Digidexo.com

Hvilke matvarer inneholder lutein

Hvilke matvarer inneholder lite eller ingen karbohydrater?

Hvilke matvarer inneholder lite eller ingen karbohydrater?


Noen mennesker går på lav karbohydrat dietter for å gå ned i vekt. Så lenge du sørge for ikke å konsumere for mye mettet fett og kolesterol, og spise en tilstrekkelig mengde frukt og grønnsaker, kan low-carb dietter være sunn. Men de fleste medisinske fagfolk tyder på at folk ikke kutte ut karbohydrater helt, da dette kan føre til ketose, ufullstendig nedbrytning av fett. Ketose bivirkninger er kvalme og svimmelhet.

Grønnsaker

Nesten alle grønnsaker er forholdsvis lite karbohydrater. Grønne grønnsaker som grønnkål, romanosalat og brokkoli er vanligvis lavest i karbohydrater og gir også en god del av ernæring.

Meieri og egg

De fleste meieriprodukter inneholder mye laktose (melkesukker) og er uegnet for lav-karbohydrat dietter. Men de fleste oster inneholder svært lite laktose. Vær forsiktig ikke for å spise for mye ost som det er vanligvis høy i mettet fett og kolesterol.

Kjøtt og fisk

De fleste dyrekjøtt har ingen karbohydrater og er rik på protein. Ifølge United States Department of Agriculture (USDA), velger stort sett magre proteinkilder. Fatty kjøttprodukter kan heve kolesterol og bør unngås.

Vegetariske Proteiner

De fleste belgfrukter inneholder mellom 10 og 15 gram karbohydrater per porsjon. Dette inkluderer tofu, bønner, linser og nøtter. Disse matvarer inneholder vanligvis minst et par gram fiber, et næringsstoff som er nødvendig for fordøyelsen.

Hvilke matvarer inneholder høye nivåer av jod?

Jod er et grunnstoff som finnes naturlig i jorden, men er ikke produsert av menneskekroppen. Av denne grunn blir nødvendig jod inntak fra matvarer for å etterfylle kroppens tilførsel og spormengde av det element som var i legemet ved fødselen. Det er noen få utvalgte matvarer som inneholder ekstremt høye nivåer av jod og andre som inneholder mindre, men fortsatt gunstig, nivåer.

Identifikasjon

Det er mye jod i jordens hav og mat produsert i eller i nærheten av disse vannforekomster vil ha høyere nivåer av jod. De omfatter tang, spesielt tare, og salt vann fisk som hyse, torsk, havabbor og abbor.

Typer

Matvarer som inneholder lavere nivåer av jod inkluderer brød, ost, yoghurt, soyasaus, soya og kumelk, jod-baserte vitaminer, egg, skalldyr og iskrem.

Betraktninger

Kumelk er ikke i seg selv inneholder jod, men nipler av dyrene blir vasket med jodoppløsninger under melkingen, noe som blør til melken som et resultat av prosessen. Dette utgjør mengden av jod som finnes i melkeprodukter.

Funksjon

Jod er hovedformålet i kroppen er å produsere tyroksin, et hormon som brukes av skjoldbruskkjertelen. Mest jod er lagret i skjoldbruskkjertelen og mangel av elementet forårsaker disse skjoldbrusk-relaterte sykdommer: struma, hypotyreose og mental retardasjon hos barn av mødre som led av jodmangel mens hun var gravid.

Historie

Jod bordsalt er et annet næringskilde som inneholder høye nivåer av jod. I 1922 begynte Sveits legge elementet til landets salttilførsel for å bekjempe dreven jodmangel i populasjonen. Den samme strategien ble gjennomført i USA i løpet av samme tiår, og prosessen med å tilsette jod i bordsalt har fortsatt siden da.

Advarsel

Tare er potensielt den beste kilden til jod, men overforbruk av tang kan føre til forgiftning, noe som kan forårsake skjoldbrusk-relaterte lidelser.

Hvilke matvarer inneholder mest fiber?

Fiber i kosten har mange helsefordeler. Ikke bare gjør en høy-fiber diett hjelp med gastrointestinal helse, men fiber er bra for å senke risikoen for hjertesykdom. Fiber inntak kravene varierer etter kjønn og alder. Den gjennomsnittlige voksne hunn trenger 25 gram fiber på en daglig basis. Den gjennomsnittlige mannlige trenger 38 gram fiber. Disse mengder fiber kan fås fra ferske matvarer i stedet for kosttilskudd.

Typer av Fiber

De to typer av fibre er oppløselige, som oppløses i vann, og uløselig, noe som ikke gjør det. Uløselig fiber ikke absorberes av kroppen, men absorberer overflødig vann for å holde innvollene flyter jevnt. Løselig fiber gels i magen til å forlenge metthetsfølelsen og bremse fordøyelsessystemet slik at kroppen kan absorbere næringsstoffer og holde blodsukkeret på et normalt nivå.

Grønnsaker

Kokt artisjokk er en av de høyest-fiber matvarer, med 10 gram per porsjon. Erter følger tett på andre plass med åtte gram per porsjon. Andre grønnsaker høy i fiber inkluderer gulrøtter, mais og poteter med huden.

Bønner og nøtter

Linser og bønner inneholder ca 15 gram fiber for hver enkelt-kopp servering. Nøtter legge ca 3 gram per unse. Solsikkefrø er den høyeste i fiber.

Frukt

Epler og pærer bør spises fersk med huden på å få mest mulig fiber fra frukt. De kan legge til så mye som 5 gram fiber per stykke. Bringebær tilby den beste kilden til fiber, med en kopp som inneholder 8 gram.

Korn og pasta

Av de korn, bygg, havre og hvetekli inneholder mest fiber. En kopp gir kroppen 6 gram. Fullkornspasta legger omtrent det samme. Multigrain brød inneholder bare ca 1 eller 2 gram fiber per skive.

Fordeler

En annen fordel med å legge mer fiber i kosten er vekttap. Fiber gir kroppen et mer komplett følelse. Denne følelsen varer også lenger enn med en diett lav på fiber. En person er sannsynlig å spise færre ganger i løpet av dagen fordi kroppen ikke føler deg sulten.

Hvilke matvarer inneholder mye kolesterol?

Kolesterol er en naturlig forekommende substans i mange forskjellige matvarer, inkludert kjøtt og ost. Spise mat med for mye kolesterol kan skape kaos med kroppen din, og dermed forårsaker flere helseproblemer og sette deg i fare for hjerteinfarkt.
I denne artikkelen vil vi gi en liste matvarer som inneholder store mengder kolesterol. De med høyt kolesterol, eller enkeltpersoner som ønsker en sunn generelle livsstil bør ideelt sett velge matvarer som er lavest i kolesterol.

