Digidexo.com

endometriose på tarmer

Symptomer på Endometriose i tarmer

Symptomer på Endometriose i tarmer


Endometriose er den unormale vekst av celler endometrial utenfor livmoren. Endometrieceller vanligvis vises inne i livmoren og er utgytt hver måned under menstruasjon. Med endometriose, men disse cellene fester seg til eggstokkene, egglederne og de ytre overflater av uterus eller tarm. Ifølge medicinenet, påvirker det over én million kvinner i USA. Det utgjør en ledende årsak for en hysterektomi, og det er anslått at mellom 20 prosent og 50 prosent av kvinner som behandles for infertilitet ha endometriose. Selv om endometriose gir ofte symptomer i tarmer, kan legene ikke klarer å gjenkjenne slike symptomer, eller verre: misdiagnose dem som irritabel tarm syndrom eller spastisk colon.

Smertefulle tarmfunksjon eller Urinering

Smerter med avføring eller vannlating er en av de mest vanlige symptomer på endometriose tarmen. Smerten stammer ikke fra endometriale celler som vokser på tarmen selv, men snarere irritasjon fra endometriale implantater som vokser på konstruksjoner i tilknytning til tarmen. Smerte med avføring og vannlating vil typisk forverres i tiden rundt menstruasjon.

Diaré og tarm Kramper

Prostaglandiner er hormonelike stoffer fra endometriose implantater og livmoren under menstruasjon. De forårsaker glatt muskulatur til kontrakt, som ikke påvirker bare livmoren, men kan også føre til smertefulle sammentrekninger i tarmen. Diaré og tarm kramper kan oppstå.

Forstoppelse og rektal blødning

Av og til, kan dype endometrial implantater i tilstøtende strukturer forårsake tarmsymptomer som forstoppelse og rektal blødning. Forstoppelse er normalt den viktigste årsaken til rektal blødning hos pasienter med endometriose. Endometrial implantater i tykktarmen kan også resultere i rektal blødning som avfall passerer gjennom. Rektal blødning vanligvis vises før og under menstruasjon. Smertefulle avføringer er også assosiert med endometriose.

Slik unngår du at interstitiell cystitt

Interstitiell cystitt, ellers kjent som "IC" eller "Smertefull blære syndrom", er en sykdom i moderne tid. Det synes å ha vært første gang registrert i det 20. århundre. Den ordinære medisinske fellesskapet er befuddled av sykdommen og i stor grad hevder at årsaken til IC er foreløpig ukjent. Det er avtalt, men at de fleste IC pasienter lider av symptomer forårsaket av irritasjon og betennelse i blæreveggen fôr. Det er derfor lurt for de som ønsker å hindre IC å unngå langvarig irritasjon av blæren. Videre bør personer som ønsker å unngå denne sykdommen øke deres immunsystem og balansere pH.

Bruksanvisning

Boost Your Immune System

•  Gjør en avtale med en integrerende indre. En diagnose av IC kan følge en annen alvorlig sykdom, slik som et alvorlig tilfelle av stress og tretthet eller til og med et tilfelle av influensa som krever antibiotika. Noen mennesker med interstitiell cystitt også lider av andre tilstander, slik som endometriose, irritabel tarm-syndrom og kronisk tretthet. En nøkkel til god helse er et sterkt immunforsvar.

Spør integrerende indre for spesifikke anbefalinger. Mainstream leger kan bare tilby lærebok råd og veiledning, slik som å spise yoghurt for et bedre immunforsvar. Mange integrerende indre, skjønt, bruker både tradisjonelle og alternative eller komplementære tilnærminger, og du kan få mer inngående råd om hva vitaminer og kosttilskudd for å ta. For eksempel kan du bli bedt om å ta colostrum og probiotika.

Spis mat som vil støtte en sunn mage-tarmkanalen, som også vil fremme et sunt immunsystem. Opprettholde en sunn gut er avgjørende for et sunt immunforsvar og fordøyelsessystemet fungerer. Fordøyelsesproblemer erfares over en tidsperiode kan migrere nedover i kroppen. Spis næringsrike matvarer for å støtte mage og fordøyelsesfunksjoner. Spis rikelig med protein, mat med høyt fiber og grønnsaker. Unngå bearbeidet, ikke-økologisk mat.

Balance Your pH

Test kroppens pH på en jevnlig basis. I vitenskapelige termer, pH, eller "Potential of Hydrogen," er et mål på alkalitet eller surhet i en løsning. Når du tester kroppens pH, vil du finne ut om du er mer basisk eller surt. En kropp med en ubalansert pH er giftig. Dette giftige miljøet kan hindre cellene i kroppen fra å motta de riktige næringsstoffer og oksygen. Det kan også føre til at mutasjon av celler, noe som kan føre til sykdom.

Spis mat som støtter en sunn pH. Sørg for at alle dine måltider er balansert med en ratio på 75 prosent alkaliske til 25 prosent surere. Forskning alkaliske og sure matvarer og drikkevarer i lokale biblioteker, bokhandlere eller gjennom helse magasiner. Du kan bli overrasket over å høre at matvarer som kylling, for eksempel, er svært sure. En overflod av sure matvarer vil føre til for mye syre i kroppen din. Dette kan føre til irritasjon, betennelse, et svekket immunforsvar, lavere energinivå og en rekke andre problemer, inkludert IC.

Unngå å drikke drikker med måltider. Når du drikker med måltidet, kan fordøyelsesprosessen faktisk ikke begynne med munnen. Dessuten, denne over-oppgaver fordøyelsessystemet. Hvis du absolutt må drikke noe med måltidet, drikk vann i romtemperatur. Riktig fordøyelse er avgjørende for å støtte en balansert miljø i kroppen din, inkludert pH.

Tips og advarsler

  • Denne artikkelen er for pedagogiske formål, og er ikke ment å diagnostisere, behandle eller kurere interstitiell cystitt eller annen medisinsk tilstand.

Hvordan gjenkjenne Endometriose

Hvordan gjenkjenne Endometriose


Helsemessige forhold som påvirker en kvinnes reproduktive organer kan være vanskelig å diagnose, og en av de mest problematiske blant dem er endometriose. Som endometriose forverres ofte uten behandling, kan forlenget lidelse føre. Ved å lære å gjenkjenne endometriose symptomer kan du bedre utstyre deg og din lege om dine helsebehov.

Hvordan gjenkjenne Endometriose

Hvordan gjenkjenne Endometriose

•  Hold orden på alvorlighetsgraden og varigheten av bekkensmerter under og rundt tidspunktet for mensen. Endometriose kan unnlate å gi symptomer, men økte menstruasjonssmerter er et kjennetegn tegn. Kramper og bekkensmerter øker ofte i varighet også, noen ganger over flere dager. Et symptom dagbok kan hjelpe deg med å spore symptom fremgang og sammenligne noen uvanlige endringer.

