Digidexo.com

alkohol nyrer

Alkohol og nyre-funksjon

Alkohol og nyre-funksjon


Nyrene er et par av vitale organer som brukes til å filtrere avfalls og overskytende vann fra kroppen. De har også frigjøre hormoner som bidrar til å regulere blodtrykket og holde bein sunn og sterk. Nyrene er viktige organer, men de er også delikat, og skaden er uopprettelig. Mye av det du spiser eller drikker --- inkludert hvor mye alkohol du inntar --- påvirker hvordan nyrer fungere.

Struktur

Nyrene er et par rødlig, bønneformede organer. De ligger bak magen, nær den lille av ryggen. De skreve milten, en på hver side. Den venstre nyre er litt større enn den høyre og sitter litt høyere i kroppen.

Hver nyre er koblet til sin egen nyrearterien som bringer blod til den og dens egen renalis å sirkulere blodet tilbake til hjertet. Hver nyre har også sin egen ureter, et lite rør som tar urinen som produseres i nyrene til blæren.

Nyrefunksjon

Nyrene er en del av urinveissystemet, sammen med blæren og urinrøret. Deres viktigste funksjon er å fjerne avfall som akkumuleres i blodet ditt. Hver av nyrene har en nyrearterien som bringer blod til organet. Blodet blir deretter levert til nephrons, strukturer inne i nyrene som hver inneholder en glomerulus, som virker som et filter. Det overskytende vann, urea (det avfall som oppstår når legemet metaboliserer protein) og annet avfall blir tvunget fra blodet inn i en kopplignende sac kalt Bowmans kapsel.

Næringsstoffer og proteiner som forblir i blodet blir sendt gjennom nyre årer tilbake i sirkulasjon. Den avfall blandes for å danne urin, som er sendt gjennom ureter til blæren for lagring inntil frigjøres fra kroppen.

Virkningene av alkohol på nyre-funksjon

Både casual og kronisk alkoholbruk kan føre til irreversible skader på nyrene, og folk som drikker ofte er mer sannsynlig å utvikle høyt blodtrykk. Høyt blodtrykk er den ledende årsak til kronisk nyresykdom, også kjent som kronisk nyresykdom. Økningen i blodtrykket skader blodårene i nyrene og får dem til å slutte å filtrere riktig. Kroniske drinkers er også i faresonen for å utvikle diabetes, en tilstand som forårsaker overflødig glukose eller sukker i blodet ditt. Over tid, som nyrene jobbe hardere for å filtrere ut overflødig glukose, er blodårene i filtrerings strukturer ødelagt, forårsaker nyresykdom eller fiasko.

Behandling

Nyreskader er ofte symptomfri før det er for sent. Det er lite behandling for nyrene som har redusert funksjonalitet. Normalt vil legen plassere deg på dialyse, en prosess der nyrene er forbigått helt. Blodet pumpes inn i en maskin på utsiden av kroppen hvor det er filtrert og deretter pumpet tilbake i kroppen. Imidlertid er dialyse ikke en langsiktig løsning, og brukes bare til en nyretransplantasjon kan utføres.

Forebygging

Den enkleste måten å forebygge alkoholrelaterte nyresykdom er å begrense mengden alkohol du får i deg, og å ha regelmessige legekontroller for å fange diabetes, høyt blodtrykk og andre relaterte forhold i de tidlige stadier.

Effekter av alkohol på nyrer

Nyrene er involvert i viktige kroppslige prosesser. Forbruket av alkohol har evnen til å gå på akkord med ytelsen til nyrene. Dette i sin tur har potensial til å generere alvorlige konsekvenser for nyrene og deres evne til å opprettholde kroppslige prosesser. Metabolske reaksjoner kan også modifiseres dersom nyrene er påvirket av alkohol.

Major Funksjoner av nyrene

Nyrene regulerer mengden og strukturen av væske og elektrolytter i kroppen din. De hjelper klart avfall fra celler og hjelp i bidrag av næringsstoffer som hjelper skjema celler samt gi stabile forhold for cellene å fungere. De hjelper til å normalisere den syre-base-likevekten av cellen og også produsere hormoner.

Alkoholens effekt på hydrogenionekonsentrasjonen

Hydrogen-ion-konsentrasjon eller syre-base-likevekten er avgjørende for nøyaktig metabolske reaksjoner. Hvis nøyaktige nivåer blir avbrutt av alkohol, kan forstyrrelser som lave nivåer av fosfater føre til hyperventilering og lav syre.

Induced Urin Flow

Innen 20 minutter, kan alkohol har en negativ reaksjon på urin flyt. Det kan øke urinstrøm, forårsaker en endring i konsentrasjonen av elektrolytter i blodet, særlig antidiuretisk hormon som stimulerer nyrene å bevare væsker. Dette i sin tur motvirker vannet blir tatt tilbake av legemet og dermed øker elektrolyttnivåene i blodet.

Elektrolyttnivåer

Natrium, fosfor, magnesium og kalium er alle elektrolytter som er berørt på en negativ måte fra forbruk av alkohol. Alle celler, hovedsakelig nevroner i hjernen din, er avhengig av nivåer av disse elektrolyttene være stabil. Når elektrolyttnivåer blir forstyrret, har hjernen problemer med å regulere kroppslige prosesser og endringer i atferd oppstår.

Blood Pressure

Høyt blodtrykk kan føre til kronisk nyresykdom. Inntak av alkohol kan øke blodtrykket til et usunt nivå. Alkohol inneholder også mye kalorier som kan føre til vektøkning - en medvirkende årsak til høyt blodtrykk. Alkohol kan også endre effekten av enkelte blodtrykket medisiner.

Diabetes

Personer med diabetes er utsatt for kronisk nyresykdom. Forbruk av alkohol kan endre leverens evne til å produsere glukose. Når alkoholen har kommet inn i leveren, vil den ikke produsere glukose igjen inntil alt av alkoholen er fjernet fra kroppen. Dette kan føre til lave blodsukkeret hos diabetikere. Alkohol inneholder også mye kalorier; for diabetikere prøver å kontrollere blodsukkeret med kosthold og mosjon, kan dette være et problem.

Hvordan ta vare på huden Mens på nyre dialyse

Hvordan ta vare på huden Mens på nyre dialyse


Hudproblemer er en vanlig foreteelse i dialysepasienter. Kløe, tørr hud og misfarging ofte er uheldige bivirkninger. Heldigvis finnes det måter å bidra til å holde huden din bli så frisk som mulig under nyre dialyse.

Hvordan ta vare på huden Mens på nyre dialyse

•  Påfør lotion ofte. Kløe er ofte forårsaket av tørr hud, så holder huden hydrert vil bidra til å unngå riper og forårsaker skade. Finn en fuktighetskrem som ikke har alkohol eller unødvendige parfymer i det som dette vil bare irritere huden mer og holde bruke det hele dagen etter behov.

Start en renal kosthold. Legen din bør kunne gi deg informasjon om hvordan du gjør dette. Hensikten med dette er å kontrollere mengden av fosfor i kroppen. Prøv å opprettholde et fosfor nivå under 5.5.

