Digidexo.com

vekslende magesmerter feber og diare

Virkningene av Salmonella

Salmonella er en type bakterie som infiserer tarmen. Vanligvis er salmonella kontrahert ved å spise eller drikke forurenset produkter. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC), er ca 40 000 tilfeller rapportert i USA hvert år.

Symptomer

Salmonella infeksjon symptomer er preget av kvalme, magesmerter, feber og diaré. Ytterligere symptomer kan også forekomme, slik som hodepine, blod i avføringen og muskelsmerter.

Diagnose

Diagnose av salmonellainfeksjon kan bare bli bekreftet ved å sende en avføringsprøve til laboratoriet for testing.

Komplikasjoner

Personer smittet med salmonella kan oppleve langsiktige komplikasjoner. Ifølge CDC, kan salmonella infeksjon utvikle seg til Reiters syndrom, en form for reaktiv artritt.

Time Frame

Ifølge Mayo Clinic, vil individer infisert med salmonella begynner å oppleve symptomer mellom 12 og 72 timer etter å ha blitt utsatt for bakterien. Vanligvis vil en frisk person gjenopprette fra infeksjon i 4-7 dager uten behandling.

Risikofaktorer

Ifølge Mayo Clinic, personer som eier et kjæledyr fugl eller reptil eller bor i delte kvartalene, for eksempel en college dorm, har større risiko for å pådra en salmonella infeksjon.

Beskrivelse av Salmonella

Salmonella er en type bakterier som kan forårsake infeksjon i tarmen. Salmonella lever i tarmen hos dyr og mennesker og kommer ut i avføringen. Kontakt med forurenset mat og vann fører til infeksjon.

Start og varighet

Symptomene oppstår vanligvis innen 12 til 72 timer etter kontakt og varer 4-7 dager. Folk i god helse generelt komme seg på egenhånd uten medisinsk intervensjon.

Symptomer

Symptomer på salmonellainfeksjon er kvalme, oppkast, magesmerter, feber, frysninger, diaré, muskelsmerter og blod i avføringen.

Behandling

For de som krever medisinsk behandling, kan anti-diaré medisiner brukes til å lindre kramper assosiert med diaré. Antibiotika kan gis for å bekjempe bakterier.

Komplikasjoner

Diaré forbundet med salmonella kan føre til alvorlig dehydrering. Hvis smitten kommer inn i blodet, kan det spre seg til hjertet, leveren eller bein.

Forebygging

Vask hendene ofte, spesielt etter rengjøring dyr avføring eller håndtering reptiler. Oppbevare rått kjøtt fra annen mat og bruke en egen skjærebrett. Unngå å spise rå egg, eller prøve å spise pasteuriserte egg hvis du må forbruke dem rå.

Lavere magesmerter hos menn

Lavere magesmerter hos menn


Nedre magesmerter kan ha en rekke årsaker, blant annet infeksjonssykdommer, fordøyelsessykdommer og kroniske sykdommer. Ifølge Mayo Clinic, kan årsaken til underlivssmerter være vanskelig å diagnostisere med mindre den er ledsaget av andre symptomer. Menn med lavere magesmerter som blir verre eller ikke blir bedre bør søke medisinsk behandling.

Blindtarmbetennelse

Nedre magesmerter som er ledsaget av abdominal hevelse, feber, kvalme eller oppkast tyder blindtarmbetennelse. Blindtarmbetennelse smerter kan begynne rundt navlen og deretter migrere til nedre høyre kvadrant. Blindtarmbetennelse smerter ikke gå bort og kan bli verre med bevegelse, hoste eller vandre. Hvis du opplever disse symptomene, bør du kontakte helsepersonell umiddelbart som blindtarmbetennelse krever medisinsk behandling.

Nyrestein

Nyrestein kan være tilstede og forårsaker ingen problem eller symptomer. Hvis en stein blir et problem, vil menn ofte føler ekstreme smerter i ryggen eller siden området eller i nedre del av magen. Smerten kan føles veldig intens, kramper og skarp. Kvalme og oppkast kan også være til stede, og det kan være blod i urinen, tinging det rosa. Mannen kan føle behov for å urinere oftere eller føler en brennende følelse ved vannlating. Rådfør deg med helsepersonell hvis du opplever noen av disse symptomene. Hvis feber og frysninger er til stede, kan du kontakte helsepersonell umiddelbart.

Irritabel tarm syndrom

Menn med lavere magesmerter, gass og vekslende forstoppelse med alvorlig diaré kan ha irritabel tarm syndrom. Hold en logg over dine symptomer, kosthold og annen relevant informasjon å dele med helsepersonell for å hjelpe diagnostisere problemet.

Seminal Vesiculitis

Seminal vesiculitis er en betennelse i sædblærene som kan føre til lavere magesmerter hos menn. Seminal vesiculitis er ofte forårsaket av prostatitt, eller en betent prostata.

Blærekatarr

Blærekatarr er betennelse i blæren som kan være forårsaket av en urinveisinfeksjon. Symptomer inkluderer lavere magesmerter og smertefull vannlating. Blærekatarr kan også føre til hyppig vannlating og det haster, følelsen av å måtte urinere ofte og umiddelbart.

Ulcerøs kolitt

Smerter i nedre del av magen som er ledsaget av blodig diaré, leddsmerter, utslett på huden, munnsår og vekttap kan indikere ulcerøs kolitt (UC), en inflammatorisk tarmsykdom. UC krever medisinsk behandling, så bør du kontakte legen din hvis du har symptomer på denne tilstanden.

Grunner for magesmerter

Magesmerter er en av de vanskeligste symptomer for å diagnostisere. De kan vise til en meget mindre sykdom eller til en svært skadelig sykdom. Lengden av en magesmerter, alvorlighetsgraden av den magesmerter og bivirkningene som ledsager den magesmerter er alle faktorer som vil bidra til å avgjøre om den magesmerter er mer enn en uskadelig magesmerter. En magesmerter som er mindre og varer en kort tid er ikke noe å bekymre seg for. Hvis en magesmerter varer lenge og det føles verre enn den vanlige magesmerter, kan det være noe mer alvorlig. Hvis symptomene inkluderer forstoppelse, oppkast og diaré eller magesmerter, kan problemet være alvorlig.

Matforgiftet

Matforgiftning kan føre til magesmerter, og verre, oppkast og magesmerter. Ikke alle tilfeller av matforgiftning vil vare like lenge. I noen tilfeller matforgiftning vil komme og gå raskt, men andre ganger tar det lang tid å behandle, og du kan ha magesmerter i flere dager. De fleste tilfeller av matforgiftning er ikke farlig og passere i en dag eller to.

Amebiasis

Amebiasis er en amøbe som kan gjøre skade når det kommer inn i kroppen din. Den vanligste måten å få amebiasis er å drikke forurenset vann. Noen ganger kan en amebiasis vil leve i en kropp uten å gjøre noen skade. Andre ganger amebiasis vil gjøre skade på tarmen. Dette vil føre til magesmerter, magekramper, blodig diaré, høy feber og tap av appetitt. En person som får amebiasis sannsynlig bor i et fattig nabolag som ikke har tilstrekkelig sanitære forhold.