Dokument noen bekkensmerter eller blødning på andre tider av måneden for å inkludere hvis det følger samleie. Dette tegnet fører ofte til legen å gjenkjenne endometriose eller annen gynekologisk tilstand som krever behandling. Ellers kan noen spotting oppstå på grunn av eggløsning eller hormonsvingninger, inkludert de som er forårsaket av p-piller. Men hvis dette er en ny eller progressiv symptom lege er nødvendig for å utelukke andre årsaker.

Unngå å forsømme din tarmhelse når du gjenkjenner endometriose symptomer. Symptomer på irritabel tarm syndrom (IBS) er vanlig i endometriose og noen uheldige pasienter har både helsemessige lidelser. Noen ganger kvinner er feildiagnostisert med IBS som en konsekvens. Sammen med forstoppelse og diaré, kan alvorlig endometriose kvele eller fortrenge tarm organer forårsaker andre abnormiteter. En gynekolog forstår disse komplikasjonene, men vil henvise deg til en annen spesialist hvis nødvendig.

•  Vurder endometriose som en potensiell gjerningsmann hvis du opplever noen tegn til infertilitet. Ikke forsinke søker medisinsk konsultasjon fra en gynekolog eller fruktbarhet spesialist hvis endometriose er mistenkt. Fjerning av livmorsammenvoksninger kan gjenopprette fruktbarheten, men tubal arrdannelse og andre komplikasjoner kan være irreversible. Jo raskere diagnose og behandling er gjennomført de bedre sjansene for en naturlig graviditet.

Vet at noen pasienter gjenkjenne endometriose symptomer som økt oppblåsthet, smerter i korsryggen og tretthet. Dessverre, dette er vanlige tegn på menstruerende kvinner, så vanligvis ikke får mye oppmerksomhet før endometriose er diagnostisert. Husk å diskutere disse endringene med din lege.

Forstå at mens du eller legen din kan gjenkjenne endometriose symptomer, kan andre årsaker være ansvarlig for symptomene. Diagnostisering og behandling av endometriose er best laget av en gynekolog som er spesialist på sykdommen, som kirurgi, hormoner og smertebehandling kan være nødvendig.

Hvordan er Endometriose behandlet?

Hvordan er Endometriose behandlet?

Hva er endometriose?

Endometriose er en lidelse som påvirker millioner av kvinner over hele verden. Den er oppkalt etter endometriet, vevet fôr livmoren. Man vet at det skjer, eller ved hvilken prosessen, men endometriose oppstår der endometrievev er funnet voksende utenfor livmoren. Det er oftest funnet på egglederne, leddbånd rundt livmor, blære, tarmer, utsiden av livmoren og på slimhinnen i bekkenhulen. Eksistensen av dette vevet i disse områdene er ikke i seg selv farlig. Problemet er at den reagerer på samme måte som den normale endometrium under den kvinnelige menstruasjonssyklusen; det bryter ned og blør kraftig. Mens blod fra de normale endometrium renner ut av skjeden, er det ingen måte for blodet fra de unormale endometrievev å forlate kroppen. Dette resulterer i farlige indre blødninger.

Hva er symptomene på endometriose?

Blodet pooling i legemet fra det unormale endometrievev kan føre til dannelse av smertefulle indre lesjoner så vel som sekundære infeksjoner. Symptomer å se etter inkludere abdominal hevelse, varme og rødhet. Andre alvorlige ting å se opp for som er mindre tegn på sykdommen, men fortsatt et problem, er ekstreme smerter under samleie, og i løpet av menstruasjonssyklusen, samt smertefull evakuering av tarmer og blære. Bortsett fra smerte, dersom denne lidelse går ubehandlet, kan det føre til infertilitet på grunn av kumulativ skade på forplantningssystemet som helhet.

Hvordan er endometriose behandles?

Endometriose er vanskelige å oppdage med hell, og krever en laparoskopi, som omfatter et kamera ved enden av en nål-lignende sonde som blir drevet inn i det berørte området for å inspisere vevet aktuelle. Når den har blitt identifisert den kan behandles uten for mye bråk, men det er ikke å si uten mye smerte. Uakseptable endometrievev må fjernes kirurgisk, en prosedyre som krever en god lang tid å helbrede etterpå. Dessverre, omtrent 50 prosent av alle kvinner som har slikt vev fjernet erfaring et tilbakefall som mer endometrievev vises i tilstøtende områder. Den eneste måten å sikre at det ikke er noen tilbakefall er å gjennomgå en fullstendig hysterektomi. Uten livmoren og dens Slimhinnen tilstede, vil ingen ny endometrievev vises hvor som helst i legemet.

Symptomer på Endometriose Cyster

Endometriose er en tilstand i hvilken livmorslimhinnen finnes andre steder i kroppen, slik som i magesekken, noe som cyster. Denne smertefulle tilstanden kan ikke kureres, men er mulig å behandle. Rådføre seg med en OB / GYN å bekrefte eventuelle mistenkte symptomer.

Identifisering av vanlige symptomer på Endometriose

Smerte er ansett å være den vanligste symptomet på endometriose. Bekkensmerter har en tendens til å følge menstruasjonssyklusen, men av og til oppstår på ulike tidspunkter. Denne smerten kan være ødeleggende, selv med bruk av milde smertestillende. Det kan også bli følt i korsryggen.

Tidsramme på smerte symptomer

Smerte symptomer kan oppleves før, under eller etter menstruasjon. De kan oppstå under eggløsningen. Andre ganger kan inkludere i løpet av avføring eller vannlating, under eller etter samleie.

Symptomer på Endometriose forbundet med menstruasjon

I tillegg til smerte, en kvinne som lider av endometriose har en tendens til å ha veldig tungt og uregelmessige blødninger under menstruasjonen. Noen ganger blør hun i mellom perioder. Hun har også mye av abdominal oppblåsthet.

Virkningene av Endometriose

I tillegg til de cyster, endometriose kan også føre til arrvev og adhesjon, som binder indre organer sammen. Dette kan føre til infertilitet på 1.3 til 1.2 av tilfellene. Infertilitet er grunnen til mange tilfeller er diagnostisert.

Misoppfatninger av Endometriose cyst symptomer

Endometriose cyst symptomer kan ofte forveksles med andre forhold, slik som irritabel tarm syndrom (IBS), bekken inflammatorisk Disorder, eller cyster på eggstokkene.

