Digidexo.com

lungekollaps bronkoskopi

Hva er behandlingen for lungekollaps?

En kollapset lunge kan ha mange årsaker. På grunn av dette, bør behandlingen alltid bli diktert av hva som forårsaket lungekollaps i første omgang. Det finnes to hovedtyper av kollapset lunge: atelektase, som kan være en delvis eller fullstendig kollapset lunge grunn av en blokkering av luftveiene eller fra trykket utenfor lunge i brysthulen, og pneumothorax, som er en kollapset lunge skyldes utelukkende gass eller luft fra utenfor lungene.

Kollapset lunge Behandlinger

Målet for enhver lungekollaps behandling er å fjerne fluid fra, og presset på, lungen. Fluid, dersom den er sammenpressing av lunge, må fjernes så snart som mulig. Hvis lungen blir komprimert av luft, så at luften må gis et utløp.

Atelektase-spesifikk behandling

Fordi, teknisk sett, omfatter atelektase årsak til lungekollaps forbundet med pneumothorax, er det noen behandlinger som krysser over. Det er flere ting som kan gjøres i tilfeller av atelektase. Klapping brystet for å løsne slim er en vanlig brukt behandling. Dype pusteøvelser kan også hjelpe reinflate lungen. Hindringer kan fjernes ved hjelp av en prosedyre kalt bronkoskopi. Atelektase kan også behandles ved å plassere personens lunger over hodet i kroppsstilling, slik at slim å drenere fra lungene.

Pneumothorax-spesifikk behandling

Pneumothorax er ofte mindre alvorlig og vil ved behov gå bort av seg selv over tid. På grunn av at betingelsen gjelder bare for tilfeller hvor luft og gass omgir lungene, slik at luft og gass til å gå ut av brysthulen kan være nødvendig. For å gjøre dette, er en kiste rør inn mellom brystkassen veggen og lungene, slik at luften kommer ut. Brystet tube behandling krever et opphold på sykehuset, og det er mulig at røret kan bli stående i dagevis.

Tegn på lungekollaps

Lungekollaps oppstår når luft kommer inn i rommet mellom lungene og brystveggen og forårsaker en del av lungen til å kollapse. Den medisinske termen for tilstanden er pneumothorax. En kollapset lunge kan være forårsaket av en rekke ting, inkludert fysisk traume til brysthulen slik som oppleves i en bilulykke eller fall, lungesykdommer eller noen medisinske prosedyrer. I sjeldne tilfeller kan det også oppstå spontant uten noen åpenbar grunn eller på grunn av en sprukket cyste.

Brystsmerter

En av de viktigste symptomer på lungekollaps er brystsmerter. I mange tilfeller er det en alvorlig, stikkende smerter som blir verre når du tar dype åndedrag. I noen tilfeller kan det også være følte smerter i skuldre og rygg. Brystsmerter er et symptom på ulike medisinske tilstander, flere av dem ganske alvorlig. Brystsmerter bør alltid vurderes av en medisinsk faglig.

Kortpustethet

Personer med en kollapset lunge vil typisk oppleve kortpustethet. Dette skjer fordi lungekapasiteten er redusert på grunn av kollaps. Noen mennesker med en pneumothorax kan også føle en viss tetthet i brystet. Avhengig av hvor mye av lungen kollapset, kan tetthet i brystet ikke være så merkbar. Men de fleste med en kollapset lunge rapport kortpustethet som en av de viktigste symptomene. Det er vanligvis merkbart så snart lungen kollapser.

Andre symptomer

Andre symptomer på en kollapset lunge inkluderer en rask puls og cyanose, en tilstand der huden blir en blålig farge fordi kroppen ikke får en tilstrekkelig mengde oksygen. Disse symptomene er ofte avhengig av alvorlighetsgraden av sammenbruddet. I tilfeller av en liten pneumothorax, kan enkelte mennesker opplever nesten ingen symptomer. Dette er sjeldne, men.

Diagnose

En kollapset lunge kan ofte bli diagnostisert når en lege lytter til pasientens pust med et stetoskop. I de berørte lunge, vil puste lyder ikke bli hørt. En lege vil vanligvis bestille en kiste X-ray eller en annen avbildning test for å bekrefte diagnosen.

Behandling

En liten pneumothorax kan ofte leges på egen hånd, men mer alvorlige tilfeller vil kreve medisinsk behandling. Vanlige behandlingstilbud omfatter sette inn en tube eller nål i brystveggen for å fjerne den luften som har forårsaket lunge å kollapse, slik at det å reinflate. Hos pasienter der tilstanden vedvarer, kan kirurgi være nødvendig å stenge lekkasjen som forårsaker lunge å kollapse.

Fordelene av en Rigid Bronkoskopi

Fordelene av en Rigid Bronkoskopi


Den stive bronkoskopi er faktisk en gammel prosedyre som har vært i praksis siden slutten av forrige århundre. Urfremført av Gustav Killian i 1897 for å fjerne en svinekjøtt bein fra halsen av en eldre bonde, kan prosedyren leger å visuelt inspisere luftrom for diagnoser. I motsetning til fleksible bronkoskopi, røret anvendes for stive bronkoskopi gjør det mulig for leger å utføre operasjoner og andre prosedyrer.

Visuelle Diagnoser

En lege vil ofte bruke en stiv bronkoskopi å evaluere en pasient som har rapportert om problemer med å puste, for å evaluere vekster i luftveiene, og for å bestemme eksistensen av og graden av lungekreft. Dersom en pasient har rapportert pusteproblemer og legen mistenker en hindring i luftveiene, kan stiv bronkoskopi tillate legen å faktisk hente eventuelle fremmedlegemer fra pasientens hals.

Electrocautery og andre prosedyrer

Under en operasjon som involverer stiv bronkoskopi, kan en lege å utføre andre prosedyrer som for eksempel elektrokirurgi, som brukes til å styre signifikant blødning. Grave bronkoskopi gir også mulighet for innføring av fluid og oksygen inn i halsen, er utsuging av væske og fjerning av store stykker av vev som er syke eller har behov for en biopsi.

Utbredt bruk

En annen fordel med å gjennomgå en prosedyre som har vært praktisert så lenge er at det er relativt lett å finne en lege som kan utføre prosedyren og gi deg gode råd på sine relative fordeler. Hvis du velger å ha stiv bronkoskopi, vil du finne et passende antall lokale leger som har erfaring og kompetanse på det.

Hvordan virker en punktert lunge oppstå?

Hva er en punktert lunge?

En punktert eller kollapset lunge er også kjent som en pneumothorax. Den er forårsaket av luft å komme inn i pleuralhulrommet, som er rommet i thorax rundt lungene og andre organer. Det fører til plutselig kortpustethet, intens smerte i brystet og ryggen, og kan føre en person til å bli blått. Fordi puste kan bli svært vanskelig i disse forholdene, kan hypoksi (oksygenmangel i blodet) føre til bevisstløshet og koma. I tillegg kan det forårsake store skader årer som fører inn i hjertet blir hindret, får hjertet til å pumpe mindre blod enn det burde.

