Digidexo.com

add medisin på bipolar?

Alternativer til ADD Medisinering

Enhver forelder med en overaktiv barnet sannsynligvis vet en god del om Attention Deficit Disorder (ADD). Noen ganger barnet synes å gå 10 forskjellige måter på samme tid; andre ganger han ikke kan sitte stille i mer enn to minutter, eller fokusere sin oppmerksomhet. I dag, mange leger og skoler har et enkelt svar: Drug ungen til underkastelse. Mange foreldre foretrekker noe mer naturlig, heller enn å dømme sine barn til et liv med narkotika.

Sjekk Diet

Ikke spise riktig er en nøkkelfaktor i ADD. Dessverre, med vår moderne high-speed, high-tech livsstil, mange familier har ikke tid til å lage gode, sunne måltider. I stedet er det fast-food og massevis av bearbeidet og pre-pakket mat. Disse måltidene kan være full av kjemikalier, med høyt fett, sukker og karbohydrater. Barn trenger vitaminer, essensielle fettsyrer og mineraler for å utvikle riktig hjernens kjemi.

Sjekk for allergier

Matallergier kan føre til mange ADD symptomer, alt fra fiendtlig atferd til hyperaktivitet til nysing, rennende nese og magesmerter. Det finnes to typer matallergier: de generelle matvarer og de som til tilsetningsstoffer i mat. Førstnevnte er når barnet er allergisk mot ting som peanøtter, egg, hvete og melk. I tilfelle av additiver, kan disse være en mat fargestoff, konserveringsmiddel eller kjemisk i prosessert mat. Så, hvis barnet ditt blir symptomatisk etter å ha spist, ta oppmerksom på hva de har spist, og deretter ta kontakt med din lege om å få dem testet for å være allergisk mot noe i maten deres. Hvis de er, kan eliminere at mat eller ingrediens bidra til å eliminere ADD.

Hold deg aktiv

Dessverre har mange skoler kutte kroppsøving og redusert normal fordypningen på grunn av budsjettmessige hensyn, og bekymringer om erstatningsansvar. Resultatet er barn er altfor inaktive, og for ADD barn, kan enkel fysisk anstrengelse være nøkkelen til å hjelpe dem å kontrollere sin hyperaktivitet. Så, melde barnet i idretter som karate, fekting, svømming og tennis, kan gjøre en verden av god som alternativer til ADD medisiner. Bare gå en tur hver dag kan hjelpe; det gir dem en sjanse til å brenne av noen av det nervøse energien de har lagret opp hele dagen.

Også klasser som karate, judo og andre former for kampsport er ikke bare fysisk krevende; de også legemliggjøre en måte å tenke på, indre disiplin og åndelig kvalitet. Disse kan hjelpe en ADD barn å lære å kontrollere seg selv. Langs de samme linjene, familievern og terapi er gode alternativer for å legge til medisinering. Ofte kan en ADD barnet føler seg skyldig om å være forstyrrende rundt huset. Rådgivning, slik at foreldrene til å berolige barnet at alt er i orden, kan hjelpe så godt.

Bivirkninger av ADD medisiner

ADHD er en tilstand som er preget av en manglende evne til å konsentrere seg eller ta hensyn til å fullføre nødvendige daglige oppgaver. ADD symptomene vanligvis blir merkbart når et barn kommer på skolen. ADD er vanligvis behandles med en kombinasjon av medisiner og rådgivning.

Typer

De med ADHD er mest sannsynlig foreskrevet en stimulere eller nonstimulate ADD medisiner. I noen tilfeller kan antidepressive medisiner være foreskrevet.

Stimulere Medisiner

Stimulerer medisiner inkluderer Ritalin, Concerta, Daytrana, Adderall, Dexadrine og Vyvanse. Bivirkninger inkluderer søvnløshet, irritabilitet, magesmerter, tap av appetitt og vekttap; disse medisiner kan forårsake tics hvis doseringen er for høy.

Nonstimulate medisiner

Den eneste nonstimulate medisiner foreskrevet for ADD er Strattera. Bivirkninger inkluderer søvnighet, kvalme, tap av appetitt og vekttap.

Antidepressiva

Antidepressiva, slik som Wellbutrin, kan være foreskrevet når sentralstimulerende midler eller nonstimulates ikke klarer å redusere ADD symptomer eller når en stemning lidelse oppstår sammen med ADD. Bivirkninger inkluderer kvalme, forstoppelse, oppkast, munntørrhet, hodepine, søvnløshet, svimmelhet, hudutslett, svetting, skjelving, redusert sexlyst, og enten vektøkning eller vekttap.

Hjerte bivirkninger

Hjerteproblemer, noen med døden til følge, har blitt rapportert hos personer som tar ADD medisiner, spesielt stimulere medisiner. I de fleste tilfeller har den enkelte å ta medisinen en underliggende hjertefeil eller hjerteproblem.

Hva er noen typer ADD medisiner?

Hva er noen typer ADD medisiner?


ADD, en forkortelse for ADHD, er en atferds tilstand karakterisert ved uoppmerksom, ufokusert og / eller impulsiv atferd. Foreskrevet medisiner kan bidra til å redusere problematiske ADD symptomer, slik lider å betale oppmerksomhet og kontroll impulser. Mens et flertall av ADD pasienter blir foreskrevet en slags sentralstimulerende, noen individer får bedre resultater med nonstimulant, antidepressive eller høyt blodtrykk medisiner. ADD medikamenter gi pasienter en rekke fordeler, men de har potensielle bivirkninger i tillegg.

Sentralstimulerende

Sentralstimulerende legemidler som inneholder metylfenidat er den hyppigst foreskrevet type ADD medisiner. Metylfenidat er et kjemikalie som øker nivået av dopamin og neropinephrine, som er nevrotransmittere i hjernen som påvirker oppmerksomhet og motivasjon. Noen av de mest vanlige merkene av metylfenidat medisiner er Concerta, Ritalin og Daytrana. Mens Concerta og Ritalin tilbys i pilleform, er Daytrana den eneste ADD medisiner som kommer i en hud patch. Disse stimulerende medisiner bidra til å forbedre fokus, hemme distraksjon og dempe impulsivitet av ADD individer. Vanlige sentralstimulerende bivirkninger er søvnløshet, nedsatt appetitt, irritabilitet, humørsvingninger, hodepine og svimmelhet.