Gastrointestinal Endometriose Symptomer

Gastrointestinal Endometriose er en vanlig, utbredt sykdom som gjemmer seg i vanlig skue. Sykdommen innledning presenterer så minimal og utvikler seg så gradvis at det er vanskelig å diagnostisere. Og når sin tilstedeværelse er etablert, mye skade allerede kan ha blitt gjort.

Definisjon

Med gastrointestinal endometriose, kvinnelige reproduktive system biologisk feil, der partikler som ligner på slimhinnen i livmoren gå inn i bekkenhulen. Hver måned selve livmorslimhinnen, eller endometrium, forbereder for graviditet og, hvis det ikke er oppnådd, er slimhinnen brutt ned og blodet er utgytt, forårsaker en periode. Disse lignende partikler, derimot, reagerer akkurat som endometriet, men når de er i bekkenhulen, kan de ikke gå ut. Den blod og vev deretter forårsake betennelse. Dette kan skje i måneder og kanskje år, og feilen langsiktig slutt kan påvirke forplantningssystemet.

Årsaker

Årsakene til endometriose har ikke blitt vitenskapelig fastlagt, men det finnes flere hypoteser. Metaplasi er når en type normalt vev omdannes til en annen type av normalt vev. En teori er at endometrievev endringer utenfor livmoren, og mens det er en annen type vev, er det fremdeles iboende reagerer på hormonene i en måte som er forenlig med ekte endometrievev. En annen mulig årsak er retrograd menstruasjon. Dette er når menstruasjons vev flyter bakover og festes til bekken organer. Denne teorien har et stort hull, som kvinner som hadde hysterektomier har fortsatt utviklet endometriose. Det er også en genetisk kobling, der sannsynligheten for første-graders slektninger av en kvinne med endometriose vil vært utsatt for sykdommen. En annen teori er at vevet blir distribuert av det lymfatiske og vaskulære systemer. Immun dysfunksjon er en annen plausibel forklaring. Endelig kan miljømessige faktorer være roten av denne patologi. Det er absolutt ingen forbindelse til kjønnssykdommer.

Betydning

Endometriose er alvorlig, men ikke dødelig. Det påvirker livskvalitet og generell helse. Misdiagnoses er hyppige og vanlig, så mange kvinner gjennomgår operasjoner, ta medisin, og gå gjennom andre behandlinger uten å lykkes, ofte fører til følelsesmessig, fysisk og mental strid. Symptomene ligne sykdommer som cyster på eggstokkene, irritabel tarm syndrom, tykktarmskreft, blindtarmbetennelse, fibroid svulster, kreft i eggstokkene, bekken inflammatorisk sykdom og svangerskap utenfor livmoren.

Symptomer

Det er mange mulige symptomer på endometriose, inkludert smerter før og under perioder, kroniske bekkensmerter, smerter under samleie, tunge perioder, smerter i korsryggen, smertefulle avføringer og urinering under menstruasjon, tretthet, infertilitet, diaré og forstoppelse.

Det er også symptomer som er felles for andre sykdommer, men kan være et tegn på endometriose. Disse symptomene kan være relevant når de presenterer med tidligere nevnte bekken symptomer: hodepine, feber, depresjon, angst, hypoglykemi og lav immunforsvar.
Rundt 30 prosent av kvinner med endometriose kan ha problemer med å få barn.

Advarsler

Gastrointestinal Endometriose er en vanskelig sykdom, som symptomer kan være forenlig med ikke bare andre sykdommer, men ingen sykdom i det hele tatt. Bekkensmerter og tunge perioder kan være betydelig eller i samsvar med den enkelte. Før selv diagnostisering, kontakt lege hvis du har disse symptomene. Laparoskopisk kirurgi er den eneste måten å få en definitiv diagnose. I alvorlige tilfeller kan denne operasjonen lindre symptomene på sykdommen ved å fjerne cyster, lesjoner og sammenvoksninger. Det er ingen behandling som fullt ut herdes endometriose. Legen din kan forskrive kombinasjon av smertestillende, hormonbehandling og ernæringsterapi for å behandle symptomer.

Symptomer på Endometriose

Endometriose er en tilstand som oppstår når endometrialt vev vokser utenfor livmoren. Vanligvis, endometrialt vev vokser bare på innsiden av livmoren, hvor det danner uteran foring, eller endometrium. Endometriose kan være en svært smertefull tilstand som til slutt fører til infertilitet.

Plassering av Endometriose

Endometrievev assosiert med endometriose kan vokse i eggstokkene, eggledere, tarmer og endetarm. Det kan også bli funnet rundt livmoren 'overflate, blære og urinlederne. Det kan også bli funnet i området bak livmoren. Endometrievev kan også legge til andre organer i bekkenet. Symptomer på endometriose variere avhengig av hvor den ekstra endometrialt vev vokser og symptomer som ofte blir gradvis verre over tid.

Scar Tissue Development

Den ekstra endometrialt vev som danner under endometriose påvirkes av hormoner på samme måte som livmorslimhinnen påvirkes av hormoner. Hver måned vevet bygger seg opp og deretter bryter ned. Som vev bryter ned, oppstår blødninger og arrvev former. Denne arrvev kan forårsake organer og vev i bekkenregionen til å følge hverandre.

Smerte symptomer

Bekkensmerter er den mest fremtredende symptom på edometriosis. Smerte kan bli forsterket ved samleie, vannlating og avføring. Det kan også forverre før starten av menstruasjonen. Bekkensmerter og kramper kan være intense i løpet av menstruasjonen. Smerte under menstruasjon kan stråle ned i mageområdet og korsryggen.

Uregelmessige blødninger

Endometriose kan resultere i blødning som forekommer ved forskjellige tidspunkter i løpet av måneden. Dessuten kan vanlig menstruasjonsblødning være overdreven.

Infertilitet

Infertilitet er ofte et symptom på endometriose. Den ekstra vev produsert under endometriose ofte blokker sperm fra å nå et egg og føre til infertilitet. Ca, 1/3 av alle infertile kvinner har endometriose.

Behandling

Endometriose kan behandles med hormonelle medisiner eller kirurgi for å fjerne overflødig endometrievev. Om lag 50 prosent av tiden, symptomer på endometriose tilbake innen ett år etter kirurgi skjønt. I alvorlige tilfeller kan en hysterektomi være den eneste måten å sikre langsiktig lettelse.

