Digidexo.com

eggstokkreft ny behandling

Behandlinger for lymfom Ovarian Cancer

Eggstokkreft er kreft i eggstokkene. Lymfom er kreft i lymfesystemet, og kommer i to former; Hodgkins og non-Hodgkins lymfom. Behandlinger for disse kreftformene avhenger av en rekke faktorer, og legen din vil bestemme den mest passende løpet av handling.

Behandling for Hodgkins lymfom

Kjemoterapi er de viktigste behandlinger for Hodgkins lymfom dersom flere lymfeknuter er involvert eller hvis kreften har spredd seg. Kjemoterapi narkotika er vanligvis gitt i spesielle kombinasjoner.

Stråling er hensiktsmessig hvis kreften er begrenset til et lite område. Du vil motta stråling til de berørte lymfeknuter og de neste nærmeste de det kan påvirke. Den kan brukes alene eller i kombinasjon med kjemoterapi, avhengig av arten av kreft.

Hvis du går i remisjon og kreften kommer tilbake, benmarg eller stamcelletransplantasjon er et alternativ. Friske celler som ble samlet inn fra kroppen din etter vellykket behandling er frosset og lagret. Før transplantasjon, vil du få høydose cellegift for å drepe kreftceller. Den sunne marg eller cellene blir deretter sprøytet inn i kroppen din.

Behandling for Non-Hodgkins lymfom

Hvis kreften din ser ut til å være saktevoksende, kan du ikke kreve umiddelbar behandling. Legen din vil overvåke tilstanden din regelmessig og finne et kurs av handlingen.

Hvis din non-Hodgkins lymfom er avansert, er cellegift den viktigste behandlingen. Du kan få et enkelt medikament eller en kombinasjonsbehandling.

Stråling er mest vanlig for tidlige stadier av lavgradige lymfomer. Du kan også motta stråling i forbindelse med kjemoterapi for mellomlagring-grade lymfom svulster eller for svulster som har spredt utover lymfesystemet, som hjernen eller lungene.

Stamcelletransplantasjon er ofte brukt for middels eller høy grad av svulster som kommer tilbake etter vellykket cellegiftbehandling. Friske stamceller som tidligere ble trukket tilbake fra blod eller benmarg injiseres inn i kroppen din.

Rituxan er et medikament som brukes for B-celle non-Hodgkins lymfom; det oppfordrer immunsystemet til å ødelegge kreftceller. Zevalin og Bexxar kombinere immunstimulerende antistoffer med radioaktive isotoper; antistoffene fester seg til kreftceller og isotoper ødelegge dem. De kommer med alvorlige bivirkninger, og er vanligvis brukes etter andre behandlinger har mislyktes. Interferonbehandling bruker proteiner som finnes naturlig i kroppen vår til å bekjempe infeksjoner og styrke immunforsvaret.

Behandling for eggstokkreft

Behandling for ovarial cancer innebærer vanligvis en kombinasjon av kirurgi og kjemoterapi. Kirurgi innebærer å fjerne eggstokkene, fallopian rør, livmor, nærliggende lymfeknuter og en del av magen der kreften har en tendens til å spre seg. Kirurgen vil også fjerne væske og vev fra magen til å bestemme iscenesettelse og behovet for tilleggsbehandling.

Kjemoterapi er vanlig etter operasjonen. Den vanligste førstelinjebehandling inkluderer Paraplatin og Taxol injiseres intravenøst. Hvis kreften er på et avansert stadium, en kombinasjonsbehandling inkludert de ovennevnte diett og kjemoterapi injeksjoner i magen kan forbedre overlevelse.

Hvis kjemoterapi ikke fungerer, er Avastin brukes ofte. Det har som mål å kutte tilførselen av svulster blod, forårsaker dem til å krympe.

Tilskudd

Ifølge University of Maryland Medical Center, har noen urter demonstrert anti-kreft fordeler, og kan også styrke immunforsvaret. Disse urtene kan forbedre din konvensjonelle behandlinger; snakk med legen din før du bruker naturlig kosttilskudd. Urtene inkluderer grønn te (500 mg daglig), reishi sopp (300 mg daglig), oliven blad (500 mg daglig) og gjæret hvetekim ekstrakt. Løs opp en pakke av hvetespirer i en drikke en eller to ganger om dagen.

Akupunktur for bivirkninger av behandlingen

The University of Maryland Medical Center anbefaler akupunktur for å lette bivirkninger av konvensjonell kreftbehandling. Det har blitt grundig studert og viser nytte. Besøk en lisensiert utøver.

Tidlig oppdagelse og behandling for eggstokkreft

Tidlig påvisning av eggstokkreft kan øke pasientens overlevelse, og gjøre behandlingen av sykdommen mindre vanskelig. Selv om eggstokkreft er vanskelig å oppdage og behandle, er det flere måter som har vist seg å være vellykket.

Symptomer

Mange symptomer på eggstokkreft kan være bidratt til andre årsaker; men hvis du har noen av følgende symptomer i mer enn to uker, bør du oppsøke lege. Symptomer kan inkludere magesmerter, hevelse eller oppblåsthet; uforklarlig vektøkning eller tap; hyppig vannlating; tretthet; og mett raskt.

Deteksjonsmetoder

En bekken eksamen, transvaginal sonography og en CA125 test har alle vist seg å være nøyaktig i å oppdage kreft i eggstokkene.

Kirurgi

Behandlingen avhenger av hvor avansert kreft er. I nesten alle tilfeller, er kirurgi utført for å fjerne svulsten, og ofte eggstokker, livmor, eggledere og omentum hvis kreften har spredd seg.

Kjemoterapi

Kjemoterapi anbefales for mer avanserte stadier av eggstokkreft, inkludert etapper 2, 3 og 4.

Overlevelse

Ifølge American Cancer Society, hvis kreften blir oppdaget tidlig (før den har spredt seg til andre organer), pasienter har en 93 prosent sjanse for å overleve fem år eller mer. I avanserte stadier, pasienter har om en 31 prosent sjanse for å overleve fem år eller mer.

Første linjen av behandling for eggstokkreft

Eggstokkreft er kreft som starter i eggstokkene. Ifølge American Cancer Society, er det over 21 500 nye tilfeller av eggstokkreft hvert år, og 14 600 dødsfall. Den første linjen av behandling for kreft i eggstokkene er kirurgi.

Formål

De tre viktigste svulster som utvikler seg i eggstokkene er epiteltumorer, bakterie celle svulster og stromal tumor. Kirurgi er forsøket på å fysisk fjerne disse tumorene fra kroppen, enten de er benigne eller maligne.

Process

Kirurgi innebærer fjerning av livmor, eggstokker og eggledere. Dette er for å se hvor langt kreften har spredd seg, og hvilket stadium den er i, for å fastslå videre behandling. For kvinner med tidlig kreft som fortsatt ønsker å få barn, er bare den berørte eggstokk og eggleder fjernet.