Amfetamin

Amfetamin er en annen type ADD medisiner. Amfetamin også øke nivåene av dopamin, signalstoffet som påvirker kognitive funksjoner som fokus. Adderall og Adderall XR, som inneholder fire forskjellige typer amfetamin salter, er de hyppigst foreskrevet amfetamin medisiner. Dextroamphetamine, en av amfetamin salter i Adderall, tilbys også som monoterapi med kortsiktige effekter. Desoxyn, en vedvarende-release form av metamfetamin, er også tilgjengelig, men sjelden brukt på grunn av høy misbrukspotensial. Bivirkninger av amfetamin medisiner inkluderer gastrointestinale problemer, rastløshet, rask puls, irritabilitet og angst.

Nonstimulants

Strattera, som har det generiske navnet atomoksetin, er den eneste nonstimulant reseptbelagte medisiner for å bli godkjent av FDA. Strattera øker nivåene av noradrenalin, et kjemikalie i hjernen som påvirker konsentrasjon og oppmerksomhet. Straterra inneholder også noen antidepressent egenskaper og er ofte foreskrevet for ADD pasienter som også lider av mild depresjon eller angst. Straterra effekter vare lenger enn andre ADD medisiner, så det er ofte gitt til personer som har problemer med å få motivert i morgen. Vanlige bivirkninger av Strattera er tretthet, hodepine, magesmerter, kvalme og oppkast, erektil dysfunksjon, uro og suicidale tendenser.

Antidepressiva

Pasienter som lider av både ADD og en depressiv lidelse noen ganger få mer lettelse når de tar en foreskrevet antidepressiva som er rettet mot flere nevrotransmittere i hjernen. Wellbutrin, den mest foreskrevet antidepressiva for ADD pasienter, øker nivået av serotonin, noradrenalin og dopamin nevrotransmittere. Mens antidepressiva ofte øke pasientens evne til å ta hensyn, de er mindre effektive enn sentralstimulerende midler i å redusere impulsiv atferd. Mange leger anbefaler pasienter prøve kognitiv / atferdsterapi i tillegg til medisinering. Vanlige bivirkninger forbundet med antidepressiva inkluderer rastløshet, uro, søvnløshet, hodepine og gastrointestinale plager.

Høyt blodtrykk medisiner

Visse blodtrykket medisiner brukes til å behandle personer som lider av ADD samt ansikts tics, aggressive lidelser eller Tourettes syndrom. Høyt blodtrykk medisiner som catapres, som inneholder klonidin, og Tenex, som har guanfacin som sin primære ingrediensen, ser ut til å være spesielt nyttig når foreskrevet sammen med et sentralstimulerende stoff. Høyt blodtrykk medisiner er vanligvis effektiv i å hjelpe ADD pasienter kontrollere impulsivitet og aggresjon, men gjør lite for å hjelpe korrigere pasientens oppmerksomhet problemer. De vanligste bivirkningene av blodtrykket medisiner er sedasjon og langsom hjerterytme.

Betraktninger

Mens ADD medisiner kan forbedre et individs evne til å fokusere, kontroll impulser og ta hensyn, det er ingen magisk pille som vil "kurere" ADD. ADD lider ofte behov for å gjennomgå rådgivning for å håndtere de negative tanker og følelser som er felles for tilstanden. Videre ADD medisiner fungerer bedre for noen pasienter enn for andre. Mens mange mennesker opplever dramatiske lindring av ADD symptomer på medisiner, gjør andre ikke merke noen forskjell i det hele tatt. Å finne riktig medisinering og riktig dosering ofte tar tid og tålmodighet.

Hvor lang tid tar det for ADD medisiner for å fungere?

Hvis du eller barnet ditt ble nylig diagnostisert med Attention Deficit Disorder, er du sannsynligvis holde en flaske piller og lurer på hvor lenge de vil ta for å jobbe. Noen, som Ritalin eller Adderall, virke umiddelbart og frigjør et stoff som går inn i blodstrømmen i en stor nok dose til å påvirke hjernen, mens andre som Strattera må bygge seg opp over en tidsperiode før den blir effektiv.

Typer av ADD Medisinering

FDA har godkjent en rekke merkevare-navnet narkotika å behandle symptomer på Attention Deficit Disorder. Noen er også tilgjengelig i generiske formuleringer. Stimulerende medisiner er foreskrevet i henhold merkenavn som Adderall, Concerta, Daytrana, Focalin og Ritalin, mens Strattera er den eneste ikke-sentralstimulerende godkjent av FDA. Noen leger kan bruke andre legemidler til behandling av ADD som ikke er spesielt godkjent av Food and Drug Administration for behandling av Attention Deficit Disorder. Legemidler som brukes i denne "off-label" måte inkluderer anti-narkolepsi medisiner Provigil, visse antidepressiva eller kosttilskudd som tran eller johannesurt.

Hvordan fungerer de?

For å forstå hvor lang tid det tar hver medisiner for å fungere, må du forstå hvordan hver enkelt blir tatt. Metylfenidat hydroklorid, for eksempel, bærer merkenavnet Ritalin. Standard utgivelse Ritalin er tatt som en pille, raskt brutt ned i magen og absorbert inn i blodet gjennom magen vegger.
Metylfenidathydroklorid er også den aktive ingrediens i:
Ritalin LA - en langtidsvirkende formel som bryter ned mindre raskt i magen.
Concerta og Metadate - annen pille teknologi som leverer stoffet i en lang, vedvarende release)
Daytrana - en hud patch.
Methylin - som væske eller tyggetabletter.
Hver av disse tar en annen tid å bli absorbert inn i blodstrømmen på en annen dose, så vanlig Ritalin kan arbeide raskere - innen fem eller ti minutter - mens Concerta tar litt lengre tid å jobbe, men lastz lenger.

Dosering

Selv om du tar pillene dine nøyaktig som foreskrevet, kan det ikke "arbeid" med en gang, fordi det kan ta et par uker for legen å få riktig mengde foreskrevet for deg. Hver av disse stoffene kan tas i forskjellige doser, avhengig av kroppsvekt og alvoret i tilstanden, inntil symptomene er lettet. Dette gjøres gjennom en prosess som kalles "titrering" hvor legen begynner med en lav dose og gradvis eskalerer til symptomene er lettet.

Så da føler jeg det?

Måten et sentralstimulerende som Ritalin eller Adderall fungerer ligner på måten aspirin fungerer. Du tar det, det oppløses, går inn i blodstrømmen og er gradvis utskilles når du går til badet eller svette. Ifølge Shire Pharmaceuticals, er Adderall standard utgivelsen formel fullt absorbert omtrent tre timer etter at du har tatt det, men du kan føle virkningene mye tidligere som ytterkantene av pillen begynner å løse seg opp. Adderall utvidede utgaven tar ca syv timer i gjennomsnitt for å nå det samme nivået i blodet, ifølge DailyMed.

