Digidexo.com

lungefibrose radon

Hva er de helsemessige farene ved radon?

Hva er de helsemessige farene ved radon?


Radon-222, ofte referert til som radon, er et biprodukt av nedbrytning av naturlig uran-238, som kan finnes i stein og jord over hele verden. Radon er en radioaktiv, farlig gass, og det kan sive inn i hjemmene. Det ble et stort problem når gruvearbeidere av uran og andre naturressurser begynte å falle byttedyr til svulster og andre plager. Å ha et hjem sjekket for radon er nødvendig for å sikre at slike farer ikke vil påvirke deg og din familie.

Lung Cancer

Radon er den nest største årsaken til lungekreft, etter røyking. Når radon siver inn i et hjem, næringsbygg eller skole, kan det inhaleres. Siden radongasspartikler inneholder alfa-partikler av stråling, kan nok radon føre til utvikling av tumorer i lungene. Det er anslått at rundt 21.000 lungekreft dødsfall hvert år kan tilskrives radon. Dersom radonnivået i huset ditt er over 4 pico curies per liter, er det foreslått at du har nivået redusert til mindre enn 2 pico curies per liter.

Lungesykdommer

Radoneksponering er blitt tilskrevet lunge andre enn kreft forhold. Det kan føre til ikke-ondartede luftveissykdommer som lungefibrose, en tilstand der arrvev former i lungene og forårsaker kortpustethet. Disse lungelidelser forekommer oftere hos personer direkte eksponert for uran, som gruvearbeidere. Selv om radon ikke direkte føre til en tilstand som kalles silikose (overeksponering for krystallinsk silika), kan radon svekke immunsystemet på en måte som legger til rette for smitte av andre sykdommer som silikose.

Kreft

Selv om problemene med radon er oftest forbundet med lungene fordi radongass er inhalert, kan risikoen for andre kreftformer øke. En analyse av uran gruvearbeidere funnet økte tilfeller av mage og leverkreft og tilstedeværelsen av leukemi. Disse økningene har ikke vist en konsistent mønster, så det er ennå ikke bevist at radon forårsaket økningen. Som blir sagt, hvis radon forårsaker alle typer kreft, kan det godt spre seg fra det stedet til andre.

Uheldige følger av Radon

Uheldige følger av Radon


Den radioaktivt element radon kan forårsake lungecancer og andre respiratoriske lidelser. I gassform, er det fargeløs og luktfri. Radon dannes når det radioaktive stoffet uran brytes ned. Radon kan skrive inn et hus ved å flytte opp gjennom jord og inn gjennom sprekker i grunnmuren. Det kan også forurense godt vann. Det bør legges vekt på riktig ventilere et hus dersom høye nivåer av radon er til stede for å redusere risikoen for skade fra gassen.

Lung Cancer

Eksponering for radon er den ledende årsak til lungekreft hos dem som ikke røyker. Det er den nest største årsaken til kreft generelt. Ifølge EPA, vil rundt 20.000 mennesker dør av lungekreft forårsaket av radon i USA årlig. Risikoen for å få lungekreft fra radon øker hvis en person røyker. For eksempel, hvis radonnivå er 4 pico Curie per liter (pC / L), handlingsnivået for radon, er risikoen for å få lungekreft 7 av 1000 for en person som aldri har røkt. Hvis imidlertid en person røyker, blir det fare 62 ut av 1,000.

Andre luftveisplager

Langvarig eksponering for radon har vært knyttet til andre luftveisproblemer, inkludert emfysem og lungefibrose. Emfysem er en tilstand av kronisk obstruktiv lungesykdom som forårsaker luftblærer i lungene for å bli betent og mister elastisitet. Emfysem gjør det vanskelig å puste. Lungefibrose gjør også vanskelig å puste på grunn av skade på luftblærer som forårsaker arrdannelse og herding av vev.

Teratogene effekter

Eksponering for høye doser av radon har vært knyttet til teratogene effekter (unormalt av embryoer). Radon i morens blod kan passere for fosteret. Virkningene på barnet variere avhengig av hvilken fase av svangerskapet kvinnen er i. Hvis barnet er fortsatt et embryo og er utsatt for radon, eksponering for alfastråling vil drepe fosteret. Eksponering senere i svangerskapet kan ikke drepe fosteret, men kan hindre utvikling av hjernen, forårsaker mental retardasjon.

Lungefibrose interstitiell lungesykdom

Pulmonal fibrose interstitiell lungesykdom er inkludert i en gruppe av lungesykdommer som påvirker lungevevet. Disse forstyrrelsene kalles interstitiell lungesykdom eller ILD. Hevelse og arrdannelse i luftblærer forekomme og forårsake bindevev å danne i lungene gjør det vanskelig å puste. Arrdannelse er irreversible, men behandlinger kan være i stand til å stoppe utviklingen av sykdommen.

Årsaker

Den nøyaktige årsak til lungefibrose er ukjent, men visse faktorer kan bidra inkludert yrkes eller miljømessig eksponering overfor toksiner eller forurensninger. Disse vil inkludere inhalering asbest, metall, støv og visse kjemikalier, så som klor eller ammoniakk. Strålebehandling kan arr lungevev og forårsake bindevev. Autoimmune sykdommer slik som lupus, skleroderma og reumatoid artritt kan forårsake lungeskade.

Symptomer

Symptomer på lungefibrose lungesykdom inkluderer tungpustethet, tørr hoste, brystsmerter, kortpustethet, blå farge til leppene eller fingernegler og en utvidelse av fingertuppene. Disse symptomene blir gradvis verre med kortpustethet oppstår selv under daglige rutiner som å kle på eller rengjøring av huset.

Diagnose

Flere sykdommer slik som COPD, astma og hjertesvikt kan etterligne symptomer på interstitielle lungesykdommer. Legen må utelukke disse sykdommene for å bekrefte diagnosen. En kiste x-ray vil bidra til å utelukke andre lungesykdommer. En høyoppløselig datastyrt tomografi scan kan avsløre lungevev mer detaljert enn en vanlig CT scan. I en lungefunksjon test blåse deg til et instrument som heter et spirometer. Denne enheten måler strømmen av lungene dine og hvor mye luft lungene dine kan holde. I en bronkoskopi et lite fleksibelt rør føres gjennom halsen din ned i lungene hvor det fjerner en lunge vevsprøve brukes for biopsi og kan bekrefte diagnosen.

