Digidexo.com

Ikke vanlig hemangiom brystveggen

Vanlige årsaker til mannlig infertilitet

Grunnleggende

Infertilitet er ikke bare en kvinners helse problemet. Ifølge American Society for Reproductive Medicine, mannlige faktorer og kvinnelige faktorer bidrar omtrent jevnt fordelt til infertilitet. I om lag en tredel av ufruktbarhet tilfeller er problemet ukjent eller er et produkt av begge parter.

Så hva er de vanligste årsakene til mannlig infertilitet? Det enkle svaret er lav sædkvalitet, eller ikke nok sædceller i sæden. Fysiske årsaker eller livsstil forårsaker både kan redegjøre for lav sædkvalitet.

Fysiske årsaker

Noen sjeldne genetiske tilstander kan forårsake menn til å ikke produsere sperm, eller for å produsere så få sperm de ikke klarer å befrukte et egg. Svært sjelden er noen menn er født uten sædlederen, eller røret som frakter sæd til penis. Men genetiske og anatomiske forhold er ikke vanlig.

En mer vanlig fysisk årsak er variocoele. Leger ved Cornell Institute for Reproductive Medicine sier at variocoele er den vanligste fysiske årsaken til mannlig infertilitet. Variocoele ligner åreknuter i bena, men forstørret årer er plassert i pungen. Blod samler og bassenger i forstørret årer og sperm produksjon senkes. Kirurgiske behandlinger er tilgjengelig for variocoele.

Andre fysiske årsaker til mannlig infertilitet inkluderer hormon ubalanser, seksuelt overførbare sykdommer, prostataproblemer og fysisk-atferdsmessige problemer som erektil dysfunksjon og tidlig utløsning.

Livsstil årsaker

En av de mest studerte livsstil årsaker til mannlig infertilitet er røyking. Røyking har vist seg å redusere antall spermier og mobilitet. Mobilitet refererer til sperm evne til å reise gjennom livmoren til egget. Langvarig alkoholbruk og rekreasjonsbruk av narkotika har også vist seg å bidra til mannlig infertilitet.

Heat er en annen vanlig årsak til lav sædkvalitet. Når pungen er for varmt, eller for nær kroppen, er sperm produksjon reduseres. Menn som prøver å bli gravide blir ofte fortalt å bytte fra truser til boksere, fordi trange bukser og undertøy kan redusere sædkvalitet.

Noen aktiviteter kan redusere sædkvalitet ved å senke testosteron. Det kan ikke virke innlysende, men fører en høy-stress livsstil eller trener overdrevent kan endre kroppens hormonelle balanse nok til å påvirke sædproduksjonen. Selv en vitamin C-mangel kan bidra til lav sædkvalitet.

Enten årsaken er fysisk eller livsstil, kan mannlig faktor ufruktbarhet bli behandlet. En sædanalyse er første skritt mot å finne at behandling.

Tegn og symptomer på hypoglykemi ikke forbundet med diabetes

Hypoglykemi er en tilstand der en persons blodsukkernivået er lavt. Det er vanligvis forbundet med diabetes, men andre medisinske tilstander kan også føre til det. Imidlertid er hypoglykemi ikke relatert til diabetes ikke vanlig, i henhold til National Diabetes informasjon clearinghouse. Når hypoglykemi gjør utvikle, er målet å raskt øke blodsukkernivået. Dette kan ofte gjøres ved å spise glukosetabletter eller å ha en sukkerholdig snacks, for eksempel frukt, fruktjuice eller godteri.

Mental State

Når hypoglykemi utvikler, kan du bli mentalt forvirret, og du kan ha problemer med å fokusere eller fullføre rutinemessige aktiviteter. Det er også vanlig å være nervøs eller engstelig og har problemer med å snakke når blodsukkernivået er for lavt.

Visjon

Som blodsukkernivået faller, kan du oppleve plutselige endringer i synet ditt. De hyppigst rapporterte endringene er dobbelt syn eller tåkesyn.

Sult

Hypoglykemi kan også føre til økt sult. Når blodsukkernivået er for lavt kan du begjærer mat, noe som igjen kan bidra til å øke blodsukkeret.

Under søvn

I noen tilfeller kan blodsukkernivået falle mens en person sover. Noen mennesker kan begynne å vise tegn på hypoglykemi mens de fortsetter å sove. Disse tegn er mareritt eller roper i søvne og overdreven svetting som forårsaker din ark og pyjamas å bli fuktig av svette. Når hypoglykemi utvikler seg mens du sover, kan du våkne opp forvirret eller følelsen som om du ikke har fått nok hvile.

Fatigue

Overdreven tretthet og svakhet kan også være tegn på hypoglykemi. Du kan oppleve at du får slitt ut raskere enn vanlig, eller at det er vanskelig å komme ut av sengen.

Andre symptomer

Andre symptomer på hypoglykemi inkluderer svetting, skjelving eller skjelving, svimmelhet eller svimmelhet, en følelse av kulde i ekstremiteter, hodepine og anfall. De fleste vil bare legge merke til noen få, om noen, symptomer på hypoglykemi. Hvis du har en tilstand som fører til at blodsukkeret til å slippe, kan du begynne å venne seg til det du begynner å føle seg som som hypoglykemi utvikler. Dette vil bidra til å gjøre det enklere å behandle tilstanden omgående.

Berg-og dalbaner og deres effekt på vår følelse av Balanse

Berg-og dalbaner og deres effekt på vår følelse av Balanse


Klatring på en berg-og dalbane er ikke for sarte sjeler. Nærmer inngangsporten til de coaster biler presenterer en mulighet til å se nøyaktig hvor høyt du skal klatre på turen. En overdreven følelse av ubalanse er vanlig på disse rides på grunn av kombinasjonen av høye hastigheter og ubarmhjertige svinger.

Stål Coasters

Steel berg-og dalbaner skryte høye hastigheter over 100 miles per time samt vill vendinger som resulterer i ulike grader av svinger. Stål dalbaner har datastyrte kontrollsystemer med sikkerhetstiltak programmert inn i dem. Datamaskinene også stabil bilene på sporene og låse bremseenheten på plass når det er nødvendig. Fordi stål dalbaner vanligvis full opp-ned svinger og trosse tyngdekraften og manøvrer, er en lap-bar, samt en over-the-skulder sele utnyttes for å sikre passasjerer i bilene sine i løpet av turen.

Fysiske virkningene av fritt fall

Modige sjeler som våge på en stål rutsjebane møte flere fysiske effekter bestemmes av antall omdreininger, typer vendinger, grad av hastigheter og om deres personbil reiser oppå eller under sporet. En detaljene som påvirker en rytterens følelse av balanse er fysikken i hver sving. Opplever et fritt fall loop, for eksempel kaster av rytterens typisk, forventet tilstand av tyngdekraften. At følelsen av fritt fall forvrenger horisonten og rytterens oppfatning av hennes omgivelser, og dermed forlate henne desorientert og ubalansert.

Tre baner

Bygging og gjennomføring av tre berg-og dalbaner innledes stål seg med mer enn 200 år. Tre baner tilbyr moro og spenning på grunn av deres høye topper og raske utforkjøringer. Riding en tre-dal-bane er annerledes enn en gjennomsnittlig stål fordi bilene klatre sporet tregere, men fortsatt ned den andre siden ved høye hastigheter. Slår på tre dalbaner også la ryttere skyve frem og tilbake i sine lange benk-stil seter. Over-the-brystet seletøy er ikke vanlig på tre coasters fordi de ikke snu opp ned. En runde bar er den eneste standard sikkerhetstiltak når man kjører denne typen dalbane.