Bottom Line

Det er ingen kutt eller tørr guide for hvor lang tid det tar medisiner for å arbeide --- kan det være behov for å bygge opp i blodet i en time eller mer før du begynner å føle deg mer fokusert, eller du må kanskje ta en annen type av medisiner eller justere. Vanligvis vil imidlertid alle FDA formuleringer jobbe innen to til fire timer etter den første dosen, med unntak av Strattera, som krever en uke eller mer konsekvent inntak for å bygge til riktig nivå. Les informasjonen på apoteket gir deg med resept og det vil gi deg en god idé om hvor lenge at medisinen vil ta til arbeid

.

Symptomer på Adult ADD medisiner

Regjeringen godkjente medisiner for voksne ADHD (ADD) er utformet for å øke ens oppmerksomhet og redusere tvangsmessig aktivitet, for eksempel for mye prat. Disse stoffene er kun tilgjengelig på resept, og regnes som trygge for folk flest. Det er imidlertid en risiko for ubehagelige symptomer eller bivirkninger av voksen ADD medisiner.

Adderall

Adderall består av dekstroamfetamin og amfetamin, og kan brukes til behandling av voksen ADD. Mulige negative symptomer inkluderer endringer i sexlyst, vekttap og hodepine.

Concerta

Concerta er et langtidsvirkende sentralstimulerende medisiner som brukes til å behandle voksen ADD. Mulige bivirkninger inkluderer nervøsitet, søvnproblemer, smertefull menstruasjon og stramme muskler.

Ritalin

Ritalin består av sentralstimulerende metylfenidat og tilgjengelige for å behandle voksen ADD. Mulige uønskede symptomer inkluderer nummenhet, prikking eller en brennende følelse i hender og føtter, samt magesmerter.

Dexedrine

Dexedrine består av dextroamphetamine og er godkjent for voksen ADD behandling. Mulige uønskede symptomer inkluderer forstoppelse, tap av appetitt, munntørrhet og ubehagelig smak i munnen.

Desoxyn

Desoxyn er resept metamfetamin og brukes fortsatt i noen behandlingsresistente tilfeller av voksen ADD, ifølge Drug Enforcement Administration. Mulige bivirkninger omfatter økt hjertefrekvens, økt kroppstemperatur og økt blodtrykk.

Medisiner for bipolar lidelse

Bipolar lidelse - paraplybetegnelse for flere typer psykiske lidelser preget av ekstreme skift i humør, energi og evne til å fungere - påvirker om lag 5,7 millioner amerikanere ifølge National Institute of Mental Health, Store fremskritt i forvaltningen av bipolar lidelse har blitt gjort i de siste tiårene, og mange mennesker er i stand til å gjenvinne kontrollen over sine liv.

Stemningsstabiliserende

De første-linje behandling for personer med bipolar lidelse inkluderer bruk av stemningsstabiliserende, som for eksempel litium eller Depakote (valproat).

Antiepileptika

Antiepileptika - som Tegretol (karbamazepin), Lamictal (lamotrigin), eller Trileptal (okskarbazepin) - blir ofte brukt i forbindelse med en stemning stabilisator.

Antipsykotika

Akutt mani kan behandles med et antipsykotisk medisin som Haldol (haloperidol), Zyprexa (olanzapin), Risperdal (risperidon), eller Abilify (aripiprazol).

Depressiva

Av og til, sentrale nervesystemet depressiva - som Ativan (lorazepam) eller Klonopin (klonazepam) - kan være foreskrevet, selv om de fleste leger er begynt å bevege seg bort fra using disse typer narkotika.

Antidepressiva

Antidepressiva er foreskrevet konservativt med bipolar lidelse på grunn av deres tendens til å indusere mani. Men de kan være atypisk forskrives til pasienter som har en tendens til å stille betydelig høyere nivåer av depresjon enn mani.

Betraktninger

Det er ingen perfekt "oppskriften" på medisiner for bipolar lidelse. Hver enkelt skal jobbe med en erfaren kliniker å finne det beste løpet av handlingen.

Urte medisiner for bipolar lidelse

Urte medisiner for bipolar lidelse


Bipolar lidelse er også kjent som manisk depresjon. Det er forårsaket av kjemiske eller hormonelle ubalanser, og er noen ganger forveksles med andre typer depresjon. Mange som lider av bipolar lidelse er på jakt etter naturlige behandlinger for å behandle denne sykdommen. Urter og kosttilskudd er oppført nedenfor kan hjelpe administrere bipolar lidelse og mild depresjon.

5-HTP

5-HTP er forkortelsen for 5-hydroksytryptofan, en forløper til hormonet seratonin. Seratonin, kjent som "feel good" hormon, bidrar til å regulere stemninger og søvnsykluser, og bidrar til å balansere andre viktige hormoner. Tar supplerende 5 HTP er anbefalt for en rekke forhold, blant annet angst, irritabilitet, søvnløshet samt depresjon. 200-300 mg per dag anbefales for antidepressive effekter.

Lavendel

Lavendel eterisk olje er tradisjonelt brukt til å behandle spenningshodepine og indusere avslapning. Det er også en effektiv naturlig behandling for generell moodiness. Dens virkning er vanligvis milde, og den kan brukes i sammenheng med andre behandlingsformer. Det kan anvendes i massasjeolje eller tilsettes til et rom diffusor. 100 prosent rene eteriske oljer kan tas internt, enten ved å plassere ett femtinitti dråper direkte på tungen eller legge to dråper til vann eller urtete. Vær forsiktig når du tar essensielle oljer internt som store mengder kan være giftig.

Johannesurt

Johannesurt er godt kjent som en naturlig antidepressant. I en studie utført ved Senter for Complementary Medicine Research, Dr. Klaus Linde og andre forskere konkluderte med at hypericum ekstrakt (kjemisk komponent av johannesurt) var mer effektive ved behandling av alvorlig depresjon enn placebo. Johannesurt kan forstyrre andre antidepressiva, så det er viktig å ikke blande medisiner. For best resultat, prøve å ta 300 mg, 1-3 ganger per dag. Det bør bemerkes at effekten av johannesurt er ikke synlig i seks til åtte uker. Tar det konsekvent i denne perioden er viktig.

Omega 3 fettsyrer

De som har blitt diagnostisert med bipolar lidelse har en tendens til å ha lavere nivåer av essensielle fettsyrer. Kosttilskudd som fiskeolje og linfrø hjelpe forsynings ekstra fettsyrer i kosten. I tillegg kan bipolare pasienter har folsyre og B12 mangler. Supplere med minst 6 gram omega-3 og minst 200 mcg av B12 sammen med en B-kompleks per dag anbefales.