Behandling

Behandling vil avhenge av hva som forårsaker lungeskade. Når skaden er forårsaket av miljømessige eller yrkes grunner, holde deg fra å bli utsatt for irriterende stoffer kan være alt som er nødvendig. Kortikosteroid medisiner kan redusere betennelse i lungene, men de har alvorlige bivirkninger. Immun suppressing stoffer som Imuran og Cytoxan kan være foreskrevet alene eller i kombinasjon med kortikosteroider for behandling og kan hjelpe i lungefunksjon. Legen kan anbefale oksygenbehandling. Dette vil ikke stoppe lungeskade, men det kan hjelpe deg å puste lettere.

Livsstilsendringer

Slutte å røyke da dette irriterer lungevevet enda mer. Spør legen din om måter å slutte. Spis et kosthold rikt på frukt og grønnsaker for å gi deg energi. Diskuter med legen din hvor du skal melde deg på et lungerehabiliteringsprogram. Disse programmene fokuserer på hvordan å håndtere kortpustethet med pusteøvelser og hvordan du går om din daglige rutine normalt.

Lungefibrose Symptomer

Lungefibrose er en tilstand som skaper puste komplikasjoner og gjør puste smertefullt over tid. Leger diagnostisere tilstanden ved hjelp av imaging tester som for eksempel røntgen, en høyoppløselig CT scan og en stresstest for å bestemme volumet av luft som strømmer fra lungene. Leger jobber tett med mennesker som lider av lungefibrose å lage den beste livskvalitet mulig.

Identifikasjon

Lungefibrose er en tilstand som forårsaker uforklarlig arrdannelse i lungene. Det er mulig at det er kontinuerlig traumer til den indre foring av lungene som til slutt fører til arrdannelse. Som arrvev utvider lungene blir mindre elastisk og er mindre i stand til å utvide for å tillate puste. Som tiden går lungefibrose vil fortsette å redusere elastisiteten i lungene gjør puste mer og mer vanskelig.

Effekter

Første symptomene for lungefibrose starte mindre, men over tid, blir de mer merkbare. Disse symptomene inkluderer kortpustethet umiddelbart etter fysisk aktivitet, en tørr, men vedvarende hoste og en følelse av utmattelse som varer hele dagen lang. Som disse symptomene forverres andre symptomene begynner å vises som en dramatisk og uforklarlig vekttap og en verkende følelse i leddene.

Potensial

Som symptomene for lungefibrose forhånd, kan de bli ødeleggende. Tapet av appetitt vil vedvare, vekttap vil bli merkbar, vil subtile brystsmerter begynner å skje, kan det være en og annen feber ledsaget av en generell følelse av svakhet over hele kroppen og huden kan begynne å vise en blå tone til den. Som lungefibrose blir mer utbredt, er det en sjanse for at alvorlige infeksjoner kan inngås. Puste tilstand som kalles emfysem og hjerteproblemer kan også utvikle seg.

Forebygging / løsning

Når lungefibrose infiserer lungene, er det ingen behandling for å stoppe progresjon. Behandling vil normalt fokusere på å gjøre personens livskvalitet så full som mulig mens du prøver å redusere smertefulle virkningene av symptomene. Steroider kan brukes til å bremse utviklingen av tilstanden, og i ekstreme tilfeller kan en lungetransplantasjon vurderes hvis legen mener personen ville overleve operasjonen. For å kvalifisere for en lungetransplantasjon, ville den personen må godta endringer i livsstil, som å slutte å røyke, og de må godta å følge den postoperative programmet helt.

Expert Insight

Ifølge Mayo Clinic, en av de behandlingsformer som brukes til å hjelpe folk med lungefibrose leve et bedre liv kalles lungerehabilitering. Programmet dykker dypt inn i konseptet med å forbedre livskvaliteten for noen som lider av lungefibrose ved å tilby en rekke pusteøvelser for å lære personen å puste mer effektivt, ernæringsmessige råd for å holde lungene så sunt som mulig og følelsesmessig rådgivning til bidra til å håndtere de langsiktige følelsesmessige effektene av lungefibrose.

Hvilke typer granitt Emit mest Radon?

Hvilke typer granitt Emit mest Radon?


På grunn av sin estetiske appell, er granitt ofte en favoritt materiale for benkeplater, gulv og veggkledning. Alle typer granitt inneholde ulike mengder uran, et element som produserer radongass. Granitter som slipper ut mest radon er de som inneholder mest uran. Radon kan være kreftfremkallende og er derfor et helseproblem, spesielt i dårlig ventilerte innendørs områder.

Granitt Dannelse og Mineralise

Granitter er bergarter som opprinnelig ble dannet på store dyp i jordskorpen fra smeltet magma, men på grunn av etterfølgende heving og erosjon, granitter er nå en del av overflaten landskapet. Mineraler, inkludert de som inneholder uran, ble segregert i løpet av de avsluttende kjøling faser av granitt-formingsprosessen. Det finnes tusenvis av varianter av granitter av ulike farger og teksturer. I tillegg til felles bruk, bergarter som er lik granitter, men er ikke teknisk granitter ifølge en streng geologisk definisjon er også referert til som granitter. Farge og tekstur av granitter kan være gode indikatorer på deres uran innhold, men på grunn av den store variasjonen av granitter, er denne metoden ikke definitive.

Radon Produksjonen i Granites

Fordi det er radioaktivt, uran stadig går i oppløsning og danner et forfall kjede av forskjellige elementer, inkludert radon. Mengden av radon produsert av en granitic masse er direkte proporsjonal med dets uraninnhold. Fordi radon er fargeløs og luktfri og er produsert i ekstremt små mengder, kan det bli detektert bare av spesiell radiometrisk utstyr. Radon avgir alfapartikler, som kan forårsake lungekreft hvis en tilstrekkelig mengde av radongass inhaleres. US Environmental Protection Agency har publisert retningslinjer for tillatte konsentrasjoner av radon i luften. The Health Physics Society, etter å ha testet flere prøver av kommersiell granitt, konkluderte med at radon produsert av en typisk granitt benkeplate ville være omtrent 30 ganger lavere enn nivået lagt ut i EPA retningslinjer.

Farge og Uranium Content

Granitter kan være svart, grå, rosa eller rød, avhengig av fargene på konstituerende mineraler. En studie publisert i Journal of Radioanalytical og Nuclear Chemistry i 2006 fant at radium innhold av røde og rosa granitter er omtrent tre og en halv ganger høyere enn for svart og grå granitt. (Radium er den umiddelbare forløper for radon i uran råte-serien, og derfor er radon utslipp direkte proporsjonal med radium-innhold.) Det er sannsynlig at stråleskade forårsaket av uran bibringer en lyserød eller rødbrun farge til visse mineraler i granitt.