Psykiske effekter

Tre berg-og dalbaner ser skremmende og føler exhilarating. Denne kombinasjonen skaper en unektelig serie av omstendigheter oppleves av ryttere når du reiser rundt banen. Som bilene nå toppen og ryttere forberede seg til å stige på den andre siden, blir deres følelse av balanse ubetalt. Blir kastet fra side til side i tre coaster seter er mer utbredt på grunn av de doble-sitteplasser fleste ritt av denne typen tilbud. Som du skyver frem og tilbake, denne kaotiske skiftende retninger kombinert med visuelt uberegnelig miljøet rundt ryttere forbedrer deres følelse av ubalanse.

Multippel sklerose og nevropati

Multippel sklerose (MS) er en autoimmun sykdom som påvirker sentralnerve-systemet, som består av hjernen, ryggmarg og synsnervene. Multippel sklerose rammer kvinner dobbelt så ofte som menn, og den eksakte årsaken er ukjent. MS er vanligvis diagnostisert i tidlig voksen alder, og de fleste tilfeller er diagnostisert i alderen mellom 20 og 50. Men, kan MS forekommer også i ungdomsårene eller tidlig barndom, ifølge National Multiple Sclerosis Society. Det finnes behandlinger tilgjengelig, men det er ingen kur for MS.

Fakta

Hos personer som har multippel sklerose, angriper immunsystemet nerveceller eller neuroner i hjernen og / eller ryggmargen. Neuroner består av en celle organ, som mottar impulser fra andre nerveceller, og som gir impulser, og en axon, som er festet til cellekroppen og som bærer de impulser til andre nerveceller. Alle de nervevev i kroppen, inklusive hjernen og ryggmargen, funksjoner gjennom denne kommunikasjon mellom nevroner.

Mange nevroner har flere lag av et protein og lipid stoffet som omgir deres aksoner --- er dette stoffet som kalles myelin. De nevroner som har myelin er referert til som "" myelinerte nerveceller, og myelinet som omgir aksoner deres kalles en myelinlaget. Myelin skjede beskytter axon. Immunsystemet av en person som har MS angriper myelin hylser, produsere arr eller plakk, som også kalles Screlose. Ødeleggelsen av myelin forstyrrer, og kan til slutt ødelegge, nervecellen evne til å sende signaler til andre nerveceller. Arrvev er permanent, og ødelagte nerveceller kan ikke repareres. Når et område av hjernen, ryggmarg eller synsnervene er fylt med neuroner som ikke er i stand til å kommunisere godt med andre neuroner, kan den delen av hjernen eller ryggmargen ikke fungere skikkelig.

Symptomene på MS variere fra person til person, og er avhengig av mange faktorer, blant hvilke områder av sentralnervesystemet er skadet av sykdom. Noen vanlige symptomer er synsproblemer, svakhet, trøtthet og nummenhet eller prikking i ulike deler av kroppen, som kalles parestesier.

Pain

Ifølge National Multiple Sclerosis Society, om lag 55 prosent av MS-syke rapportere "klinisk signifikant" smerte på et tidspunkt i løpet av sykdomsprosessen, og smerte med MS er omtrent dobbelt så vanlig hos kvinner som hos menn. Smerte kan være akutt eller kronisk, og kan være nevropatisk --- noe som betyr at det er forårsaket av funksjonsfeil nevroner --- eller har en annen årsak.

Trigeminusnevralgi er en type akutt nevropatisk smerte. Den er oppkalt etter den trigeminal nerve, som er ansvarlig for følelse i ansiktet. Trigeminal neuralgi smerte er en skarp, stikkende smerte til siden av ansiktet som er et resultat av skade på trigeminus, og det kan være ganske alvorlig. Noen ganger trigeminusnevralgi er en av de første symptomer på MS. Fordi det er i den side av ansiktet, er trigeminusnevralgi noen ganger forveksles med tannsmerter.

L'Hermitte sin sign (uttales "hule-møte") er en kort, plutselig følelse av elektrisk støt, summende eller smerter som reiser ned kroppen som et resultat av å bøye nakken fremover. Det er en type parestesi eller unormal følelse. Den kan være forbundet med en rekke lidelser, inkludert cervikal spondylose, artritt, tumorer eller pernisiøs anemi. I MS er det et resultat av skade på nakkesøylen, som er halsen regionen av ryggraden, og er klassifisert som nevropatisk smerte. Om lag to tredeler av MS-syke opplever L'Hermitte er tegn på noen gang.

MS-syke kan også oppleve kløe, brennende, verkende eller "girdling" som er en til tider smertefull band-lignende press rundt kroppen. Leger kaller disse symptomene "dysesthesias", som betyr en ubehagelig unormal følelse. Disse dysesthesias er nevropatisk, og kan enten være akutt eller kronisk i MS-syke. Selv om ikke vanlig, noen ganger nevropatisk smerte kan følge optikusnevritt, forårsaker smerte når øyet er flyttet i henhold til Multiple Sclerosis Society of Scotland.

Noen smerter forbundet med MS er ikke nevropatisk. Eksempler på dette er smerter som følge av muskel spastisitet, eller ryggsmerter forbundet med immobilitet noen MS lider erfaring. Selv om denne smerten er like viktig som ekte og nevropatisk smerte, er behandlingen forskjellig.

Behandlinger

Mens det er ingen kur for MS, det finnes behandlinger tilgjengelig. Noen behandlinger kan endre sykdomsforløpet eller forsinke progresjon. Andre behandlinger kan lette symptomer på MS, inkludert nevropatisk smerte.

Nevropatisk smerte ikke svarer godt til medisiner som brukes til å behandle andre typer smerter, som smerte som følge av en skade, så legene må ta en annen tilnærming ved behandling av den. Trigeminusnevralgi er ofte behandlet med krampestillende medikamenter som karbamazepin (Tegretol®) eller fenytoin (Dilantin®). For L'Hermitte fortegn, kan leger foreskrive en antikonvulsiv narkotika eller soft-krage støtte for nakke hvis dette symptomet er alvorlig nok til å forstyrre dagliglivet. Dysethesias som brennende, verkende eller girdling blir ofte behandlet med krampestill gabapentin (Neurontin®) eller det antidepressive amitriptylin. Den antidepressive duloksetin hydroklorid (Cymbalta®), selv om det ikke er spesifikt for MS, er blitt godkjent for behandling av diabetisk neuropati, og kan derfor hjelpe til med neuropatisk smerte i MS pasienter. Antidepressiva bidra til å lette nevropatisk smerte ved å endre måten hjernen reagerer på smerte signalene som kommer fra de skadede nerveceller. Stoffet pregabalin (Lyrica®), som FDA godkjent i 2004 for behandling av nevropatiske smerter forbundet med diabetes og fibromyalgi, kan også hjelpe noen MS-syke som opplever nevropatisk smerte. Dysesthesias er også noen ganger behandlet ved ikke-kjemiske midler, for eksempel på seg en strømpe eller trykket ved hjelp av en varm kompress på det berørte området. Paracetamol (Paracet) også noen ganger letter smerten av dysesthesias, ifølge National Multiple Sclerosis Society.