Forholdsregler

Fordi bipolar lidelse kan føre til alvorlige humørsvingninger og til og med selvmordstendenser, alltid spørre en lege eller annet helsepersonell før du begynner urter eller andre kosttilskudd for å behandle denne sykdommen. Aldri slutte å ta reseptbelagte medisiner uten å konsultere lege først.

Alternativer til ADD medisiner

ADD eller ADHD, er en tilstand av hjernen som forårsaker et barn å skildre symptomer på uoppmerksomhet og bli distrahert. Dette kan føre til at barn gjør det dårlig på skolen og i sosiale situasjoner. For dem å konsentrere seg om noe er nesten umulig. En vanlig metode for behandling av ADD er med sentralstimulerende medisiner, men for de som ikke ønsker denne form for behandling det finnes alternativer som er tilgjengelige.

Diett

Eliminere visse matvarer fra et barns kosthold kan forbedre hans ADD symptomer. På midten av 70-tallet fant Benjamin Feingold at enkelte matvarer som inneholder kunstige smaker, fargestoffer og konserveringsmidler kan være bærer en negativ effekt på disse barna. Det anbefales at kunstige fargestoffer - spesielt de røde og gule fargestoffer - bli fjernet fra et barns kosthold. Dette, sammen med sukker, tilsetningsstoffer og koffein ble antatt å være skadelig i å bli fjernet eller i det minste begrenset i dietten til en ADD barn eller et barn. Eliminere matvarer en etter en for et par uker kan også finne ut om det er noen matallergier som kan være medvirkende til ADD atferd. Et barn med ADD bør ha en diett høyere i protein, komplekse karbohydrater og omega-3 fettsyrer. Enkle karbohydrater bør være minimal.

Fysisk aktivitet

Det er viktig at barn med ADD har en god mengde fysisk aktivitet hver dag. Omtrent 30 til 45 minutter fysisk anstrengelse vil hjelpe dem ved å bruke noe av sin overskuddsenergi. Den fysiske treningen vil også hjelpe dem ved å øke nivåene av dopamin og serotonin. Disse er to kjemikalier i hjernen. Medisinen som brukes til å behandle barn for ADD gjør det samme. Når disse kjemiske nivåene øker, barn er bedre i stand til å konsentrere seg mye enklere. Fokus, hukommelse og forbedring i impulsiv atferd er også mye bedre. Enten strukturerte klasser av noe som er av interesse for barnet, for eksempel en sport eller dans eller bidrar til å gjøre ting rundt verftet, vil bidra til å bruke opp denne energien. Turgåing, løping, sykling eller bare om noe så lenge det involverer bevegelse vil arbeide for å strekke dette behovet for ADD barnet.

Rådgiving

Rådgivning er også kjent for å bidra til å forbedre oppførselen til barn med ADD. Hvis et barn vet hva som forventes av ham og hva målene er satt før ham, han er bedre egnet til å håndtere ting. Diskusjoner om atferd som ikke er passende og hva som er passende er noe som er fokusert på. ADD barn trenger struktur og klare instruksjoner for å hjelpe ham å takle hans ADD. Eventuelle frustrasjoner at barnet har også brakt til overflaten på denne tiden. Rådgiveren vil gi barnet noen forslag til hvordan man skal håndtere problemene sine på en forsvarlig måte. Foreldre er også utdannet på hvordan man best skal håndtere sine ADD barnet. Rådgiving intensitet vil være basert på den enkeltes behov og kan være så sjeldent som to ganger i måneden eller så ofte som flere ganger hver uke.

Medisiner for Bipolar Treatment

Bipolar lidelse er en psykisk lidelse som er forårsaket av en ubalanse av kjemikalier i hjernen. Behandlingen for bipolare inkluderer terapi og en kombinasjon av medikamenter. Å få den rette kombinasjonen av medisiner kan ta tid, men til slutt vil hjelpe den bipolare pasienten takle symptomene på sykdommen sin. Behandling for bipolar er livslang.

Stemningsstabiliserende

Stemningsstabiliserende er den primære medisiner som brukes til å behandle bipolar. Lithium, som har blitt brukt effektivt i 30 år, og antiepileptika som valproat og karbamazepin har stemningsstabiliserende effekt.

Antipsykotika

Klozapin, olanzapin, risperidon, quetiapin og ziprasidon er noen ganger brukt til å behandle bipolar. Disse medikamentene kan brukes sammen med stemningsstabiliserende eller i stedet for stemningsstabiliserende.

Søvnløshet

Bipolare pasienter kan lider av søvnløshet og klonazepam eller lorazepam er foreskrevet. Disse medikamentene er vanedannende og er best foreskrevet for kortsiktig bruk.

Antidepressiva

Antidepressiva er noen ganger brukt for bipolar depresjon eller angst. Antidepressiva bør aldri brukes uten en stemning stabilisator, fordi antidepressiva brukes alene kan utløse maniske episoder.

Time Frame

På grunn av de skiftende stemninger med bipolar, er justeringer eller endringer i medisinering ofte nødvendig på ulike tidspunkter i løpet av behandlingen. Medisiner bør aldri bli stoppet uten å konsultere lege.

Alvorlige bivirkninger

Hvis du opplever selvmordstanker, alvorlig uro eller forverring av symptomer mens du tar noen av disse medikamentene du trenger å kontakte lege umiddelbart. Fysiske symptomer som overoppheting eller dehydrering, kramper, brystsmerter, kortpustethet eller alvorlige hudreaksjoner bør rapporteres til legen din.

Hvordan ADD medisiner arbeid?

ADD

Ifølge NIH, kan oppmerksomheten-underskudd uorden (ADD) påvirker så mange som én av 20 barn. Personer med ADD sliter med å holde fokus og blir lett distrahert. ADD oppstår når problemer eksisterer med de neurotransmittere som er tilstede i hjernen. Ulike medisiner kan være foreskrevet for å behandle ADD symptomer.

Sentralstimulerende medisiner

Ritalin og Dexadrine er sentralstimulerende stoffer ofte foreskrevet for å behandle ADD. De virker ved å stimulere og øke dopamin og serotonin i hjernen. Dopamin er en neurotransmitter som tar meldinger fra ett område av hjernen til den andre. Når dopamin økes, er det i stand til mer effektivt å overføre meldinger i hjernen. Serotonin er et kjemisk stoff i hjernen som påvirker hvor lykkelig eller godt en person føler overall.

Amfetamin

Adderall er en amfetamin som noen ganger foreskrevet for barn med ADD. Adderall hjelper enkeltpersoner til å være våkne og konsentrere seg mer enkelt på en gitt oppgave. Adderall øker mengden av nevrotransmittere dopamin og noradrenalin tilstede i hjernen. Dopamin styrer evnen til å konsentrere seg. Noradrenalin kan føre til uoppmerksomhet og problemer med hukommelsen når utilstrekkelig. Ved å øke disse to nevrotransmittere, hjelper Adderall individer til å overvinne symptomene på ADD.

