Digidexo.com

nevropati hender

Kan du få Nevropati i dine hender?

Nevropati oppstår når nerver er skadet og kan ikke sende riktige signaler til hjernen. Du har nerver i alle deler av kroppen din, så ja, du kan få nevropati i hendene.

Symptomer

I tillegg til nummenhet, prikking og smerte, andre symptomer på hånden nevropati inkluderer problemer med å holde på objekter, åpne krukker og snu dørhåndtak. Du kan bare slippe ting.

Typer

Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, har mer enn 100 typer av perifer neuropati blitt identifisert.

Mononevropati

Mononevropati er skade på en nerve. Typer som påvirker hendene inkluderer carpal tunnel syndrom, ulnar nevropati (betennelse i ulnar nerve i armen) og radial (en annen arm nerve) nevropati.

Polynevropati

Polynevropati påvirker minst flere nerver. Diabetisk nevropati, som er et resultat av dårlig kontrollert blodsukker, er en form for polynevropati.

Årsaker

Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, årsaker til nevropati omfatter fysisk skade på en nerve, svulster, giftstoffer, ernæringsmessige mangler, alkoholisme, og vaskulær og metabolske sykdommer som diabetes.

Ergoterapi for nevropati i hendene

Ergoterapi for nevropati i hendene

Perifer neuropati er en nevrologisk tilstand som resulterer fra nerveskader. Det fører til nummenhet, smerter, og fingerferdighet og koordinasjonsproblemer. Nevropati kan skyldes nerve traumer, vitaminmangel, infeksjoner, arvet lidelser, autoimmune sykdommer som lupus og leddgikt, og kroniske tilstander som diabetes og leversykdom. Nevropati symptomer kan administreres med et sunt kosthold, regelmessig mosjon og medisiner, samt med ergoterapi.

Ergoterapi for Nevropati

Mens fysioterapi løser styrking av muskler og å holde et bredt spekter av bevegelse, er ergoterapi brukes til å hjelpe deg å takle virkningen nevropati kan ha på ulike aspekter av livet ditt. Ergoterapi forbedrer sensoriske og motoriske ferdigheter, lærer deg selv-og omsorgstjenester i institusjon og sikkerhet bevissthet, og gir deg teknikker for å opprettholde mobilitet, stabilitet og omfanget av bevegelse med hendene og fingrene.

Bruk ergoterapi å komme opp med alternative måter å utføre dagligdagse oppgaver som ellers kan være vanskelig. Hvis du har problemer med å kneppe skjorter, for eksempel, kan ergoterapi være nyttig i å gi deg en ny teknikk, eller et spesielt verktøy som kan hjelpe i å gripe knapper og passerer dem gjennom looper.

Ergoterapi for nevropati legger vekt på å beskytte deg selv mens du utfører dagligdagse oppgaver. Fordi mange nevropati pasienter mister følelsen i hendene og føttene, kan det være nødvendig å ta flere skritt for å sikre at hverdagslige oppgaver er trygge. Før bading eller dusjing, bruk et termometer for å teste temperaturen i vannet. Bruk alltid grytekluter når matlaging eller håndtering elementer på en ovn eller i en ovn, og bruke tykke hansker når du vasker retter eller arbeider med skarpe redskaper. Slitasje med lav eller flat-heeled sko som er av en passende størrelse, og bruke tykke sokker for å beskytte mot gnagsår. Inspiser hender, føtter og huden av andre nevropati rammede områdene daglig for noen skrubbsår, blemmer, brannskader eller sår, og behandle eventuelle skader omgående.

Snakk med din lege om ergoterapi. Den er tilgjengelig på resept bare, og din lege kan være i stand til å anbefale en bestemt ergoterapeut eller terapeutisk senter som er bedre erfaren og / eller utstyrt for å hjelpe deg å arbeide forbi nevropati-indusert begrensninger.

Hva er sensorisk nevropati?

Hva er sensorisk nevropati?


Sensorisk nevropati er en type perifer neuropati som involverer skade på sensoriske nerver. Dette er de nervene som videresende informasjon om sanseopplevelser som en lett berøring eller smerte av en mindre skade.

Fakta

Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, har mer enn 100 typer av perifer neuropati blitt identifisert. Sensorisk nevropati kan føre til en lang rekke symptomer fordi sensoriske nerver har høyt spesialiserte funksjoner.

Symptomer

Symptomer på sensorisk nevropati omfatter nummenhet, prikking og smerter, spesielt i hender og føtter. Skade på sensoriske nervene resulterer ofte i en manglende evne til å føle smerte eller endringer i temperaturen.

Komplikasjoner

Nerveskade kan føre til en manglende evne til å koordinere kompliserte bevegelser, for eksempel å feste en knapp. Amputasjoner er ofte et resultat av infiserte sår som ikke ble behandlet på grunn av tap av smerte sensasjon.

Behandling

Behandling av sensorisk neuropati er rettet mot en reduksjon av symptomer. Medisiner foreskrevet bistå i å blokkere spontane nerve utslipp. Eksempler på denne typen medisiner inkluderer Lyrica og Neurontin.

Betraktninger

Vedta sunne vaner, som å spise sunn mat og bli mer fysisk aktiv. Velg komfortable sko for å bidra til å redusere smerte fra å gå. Inspisere føttene daglig for kutt eller sår.

Hva er Ganglionopathy sensorisk nevropati?

Hva er Ganglionopathy sensorisk nevropati?


Sensorisk nevropati er en nevrologisk lidelse som involverer det perifere nervesystemet. Det er flere dusin typer sensoriske nevropatier. "Ganglionopathy" - bokstavelig talt, en forstyrrelse i gangliene - er en funksjon i noen av dem.

Definisjoner

De sensoriske ganglier er funnet på røttene av hjerne og spinalnerveceller. De gir forbindelser mellom sentralnervesystemet (hjerne og ryggmarg) og det perifere nervesystemet (nerver som leder følelse fra kroppen til hjernen, og ordre for bevegelse fra hjernen til resten av kroppen).

Årsaker

Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, kan infeksjoner føre til nerveskader med "provoserende vilkårene nevnt som autoimmune lidelser, hvor spesialiserte celler og antistoffer i immunsystemet angriper kroppens eget vev." I sin 2006 konferanserapport, instituttet sa at ganglionopathies er mer sannsynlig å være forårsaket av autoimmune sykdommer.

