Digidexo.com

purin

Hva er et syntetisk Purine Analogue?

Hva er et syntetisk Purine Analogue?


En syntetisk purin analog er et stoff som etterligner en byggeblokk av DNA å bli innlemmet i DNA av sykdomsfremkallende celler, senere å forstyrre DNA-syntesen. Denne klassen av medikamenter har funnet klinisk anvendelse ved behandling av blod kreft og virale infeksjoner.

Puriner og purine Analoger

DNA er kodet i fire molekyler som kalles nukleosidene. To av disse nukleosider er utledet fra en enkelt karbon-ringforbindelse kalles pyrimadine, og de to andre er utledet fra en større, to-komponent som kalles ring purin. Adenin og guanin, purin-baser avledet, er kollektivt referert til som "purin" baser; et syntetisk purin analog er et kunstig syntetisert molekyl som er lik en av disse baser, men i avgjørende grad annerledes. Syntetiske pyrimadine analoger også eksisterer og har terapeutiske egenskaper som er noe forskjellig fra de av purin analoger.

Virkningsmekanisme

Syntetiske purinnukleosider, når innlemmet i replikere DNA, interferere med aktiviteten av ett eller flere enzymer som fortsetter replikasjonsprosessen. Den anti-kreft-aktivitet av disse stoffene avhenger av det faktum at kreftceller vokse raskere enn friske celler, og derfor tar opp mer av DNA-inhiberende analog enn friske celler. De enzymer som finnes i kreftceller kan også ha mutasjoner som gjør dem mindre selektive enn de i friske celler. Purin analoger aktive som anti-virals kan dra nytte av enzymatiske forskjeller mellom humane celler og virus for bedre spesifisitet. Siden disse stoffene avta DNA-syntese i de syke celler, men ikke reversere sykdom, er syntetiske purin-analoger som vanligvis brukes i kombinasjon med andre terapier.

Cancer Therapy

Fludarabin og kladribin er syntetiske purin-analoger hvori et karbonatom er erstattet med et fluor eller kloratom. Denne substitusjon tillater dem å bli innlemmet i DNA, men forstyrrer ytterligere replikasjon av DNA. Disse legemidler brukes i behandling av lymfomer og leukemier. Selv om flere kandidater har blitt testet, og ingen syntetiske purin analogt ennå ikke vært effektive i behandlingen av faste tumorer.

Virusinfeksjoner

Alle naturlige nukleosider har en vedlagt sukker gruppe som er medvirkende i nukleosid er riktig å inkorporeres i DNA. Flere syntetiske purin-analoger i hvilke sukkergruppen er blitt endret er effektive til å inhibere replikasjon av virus-DNA. Acyclovir og dens nyere søsken valaciklovir og famciclovir er effektiv ved behandling av herpes simplex virus (HSV). Ganciklovir brukes til å behandle visse opportunistiske infeksjoner hos AIDS-pasienter, mens defovir er en standard behandling for hepatitt B-infeksjon. Tenofovir er en av flere antivirale purin-analoger som brukes som en del av anti-HIV-behandlingsregimer; mange flere er under utvikling.

Toksisitet

Syntetiske purin-analoger er en svært viktig klasse av legemidler for behandling av forhold som ikke har andre effektive behandlinger. Imidlertid kan bivirkningene av disse DNA-inhiberende forbindelser være alvorlige og ofte gir problemer i nervesystemet, hjertemuskel, lever og bukspyttkjertel. Denne multi-systemrespons synes å være grunn til skade på mitokondriene, hvor energi til cellen blir generert.

Forskjeller mellom Purines & Pyrimidines

Forskjeller mellom Purines & Pyrimidines


Puriner og pyrimidiner er byggesteiner for mange av de organiske forbindelser som finnes i naturen og i kroppen vår. Faktisk, puriner og pyrimidiner er grunnlaget for det genetiske materialet som er lagret i vårt DNA. De er mono-og dicykliske organiske forbindelser som inneholder nitrogen og karbon i sine ringer. I tillegg har disse molekylene varierende substituentgruppene som tillater dem å ha stort mangfold.

Kjemisk sammensetning

Den grunnleggende strukturen av et pyrimidin (C4H4N2) er et monocyklisk 6-atom cyklisk aromatisk ring med nitrogenatomer i posisjonene 1 og 3. posisjoner 2, 4, 5 og 6 er opptatt av karbonatomer. En purin (C5H4N4) på ​​den annen side er en dicyklisk aromatisk forbindelse. Nitrogenatomer er lokalisert i posisjonene 1, 3, 7 og 9. karbonatomer befinner seg i posisjoner 2, 4, 5, 6 og 8. En purin-molekyl er faktisk en pyrimidin-molekyl med en imidazol (C3H4N2) ring bundet til karbonatomer i 4 og 5-stillingene. Disse er bare den grunnleggende struktur av pyrimidiner og puriner. Substituent-grupper kan bli tilsatt for å vesentlig øke variasjonen av begge disse typer av molekyler.

Kjemiske egenskaper

Fordi puriner er så mye større, tyngre og har mer inter interaksjoner, de har en mye høyere smeltepunkt og kokepunkt enn gjør pyrimidiner. På grunn av denne forskjell flyktighet, kan disse forbindelsene bli separert ved destillasjon relativt lett.

Hydrogen Bonding i DNA

I tilfelle av DNA har vi fire nukleotider: adenin, cytosin, guanin og tymin. Adenin binder med tymin, og cytosin binder seg med guanin. Dette har alt å gjøre med antall hydrogenbindinger (svake bindinger) at hver type molekyl kan donere eller mottar. Tymin og cytosin er begge pyrimidiner, men de kan delta i et annet antall hydrogenbindinger. Adenin og guanin er begge puriner, men har også et annet antall hydrogenbindinger. Adenin og tymin både kan delta i to hydrogenbindinger og dermed binde sammen. Cytosin og guanin kan hver delta i tre hydrogenbindinger og dermed binde sammen. Denne spesielle typen sammenkobling avgjør vår genetiske makeup.

Viktigheten i Natural organiske forbindelser

Selv om puriner og pyrimidiner er viktig i syntesen, og DNA-strukturen, er en pyrimidin viktig i syntesen, og strukturen av RNA. Tymin er erstattet med et derivat som heter uracil.