Typer kolesterol

Det finnes i hovedsak to typer kolesterol i kroppen din - LDL og HDL - som ofte kalles "god" eller "dårlig" kolesterol. LDL, eller "dårlig" kolesterol, er ofte funnet i fet mat.

Funksjon

Kolesterol hjelpemidler kroppen i voksende celler, hormoner og andre friske kroppsfunksjoner. Om lag 75 prosent av kolesterol i kroppen er naturlig produsert, mens 25 prosent er konsumert i maten vi spiser.

Liste over matvarer som inneholder mye kolesterol

Beef
Svinekjøtt
Alle innmat og biprodukter (for eksempel lever, nyrer, giblets, etc.)
Hele egg (alle varianter)
Helmelk ost
Helmelk
Smør

Advarsel

Å spise mat med høyt kolesterol kan plassere deg i fare for flere helsemessige forhold.

Forebygging / løsning

Spise mat med lavere kolesterolinnholdet gir for generelt god helse.

Hvilke matvarer inneholder Carnosine?

Hvilke matvarer inneholder Carnosine?


Karnosin, også kalt L-karnosin, er en forbindelse som kalles et peptid som er satt sammen av flere aminosyrer. Carnosine er ikke ansett som viktig fordi kroppen kan lage sin egen forsyning fra andre aminosyrer du forbruker i mat. Selv om den nøyaktige funksjon i kroppen din ikke er helt forstått, har Carnosine flere egenskaper som kan være fordelaktig, og tar i ekstra Carnosine kan forbedre din styrke, utholdenhet og generelle helse. Flere typer matvarer er spesielt gode kilder til Carnosine.

Høy Protein Kjøtt

Ingen anbefalte daglige mengden av Carnosine er fastsatt fordi kroppen kan produsere peptid, men de fleste tar inn mellom 50 og 250 milligram Carnosine daglig fra kosten kilder. Preformed Carnosine er funnet i høy-protein mat som biff. De nonfat, eller muskel porsjoner biff gi mellom 150 og 350 milligram Carnosine per 100 gram, noe som er om en 3,5-unse servering. Du kan også få Carnosine fra kjøttekstrakt, som er en væske tilgjengelig i dagligvarebutikker og noen ganger lagt til supper og stuinger. Andre typer kjøtt som svin og lam gir også noen Carnosine.

Typer Fjærkre

Kylling og annet fjærfe gir også noen Carnosine, selv i lavere mengder enn biff. Lean kylling uten bein inneholder ca 100 milligram per 100 gram, eller 3,5-unse servering, med noe mindre i kylling ekstrakter. Når man bruker karnosin, eller når kroppen produserer det, akkumuleres den høyeste konsentrasjon i hjernen og andre deler av nervesystemet, i linsen i øyet og i skjelett eller frivillige, muskler, i henhold til nyu Langone Medical Center .

Andre kilder

Alle typer fisk er kilder til karnosin, med omtrent 2,5 milligram per 100 gram av fersk fisk, avhengig av type. Andre animalske matvarer som egg og meieriprodukter inneholder også små mengder av Carnosine. Hvis du spiser en vegetarisk eller vegansk kosthold, kan kroppens innhold av Carnosine være betydelig lavere enn de som spiser kjøtt, ifølge en studie publisert i 2007 i "FASEB Journal." Du kan øke inntaket av Carnosine med kosttilskudd, tilgjengelig på helsekostbutikker. Selv om ingen minste effektive dose har blitt identifisert, typiske daglig dosering er 100 til 300 milligram.

Potensielle fordeler

Ifølge NYU Langone Medical Center, har Carnosine antioksidantaktivitet, hjelper rense kroppen for potensielt skadelige frie radikaler. Disse ustabile molekyler kan skade cellemembraner og DNA, og kan øke risikoen for kreft og hjertesykdom over tid. The Medical Center bemerker også at Carnosine kan ha nytte hjernen og kan forbedre symptomer på Parkinsons sykdom, selv om dette forslaget er foreløpig og trenger fortsatt videre studier. Carnosine akkumuleres i musklene og kan øke styrke og utholdenhet, bedre idrettsprestasjoner, og kan bremse noen aspekter av aldringsprosessen, men Medical Center rapporterer at disse er også muligheter som fortsatt trenger bekreftelse.

Hvilke matvarer inneholder vitamin B5?

Jo mer vitenskapelige navnet for vitamin B5 - pantotensyre - stammer fra det greske roten, Panto, som betyr "alle" eller ". Hver" Det er et passende navn for et vitamin som er til stede i nesten alle mat-gruppen.

Betydning

Vitamin B5 spiller flere viktige roller. Blant dem: metaboliserende karbohydrater, proteiner og fett, så vel som utskiller hormoner som det blir henvist til binyrene.

Andre fordeler

Vitamin B5 kan være nyttig i bekjempelsen av allergier og fremme sunn hud, muskler og nerver.

Hvor det kan bli funnet

B5 er naturlig tilstede i fjærfe, kjøtt, melk, peanøtter, bladrike grønnsaker, sopp, hele korn og bananer.

Andre kilder

Andre mat kilder for B5 inkluderer lav-fett yoghurt, mais, solsikkefrø, kalv leveren, squash, brokkoli og jordbær.

Advarsel

En mangel på B5 kan angis ved en rekke symptomer. Lavt energinivå, kan generell tretthet og svakhet signalisere et behov for mer B5. Også, kan leddgikt symptomer og en kriblende eller brenning i føtter eller ben også være et tegn på B5 mangel. Fordi B5 er lett tapt i matlaging og frysing, spise høye B5 mat i sin naturlige, rå form når det er mulig.

Hvilke matvarer bør jeg spise for å få vekt?

Enten utvinne fra en sykdom eller prøver å bygge muskelmasse, det er tider når det er hensiktsmessig å spise en diett høy i næringsrike kalorier for å få vekt. Å spise for å få vekt trenger ikke å være en konstant kamp. Nøkkelen er å vite hvilke matvarer inneholder det høyeste forholdet mellom kalorier til volum.

Typer

Alle karbohydrater inneholder fire kalorier per gram av mat og alt fett inneholder ni kalorier per gram av mat. Foods høy i vann og fiber innhold er lavere kaloritetthet; Derfor bør du redusere inntaket av disse matvarene når du spiser for å få vekt.

