Digidexo.com

askorbinsyre og sitronsyre

Konserveringsmidler som brukes i matvarer

Folk er mer klar over de konserveringsmidler som brukes i maten de forbruker. I det siste, grunnleggende mat bevaring besto av teknikker som koking, pasteurizing, beising, dehydrerende og kjølings. Salt og sukker ble også ofte brukt som metoder for å bevare mat. Til slutt ble de tradisjonelle metoder supplert, og i noen tilfeller erstattes med nyere teknikker, for eksempel stråling, vakuumpakking. I dag er mye av konservering av mat prosessen utføres ved bruk av tilsetningsstoffer i matvarer.

Betydning

Mat bevaring brukes primært til å avskrekke svinn av produkter under bearbeiding og transport til forbrukermarkedet. Mat spoils vanligvis på grunn av bakterier, vind, mugg, gjær og sopp.

Konserveringsmidler ble også ofte brukt for å opprettholde fargen på frisk frukt og grønnsaker, eller for å administrere mat forurensning, noe som ofte førte til matforgiftning, for eksempel botulisme. De fleste matvarer, med mulig unntak av mat dyrket i personlige hager, kan inneholde noen form for konserveringsmidler. Det er i utgangspunktet tre kategorier av konserveringsmidler: antioksidanter, anti-mikrobielle og metallchelatorer.

Anti-oksidanter

Anti-oksidanter blir brukt som en kilde av konserveringsmidler i næringsmidler, fordi de har evnen til å forsinke luft oksidasjon av lipider og umettet fett. Denne prosess, som kalles auto-oksydasjon, oppstår når luft, fuktighet og andre stoffer som reagerer med fett og lipider for å endre den kjemiske sammensetningen. Dette er det som fører til den offensive smak og lukt. Noen vanligvis bruker antioksidant konserveringsmidler som brukes i matvarer er: propylgallat, butylhydroksyanisol, butylhydroksytoluen og tert-butylhydrokinon.

Anti-microbials

En type mat konserveringsmiddel som er svært populært er anti-microbials. De bremse veksten av mugg, bakterier og gjær. Propionate syrer er naturlig produsert i matvarer, for eksempel epler, jordbær ost og korn. Det er vanligvis brukes i bakevarer på grunn av sin anti-mikrobielle egenskaper som hindrer mugg. Svoveldioksid er en annen anti-mikrobielt konserveringsmiddel; den, og tilsvarende forbindelser som kalles sulfitter, er effektive mot hindre mugg, gjær og bakterier. Mange pakket kjøtt inneholder nitrater.

Metallehelatorer

Mange matvarer inneholder enzymer som fortsetter å arbeide etter at produktet er høstet. For eksempel, poteter og epler har et enzym som kalles phenolase. Phenolase går umiddelbart inn i handlingen når en potet er tatt ut av bakken eller et eple er kuttet; det fører til at maten skal bli brun. Askorbinsyre og sitronsyre er metallchelatorer som hemmer aktiviteten av phenolase.

Etikett

The Food and Drug Administration (FDA) har myndighetsansvaret for å vurdere og evaluere mat konserveringsmidler og andre ingredienser er lagt til mat. De ser på faktorer som stoffet egenskaper, gjennomsnittlig mengde inntatt, helsemessige bekymringer og andre sikkerhetsproblemer. FDA krever produsenter å liste opp alle ingrediensene, inkludert konserveringsmidler som brukes i matvarer, på pakningen. Ingrediensene er vanligvis oppført i den rekkefølgen av ingrediensene med det høyeste beløpet oppført først og de andre bestanddeler i synkende rekkefølge.

Tinktur Black Walnut Hull Hjem Utbedring

De grønne skrog av svart valnøtter (Juglans nigra) er brukt til å lage skjær hjem rette. Skroget er det som er på utsiden; valnøtt er i midten av skroget. Hvis du aldri har sett en frisk valnøtt skrog før, kan du bli overrasket over å finne ut at det ser ut som en lime. Plukk opp skrog fra bakken under treet. Samle skrog som ikke er sprukket og fremdeles opprettholde i det minste halvparten av sin grønn farge.

Oppskrift

Breastcancerchoices.org gir en fantastisk oppskrift på skjær svart valnøtt skrog hjem rette. Fra en svart valnøtt tre som ikke har blitt sprayet med noen insektmidler, samle ferske falne skrog. Vask dem og deretter gjøre en endelig skylling med ikke-klorvann.

Plasser skrogene i et glass eller rustfritt stål skål (ikke keramikk, plast eller aluminium). Hell den høyeste bevis, klare drikker alkohol du kan kjøpe i ditt område. Korn alkohol eller Rain Økologisk Vodka er mest å foretrekke. Lett dryss askorbinsyre eller sitronsyre på toppen og dekselet. Du kan knuse en C-vitamin tablett. Etter tre dager gjenta vitamin C og dekanter i glasset beholder med ditt valg.

Utvise Parasitter

Tinktur svart valnøtt skrog er et hjem rettsmiddel å kvitte fordøyelsessystemet av parasitter. De tanniner og kinon i svart valnøtt skrog er de aktive ingrediensene som gjør dette skjær et potent middel.

Malurt og nellik er vanligvis kombinert med svart valnøtt skrog å utvise parasitter i tarmen. Hulda Clark anbefaler 2 ts av Black Walnut Hull Extra Strength tinktur en gang i uken i et helt år som en vedlikeholdsdose.

Hvordan kjøpe tinktur Black Walnut Hull Hjem Utbedring

Du trenger ikke å lage tinktur svart valnøtt skrog hjem rette selv, kan du kjøpe den. Handle på din lokale helsekost butikk eller urt butikk. Nettbutikker selger den også.