Ikke-sentralstimulerende medisiner

Strattera, et ikke-sentralstimulerende, øker noradrenalin, et kjemisk stoff i hjernen som hjelper med oppmerksomhet span. Stattera fungerer ved å stoppe den presynaptiske noradrenalin-inhibitor fra å arbeide slik at ytterligere noradrenalin vil være til stede i hjernen. Mer noradrenalin bidrar til å øke oppmerksomheten span og kontrollatferd impulser.

Antidepressiva

Wellbutrin er et antidepressivum som noen ganger foreskrevet for de med både ADD og depresjon. Ifølge ADHDhelp.org, nøyaktig hvordan Wellbutrin fordeler de med ADD er usikkert. Imidlertid, er det foreslått at Wellbutrin har en effekt på dopamin og noradrenalin.

Keppra Medisin for bipolar lidelse

Bipolar lidelse rammer 5,7 millioner mennesker i USA, ifølge National Institute of Mental Health. Derfor blir mange nye medisiner og behandlinger ofte testet. En av de nyere medikamenter blir brukt til å behandle bipolar, Keppra, en anti-konvulsiv, har vist effektivitet.

Bipolar lidelse

Ifølge National Institute of Mental Health, "Bipolar lidelse, også kjent som manisk-depressiv sykdom, er en forstyrrelse i hjernen som forårsaker uvanlig endringer i humør, energi, aktivitetsnivå, og evnen til å utføre dag-til-dag oppgaver. symptomer på bipolar lidelse er alvorlig. "

Keppra

Keppra er vanligvis brukes til å behandle anfall og tilhører samme familie av narkotika som Topimax, som også behandler bipolar effektivt.

Handling

EMedTV sier at forskerne ikke vet hvordan Keppra fungerer, men som andre anti-convulsants, fungerer det som en effektiv stemning stabilisator gjennom sin handling.

Effekt

I bipolare pasienter og hos pasienter som lider anfall, celler i hjernen brannen raskt. Selv om handlingen er ukjent, Keppra bremser effektivt disse cellene med daglig bruk.

Bivirkninger

Svimmelhet, hodepine, svakhet er blant bivirkningene av Keppra. Ta kontakt med lege umiddelbart hvis du opplever hallusinasjoner, feber, frysninger eller anfall.

Medisiner for bipolare lidelser som ikke påvirker Sex Drive

Det er mange medisiner foreskrevet for psykiske lidelser som inkluderer uønskede seksuelle bivirkninger som impotens og redusert libido. Det finnes andre, men som ikke har noen seksuelle bivirkninger i det hele tatt, og andre enn faktisk øke libido.

Hormoner og signalstoffer

Seksuell funksjon omfatter mer enn bare kjønnsorganene; hormoner og signalstoffer påvirke kjønnsorganene også. Testosteron er viktig å sexlyst, som er hjernens dopamin og serotonin sendere som øker sexlysten og hemmer det hhv. Siden depressive lidelser (inkludert bipolar lidelse), samt medisiner som behandler dem, påvirker disse nevrotransmittere, de også påvirke sexlysten.

Antidepressiva

Serotonin noradrenalin reopptakshemmere (SNRI), selektive serotoninreopptakshemmere (SSRI), og antipsykotika er tre klasser av legemidler som brukes til å behandle slike psykiske lidelser som bipolar lidelse.

SNRI

Buproprion (Wellbutrin) er et SNRI som bekjemper depressive episoder og reduserer risikoen for maniske episoder. Det er ingen kjente seksuelle bivirkninger av dette stoffet, men tørr munn, forstoppelse, hodepine og søvnløshet er vanlig. Venlafaksin (Effexor) er en annen SNRI som lindrer depressive symptomer raskt med færre bivirkninger og kan tas sammen med andre medisiner. Den vanligste av venlafaksin er bivirkninger er kvalme, hodepine, tretthet, tørr munn, svimmelhet, søvnløshet og angst. Utløsning problemer har blitt rapportert i 12,5 prosent av pasientene, mens impotens er rapportert i bare seks prosent av folk.

SSRI

Noen SSRI har en tendens til å forårsake forsinket orgasme hos menn og nedsatt sexlyst hos kvinner. Fluvoksamin (Luvox) og citalopram (Celexa) er to SSRI som sannsynligvis vil ha noen seksuelle bivirkninger; et gjennomsnitt på fire prosent av pasientene på disse medikamentene opplever erektil dysfunksjon og / eller nedsatt libido. Mer vanlig, pasienter opplever kvalme, tretthet, hodepine, søvnløshet, svetting og munntørrhet som et resultat av å ta dette stoffet.

Antipsykotika

Aripiprazol (Abilify) har seksuelle bivirkninger som inkluderer sexlyst endringer, erektil dysfunksjon og priapisme, eller en smertefull ereksjon som ikke vil gå bort. Dette gjelder også for klozapin (Clozaril, FazaClo) og risperidon (Risperdal). Olanzapin (Zyprexa) er et antipsykotisk som brukes til behandling av schizofreni og bipolar lidelse. Dens fleste bivirkninger inkluderer døsighet, tørr munn, vektøkning og økt appetitt. Mindre vanlige bivirkninger omfatter økninger og reduksjoner i libido, impotens og utløsning problemer. Quetiapinfumarat (Seroquel) brukes til behandling av schizofreni og bipolar lidelse med vanlige bivirkninger inkludert munntørrhet, døsighet, hodepine og agitasjon. Økninger og reduksjoner i sexlyst, og impotens har bare blitt rapportert av to prosent av pasientene; Dette er sant av ziprasidon hydroklorid (Geodon), samt.

Litium

Litium, et naturlig forekommende element, påvirker ikke sexlyst direkte; litiumsalter er vanligvis foreskrevet i forbindelse med antidepressiva. Blant bivirkningene er skjelving, tørst, økt eller hyppig vannlating, diaré, oppkast, døsighet, muskelsvakhet og koordinasjonsproblemer.

Antiepileptisk

Det er visse anticonvulsion medisiner som er vellykket blir foreskrevet for bipolar behandling i tillegg. Lamotrigin (Lamictal) er et antiepileptikum (AEC) og stemningsstabilisator brukes til behandling av bipolar lidelse, samt epilepsi. Bivirkninger inkluderer en økt sexlyst, samt vaginal irritasjon.