Caroli sykdom

En annen årsak til magesmerter er Caroli sykdom. The Caroli sykdom fører til at gallegangene i leveren til å utvide. Det er bare en viss mengde plass til gallegangene så når de utvider det fører til smerte. Lever-eller nyresvikt kan også forekomme. The Caroli sykdom ofte resulterer i død, men det er fordi de fleste tilfeller av Caroli sykdom forekommer i Afrika hvor de ikke har midler til å behandle den. Med riktig utstyr kan Caroli sykdom behandles, spesielt hvis infeksjonen er begrenset til ett område.

Cryptosporidiosis

Cryptosporidiosis er en annen sykdom som i stor grad er vannbåren. Cryptosoporidiosis, også kjent som krypto, er en mikroskopisk parasitt som forårsaker magesmerter og diaré. Crypto er den vanligste vannbårne sykdommer i verden, og er ofte kontrakt fra svømming på offentlige steder der svømmere har brakt skitt i bassenget og / eller urinert der. Prøv aldri å svelge bassengvannet, og generelt, ikke la det inn i munnen din.

Porfyri

Porfyri er en sykdom som påvirker nervesystemet. Noen ganger er det passerer gjennom et gen. Andre ganger er det passerer via smitte. Alkohol, røyking, medisiner og stress gjøre folk mer utsatt. Akutte former for porfyri forårsake magesmerter, vomitng, forstoppelse eller i alvorlige tilfeller lammelser. Kutane former for porfyri påvirker bare huden.

Høy magesmerter

Mange mennesker opplever magesmerter på et eller annet tidspunkt for en rekke årsaker, blant annet fra å spise dårlig mat eller mageproblemer eller som et resultat av matallergier. Når magesmerter oppstår med noen regularitet, det kan være alvorlige underliggende problemer som må tas opp.

Symptomer på høyt magesmerter

HIgh magesmerter kan vises som brystsmerter, hoste, pustevansker, oppkast, feber eller diaré og forstoppelse.

Selv om smerten oppleves i bukhulen, som kan smerte være et resultat av problemer som oppstår fra andre organer som er nær bukhulen. Dette kalles et "referert" smerte.

En av de mer vanlige problemer som skaper øvre magesmerter er Gastro reflukssykdom (GERD) eller sure oppstøt. Høy magesmerter kan være forårsaket av magesår. Smerten av et sår kan noen ganger bli løst ved å ta syrenøytraliserende eller ved å spise. Relieffet er bare midlertidig, da disse fremgangsmåter bare tjene til å nøytralisere syrene i magesekken. Det er magesyre som irriterer sår resulterer i smerte. Pankreatitt vises som en konstant og sterke smerter som kan bli følt i øvre del av ryggen, samt øvre del av magen.

Høy magesmerter (venstre side)

Venstre høy magesmerter kan bli gjenkjent av alvorlighetsgraden og plasseringen av smerte og tilstedeværelsen av flere symptomer som diaré, forstoppelse, oppkast, etc. Venstre høy magesmerter vil ha smerter plassert under brystkasse og kunne være et resultat av magesår , irritabel tarmsyndrom (IBS), nyreinfeksjon eller gastritt.

HIgh magesmerter (høyre side)

Høyre høy magesmerter vil bli følt i øvre høyre del av magen også følte under brystkasse, men kunne også merkes i den midterste delen av magen. Hvor smerten ligger gir legen en god idé på en underliggende årsak til smertene.

Diagnostisering Pain

En undersøkelse er nødvendig for å finne den underliggende årsaken til smertene. Legen vil se etter feber, perifert ødem (hevelse av hender og / eller føtter og ankler); en gulfarging av hud og / eller øyne (gulsott); et resultat av leverproblemer eller takykardi (unormal hjerterytme) eller utslett.

Se legen når ...

Magesmertene er alvorlig og kontinuerlig. Spesielt i tilfeller av smerter som varer mer enn 30 minutter.

Hvis det er kvalme eller oppkast følger med smerte, blodig avføring, forandringer i hudens farge, pustevansker.

Hvis det oppstår den samme smerte gjentatte ganger over en tidsperiode.

Magesmerter hos barn

Magesmerter hos barn

Magesmerter hos barn er en vanlig tilstand adressert av barneleger, men diagnostisere årsakene til en "vondt i magen" kan mange ganger vise seg å være en utfordring. Mulige årsaker til magesmerter hos barn kan være banale årsaker som gass, overspising eller stress til mer alvorlige årsaker som et magevirus og selv livstruende årsaker som en blindtarmbetennelse. Overall, magesmerter hos barn forbedrer vanligvis innen 24 timer og er lett behandles hjemme.

Årsaker

Magesmerter hos barn kan være et resultat av en bakteriell eller viral infeksjon i magen, inkludert felles mage influensa. Smerte kan også være et resultat av mat-relaterte problemer som for eksempel matforgiftning eller matallergier. Barn kan også ha forspist eller opplever overdreven gassproduksjon på grunn av den type mat spist. Alvorlige årsaker til magesmerter kan omfatte forgiftning fra inntak av giftige stoffer som såpe eller rengjøringsmidler eller mulig overdose på vitaminer eller medisiner. Hvis barnet opplever kroniske magesmerter, kan han ha oppstått en underliggende medisinsk tilstand som en blindtarmbetennelse eller diabetes.

Testing

Hvis barnet opplever kronisk, konsistente magesmerter, vil barnelege vurdere barnet ditt for mulige underliggende medisinske tilstander og komplikasjoner. Barnet ditt er sannsynlig å gjennomgå en grundig medisinsk evaluering som kan omfatte en rektal undersøkelse for å teste for tilstedeværelse av blødning. Avføringsprøver kan tas for å teste for tilstedeværelse av blod, bakterier og parasitter, og urinprøver kan bli tatt for å analysere for kulturer og urinanalyse. Din barnelege kan også kreve bildebehandlingstestprosedyrer som ultralydundersøkelser, røntgen og CAT skanninger av mageregionen. Videre undersøkelse og evaluering fra en pediatrisk gastroenterolog kan være nødvendig å finne årsaken til barnets magesmerter.

Hjem Behandling

Den beste hjem behandling for et barn å oppleve magesmerter er nok hvile til smerten har gitt seg. Prøv å gi barnet ditt en varmepute å hvile med, som kan hjelpe barnet ditt slappe av og lindre noe av smerten. Oppmuntre barnet til å drikke rikelig med væske for å hindre dehydrering. Hvis barnet ditt ikke er i stand til å holde væsker ned, prøve å gi henne ett femtinitti gram av væske hvert 20. minutt, eller prøve å gi henne is chips eller terninger å suge på. Hvis barnet ditt har magesmerter ledsaget av diaré, unngå å gi henne tungt brus, sportsdrikker, juice eller kaffe, som kan ytterligere irritere diaré symptomer. I stedet tilbyr henne ginger ale, en varm suppe buljong eller rehydrering væsker som Pedialyte. Hvis barnet ditt er i stand til å spise fast føde, holde henne diett blid ved å tilby ris, kjeks, ristet brød, bananer og applesauce.

Profesjonell behandling

Barn som har magesmerter som krever medisinsk vurdering vil bli behandlet av deres barnelege eller en gastroenterolog, ifølge testresultater. Mulig behandling kan inkludere retninger for omfattende hjem hvile og en økning i væsker, sammen med et tørt diett eller muligens sykehusinnleggelse og kirurgi for alvorlige komplikasjoner som følge av magesmerter.