Tekstur og mineralinnhold

Uttrykket tekstur refererer til størrelsen og formen av krystallene i en bergart. En struktur som omfatter meget store krystaller eller vener kunne være en indikator for høyt uraninnhold. Når en stein er polert, kan venene vises som striper. Dette tekstur er forbundet med høy uran innhold, fordi granitt er dannet ved størkning av magmatisk væske, og de siste bitene av væske i magmakammeret ville ha hatt de høyeste konsentrasjonene av mineraler og ville ha også dannet de største krystaller. Mineraliserte blodårer ville dannes som et resultat av denne resterende væske å trenge inn frakturer i de omkringliggende bergarter.

Hvordan identifisere lungefibrose

Lungefibrose oppstår når vev i lungene blir arrete og tykk. Det antas gjentatt lungeskade kan være en årsak. Lungene blir stiv og utveksling av oksygen og karbondioksyd blir mindre effektiv. Stivheten av lungene hindrer oksygen fra å komme inn i blodet effektivt. Det er foreløpig ingen kur for lungefibrose. Men det finnes måter å behandle symptomer. Les videre for å lære mer.

Bruksanvisning

•  Forstå risikofaktorer. Selv om det ikke er helt forstått hva som forårsaker lungefibrose er det noen risikofaktorer for å utvikle sykdommen. De omfatter yrkesmessig eksponering av inhalert miljøgifter som asbest og ammoniakk. Sigarettrøyking, strålebehandling og visse medisinske tilstander som lupus også øke en persons sjanse for å utvikle lungefibrose.

Spot symptomer. Kortpustethet, brystsmerter, svakhet, vekttap og en kronisk tørr hoste er symptomer. Symptomene er vanlig for andre åndedretts derfor ytterligere tester for å bekrefte en diagnose.

Få en kiste X-ray. Legen din vil utføre en fysisk eksamen og bestille en kiste X-ray. Jevning av lunge vev og redusert lungevolum kan ses på brystet X-ray. Ytterligere testing slik som et CAT scan kan være nødvendig.

gjennomgå en bronkoskopi. En lege setter inn et rør gjennom nesen og dirigerer den inn i lungene. Det er et omfang festet til røret for å la legen til å se hva hun gjør. En liten mengde av lungevev er tatt for en biopsi. Dette kan bidra til å utelukke andre tilstander med lignende symptomer som lungekreft.

Ha en lungefunksjonstest. En rekke tester blir utført for å måle lungevolum. Du vil bli bedt om å puste inn og ut med varierende hastigheter og med varierende styrke. Mengden av luft som pustes ut og inhalert vil bli målt. Personer med lungefibrose har redusert lungekapasitet.

Mål oksygennivået i blodet. Legen din vil trolig bestille en arteriell blodgass som innebærer å ta en blodprøve fra en arterie. Dette vil informere din lege hvor godt oksygen er i stand til å komme inn i blodet. Det måler også mengden av karbondioksid i blodet.

Symptomer på Radon forgiftning

Symptomer på Radon forgiftning


Mens radon er en naturlig forekommende gass i jordas atmosfære, har studier vist at radon inhalasjon er en ledende årsak til lungekreft. Radon kan akkumuleres i bygninger for en rekke årsaker, og samtidig enkle tester kan gjøres for å oppdage nivået av radon i boliger og bygninger, være klar over symptomene på radon forgiftning er avgjørende for å beskytte deg selv og din familie.

Identifiying Radon forgiftning

Radon forgiftning oppstår når områder uten tilstrekkelig ventilasjon bygge opp store mengder radongass. Dette kan skje i underjordiske gruver, kjellere og i boliger eller bygninger. Radon, som alle andre radioaktive elementer eller gasser, avtar over en tidsperiode, som avgir små radioaktive partikler. Når disse partikler er inhalert, kan de skade DNA i cellene i lungene, noe som resulterer i lungekreft.

Symptomene på radon forgiftning ligne lungekreft: en vedvarende hoste som ikke får bedre, hoste opp blod, pustevansker, brystsmerter, gispende pust, heshet og tilbakevendende anfall av luftveisinfeksjoner som lungebetennelse eller bronkitt. I mange tilfeller, kan overdreven eksponering for radon utvikle seg til lungekreft. Derfor er det ekstremt viktig at du søker medisinsk hjelp så snart som mulig hvis du begynner å oppleve disse advarsel symptomer.

Radon Kjennetegn

Radon er en radioaktiv gass som dannes fra den naturlige nedbrytning av radium tilstede i jordskorpen. Radon er fargeløs, luktfri og smakløst. Det hører til gruppen av edelgasser, inkludert helium, neon, argon og xenon, som alle er karakterisert ved deres lave nivå av kjemisk reaktivitet.

Betydningen av Radon forgiftning

Selv om forskerne var klar over at radoneksponering forårsaket lungekreft, de høye nivåene av radon som kan akkumuleres i boliger og bygninger ble ikke oppdaget før 1984, da kjelleren i et hjem i Pennsylvania ble funnet å ha radonnivåer så ekstreme at eieren av Huset ble innstillingen av stråle alarmer ved atomkraftverket der han jobbet.

Siden den gang har forskere anslått at minst 21.000 lungekreftdødsfall årlig i USA er på grunn av radon. Det er andre kun til røyking som en ledende årsak til lungekreft.

Forebygge Radon forgiftning

Ethvert hjem, gamle eller nye, kan ha et problem med radongass buildup. Det er flere ting som ekspertene mener kan føre til overdreven radon opphopning; disse inkluderer radongass frigjøres fra jordsmonnet under og rundt bygninger og bakken eller brønnvann - overflatevann inneholder ikke nok radon å være betydelig.

Huseiere (så vel som eiere av bedrifter, kirker og skoler) rådes til å bruke billig radon testsett for å bestemme mengden av radon er til stede i bygningen. I tillegg installere en jord-sug radon-reduksjonssystem og forsegling grunnlaget sprekker, sprekker i vegger og gulv og hullene rundt service rør kan i stor grad redusere radonnivåene.

