Digidexo.com

lupus og brystsmerter

Hvordan identifisere symptomer på Lupus

Lupus er en autoimmun sykdom som påvirker hud, ledd, lunger, hjerte, nyrer og hjerne. Med denne sykdommen, forvirrer legemet egne vev og celler med fremmede materialer, slik som virus og bakterier. En vanlig arbeider kroppen produserer antistoffer som kjemper mot disse fremmede stoffer. Når lupus påvirker en person, produserer kroppen sin auto-antistoffer. Disse auto-antistoffer angriper legemet i stedet for virus eller bakterier. Sykdommen alvorlighetsgrad og symptomene varierer fra person til person.

Hvordan identifisere symptomer på Lupus

Se for hovne eller smertefulle ledd, hudutslett, uforklarlig feber, hovne kjertler, tretthet, tap av hår, sol følsomhet, svimmelhet, depresjon og forvirring.

Vær oppmerksom på muligheten for betente nyrer. Dette symptomet innebærer at nyrene ikke kvitte seg med avfall. Hvis det er andre symptomer til stede, vil en lege foreta en test for nyresykdom.

Merknad hukommelsesforstyrrelser eller nedsatt syn. Lupus kan påvirke sentralnervesystemet.

Sjekk for lungebetennelse. Lupus pasienter kan utvikle Pleuritis, som er brystet fôr betennelse. Lungebetennelse, eller lungebetennelse på grunn av infeksjon, kan også utvikle.

Noter ned eventuelle brystsmerter. Lupus kan forårsake myokarditt, hjertemuskelbetennelse. Denne sykdommen øker muligheten for atherosclerpsis eller arterie herding.

Hint

  • Risikofaktorer for kontrahering lupus kan omfatte genetikk, hormonelle mangler, kjønn (flere kvinner enn menn kontrakt denne sykdommen), bruk av aspartam og fordøyelses ills.

Hvordan identifisere tidlig lupus symptomer

Symptomene på lupus kan være lett å overse, siden noen av dem kan også være skylden på andre helseproblemer. Legg i det faktum at lupus symptomer kan forsvinne og dukke opp igjen og gjenkjenne dem blir enda vanskeligere. Å vite hvordan å identifisere symptomer er viktig samt diskutere dem med legen din.

Hvordan identifisere tidlig lupus symptomer

Hvordan identifisere tidlig lupus symptomer

•  Legg merke til symptomer på lupus som kan forveksles med andre sykdommer. Disse inkluderer feber, trøtthet, og brystsmerter. Selv om de er oftere knyttet til andre helsemessige problemer, de er også tegn på lupus.

Rapporter eventuelle tap av hår med legen din. Dette symptomet kan også være skylden på andre helseproblemer som en hormonell ubalanse; derimot, er det et tegn på lupus.

Vær oppmerksom på dine fingre og tær. Hvis de er raske til å snu lilla fra kulde eller stress, kan dette være et tegn på lupus og bør umiddelbart rapporteres til legen din.

Nevn noen ledd eller muskelsmerter med legen din som disse også kan være et tegn på lupus. Selv om smertene kommer og går, er det likevel viktig å diskutere det med legen din.

Varsle legen din om noen hovne kjertler. Disse også er et tegn på lupus. En hevelse i halsen, magen eller lysken bør diskuteres med legen din. Andre forhold kan føre hovne kjertler og det er viktig for legen å være i stand til å teste for slike forhold.

Hint

  • Lupus kan også påvirke viktige organer i kroppen som hjerte, lunger og nyrer. Også i fare er det sentrale nervesystemet. Å være nøyaktig i beskrivelsen av symptomene dine er den beste måten å sikre en rask diagnose og behandling. Hvis du opplever noen av de ovennevnte symptomene, ta kontakt med helsepersonell.

Interne Lupus tegn og symptomer

Lupus er en kronisk sykdom forårsaket av kroppens immunforsvar angriper vev og organer, noe som resulterer i betennelse. Nesten alle organer og vev i kroppen kan påvirkes av lupus, inkludert huden, bein og sirkulasjons-og fordøyelsessystem. Symptomene på lupus kan være midlertidig eller permanent, og avhenger av typen av lupus og alvorlighetsgraden av tilstanden.

Leddsmerter

Ifølge Mayo Clinic, kan lupus angripe leddene i knær, hofte, rygg og håndledd og forårsake smerte, stivhet og hevelse.

Munnsår

Lupus kan føre til utvikling av smertefulle lesjoner eller sår inne i munnen, og på tungen, innsiden av kinnene og halsen.

Nyreskader

Lupus kan angripe nyrene, som forårsaker symptomer som brystsmerter, kvalme, oppkast, vektøkning og kløe over hele kroppen.

Nevrologisk

Sentralnervesystemet kan bli angrepet av lupus, noe som resulterer i symptomer som hodepine, svimmelhet, tap av hukommelse, personlighetsendringer og beslag.

Vaskulær sykdom

Problemer med indre blødninger, betennelse i blodårer, blodpropp og anemi er symptomer på lupus angriper blodcellene.