Betraktninger

Diaré som følger alvorlige magesmerter vanligvis indikerer en virusinfeksjon og vil trolig vare i minst 72 timer. Se barnelege umiddelbart hvis barnet opplever magesmerter og oppkast som varer lenger enn 24 timer. Magesmerter med feber indikerer ikke nødvendigvis et alvorlig problem, men bør overvåkes nøye.

Diaré Cures for spedbarn

Diaré hos spedbarn er endringen i den normale avføring mønster. Avføring øke i antall og blir vassen i teksturen. Det kan også være ledsaget av magekramper, magesmerter, feber, tap av matlyst, kvalme, oppkast og blod. Diaré kan være et symptom på mat følsomhet. Dette er mistanke om barnet har diaré ca 15 til 20 minutter etter å ha spist. Det kan også være et tegn på sykdom i et diende barn, eller en reaksjon til formel i en flaske mates baby. Diaré er vanlig når en baby har en allergi mot melk.

Rehydrering

Diaré hos spedbarn er farlig på grunn av muligheten for dehydrering. Tegn er mangel på urin, sterk tørste, irritabilitet, tap av matlyst, vekttap, tørr munn, og ingen tårer når barnet gråter. Dehydrering er et resultat av vanntap når væskeinntaket ikke holde tritt med tap. For å bidra til å avhjelpe dette hos spedbarn er det best å gi oral rehydrering løsning (ORS) som er tilgjengelig i de fleste dagligvarebutikker og apotek. Denne er utformet for babyer og inneholder en balanse av vann, elektrolytter og sukker. Unngå å gi barnet bare vann siden det ikke inneholder salter og næringsstoffer er nødvendige for å bekjempe dehydrering.

Foods

Hvis barnet blir ammet deretter fortsette å amme babyen. Det er den beste måten for å få væske inn i barnets. Hvis barnet blir flaske matet deretter vurdere å bytte til en laktosefri formel. Laktose i melkeprodukter kan gjøre diaré verre. Hvis barnet er å spise fast føde, bør du vurdere matvarer som hjelper stoppe diaré som ris frokostblanding, bananer, tørr toast, eplemos, og yoghurt. Det er visse matvarer du bør unngå når et spedbarn har diaré. Disse inkluderer de fleste meieriprodukter, frukt, juice, fersken, aprikoser, pærer, erter, plommer og svisker.

Medical Care

Diaré er et tegn på at kroppen prøver å kvitte seg med en infeksjon. Ikke gi et spedbarn diaré medisin siden det kan forstyrre barnets forsøk på å helbrede. Antibiotika er vanligvis ikke nødvendig. Det er best å la diaré gå sin gang ved å holde barnet godt hydrert. Det er tider når det er best å ta kontakt med helsepersonell. Hvis barnet er yngre enn 6 måneder gammel, automatisk ringe leverandøren. Hvis barnet er eldre enn 6 måneder, se etter tegn på dehydrering, feber høyere enn 101,4 grader Fahrenheit, oppkast i mer enn åtte timer, noe blod i avføringen eller oppkast, eller muligheten for at barnet kunne ha svelget noe giftig. Noen av disse symptomene kan rettferdiggjøre en tur til legevakten.

Acyclovir og magesmerter

Acyclovir (Zovirax) er en anti-viral medisiner primært brukes til å redusere symptomer og fremme helbredelse hos personer som har lidelser forårsaket av herpesvirus. Det betyr ikke kurere sykdommer, men kan fremskynde helbredelse tid. Acyclovir er tilgjengelig som en tablett, kapsel, væske og intravenøs væske. Det er kategorisert som en syntetisk nukleosidanalog som hindrer spredning av viruset i kroppen.

Bruksområder

Acyclovir er foreskrevet for å behandle helsemessige forhold forårsaket av herpes, inkludert vannkopper, helvetesild, forkjølelsessår og genital herpes. Acyclovir også kan hindre utbrudd av genital herpes hos personer som har hatt tidligere hendelser. Leger noen ganger fore acyclovir å behandle en hud infeksjon forårsaket av herpes kalt herpetisk eksem, og for å hindre at herpes-infeksjoner hos HIV-pasienter.

Vanlige bivirkninger

Gastrointestinale problemer er de mest vanlig rapporterte-acyclovir bivirkninger, ifølge Drugs.com. De inkluderer urolig mage, magesmerter eller kramper, diaré, kvalme og oppkast. Andre vanlige Acyclovir bivirkninger inkluderer svimmelhet, tretthet, håravfall, leddsmerter, følsomhet for sollys og visjon endringer.

Alvorlige bivirkninger

Leveren dysfunksjon er en alvorlig, men sjelden acyclovir bivirkning som kan innebære magesmerter, med flere symptomer på gulsott, ekstrem tretthet og mørk urin. Andre mindre vanlige bivirkninger som også krever øyeblikkelig legehjelp inkluderer redusert vannlating, forvirring, aggressiv atferd, hallusinasjoner, talevansker, kramper og bevisstløshet. Sjelden, noen mennesker har en allergisk reaksjon på acyclovir, med symptomer på elveblest eller utslett, pustevansker, vanskeligheter med å svelge og hevelse i ansiktet. Ukontrollerbare skjelvinger eller en midlertidig manglende evne til å bevege seg visse deler av kroppen er effekter også ringer for umiddelbar legehjelp.

Blood Disorder

Sjelden har noen mennesker tar acyclovir utviklet en alvorlig tilstand som involverer redusert røde blodceller og blodplater, noe som resulterer i mange små blodpropper. Symptomer kan inkludere uvanlige blåmerker eller blødning, blodig diaré, blod i urinen, utslett med små rødlilla flekker, magesmerter, tretthet og feber. Denne tilstanden kan føre til nyresvikt, og det kan være livstruende. Det blir behandlet med plasma-utveksling og medisinering.

Drug Interaction

Stoffet probenecid, foreskrevet for å øke urinsyreutskillelse, kan øke nivået av acyclovir i blodet, noe som øker risikoen for acyclovir bivirkninger, inkludert magesmerter og andre gastrointestinale problemer. Når du tar både medisiner, kan pasienten trenger å spørre en lege om å redusere acyclovir dosering.

Hva er årsakene og symptomer på kronisk diaré?

Irritabel tarm syndrom

Irritabel tarm syndrom er en tilstand der musklene i fordøyelseskanalen er svært følsomme. Dette kan føre til at du har bivirkninger av forbruker visse matvarer og drikkevarer. Noen av symptomene på IBS er gass, oppblåsthet, magesmerter og vekslende utbrudd av kronisk diaré og forstoppelse.

Laktoseintoleranse

Laktoseintoleranse er en tilstand der magen mangler enzymet laktase, som er ansvarlig for å bryte ned laktose. Laktose finnes i meieriprodukter som melk, ost og yoghurt. Når disse matvarene er spist, kan kroppen oppleve kramper, gass, oppblåsthet, kvalme og diaré.

Cøliaki

Cøliaki er en tilstand der du ikke kan bryte ned protein delen av hvete som kalles gluten. Når du spiser bygg, rug, hvete eller havre, får tarmen skadet, og du ikke er i stand til å behandle næringsstoffer riktig. Dette kan føre til kroniske anfall av magesmerter, oppblåsthet og diaré.