Hvis dette er første gang du kjøper et skjær hjem rette her er hvordan du kan identifisere den i en butikk. Tinktur er en væske og tradisjonelt kommer i en liten, mørk brun eller koboltblå medisin flaske. Toppen av flasken er et glass dråpeteller som er satt inn i flasken. På toppen av det er en vedlagt plastkork. Både vanlig og ekstra styrke er tilgjengelig. Produkter av høy kvalitet er tilgjengelig på drclarkstore.com, herbpharm.com og gaiaherbs.com.

Betraktninger

Drikker en tinktur svart valnøtt skrog hjem rette for fort kan føre til en urolig mage eller svimmelhet. Men ønsker du å drikke hele dosen innen 15 minutter. Du kan ikke liker smaken. Hvis du finner smaken mishager, bland skjær med juice, honning, syltetøy, dulce de leche, eller noe annet som vil hjelpe deg å få det ned.

Er det noen forskjell i vitamin C Vs. Sitronsyre?

Sitronsyre og vitamin C er ikke produsert naturlig i kroppen, men de er begge finnes naturlig og er begge tilsetningsstoffer. De er hva disse to syrene har til felles, men det er der likhetene slutt.

Sitronsyre

Terte og surt du finner i sitroner skyldes sitronsyre, og det er ofte lagt til mat og drikke for smaken. Sitronsyre er et naturlig konserveringsmiddel og antioksidant, og kan brukes som et miljøvennlig rengjøringsmiddel.

Vitamin C

Også kjent som askorbinsyre, vitamin C en nødvendig antioksidant. Denne organiske syre er viktig i å danne kollagen og viktig for å opprettholde og reparere ben, tenner, og brusk, så vel som for å lege sår.

Diet

Askorbinsyre, er den eneste av de to syrene som er en viktig del av en daglig diett. Spise en balansert diett med et godt utvalg av frukt og grønnsaker er den beste måten å få din daglige dose av vitamin C.

Body Produksjon

Kroppen vil bare beholde mengden av vitamin C den trenger, utskiller resterende beløp gjennom urin.

Kjemisk Sammenligning

Askorbinsyre er kjemisk sammensetning er C6H8O6, og sitronsyre er make-up er C6H8O7 som betyr sitronsyre og askorbinsyre har en kjemisk forskjell på bare ett oksygenatom.

Hvorfor er sitronsyre brukes som en antioksidant?

Hvorfor er sitronsyre brukes som en antioksidant?


Sitronsyre inneholder en betydelig mengde av vitamin C - en kraftig antioksidant også kjent som askorbinsyre - som beskytter mot frie radikaler og produserer kollagen for å opprettholde blodkaret struktur og lege sår.

Fakta

Antioksidanter beskytte mot, og i noen tilfeller omvendt, oksygenskader. Sitronsyre bremser oksidasjon, som når sitronsaft hindrer et kutt eple fra å slå brun.

Kilder

Antioksidanter fra sitronsyre kan komme fra lime, sitroner, appelsiner og andre sitrusfrukter. The American Dietetic Association sier en diett rik på hele korn, grønnsaker og nøtter gir alle antioksidanter du trenger.

Betraktninger

Sitronsyre, en rik kilde for vitamin C, kan bidra til et sunt immunsystem. Det finnes imidlertid uenighet om den potensielle toksisitet av vitamin C, som ekstremt høye doser kan forårsake problemer med nyrene.

Historie

Sitronsyre rolle som et kraftig nærings-tett mat og antioksidant går tilbake flere århundrer til når britiske sjøfolk oppdaget limes forhindret dem fra å utvikle skjørbuk på lange reiser.

Betydning

Fruktjuice, inkludert de som inneholder sitronsyre, spiller en viktig rolle i å forsinke utbruddet av Alzheimers sykdom, ifølge en studie av eldre mennesker i Seattle, publisert i "The American Journal of Medicine" i 2006.

Sitronsyre Fakta

Sitronsyre Fakta


Sitronsyre er best kjent for sin terte og noen ganger sur smak. Det er en naturlig forekommende syre, så vel som en syntetisk forbindelse tilsatt til mange mat og drikke. Det er også en viktig del av kroppens metabolske evne til å transformere mat til energi.

Natural Sitronsyre

Sitronsyre er funnet naturlig i mange frukter og grønnsaker. Høye nivåer av sitrus er funnet i sitroner, grapefrukt, lime, appelsiner og ananas. Lavere nivåer er funnet i jordbær, tyttebær, tomater, salat og cayennepepper.

Lagd Sitronsyre

Sitronsyre kan være syntetisk fremstilt fra sukker. Det er lagt til en overflod av mat og drikke, og brukes for sin besk og sur smak. Det fungerer også som et konserveringsmiddel og legges rett og slett for sin konserverings kvalitet. Sitronsyre er lagt til brus, yoghurt, iskrem, ost, syltetøy, tomatbaserte produkter (for eksempel spaghetti saus) og hermetisk frukt.

Vitamin C

Sitronsyre er ikke det samme som vitamin C. Vitamin C er en askorbinsyre med den kjemiske sammensetningen av C6H8O6. Selv om nesten identiske, er det en liten forskjell; sitronsyre kjemiske makeup er C6H8O7. Men de er begge finnes i mange matvarer naturlig, for eksempel sitroner og appelsiner. De er vanligvis ikke finnes sammen når sitronsyre er en ekstra ingrediens.

Intoleranse

Selv om sjeldne, noen mennesker er intolerante av sitronsyre. Når forbrukes i store mengder, har kroppen en vanskelig tid å fordøye og metabolizing det. Personer med sitronsyre intoleranse bør holde seg borte fra sitronsyre frukt samt brus og andre matvarer med høyt innhold av sitronsyre.

