Digidexo.com

overdose vitamin e

Effekten av overflødig jern på hjertet

Noen mennesker har overflødig jern i kroppen. Dette kan være forårsaket av en overdose vitamin eller på grunn av hemokromatose, en lidelse som endrer kroppens evne til å bryte ned jern i kroppen. Overflødig jern kan ha en effekt på hjertet.

Symptomer

Når overflødig jern bygger seg opp i kroppen din, kan det føre til en rekke symptomer. Disse inkluderer leddgikt, leddsmerter, tretthet, impotens eller tap av libido, smerter i magen, høyt blodsukker, lav skjoldbrusk funksjon og leverproblemer. I tillegg kan overskuddsjern på hjertet fører til aterosklerose, hjertesvikt, arytmi og andre hjerte-problemer.

Funksjon

Jern har en viktig rolle i helse av kroppen og dens funksjoner som bloddannelse. Jern i kroppen er brukt eller redusert basert på kroppens behov. Når kroppen ikke kan bruke eller redusere jern nivåer, kan den lagres i vev og organer, som hjertet, lever eller bukspyttkjertel. I hemokromatose, absorberer kroppen store mengder jern, forårsaker den til å bygge opp i organer, som til slutt skader dem. Uten riktig behandling, flere organer, inkludert hjertet kan svikte.

Signfiicance

Når overflødig jern forstyrrer kroppens evne til å sirkulere blod i mengder som oppfyller kroppens behov, kan hjertet bli påvirket. Hjertesvikt og arrhytmhias kan være dødelig, hvis ikke de overflødige jernnivåer behandles og reduseres. Overskudd av jern kan bidra til aterosklerose, som når veggene i arterien tykkere og forårsake oppbygging av fettsubstanser, slik som kolesterol. Denne oppbygging i arteriene kan øke blodtrykket og redusere strømmen av blod, noe som øker risikoen for hjerte-problemer.

Behandling

Behandling for hemokromatose innebærer å fjerne blod som man ville når donere til en blod blank. En halvliter blod er normalt tatt et par ganger i uken. Etter et år med behandling, er en halvliter blod tatt med noen måneders mellomrom.

Hensynet

Hvis du har et overskudd av jern i kroppen din, er det viktig å snakke med legen din før du tar noen vitamintilskudd som inneholder jern. Forbruker jerntilskudd kan bidra ytterligere til å stryke bygge opp i hjertet og andre organer.

Tegn og symptomer på en Vitamin D Overdose

Vitamin D er et fettløselig vitamin, noe som betyr at kroppen lagrer unødvendige mengder for senere, i stedet for å fjerne overflødig gjennom urinering. Spise mat med vitamin D er svært lite sannsynlig å resultere i toksisitet eller overdose, men tar høye doser av kosttilskudd i flere måneder kan skape problemer.

Hyperkalsemi

Når kroppen lagrer for mye vitamin D, et overskudd av kalsium og fosfor forekommer. Dette fører til avleiringer dannes på nyrer, lunger og blodkar. Forhøyet kalsium kalles hyperkalsemi.

Tidlige symptomer

Primære og innledende hyperkalsemi symptomer inkluderer mangel på matlyst, kvalme og oppkast.

Ytterligere tegn

Andre tegn på hyperkalsemi kan omfatte forvirring, diaré, overdreven vannlating og uvanlig tørst, kløe, nervøsitet og svakhet. Hjerte arytmi kan også forekomme.

Nyrestein

Bruk av både kalsium og vitamin D-tilskudd ved postmenopausale kvinner var knyttet til en 17 prosent økning i risikoen for nyrestein i løpet av en 7-årig studie sitert av det amerikanske National Institutes of Health (NIH).

Advarsel

Alvorlige nyreproblemer kan utvikle med vitamin D overdose, inkludert forkalkninger, protein i urinen og utilstrekkelig nyrefunksjon som resulterer i avfall bygge opp i kroppen. Til slutt, kan nyresvikt oppstå.

Hvordan detox fra en overdose av vitamin A

Hvordan detox fra en overdose av vitamin A


Hvis du mener at vitaminer er trygge og naturlige stoffer som er gunstig for helsen vår, er du stort sett rett, men noen vitaminer kan forårsake alvorlige problemer når den anbefalte doseringen overskrides. Vitamin A er et slikt nærings - det er absorbert inn i våre fettceller, og kan forårsake toksisitet ved nivåer bygge opp for høyt. Symptomer på vitamin A overdose inkluderer kvalme, oppkast, irritabilitet, fordøyelsesbesvær, dårlig syn, hodepine, svakhet og tretthet. Oppsøk lege hvis du opplever disse symptomene, og begynne et program for å avgifte vitamin A fra systemet.

Hvordan detox fra en overdose av vitamin A

Stopp forbruker kilder til vitamin A som kosttilskudd, fiskeoljer, over-the-counter medisiner og mat som inneholder store mengder vitamin A som gulrøtter, mørke grønne blader, meieriprodukter og dyr lever. Ifølge en artikkel publisert på nettstedet "eMedicine" av Mohsen S. Eledrisi, MD, fra King Abdulaziz National Guard Medical Center, er den anbefalte daglige rasjon for vitamin A hos friske voksne 5000 IU per dag, og 8000 IE hos gravide kvinner . Tar mer enn denne dosen over en lang periode kan føre til akutt giftighet og overdose.

Drikk rikelig med vann, spesielt hvis du opplever kvalme, oppkast og / eller diaré. Urtete kan være en gunstig måte å opprettholde hydration nivå og administrere symptomer. I en studie skrevet av E. Ernst og MH Pittler og publisert i "British Journal of Anestesi" i 2000, fant forskerne at ingefær var effektiv som en anti-kvalme agent i postoperativ kvalme, morgenkvalme, reisesyke og kjemoterapi -indusert kvalme. Tas som en te, kan ingefær bidra til å øke væskeinntaket og redusere symptomer på oppkast.

Ta 15 g av melk tistel ekstrakt en gang daglig. Melk tistel er en effektiv urt i å beskytte leveren fra kjemisk skade, regenererende skadet levervev og hjelpe den avgiftende prosesser i kroppen. Som vitamin A er et fettløselig næringsstoff, kan bare leveren avgifte det fra kroppen. Ifølge en gjennomgang publisert i "The Indian Journal of Medical Research" i 2006, forskere SC Pradhan og C. Girish funnet melk tistel var egnet for behandling av alkoholholdige leversykdommer, levercirrhose, hepatitt og giftige og narkotikainduserte leversykdommer.

Øke fiber i kosten ved å spise mer mat med mye naturlig grovfôr i dem. For eksempel, gode høy-fiber matvarer inneholder mest grønnsaker, hele korn, nøtter, frø, sjø grønnsaker, epler, pærer og grapefrukt. Fiber har en gunstig effekt på kroppen, noe som gir giftstoffer i tarmkanalen noe å binde seg til, slik at de kan utføres av kroppen. Uten nok fiber, kan disse giftstoffene bli reabsorbert gjennom tykktarmen og inn i blodstrømmen igjen.