Akutte Årsaker Pneumothorax

Noen ganger kan pneumothorax oppstå spontant på grunn av lungevevet sprekker. Dette er mest vanlig hos unge menn, spesielt de med Marfans syndrom. Marfans er en sykdom i bindevevet, noe som gjør at veggene i lungen skjør og utsatt for riving.
Lungekollaps kan også skje på grunn av en bryst skade, slik som et stikk sår eller en brukket rib. Endelig kan en kollapset lunge også skje på grunn av barotraume, som er en type av skade som er forårsaket av trykkforskjeller inne i kroppen og utsiden av det. Dette kan skje med dykkere som overflaten for fort eller under raske endringer i trykk, for eksempel når trykket synker raskt i et fly.

Kroniske Årsaker til en punktert lunge

Lunge punkteringer kan også oppstå på grunn av andre forhold. For eksempel kan kroniske lungesykdommer slik som astma og emfysem forårsake punktert lungene. Akutte og kroniske infeksjoner kan også føre til at lungene å punktere.
Disse sykdommene forårsake skade og fortykning av lungevev, som kan bryte sammen dens elastisitet og få den til å rive lett. Andre forhold, som for eksempel tuberkulose og lungekreft, kan fysisk trenge lungeveggen fra innsiden og ut, forårsaker det å punktere.

Lungefibrose interstitiell lungesykdom

Pulmonal fibrose interstitiell lungesykdom er inkludert i en gruppe av lungesykdommer som påvirker lungevevet. Disse forstyrrelsene kalles interstitiell lungesykdom eller ILD. Hevelse og arrdannelse i luftblærer forekomme og forårsake bindevev å danne i lungene gjør det vanskelig å puste. Arrdannelse er irreversible, men behandlinger kan være i stand til å stoppe utviklingen av sykdommen.

Årsaker

Den nøyaktige årsak til lungefibrose er ukjent, men visse faktorer kan bidra inkludert yrkes eller miljømessig eksponering overfor toksiner eller forurensninger. Disse vil inkludere inhalering asbest, metall, støv og visse kjemikalier, så som klor eller ammoniakk. Strålebehandling kan arr lungevev og forårsake bindevev. Autoimmune sykdommer slik som lupus, skleroderma og reumatoid artritt kan forårsake lungeskade.

Symptomer

Symptomer på lungefibrose lungesykdom inkluderer tungpustethet, tørr hoste, brystsmerter, kortpustethet, blå farge til leppene eller fingernegler og en utvidelse av fingertuppene. Disse symptomene blir gradvis verre med kortpustethet oppstår selv under daglige rutiner som å kle på eller rengjøring av huset.

Diagnose

Flere sykdommer slik som COPD, astma og hjertesvikt kan etterligne symptomer på interstitielle lungesykdommer. Legen må utelukke disse sykdommene for å bekrefte diagnosen. En kiste x-ray vil bidra til å utelukke andre lungesykdommer. En høyoppløselig datastyrt tomografi scan kan avsløre lungevev mer detaljert enn en vanlig CT scan. I en lungefunksjon test blåse deg til et instrument som heter et spirometer. Denne enheten måler strømmen av lungene dine og hvor mye luft lungene dine kan holde. I en bronkoskopi et lite fleksibelt rør føres gjennom halsen din ned i lungene hvor det fjerner en lunge vevsprøve brukes for biopsi og kan bekrefte diagnosen.

Behandling

Behandling vil avhenge av hva som forårsaker lungeskade. Når skaden er forårsaket av miljømessige eller yrkes grunner, holde deg fra å bli utsatt for irriterende stoffer kan være alt som er nødvendig. Kortikosteroid medisiner kan redusere betennelse i lungene, men de har alvorlige bivirkninger. Immun suppressing stoffer som Imuran og Cytoxan kan være foreskrevet alene eller i kombinasjon med kortikosteroider for behandling og kan hjelpe i lungefunksjon. Legen kan anbefale oksygenbehandling. Dette vil ikke stoppe lungeskade, men det kan hjelpe deg å puste lettere.

Livsstilsendringer

Slutte å røyke da dette irriterer lungevevet enda mer. Spør legen din om måter å slutte. Spis et kosthold rikt på frukt og grønnsaker for å gi deg energi. Diskuter med legen din hvor du skal melde deg på et lungerehabiliteringsprogram. Disse programmene fokuserer på hvordan å håndtere kortpustethet med pusteøvelser og hvordan du går om din daglige rutine normalt.

Tester for asbest

Asbest lungekreft er vanligvis kjent som mesoteliom, som er en aggressiv cancer som kan påvirke mange organer og hulrom i kroppen. Fra 2000 til 3000 mennesker er diagnostisert hvert år med asbest lungekreft, som ofte forårsaket av eksponering for asbest i noens arbeidsmiljø eller i et hjem. Patologer og onkologer teste for asbest ved hjelp av medisinsk bildebehandling tester, komplett blodprosent og biopsier.

Complete Blood Count

Den komplette blodprosent, eller allment kjent som CBC, er en vanlig test som brukes til å bestemme hvor de røde og hvite blodlegemer fungerer. CBC vil hjelpe avgjøre de hvite blodceller til stede og de forskjellige typene. En CBC med differensial vil gi en mer detaljert titt på blodcellene og hvordan de arbeider og hvilke som er til stede. Når du skal teste for asbest, er legen som ønsker å sikre at de hvite blodcellene jobber for å beskytte mot smitte. En høyere resultat av røde blodceller vil informere legen det er noe galt. Dette vil hjelpe legen i å bestemme hvilke andre tester kan trenge å bli utført.

Bronkoskopi

En bronkoskopi er preformed ved å plassere en fiberoptisk bronkoskop opp en pasientens nese og deretter ned i halsen. Den fiberoptiske bronkoskop fungerer som et videokamera og er direkte forbundet med en skjerm, slik at legen kan se hva som skjer under prosedyren. En pasient som har en bronkoskopi utføres er delvis bedøvet å lette ubehag. Under denne testen en lege kan se pasientenes lunger. Under denne prosedyren en lege kan diagnostisere asbest. Mens du utfører bronkoskopi, er legen på jakt etter betennelse i interne luftveier, blødning, patogener og svulster.

Nål aspirasjon

Nål aspirasjon er også referert til som en nål biopsi. Lokal anestesi blir brukt ved utføring av nålen aspirasjon ved å sette en nål inn i lungen for å fjerne en prøve av fluidet. Nål aspirasjon gjøres når noen andre tester er ikke tilgjengelige som bronkoskopi. En nål aspirasjon er gjort for å diagnostisere unormale væsker, masser eller lesjoner som kan finnes i lunger, nyrer, lymfeknuter, lever, skjoldbruskkjertelen og abdominal massene. An X-ray kan hjelpe legen eller spesialist som utfører testen.