Fordeler

Sitronsyre har mange fordeler for menneskekroppen. Det er en avgjørende del av fordøyelsessystemet. Det bidrar til å absorbere og bryte ned fett og regulerer kroppens pH-nivåer. Sitronsyre forhindrer tarm disfunciton, inkludert diaré. Det kan også forebygge urinveisinfeksjoner. For mennesker som lider av nyrestein, hemmer sitronsyre steiner fra forming, samt bidrar til å bryte opp små steiner som allerede finnes i kroppen.

Nivåer av sitronsyre i frukt

Sitronsyre ble oppdaget i det 8. århundre og var først kjemisk isolert fra sitronsaft i 1784 Det er ikke et vitamin eller et mineral, og det er ingen FDA krav at du har det i kostholdet ditt; Imidlertid, kan det være ernæringsmessig nyttig i enkelte tilfeller, som for eksempel styring av nyrestein og absorpsjon av visse mineraler. Noen frukter har svært høye nivåer av sitronsyre.

Funksjon

Sitronsyre er ofte blandet med askorbinsyre eller vitamin C. Mens de har en lignende kjemisk makeup, de er forskjellige. Sitronsyre primære rolle er som en del av Krebs syklus, der kroppen produserer ATP, den viktigste kilden til cellulær energi.

Sitronsyre i frukt

Mens sitronsyre er synlig i de fleste planter, er den primære frukt kilde sitrusfrukter, som sitroner, grapefrukt, appelsiner og lime, men det forekommer også i ananas og stikkelsbær. Av sitrusfrukter, sitroner og lime generelt har de høyeste nivåene. Ofte, men ikke alltid, surheten av en frukt kan være en indikasjon på tilstedeværelsen av sitronsyre. Tabellen i "Ressurser" nedenfor viser sitronsyre nivåer av ulike frukt og juice.

Kommersiell bruk

En svak syre, sitronsyre er ofte brukt som et konserveringsmiddel. Hvis du noen gang har spist mat eller drukket en drikk som har en syrlig smak, er at smaken sannsynlig på grunn av tilsatt eller naturlig forekommende sitronsyre. Sitronsyre er også brukt i fremstillingen av visse rengjøringsprodukter, spesielt de som er mer miljømessig følsomme.

Andre bruksområder

I tillegg til den interne antioksidantegenskaper, er sitronsyre noen ganger påføres lokalt i kremer for å bidra til å forynge huden. Ved chelatering, en type kjemisk binding, er det også hjelper kroppen absorbere visse mineraler, slik som kalsium, og det vil ofte være inkludert i produksjon av mineraltilskudd. Det er også brukt til å forsurer og bevare i hjemmet hermetisering.

Betraktninger

Selv om sitronsyre er som regel svært sikker, er det en syre og kan irritere enkelte personers hud. Det kan også forårsake mageirritasjon. Du bør snakke med legen din hvis du tar kosttilskudd med sitronsyre eller spise mye frukt som inneholder det, som det kan ha en effekt på effektiviteten av medisiner som du tar.

Test for Sitronsyre

Sitronsyre er en forbindelse som finnes i kroppen. Den dannes når fett brytes ned i legemet, som oppstår under forbrenningen. Nesten alle levende ting inneholder sitronsyre. Det er funnet i høye konsentrasjoner i sitrusfrukter, spesielt sitroner. En urinprøve er gjort for å teste for nivåer av sitronsyre i kroppen.

Formål

Testen for sitronsyre er gjort når en lege har mistanke om nyresykdom, eller hvis du har problemer med nyrestein og legen må vurdere dem.

Forberedelse

Du trenger ikke å gjøre noe for å forberede seg til testen. Fordi kostholdet kan påvirke resultatene, bare opprettholde din normale diett, slik at testresultatene vil være nøyaktig.

Samling

Testen er gjort over en 24-timers periode. Du vil bli gitt en samling container. Når du står opp om morgenen, urinere i toalettet som du normalt ville. Urinere inn i beholderen for de neste 24 timene, også når du står opp første neste morgen. Du må holde den i kjøleskapet mellom de gangene du samler urinen. Skriv ditt navn og tid og dato for ferdigstillelse av testen på beholderen før det sendes til laboratoriet som instruert.

Lav Sitronsyre

En lav sitronsyrenivået er noe under 320 mg pr 24 timer. Dette kan være forårsaket av renal tubulær acidose, nyresvikt, diabetes, lave nivåer av hormoner fra din parathyroid, eller overdreven muskelaktivitet. Renal tubulær acidose er når nyrene ikke filtrere syren fra blodet skikkelig, noe som fører blod til å være for sur. Lav sitronsyre fører til en økt risiko for kalsium steiner dannes i nyrene.

Høy Sitronsyre

Et høyt sitronsyrenivået er noe over 1240 milligram per 24 timer. Dette kan være forårsaket av en diett høy i karbohydrater eller for mye vitamin D. Kvinner på østrogenbehandling kan også vise høye nivåer av sitronsyre.

Er det Farene ved sitronsyre syrer?

Er det Farene ved sitronsyre syrer?


Sitronsyre forekommer naturlig i visse matvarer og er nødvendig i den menneskelige diett. The Food and Drug Administration har også godkjent bruk av ekstrahert sitronsyre i bearbeidet mat som smakstilsetning og bevaring. I rimelige mengder som et tilsetningsstoff, er sitronsyre anses generelt trygt, og det er alltid trygt når konsumert i hele matvarer.

Sitronsyre som tilsetningsstoff

Ifølge en FDA-rapporten, bruker den gjennomsnittlige personen ca 500 milligram av sitronsyre som mat konserveringsmiddel daglig, noe som regnes som trygt. Dette er det samme beløpet som finnes naturlig i to gram av appelsinjuice og knapt legger til beløpet sannsynligvis allerede til stede i kroppen din. FDA konkluderer det er ingenting som tyder på sitronsyre er en sikkerhetsrisiko på dagens nivå forbrukes.