Prøv antihistaminer for allergi-relaterte kløe som Benadryl, Atarax og Aril.

Ta kortere dusjer eller havremel bad. Sørg for å unngå såper med sterke kjemikalier og parfymer.

Beskytt huden mot solen ved å bruke en sunblock med en solfaktor 15 eller høyere hvis du skal være ute en stund.

Hvordan å opprettholde nyre-funksjon

Nyrene utføre den viktige jobben med å fjerne giftstoffer og andre avfallsstoffer fra blodet. Mange helsemessige forhold, inkludert hepatitt og høyt blodtrykk, kan kompromittere nyrefunksjonen din. Etter et sunt kosthold og å gjøre endringer i livsstilen din kan hjelpe deg å opprettholde god nyrefunksjon og kan bremse utviklingen av visse typer nyresykdom.

Hvordan å opprettholde nyre-funksjon

drikke mye vann for å opprettholde normal nyrefunksjon. Nyrene trenger vann for å skylle bort giftstoffer fra kroppen din. Prøv å drikke minst åtte 8-oz. glass vann hver dag.

Få underliggende sykdommer som høyt blodtrykk og diabetes under kontroll. Disse sykdommene kan negativt påvirke nyrefunksjonen hvis de ikke blir håndtert på riktig måte. Be om blod-glukose og blodtrykksmålinger på din årlige fysiske.

Opprettholde en sunn vekt for å unngå nyresykdom og opprettholde normal nyrefunksjon. Folk som er overvektige, så vel som de med høyt kolesterol er en større risiko for å utvikle nyresykdom. Konsultere legen din for en personlig vekt-tap programmet.

Få din daglige dose mosjon. Trene ikke bare hjelper folk flest ned i vekt, men det holder kroppens organer sunnere og kjører mer jevnt. Turgåing, jogging, svømming eller annen trening som du liker er gunstig for nedsatt helse.

Styr klar av narkotika, alkohol og tobakk. Alkohol og street narkotika er spesielt skadelig for nyrene og kan være dødelig hvis du allerede har svekket nyrefunksjon. Selv over-the-counter medisiner som aspirin og ibuprofen ikke kan være trygt for deg å bruke hvis du har nyresykdom.

Spis et sunt kosthold som først og fremst er lav i fett, natrium og kolesterol. Natrium kan føre til en økning i blodtrykket og kan gjøre nyrene jobbe hardere for å fjerne avfallsstoffer.

Sjekk ditt inntak av kosttilskudd fosfor, et naturlig forekommende element, hvis du har nedsatt nyrefunksjon. Høye fosfor nivåer kan hindre opptaket av kalsium i kroppen din, noe som kan føre til osteoporose og andre bein sykdommer. Begrense meieriprodukter samt å spise raffinert korn som hvitt brød og ris kan regulere fosfor nivåer. The Mayo Clinic nettsiden gir flere lav-fosfor mat ideer for folk med nyresykdom (se "Andre ressurser" nedenfor).

Hint

  • Alltid konsultere legen din før radikalt endre kosthold for å forbedre nyre helse. Visse matvarer og kosttilskudd kan ikke være trygt for alle å bruke.
  • Søke medisinsk hjelp så snart som mulig hvis du opplever gulsott, en gulfarging av huden og det hvite i øynene dine. Gulsott er et fremtredende symptom på nyresykdom.

Hvordan Do Nyrer kontrollere blodtrykket?

Hvordan Do Nyrer kontrollere blodtrykket?


Til tross for sin relativt lille størrelse, våre nyrer spille en svært stor rolle i slik at kroppen skal fungere skikkelig. Deres jobb er å regulere balansen av vann og mineraler i blodet vårt stream. En av måtene at nyrene klarer denne oppgaven er gjennom å kontrollere blodtrykket. Nyrene regulerer blodtrykket ved å utvise overskudd natrium fra kroppen vår. Hvis nyrene ikke fungerer som de skal og ikke nok natrium utskilles, vil blodtrykket stige.

Imidlertid, hvis blodtrykket faller, nyrene er i stand til å frigi et enzym inn i kroppen som forårsaker at blodtrykket til å stige til stabile nivåer. Dette hormonet kalles rennin, og det er en del av renin-angiotensin-aldosteron-systemet. Hvis blodvolumet er for lavt, vil nyre frigjøre renin inn i kroppen. Renin er en utløser for angiotensin, som brukes for å begrense blodkarene. En innsnevring av blodårene resulterer i høyere blodtrykk. Samtidig som angiotensin forårsaker blodkarene seg sammen, er det også stimulere binyrebarken til å produsere aldosteron. Dette hormonet ber nyrene til å holde et overskudd av natrium og vann, noe som i sin tur øker blodtrykket.

Renin-angiotensin-aldosteron-systemet har både lang-og kortsiktige effekter på nyrefunksjon. Det kan bli satt av ved et plutselig fall i blodtrykket, eller det kan være aktiv over en lang periode, subtilt skiftende blodtrykk nivåer i kroppen som endringer i natrium og vannstand blir oppdaget. Når blodtrykket begynner å falle for lavt, vil systemet bli aktivert. Imidlertid, når homeostase er oppnådd, og blodtrykket tilbake til det normale, vil systemet avta.

Det er viktig å merke seg at kronisk høyt blodtrykk skader nyrene, og i sin tur, nyreskade er ikke i stand til å regulere blodtrykket. Høyt blodtrykk er noe over 140/90, og kan være forårsaket av en rekke ting, blant annet overvekt, rase, alder, kosthold og mosjon, familiehistorie, bruk av rusmidler som alkohol og sigaretter og stressnivå. Opprettholde en sunn livsstil er ikke bare viktig for god helse, men også å forlenge levetiden for nyrene og deres evne til å fungere som regulatorer av blodtrykket.

Hva er årsaken til lav nyre-funksjon?

Diabetes

Når folk er diabetiker, de har en vanskelig tid å bryte ned glukose i systemet. Dette er et resultat av bukspyttkjertelen ikke riktig frigjør insulin. Nyrene er ansvarlig for filtrering av glukose ut av kroppen. Men når glukose forblir i kroppen i lengre tid, kan det være giftig for nyrene og føre til en tilstand som kalles diabetisk nyresykdom.

High Blood Pressure

Har høyt blodtrykk allerede øker sjansene for et hjerteinfarkt, men det kan også ta sitt toll på nyrene. Nyrene har små blodkar som blir brukt til å filtrere blodet av avfallsprodukter. Når blodtrykket er høyt, kan dette skade disse blodkar og forårsake nyrene å fungere dårlig.

Cystisk Nyrer

Polycystisk nyresykdom er en genetisk tilstand som kan føre til at nyrene ikke fungerer optimalt. Små, væskefylte cyster dannes i nyrene som ender opp forstørre dem. Dette deretter tar opp mye av den normale funksjon del av nyrene og fører til lav nyrefunksjon eller svikt.