Ulike medisiner for bipolar lidelse

Bipolar lidelse er en psykisk lidelse som fører til at pasienten gå gjennom sykluser av depresjon (lows) og mani (høyder). Tidsperioden for disse syklusene varierer fra person til person, og det gjør intensiteten av depresjoner og manier. Bipolar lidelse pasienter bør behandles for både mani og depresjon, ikke det ene eller det andre utelukkende, og mange pasienter har nytte av en kombinasjon av medisiner som tillater dem å kontrollere sine symptomer.

Stemningsstabiliserende

Stemningsstabiliserende blir brukt til å styre en del av mani bipolar lidelse. Under mani, pasienter opplever en ekstremt forhøyet humør og energi, uvanlige tankemønstre, og i noen tilfeller, psykose. Mani kan være veldig mild, som i hypomani, eller alvorlig, med hallusinasjoner og vrangforestillinger. Noen bipolar lidelse pasienter kan bli ganske ukontrollerbar når du er i en tilstand av mani.

Litiumsalter anvendes vanligvis for å behandle mani og er en meget effektiv stemning stabilisator. Litiumsalter er også effektive ved behandling av depresjon, og kan redusere risiko for selvmord. En annen type stemning stabilisator brukes for mani er krampestillende medisiner. Eksempler på krampeløsende stemningsstabiliserende inkluderer okskarbazepin (Trileptal), lamotrigin (Lamictal), karbamazepin (Tegretol) og valproinsyre eller divalproex natrium (Depakote).

Atypiske antipsykotika

Atypcial antipsykotika er et annet alternativ for behandling av bipolar lidelse, men de blir tatt i kombinasjon med andre medisiner. Typer av atypiske antipsykotika inkluderer aripiprazol (Abilify), risperidon (Risperdal) og ziprasidon (Geodon). For bipolare pasienter som lider av alvorlig eller psykotisk depresjon, er olanzapin (Zyprexa) foreskrevet.

Atypiske antipsykotika er også et alternativ for pasienter som ikke responderer på litium eller antiepileptika for å behandle deres mani. En spesielt klozapin (eller Clozaril), er effektiv i behandling av hallusinasjoner og vrangforestillinger knyttet til alvorlig mani. Clozapin er også brukt som en behandling for schizofreni.

Antidepressiva

Den andre halvparten av bipolar lidelse er depresjon. Symptomer inkluderer tristhet, tap av glede eller interesse for aktiviteter, endringer i vekt, søvnproblemer, energitap, verdiløse følelser og tanker om selvpåført skade eller død. Antidepressiva inkluderer selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI), trisykliske antidepressiva og monoaminoksidasehemmere (MAO-hemmere), som fungerer for å balansere serotonin og noradrenalin reopptakshemmere mengder i hjernen.

Pasienter med bipolar lidelse bør ikke ta antidepressiva på egenhånd. Gjør du det kan føre til en rask overgang fra depresjon og mani som kan være utrolig ødeleggende. I tillegg kan tar antidepressiva øker selvmordstanker.

FDA godkjente medisiner for bipolar lidelse

FDA godkjente medisiner for bipolar lidelse


Bipolar lidelse rammer over 10 millioner mennesker i USA alene. FDA har godkjent en rekke medisiner for å behandle denne tilstanden, men å kombinere medikamentell behandling med psykoterapi er anbefalt å mest effektivt behandle denne kroniske sykdommen.

Hva er Bipolar lidelse?

Bipolar lidelse, også kalt manisk depresjon, er preget av alvorlige endringer i humør, fra intens depresjon til en forhøyet, manisk tilstand. Disse humørsvingninger er mye mer ekstreme enn normale følelsesmessige oppturer og nedturer.

Litium

Lithium ble godkjent av FDA i 1970, noe som gjør den til en av de eldste godkjente behandlinger for bipolar lidelse. Det er en stemning stabilisator, kontrollerende mani samtidig hindre gjentakelse av fremtidige episoder. Bivirkninger kan være vektøkning, hypotyreose, hukommelsesproblemer og håravfall.

Depakote

Depakote, en anti-konvulsiv, ble et mye brukt alternativ til litium når det fikk FDA-godkjenning for behandling av bipolar lidelse i 1995. Det er ofte mer effektive i behandling raskt sykling bipolare tilstander, dysphoric mani og tilhørende rusmisbruk. Bivirkninger inkluderer vektøkning og gastrointestinale problemer.

Antipsykotika

Antipsykotiske medisiner er ofte foreskrevet i forbindelse med et anti-konvulsiv å behandle akutte episoder. FDA-godkjenning er gitt Zyprexa og Risperdal for dette formålet.

Andre medisiner

Andre FDA godkjente legemidler som brukes til å behandle bipolar lidelse inkluderer Tegretol, Seroquel, Geodon, Abilify, Symbyax og Lamictal. Avhengig av typen og alvorlighetsgraden av tilstanden, så vel som andre faktorer, vil en lege fore en eller en kombinasjon av disse medikamentene.

Medisiner for bipolar og ADHD hos barn

Medisiner for bipolar og ADHD hos barn


Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) og bipolar lidelse symptomer ser veldig lik hos barn. Men symptomene forvaltes svært forskjellig. Hvis et barn har symptomer er alvorlige nok til å forstyrre funksjon, kan behandling med medisiner være svært gunstig. Bruk av medisiner hos barn kan være kontroversiell, derfor risikoen og fordelene ved medisinsk intervensjon må vurderes av foreldre og fagfolk.

Sentralstimulerende

Tar en stimulerende for ADHD hos barn er den vanligste behandling foreskrevet. Sentralstimulerende midler som Concerta, Ritalin, Adderall eller Focalin hjelpe barn med ADHD bedre fokus, ivareta oppgaver, komplett arbeid og oppnå mer enn hvis symptomene gå ubehandlet. Forsiktighet bør overvåkes hvis denne medisinen er foreskrevet for barn med bipolar lidelse, som sentralstimulerende midler kan forverre symptomene.

Sentrale Alpha-agonister

Tar en sentral alfa-agonist for ADHD hos barn er en annen behandling som hjelper til med hyperaktive / impulsive symptomer. Medisiner som Tenex og klonidin arbeid for å roe barna og hjelpe dem delta bedre. Disse medikamentene er også effektive i å håndtere symptomer på bipolar lidelse hos barn.

Selektive serotonin-hemmere

Selektive serotonin-hemmere kan noen ganger hjelpe behandle symptomer på ADHD hos barn.
SSRI er antidepressive medisiner, for eksempel Prozac eller Zoloft, som kan forbedre symptomer på uoppmerksomhet og angst hos barn. Barn med bipolar lidelse kan oppleve en forverring av symptomene hvis foreskrevet denne medisinen.