Pyrimidiner er ikke på langt nær like vanlig som prekursorer for naturlig forekommende forbindelser som er puriner. Puriner, for eksempel, er en forløper for den naturlige syntese av sentralstimulerende teobromin, teofyllin og koffein. Puriner er også en viktig del av ATP, cAMP, AcetylCoA og NADH.

Hvordan finne mat lave i Purines

Hvordan finne mat lave i Purines


Puriner er naturlige stoffer som finnes i kroppen og i næringsmidler. Kroppen bryter dem ned i urinsyre som filtreres gjennom nyrene. Urinsyre kan bygge opp hvis du får i deg for mange puriner, skaper urat krystaller og hevelse i ledd, som kalles en tilstand gikt.

Hvordan finne mat lave i Purines

•  Lær om mengden av puriner voksne forbruker. Gjennomsnittlig voksen kostholdet har 600-1000 milligram puriner daglig. Dietitians anbefale folk med gikt redusere purine inntak til 100 til 150 milligram per dag. Forstå at du kan lindre smertefulle gikt symptomer hvis du følger en lav purine diett.

Begrens mengden av høy purine matinntak. Eksempler på slike matvarer inneholder ansjos, hjerne, nyrer, lever, sardiner, kamskjell, sweetbread og hjerter. Medium purine matvarer inneholder asparges, sopp, spinat, biff, lam, havregryn, hvetekim og helkornbrød. Mat som er lav i purine nivåer er grønnsaker, nøtter, fettfattig ost, brød, kaffe, te og sjokolade.

Carry en liste som minner deg hvilke matvarer er høy i puriner. Fortell familie og venner at du spiser en lav purine diett.

Spør en ernæringsfysiolog eller ernæringsfysiolog for å få hjelp med en diett plan. Kontakte American Dietetic Association for mer informasjon om å finne en kostholdsekspert. Dette er den største organisering av mat fagfolk.

Hva er Purine?

Purine er en forbindelse som finnes i nuklein-syrer, heterosykliske forbindelser laget av imidazol-ringer og pyrimidin. Når purin metaboliseres, skaper det en krystallinsk forbindelse med urinsyre, koffein og xantin. Det er denne urinsyre som er årsaken til gikt, en smertefull artrittisk sykdom. Puriner finnes i mange matvarer.

Nyrene

Nyrene fjerne urinsyre. Mangelen på at funksjonen eller minsket funksjon av nyrene forårsaker en oppbygging av urinsyre fra purin. Det er oppbyggingen av purin som forårsaker gikt lider mer smerte og flere gikt symptomer.

Purin-rik mat

Urinsyregikt er forårsaket av purin-rik mat er faktisk ansett som den mest smertefulle av de revmatiske lidelser. Urinsyregikt påvirker anslagsvis 5 prosent av alle leddgikt tilfeller. Noen purin-rik mat inkluderer øl og andre alkoholholdige drikkevarer, ansjos, sardiner i olje, fisk rogn, sild, gjær, orgel kjøtt, belgfrukter, sopp, spinat og blomkål.

Fordelaktig Mat

Det er mat som er gunstig for dem som lider av gikt. Det er foreslått å ha et kosthold som inneholder kirsebær, friske kirsebær juice, noen mørke bær, lin eller olivenolje og fettsyrer som finnes i visse fiskeslag som laks.

AMA på gikt

The American Medical Association (AMA) identifiserer fire forskjellige stadier av gikt: asymptomatisk symptom; akutt urinsyregikt; intercritical gikt; og kronisk tophaceous gikt.

Kontrollere det

Purin-rik mat er bare en del av kampen for mennesker som lider av gikt. Det er viktig å holde tritt med medisiner foreskrevet av lege. Regelmessig mosjon og inntak av mye vann vil også bidra til å redusere gikt lidelser.

Hvilke matvarer er høyt i Purine?

Puriner finnes i nesten alle matvarer, men noen typer mat har mye høyere nivå enn andre. Noen individer trenger å se sitt inntak av puriner grunn av forhøyede nivåer av urinsyre, noe som kan føre til gikt og andre helseproblemer.

Innmat

Innmat som lever, hjerte, nyre og brissel inneholder høye nivåer av purine, enten de kommer fra okse, svin eller fjørfe.

Sjømat og fisk

Ansjos, sardiner, laks, sild, makrell, kamskjell og blekksprut inneholder høye nivåer av purine, enten de er friske eller hermetisert.

Beans

Bønner inneholder også purine. Grønn og svart-eyed peas, linser, nyre, lima, og marinen bønner har de høyeste nivåene.

Kjøtt

Oksekjøtt, svinekjøtt, bacon og lam har de høyeste nivåene av purine i kjøttet kategorien, selv om alle protein matvarer inneholder noe høye nivåer av purine. Kjøttsuppe, lager og saus kan ha høye nivåer av purin i tillegg.

Grønnsaker

Grønnsakene med de høyeste purine nivåer inkluderer asparges, blomkål, sopp og spinat.

Drinker

Alkoholholdige drikker laget med gjær som øl, lager og ale er høy i purine.

Matvarer for å unngå på en lav purine diett

Opplever en gikt angrep kan være en av de mest smertefulle opplevelsen av livet ditt. Leddene - som regel i stortåen - hovne opp og bli varm og øm å ta på. For å unngå fremtidige gikt angrep, må du forplikte seg til en diett lav på en type stoff som heter purine. Visse matvarer inneholder mye puriner, så du må kutte ned på å spise disse matvarene eller unngå dem helt.

Grunner

Hvorfor folk med gikt har å spise en lav-purine diett? Når du spiser mat som inneholder puriner, er puriner brytes ned til urinsyre. Nyrene filtrerer urinsyre, men noen ganger er det noen til overs. Hos personer med gikt, danner urinsyre krystaller som lodge i leddene, forårsaker smerte og rødhet. Hvis gikt går ubehandlet, kan disse krystallene danne avleiringer som faktisk kan føre til felles misdannelse. Jo færre purin-rik mat du spiser, jo mindre urinsyre kroppen din har filtrere ut, og jo mindre sannsynlig er det at du lider av gikt fakkel-ups.

Høy / middels purine Foods

Hvis du prøver å unngå puriner, holde seg borte fra ansjos, sild, makrell og sardiner. Andre produkter fra havet, som kaviar, kamskjell og blåskjell, er også høy i puriner. Fisk og sjømat generelt inneholde en middels nivå av puriner. Innmat og spillet har massevis av puriner, som gjør sjy og saus, men alt rødt kjøtt og fjørfe inneholde noen puriner. Noen grønnsaker, som tørkede bønner og tørket linser, spinat, blomkål, asparges, sopp og erter, alle inneholder et middels nivå av purin.