Alkohol

Alkohol er allerede kjent for sin negative innvirkning på mange av kroppens funksjoner, men det kan også ha en negativ innvirkning på nyrene. Progressive drikking endrer ioniske balansen i kroppen som kan føre til skadede celler i nyrene og utvidelse. Den lave funksjon av nyrene kan bli forsterket dersom leveren er blitt skadet av drikkevann så vel.

Trauma

Noen ganger nyrene kan være på mottakersiden av en kraftig slag eller støt. Dette kan være et resultat av en bilulykke, en sports uhell eller falle ut av et tre f.eks. Nyrene kan bli skadet og ikke fungere skikkelig.

Hjem rettsmidler for nyre rensing

Dine to nyrer er omtrent på størrelse med knyttnevene, men formet som bønner. De inneholder hver omtrent en million nephrons, som er der filtrering finner sted. Nyrene filter gjennom blod for å fjerne avfallsstoffer og overflødig vann. Etter at avfallsproduktene separeres fra resten av blodet, blir de sendt til blæren. Nyrene også bidra til å regulere kroppens blodtrykk og kalsiumnivå, samt stimulere dannelsen av røde blodceller.

Væske

Å drikke store mengder vann er avgjørende for en nyre rens. Vann hjelper til å skylle ut kroppens system, spesielt nyrene. Det er viktig å jevnlig tømme blæren når du gjør en nyre rens.

Persille

Persille er vanndrivende og kan være nyttig for å løse opp nyrestein. Prøv å legge den til oppskrifter, for eksempel pasta eller suppe. Du kan også brygge det til en te. Vask et par bunter av persille grundig, deretter koke dem i vann i ca fem minutter. La det avkjøles litt før du drikker. Kjøle noen rester.

Vannmelon

Vannmelon er ofte anbefalt for nyre rensing og oppløser nyrestein. Den har et høyt vanninnhold. Prøv å kjøpe et par store vannmeloner og spise så mye av dem som du kan i løpet av en dag. Sørg for å tømme blæren ofte. Ikke engasjere seg i en vannmelon rens hvis du er diabetiker.

Calcium Citrate

Kalsium citrate kan bidra til å forhindre dannelse av nyrestein. Det gjør den ved å binde med kalsium i urinen. Fordi steiner trenger kalsium for å danne, hjelper dette redusere muligheten for å utvikle steiner. Det hemmer også nyrestein ved å gjøre urinen mindre syrlig og stoppe kalsium oksalat krystaller fra å vokse og danner steiner.

Matvarer for å unngå

Unngå koffeinholdige matvarer og drikkevarer, samt alkohol. Prøv også å unngå matvarer som inneholder mye fosfat, slik som mange brød, frokostblandinger, pasta, kjøtt og kullsyreholdige drikker. I stedet spiser rikelig med grønnsaker og frukt. Dette vil bidra til å forhindre fosfat krystaller fra forming.

Om Lisinopril og nyre-funksjon

Lisinopril brukes til å behandle høyt blodtrykk og hjertesvikt. Det er i en kategori av legemidler som kalles ACE-hemmere. ACE står for angiotensin-omdannende enzym. Ifølge Mayo Clinic, fungerer lisinopril alene eller sammen med andre legemidler for å redusere arbeidsbelastningen på arterier og hjertet. Hvis det er for mye press på dem, kan de ikke fungere riktig, som fører til nyresvikt, hjertesvikt eller slag.

Forholdsregler

Det er viktig å kjøre gjennom din medisinske historie med en lege før du bruker lisinopril. Sørg for å uttrykkelig diskutere nyre-eller leversykdom, diabetes, slag, hjerteproblemer, dehydrering og høye nivåer av kalium. Hvis du har andre medisinske problemer, kan du ikke være i stand til å ta denne medisinen. Hvis du har nyresykdom og ta lisinopril, kan blodtrykket ditt faller for lavt.

Funksjon

Lisinopril fungerer for mange mennesker med hjerteproblemer fordi den blokkerer et enzym i kroppen som produserer stoffet som forårsaker innstramming av blodkar. Med denne medisinen, blodårene slapper av, blodtrykket synker og mer blod og oksygen komme til hjertet.

Betraktninger

Noen påstår at lisinopril fikk dem til å oppleve nyresvikt. Leger bør gjøre blod arbeid for å kontrollere nyrefunksjonen din før forskrivning denne medisinen. Som nyrene begynner å svikte, vil du få symptomer som svakhet, tretthet, kortpustethet og hevelse. Som avfall bygge i blodet ditt, kan du miste appetitten og føler trøtt og sløv. Dersom nyresvikt forblir ubehandlet, vil mental funksjon reduseres og du kan skli inn i koma.

Advarsel

Drikk rikelig med vann når du tar lisinopril, fordi diaré, oppkast eller svette kan forekomme. Dette kan føre til nyresvikt, lavt blodtrykk eller elektrolytt lidelser. Unngå å drikke alkohol når du tar lisinopril, fordi det kan føre til at blodtrykket til å falle ytterligere. Gravide kvinner bør ikke ta denne medisinen fordi det kan føre til fosterskader.

Overvåking

Ifølge Mayo Clinic, bør legen din sjekke fremgangen din mens du tar lisinopril å sørge for at det ikke er noen uønskede effekter som for eksempel nyreproblemer. Hvis dine ben, armer, lepper eller tunge hovne opp, eller hvis du har problemer med å puste, ringe legen din umiddelbart. Medisinen kan forstyrre medisinske tester eller kirurgi, så du må kanskje slutte å ta det flere dager før avtaler. Hvis du har alvorlige magesmerter, slutte å bruke lisinopril fordi du kan ha en tilstand som kalles intestinal angioødem. Sjekk med legen din dersom symptomene dine ikke bedres i løpet av noen få dager.

Hva er årsakene til Nedsatt nyre-funksjon?

Det finnes en rekke tilstander, sykdommer og livsstil valg som kan føre til nedsatt nyrefunksjon. Mens testing er den eneste måten å oppdage og bestemme behandling for nedsatt nyrefunksjon, er det likevel viktig å forstå vanlige årsaker. Les videre for å lære noen av de mest observerte årsaker til nedsatt nyrefunksjon.

Diagnose

Redusert nyrefunksjonen kan være et resultat av diabetes og høyt blodtrykk eller andre arvede tilstander. Bare en lege kan diagnostisere og behandle nedsatt nyrefunksjon, og testing er nødvendig for å foreta en bestemmelse med hensyn til behandlingsforløpet. Testing er også nødvendig for å bestemme graden av nedbrytning som har funnet sted.

Misdannelser og fødselsskader

Misdannelser og fødselsskader er vanlige bidragsytere til nedsatt nyrefunksjon. Denne type nyreskader er vanligvis diagnostisert tidlig, og pasienten er foreskrevet en behandling plan, bestemte kosthold og livsstil endringer. For barn, kan tidlig oppdagelse føre til økninger i nyrefunksjonen over tid eller ved bruk av medisiner. Tenåringer og voksne som er diagnostisert kan ha å gjøre flere justeringer, som atferdsmønstre kan allerede være på plass.

