Digidexo.com

tannsement

Typer av tannsement

Dental sement er en type tann materiale som kan brukes til forskjellige formål. Noen sement brukes til å gjenopprette tannarbeid, mens andre blir brukt til å lage originale tannarbeid. Noen er permanente, mens andre er midlertidige. Tannleger må sørge for å følge produsentens anvisninger for hver type sement, i form av å blande, bruker riktige forholdstall og utsette den for de riktige temperaturer. Det finnes fem typer dental sement: sink-oksid eugenol, sinkfosfat, polycarboxylate, glassionomer og kompositt harpiks.

Sink-Oxide Eugenol

Sink-oksyd Eugenol væske er sammensatt av eugenol, vann, asket syre, sinkacetat, og kalsiumklorid. Det pulveriserte versjonen er sammensatt av sinkoksyd, magnesiumoksyd og silisiumdioksyd. Den kommer i to typer - den første er svakere, og er nyttig for midlertidig sementering, og den andre inneholder forsterkningsmidler som gjør det mer effektivt i permanent sementering.

Sink Fosfat

Sinkfosfat væske er sammensatt av fosforsyre, aluminiumfosfat og vann. Det pulveriserte versjonen er sammensatt av sinkoksyd, magnesiumoksyd og silisiumdioksyd. Den kommer også i to typer --- finkornet og middels korn. Den første typen er brukt for permanent sementering av kroner, inlays, onlays og broer. Det danner et tynt lag som er nyttig i nøyaktige sitteplasser av dentalwork. Den andre typen er brukt som isolasjon for fylling av dype hulrom.

Polycarboxylate

Polykarboksylat består av polyakrylsyre, itakonsyre, maleinsyre, vinsyre og vann. Det pulveriserte versjonen er sammensatt av rent sinkoksyd. Polykarboksylat anvendes for permanent sementering av rustfritt stål kroner og ortodontiske bånd, og det kan også anvendes som en base uten å forårsake irritasjon.

Glass Ionomer

Den flytende form av glass ionomer er sammensatt av itakon- syre, vinsyre, maleinsyre og vann. Den pulverisert form er sammensatt av sinkoksyd, aluminiumoksyd og kalsium. Det er tre typer glass ionomer. Den første brukes til å sementere metallrestaureringer og kjeveortopedisk parentes; den andre for å gjenopprette eroderte områder nær gingiva. Den tredje til linje eller binde dentin.

Composite Resin

Kompositt harpiks er allsidig når det brukes som dentalsement. Dens lave filmtykkelse og uoppløselig i vann aktivere permanent sementering. Den brukes til å sementere keramikk eller harpiks inlays og onlays, keramiske skallfasetter, kjeveortopedisk band og braketter, og metallstøpegods.

Om Laser Dental Work

Om Laser Dental Work


Som laser teknologiutviklingen, programmer for å bruke lasere utvide også. Mange misliker å gå til tannlegen fordi det kan være smertefullt. Tann lasere blir nå brukt til å behandle en rekke tilstander, ofte uten smerte eller ubehagelig støy av en drill.

Typer

Forskjellige typer av lasere har blitt utviklet for å utføre forskjellige oppgaver. En usynlig laserstråle er skapt av karbondioksid lasere. Neon og helium blir tilsatt til bjelken for å lage en rød farge, slik at tannlegen kan se hvor laseren er. Denne type laser ikke trenge langt inn i vevet, og er utmerket for behandling av problemer på gummioverflater. Karbondioksid lasere etterlater seg en midlertidig karbonrest, som holder såret under ren. Argon lasere skape et blå-grønt lys. Disse lasere brukes til å kurere tannsement og Chang sementens molekylstrukturen. Andre typer laser ganger brukes i odontologi inkluderer Ebrium: YAG lasere, Nd lasere og Holmium: YAG lasere.

Bruksområder

Dental lasere brukes til å behandle et stort utvalg av forholdene. Lasere kan brukes til å finne skjulte hulrom, kjedelig følsomhet for varme og kulde, forme tannkjøtt og kurere TMJ. Lasere kan noen ganger bli brukt i stedet for en konvensjonell dental drill og kan smertefritt fikse gum folder som kan oppstå i protese wearers. Lasere kan også behandle begrenset tungen bevegelse og talevansker som noen ganger fører til.