Symptomer

Ganglionopathy kan føre til problemer med balansen, ustø gange, nummenhet, prikking eller en brennende følelse. Symptomer starter ofte i hender eller føtter og bevege seg mot stammen og ansikt.

Diagnose

En generell fysisk eksamen som inkluderer nevrologiske og blodprøver for å se etter underliggende lidelser kan bli etterfulgt av mer spesialiserte tester, inkludert computertomografi eller nerveledningshastighet tester.

Behandling

Enhver underliggende tilstand er behandlet først. Andre behandlingsalternativer involverer smertestillende medikamenter, mekaniske hjelpemidler som sperre, eller kirurgi for å avlaste presset på nerver.

Giftig & Inflammatory nevropati

Giftig & Inflammatory nevropati


Som alle andre levende vev, nerver er gjenstand for ulike kategorier av sykdom, inkludert provoserende, giftig, traumatisk, metabolske, genetisk, eller neoplastisk (tumor-aktig) lidelser. Til tross for viktige likheter, giftig og provoserende nevropati varierer i sine årsaker og mønstre.

Nerve Cell Anatomy & Funksjon

Sensoriske nevroner videresende informasjonen de mottar til sentralnervesystemet (CNS), mens motor nevroner bære kommandoer fra CNS til muskler og kjertler. Strukturen av alle neuroner inkluderer en cellekroppen, en axon og dendritter. Cellen Kroppen inneholder kjernen og andre underenheter kalt organeller. Dendrittene er korte forlengelser av cellene som mottar signaler fra flere neuroner, mens den mye lengre axon fiber overfører informasjon. Isolerende lag av myelin skjede kan vikle aksonet.

Nevropati Klassifisering

Medscape dubs nevropati "sensorisk" eller "motor", avhengig av typen av neuroner påvirkes. Nevropati som påvirker nerver i hjernen er sagt å være kraniale, mens "perifer nevropati" refererer til lidelser i nerver som ligger utenfor hjernen og ryggmargen. Klinikere kan også baserer sin beskrivelse av en nevropati på sine diagnostiske egenskaper, eller sin plassering i en nerve. For eksempel, i demyeliniserende nevropati (myelinopathy), er myelinlaget skadet, mens i aksonal nevropati (axonopathy), utarter aksonet.

Årsaker til Toxic nevropati

Medscape beskriver tre kategorier av giftige nevropati: nevropati av cellen kroppen, myelinopathy og distal axonopathy. De kan alle resultere fra inntak eller misbruk av forskjellige stoffer og kjemikalier, så vel som eksponering mot arbeidsplassen eller miljøgifter. De mange potensielle gjerningsmannen er bly, arsen, uorganisk kvikksølv, maling komponent xylen og hjerte medisiner perheksilin eller amiodaron,

Årsaker til inflammatorisk nevropati

Ifølge "Robbins & Cotran Pathologic Basis of Disease", smittestoffer og visse immunmekanismer kan utløse akutt eller kronisk inflammatorisk nevropati. Med inflammasjon, hvite blodceller og kjemikalier infiltrere ulike områder av nerver, forårsaker demyelinisering og dysfunksjon. Selv om de fleste tilfeller har ukjente årsaker, knytter Medscape noen tilfeller med slike forhold som hepatitt B eller C, HIV-infeksjon og systemisk lupus.

Tegn og symptomer

Ifølge Medscape, nevropati pasienter opplever smerte, prikking eller nummenhet, som vanligvis starter i sine hender eller føtter, og sprer seg mot sentrum av legemet. Andre symptomer kan være muskelsvakhet, en ustø gange, hjerte-rate forstyrrelser og tap av reflekser. I toksisk neuropati, symptomene avhenge av mengden og varigheten av eksponering for et toksin. I "Robbins & Cotran Pathologic Basis of Disease," Dr. Vinay Kumar og kolleger knytte akutt inflammatorisk nevropati med rask stigende lammelser, mens pasienter med kroniske inflammatoriske nevropati opplever tilbakefall av mildere symptomer og remisjoner over flere år.

Diagnostiske prosedyrer

Elektromyografi (EMG) og nerve conduction studier (NCV) er sentrale tester for diagnostisering av giftige eller inflammatorisk nevropati. Laboratorietester, imaging studier, vevsbiopsier og grundige pasienthistorier er også viktige aspekter ved den diagnostiske prosessen.

Behandlingstilbud

For tilfeller av toksisk nevropati, råder Medscape fjerning fra arbeidsplassen eller miljøeksponering, og seponering av medikamenter. Andre muligheter er: kosthold endringer, kule soaks, varme, massasje, mosjon, liponsyre, nattlysolje, vitamintilskudd, opiater og aktuell capsaicin krem. Antidepressiva og antiepileptika er farmakologiske alternativer for både giftig og provoserende nevropati. I tillegg kan behandlinger som modulerer immunresponsen avlaste inflammatorisk nevropati, sier Medscape.

Perifer nevropati Plexus brachialis Treatment

Perifer nevropati Plexus brachialis Treatment


Perifer neuropati av plexus brachialis er en medisinsk tilstand som forårsaker redusert følelse, begrenset bevegelighet og smerter i skulder og arm. Nervene i plexus brachialis, eller plexus brachialis, link ryggmargen til arm nerver.

Nevropati Årsaker

Ifølge US National Library of Medicine, perifer neuropati av plexus brachialis eller brachialis nerverotsykdom, pleksopati resultater fra nerveskader. Plexus brachialis kan bli skadet under fødsel og fra skader i skulderområdet.

Medisiner

Leger kan anbefale anti-inflammatoriske medisiner som steroider for å lindre betennelser. Pasienter kan bruke smertestillende, anti-anfall narkotika eller trisykliske antidepressiva for å lindre smerte.

Andre behandlinger

Leger kan anbefale splinter eller bukseseler for å beskytte en skadet plexus brachialis som det helbreder og fysioterapi for å forbedre bevegelsen. Alvorlige og langvarige tilfeller av perifer neuropati av plexus brachialis kan kreve kirurgi for å redusere nerve press.

Tester

Leger gjennomføre en fysisk undersøkelse av armer, hender og arm reflekser for å identifisere nerveskader fra perifer neuropati (Se referanse 1). Magnetic resonance imaging tester, nerve biopsier og nervelednings tester kan også brukes til å diagnostisere brachialis nerverotsykdom, pleksopati.

Komplikasjoner

Pasienter med plexus brachialis skade kan utvikle hånd og arm misdannelser, arm lammelse eller gjentakende skader i hånden eller armen på grunn av redusert følelse.