Hint

  • Hvis du tar flere kosttilskudd, sjekke etikettene for å være sikker på at du ikke får vitamin A fra flere kilder. Mange fiskeoljeprodukter inneholder vitamin A, så pass på å sjekke ernæringsmessige informasjon til alle merker av fiskeolje du kjøper. I de siste 25 årene, har bare 11 mennesker i USA døde av vitaminrelaterte dødsfall.
  • Rådfør deg med helsepersonell før du tar kosttilskudd og over-the-counter medisiner. Vitamin A er kontraindisert hvis du bruker p-piller og blodfortynnende. Hvis du tar foreskrevne medisiner, ta kontakt med din lege før du tar vitamin A tilskudd.

Hva er farene ved vitamin D overdose?

Hva er farene ved vitamin D overdose?


Vitamin D, et fettløselig vitamin, er viktig for bein helse, absorberer kalsium, modulerende cellevekst, øke immunforsvaret og redusere betennelser. Du kan få vitamin D fra tre hovedkilder: visse matvarer som fet fisk og forsterkede juice eller frokostblandinger; direkte sollys og kosttilskudd. Selv om overdose er ikke vanlig, kan overdrevent inntak av vitamin D-tilskudd resultere i overdose. Overdose av vitamin D er potensielt alvorlig, men medisinsk lindres, ifølge Mayo Clinic.

Dosering

Kroppen får omtrent 80 til 90 prosent av sin vitamin D fra direkte sollys. Men hvis du bor i Canada eller nordlige USA, kan begrenset soleksponering garanterer bruk av vitamin D-tilskudd. Leger kan også foreskrive vitamin D for folk over 65 som de er mindre tilbøyelige til å tilbringe tid i solen og har færre reseptorer å konvertere sollys til vitamin D. The Institute of Medicine anbefaler 600 IE (internasjonale enheter) av vitamin D daglig for barn og voksne opp til 70 år for voksne over 70 år, er 800 IE anbefalt daglig.

Effekter

Overdose av vitamin D fører til en tilstand som kalles hypervitaminosis D. Det kan produsere en rekke symptomer som kvalme, oppkast, manglende appetitt, forstoppelse, muskelsvakhet, hodepine, anoreksi, irritabilitet og skjelettsmerter. For mye vitamin D kan også føre til en økning av kalsium i blodet, noe som kan føre til vaskulær og vev forkalkning. Økt kalsium i blodet eventuelt kan føre til skade på hjerte, blodkar og nyrer.

Risiko

Det er utrygt å ta vitamin D i doser på 2000 IE per dag i lange perioder av gangen. Dette kan føre til en pigg kalsium i blodet, noe som kan føre til helsemessige konsekvenser som beskrevet ovenfor. Høye doser er også utrygt for gravide som det kan føre til skade på fosteret. Personer med nyresykdom, sarkoidose, histoplasmose og lymfom har en høyere risiko for å øke kalsium i blodet med vitamin D overdose. Tar tiaziddiuretika med vitamin D-tilskudd kan skape overdoserisiko.

Behandling

For å stoppe vitamin D-toksisitet, kan legen be deg om å slutte å ta vitamin D-tilskudd eller begrense inntaket av kalsium. I alvorlige tilfeller kan du kreve sykehusinnleggelse.

Ekspertråd

Det anbefales ikke å ta høyere doser av vitamin D med mindre foreskrevet. Leger kan anbefale høyere doser av vitamin D for behandling av medisinske tilstander som vitamin D-mangel. Selv da bør slike doser gis under medisinsk tilsyn.

Hvilke vitaminer er lettere å overdose?

Vitaminer Carry Risiko

The National Institute of Medicine gir anbefalt daglig dose (RDA) av vitaminer, bør det beløpet folk som mål å konsumere, samt tålelig øvre inntak nivå Value (UL), bør de maksimale beløpet folk forbruker. Jern og selen som inneholder vitaminer og fettløselige vitaminer har størst potensial for toksisitet. Fettløselige vitaminer forbli lagret i kroppen, slik at høye nivåer for å akkumulere og forårsake skade.

Høye doser kan hjelpe

Noen vitaminer, som vitamin D, har vist fordeler over RDA. Mens RDA av vitamin D er 400 internasjonale enheter (IE), anbefaler National Osteoporose Federation mellom 800 to1,000 IE. Andre vitaminer, som vitamin C, er rett og slett eliminert av kroppen når forbrukes i høye nivåer, noe som gjør det vanskelig å overdose.

Bottom Line

Mens nesten halvparten av amerikanerne ta vitamintilskudd, i 2007 bare 17 mennesker ble syk og en døde av vitamin overdose, ifølge American Association of Poison Kontroll Centers 'National Poison Data System. Til tross for den lave risikoen for toksisitet, mange vitaminer er skadelig, spesielt for spedbarn og eldre, i store mengder (WebMD). Overvåke tålelig øvre inntak nivået av noen supplement du tar, og ta kontakt med legen din om mulige fordeler av høyere doser.

Er det mulig å overdose på vitaminer?

Du kan være å ta vitaminer for å sikre at du får nok næringsstoffer i kostholdet ditt. Men er det mulig å overdose på vitaminer? Tatt til overmål, er det mulig å ta for mange vitaminer og andre kosttilskudd.

Fakta

Det er mengden av vitaminer forbrukes som er viktig. Alt kan være giftig hvis tatt i en overdreven mengde, inkludert vann og oksygen. Vitaminer er ikke noe unntak.

Daglig Verdi

Både mat og vitamin produkter er merket med Prosent Daglig Verdi. Dette prosent er basert på en 2000-kalori diett for voksne 18 og eldre.

Typer

Vannløselige vitaminer (B og C) kan ikke lagres i kroppen, så overflødig er rett og slett utskilles. Fettoppløselige vitaminer, som A, D, E og K kan akkumuleres i kroppen over tid, og til slutt føre til overdosering.

Overdose

Fettoppløselige vitaminer kan føre til overdose dersom det tas i store doser over en lengre tidsperiode. For mye vitamin A kan føre til skader på nervesystemet og leveren. For mye vitamin E kan føre til blødninger og tretthet.

Betraktninger

Hvis du tar en multivitamin hver dag som inneholder ca 100 prosent av det anbefalte daglige verdien av de fleste næringsstoffer, er du trygg. Husk at mer er ikke nødvendigvis bedre. Tar mega doser av vitaminer kan føre til overdose.

Om Vitaminer for Migrene

Om Vitaminer for Migrene


Ifølge Verdens helseorganisasjon, ca 8 prosent av menn og 18 prosent av kvinner over hele verden opplever migrene. Migrene er alvorlig hodepine som ofte forlater sine lider svekket og ute av stand til å utføre daglige rutiner. Imidlertid er informasjon overflaten at enkelte vitaminer kan hjelpe lider opplever færre migrene.

Vitamin B2

Vanligvis kjent som riboflavin, er dette vitamin finnes i kjøtt, fisk og egg. Det har vist noen lovende resultater i kamp migrene. En daglig ser på minst 400 mg anbefales for optimale resultater uten overdoser på vitamin.

Vitamin B6

Visse matvarer triggere kan bidra til antall migrene en person lider. En av de mest fremtredende mat utløser er MSG. Kutte ned på MSG kan redusere migrene, men vitamin B6 hjelper ved å motvirke effekten av MSG.