Non-nevropatiske smerter i MS reagerer på ulike behandlinger. Smerter fra muskel spastisitet kan behandles med baklofen (Lioresal®) eller tizanidin (Zanaflex®), anti-inflammatoriske legemidler som ibuprofen eller tøyningsøvelser. Ryggsmerte forårsaket av immobilitet kan behandles med ultralyd, fysioterapi eller varme.

Betraktninger

Mens noen symptomer på MS, slik som svakhet eller problemer med å gå, kan være opplagt, er smerte en usynlig symptom. En person som lider av kronisk, kan ødeleggende smerte ser "helt fint" til andre, men føler forferdelig og har problemer fungerer. Det er viktig for MS-syke som opplever smerte for å kommunisere med sine kjære om hvordan de føler seg, slik at de kan tilby støtte. Kronisk smerte kan også forstyrre en MS-syke evne til å arbeide eller utføre andre aktiviteter, og kan forårsake store emosjonelle plager. Noen MS-syke opplever at det hjelper å snakke om det; din lokale avdelingen av The National Multiple Sclerosis Society kan fortelle deg om støtte grupper i ditt område.

Det er veldig viktig å fortelle legen din om eventuelle symptomer du opplever, inkludert smerte. Leger har en rekke alternativer for å hjelpe deg med smerter, og ber om hjelp er ikke "maser" eller et tegn på svakhet. Hvis en behandling legen har foreskrevet for din smerte ikke virker, fortelle henne slik at hun kan prøve noe annet. The National Multiple Sclerosis Society anbefaler også tverrfaglige smerteklinikker for MS-syke som opplever kroniske smerter; disse klinikkene kan tilby en rekke behandlinger som for eksempel medisiner, fysioterapi, rådgivning, og alternative behandlinger.

Advarsel

En endring i symptomer eller utseendet av nye symptomer på MS lider noen ganger kan indikere en endring i forløpet av sykdommen, eller en negativ reaksjon på medisiner. Ta kontakt med din lege dersom symptomene dine endrer seg.

Symptomer på migrene hodepine med Auras

Migrene er ikke normale hodepine og ledsages av andre enn alvorlige hodesmerter symptomer. Sensoriske forstyrrelser, kjent som aura, er blant disse andre symptomene og ofte fungere som en advarsel om overhengende smerte. Auras kan oppstå med eller uten smerter i migrene.

Aura uten smerte

Okulær migrene er synsforstyrrelser, for eksempel sterkt lys eller tåkete syn, som oppstår uten den tilknyttede bankende migrene smerte. De er ikke alvorlig, men kan forstyrre aktiviteter som kjører.

Aura med smerter

Blinker med lys og andre visuelle endringer kan komme før, fortsetter du med eller oppstå med den uutholdelige smerten av migrene.

Andre aura symptomer

Aura er ikke begrenset til visuelle endringer. Noen mennesker lukte merkelige lukter, hører lyder, eller føler nummen eller stikkende.

Tidlig varsling

Auraen kan være en advarsel om den forestående smerte og indikerer et godt tidspunkt å ta mislykket medisiner.

Andre Migrene Symptomer

Migrene er ikke vanlige hodepine. Den pulserende smerte kan oppstå på den ene eller begge sider av hodet, øke med bevegelsen, og forårsake kvalme og / eller oppkast.

Hvordan identifisere sphenoid Sinus Symptomer

Sphenoid Sinus begynne å utvikle i kroppen din i en alder av tre og er vanligvis fullt utviklet i en alder av tolv. De er plassert bak øynene og nesten aldri blir infisert av seg selv. Det er viktig å identifisere sphenoid Sinus symptomer slik at du kan få riktig behandling før infeksjon eller betennelse blir verre.

Hvordan identifisere sphenoid Sinus Symptomer

•  Se om du lider av en hodepine. Dette hodepine er ikke vanlig hodepine. Det er dypere og forårsaker smerte i ryggen og toppen av hodet, over pannen og bak øyet. Dette er det første tegn på at din lider sphenoid Sinus problemer.

Har du lagt merke til en feber? Feber følger ofte en infeksjon i dette sinus hulrom.

Har du noen nese? Dette betyr ikke alltid forekomme, men det er en hyppig symptom sammen med dryppende nese.

du føler deg verre Do når du ligger på ryggen eller når du bøyer deg over? Dette er et symptom på sphenoid Sinus problemer.

Er hodepinen blir verre, blir du problemer med synet ditt, eller har du opplevd noen humørsvingninger? Disse symptomene er en indikasjon på at sphenoid Sinus infeksjonen har spredd seg til hjernen. Du bør se en lege med en gang.

Hint

  • Kun legen kan avgjøre om dine symptomer er relatert til sphenoid bihulene.
  • CAT skanner kan oppdage infeksjoner i din sphenoid Sinus hulrom.
  • Alle bakterielle infeksjoner krever antibiotika. Jo før du får på et regiment av antibiotika jo bedre.

Gruppe B Hemolytisk streptokokk infeksjon

En gruppe B hemolytiske streptokokker infeksjonen er forårsaket av en bestemt stamme av bakterien Streptococcus. Også kjent som Streptococcus agalactiae, dette er mikroskopiske patogen faktisk ganske vanlig i en persons kropp og vanligvis utgjør ingen trussel for en frisk voksen. Men for babyer, eldre og personer med nedsatt immunforsvar, kan S. agalactiae føre til alvorlige komplikasjoner.

Funksjoner

Gruppe B streptokokker (GBS) er ofte funnet langs hals, blære, endetarm, tarmene eller vagina. Men tilstedeværelse av S. agalactiae ikke nødvendigvis føre til en sykdom. Det er vanligvis ikke før patogenet kommer inn i blodet at du lider av en infeksjon.

Betydning

En av de mer vanlige forekomster av GBS infeksjon er hos nyfødte. Dette er spesielt vanlig når bakterien er funnet i morens vagina. Under en vaginal fødsel, er det mulig for mor å passere bakterier til barnet hennes. De eldre og mennesker som lider av sykdommer som diabetes, leversykdom, HIV og kreft er også utsatt for GBS-infeksjoner fordi de ofte har nedsatt immunforsvar som gjør at bakterier å invadere blodet.

Symptomer

Nyfødte som har inngått en gruppe B hemolytisk strep infeksjon, vil vises lethargic, har problemer med fôring og har feber. Som de blir eldre, symptomene endres noe. Sammen med slapphet, feber og fôring problemer, kan barnet ditt også begynner å lide av en luftveisinfeksjon og beslag. Hos voksne, symptomene er ikke vanlig, men du kan oppleve feber, kvalme, oppkast, diaré, kramper, lavt blodtrykk og kroppstemperatur.

Behandling

I begge nyfødte og voksne, behandling i stor grad er avhengig av reseptbelagte antibiotika. Imidlertid vil fremgangsmåten hvor disse medikamentene administreres variere avhengig av alder og helsetilstand. Hos nyfødte (og noen ganger eldre), antibiotika er gitt intravenøst. Hvis respirasjon er rammet, kan supplerende oksygen gis. Voksne får antibiotika. Disse bør tas før resepten går ut for å unngå tilbakefall av sykdommen.

Identifikasjon

En væskeprøve er alt trenger legen din for å finne ut om du har S. agalactiae. Gravide kvinner som tester positivt for patogenet vil bli gitt et kurs av antibiotika for å rense kroppen for bakterier før levering.