Inflammatorisk tarmsykdom

Inflammatorisk tarmsykdom er en tilstand som ligner på IBS ved at den angriper tarmen. Det får dem til å bli betent og hoven. Dette kan så føre til smerter, magekramper, diaré og selv blødning. Det er to andre typer av denne sykdommen kalt Crohns sykdom og ulcerøs kolitt. Ofte er årsaken til disse lidelsene er fra et immunsystemfeil eller en bakterie.

Årsaker til Adult magesmerter

Magesmerter hos voksne kan være forårsaket av en rekke infeksjoner og medisinske lidelser, og avhengig av hva andre symptomer du har, diagnostisere tilstanden din kan være vanskelig. Voksen magesmerter kan komme plutselig eller være en langsiktig tilstand, og er ofte ledsaget av gass, oppblåsthet og unormale tarmfunksjonen. Ifølge National Library of Medicine og Mayo Clinic, årsakene til magesmerter hos voksne inkluderer lidelser i fordøyelsessystemet og infeksjoner i indre organer.

Forstoppelse

Magesmerter kan skyldes forstoppelse, spesielt hvis det har vært flere dager siden sist avføring eller hvis forstoppelse er ledsaget av hemorroider.

Fordøyelsessykdommer

Overfølsomhet for matvarer som melkeprodukter, soya eller hvete kan forårsake magesmerter og gass, og spise disse matvarene eller andre matvarer som koffeinholdige eller alkoholholdige drikker, sure juice og frukt eller mat med frø kan forverre magesmerter.

Matforgiftet

Hvis magesmerter er ledsaget av kvalme, oppkast, feber eller diaré, kan du ha matforgiftning forårsaket av å spise forurenset mat eller drikke forurenset vann.

Infeksjoner

Infeksjoner med hepatitt A, B eller C; urinveisinfeksjoner; og bakterielle infeksjoner i tarmer eller blære kan føre til magesmerter og endringer i avføringen.

Betennelse

Betennelse i en av dine indre organer, for eksempel magen, leveren, bukspyttkjertelen eller liten eller tykktarmen kan forårsake magesmerter som kan være intense og kan være ledsaget av feber og abdominal hevelse.

Graviditet

Hvis du er en kvinne som kan være gravid, kan magesmerter skyldes en graviditet utenfor livmoren, forestående abort, Braxton-Hicks sammentrekninger eller selve arbeids.

Hva er årsaken til Sudden magesmerter?

Magesmerter, som også er referert til som abdominal smerte eller magesmerter, er en vanlig tilstand som kan oppstå i noen. Selv om noen mennesker med plutselige magesmerter kan føle deg bedre med hvile eller hjem rettsmidler som ingefærøl, plutselig magesmerter som er alvorlig, blir verre eller vedvarer kan trenge akutt behandling. Informasjon avledet fra Mayo Clinic og University of Michigan Medical System avslører videre årsakene til plutselige magesmerter.

Mat og Drikke

Folk kan oppleve plutselige magesmerter etter inntak av fet eller stekt mat. Å drikke for mange koffeinholdige eller alkoholholdige drikker kan føre til plutselige magesmerter samt halsbrann. Folk som ikke er vant til å konsumere visse typer krydder eller ingredienser kan oppleve plutselige magesmerter fra å spise krydret eller etnisk mat.

Infeksjoner

Personer med visse typer virus eller bakterieinfeksjoner kan oppleve plutselige magesmerter. Viral gastroenteritt, som er ofte referert til som matforgiftning, kan forårsake plutselig magesmerter sammen med diaré, oppkast og feber hos personer som spiste forurenset mat eller drikke. Andre infeksjoner som kan føre til plutselige magesmerter inkluderer urinveis og blære infeksjoner, viral hepatitt, infeksjoner i nyrene eller milt og helvetesild.

Medisiner

Visse medisiner kan forårsake plutselig magesmerter og kan bidra til utvikling av magesår, noe som kan føre til vedvarende magesmerter. Personer med overfølsomhet for acetylsalisylsyre kan oppleve plutselige magesmerter etter å ha tatt det, spesielt når du tar ubestrøket tabletter. Andre medisiner som kan føre til plutselige magesmerter inkluderer ibuprofen og antibiotika.

Psykiske lidelser

Mennesker som opplever følelsesmessig stress eller har visse psykiske lidelser kan oppleve plutselige magesmerter. Panikkanfall kan forårsake plutselig magesmerter, og folk som har fobier som klaustrofobi kan ha plutselige magesmerter når du er i en situasjon som utløser deres tilstand. Folk som forventer eller opplever en stressende hendelse som for eksempel et dødsfall, blir sparket fra en jobb eller komme inn i en bilulykke kan ha plutselige magesmerter.

Personlige vaner

Folk som spiser for mye mat på en gang, eller som spiser maten for fort kan få plutselige magesmerter. Doing øvelser som sit-ups eller vektløfting kan føre til plutselige magesmerter, spesielt hos personer som ikke vanligvis gjør disse typer oppgaver. Folk som blir involvert i fysiske altercations eller er utsatt for vold kan oppleve plutselige magesmerter etter å komme hit, sparket eller slått i magen.

Sykdom

Personer med plutselige magesmerter som er verre enn noen annen magesmerter de har opplevd kan være lider av en alvorlig sykdom som er en medisinsk nødsituasjon. Personer med blindtarmbetennelse kan oppleve plutselige og alvorlige magesmerter som blir verre med bevegelse eller berøre området. Folk har et hjerteinfarkt kan oppleve smerter fra magen området som kan være ledsaget av pustevansker, svette og angst.

Hva er noen mulige årsaker til Langvarig magesmerter?

Magesmerter kan være et symptom på en rekke forhold som spenner fra mindre til livstruende. Langvarig magesmerter kan forårsake betydelig funksjonshemming og kan være et tegn på en mer alvorlig tilstand som kreft eller perforert magesår. Variasjoner i symptomer, som for eksempel plasseringen av smerte og hva som utløser eller lindrer det, kan bidra til å identifisere årsakene bak det.

Magesår

En magesår er en erosjon i slimhinnen i magesekken eller tynntarmen. Ifølge Merck.com, er omtrent 50 prosent av magesår forårsaket av H. pylori-infeksjon. Bruk av ikke-steroide anti-inflammatoriske smertestillende midler og forbruk av krydret eller syreholdig mat kan også forverre tilstanden.

Smerten forbundet med en magesår er vanligvis en brennende, gnagende smerter i øvre del av magen som er lettet ved å spise eller ta syrenøytraliserende. Behandlingen omfatter vanligvis bruk av en protonpumpe-inhibitor som Prilosec sammen med antibiotika slik som amoxicillin og tetracyklin for å ta opp den bakterielle infeksjon.

GERD

Gastroøsofageal reflukssykdom, vanligvis kjent som GERD, oppstår når magesyre ryggen opp i spiserøret, irriterende esophageal fôr. Syrlig og krydret mat er vanlige triggere for symptomer, som er overflødig stress, noe som kan føre til en økning i mage syre produksjon.

Typiske symptomer på GERD inkluderer halsbrann, dårlig fordøyelse og en brennende følelse i magen eller halsen. Noen mennesker opplever også oppgulp av mat og problemer med å svelge. Antacida og protonpumpehemmere sammen med endring i kostholdet er vanlige behandlinger for GERD.