Tidlig debut nevropati

Tidlig debut nevropati


Nevropati er en nerve tilstand. Den blir ofte referert til som perifer neuropati, så den påvirker nerver som er perifer til hjernen og ryggmargen i det sentrale nervesystemet. Perifere nerver kontroll sensorer (varme, smerte, berøring), muskel bevegelse og autonome funksjoner, som for eksempel hjertefrekvens, blodtrykk, fordøyelse og blærefunksjon. Ofte vil nevropati uttrykke seg i prikking og nummenhet i ekstremitetene. Det er også en følelse av brenning og smerte. Tidlig innsett nevropati kan være et symptom på en rekke andre sykdommer, deriblant diabetes, vitamin B12 og andre mangler, tumorer, slag, infeksjon eller genetiske sykdommer.

Symptomer

Se en lege umiddelbart hvis du opplever symptomer som prikking eller brennende følelse i hender og / eller føtter; skarp brennende smerte eller følelse av elektrisk støt; følsomhet for selv de minste berøring; tarm eller blære problemer; mangel på koordinering eller muskelsvakhet. Den tidligere behandling er søkt, desto mer vellykket blir det i å kontrollere symptomene.

Årsaker

De bakenforliggende årsakene nevropati varierer sterkt. The National Institute of Health klassifiserer årsakene inn i fire hovedkategorier. Fysisk skade eller traume ses oftest i bilulykker, fall og sportsrelaterte skader. Nerve kan ofte være skadet eller kuttet av et brukket bein eller klemmes av forstuet ryggvirvler. Systemiske sykdommer inkluderer diabetes (den mest utbredte årsaken i denne kategorien), nyresykdom, hormonell ubalanse, vitaminmangel, kreft og godartede svulster og repeterende bevegelser. Infeksjoner og autoimmune sykdommer som herpes, Epstein-Barr-virus, HIV og betennelse som resulterer fra immunsystemet reaksjonene kan også forårsake nevropati. Nevropati kan også oppstå fra genetiske sykdommer.

Diagnose

Det er viktig å fange nevropati at de tidligste stadier. Siden det er mange mulige årsaker, bør en rekke prøver for å raskt identifisere årsaken. Det kan være flere factors.For eksempel kan en diabetiker også ha en vitamin B12-mangel. Hvis dette er tilfelle, er en topolet behandling nødvendig. Tester som kan være nødvendig inkludere en fysisk eksamen, blodprøver, muskelstyrketester, MR (magnetisk resonans), CT scan (computertomografi) og muligens nerve biopsier.

Behandling

Rask diagnostisering og behandling kan resultere i redusert symptomer. Mens det er ingen garanti for en kur eller reversering av tilstanden, symptomene er mulig å behandle. Det perifere nerve kan regenerere hvis nervecellene selv ikke blir drept. Hvis det er en underliggende sykdom, som diabetes eller en vitaminmangel, ofte aggressiv behandling vil stoppe utviklingen av nevropati. Hvis sykdommen er kontrollert, kan ytterligere skade på nerver stanses. Det er andre endringer i livsstil som kan hjelpe. Å miste vekt og mosjon vil redusere belastningen på musklene og holde blodsirkulasjonen mer konstant. Hvis du røyker, sluttet. Røyking constricts blodstrømmen til ekstremiteter og forverrer symptomene. Det er mange behandlinger for smerter forbundet med nevropati, inkludert antidepressiva. Operasjoner kan også avlaste de som lider av nevropati grunn av ryggproblemer eller carpal tunnel syndrom.

Forskning

Statlig finansiert forskning blir gjennomført for å finne ut hvordan immunsystemet bidrar til nevropatisk dysfunksjon, spesielt årsakene til betennelse. Målet med terapi er å bekjempe disse nedarvede feil. Andre studier er utført for å finne ut hvordan å oppmuntre kroppens naturlige forsvar som beskytter nerveceller og fremme deres overlevelse. Disse blir referert til som "neurotropisk faktorer." Det er å håpe at denne forskningen vil føre til behandling som kan reversere nevropatisk skade.

Kjennetegn på nevropati og kroniske rygg smerter

Kjennetegn på nevropati og kroniske rygg smerter


Kroniske ryggsmerter er et svært vanlig problem hos personer med varierende grad av fysisk aktivitet. Betegnelsen "kronisk" beskriver en situasjon som har vært konstant eller periodisk over en periode på måneder eller år. Enten det innebærer nakken, korsryggen eller thorax området, kan kroniske smerter dramatisk endre en persons liv. Dette er spesielt sant når nevropati er i roten av ryggsmerter.
.

Beskrivelse

Klinikere vanligvis beskrive to kategorier av kronisk smerte: nociseptive og nevropatiske smerter. De samme gruppene gjelder kroniske ryggsmerter. I en 2006 utgaven av "Current Medical Research & Meninger" journal, rapporterte forskerne at stimulering av spesifikke nociceptors --- eller smertereseptorer --- fører til nociceptive smerter. Smerte grunn nevropati, på den annen side, resulterer fra skade eller sykdom
av, nervevev verket. I neuropati, nerver funksjonssvikt og kan ikke lenger nøyaktig prosessere de signaler de mottar.

Spinalnerver

Nervene er i hovedsak cordlike bunter av axon fibre. Axoner er lange, rørformede strukturer som overfører signaler fra nerveceller. Spine Helse lege Peter Ullrich bemerker at 31 par nerver oppstå langs ryggsøylen, fra nakken til korsryggen. Nerver forlater ryggmargen ved et punkt kalt nerveroten, og sende mindre grener nevnte perifere nerver, til ulike områder av kroppen. Noen av de 31 parene av spinal nerver kan bli skadet, noe som fører til nevropatisk ryggsmerter.

Typer

Den "Current Medical Research and Opinion" journal Artikkelen påpeker ulike typer kroniske ryggsmerter på grunn av nevropati. For eksempel, det påpeker at lesjoner av smerte reseptor spirer i en degenerert ryggvirvel plate føre til lokal nevropatisk smerte. Komprimeringen av nerveroten, på den annen side, forårsaker mekaniske nevropatisk smerte rot. En tredje type, som kalles roten inflammatorisk nevropatisk smerte, forekommer som degenerative plater utløse inflammasjon langs ryggraden. Betennelse er normalt en defensiv reaksjon i kroppens immunsystem til skade, infeksjon eller irritasjon.