Glomerulonefritt

Ifølge kidney.org, "Glomerulonefritt er en sykdom som forårsaker betennelse i nyre 'små filtrering enheter kalt glomeruli. Glomerulonefritt kan skje plutselig, for eksempel etter en strep hals, og den enkelte kan bli frisk igjen." Men i noen tilfeller kan pasienten oppleve progressive tap av nyrefunksjon over en rekke år som fører til moderate eller alvorlige nyreskader.

Arvelige forhold

Arvelige tilstander som polycystisk nyresykdom er et resultat av cyster som gradvis forstørre, og i mange tilfeller fører til nyreskade. Andre arvelige sykdommer inkluderer Alport syndrom, primær hyperoxaluria og cystinuria. Pasienter må testes for hver sykdom før en diagnose kan stilles. Personer med en forelder eller besteforelder som lider av en eller flere av disse arvelige sykdommer bør se en lege og avsløre alle medisinske historier på den tiden.

Narkotika og andre giftstoffer

Misbruk av over-the-counter medisiner og smertestillende midler kan føre til redusert nyrefunksjon, også, som kan inntak av giftstoffer og stoffer som heroin og crack. Vedvarende misbruk av alkohol kan også være en faktor i redusert nyrefunksjon, og umiddelbare forholdsregler bør tas for å redusere eller eliminere forbruket.

Formålet med nyrer og urinveier

Formålet med nyrer og urinveier


Som humane celler metabolismer og skape energi, blir avfallet skilles ut i form av vann og karbondioksid. Disse to biprodukter er de ende resulterer i nedbrytning av essensielle næringsmidler, som for eksempel karbohydrater, fett og proteiner. Kjemikalier, for eksempel nitrogen, svovel og fosfor er strippet fra de fordelaktige forbindelser av mat grupper og skilles ut i det ekstracellulære fluidum. Excretory systemet filtrerer disse biprodukter ut av blodet og fjerner dem fra kroppen.

Struktur

Den menneskelige excretory systemet består av nyrene, blæren, urinlederne og urinrøret. Den funksjonelle enhet av nyrene er nevronet, som er der filtrering begynner. Når fordelaktige produkter blir tilbake til legemet og avfall er fjernet, blir urea sendt ned urinlederne hvor den er holdt i blæren. Blæren er et utvidbart, muskel-organ som holder urea til den er frivillig gitt ut gjennom urinrøret.

Nitrogenfjerning

Nitrogenholdige avfall er et biprodukt av proteiner. Proteiner fremstilles som lange kjeder av amino-syregrupper. Celler fjerne nitrogenatomer fra proteiner før dens omdanning til en nyttig energi-produkt. De fjernede nitrogenatomer kombinere med hydrogen for å danne ammoniakk. Ammoniakk er giftig for kroppen, slik at det er funksjonen av ekskretorisk system for å fjerne forbindelsen gjennom nyrene. Nyrene omdanne ammoniakk til urea, som blir sendt til blæren inntil det utskilles.

Balanse av salt og vann

Nyrene fungere som et filter som regulerer mengden av vanntapet og ion-forbruk. Mennesker har et par nyrer, men de fleste kan fungere med bare én, ta vare å spise riktig og unngå narkotika og alkohol. Inne i nyrene er tusenvis av glomeruli som mottar blod fra alle andre vev. Den saltkonsentrasjonen i nevronet tillater nyrene til å absorbere vann og ioner som er gunstig for legemet og sender dem tilbake til blodet. Avfallsprodukter omdannes til urea og sendes ned ureter til blæren.

Den Nephron

Den nevronet er den viktigste, funksjonell enhet av excretory system. Den nevronet består av glomerulus og en løkke av Henle. Løkken Henle er et U-formet fartøy som har økt natriumnivåer og vann. Som avfallsstoffer beveger seg nedover røret, forblir de i sløyfen til å bli utskilt, mens fordelaktige næringsstoffene blir absorbert i vevet. På toppen, er natrium-konsentrasjonen lav, slik at ionene er i stand til å trenge gjennom rørets membran. Omvendt, som natrium blir tettere, blir vannet tvunget inn i nyrevevet gjennom osmotisk trykk. Resirkuleres Disse absorberte ioner og vannmolekyler i kroppen for fremtidig bruk.

Sykdom

Sykdommer i excretory systemet er vanligvis smertefullt, og kan være dødelig hvis den forblir ubehandlet. Nefritt og nephrosis er to sykdommer der nephrons bli betent. Hvis nephrons dør, er den ikke i stand til å fjerne nyre avfall og kronisk renal svikt oppstår. Urinveisinfeksjoner oppstår når bakterier er i stand til å infisere urinrør, blære, urinleder og noen ganger nyrene. Urinveisinfeksjoner er eliminert ved bruk av antibiotika.

Recovery Fra cyster på en nyre

Som mennesker alder, de utvikler ofte små væskefylte blærer på eller innenfor sine nyrer kalles cyster. Nyrecyster vanligvis presentere ingen risiko og folk flest vil ikke ha noen symptomer fra dem. Imidlertid kan en stor cyste skape komplikasjoner som det bryter med omkringliggende organer. I tillegg kan nyrecyster fylles med blod og bli infisert. Leger behandler moderat størrelse cyster med polikliniske prosedyrer. Større cyster noen ganger krever mer omfattende kirurgi.

Polikliniske behandlinger

Å behandle moderat størrelse nyrecyster, leger ofte injisere deg med en lang nål som drenerer cyster. Ved hjelp av ultralydbilder, lokaliserer legen cyste og forvalter injeksjon gjennom huden din. Etter at nålen drenerer det av væske, legen fyller den med en alkohol-basert løsning for å herde cyste og hindre fremtidige fakkel-ups. Selv om nålen prosedyren kan virke grusom, risikoen er minimal og du ofte ikke tilbringe natten på sykehuset.

En annen poliklinisk prosedyre som kalles retrograd intrarenal kirurgi (RIR). Kirurgen setter en laser-utstyrt omfang i en naturlig åpning i kroppen og gjør et lite snitt i cyste. Etter cyste avløp, vil kirurgen sette inn et lite rør i nyrene som vil hjelpe drenert cyste helbrede. Du tilbake til legen for fjerning av røret etter to uker. Tube fjerning krever en tilsvarende minimalt invasiv poliklinisk prosedyre.

Kirurgiske prosedyrer

Større nyrecyster kan kreve kirurgi. Operasjoner varierer avhengig av plasseringen av cyster. For store cyster på baksiden av nyrene, kan legen anbefale en perkutan nyrekirurgi. Med et endoskop (et kamera som gjør det mulig for legen å kikke inn i kroppen), vil kirurgen åpne cyste og fjerne en del av det for skikkelig drenering og healing. Selv om denne prosedyren gir noen risiko, leger vil vanligvis sine pasienter til å bli på sykehuset over natten etter å ha mottatt perkutan nyre operasjoner.

Den mest omfattende - men fortsatt minimal invasiv - nyre cyste prosedyren er kjent som en laparoskopi. Laparoscopies brukes ofte for en stor cyste eller flere små cyster. En lege vil gjøre tre små snitt i magen og gjennom disse snittene vil han fjerne cyster. Selv om noen leger tillate pasientene å returnere hjem etter laparoscopies, andre krever at du bli på sykehuset en eller to netter for observasjon.