Avascular Necrosis

Avaskulær nekrose er død av benvevet på grunn av tapet av blodtilførsel og, ifølge Mayo Clinic, kan være et direkte resultat av lupus eller forårsaket av steroid behandlinger som brukes for lupus.

Svangerskapskomplikasjoner

Kvinner med lupus har en økt risiko for å utvikle toxemia, har en spontanabort, for tidlig fødsel eller lav fødselsvekt baby.

Lupus symptomer og behandling

Lupus er en autoimmun sykdom, hvilket betyr at legemet er å angripe seg selv. Det kan påvirke flere områder av kroppen og skaper mange forskjellige symptomer. Det kan være alt fra mild til livstruende. Årsaken til denne tilstanden er fortsatt ukjent, selv om genetikk synes å spille en rolle. Siden dette er en svært kompleks sykdom, det påvirker hver person annerledes.

Betennelse

Betennelse er hoved symptomet på denne sykdom. Denne betennelse fører til smerte og skade på organer og ledd i hele kroppen.

Vanlige symptomer

Hos de fleste pasienter påvirker lupus bare noen organer og ikke hele kroppen. Leddgikt type, verkende smerter i leddene, sammen med feber og tretthet er noen av de mest commons symptomene. Under en blusse opp, er det også vanlig å ha hovne lymfeknuter.

Andre symptomer

Noen pasienter med lupus erfaring utslett på huden, brystsmerter ved pusting, anemi og lysfølsomhet. Mer alvorlige former for denne sykdommen kan føre til problemer i nyrer, hjerte, lunger og nervesystemet.

Mindre vanlige symptomer

Hvis du har lupus, er det en sjanse du kan også legge merke hårtap, kramper, sår i munnen, problemer med unormale blodpropper. Fingrene kan bli hvit eller blå og kald som sirkulasjonen er redusert.

Forebygging / løsning / behandlinger

Det første trinnet i behandling av denne sykdommen er å vedta sunne livsstilsvaner. Ikke røyke, opprettholde en sunn vekt, får regelmessig mosjon og nok søvn vil bidra til å holde kroppen sterk. Unngå overdreven soling, ved hjelp av sol-skjermen og bli med i en støttegruppe finnes andre alternativer som kan hjelpe også.

Medisinsk behandling

Det er mange medisiner som kan brukes, avhengig av symptomer. Anti-inflammatoriske legemidler, kortikosteroider, antimalaria og andre medisiner kan også være foreskrevet. Snakk med legen din om hvilke typer medisiner er best for dine spesielle symptomer.

Betraktninger

Tar skritt for å håndtere stress, som for eksempel å lære mekling, kan være nyttig. Får vanlige kontrollene vil hjelpe deg fullt administrere dine symptomer og holde seg på toppen av eventuelle endringer i din helse.

Tegn og symptomer på Lupus

Det er ingen diagnostisk test spesielt for lupus, noe som gjør det vanskelig å diagnostisere. Sykdommen utvikler seg langsomt, og symptomene kommer og går, videre hindrer klare identifikasjonstegn.
Med alvorlige komplikasjoner av store organsystemer, kan systemisk lupus være dødelig. Symptomene kan variere fra mild til alvorlig.

Autoimmune Disease

Lupus er en autoimmun sykdom, bare betyr at immunsystemet identifiserer feilaktig normale kroppsvevet og bekjemper den som om den var en invasiv fremmedlegeme, så som bakterier eller virus.

Kutan lupus erythematosus

Kutan lupus påvirker huden. Inkludert i flere typer er:

Kronisk kutan LE (CCLE), eller discoid lupus Subakutt kutan LE (SCLE) Akutt kutan LE (ACLE)

Systemisk lupus erythematosus (SLE)

Systemisk lupus er den mest alvorlige typen lupus og kan innebære ledd, lunger, nyrer eller blod.
Identiske symptomer på systemisk lupus er lite sannsynlig i alle to pasienter. Systemisk lupus med aktive symptomer kalles et bluss. Når få eller ingen symptomer er til stede, er pasienten sies å være i remisjon.

Legemiddelutløst lupus erythematosus

Medisiner som prokainamid, hydralazin og kinidin tas kontinuerlig over flere måneder eller år kan noen ganger gi symptomer på lupus. Når disse stoffene er avviklet, vil symptomene forsvinne.
Det er ingen test for medikament-indusert lupus.

Neonatal Lupus

Neonatal lupus er svært sjelden og er ikke systemisk lupus.
Neonatal lupus er forårsaket av mors antistoffer blir vedtatt. Det kan påvirke huden, blod eller hjertet av fosteret.

Symptomer på Lupus

Symptomer på lupus inkluderer:

Smerter i leddene Vedvarende feber over 100 grader Trøtthet En sommerfugl-form utslett over kinnene og nesen Brystsmerter med dyp pusting Anemi Protein i urinen Følsomhet for ultrafiolett lys og solen Tap av hår problemer med blodpropp Beslag Sår i munnen eller nese

Årsaker til Lupus

Årsaken lupus er ukjent. Studier av triggerfaktorer og genetiske makeup er pågående.