Prosedyre

Debulking er et mål for kirurgi. Dette innebærer å fjerne alle tumorer som er større enn en centimeter. Dette gir kvinner en bedre sjanse til å overleve enn å forlate de store svulster i.

Ytterligere Prosedyre

En kirurg vil også fjerne omentum, som er fettvevet inne i magen, og sjekk for å se om kreften har spredd seg der.

Oppfølging

For de som er i stadium to eller tre eggstokkreft, vil kirurgi bli etterfulgt av kjemoterapi.

Eksperimentell behandling for eggstokkreft

Eksperimentell behandling for eggstokkreft


Mange kreftforskningsorganisasjoner, som for eksempel National Cancer Institute og MD Anderson Cancer Center, er ofte å eksperimentere med forskjellige behandlingsmetoder for eggstokkreft. Mens litt hjelp til å forlenge pasientens overlevelse, andre ikke.

Modifisert kjemoterapi

Japanske forskere har gjennomført en klinisk studie der de ga noen pasienter standard behandling av kjemoterapi (seks sykler med carboplatin og paclitaxel hver tredje uke) og andre en modifisert regime (seks sykler med karboplatin hver tredje uke, og en lavere dose av paclitaxel gang i uken ). Resultatene viste at de med den modifiserte versjon hadde en 25 prosent mindre sjanse for død enn de på vanlig behandling.

Intraperitoneal kjemoterapi vs. Intravenøs Kjemoterapi

Ifølge Journal of Clinical Oncology, har flere kliniske studier vist at pasienter som mottar intraperitoneale (IP) kjemoterapi, som består av anti-cancer medikamenter leveres direkte inn i magen, har en lengre overlevelse enn dem som mottar intravenøs (IV) kjemoterapi. IP kjemoterapi har flere bivirkninger enn IV, slik legene har anbefalt å kombinere de to. Når kombinert, pasienter overleve 16 måneder lenger enn de som bare mottar IV behandling.

Eksperimentell terapi i Vendende Ovarian Cancer

Ifølge en artikkel på www.sciencedaily.com har internasjonale forskere oppdaget at trabectedin, et stoff som brukes til å bekjempe andre kreftformer, er også effektive i behandling av tilbakevendende eggstokkreft. Når kombinert med standard behandling av kjemoterapi, pasienter overlevde syv til ni måneder lenger enn de på standard kjemoterapi alene.

Ovarian Cancer Vaccine

En ny vaksine som kan bidra til å eliminere tilbakefall av kreft hos pasienter med kreft i eggstokkene epithileal (den vanligste type). Vaksinen hever blodnivåer i CD4 T-celler og CD8 T-celler. Denne løft til immunsystemet kan bidra til å holde kreften kommer tilbake.

Mislykkede forsøk

Eggstokkreft forskning forsøk er pågående, og mens mange har vært vellykket i å innføre nye behandlinger, mange har mislyktes. Det er viktig å gjennomføre omfattende forskning før du tar del i noen klinisk studie.

Hvordan man skal håndtere med eggstokkreft Behandling Bivirkninger

Hvordan man skal håndtere med eggstokkreft Behandling Bivirkninger


Eggstokkreft er en svulst eller kreft i ett eller begge eggstokkene, de kvinnelige organer som produserer egg. Hver type eggstokkreft behandling kommer med sine egne bivirkninger. Selv om disse er vanligvis ubehagelig og noen ganger smertefulle, er det nesten alltid måter å takle dem.

Bruksanvisning

Håndtere bivirkninger av kirurgisk behandling for eggstokkreft

•  Forstå bivirkninger av kirurgisk behandling for eggstokkreft. Avhengig av stadium av kreft, vil en onkologisk kirurgen fjerne ett eller begge eggstokkene, livmor og muligens dine egglederne. De umiddelbare bivirkninger er manglende evne til å få barn og direkte menopause.

Vurdere å starte hormonbehandling for å motvirke angrep av overgangsalder.

Administrer smerte som en bivirkning av operasjonen ved å ta smertestillende medikamenter. Sørg for å kommunisere med legen din slik at han eller hun vet omfanget av din smerte og foreskriver riktig dosering.

Vær klar over både fordelene og farene ved smertestillende medikamenter. Diskuter potensial for avhengighet med legen din, og varsle ham eller henne hvis du er en utvinne stoffmisbruker eller en person med en tendens til avhengighet.

Håndtere bivirkninger av kjemoterapi

Forstå at kjemoterapi er en svært vanlig behandling for eggstokkreft pasienter. Kjemoterapi er vanligvis brukes etter operasjonen for å følge opp og sørge for at alle kreftcellene blir drept.

Innse at det er mange bivirkninger av cellegift. Mens ekstra medisiner kan være foreskrevet for å håndtere noen av disse bivirkningene, kan ingenting gjøres om hårtap. Mange kvinner opplever at klippe håret kort før behandlingen hjelper overgangen, mens andre kvinner bærer parykker eller skjerf.

•  Spis godt. Dette vil bidra til å bygge din styrke som du klarer bivirkninger som tretthet, kvalme og oppkast. Å se en ernæringsfysiolog eller ernæringsfysiolog under behandling kan hjelpe deg å lære mer om en passende diett.

Tips og advarsler

  • Vet at kreftpasienter har rett til å ha alle behandlinger og bivirkninger forklarte dem. De har også en rett til smertestillende medikamenter.
  • Spør legen din for å informere deg om alternative metoder for bivirkning ledelse, som akupunktur og massasje.
  • En av de mest alvorlige bivirkninger av eggstokkreft er følelsen av depresjon som kan ledsage behandling. Opprettholde mental helse er viktig for din styrke, så bør du vurdere å arbeide med en terapeut eller bli med i en støttegruppe.

Typer behandling for eggstokkreft

Basert på scenen av eggstokkreft, vil en kirurg avgjøre hvilken behandling som er nødvendig for hver pasient. Det er fire stadier av eggstokkreft. For å bestemme scenen, eller progresjon, av kreft, biopsier en lege kreftvev.

Stage I

Når kreften er funnet på bare en eller begge eggstokkene, kan behandlingen omfatte kirurgisk fjerning av magevevet, en hysterektomi, fjerning av begge eggstokkene og egglederne, og biopsi av lymfeknuter og bekkenet. Kvinnen vil motta kombinasjonskjemoterapi (når to agenter brukes) hvis kreftcellene er høy klasse.