Andre tips

Drikker masse vann kan hjelpe skylle ut urinsyre, men drikker alkohol er et dårlig valg. Øl er spesielt høy i puriner, mens harde brennevin som vodka eller gin er noe bedre valg. Vin kan ikke påvirke purine nivåer veldig mye en eller annen måte. Senke din generelle fett inntak er også en god idé, ikke fordi det vil redusere gikt angrep, men fordi gikt øker risikoen for å utvikle hjertesykdom.

Liste over Foods høy i Purines

Nøyaktig hva er puriner og hvorfor skulle noen bry seg hvor mye som er i visse matvarer? Akkurat som mennesker med diabetes må se sitt sukkerinntak eller de som lider av høyt blodtrykk se deres salt bruk, må folk som lider av gikt se deres purine inntak.

Definisjon

Puriner er et farveløst, krystallinsk, nitrogenholdig organisk base som finnes naturlig i DNA og RNA, byggesteinene genetiske sammensetningen i planter og dyr, inkludert mennesker. Når dette materiale brytes ned i kroppen som celler dør og resirkuleres, skaper det urinsyre. Dette er normalt sunne ettersom urinsyre er en antioksidant, og hindrer skade på slimhinnen i blodkar. Urinsyre forblir i blodet og blir formidlet gjennom nyrene, men noen ganger kan det bygge seg opp. Når dette skjer, er en person mer sannsynlig å utvikle gikt.

Gikt

Urinsyregikt er en form for leddgikt, og rammer vanligvis ett ledd om gangen, ofte stortåen. Symptomer kan inkludere plutselig intens smerte og hevelse, og leddet kan være varm å ta på og utvikle røde eller lilla hud. Den er forårsaket av en opphoping av urinsyre krystaller i leddbrusk, som senere slippes ut i væsken som omgir skjøten. Sykdommen går gjennom ulike stadier: asymptomatiske (høyere urinsyrenivå, men ingen andre symptomer), akutt (smerter og betennelse i ledd), intervall (periodene mellom akutte anfall) og kronisk (varig skade på felles og noen ganger nyrene ).

Hvorfor kosthold er viktig

Visse matvarer er høy i puriner som brytes ned til urinsyre, slik at folk med gikt eller en arvelig risiko for å utvikle sykdommen bør se maten de spiser og unngå de høyt i puriner. Selv om ikke en kur for gikt, kan kosthold endringer være nyttig. Likevel, er medisiner som regel nødvendig for å kontrollere sykdommen. Ikke overraskende, en 2004 studie rapportert i The New England Journal of Medicine rapporterte at dietter høyere i protein (hovedsakelig rødt kjøtt og sjømat) var mer som å forårsake gikt. Matlaging, spesielt koking, av mat med høyt puriner, ser ut til å redusere purine innhold.

Matvarer for å unngå

Mange av de organ-matvarer, slik som lever, hjerte, milt, og boller, er høyest i puriner. En av de høyeste er teobromin, et alkaloid med en struktur som ligner på den for koffein. Det finnes hovedsakelig i kakaobønner, som er den viktigste ingrediensen i sjokolade (spesielt mørk sjokolade), men er også funnet i teblader og kolanøtter. Brewer og bakegjær også en tendens til å være høyere i puriner, som gjør spiselige Boletus sopp og sardiner pakket i olje.

Foods moderat høy i puriner inkluderer biff, fjærfe (kylling, kalkun og gås), mest fisk, skalldyr (blåskjell, hummer, kamskjell og reker), svinekjøtt (inkludert pølse), kalvekjøtt, og vilt.

I tillegg bør gikt lider unngå alkohol, særlig øl, og opprettholde en ideell kroppsvekt. Legemidler som må unngås inkluderer aspirin, vann piller, og noen immunsystemet dempere som ciklosporin, som kan gjøre nyrene beholde urinsyre.

Mat å spise

Noen av de beste lav-purine matvarer inneholder et bredt utvalg av grønnsaker (asparges, kål, bønner, salat, reddiker, mais, poteter og gulrøtter) og frukt (druer, epler, bananer, appelsiner og meloner). Det finnes også mange nøtter (Brasil, hasselnøtter og peanøtter), oster (cheddar, Edam, hytte, og Limburger), pasta laget med egg, og hele korn. De fleste gikt dietter anbefaler rikelig med væske i form av juice eller vann.

Hva Purine mat er dårlig for urinsyre?

Inntak av mat som inneholder puriner er direkte knyttet til kroppens produksjon av urinsyre. I de fleste tilfeller, er kroppen i stand til å kvitte seg med urinsyre, uavhengig av hvor mye som er gjort. Imidlertid, i noen tilfeller, urinsyre kan ikke bli skikkelig behandlet, noe som kan føre til en meget smertefull tilstand som kalles gikt. En person som lider av gikt bør enten eliminere eller sterkt begrense visse purin-rik mat i kostholdet sitt fordi disse matvarene produsere for mye urinsyre.

Forholdet

Puriner finnes i alle plante-og dyreceller. Når cellene dør etter at de er inntatt i matvarer kroppen metaboliserer de puriner, å konvertere dem til urinsyre. I de fleste tilfeller er den urinsyre utstøtt fra kroppen som avfall. Men hvis en stor mengde av purin-rik mat er fortært, urinsyrenivået i kroppen stiger. Dette kan være et problem for visse mennesker som har systemer som ikke er utstyrt for å håndtere økningen i urinsyre.

Gikt

Gikt angrep utvikle seg når høye nivåer av urinsyre ikke er skikkelig kontrollert av kroppen. Når urinsyre forblir kroppen, krystalliserer det rundt leddene i tær, ankler, fingre og håndledd. Disse krystallene føre til smertefull rødhet, stivhet og hevelse som varer i fem til ti dager. Gikt slår uten forvarsel, men kan noen ganger ved kontrollert ved å overvåke inntak av purin-rike næringsmidler.

Høyrisiko

Visse matvarer inneholder en slik mengde av konsentrert purin at de er eksepsjonelt høy risiko for personer med gikt. Denne kategorien av matvarer inneholder innmat og visse fisk og sjømat, som for eksempel sild og blåskjell. Det inkluderer også sopp og gjær. De som er opptatt av å ha forhøyet urinsyre bør unngå disse matvarene.