Thoracentesis

En thoracentesis er utført av en person sitter oppreist og lener seg på et bord. I løpet av denne fremgangsmåten en prøve av fluid som er funnet mellom brystveggen og lunge fjernes for testing. Thoracentesis brukes for å diagnostisere kreft. Denne fremgangsmåten også brukes for å fjerne overskuddsvæske, slik at en person kan puste enklere.

Thoracotomi

En Thoracotomi er et kirurgisk inngrep der en innsnitt er gjort mellom to ribben fra foran til bak. I løpet av denne fremgangsmåten en kirurg vil fjerne en del av lungen skadet eller syk lunge. Denne fremgangsmåten er utført for å behandle lungekreft og asbest. Etter prosedyren, vil pasienten legges inn på sykehus for mellom seks og åtte dager for observasjon.

Mediastinoscopy

Mediastinsocopy brukes til å undersøke innsiden av brystkassen foran lungene. Dette gjøres ved å utføre en biopsi med en tent instrument kjent som en mediastinoscope. Denne biopsi utføres ved å sette rammen gjennom halsen. Pasienter som gjennomgår en mediastinsocopy er delvis bedøvet.

Medical Imaging tester

Medisinsk bildebehandling tester som brukes for å diagnostisere asbest er CT, MR og PET-skanninger. CTS (også kjent som computertomografi), MRI (eller magnetisk resonans imaging) og kjæledyr (eller positronemisjonstomografi skanner) all sjekk for knuter som kan vises på lungene. I noen tilfeller kan en pasient vil være nødvendig for å svelge en radioaktiv substans, slik at legen kan bedre se knuter på lungene.

Lung Knuter Diagnose

Lunge knuter er klassifisert som 3 til 4 centimeter abnormiteter som ligger i lungene og generelt er asymptomatiske. Helsepersonell vanligvis diagnostisere lunge knuter mens pasientene gjennomgå en kiste X-ray for andre symptomer. Ifølge PulmonaryChannel.com, disse avvikene er vanlig og finnes i én av hver 500 røntgenundersøkelse med over 150.000 tilfeller av ensomme lunge knuter diagnostisert årlig.

X-Ray

En X-ray i thorax-regionen er den første diagnostiske verktøy som lokaliserer lunge knuter. X-stråler er gjentatt i ulike tidsintervaller for å finne ut om lunge nodule endringer over tid. En godartet (ikke-cancerous) diagnose er rapportert hvis det ikke er endring i størrelse for en to-års periode. En ondartet (kreft) abnormitet vil bli notert dersom veksten skjer innenfor en en-til seks-måneders periode for å finne unormalt.

Laboratorieundersøkelser

En komplett blodprosent (CBC), avføringsprøve, urinanalyse, spytt studie og tuberkulose hudtest (PPD hudtest) er diagnostiske verktøy for å finne ut om lunge knuter er til stede. Testene er også utført for å bestemme om noen andre sykdommer eller kreft metastasert (spredning) fra lungene til andre steder i kroppen. Når lungene nodule er mistenkt for å være negativ, PPD hudtest gjort for å utelukke en tuberkulose diagnose som kunne masquerade som knuter.

Computertomografi (CT) skanning

En thorax CT utføres etter abnormitet ligger i brystet X-ray. En CT-skanning er mer grundig enn en vanlig røntgen og i stand til å forbedre egenskapene til nodule å inkludere størrelse, form, mønster og omkringliggende lesjoner. Det kan også finne det området hvor den nodul er plassert, og hvis det er flere knuter tilstede.

PET Scan

En positronemisjonstomografi (PET) scan er et diagnostisk verktøy for å avgjøre om en lunge nodule er til stede. Den bruker en radiomerket (radioaktiv kombinasjon) substans for å måle metabolsk aktivitet lesjoner. Mens anvendelse av en 3-D, farget bilde, kan det PET scan bestemme mengden av stoffet vevet er absorberende. Maligne knuter ta i mer substans enn godartede knuter.

Fiberoptisk Bronkoskopi Biopsi

Fiberoptisk bronkoskopi biopsi er en diagnostisk test som brukes til å avgjøre om respirasjonsproblemer er til stede. Ved hjelp av en fleksibel slange, tar denne operasjonen en prøve av lungevev for biopsi. Etter samlingen, er det undersøkt i laboratoriet under et mikroskop for å bestemme om den nodul er benigne eller maligne. Omtrent mer enn 70 prosent av lungekrefttilfellene er vevsprøve ved hjelp av en bronkoskopi, ifølge PulmonaryChannel.com.

Perkutan nålebiopsi

En nål biopsi utføres ved hjelp av aspirasjon (tilbaketrekking av væsker) fra brystveggen. Etter aspirasjon er utført, vil prøven bli undersøkt i et laboratorium av en patolog for å diagnostisere dersom lesjonen er benigne eller maligne. Ifølge PulmonaryChannel.com, nål biopsier gi nøyaktig diagnose av maligne knuter ca 75 til 95 prosent av tiden.

HFOV Protokoller

HFOV Protokoller


Høyfrekvente oscillasjon ventilasjon (HFOV) er en alternativ metode for mekanisk ventilasjon for alvorlig akutt lungesviktsyndrom (ARDS) i store pasienter. ARDS er en livstruende lunge tilstand der blodet ikke får tilstrekkelig med oksygen. Således er ventilasjon med et lavt tidevolum som kreves. HFOV protokoller aktivere en helsepersonell for å bestemme transpulmonalt trykket (TPP) nivå som bevarer oksygene i lungene. Transpulmonalt trykk er forskjellen mellom pleurahulen eller intraaveolar trykk og intrapleural trykket i lungene.

Starte HFOV

Før HFOV behandling, bør en pasientens luftveier suges. En pasient er ansett for høyfrekvente svingnings ventilasjon når han ikke kan opprettholde en target platåtrykk (Pplat) på mindre enn 30 til 35 cm H2O i henhold til Viasys Health. Pplat er det statiske slutten åndedretts rekyl trykklasse i brystveggen, lunge og luftveier. Pasienter som har en FiO2 nivå på 40 til 50 prosent og er på konvensjonell ventilasjon - med en mPaw på mindre enn 24 cmH20 - bør byttes til HFOV.

Bronkoskopi

HFOV protokollen krever at en bronkoskopi utføres før initiering av høyfrekvent oscillasjon ventilasjon. Den bronkoskopi muliggjør visualisering av luftveiene, måling av åpningen av endotrakealt rør og en evaluering for infeksjon.