Potensielle risikoer og bivirkninger

Du kan være allergisk mot sitronsyre, i så fall kan du utvikle elveblest eller hevelse og har problemer med å puste, og du trenger å søke legehjelp umiddelbart. Bivirkninger av sitronsyre kan være kvalme eller oppkast, diaré og magesmerter. Flere alvorlige bivirkninger kan inkludere muskelrykninger, kramper eller smerter, beslag, nummenhet i hender eller føtter, svakhet, pustevansker, svimmelhet, rastløshet, irritabilitet og svart eller blodig avføring.

Effekter av sitronsyre på People

Effekter av sitronsyre på People


Sitronsyre er et naturlig organisk syre som i 1784 ble først isolert fra sitronsaft av Carl Scheele. Det er fortsatt kommer hovedsakelig fra sitronsaft. En av de viktigste virkninger av sitronsyre på menneskekroppen er som middel for leveren.

Leverstimulerende

Sitronsyre stimulerer leveren for å produsere mer galle, som er en primær hjelpemiddel i fordøyelsen.

Digestive Agent

Sitronsyre stimulerer produksjonen av magesaft og spytt og er derfor en meget effektiv fordøyelses middel.

Cures fordøyelsesproblemer

Sitronsyre er svært gunstig i herding ulike fordøyelsesproblemer som forstoppelse, dyspepsi, biliousness, og eliminering av gasser.

Innvollsorm Remedy

Sitronsyre bidrar til å ødelegge innvollsorm.

Nyre Stone Forebygging

Sitronsyre er anbefalt som forebygging mot nyrestein.

Sitronsyre bivirkninger

Sitronsyre bivirkninger


Sitronsyre er en svak syre som finnes i sitrusfrukter som sitron, lime og appelsiner. Det er også funnet i noen bær. Sitronsyre bindes godt sammen med mineraler og dermed blir ofte brukt sammen med kalsium for å bistå i kroppens opptak av kalsium, så vel som andre mineraler.

Erosjon av tannemaljen

Ifølge Dental Health Fellesskapet, kan sitronsyre erodere tannemaljen gjør tennene mer utsatt for ising i tennene og muligens hulrom.

Halsbrann

Den nedre spiserørlukkemuskel, som ligger ved enden av spiserøret, kan åpnes og lukkes for å tillate mat å passere til magen. Ifølge leger ved Mayo Clinic, er det mulig at sitronsyre kan føre til lavere esophageal sphincter å slappe av, og dermed gir syrer til å flyte opp i spiserøret, forårsaker halsbrann.

Diaré

Diaré og en urolig mage, kan være et resultat av sitronsyreforbruk.

Nyrestein

Sitronsyre kan produsere en økning i produksjonen oksalat, heve disse nivåene i urinen og som fører til produksjon av nyrestein.

Hudirritasjon

Sitronsyre er ofte brukt i kremer og ansiktsmasker. Personer med sensitiv hud kan utvikle et utslett eller rødhet fra surhet av slike kremer.

Hva er Sitronsyre brukes til?

Hvis du er som folk flest, har du utvilsomt hørt noe sagt om det, bemerket at det var en ingrediens i en rekke av de tingene du spiser eller drikker, men har du noen gang tenkt på sitronsyre? Noen ganger virker det som det er i alt. Så, hva er det? Bedre ennå, hvorfor akkurat er den brukt? Og hva om?

Funksjon

Den mest vanlige bruk av sitronsyre er som et tilsetningsstoff, mest ofte enten som en måte for smakstilsetning, eller selvsagt bevare et produkt. Hvis du har en brus på hånden, ta en gasse på sin liste over ingredienser. Du vil mest sannsynlig finne det et sted etter kullsyreholdig vann. Det brukes til å legge til en syrlig eller sur smak til brus, avhengig av smak. Du kan også finne det i produksjonen av mindre priset viner der frukten brukes har liten eller ingen surhet av sine egne. Oftere enn ikke, vil det ikke være noen omtale av det som en ingrediens, men du bør ikke finne den i høyere kvalitet flasker. Overraskende nok, kan den også brukes i ikke-matvareprodukter slik som enkelte vaskemidler. Dens tillegg i forbindelsen kan hjelpe til med produksjonen av skum og øke kapasiteten for produktet til å rengjøre klær.

Historie

Sitronsyre ble faktisk ikke isolert fra sin kilde til sent 1700-tallet av kjemikeren Carl Wilhelm Scheele. På det tidspunkt var han faktisk i stand til å krystallisere sitronsyre fra sitronsaft. Men det var ikke før i 1860 når den industrielle produksjon av produktet ble ført inn, på grunn av at en stor del til det italienske frukt industrien. Noen 30 år senere begynte den måten som sitronsyre ble produsert for å bevege seg bort fra sitrus, og en ny kilde ble funnet i formen fra sukker. En annen 20 odde år måtte gå av før en annen kjemiker, Jamie Currie, ville finne enda en mold som kan effektivt produsere sitronsyre. Ja, klart det gjør det du ønsker å revurdere den siste pop.

Identifikasjon

Vanligvis vil du finne sitronsyre i en pulverform, ofte hvit i fargen. Noensinne har en sur godteri som er dekket i et kalkholdig pulver? Det er faktisk sitronsyre. Gjør du spisser, gjør det ikke? Mesteparten av tiden, vil du ikke være i stand til å fortelle at er faktisk i noe før du smaker den, men du absolutt ikke vil være feil når du gjør.