Stemningsstabiliserende

Stemningsstabiliserende hjelpe administrere symptomer på bipolar lidelse hos barn. Medisiner som Tegretol, Depakote og litium hjelp til å holde sykliske stemninger under kontroll. Vanligvis disse medikamentene krever spesiell overvåking og periodisk blod arbeid for å sjekke nivåene av medisiner i barnets system og forebyggende kontroll av effekter på leveren.

Antipsykotika

Antipsykotiske medisiner kan hjelpe administrere symptomer på bipolar lidelse hos barn. Navnet på denne klassen av medisiner kan være misvisende, som medisiner som Risperdal, Abilify eller Zyprexa ikke bare brukes for psykotiske symptomer, men også for å øke andre agenter som styrer humørsvingninger.

Depresjon medisiner for bipolar lidelse

Depresjon medisiner for bipolar lidelse


Antidepressiva fortsatt en vanlig form for behandling for unipolar depresjon (alvorlig depresjon) Men APA (American Psychiatric Association) råder forsiktighet med antidepressiva bruk i bipolar lidelse på grunn av uberettiget bivirkninger dvs. - forhøyet humør.

Antidepressive bruk i Bipolar

Klinikere foreskrive antidepressive medikamenter i forbindelse med stemningsstabiliserende (ie-litium). Antidepressive bruk i bipolar lidelse er ansett som en sekundær behandling i avtagende suicidalitet i alvorlige bipolare tilfeller.

SSRI og NDRIs

Antidepressiva som SSRI-Selektive serotoninreopptakshemmere (Paxil, paroksetin) og NDRIs- noradrenalin og Depamine reopptakshemmere (Wellbutrin-Buprion) ser ut til å være mest nyttig i arbeidet med å forbedre stemningen i alvorlige bipolare pasienter.

Trisykliske antidepressiva (Amitriptyline-Elavil)

Trisykliske antidepressiva kan ha alvorlige bivirkninger. Trisykliske antidepressiva virker ved å hindre reopptak av serotonin og noradrenalin i hjernen, men kan utløse "manisk switching» (stemningen sykling), uro og selvmordstanker hos pasienter.

Kliniske studier

I den største studien til nå for bipolar lidelse, STEP-BD (Systematisk behandling Enhancement for Bipolar Disorder) etter antidepressiva ble stoppet, humøret bedret seg i ildfast sykling (rask sykling i humør) bipolare pasienter. Dermed synes det kliniske bevis som tyder på en sammenheng mellom antidepressant bruk i bipolar og co-forekommende humør destabilisering.

Betraktninger

Ifølge en 1 juli 2008 artikkel i Psychiatric Times, Dr-tallet. Andrea Cipriani og John R. Geddes oppgir at antidepressiva kan være effektive midlertidig, men viser ingen langsiktig nytte. Konklusjoner fra denne studien tyder også antidepressiva ikke nødvendigvis redusere depressive episoder eller suicidalitet i forhold til førstelinjebehandling stemningsstabiliserende.

Medisiner for ADD i Voksne

Hvis du har Attention Deficit Disorder (ADD), har du sannsynligvis hørt om medisiner som Ritalin viser suksess for barn og unge med ADD. Du lurer kanskje på om det er et medikament som kan være foreskrevet for voksne. Svaret på dette er ja, fordi de samme medisiner som fungerer godt for unge mennesker arbeider også godt for voksne med ADD.

Hvordan ADD medisiner Work

Psykostimulerende er medisinering av valg for de med ADD. Disse medikamentene virker ved å blokkere reopptak av de to nevrotransmittere antas å være ansvarlig for ADD, dopamin og noradrenalin.

MPH og AMP

De to psykostimulerende foreskrevet av leger er metylfenidat (MPH) og amfetamin (AMP). Ingen av disse legemidlene er nødvendigvis bedre enn den andre, siden hver enkelt reagerer forskjellig på hvert medikament.

MPH (Ritalin)

MPH er ofte foreskrevet som merkenavnet narkotika Ritalin. Mange voksne med ADD oppgir at MPH fungerer godt for dem, selv om andre staten det fikk dem til å føle seg mer engstelig og på kanten. Se Ressurser for en link til en studie som sammenlignet MPH med AMP.

AMP (Adderall)

AMP er ofte foreskrevet som merkenavnet narkotika Adderall. Mange voksne med ADD som tar AMP oppgir at det letter sine symptomer, enda mer enn MPH.

Bivirkninger av MPH og AMP

Bivirkninger for både MPH og AMP er vanligvis milde og varierer fra person til person. De kan inkludere tap av matlyst, vekttap, angst og søvnløshet.

Slik starter medisinering for ADD

Legen din vil vanligvis starte med en lav dose av den foreskrevne medisiner og heve den til du viser en god respons og toleranse for et visst nivå.

Medisiner for å behandle ADD

Når et barn blir diagnostisert med ADD (Attention Deficit Disorder), er det vanlig for foreldre å være full av spørsmål. En av de vanskeligste spørsmål å besvare er om å bruke medisiner for å behandle barnet. Mens det er velkjent at medisiner kan være effektiv i behandling av ADD, mange foreldre er forvirret om hvilken som vil fungere best mens forårsaker færrest bivirkninger.

Bestemme å medisinere

Du bør ta beslutningen om å medisinere din ADD barn etter å diskutere saken med legen sin. De fleste barn med ADD har nytte av å bli behandlet med medisiner. Barnets lege vil være i stand til å foreslå den rette medisinen basert på ditt barns unike situasjon, personlighet og alvorlighetsgraden av symptomene.

Typer medisiner

Den vanligste typen ADD medisiner er metylfenidat narkotika, som er sentralstimulerende midler. Dette inkluderer medisiner som Ritalin, Concerta og Focalin. Selv om det kan virke mot sin hensikt å foreskrive sentralstimulerende midler for å behandle hyperaktivitet og uoppmerksomhet, sentralstimulerende medisiner arbeide for å holde ADD hjernen fokusert og oppmerksomme.

Andre sentralstimulerende midler som brukes til å behandle ADD er klassifisert som amfetamin. Disse inkluderer Dextrostat, Adderall og Vyvanse, blant andre. Methylphenidates og amfetamin virker ved å øke nivåene av visse kjemikalier i hjernen. Disse medikamentene er kjent for å være vanedannende hos voksne, men vanligvis ikke i barn. Likevel har en del ADD medisiner tjent svart boks advarsler fra FDA. Dette betyr at emballasjen advarer av potensielt farlige bivirkninger. Foreløpig disse medikamentene er Adderall, Concerta, Daytrana, Desoxyn, Dexedrine, Focalin, Meta, Methylin, Ritalin og Strattera.