Meal Planning

Spis tre fulle måltider pluss et minimum av to heftige snacks hver dag. Sunn snacks valg for å bli vekt er full-fett yoghurt eller ost, hele korn bagels, egg og nøtter.

Karbohydrater

Spise for å få vekt sunt ved å velge hele korn pasta, brød og korn over raffinert karbohydrater og høyt sukker matvarer.

Grønnsaker

Velge høy-kalori, næringsrike grønnsaker som avokado, søtpoteter, mais og squash gjør det lettere å få vekt.

Betraktninger

Legg ost eller melkepulver til oppskrifter som gryteretter og supper for å gi dem et næringsstoff og kalori boost.

Hvilke typer matvarer inneholder lipider?

Lipider er et annet begrep som brukes for fett. Det er to generelle typer av lipider: komplekse lipider, inkludert fett, oljer og voks, og enkle lipider, slik som kolesterol. Fett er avgjørende for livet; de gir oss energi, hjelpe oss å holde på varmen, og er avgjørende for produksjonen av hormoner.

Trans-fett

Matvarer som inneholder trans-fett er margarin, hydrogenerte oljer og forkorting; de fleste butikk-kjøpte eller kommersielt bakevarer er også høy i trans-fett.

Mettet fett

Mettet fett er ofte funnet i kjøtt som pølse, biff, bacon, lam, svin, kylling hud, pølser, kjøttpålegg og smult, samt meieriprodukter som sjokolade, kremost, rømme, iskrem, smør, ost, helmelk yoghurt og melk.

Enumettet fett

Disse fettsyrene finnes i raps, oliven og peanøttolje, samt oliven, avokado, peanøtter, mandler, pistasjenøtter, pekannøtter, macadamia nøtter og cashewnøtter.

Flerumettet fett

Denne spesielle type fett som finnes i mange oljer, som vanligvis maisolje, safflorolje, solsikkeolje, soyabønneolje, sesamolje og bomullsfrøolje. Det er også funnet i soya nøtter, pinjekjerner og valnøtter, samt gresskar og solsikkefrø.

Omega-3 fettsyrer

Omega 3 fettsyrer er ofte funnet i sjøen matvarer, for eksempel laks, ørret, tunfisk, kveite, flyndre, såle, sild og sardiner samt lin-frø olje, valnøtter og soyabønner.

Kolesterol

Ingen plantebaserte matvarer inneholder kolesterol, men alle animalske matvarer inneholder kolesterol, slik som eggeplommer og innmat.

Hvilke matvarer ikke å spise med diabetes

Diabetes er en kronisk tilstand som har evnen til å forårsake alvorlige helseproblemer. Når den ikke er riktig behandlet, kan diabetes føre til hjerneslag, amputasjon, hjerteinfarkt og død. Trening, medisinering og regelmessige kontroller ups er svært viktig i vedlikehold av generell helse. Videre er riktig ernæring avgjørende for å opprettholde kontroll over diabetes. Å vite hvilke matvarer for å unngå vil hjelpe diabetikere opprettholde sin helse og vil redusere risikoen for å utvikle alvorlige komplikasjoner.

Usunn mat

Dietter som er høy i natrium, transfett og mettet fett øker risikoen for hjertesykdom og slag hos diabetikere. Derfor er det viktig for diabetikere å ta smarte kosttilskudd valg. Diabetikere bør unngå stekt mat og fetende kutt av storfekjøtt. Svinekjøtt er ikke bidrar til å opprettholde hjerte helse; derfor bør bacon, salt svinekjøtt, ribbeina og chitterlings unngås. Ørkener og snacks er også plagsom; holde seg borte fra kaker, kjeks, is, potetgull og prepackaged mat som er høy i natrium, fett og konserveringsmidler.

Fast Food

Rask mat er en forferdelig valg av matsorter, og de bør ikke være jevnlig forbrukes. Rask mat er høy i trans og mettet fett, og ett måltid inneholder ofte nok natrium, karbohydrater og kalorier til lik halvparten av daglig inntak. Ved å spise på fast food restauranter, er det viktig å unngå stekt mat, spesielt pommes frites; pølser; kjeks; tykk skorpe, kjøttfulle pizza med overflødig ost; chili og doble hamburgere. Milkshake, iskrem og høyt sukker brus bør også unngås.

Ved å spise på fast food restauranter, er det viktig å unngå up-sizing dine måltider for å redusere inntaket av karbohydrater, fett og natrium. Hvis du gjør konsumere rask mat under et måltid, sørg for å spise grønnsaker og frukt i løpet av dine andre måltider.

Ifølge American Diabetes Association, bør kinesisk mat unngås, siden maten er ofte dypt stekt, høy i fett og servert i tykke sauser. Natriuminnholdet er også høy i kinesisk mat.

Oljer

Matoljer kan være et minefelt når du prøver å unngå usunn mat. Palmeolje, forkorting, kokosolje og smult bør unngås for enhver pris. Oljer tette arterier, som til slutt fører til blokkerte blodkar, årer innsnevrede og høyt blodtrykk. Disse matoljer inneholder en høy konsentrasjon av fett og forbruker dem på en jevnlig basis vil gjøre det vanskelig å holde diabetes under kontroll.

Meieriprodukter

Sørg for å unngå full fete meieriprodukter. Helmelk, iskrem og oster bør unngås unntatt i lav eller null fett skjemaet. Kremost, rømme, smør og margarin er ikke hjertet sunt og kan ha en negativ innvirkning på diabetes.

Helsetips

Sørg for å lese ernæringsmessige etiketter.

Hvis det er mulig, gå til nettsteder av fast food restauranter for deres ernæringsmessige informasjon.

The American Diabetes Association tyder på at mindre enn 70% av det daglige kaloriene bør være mettet fett.

Spis lav kalori valg. Ved å spise kylling, fjerne hud og sørg for å spise frukt og grønnsaker på daglig basis.

Hvilke matvarer bør en diabetiker ikke spise?

Diabetikere har en helsetilstand som ikke tillater kroppen å bryte ned sukker som skal brukes som energi. For å unngå farlige komplikasjoner som hjertesykdom, hjerneslag, blindhet, amputasjon og nyreskader, må de med diabetes vedta endringer i livsstil. Kosthold er en av de viktigste endringene, men det er vanskelig å bestemme hvilke matvarer for å unngå, fordi en lege kan oppmuntre flere porsjoner med mat mens en annen lege kan fortelle deg å unngå dem. Det beste alternativet er å finne en lege med mange pasienter som har blodsukkeret under kontroll og følge hans diett forslag.