Recovery Fra Prosedyrer

Siden mange nyre cyste fjerning og drenasje ikke krever innleggelse på sykehus, du ofte har svært lite utvinning tid. For mer kompliserte prosedyrer, vil en eller to netter på sykehuset tillate sykepleiere for å sikre at nyrene forbli infisert. Prosedyrer som krever eksterne snitt og / eller bruk av generell anestesi kan føre til mindre komplikasjoner og krever antibiotika for å hindre smitte. Men de fleste pasientene fortsatt la sykehus i løpet av to dager.

Black Walnut tinktur for nyre infeksjoner

Black Walnut tinktur for nyre infeksjoner


Alternative og plantelegemidler rettsmidler har blitt brukt av urfolk over hele verden i tusenvis av år. Nylig har holistisk, urte-og alternativ medisin utøvere begynt å lære om og snu tilbake til gamle urte bruksområder. Den svarte valnøtt har mange bruksområder, fra det er tre, verdsatt for møbelindustri, til fargestoffer laget av valnøtt skrog, til medisinsk bruk av et skjær laget av valnøtt er skall. Den svarte valnøtt sies å ha mange helbredende programmer, inkludert herding nyre infeksjoner.

Beskrivelse

Den svarte valnøtt treet vokser mye i hele USA, Canada og Europa. Treet kan bli opptil 100 meter høye og bjørn mange tennis ball størrelse nøtter som er innkapslet i limegrønn skrog. De indre bark, blader, skall og nøtter brukes til medisinske formål.

Historie

Den svarte valnøtt har blitt brukt medisinsk av de gamle grekerne og romerne, indianere, kinesere og andre folk i hundrevis av år. Skrelle ble brukt av pionerene å farge tøy, fremme eliminering og lette tannpine. En tinktur laget av svart valnøtt skall kan behandle symptomene på kolikk, tarmplager, ringorm, hudirritasjoner, soppinfeksjoner og nyreinfeksjoner. Det er tanniner i skall som kan forårsake bivirkninger, slik at forsiktighet må brukes når du tar svart valnøtt skjær.

Beskrivelse

Et skjær er en flytende ekstrakt gjort ved å dyppe urter eller plantedeler i en drikkbar alkohol for å få den nødvendige styrke. For å gjøre et skjær, ta flere valnøtter som fortsatt innkapslet i sine grønne skrelle og vaske dem. Deretter plasserer dem i en stor bolle og hell nok vodka eller rum å fullt ut dekke valnøtter. Plasser dekket bollen i et mørkt skap eller skapet og la dem suge i to til tre uker. Etter at valnøtter har gjennomvåt ønsket tid, hell væsken gjennom cheesecloth å stamme ut eventuelle uønskede biter av valnøtt skall. Oppbevar væsken i en ren krukke i kjøleskap eller på et mørkt, kjølig skap.

Indikasjoner

Tegn og symptomer på en nyre infeksjon kan inkludere intense ryggsmerter, feber, så lett urinering, og smertefull, brennende vannlating. Nyre infeksjoner kan være farlig, og du må kontakte lege umiddelbart dersom du har disse symptomene. Nyre infeksjoner kan også være stille med få eller ingen symptomer og er ofte funnet under rutineundersøkelser.

Dosering / Behandling

Ta en shot glass full av valnøtt tinktur blandet med juice to ganger om dagen. Man må alltid brukes når du bruker en alternativ eller urtemedisin som kan oppstå allergiske og bivirkninger. Den svarte valnøtt tinktur sies å hjelpe detox og rense nyrene, derfor hindre nyre infeksjoner og herding tause infeksjoner.

Nyre Diet Ideer

Hvis du har blitt diagnostisert med nyresykdom, vil legen din sannsynligvis plassere deg på en renal kosthold for å bidra til å bevare maksimal nyrefunksjon. Mens være på en renal kosthold er absolutt ingen dans på roser, med riktig planlegging og riktig mind-set, tilslutning til en renal kosthold trenger ikke synes forferdelige. Hvis de følges i detalj, er en nedsatt kostholdet ditt beste sjanse til å beholde kontrollen over livet ditt.

Nyrer

Nyrene er et av kroppens viktigste filtreringssystemer, ansvarlig for rengjøring av blod og fjerne en rekke avfallsstoffer. I tillegg nyrene står for vedlikehold av elektrolytter nivåer, holde blodtrykket regulert, og administrere syre / base nivå av hele kroppen. Således kan en hvilken som helst problem med nyrene potensielt påvirker et stort antall fysiske systemer som er nødvendige for fortsatt levetid.

Nedsatt Diet Theory

En renal kosthold er en bestemt type begrensning / eliminering diett, ment å endre spisemønster å avlaste belastningen ut av nyrene, slik at de kan vie sin energi til å iverk reparasjon (hvis mulig) eller forsinke svikt (hvor reparasjon er usannsynlig). Som inntak av visse mineraler og makronæringsstoffer påvirker nyrene mer enn andre, å fjerne disse elementene fra kostholdet ditt er målet for den nyre kosthold.

Protein Begrensninger

Protein er et av de elementer som må være begrenset under en nyre diett. Mens noen protein er nødvendig for riktig funksjon, for mye kan plassere en uforholdsmessig byrde på nyrer, gjør dem mer sannsynlig å mislykkes. Den enkleste måten å endre proteininntaket ditt mens du er på en renal kosthold er å endre mat psykologi. Mens på en "normal" diett kan du vurdere å kjøtt å være en hovedretten, supplert med grønnsaker og andre siden retter, på en renal kosthold du bør vurdere grønnsaker og helkorn hovedrett, henvise kjøtt (og andre høy-protein matvarer) til siden. En av de enkleste måtene å gjøre dette på er å halvparten (eller kvartal) kjøtt anbefalingene i dine favorittoppskrifter.

Sodium Begrensninger

Salt inntak må også være strengt måles under en nyre diett. Bortsett fra den åpenbare forslag fra helt eliminere salt som en potensiell krydder på maten, det er et annet triks for å naturlig redusere inntaket av natrium. Når du er på butikken, alltid kjøpe ferske matvarer der det er mulig. Bearbeidet mat og hermetisert frukt og grønnsaker har en tendens til å ha en god del av tilsatt salt. Dermed er den enkleste måten å kontrollere saltinntaket for å fjerne disse elementene fra kostholdet ditt.

Kalium og Fosfor

Kalium og fosfor er to andre elementer som må være begrenset i løpet av din periode på en renal kosthold. Dessverre finnes det ingen enkle triks her, så du må huske de matvarer som inneholder disse elementene eller samvittighetsfullt undersøke ingrediens lister og ernæringsmessige informasjon. Men noen vanlige matvarer som inneholder disse ingrediensene er: brokkoli, nøtter, melkeprodukter, kylling, alkohol, iskrem, appelsiner, kaffe, tomater, poteter og sjokolade.