Nonstimulant medikamenter kan også brukes ved behandling av ADD. Visse antidepressive medikamenter som Wellbutrin og Norpramin har også blitt brukt, men deres effekt er fortsatt under utredning.

Finne riktig medisinering

Ingen ADD medisiner som fungerer for alle. Det er svært sannsynlig at barnet og hennes lege vil prøve flere medisiner før du finner den rette. Under prøveperiode på noen nye stoffet, er det viktig å observere barnets atferd for å sikre at du oppdager eventuelle bivirkninger før de blir et problem.

Sikkerhet

Medisiner foreskrevet av leger til å behandle ADD har blitt grundig studert for sikkerhet og effekt. Likevel, noen foreldre er bekymret for at deres barn vil lide av bivirkninger. Mens det er sant at disse medikamentene ofte kommer sammen med bivirkninger (som søvnløshet, tap av matlyst og hodepine eller svimmelhet), kan fordelene oppveier risikoen. Den største sikkerhetsrisikoen ligger i potensialet for misbruk av ADD narkotika: Ritalin, Concerta og andre add narkotika er ofte tas i høye doser for å etterligne effekten av kokain. Med effektiv foreldrekontroll av medisiner, er denne risikoen minimal for barn.

De andre bitene i puslespillet

Medisinering er bare en del av en ADD behandling plan. Den mest effektive måten å behandle tilstanden er med en kombinasjon av medisiner, regelmessige avtaler med en rådgiver, psykolog eller psykiater, og overnatting i klasserommet. Med et omfattende behandlingsplan og samarbeid både hjemme og på skolen, er prognosen for barn med ADD svært positive. Snakk med legen din om eventuelle bekymringer du har og jobbe med ham for å utvikle en behandlingsplan som er riktig for barnet ditt.

Hvordan å behandle barn med ADD Uten medisin

Hvordan å behandle barn med ADD Uten medisin


Medisiner er tilgjengelige for å hjelpe barn som lider av Attention Deficit Disorder (ADD). Selv om medisiner ikke kurere ADD det kan hjelpe et barn å fokusere bedre på problemer når de kanskje normalt bli distrahert. Men det er ulike bivirkninger som kommer med ADD medisiner, inkludert irritabilitet, depresjon, tap av matlyst, flått, magesyke og hodepine. For å unngå muligheten for bivirkninger, kan barna bli behandlet for ADD uten å bruke noen form for medisiner.

Bruksanvisning

Sett konkrete mål med barn. Pass på at barnet forblir fokusert på oppgaven i 15-minutters intervaller. Gi en fem minutters pause i mellom intervaller til oppgaven er fullført. Yngre barn kan gis faste tider å dele leker blant jevnaldrende. Dette kan hjelpe barnet lære å kontrollere plutselige lyster som kan være vanlig hos barn som har ADD.

Følg med på belønninger og konsekvenser med barn som lider av ADD. Dersom barnet fokuserer på et oppdrag for den avsatte tiden, belønne med en favoritt snack eller ekstra spilletid. Dersom barnet ikke kommer i fokus som instruert, følge gjennom med en uønsket konsekvens, for eksempel ikke slik at barnet kan se på TV eller spille dataspill. Vær konsekvent.

Study mer effektivt med barnet. Noen barn kan bli behandlet for ADD ved å omstrukturere studerer ferdigheter uten behov for medisiner. For eksempel bruke flashcards konsekvent for å opprettholde hukommelsen. Studer dager hodet av en quiz eller test, i stedet for å studere bare natten før. Tar grundige notater kan hjelpe barnet lære med mindre forvirring.

Organisere barnets bok bag og skrivebord. Hvis barnet er i barneskolen, spør læreren å organisere barnets pulten riktig. Dette kan hjelpe barnet med å finne gjenstander raskt og med mindre problemer. Eldre barn kan organisere permer og notatbøker med skillevegger som kan hjelpe dem å finne notater og oppgaver raskt.

Se sosial atferd å behandle ADD uten å bruke medisiner. De fleste barn som lever med ADD oppleve sosialt ubehag blant jevnaldrende og er usikre på hvordan de skal samhandle med andre. Oppmuntre til kommunikasjon mellom barn, familiemedlemmer og venner. Utfør rollespill-scenarier for å se hvordan barnet reagerer på visse situasjoner.

Overvåk barnets kosthold. Endre et barns kosthold kan bidra måte å behandle ADD. Ta oppmerksom på barnets energinivå, og måten barnet reagerer på oppmerksomhet og detaljer etter å ha spist. Kanskje koffein og sukker behov for å bli eliminert, og mer frukt og grønnsaker lagt til diett.

Hva Generic medisiner brukes for ADD?

Hva Generic medisiner brukes for ADD?


ADHD er ofte behandles med medisiner. Selv om nyere medisiner for ADD ofte inn på markedet, er det også flere eldre typer som er tilgjengelig i generisk form. De nyere alternativene har fordeler som langsiktig handling eller færre bivirkninger, men de generiske legemidler er fortsatt brukt på grunn av sin effektivitet og lavere kostnader.

Definisjon

ADD er en lidelse preget av slike egenskaper som hyperaktivitet og en manglende evne til å fokusere og ta hensyn til en normal lang tid. Selv om den eksakte årsaken ikke er kjent, leger har mistanke om at det er en biologisk basis.

Behandling

Ifølge American Academy of Pediatrics, minst 80 prosent av ungdommene som er diagnostisert med ADD vil reagere positivt når de ble behandlet med sentralstimulerende medisiner. Det kan imidlertid ta litt prøving og feiling for å finne ut hvilke medisiner som er mest effektive i et bestemt barn. Hvis de generiske medisiner ikke fungerer, kan merkevarer behandlinger prøves.

Typer

Det er tre typer av generiske sentralstimulerende medikamenter som er tilgjengelige for behandling av ADD. De er korttidsvirkende form av Ritalin, Adderal og Dexedrine. Mange navn merkevare behandlinger, for eksempel Concerta og Daytrana, er faktisk bare varianter av Ritalin med en lengre effekt eller en annen leveringsmetode.

Andre alternativer

Når sentralstimulerende medisiner ikke fungerer for ADD, vil noen leger prøve antidepressiva. De vanligste generiske antidepressive alternativer er imipramin, desipramin, bupropion (Wellbutrin) og klonidin.

Side Effects

Både generiske og navn-merkevaren ADD medisiner kan ha bivirkninger. Disse inkluderer oftest hodepine, redusert ønske om å spise, magesmerter og problemer med å sovne. Hvis bivirkningene er plagsomme, kan dosen vanligvis bli redusert eller et annet legemiddel kan være prøvd.