Sukker

Når noen mennesker tenker på sukker, tenker de på godteri, sjokolade, søtsaker og brus. Behandlet sukker, kunstige søtningsmidler og honning er vanedannende og skadelig for diabetikere fordi de øker blodsukkernivået. Diet og sukkerfrie næringsmidler, med unntak av sukkerfrie gelé, har en tendens til å omfatte sukker og karbohydrater som ikke er bra for diabetikere. De er kamuflert på mat etiketter under ord som slutter på "ose", slik som fruktose, dekstrose, maltose, sukrose og laktose; eller de er selv oppført som mais sirup eller stivelse. Den hvite substans vi tenker på som sukker er sukrose, men det finnes også mange andre typer sukker diabetikere bør ikke spise.

Korn

Korn som mais, ris, hvete, rug og bygg anses sunt for folk flest, men de kan være skadelig for diabetikere. Frokostblandinger, brød og pasta er bare noen av de matvarer laget av korn som kan øke blodsukkeret. Maltose, i form av sukker som finnes i korn, er det verste sukker for diabetikere.

Stivelse

Noen grønnsaker inneholder en masse av stivelse til sukker som svinger i kroppen. Poteter, pastinakk og noen bønner spesielt raise blodsukkeret og diabetikere bør begrense gulrøtter, erter og rødbeter.

Dairy

Meieriprodukter som melk og cottage cheese inneholder sukker laktose. Små mengder av skummet eller lav-fett melkeprodukter kan anvendes, men de som er høy i fett bør unngås.

Mettet fett og salt

Mettet fett, slik som de i matolje, margarin, kylling hud og hele meieriprodukter, kan øke dårlig kolesterol nivåer, og gjør diabetikere mer utsatt for å utvikle hjertesykdom. Salt kan øke blodtrykket hos diabetikere, som også kan forårsake hjertesykdom. Det er bedre å unngå risiko for hjertesykdom ved matlaging med sunt fett som de i olivenolje, rapsolje og fiskeolje, og unngå bearbeidet mat som vanligvis inneholder store mengder usunt fett og salt. Grilling, broiling og dampende mat er å foretrekke til steking, og fersk mat er bedre enn hermetisert.

Frukt

Mens frisk frukt er en viktig del av hver sunn diett, sukkeret i frukt, kalt fruktose, er høyere i noen frukter enn andre. Mange bearbeidet mat som har "Ikke tilsatt sukker" skrevet på sine pakkene inneholder fruktose, og mengden av fruktose diabetikere spiser bør være begrenset. Frukter med mye fiber og en liten mengde sukker som kan styrke immunforsvaret, slik som epler, mango, appelsiner og bananer kan spises av diabetikere. Fruktjuice bør fortynnes hvis brukt fordi de er høyere i karbohydrater enn frukt.

Hvilke matvarer bør ikke gis til en hyperaktiv barn?

Hyperaktivitet er en tilstand definert av visse atferdsmønstre. Dette begrepet brukes ofte når de beskriver atferd som problemer med å konsentrere, impulsivitet, konsentrasjonssvikt og overdreven oppstemthet. Hyperaktivitet og ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) brukes ofte om hverandre. Noen matvarer og tilsetningsstoffer er mistenkt for å bidra til et barns hyperaktivitet.

Tidlige studier

I 1970, Dr. Benjamin Feingold, en barnelege og Chief of Allergy ved Kaiser Permanente i San Francisco, publisert en studie som siterte en sammenheng mellom tilsetningsstoffer, kunstig smak, kunstig farge og hyperaktivitet. En 1994 studie av North Shore Hospital-Cornel Medical Center studert ADHD barns reaksjon på en diett som eliminerte mange matvarer, konserveringsmidler og fargestoffer. Rapporten konkluderte med at det er en "gunstig effekt av å eliminere reaktive mat og kunstige farger", og at endringer i kostholdet "kan spille en betydelig rolle" i oppførselen til barn med ADHD.

Hyperaktivitet og mat fargestoffer

Ifølge den britiske Food Standards Agency (FSA), kan spesielle blandinger av kunstige mat fargestoffer være innflytelsesrike i hyperaktivitet av noen barn. Følgende mat fargestoffer oppført finnes i mange mat og drikke: paraoransje FCF (E110), kinolin gul (E104), carmoisine (E122), Allurarød (E129), Tartrazine (E102) og ponceau 4R (E124). Disse fargene er spesielt lyse og blir ofte brukt i matvarer rettet mot barn som for eksempel iskrem, kaker og noen typer brus.

Mat Søtstoffer

Sukker og kunstige søtstoffer aspartam og den påfølgende effekt på hyperaktive barn er et kontroversielt og er ikke støttet av vitenskapelige studier. Men noen barn er naturlig følsomme for søt mat, og kan opptre mer engstelig og nervøs etter å ha spist søtsaker. Sukker og andre karbohydrater er kjent for å bevege seg inn i en persons blodet raskt og lage en "sugar rush." Blodsukkernivået kan stige og falle raskt og barn kan reagere med hyperaktiv atferd.

Salicylate

Dr. Feingold studie nevner også et stoff som heter salicylate som forekommer naturlig i mange matvarer. Noen av de matvarer som inneholder høye nivåer av salicylate er epler, kirsebær, druer, appelsiner og tomater. Dr. Feingold anbefales voksne å eliminere disse matvarer fra barnets kosthold for 4-6 ukers perioder, og se etter noen forbedring i den tiden. Han rådet erstatte lave salicylate matvarer som bananer, skrelt pærer og sitronsaft.

Betraktninger

Foreldre er veldig klar over sine barns atferd og vet hvilke situasjoner utløse hyperaktiv atferd. Det er en god del motstridende informasjon om hvilke matvarer bidra til hyperaktivitet. Foreldre oppfordres til å ta informerte beslutninger basert på behov og atferden til sine barn. Hvis eliminere en bestemt mat har en positiv effekt på barnet ditt, bør du notere det. Mange foreldre opplever at reduserende sukker eller spesielle frukter er tilstrekkelig, mens for andre en mer restriktiv diett har bedre resultater.

Hvilke matvarer bør du spise for å senke kolesterolet

Kosthold og ernæring knyttet til det er sentrale elementer i forebygging og behandling av høyt kolesterolnivå (hyperkolesterolemi). Forstå typer kolesterol, og hvilke matvarer fremmer gode kolesterolet, og hvilke som kan føre til økte nivåer av dårlig kolesterol er et første skritt i å bestemme hva kosttilskudd praksis er viktig. Mye nyere forskning har vært viet til området av ernæring, og det er nå mulig å forstå hvilke matvarer du skal spise til lavere dårlige kolesterolet.