History of Radon

Radon ble oppdaget i 1900 av den tyske fysikeren Fredrich Ernst Dorn, da han oppdaget at det radioaktive element radium utgivelser radongass som det henfaller. Radon ble senere vellykket isolert og fast bestemt på å være den tyngste kjente gass i 1910 av Sir William Ramsay og Robert Whytlaw-Gray.

Radon ble ikke ansett å ha en skadelig effekt på menneskers helse før sent på 1950-tallet, da uran gruvearbeidere i gruver med høye konsentrasjoner av radon begynte å vise uvanlig høy forekomst av lungekreft.

Hvordan gifte Fra Radon Eksponering

Hvordan gifte Fra Radon Eksponering


Ditt hjem er din kokong i løpet av vinteren, men det kan skade din families helse når ventilasjonen og friske luftstrømmer er stengt av, og innendørs luftforurensning bygger opp. The Environmental Protection Agency sier innendørs luftforurensning er faktisk verre enn utendørs forurensning. Radon gass rømmer fra råtnende steiner og jord, og kan lekke inn i boliger gjennom små sprekker i kjelleretasjen. Ifølge Verdens helseorganisasjon er radon eksponering den nest viktigste årsaken til lungekreft i de fleste land. Fagfolk kan inspisere boliger for radon og foreta reparasjoner, men menneskekroppen må også detoksifiseres.

Bruksanvisning

•  Ta minst tre teskjeer pulverisert organisk tare daglig. Tare gir en naturlig kilde til jod. Stuffing kroppen med tare beskytter skjoldbruskkjertelen fra absorbere miljøgifter. Jod reduserer risikoen for skjoldbruskskader fra radoneksponering.

Ta en detox bad hver kveld. Dette vil trekke giftstoffer ut av kroppen gjennom huden. Fyll et badekar med det varmeste vannet du kan stå. Legg ett pund av Epsom salt og ett pund av natron til vannet. Hold deg i badekaret i 20 til 30 minutter. Avslutt med en kald dusj skylling for omtrent et minutt.

Adopter en makrobiotisk diett, som omfatter brun ris, miso suppe, sjø grønnsaker, gresskar og havsalt. Unngå sukker og søtsaker.

Ta spirulina på daglig basis. Med bare fem gram spirulina om dagen i 45 dager, Institute of Radiation Medicine i Minsk, Russland, viste at spirulina forbedrer immunforsvar og T-celletall, regenererer benmargen og spinalvæsker, forbedrer blod og reduserer stråling. Den samme studien viste at spirulina redusert urin radioaktivitet hos barn med 50 prosent på bare 20 dager. Spirulina er en naturlig kilde for jern, som bidrar til å redusere anemi hos radonutsatte individer.

Spis andre hav grønnsaker daglig. Velg wakame, arame, hijiki, nori, dulse og kombu. Kjøpe disse på en asiatisk mat markedet eller helsekost butikk. Klipp dem med en saks i din daglige salat, eller kjøpe dem pulverisert og legge dem til supper og smoothies.

Konsumere andre "supermat" gress. Chlorella er 60 prosent protein etter vekt. Den høye klorofyllinnholdet detoxifies leveren, tarmen og blodet, pluss det beskytter mot stråling og øker immunforsvaret. Hvete og bygg gress har lignende avgiftende egenskaper. Legg disse til daglige grønne smoothies for sine beste fordeler.

Hva er lungefibrose?

Hva er lungefibrose?


Lungefibrose er den siste fasen av en lungesykdom som skaper arrdannelse i lungene. Mange lidelser forårsake lungefibrose, som skader de små luftblærer som linje lungene, alveolene, den viktigste faktoren i sykdommen. Arrdannelse, eller fibrose, av lungene gjør det vanskelig å puste, og kan føre til døden i alvorlige tilfeller. Det finnes ingen kur for lungefibrose; en lungetransplantasjon er en persons eneste alternativet.

Funksjon

Når du inhalerer, ørsmå partikler havner i lungene. Disse er vanligvis utvist, men noen fortsatt somle i lungene. Langtidseksponering til stoffer som asbest og silikastøv, kjemiske damper og støv kan føre til skade på lungene. Lungene kompenserer ved å produsere immunsystem-organismer, men partiklene er for motstandsdyktig og resultere i arrdannelse. Over tid mister sin elastisitet i lungene og evnen til å overføre oksygen til blodet.

Effekter

Noen av symptomene på lungefibrose inkluderer en markert kortpustethet, noe som gjør fysisk aktivitet vanskelig. Hoste, tretthet, vekttap, tap av matlyst, smertefulle muskler og ledd og brystsmerter er alle tegn på denne sykdommen. Mange tilskriver noen av disse symptomene til å være ute av form fysisk og sykdommen går udiagnostisert. Symptomene vil bli verre ettersom tiden går, med hastigheten av sykdommen fremdrift som varierer fra person til person.

Identifikasjon

Det kan ofte være vanskelig for leger å diagnostisere lungefibrose. Det etterligner andre lunge plager og mange ganger årsaken registreres ikke. Fysiske eksamener og røntgen kan ikke være nok til å identifisere den, som fører til slike tester som CT, MRI og biopsier der deler av lungevevet er fjernet for å bli sett på nært hold. Å vite din historie med tidligere eksponering for stoffer som felles ut lungefibrose som asbest kan gi legen lagt ledetråder.

Betraktninger

Lungefibrose har mange komplikasjoner, alle av dem ganske alvorlig. Det vil redusere mengden av oksygen du kan ta i, fører til lavt oksygennivå i blodet, slik at du kortpustet og trøtt. Økt blodtrykk i lungene kan slå dødelig i tillegg til høyresidig hjertesvikt, begge forårsaket av arrvev i lungene fra fibrose. Respirasjonssvikt er ofte den siste fasen av tilstanden, med blod oksygen nivå precariously lav og karbondioksid bygge opp i blodet; dette vanligvis er dødelig.

Forebygging / løsning

Arrdannelse i lungene kan ikke reverseres av medisinsk vitenskap og ingenting kan stoppe arrdannelse involvert med lungefibrose fra å fortsette. Steroider kan gis, men de har alvorlige bivirkninger hos folk flest. Forsøket vil bli gjort for å forbedre kvaliteten på pasientens liv, med oksygen terapi hjelpe personen til å puste lettere. Lungerehabilitering kan hjelpe personen til å puste lettere. Yngre pasienter kan være kvalifisert for lungetransplantasjoner.