Beslag og panikkanfall hos barn

Beslag og panikkanfall hos barn


Dine kjære, spesielt barna, er viktige for deg. Tilstander og lidelser som forårsaker kramper og panikkanfall i dine barn kan være skremmende og forvirrende.

Hva er et anfall?

Ifølge National Institutes of Health, er et anfall et symptom på en forstyrrelse i hjernen som involverer plutselige, unormal elektrisk aktivitet. Noen anfall forårsake kramper.

Hva er et panikkanfall?

Et panikkanfall er et symptom på panikklidelse som er "definert som en episode av intens frykt og uro», ifølge Center for Angst og relaterte lidelser ved Boston University. Fysiske og psykiske symptomer som svetting, tungpustethet og negative tanker ofte følger panikkanfall.

Hva er de forskjellige typene?

Det finnes mange typer anfall. De kan kategoriseres i to grupper: focal og generalisert. Focal anfall oppstå i en bestemt del av hjernen. Generaliserte anfall skje på begge sider av hjernen.

Det er ikke forskjellige typer av panikkanfall, bare forskjellige symptomer. Det er ikke vanlig for små barn å få disse angrepene; ungdom eller voksne er de hyppigste lider.

Hva er årsakene?

Anfall kan være forårsaket av ulike medisiner, feber, hodeskader og sykdommer.

Panikkanfall har ikke noen offisiell årsak, men er ofte arvelig. Andre årsaker til panikkanfall hos barn omfatter svært stressende situasjoner som dødsfall, karakterer, eller tap av vennskap.

Hva er behandlingen?

Behandling for beslagene er avhengig av årsaken, men vanligvis medisinering kan undertrykke problemet.

I panikkanfall, det er forskjellige behandlinger, for eksempel kognitiv atferdsterapi og eksponeringsterapi, som kan være nyttig.

Vestibulære Neurinitis

Vestibulære Neurinitis


Vestibulær nevritt, også kalt vestibulær neruonitis, er en tilstand der den berørte person lider av svimmelhet og svimmelhet. Det er et resultat av en infeksjon av en nerve i øret. Det er en tilstand som påvirker et bredt spekter av aldersgrupper, men er ikke vanlig hos barn.

Årsak

Vestibulære neuritt er resultatet av en viral infeksjon i vestibular nerve, som bærer informasjonen til det indre øret. Siden det indre øret er ansvarlig for kroppens følelse av likevekt, denne infeksjonen fører til symptomer på svimmelhet, kvalme og svimmelhet. Den medisinske samfunnet generelt mener tilstanden som regel være et resultat av en infeksjon fra et virus av herpesfamilien, eller muligens varacella zoster virus.

Forekomst

Vestibulær nevritt påvirker et stort antall mennesker. Det antas at vestibulær nevritt og en lignende tilstand som kalles labrynthitis konto for 5 prosent av svimmelhet og 15 prosent av alle vertigo tilfeller. Vestibulær nevritt primært påvirker voksne.

Diagnose

Legene gjør en diagnose av vestibulær nevritt ved grundig undersøke øret. Prøven tar sikte på å etablere en bekreftelse av en lesjon på en av de vestibulære nerver. En spesialist vil være spesielt flinke til å gjøre diagnosen. Dersom saken virker veldig alvorlig, kan legen velge å utføre en MR eller blodprøve i tillegg.

Behandling

Behandlingen for vestibulær nevritt primært tar sikte på å lindre symptomene på infeksjonen. Legen kan foreskrive anti-kvalme og anti-svimmelhet medisiner. Steroider har også vært effektiv i behandling av enkelte tilfeller av vestibulær nevritt. Med disse støttende behandlingene, gjenoppretter pasienten vanligvis i tre uker som kroppen kjemper mot infeksjon.

Prognose

Pasienter som lider av akutt vestibulær nevritt kanskje ikke være i stand til å arbeide for en til to uker. Det kan også være noen langtidseffekter, for eksempel økt følsomhet for hodebevegelser. Dette kan vare i år etter infeksjon. Dette kan kompromittere atletisk evne til en viss grad, og noen kognitiv svekkelse er også mulig.

Tegn og symptomer på lungekreft hos barn

Lungene våre rense luften vi puster inn, trekke karbondioksid ut og pumpe oksygen i hele kroppen vår. Når kreft utvikler seg i lungene til barn, mange av de tegn og symptomer er detectable.The gode nyheten er, hvis det oppdages tidlig, de fleste barnekreft er helbredelig.

Hoste

Dersom barnet har en hoste som ikke går bort, kan dette være et tegn på lungekreft. Mer sannsynlig er det en infeksjon eller astma, men en vedvarende hoste er et tidlig tegn på ondartede vekster i lungene, og bør tas opp. Hvis hosten er å bringe opp blod, dette er en sterkere indikator på kreft, men kan også være lungebetennelse eller en rekke andre problemer barnelege kan diagnose og behandle.

Kortpustethet & Hoarsness

Dersom barnet har en hard tid å fange pusten, og dette har vært kronisk, som betyr, varer i flere uker, dette også kan være en indikator på lungekreft. Som kreft utvikler i lungene åndedrett blir stadig vanskeligere. Dette kan også føre til tungpustethet og en hes stemme.

Smerter som ikke går bort

Vedvarende smerter kan være et tegn på lungekreft. Denne smerten kan være i skuldre, rygg og bryst, og ikke minske med hvile, stretching, massasje eller smertestillende midler. Barn kan få muskelsmerter mens vokser, noe som er normalt. Dette er en smerte som er vedvarende, kontinuerlig og er verre; slike smerter er ikke vanlig hos barn, og er et tegn på at noe er galt i kroppen.

Tap av appetitt

Vanligvis barn er aktive og voksende og derfor sulten. Et barn som ikke føler for å spise, og er i ferd med å gå ned i vekt kan ha tidlige tegn på lungekreft. Et barn kan gå gjennom faser der hennes appetitt minsker, men disse er vanligvis etter en vekst sprute eller under et virus som en forkjølelse. Et symptom ville være en lengre periode med markert redusert appetitt ledsaget av vekttap.

Gjentatte anfall av Brochitis

Et barn som alltid ned med bronkitt eller lungebetennelse kan avsløre tidlige tegn på kreft. Under vekst og utvikling av lunger vi respirate mer (ta i mer pust per minutt) enn når lungene våre er fullt utviklet. Et barn som viser en vanskelig tid med lunge helse kan bli hindret av kreftsvulster i lungene hennes.

Hevelse

En annen synlig symptom på utbruddet av barndommen lungekreft er hevelse. Hvis barnets nakke og ansikt er vedvarende hovne dette må være adressene med barnelege. Dette kan være kombinert med hevelse og svakhet i armer og ben.

Fatigue

Et barn som sover for mye kan være kjempe lungekreft i kroppen hans. Et tidlig tegn er en sløv barn som naps, sover og er vanskelig å vekke. Kreft lønn en krig i kroppen, og ett av tegnene på en liten kropp kjemper tilbake er ekstrem trøtthet.

Typer av Lice

Lus er små, seksbente parasittiske insekter som lever av menneskeblod og er ekstremt lett å fange. Det er fire hovedtyper av lus.