Funksjoner

Hvis du ikke allerede hadde gjettet, er sitronsyre helt trygt for forbruk som det kan bli funnet i praktisk talt alle former for liv. Hvis, muligens, var du å ha en overskytende del i kostholdet ditt, er det oss lite å være bekymret som det er lett metaboliseres og raskt fjernet fra kroppen din.

Advarsel

Det bør bemerkes at et høyt inntak av produkter som inneholder sitronsyre kan erodere tannemaljen. Nesten helt sikkert du har hørt tannleger snakke om barnas tenner i forhold til brus forbruk. Dette er en av grunnene.

Sitronsyre Fordeler

Sitronsyre er en organisk syre som produseres i naturen, og er en naturlig konserveringsmiddel. Finnes i sitrusfrukter, har sitronsyre hundrevis av bruksområder i næringsmiddelindustrien, i naturfag og i tungindustri. Sitronsyre er en bakgrunn spiller i mange av de tingene vi bruker hver dag, og fordeler oss i god helse.

Lemon Water

En av de viktigste fordelene med sitronsyre er sin fantastiske restorative krefter. Det hevdes drikkevann sitron vann, som har en høy konsentrasjon av sitronsyre, kan kurere halsbrann, oppblåsthet og raping. Den sitronsyre i sitronsaft hjelpemidler også fordøyelse, og beveger seg i tarmen som en naturlig diarrhetic, hindre forstoppelse.

Mat Preservation

Legge sitronsyre til syltetøy, frukt eller gelatin-baserte ørkener og hermetisert grønnsaker og kjøtt produkter vil i stor grad forlenge holdbarheten av disse produktene. Sitronsyre er et konserveringsmiddel, i stand til å bekjempe effektene av bakteriell nedbrytning.

Helse

Spis sitron og lime juice, sammen med andre sitrusfrukter som appelsiner og grapefrukt til nytte kroppen. Sitronsyre har vist seg å bryte ned nyrestein ved å påvirke sitronsyre balanse av urin. Jo mer sitronsyre stede i urinen din, vil de mindre sannsynlige nyrestein kunne danne, som sitronsyre beskytter mot dannelse av steiner, og vil holde noen steiner som er til stede fra vokser i størrelse ved belegg dem, hindrer materialer fester seg til dem og gjøre dem større.

Vannavherdingsegenskaper

Sitronsyre har evne til å chelatere metallet, det vil si å skape bindinger mellom bindingssetene på det molekylære nivå. Dette gjør det til en meget effektiv ingrediens i såper. Legge sitronsyre vaskemidler og såper hjelper rengjøring produkt chelate hardt vann, noe som gjør det lettere for rengjøringsmiddelet til skum. På denne måten trenger du ikke å bruke en kalkfilter.

Vin

Sitronsyre tilsettes til vin hvor druene som brukes har et lavt syrenivå. Dette gir vinen en fyldigere smak, og bidrar til å bringe ut naturlig sukker. Denne fremgangsmåte er ofte brukt i billige viner, som det koster mindre enn ved bruk av en høyere kvalitet drue.

Fotografering

I fotografering, kan sitronsyre anvendes i det som kalles stopp bad, en flytende kjemisk nedsenking som stopper prosessen med kjemisk utvikling på det fotografiske papir. Utvikling av væske er vanligvis laget med et alkalisk blandet i, som er et uedelt metall som løses opp i vann. Sitronsyre nøytraliserer virkningen av alkaliske, stoppe utviklingen av prosessen.

Flavor Enhancement

Ikke bare sitronsyre bevare, men det kan forbedre smaken så vel. Sitronsyre brukes ofte til å legge gretten eller sur smak til mat og brus. Vanligvis sitronsyre er identifisert ved nummeret E330 E når det tilsettes som en mat smakstilsetning.

Hvordan bruke sitronsyre Når Spirende Wheat

Hvordan bruke sitronsyre Når Spirende Wheat


Spirende er en hjemme-oppdrett metode for soaking, drenering og skylling frø som hvete gjentatte ganger til de spire. De blir deretter lagret inntil de er klare for forbruk. Sitronsyre er et naturlig syre avledet fra sitrusfrukter som er høy i antioksidanter, og virker som en naturlig konserveringsmiddel. Noen bruker det for å forhindre svinn i løpet av spirende prosessen og under lagring spirer. Legge sitronsyre under spirende prosessen for hvete krever bare noen få ekstra trinn og kan bidra til å bevare de spirer for en lengre periode.

Hvordan bruke sitronsyre Når Spirende Wheat

Kjøp hvete frø for å spire fra en helsekostbutikk eller naturlig mat butikk og inspisere den for å sikre at det ikke er noen pinner, steiner eller ugress følger med spire. Disse elementene kan forstyrre spirende prosessen.

Skyll hvete frø i rent vann. Plasser frøene i en vanntett beholder med en ts. sitronsyre per liter vann.

Bløtlegg frøene i vann i seks til tolv timer.

Skyll frøene etter bløtlegging og renne av overflødig vann. Legg en ts. sitronsyre i en liter av skyllevann for å fungere som et konserveringsmiddel. Etter skylling, plassere frøene i en ren, tørr beholder som er fylt ikke mer enn en fjerdedel full med vann.

Gjenta skylling og soaking prosessen opp til tre ganger om dagen.

Sjekk for små blader på toppen av spirer i to til fire dager. Dette indikerer at tutene er klar til å bli plassert i kjøleskap for lagring og bruk. Hvetespirer vil vokse opp til en cm. lang. Hvis ikke konsumert i tolv timer, gjentar skylling prosessen hver tjuefire timer og gå tilbake til kjøleskapet.