Basement Flooding & radon

Den radioaktive gassen radon er luktfri og usynlig. Det finnes naturlig i luften rundt oss, men i små lukkede rom som boliger kan det bygge seg opp til farlige nivåer og er knyttet til lungekreft. Radon siver opp gjennom jord, og det er mer sannsynlig å være til stede i kjelleren eller lavere nivåer av et hjem.

Betydning

Kjellere er mer utsatt for nærvær av radon på grunn av deres nærhet til jord. Radon kan få tilgang til kjelleren på mange måter, blant annet gjennom utette sump pumper, rør og vannbrønner. En av de vanligste måtene for radon å gå inn i hjemmet er gjennom grunnlaget sprekker, noe som også fører til kjelleren flom. Når kjellere flom, er det et tegn på at kjelleren er også utsatt for radon, fordi det ikke er skikkelig forseglet fra utsiden.

Effekter

Ifølge Environmental Protection Agency, er eksponering for radon den nest største årsaken til dødelig lungekreft i USA, hvorav den første er røyking. Eksponering for selv små nivåer av radon over flere tiår kan forårsake lungekreft.

Nivåer

Radonverdier er målt i picocuries per liter, eller PCI / L. I friluft, disse nivåene er omtrent 0,02 pCi / L til 0,75 pCi / L. EPA anbefaler umiddelbar handling dersom nivåene innenfor et hjem er høyere enn 4 pCi / L, men foreslår avbøtende tiltak, selv om nivået er lavere, for eksempel 2 PCI / L.

Identifikasjon

Fordi radon er usynlig og ikke har noen lukt, er det umulig å se sin tilstedeværelse i et hjem. Soil testing kan vise et hus hvis det er høye konsentrasjoner av radon i jordsmonnet, og profesjonelle eller hjemme testing kits er tilgjengelig. Disse består vanligvis av å forlate en testing kit i et område av hjemmet i flere uker eller måneder, etter som resultatene kan leses. EPA sier at de nordligste statene har de høyeste konsentrasjonene av radon, mens de sørøstlige statene har de laveste konsentrasjonene. Men høye nivåer påvist i Sørøst på anledningen.

Forebygging

Radon tiltak kan være komplisert, avhengig av den enkelte situasjon. Profesjonelle radon testing selskaper kan gi en nøyaktig vurdering av et hjem er radon situasjon og kilden til radon. I tilfelle av kjelleren flom, hva som forårsaker vann for å komme inn i kjelleren er trolig årsaken til radon siver inn i kjelleren. Dette kan omfatte grunnlaget sprekker, vann brønnproblemer eller sump pumpeproblemer. Ved å tette eventuelle sprekker og reparere disse problemene, kan radonmengder reduseres til tryggere nivåer.

Død grunn Radon

Død grunn Radon


Ifølge US Environmental Protection Agency, presenterer radon en høy risiko for å utvikle lungekreft. Ca 21.000 dødsfall av lungekreft knyttet til innånding av radongass oppstår hvert år. The University of Nevada klassifiserer radongass som en gruppe A kreftfremkallende, noe som betyr en høy risiko med noen langvarig kontakt.

Radon

Radongass er til stede gjennom hele atmosfæren. Ved lave nivåer, er radon ikke farlig for mennesker.

Radon er produsert når uran er til stede i jord bryter ned og frigjøres som en gass som stiger opp fra bakken. Radon er også til stede i vann som vanligvis er blitt pumpet fra undergrunnen, hvor den kommer i kontakt med uran-rik jord.

Radon er også til stede i bolig materialer som granitt, skifer og fosfater.

Forurensning

The National Cancer Institute forklarer at radongass kan bli fanget i bygninger som hus og skoler, og er spesielt utbredt fra kjelleren til tredje etasje. Radongass kan komme inn gjennom sprekker og hull i grunnmuren. Når radon kommer inn et hus, kan det bli sittende fast i tett lukket eller godt isolerte rom, som fører til beboernes bor i rom med høye nivåer av radon.

Målinger

Den amerikanske Surgeon General og EPA anbefaler testing boliger og lave bygninger som skoler for radon å avgjøre om behandling er nødvendig for å opprettholde helsen til beboerne. EPA sier radon måles i pico Curie per liter (pCi / l) med en måling på 4 eller over å være en farlig høy avlesning.

Kreft

Ifølge EPA, er lungekreft forårsaket av høye nivåer av radon, som gass danner partikler som beboere av berørte bygninger puste. Disse radon partikler er inhalert i lungene, der de fester seg til slimhinnen og avgir små utbrudd av energi, skade lungene fôr og som fører til lungekreft over livsløpet.

Svelging av radon partikler i vann er en vanlig årsak til magekreft.

Forskning

The National Cancer Institute sier koblingen mellom radon og lungekreft ble oppdaget da forskere begynte å forske på årsakene til dødsfall i underjordiske uran gruvearbeidere og la merke til den høye andelen som døde av lungekreft.

Vanlige bruksområder for Radon

Vanlige bruksområder for Radon


Radon er en av en gruppe av elementer som er kjent som edel eller inerte gasser. Dette betyr at radon, som andre edelgasser slik som helium eller neon, reagerer ikke lett med andre elementer. Radongass er radioaktivt, og EPA advarer om at radoneksponering er en vanlig årsak til lungekreft. Likevel har søknader om radon blitt funnet i medisin og geologi.

Strålebehandling for kreft

Radon frø terapi er en rekke strålingsterapi anvendes for å behandle kreft. En liten mengde stråling er innkapslet i en gull "seed", som deretter implanteres i tumoren. Seed terapi er beregnet til å levere stråling direkte til tumoren uten å skade friskt vev.

Alternativ medisin

Noen mener at radoneksponering hjelper behandle autoimmune tilstander som leddgikt. I det medisinske tidsskriftet Dose-Response, Barbra Erickson skriver at noen leddgikt besøker såkalte "helse miner" i Montana, der de er utsatt for radon. Denne praksisen er ansett som alternativ medisin, og er ikke godkjent av den ordinære medisinske fellesskapet. EPA advarer om at all eksponering for radon gass medfører en risiko for lungekreft.

Jordskjelv Tippe

Økte nivåer av radon i grunnvann kan være et tegn på en forestående jordskjelv. Fordi radon er en inert gass, det ikke lett å kombinere med andre elementer i jordsmonnet. Av denne grunn, radon separerer lett fra jord og stammen i en feil forut for et jordskjelv kan føre til radon som skal slippes ut i grunnvannet. Men Reuters melder at radonnivåene er upålitelig som et jordskjelv prediksjon verktøyet.