Stage II

Hvis svulsten er på en eller begge eggstokkene og er mistenkt for spredning til bekkenet, vil kvinnen ha en hysterektomi og begge eggstokkene blir fjernet. En onkolog vil fjerne så mye av tumoren som mulig. Legen vil biopsi lymfeknuter og vev i bekkenet og underlivet. Pasientene vil få kombinasjonskjemoterapi. Selv om sjeldne nå, er strålebehandling anbefales for kvinner som ikke tåler kjemoterapi.

Stage III

Når en svulst påvirker enten en eller begge eggstokkene og er til stede utenfor bekkenet, i magen eller i lymfeknutene i lysken, er behandlingen lik som for stadium II. Etter kirurgi og cellegift, kan kvinnen må gjennomgå ytterligere kirurgi for å fjerne eventuelle gjenværende tumor og kreftceller.

Stage IV

Hvis eggstokkreft har spredt seg til lungene eller lever, eller legen mistenker kreftceller er til stede i brystet, vil en onkolog fjerne så mye av tumoren som mulig. Pasienten vil gjennomgå kombinasjon kjemoterapi etter kirurgi.

Complementary Therapy

Nutrition Therapy: Eggstokkreft og behandlinger gjør kroppen utsatt for sykdommer og infeksjoner. Ernæring terapi kan hjelpe pasienten avverge disse av.
Naturmedisin: Naturlig, giftfri terapi for å fremme helbredelse.
Smertebehandling: Medisinsk eller fysioterapi brukes til å redusere smerter og bedre livskvalitet under kreftbehandling.

Naturlig behandling for eggstokkreft

Eggstokkene er to organer som ligger på hver side av en kvinnes bekken. De er omtrent på størrelse med mandler. Eggstokkene produserer østrogen og progesteron. Blant amerikanske kvinners kreftdødsfall, eggstokkreft hevder ca 14.000 liv hvert år. Det er avgjørende å diagnose og behandle kreft i eggstokkene tidlig. Det er best å følge visdom konvensjonell medisin ved behandling av kreft, ved hjelp av kjemoterapi og andre metoder; men det kan også være nyttig å supplere dette regimet med naturlige behandlinger.

Genistein

Genistein er en phytoestrogen, en type kjemikalier som forekommer naturlig i soya. Genistein tilhører isoflavone gruppe av fytoøstrogener. Genistein kan delvis blokkere effekten av overflødig østrogen. Genistein har vist seg å ha hemmende effekter på kreftceller og kan faktisk forsterke effekten av kjemoterapi-preparater. Har ikke blitt etablert en ideell dosering.

Isoflavoner

Andre isoflavoner kan også bidra til å hemme veksten av kreftceller. I tillegg til genistein, daidzein kan også bidra. Daidzein også finnes naturlig i soya produkter. Urten rødkløver er også en isoflavon kilde. Ifølge forskere ved Institutt for Radiation Oncology ved Wayne State University School of Medicine i Detroit, kan isoflavoner hentet fra soya redusere toksisitet på friskt vev forårsaket av stråling behandlinger og hemme signaltransduksjonsveiene at kreftcellene trenger for å reprodusere. Er ikke fastslått terapeutiske doser.

Ingefær

Ingefær har anti-inflammatorisk egenskaper, som hjelper bremse utviklingen av eggstokkreft celler. I University of Michigan Comprehensive Cancer Center laboratorietester i 2006 gjort på kreftceller (ikke på dyr eller mennesker), ingefær ødelagt kreftceller på en sammenlignbar rate til noen kjemoterapi narkotika brukes til å behandle kreft i eggstokkene. Ginger også forhindret kreftceller fra å anskaffe en motstand mot kreft behandlinger. Imidlertid har ingen studier på mennesker ennå ikke blitt gjort til denne effekten.

Polyfenoler

Polyfenoler er antioksidanter. Prøv å drikke to eller flere kopper te hver dag for å oppnå en terapeutisk mengde av polyfenoler. Både grønn og svart te inneholder dem. Forskere ved Karolinska Institutet publisert en studie i Archives of Internal Medicine i 2005 som demonstrerer oppmuntrende bevis til støtte for te drikking å bygge kroppens forsvar mot kreft.

Sopp

Prøv å legge shiitake sopp til kosthold for å hemme kreft i eggstokkene. Du kan også kjøpe kapsler av et utdrag. Selv om det ikke er noen konkluderende studier, og det er ikke støttet av FDA, har bruken av shiitake ekstrakter blitt godkjent i Japan for kreftbehandling. Du kan også prøve reishi sopp og maitake sopp ekstrakter, som begge styrke og stimulere immunforsvaret.

General Nutrition

Prøv å spise en balansert, sunt kosthold med rikelig med frisk frukt og grønnsaker. Du kan også ta kosttilskudd. Spesielt kan vitaminene C, D og E, selen og lykopen hjelpe.

Radiation behandling for eggstokkreft

Strålebehandling, også referert til som radioterapi, er en behandling ofte brukt sammen med andre behandlingsformer, slik som kirurgi, kjemoterapi og mot mange typer kreft, inkludert kreft i eggstokkene. Eggstokkreft er preget av den uhemmede multiplikasjon av cellene lining eggstokken (reproduktive organer hos kvinner). I strålebehandling, blir kreftcellene utsettes for høy energi stråler (ofte røntgen), som hjelper i å ødelegge kreftceller og dermed hemmer deres replikering. Imidlertid, den grad av eksponering mot stråler varierer fra pasient til pasient avhengig av proliferasjon og spredning av kreftcellene i kroppen.

Typer

Vanligvis er to former for radioterapi, nemlig ekstern strålebehandling og intern behandling, blir brukt til å kurere pasienter som lider av ovarial cancer. Den eksterne stråle metoden innebærer å utsette kreftceller fôr eggstokkene mot flere strålefelt for å ødelegge dem, hindrer deres påfølgende metastasering. På den annen side, i den interne strålingsterapi, er en enhet som er festet til en wire eller kateter plasseres enten rundt eller inne i ondartet svulst. Enheten fokuserer høy effekt stråling på kreftcellene som finnes i eggstokkene og bistands i å drepe dem.

Noen ganger kan en tredje strålemetode, kjent som brachyterapi, blir brukt for å lindre smerte og ubehag oppleves som et resultat av ovariecancer. Men brachyterapi har ikke vist noen lovende resultater mot herding kreft skjemaet. I brachyterapi, blir radioaktive frø plasseres i nærheten av kreftcellene eller vev ved hjelp av en tynn plastpose.

Time Frame

Tidsrammen for strålebehandling er forskjellig fra pasient til pasient, avhengig av stadium av kreft og veksten av kreft celler lining eggstokkene. Imidlertid er pasienter som vanligvis utsettes for strålingsmetoder regelmessig over en periode på tre til fire uker, så dividere terapi i mindre dose over en forlenget tidsperiode har vist seg å forårsake mindre bivirkninger.