Sedasjon

Før HFOV behandling, bør pasienten behandles med en nevromuskulær blokkering for eksempel cis-Atrakurium. Under HFOV, bør han bli bedøvet med benzodiazepin og et narkotisk stoff som fentanyl eller morfin. Når pasientens mPaw er mellom 20 og 24 centimeter vann (cmH20), kan nevromuskulær paralyse ikke lenger være nødvendig.

Oksygene

En økning i trykket amplituden av svingn trykk og reduksjon i frekvens-innstillingen av HFOV resulterer i et senket tidevolum. I tillegg, er partialtrykket av karbondioksyd (PaCO2) senkes. Minimum brøkdel av inspirert oksygen (FiO2) er nødvendig for PaO2 større enn 60 millimeter atmosfærisk trykk (mm Hg).

Ventilasjon

I behandling av pasienter med ARDS, er det viktigste målet for HFOV å oppnå en giftfri FiO2 vurdering av mindre enn 60 prosent og redusere ventilator indusert lungeskade. Når oksygene er forbedret gjennom HFOV, må FiO2 reduseres før mPaw reduseres. Hvis en pasient har en mPaw av 20 til 24 cmH20 og FiO2 på 40 prosent, bør pasienten byttet fra HFOV til konvensjonell ventilasjon.

Oscillator Stans

En sikkerhetskopi konvensjonell ventilasjon modus finnes ikke for HFOV; Derfor, hvis en trykkventil eller en ekstern tilkobling blir frakoplet, kan dekompresjon av den elektroniske krets forårsake en oscillator til å stoppe. Hvis en oscillator stopper, må en pasient kobles fra elektronisk krets og utstyrt med en gjenoppliving bag. HFOV protokoll krever at en positiv End-ekspiratorisk trykk (PEEP) ventil og en oksygenkilde er festet til en pose gjenoppliving og holdt nær hodet til en pasient. PEEP er vanligvis fem på ti cmH20.

Farene ved hyperbar

Farene ved hyperbar


Hyperbar medisin, også kjent som hyperbar oksygenbehandling (HBOT) er terapeutisk bruk av oksygen på et nivå høyere enn atmosfærisk trykk. HBOT har blitt anbefalt og brukt i en myriade av medisinske tilstander for godt over 40 år. Men mange av disse anbefalingene har kommet uten tilstrekkelig vitenskapelig validering av sikkerhet og effekt. På grunn av dette, er medisinsk skepsis økende hensyn til bruk og dens mulige farer.

Generelle symptomer

Klaustrofobi, tretthet, hodepine og oppkast er alle mindre symptomer knyttet til hyperbar terapi. Vanligvis disse forholdene er mild og har ingen varige effekter.

Barotraume

Barotraume er fysisk skade på kroppsvev forårsaket av raske eller ekstreme endringer i trykket. Denne type skade inkluderer øret skade, sinus skade, sprukket mellomøret og lungeskade. Symptomer på øret skader kan omfatte svimmelhet, øre ubehag, svak hørselstap eller en følelse av stuffiness i ørene.

Oksygenforgiftning

Oksygen toksisitet forårsaker sentralnervesystemet og pulmonale effekter. Anfall forekommer sjelden ved behandling, men er selvbegrensende. Anfallene vil stoppe når pasienten slutter å puste ren oksygen. Lungeoksygenforgiftning kan forekomme hos pasienter som krever ekstra oksygen mellom behandlingene. Dette toksisitet kan påvirke hjernen, forårsaker kramper, psykiske forandringer, lungeødem, blødning og respirasjonssvikt.

Nærsynthet

Nærsynthet, forbundet med hyperbar terapi og oksygenforgiftning, er en form for nærsynthet som kan vare i uker eller måneder. De fleste endringer i synet tilbake til det normale innen åtte uker etter avsluttet behandling.

Dekompresjon Sykdom

Dekompresjon sykdom inkluderer trykkfallsyke, pneumothorax og gass emboli (gassboble). Dekompresjons sykdom er en tilstand som oppstår fra oppløste gasser kommer ut av løsningen i bobler inne i kroppen. Pneumothorax er tilstedeværelse av gass eller luft i hulrommet mellom lungene og brystveggen, forårsaker lungekollaps. En gass-emboli, også referert til som en luft emboli, er tilstedeværelsen av gassbobler i blodet som blokkerer sirkulasjonen.

Brannfare

Behandling kamre også presentere en brannfare. Høye nivåer av komprimert oksygen kan være svært farlig, fordi gassen er svært reaktiv. Branner og eksplosjoner i HBOT kamre har drept flere mennesker, og er den største årsaken til dødelige komplikasjoner knyttet til behandlingen. På grunn av dette, må utøvere av HBOT ta stor forholdsregler for å minimere slike brannfare.

Hva skal jeg gjøre hvis mitt barn svelget en Penny?

Hva skal jeg gjøre hvis mitt barn svelget en Penny?


Somehow barnet funnet en skinnende krone på bakken, og før du skjønte det, svelget den i ett jafs. Før du begynner å få panikk, er det noen enkle ting å gjøre som vil hjelpe situasjonen. Små barn er tiltrukket av små gjenstander, og det er ikke uvanlig for dem å sette dem i munnen, eller til og med svelge dem.

Umiddelbar handling

Hvis du kan se objektet på baksiden av barnets hals, fjerner du det forsiktig med fingrene. Hvis barnet ditt er kvelende eller har problemer med å fange pusten, ringe 911 og begynne nødprosedyrer, som starter med tilbake slag. Stå bak barnet ditt, og lene seg fremover med den ene armen mens du bruker den andre til fast treffer barnets rygg med hælen av hånden. Hvis objektet ikke er løsnet, vikle armene rundt barnets midje og utføre abdominal thrusts. Lag en neve med den ene hånden og plasser den like over barnets navle og pakk den andre armen rundt livet, og ta tak i neven. Fremstøt og opptil løsne krone.

Ring etter hjelp

Kontakt barnelege for å diskutere de riktige tiltak hvis barnet ditt ikke er kvelende. Ifølge parents.com, pennies laget etter 1982 inneholder sink, som er sterkt etsende. Et barns spiserør eller fordøyelseskanalen kan bli skadet hvis mynten sitter fast eller ikke er gått gjennom systemet. Det er ikke uvanlig for en barnelege til å gjøre en X-ray for å avgjøre om mynten er i en potensielt farlig sted, eller om det vil gå over av seg selv.

Hvis barnelegen mener det er nødvendig å fjerne krone, kan operasjon være nødvendig. Ofte en krone kan fjernes ved hjelp av et endoskop eller bronkoskop, som er lange, tynne tente verktøy som vil fjerne krone.

Venter Game

I de fleste tilfeller, pennies passere inn i barnets mage trygt, og foreldre bør bare vente på mynten å gå gjennom fordøyelseskanalen. Ifølge life.familyeducation.com, vil penny vises i et barns avføring innen 24 til 48 timer. Dersom mynten ikke er detektert i løpet av fire uker, vil den trenge å bli fjernet ved hjelp av en lege.