Tegn og symptomer på ruptured Eggstokkene grunn av Endometriose

Endometriose oppstår når vev som er ment å vokse inne i livmoren vokser utenfor den, for eksempel på eggstokkene, egglederne, tarmene eller blære, sier ovariancystsinfo.com. Når endometriose omgir eggstokkene, kan de sprekke, forårsaker smerte, alvorlige medisinske komplikasjoner og selv ufruktbarhet. Kvinner bør kjenne symptomene, identifisere dem og søke medisinsk hjelp umiddelbart.

Funksjoner

Endometriose er antatt å være til stede i ca. 5 til 15 prosent av alle premenopausale kvinner. Gjennomsnittsalderen for diagnose er 28, og 75 prosent av tilfellene oppstår mellom 24 og 50, ifølge GYNOB.com.

Ovariancystsinfo.com rapporterer at 80 prosent av bekken endometriose er funnet i ett eller begge eggstokkene. Mørk, rødbrun blodet fylles i endometriomas, en type cyste, som kan være opp til åtte inches i diameter. De endometriomas kan endelig tilstoppe det meste av eggstokken, forårsaker infertilitet eller en ruptur.

Effekter

Hvis en ovarialcyste dannet av endometriose er uoppdaget, kan det sprekke. Ifølge GYNOB.com, skaper endometriose en betennelsestilstand som "fører til smerte, intern arrdannelse (sammenvoksninger) og produksjonen av stoffer som på mystisk vis forstyrre befruktning."

Kvinner må derfor forstå symptomer. Jo før behandling kan starte, jo mindre sannsynlig alvorlige problemer, som for eksempel en sprukket ovarian cyst, vil skje.

Typer

Den vanligste typen av smerte forbundet med en sprukket eggstokk er bankende. Mange kvinner er ikke i stand til å gå eller stå. GYNOB.com beskriver endometriose som en forferdelig, smertefull sykdom.

Før bruddet, kvinner ofte opplever smerte av betennelse, og «de mekaniske twangs av normalt fritt bevegelige organer før endometriose forhandle passasjen av avføring gjennom knekk eller suspendert ledd av tarmen etter endometriose," i henhold til GYNOB.com.

The Mayo Clinic understreker at mange kvinner har få symptomer. Andre kvinner kan oppleve menstruasjonsforstyrrelser, bekkensmerter, dyspareuni, trykk eller smerte på tarmer, kvalme, oppkast ømme bryster, oppblåst mage eller press på endetarmen eller blære.

Advarsel

The Mayo Clinic forklarer at et brudd er alvorlig og krever øyeblikkelig legehjelp. Se en lege hvis du opplever plutselig, alvorlig abdominal eller bekkenløsning, eller smerte ledsaget av feber eller oppkast. Det legger også til at "disse tegn og symptomer --- eller de av sjokk, for eksempel kald, klam hud, rask pust, og ørhet eller svakhet --- indikerer en nødssituasjon."

Time Frame

Ingen kur for endometriose eksisterer. Behandling, for eksempel p-pille eller kirurgi "med laser eller elektrokirurgi gjennom en laparoskop, eller i tilfelle av alvorlige tilfeller, en vanlig og konvensjonell kirurgi snitt" kan forekomme, i henhold til GYNOB.com. I tillegg, når en ovarian cyst brudd, leger ofte må fjerne deler av eller hele eggstokken, eller i alvorlige situasjoner, utføre en hysterektomi.

Hva kan Endometriose Årsak?

Ubehag

Mange kvinner med endometriose opplever symptomer med sine perioder på månedlig basis, og andre opplever ingen symptomer i det hele tatt. En typisk resultat av endometriose er ekstremt smertefulle menstruasjonssmerter som vokser verre over tid. Endometriose kan også føre til pågående smerte på flere steder, blant annet korsryggen, tarmer og bekkenet. Forlagt vev vekst som endometriose årsakene kan også føre til smerter under samleie, så vel som under vannlating og avføring, spesielt mens du menstruerer. Andre symptomer kan være spotting som oppstår under midten av menstruasjonssyklusen, tretthet, diaré og forstoppelse.

Ufruktbarhet

Kvinner med endometriose har ofte problemer med å bli gravid og bære et barn til termin. Det er flere måter som endometriose forårsaker disse ufruktbarhet problemer. Først kan de vekster utenfor livmoren oppstår inni egglederne, hindrer et egg fra å passere inn i livmoren din. I tillegg kan de vekster vises på egglederne, eller på eggstokkene. Ekstra utvekster på disse områdene kan også hindre normal progresjon av et egg inn i livmoren for befruktning. Endelig kan smerte under sex føre deg til å begrense eller unngå samleie, derfor senke dine muligheter for unnfangelse.

Endometriose Symptomer etter hysterektomi

I USA, er 600.000 hysterektomier utføres hvert år. Atten prosent av disse prosedyrene er på grunn av endometriose. Så mange som 40 prosent av kvinner som har fjernet livmoren for å lindre symptomene på endometriose vil oppleve symptomer igjen etter fem år.

Eggløsning

De kvinner som har vært i stand til å holde sine eggstokkene etter en hysterektomi kan oppleve smerter under eggløsning.

Seksuell aktivitet

I likhet med før har en hysterektomi, endometriose etter en hysterektomi kan forårsake smerter under eller etter seksuell aktivitet.

Spotting

Mange kvinner som har hatt sin livmor fjernet, men deres livmorhalsen og eggstokkene er i takt, kan oppleve spotting eller blødning, spesielt rundt tiden de normalt ville ha en periode.

Tarmer

Endometriose kan feste seg til tarmen, forårsaker smerter under avføring.

Andre

Mange av endometriose symptomer etter en hysterektomi er like eller lik symptomene før har fremgangsmåten. De kan omfatte smerter i korsryggen, bekkensmerter, diaré, forstoppelse og magesmerter.

Tegn og symptomer på Endometriose Mens på p-piller

Tegn og symptomer på Endometriose Mens på p-piller


Endometriose er lidelse der cellene som normalt vokser inne i livmoren vokse andre steder i kroppen. Det finnes ingen kjent kur for det, men symptomene kan reduseres når menstruasjon er mindre hyppig, slik som menopause, graviditet eller mens du er på p-piller. Symptomene oppleves på p-piller er lik de av en kvinne som ikke tar dem. Den største forskjellen er prevensjon bidrar til å regulere menstruasjonssyklusen, hjelper grense symptomene en kvinne erfaringer.

Smertefulle Perioder

Når livmor cellene vokse utenfor livmoren, de kalles implantater. De svarer til kroppen på samme måte som de gjør inne i livmoren. Derfor, når en kvinne går gjennom hennes normal månedlig menstruasjon, livmor celler utenfor livmoren prøve å kaste, så vel. Siden de har ingen steder å gå, implantater bli betent forårsaker økt smerte for kvinnen. Smerten kan begynne før menstruasjon og siste flere dager utover.