Radon Poison Symptomer

Radon Poison Symptomer


Radon er et biprodukt av uran bryte ned i jorden. Det er en radioaktiv gass som finnes i jord, vann og bergarter. Radon forgiftning er andre kun til røyking i forårsaker lungekreft, ifølge Environmental Protection Agency. Årvåkenhet er viktig å anerkjenne radon innvirkning på helsen.

The Nature av problemet

Radon er en fargeløs, luktfri, smakløs gass som siver opp fra jorden til å bli fanget i boliger og andre bygninger og konstruksjoner. Når innbyggere puste gassen, radon skader celler i lungene. Dessverre kan lungekreft være et resultat av alvorlig radon eksponering. Forebygging er det mest effektive middel for å kontrollere helserisikoen ved radoneksponering.

Symptomer

Dessverre er det svært få symptomer på radon forgiftning før en begynner å vise symptomer på lungekreft. Årvåkenhet for symptomer på lungekreft er også viktig, som behandling for lungekreft bør begynne så tidlig som mulig. Slike symptomer inkluderer en hoste som blir verre eller ikke går bort, hoste opp blod (hemoptyse), brystsmerter (kjedelig og vedvarende), kronisk pustebesvær og gjentatte luftveisinfeksjoner som lungebetennelse eller bronkitt.

Redusere risikoen

Forebygging er ikke bare viktig i å redusere risikoen for radon forgiftning, det er egentlig det eneste forsvaret mot helseeffekter som har få symptomer. De fleste forebygging dreier helt rundt ivaretakelse hjemme mot radon buildup.

Har hjemme testet. Din lokale helsestasjon eller statlig radon kontor (se Resources) kan hjelpe deg å finne en test kit og / eller profesjonell til å hjelpe deg. The Environmental Protection Agency anbefaler å ta radonreduserende tiltak hvis hjemmetester på fire picocuries (PCI) per liter eller høyere. Lungekreft risikoen er høyere enn gjennomsnittet selv mellom 1 og 4 pCi / L, så EPA antyder at du vurderer handling selv på disse nivåene.

Hvis du bygger et nytt hjem, bør du vurdere å spørre byggmester å inkludere radonreduserende funksjoner som grus under foundation, lufte rør og damp herdingen.

Forsegle alle sprekker og åpninger i fundamentet. Sørg for å ha hjemme testet hvis du konverterer en kjeller til boareal - risikoen for radon eksponering øker jo nærmere du er til bakken.

Bruken av Radon 222

Bruken av Radon 222


Rado -222 er den vitenskapelige betegnelsen for radongass. The University of Minnesota forklarer at gassen frigjøres fra radioaktiv nedbrytning av radium-226. Ifølge Environmental Protection Agency, siver radon gass gjennom jord og stein inn i atmosfæren og løser opp ved kontakt med vann. Spas bygget over naturlige vannkilder kan inneholde inneholde radon-222, og i mange land disse gassy spas anses sunn for kroppen.

Bone og Joint Disease

The National Center for Biotechnology Information (NCBI) publiserte en artikkel fra det internasjonale tidsskriftet "Dose-Response", forklarer den nåværende status for radon terapi. The Bad Gastein spa i Østerrike godtar besøkende som søker å lindre symptomene på revmatisk sykdom, kronisk leddgikt, sklerodermi, fibromyalgi og deformerende infeksjoner i ledd ved å bade i vann rikt på radon-222. Resultater fra en tysk studie sitert av NCBI artikkel publisert i "Radon in der Kurortmedizine" forklarer at radon-beriket vann har smertelindring og anti-inflammatorisk fordeler. Videre sier det legemet i en tilstand av likevekt, med hell å motvirke autoimmune sykdommer som reumatoid artritt og psoriasis.

Luftveissykdommer

Besøkende til spa Bad Gastein og ulike spa i Polen består også av lider av luftveissykdom. De mener at å inhalere luft beriket med radon-222 kan forbedre symptomer på kronisk bronkitt, astma, bihulebetennelse og høysnue. Dette kan virke usannsynlig for amerikanerne, fordi Environmental Protection Agency spesifikt advarer om at innånding av radongass er spesielt knyttet til oppkjøpet av lungekreft. NCBI siterer resultatene av en studie publisert i tidsskriftet "Betyr-Response" der radon terapi kurert både atopisk og bronkial astma ved å stabilisere immunforsvaret.

Endokrine lidelser

Østerrikes Bad Gastein spa er også ettertraktet av lider av menopausale symptomer og lidelser i det endokrine systemet. NCBI artikkel forklarer at School of Medicine i Wroclaw, er Polen aktivt å gjennomføre studier på effekten av radon terapi på utskillelsen av hormoner. Radon-beriket vann har vist seg å øke østrogennivået hos postmenopausale kvinner og testosteronnivå hos menn.

Cardiovascular Disease

Spas i Polen se også badegjester som søker radon mineralvann å suge bort perifer vaskulær sykdom, arteriosklerose i underekstremitetene og hypertensjon. NCBI ikke sitere noen publiserte forskningsartikler om effektene av radongass eller radon-222-beriket luft ved kardiovaskulær sykdom for å støtte den kurative teori.

Hvor er Radon finnes i verden?

Radongass er den radioaktive produkt som dannes når radium henfall. Det er luktfri og fargeløs, men det har blitt funnet å være den nest største årsaken til lunge-kreft. Radon er en ekstremt tung gass og derfor samler veldig lett i strukturer som boliger.

Generelle Steder

Radon, til en viss grad, kan finnes hvor som helst. Det er mer vanlig i granitt-basert jord, men spor av gass kan bli funnet i nesten alle steder.

Spesifikke Hot Spots

Områder der petroleums er funnet og raffinert har vist seg å være langt mer sannsynlig å produsere radon. Også mange varme kilder også spyr radon, slik som Radium Springs i New Mexico eller Bad Kreuznach i Tyskland.

Farene

De fleste nye boliger er bygget for å være energieffektive. Dette betyr at de la svært lite luft inn eller ut. Selv om dette er bra for varme- og kjøleformål, kan det føre til radongasser å være fanget i hjemmet. Siden det er en tung gass, er radon mest sannsynlig å finne i de lavere nivåene av et hjem, for eksempel kjellere.

Testing

Mens radongass er luktfri, fargeløs og smakløs, er det veldig enkel test for å oppdage sin tilstedeværelse. Test kits kan kjøpes på lokale jernvareforretninger og vil inkludere en enhet til å henge i laveste rom i hjemmet. Etter angitt tidsperiode, kan hus sende enheten til et laboratorium for testing.