Hodelus

Hodelus er mer vanlig blant barn enn hos voksne, og er ofte spres gjennom head-to-head kontakt. De kan ikke hoppe eller fly, men kan krype ekstremt rask. Symptomer inkluderer intens kløe og krypende fornemmelser. En voksen lus bug (lus) kan klekke opptil seks egg om dagen, 100 i sin levetid.

Kroppslus

Body lus, men en nær slektning av hodelus, er annerledes ved at det ikke lever i håret, men på kroppen, under klærne. Eggene legges i sømmene av klær og kan overføres fra person til person om de deler de samme klærne. De er ikke vanlig å finne i USA.

Skam lice

Også kalt "krabbe" lus, disse feilene er kortere av vekst med en krabbe-formet kropp. De finnes i kjønnshår regionen, men kan finnes i ansiktshår og selv øyevipper. De er hovedsakelig innleide via seksuell kontakt eller i sjeldne tilfeller, ved å sove i samme seng som en smittet person.

Book lus

Denne type lus er ofte funnet i blad søppel, under bark av trær, og selv innenfor sidene i bøker. Disse finnes ikke på mennesker og ikke mate på blod. De kan forårsake skade på bøker.

Behandling

Hver type lus krever sin egen spesialbehandling.

Hodelus for eksempel, krever vanligvis flere behandlinger med over-the-counter plantevernmiddel som inneholder sjampo og forsiktig for-hånd fjerning av lus egg.

Kjønnshår lus bør fjernes for hånd gjennom nøye undersøkelse og gre.

Bestill lus kan ha nytte hånd fjerning også.

Hjernen aneurismer hos barn

Hjernen aneurismer er tikkende bomber i hjernen. Heldigvis er de svært sjelden hos barn. De fleste av risikofaktorer forbundet med hjernen aneurismer ikke forekommer hos barn, og de som gjør er vanligvis genetisk. Imidlertid hjernen aneurismer hos barn er like livstruende som hos voksne og krever mye av den samme diagnostiske prosessen og behandling.

Hjernen aneurismer

Når en blodåre utvider eller ballonger på grunn av svekkelse vegger, kalles det en aneurisme. Ettersom skipet begynner til ballongen, blir det mer sannsynlig å briste. Ingen kan forutsi når en aneurisme vil sprekke og lekke blod inn omkringliggende områder. Aneurismer kan forekomme i nesten alle blodkar i kroppen din, men en hjerne aneurisme er en av de farligste slag. En sprukket hjerne aneurisme kan føre til plutselig død eller hjerneskade.

Risikofaktorer

De fleste av de faktorer som setter en voksen med risiko for en hjerne aneurisme, slik som tobakksrøking eller høyt blodtrykk, er ikke vanlig hos barn. Hvis et barn utvikler en hjerne aneurisme, er det større sannsynlighet for å være assosiert med en genetisk lidelse, så som polycystisk nyresykdom, som kommer med veksten av mange nyre cyster. En annen genetisk lidelse som kan bidra til et barns hjerne aneurisme er Ehlers-Danlos syndrom. Dette er faktisk en gruppe av lidelser som kjennetegnes av skadet vev, inklusive blodkar. Heldigvis, hvis barnet er diagnostisert med en av disse lidelsene som kan sette dem i fare for hjernen aneurismer, vil helsepersonell kunne nøye overvåke barnet for dem.

Symptomer

Det første tegnet på at barnet ditt kan ha en hjerne aneurisme er en intens, veldig smertefull hodepine. Dette hodepine vil føle seg helt forskjellig fra alle andre hodepine smerte.
Selv om leger fortsatt ikke kan forutsi når en aneurisme vil sprekke, oppstår den intense hodepine vanligvis innen en uke eller to før bruddet. Barnet kan også oppleve nakkestivhet eller kvalme. Du kan også legge merke økt følsomhet for lys. I noen tilfeller kan et anfall være et symptom på en aneurisme.

Diagnose

Hvis barnet ditt er i faresonen for en hjerne aneurisme, og opplever noen av disse symptomene, må du umiddelbart søke behandling fra sin helsepersonell. Den som yter helsehjelp vil ofte kjøre en CT scan (CT scan) som tar en tredimensjonal røntgen av hjernen. Dette kan oppdage hjernen hevelse og andre bivirkninger av et sprukket hjerne aneurisme. En magnetisk resonans angiografi (MRI) kan brukes til å oppdage unruptured aneurismer, fordi det gir samme type bilde som en CT scan, men med større kontrast, for å la helsepersonell se en aneurisme mye klarere.

Behandling

I nesten alle barndoms aneurisme tilfeller er kirurgisk fjerning det beste løpet av behandlingen. I alvorlige tilfeller der barnet er bortfalt i koma eller har andre medisinske komplikasjoner, kan kirurgi bli forsinket inntil det er mindre risikabelt. Hvis aneurisme allerede har sprukket, kan barnet også bli behandlet for væske buildup i hjernen. Han kan ha en dreneringsenhet implantert i skallen for å tillate blod, andre væsker og trykket dreneres fra hjernen. Anti-anfall medisiner er også gitt til barnet for å unngå eventuelle beslag knyttet til aneurisme. De fleste pasienter vil også motta nimodipin, en kalsiumkanalblokker medisiner. Sprukket aneurismer vil ofte føre til blodkar krampe, og nimodipin forhindre disse.

Frostbitt hos barn

Frostbitt er en hud tilstand av tær og føtter som er ofte på grunn av dårlig sirkulasjon, kalde temperaturer og anemi. Selv om det er en tilstand som er oftest sett hos eldre personer, kan tenåringer også være betinget. Frostbitt hos barn yngre enn tenåringer er ikke vanlig, men hvis et lite barn er stillesittende og har anemi han kan være gjenstand for sykdom. Chilblains vises som en oppdatering av hoven rød og kløende hud på tær og føtter.

Om

Chilblains oppstår vanligvis i løpet av vinterværet, når temperaturen endrer seg brått. Ifølge den australske Podiatry Association, er neglesprett en forutsetning at eldre individer er utsatt for. Men barn - særlig tenåringer - kan som er stillesittende eller som bærer trange sko også være utsatt for denne tilstanden. Chilblains er en tilstand som ofte er en indikator for dårlig sirkulasjon i føttene, og følsomhet overfor temperaturendringer.

Symptomer

Ifølge BetterHealth, er symptomene på Frostbitt hos barn hevet røde flekker av hoven og kløende hud på føttene. Den lille tå er mest sannsynlig å utvikle symptomer. Imidlertid kan andre tærne også være gjenstand for symptomer. Huden kan bli tørr og sprukken, som fører til en sekundær infeksjon i føttene. I ekstreme tilfeller kan sår og sår være en risiko, spesielt for personer med diabetes.

Hjem Behandling

De fleste tilfeller av Frostbitt hos barn kan behandles hjemme. Ifølge den australske Podiatry Association, inkluderer hjemme behandling ved hjelp av trollhassel eller Calamine lotion for å lindre kløe og ubehag av tilstanden. Å holde føttene varme med lanolin salve og varm ull eller bomull sokker kan hjelpe. En av de viktigste aspektene ved hjemmebehandling er å unngå å skrape kløende flekker av neglesprett.