Lungetuberkulose Diagnose

Tuberkulose er et verdensomspennende problem. Til tross for at metodene for forebygging samt behandling av denne sykdommen har blitt mye omtalt over hele verden, denne sykdommen dreper fortsatt et betydelig antall mennesker over hele verden, først og fremst i mindre utviklede nasjoner i Afrika, Sør-Amerika og Asia . Fattigdom samt HIV er faktorer som bidrar til varigheten av denne sykdommen. Mange metoder finnes for å diagnostisere lungetuberkulose.

Definisjon

Tuberkulose (ofte forkortet til TB, et akronym som står for tuberkelbasillen) er en sykdom som påvirker den menneskelige lungene. Denne sykdommen skaper interne sår i lungene av den berørte person. Dette fører til hyppige hoste og blod kan være synlig i hoste og oppspytt. De fleste tilfeller av tuberkulose er rapportert i utviklingsland i Asia, Afrika og Sør-Amerika. Det er forårsaket av en Mycobacterium. lthough denne sykdommen først og fremst påvirker lungene, det kan også spre seg til andre organer i kroppen.

Hvordan tuberkulosesmitte Spreads

Som allerede antydet, blir denne sykdom som forårsakes av vanlige bakterier kalt mycobacterium tuberculosis. En person kan bli smittet bare ved å puste luftdråper sneezed ut av en allerede infisert person. Den farligste delen av TB er at sykdommen kan bo i en sovende stadium inni kroppen i mange år. Den infiserte individ kan ikke engang har noen anelse om at han har tatt denne sykdommen. I andre tilfeller kan TB blir aktive i noen individer i løpet av noen få uker av deres blir smittet.

Lungetuberkulose Diagnose

En biopsi er da et stykke vev av de berørte deler av legemet er fjernet. Vanligvis kirurgen setter inn en nål ved hjelp av et hult rør for å samle et vevspreparat. Til tider er åpne biopsier brukt, noe som innebærer operasjonen med bruk av anestesi. Når vevet blir samlet inn, blir det deretter undersøkt og analysert. TB infeksjon er identifisert gjennom en positiv lesing, og riktig behandling er da administreres.

.

X-Ray Technology

X-stråler er også brukt i diagnostisering lungetuberkulose. Prosessen benytter elektromagnetisk stråling ved bruk av maskiner utsending røntgen partikler kjent som fotoner. De røntgenbilder av de berørte deler slik som lungene blir deretter videreformidlet til en skjerm og fotografert. Legene så se etter TB tegn og gjøre en riktig diagnose.

CT Scan

En brystet CT scan kan også diagnostisere tuberkulose forhold. Personen som evaluerte legger seg ned på et smalt bord-lignende struktur. Denne strukturen deretter glir gjennom CT-skanner. Strukturen fremskritt langsomt gjennom sentrum av CT-skanneren. Et fotografi av bryst regionen samt lunge-regionen blir registrert. Leger kan bruke slike bilder for å vurdere den enkelte for tuberkuløse.

Bronkoskopi

Lungetuberkulose er også diagnostisert gjennom bronkoskopi metoden. En bronkoskopi-enheten er satt inn i lungene gjennom bruken av et fleksibelt eller stivt rør. Røret settes inn gjennom munnen eller nesen inn i lungene. Fremgangsmåten utføres med generell anestesi. Når røret når lungene, kan legene se gjennom satt inn rør og visuelt undersøke lungene for TB infeksjon.

Mycoplasma Diagnose

Mycoplasma er en bakterie som ikke har en cellevegg, noe som betyr at bakterier ikke er påvirket av noen kurs av antibiotika, for eksempel penicillin. Bakteriene er vanligvis involvert med luftveissykdommer som forårsaker betennelse i lungene, som å gå lungebetennelse eller atypisk lungebetennelse. En mycoplasma diagnose er viktig for å bestemme riktig løpet av behandling og for å hindre spredning.

Statistikk

Basert på rapporter levert av CDC, er det omtrent 2 millioner tilfeller av lungebetennelse årlig, med 100.000 sykehusinnleggelser i USA alene. Mange vet ikke at de har lungebetennelse fordi de tror det er bare en vanlig forkjølelse.

Grunnleggende

For å unngå smitte, vaske hendene regelmessig, unngå folkemengder i løpet av influensa sesonger, og unngå røyking.

Vanlige symptomer på en mykoplasma infeksjon er feber, sår hals, hodepine, tretthet, og hoste eller bronkitt. I mange tilfeller fører til at mycoplasma-infeksjon vandre pneumoni, hvor pasienten har milde symptomer. Noen symptomer kan fortsette i mer enn en måned.

Hvis du har en hoste i mer enn 10 dager, bør det ikke stå ubehandlet og det er viktig å søke legehjelp. En mykoplasma infeksjon kan forverres hvis medisinsk behandling ikke er gitt.

Diagnose

Fordi mykoplasma infeksjon kan være et tegn på andre medisinske tilstander og selv årsaken, vil en lege vanligvis begynne med en differensialdiagnose, for å utelukke andre muligheter.

Ved mistanke om mycoplasma, vil en lege foreta en fysisk eksamen og bryst røntgenbilder for å finne ut hvilken type luftveisinfeksjon påvirker kroppen. En lege vil se etter tegn på lungebetennelse, bronkitt eller annen luftveisinfeksjon. Ulempen med et røntgenbilde, er at det ikke alltid gi den informasjon som er nødvendig for å diskriminere mellom bronkitt og andre infeksjoner.

En høy oppløsning CT scan gir mer oppløsning enn en x-ray, men er vanligvis flere hundre dollar dyrere enn brystet x-stråler. Det er normalt ikke nødvendig, men i noen tilfeller kan være et bedre alternativ for diagnose av Mycoplasma-infeksjon.

Ytterligere tester kan bestilles avhengig av hvor alvorlig infeksjonen er og kan omfatte en komplett blodprosent, blodkulturer, antistofftester, og bronkoskopi. Sputum kulturer eller en hals kultur kan gjøres for å kontrollere for mycoplasma bakterier. Hvis en diagnose ikke kan foretas på andre måter, kan en åpen lunge biopsi gjøres for å teste det som er i lungene, og fastslå årsaken.

Behandling

Etter en positiv mycoplasma test, er det viktig å følge med på en behandlingsplan. Antibiotika er ofte foreskrevet og hjem resten vil bli anbefalt, inkludert drikke væske å forbli hydrert slik at kroppen kan bekjempe infeksjonen. Antibiotika som vanligvis tilbys er Ertyromycin, Azithromycin, og Zithromax, da disse bidra til å eliminere bakterievekst. Andre antibiotika kan redusere veksten av bakteriene. En lege vil ofte anbefale å ta ekstra medisin for å redusere feber og andre symptomer.