Fordeler

Lysstrålene som sendes ut av dental lasere kan være svært nøyaktig fokusert, eliminere skade på omliggende vev. Bruken av en laser i behandling minimerer blødning fordi det hjelper til å koagulere blodet og kan ofte eliminere behovet for masker. Fordi laserlys dreper bakterier, steriliserer det behandlingsstedet som arbeidet blir gjort, noe som reduserer sjansen for infeksjon. Lengden av bølgene i en laser lys kan styres for å tillate nøyaktig innstilling av laseren for bestemte oppgaver. I noen fremgangsmåter, kan en laser brukes i stedet for den tradisjonelle bore, noe som kan gjøre noen pasienter ubehagelig. Lasere kan også redusere behovet for anestesi og helbredelse ganger.

Ulemper

Selv om prisene varierer mye med prosedyren, er behandling med en tannlege laser ofte ganske dyrt. Det er fortsatt noen vanlige prosedyrer som en laser ikke kan brukes til, for eksempel fjerning av gamle fyllinger og kroner. Mens bruken av en laser kan ofte redusere behovet for anestesi, kan det ikke helt eliminere behovet for alle. Når en laser brukes til å bleke tennene, resultatene kan være ganske dramatisk etter bare en behandling.

Misforståelse

Mens mange forsikringsselskaper ikke dekker kosmetiske prosedyrer som for eksempel tannbleking, mange dekker bruk av en laser til å behandle hulrom. Lasere er trygge og effektive former for behandling for mange dental forhold og er like trygt for barn som for voksne. Fordi bølgelengden i et laser s lysstråle kan justeres, kan det målrette hardt eller mykt vev og forskjellige vev tettheter. Dette betyr at det ikke er mulig for tannlegen å uhell brenne innsiden av munnen din med laser mens du arbeider på tennene.

Hvorfor Tann Caps Break Off?

Hvorfor Tann Caps Break Off?


En tann hetten er vanligvis referert til som en krone. Caps brukes til å beskytte en svak tann, gjenopprette en allerede brukket tann eller dekke en tann som har en stor fylling.

Livsløp

Dental caps vare fem til 15 år. Levetiden er avhengig av mengden av slitasje kronen blir utsatt for. Hvor godt du bryr deg for tennene er også en faktor. Munn-relaterte vaner som knuger eller sliping tennene, tygger på is eller bite negler kan ha en stor innvirkning på levetiden på hetten.

Loose Cap

En cap kan løsne når sement skyller ut fra under den. Hvis din cap føles løs, kontakt din tannlege. En løs cap tillater bakterier å lekke inn og føre til tannråte.

Broken Cap

Caps kan falle av på grunn av mangel på riktig passform eller mangel på sement. Hvis hetten faller av, bør du rengjøre hetten og tannen din. Hetten kan erstattes midlertidig ved hjelp av tannsement eller tannklebemiddel. Du bør likevel kontakte tannlegen din siden disse er bare midlertidige reparasjoner. Tannlegen kan re-sementere cap, ellers en ny cap vil bli gjort.

Hvordan fikse ødelagte tenner

Bryte en tann kan være en traumatisk opplevelse. Ikke bare kan det være smertefullt, men en delvis manglende tann kan påvirke din tale, tygging vaner og utseende. Hvis du bryter en tann, er det viktig å se en tannlege med en gang for å avgjøre om nerven er i fare. Men noen rask tanke og handling før du kommer dit kan hjelpe deg å føle deg bedre og gjøre tannlegen jobb litt enklere. The American Dental Association og tannkrem maker Colgate anbefale følgende skritt mot å reparere en ødelagt tann før du kommer til tannlegen. Du trenger kanskje hjelp fra et familiemedlem eller en venn.