Lav protein diett for nyre infeksjoner

Som en av de viktigste avgiftning organer i kroppen din, nyrene er under en konstant belastning å skylle urenheter fra kroppen din, bevare din generelle helse. Hvor noe er galt med nyrene dine, enten gjennom infeksjon eller kronisk sykdom, lønner det seg å gi dem en liten pause ved å tilpasse inntaket til å redusere sine totale arbeidsmengden. Redusere forbruket av protein, den viktigste kosten stressor for nyrene, er en levedyktig strategi for å tilrettelegge for rask helbredelse.

Lavt protein Basics

Sette en rimelig protein taket bør være ditt første skritt når vedta en lav protein diett for å bekjempe nyre infeksjoner. Ifølge ekspertene på Medline Plus, er den normale anbefaling for daglig protein inntak for personer med nyreproblemer en ganske beskjedne 0,6 gram per kilo kroppsvekt. Når konvertert til pounds, oversetter dette til om lag 0,27 gram protein per kilo kroppsvekt. Således, en 200-lb. Mannen ville henvise hans daglige inntak av protein til en ydmyk 54 gram, mens en 120-lb. kvinne ville forbruke 32,4 gram per dag.

Protein Content

Forstå proteininnholdet i ulike matvarer for å unngå utilsiktet overstiger den daglige grensen. Når det kommer til høyt proteininnhold, de største lovbrytere er kjøtt, etterfulgt av meieriprodukter. Samtidig unngå overforbruk av både kjøtt og meieriprodukter vil gå en lang vei mot å møte målet ditt, andre matvarer inneholder spor av protein også. Disse matvarer inneholder nøtter, belgfrukter, frø, korn og noen frukter og grønnsaker. Kort sagt, må du undersøke næringsinformasjon for alt du spiser til riktig følge en lav-protein diett.

Kostanbefalinger

Som frukt, grønnsaker og korn har en betydelig lavere mengde protein enn andre elementer, bør disse danner hoveddelen av kostholdet ditt. Seksti prosent eller mer av hvert måltid bør bestå av frukt, grønnsaker og helkorn. Omtrent 20 til 30 prosent bør bestå av sunne umettede fettsyrer, slik som de som finnes i olivenolje eller jordnøttolje. De resterende 10 til 20 prosent bør brukes til å møte dine daglige protein grensen. Husk at du ikke skal gjøre kroppen din noen tjenester ved underconsuming protein, så ikke tro at du kan få et forsprang ved å spise godt under grensen. Kroppen krever protein for celle bygging og reparasjon, så gi det med den grunnleggende byggesteinen i livet for å sikre optimal helse på lang sikt. Generelt sett bør menyelementer kommer fra sunne, naturlige kilder, så kuttet ut alt forbruk av sukker, alkohol, hvitt mel og bearbeidet mat mens du er på en lav-protein diett.

Nyre Stone Treatment Alternatives

Anslagsvis halv million amerikanere hvert år kan bevitne at smerten ved nyrestein krever rask lindring og varig behandling. Nyrestein kan være alvorlige helseproblemer, noen ganger fører til infeksjoner og selv nyreskader, slik behandling av en lege er sterkt anbefalt. Hvis du vet at din urinveis arbeider med en stein, kan du være i stand til å hjelpe årsaken gjennom noen grunnleggende strategier, hvorav mange er også bra for å forebygge fremtidige steiner.

Væsker og andre strategier

Bare diagnostisk testing kan avgjøre hvilken type stein (e) du har, og hvilken type stein du har vil finne den beste behandling. Steiner er enten sure eller alkaliske stoffer som kan bli avdekket gjennom en enkel urinprøve. Alle fire typer nyrestein --- kalsium oksalat, urinsyre, struvitt steiner, cystin steiner --- kaller for økt væskeinntak. Men forskjellige typer steiner svare til forskjellige typer av væsker.
Kalsiumoksalat og urinsyre steiner, for eksempel, er best behandles med vann, men tranebærjuice bør unngås. I tilfeller av struvitt og cystin steiner, kan tranebærjuice være fordelaktig.

Medisiner

Vanlige naturlige behandlinger for nyrestein inkluderer tranebær, grønn te og melk tistel. Cranberry dosering er 300 til 400 mg per dag, eller 8 til 16 oz. tranebærjuice (usøtet) hver dag. Grønn te fungerer som en antioksidant og fremmer immunsystemet, noe som kan bidra til å forhindre nyre infeksjoner som ofte skyldes nyrestein. Melk tistel gir en avgiftning virkning og bør tas 2-3 ganger daglig, ved en dose på 80 til 160 mg per dose.
Berberis kan være nyttig i å lindre utstrålende smerter, og Colocynthis brukes til å behandle smerte ofte oppleves fra bøyer seg fremover. Ocimum hjelper lette kvalme og oppkast som er felles med nyrestein.
Visse typer steiner reagerer best på spesifikke behandlinger. Kalsium oksalat stener kan bli behandlet og forebygget med diuretika, fosfater, citratsalter og en reduksjon i protein, salt, fett og kalsiuminntak. Pasienter med urinsyre steiner bør begrense sitt inntak av matvarer som er høy i purine (for eksempel leveren, kamskjell, makrell, viltkjøtt, ansjos og sardiner), og vurdere behandling med kalium citrate eller natriumbikarbonat. Struvitt og cystin steiner også signalisere et behov for redusert inntak protein. Cystin steiner kan også behandles med bikarbonat eller andre alkalisering midler.

Behandling av symptomer

Flere enkle trinn kan bidra til å lindre symptomer på nyrestein og hindre fremtidige hendelser. Blant dem:

Legg antioksidant frukt og grønnsaker i kostholdet ditt. Eksempler er tomater, blåbær, kirsebær, paprika og squash. Øk fiber inntaket. En diett rik på fiber inneholder havre, bønner, rotgrønnsaker som poteter, og psyllium. Begrense eller eliminere sukker, hvitt brød og pasta fra kostholdet ditt. Substitute slankere kjøtt, fisk og bønner for rødt kjøtt. Pasienter med tilbakevendende kalsium oksalat stener kan ha nytte av å senke inntaket av oksalat matvarer, slik som nøtter, sjokolade, kaffe, jordbær, spinat og bønner. Øke magnesium og lavere kalsium ved å inkludere matvarer som havre, soya, bananer, kli og brun ris i dine måltider. Unngå stimulerende midler som tobakk, kaffe og alkohol. Drikk rikelig med vann --- helst filtrert. Den typiske anbefalingen er seks til åtte glass hver dag. Utøve minst 30 minutter minst fem dager hver uke.

Hvordan støtte nyre-funksjon

Nyrene er integrert for helsen din. De er ansvarlig for å lage urin og hjelpe våre organer i skiller ut avfallsstoffer, blant annet. Holde nyrene dine fungerer og sunt er viktig for din generelle velvære. Ta noen enkle trinn for å sikre at nyrene holde fungerer.

Hvordan støtte nyre-funksjon

Støtte nyrene

•  Tren regelmessig. Trene regelmessig vil bidra til å holde kroppen frisk og i form. Fedme er en ledende årsak til diabetes, noe som kan føre til nyresvikt. Trening fremmer også et sunt hjerte og blodtrykket, noe som er bra for nyrene også.