Medisinsk intervensjon

Mens de fleste tilfeller av Frostbitt hos barn kan behandles hjemme, det er tilfeller når medisinsk intervensjon er nødvendig. Ifølge BetterHealth, hvis sår eller sår utvikle, søke seg oppmerksomheten til en lege eller utdannet fotpleier. Personer med diabetes eller perifer nevropati (nummenhet i føtter og tær) er kanskje ikke klar over at de har utviklet magesår eller sår og kan trenge hjelp fra familiemedlemmer for å se etter problemer. Magesår eller sår kan være farlig fordi de forlater kroppen åpen for å utvikle en sekundær infeksjon som, hvis venstre ubehandlet, kan føre til tap av tær, føtter eller verre.

Forebygging

Ifølge BetterHealth, er det flere forebyggende tiltak som kan benyttes for å stoppe og hindre frostknuter hos barn. Disse inkluderer å holde hele kroppen varm til alle tider, selv når temperaturendringer. I tillegg sørge for at føttene er helt tørket, spesielt mellom tærne, etter dusjing eller få føttene våte. Slitasje bomull eller ull sokker i stedet for sokker laget av nylon eller syntetiske materialer. Dette lar huden puste. Få regelmessig mosjon for å bedre blodsirkulasjonen.

Hvordan vet jeg om jeg har nyrestein?

Nyrestein er en av de mest vanlige sykdommer i urinveiene. Ifølge National Nyre og Urologiske Diseases Information Clearinghouse (NKUDIC), nyrestein står for nesten 3 millioner besøk til helsepersonell og mer enn en halv million besøk til legevakten. Mens de er ganske smertefullt, er det få varselsignaler for å gi forhåndsvarsel at de er der.

Definisjon

Urinveiene omfatter nyrer, urinlederne, urinblæren og urinrøret. De to nyrer er ansvarlig for å kontrollere sammensetningen og volumet av blod. De oppnår dette ved å fjerne eller gjenopprette vann og ved å fjerne oppløste minerals avfall. Overskudd av vann og avfall blir utskilt som urin. En nyrestein former når de kjemikalier som normalt er oppløst i urinen separere ut og stivne til en "stein".

Årsaker

Ifølge NKUDIC, er urinveisinfeksjoner, nyresykdommer og enkelte metabolske forstyrrelser som en overaktiv parathyroid knyttet til stein formasjon. Noen sjeldne genetiske lidelser forårsake nyrestein. Kronisk betennelse i tarmen kan føre til kalsium oksalat stener. Det er også mulig at vann piller, kan kalsiumbaserte antacida og matvarer som inneholder mye oksalat øker risikoen. Men leger er ikke alltid i stand til å finne en årsak.

Symptomer

Så hvordan vet du om du har nyrestein? Ofte vil du ikke vite, fordi små steiner kan danne og la kroppen uoppdaget. Ellers trenger steiner ikke gi forhåndsfaresignaler. Det første symptomet er vanligvis en plutselig, kraftig smerte i ryggen eller siden som starter når steinen begynner å bevege seg gjennom urinveiene. Urinen kan ha en lukt, eller ser grumsete eller blodig, og du kan oppleve svie ved vannlating. Du kan også ha feber, frysninger og oppkast, men disse kan være et tegn på infeksjon. Sørg for å oppsøke lege hvis du har feber eller oppkast, eller hvis smertene ikke forsvinner.

Behandling

Hvis nyrestein ikke passere etter en rimelig tid, er for store, blokkere urin, årsaken blødning eller har blitt større (synlig på røntgen), deretter flere behandlinger er tilgjengelig. Ekstrakorporal sjokkbølgen lithotripsy går sjokkbølger gjennom kroppen som er ufarlig for kroppsvev, men bryte stein til mindre biter som kan flyte gjennom urinen. Perkutan nephrolithotomy er en type operasjon som fjerner store steiner ved hjelp av et instrument som kalles en nephroscope innføres gjennom et innsnitt i ryggen. En ureteroscope kan føres gjennom urinrøret og urinblæren, hvor steinen kan fjernes eller instrumentet som brukes til å sende ut en sjokkbølge. Denne prosedyren er ikke vanlig på grunn av risikoen for å skade urinlederne.

Forebygging

Hvis du har en familiehistorie med nyrestein, eller hvis du allerede har hatt en, så sjansene for å utvikle steiner er større. Den første nøkkelen til å hindre nyrestein er å drikke rikelig med vann. Medisiner er også tilgjengelig som bidrar til å forhindre stein formasjon. I tillegg må eventuelle underliggende årsaker som for eksempel en overaktiv parathyroid tas opp.

Ødem i nyre-sykdom

Et av de vanlige problemer i forbindelse med nyre-sykdom er ødem, som er når væsken samler seg i kroppen, og forårsaker svelling. Ødem kan skape ubehag. Det kan også være et tidlig symptom av nyresykdom. Derfor er det viktig å forstå hvordan det gjelder nyrefunksjonen, og hvor det er behandlet.

Funksjoner

Ødem er forårsaket av små blodkar i kroppen lekkende væske. Nyrene respons på denne foreteelse er å holde på vann og natrium. Når dette skjer de små blodkar får en melding fra hjernen som det er overflødig væske i legemet, noe som fører til at blodkarene for å frigjøre enda mer. Syklusen begynner og snart væsken blir fanget i kroppen vev, noe som fører til hevelse. Ødem kan skje hvor som helst i legemet. Men de vanligste områdene er hender, armer, føtter, ben, bryst og ansikt.

Nyresykdom og ødem

De vanligste årsakene til ødem i tilfelle av nyresykdom er en svekkelse av nyrefunksjonen eller en tung tap av protein i urinen. Nedskrivning av nyrenes funksjon kan være forårsaket av mange ting, inkludert genetisk misdannelse i nyrene, blokkeringer som kan inneholde kreft, godartede svulster eller arrvev og tap av funksjon på grunn av sykdom.

Når ødem forårsaket av proteinnivåer i urinen, er det som kalles nefrotisk syndrom. Dette syndromet skaper en reduksjon av albumin (urinproteiner). Nyrene mottar en melding som kroppens blodtilførsel mangler volum, noe som utløser et forsøk på å beholde salt for å bygge mer volum. Resultatet er overskytende væske blir lagret i vev som forårsaker svelling.

Betydning

Noen tilfeller av ødem forårsaket av nyresykdom skape litt mer enn noen lokaliserte ubehag og midlertidig vev misdannelse, men det er andre bivirkninger av ødem som som kan forstyrre daglige funksjon eller opprette flere medisinske problemer.

Ødem kan påvirke bena og forstyrre gang. Huden som er over de hovne vev kan også bli kløende og smertefull. Lemmer som sveller på grunn av ødem kan bli stiv og ubehagelig.

I tillegg til de fysiske ubehag av ødem, kan flere medisinske problemer oppstår. Hevelsen kan opprette en reduksjon i blodsirkulasjonen samt føre til at blodårene til å miste noe av sin fleksibilitet og elastisitet. Muskler og ledd kan også bli stiv og vanskelig å bruke. Ødem kan også føre til en høyere risiko for hudsår som følge av huden bryte ned.

Behandling

Behandling av ødem er vanligvis en flertrinns metode. Pasientene er ofte beskjed om å redusere sitt saltinntak. Legen vil også foreskrive medikamenter (diuretika) som vil hjelpe kroppen eliminere overskytende væske som blir holdt tilbake i kroppen.

Et annet skritt som kan tas avhengig av plasseringen og graden av ødem er bruken av støttestrømper. Støttestrømper er slitt for å hindre overflødig væske fra å samle i kroppens lemmer.