Bruksanvisning

Lagre bitene av den ødelagte tann i et tettende oppbevaringspose. Dersom bruddet var ganske ren, kan tannlegen din være i stand til å sette tannen sammen igjen midlertidig. Deretter, avhengig av alvorlighetsgraden av den pause, vil tannlegen reparere skaden med en fylling eller krone. Mindre chips kan bare kreve sliping og glatting.

Skyll munnen med varmt vann. Hvis du lagret tann fragmenter, nøye skyll dem under rennende vann.

Påfør gasbind til en blødnings områder for noen få minutter, til blødningen stopper.

Påfør en kald komprimere til det berørte området for å redusere hevelse og lindre smerte. Noen mennesker opplever ikke smerter når en tann bryter.

Dekk overflaten av den delen av tannen som er igjen i munnen med midlertidig tannsement hvis du ikke kan komme til tannlegen umiddelbart.

Svelg en over-the-counter smertestillende hvis du er i smerte.

Hint

  • Disse trinnene for å reparere ødelagte tenner gjelde for full, sunne tenner. Hvis du bryter en krone, men tannen er under fortsatt intakt, kan tannlegen din må jobbe på tann og erstatte kronen, men dette er ikke ansett som en dental nødsituasjon.
  • Konstant smerte er et alvorlig faresignal som kan bety at du har skadet nerve og levende vev. I dette tilfellet, er enda mer presserende et besøk til tannlegen.

Hva er Dental slim?

Hva er Dental slim?


Dental lim er en type dental lim utformet for å holde tann forbedringer som proteser og tannregulering godt på plass. Men noen er redd for at lim i munnen bidra til nevrologiske lidelser.

Identifikasjon

Dentaladhesiv, også kjent som tannsement og tann lim, er en binding substans påføres på tannkjøttet, tenner eller munn, i flytende eller pulverform. Klebemidlet herdes, slik at de med tannproteser, tannregulering, eller andre tannverktøy, for å holde det fast på plass utstyr i munnen.

Proteser

Bondingprodukter blir ofte markedsført til de som bruker proteser. "Proteseadhesivene kan noen ganger gjøre det enklere å bruke proteser. Noen mennesker synes det er vanskelig å venne seg til en protese, selv når det passer godt," skriver Aetna Insurance. Pulveriserte klebemidler er antatt å påvirke bit mønster av protesen i mindre grad enn pastalim.

Betraktninger

Flertallet av dental lim inneholder sink, et mineral som kan være farlig når konsumert i store mengder. Nye søksmål har blitt arkivert mot noen dental limet produsenter, og hevdet at enkeltpersoner har lidd nevrologiske skader som et resultat av nivået av sink i disse selskapenes produkter. Disse kostnadene blir avvist av aksjeselskaper, men overdreven bruk av dental lim bør unngås.

Ingredienser i Dental Cement

Ingredienser i Dental Cement


Tannsement har en rekke bruksområder og egenskaper, hvorpå American Dental Association og International Standards Organization har klassifisert dem. Type I sement anses forurensende stoffer, som holder en støpt gjenopprettelse (slik som en krone, bro eller finer) til en tann. Type II-sementer blir brukt til å gjenopprette tenner. Type III sement - kalt liners og baser - er plassert inne i et hulrom forberedelse, i henhold til "Torres og Ehrlich Modern Dental Assisterende."

Glassionomersement

Glassionomersement kan brukes til å feste metallrestaureringer og braketter som brukes i tannregulering for tennene. Det kan leveres i flasker med pulver og væske, som er blandet på en glassplate eller papir pad med en slikkepott. Væsken i glassionomersement inneholder itakonsyre, vinsyre, maleinsyre og vann. Pulveret omfatter sinkoksyd, aluminiumoksyd og kalsium. Fluorid, noe som bidrar til å hindre tannråte, langsomt blir frigjort fra dette pulver på grunn av sin spesielle kombinasjon av glass, keramiske partikler og en glassaktig matriks.