Drikk åtte til ti glass vann om dagen, og prøve og holde seg til renset vann i motsetning til TAP. Vann fra springen kan inneholde høyt metallinnhold og disse metallene kan være skadelig for nyrene helse.

Et annet skritt til friske nyrer er å få riktig mengde grønnsaker og frukt, som gir dine nyrer næringsstoffer som vitaminer og antioksidanter. De beste frukt for nyrene dine er mørke frukter, som svisker og tyttebær, som er tunge på antioksidanter. Få 03:57 porsjoner av både frukt og grønnsaker daglig.

Senk inntaket av salt og høy-natrium matvarer. Salt kan øke blodtrykket, og høyt blodtrykk kan være taxing på nyrene og bidrar til nyresvikt i fremtiden. Prøv å unngå høy-natrium hurtigmat, fet mat eller stekt mat.

Begrens alkoholinntaket. Tung drikking, spesielt over en lengre periode, kan skade kroppen din sterkt. Alkohol øker blodtrykket, kan føre til fedme, og kan føre til diabetes, som alle kan føre til nyrene til å mislykkes.

Sjekk din protein inntak. Mens protein er en viktig del av et sunt kosthold, hvis du spiser for mye den kan overarbeid nyrene. For å finne ut hvor mye protein kroppen din trenger, snakk med legen din.

Hvordan hjelpe nyre-funksjon

Nyrene fjerne avfall og slipp viktige hormoner. (Se referanse 1) Nyresykdom er alvorlig fordi det svekker muligheten for nyrene å fullføre disse oppgavene. (Se referanse 1) Ifølge National Institutes of Health, kan nyresykdom bli redusert, men ofte kan ikke reverseres. (Se referanse 1) Likevel, det er skritt du kan ta for å forbedre nyre funksjon og redusere risikoen for å utvikle mer alvorlige nyreproblemer nedover veien. (Se referanse 1)

Hvordan hjelpe nyre-funksjon

•  Den beste måten å sikre at nyrene fortsette å fungere optimalt, er å redusere sannsynligheten for utvikling av nyresykdommer. Det er to enkle måter å gjøre dette. Først, ikke misbruke narkotika og alkohol. (Se Referanse 2 - "forebygging avsnittet") Dette inkluderer over-the-counter smertestillende medikamenter som aspirin og ibuprofen. (Se Referanse 2 - "forebygging avsnittet") For det andre, hvis du har en kronisk medisinsk tilstand som øker risikoen for nyresykdom (for eksempel høyt blodtrykk), følger legens anbefalinger med hensyn til behandling av tilstanden. (Se Referanse 2 - "forebygging avsnittet")

Hvis du har blitt diagnostisert med en nyresykdom, er det sannsynligvis på grunn av en kronisk underliggende tilstand. (Se Referanse 2 - "behandling avsnittet") Ifølge National Institutes of Health, de to vanligste årsakene til nyresykdom er diabetes og høyt blodtrykk. (Se referanse 1) For å forbedre nyre funksjon, må du behandle underliggende tilstand. Behandlingen vil variere avhengig av den underliggende tilstand, men kan omfatte tar medisiner. For eksempel er folk som lider av høyt blodtrykk ofte foreskrevet ACE-hemmere. (Se Referanse 2 - "behandling avsnittet")

Revurder tar urte rettsmidler for å forbedre nyre funksjon. Ifølge National Kidney Foundation, kan urte kosttilskudd være utrygt for personer som lider av kronisk nyresykdom. (Se referanse 3) Mange urter som fungerer som diuretika, som einebær og Bucha blader, kan faktisk føre til nyre irritasjon og skade. (Se referanse 3) Videre kan noen urter, for eksempel St. Johns Wort og ginko, forstyrre medisiner som du tar. (Se referanse 3) Derfor er det viktig å konsultere legen din før du tar en urtemedisin.

Endre ditt daglige kosthold. Et balansert og sunt kosthold kan forbedre nyre funksjon. Dette inkluderer å spise frukt, grønnsaker, belgfrukter og nøtter. Videre forbruk av vann er viktig for å opprettholde optimal nyre funksjon. Ifølge leger ved University of Pennsylvania, er det viktig å konsumere så mye vann som du mister per dag (omtrent en kvart-og-en-halv eller 4 til 6 briller).

Vurderer å drikke rødvin inneholder resveratrol. Ifølge forskere fra University Institute of Pharmaceutical Sciences ved Panjab University i Chandigarh, India, forbedret resveratrol nyre funksjon hos diabetes rotter. Effekten av resveratrol på nyre funksjon har ennå ikke blitt testet på mennesker.

Alkohol og narkotikamisbruk hos gravide kvinner

Det har lenge vært holdt at rutinemessig alkoholforbruk og bruk av narkotika under svangerskapet skaper overdreven risiko for fosterutvikling og pågående problemer etter at barnet er født. The Surgeon General første advart gravide om risikoen ved alkoholbruk under svangerskapet i 1981 og har oppdatert den advarselen gjennom årene til å omfatte risiko fra andre stoffer som kan sette barnets utvikling.

Risiko

Forbruk av alkohol under svangerskapet kan føre til en tilstand som kalles føtalt alkoholsyndrom som er knyttet til lav og med farlig fødselsvekt hos barn. Eksponering for legemidler inkludert illegale rusmidler, alkohol, nikotin og selv reseptbelagte medisiner kan føre til en rekke risikoer inkludert:

Lav fødselsvekt Dårlig hjernens utvikling Begrenset fysisk utvikling høyere forekomst av misdannelser

Dagens trender

En fersk rapport fra Substance Abuse and Mental Health Services Administration (SAMHSA) viste både positive og negative utviklingstrekk i Amerika i denne saken. SAMHSA rapportert at de fleste kvinner er å følge advarsler om rusmiddelbruk under svangerskapet, men alkoholbruk blant gravide kvinner er fortsatt urovekkende høyt. Den nasjonale undersøkelsen bemerket at ca 1 av 8 kvinner beskyldt for å drikke et beløp under svangerskapet.

Risiko ved Stoff

En kort oppsummering av noen av risikoene ved stoffet vokser, ikke overraskende, mer farlig som de stoffene få mer vanedannende og farlig.

Alkohol: føtalt alkoholsyndrom, Fetal Alcohol Effects, alkoholrelaterte fødselsskader, som alle produserer varierende grad av unormal fysisk utvikling, lærevansker og atferdsproblemer. Marijuana: Høy risiko for dødfødsel, spontanabort, lav fødselsvekt og fosterets misdannelser. Nikotin og tobakk: Forårsaker lav fødselsvekt, risikerer prematur fødsel, risiko for dødfødsel og spontanabort og SIDS (Sudden Infant Death Syndrome). Kokain: Alle de komplikasjoner som er nevnt ovenfor pluss prenatal slag, nyre og puste lidelser, kan Abruptio morkaker og babyer blir født avhengige. Heroin og andre narkotiske stoffer: Alle de ovennevnte, pluss spedbarn kan bli født som lider av tilbaketrekning og alt det er effekter. Mødre eksponert for HIV kan passere den på sine barn ved fødselen. Metamfetamin, PCP, sniffing, steroider, OTC: Risiko for alvorlige fysiske misdannelser og abnormaliteter som mangler eller ubebygde lemmer og organer.