Moderat risiko

Noen matvarer utgjør en moderat uric syre risiko, men kan fortsatt brukes av de med gikt. Disse elementene er kalkun, ansjos, asparges, bacon, lever, ørret, gås, kamskjell, fasan og fårekjøtt. De med gikt kan velge å spise disse elementene på en svært begrenset måte, eller bare fjerne dem helt.

Alkohol

Alkoholholdige drikker inneholder en lav til moderat mengde av puriner, men de kan også påvirke kroppens evne til å behandle urinsyre effektivt. Derfor er de fleste leger anbefaler at alle som allerede har en økt risiko for gikt ikke bør drikke alkohol. Øl inneholder det høyeste nivået av puriner, men alle typer alkohol kan bringe på en gikt angrep.

Hvordan øker jeg purine nivåer?

Hvordan øker jeg purine nivåer?


Purine er en organisk forbindelse som omfatter mer enn halvparten av bunnen av genene i levende organismer, inkludert planter. Den menneskelige kroppen konverterer puriner i døde celler til urinsyre. Noen nyreproblemer eller overdreven celle sammenbrudd kan føre til en opphopning av urinsyre i blodet. Den urinsyre kan krystallisere og stivne, forårsaker akutt smertefull hevelse. Mens de fleste personer med gikt er ofte plassert på en purine-diett for å unngå fakkel-ups, kan du heve purine nivåer betydelig ved å forbruke visse matvarer og drikke. Å vite hvordan å heve purine nivåer er et viktig steg i også å vite hvordan å holde purin nivået lavt.

Hvordan øker jeg purine nivåer?

Konsumere purin-tunge kjøtt og sjømat. Vanligvis, jo mørkere og fetere kjøttet er, jo flere puriner den inneholder. Lever, hjerne, hjerte og sweetbreads er purin-tunge deler av landdyr. Blant sjømat, ansjos, sardiner og reker har spesielt høye purine nivåer.

Skyll maten i en kjøtt-basert saus eller koker den i en kjøttbasert lager.

Lager, saus og sjy avledet fra kjøtt inneholder enda flere puriner enn de fleste kjøtt og kan raskt øke purine nivåer i kroppen din.

Drikk alkoholholdige drikkevarer. Alkohol er knyttet til økt sjansene for gikt angrep. Beer, takket være gjær i sin bryggeprosessen, har spesielt høye nivåer av puriner.

Spis en av en håndfull av purin-tunge grønnsaker. Mens de fleste frukter og grønnsaker inneholder svært få puriner, asparges, sopp, linser og blomkål inneholder høyere purin teller.

Hint

  • Økende purine nivåer har ingen kjente helsemessige fordeler og kan forårsake smertefulle angrep i gikt lider.

Forskjeller i Purines & Pyrimidines

Forskjeller i Purines & Pyrimidines


Puriner og pyrimidiner har mange fellestrekk. Begge er organiske, nitrogenholdige forbindelser som er vidt fordelt i naturen; hver tjener en viktig formål i funksjon og replikasjon av biologiske systemer. Begge puriner og pyrimidiner er klassifisert som heterosykliske aromatiske forbindelser, noe som resulterer i lignende kjemiske atferd. På tross av disse likheter, er forskjellene i struktur og funksjon av disse viktige forbindelser gjør livet mulig. For eksempel, de forskjeller i disse to typer av molekyler tillate DNA for å eksistere som dobbelt-trådet struktur. Evnen av levende organismer for å gjenskape den genetiske informasjonen som ligger i den spesifikke sekvensen av puriner og pyrimidiner, er grunnlaget for utviklingen og alle moderne biologi.

Struktur

Puriner har en molekylstruktur som inneholder en seks-leddet ring bundet til en fem-leddet ring, som begge inneholder nitrogenatomer. Den molekylære struktur av pyrimidiner er enklere, inneholdende kun en enkelt, seks-leddet ring.

Purine Funksjon

Flere former av puriner er vanlige i naturen. Representerer omtrent halvparten av din genetiske kode, er purine molekyler finnes adenin og guanin, to forbindelser kjent som nukleotidbaser. Vanligvis forkortet "A" og "G", disse to nukleotider er byggesteinene i DNA, og er kritisk til prosessen med informasjonslagring og replikering. Andre eksempler på puriner omfatter urinsyre og koffein.

Pyrimidin Funksjon

Den andre halvdelen av din genetiske kode er stavet ut med pyrimidiner. Cytosin og tymin, også kjent som "C" og "T", er pyrimidiner i din DNA sekvens. En annen rikelig pyrimidin i naturen er kjent som uracil. Dette molekylet er tilstede bare innenfor en bestemt nukleinsyre, kjent som RNA. Når den kombineres i rekkefølge med A, G og C, er uracil en byggekloss av RNA-molekyler, som er kritisk for cellefunksjon og replikasjon.

Bruker i Metabolisme og nevrotransmisjon

Puriner utføre flere funksjoner som er viktige for cellenes stoffskifte. Avgjørende for produksjon og lagring av energi i cellen, er puriner inneholdt i den biokjemiske struktur av molekyler slik som ATP, GTP, cAMP, NADH, og koenzym A. Puriner også fungere som kjemiske neurotransmittere; adenosin, for eksempel, kan overføre informasjon til celler ved å binde til reseptorer på membranoverflater.

Rolle i sykdom

Puriner har vært knyttet til gikt, en ekstremt smertefull felles stand. Denne typen leddgikt oppstår når forhøyet urinsyre i blodet nivåer utvikle. Det vanligst forekommende purin deretter akkumuleres i leddet, som fører til alvorlig hevelse, inflammasjon og smerte.

Mat som inneholder Purines

Mange forskjellige typer matvarer inneholder puriner i varierende grad. Matvarer som inneholder teobromin eller gjær er høyest i purin-innhold på vektbasis. Neste i purine konsentrasjonen er innmat og bevart sjømat. Til slutt tørket råvarer som bønner og sopp har bare et moderat nivå av puriner.

Teobromin

Teobromin er en purin-rik alkaloid som finnes i mange matvarer som inneholder den stimulerende koffein. Matvarer laget av kola nut, teblader, acai bær og kakao anlegget har svært høye nivåer av teobromin. Kakaopulver og kakaosmør er laget cacao anlegg og blir brukt som smaksmidler i mange desserter og søtsaker. Acai bær er en populær kilde til naturlig koffein ofte servert i smoothies. Svart og oolong te har de høyeste teobromin nivået blant te.