Vitamin C

Å ha for mye mangan i kroppen kan bidra til migrene. Høye nivåer kan motvirkes ved en serie av mineraler og vitaminer. Imidlertid er en av de mest effektive måtene å redusere mangan er ved å øke vitamin C, noe som bidrar til å redusere nivået til et normalt område.

Vitamin E

En annen årsak skulle migrene er et overskudd av jern i kroppen. Vitaminet mest i stand til å motvirke virkningene av jern, samt redusere mengden av jern i kroppen, er vitamin E.

Vitamin B12

Tilstedeværelsen av nitrogenoksid er antatt å bidra til akutte utbrudd av migrene. Vitamin B12 er en av de få elementer som kan redusere nivåene av nitrogenoksyd i kroppen.

Organiske vitaminer for barn

Foreldre ønsker å beskytte sine barn på alle mulige måter. Ved å gi barn organiske vitaminer, kan de øke deres immunsystem uten produkter som inneholder sukker, kunstige farger eller kunstig flavors.To sikre at du kjøper vitaminer som virkelig er økologisk, må du lese etiketten. Hvis etiketten sier det er 100% økologisk, da den er laget med rene råvarer som er fri for plantevernmidler og andre kjemikalier.

Betydning

Organiske vitaminer er viktig for helsen til barnet ditt fordi de er en ren form av næringsstoffer som barnet trenger for å vokse og utvikle seg. De er ment å være fri for kjemikalier, fargestoffer og sukker.

Funksjon

Organiske vitaminer arbeide for å gi barna uberørte kosttilskudd som de ikke kan få nok av i kostholdet. Siden barns vitaminer er typisk "multi-vitaminer", er organiske vitaminer laget ved hjelp av hele matvarer som frukt og grønnsaker.

Fordeler

Organiske vitaminer er gunstig for barn fordi de er laget med ingredienser fri for sprøytemidler og kunstgjødsel. Ingrediensene ikke er genetisk modifisert eller forsterket med antibiotika.

Misforståelse

Det er en vanlig misforståelse å tro at organiske vitaminer ikke har en smak som vil være behagelig for barn. Selv om de ikke inneholder sukker og kunstige smaker, er organiske vitaminer søtet naturlig av ingredienser som frukt og honning.

Advarsel

Som med en hvilken som helst annen over-the-counter medisiner, er det mulig å overdose med vitaminer også. Aldri gi et barn i mer enn den anbefalte servering av vitaminer, som er betegnet på flasken. Rådfør deg alltid med barnets lege før du gir dem vitaminer, selv om de er økologiske.

Tegn på vitamin toksisitet hos barn

Den viktigste jobben av en forelder er å beskytte og pleie barn slik at de vokse til å bli sterke, sunne voksne. Og en del av at pleie er å sikre at deres dietter er fylt med alle frukt, grønnsaker og protein som gjør en kropp sunn. I tillegg, vil 30 prosent av amerikanerne inkluderer vitaminer som en del av deres barns daglige diett. Men noen ganger kan barn få for mye av en god ting, noe som resulterer i vitamin toksisitet.

Kjenne Signs

De fleste barne vitamin merkevarer inkluderer A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, niacin og folinsyre for optimal helse. Og mange av disse dosene er på eller over 100 prosent av anbefalt daglig dose (RDA) for barn i varierende aldersgrupper. Barn megadosing vitaminer er aldri anbefalt og de fleste vitamin toksisitet tilfellene er forårsaket av utilsiktet overdose. Kjenne tegn kan redusere risikoen for langsiktige effekter senere.

Vitamin A

Brukt for sin verdifull rolle i å opprettholde godt syn og klar hud, vitamin A, et fettløselig vitamin, kan forårsake oppkast, tretthet, forstoppelse, skjelettsmerter, hodepine og opphopning av vann på hjernen (hydrocephalus) når det tas i megadoses. Det kan også gi pigmentering på håndflatene og fotsålene en gulaktig farge, pluss forårsake ujevn, tørr hud og sprøtt hår og negler.

B-vitaminer

B-vitaminer (B1, B2, B6, B12, niacin, folinsyre, biotin og pantotensyre) er viktig for å opprettholde forbrenningen, sunne energinivå og oksygennivået, røde blodceller. Tatt i høyere enn normale doser kan for mye folat resultere i nyreskade. For mye B12 kan føre til gangvansker og prikking i ben og føtter, og et overskudd av niacin kan forårsake rødme i huden, kvalme, diaré og leverskader.

Vitamin C

Vitamin C er verdifull for vevsvekst i hele kroppen. Antioksidanter i vitamin C er spioneringen for å hjelpe forebygge kreft, hjerteproblemer og leddgikt. Megadoses av vitamin C kan føre til kvalme, diaré, gingivitt, tørr hud, lett blåmerker og kan gjøre urinen altfor syrlig. I tillegg kan for mye vitamin C forårsake smertefulle, hovne ledd, manglende evne til å bekjempe infeksjoner og neseblod.

Vitamin D

Mens denne fettløselig vitamin bidrar til å bygge sunne bein, tatt ved høye doser, kan Vitamin D produsere kvalme, oppkast, leddsmerter og en kriblende følelse i munnen. Og toksiske doser over lang tid kan føre til irreversible skader på hjerte, lunger og nyrer.

Vitamin E.

Vitamin E regnes som den hver vitamin på grunn av sine mange fordeler. Det opprettholder mange kroppens vev, inkludert hud, øyne, lever og lunger, og er kritisk i dannelsen av røde blodceller. Men når de er tatt på feil måte, kan vitamin E forårsake hodepine, tretthet, dobbelt syn, diaré, og kan faktisk påvirke opptaket av andre fettløselige vitaminer og langsiktig kan hemme opptaket av andre viktige vitaminer.

Sunn Vitaminer for Weight Loss

Sunn Vitaminer for Weight Loss


Vitaminer og mineraler er nødvendig for frisk kropp vekst, utvikling og grunnleggende funksjon og må være et fokus for generell ernæring. Selv om visse vitaminer støtter kroppsfunksjoner som fremmer vekttap ved å gi energi, undertrykke appetitt, redusere fett og kolesterol absorpsjon og brenne kalorier, er den beste planen for livslang vektkontroll å danne sunne vaner.

Kosttilskudd Vitaminer

Vitaminer og mineraler er viktig for kroppens helse og vekst - støtte sunn fordøyelse, et sterkt immunforsvar, øke energi og metabolisme, slåss hjerte-og karsykdommer og kreft, skape skjelettlidelser vev og fremme sunne bein og tenner. Disse kosttilskudd næringsstoffene finnes i maten du spiser og støtte kroppen din på en daglig basis.
Når jeg prøver å gå ned i vekt, er det viktig at du fokuserer på ernæring og fortsette å ernære deg kroppen selv mens kutte kalorier. Du kan utelate stivelse, rødt kjøtt og fete meieri matvarer, men du da trenger en vitamin B supplement for å erstatte næringsstoffer tapt uten dem mat. Det er viktig å lytte til kroppens behov og å tilpasse med din alder, kosthold og livsstil. Supplere en multivitamin bare for de næringsstoffene du mangler i kostholdet ditt, eller for spesielle ernæringsmessige behov som med et vekttap diett, graviditet, sykdom eller kosttilskudd allergier.