Side Effects

Bivirkninger er ofte oppleves av pasienter som gjennomgår strålebehandling mot kreft i eggstokkene. Noen av de vanligste bivirkningene inkluderer tap av matlyst, hårtap, følelse av tretthet og utmattelse, hudirritasjoner blant andre.

Fordeler

Strålebehandling er vanligvis funnet å være gunstig for personer som ikke er i stand til å gjennomgå en operasjon på grunn av hjertesykdommer, eldre og pasienter som lider av andre kroniske medisinske tilstander.

Advarsler og forsiktighetsregler

Mens gjennomgår strålebehandling for kreft i eggstokkene, må pasientene redusere eksponeringen mot solens stråler, redusere inntaket av alkohol, og slutte å røyke.

Tegn på sluttfasen på eggstokkreft

Når kreft er diagnostisert, er pasienten gitt en scene for å beskrive sin alvorlighetsgrad. Etappene reflektere utviklingen av kreft og legen har til å finne ut om det har spredning og hvis så, hvor mye. Det er vanligvis fire stadier, den fjerde er den verste. Ved stadium fire, har kreft fullt avansert. I eggstokkreft, stadium fire betyr at kreften har spredd seg til leveren, lungene og andre organer utenfor magen. Dessverre, kan mange pasienter opplever ikke symptomer før deres kreften har kommet til denne siste etappen; da er det nesten alltid for sent å hjelpe dem.

Risiko for eggstokkreft

Hvis du har en familiehistorie med eggstokkreft eller brystkreft, er det lurt å ha regelmessige kontroller med legen din og kanskje også vurdere genetisk testing og andre forebyggende tiltak, for å holde deg på toppen av din helse. Hvis du ikke har hatt minst ett barn, kan dette også sette deg i fare. Visse hormoner / hormonbehandlinger kan forårsake kreft i eggstokkene. Risikoen er også økt hvis du er overvektig eller infertile.

Hvordan det metastasizes

Det er i utgangspunktet tre forskjellige typer svulster: epitel, bakterie celle, og stromal. Disse svulstene kan metastasere til nærliggende områder i buk eller bekken regionen, eller blodet og lymfesystemet kan bære kreft over hele kroppen.

Stage Four Ovarian Cancer

Hvis du er diagnostisert med stadium fire eggstokkreft, betyr dette at kreften har spredd seg til ulike deler av kroppen din, ikke bare i mageregionen. Det kan ha spredt seg til lungene, leveren, eller andre vitale organer i kroppen din. Med scene fire eggstokkreft, vil bare 17,5% av pasientene overlever fem år eller lenger.

Symptomer

I de tidlige stadier av eggstokkreft, kan du ikke oppleve noen symptomer, eller hvis du gjør det, kan de ikke være veldig merkbar. Det er viktig å holde seg klar av disse symptomene, slik at du kan samarbeide med legen din med en helsesjekk for å være sikker på at han ikke mangler noen detaljer.

Du kan føle smerte eller trykk i magen, bekken, eller i korsryggen. Du kan føle behov for å urinere ganske ofte, som svulsten vokser større, scrunching på blæren og andre organer. Som kreften utvikler seg til sluttfasen, er smerten kommer til å bli mye verre, og du kan utvikle en tilstand som kalles ascites, som er væske i mageregionen. Du har kanskje en veldig urolig mage, noe som fører til å miste vekt. Du kan også oppleve mye luft i magen, eller gass. Du vil sannsynligvis føle deg sliten hele tiden, og selv opplever endringer i perioder eller med avføring.

Behandling

Hvis legen er i stand til, kan han prøve å kirurgisk fjerne svulsten, etter som du vil gjennomgå cellegift. Trinn fire eggstokkreft bærer med seg en tung prognose, mesteparten av tiden, noe som fører til døden, om ikke fanget tidlig.

Epidemiologi for eggstokkreft

Epidemiologi for eggstokkreft


Symptomene på eggstokkreft er milde og ofte gå ubemerket, forlate noen å karakterisere sykdommen som "silent killer." Epidemiologien eggstokkreft viser en fremtid som ikke er veldig optimistisk. Men en CA 125 blodprøve, sammen med en bekken eksamen og ultralyd, kan oppdage eggstokkreft i de tidligste stadier, og øke en kvinnes sjanse for å overleve.

Identifikasjon

For å forstå epidemiologien for ovarial cancer, er det viktig å identifisere begrepet "epidemiologi" og hvor det er relatert til sykdom. Mens ordet kan brukes til å beskrive forekomsten av en sykdom blant en spesifisert gruppe mennesker gjennom statistiske rapporter og omfattende forskning, er det hverken erkjenner eller løser noen spesifikk årsak. I stedet gjenkjenner epidemiologi muligheten for at miljømessige påvirkninger kan spille en rolle i sykdommer, men ikke at de er den direkte årsaken.

Effekter

Eggstokkene er mandelstore reproduktive organer som hviler i bekken-området av en kvinnes kropp. I eggstokkreft, en overvekst av celler danner en svulst eller cyste som er ondartet. Disse unormale celler kan spre seg til andre deler av kroppen, noe som resulterer i metastatisk sykdom som ofte er skadelig for den totale helsen til kroppen. Men til tross for sin høye risiko for forekomst, og ødeleggende prognose, er eggstokkreft langt fra å være en sykdom som er forstått av leger eller forskere, og årsakene er ubestemt.

Fakta

Selv om det er andre til livmorkreft i alminnelighet, er eggstokkreft leder i gynekologiske dødsfall blant kvinner. De med en blod slektning som har en historie med ovarialsyndrom, livmor eller brystkreft, har en økt risiko, mens de som har brukt p-piller, har hatt en full-term graviditet, tubal ligation eller total hysterektomi, har en redusert risiko anskaffe sykdommen.

Time Frame

Tidlig påvisning er avgjørende for behandling av eggstokkreft. Forskning viser at 80-90 prosent av "Trinn én" ovarian kreftpasienter har en overlevelse på fem år etter diagnose. Dessverre finnes et stort antall av ovarian kreftpasienter diagnostisert i de senere stadier, oftest den tredje fasen av sykdommen, noe som reduserer femårs tidsramme på forventet levealder.

Prevalens

Forskning viser at eggstokkreft er mer vanlig hos kvinner over en alder av seksti, selv om det kan streiken kvinner tidligere i livet som har en familiehistorie med eggstokkene eller andre gynekologiske kreftformer. Tretti tusen tilfeller av eggstokkreft er diagnostisert hvert år, og sykdommen er ansvarlig for omtrent fem prosent av kreftdødsfall i USA.

Hvordan behandle ovarialcyster

Hvordan behandle ovarialcyster


Cyster på eggstokkene er vekster som vises på eggstokkene. De fleste av disse er væskefylt, ikke-kreft sekker, men noen kan vokse ekstremt stor, forårsake alvorlig smerte eller utvikle seg til kreft. Du bør behandle cyster på eggstokkene i henhold til legens instruksjoner.