Gjær

Gjær, spesielt ølgjær, inneholder høye nivåer av puriner. Hevemidler som brukes for å gjøre brødet inneholde noen nivåer av purin, men det vanligvis forblir i små mengder i det endelige bakte produkt. Når de fleste kommersielle øl er laget ved hjelp av ølgjær, er det meste av gjær filtrert vekk før tapping. Marmite og Vegemite er laget av ølgjær som er igjen fra øl-making prosessen og er høy i puriner.

Innmat

De fleste dyre kjøtt inneholder puriner, men innmat er de verste synderne. Calf sweetbreads har de høyeste nivåene av puriner av alle innmat. Lever, nyrer, hjerte, lunger, hjerne og milt fra griser og kuer er blant innmat kjent for å inneholde høye nivåer av purine. Tunge og huden har litt lavere purine innhold enn de fleste andre slakteavfall kjøtt. Noen pølser og spekemat inneholder en blanding av disse innmat og er veldig purin-rik.

Seafoods

Mat fra havet kan inneholde store mengder purine. Sardiner som har blitt pakket i olje har den mest purin-innhold. Noen ganger er disse filetene er oppløst i sauser og salatdressinger for deres salte smaken. Skalldyr er den neste i purine nivået blant sjømat. Høyere purine innhold blant fersk fisk inkluderer sild, tunfisk, ørret og uer. Skalldyr som reker og kamskjell inneholder puriner, men vanligvis i lavere nivåer enn de fleste andre sjømat.

Tørre bønner og sopp

Moderate nivåer av purin kan bli funnet i noen tørkede bønner og sopp varianter. Tørket sopp av de spiselige Boletus slekten kan være svært høy i purine innhold. Tørr hvit, soya og mungo bønner er de tørre bønne varianter kjent for å inneholde de høyeste purine nivåer mellom råvarer. De samme elementer inneholde mye mindre purin mengde ved vekt før de blir tørket.

Hva er purin mat?

Puriner er til stede i enhver human celle. De er også til stede i hver maten vi spiser, men bare en håndfull av matvarer har dem i betydelige mengder. Spise høy purine matvarer, sier George Mateljan Foundaton, kan være en helserisiko for noen mennesker.

Effekter

Høye purine matvarer kan øke nivåene av urinsyre blod. Dreven urinsyre kan danne krystaller i sener og muskler, forårsaker en inflammatorisk tilstand som kalles gikt.

Typer

En 1986-1998 studie ledet av Massachusetts General Hospital funnet ut at plante puriner har ingen effekt på urinsyre. Fisk og kjøtt proteiner heve dem. Meieri puriner kan senke dem.

Høye purin Foods

Svært høye purine matvarer inneholder ansjos, innmat, og sardiner med mer enn 1000 mg av puriner i en 3,5 oz. servering. Dietitians anbefaler 150mg av puriner daglig for gikt lider.

Moderate purin Foods

Matvarer med 5 til 100mg av puriner i en 3,5 oz. serverer inkluderer biff, svinekjøtt, fjærfe, fisk og skalldyr. Asparges, erter spinat linser og kidneybønner er moderate purine grønnsaker og belgfrukter.

Betraktninger

Cooking mat kan endre sin purine innhold, ifølge en 1987 studie ved München Technological University. Kokt kalvekjøtt og annet kjøtt frigjøres noen av sine puriner i vannet.

Lav Purine Yoghurt Diet

Puriner finnes i hver eneste celle i kroppen og i de fleste matvarer. Visse mat løfter puriner, som produserer urinsyre. Når urinsyre er forhøyet det bringer på et angrep av smertefulle gikt. Urinsyregikt er behandlet med medisiner og kosthold. I noen tilfeller gikt kan styres ved et lavt purin diett alene. Denne guiden forklarer en lav purine diett for å redusere puriner i kroppen.

Puriner

Puriner blir normalt dannet i legemet, og er i hver celle. Puriner finnes i en rekke matvarer som lever, nyrer, sardiner og ansjos. Femten prosent av kroppens urinsyre kommer fra puriner. Dreven urinsyre i kroppen skaper en smertefull tilstand som kalles gikt. Nyrefunksjonen fungerer for å holde urinsyrenivået til et normalt nivå. I selskap med en nyre lidelse, vil urinsyrenivået stiger. Når høye urinsyre forårsake gikt, kan tilstanden behandles med medisiner og kosthold. Diet og medikamenter vil senke urinsyre ved å redusere tilstedeværelsen av for høye puriner i kroppen.

Lav purine diett

I Amerika en servering av noe mat er en halv kopp. Det finnes noen få unntak. En brødskive eller et medium eple er en servering. Et glass juice eller melk er 8 gram (en kopp). Det er en forskjell mellom mengder rå vers kokte grønnsaker. En kopp rå grønnsaker eller en halv kopp kokte grønnsaker er en porsjon. Ett egg, to spiseskjeer med peanøttsmør, eller en halv kopp kokte bønner er en porsjon. Den lave purin diett måles i porsjoner.

Spis seks til 11 porsjoner om dagen fra brød, korn, ris og pasta gruppe. Har 03:58 porsjoner frukt hver dag. Merk: Avocado er en frukt, men inneholder høye nivåer av fett og bør inntas i moderate mengder. Spis twp porsjoner daglig av lettmelk og lite fett meieriprodukter eller yoghurt. Har tre porsjoner hver dag av grønnsaker.

Velg seks gram daglig fra kjøtt, fjærkre, fisk, tørkede bønner, erter, egg og ost gruppe. En unse av fettfattig ost regnes som en porsjon. Unngå innmat fordi det vil øke purine nivåer. Begrens biff, erter og tørkede bønner til to porsjoner i uken. Limit fett (smør, margarin, olje eller majones) til tre teskjeer om dagen.

Akseptable drikke er brus, kaffe, te, lav fett supper, lettmelk, og alt vannet du kan drikke. Krydder er salt, urter og krydder, og lite fett sauser. Øde valg er sukkerfri gelatin, sukker gratis lite fett pudding (teller som en porsjon meieri), lite fett frossen yoghurt (teller som en porsjon meieri), og vanilje wafere. Frukt til dessert er langt mer tilfredsstillende.