Vitaminer for Weight Loss

De fleste vitaminer og mineraler ikke direkte kontrollere vektøkning eller tap, men i stedet fremme sunn vektrelaterte funksjoner i kroppen. Næringsstoffer som vitamin A og C, magnesium, kalium, jern, mangan og fosfor innflytelse metabolisme, appetitt, fordøyelsessystemet og kaloriforbrenning. B-kompleks vitaminer vurderes som de viktigste vitaminer for vekttap fordi de er essensielle for normal thyroid funksjon, blodsukkerkontroll og metabolic rate. B-vitaminer også påvirke kroppens evne til å omdanne mat til energi, som er nødvendig for grunnleggende daglig kroppen fungerer så vel som brenner fett og kalorier for vekttap.

Hvor å få vitaminer

Det er viktig at du spiser mat først for sunne næringsstoffer og vekttap - ved å lære kroppen å absorbere vitaminer gjennom mat og å skille ut det du ikke trenger, kan du health administrere din vekt. B-kompleks vitaminer er tilgjengelig i nesten alle matvaregruppe; du kan få dem fra melk, nøtter, egg, mørke grønne blader, de fleste frukter, lever, kjøtt og fjærfe, hele korn, avokado, sjømat og mye mer. Fiber, en annen viktig næringsstoff for vekttap, er tilgjengelig i et bredt utvalg av frukt og grønnsaker. Det vil tilfredsstille sult, redusere kroppens opptak av karbohydrater og tilbyr energigivende næringsstoffer. Innlemme supermat i din daglige diett - som quinoa, granatepler, brokkoli, nøtter, bygg, acai bær, grønn te, laks og yoghurt - som har en høy konsentrasjon av næringsstoffer og antioksidanter. Ikke sette urealistiske vekttap mål for deg selv; I stedet fokuserer på ernæring og nærende kroppen din.

Vektreduksjon

Vekttap handler om mye mer enn kosttilskudd og vitaminer - det handler om sunn levende, daglig mosjon og forbruker en godt balansert kosthold. Vitaminer, men vil gi deg energi boost for å få kroppen i bevegelse, brenne ekstra kalorier og fremme sunn funksjon. Det absolutt er matvarer du kan fjerne fra kostholdet ditt til å slippe pounds, men det er som regel de du legge til at vil gi deg de beste resultatene. Velg mat som vil fremme vekttap, dempe appetitten, Add Energy og forsynings B-kompleks vitaminer. Legg en kopp grønn te hver dag for at mindre koffein boost, antioxidant fordeler, for å blokkere fett og karbohydrat absorpsjon og levere nødvendige næringsstoffer.

Spis vitaminer

Hvis du velger å utelate visse matvarer fra kostholdet ditt, kan du bruke vitamintilskudd for å oppfylle kroppens vitamin behov. For eksempel, hvis du er vegetarianer - eller hvis du ikke spiser nok grønnsaker - kan du utvikle en jernmangel som anemi. Iron støtter kroppens immunforsvar, leverer energi og bidrar til de røde blodcellene transporterer oksygen fra lungene til ulike celler i kroppen din. Hvis du er laktose intolerant, kan det hende du trenger å supplere kalsium i kostholdet ditt for å forebygge osteoporose. Hvis du ikke spiser sjømat, kan du være mangler fiskeolje eller noen grunnleggende B-vitaminer, som støtter vekttap.
Vær forsiktig så du ikke å overdose på visse næringsstoffer. Fettløselige vitaminer (A, D, E og K) lagres i kroppens fettvev og kan bygge opp til giftige nivåer hvis det blir feil supplert. Velg hva du trenger og snakke med din primære omsorg lege før eventuell krasj diett eller vanlige supplement bruk.

Betraktninger

Maten du spiser bør være gunstig for deg ernæringsmessig og også hjelpe deg å opprettholde en sunn vekt. Fokus på sunn spising, og kroppen din bør selvsagt slippe pounds. Det handler om moderasjon. Minimer inntaket av stivelse, rødt kjøtt, sukker og melkeprodukter. Fyll opp på frukt og grønnsaker, som er vitamin-rik, lite fett og kolesterol-fri energi boosters.
Et sunt, variert meny bør gi alle de essensielle vitaminer og næringsstoffer kroppen trenger. Ta vare på deg selv - vellykket vektreduksjon krever å opprettholde en sunn, konsekvent, vitamin-pakket kosthold.

Hvordan få vitamin C fra nyper

Hvordan få vitamin C fra nyper


Rose hofter, også kalt rose frukt, er rosebusker 'frø pods. De er ikke anerkjent siden de fleste gartnere har en tendens til å beskjære døde eller døende blomstrer for å stimulere planten til å produsere flere blomster. Men hvis du lar disse døende blomster alene, de vil til slutt produsere en liten rød frø ball på størrelse med en stor blåbær eller et kirsebær, avhengig av variasjon av rosebusken. Fugler elsker disse frø baller, men de er ikke bare for fuglene. Rose hofter er ekstremt høy i vitamin C, som forskerne mener kan forebygge alvorlige helseproblemer som hjertesykdom, grå stær, tannkjøttsykdom og til og med kreft. Ikke alle av disse funnene er avgjørende, men det er generelt anerkjent at gjennomsnittlig voksne bør spise litt vitamin C hver dag. For å finne ut nøyaktig hvor mye du bør få, konsultere legen din som dette beløpet er sterkt påvirket av helse og livsstil. Rose hofter kan tilberedes på mange forskjellige måter og er en flott måte å få vitamin C i en naturlig form i stedet for å ta en pille.

Hvordan få vitamin C fra nyper

•  Skjær av stammen og blomstre ender. Disse er på "toppen" og "bunnen" av rose hip der det pleide å være knyttet til busk og hvor blomsten brukes til å bli festet til rose hip.

•  Skjær rose hip i to. Trykk på rose hip lett mot skjærebrett, deretter skjære den åpen. Kniven din må være veldig skarp for å unngå rett og slett knuse frukt.

Fjern frøene. Du kan skrape dem ut med en kniv.

Kok rose hofter å lage en te. Kok 10 til 20 rose hofter i tre kopper vann. De vil skape en semi-søt infusjon som du kan drikke og som er lastet med vitamin C. Bare siler bort frukten før du drikker.

Tørk rose hofter å gjøre en crunchy, mutter-lignende godteri. Du kan tørke rose hofter ved å spre dem ut i solen eller bake dem i ovnen til de er sprø. De er akkurat som alle andre tørket frukt, og vil holde på ubestemt tid. Du kan belegge dem med brunt sukker og smør hvis du ønsker før tørking å gjøre dem litt søtere.

Tjen rose hofter i en frisk salat. Rose hofter er en flott garnityr for en salat salat eller du kan basere hele salaten rundt dem. Oppskrifter som ligner på eple salat oppskrifter er en fin måte å tjene rose hofter.