Folk mest utsatt

Mens radongass er farlig for alle personer, har det blitt funnet barn er på et høyere risiko enn voksne. Dette er antatt å være på grunn av deres høyere respirasjonsfrekvens. Dessuten er mange gruvearbeidere også eksponert for høyere nivåer av gassen, som kan samles i gruvesjakter.

Hvordan finne en sertifisert Radon Expert

Hvordan finne en sertifisert Radon Expert


Radon er virkelig en silent killer. Selv om du ikke kan se, lukte eller smake det, er radon finnes i mange hjem over hele USA og er ansvarlig for 21.000 lungekreft dødsfall hvert år, ifølge en 2003 EPA studie. De kritiske trinn i å begrense død og andre helsemessige problemer inkluderer å måle mengden av radon i hjemmet og om høye nivåer av radon finnes, ansette en sertifisert mitigator å redusere radonnivåene. To sertifiserte entreprenører er nødvendig - en for å måle radon og en for å senke nivåene i hjemmet - men fremgangsmåten for å finne begge sertifiserte radoneksperter i ditt område er de samme og begynne med å kontakte din tilstand radon kontoret.

Bruksanvisning

Velg den type sertifisert leverandør du trenger. En standard måle leverandøren har minst trening og må sende testresultatene til et laboratorium, mens en analytisk måling leverer vanligvis presenterer testresultater umiddelbart og karakteriserer trender i radonkonsentrasjonen i ditt hjem. Velg en måling leverandøren hvis du trenger noen til å fortelle deg om du har radon i ditt hjem. Velg en analytisk måling leverandør hvis du tror eller vet radon er til stede i hjemmet ditt, og ønsker en bedre, på stedet sammenbrudd av situasjonen.

Velg et klimatiltak leverandør ved testing i hjemmet viser høye nivåer av radon.

Kontakt statlige radon kontor eller gå til National Environmental Health Association og National Radon Safety Board nettsteder å velge din tilstand og finne lister over EPA-sertifiserte måling og avbøtende leverandører i ditt område (se Ressurser).

Be eiendomsmeglere eller profesjonelle entreprenører du stoler på, anbefalte radon måleleverandører eller radonreduserende leverandører de jobber med på en jevnlig basis.

kontakte flere radoneksperter og få anslag, be om referanser og kontakt referanser å sikre at de var fornøyd med leverandørens arbeid. Pass på at radon ekspert inspiserer hjem før til å gi et estimat, kan forklare det arbeidet han vil fullføre, og hvis han er et klimatiltak ekspert, vet nøyaktig hvordan radon reduksjon system vil fungere.

Tips og advarsler

  • Sammenligne entreprenørenes estimater og tenke på hva du får for pengene dine. For eksempel kan en rimeligere system koste mer å kjøre, mens den dyreste systemet best kan fjerne radon fra hjemmet ditt.
  • Huseiere kan kjøpe en selv-administrert test kit, men en sertifisert måling leverandøren er den mest presise og raskeste måten å teste for radon i hjemmet.
  • Ikke prøv å fikse en radon problem uten å kontakte statens radon kontor for å få hjelp.

Hvilke Granitter Har høye radon Utslipp?

Hvilke Granitter Har høye radon Utslipp?


De høyeste radonutslipp fra granitt finnes i rødt, brunt og jordfarger. Svart avgir generelt lavest. Innenfor området av farger, andre faktorer bestemme mengden av radon unnslipper til den omgivende luft. "Granitt er et naturprodukt, ingen måte å vite hvilke prøve eller skive vil ha mer uran, og dermed mer radon utslipp enn den andre." (Http://solidsurfacealliance.org/blog/2008/06/06/safe-granites/)

Kilde til radon

Radon er produsert av den naturlige prosess med uran råtnende, for derved å frigjøre luktfri, farge og smak gass inn i omgivende luft. Det er tilstede i hele verden.

Forskere er ikke i stand til å fastslå mengden av radon som sendes ut fra en hvilken som helst bestemt type av granitt, som måle varierer fra plate til plate.

Hvordan radon måles

Radon er målt i picocuries per liter luft (pci / l). EPA (Environmental Protection Agency) anbefaler folk ta affære for å lufte et område når nivået når 4 pci / l. De advarer også at så lite som to pci / l kan være en helserisiko. Organisasjonen "Bygg Clean" (http://buildclean.org/?id=249) siterer The New York Times som sier, "4 picocuries er omtrent den samme risikoen for kreft som å røyke en pakke sigaretter per dag."

Huseiere kan måle radon med billig utstyr som starter under $ 20.00 per april 2010. Hvis resultatene er to pci / l eller mer, er profesjonell testing et anbefalt alternativ.

Farene ved radon

Som radongass forsvinner, det overlater partikler i luften. Dette blir inhalert og avsettes i lungene, der, over tid, kan den utgjøre en økende risiko for lungekreft.

Ifølge The Marble Institute of America ", slike påstander er latterlig fordi selv om granitt er kjent for å inneholde uran og andre radioaktive materialer som thorium og kalium, beløpene i benkeplater er ikke nok til å utgjøre en helserisiko."

Publikums interesse for radon og granitt har kommet i forgrunnen på grunn av den økte populariteten til granitt og liknende naturlige materialer i hjem dekorasjon.

Mitigatiion av radongass

Hvis nivået av radon i en bolig er for høy, er innstrammingen ganske enkel. Luftsirkulasjon via vifter og åpne vinduer er umiddelbar, kortsiktig løsning. Langsiktig er også lett å oppnå, men vil sannsynligvis være mer kostbart. Fordi radon stiger, er det best å fokusere sterkest ventilasjon på det laveste punktet i huset. Den når sjelden farlige nivåer over tredje etasje.

Energieffektiv bolig har komplisert radon problem. Tetting et hus for å spare energi også sel i gassen, krever mer sofistikert lufting. På dette punktet er det lurt å konsultere ingeniør råd enten personlig eller print.

Oppsummering

Personen som ønsker å bruke granitt blir nødt til å veie viktigheten av mote gjennom helse. Begge er kompatible med måte. Hvis det skal brukes utendørs, er effekten neglisjerbar.