Composite Resin Cement

Composite resin sement kan brukes til å feste keramikk eller harpiks inlays og onlays (som er hulrom restaureringer), skallfasetter eller metallrestaureringer til tennene og kan også brukes for band og brak i bukseseler. Komposittharpikssement har egenskaper som ligner de til kompositt harpikser, som er tannfargede materialer som brukes for fyllinger. Kompositt harpiks inneholder kvarts (a hard rock dannende mineral), glass, silika (en hvit fargeløs krystallinsk forbindelse) og fargestoffer.

Zinc Oxide-Eugenol Cement

Sinkoksid-eugenol sement kan brukes til midlertidig eller permanent sement støpt restaurering eller apparater. Væsken i sinkoksyd-eugenol sement (også kalt ZOE sement) inneholder eugenol, vann, eddiksyre, sinkacetat og kalsiumklorid. Pulveret har sinkoksyd, magnesiumoksyd og silisiumdioksyd. Den eugenol i væsken har en lindrende virkning på massen (det parti av roten --- som er den delen av tannen innleiret i kjevebenet --- som inneholder nerver og blodkar). Det er derfor ZOE sement er å foretrekke for pasienter som kan ha ising i tennene etter et hulrom påfyllingen.

Intermediate restorative materiale (eller IRM) er en forsterket ZOE komposisjon med forbedret styrke, og det kan brukes til å gjenopprette barnas tenner, for restorative nødhjelp eller som del av et program for å administrere hulrom.

Polycarboxylate Cement

Polycarboxylate sement kan brukes til permanent feste støpte restaureringer, rustfritt stål kroner og band for bukseseler. Væsken i polykarboksylat-sement består av polyakrylsyre, itakonsyre, maleinsyre, vinsyre og vann. Pulveret består av sinkoksyd. Sement, som Zoe, er beroligende til massen. Det er også mindre irriterende enn massen er sink fosfat sement.

Zinc Phosphate Cement

Sinkfosfat sement kan brukes for å sementere permanent kroner, innlegg, pålegg og broer. Sinkfosfat sement kan også anvendes i dype hulrom fyllinger. Væsken inneholder 50 prosent fosforsyre i vann, sammen med sinkfosfat og aluminiumsalter for å kontrollere dets surhet. Pulveret har 90 prosent sinkoksid og 10 prosent magnesiumoksyd. Den fosforsyre kan irritere massen når den anvendes i et hulrom preparat. Av denne grunn må et annet materiale plasseres under det (slik som en foring, fugemasse eller desensitizer).

Gjør det selv Dental Cap Cement

Dessverre, dental caps, også kjent som kronene, ikke alltid vare evig. The Columbia University College of Dental Medicine bemerker at caps, som dekker toppen av ødelagte tenner, vanligvis vare i syv år, selv om noen kan tåle opp til 40 år. Hvis hetten løsner og faller ut, er den første tingen du ønsker å gjøre planlegge en avtale med tannlegen din - helst til neste dag.

Nødhjelp reparasjoner

Uten en cap, kan den eksponerte tannområdet forårsake smerte når de utsettes for temperatur, luft og press. En midlertidig løsning er å skli hetten tilbake på tann ved hjelp av dental cap sement. Dette er ikke en permanent løsning på problemet ditt, og bør ikke erstatte tjenestene til tannlegen; holde hetten på tann er bare en måte å redusere ubehag bør capsen faller av på et uheldig tidspunkt, for eksempel om natten eller over helgen.

Før du prøver å plassere hetten tilbake over tannen din, sørg for at du rengjør den godt først. Resterende sement og annet rusk kan være forsiktig plukket ut av undersiden av kronen med en tannpirker, etter som det kan rengjøres med en våt bomullsdott. Når den løse hetten er blitt rengjort og er tørr, kan den bli midlertidig satt tilbake på den eksponerte tann.

The Right Stuff

The Columbia University College of Dental Medicine bemerker at dental sement (også kalt tann sement), som kan finnes i dental produkt midtgangen i din apotek, apotek eller marked, er en måte å midlertidig holde en løs hette til din tann påvente din tannlege avtale. Recapit No-Mix Sement og Dentemp One-Step Dental Cement er to merkevarer du kan se på hyllene. Det er også pulverisert tannsement som kan blandes med vann før bruk.