Hint

  • Du kan også lage syltetøy, gelé og sauser av rose hofter. Noen av disse rettene vil være høy i vitamin C, men spiser rose hofter rå eller drikke te vil gi den høyeste mengder vitamin C.
  • Konsultere legen din for å finne ut nøyaktig hvor mye vitamin C du bør få hver dag. Fordi vitamin C er vannløselig, er det svært vanskelig å faktisk absorbere for mye fordi kroppen din er alltid eliminere den med urinen. Det er imidlertid viktig ikke å overdose på dette vitaminet, slik at arbeidet med legen din eller en kostholdsekspert for å bestemme nøyaktig hvor mye som er riktig for din helse og livsstil.
  • Bruk aldri rose hofter fra planter som har blitt behandlet med insektmidler. Selv etter at du har vasket dem, løper du risikoen for inntak av giften som du behandlet anlegget med.

Hvordan å øke immunitet med vitamin D

Som barn har du sannsynligvis drakk mye melk og i tillegg til melk barter, ble du også gi kroppen din med vitamin D og kalsium. Vitamin D har vært kjent for å bidra til å styrke bein og tenner. Noen kan bli overrasket over å vite at det har også mange andre helsefordeler.

Hvordan å øke immunitet med vitamin D

•  Finn ut tolerabelt inntaksnivå av vitamin D for din aldersgruppe. Selv om en overdose av vitamin D er ikke sannsynlig, kan giftige nivåer av vitamin D føre til kalsiumnivået til unormalt økning, noe som kan resultere i forkalkning av organer, bein tap, hjertesykdom og nyrestein. For spedbarn opp til et år gammel, 25 mcg per dag er et tolerabelt nivå av vitamin D. For barn over et år gamle og voksne, 50 mcg per dag er et tolerabelt nivå av vitamin D.

•  Ta den anbefalte eller tålelig nivå av vitamin D per dag. Du kan få vitamin D fra matvarer som melk, egg, fisk som laks og sardiner, tran, eller du kan ta det i pilleform. Du kan også få vitamin D fra sollys ultrafiolette (UV) stråler.

har nivået av vitamin D i blodet testet under årlig fysisk sjekk opp. Dette er spesielt viktig hvis du har planer om å forbruke mer at tolerabelt nivå av vitamin D eller hvis du er bekymret for at du ikke får nok vitamin D. Resultatene vil gi deg beskjed hvis vitamin D-nivåer er lav eller høy, og hva risikoene forbundet med noen av disse ytterpunktene. Ikke å ha nok vitamin D eller ha for mye vitamin D kan både føre til at du helseproblemer.

overvåke helsen din og legg merke noen forbedringer etter at du begynner å konsumere den anbefalte mengden av vitamin D. Hvis tatt i anbefalte doser, kan vitamin D bidrar til å regulere blodtrykket, forebygge eller beskytte mot visse sykdommer som type 2 diabetes og nedgang risikoen for å utvikle visse autoimmune sykdommer så som lupus, osteoporose, revmatoid artritt, visse typer kreft og multippel sklerose.

Vær oppmerksom på eventuelle medisiner du tar mens du tar vitamin D. Enkelte legemidler kan redusere effekten av vitamin D ved å ikke tillate nok til å bli absorbert i tarmen. Snakk med legen din om mulige medisiner eller interaksjoner med vitamin D.

Ta vitamin D i kombinasjon med andre vitaminer og mineraler. Mange vitaminer fungerer godt sammen, og kroppen din trenger mer enn én type vitamin for å holde seg frisk og fungere skikkelig. Tar en multivitamin gang daglig kan bidra til å sikre at alle dine vitamin behov blir møtt.

Vitamin D-toksisitet

Vitamin D-toksisitet


Vitamin D, eller calciferol, er et fettløselig vitamin som finnes hovedsakelig i animalsk fett. Fordi vitamin D er fettløselig den kan lagres i kroppen for en tidsperiode inntil den er nødvendig. Vitamin D er produsert i kroppen når huden kommer i kontakt med sollys, og derfor ikke trenger å bli oppnådd utelukkende fra kosten som andre vitaminer.

Funksjoner

Vitamin D er nødvendig av menneskekroppen for bein reparasjon og vekst, men fordi kroppen lagrer vitamin D, kan for mye av det være giftig. For vitamin D den anbefalte kosten Allowance (RDA) for en voksen mann er 400 IU daglig, de fleste som er produsert av kroppen. A-vitamin D-inntak av tre eller fire ganger RDA kan resultere i vitamin D-toksisitet.

Effekter

Overflødig inntak av vitamin D fører til et overskudd av kalsium og fosfor i blodet, noe som fører til forekomster av kalsium og fosfor for å danne på nyrer og bløtvev. Toksisitet kan også resultere i et bredt spekter av symptomer: nervøsitet, overdreven tørste og vannlating, forvirring, unormal hjerterytme, hodepine, kvalme, svakhet, oppkast, leddsmerter og tap av matlyst. Hvis vitamin D-toksisitet er alvorlig, kan nyresvikt eller nyrestein utvikle.

Identifikasjon

Vitamin D-toksisitet er diagnostisert ved tilstedeværelse av kliniske symptomer, så vel som resultatene av blodprøver. Forhøyet serumnivå av vitamin D-metabolitter, høyt blodtrykk og forhøyet kalsiumnivå i blodet er alle positive indikatorer på vitamin D-toksisitet. Hvis nyrene er blitt skadet individet kan også ha en forhøyet proteinnivå.

Betraktninger

Toksisitet oppstår vanligvis bare hvis kosttilskudd eller megavitamins er fortært, siden de fleste matvarer inneholder ikke nok vitamin D for å forårsake sykdom. Symptomer på forgiftning kan dukke opp måneder etter høye doser av vitamin D, og ​​død av vitamin D overdose er ekstremt sjeldne. Alvorlige tilfeller av vitamin D-toksisitet oppstår vanligvis bare fra utilsiktet forgiftning.

Forebygging / løsning

Vitamin D-toksisitet er først behandlet av avslutte ethvert vitamin D-tilskudd og begrense inntaket av kalsium. Hvis toksisitet er alvorlig, kan medisiner som kortikosteroider eller bisphosphates gis, sammen med væske for å oppmuntre hydrering. Hvis nyreskader er til stede i nyrene er også behandlet.

Hva er vitamin K brukes til?

Vitamin K mottar ikke populær oppmerksomhet som A til E-vitaminer gjør, kanskje fordi manglene er svært sjeldne. Det er funnet i et bredt utvalg av matvarer og også produseres naturlig i menneskekroppen. Likevel er vitamin K vital betydning for helse i forhold til blod og bein.

Funksjon

Vitamin K er viktig for blodpropp (koagulasjon). Clotting er avgjørende for å stoppe blødning fra ytre sår og indre blødninger. Den vanligste formen for indre blødninger, blåmerke, kan bli et alvorlig problem når det er mangler i koagulasjonsprosessen, for eksempel i den genetisk lidelse hemofili.

Vitamin K er også viktig for beindannelse og reparasjon, og det hjelper til med å konvertere glukose fra karbohydrater til glykogen i tarmen, slik at den kan lagres glykogen i leveren, muskel og annet vev for senere bruk.

Funksjoner

Vitamin K er produsert av bakterier i mage-tarmkanalen og er også funnet i mange matvarer, særlig grønne grønnsaker. Spinat, grønnkål, kål, nepe greener og brokkoli er gode kilder. Vitamin K forekommer også i blomkål, soyabønner, havre, melk, yoghurt og cheddarost.