Følge dietten

Drikke åtte glass vann om dagen. Unngå høye purine matvarer som fruktfyll, sweetbreads, kamskjell, gås, lever, nyre og sauser. Alkohol øker purin produksjon og bør unngås. Begrense kjøtt til tre gram per måltid. Slutte å spise fettrik mat som iskrem, pommes frites, og kremet høy fett, høyt kalori salat dressing.

Spis anbefalte mengder av karbohydrater for å hjelpe fordrive urinsyre fra kroppen. Rapid vekttap kan øke urinsyre nivå så gå ned i vekt sakte. Unngå bakere eller bryggere gjær funnet i ikke-kake donuts eller øl for eksempel.

Tips

Med noen diett for helse eller vekttap en god regel å følge er å unngå noe hvitt (behandlet sukker, hvitt mel, hvit ris, etc. Et eksempel på hvit mat er behandlet sukker. For å gå et skritt videre, er hvitt sukker i cola , cookies, godteri, iskrem og mange andre ting. Spis brun ris i stedet for hvit ris. Velg grovbrød, muffins, eller bun i stedet for hvite bakevarer. Koffein er en kraftig stimulant som øker appetitten. Gjør det et mål å fullstendig eliminere koffein fra ditt daglige inntak. Koffein er ikke noe du bare kan slutte å bruke uten intens bivirkning som kvalme og sever hodepine. Sakte fjerne koffein fra kosten din over en seks til åtte uker periode for å unngå symptomer. Salad Spritzer kommer i flere smaker , har én kalori per spray, gir smak til noen salat, og hjelper deg å gi opp fett fylt salat dressing.

Purine diett

Purine diett


Puriner finnes i alle celler i kroppen og gir kjemiske struktur for genene. Høy-protein matvarer som innmat, fisk og sjømat inneholder konsentrerte mengder av puriner. Puriner finnes også i alkohol, grønnsaker, belgfrukter og havremel. Når kroppen bryter ned puriner, urinsyre, noe som virker som en antioksidant, er dannet. Imidlertid kan for mye urinsyre fra kjøtt-og fiske puriner forårsaker gikt, en type artritt. Individer på en lav-purine diett må unngå kjøtt og fisk og bruke grønnsaker og bønner med puriner i moderasjon.

Puriner

Puriner brytes ned av kroppen til urinsyre, en viktig antioksidant som bidrar til å hindre skade på slimhinnen i våre blodkar. Nyrene er ansvarlig for å holde urinsyre ved normale nivåer, men nyre problemer kan føre til en opphopning av urinsyre. En overdreven opphopning av urinsyre til slutt blir til urinsyrekrystaller, som er avsatt i sener, ledd og organer, forårsaker gikt. Forskning ved HK Choi, som rapportert på whfoods.com, viser at forbruket av kjøtt og fisk inneholder purine kan øke ens risiko for å utvikle gikt. Puriner fra kjøtt og fisk utgjør en større risiko for gikt enn gjør plante puriner.

Gikt

Gikt er en type artritt karakterisert ved leddsmerter, spesielt i føtter og ben, som et resultat av overdreven urinsyre i leddene. Vanlige tegn og symptomer inkluderer feber, leddsmerter og hevelse eller stivhet i leddene. Personer med gikt er vanligvis foreskrevet kolkisin å hjelpe med smerte, hevelse og betennelse i leddene og er også bedt om å vedta en lav-purine diett. I mer alvorlige tilfeller kan ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) være foreskrevet, ifølge ADAM, Inc.

Kilder

Foods med høyest mengder puriner inkluderer ansjos, sardiner og innmat som hjerne, lever, boller og nyrer. Bacon, biff, bluefish, tunge, karpe, kylling, torsk, krabbe, and, gås, kveite, skinke, lam, hummer, østers, svinekjøtt, kanin, laks, sau, snapper, ørret, kalkun, tunfisk, kalv og vilt er også gode kilder til puriner. I tillegg er puriner også finnes i grønnsaker og belgfrukter som asparges, blomkål, kidneybønner, linser, limabønner, sopp, marineblå bønner, erter og spinat.

Diet

En lav-purine diett fokuserer på å unngå purin-rik mat som innmat, skalldyr, sauser, boullions og kyllingsuppe, og samtidig øke forbruket av meieriprodukter, noe som kan bidra til å redusere risikoen for gikt. Grønnsaker, bønner, havregryn og kjøtt som ikke er så høy i puriner (oksekjøtt, svinekjøtt, fjærfe) skal brukes i moderate mengder.

Er fiskeolje høy i Purines?

Er fiskeolje høy i Purines?


Folk på dietter for å lindre gikt og noen andre lidelser blir ofte rådet til å begrense sitt inntak av puriner. Puriner er naturlig forekommende kjemikalier funnet oftest i kjøtt og fisk.

Puriner i fiskeolje

Ifølge nettstedet arthritistoday.org, er puriner finnes i fisk, men destillasjon prosess fjerner dem fra oljen.

Fish Oil Quality

Bruk bare høy kvalitet fiskeolje. Sjekk produsentens spesifikasjoner for å bekrefte kvaliteten av fiskeoljen supplement.

Fisk og Purines

Ansjos og sardiner har høye konsentrasjoner av puriner, ifølge nettstedet best gikt-remedies.com. Folk som er opptatt av purine inntaket bør begrense inntaket av fisk generelt og av disse variantene spesielt.

Deler av fisk

Høyere nivåer av puriner finnes i de organer i fisk enn kjøtt.

Fish Oil og General Health

Fiskeolje kosttilskudd kan bidra til lavere kolesterol og tynne blodet. Individer på blodfortynnende kan ønske å begrense forbruket av fiskeolje.

Korn Høy i Purine innhold

Korn Høy i Purine innhold


Puriner er til stede i vev av planter, dyr og mennesker. De hjelper skjema komponenter av DNA og RNA, byggesteinene i alle celler hos mennesker. Puriner bli urinsyre når metaboliseres av kroppen; en over akkumulering av puriner, og ved sin metabolisme av urinsyre i systemet, og kan føre til utvikling av gikt. Protein tette matvarer inneholder de høyeste konsentrasjonene av puriner, men de kan også fås fra anlegget kilder som korn.

Havre

Havre inneholder moderate nivåer av purin når sammenlignet med andre kilder til purin. Blant korn, havre inneholder en av de høyeste purin innhold, 94 mg per 100 g. Det gir også en høy konsentrasjon av fiber, vitaminer og fytokjemikalier. Næringsstoffet profilen havre hjelper lavere kolesterol, stabilisere blodsukkeret og støtte immunforsvar. Havre er tilgjengelig i flere forskjellige varianter: stål kuttet, havregryn, havregryn og øyeblikkelig.