Klar-til-bruk dentale sementer påføres i et tynt lag på innsiden av den tørre hetten med en liten applikator, etter som de er plassert på den fuktige tannområdet. Hvis du bite godt ned og finner ut at kronen ikke passer, kan din plassering være slått av. Fjern kronen og prøve å plassere den på nytt før det føles behagelig. Etter noen få minutter, kan munnen skylles for å fjerne overskudd av sementrester. Dental sement tar en stund å sette (mellom en og tre timer), så det er best å unngå å spise før det tørker helt.

Hvis du ikke finner dental sement på den lokale butikken, andre alternativene inkluderer proteseadhesivene eller vaselin, bemerker Columbia University College of Dental Medicine. Men uansett hva du gjør, aldri bruke husholdnings lim, for eksempel gummi sement eller superlim. Disse er utrygt å putte i munnen, og de også skade tann og krone.

Andre alternativer

Det kan ikke alltid være nødvendig å bruke dental cap sement for å sikre din krone til du ser din tannlege. The Columbia University College of Dental Medicine bemerker at du alltid kan dab fedd olje på den eksponerte tann eller søke dental sement til den direkte påvente din avtale hvis du opplever ubehag. Hvis du velger å gå denne ruten, sørg for å holde løs hetten et sted sikker, for eksempel i en plastpose, slik at du kan ta den med til tannlegen din. Hvis tannen viser liten råte, kan tannlegen din være i stand til å skru korken i stedet plassere en splitter ny en.

Slik fjerner Dental CementTannsement er enten harpiksbaserte eller syrebaserte materialer som danner en hard, sprø, klebrige materialer når de tørker. Disse materialer gjør en sterk binding med tenner emalje og må motstå oppløsning når det kommer i kontakt med spytt. Dental sement kan stå på tennene etter fjerning av tannregulering, holdere og andre korrigerende materialer. Tannlegen vil fjerne det meste av dette, men vil noen ganger la noen ved et uhell.

Bruksanvisning

Floss og pusser tennene regelmessig, og gjøre det rett før du bestemmer deg for å prøve å fjerne sement. Dette vil bryte av løs sement. Hvis du gjør dette regelmessig, vil sement slutt oppløses på egen hånd.

Se på din munn i speilet og identifisere flekker av sement som du vil fjerne. Hjelpe trekke leppene tilbake kan du se sement på mindre synlige områder.

Løft av sement du finne med en tannlege hakke. Vær forsiktig så du ikke chip bort emaljen, da dette beskytter tennene mot skader. Arbeid fra baksiden av munnen til fronten, jobber den ene siden og deretter den andre, toppen og deretter bunnen.

Skyll munnen med lunkent vann etter skraping hvert store kvadrant. Prøv ikke å svelge noen sement.

Puss tennene når du har fullført skraping. Dette vil løsne noen små mengder left sement festet til tennene.

Dental Crown Sementtyper

Dental Crown Sementtyper


Tannkroner er tann-formet caps som dekker tenner som har forfalt eller har blitt skadet, for eksempel de som har sprukket. Tannsement, som brukes til å holde kronene over på tennene, er materialer som er laget ved å kombinere pulver med væske. Ulike typer av tannkrone sement eksisterer for å enten midlertidig eller permanent sementere en krone.

Sink Fosfat

Sinkfosfat, et vannbasert sement er en av de eldste dentale sementer som brukes til å feste permanent til tannkroner, i henhold til "Torres og Ehrlich Moderne tann assistere." Blanding sinkfosfat frembringer en eksoterm reaksjon, noe som betyr at varme frigjøres under blandingen. Av denne grunn bør sinkfosfat blandes med en slikkepott og en kjølig, tørt og tykt glass plate som er ca 68 grader i temperatur.

Sinkfosfat kan også brukes i dype hulrom preparater for å beskytte en tann fra termisk sjokk, som finner sted når plutselige temperaturendringer forekommer i en tann. Den øverste komponent i den flytende del av sinkfosfat er fosforsyre, som kan irritere massen --- den delen av roten av en tann som har blodårer og nerver. Som et resultat, bør en desensitizer først bli plassert i en tann før sinkfosfat er det brukt.