Betydning

Den vanligste forvaltningen av vitamin K som individ supplement er å nyfødte. Fordi morsmelk har lave nivåer av vitamin K, alle spedbarn født i sykehus mottar tilskudd for å forebygge mangler som noen ganger oppstår. Jordmødre deltar hjemmefødsler tilbyr også vitamin K som et supplement, selv om foreldrene har rett til å nekte det.

Betraktninger

Siden antibiotika dreper den vennlige tarmbakterier, folk tar disse stoffene har et større behov for vitamin K. Bakterier tilbake etter antibiotikaregime er ferdig, blir etterfylt av mat folk spiser.

Typer

Leger foreskrive vitamin K for overdoser av stoffet warfarin, en blodfortynnende farmasøytiske folk tar når de har atrieflimmer (hjerteslag uregelmessighet), venøs trombose (blodpropp i venene), eller lungeemboli (blodpropp i lungene). Det er også en vellykket motgift for rottegift, som fungerer som en antikoagulant å forårsake indre blødninger av gnagere. Faktisk har rottegift produsenter lenge brukt warfarin i sine produkter på grunn av sin blodfortynnende egenskaper.

Vitamin K er en vanlig resept i veterinærmedisin på grunn av kjæledyr får inn rottegift. Avhengig av situasjonen sin alvorlighetsgrad, kan en veterinær gi en injeksjon av vitamin K og flere uker med kosttilskudd.

Om Vitamin B-12

Om Vitamin B-12


En av de viktigste vitaminer for god helse er vitamin B-12. Det er unikt i at det har den mest komplekse kjemiske struktur. Selv om du kan spise et sunt kosthold, komplett med matvarer rike på B-12, kan du likevel være mangelfull i dette vitamin ansvarlig for flere kroppsfunksjoner. Det er enda mer kritisk for eldre å få en blodprøve for å sørge for at de får nok vitamin B-12, som mangler hos om lag 10 til 15 prosent av folk fra 60 år og eldre (se Ressurser nedenfor).

Identifikasjon

Vitamin B-12 er ett av åtte B-vitaminer som er ansvarlige for normal funksjon av hjernen og nervesystemet. Også kjent som kobalamin, vitamin B-12 inneholder kobolt og er laget utelukkende av bakterier. Til forskjell fra andre vannoppløselige vitaminer, tar det lengre tid å skille ut i urinen og er lagret i leveren, nyrene, så vel som andre deler av kroppen. Det er derfor det tar lengre tid før en mangel kan oppdages.

Funksjon

Vitamin B-12 som er viktig i dannelsen av røde blodceller og blod riktig funksjon. Den spiller en viktig rolle i den normale ytelsen av nervesystemet. Dette vitamin er også kritisk for å bygge protein i kroppen, og for normal vekst hos barn. I tillegg, vitamin B-12 fungerer som en metyl-donor, som arbeider med folinsyre i produksjonen av DNA.

Effekter

På grunn av at vitamin er vanligvis ikke-toksiske, er det ikke er alvorlige bivirkninger hvis en overdose blir tatt oralt. Men noen ganger er det mindre effekter, for eksempel søvnløshet, mild diaré, angst, panikkanfall, hjertebank, pusteproblemer, brystsmerter eller utslett. Flere problemer kommer fra et underskudd enn en overdose. En praktisk måte å overvåke når et vitamin, eller hvilken som helst annen pille, er tatt er til ukentlige sted tabletter til vitamin bokser, ifølge dager i uken.

Typer

I tillegg til å spise mat rik på vitamin B-12, (slik som kjøtt og meieriprodukter) friske mennesker kan ta vitamin B-12 gjennom væske, nesespray eller injeksjon, i tillegg til kosttilskudd. Cyanokobalamin, som er viktig for et godt fungerende nervesystem, er en kommersiell forberedelse funnet i berikede matvarer, inkludert meieriprodukter og egg. Noen ganger vitamin tilsettes drikker og energidrikker.

Misforståelse

Det er en misforståelse at vitamin B-12 kosttilskudd hjelpe med energiproduksjon og metabolsk funksjon. Men folk villedet, å tro at ved å ta mer vitamin B-12, vil lagret fett bli brent for energi. Dette vitamin er ikke et mirakel fettforbrenning pille, selv om det hjelper med stoffskiftet.

Advarsel

Ubehandlede mangler i vitamin B-12 kan føre til varige nevrologiske skader og anemi. Hvis du opplever symptomer som ekstrem tretthet, dårlig pust, sår tunge, menstruasjonsforstyrrelser og andre helsemessige problemer, kan det være du mangler i vitamin B-12. For å finne ut hva som skjer i kroppen din, få en fullstendig fysisk og blodprøve.
Det er enda viktigere for eldre mennesker å bli testet for å se om de er mangelfull i vitamin. Fordi de har vanskeligere for å absorbere vitamin B-12, dette fører til depresjon, samt forvirring og hukommelsesproblemer. Symptomer på demens eller Alzheimers sykdom er ofte forvirret, når alt som er galt er at kroppen ikke absorbere nok vitamin B-12.

Forebygging / løsning

Få i de påkrevde daglige mengder av vitamin B-12 for å unngå helseproblemer. Voksne over 18 år trenger 2,4 mikrogram (mcg) daglig. Vegetarianere og veganere (se Ressurser nedenfor) må være spesielt forsiktige de får i de nødvendige kravene fordi de vanligvis mangler et tilstrekkelig inntak av animalske produkter i kostholdet, og kan være mangel på protein. De bør ta kosttilskudd som inneholder dette nødvendig vitamin. Får nok B-12 er spesielt viktig for gravide og ammende mødre slik at deres babyer ikke vil lide. Gravide trenger 2,4 mcg, mens ammende mødre krever 2,8 mcg.

Hvor mye vitaminer bør kvinner ta?

Vitaminer og mineraler spiller en viktig rolle i å opprettholde helsen til kroppen. Men for å få en daglig del av viktige vitaminer, vil en kvinne har å spise 5-9 porsjoner av frukt og grønnsaker. Vitaminer virker ikke under en "one size fits all" etikett for kvinner. En kvinnes ernæringsmessige behov kan være veldig konkret avhengig av deres livsstil, medisinsk historie og alder

Daglig Multi-Vitamin

Multi-vitaminer er bør være en topp prioritet for kvinner i alle aldre. De gir vitaminer og mineraler som kvinner trenger for god helse, men vanligvis ikke får nok av i kosten. Disse multi-vitaminer inneholder kosttilskudd som beskytter mot hjertesykdom, kreft og osteoporose, som kvinner kjører en risiko for å utvikle.

Hormonelle svingninger

Hormoner ofte ha en alvorlig innvirkning på en kvinnes fysiologi og humør hver måned. Studier har vist at under hennes fertil år, en kvinne trenger kosttilskudd for å balansere effekten av menstruasjon. Kalsium og vitamin D er spesielt nyttige. I en case-kontrollert studie med den potensielle Sykepleiere Sunn Study II, foreslo resultater som et kalsiumtilskudd betydelig redusert de følelsesmessige og selv fysiske symptomer på PMS. Et høyere inntak av vitamin D (som er viktig for opptaket av kalsium) redusere risikoen for PMS symptomer nesten halvert.