Pelvic Pain

Smerten er ikke begrenset til menstruasjon og kan skje når som helst i løpet av syklusen. Bekkensmerter er vanlig under eggløsning og samleie. I løpet av eggløsning, til en av eggstokkene kontrakter frigjøre et egg. Dette sammentrekning er hva som forårsaker smertene. Under samleie, kan bevegelsen inflame og irritere implantater.

Tarm Pain

Fordi cellene vokser vanligvis i bukhulen, er det ikke uvanlig å finne dem på tarmer. På grunn av sin beliggenhet, kan de forårsake ekstreme smerter under avføring. Dette er forårsaket av sammentrekninger av tarmer under avføring. Noen kvinner rapporterer mer smertefulle avføringer under menstruasjon når implantatene bli betent.

Urinering Pain

Akkurat som med tarmer, kan implantater bli funnet på blæren. På grunn av sin beliggenhet, kvinner ofte opplever smerter ved vannlatning. Dette er forårsaket av de kontraksjoner av blære irriterende implantater.

Fordøyelsesproblemer

På grunn av implantater på tarmer, kan en kvinne ikke bare oppleve smerte, men også oppleve diaré eller forstoppelse. Implantatene påvirke måten tarmer normalt fungere.

Nedre ryggsmerter

De som lider av korsryggen smerte forårsaket av endometriose ofte ikke vet at det er et resultat av sykdommen, og anta at det er bare en anstrengt muskel. Faktisk kan implantatene følge leddbånd i ryggen, forårsaker smerte.

Depresjon

Det er ikke uvanlig for en kvinne som har endometriose å oppleve anfall av depresjon. Smerten som er forbundet med lidelse kan være overveldende fysisk og følelsesmessig, spesielt når de tar p-piller for å minske symptomene, og det fungerer ikke. Ikke være i stand til å lindre symptomene og vite at det er ingen kur kan være mer enn noen kvinner kan håndtere.

Endometriose Signs

Endometriose er en tilstand som kan påvirke kvinner i alle post-pubescent alder. Den har et bredt spekter av komplikasjoner fordi det kan påvirke mange områder av en kvinnes reproduktive system, samt noen områder av kroppen som grenser til den reproduktive organer. I mindre alvorlige tilfeller kan denne tilstanden føre til ubehag og blødning. I mer alvorlige tilfeller kan endometriose føre til ødeleggende forhold, inkludert smertefulle månedlige perioder, tarm og urinveisproblemer og selv ufruktbarhet.

Hva er Endometriose?

Livmoren er foret med endometrievev som fungerer som et hekkeområde for egg som vil være forberedt for befruktning i løpet av menstruasjonssyklusen. Hvis graviditet ikke oppstår, er endometrievev som ble forsterket for befruktning forkastet av kroppen under menstruasjon (menstruasjonsblødning). Tilstedeværelsen av endometrievev hvor som helst, men slimhinnen i livmoren er det som kalles endometriose.

Signs

Vanlige symptomer på endometriose er bekkenløsning, vanligvis direkte før eller under menstruasjon; smertefull vannlating og avføring; smerter ved bekken undersøkelser; og smertefullt samleie. Den spesifikke område hvor smerter inntreffer avhenger av hvor endometrievev utenfor livmoren (kjent som implantater) er funnet. Det finnes ingen spesifikke symptomer på endometriose som kan diagnostiseres uten en mer grundig undersøkelse, som generelt ikke skje uten mer alvorlige komplikasjoner er til stede.

Diagnostisering Endometriose

En lege eller gynekolog kan bestemme seg for å begynne mer omfattende undersøkelser dersom tegn på uvanlig vedvarende bekkenløsning og menstrual kramper er til stede. En fysisk undersøkelse for knuter, som følge av endometriale implantater, kan bli utført i vagina og rektum. Ultralyd kan være nyttig i enkelte tilfeller for å utelukke andre bekkenproblemer. Den mest pålitelige metode for diagnose krever en laparoskopi (et lite innsnitt i navlen) eller en laparotomi (et stort snitt gjennom magen).

Årsaker

Det er for øyeblikket ingen avgjørende data om den eksakte årsaken til endometriose. Imidlertid har de fleste studier pekt på en sammenslutning av denne tilstanden med produksjon av østrogen hormoner. Selv om årsaken til denne kjemiske reaksjonen har ennå ikke blitt spesielt identifisert, den tiden akseptert metode for å behandle symptomene på endometriose fokuserer på å justere og overvåking østrogennivået med hormonbehandling. Dette er imidlertid ikke betraktet som en kur for tilstanden.

Behandling

Fordi konkluderende kunnskap om det eksakte årsaken til endometriose ikke finnes, vil behandling av tilstanden avhenger av symptomene og de berørte områdene. Smertestillende medikamenter kan være foreskrevet samt hormonbehandling for å løse mistenkt sammenheng med østrogen. Kirurgi kan være nødvendig i noen tilfeller, for eksempel en hysterektomi, men endometrial implantater har blitt funnet hos kvinner som har hatt en hysterektomi.

Tarm brokk symptomer

Tarm brokk symptomer


Brokk oppstår når kroppens organer presse gjennom en åpning i veggene som omgir organene. Dette kan skje med magen og hjernen, men den mest vanlige organ som vil herniate er tarmen. Tarm brokk vil gjøre seg kjent gjennom buler i magen, pungen, lår, side og nedre del av magen.

Årsaker og risikofaktorer

Tarm brokk er forårsaket av svakheter i bukveggen, som omgir tarmen. Disse svakhetene kan være genetisk, men også forårsaket av graviditet.

Tegn og symptomer for reduserbar Hernias

Mange ganger, vil brokk viser ingen symptomer. Den uvanlige bule fra en brokk er vanligvis den mest merkbare tegn du har en. Bule kan verke, men ikke være smertefullt, eller det kan være veldig øm. Mens mange ting kunne produsere slike buler, hvis den vokser i størrelse når du står eller belastning, er det sannsynligvis et brokk. Et annet tegn på en brokk er det kan bli skjøvet tilbake inne i magen. Dette kalles reduksjons.

Tegn og symptomer for irreducible Hernias

På grunn av sammenfiltring med andre organer og vev, kan noen brokk ikke reduseres. Disse brokk er mer smertefullt og kan føre til forstoppelse, kvalme og oppkast. Faren med disse brokk er blodtilførselen kan bli avskåret. Dette kalles kvelning. Brokk vil være smertefullt og anbud hvis dette er tilfelle. Personen med brokk kan selv se og føle deg syk, selv om personen ikke vil ha en feber. På dette punktet har brokk blitt et medisinsk nødstilfelle som krever kirurgi.