Inflammatoriske tilstander

Inflammatoriske tilstander er et stadig vanligere årsak til magesmerter, ifølge medicinenet, com. Noen av disse inkluderer irritabel tarm syndrom eller IBS, Crohns sykdom, divertikulitt, Celiac sykdom og ulcerøs kolitt. Genetiske og miljømessige faktorer spiller en rolle i utviklingen av disse sykdommene, selv om visse matvarer og stress kan føre til en forverring av symptomer.

Til tross for individuelle forskjeller, inflammatoriske tarmsykdommer dele et antall likheter. Smerte er generelt forverret av overflødig bevegelse og kan bli løst ved avføring. Feber og diaré kan også signalisere en inflammatorisk respons av immunsystemet. Behandling av inflammatoriske tilstander innbefatter vanligvis bruk av et immunosuppressivt eller anti-inflammatorisk legemiddel sammen med endringer i kostholdet.

Kreft

Magekreft er den ukontrollerte vekst av celler i magesekken. Det finnes flere typer av magekreft, inkludert mage, diffus type og tarm adenokarsinom.

Tidlige symptomer på magekreft inkluderer tap av appetitt og halsbrann eller fordøyelsesbesvær, mens sent stadium symptomer kan inkludere magesmerter, oppkast av blod, oppblåsthet og vekttap. Fordi symptomene vanligvis ikke er fanget før sykdommen har utviklet seg, er prognosen for magekreft vanligvis dårlig. Symptomer ligne de av andre mage forhold, noe som gjør det vanskeligere å gjenkjenne sykdommen. Behandling for magekreft inkluderer vanligvis en kombinasjon av kirurgi, cellegift og stråling.

Advarsel

Hvis du opplever magesmerter som varer lenger enn to uker, bør du oppsøke lege for å unngå alvorlige komplikasjoner. Legen din kan kjøre tester for å utelukke mer alvorlige sykdommer som kreft og hjelpe deg å få den beste behandling for din tilstand.

Konstant raping og magesmerter

Flere forhold kan gi symptomer på konstant raping og magesmerter. Raping er ofte gjort for å avlaste fylde og ubehag i magen. Tarmobstruksjon, Cøliaki, galleblæren sykdom, pankreatitt, laktose intoleranse, og inflammatorisk tarmsykdom kan være årsaken symptomer. En lege ville ta en omfattende historie og bestille tester for å utelukke alvorlige tilstander som kreft; Imidlertid, i mange tilfeller, kan endringer i livsstil forbedre eller eliminere symptomer.

Historie

Røykere og de som har overdreven alkoholbruk har høyere risiko for alle typer mage lidelser, inkludert magesår og kreft. En diett høy i mettet og herdet fett og svært bearbeidet mat og lite fiber predisponerer folk til fordøyelsessykdommer, som gjør mangel på mosjon, matallergi eller intoleranse, og bruk av antibiotika medisiner.
En hel-mat diett høy i plante fiber som inneholder fermentert mat som yoghurt eller kefir, kombucha te, eller kultur grønnsaker er assosiert med en lav forekomst av fordøyelsessykdommer.

Intoleranse

Som mennesker alder, taper kroppen evnen til å produsere enzymer for å fordøye visse matvarer, forårsaker smerte og oppblåsthet. Dette gjelder spesielt hvis kosttilskudd enzymer ikke er erstattet med ubehandlet rå grønnsaker, frukt, spiret frø og nøtter. En matdagbok og eliminasjonsdiett kan hjelpe finne årsaken. Noen kan løses eller reduseres ved å ta spesifikke fordøyelses kosttilskudd, men i andre maten må unngås helt.
Laktoseintoleranse forårsaker magesmerter, gass og diaré når melk eller meieriprodukter er spist. Laktase i supplement form er nyttig.
Glutenintoleranse, eller cøliaki, er en tilstand der hvete, bygg, rug og alle former for fyllstoffer eller smaker eller konserveringsmidler laget av disse stoffene må unngås. Gluten skader tarmen hos disponerte individer, forårsaker immunsystem reaksjoner og dårlig opptak av næringsstoffer.

Kombinasjoner

Dårlig kombinere overvelder et system som allerede mangler i enzymer, slik at ufullstendig fordøyelsesgjenstår å gjære og produserer gasser, alkoholer, og andre giftstoffer, noen ganger forårsaker tarmobstruksjon. For å avhjelpe denne situasjonen, aldri spise frukt på toppen av stivelse eller proteinrik mat. Ikke spis kombinert stivelse og protein eller to stivelsesholdige matvarer sammen fordi de enzymer som fordøye noen stivelse hemme de som fordøye andre. Salat grønnsaker er unntaket; de kan kombineres med andre matvarer. Unngå smørbrød, pizza og desserter. Digestive enzym kosttilskudd kan være nyttig.

Biliær sykdom

Sterke magesmerter som er mer intens etter måltider og kjennes i høyre, sentrum, eller venstre side av magen og er ledsaget av oppkast kan skyldes galleblæren sykdom eller pankreatitt. Disse forholdene er svært smertefullt. En lege kan diagnostisere dem med ultralyd eller skanner. Gallestein bli et problem når de blokkerer galle sekresjon fra galleblæren etter en fet måltid. Små steiner kan reise inn i bukspyttkjertelen, hvor smerte vil vare lenger og være på venstre side av magen. Galleblæren spasmer er generelt følt på høyre side. Bukspyttkjertelen smerte kan også stråle ut til ryggen eller skulderen. Feber er et tegn på infeksjon, se en lege umiddelbart. Pankreatitt er mer vanlig hos kvinner over 40 år som er overvektig alder, og i de som lider av aktiv alkoholisme.

IBD

Inflammatoriske tarmsykdommer inkluderer diverticulosis og divertikulitt, kolitt og Crohns sykdom. Diverticulosis er assosiert med kronisk forstoppelse. Det er dannelsen av poser eller lommer i slimhinnen i tarmen. Når disse poser eller lommer blir smittet, er tilstanden kalles divertikulitt. Behandling for divertikulitt inkluderer en diett høy i plantefibre og rikelig med vann. Hvis divertikulitt blir behandlet med antibiotika, vil en høypotent kombinasjon probiotiske erstatte vennlige organismer i tarmen og hindre ytterligere infeksjon.
Kolitt er iført bort eller sår i slimhinnen i tykktarmen. Årsaken er ukjent, men kan være forbundet med cøliaki. Gode ​​resultater for healing kolitt er også oppnådd ved å følge en vegansk rå mat diett. Crohns sykdom er en autoimmun tilstand fortykkede tarmveggene, noen ganger arvet, og også er forbundet med cøliaki.