Årsaker

The Robbins & Cotran Pathologic Basis of Disease viser ulike mulige kilder til midlertidig eller permanent nerveskade: betennelser, traumer, giftstoffer, metabolske forstyrrelser, genetiske defekter og svulster. Men de vanligste identifiserbare årsaker til nevropatisk ryggsmerter er degenerative forhold og nerve komprimering. Spinal nerver kan komprimeres eller klemt av en glapp, herniated, sprukket eller svulmende plate, samt av bein sporer.

Kliniske funksjoner

Ifølge Spine Helse, pasienter vanligvis beskrive nevropatisk ryggsmerter så skarp, alvorlig, dyp, svie eller kaldt. I tillegg til den typiske vedvarende nummenhet eller prikking, den "Current Medical Research & Meninger" Journal bemerker at depresjon og søvnløshet ofte følger kroniske ryggsmerter. For det tredje kan banen over det berørte nerve forårsake nevropatisk ryggsmerter å stråle til armer, hender, ben eller føtter. Endelig Spine Universe inkluderer kronisk allodyni og hyperalgesi som kjennetegn funksjoner på nevropati. I allodyni, vanligvis smertefri stimuli, for eksempel laken eller lett berøring, produserer smerte ved kontakt. Hyperalgesi, på den annen side, viser til en økt følsomhet for normalt smertefulle stimuli.

Diagnose og behandling

Den diagnostiske prosessen for nevropatisk kroniske ryggplager omfatter en grundig pasientens historie og fysisk undersøkelse, så vel som avbildningsstudier og nerve tester. Vellykket behandling i stor grad avhenger av tidlig anerkjennelse og aggressiv behandling av nevropatisk smerte, sier "Spine Universe" lege Steven Richeimer. Behandlingen krever ofte en kombinasjon av alternativer, inkludert medisinske prosedyrer, for eksempel steroidinjeksjoner og kirurgi; psykologiske behandlingsformer, som for eksempel atferdsmodifisering og avslapningstrening; og fysisk rehabilitering. Spine Helse talsmenn spesielt aktive ryggsmerter øvelser og individualisert rehabiliteringsprogram for å redusere hyppighet, alvorlighetsgrad og varighet av episoder av kroniske ryggsmerter.

Forebygging

Skader, aldring, generell helsetilstand og livsstil påvirker risikoen for å utvikle kroniske ryggsmerter. Selv om fysisk trening bidrar til å forbedre og opprettholde god helse, kan feil type eller metoder øvelser plassere overdreven belastning på ryggraden og øke risikoen for ryggsmerter. Riktig teknikk og beskyttelse er derfor spesielt viktig når engasjerende i high-impact aktiviteter. For å bidra til å forhindre ryggsmerter, eMedicine Health anbefaler at slike low-impact aktiviteter som svømming, turgåing og sykling.

Nevropati Symptomer og behandling

Nevropati er en tilstand i hvilken de perifere nerver av kroppen blir skadet. Siden de perifere nerver er rammet, er tilstanden ofte kalt perifer neuropati. Denne skaden avbryter signaler fra nervene til muskler, hud, organer og ledd. Det er forskjellige årsaker til tilstanden, og hver har spesifikke symptomer assosiert med seg. Nevropati kan kontrolleres og progresjon av symptomene avtok dersom behandlingen startes tidlig.

Typer Nerver skadet

Følgende tre typer perifere nerver er skadet av nevropati: motoriske nerver, som er ansvarlig for frivillige bevegelser av kroppen; sensoriske nerver, som er ansvarlig for å føle smerte, berøring og temperatur; og autonome nerver, som kontrollerer indre kroppsfunksjoner som fordøyelse, pust, blodtrykk, urinblæren og seksuell funksjon.

Klassifiseringer av nevropati

Plasseringen av perifere nerveskader i kroppen avgjør klassifiseringen. Mononevropati forekommer i bare ett er av i kroppen. Polyneuropati oppstår når skaden er i mange deler av kroppen. Symmetrisk nevropati er når det oppstår skade på de samme steder på begge sider av kroppen. Idiopatisk nevropati er en klassifisering som brukes til å beskrive nevropati med ingen kjent årsak. Noen typer nevropati er klassifisert etter sykdommen som forårsaker dem - dette inkluderer diabetisk nevropati og ernærings nevropati. Radikulopati er en klassifisering som brukes når nerverøtter er involvert.

Årsaker

Noen av de vanligste årsakene til nevropati er diabetes, alkoholisme, traumer, autoimmun sykdom, vitamin B-mangel, Charcot-Marie-tann sykdom, amyloid polyneuropahty og gift.

Symptomer

Symptomer variere avhengig av de perifere nerver er involvert. Følgende er vanlige symptomer:

Prikking og nummenhet i hender og føtter
Brenning eller skarp jabbing smerter følelsen som en elektrisk sjokk
Følsomhet for berøring
Koordineringsproblemer
Lammelser eller svakhet i musklene
Blære og tarm problemer
Kramper eller spasmer
Unormal puls og blodtrykk
Seksuell dysfunksjon
Fordøyelsesproblemer
Forstoppelse
Svimmelhet

Behandling

Den mest effektive behandlingen for nevropati er å behandle tilstanden forårsaker den. Diabetikere bør holde blodsukkeret regulert, alkoholikere bør slutte å drikke, folk mangler i B-vitaminer bør rette på situasjonen, og andre bør følge deres legens råd å kontrollere hva sykdom stede.

Sammen med å kontrollere underliggende forhold, er smertelindring nødvendig til behandling for nevropati. Noen medisiner som brukes er smertestillende, anti-anfall og antidepressive medisiner, og Lidocaine patch eller andre aktuelle behandlinger. Ofte er en kombinasjon av medikamenter er nødvendig for å lindre smerter forbundet med nevropati.

Selvhjelps behandlinger for nevropati inkluderer å spise mindre måltider for å hjelpe fordøyelsen, stående eller sittende sakte for å unngå svimmelhet, og praktisere riktig fotpleie for diabetikere.

Hvordan Test for perifer nevropati

Perifer nevropati er en tilstand der nervene er skadet. Det kan forekomme på grunn av mange faktorer, slik som diabetes. (Blodsukker nivåer som er ute av kontroll kan føre til nerveskader.) Men en pasient som er diabetiker og har perifer nevropati kan også ha en annen tilstand som forårsaker nevropati. Så det er viktig å ha ekskluderende testene kjøres bare i tilfelle du har en tidligere udiagnostisert tilstand. Vanlige symptomer på perifer neuropati omfatte en brennende, stikkende, prikking, eller "pins og nåler" følelse langs ben, føtter, armer og hender. Du kan også oppleve nummenhet.