Behandling

Hvis brokk er reduserbar og forårsaker mindre smerte, kan en lege anbefaler pasienten bære en truss. Dette er et plagg som skal legge press på brokk og hold den. Smertefull eller irreducible brokk vil kreve kirurgi. Med åpen kirurgi, vil legen bruke lokalbedøvelse og lage et lite snitt i pasientens nær herniated området. Tarmene blir deretter presset tilbake inne i bukveggen og veggen er sydd stengt. Dette er den mest vanlige behandling. Laparoskopisk kirurgi bruker narkose og tre små kutt (mindre totalt enn åpen kirurgi cut). Legen bruker deretter en laparoskop og små instrumenter, alt satt inn gjennom snittene å presse innvollene på plass igjen. Åpningen blir deretter stiftes stengt.

Forebygging

Enten du får en tarm brokk er nesten ute av kontroll. Men det er ting du kan gjøre for å redusere risikoen. Unngå å være overvektig og anstrengende å løfte ting. Fedme og belastning skape press på bukveggen som kunne starte en brokk. Også, trene magemusklene for å styrke dem slik at de tåler mer press mot dem.

Livmor Fibroids og irritabel tarm syndrom

Livmor Fibroids og irritabel tarm syndrom


Livmor fibroids er godartet vekster som utvikler seg i livmoren under en kvinnes fertil år. Irritabel tarm syndrom eller IBS, er en sykdom i tykktarmen som forårsaker ubehag i magen.

Livmor fibroids Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, kan kvinner med livmor fibroids oppleve langvarig menstruasjon, kraftig menstruasjonsblødning eller forstoppelse. Hyppig vannlating og smerter i bekkenet, ryggen eller beina kan oppstå med livmor fibroids.

Livmor Fibroids Årsaker

Uterine fibroider kan utvikles som et resultat av genetiske forandringer i cellene i uterine muskler. Cellene av uterine fibroider har høyere nivåer av østrogen enn normale livmormuskel-celler.

Livmor Fibroids Treatment

Medisiner som regulerer kvinnens menstruasjonssyklus som Lupron og progestin Livmorinnlegg som avgir kan lindre kraftige blødninger og trykk bekken og de kan krympe fibroids. Alvorlige symptomer kan kreve en myomektomi (kirurgisk fjerning av fibroider) eller en hysterektomi (kirurgisk fjerning av livmoren).

IBS symptomer

Ifølge Mayo Clinic, kan IBS pasienter oppleve magesmerter, oppblåsthet eller gass. Slim i avføringen, forstoppelse eller diaré kan også oppstå med denne lidelsen.

IBS Triggers

IBS symptomene kan utløses av melk, alkohol eller kullsyreholdige drikker. Menstruasjon og høye nivåer av stress kan utløse IBS symptomer hos noen individer.

IBS Treatment

Leger kan foreskrive fibertilskudd eller anti-diaré medisiner til IBS pasienter. Antikolinerge medisiner kan være foreskrevet for å redusere tarm spasmer.

Epiteliale Growth Factor for lekk tarm syndromLekk tarm syndrom (LGS) er preget av betennelse i epitel, vevet som linjer tarmen og tarmer. Denne tilstanden er treffende navnet fordi den beskriver en "lekk tarm" som gjør at bakterier og andre giftstoffer til å passere gjennom epitelvev og flykte inn i blodet, noe som kan forårsake en rekke komplikasjoner. I tillegg til diett og kontrollerende bakteriell infeksjon, kan visse supplerende terapier hjelp, for eksempel ved bruk av epitelial vekstfaktor for lekk tarm syndrom.

Komplikasjoner av LGS

Lekk tarm syndrom er assosiert med en rekke inflammatoriske lidelser, inkludert matallergier, kronisk trøtthet, eksem, fibromyalgi, reumatoid artritt, bihulebetennelse, astma, irritabel tarm, diabetes type I, cøliaki og Crohns sykdom. Ifølge Andrew Weil, MD, leeching av bakterier, ufordøyd fett og proteiner, og avfalls biprodukter i blodet utløser en autoimmun reaksjon som kan bidra til utvikling av disse lidelser. Tilskudd med epitelial vekstfaktor for lekk tarm syndrom er ansett som et supplement terapi til konvensjonelle behandlinger for å bidra til å redusere intestinal permeabilitet.

Epiteliale Growth Factor Definert

Epitelial vekstfaktor (EGF) er et medlem av en gruppe av polypeptider, spesialiserte proteiner som består av lange kjeder av aminosyrer. Det er disse polypeptider referert til som vekstfaktorer. Imidlertid kan "faktor" som den er relatert til den faktiske veksten være positiv eller negativ. Med andre ord, noen vekstfaktorer å stimulere cellevekst og deling, mens andre inhibere reseptor-seter og forhindre proliferasjon av celler. Epitelial vekstfaktor tilhører den tidligere klasse.

Funksjon

Epitelial vekstfaktor er involvert i regulering av veksten av hud-celler, noe som er grunnen til at det også er kjent som epidermal vekstfaktor. Dens funksjon er å binde seg til overflaten av epidermal vekstfaktor-reseptor (EGFR)-celler, som utløser frigjøring av tyrosin-kinase, et enzym som fremmer flere signaloverføringsprosessene. Dette betyr i praksis at mottakercellene tolke disse hendelsene som signaler for å sette i gang en serie av reaksjoner, nemlig en øket omdannelse av glukose til cellulær energi, økte proteinproduksjon og øket EGFR genekspresjon. Alle disse prosesser bidrar til replikasjon av DNA, og cellevekst.

Kilder til EGF

Ifølge Leo Galland, MD, direktør for Stiftelsen for Integrert Medisin, oppstår epitelial vekstfaktor naturlig i betydelige nivåer i øvre del av tynntarmen (tolvfingertarmen), og i prostata og spyttkjertler. Dr. Galland videre at grundig tygge maten kan ha nytte av en lekk tarm siden dette bidrar til å øke mengden av spytt-baserte EGF inn i mage-tarmkanalen.

Råmelk, melk produsert av pattedyr i de første dagene etter fødselen, inneholder også høye nivåer av EGF. I forhold til menneskeføde, serverer storfe råmelk som den primære supplerende kilde. Ifølge Center for ernæringsforskning, inneholder storfe råmelk flere andre nyttige midler foruten epitelial vekstfaktor for lekk tarm syndrom. For eksempel inneholder dette stoffet også immunglobuliner det avskrekke flere patogener som fører til bakteriell infeksjon, inkludert salmonella og Escherichia coli.