Virkningene av Radon i Humans

Virkningene av Radon i Humans


Radon er en radioaktiv gass som er produsert av den naturlige nedbrytning av uran i jord, stein og vann. Radon er en bevist kreftfremkallende og er en av de viktigste årsakene til lungekreft i USA. Radongass finnes overalt, men de helsemessige effekter på mennesker bare skje på visse nivåer av eksponering.

Fysisk Påvisning av radongass

Radongass ikke har en merkbar effekt på menneskelige sanser, som er en av grunnene til det er så farlig. Du kan ikke lukte eller se radon, og derfor har du ingen måte å fysisk oppdage sin tilstedeværelse. Faktisk er radongass allestedsnærværende, og du puster det inn hele tiden. Men selv når det er på farlige nivåer som kan ha en helseeffekter på mennesker, vil det ikke være noen umiddelbar effekt på sansene eller puste. I likhet med røyking, er det den langsiktige eksponering for radon som forårsaker helseproblemer.

Radon og lungekreft

Radon er en form for ioniserende stråling, og når den er pustet inn på høye nivåer enn visse tidsperioder, kan det føre til lungekreft. Ifølge Mayo Clinic, eksponering for radon gass er en av de viktigste risikofaktorer for lungekreft, og US Environmental Protection Agency (EPA) bekrefter at radon er den ledende årsaken til lungekreft hos ikke-røykere.

Nivåer av Radon

Radongass forekommer naturlig overalt, og ved lave nivåer den ikke har noen helsemessige virkninger på mennesker. Men når det siver opp gjennom bakken og blir inneholdt i en struktur som et hjem kjeller, kan det nå nivåer som med vanlig eksponering setter deg i fare for å utvikle lungekreft. EPA fastslår at helserisiko for mennesker forekommer når radonnivå måles på 4 pCi / l (pico Curie per liter) eller mer. Ideelt sett, anbefaler de at radonnivåer i boliger holdes på mindre enn 2 PCI / L for å unngå helserisikoen ved eksponering for radon.

Radon og Astma

Radon og Astma


Astma kan eller ikke kan være forbundet med radoneksponering. Lungekreft er den største risikoen knyttet til radoneksponering. Langvarig eksponering for radon kan forårsake lungekreft og død. Til og med lave nivåer av radon er farlige over tid. Ifølge Radon.com, "det er ingen umiddelbare symptomer" av radoneksponering, noe som gjør det viktig å teste hjem og arbeidsplasser for radon.

Astma

Astma er en kronisk tilstand som skyldes en innsnevring av luftveiene i lungene. Symptomer på astma, som kan være forskjellig fra person til person, kan generelt omfatte kortpustethet, brystsmerter, hyppig hoste og tungpustethet. Symptomer på astma kan bli verre når en person har en kald. Astmasymptomer kan utløses av miljøfaktorer og allergener. Astma utløser, som astmasymptomer, kan variere mellom individer. Pollen, støv, dyrehår, kald luft, luftforurensning og matallergier kan utløse astmasymptomer.

Radon

Radon er en usynlig, luktfri, smakløs og radioaktiv gass. Radon er kreftfremkallende og langsiktig eksponering for det kan føre til kreft. Radon er produsert naturlig ved nedbrytning av uran i vulkanske bergarter, jord og vann. Mennesker kan svelg radon dersom det er til stede i godt vann, grunnvann, jord eller bygningsmaterialer av hjemmene sine.

Link

Uten siterer en spesifikk studie, hevder Radon1.com at radon "har vært knyttet til astma." Å redusere mengden av radon i hjemmet, hvis det er noen, vil redusere risikoen for astma, forskjellige kreftformer, og "andre sykdommer," ifølge Radon1.com. Små barn og eldre kan være mest utsatt for radon relatert sykdom.

Betraktninger

Ifølge United States Environmental Protection Agency (EPA), "lungekreft er den eneste kjente effekt på human helse" forårsaket av radoneksponering. Ifølge North Carolina Radon Program, "det er ingen bevis" for at radoneksponering forårsaker astma eller andre luftveissykdom. Andre statlige nivå radon utdanningsprogram underbygge denne påstanden. NCRadon.org hevder også at det ikke er bevis for at barn har større risiko for å utvikle lungekreft som følge av radoneksponering enn voksne.

Advarsel

Mens sammenhengen mellom astma og radon kan være usikker, er sammenhengen mellom radon og lungekreft ikke. Ifølge US EPA, "radon er den fremste årsaken til lungekreft blant ikke-røykere." US EPA sier også at radoneksponering er den nest største årsaken til lungekreft helt, ansvaret for om lag 21.000 lungekreft dødsfall per år.

Testing

US EPA, American Lung Association, American Medical Association og National Safety Council anbefaler at boliger bli testet for radon, ifølge Radon.com. Folk kan teste sine hjem for radon seg selv ved hjelp av kommersielt tilgjengelige testutstyr og skjermer. Noen profesjonelle hjem inspektører tilbyr også en radon testing service, selv om det kan være mer kostbart.

Regn Påvirkning av radon

Regn Påvirkning av radon


Radon er en fargeløs, luktfri, usynlig gass. Det er en radioaktiv gass som følge av nedbrytning av uran og radium i jorda rundt grunnlaget for en bygning eller hjemme kjelleren skive. Radon kommer fra stein, jord og godt vann som inneholder uran og radium.

Regn Effekter på Radon

Etter en kraftig regn, vil innendørs radon stige når gasstrømmen avledes mot den umettede jord i nærheten av strukturen.

Radon Skrive en privat

Hvis din hjemme har en sump pumpe, må gropen tettes med godkjente lokk som gjør at pumpe vedlikehold og inspeksjon. Det er nødvendig å tette fordi avløpsrør kan direkte radon sammen med vann inn i sumpen gropen. Sumps er en stor radon inngangspunkt. Sprekker i kjellergulv kan også være forseglet.

Cancer Risk

Radon er en kreft forårsaker radioaktiv gass. Når du puster radon, øker det sjansen for å få lungekreft. Den amerikanske Surgeon General har advart om at radon er den nest største årsaken til lungekreft i USA i dag.

Forebygging / løsning

Den vanligste mitigation teknikk er en sub skive trykkavlastning eller SSD. Jordsmonnet i nærheten av hjemmet er trykkløst å trekke radon borte fra hjemmet før den kan gå inn.

Testing

Testing for radon er enkel og billig. Environmental Protection Agency har satt et nivå på 4 pCi / L for innendørs radonnivåer. Hvis din hjemme nivåene er større enn dette, bør du søke profesjonell hjelp.