En annen fremgangsmåte for å redusere ødem er å heve de berørte lemmer over hjertet flere ganger om dagen i 30 minutter hver gang. Ifølge Mayo Clinic dette er en effektiv behandling for mild ødem, men kan ikke være affektive for moderat til alvorlig ødem.

Advarsler

Lungeødem, en tilstand som kan utvikle seg raskt, og kan være livstruende, er ikke vanlig i tilfelle av nyresykdommer, men det kan forekomme. Symptomer på lungeødem inkluderer kortpustethet, svimmelhet og skarpe smerter i brystet. Hvis du utvikler symptomer på lungeødem Mayo Clinic anbefaler å søke akutt medisinsk behandling. I tillegg, hvis dine ødem symptomer i andre deler av kroppen forverres, eller du utvikle nye komplikasjoner rundt ødem, bør du søke medisinsk råd fra din lege.

Bivirkninger av Lupron injeksjoner for prostatakreft

Lupron er en injeksjon hormonbehandling brukes til behandling av prostatakreft. Når medikamentet blir administrert regelmessig, virker den med hypofysen for å stoppe produksjon av leutinizing hormon som stimulerer testiklene til å fortsette å frigjøre testosteron. Det synker dramatisk nivåene av testosteron hos menn kastrering nivåer. Mens mangel på testosteron kan ha en positiv effekt på å stoppe prostatakreft, kan Lupron injeksjoner har noen ubehagelige bivirkninger.

Første symptomene

Etter Lupron injeksjon, vil pasientene ofte opplever rødhet, hevelse, svie eller kløe på injeksjonsstedet. Dette bør ikke vare mer enn et par dager. Som Lupron virker ved å endre hormonnivåene i kroppen, kan det gi en rekke umiddelbare symptomer. Den vanligste av disse er hetetokter, tilsvarende de som oppleves av menopausale kvinner. Skjelettsmerter og problemer med vannlating er også ofte oppleves i begynnelsen av Lupron behandling. Bryst smerte og opphovning er også mulig.

Seksuelle bivirkninger

Siden Lupron er en hormonbehandling som reduserer testosteron, kan det ha en dramatisk effekt på en manns seksualitet. Testiklene kan reduseres i størrelse. Mange menn vil også oppleve en redusert libido, eller mangel på seksuell lyst. Uten riktig nivå av testosteron i kroppen, er impotens en mulig bivirkning av Lupron behandling.

Andre problemer

Bivirkninger fra Lupron injeksjoner som ikke er så vanlig inkluderer gastrointestinale symptomer som forstoppelse, kvalme eller oppkast. Hodepine og søvnløshet er også rapportert. Hyppig vannlating og infeksjoner samt hevelse i hender og føtter er mulig, men ikke vanlig. Hos noen pasienter endringer i humør og til og med depresjon har fulgt Lupron injeksjoner. Disse symptomene bør rapporteres til lege.

Livstruende reaksjoner

Mens sjeldne, har visse livstruende reaksjoner blitt opplevde under Lupron behandling for prostatakreft. De omfatter endringer i blodtrykk og hjerterytme. Hjertesvikt og blodpropp har blitt rapportert av et lite antall Lupron pasienter og kan eller ikke kan være direkte knyttet til stoffet. Allergiske reaksjoner er også mulig med en hvilken som helst medisinering. Noen tar Lupron og opplever noen alvorlige reaksjoner bør søke øyeblikkelig medisinsk hjelp.

Forebygging

Det er mulig å lette noen av bivirkningene av Lupron injeksjoner for prostatakreft. Pass på at den forskrivende lege er klar over eventuelle andre medisiner (over-the-counter og reseptbelagte) tatt. Aspirin produkter kan øke risikoen for bivirkninger. Det er også en god idé å unngå eksponering for sol og slitasje sunblock når du tar Lupron. Unngå alkohol og spise riktig kan hjelpe med noen av bivirkningene, som kan få tilstrekkelig hvile.

Betraktninger

Ikke alle som gjennomgår Lupron injeksjoner for prostatakreft vil ha bivirkninger. Mange av symptomene som er produsert av medikamentet vil avta over tid og kan forsvinne fullstendig når behandlingen er avsluttet. Det er også mulig å justere dose og hyppigheten av injeksjoner for å lette problemer. Lupron har vist seg å være effektiv i behandling av kreft. De fordeler og risikoer ved Lupron injeksjoner bør veies ved lege og pasient.

Abdominal Staph infeksjon symptomer

Det finnes flere typer stafylokokkbakterier, som alle er ofte referert til av lege og legfolk både som staph. Staph kan invadere en hvilken som helst del av kroppen, og vanligvis går inn i en pasient gjennom et åpent snitt eller sår. Avhengig av mange faktorer, inkludert type staph infeksjon, det området av kroppen din der den vises, og hvor lenge den har vært i kroppen din usett, kan staph infeksjoner være dødelig. Det finnes flere typer sykdommer forårsaket av staph bakterier som har symptomer merkes i stor grad i mageområdet. Kunnskap om symptomene på disse slags staph infeksjoner kan bokstavelig talt redde livet ditt, siden en staph infeksjon som har spredd seg inn i blodstrømmen, kan luftveiene eller nervesystemet være dødelig.

Stafylokokk Matforgiftet

Selv om ikke vanlig, kan staph infeksjoner inntas sammen med mat forurenset med giftstoffer produsert av staph bakterier. Vanligvis den skyldige er mat som er høy i sukker eller salt innhold, og har blitt sittende for lenge. Eksempler på mat sannsynlig å utvikle staph bakterier hvis la ut å sitte for lenge inkluderer svinekjøtt, potetsalat og krem ​​fylt bakverk. Når du spiser mat fylt med staph, vil bakteriene angripe tarmene. Symptomer inkluderer kvalme, oppkast, magekramper og diaré - som alle kan føre til dehydrering.
Hvis du har spist mat forurenset med staph bakteriell, vil symptomene dukke opp innen seks timer og kan vare opp til tre dager. Stafylokokk matforgiftning blir ansett som mer alvorlig og mer langvarig når det forekommer i svært unge og svært gamle. Det finnes ingen medisiner for å behandle denne bakterien, og folk med stafylokokk matforgiftning regnes ikke smittsomt.

Toksisk sjokksyndrom

Toksisk sjokk syndrom oppstår når toksiner utgitt av staph bakterier vokser i et område av legemet hvor det er begrenset oksygen. Selv om toksisk sjokksyndrom er mest vanlig hos kvinner som bruker tamponger under menstruasjon, kan det forekomme i andre områder. Mange toksisk sjokksyndrom symptomer oppstår i mageområdet, og er oppkast, magekramper og diaré.

Urinveisinfeksjoner hos IBS pasienter

Staphylococcus saprophyticus står for alt fra 5 til 15 prosent av alle urinveisinfeksjoner eller urinveisinfeksjon. Hos personer som også har irritabel tarm syndrom, i tillegg til smerter og problemer med vannlating, symptomer inkluderer også lavere magesmerter.