Hvordan Test for perifer nevropati

•  Planlegg en fysisk undersøkelse med legen din og informere henne om alle dine symptomer. Legen vil også vurdere din medisinske historie, familiens medisinske historie og spør om du har hatt problemer som kvalme, svimmelhet, ørhet, seksuell dysfunksjon eller tap av blærekontroll. Disse kan alle være symptomer på nevropati.

Få blodet trekkes og testet. Noen ganger perifer neuropati er assosiert med diabetes, lave vitamin B nivåer, Lyme sykdom, hepatitt C og B og dysfunksjon i skjoldbruskkjertelen, nyrene eller leveren.

Tenk å ha en nerve biopsi gjort, noe som kan sjekke for degenerasjon av myelin skjede (som brytes rundt nerve), og for aksonal degenerasjon. Dette er en poliklinisk prosedyre og legen din vil bruke en lokal bedøvelse.

Be legen din om å ha en MR (magnetisk resonans). Selv om dette ikke kan fastslå nevropati, kan det utelukke andre tilstander som kan føre deg til å oppleve de samme symptomene.

Få en nerve ledningshastigheten test utført. Dette vil måle nervene 'elektriske impulser, og kan bidra til å fastslå det nøyaktige innholdet i din tilstand, som igjen kan hjelpe med behandling planer.

Hint

  • Det kan hjelpe finne din diagnose for å holde en oversikt over dine eksakte symptomer som de oppstår, med datoer, opplevelser opplevd og del av din anatomi.
  • Hvis nevropati fører til at føttene til å slå nummen, må du huske å sjekke dem hver dag for kutt og skrubbsår. Skrubbsår kan bli smittet før du selv innser at du har dem.

Definisjon av perifer nevropati

Perifer nevropati kan påvirke de motoriske nerver som styrer muskelbevegelse, det autonome nerver som styrer blodtrykket, hjertefrekvensen og fordøyelse, så vel som andre deler av det perifere nervesystem. En lege kan bestille en urinanalyse, thyroideafunksjonen elektromyografi tester for å finne årsaken til perifer neuropati.

Betydning

Ifølge Medline Plus, "Perifer neuropati er et problem med nervene som bærer informasjon til og fra hjernen og ryggmargen. Dette kan produsere smerte, tap av følelse og en manglende evne til å kontrollere musklene."

Identifikasjon

Perifer nevropati symptomer inkluderer følsomhet for berøring, nummenhet og prikking i hender og føtter. I tillegg kan tilstanden føre til muskelsvakhet, lammelser og blære problemer dersom motoren og autonome nerver har blitt kompromittert.

Årsaker

Ofte forbundet med diabetes, har perifer neuropati andre faktorer som kan føre til at tilstanden inkludert vitaminmangel og autoimmune sykdommer som lupus. Eksponering for visse medisiner og giftige kjemikalier kan også forårsake perifer neuropati.

Forebygging / løsning

Sykdoms behandling av diabetes og andre tilstander er en av de mest effektive metoder for å hindre perifer nevropati symptomer. Også ta legen anbefalte vitaminer og unngå eksponering for giftige kjemikalier som tungmetaller når det er mulig.

Advarsel

Hvis du opplever ekstrem smerte, prikking og svakhet i hender og føtter, må du kontakte legen din så tidlig behandling og diagnose kan forhindre perifere nerveskader.

Nevropati smerte symptomer

Nevropati er en lidelse som påvirker nervene i det perifere nervesystemet. Ofte referert til som perifer neuropati, denne tilstanden i stor grad påvirker hender og føtter, men det kan også diffundere ut i nervene dine armer, ben og andre områder av kroppen. Trauma til nerver er en av de vanligste årsaker til nevropati; imidlertid er det mulig å utvikle denne tilstand på grunn av en komplikasjon av diabetes, autoimmune sykdommer, nyresykdommer eller alkoholisme. For noen er det enda en arvelig egenskap.

Pain

De fleste mennesker som lider av nevropati vil oppleve en viss grad av smerte. Og avhengig av alvorlighetsgraden av nerveskader, er denne smerten føltes som en brennende ubehag for en skarp, skyting verke. Denne spesielle symptom kan starte i løpet av de tær eller fingre og deretter spredt seg inn i føttene eller hendene. Ettersom tilstanden vedvarer, kan denne smerten utvide ut i ben og armer.

Nummenhet

Noen ganger følger med denne smerten er symptomet av nummenhet. I begynnelsen kan du begynne å legge merke til en subtil mangel på følelse i tærne eller fingre som gradvis forverres inn i en mer uttalt nummenhet. Og mye som symptom på smerte, kan dette fraværet av følelse diffundere ut i andre områder av kroppen, gradvis beveger seg inn i føttene, ankler og deretter ben eller hender, håndledd og deretter armene. I noen tilfeller er dette nummenhet fraværende av smerte. I stedet er det ledsages av en prikkende eller prikkende følelse i de berørte områdene.

Følsomhet

For noen mennesker, nevropati faktisk forårsaker nervene i de berørte områdene av kroppen (oftest i hender eller føtter) til å bli umåtelig følsomme for berøring. Selv en liten pensel av huden kan forårsake ubehag, ømhet eller smerte. Hansker, sokker eller alle klær som er restriktiv kan bli ganske ubehagelig å ha på.

Mobilitet

I noen tilfeller av nevropati, er nervene skadet til et punkt der de begynner å påvirke mobilitet, forårsaker du å lide et tap av koordinasjon, en manglende evne til å bære objekter eller manglende evne til å flytte et vedheng. Intensiteten av dette symptom avhenger sterkt av de motoriske nervene som påvirkes av nevropati, så vel som alvorlighetsgraden av denne skaden.

Inkontinens

Det er også mulig for å forårsake nevropati symptom på inkontinens. Når nerveskader begynner å påvirke disse nervene forbundet med det autonome funksjon av blære eller tarm, kan du ha problemer med å kontrollere evakueringen av urin eller avføring.

Hjelp for Nevropati

Perifer neuropati eller nerve parese er et problem med nervesystemet. Perifere nerver overføre informasjon fra hjernen og ryggmargen til resten av kroppen din. De gjennomfører også sensasjoner som varme og touch til hjernen din. Hvis disse nerver er skadet på en eller annen måte, kan det føre til problemer.