Hvordan behandle ovarialcyster

Unn ovarialcyster

•  Ta kontakt med en lege hvis du har noen ytre symptomer på cyster på eggstokkene. Bare en lege kan nøyaktig behandle cyster. Symptomer inkluderer menstruasjonsuregelmessigheter, bekkensmerter, kvalme, fylde og utflod.

Vent to-tre måneder og få cyster re-undersøkt for å se om de har vokst i størrelse. For kvinner i deres reproduktive år eller som er menopausen, kan legen din ønske å bare vente før du prøver noen mer invasive behandlinger. Hvis en cyste er mindre enn 2 inches, kan legen vente med å fjerne det.

Vurdere å ta p-piller, som har vist seg å redusere sjansene for nye cyster og på eggstokkreft. Du må kanskje prøve noen forskjellige typer prevensjon før du finner en pille som fungerer for deg.

Diskuter med legen din dersom du ønsker å få barn i fremtiden. Legen din vil prøve å behandle cyster med ikke-invasive teknikker, bevare fruktbarheten så mye som mulig.

Vet at en laparoskopi kan diagnostisere og behandle cyster. Legen din kan velge å fjerne noen cyster i løpet av denne enkel prosedyre.

Har cyste fjernet hvis det er stort, forårsaker smerte eller hvis den fortsetter å vokse. En cystektomi fjerner en eggstokk, forlater en fungerende eggstokk på plass. Denne prosedyren kalles en ooforektomi (eller ovariotomy).

Tenk om en hysterektomi hvis du er forbi fruktbar alder og har flere store eller smertefulle cyster. Fjerning av reproduktive organer vil kvitte kroppen for evnen til å produsere cyster.

Hint

  • Legen vil vurdere din alder, medisinsk historie og ønske om å reprodusere når du bestemmer hvordan du behandler dine cyster på eggstokkene.
  • Siden det ikke er noen klar måte å forhindre cyster på eggstokkene, er nøkkelen til vellykket behandling for å bli diagnostisert så tidlig som mulig. Du bør ha en årlig bekken eksamen.
  • Sørg for å nevne noen smerter eller unormale symptomer som vedvarer over flere menstruasjonssykluser.
  • Kvinner som utvikler cyster på eggstokkene i løpet av sine post-menopausale år (55-70) er mer sannsynlig å utvikle eggstokkreft. Selv om du ikke lenger har den månedlige menstruasjon, bør du planlegge regelmessige eksamener med legen din.

Eggstokkreft Skilt og tester

Eggstokkreft er en alvorlig og noen ganger dødelig type kreft. Tidlig diagnose er avgjørende for effektiv behandling. Eggstokkreft behandles enten ved kirurgisk fjerning av kreftsvulster, kjemoterapi eller en kombinasjon av begge. Eggstokkreft har symptomer som kan ofte forveksles med andre lidelser som irritabel tarm syndrom eller depresjon.

Fordøyelsesproblemer

Fordøyelsesproblemer oppleves av kvinner med eggstokkreft vil være vedvarende og kontinuerlig forverring over tid. Kvinner med eggstokkreft kan føle konstant trykk i magen og evigvarende abdominal oppblåsthet. I tillegg kan disse kvinner opplever forstoppelse, kvalme og overdreven gass.

Blæreproblemer

Kvinner med eggstokkreft kan føle behov for å urinere ofte og raskt.

Bekkenproblemer

Bekkenproblemer kan inkludere en ubehagelig følelse og smerte. Smerte kan bli følt under samleie.

Fatigue

Kvinner med eggstokkreft kan føle konstant trett.

Ryggsmerter

Eggstokkreft kan føre til smerter i korsryggen.

Diagnostiske tester

Leger kan gjøre en grundig bekken eksamen for å se etter eventuelle unormale vekster. Dessuten kan en ultralyd anvendes for å lete etter abnormaliteter. I tillegg, kan en blodprøve kalles CA 125 blodprøve benyttes for å lete etter høye nivåer av CA 125 protein som ofte finnes hos kvinner med eggstokkreft.

Homeopatisk behandling for en blokkert egglederen

Bekkeninfeksjon (PID) er preget av en infeksjon i kjønnsorganene; noen ganger sykdommen ikke er forbundet med noen symptomer. I andre tilfeller, når en kvinner utvikler PID, kan hun oppleve mage og bekkensmerter, økt utflod som blir lukt, uregelmessige menstruasjonssykluser, smerter i korsryggen, smerter under samleie, tretthet og smerter ved vannlating. Hvis venstre ubehandlet, kan tilstanden føre til egglederen arrdannelse og hindringer, som gjør det vanskeligere å bli gravid eller føre til svangerskap utenfor livmoren.

PID og egglederne

En infeksjon i kjønnsorganene som kan føre til at egglederne for å bli opphisset eller hindret av arrvev, spesielt hvis PID tilstanden vedvarer i lang tid uten behandling. Når rørene er tette, et egg frigjøres fra eggstokken kan ikke gjøre sin vei gjennom egglederen til å bli befruktet av sperm. Sluttresultatet er at du har et problem med infertilitet. I andre tilfeller vil sædcellene gjøre sin vei opp i egglederen og vil befrukte egget mens det fortsatt er inni røret i stedet for i livmoren din. Det befruktede egget vil da feste seg til veggen av egglederen, og du kan ende opp med et svangerskap utenfor livmoren. En tubal eller svangerskap utenfor livmoren kan ikke gjennomføres på sikt og kan true livet ditt. Hvis du mistenker at du har en graviditet utenfor livmoren, oppsøke medisinsk hjelp umiddelbart.

Apis

I "Smart Medisin for å leve sunnere: Praktisk AZ Referanse til naturlige og konvensjonelle behandlinger for voksne", Janet Zand, Allan N. Spreen, og James B. LaValle sitere Apis som behandling for PID. Apis kan hjelpe behandle svie og ubehag på høyre side av magen og abdominal hevelse assosiert med PID og kan bidra til å gjenopprette eggstokkreft og egglederen helse. Ta Apis 30x, en middels potens middel, i et tidsrom på tre dager. Oppløse fire tabletter under tungen med hver dose.

Arsenicum album

Janet Zand, et al., Også sitere Arsenicum album som behandling for PID. Denne behandlingen kan forbedre tilstanden til reproduktive organer, samt lindre eventuelle uro og angst kan det være du har. Dette homeopatisk behandling er også tilbudt å lindre diaré. Konsumere 30x av Arsenicum album, en middels potens middel, tre ganger om dagen. Oppløse fire tabletter under tungen med hver dose. Fortsett behandlingen i tre dager tid.