Definisjoner

"Dårlige" kolesterol: Lav-tetthets lipoprotein (LDL) kolesterol er referert til som det dårlige kolesterolet. Ettersom dette kolesterol flyter rundt i blodet, det sakte men sikkert bygger seg opp på de indre veggene i blodårene. Dette er den prosess som er kjent som arteriosklerose.

LDL kolesterol avleiringer på kanalen veggene i blodårene og gradvis smalner disse kanalene, slik at hjertet må jobbe hardere for å sirkulere blod i hele kroppen, en av de viktigste årsakene til hypertensjon (høyt blodtrykk).

De LD kolesterol avleiringer dannet på disse indre fartøy vegger blandes med andre kroppslige stoffer, forårsaker plakk dannelse. Dette plakk bygge opp fører til at blodårene til å miste noen av sine behov for elastisitet, noe som resulterer i tilstand som kalles aterosklerose.

Disse buildups og den resulterende tap av elastisitet av blodårer er medvirkende faktorer til blokkering av små arterier som fôrer hjernen og hjertemuskelen, som resulterer i slag eller hjerteinfarkt.

"Good" kolesterol: High-density lipoprotein (HDL) kolesterol er ansett å være det gode kolesterolet i blodet, fordi personer med høye nivåer av HDL er lavere risiko for hjerteinfarkt, som rapportert av American Heart Association.

Personer med nivåer av HDL-kolesterol lavere enn 40 mgm / dL anses å ha økt risiko for hjertesykdom.

Mat valg

Matvarer som anses å senke kolesterolet inkluderer soyaprodukter (soyamelk, tofu og mer), mat som inneholder omega-3 fettsyrer (valnøtter, kaldt vann fisk), blåbær, hvitløk og eple.

I tillegg legger mer løselig fiber til kosthold bidrar til å senke dårlige kolesterolet. Kli og hele korn er gode eksempler, blant dem havre produkter. De fleste friske frukter og grønnsaker gir også løselig fiber.

Spise sunt

Å gjøre sunn mat valg for å hindre eller redusere høyt kolesterol nivåer handler også om hva som ikke skal inkludere i kostholdet ditt, eller i det minste å unngå på en hyppig basis.

Redusere eller eliminere transfett. Disse er ofte funnet i bakervarer, snacks, enkelte margariner og andre bearbeidede matvarer.

Reduser rødt kjøtt og egg inntak. Porsjonsstørrelser for kjøtt bør ikke være større enn en kortstokk. Kjøp magert kjøtt, eller trimme fettet før steking. Ikke glem de "skjulte" egg i bakevarer.

Meieriprodukter er viktig å være inkludert i kostholdet ditt. Velg meieriprodukter som er lav i fett.

Betraktninger

I tillegg til et sunt kosthold, er det viktig å få regelmessig fysisk aktivitet, minst 30 minutter per dag, fem til sju dager per uke.

Slutte å røyke.

Gå ned i vekt hvis du er overvektig.

Hvilke matvarer føre til vekttap?

Hvilke matvarer føre til vekttap?


Når du starter lav-kalori vekt-tap programmer, Kosten er i utgangspunktet oppfordres fordi pounds kommer av seg raskt de første ukene. Etter flere uker eller måneder, men deres metabolisme og innledende fremgang bremser som sine organer justere til mindre mat. Det er da det er vanskeligere å holde fokus og fortsette å gå ned. Men ved å velge mat som fremmer vekttap, kan dieters holde ut og nå sine mål vekter.

Betraktninger

Matvarer som fremmer vekttap er de matvarer mest effektive i å brenne kalorier. De er mat som dempe sult, noe som gjør Kosten føler seg full i stedet for å utløse sine lyster. Jo mer en mat er i sin naturlige tilstand, jo bedre er det for vekttap. Med andre ord, begrense eller unngå bearbeidet mat. Andre matvarer som passer for vekttap er de rike på fiber mens lav i fett og raffinert sukker.

Identifikasjon

Velg ferske, naturlige grønnsaker, og unngå stekt grønnsaker og de som pakket i sauser. Noen gode valg er rosenkål, kål, gulrøtter, blomkål, mais, agurk, grønne bønner, grønne bladgrønnsaker, belgfrukter, sopp, poteter, squash, søtpoteter og yams.
Velg frisk frukt i sin naturlige tilstand, som epler, aprikoser, bananer, bær, honningmelon, sitrusfrukter, fersken og pærer. Inkluder naturlige fruktjuicer og usøtet, hermetisert eller frosne frukter pakket i vann eller juice. Unngå hermetisert eller frosne frukter som er søtet eller pakket i sirup.

Typer

Hele korn er gode vekttap matvarer i motsetning til bearbeidet korn. Selv om alle korn begynner som hele korn, bearbeidet korn fjerne kli og kim, redusere fiber og andre næringsstoffer. Ved å utelate for mye fiber, er kornet ikke som fylling, utløser overspising. Hel-korn matvarer inneholder hvete, eik, bygg, hirse og hel-korn brød.
Fettfattig mat hjelpe til med vekttap. Sjekk alltid etiketter for fett gram.
Proteinrik mat bra for vekttap inkluderer egg, fisk magert kjøtt, fjærfe, belgfrukter og tofu, i motsetning til pølser, pølse og stekt fisk.
Velg nonfat meieriprodukter i stedet for helmelk og fete oster.
Gode ​​flytende fett for vekttap inneholder olivenolje, saflorolje og solsikkeolje.

Fordeler

Foruten å miste vekt, plukke matvarer som hjelper deg ned i vekt i stedet for bare å redusere kalorier fordeler din helse. For eksempel, helkorn har vesentlig antioksidanter samt mineraler, B-vitaminer og komplekse karbohydrater. Ved å velge hele korn i motsetning til bearbeidet mat, får du balansert ernæring.

Advarsel

Sukker er kjent av mange navn. Andre navn inkluderer brunt sukker, glukose, sukrose, maissirup og druesukker fruktose, blant mange andre. Vær forsiktig med de "100-kalori pakker", fordi mange er fylt med tilsetningsstoffer, karbohydrater og tomme kalorier.

Misforståelse

Noen ganger Kosten er villedet, tenker sine lav-kalori diett jobber fordi de har mistet en betydelig mengde vekt på først. Men, de har faktisk mistet det meste vann i stedet for fett. For å gå ned i vekt, må du miste fett, ikke vann.