Liste over matvarer med sitronsyre

Liste over matvarer med sitronsyre


Sitronsyre er et naturlig forekommende syre i krystallinsk form som finnes i visse frukter og grønnsaker med konserveringsmiddel og antioksidantegenskaper. Brukes ofte i bevaring eller fermen prosessen med mange forskjellige typer preparerte matvarer og som smakstilsetning kokte retter, søtsaker og brus denne additiv kan være vanskelig for noen å fordøye skikkelig. Kunnskap om hvilke matvarer bruke sitronsyre som konserveringsmiddel og som inneholder de høyeste nivåene er en absolutt nødvendighet for å kunne håndtere en sitronsyre følsomhet riktig.

Sitroner

Lemon, en sitrusfrukt, inneholder naturlig forekommende sitronsyre og produserer de høyeste nivåer av denne syre naturlig ut av alle matvarer. Jo mer sur sitron er det høyeste nivået av naturlig forekommende sitronsyre som blir produsert.

Surdeigsbrød

Dyktig bakere av surdeigsbrød vet at "fôring" live surdeig startkultur en ekstra skutt av sitronsyre vil gi brødet en ekstra høy surnet bite. Den sitronsyre er best inkorporeres under gjæringsprosessen.

Mozzarella ost

Sitronsyre vil hjelpe dyrkede melker koagulere bedre og raskere og derfor brukes i mozzarella ost prosesser. De som gjør mozzarella ost hjemme kan kjøpe sitronsyre pulver for å emulgere produktet og for å gi det ferdige mozzarella produktet en lengre holdbarhet med additive er konserverende egenskaper.

Matlaging Stock

Sitronsyre, noen ganger referert til som surt salt i matlaging vilkår, er en vanlig tillegg til matlaging lager som konserveringsmiddel. Prepackaged forberedt kyllingkraft som er kjøpt på det lokale supermarkedet ofte vil ha denne felles konserveringsmiddel oppført i ingredienslisten.

Majones

Slo pasteuriserte eggeplommer med salt og sitronsaft og deretter sakte legge olje jevnt i blandingen lage majones. Nivåer av syre er ofte høy i begge forberedt og hjemmelagde versjoner av denne dressing og spre og dens nivåer virkning slike sauser som ranch dressing eller sauser som Hollandaise saus fordi majones er en base ingrediens i dem.

Gummy Soft Candies

Gummy myke candies er smaksatt med frukt juice som inneholder sitronsyre. Tilsetning av sitronsyre er nøkkelen i å gi fruktsmak av disse populære godteri og bidra til å bevare den myk tekstur av godteri.

Lemon Flavored Soft Drinks

Sitronsmak brus inneholder sitronsyre som konserveringsmiddel ingrediens. Den sitronsyre fungerer også som en agent for å gi skjelnes sitron smak av sitron flavored brus.

Tomater

Tomater, muligens medlemmer av både vegetabilsk plantegruppe, så vel som et medlem av frukten gruppe, inneholder betydelige nivåer av naturlig forekommende sitronsyre. Vanlige bruksområder for tomater for dem følsomme for sitronsyre bør se etter er i etniske retter, pizza sauser og supper.

Hva slags mat er høy i sitronsyre?

Hva slags mat er høy i sitronsyre?


Sitronsyre smaker meget sur og skarp, fremlokkende en pucke sensasjon. Det forekommer naturlig i noen matvarer, spesielt frukt. Matindustrien målrettet legger det til andre matvarer under produksjon, hovedsakelig fordi den fungerer som et effektivt konserveringsmiddel, avskrekke bruning og svinn. Kommersielt-produserte sitronsyre er vanligvis kokt sammen ved å kombinere sukker, melasse eller dekstrose med en stamme av mugg og slik at det å gjære.

Sitrusfrukter

Som navnet tilsier, sitrusfrukter havn de høyeste konsentrasjonene av sitronsyre. Sitroner og lime og deres ufortynnet juice inneholder mest sitronsyre, etterfulgt av grapefrukt, deretter appelsiner. Lemonade og limeade drikker og pulver inneholder de neste høyeste dosene av sitronsyre av noe mat eller drikke. Konsentrasjoner av sitronsyre i lemonades og limeades variere fra merke.

Andre Frukt og grønnsaker

De fleste alle bær inneholder sitronsyre, inkludert tyttebær, bringebær, jordbær, stikkelsbær og rips. Redcurrants har en særlig stor mengde sitronsyre, i den grad at noen jam oppskrifter tillate rips saft som en erstatning for sitronsaft. Andre frukter som inneholder sitronsyre inkluderer ananas og tamarinds. Generelt, desto mer terte en frukt smak, desto mer sitronsyre den inneholder. Eventuelle hermetisk frukt, sitrus eller på annen måte, kan inneholde sitronsyre - les ingrediens etiketten for å være sikker. Som for grønnsaker, tomater, jordskokk og bagged salat inneholder sitronsyre.

Drikkevarer

Sitronsyre tilsettes til nesten alle kullsyreholdige drikker. De største beløpene legges til frukt-flavored brus, spesielt sitrus-flavored varianter. De alkoholholdige drikkevarer ikke inneholder sitronsyre, med unntak av vin. Sitronsyre former naturlig i vin under gjæring, og er noen ganger lagt etterpå for å forbedre klarhet.

Various

Mest alle syltetøy og frukt bevarer inneholder sitronsyre. Selv om den ikke er fastkjørt ble laget fra en frukt som inneholder sitronsyre, slik som druer, blir det tilsatt under produksjonen for å oppnå den balanse som er nødvendig for stabilisering. Bakers bruke sitronsyre i surdeigsbrød å gi den som sur smak, ofte med henvisning til det som "surt salt." Andre kilder til sitronsyre inkluderer sherbet, frukt-flavored yoghurt, sure godteri, vitamin C-tilskudd og enkelte oster.