Belladonna

Belladonna er anbefalt for behandling av PID symptomer, magekramper, og overopphetede sensasjoner. Ta Belladonna å lindre uro og angst. Konsumere 30x av Belladonna, en middels potens middel, og oppløse 4 tabletter under tungen tre ganger om dagen. Fortsett behandlingen i tre dager for å lindre PID-betingelser.

Eggstokkreft symptomer

Eggstokkreft presenterer svært få tidlige symptomer. Smerter under sex, oppblåsthet, vaginal blødning og kvalme er noen av de mer åpenbare symptomer på eggstokkreft. Eggstokkreft er vanligvis behandlet med kjemoterapi, men kan også innebære kirurgi avhengig av stadium av kreft du har når diagnostisert.

Tidlige symptomer

En av farene ved eggstokkreft er at symptomene ikke presentere i løpet av de første 6 måneder til 1 år. Eggstokkreft kan utvikle subtilt, uten mange tidlige faresignaler. Fordi en tidlig fase er uten symptomer, er det mye mer viktig å søke legehjelp når symptomene begynner å presentere.

Smertefulle symptomer

Det finnes flere symptomer på eggstokkreft som kan forårsake smerte eller ubehag. Pågående kramper i magen eller korsryggen er vanlige symptomer. Et annet symptom er smerter eller ubehag under sex. Personer som lider av kreft i eggstokkene kan også oppleve kvalme, spesielt når du prøver å spise.

Non-smertefulle symptomer

Det finnes flere mer subtile symptomer som ikke involverer smerte eller ubehag. Disse inkluderer endringer i avføringsmønster, ikke-menstruasjonsblødning, utflod, oppblåsthet eller følelse av en klump eller trykk i magen området, nedsatt energinivå, og vekttap. Mindre vanlige symptomer inkluderer kortpustethet og føler behovet for å urinere ofte.

Diagnose

Leger generelt begynne å sjekke for eggstokkreft med et bekken eksamen og pap test. En rectovaginal eksamen kan også være nødvendig å føle bekken organer. Å fastslå sannsynligheten for eggstokkreft videre, kan legene utføre en blodprosent og en kjemi-skjerm, og / eller et bekken ultralyd. En CT-skanning eller MR kan da gjøres for å se etter spredning av kreft.

Behandling

Kjemoterapi er generelt anbefalt for alle stadier av eggstokkreft. Hvis du har avansert eggstokkreft, kan legene utføre en hysterektomi. Det kan også være operasjoner som er involvert for å fjerne andre vev og noder som kan være kreft. En hysterektomi vil hindre pasienten fra å være i stand til å føde barn i fremtiden.

Tester for eggstokkreft Gene

Mens kreft i eggstokkene er en skremmende sykdom, er flere kvinner fanger eggstokkreft tidligere og reagere på å utvikle behandling. Ifølge American Cancer Society statistikk, 93 prosent av kvinnene som fanger eggstokkreft i de tidlige stadiene lever i minst 5 år etter diagnose. Ett verktøy som har hjulpet legene fastslå arvelige former for eggstokkreft er BRCA genetisk test. Kvinner som har mutasjoner i BRCA1 og BRCA2-genet er på et mye høyere risiko for å utvikle eggstokkreft (og bryst) kreft. Således gir testen pasienter og leger et viktig fortrinn i den potensielle kreft kamp.

Historie

I 1994 oppdaget forskere to spesifikke gener - BRCA1 og BRCA2-- at når mutert ofte ført til brystkreft (Miki et al, Science, 1994 og Wooster et al, Nature, 1995). Som forskningen utviklet, viste det seg at BRCA1 og BRCA2-mutasjoner førte også til en økt sjanse for eggstokkreft. Ifølge en studie referert til på Genetisk Health nettsted, kan et flertall av arvelige tilfeller av eggstokkreft skyldes det muterte BRCA1 og BRCA 2 gener.

Hvem bør få tester

Siden forekomsten av BRCA1 og BRCA2-mutasjon er ekstremt lav (ca 1 av 800 i henhold til Lab tester på nettet), bør ikke alle jag ut og få testene. Hvis du har en slektning som har / har hatt brystkreft eller eggstokkreft, er det en god idé å få BRCA1 og BRCA2 test. I tillegg, hvis du tilhører en gruppe med høy forekomst av BRCA1 og BRCA2-mutasjon (som askenasiske jøder) bør du vurdere en test. Hvis du har levende slektninger med kreft, se om de hadde mutasjonen og om det passer dine BRCA1 og BRCA2 gener. Dette vil gi legene en god følelse av din risiko for å utvikle bryst og / eller eggstokkreft.

Hvordan testen Works

Den BRCA testen bruker en blodprøve for å bestemme en genetisk profil. Laboratoriet som forbereder profilen vil hone inn på BRCA1 og BRCA2 gener og se etter eventuelle uregelmessigheter. Hvis en mutasjon er funnet, vil mutasjonen være preget og resultatene vil gå tilbake til legen din og genetisk veileder for videre analyse.

Tar Test

Administrasjon av BRCA testen er så enkel som en hvilken som helst annen blodprøve. En sykepleier vil ta en liten prøve av blod og sende den til laboratoriet for analyse. Etter 3 til 4 uker, vil legen kontakte deg med resultatene og om nødvendig, basert på resultatene, foreslår ytterligere tester for å sikre at du er kreft-fri.

Tolker test

Hvis testen avslører en BRCA mutasjon, må du ha en profesjonell sammenligne den nøyaktige mutasjonen profil mot familien din historie og om mulig andre familiemedlemmenes genetiske profiler. The Center for Disease Control anslår at 16 til 60 prosent av kvinner med BRCA1 eller BRCA2-mutasjoner vil utvikle eggstokkreft. Med et så bredt spekter, er det viktig å innse at en mutasjon er ikke en automatisk budbringer av kreft. Familien din historie vil hjelpe legen avgjøre din risiko med mer nøyaktighet. Uansett, hvis du har en BRCA mutasjon, må du være årvåken og bo et skritt foran kreften. Besøke en spesialist jevnlig for å finne ut om du viser noen forstadier til kreft eller kreft symptomer.

Pain Symptomer på eggstokkreft

Når det er i de tidligste stadier, vil eggstokkreft noen ganger gi deg mindre smerte symptomer. Ifølge Mayo Clinic, mange kvinner ignorerer disse symptomene, og etter den tid rapporterer de sin tilstand til sin lege eggstokkreft har spredt seg til andre deler av kroppen. Ifølge American Cancer Society mer enn ni av ti kvinner som rapporterer sine tidlige symptomer er vellykket behandlet for eggstokkreft.