Hvordan hjelpe noen med magesmerter

Årsakene til magesmerter kan være forårsaket av mange faktorer og forhold noen er lett behandlet, som oppblåsthet fra gass oppbevaring, og andre er mer alvorlig og kan bli et medisinsk nødstilfelle som akutt blindtarmbetennelse. Andre medisinske tilstander kan forårsake magesmerter. For eksempel, gastroenteritt som er når det er betennelse i mage og tarmslimhinnen, Crohns sykdom, inflammatorisk tarmsykdom, IBS (irritabel tarm syndrom, og noen kvinnelige relaterte spesifikke forhold, for eksempel ,, prementrual symptomer. Noen ganger, kan årsakene være sekundære til infeksjoner, slik som urinveisinfeksjoner eller kreft i tarmen eller i tykktarmen.
Denne artikkelen vil vise deg hvordan du ser for vanlige tegn og symptomer på magesmerter og hva du bør eller ikke bør gjøre for å hjelpe personen som opplever smerte. Ved å vite noen grunnleggende fakta om historien og plassering av magesmerter vil det hjelpe deg å gjøre en rask vurdering av om personen vil kreve øyeblikkelig legehjelp.

Bruksanvisning

•  Sjekk alltid ABC av enhver person som opplever noen medisinsk relatert tilstand, som, pustevansker, sjokk, smerte, omfattende blødninger, alvorlige skader. A, B, C betegner luftveiene, åndedretts og sirkulasjon, respektivt. Etter å ha sjekket ABC og offeret vises stabil så den neste tingen å gjøre er å se etter spesifikke og vanlige tegn og symptomer som vil hjelpe deg å gjøre en vurdering av om personen vil kreve profesjonell legehjelp.

For magesmerter først se å se plasseringen av smerte. I medisinsk vurdering mageregionen av kroppen er delt inn i fire kvadranter av to tenkte linjer som krysser vinkelrett på hverandre med senterpunktet overgangen ved navlen. Begrunnelsen for å dele magen i de fire kvadranter, dvs. øvre venstre kvadrant, nedre venstre kvadrant, øvre høyre kvadrant, og nedre høyre kvadrant, er å bistå i rask vurdering av de årsakene til smertene. Siden anatomi og plasseringen av de indre organer og store strukturer i menneskekroppen er veldig mye likt i hver person og ofte faller inn i en av disse kvadrantene deretter lokalisere eventuelle smerter eller tegn og symptomer vil bidra til å utelukke eller regelen i differensialdiagnose muligheter for etiologien av den abdominale smerten.

Se etter stråling eller referert smerte fra magen. Har smerter reise til andre deler av kroppen, for eksempel armen, beinet, nakke, kjeve, skulder.

iI er også viktig å se etter visse tegn som vil være ledetråder til å hjelpe i vurderingen av magesmerter. Har personen har kvalme, eller tegn til oppkast, feber eller diaré. En annen viktig ledetråd for å se etter er blod. Betyr det ser ut til å være blod i oppkastet, blåmerker på magen, eller blod i avføringen. Når det er svart, tjæreaktig ser avføring kan dette være en sterk indikasjon på noen indre blødninger som oppstår inne i kroppen. Dette kan være en umiddelbar medisinsk nødstilfelle, og personen vil måtte bli tatt rett bort til ER å være vurdert og behandlet raskt

Finne ut og stille spørsmål om historien til personen som opplever magesmerter vil gi ytterligere ledetråder for å hjelpe i å vurdere årsaken til smertene. Har personen har hjerteproblemer, blødersykdom, kardiovaskulær sykdom, eller er den personen for tiden gravid.

Andre spørsmål å stille er hvor er smertene? Hvordan begynte det? Beskrive smerten? Er smertene intermitterende, knivstikking, skarp eller "kommer og går" ?. Har smerter føler seg bedre hvis du passerer gass eller oppstøt? Er det krampaktige, bloaty. er smerter konstant, kjedelig, brennende ?.

Neste for å hindre personen i å falle hvis han / hun skulle miste bevisstheten er det tilrådelig å ligge personen ned i en komfortabel stilling. Ha en container eller bøtte i nærheten av i tilfelle personen kaster opp.

En måte å bidra til å redusere magesmerter er å bruke varme til området. Bruk varmt flanell håndkle eller klut og sted på magen eller hvis du har en varmeflaske som også vil fungere.

Tips og advarsler

  • IKKE gi personen noen væske eller mat før de har arbeidet med å hente profesjonell legehjelp og har fått beskjed av legen at det er greit å begynne å drikke eller spise igjen.
  • IKKE gi personen noen smertestillende medisiner før lege har instruert offeret at det er greit å gjøre det.
  • Unngå å gi en klyster eller avføringsmidler til en person opplever magesmerter med mindre de har fått beskjed om å gjøre det av legen.
  • Denne artikkelen er skrevet for å utdanne og er ikke en erstatning for å søke profesjonell medisinsk råd og oppmerksomhet fra din egen lege.

Årsaker til magesmerter

Det er mange forhold som kan være årsaken til magesmerter. Mild magesmerter er sjelden gang føre til bekymring. Men hvis magesmerter og ubehag fortsetter i mer enn to eller tre dager, se din lege. De forhold som forårsaker langvarig magesmerter varierer fra mildt ubehag (forstoppelse) til livstruende (tykktarmskreft).

Forstoppelse

Forstoppelse kan være i midten av magesmerter. Mange tror at det å ha en og annen smertefull avføring lik forstoppelse. Imidlertid er betingelsen for forstoppelse ikke er en sporadisk opptreden. For å bli klassifisert som lider av forstoppelse, må du oppleve mindre enn tre avføringer per uke. Avføringen til forstoppelse varierer i utseende fra sunne avføring. Forstoppelse avføring er små, tørre og er sagt å ligne små småstein. Symptomer på forstoppelse er magesmerter, vanskelige og smertefulle avføringer, tap av matlyst og kvalme.

Blindtarmbetennelse

Blindtarmbetennelse er karakterisert ved tillegget svelling til en unormal størrelse. Blindtarmbetennelse kan ramme alle aldersgrupper. Imidlertid er tilstanden utbredt i tenåringer og unge voksne (13-24). Vedlegget er ikke kjent for å ha et bestemt formål eller funksjon. Hvis du frykter at blindtarmbetennelse er i rute for magesmerter, oppsøke lege umiddelbart. Symptomer på blindtarmbetennelse er skarpe nedre høyre magesmerter, kvalme, oppkast, forstoppelse eller diaré, smertefull vannlating og feber.

Colon Cancer

Tykktarmskreft vanligvis rettet mot de under 40 mengden. Det er imidlertid mulig å utvikle tykktarmskreft i alle aldre. Tykktarmskreft, noe som påvirker tykktarmen, er også kjent som tykktarmskreft. Tykktarmskreft er karakterisert ved en overdreven vekst av kreftceller i nærheten av eller inne i tykktarmen. Symptomer på tykktarmskreft inkluderer magesmerter, tretthet, tap av appetitt, vekttap, blodig avføring og drastiske endringer i avføring.

Laktoseintoleranse

Laktoseintoleranse er preget av problemer med å fordøye laktose. Laktose finnes i melk, ost, majones, iskrem og yoghurt og alle andre mat og drikke elementer som er kjent for å inneholde meieri. De som er laktoseintolerante utvikle sykdommen på grunn av en mangel på laktase. Funksjonen til laktase er å bryte ned laktose (en kompleks sukker) til enklere former av sukker som er fordøyelig. Symptomer på laktoseintoleranse er magesmerter, oppblåsthet, diaré og gass.