Bivirkninger

Mens storfe råmelk regnes som trygt for konsum, bør personer som er laktoseintolerante ikke ta dette stoffet.

Tegn og symptomer på tarm Tuberkulose

Intestinal tuberkulose er en infeksjon i tarmen. Denne formen for tuberkulose er en infeksjon som påvirker mennesker fra underutviklede land. Den kan være forbundet med andre sykdommer, som for eksempel HIV-infeksjon. Folk kan få intestinal tuberkulose fra drikker upasteurisert melk fra infiserte storfe. Melken inneholder tuberkel basiller som infiserer tarmen. Noen tegn og symptomer når intestinal tuberkulose er til stede.

Smerter i magen

Mennesker smittet med intestinal tuberkulose kan få magekramper på høyre side av magen. Magekramper skje når musklene i magen kontrakt. Magekramper kan påvirke andre nærliggende organer, som for eksempel tarmen, aorta, bukspyttkjertel, nyre og i vedlegg. Det kan også være noe hevelse i magen, noe som kan forveksles med kreft. Smerten i magen er til stede som tuberkulose reiser fra lungene og får til tarmen gjennom blodet. Den beste måten å diagnostisere intestinal tuberkulose er å gjøre en biopsi test eller få en endoskopi. Intestinal tuberkulose kan føre til fisteldannelse, perforeringer og abscesser på tarmen hos pasienten.

Tap av vekt

Pasienter som har intestinal tuberkulose oppleve en betydelig vekttap. Dette er fordi de fleste mennesker som lider av intestinal tuberkulose ikke har en appetitt eller synes det er vanskelig å ta i mat. Den vekttap skjer vanligvis når pasienten har vært syk en stund. Folk som bare har kontrakt sykdommen kan ikke vise ytre symptomer i starten, men kan mangle energi og begynne å miste vekt gradvis frem til effekten av vekttap blir tydelig. Etter diagnose, kan pasienter med intestinal tuberkulose gjennomgå en operasjon eller ta legemidler mot tuberkulose og andre medisiner.

Anoreksi

En prosentandel av folk som lider av intestinal tuberkulose får anoreksi. Anoreksi er en spiseforstyrrelse hvor pasienten sulter seg selv. Pasienter med tarm tuberkulose utvikle anoreksi som de finner det vanskelig å holde ned maten og derfor nekter å spise. Dette kan være på grunn av magesmerter de opplever når du tar i mat. Intestinal tuberkulose kan i stor grad påvirke tarmen, og dette fører til smerte når fordøye mat. For å hindre utvikling av anoreksi, gå til legen så snart som mulig når de første tegn på intestinal tuberkulose er tydelig. Forlenging av behandling for infeksjoner kan føre til andre sykdommer i pasienten. For å unngå å ha intestinal tuberkulose, unngå å drikke upasteurisert melk.

Liten tarm lidelser

Liten tarm lidelser


Den lille tarm, også referert til som den tynntarmen, er en del av fordøyelseskanalen hos pattedyr. Etter maten passerer gjennom magen, går det inn i tynntarmen for videre fordøyelse og absorpsjon av næringsstoffer før du flytter inn i tykktarmen for å bli utskilt som avfall. Det er en rekke forstyrrelser som kan påvirke det lille tarm, som alle forårsaker symptomer i hele kroppen, taler til den viktige rolle spiller i fordøyelsen generelle helse.

Typer av tynntarmen Disorders

De vanligste typer av små tarm lidelser kan klassifiseres i forskjellige kategorier: inflammatoriske tarmsykdommer, autoimmune tilstander og infeksjonssykdommer. Inflammatoriske tarmsykdommer, så som Crohns sykdom og ulcerøs kolitt, føre til hevelse og inflammasjon i tynntarmen. Den vanligste autoimmun tilstand i tynntarmen er cøliaki, en reaksjon på inntatt gluten. Smittsomme sykdommer inkluderer en rekke lidelser inkludert bendelorm og bakterielle infeksjoner som tropisk sprue (kjent medisinsk som giardiasis).

Testing for tynntarmen Disorders

Det er flere tester som kan utføres for å kontrollere små tarmlidelser. Vanligvis den første testen gjøres for å diagnostisere en liten tarm lidelse er en X-ray for å sikre eventuelle symptomer en person er rapportering ikke er forårsaket av en form for blokkering eller ruptur. Ytterligere tester vil bli valgt basert på rapporterte symptomer; for eksempel kan en blodprøve gis til personer som mistenkes for å ha cøliaki for å se om hvite blodlegemer er forhøyet. Ved mistanke om en infeksjon, kan en avføringsprøve bør analyseres for å identifisere spesifikke bakterier eller ormer.

Effekter av tynntarmen Disorders

Alle typer av små tarm lidelser, hvis venstre ubehandlet over lengre tid, påvirker kroppen som en helhet på lignende måter. Nummer én effekt av en liten tarm lidelse er en nedsatt evne til å absorbere næringsstoffer fra maten, som fører til underernæring, vekttap, tretthet og konsentrasjonsproblemer. Små tarm lidelser vanligvis forårsake diaré, som også kan føre til dehydrering.

Betraktninger

Mens noen små tarm lidelser, for eksempel smittsomme sykdommer, er vanligvis ikke livstruende, mange typer er alvorlige forhold som kan føre til langvarige skader i tarmvevet hvis venstre ubehandlet. Inflammatoriske og autoimmune sykdommer spesielt kan forårsake skade som tar kroppen i flere måneder til flere år å fullt reparere. Det har vært noen indikasjon på at langsiktig skade på tynntarmen fra noen av disse lidelsene kan sette en person på økt for tarmkreft og andre alvorlige forhold.

Advarsel

Hvis du oppdager blod i avføringen, har kronisk diaré i mer enn fire dager, erfaring magesmerter, feber, eller hurtig vekttap, må du kontakte legen din for å diagnostisere symptomene dine. Disse symptomene kan være tegn på en alvorlig liten tarm lidelse som krever umiddelbar oppmerksomhet. Ikke prøv å medisinere seg selv med over-the-counter produkter, for eksempel fiber, anti-diarrheals, eller smertestillende medikamenter. De kan forverre eller forverre tilstanden din.

Hvordan behandle irritabel tarm syndrom med alternative terapier

Hvordan behandle irritabel tarm syndrom med alternative terapier


Det finnes mange alternative behandlinger tilgjengelig for irritabel tarm syndrom (IBS). Men det er ingen erstatning for livsstilsendringer og kostholdsendringer. Utvise forsiktighet når de vurderer alternative behandlingsformer.