Sitronsyre og sikkerhet

Sitronsyre og sikkerhet


Sitronsyre er et svakt vannløselig syre som finnes i mange frukter, spesielt sitrus. Den brukes som et smaksmiddel i næringsmidler og drikkevarer, og også som en ingrediens i mange kosmetiske produkter. Sitronsyre har sammentrekkende og antioksidantegenskaper, og den potente syre bør brukes med forsiktighet.

Betydning

Tørr sitronsyre eller konsentrerte oppløsninger av sitronsyre kan virke irriterende på hud og øyne, forårsaker en brennende følelse. Verneklær og hansker bør alltid brukes ved håndtering disse sterke produkter.

Betraktninger

Sitronsyre finnes i mange Vitamin C tilskudd. Mens gunstig i warding av forkjølelse og andre plager, kan tygge kosttilskudd med høyt sitronsyre innhold erodere tannemaljen over tid.

Advarsel

Sitronsaft og hårprodukter som inneholder sitronsyre er ofte brukt for å lette hårfarge; Imidlertid kan høye konsentrasjoner permanent bleke og skade håret.

Fordeler

Når den brukes i bufret form, gir sitronsyre velsmakende smakstilsetning til mat og drikke. Det er også nyttig i mange rengjøringsprodukter, og legger en ren frisk aroma til deodorizers.

Effekter

Langvarig bruk eller gjentatt eksponering for konsentrert sitronsyre kan føre til irritasjon og allergi hud. Det kan også føre til luftveisproblemer. Vær alltid forsiktig når du håndterer sitronsyre.

Potensiell

Mens konsentrert form kan være farlig hvis de ikke håndteres riktig, er bufret sitronsyre en gunstig og viktig ingrediens i mange matvarer, drikke, kosttilskudd, skjønnhetsprodukter og rengjøringsmidler.

Hvordan måle sitronsyre i frukt Simply

Se på ingredienslisten på din favoritt brus eller gelé, og du vil sannsynligvis finne sitronsyre eller annet sted i miksen. Sitronsyre er forskjellig fra andre konserveringsmidler, fordi det forekommer naturlig i mange forskjellige typer av frukter. Hvis du er nysgjerrig på å vite hvilke frukt inneholder sitronsyre, er svaret bare en smak eller klemme unna.

Hvordan måle sitronsyre i frukt Simply

Den Pucker Test

•  Legg en skive frukt i munnen.

Vent i noen sekunder for hjernen din til å gjenkjenne signalene smaksløkene sender.

Make pucker ansikter som nødvendig. Jo større ditt ønske om å rynke, jo høyere nivåer av sitronsyre.

Den lakmuspapir Test

Still inn hvert shot glass på toppen av en serviett.

Klem saften av en frukt i en av shot glass. Gjenta til hvert shot glass inneholder saften av en frukt.

Dypp en stripe av lakmus papir i en av shot glass. Plasser lakmuspapir på serviett under som shot glass. Gjenta til hvert serviett har en stripe av brukt lakmuspapir på den.

Sjekk hver stripe av lakmuspapir for å se hvilke frukter snudde lakmuspapir rødt. Høye konsentrasjoner av sitronsyre vil forårsake blått lakmuspapir å bli rød.

Hvordan unngå Sitronsyre Foods

Hvordan unngå Sitronsyre Foods


Sitronsyre er et næringsstoff som finnes i sitrusfrukter som sitron, lime og appelsiner. Sitronsyre har mange helsemessige fordeler: det hindrer nyrestein, regulerer fordøyelsen og forsyner kroppen med antioksidanter. Men, hvis du har en sitronsyre intoleranse, eller andre helseproblemer knyttet til sitronsyre, spise det kan være skadelig for deg. Siden sitronsyre finnes i så mange matvarer, kan det virke vanskelig å unngå, men med riktig kunnskap, kan du enkelt unngå matvarer som vil føre til at du problemer.

Hvordan unngå Sitronsyre Foods

•  Ikke spis frukt som er sur eller besk. Den sur smak kommer fra den naturlige sitronsyre i frukten. Hold deg unna sitroner, lime, appelsiner, jordbær, tyttebær, bringebær og ananas. Bananer, selv om ikke terte når modnet, har også sitronsyre. Hold deg unna juice, desserter og alkoholholdige drikkevarer som inneholder noen av disse fruktene.

Unngå brus. Brus og andre kullsyreholdige drikker inneholder sitronsyre for å lage en frisk smak og for å opprettholde karbone.

Hold deg unna vin. Sitronsyre tilsettes til vin for å holde bunnfall danner seg på bunnen av flasken.

Les etiketten på noen bearbeidet mat som du kjøper. Sitronsyre er et naturlig konserveringsmiddel som brukes i hermetisk mat, godteri, syltetøy, gelé, gelatin desserter og bearbeidet ost.

Mageproblemer med sitronsyre

Mageproblemer med sitronsyre


Sitronsyre, en fremtredende ingrediens i frukt, bearbeidet mat og enkelte legemidler kan forårsake magesyke eller andre helseproblemer hos noen mennesker som ikke tåler stoffet eller muligens har allergiske reaksjoner på det. I noen tilfeller kan imidlertid medisiner som inneholder sitronsyre faktisk kan lindre mage klager.

Sitronsyre

Sitronsyre forekommer naturlig i menneskekroppen. Sitrusfrukter og fruktjuicer gi generøse mengder kosttilskudd sitronsyre, med sitron og lime juice inneha høyere nivåer av det enn grapefrukt eller appelsinjuice. Grønnsaker kan røtter og melk også inneholder sitronsyre. Moderne industriell teknologi kan produsere sitronsyre fra melasse, og legger den til produkter for smakstilsetning, konserveringsmiddel eller farmasøytisk bruk.