I noen tilfeller kan sykehus være nødvendig å overvåke kroppens reaksjon på medisiner.

Betraktninger

For noen pasienter kan en mykoplasma diagnosen være en indikator for en annen medisinsk tilstand, slik som lungecancer, sinusitt, emfysem, astma, cystisk fibrose, eller andre medisinske tilstander som involverer ofte luftveiene. Noen kroniske luftveisproblemer er ikke diagnostisert riktig fordi en feildiagnostisering av mykoplasma infeksjon er gitt.

Hva er aktiv TB?

Hva er aktiv TB?


Aktiv tuberkulose er en svært smittsom bakteriell infeksjon som spres gjennom nær kontakt. Hvis du er utsatt for noen med aktiv tuberkulose eller når du har symptomer som inkluderer en hoste bør du se din lege for å forsikre deg om at du ikke har kontrakt sykdommen. Heldigvis, det er skritt du kan ta. Prognose for sykdommen er bra når fanget tidlig.

Hvordan får du det

Hvis du går forbi en person med aktiv tuberkulose som har hostet eller nøs, kan du få det rett og slett ved å puste inn luften dråper nær dem. Denne svært smittsom sykdom dreper mange mennesker i utviklingsland. I USA er det vanligvis fanget tidlig og behandles.

Bestandene som er mest utsatt for å utvikle aktiv tuberkulose er babyer, eldre og alle som har et svekket immunforsvar. Du har også en høy risiko for å utvikle sykdommen hvis du bor i overfylte forhold, ikke spiser riktig eller er rundt noen som har sykdommen.

Symptomer

Symptomer på aktiv tuberkulose er hoste som kan produsere blod, nattesvette, utmattelse, feber, vekttap, mulig brystsmerter eller tungpustethet.

Diagnose

Noen ganger tegn på aktiv tuberkulose er sett under undersøkelse av en lege. Tegn er forstørrede lymfeknuter, uvanlige lyder i lungene og clubbing av fingre eller tær.

Typiske diagnostiske verktøy som brukes inkluderer tuberkulintest, brystet x-ray, CT scan av brystet, eller en bronkoskopi. Legen vil også ta en spytt kultur for å undersøke sputum under et mikroskop for å se om det finnes mikroorganismer til stede.

En annen mindre brukt, dyrere testen er den interferon gamma blodprøve som også tester for infeksjon.

Behandling

Behandlingen for aktiv tuberkulose begynner med antibiotika. Antibiotika mest brukt inkluderer Isoniazid, Rifampicin, Ethambutol og Pyrazinamide. Andre legemidler som også kan brukes til å behandle aktiv tuberkulose inkluderer Amikacin, Ethionamide, Moxifoxacin og streptomycin.

Målet er å behandle infeksjonen. Mange ganger en kombinasjon av medikamenter er nødvendig. Stoffet kan ha behov for å bli tatt lang sikt opp til eller over et år i noen tilfeller å bekjempe infeksjonen. Som med andre bakterielle infeksjoner, er det svært viktig at du tar dine medisiner som instruert av legen din. Når du ikke gjør det du kan bli immun mot antibiotika og dermed gjør det vanskeligere å bekjempe infeksjonen.

Prognose

Du kan merke en forbedring i dine symptomer i ca to eller tre uker. Du må imidlertid fortsette dine medisiner som instruert. Din lege vil ikke se en forbedring i brystet x-stråler for om en måned eller så.

Prognosen for aktiv tuberkulose er bra hvis infeksjonen er fanget tidlig og behandlingen startes med en gang.

Hva er aktiv TB?

Du bør kontakte legen din hvis du har vært utsatt for tuberkulose eller viser tegn på sykdommen. Du bør også kontakte ham hvis du er under behandling for sykdommen, og etter tre uker viser ingen tegn til bedring.

Beryllium-Induced lungesykdom

Eksponering for beryllium - en sølvgrå metall som finnes i olje, kull og vulkansk støv, blant annet - kan føre til en betennelse i lungene som heter berylliosis. Eksponering er generelt av inhalering av røyk eller støv som inneholder beryllium. Bivirkningene av berylliosis inkluderer anstrengt pust, hoste, nattesvette og trøtthet, og behandlinger kan innebære steroider og oksygen.

Identifikasjon

Beryllium er et metall som tidligere ble brukt i produksjonen av visse elektronikk, kjemikalier og fluorescerende lyspærer. Det er fortsatt brukes i dag til produksjon av luftfart produkter og i casting beryllium-aluminiumprodukter.

Risiko

Beryllium-basert lungesykdom tendens til å oppstå kun hos pasienter med allergi mot beryllium. Selv begrenset eksponering for beryllium og dets støv kan resultere i berylliosis hos pasienter med denne allergi, i henhold til Merck Online Medical Library.

Betraktninger

Når beryllium eksponering utløser en allergisk reaksjon, lungene danne unormal vev, forårsaker lymfeknutene for å bli opphisset. Mens symptomer kan ikke presentere seg for 10 til 20 år etter eksponering, de pleier å være konsekvent og gradvis. Blant dem er vekttap, pusteproblemer og alvorlig utmattelse.

Testing

En pasient blir diagnostisert med berylliosis etter bekreftelse av beryllium eksponering og flere diagnostiske prosedyrer. Disse inkluderer røntgen, CT (computertomografi) skanner og spesifikke allergitester. Den BeLPT, eller beryllium lymfocyttproliferasjon test, bestemmer pasientens toleranse for beryllium og kan oppdage allergier. Pasienter med mer avanserte tilfeller kan gjennomgå ytterligere testing for å fastslå alvorlighetsgraden av sykdommen.

Diagnose

En bronkoskop brukes ofte for å ta en endelig diagnose. Dette røret blir brukt til å trekke vev og celleprøver fra lungen for å bekrefte pasientens allergi overfor beryllium.

Hvordan å følge opp Lung knuter på CXR

Hvordan å følge opp Lung knuter på CXR


Lunge knuter på en kiste X-ray (CXR) kan være ondartet eller godartet. Godartet lunge knuter er vanligvis forårsaket av en inflammatorisk tilstand som en soppinfeksjon eller tuberkulose, mens ondartede lunge knuter skyldes kreft. Lunge knuter er mer sannsynlig å være ondartet hos personer som er eldre og har en røykehistorie. Det er viktig for denne skille gjøres, slik at pasienten kan få tidlig behandling dersom nodul viser seg å være kreft.

Hvordan å følge opp Lung knuter på CXR

Skaff gamle røntgenundersøkelse for å sammenligne med de nåværende. Hvis knuter er ny eller har vokst i størrelse fra forrige brystet X-ray, er ytterligere testing nødvendig.