Zinc Oxide-Eugenol

Sinkoksyd-eugenol, en olje-basert sement, kan brukes til å midlertidig eller permanent å sementere tannkroner til tennene. Sinkoksyd-eugenol må blandes på en oljeresistent papirpute som ikke vil absorbere noe av væsken. Den eugenol i denne sementen faktisk lindrer en irritert masse og er bra for pasienter som opplever ising i tennene, selv om eugenol har en sterk lukt. Fjerne ubrukt eller overflødig sinkoksid-eugenol kan være vanskelig etter den stivner, i så fall et løsemiddel som heter olje av appelsin kan brukes, i henhold til "Odontologiske Materialer:. Egenskaper og Manipulation"

Glass Ionomer

Glassionomer er ekstremt allsidig i at det lett kan feste til emalje --- den harde hvite materialet som dekker kronen av en tann --- samt metall. Faktisk kan glassionomer bli brukt for å sementere en metallkrone. I tillegg langsomt frigir glassionomer fluorid når det påføres på en tann, som bidrar til å forhindre tilbakevendende forråtnelse i det området.

Glassionomer er også skånsom mot tannpulpa og fester seg lett til en litt fuktig tannoverflaten. Denne sementen er lett å bruke når sitteplasser en tannkrone, fordi den er tynn. Glassionomer kan blandes enten på et kjølig, tørt glass plate eller papir pad. Imidlertid eksisterer denne type sement også i form av en kapsel som kan være finfordelt, eller mekanisk blandet, og deretter uttrykkes ved hjelp av en dispenser.

Komplikasjoner med en tannkrone

En tannkrone er et verktøy som tannlege kan bruke til både å styrke tennene og forbedre utseendet på ditt smil. De fleste tannkroner er laget for å vare i syv år, men noen kan vare i mer enn 40. Mens det er en permanent dental apparatet, er det noen komplikasjoner å se etter.

Fakta

En krone dekker toppen av en skadet tann for å beskytte det og skjule det. Du trenger kanskje en hvis du trenger en fylling så stor at det ikke vil være mye opprinnelige tann igjen, hvis du har en rotfylling eller hvis du har en brukket tann. Potensielle komplikasjoner inkluderer økt risiko for tannkjøttsykdom.

Mistet Crown

En mulig komplikasjon med en tannkrone er risikoen for at det kan komme løs og løsne fra tannen det dekker. Hvis dette skjer, kan du komme til å svelge den. Hvis du har kronen, må du lagre den og gå til tannlegen med en gang. Mens du kan kjøpe midlertidig tannsement i de fleste stoff butikker og bruke den til å sette kronen tilbake på plass for tiden, er en tannlege er den eneste som kan permanent gjenopprette det.

Gum Disease

Den resterende del av tannen som en krone dekker fremdeles er i fare for tannråte. Kronene kan tiltrekke plakk som kan være vanskelig å fjerne. Hvis plakk bygger på tannkjøttet, kan du utvikle gingivitt og selv periodontal sykdom. Nøye munnhygiene hjemme så vel som vanlige tannlege cleanings kan hjelpe deg å redusere risikoen.

Brudd

Tannkroner er konstruert av en rekke materialer, inkludert porselen, porselen og metall-legeringer med smeltet metall. Porselen kroner er på et høyere risiko for komplikasjoner som brudd eller bryte hvis plassert under nok press. Hvis krone brudd, kan en del av det bryte av. Tannen det dekker kunne bli utsatt for, fører til ubehag. Du må gå til tannlegen for å ha skadet krone repareres eller erstattes.

Andre

En annen potensiell komplikasjon av en tannkrone laget av porselen og porselen støpt med metall er slitasje og skader på de andre tennene. Dette skjer når porselen av tannkrone blir ru eller slitt. Den grovere materiale gnir mot tennene som kommer i kontakt med kronen, iført bort emaljen. Hvis slitasjen utvikler seg langt nok, kan du kreve en krone på de andre tennene til å reparere skaden.