Pelvic Pain

En av de mer vanlige symptomene smerte forbundet med kreft i eggstokkene er bekkensmerter. Denne smerten kommer i bekkenet og kan spre seg til korsryggen; noen ganger er det stråler nedover beina. Det kan starte ut som en kjedelig og verkende type smerte som vil komme og gå, men over tid kan det utvikle seg til en mer vedvarende og kroniske smerter som kan tidvis føre til skarpe smerter i bekkenområdet.

Smerter under samleie

En av de mer merkbare trekk av smerter forbundet med eggstokkreft er smerte under samleie. Dette er først og fremst på grunn av den smerten som er generert i bekken-området, men det kan være overdrevet av smerte følte i mageregionen, så vel. Smerter under samleie kunne merkes før noen vedvarende smerte er følte i bekkenet, så det er viktig å rapportere denne smerten med legen din.

Ubehag i magen

Noen av smerte forbundet med kreft i eggstokkene skyldes en kombinasjon av andre symptomer. Oppblåsthet som oppstår på grunn av gass kan skape alvorlige magekramper og smerter. Denne smerten kan fortsette i lange perioder av gangen, eller det kan bli følt i korte støt som kan være svært ubehagelig. Magesmerter kan også føre til kvalme og eventuelt oppkast.

Betydning

Det er viktig å huske på at mange av de tidlige symptomer på eggstokkreft kan etterligne andre, mindre vesentlige betingelser. Ryggsmerter og bekkensmerter kan lett avfeies som smerter etter fysisk aktivitet, og ubehag i magen kan bli sett på som dårlig fra et måltid eller til og med symptomer på influensa. En kombinasjon av disse smertefulle symptomer som vedvarer i to eller tre uker er en indikasjon på at du trenger å komme til en lege umiddelbart. Den tidligere eggstokkreft blir oppdaget, jo bedre sjansene dine for å dra nytte av behandlingen.

Fortsatt Oppfølging

Etter at du har fått behandling for eggstokkreft og legen din har bestemt at du ikke lenger er i fare, vil du fortsatt trenger å sende til oppfølgingsundersøkelser regelmessig potensielt for resten av livet ditt. Hvis du begynner å legge merke til noen av symptomene smerte forbundet med eggstokkreft etter at du har blitt behandlet, rapportere disse symptomene til legen din umiddelbart.

Hvordan avlaste avansert stadium eggstokkreft symptomer

Når en kvinne lider av avansert stadium eggstokkreft, kan hun risikere å overfor en rekke symptomer som ofte kjennetegner sykdommen. Disse kan være kvalme og fordøyelsesbesvær, smerter og ubehag, tap av matlyst, tretthet, urinveisproblemer og depresjon. Det finnes imidlertid en rekke ting en kvinne kan gjøre for å lindre eller minske intensiteten av slike symptomer. De fleste av disse metodene er relativt lett å oppnå, og krever ingen fancy utstyr.

Bruksanvisning

•  Ta kontakt med legen din. Mange ganger kan en person bli kvalm under avanserte stadier av eggstokkreft. En lege kan forskrive en type medisiner - som Haldol, Compazine, Anzemet eller Zofran - for å redusere dette symptomet. Den lidende kan også begynne oppleve en viss smerte og ubehag. En lege kan forskrive en myriade av smertestillende midler for å behandle denne spesielle symptom.

Spis sunn, næringsrik mat. Selv om dette kan høres ut som en ganske liten og ubetydelig metode for behandling av symptomer på avansert stadium eggstokkreft, en godt balansert kosthold, ifølge Mayo Clinic, kan bidra til å øke din energi, redusere fordøyelsesbesvær, bekjempe tretthet, bekjempe depresjon og faktisk gjøre du føler deg bedre.

Hold hydrert. Dehydrering kan ta en toll på kroppen, og mange kvinner har en tendens til å lide utbrudd av diaré under avansert stadium eggstokkreft (mister mye vann i prosessen). Ved å sørge for at du er riktig hydrert, kan du redusere ubehag, holde deg regelmessig og bidra til å bekjempe tretthet.

Endre måten du spiser. For å holde kvalme eller fordøyelsesbesvær i sjakk, begynne å spise mindre måltider i løpet av dagen. Dette vil sikre at du alltid ha litt mat i magen og redusere alvorlighetsgraden av kvalme.

Hold trener, hvis det er mulig. En kort, langsom tur rundt kvartalet eller huset kan bidra til å opprettholde din styrke, øke immunsystem, sikre at du får en god natts søvn og bekjempe depresjon, ifølge Mayo Clinic.

Etablere en slags rutine for sengetid. Mange kvinner lider av avansert stadium eggstokkreft ofte støter på problemer med søvnen. Ved å etablere en rutine rundt sengetid - inkludert varme bad, koffeinfri te, lesing og en konsekvent tid for senga - kan du finne deg selv avslappet og i stand til å få en bedre natts søvn.

Begrens mengden koffein eller alkohol du drikker. Dette kan minske intensiteten av hetetokter, et vanlig symptom på avansert stadium eggstokkreft.

slites løs, lys, komfortable klær. Også dette kan minske intensiteten av hetetokter, samt sikre riktig avslapning og hvile.

Reduser stress ved hjelp av guidet billedspråk, yoga, avspenningsteknikker eller pusteøvelser. Stress er forferdelig på kroppen, spesielt for en kvinne å gjøre med kreft. Ved å redusere stress, kan du holde immunforsvaret sunn, bekjempe depresjon og opprettholde et sunt syn.

Tips og advarsler

  • Hvis du har noen problemer med urin, eliminere koffein fra kostholdet ditt. Dette kan redusere hvor ofte du føler behov for å gå på do.

Eggstokkreft symptomer på hvert trinn

Ifølge American Cancer Society, har en kvinne en 1 i 71 sjanse for å utvikle eggstokkreft på et tidspunkt i løpet av livet hennes. De fleste kvinner som er diagnostisert med eggstokkreft er over 55 år Kvinner som er diagnostisert med eggstokkreft i de tidlige stadier av sykdommen har en mye bedre mulighet til å overleve. Eggstokkreft er delt inn i fire faser, hvor symptomene på eggstokkreft gradvis få mer merkbar og alvorlig. Oppdager eggstokkreft i de tidlige stadier kan være vanskelig, fordi symptomene kan forveksles med andre medisinske tilstander. Eggstokkreft symptomer generelt holde konstant og gradvis forverres over tid.

Stage 1 Symptomer

Trinn 1 Ovarian Cancer påvirker bare eggstokkene. Ofte er det ikke er noen merkbare symptomer. Noen kvinner med Stage 1 eggstokkreft kan føle noen smerter i nedre del av magen. Dessuten kan de føle seg uvanlig oppblåst i mageregionen.