Gravide kvinner

Kvinner som er gravide eller ammer har behov for høyere nivåer av folsyre, som har vist seg å redusere risikoen for fødselsskader. Jern er også en anbefalt supplement siden gravide kvinner har en tendens til å få blodmangel. Kvinner som ammer generelt krever en sink supplement også, opp til 5 mgs.

Overgangsalder og Post-Menopause

Bivirkningene av overgangsalderen kan noen ganger behandles med kosttilskudd. Ifølge forskere ved University of Illinois i Chicago, NIH Center for Botanisk Kosttilskudd Forskning bemerket at supplement svart cohosh er effektive i behandling av virkningene av overgangsalderen som hetetokter, svetting, angst og søvnløshet. Eldre, post-menopausale kvinner også kreve mer kalsium for å hjelpe avverge utvikling av osteoporose.

Behov for ulik livsstil

Kvinner som er veganere eller vegetarianere krever ekstra B12 kosttilskudd sammen med jern og vitamin A, siden mange av disse næringsstoffene kommer fra dyr. Aktive kvinner som utøver flere ganger om dagen krever mer jern, siden jern er nødvendig for å hjelpe hemoglobin levere oksygen til kroppen i et større volum.

Betraktninger

Det er viktig å forstå hva en foreslått beløp for en vitamin er og hva som til slutt betyr. RDA (anbefalte kosten Allowance) og AI (tilstrekkelig inntak) er de mengder av et vitamin som er nødvendig for å holde kroppen sunn ved å unngå ernæringsmessige mangler. UL eller tålelig øvre inntak Nivåene er den maksimale mengden av daglige vitaminer som en person kan trygt ta uten å kjøre risikoen for en overdose eller alvorlig bivirkning. Disse beløpene er vanligvis ikke funnet på mat eller supplement etiketter, men kan bli funnet på offentlige nettsteder. The Food and Drug Administration bruker en annen måling, DV eller Daglig Verdi, som er ofte funnet på mat og supplement etiketter. Dette tallet representerer mengden av et vitamin som en person bør ha for en sunn, 2000 kalori-en-dagers diett. Forstå disse målingene før du legger kosttilskudd til kosthold.

Advarsler

Å ta for mange kosttilskudd kan være lett å gjøre. Vær forsiktig med å ta store mengder sink, kobber og fettsyrer. Disse vitaminene kan blokkere effekten av andre kosttilskudd og kan tidvis forstyrre effektiviteten av reseptbelagte medisiner. Mens en overdose av et kosttilskudd er sjelden, forekommer det av og til. Noen kosttilskudd er mer risikofylt å ta enn andre, og det er et større potensial for overdose med disse vitaminene. Alltid huske på UL (tålelig øvre inntak) av hver supplement tar du unngå en overdose. Viktigst, prøv å få det meste av vitaminer og mineraler fra kosten, og alltid sjekke med legen din før du starter en supplerende diett. Det er viktig å huske på at kosttilskudd er ikke en kur-all for hva feiler deg. De er ikke medisiner, de er heller ikke laget for å fungere som en erstatning for en sunn livsstil.

Fordelene ved å ta vitamin D

Fordelene ved å ta vitamin D


Som de fleste av oss vet, vitaminer og mineraler er en viktig del av vårt daglige ernæringsmessige behov. Men med alle vitaminer der ute, forstå hva hver vitamin gjør kan være ganske forvirrende. Vitamin A, B, C - listen fortsetter og fortsetter, og selv om vi vet at de er nødvendige næringsstoffer, kan fordelene av en bestemt vitamin forveksles med en annen type vitamin eller helt ukjent. Så hva er fordelene med vitamin D?

Funksjon

Hvorvidt du er klar over viktigheten av vitamin D, gjenstår det faktum at det er en svært viktig næringsstoff som spiller en stor rolle i en persons helse. En av vitamin D's mest anerkjente funksjoner er hvilken rolle den spiller i å hjelpe kroppen absorbere kalsium, noe som bidrar til bein og felles helse.

Betydning

På grunn av sin innvirkning på kroppens bein og ledd, enkeltpersoner som tar vitamin D regelmessig er mindre sannsynlig at lider av sykdommer som osteoporose og leddgikt. I tillegg viser studier utført av National Institutes of Health tyder på at vitamin D kan bidra til å forhindre kolon og kolorektal kreft.

Fordeler

Fordelene med vitamin D er ikke begrenset bare til forebygging av kreft og bein styrke. Faktisk er vitamin D også en sterk immun booster, og kan bidra til å redusere blodtrykket og øker insulinsekresjon. Mange forskere mener også at regelmessig inntak av vitamin D kan bidra til å forhindre Alzheimers sykdom.

Betraktninger

Så hvor kommer vitamin D fra? Vel, våre organer produsere næringsstoffet naturlig, men for at våre organer for å produsere tilstrekkelige mengder, må vi bli utsatt for sollys. Selv om studier av Center for Disease Control tyder på at en time per uke er en tilstrekkelig mengde av eksponeringstiden, mange voksne trenger mer enn dette. Men på grunn av risikoen forbundet overeksponering, mange voksne ikke føler deg komfortabel å utsette seg for solen. Som et resultat, er vitamin D som regel tilsatt til melken og kosttilskudd er også lett tilgjengelige.

Advarsel

Som med de fleste gunstige vitaminer og mineraler, kan for mye vitamin D være skadelig for en persons helse. Selv om en vitamin D overdose er ekstremt sjelden, kan det skje. Fordi vitamin D øker kroppens kalsiumnivåer, hvis venstre ubehandlet, over forbruk av vitamin D kan føre til forkalkning av kroppens viktigste organer, nyrestein og bentap.

Expert Insight

På grunn av de alvorlige risikoene forbundet med en vitamin D overdose, antyder Food and Nutrition Board et inntak av ikke mer enn 2000 IU per dag for voksne. I tillegg, fordi mange legemidler kan påvirke effekten av vitamin D på kroppen, bør du alltid la legen vite om du tar et vitamin D tilskudd.

Informasjon om vitaminer

Den menneskelige kroppen trenger 13 vitaminer for å fungere skikkelig. Alle disse vitaminer finnes i maten vi spiser. Men de mengdene vi mottar av hver i en vanlig diett er vanligvis ikke tilstrekkelig. Av denne grunn, millioner av amerikanere ta en multivitamin hver dag. Når det brukes riktig, disse multivitaminer er en god måte å møte FDA anbefalte mengder av hver vitamin.

Formål

Vitaminer gir næringsstoffer som kroppen trenger for å fungere skikkelig. Hver vitamin har en spesifikk funksjon i kroppen. Noen vitaminer bekjempe sykdommer. Andre vitaminer styrker vitale systemer i kroppen. Folk som har for lite av et vitamin vil utvikle en vitaminmangel, som kan føre til alvorlige helseproblemer. For eksempel kan en person som har for lite vitamin D utvikle rakitt, mens for lite vitamin A kan føre til nattblindhet.

