 12 ukene er avgjørende at barnet styrker seg å dukke opp fra mors liv. Huden blir tykkere og bein stivne, mens kroppen begynner å lagre mineraler - jern og kalsium - og kroppsfett. Babyer regnes full sikt ved den 37. uken.

Ved dette punktet, er morens kropp også presentere seg som klar for babyen. Brystene er ammende og mange kvinner rapporterer lekkasje av den 37. uken. Babyen har falt lavere i buken som den setter seg for å forlate moren. Likevel skjønt, vil moren sannsynlig rapportere kortpustethet på grunn av baby og tilhørende væsker lagret like under lungene hennes og pessar. Babyen er vanligvis på sitt mest aktive, sparker og jabbing, som også kan skape ubehag.

Etter levering

Om seks uker etter barnets levering, vil mor begynne en serie av postpartum eksamener med legen hennes. Disse kontrollene vil bestå av undersøkelser av fødselskanalen, indre organer og brystene for å sikre at mor er utvinne normalt. Bloodwork og annen testing kan utføres basert på legens skjønn. Dette er vanligvis et besøk der legen klarner kvinnen for seksuell aktivitet.

Babyen fortsetter sin utvikling utenfor livmoren, utvikle motorikk og sine sanser. Respons på støy utvikler vanligvis først, innen 3-6 uker. Sight utvider vanligvis mer enn 12 inches av den tredje måneden. Babyer også blitt mer kommunikative av den andre måneden ved å smile som en respons på positiv stimulans eller forsøker å etterligne ansiktsuttrykk.