Risiko for abdominal kirurgi

Du er spesielt utsatt for å pådra en abdominal staph infeksjon umiddelbart etter abdominal kirurgi. Staph bakterier er utbredt i sykehus - og om du hadde en blindtarm eller en abdominal brokk operasjon, vil post-kirurgiske teamet sannsynlig ta forholdsregler for å avverge staph infeksjon.
Symptomer på en underlivs staph infeksjon etter mageområdet kirurgi inkluderer lymfeknute hevelse, smerte og hevelse rundt såret ditt nettsted, og utvikling av røde byller eller styes rundt snittet.

Felles Symptomer

Uansett hvor staph infeksjon kommer inn, enten på et kutt i magen eller et kutt på fingeren, felles eller delte symptomer inkluderer hovne lymfeknuter, smerter eller kraftig hevelse rundt et område av huden din som er punktert, og røde byller eller styes .

Bivirkninger av tuberkulosebehandlingen

Tuberkulose er en smittsom sykdom som hovedsakelig påvirker lungene. De fleste tilfeller kan kureres med en kombinasjon av medisiner tatt fra seks til ni måneder. Bivirkninger er ikke vanlig, men de kan være alvorlige.

Standard behandling

Isoniazid er standard behandling for tuberkulose som ikke er aktiv, mens den aktive formen av sykdommen vanligvis behandles med Isoniazid sammen med rifampin Rethambutol og Pyrazinamide.

Leverproblemer

Den primære bekymring med tuberkulosebehandling er legemiddelindusert hepatitt fordi medisiner kan være skadelig for leveren. Tegn er gulsott, magesmerter, kvalme og oppkast, tretthet, feber, mørk urin, utslett og kløe.

Influensalignende symptomer

Rifampicin bruk er forbundet med alvorlige influensalignende symptomer, inkludert feber og frysninger, kvalme, oppkast og muskelsmerter.

Ekstra effekter Side

Andre mulige bivirkninger av tuberkulosebehandling er diaré, gass, halsbrann, urolig mage, kviser, hoste, svimmelhet, tretthet, økt svette og søvnløshet.

Fluid Misfarging

Tuberkulosebehandling kan føre til rød-oransje svette, spytt, tårer og urin. Disse bivirkningene forsvinner når medisinen er avviklet. Det kan også misfarge myke kontaktlinser.

Bivirkninger av Nitrofurans

Nitrofurantoin er en medisiner som vanligvis brukes til behandling av urinveisinfeksjoner (UVI). Det er et antibiotikum som virker ved å kjempe skadelige bakterier. Nitrofurantoin opererer ved å forstyrre bakterienes flere kjemiske relaterte prosedyrer. Denne forstyrrelsen fører til ødeleggelse av bakteriene. Nitrofurantoin, som de fleste andre medisiner og kosttilskudd, kommer med sjansen for noen bivirkninger.

Vanlige bivirkninger

Nitrofurantoin kan produsere flere vanlige bivirkninger. Disse vanlige bivirkninger inkluderer tap av appetitt, hodepine, mild diaré, gass og kvalme. Vanligvis er disse bivirkningene avta raskt etter start av medisinering. Men hvis bivirkningene vedvarer, eller hvis de blir verre med tiden, må du kanskje oppsøke lege om problemet.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger av Nitrofurantoin er også en mulighet, men de er betydelig mindre vanlig. I tilfeller av alvorlige bivirkninger, er det viktig å søke legebehandling, bør påføre noen skadelige konsekvenser. Disse alvorlige effektene er mentale eller humørsvingninger (som depresjon), føttene eller hendene svie, nummenhet eller prikking, unormal svakhet eller utmattelse, kinn eller nese utslett (formet på samme måte som en sommerfugl), tegn på leverproblemer (som blek avføring, huden eller øynene snu gulaktig, magesmerter, unormal hoste, og ekstrem eller dvelende kvalme), generell sykdomsfølelse, dvelende hodepine, kortpustethet, unormal blødning eller blåmerker, blemmer, hovne, peeling eller rød hud, muskelsmerter, visjon problemer (som uskarpt syn), neglene eller huden snu blålig i fargen, rennende eller blodig avføring, leddsmerter, forvirring, desorientering og ekstreme magekramper.

Allergiske Reaksjoner

Alvorlige allergiske reaksjoner på Nitrofurantoin er ikke vanlig, men hvis de forekommer, kan de være skadelig. Som et resultat, er det viktig å søke medisinsk hjelp dersom du tror at du kanskje opplever en av disse reaksjonene. Noen tegn på Nitrofurantoin allergisk reaksjon er tetthet i brystet, lepper, tunge, munn eller ansikt blir hoven, rar heshet, elveblest, utslett, kløe og har problemer med å puste.

Advarsler

Nitrofurantoin er ikke nødvendigvis en egnet eller hensiktsmessig medisiner for alle. Generelt er folk med følgende medisinske tilstander og situasjoner frarådes bruk av dette antibiotika: leverproblemer, gulsott (inkludert i det siste), sjelden vannlating, ekstrem nyresykdom, og sent stadium av svangerskapet (spesielt de siste to eller fire uker ). Andre medisinske tilstander kan kreve særlig forsiktighet, så som anemi, mangel på glukose-6-fosfat-dehydrogenase, elektrolyttubalanse og diabetes.

Overdose

Overdoser på Nitrofurantoin kan produsere noen potensielt farlige bivirkninger. Hvis du tror du kan ha tatt mer enn riktig dosering mengden av denne medisinen, må du umiddelbart få medisinsk hjelp. Noen signaler om at du kanskje har overdose på dette antibiotika er kvalme og oppkast.

Ascaris Infeksjon: Hva er symptomene?

En Ascaris-infeksjon, også kalt ascariasis, er en infeksjon av tynntarmen forårsaket av parasittiske rundorm. Ifølge US Centers for Disease Control and Prevention, er det den vanligste rundorm infeksjon i verden. I 2002 ble mer enn 1,5 milliarder mennesker i verden smittet av parasitten, hovedsakelig i tropiske og subtropiske klima; er imidlertid ascariasis ikke vanlig i USA og forekommer hovedsakelig i rurale områder i sørøst, ifølge CDC. Mange mennesker med en Ascaris infeksjon har ingen symptomer på infeksjon, eller de har symptomer så milde at de ikke er merkbar.

Vekst

Barn som er sterkt infisert av Ascaris parasitten kan vokse unormalt eller kan få vekt saktere enn normalt. I noen tilfeller av alvorlig angrep, kan vekttap forekomme hos både barn og voksne.

Gastrointestinale symptomer

Personer med ascariasis kan føle mild magesmerter og kan også oppleve kvalme og oppkast. Diaré og blodig avføring er også tegn på infeksjon. I alvorlige tilfeller hvor mage-tarmkanalen er sterkt infisert, kan du se en orm i oppkast eller avføring. I noen mennesker, kan tarmen faktisk bli blokkert på grunn av den tunge ormen tilstedeværelse.

Fatigue

Noen mennesker med ascariasis føler utmattet som følge av infeksjonen. Jo mer tungt infisert en person er, jo mer sannsynlig tretthet er å utvikle.

Luftveissymptomer

Fordi en Ascaria infeksjon vanligvis utvikler seg når larver fra Ascaria egg er inntatt, kan infeksjonen gå til lungene hvis larvene blir absorbert i blodet. Når lungene påvirkes av ascariasis, kan symptomene være lik andre luftveissykdommer som lungebetennelse. Du kan oppleve tungpustethet og en vedvarende hoste samt pustebesvær. I noen tilfeller, folk hoste opp ormer og deretter svelge dem.