Forebygging / løsning

Å lage mat for tørt, for eksempel alltid bruker no-fett salatdressing og en vanlig bakt potet, kan være greit midlertidig. Men etter en stund, kan du bli fristet til å helle på en flaske vanlig salat dressing og laste bakt potet med alle de fetende statister. I stedet kompromiss. Har en lav-fett salatdressing, nøye målt. Snarere enn duskregn den på salat, bestille den på siden, dyppe salaten inn i det, eller måle den ut og deretter kvitte seg med resten. Velg en spiseskje av lav-fett rømme, eller bruke vanlig yoghurt for en bakt potet.

Hvilke matvarer er høyt i Purine?

Puriner finnes i nesten alle matvarer, men noen typer mat har mye høyere nivå enn andre. Noen individer trenger å se sitt inntak av puriner grunn av forhøyede nivåer av urinsyre, noe som kan føre til gikt og andre helseproblemer.

Innmat

Innmat som lever, hjerte, nyre og brissel inneholder høye nivåer av purine, enten de kommer fra okse, svin eller fjørfe.

Sjømat og fisk

Ansjos, sardiner, laks, sild, makrell, kamskjell og blekksprut inneholder høye nivåer av purine, enten de er friske eller hermetisert.

Beans

Bønner inneholder også purine. Grønn og svart-eyed peas, linser, nyre, lima, og marinen bønner har de høyeste nivåene.

Kjøtt

Oksekjøtt, svinekjøtt, bacon og lam har de høyeste nivåene av purine i kjøttet kategorien, selv om alle protein matvarer inneholder noe høye nivåer av purine. Kjøttsuppe, lager og saus kan ha høye nivåer av purin i tillegg.

Grønnsaker

Grønnsakene med de høyeste purine nivåer inkluderer asparges, blomkål, sopp og spinat.

Drinker

Alkoholholdige drikker laget med gjær som øl, lager og ale er høy i purine.

Hvilke matvarer bør du holde deg unna hvis du har pollenallergi?

Rundt 70 prosent av personer med pollenallergi lider av pollen-matallergi syndrom, også kalt oralt allergisyndrom, noe som fører til kryssreaksjoner med mat. Disse reaksjonene er vanligvis milde og kan være kløende munn og ansikt og hoven hals. I noen tilfeller, men det kan føre til elveblest, kvalme, eller til anafylaksi, en alvorlig og potensielt dødelig allergisk reaksjon. Her er noen matvarer for å unngå å redusere pollen-food allergi reaksjoner.

Ulike pollentyper

Kryssreaksjoner oppstår fordi visse frukter, grønnsaker og nøtter er biologisk knyttet til planter som pollen forårsaker allergiske reaksjoner. Hvilke matvarer for å unngå, vil avhenge av dine spesifikke allergier. En hud test administreres av en allergolog kan bidra til å bestemme hvilke typer pollen forårsake allergiske reaksjoner.

Hvis du er allergisk mot ragweed, prøve å unngå bananer og melon. For en burot allergi, unngå epler, kiwi, gulrøtter, peanøtter, selleri, persille, koriander, karve, anis og fennikel. For å unngå kryssreaksjoner for gress, slutte å spise tomater og kiwi. For bjørkepollen, unngå hasselnøtter, poteter, fersken, pærer, gulrøtter, selleri og epler.

Hvis du er usikker på hva pollen du er allergisk mot, ta hensyn til hvilke av disse matvarene forårsake kløe eller ubehag og fjerne dem fra kosten din.

Allergi sesongen

Pollen-matallergi syndrom er vanligvis verre i løpet av allergi sesongen, når pollen teller - og din følsomhet for allergenet - er på sin høyde. Noen mennesker opplever ikke kryssreaksjoner i det hele tatt når de ikke lenger utsettes for en bestemt pollen. Andre vil oppleve oralt allergisyndrom året rundt. Det er ingen måte å fortelle bortsett fra ved å teste din toleranse for forskjellige matvarer knyttet til pollen.

Minimer kryssreaksjoner

Kryssreaksjoner kan minimaliseres eller elimineres ved å tilberede matvarer som forårsaker reaksjoner, ettersom oppvarming forandrer maten sin kjemiske struktur. Dette gjør det mulig å nyte noen av de matvarer som ellers kan gi reaksjoner. Poteter, for eksempel, som er relatert til bjørkepollen, bare føre til kryssreaksjoner når rå, og de er ikke vanligvis servert på den måten. Epler kan være bakt eller gjort om til eplemos, gulrøtter dampet, og tomater nytes i saus eller salsa.

Modenhet og friskhet av frukt og grønnsaker kan også påvirke styrken kryssreaksjoner. Nyplukkede frukt er vanligvis trygt for pollen-matallergi syndrom lider, mens riper frukt fører til sterkere reaksjoner. Fjerne fruktens skall kan også redusere den allergiske reaksjonen.

Behandling

Oralt allergisyndrom vanligvis bare gir milde reaksjoner, i motsetning til ekte matallergier. Disse reaksjonene kan behandles med en over-the-counter antihistamin. Allergivaksinering eller annen behandling for den underliggende pollenallergi kan redusere eller eliminere kryssreaksjoner med mat.

Hvilke matvarer kan gi deg Iron?

FDA anbefaler mellom 7 og 18 milligram jern per dag, avhengig av din alder og kjønn. Det er viktig at folk i seg nok jern i deres diett, fordi det er involvert i transport av oksygen i blod, cellevekst og regulering av celledifferensiering. Mens en multivitamin kan bidra til det daglige jerninntak, vil du absorbere mer av jern som er til stede i disse matvarene.

Red Meat

Rødt kjøtt kilder, for eksempel biff, svin og lam, alle inneholder betydelig mengde jern. Typen av jern som finnes i animalske produkter som er kjent som heme jern. Fordi heme jern kommer fra animalske celler som bruker metall på samme måte som cellene gjør, kan det være lettere absorberes av kroppen. En 3-unse servering av stekt magert kjøtt inneholder 20 prosent av det anbefalte daglige verdi (RDV) av jern.

Fjærkre

Som rødt kjøtt, en servering av fjærfe inneholder en god mengde jern. Kyllinglever er faktisk en av de beste dyre-baserte kilder til jern. En 3,5-unse servering inneholder omtrent 70 prosent av RDV. Selv om lyset kjøtt kylling og kalkun har en mye mindre mengde av jern i en porsjon, kan deres lavere fettinnhold gjør dem til et attraktivt valg dersom den kombineres med vegetabilske kilder til jern. Jern fra fjørfe er også heme jern.