Hvorfor du trenger hjelp

Perifer neuropati kan føre til muskelsvakhet eller et fullstendig tap av kontroll over musklene som er kontrollert av de skadede nerver. Du kan oppleve nummenhet, prikking, smerte eller følsomhet for berøring. Nervene også styre noen av funksjonene til de indre organer. Hvis disse nervene opplever problemer, kan du oppleve problemer forårsaket av organer som ikke fungerer skikkelig. Enkelte slike problemer kan være diaré forårsaket av fordøyelsesproblemer eller en blære som lekker urin.

Ved å søke hjelp

Hvis du begynner å føle uvanlig kribling, svakhet eller smerter i hender og føtter, gå se legen din. Din beste sjanse for å få bedre begynner med å få hjelp tidlig. En tidlig diagnose kan hjelpe deg å kontrollere dine symtoms og hindre ytterligere skade på nervene.

Administrerende Pain

Hvis du er diagnostisert med nevropati, vil legen ønsker å prøve og fikse årsaken. Hvis nerveskader kan bli rettet, vil nevropati mest sannsynlig bedre på egen hånd. Sviktende at legen trolig vil foreskrive en medisin for å hjelpe med smerte og symptomer. Mild smerte kan behandles med over-the-counter medisiner, men for å få hjelp med de mer alvorlige symptomer, kan legen forskrive anti-beslag medisiner, en lidokain patch eller anti-depressiva.

Forebygging

Den beste hjelpen for nevropati kan være ved å arbeide for å hindre det. Dette er spesielt viktig for diabetikere. Diabetes kan forårsake nevropati, så sørg for å kontrollere blodsukkeret. Hvis du har et alkoholproblem, søke behandling for å unngå nevropati. Spis et sunt kosthold rikt på vitamin B-12.

Livsstilsendringer

Gjør også endringer i livsstil som vil hjelpe deg å unngå nevropati eller i det minste håndtere symptomene. Et treningsprogram kan hjelpe deg kontroll smerte og blodsukkernivået. Slutte å røyke for å forbedre sirkulasjonen, noe som kan hjelpe deg å unngå problemer forårsaket av nevropati forårsaket av diabetes. Unngå langvarig press som kan redusere blodsirkulasjonen og bringe på diabetesrelaterte problemer.

Hvordan Enkel nevropati

Nevropati er en smertefull tilstand som forårsaker smerte, prikking og nummenhet i hender og føtter. Vanlige årsaker er diabetes, skader, giftstoffer og infeksjoner. Du kan ta flere tiltak for å lette nevropati; de inkluderer en kombinasjon av medisiner og egenomsorg tiltak.

Hvordan Enkel nevropati

Bruk medisiner som lette symptomer. Snakk med legen din for å finne de mest hensiktsmessige behandlinger for deg og ta som foreskrevet. Du kan få smertestillende midler, en lidokain patch, antidepressiva eller anti-beslag medisiner; mens vanligvis brukes til andre forhold, har de to siste vist seg å behandle nerve smerter.

Hvis du allerede bruker medisiner for å behandle din nevropati, ta dem som anvist og ikke slutte uten å konsultere lege.

forplikte seg til sunne livsstilsvaner. Regelmessig mosjon kan lette nevropati smerte. Tretti minutter med trening fem ganger i uken er et godt mål. Bryte øvelsen i mindre biter av gangen hvis det er nødvendig. Du kan starte sakte og jobbe deg oppover. Hvis du har nevropati, snakk med legen din om egnede øvelser for din tilstand; han kan hjelpe deg å designe en diett.

Spis et kosthold rikt på frukt og grønnsaker og spise magre kjøtt og meieriprodukter. Spis komplekse karbohydrater; sitt høye fiberinnholdet får dem til å bryte ned saktere, holde blodsukkeret stabilt. Eksempler inkluderer frukt, grønnsaker, hele korn som brun ris og havregryn og bønner. Dette er spesielt viktig for diabetikere. Unngå enkle karbohydrater som cookies, godteri og hvitt mel produkter; de føre til en rask økning i blodsukkeret og føre til betennelse, noe som vil forverre nerve smerte.

Masser de berørte områdene. Du kan gjøre dette selv eller har noen gjøre det for deg. Gni de berørte områdene i en mild, sirkelbevegelse. Ikke gjør det så vanskelig at du føler smerte eller ubehag. Massasje forbedrer blodsirkulasjonen og letter nerve smerte. Du kan kjøpe fot og hånd massører for hjemmebruk også.

Bruk kosttilskudd som oppfordrer sunne nerver og lindre smerte. Ta en B-kompleks vitamin daglig. Denne inneholder alle B-vitaminer i riktige doser. Ta 100mg av alfa-liponsyre daglig; etter en måned, økes til 300 mg daglig.

Prøv akupunktur. The University of Maryland Medical Center anmeldt studier og fant at akupunktur effektivt lettet symptomer på nevropati. Sørg for å besøke en lisensiert utøveren.

Hint

  • .

Nevropati hos barn

Nevropati er definert som nerve (nevro) smerte (opathy). Ofte forbundet med visse sykdommer, kan det manifestere seg likt i både unge og gamle. Dens symptomer ofte tilstede som brennende smerte langs nervebaner, som oftest i føttene og leggene, men også påvirke andre nervebaner i hele kroppen.

Perifer nevropati

Den vanligste komplikasjonen av type I diabetes er perifer neuropati. Ofte funnet i unge insulinavhengige individer, perifer neuropati forårsaker smerte, svie og delvis tap av følelse i beina, hovedsakelig i føtter og ben, men også sprer seg til hender og armer som sykdommen utvikler seg. Tidlig behandling og kontroll av blodsukkeret er et sentralt element i å forebygge perifer neuropati.

Optikusneuropati

En sjelden komplikasjon av Lyme sykdom, kan optisk nevropati forårsake delvis eller totalt synstap på grunn av betennelse i synsnerven eller intrakranielt trykk. Den angriper både unge og gamle, men det er mer risiko for komplikasjoner hos yngre pasienter. Optikusneuropati i Lyme sykdom manifesterer seg vanligvis som hodepine, vanligvis bakhodelappen, men kan stråle til området rundt øynene kjent som banene. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, kan intrakranielt trykk kan øke synsforstyrrelser vises og synstap kan forekomme.