Stage 2 og 3 Symptomer

Trinn 2 eggstokkreft påvirker eggstokkene og andre organer i nærheten, slik som egglederne, livmoren, blære, rektum og sigmoid kolon. Trinn 3 eggstokkreft påvirker de tidligere nevnte områder, sammen med omentum og lymfeknuter. I løpet av disse trinn, er tilstedeværelsen av en tumor i mageregionen årsaken til nye symptomer. Symptomer kan omfatte smerter i nedre mageregionen, ryggsmerter, uregelmessig menstruasjon, hyppig vannlating, kronisk forstoppelse, oppblåst mage og smerter under samleie.

Stage 4 Symptomer

Stage 4 eggstokkreft påvirker eggstokkene, bekkenet og har spredt seg til andre organer som lever og lunger. På dette punktet, er kreftsvulst større og sprer seg i hele mageregionen. Symptomer på Stage 4 eggstokkreft inkluderer dårlig appetitt, kraftig hevelse i buken, kronisk forstoppelse, pustevansker og en generell syk følelse.

Andre mulige symptomer

Kvinner med eggstokkreft vanligvis føler en vedvarende følelse av fylde eller trykk i mageregionen. De kan også være perpetually oppsvulmet og kan føle deg mett etter å ha spist en mindre mengde mat enn vanlig. De kan også oppleve hyppig kvalme og oppblåsthet. Den største forskjellen mellom eggstokkreft og andre forhold er at symptomene ikke svinge.

Behandling

Eggstokkreft er vanligvis behandles med kjemoterapi og kirurgi. Eggstokkreft kirurgi innebærer vanligvis å fjerne eggstokkene og andre nærliggende strukturer som livmoren og egglederne. I de fleste tilfeller kan lymfeknuter i det berørte området og omentum også bli fjernet. I enkelte tilfeller kan en del av tarmene også bli fjernet.

Chemo Radiation behandling

Selv om vitenskapen om medisin fortsetter å utvikle et stadig økende antall alternativer for behandling av kreft, standard metoder for terapi gjelder fortsatt, og kan gå en lang vei å behandle sykdommen. En slik tilnærming som har opprettholdt sine fordeler er faktisk en kombinasjon av to former for behandling: kjemoterapi og strålebehandling. I denne tilnærmingen, ofte referert til som enten chemoradiation eller kjemoradioterapi, blir kjemikalier som brukes i forbindelse med stråling for å drepe kreftceller plager en persons kropp.

Chemoradiation Therapy

For visse typer kreft, spesielt i senere stadier av sykdommen, kan legen din bestemme at en kombinasjon av kjemoterapi og strålebehandling er det beste alternativet. Når denne tilnærmingen er brukt, er du vanligvis administreres begge former for terapi i tandem, slik at hver forsterker andres effekter.

Kjemoterapi

Ofte starter med et kurs av kjemoterapi, får du en anticancer narkotika eller en kombinasjon av kreft narkotika muntlig, lokalt eller intravenøst, avhengig av type, plassering og størrelse på kreft. Cisplatin er en av de mer vanlige antineoplastiske medikamenter, ofte brukt når du arbeider med eggstokkreft, blære, spiserør, livmorhals eller testikkelkreft kreft, men du kan gis cyklofosfamid, fluorouracil, kapecitabin eller et annet legemiddel for å behandle lunge, bryst, tykktarm, rektum, bukspyttkjertel eller andre former for kreft.

Med kreft, de unormale celler har den distinkte karakteristisk for å dele på en større hastighet enn din gjennomsnittlige friske celler, spørre noen ganger eksponentiell vekstprosessen av en ondartet svulst. Når kjemoterapi medikamenter administreres, disse kjemikaliene hindre denne raske delingen av kreftceller, som skal hindre videre vekst av kreft. Over tid bør du oppleve en faktisk reduksjon i størrelsen på svulsten, og dette kreftvev bør bli mye mer sårbare for effekten av strålebehandling.

Strålebehandling

Mens du fortsetter å bruke cellegift for å krympe svulsten og til slutt svekke kreftcellene, du ofte begynner neste fase av behandlingen: strålebehandling, ellers kjent som strålebehandling. I denne formen for behandling, stråling rettet mot noen "target tissue" berørt med kreftcellene. Og mye som kjemoterapi, er denne form for behandling administreres i en rekke forskjellige måter, blant annet ekstern strålebehandling, intensitet modulert strålingsterapi (imrt) eller intern strålebehandling.

Med ekstern strålebehandling, du administreres en stråle av stråling for et antall påfølgende dager, noen ganger så lang som åtte uker, for å drepe de gjenværende kreft. Med IMRT er en svært tynn stråle rettet mot "hard-to-reach" svulster å drepe de gjenværende og svekkede kreftceller. Og med innvendig strålebehandling, et antall pellets (omtrent på størrelse med et riskorn), blir ledninger eller andre strålingsinnretninger inn under huden nær eller til og med innenfor den kreftvev til å utføre de samme oppgaver som de andre former for stråling.

Hvilken som helst av disse modi av stråling tjene til å gjøre er faktisk skade den genetiske struktur av kreftceller. Når den genetiske strukturen i cellen er skadet, det hindrer den raske divisjon som er karakteristisk for kreft for å drepe eventuelle gjenværende unormale celler i systemet.

Noen ganger er runde med strålebehandling deretter fulgt med enda en kurs av kjemoterapi å kvitte kroppen for eventuelle gjenværende kreftvev.

Eggstokkreft Siste Treatment

Eggstokkreft er kreft som oppstår i eggstokkene, en del av den kvinnelige reproduktive system. Kreften er enten epitel, på slimhinnen i eggstokken, eller bakterie celle, forming i eggceller.

Kirurgi

Kirurgi er den tradisjonelle metode for behandling av kreft i eggstokkene, som fjerner så mye av tumoren som mulig er antatt å være den beste løpet. Dette kan være en total eller delvis fjerning av det berørte området.

Hysterektomi

En total hysterektomi omfatter fjerning av livmoren, inkludert livmorhals. Variasjoner av denne operasjonen omfatter en unilateral eller bilateral ooforektomi-salpingo, som er fjerning av det ene eller begge par av eggstokkene og egglederne.

Kjemoterapi

Kjemoterapi anvendes for å behandle kreft i eggstokkene ved å hemme vekst eller spredning av kreftcellene.

Stråleterapi

Denne terapien innebærer rettet mot kreftceller med stråling for å drepe dem. Strålingen kan påføres utvendig med en maskin eller innvendig med injeksjoner i nærheten av tumoren.

Kjemoterapi med benmargstransplantasjon

Denne behandlingen involverer bruk av høye doser av cytostatika sammen med injeksjoner av benmarg for å erstatte skadet av at den kreftbehandling. Den injeksjoner bloddannende benmargceller kan noen ganger gjenopprette kroppens celler tilbake til helse.