Matforgiftning

Matforgiftning kan oppstå hvor som helst at maten serveres, men vanligvis kommer fra mat som er tilberedt utenfor hjemmet. Matforgiftning er utbredt i sjømat, kjøtt, fjærfe, egg og råvarer. Det er vanskelig å si nøyaktig hvor påvirket maten ble forurenset fordi maten reiser en lang reise før den selv når matfatet. Men maten vanligvis blir forurenset under slakting, høsting, eller forberedelse; hvis ukokt mat som er igjen ved romtemperatur i over to timer, er sjansen for å bli forurenset øker. Symptomer på matforgiftning er magesmerter, diaré, kvalme og oppkast.

Kronisk diaré hos barn

Kronisk diaré er en type infeksjon som forårsaker barn til å ha diaré i opptil 2 uker. Barn med kronisk diaré har ofte vannaktig avføring som er gitt ut mer enn tre ganger om dagen. Barn med andre mage lidelser og helseproblemer ofte utvikler kronisk diaré. For de som har svakt immunforsvar, kan denne typen infeksjon være livstruende. Mange barn med denne tilstanden trenger å se en lege for behandling.

Årsaker

Kronisk diaré er ofte forårsaket av et virus, bakterier eller parasitter. To virus som ofte forårsaker kronisk diaré er norovirus og rotavirus. Noroviruses er virus som forårsaker magen flus, og rotaviruses forårsake akutt gastroenteritt. Noen medisinske tilstander som kan føre til kronisk diaré er cystisk fibrose, kronisk pankreatitt, irritabel tarm syndrom, Crohns sykdom, hypertyreose, svulster, AIDS og immunglobulin mangler. Medisiner som avføringsmidler eller antibiotika og matvarer som melk eller soya protein kan også føre til kronisk diaré.

Symptomer

Sammen med diaré, barn ofte oppleve magesmerter, feber, kvalme, kramper og blodig avføring. Barn med kronisk diaré står i fare for å bli dehydrert, som er når kroppen mangler væske og elektrolytter. Dehydrering kan føre til at barn å oppleve tørr hud, tretthet, ørhet, mørk urin og tørst. Tegn på dehydrering inkluderer en mangel på tårer da gråt, tørre bleier for spedbarn, en høy feber, tørr munn eller tunge og innsunkne øyne eller kinn.

Spread

Kronisk diaré er vanligvis ikke smittsomt. Den eneste måten at det kan spre seg er hvis avføring forurense mat eller vann, og komme i kontakt med noen munn. Spredningen av kronisk diaré er mer av et problem i land som ikke har rene forsyninger av drikkevann.

Søker legehjelp

Foreldre bør ta vanligvis sine barn til å se en lege hvis diaré varer mer enn tre dager. Hvis symptomer som blodig avføring, feber over 101 grader eller dehydrering vises, bør barnet tas med til legen umiddelbart.

Diagnose

Når vi leter etter symptomer på kronisk diaré, starter en lege ut ved å utføre en fysisk undersøkelse og ser på en pasients historie. Dette gjør henne til å finne ut om hennes pasientens symptomer er tegn på en annen medisinsk tilstand. Etter å ha undersøkt en pasient, den første testen at en lege vil bestille er en krakk kultur. For denne testen, er en prøve av avføring tatt slik at det kan undersøkes i et laboratorium for tilstedeværelse av bakterier. Noen ganger kan en lege vil ha et barn endre sitt kosthold for å utelukke laktose, hvete, karbohydrater eller andre matvarer for å se hvordan kroppen hennes reagerer.

Behandling

Hvis kronisk diaré er forårsaket av bakterier, kan det behandles med antibiotika. Alvorlige former for kronisk diaré forårsaket av virus eller andre parasitter er ofte behandles med medisiner. Ofte er det ikke nødvendig behandling. Det er viktig å sørge for at et barn holder seg hydrert. Han bør drikke rikelig med væske, inkludert muntlig rehydrering løsninger som Pedialyte og Oralyte og unngå drikkevarer som inneholder koffein. Han må også unngå matvarer som inneholder melkeprodukter, er fet og fettete og har høye fiberinnholdet. Han trenger å spise små mengder tørt matvarer, for eksempel bananer, kokte gulrøtter, ris eller bakt kylling.

Den beste måten å bli kvitt Interjeksjon magesmerter

Mage interjection smerte er preget av plutselige, akutte smerter i mageregionen. I motsetning til kroniske smerter, som er kontinuerlig, kan interjection smerter kommer i bølger og svinge med mat forbruk eller når magen er berørt. Bli kvitt mage interjection smerter kan innebære en kombinasjon av over-the-counter medisiner, hvile, kosttilskudd, eller reseptbelagte medisiner.

Protokoll

Mage interjection smerte kan stamme fra en rekke kilder. Den eksakte årsaken vil avgjøre din metode for handling. For eksempel, hvis du ikke har flyttet avføring eller har hatt problemer med å flytte avføring i flere dager, kan plutselig magesmerter være et resultat av forstoppelse. Hvis dette er tilfelle, innlemme matvarer med høye mengder fiber, for eksempel tørket frukt, i kostholdet ditt. Bruk over-the-counter avføringsmidler for å hjelpe flytte avføring.

Hvis du opplever plutselige magesmerter som kommer i øvre del av magen og øker eller minsker med mat forbruk, kan det hende du har noen form for gastrointestinal opprørt, for eksempel sure oppstøt. Gastrointestinalt besvær er ofte kombinert med en følelse av brenning på baksiden av halsen. Hvis dette er tilfelle, ta over-the-counter antacids, for eksempel Prevacid, for å bidra til å demme effektene av syre i magen. Hvis over-the-counter medisiner ikke hjelper, kan det hende du trenger en sterkere syrenøytraliserende medisiner. Legen din kan ha behov for å foreskrive en sterkere syrenøytraliserende, kjent som en protonpumpehemmer eller H-2 blocker.

Plutselige magesmerter kan også være forårsaket av en viral eller bakteriell infeksjon. Dette kan føre til lymfeknuter i nærheten av bukveggen for å bli opphisset, en komplikasjon som kalles mesenteriske lymfadenitt. Snakk med legen din for å få en diagnose om den eksakte årsaken. Hvis årsaken er viral, få så mye hvile som mulig og ta over-the-counter smertestillende midler for å begrense symptomer. Hvis årsaken er bakteriell, vil legen sannsynligvis forskrive antibiotika for å bekjempe infeksjonen. Følg legens ordre og ta foreskrevet dose, selv etter at symptomene har forsvunnet.

Advarsel

Akutt magesmerter kan være en indikasjon på en alvorlig underliggende komplikasjon. Oppsøk lege umiddelbart hvis du opplever akutte magesmerter kombinert med feber, blodig diaré eller avføring, svie ved vannlating, eller hvis magen er øm å ta på. Se en lege hvis akutte smerter stråler ut fra magen til ryggraden og nedover mot lysken. Hvis du er gravid og oppleve akutte magesmerter kombinert med vaginal blødning, søker sykehus umiddelbart.

Magesmerter og vekttap i Kids

Magesmerter er en vanlig plage blant barn og kan ha mange årsaker, fra stress til gastritt. Uforklarlig vekttap hos barn er mer problematisk, men kan også være godartet, forårsaket bare ved å ikke ta i nok kalorier. Men magesmerter og vekttap sammen kan indikere noen mer alvorlige muligheter.