Allergi

Noen mennesker har en allergisk reaksjon på sitrusfrukter. I en matallergi, tolker kroppen et stoff i maten som en inntrenger og monterer et angrep mot den. Den immunsystem produserer antistoffer og andre kjemikalier under den allergiske reaksjon, inkludert histamin, en substans som frembringer en rennende nese, kløe og andre kjente allergisymptomer. Alvorlige allergiske reaksjoner kan forårsake kvalme, diaré og død. Selv om mennesker kan hevde å være allergisk mot sitronsyre spesifikt, kan de faktisk lider reaksjoner til en kjemisk kalt limonen, eller til proteiner i frukten, og ikke til selve sitronsyre.

Intoleranse

En sjelden sykdom som kalles sitronsyre intoleranse kan føre til sykdom. En intoleranse er forskjellig fra en allergi i at i stedet for å ha en immunsystem-reaksjon på mat i spørsmålet, legemet ganske enkelt ikke kan fordøye det på grunn av mangel på et essensielt kjemikalie som bryter ned at mat. Symptomer på sitronsyre intoleranse inkluderer magesmerter og kramper, diaré, oppkast, flekkete eller skorpete hud og mørke ringer under øynene.

Acid Reflux

Så irriterende som sitronsyre kan vise til noen mager, kan det kurere en urolig mage i andre. En slik situasjon innebærer en irriterende tilstand som kalles syre reflukssykdom, også kjent som gastroøsofageal reflukssykdom (GERD). Mens GERD stammer fra syren stiger til halsen, kan usedvanlig lave mage-syrenivåer faktisk forverre tilstanden som sitter ufordøyd mat i magen. Sitronsyre medisinering synes å gi lindring i slike tilfeller. Alka-Seltzer, et populært over-the-counter medisin, kombinerer sitronsyre, aspirin og hydrogenkarbonat å lette fordøyelsesbesvær og hodepine. Sår pasienter, må imidlertid unngå Alka-Seltzer på grunn av risikoen for forverrer sin tilstand.

Oppløsning

Den beste måten å forhindre magetrøbbel fra sitronsyre er å unngå matvarer som inneholder det, blant annet matvarer som inneholder det som et tilsetningsstoff. Sjekk listene over ingredienser på mat etiketter for å se om en matvare er tilsatt sitronsyre. Frukter med relativt lite sitronsyre inkluderer epler, pærer, kirsebær, druer og tørket fiken. Multivitaminer og omega-3-oljer som for eksempel linfrø eller tran kan lette effektene av sitronsyre på magen.

Allergiske Reaksjoner på Sitronsyre

Allergiske Reaksjoner på Sitronsyre


Sitronsyre, som finnes i mange bearbeidede matvarer samt naturlige matvarer som sitrusfrukter, kan fremkalle allergiske reaksjoner og matintoleranse hos noen mennesker. Dette syndromet oppstår ikke veldig ofte, men forårsaker problemer som utslett eller fordøyelses vanskeligheter for dem som opplever det. Den nøyaktige årsaken til disse problemene varierer, og noen dybdestudier eksisterer.

Typer

Noen allergiske reaksjoner på sitronsyre bare forekomme på grunn av kilden til sitronsyren industrielt produsert som et tilsetningsstoff. Prosessen, som involverer soppen Aspergillus niger, skaper det meste av sitronsyre i kommersiell produksjon, og folk med allergi mot gjær og mugg kan finne at spor gjenværende fra at prosessen skaper problemer, ifølge Kenyon College.

Ikke alle sitronsyre allergier har samme årsak. Noen mennesker utvikler symptomer fra å spise mat naturlig høy i sitronsyre, samt matvarer som inneholder lab-produsert additiv.

En hud sensibilisering respons til råstoffet kan også forekomme, i henhold til databladet for sitronsyre.

Misforståelse

Personer med mold allergi kan lide en ekte allergisk reaksjon på urenheter igjen i produsert sitronsyre; sitronsyre intoleranse, forskjellig fra en sann allergisk respons, foreligger også.

Den citrat ion - en del av forbindelsen med sitronsyre, er mye som natrium en del av den forbindelse som er kjent som bordsalt - bidrar til sitronsyresyklusen, er nødvendig for menneskeliv. Dette gjør det umulig å eliminere helt. Den finnes i mange frukter og grønnsaker og andre vanlige matvarer.

Effekter

Lider av matintoleranse generelt opplever fordøyelsessymptomer eller utslett i stedet for en anafylaktisk reaksjon. Disse symptomene kan være ubehagelige, men i motsetning til anafylaksi - en mer alvorlig allergisk reaksjon som involverer symptomer i hele kroppen, inkludert pustevansker - de er vanligvis ikke livstruende. Fordøyelses problemer, men kan skape langsiktige problemer som følge av ernæringsmessige mangler.

Sopp allergier, mer umiddelbart farlig enn matintoleranse, noen ganger føre anafylaktiske symptomer og andre sanne allergiske reaksjoner.

Identifikasjon

En person som forventer en sitronsyre allergi eller intoleranse skal utelukke andre, mer vanlige matintoleranse for eksempel meieriprodukter og gluten. Cøliaki, en intoleranse overfor gluten (den primære protein i hvete), rammer om lag én prosent av befolkningen, ifølge Van Heel og West (BMJ 2006) og kan føre til lignende symptomer til de av andre matallergier og matintoleranser. Intoleranse for kasein, de store protein i melk, kan føre til lignende symptomer i tillegg.

Forebygging / løsning

Anekdoter fra Vicky Clarke ressurs for lider tyder på at inntak av tilstrekkelige mengder vitamin B5 og unngå mat med høyt sitronsyre innhold, for eksempel sitrusfrukter, bær, vin, ost, surdeigsbrød og pakket mat kan forebygge symptomer på en sitronsyre intoleranse.