Typer

Vitaminer er brutt ned i to spesifikke kategorier: vannløselige vitaminer og fettløselige vitaminer. De vannløselige vitaminer inkluderer biotin, folinsyre, vitamin C, niacin, vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B6, Vitamin B12 og pantotensyre. Kroppen trenger bare vann for å bryte disse vitaminene ned. Fettoppløselige vitaminer, som har behov for fett for å behandle de næringsstoffer, inkluderer vitamin K, vitamin A, vitamin E og vitamin D. De kroppen lagrer fett-oppløselige vitaminer for senere bruk. Imidlertid er vannløselige vitaminene ikke er lagret. I stedet nyrene flush overflødig ut som avfall.

Forordning

Kosttilskudd Helse-og opplæringsloven av 1994 ga Food and Drug Administration plikt til å regulere alle kosttilskudd. Dette inkluderer vitaminer fordi de er ment å supplere næringsstoffer som tilbys av en vanlig diett. I 2007 FDA anlegges et nytt sett med regler som tjener til å sikre kvalitet og sammensetning av vitaminer. Forskriften --- gjeldende Good Manufacturing Process, eller cGMP for kort --- kreve at alle vitamin produsenter grundig evaluere alle deler av sine vitaminer.

Doser

Selv om vitaminer er nødvendig, er det fortsatt mulig å få for mye av en god ting. Tegnene på vitamin overdose avhenge av den spesifikke vitamin. En urolig mage eller nyrestein er tegn på for mye vitamin C. For mye B6 forårsaker nerve skade på lemmer, som kan føre til lammelser og smerter. En overdose av vitamin D kan føre til forstoppelse, uregelmessig hjerterytme, vekttap eller forvirring. Alle som tror han overdose på vitaminer bør søke medisinsk hjelp umiddelbart.

Interaksjoner

Vitaminer påvirke måten enkelte legemidler virker. For eksempel folk som tar Coumadin, en blod tynnere, må begrense eller eliminere mengden av vitamin K de får. Mulighetene interaksjons er ikke begrenset bare til reseptbelagte legemidler, men de kan også skje med urtemedisiner og vitaminer. Et eksempel er at klaseormedrue kan samhandle med kosttilskudd som inneholder vitamin A. Av denne grunn, alltid fortelle din fastlege eller annet helsepersonell om eventuelle vitamintilskudd når du blir spurt hva medisiner du tar på en jevnlig basis.

Risiko for Vitaminer

"Ta vitaminer," vi blir fortalt fra barndommen. Men kan du få for mye av en god ting? Studier sier ja, kan du. Vitaminer kan deles i to hovedkategorier: vannløselige og fettløselige (eller vann uløselig). Disse vilkårene indikerer hvordan kroppen vår behandle dem og hvor raskt de blir spylt fra kroppen. Vanligvis er vann-løselige vitaminer utarmet rutinemessig og er ikke bygget opp i kroppsvev, mens det fettløselige vitaminer lagres.

Vitamin A og D

Vitaminene A og D er begge fettløselige vitaminer, og kan være giftige i høye doser. Vitamin A er essensielt for god øyehelse og finnes naturlig i grønnsaker som er oransje i fargen, for eksempel gulrøtter. Vitamin D finnes i få matvarer naturlig, men kan skapes innenfor huden din når den utsettes for sol. Symptomer på overdosering for hver av disse vitaminene varierer, men i hovedsak er kvalme, magekramper, oppkast og forstoppelse. En giftig dose av vitamin A er 20 mg per dag, og en giftig dose av vitamin D er 50 mg.

Vitamin E og K

Vitamin E og K er også fettløselige vitaminer, men er ikke like giftige som vitamin A og D. En overdose av vitamin E kan føre til tretthet, mens en overdose av vitamin K kan føre til oppkast. Vitamin E kosttilskudd er allment tilgjengelig. Mens det er vanskelig å overdose på dette vitamin, bør man sørge for å ikke overskride den anbefalte daglige rasjon av for mye mindre instruert av lege. Den viktigste kilden til vitamin K er bakterier som lever i fordøyelsessystemet. Disse bakteriene gjøre hele vitamin K er nødvendig, slik at kosttilskudd er ikke nødvendig.

Vannløselige vitaminer

De fleste vannløselige vitaminer (C og B-kompleks) bærer liten risiko for overdosering. Det er dokumentert at overskytende vitamin C kan føre til nyrestein eller gallestein hos personer som er utsatt for å utvikle dem.

Remedy

Vitamin toksisitet vanligvis kan reverseres hvis du bare slutte å ta vitaminer. Kroppen din vil til slutt bryte ned vitaminer, og de vil bli spylt ut av systemet. Av og til, kan organskade oppstår og kan ikke være reversible.

Andre risikoer

En annen risiko for å ta vitaminer begynner å stole på vitaminer som en kilde til næring. Selv tar vitaminer kan hjelpe supplement (derav begrepet vitamin supplement) en diett som kan være mangler i en eller to komponenter på anledningen, bør de ikke stoles på som en erstatning for god ernæring. Vitaminer fungerer best når de blir spist i sin naturlige form i matvarer. I tillegg er det ekstremt vanskelig å overdose på vitaminer når din kilde for dem er strengt kosttilskudd.

Hvordan få Vitamin A Fordeler

Hvordan få Vitamin A Fordeler


Hvis du undersøker ulike helse kosttilskudd, er det viktig å vite at det er mange A-vitamin fordeler. For eksempel, forbruker nok vitamin A hver dag hjelper deg å opprettholde et godt syn, sunn hud og sterk immunitet. Det er noen forskjellige måter å få vitamin A fordeler, som du kan lese om her i denne artikkelen.

Hvordan få Vitamin A Fordeler

•  Den beste måten å få vitamin A fordelene er fra maten du spiser. Noen matvarer som inneholder vitamin A blant annet søtpoteter, gulrøtter, meloner, sitroner, bananer, lever, egg, mozzarella ost, mango, spinat, tørket aprikos og melk.

Helse kosttilskudd, slik som multivitaminer som inneholder vitamin A, blant andre vitaminer og mineraler, er en effektiv måte å få vitamin A fordeler. Mange helse kosttilskudd inneholder ca 5000IU (ett gram) av vitamin A, som er den anbefalte daglige rasjon.

Mens det er mange A-vitamin fordeler, er det viktig å vite at hvis du spiser for mye vitamin A (mer enn tre gram om dagen) kan du faktisk oppleve noe som kalles vitamin A toksisitet. Med andre ord, er det mulig å "overdose" på vitamin A. Så tar hensyn til de ulike helse kosttilskudd du ta for å unngå å ta for mye vitamin A og utvikle vitamin A toksisitet. Symptomene på vitamin A toksisitet omfatter svimmelhet, en verkende følelse i bein og muskler, magesmerter, kvalme, oppkast, og noen ganger også hårtap. På lang sikt kan forbruker for mye vitamin A faktisk føre til varig skade på lever og / eller milt.

Hint

  • På samme måte som det er mulig å forbruke for mye vitamin A, er det også mulig å konsumere for lite Vitamin A, noe som kan føre til en vitamin A-mangel, som er nok en grunn til tar hensyn til den nøyaktige vitamin A-innhold i noen kosttilskudd du tar på en jevnlig basis. En vitamin A-mangel blir mest tydelig frem i form av synsproblemer som tørre øyne, nedsatt nattsyn, og selv hornhinne problemer. (Dette er fornuftig fordi en av de mest kjente Vitamin A fordelene er nøkkelen rolle den spiller i å fremme god øyehelse.)