Whole Wheat

Hel hvete korn inneholder omtrent 51 mg av purin per 100 g av maten. Den hvetekli og hvetekim av kornet gi purin. Raffinert korn matvarer (brød, pasta, nudler, etc.), som fjerner disse delene av kornet, inneholder lavere konsentrasjoner av purine. Se etter hele korn typer av disse matvarene hvis du ønsker å øke nivået av purine i kosten. Hveteflak som kan fremstilles som havregryn gi et annet alternativ. Hvete bær har en lett nøtteaktig smak som komplimenter smaker, søte og salte, som finnes i pilafs, salater og fyll.

Millet

I USA er det en stift ingrediens i fuglemat. Millet er mer enn fuglemat. Det leverer 62 mg av purin per 100 g. Den lille runde korn kommer i rød, hvit, grå og gule varianter. Det er konsumert av mennesker i Kina, Russland, India og Sør-Amerika. Hirse kan kombineres med andre korn eller ristet før forberedelse til å få frem sin smak.

Barley

Bevis på dyrket bygg har blitt funnet i gravene til oldtidens Egypt. Det er en av de første kornavlinger å bli dyrket ved mennesker. Barley gir 94 mg av purin per 100 gr. Det er et populært tillegg til supper og stuinger. Barley gir også variasjon og smak da lagt til varme og kalde frokostblandinger. Den er tilgjengelig med skroget på og med skroget fjernet. Den skrog rekke beholder mer av kli dermed mer næringsstoffer og fiber, men det kokker veldig sakte.

Rye

Rye inneholder 51 mg av purin per 100 gr. Det er spesielt høy i fiber, som gjør det en fylling lav-kalori valg for slankere. Det høye fiberinnholdet i rug gir det også en lavere glykemisk indeks gjør det til en sunn mat valg for diabetikere og andre som ser på blodsukkernivået. Rye brød og kjeks er to av de mest vanlige måter å inkludere rug i kosten. Rye bær og rug flak kan også legges til havremel for økt smak samt næringstetthet. Rye bær er rike på protein, kalium, jern og fosfor.

Hvilke matvarer er lav i Purines?

Hvilke matvarer er lav i Purines?


Finnes naturlig i mange matvarer, menneskekroppen produserer også et stoff som kalles puriner. Legemet bryter puriner ned til urinsyre, og i en frisk person, nyrene filtrere urinsyre ut av kroppen. Mennesker med gikt, men noen ganger har et overskudd av urinsyre bygge seg opp i blodet. Dette kan skje fordi kroppen produserer for mye urinsyre eller nyrene ikke er i stand til å filtrere nok ut gjennom urinen. For å kontrollere urinsyre bygge opp, er det viktig å spise en diett av matvarer lav i puriner.

Meieri og egg

Egg er stort sett lav i puriner, men begrense deg til tre eller fire hver uke. Når det gjelder ost og iskrem, gjerne hengi, men pinne med lav-fett eller fett-frie versjoner. Én prosent melk gir et godt alternativ, men ikke drikk mer enn 25 ozs. per dag. Som en snack, prøv pudding, en velsmakende godbit med lave purine mengder.

Supper

Supper er et lett måltid og flott å gjøre i bulk. Krem-stil suppe er greit når laget med lettmelk. Også prøve noen suppe laget uten kjøtt kjøttkraft eller ekstrakter. Hold deg til grønnsaksbuljong i stedet.

Frukt og grønnsaker

Frukt er lav i puriner, så spise så mye av noe slag som du vil. Ikke glem at fruktjuice er et alternativ også. Grønnsaker er mer vanskelig, siden noen har svært høye nivåer av protein. Du bør unngå asparges, sopp, spinat, blomkål og grønne erter. Også holde seg borte fra tørkede bønner, erter og linser. Eventuelle andre grønnsaker er fine, så du har mange alternativer som salat, løk og gulrøtter.

Korn

En lav-purine korn diett betyr lav-fiber og ingen hele korn brød. Hold deg til hvitt brød eller andre raffinerte typer korn. Pasta og makaroni er gode stifter som tilbyr ubegrenset måltid muligheter. Til slutt, alle typer ris er lav i puriner, slik at du kan øke dine spise valg med ris mel og ris melk som ønsket.

Søtsaker og fett

Som i de fleste sunne dietter, må du begrense din fett og søtsaker inntak av små mengder. Sjekk ditt forbruk av lav-purine matvarer som nøtter og nøttesmør, som peanøttsmør, når du forsøker å gå ned i vekt. Sukker, sirup, fett og oljer er lav i puriner, men prøv ikke å overvelde din diett med dem. Kjeks og kaker er akseptable i nominelle beløp, men du kan bruke så mye gelatin som du vil.

Drinker

Low-purine drikker er lett å komme med. Fruktjuice og saft fra noen av de lave purine grønnsaker er ofte et sunt valg. Motsatt vil koffein narkomane være glad for å vite at kaffe og te er også lav i puriner. Til slutt, drikke brus til din hjertens lyst, men sørg for å se hvor mye sukker.

Grønnsaker Lave i Purines

Grønnsaker Lave i Purines


De fleste grønnsaker inneholder lite purine, ifølge en Boston University Medical Center online gikt studien. Noen grønnsaker (for eksempel asparges, sopp og spinat) inneholder moderate mengder purine. Mens listen over moderat purine grønnsaker inneholder blomkål, andre grønnsaker i cruciferous familien skryte lave mengder purine. Hvis du trenger å følge en lav-purine diett for å administrere gikt eller andre helsemessige bekymringer, holde en liste over de sikreste grønnsaker for deg å spise.

Brokkoli

Low-purine brokkoli tilbyr mange vitamins.Try brokkoli dampet, stir-stekt eller rå, eller i en salat.

Gulrøtter

Gulrøtter lage en næringsrik snack når spises rå eller lagt til stir-frites og gryteretter. Juice dem for en lav-purine snack høy i vitamin A.

Squash

Squash smaker best i høst. Butternut gjør en næringsrik suppe. Steke squash med litt sukker og vanilje ekstrakt for en lav-purine dessert.

Aubergine

Aubergine gjør en lav purine kjøtt erstatning. Prøv aubergine i stedet for kalvekjøtt Parmesan. Bruk aubergine å gjøre baba ghanoush, en Midtøsten spredning.