Cøliaki

Cøliaki er en fordøyelseskanal lidelse. Barn med sykdommen har problemer med å fordøye gluten, som finnes i matvarer som inneholder hvete, bygg eller rug. Når noen med cøliaki tar i gluten, han skader sin tarmen og deretter har problemer med å absorbere næringsstoffer fra maten, ifølge Mayo Clinic.

Abdominal smerte og vekttap er blant de symptomer på cøliaki, sammen med diaré og oppblåsthet, men det er også mulig å ha cøliaki uten symptomer.

Crohns sykdom

Crohns sykdom er preget av magesmerter og alvorlig diaré, noe som fører til vekttap. Tilstanden fører til betennelse i slimhinnen i fordøyelseskanalen. Det er svært smertefullt, potensielt ødeleggende, og i noen tilfeller til og med livstruende, ifølge Mayo Clinic.

Tjue prosent av tilfellene påvirker barn, ifølge informasjon på hjemmesiden til Lucile Packard Children Hospital ved Stanford University. Crohns er sett hos barn så unge som syv.

Ulcerøs kolitt

Ulcerøs kolitt er en annen inflammatorisk tarmsykdom. Det fører til sterke magesmerter og vekttap, samt mulig blodig diaré.

Ulcerøs kolitt påvirker lange deler av tykktarmen - i motsetning til Crohns sykdom, som har en tendens til å oppstå over et større område av fordøyelseskanalen, men ikke som et kontinuerlig bånd av inflammasjon.

Som Crohns sykdom, kan ulcerøs kolitt også være ødeleggende og forårsake potensielt dødelige komplikasjoner. Sykdommen oftest begynner mellom 15 og 30.

Antibiotika-assosiert diaré

Hvis et barn har vært å ta antibiotika, kan han utvikle bivirkning av diaré. Dette er vanligvis milde, men i noen tilfeller kan føre til ubehagelige magesmerter og vekttap. Hvis betingelsen ikke er klare opp på egen hånd, det kan til slutt føre til kolitt, noe som krever medisinsk behandling, ifølge Mayo Clinic.

Mindre alvorlige årsaker

Magesmerter og vekttap kan også være forårsaket av mindre alvorlige forhold som viral gastroenteritt, bedre kjent som magen influensa, eller ved irritabel tarm syndrom. Forårsaker verken alvorlig risiko for mennesker som er ellers frisk, ifølge informasjon på Mayo Clinic hjemmeside.

Barn med gastroenteritt vanligvis ikke trenger å bli behandlet av en lege, i henhold til de Lucile Packard Children Hospital.
Behandling for barn med irritabel tarm syndrom kan fokusere på å redusere miljøbelastning, noe som begrenser laktose eller øke fiber i kosten.

Hva er årsakene til Pediatric magesmerter?

Pediatric magesmerter, som også er referert til som magen verke, magesmerter eller magesmerter, er en vanlig tilstand blant spedbarn, småbarn og barn. Barn med magesmerter kan ikke være i stand til å kommunisere hva som plager dem eller hva de har symptomer, slik at foreldre og omsorgspersoner må betale nær oppmerksomhet til atferd, spisevaner og avføring av alle barn under deres omsorg. Tenk på dette informasjon avledet fra Mayo Clinic, National Library of Medicine, den Nemours Foundation og American Academy of Family Physicians om årsakene til pediatriske magesmerter.

Kolikk

Babyer med kolikk kan ha symptomer som magesmerter som blir verre i sen ettermiddag og tidlig kveld. Kolikk babyer kan ha mer magesmerter etter å ha en flaske eller pleie, som kan være et tegn på syre refluks. Magesmerter forårsaket av kolikk kan reduseres ved å holde barnet opp mens fôring, stoppe ofte for å rape, og å gjøre endringer i kostholdet i mødre som ammer.

Mat

Barn som er allergiske mot visse matvarer, og spiser disse matvarene kan utvikle magesmerter. Intoleranse for laktose, gluten og andre ingredienser kan føre til magesmerter hos barn. Barn som spiser mat med høyt syre, for eksempel frukt juice, brus og tomatprodukter kan utvikle acid reflux, noe som kan føre til magesmerter.

Gass

Barn som lider av overdreven gass kan ha magesmerter. Å spise mat for raskt eller svelger luft når du spiser kan føre til en opphopning av gass som fører til raping og magesmerter. Barn som er kronisk forstoppelse eller holde sine avføring over lengre tid kan også utvikle magesmerter.

Infeksjoner

Barn som er smittet med viral gastroenteritt, som også er referert til som magen influensa, kan oppleve magesmerter, oppkast og diaré. Virusinfeksjoner som influensa og vannkopper kan føre til pediatrisk magesmerter som kan vare i en uke eller lenger. Bakterielle infeksjoner som Salmonella kan føre til pediatrisk magesmerter, og blir ofte spredt på barnehager eller gjennom forurenset mat.

Tarminvaginasjon

Spedbarn og småbarn med magesmerter kan ha en tilstand som kalles tarminvaginasjon, noe som fører til en blokkering i tarmen som hindrer fordøyelse og sirkulasjon. Pediatric magesmerter forårsaket av tarminvaginasjon er intens og har en plutselig innsettende, og symptomene kan blusse opp og deretter avta, men vil gjenta seg.

Medisinske lidelser

Barn med visse typer medisinske lidelser kan ha magesmerter. Tarm lidelser inkludert irritabel tarm syndrom, kan Crohns sykdom og divertikulitt forårsake pediatrisk magesmerter. Barn som har sigdcelleanemi eller er født med eller utvikle en brokk kan ha vedvarende magesmerter.

Årsakene til kronisk magesmerter

Kroniske magesmerter kan føre til at du føler deg utslitt, ubehagelig og irritabel, spesielt hvis du opplever andre symptomer som diaré eller forstoppelse. Behandlinger for kroniske magesmerter inkluderer livsstilsendringer samt medisiner eller kirurgi, avhengig av årsaken og alvorlighetsgraden av din tilstand. Ifølge Mayo Clinic og National Library of Medicine, årsaker til kroniske magesmerter inkluderer fordøyelsessykdommer og infeksjoner.

Allergier

Spise visse matvarer som hvete, soya eller meieriprodukter kan forårsake allergiske reaksjoner som resulterer i kroniske magesmerter og endringer i tarmfunksjonen.

Vaner

Kroniske magesmerter kan skyldes personlige vaner som ofte overspising; spise stekt eller krydret mat; eller overdreven bruk av alkohol, koffein eller tobakk.

Hindringer

Hindringer i fordøyelsessystemet, slik som gallestein, nyrestein eller kolon polypper, kan forårsake kroniske magesmerter og magesmerter.

Tarmbetennelse

Kronisk betennelse i tarmene, inkludert tilstander som irritabel tarm syndrom (IBS) og Crohns sykdom, kan føre til at du har kroniske magesmerter, forstoppelse og diaré.

Reflux

Halsbrann, dårlig fordøyelse og gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) er forårsaket av overdreven syre som lekker fra magen, og kan føre til kroniske magesmerter, ubehag og en dårlig smak i munnen.

Parasitter

Parasittinfeksjoner som Cryptosporidium, Giardiasis og bendelorm kan føre til at du har kroniske magesmerter, magesmerter og vekttap til parasittene er eliminert.