Få en CT scan for å se på mønsteret av forkalkning i knuter. Visse forkalkning mønstre på brystet røntgen og CT-skanning tyder på at en nodule er mer sannsynlig å være ondartet.

Planlegg en PET skanne hvis CT scan ikke avklare om de knuter er godartet eller ondartet. Ifølge en studie publisert i september 2000 utgaven av "American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine", en PET scan kan avgjøre om en nodule er ondartet med 95 prosent sensitivitet og 85 prosent spesifisitet. Dette betyr at det vil plukke opp en kreft 95 prosent av tiden når en er tilstede, og vil være korrekt 85 prosent av tiden. I 15 prosent av tilfellene, hva synes å være en malignitet vil faktisk være godartet. PET skanner, men er ikke tilgjengelig i alle områder.

Avgjør om å følge knuter med serierøntgenundersøkelse eller brystet CT skanner hver tredje måned eller gjennomgå vev diagnose basert på resultatene fra de foregående studiene.

Fortsett med serietremåneders imaging studier eller vev diagnose ved hjelp av fiberoptisk bronkoskopi eller tynn nål aspirasjon av nodule eller knuter.

Hint

  • Lunge knuter som ikke øker i størrelse over en to-års periode er vanligvis godartet.
  • Godartet lunge knuter vanligvis har glatte kanter på røntgenundersøkelse.

Hvordan Test for HPV Treatment

En mistanke om HPV (humant papillomavirus) for deg selv eller din partner krever bekreftelse på at diagnosen av en medisinsk faglig. En lege kan bidra til å identifisere hvis belastningen av virus du bærer er den belastningen som forårsaker kreft. Bekrefter en HPV diagnose skal hjelpe til med behandling av viruset, samt gi deg mulighet til å kontrollere smitte av viruset.

Hvordan Test for HPV Treatment

Din HPV Test

•  Lag en liste over symptomer du (eller din partner) opplever.

Planlegge en avtale med en velinformert medisinsk faglig.

Mens på din avtale, råder legen av symptomene du (eller din partner) opplever.

Legen vil gjøre en ekstern og intern fysisk undersøkelse for å visuelt se for vorter som kan være forårsaket av HPV.

Ifølge Mayo Clinic, betyr det best å bestemme HPV-infeksjoner er pap test. Derfor, under eksamen, kan legen bruke en bomullspinne på de områdene føler han kan inneholde virus. Hvis det er mistanke om at HPV er i halsen, kan en laryngoskopi eller bronkoskopi utføres.

Hvis vortene ikke er til stede, men HPV er fortsatt mistenkt, kan legen bruke en eddik løsning (eddiksyre) til huden din. Dette kan bidra til å oppdage flate vorter, men er ikke 100 prosent nøyaktig.

Hvis HPV ikke kan bekreftes gjennom en undersøkelse, kan en biopsi utføres.

8. Når HPV er bekreftet, vil en behandlingsplan bli diskutert som kan omfatte en av flere muligheter: kryoterapi, bruk av flytende nitrogen for å fryse cellene; Loop elektro excision Prosedyre (leep), ved bruk av en elektrisk strøm til smertefritt å fjerne cellene; eller conization, en biopsi for å fjerne cellene. Legen kan også råde deg til å gjøre noe; mange tilfeller av HPV vil gå bort på egenhånd som kroppens immunsystem bekjemper viruset.

Hint

  • Behandling ikke kurere infeksjonen. Det kan fjerne symptomer, men viruset kan fortsatt ligge i systemet ditt, i en inaktiv tilstand, og være smittsom.
  • Kondomer er nyttig for å hindre spredning av HPV, men de gir ikke 100 prosent beskyttelse. De reduserer, men ikke utrydde, spredning av HPV.

Hvordan diagnostisere Laryngomalacia

Hvordan diagnostisere Laryngomalacia


Laryngomalacia betyr "myk strupehode", og oppstår når brusken i øvre strupehodet kollapser mens du puster inn. Det er sett primært hos pasienter med svake hals musklene, og er svært vanlig hos spedbarn. En kliniker normalt bruker begrepet "laryngomalacia" bare når denne tilstanden er alvorlig nok til å forstyrre normal utvikling.

Hvordan diagnostisere Laryngomalacia

•  Samle pasientens historie, særlig med hensyn til pustelyder. Laryngomalacia vanligvis begynner å forårsake inspiratoriske lyder i løpet av de første to månedene av livet. Denne støyen kan være en høy pitched kråke og er vanligvis høyere når pasienten er i liggende stilling.

Gjennomføre en generell fysisk. De fleste tilfeller av laryngomalacia er ellers asymptomatiske, selv om respirasjonsfrekvensen kan være noe økt. En støy som vedvarer under utånding eller unormal gråte bør indikere andre problemer.

Utfør imaging studier. En lateral visning av luftveiene med en fluoroscope bør tillate en pediatrisk radiolog å observere brusk kollapset under inspirasjon. Bekrefte en diagnose av laryngomalacia med en laryngoskopi og bronkoskopi. En bronkoskopi under narkose er mer følsom og bør utføres av en pediatrisk pulmonologist eller otorhinolaryngologist.

Visualluftveiene direkte. Strupelokket skal være omega-formet og prolaps under inspirasjon. De arytenoid brusk kan bli utvidet og prolaps i tillegg.

Gi det laryngomalacia. Type I er en indre kollaps av de aryepiglottic folder; Type II er en rørformet epiglottis som krøller på seg selv; Type III er en anterior og medial kollaps av kileskrift og corniculate brusk; Type IV er et bakre forskyvning av epiglottis under innånding; og Type V laryngomalacia er preget av korte aryepiglottic folder.

Hvordan behandle kikhoste

Kikhoste har fått sitt navn fra den distinkte whoop assosiert med hoste spasmer. Også kjent som pertussis, ble denne sykdommen sterkt redusert ved administrering av DPT-vaksine til barn. Det har imidlertid gjort et comeback og blir utbredt over hele verden.

Hvordan behandle kikhoste

Forstå Tegn og symptomer på kikhoste

•  Innse at under behandlingen, er smittsom for en lengre tidsperiode kikhoste.

starter 7 dager etter eksponering til Bordetella pertussis bakterier til så lenge som tre uker etter første utbrudd av hoste spasmer, kan bakteriene være smittsom.

Vet at kikhoste kan være tilstede hos voksne så vel som barn. Siden symptomene er vanligvis mindre alvorlig hos voksne, er sykdommen ofte forvekslet med en kald eller øvre luftveisinfeksjon.

Begynne behandlingen for kikhoste

Unngå eksponering for andre familiemedlemmer ved å isolere smittede for de første fem dagene av antibiotika. Slitasje kirurgiske masker, mens i samme rom med pasienten.

Vask hendene ofte siden bakterier som forårsaker kikhoste er lett overføres gjennom kontakt.