Reseptbelagte medisiner

Selv om de er foreskrevet av legen din, reseptbelagte medisiner bære fødsel og utviklings risiko også. Det er best å diskutere all risiko med legen din før du starter noen medisiner.

Senking Risk

Den beste måten å holde noen risiko for det ufødte barnet lav er å avstå fra enhver og alle rusmiddel stoffer under svangerskapet.

Hvordan virker Alkohol påvirker immunsystemet?

Fakta

Hvite blodceller er kroppens indre forsvar. Det finnes fem typer hvite blodceller. En type, særlig lymfocyttene, kjempe og produsere antistoffer. De fjerner dårlige celler og bidra til å bekjempe giftige kjemikalier og fremmede stoffer. Dessverre, når noen misbruker alkohol, hindre de produksjonen av hvite blodlegemer. Uten sunne, aktive hvite blodceller, løper du risikoen for sykdom og sykdom.

Vanlige misoppfatninger

Noen mennesker føler at et par drinker hver natt er ingen big deal; andre føler at det er greit å overstadig drikke et par ganger svak. Realiteten er at mange folk ikke innser skaden de gjør til sine organer og immunsystemet når man drikker for å bli full. Legemet, spesielt lever og nyrer, har til å arbeide overtid for å få alkoholen ut av systemet.

Konsekvenser

Hver gang en person blir syk, er en av de første tingene som leger anbefaler å drikke rikelig med væske for å skylle ut giftstoffer. Alkohol er svært dehydrerende - som nederlagene formålet som det gjelder hydra kroppen. Uten nok væske til å rense og hydrat kroppen din, kan du påvirke andre vitale organer, for eksempel leveren og nyrene. Dersom disse organene ikke fungerer skikkelig, kan dette også svekke immunforsvaret og eksponerer deg til en rekke andre helseproblemer.

Misbruker alkohol gir ingen ernæringsmessig verdi, og konstant drikking slites ned immunforsvaret så mye at du risikerer å bli syk omtrent like mye som et lite barn eller eldre person. Kroppen din har ikke noe for å hjelpe det kjempe. Når dette skjer, er det mer sannsynlig å fange forkjølelse, eller utvikle sykdom som kreft. Dessuten ødelegger alkohol slimhinnen i magesekken, som et resultat av for mye magesyre. Dette kan føre til en rekke andre saker, som for eksempel halsbrann, som kan erodere spiserøret.

Alternativer

Å drikke alkohol i moderate mengder kan være greit. Videre noen studier selv viser at det kan være helsemessige fordeler forbundet med alkoholbruk, spesielt drikke rødvin for bedre hjertehelse. Men for å hindre skade på immunforsvaret, er det beste alternativet for å redusere alkoholinntaket, slutte å drikke for å bli full, og sørg for å drikke mye vann. I tillegg er det også godt å trene og spise riktig for optimal generelle helse.

Hvordan virker High Blood Pressure Hurt nyrer?

Hvordan virker High Blood Pressure Hurt nyrer?


Kronisk ukontrollerte høyt blodtrykk skader og svekker blodårer i hele kroppen (National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer [NIDDK]). Små blodkar i nyrene er spesielt sårbare. Som skade på disse kapillærene forverres, nyrer mister sin evne til å fungere skikkelig, og til slutt nyresvikt utvikler seg. Nyreskader er umulig å oppdage før det er i sene stadier.

Hva er høyt blodtrykk

Blodtrykket er kraften ved hvilken blodet pumpes gjennom arteriene. En blodtrykksmåling måler kraften fra blod mens hjertet pumper (systolisk trykk, det første antall), og mens hjertet er i ro mellom beats (diastolisk trykk, det andre tallet). Høyt blodtrykk eller hypertensjon, resultater fra blod beveger seg økt press gjennom trange arterier (for eksempel fra plakk) eller arterier som har herdet eller stive vegger (NIDDK). Hypertensjon kan også være forårsaket av en høyere-enn-normal mengde blod i bevegelse gjennom sunne arterier. En normal blodtrykket er 120/80 mmHg eller lavere.

Hypertensjon og nyreskader

Ukontrollert hypertensjon skader blodårer over hele kroppen, inkludert hjertet og nyrer (NIDDK). Høyt blodtrykk tvinger hjertet å pumpe vanskeligere å sirkulere blod og gir nok oksygen til organer og vev. Langsiktige trykk svekker og skader blodårer, spesielt de mindre blodkar i nyrene nephrons (American Kidney Fund [AKF]). Nephrons filtrere ut avfall i blodet og opprettholde væskevolumet. Kronisk høyt blodtrykk permanent skader Nephron kapillærene og hindrer nyrene fungerer som den skal. Skaden forverres så lenge blodtrykket holder seg høyt. Som videre hypertensjon øker skade på nyrene, evnen av nyrene til blod filtrere avtar. Nyrene også miste evnen til å opprettholde riktig blodvolum, og dermed ytterligere å øke blodtrykket i en negativ spiral. Nyreskader er alltid forbundet med høyt blodtrykk (American Association of nyrepasienter [AAKP]).

Risikofaktorer

Hypertensjon fører til en fjerdedel av alle nyrefeil (AKF), og den forverres og akselererer nyreskader uavhengig av andre faktorer som alder, rase eller årsaken til nyresykdom (AAKP). Selv om hver person med høyt blodtrykk er i fare for nyreskader, visse faktorer øke sjansene for å utvikle nyresvikt. Afrikansk-amerikanere er en høyere risiko for både høyt blodtrykk og hypertensjon relaterte nyreskader enn kaukasiere, selv når blodtrykket er bare litt høyere enn normalt (NIDDK). Personer med diabetes har også høyere risiko for hypertensjon relatert nyreskade.

Forebygging

Kontrollerende hypertensjon forsinker progresjon av nyresykdom (AAKP). Nyreskader ikke blir synlig før det er avansert, så det er viktig for personer med hypertensjon å ha regelmessige helseundersøkelser og å følge alle instruksjoner for senking og opprettholde et sunt blodtrykk. Livsstilsendringer som bidrar til å opprettholde et sunt blodtrykk inkluderer vekttap; et sunt kosthold bestående av frisk frukt, grønnsaker og magre meieriprodukter; begrenset natrium og alkohol inntak; og regelmessig mosjon.

Hypertensjon medisiner

En rekke medisiner effektivt administrere blodtrykk, inkludert diuretika, angiotensin-konvertering enzym (ACE) hemmere, angiotensin reseptorblokkere (ARBs), betablokkere og kalsiumkanalblokkere. Av disse, ACE-hemmere og ARB bremse utviklingen av nyreskader, mens å senke blodtrykket. Blant afro-amerikanere, ACE-hemmere er mer effektive i bremse nyreskader enn ARB, men ACE-hemmere ikke kontrollere blodtrykket samt andre medisiner.