Hvordan behandle irritabel tarm syndrom med alternative terapier

•  Vurdere å ta magesaftresistente peppermynte olje kapsler. I en liten studie av IBS lider, rapporterte 71 prosent reduksjon av irritabel tarm symptomer etter inntak av peppermynte olje kapsler.

Tenk om hypnose. I en liten studie av IBS lider, 60 prosent av pasientene sa at deres symptomer forbedret etter bruk av hypnose.

Se inn stressmestringskurs. I en liten studie av IBS lider, rapporterte to tredeler en reduksjon i IBS symptomer etter inntak av stress management klasser.

Prøv en laktosefri diett. I en liten studie av IBS lider, rapporterte 51 prosent lindring av IBS symptomer etter å fullstendig eliminere melkeprodukter fra kostholdet.

Forskning psykoterapi. IBS lider har rapportert en reduksjon i sine symptomer med biofeedback, transaksjonsanalyse og avslapningstimer.

6. Tenk akupunktur. I en liten studie av IBS lider, mange rapporterte redusert oppblåsthet og en økt følelse av velvære etter akupunktur.

Spør om colonic cleansings. Noen mennesker tror at en ukentlig rent vann klyster er nyttig i healing tarmen.

Forgo kjøtt i kosten. Noen mennesker tror at å kutte ut alle animalske produkter hjelper tykktarmen for å bli sunnere og mindre irritabel.

Hint

  • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, ta kontakt med en lege eller annet helsepersonell før han gikk i alle aktiviteter knyttet til helse og kosthold. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Hvordan behandle irritabel tarm syndrom

Hvordan behandle irritabel tarm syndrom


Behandling for irritabel tarm syndrom (IBS) krever livsstilsendringer, reduksjon i stress og endringer i matvaner. Noen IBS lider responderer bedre på behandling enn andre.

Hvordan behandle irritabel tarm syndrom

•  Unngå stress. Leger spekulerer i at følelsesmessige konflikter er den største enkeltstående utløser mekanisme for IBS.

Oppgave moderat (ikke iherdig) og regelmessig. En passe kroppen er mer tilbøyelige til å ha en passe kolon.

Monitor medisiner du tar. Aspirin, ibuprofen og selv vitamin C-tabletter kan irritere gastrointestinale slimhinner.

Endre ditt inntak av meieriprodukter. Melk og melkeprodukter kan forverre en irritabel tarm. Husk at meieriprodukter er en verdifull kilde til kalsium, og bør ikke bli eliminert fra kostholdet ditt. Mange IBS pasienter opplever at å spise yoghurt ikke bry sine tarmer. Hvis du er laktose-intolerant, snakk med legen din om å ta laktase tabletter.

Spis kostfiber. Velg hele korn brød og korn, frukt og de fleste grønnsaker. Fiber bidrar til å mildt distend tykktarmen, som synes å redusere colonic spasmer. Spiser nok fiber, slik at avføringen er myk, dannet og lett å passere uten å belaste.

Unngå avføringsmidler og over-the-counter high-fiber kosttilskudd. De kan forårsake oppblåsthet og økt irritabilitet.

Unngå store måltider. De forårsaker tarmen til å bli overdistended og hyperaktiv.

Drikk mindre eplejuice og druejuice hvis du har mye gass. Unngå gassdannende matvarer som bønner og cruciferous grønnsaker (kål, brokkoli, blomkål, reddiker, neper og rosenkål).

9. Unngå sjokolade, koffein, alkohol og sorbitol (en kunstig søtningsmiddel som finnes i enkelte dietetiske produkter), og begrense fettrike matvarer. Fett er en sterk stimulans av colonic sammentrekninger og ytterligere forverrer irritabilitet av tarmen.

Hint

  • Spør legen din om en resept på antidepressiva eller beroligende midler kan være riktig for deg. Noen ganger er livet blir for stressende, og du kan trenge medikamentell hjelp med kronisk angst.
  • Spør legen din om en antispasmotic eller antidiarrheal stoffet ville være passende for din tilstand.
  • Leger spekulerer i at IBS symptomer er ofte laget mer alvorlig av en kvinnes reproduktive hormoner. Hvis du lider med premenstruelt syndrom (PMS), behandle det kan redusere din IBS symptomer.
  • For mer informasjon om IBS, ringe International Foundation for funksjonelle gastrointestinale lidelser på (414) 964-1799.
  • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, ta kontakt med en lege eller annet helsepersonell før han gikk i alle aktiviteter knyttet til helse og kosthold. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Hvordan finne støtte for irritabel tarm syndrom

Hvordan finne støtte for irritabel tarm syndrom


Omtrent 35 millioner amerikanere lider av irritabel tarm syndrom (IBS). Det er den nest største årsaken til fravær fra jobb. Nesten hver eneste by i Nord-Amerika har en IBS og / eller kolitt støttegruppe forberedt på å hjelpe lider.

Hvordan finne støtte for irritabel tarm syndrom

•  Ring ditt lokale sykehus og be om samfunnet utdanning avdelingen. Spør om en lokal IBS støttegruppe.

Spør gastroenterolog om en lokal IBS støttegruppe.

Bruk den elektroniske oppslagstavler og støtte grupper som er tilgjengelige for IBS lider. Søk på Internett med søkeord som "irritabel tarm syndrom" eller "IBS" og "oppslagstavler" eller "forum".

Oppsøke nye venner som du møter på din gastroenterolog kontor. Halvparten av alle besøk til gastroenterolog er relatert til IBS. Så du har en 50-50 sjanse for å møte en kamerat IBS lidende sitter rett ved siden av deg på legens venteværelse. Hvis du møter noen du virkelig kontakt med, diskutere danne din egen IBS støttegruppe.

Snakk med apoteket. Personen som distribuerer dine medisiner er et vandrende leksikon - hun møter hundrevis av pasienter som deg hver dag og snakker til dusinvis av leger og sykepleiere hver uke. Farmasøyter er en enorm - men underutilised - ressurs.

Gå til din lokale YWCA eller videreutdanning sentrum. Registrer deg for avslapningstimer, yogatimer og / eller selvhjelps instruksjon. Selv om disse kursene ikke er laget spesielt for IBS lider, vil du møte mange mennesker akkurat som deg som trenger å lære å slappe av og redusere stress.

Hint

  • For mer informasjon om støttegrupper, ringe International Foundation for funksjonelle gastrointestinale lidelser på (414) 964-1799.
  • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, ta kontakt med en lege eller annet helsepersonell før han gikk i alle aktiviteter knyttet til helse og kosthold. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.