Fisk

Skalldyr topper listen av sjømat kilder til jern. Både østers og muslinger er rangert høyt når det gjelder deres heme jerninnhold. Ved kjøp ferske skalldyr, ta hensyn til hvor tett skallet er stengt og hvordan elementene blir lagret. Fisk som for eksempel tunfisk, og kveite også kan inntas som god kilde til jern.

Grønne bladgrønnsaker

Grønne grønnsaker er topp vegetarisk kilde til jern. Spinat, bladbete og grønnkål er tre gode valg i denne kategorien. Disse matvarer inneholder ikke-heme jern. Fordi plantene bruke jern på en annen måte enn dyr gjør, absorberer menneskekroppen en lavere prosentandel av ikke-heme jern. Imidlertid vil kombinere plantekilder jern med vitamin C øke forbruket. Prøv en sitrus-basert saus på dine grønne greener.

Beans

En kopp bønner kan inneholde alt fra 20 prosent til 50 prosent av din RDV av jern. Soyabønner har det høyeste beløpet av jern av gruppen, tett fulgt av linser. Bønner er også en utmerket kilde til protein og fiber, hjelpe deg å holde full hele dagen. Legge nyre eller kikerter til en enkel salat vil øke din jern forbruk og gjøre salaten mer omfattende. Jernet i bønner er også av den ikke-heme variasjon.

Beriket Grains

Moderne samfunn har beriket mange kornprodukter med jern, spesielt når det kommer til brød og frokostblanding. Noen korn på markedet faktisk inneholder 100% av RDV av jern. Mens anrikede produkter bruke en ikke-heme jernkilde, disse høye nivåer av jern sikrer en stor mengde er absorbert. Hvis du er bekymret for at du ikke får nok jern fra andre kilder, vurdere å legge en beriket produktet til morgen.

Hvilke matvarer er høyt i protein?

Hvilke matvarer er høyt i protein?


Av alle næringsgrupper, er protein uten tvil den viktigste. Det er den grunnleggende byggesteinen i ikke bare muskler, men også hud, hår og negler. Det er en viktig bestanddel av celleveggene, en forløper til hormoner, og spiller en viktig rolle i transport av oksygen i blodet og transkripsjonen av DNA. Proteiner er laget av en kombinasjon av mer enn 20 aminosyrer, hvorav ni ikke produseres av kroppen og må være fremstilt via kostholdet. Det anbefales at en gjennomsnittlig voksen mann spise minst 56 g protein daglig (46 for kvinner). Dette bør komme fra en rekke av de matvarer som er naturlig høy i protein.

Kjøtt

Matvarer som kommer fra dyr er den høyeste i god kvalitet protein. Kjøtt, som biff, kylling, kalkun og svinekjøtt, inneholde 6 til 9 g protein per oz., Omtrent det samme beløpet som finnes i ett stort egg. Meieriprodukter, som melk, ost og yoghurt, er høy i protein også. I tillegg til mengden av protein, animalske matvarer inneholder komplette proteiner, noe som betyr at de omfatter alle de essensielle aminosyrer ikke produseres av kroppen. Problemet med animalske proteiner, er at de er også høy i mettet fett. For mye avhengighet av animalske proteiner kan føre til fedme og hjertesykdommer.

Fisk

Selv om det anses kjøtt av de fleste vegetarianere, er den ernæringsmessige kvalitet av fisk vesentlig forskjellig fra andre animalske kilder. Tunfisk og laks, for eksempel, inneholder nesten like mye fullstendige protein som kylling eller svine, men med praktisk talt ingen av mettet fett. I stedet, laks, for eksempel, er lastet med meget gunstige omega-3 fettsyrer, vitamin D og flere andre næringsstoffer. Så, mens fisken har noe mindre total protein, total, det er et sunnere kilde til næring.

Nøtter og frø

Som de fleste vegetabilske kilder til protein, nøtter og frø er ikke komplette proteiner. De må være koblet sammen med korn for å gi de essensielle aminosyrene de mangler. Ikke desto mindre er de lastet med aminosyrene de inneholder. Mandler, for eksempel, inneholder fire ganger så mye protein som melk (8 g pr fjerdedel cup). Peanøtter har litt mer enn det. Per 1/4 cup, cashewnøtter inneholder 5 g og pekannøtter 2,5 g. Frøene har lignende proteininnhold, med solsikkefrø inneholder 6 g per 1/4 cup, gresskarfrø 8 g og linfrø 8 g. Som fisk, nøtter og frø er relativt lav i mettet fett.

Belgfrukter

Som nøtter og frø, må belgfrukter være sammen med hele korn, for eksempel ris eller brød, for å skape et helt protein. De fleste bønner inneholder omtrent samme mengde protein som peanøtter og mandler. Soyabønner inneholder ca 14 g protein per 1/2 kopp. A 1/2 kopp porsjon tofu, som er laget av soyabønner, inneholder omtrent 10 g protein. Svarte bønner, pinto bønner og kikerter inneholder ca 7 g per 1/4 cup.

Quinoa

En av de best bevarte protein hemmeligheter i verden er en søramerikansk grønnsak som heter quinoa. Å ha alle fordelene av vegetabilske proteinkilder, inkludert lave totale kalorier og lite mettet fett, er quinoa også en komplett protein omtrent samme kvalitet som melk. Quinoa ble verdsatt av inkaene for å øke utholdenhet av sine krigere. I dag kan quinoa finnes i de fleste helsekostsupermarkeder, men har ennå til å bli en bærebjelke i det amerikanske kostholdet. Dens lys, nøtteaktig smak og litt sprø konsistens gjør den til en utmerket erstatning for couscous eller ris, eller som et frittstående parabolen.

Hvilke matvarer kan spises på No Sugar & Flour Diet?

Hvilke matvarer kan spises på No Sugar & Flour Diet?


Dr. Peter Gott sin No Sugar, No Flour Diet følger et enkelt prinsipp: eliminere fra kostholdet ditt alle matvarer inneholder tilsatt sukker, og mel. Mange av disse matvarene er også høy i fett, som donuts og pizza. Ved å eliminere disse matvarene du eliminere ikke bare fett, men de tomme kaloriene som kommer fra raffinert sukker og over-bearbeidet mel med liten næringsverdi. Etter å eliminere de matvarer med sukker eller mel i dem, er du igjen med en mengde ernæringsmessige, høy-fiber, lav-fett matvarer.

Misforståelse

No Sugar, betyr ingen mel diett ikke argumentere en lav karbohydrat diett. Faktisk anbefaler dietten å spise en rekke karbohydrater fra hele korn kilder som bygg, brun ris, havre og andre belgfrukter. Fokuset er på å spise frisk frukt og grønnsaker, som skal erstatte manglende fiber fra mel-baserte produkter samt supplere flere kilder til karbohydrater. Hva mangler er de over behandlet mel og sukker som finnes i mange multi-ingrediens bearbeidet mat.