Auditiv nevropati

En av de minst vanlige typer hørselstap, i auditiv nevropati, lydene inn i det indre øret som normalt, men er ikke transporteres riktig av hørselsnerven. Denne typen hørselstap ofte rammer barn født med nedsatt oksygennivå, eller som har høye bilirubin nivåer kort tid etter fødselen. Auditiv nevropati skjer også når det er en infeksjon med kusma eller det kan være medfødt. Barn med auditiv nevropati vil dra mye mer fra et cochlea-implantat enn ved bruk av høreapparater.

Diabetisk autonom nevropati

En viktig komplikasjon av diabetes, kliniske manifestasjoner av diabetisk autonom nevropati vanligvis ikke skje før flere år etter utbruddet av diabetes. Vanligvis påvises hos asymptomatiske barn, er det forbundet med svært alvorlige komplikasjoner, som for eksempel hjerte-dysfunksjon. Tidlig behandling og stabilisering er avgjørende for å hindre tidlig opptreden av diabetisk autonom neuropati.

Metabolsk nevropati

Ekstremt sjelden hos barn, oppstår metabolsk nevropati hovedsakelig med arvelige sykdommer og mitokondrielle sykdommer. Metabolsk nevropati manifesterer seg som prikking, nummenhet og alvorlig skyting nerve smerte som vanligvis er verre om natten. Mødre av barn med denne sykdommen ofte rapporterer symptomer som ligner på rastløse ben syndrom i deres spedbarn. Metabolsk nevropati kan forårsake skade på både store og små nervefibre. Hjerte-engasjement kan føre til plutselig død.

Forholdet mellom nefritt & nevropati

Forholdet mellom nefritt & nevropati


Nefritt, eller betennelse i nyrene, kan påvirke mer enn nervesystemet. Nevropati, en sykdom av nerver, kan synes å ha noe å gjøre med nyrene. Likevel nyrer og nerver er nært beslektet. Faktisk, symptomer du kanskje vurdere nevrologiske, tretthet, forvirring og delirium til kramper, kramper, nedsatt hjertefrekvens eller prikking i hender og føtter, kan tyde på nyresvikt --- noe som kan ha begynt med nefritt.

Nyrer

Forholdet mellom nefritt og nevropati reflekterer funksjon av nyrene. Dette inkluderer rydding avfallsstoffer fra kroppen, opprettholde kroppens syre-base balansen og regulere konsentrasjonen av kalium i blodet, ifølge "Understanding Patofysiologi," av Sue Huether og Kathryn McCance. "Ved å skade den skjøre looper, tubuli og fartøy der nyrene filtrerer blodet, kan nefritt hindre disse funksjonene.

Nerver

Utgangspunktet, kan nefritt produserer ingen symptomer. Faktisk trenger symptomatiske endringer i nyresykdom vanligvis ikke vises før nyrefunksjonen faller til mindre enn 25 prosent av normalen, merk Huether og McCance. Hvis det er tillatt å forverres, vil imidlertid nefritt føre til nyresvikt. Dette vil føre til en opphopning av avfallsstoffer i blodet, samt en forstyrrelse i syre-base-balanse og kaliumkonsentrasjonen. Noen av disse tre dysfunksjoner vil ha nevrologiske konsekvenser, merk Huether og McCance.

Uremia

Urea, et avfallsprodukt som følge av nedbryting av protein, er den viktigste nitrogenholdig bestanddel av urin, bemerker "Taber er Cyclopedic Medical Dictionary." En nedgang i nyrefunksjonen hemmer utskillelse av urea, noe som fører til uremia, et syndrom som inneholder forhøyede nivåer av urea i blod, i henhold til Huether og McCance. Akkurat hvordan uremia forårsaker nevropati er ikke godt forstått, ifølge National Kidney Foundation. Unektelig, skjønt, er uremia forbundet med utbredt svekkelse av nervefunksjoner, merk Huether og McCance.

Acidose

Den normale funksjon av kroppen, inklusive nervesystemet, er avhengig av å opprettholde blodets syre-base-balanse. På en skala fra null til 14, syre-base-balansen i blodet vanligvis ligger på 7,4. En dråpe til 7, eller stige til 7,8, ville drepe en person i løpet av minutter, viser boken "Biology" av Neil Campbell, Jane Reece, og Lawrence Mitchell. Dreven syre i blodet (acidose), som kan gi nyresvikt, forårsaker nevrologiske endringer, merk Huether og McCance.

Hyperkalemi

Acidose kan svekke nerve funksjon indirekte, gjennom å forårsake overdreven opphopning av kalium i blodet (hyperkalemi). I acidose, hydrogenioner tvinge kaliumioner av celler inn i mellomrommene mellom celler, i henhold til Huether og McCance. Kan ikke skille ut overflødig kalium, kan nyrene ikke hindre opphopning. Fordi nerveimpulser avhengig av en balanse mellom natrium og kalium, kan hyperkalemi svekke nerve overføring, kan konsekvensene av hvilke være dødelig, merk Huether og McCance.

Utvikling

Siden nevropati finnes i 65 prosent av pasientene som tar initiativet til dialyse, foreslår National Kidney Foundation at det begynner å utvikle seg på noen tidligere fase av nyresykdom. Nerve conduction tendens til å avta som nyrene svikter og, til slutt, skade på cellene i perifere nerver vises, melder National Kidney Foundation.

Tidlige symptomer på HIV-Related nevropati

Perifer nevropati, en tilstand som fører til alvorlige lammelser og smerter, er forårsaket av skader på perifere nervesystemet. Det rammer ofte HIV-pasienter, og kan resultere fra visse medisiner, vitaminmangel, diabetes eller til og med HIV-infeksjonen.

Frekvens på perifer nevropati hos HIV-pasienter

Perifer neuropati påvirker mer enn en tredjedel av alle HIV-pasienter på et tidspunkt i sin infeksjon.

Første symptomer på nevropati

Nevropati er vanligvis følte først som en tingly nummen følelse i bena og føttene, i likhet med hva som ville bli følt hvis ben eller føtter hadde sovnet.

Narkotikarelaterte nevropati

Mange anti-HIV-legemidler kan forårsake perifer nevropati, som kan noen antibiotika som brukes ved HIV-infiserte individer. Hvis nevropati er narkotikarelatert, vil symptomene vanligvis ikke presentere seg inntil pasienten har vært å ta narkotika for flere uker eller måneder. Det bør bemerkes at nevropati ikke skal slå alle som tar anti-HIV-medisiner.