Selleri

Spis selleri for en lav-kalori, lav-purine snack. Prøv det med en dukkert eller peanøttsmør.

Kale

Surr grønnkål i hvitløk og olivenolje, eller steke den til å lage et sunt potetgull erstatning.

Kål

Kål gjør en velsmakende suppe, surkål og coleslaw. Koreanerne bruker den for å gjøre krydret rett kimchee. Kokt kål legger til ernæring av et sunt måltid, men pass opp av lukten.

Bell Peppers

Paprika gjør en fargerik, vitamin-rik tillegg til nesten alle retter. Mange asiatiske kulturer bruke dem i wokretter. Ungarerne fylle paprika med ris, biff og tomatsaus, deretter bake dem i ovnen.

Poteter

Prøv baking potetskivene med olivenolje, hvitløk og frisk rosmarin for en lav-purine siderett. Eller sagt på cottage cheese eller tzatziki (en gresk dressing) på en bakt potet for en lav-fett snacks.

Purine nivåer i Krabbekjøtt

Purine nivåer i Krabbekjøtt


Purine er en naturlig del av maten vi regelmessig konsumerer, en integrert del av genetisk liv. Høye nivåer av purine imidlertid bidra til kroppen din produserer usunn konsentrasjoner av urinsyre, som er ansvarlig for et felles-verkende medisinsk utvikling som kalles gikt. Krabbe kjøtt, både i hermetisk og fersk form, har høye nivåer av forbindelsen, men det er ikke blant de høyeste.

Hva det har

Krabbekjøtt er nesten 75 prosent vann, i forhold til den totale kroppsvekt, med så mye som 25 prosent av sin vekt som kommer fra protein, fett og mineraler, ifølge FNs Food and Agriculture Association. Den inneholder det som anses av ernæringseksperter for å være høy til moderat høye nivåer av purine. I en 3,5-oz. servering av hermetisert eller fersk krabbe, det er mellom 5 til 100 mg av purin.

Hva er for høy?

Ifølge The George Mateljan Foundation for verdens sunneste Foods, er krabbe lavere på listen over høy purine matvarer. De med de høyeste konsentrasjonene, som bør unngås ved gikt-lider, har så mange som 1000 mg av purine i en 3,5-oz. serverer: rødt kjøtt, spesielt spillet; fjærfe; sardiner; sild; fiskeegg; saus; buljong; nyre; leveren; søtt brød; gjær og noen skalldyr som blåskjell og kamskjell. Stiftelsen setter den anbefalte daglige inntak av puriner på mellom 600 til 1000 mg for friske voksne. De som lider av gikt rådes til å konsumere mer enn 150 mg daglig.

Andre lovbrytere

En lang liste over matvarer er gruppert med krabbe i moderat konsentrert kategori. Andre skalldyr som østers, reker og hummer er like utsatt for høyere-enn-gjennomsnittet nivåer, samt nyre og lima bønner, spinat, asparges, sopp, blomkål, erter, havre, hvete bakterie og helkorn. Ifølge Drugs.com, begrense disse matvarer samtidig lider av gikt kan bidra til å behandle tilstanden, som produserer mindre urinsyre som skal behandles av kroppen.

Kokt og Raw

Nivået av purin i krabbe endrer seg lite i kokeprosessen. Etter koking en krabbe i en saltet pot - vanligvis i ca en halv time eller mindre til mellomstore krabber - sin proteininnhold endrer seg lite, noe som betyr at du ikke kan endre mengden av purine i krabbe. Det er imidlertid mulig å begrense din del størrelser, hvis krabbe er en spesielt glad godbit.

Gikt Purine Diet

Urinsyregikt er en form for leddgikt, som kan føre til felles ømhet og oppstår når kroppen absorberer for mye urinsyre produsert i blodet. Puriner kan befinne seg hovedsakelig i animalsk protein og omdannet til urinsyre i kroppen. En gikt purine diett gir mulighet for å administrere din helsetilstand ved å anbefale mat lav i puriner, samtidig som høy-purine mat og drikke.

En Legens Customized gikt Purine Diet

En gikt diagnose kan inkludere din lege skape og overvåking en tilpasset gikt diett plan. Legen kan vurdere din nåværende medisinske historie og medisiner for å sikre at du vil få en god balanse mellom proteiner, fett og karbohydrater.

En gikt diett plan kan kombineres med gikt medisiner eller det kan brukes separat. Det avhenger av alvorlighetsgraden av gikt symptomer. Hvis symptomene er klassifisert som mild, kan en gikt purine diett plan bidra til å redusere medisinske symptomer uten medisiner eller en strengere diett.

Animalske proteiner i kjøtt og sjømat

Din inntak av animalske proteiner kan reduseres ved å begrense svinekjøtt, ål og innmat som nyre. Begrense kaloriinntaket av animalske proteiner til en gang eller to ganger i uken. For eksempel spiser en lett frokost med vanlig muffins uten smør eller frø og ett stykke kalkun bacon i stedet for tre eller fire skiver. En purine diett er basert på endring av kosthold for å bidra til å redusere gikt symptomer og det gir mulighet for en og annen godbit.

Eller, nyte lunsj ved å spise en tallerken fylt med 2 oz. av fersk fisk, en vanlig kjeks og en krydret potet i stedet for en plate av makrell med buttered cornbread toppet med blåbærsyltetøy. Du vil fortsatt nyte velsmakende måltider daglig, men redusere inntaket av mat med høyt puriner.

Drikker med gikt Purine Diet

Snakk med legen din om hvilke drikkevarer er akseptabel og uakseptabel for gikt purine diett. For eksempel kan øke vanninntaket bidra til å fjerne urinsyre fra kroppen din, mens du lar kroppen din til å holde deg hydrert. Imidlertid kan legen anbefale å unngå alkohol.

Planlegger å besøke din lege som anbefalte å opprettholde din gikt diett. Legen gjør justere kostholdet ditt hvis du ikke overholder og gi deg en streng diett som ingen kjøtt eller ingen alkohol. Legen krever din samarbeid med din diett for å holde din helse tilstand stabil.

Urinsyregikt kan forårsake helseutfordringer. En gikt purine kosthold kan bidra til å redusere symptomene ved å forstå og følge legens tilpasset diett plan, som kan inkludere å redusere inntaket av animalske proteiner og øke mengden av sunne drikker.