No Sugar

Dr. Gott, skaperen av denne dietten, foreslår å fjerne alle kilder til sukker fra kostholdet ditt. Det ville være matvarer som brunt sukker, honning, sirup, melasse og vanlig hvitt sukker. Matvarer med naturlig forekommende sukker som frukt og juice kan forbrukes, og med brukt som søtstoff i oppskrifter. I tillegg kan kunstige søtstoffer som Splenda brukes med måte.

No Flour

Produkter som inneholder noen form for mel inkludert hvete mel, mais, ris eller potet er ikke tillatt. I stedet diett talsmenn forbruker hele korn som hvete bær, hele korn, poteter og andre korn å legge fiber og bulk til måltider. Andre gode valg for stivelsesholdige fyll matvarer er grønnsaker og salater. Rotgrønnsaker som søtpoteter, kålrabi, gulrøtter og reddiker er en annen flott måte å få lagt fiber uten mel.

Lean Protein

Spise en rekke magre proteiner er også anbefales for de som er på denne dietten. Magre proteiner kan inkludere skinn kylling eller kalkun, svinekjøtt og mager kutt av oksekjøtt, fisk, nøtter og frø. Kombinasjon mat som pølse bør undersøkes nøye som ingrediens etiketten kan inneholde skjulte sukker eller mel fortykningsmidler. Magre meieriprodukter er også en god protein alternativ, men lese etiketter som noen meieri smoothies og yoghurt inneholder tilsatt sukker.

Advarsel

Ingen ny diett eller treningsprogram bør startes uten å konsultere legen din eller helse utøveren. Vær nøye med å lese No Mel, No Sugar Diet bok nøye og følg alle instruksjonene for å sikre at du følger dietten riktig. Forbruker alltid et bredt utvalg av matvarer for å sikre maksimal ernæringsmessige fordeler, og hvis du er i tvil eller føler noen negative effekter, bør du kontakte lege.

Hvilke matvarer bør unngås hvis du har høyt kolesterol?

Å ha et høyt kolesterolnivå betyr at du bør vurdere å endre kosthold for å innlemme matvarer lavere kolesterol. Din høyt kolesterolnivå kan styres med endring i kostholdet, spesielt hvis du vet hva matvarer inneholder høyere kolesterolnivå og unngå tidkrevende disse typer matvarer.

Betydning

De med høyt kolesterol eller enkeltpersoner som ønsker en sunnere livsstil bør velge matvarer som er lavest i kolesterol. Ha høyt kolesterol kan sette deg i fare for flere helsemessige forhold, inkludert hjerteinfarkt.

Liste over matvarer

Mat som er høy i kolesterol er:
Storfekjøtt
Innmat og biprodukter (for eksempel lever, magesekk, hjerte)
Egg (hele egg)
Helmelk og hele melkeprodukter (for eksempel smør, ost og yoghurt)
Noen skalldyr (spesielt krabbe og reker)

Funksjon

Kroppen produserer naturlig kolesterol, og omtrent 25 prosent av kolesterol er fortært gjennom daglige matvarer. Gode ​​kolesterolet, eller HDL, blir utnyttet av kroppen for voksende celler, hormoner eller bruke til andre sunne kroppsfunksjoner.

Betraktninger

Mens gode kolesterol, eller HDL-kolesterol, er nyttig til kroppen, er det en annen type, eller LDL, som er "dårlige" kolesterol. Spise mat med høyt kolesterol vil heve LDL tall, og dermed setter deg i fare for hjerteinfarkt.

Fordeler

Spise en lav kolesterol diett kan bidra til å kontrollere kolesterol, samt gi en generell følelse av velvære. Gjøre sunne måltid valg, for eksempel magert kjøtt, og mat med høyt fiber. Innlemming mørkegrønne grønnsaker også bidra til å holde kolesterolnivået i sjakk.

Matvarer inneholder ikke Iron

Matvarer inneholder ikke Iron


Jern er en viktig ingrediens i et godt balansert kosthold og er nødvendig for å opprettholde mange viktige funksjoner i menneskekroppen som å forbedre muskel og hjernens funksjon, regulerer kroppstemperaturen, styrke immunforsvaret, reduserer kronisk tretthet, og frakter oksygen i hele kroppen . Registrert kostholdsekspert, Chris Chandler, anbefaler å få din daglige jern fra mat, før du tar kosttilskudd. En rekke matvarer inneholder enten jern naturlig eller er beriket med jern.

Heme og Nonheme Iron

Nøkkelfunksjon av jern er at det bærer oksygen til vev i kroppen. Hemoglobin er proteinet i røde blodceller som bærer jernet til cellene i kroppen; tre fjerdedeler av kroppens jern finnes i hemoglobin. Heme, kort for hemoglobin, refererer jern til jern finnes i animalske matvarer som fisk, fjærfe og rødt kjøtt, og er mest lett absorberes av kroppen vår. Nonheme jern er den vanligste jern finnes i kosten, og refererer til jern i planteføde som bønner, linser, og greener.

Heme Iron

Innmat som lever inneholder den høyeste mengden av heme jern, med 3,5 oz., Sto for 70 prosent av det daglige inntaket. For annet kjøtt en generell regel gjelder: "jo mørkere kjøtt, jo mer jern", sier Chandler. Skalldyr som østers og muslinger, samt rødt kjøtt, gir 15 til 25 prosent av kroppens daglige jern krav.

Nonheme Iron

Nonheme jern legges til matvarer som er jernberiket eller jern-forsterkede. De høyeste mengder av denne typen jern kan finnes i jern-forsterkede frokostblandinger, som kan inneholde opp til 100 prosent av kroppens daglige jern krav. Naturlig forekommende nonheme jern er funnet i høye prosenter i belgfrukter som linser, soyabønner, kidneybønner, svarte bønner, pinto bønner og andre bønner. Høye nivåer av nonheme jern er også funnet i grønne grønnsaker, spinat og Chard.

Iron Absorpsjon

Opptaket av jern i kroppen er en viktig faktor. Kroppen din vanligvis absorberer 10 til 15 prosent av kosttilskudd jern. Visse ting kan gjøres for å øke opptaket av jern i kosten. For eksempel; sammenkobling heme jern med vitamin C er en vanlig metode for å øke jern absorpsjon i kroppen. Tar en jern supplement kan være nødvendig for de med lav absorpsjon priser.