Smerte og nevropati

Som HIV-relatert nevropati fortsetter å utvikle, nummenhet følte i ben og føtter vil bli mer intens og begynner å utvikle seg til smerte. Nummenhet og smerte kan også utvikle seg i armer og hender.

Behandling av HIV-relaterte nevropati

Det finnes ingen dokumentert behandling tilgjengelig for HIV-relatert nevropati, selv om visse anti-beslag medisiner har vist seg effektive for diabetisk nevropati og kan være foreskrevet av lege. Noen alternative helse behandlinger som akupunktur har også vist litt effekt.

AIDS nevropati Treatment

AIDS nevropati Treatment


En av de mer smertefulle tilstander som er forbundet med AIDS er AIDS-relatert nevropati. Denne tilstanden kan være vanskelig å behandle, og kan ha en eller flere underliggende årsaker.

AIDS-relatert nevropati

Nevropati rammer opp til 1/3 av alle AIDS-pasienter og fører til betydelig smerte som nervene miste sine beskyttende belegg. Nevropati kan forårsakes av HIV-viruset, opportunistiske infeksjoner, vitaminmangel eller alkoholmisbruk.

Antiretrovirale legemidler og nevropati

Nukleoside reverstranskriptasehemmere, en klasse av antiretroviral medisiner som brukes til å behandle AIDS, fører ofte perifer neuropati som en bivirkning. Andre legemidler som Dapsone og Thalidomide, som kan brukes til å behandle AIDS-relaterte problemer, kan også føre til nevropati.

Symptomer på nevropati

Symptomer på AIDS-relatert nevropati kan omfatte en prikking nummenhet i hender og føtter. Som nevropati øker i alvorlighetsgrad, kan dette nummenhet bli erstattet med en verkende eller brennende følelse.

Primær behandling

For å behandle AIDS-relatert nevropati, må den underliggende årsaken skal behandles. Dette kan innebære å redusere virusmengde, behandling av opportunistiske infeksjoner, endre HIV medisiner eller redusere alkoholforbruket.

Pain Relief

Smerter forbundet med AIDS-relatert nevropati kan ende opp med å bli alvorlig. Gabapentin, også kjent som Neurontin, er vanligvis gitt for å behandle smerte forbundet med nevropati.

B6 for behandling av nevropati

Nevropati, også kjent som perifer neuropati, er en tilstand der man opplever nummenhet og / eller prikking i hender og føtter. Ifølge Mayo Clinic, kan årsakene nevropati inkluderer medisiner bivirkninger, alkoholisme og diabetes. Når årsaken til nevropati ikke er kjent, kan det være vanskelig å behandle. Det finnes tilfeller der nevropati har respondert godt til vitamin B6 behandlinger.

The Treatment

Den kriblende, brennende og lammende fornemmelser forbundet med nevropati er et resultat av nerveskader. Kjemoterapi narkotika, betennelse i kroppen eller skader fra fysisk skade kan være årsaker. Det kan også skyldes mangel på vitamin B6. National Institutes of Health Office of Kosttilskudd forklarer at vitamin B6 er viktig for helsen til nervesystemet, og da mangler, kan nevropati forekomme. NIH rapporterer at tilskudd av vitamin B6 kan ikke bare behandle og reversere nevropati, men det kan hindre at det skjer. I en studie utført på rotter som lider av diabetisk nevropati, publisert i juni 2009 utgaven av "European Journal of Pharmacology," Forskerne fant at behandling med B-vitaminer, inkludert B6, lettet smerten av nevropati, forårsaker forskerne å foreslå det som en behandling.

Motstridende rapporter

Selv om vitamin B6 er rapportert å ha suksess i behandling av nevropati, University of Virginia Health Systems melder at det er enda flere bevis som viser muligheten for at vitamin B6 kan føre til nevropati. Nøkkelen synes å være i doseringen. Doser på B6 for nevropati kjeden i 50 til 300 mg per dag rekkevidde, men fortsatt bruk av B6 i doser over 200 mg er rapportert å forårsake nevropati, mangel på koordinasjon og pustevansker. Disse symptomene forsvinner når de overskytende vitamin B6 doser har stoppet.

Å ta avgjørelser

Hvis du opplever tegn på nevropati, snakke med legen din om å ha ditt blod nivåer av vitamin B6 sjekket, og diskutere muligheten for å supplere med vitamin B6 som et behandlingsalternativ. På den annen side, hvis du allerede tar vitamin B6 kosttilskudd, og opplever nevropati symptomer, avslutte bruken og snakke med legen din om mulige årsaker til tilstanden din.

Diabetisk nevropati og Intradialytic parenteral ernæring

Diabetisk nevropati og Intradialytic parenteral ernæring


Ifølge en artikkel i Diabetes Cast, "60 til 70 prosent av personer med diabetes har nevropati." Er en sterk korrelasjon mellom ukontrollert diabetes, nyresykdom og nevropati. Men for tiden er det ingen studier knytter intradialytic parenteral ernæring til utvikling eller forbedring av diabetisk nevropati.

Diabetisk nevropati

Nevropati, en feil i nervesystemet, spenner fra nummenhet og prikking i hender og føtter (perifer neuropati) til alvorlige komplikasjoner i sikte, lunge, fordøyelses og motoriske funksjoner. Diabetisk nevropati utvikler seg som et resultat av ukontrollert diabetes. Blodsukker og proteiner bygge opp i blodet forårsaker skader på nervesystemet.

Nyresyke

Diabetikere utvikler nyresykdom på grunn av ukontrollert blodsukker, høyt blodtrykk eller langvarig diabetes. På grunn av økt filtrering av blod sukker og proteiner nyrene kan svikte over tid som krever dialyse. Nyresykdom kan også føre til nevropati som følge av oppbygging av giftstoffer i blodet.

Intradialytic parenteral ernæring

Intradialytic parenternal ernæring (IDPN) er intravenøs ernæring --- vanligvis viktige vitaminer, proteiner og karbohydrater --- levert i nyre dialyse til pasienter som har vist klinisk underernæring. De fleste studier viser at IDPN ikke har noen større effekt på pasientens ernæringsmessige helse enn muntlige kosttilskudd og økt kaloriinntak. Pasienter rapporterer ikke noen ekstra helsemessige fordeler for eksempel en reduksjon i nevropatisk smerte.