Konsumere mye væske. Dehydrering er en vanlig komplikasjon av kikhoste. Juice, vann, frukt og supper er gode kilder for å etterfylle væske og gi næring.

•  Reduser muligheten for oppkast forbundet med intens hoste ved å spise små måltider. Vanligvis er seks små måltider i stedet for tre regelmessige måltider ganske effektiv.

Ta bare medisiner som er foreskrevet av legen din, spesielt for hoste.

Lindre symptomene dine med en kjølig tåke vaporizer. Den ekstra fuktighet i luften vil gjøre puste lettere, løsne sekret og mindre kornete hoste.

Forstå legen kan behandle kikhoste som en familie sykdom og foreskrive antibiotika til alle i husholdningen.

Forstå at komfort tiltak kan være alt som er mulig å behandle kikhoste. I noen tilfeller, antibiotika, hostedempende midler eller bronchodilators ikke gjøre noen forskjell.

Bli hjemme og hvile hvis du er en voksen med kikhoste. Tillater kroppen å gjenopprette med minimal belastning.

Hint

  • Vurdere alle tiltak for å behandle kikhoste siden komplikasjoner kan omfatte lungebetennelse, bihulebetennelse, lungekollaps og mange flere.
  • Hvis barnet ditt blir blå i løpet av en hostende spell, ring 911 og start HLR etter behov. Sykehusinnleggelse er ofte nødvendig for små barn med kikhoste.
  • Se barn med kikhoste nøye for tegn på dehydrering. En reduksjon i, urinmengde (færre bleier) tørre lepper og gråter uten tårer er alle tegn som bør rapporteres til legen din umiddelbart.

Hvordan virker en spytt Test for TB fungerer?

The Disease

Tuberkulose (TB) er en smittsom bakteriesykdom som vanligvis angriper lungene. Det er spredt gjennom luften ved hoste, nysing, selv snakker. Symptomer på TB inkluderer en alvorlig hoste som varer i mer enn tre uker; brystsmerter; hoste opp blod eller blodig oppspytt; svakhet; tap av appetitt og vekttap; frysninger; feber og nattesvette. TB kan også være latent - det kan være til stede i en person, men ikke forårsake noen symptomer. Latent TB bærere ikke spre sykdommen. En sputum (slim) testen kan brukes til å oppdage TB infeksjoner av disse to typene.

Sputum Test

Sputum er vesentlig hostet opp fra lungene. For å utføre en test sputum, hoste pasienten dypt til å utvise sputum i en steril koppen. Den sputum blir deretter analysert i et laboratorium. De lab tekniker utstryk en prøve av sputum på et objektglass og deretter flekker det med en spesiell flekk som forårsaker tuberkulose bakterier til å dukke opp under fluorescerende lys. Dette vil indikere tilstedeværelse eller fravær av tuberkulose i spyttprøve.

Behandling

Den sputum test tilveiebringer også en fremgangsmåte for viderebehandling av infiserte individer. Bakteriene som forårsaker tuberkulose har utviklet seg i mange former og har ulike svar på ulike typer medisiner. Bakteriene i den sputumprøve kan dyrkes (multiplisert), slik at forskjellige typer av antibiotika og medikamenter kan bli testet på den bestemte stamme av bakterier for å bestemme den beste behandlingsforløpet.

Barn eller pasienter med luftveisproblemer kan ikke være i stand til å produsere slim. Sputum kan fortsatt tas prøver av ved hjelp av et bronkoskop eller ved forsøk på å isolere de bakterier fra andre steder i kroppen.

Småcellet Tumor Cancer

Små tumorcellekreft er en form for lungekreft, karakterisert ved at ondartede celler dannes i vevet i lungene. Ifølge American Cancer Society, ti til 15 prosent av alle lungekrefttilfellene er småcellet lungekreft. Lungekreft er den ledende årsak til kreft dødsfall i USA. Småcellet lungekreft er først og fremst forårsaket av røyking. Småcellet lungekreft vokser raskt og sprer seg raskt.

Symptomer

Symptomer på småcellet lungekreft kan omfatte hoste, pustebesvær og brystsmerter. Imidlertid kan disse symptomene også være forårsaket av andre forhold. Det er viktig å se en lege hvis du opplever en hoste som vedvarer, kortpustethet, pipende pust eller hoste opp blod. Det er andre symptomer som kan være til stede, for eksempel tungpustethet, heshet, tap av matlyst, hevelse i ansikt og hals, unormal tretthet og vekttap uten tilsynelatende grunn.

Identifikasjon

Diagnose av småcellet lungekreft vil bli gjort i en alvorlig av test og røntgenstråler. En kiste x-ray er innhentet sammen med en detaljert fysisk eksamen og historie. En CAT scan vil også bli pålagt å undersøke detaljerte områder i kroppen fra forskjellige vinkler. En PET-scan kan også være indikert for å vise om den småcellet lungekreft har spredning til andre organer og områder av kroppen. En sputum kultur vil sjekke for kreftceller i sputum. En bronkoskopi er en prosedyre som kan brukes til å se i luftrøret og luftveiene i lungene for unormale områder. En biopsi kan også være for å fjerne vev av lungene for testing.

Staging

Når en pasient har blitt diagnostisert med småcellet lungekreft, vil iscenesettelsen av kreft hjelpe legen velge den beste form for behandling. I motsetning til andre kreftformer som er iscenesatt fra én til fire, har småcellet lungekreft to hovedinndelinger. Limited fasen er når tumoren er på den ene side av brystet, i vev mellom lungene og bare i nærliggende lymfeknuter. Omfattende fasen er når den lille celle kreft har spredning eller spres til andre organer og områder av kroppen.

Behandlinger

The National Cancer Institute sier at behandlinger for pasienter med småcellet lungekreft ikke "kurere" kreft. Den mest effektive behandling er vist kjemoterapi. Den kan brukes alene eller i kombinasjon med strålingsterapi. De stoffer som benyttes i kjemoterapi, vil avhenge av om kreft er begrenset eller omfattende. Kirurgi er et alternativ hvis kreften er inneholdt i en lunge og bare lymfeknuter i nærområdet. Laser terapi blir også brukt til å behandle småcellet lungekreft i forbindelse med andre behandlinger som kjemoterapi og stråling. Endoskopisk stent kan brukes til å holde et luftveiene åpne som har unormal vev vekst fra kreft.

Betraktninger

The National Cancer Institute sier at overlevelse for pasienter som får kjemoterapi sammen med to ganger daglig stråling er 46 prosent på to år, og 26 prosent på fem år. Kliniske studier er tilgjengelig for pasienter med småcellet lungekreft. Disse kliniske studier har visse kriterier som pasienten må møtes og bør diskuteres med onkolog ansvaret for pasientens nåværende behandlinger. Kliniske studier kan tilby ulike alternativer for pasienter når konvensjonelle metoder ikke har vist forbedringer.