Om Lupus

Om Lupus


Lupus er en autoimmun lidelse som berører over 1,5 millioner amerikanere, ifølge The Lupus Foundation of America. Over 90 prosent av personer med lupus er kvinner, og sykdommen forekommer hyppigst i løpet av en kvinnes fertil år. Tidlig diagnose og behandling er viktig for å kontrollere sykdommen og lettelser symptomer.

Identifikasjon

Lupus oppstår når en persons immunsystem lager antistoffer som angriper vev i stedet for å beskytte kroppen mot virus og bakterier. Symptomene på lupus er ofte ligner de som oppstår ved revmatoid artritt eller multippel sklerose. Det er ingen test tilgjengelig som kan definitivt bekrefte tilstedeværelse av lupus og en diagnose er basert på en medisinsk undersøkelse, symptomer og sykehistorie.

Symptomer

Symptomer på lupus inkluderer leddsmerter og hevelser, sår i munnen, anemi, lavt antall blodplater, lavt antall hvite blodceller, et utslett fra soleksponering, fingre eller tær som ser blå eller hvit etter eksponering for kulde, pleuritt, en sommerfugl -formet utslett i ansiktet eller ekstrem tretthet til tross for få nok søvn.

Diagnose

Etter å ha gjennomført en undersøkelse og tar en fullstendig medisinsk historie, kan legen foreslå at du har flere blodprøver. Resultatene av blodprøver vil gi viktig informasjon om hvorvidt det er en endring i nyrefunksjonen, leverenzymer, røde og hvite blodceller og blodplater, og om det er tegn til betennelse i kroppen din. Urinen din vil også bli testet. Legen din kan være lurt å ta en hud eller nyre prøve til biopsi og kan foreslå en antikardiolipin antistofftest. Hvis det oppdages dette antistoffet, kan det øke risikoen for blotter propper og øker risikoen for spontanabort. Det er ikke uvanlig at det tar flere år for å motta et lupus diagnose, på grunn av vanskeligheten med å diagnostisere sykdommen.

Behandling

Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAID) brukes til å behandle feber, ledd-og brystsmerter og redusere hevelse. Hvis over-the-counter styrke NSAIDs ikke fungerer for deg, kan legen anbefale sterkere skjemaer tilgjengelig kun på resept. COX-2-hemmere, som Celebrex, kan være foreskrevet i stedet for NSAIDs. Disse stoffene behandle de samme symptomene, men har færre gastrointestinale bivirkninger. Antimalariamidler kan også være foreskrevet. Legene tror at disse stoffene virker ved å undertrykke kroppens immunrespons system. Kortikosteroider kan brukes dersom andre legemidler ikke fungerer. Kortikosteroider arbeid for å raskt redusere betennelse, men på grunn av stoffets styrke, er den laveste effektive dose benyttes og langvarig bruk kan føre til svekket bein, høyt blodtrykk, infeksjoner, overdreven hårvekst og grå stær. Metotreksat kan brukes i alvorlige tilfeller og pasienter med sentralnervesystemer eller nyrer påvirkes av lupus kan ha nytte av et immunhemmende legemidler. Disse stoffene virker ved å stanse eller redusere produksjonen av enkelte immunceller og kan redusere forekomsten av fakler.

Flares

Flares oppstå når symptomene fortsette etter å ha vært i dvale i en periode. I noen mennesker, er alt som skal til eksponering for solen for å utløse en refleks. En kald eller infeksjon kan også utløse symptomer, som kan understreke. Tegn på en forestående bluss kan være tretthet, smerte, utslett, feber, hodepine, mageproblemer og svimmelhet. Rask behandling av fakler, kombinert med mye hvile, kan bidra til å redusere lengden og alvorlighetsgraden av bluss.

Lupus Diagnose og symptomer

Lupus er en immunsystem lidelse som fører til at kroppens eget forsvar lansere angrep mot organer og vev. Mer vanlig hos kvinner enn hos menn, kommer lupus i forskjellige typer. Lupus forårsaker betennelse i ulike steder over hele personen plaget med det. Behandlinger for lupus som nå er tilgjengelig gjør det mulig for mange mennesker med sykdom å leve et normalt liv.

Typer

Det finnes fire typer lupus, men den som er mest sett kalles systemisk lupus. I systemisk lupus, kan hele kroppen til en person bli påvirket av sykdommen. Vanligvis hud, ledd, lunger, nyrer og pasientens blod er involvert når systemisk lupus er tilstede. Discoid lupus er en slags lupus som rammer bare en persons hud, mens legemiddelindusert lupus oppstår når noen tar visse typer reseptbelagte legemidler og avtar når personen slutter å ta medisinen. Neonatal lupus er en svært sjelden form for lupus i nyfødte babyer. Det går ofte bort som barnet vokser.

Symptomer

Symptomene på lupus bokstavelig forskjellig fra person til person, og kan gradvis utvikle eller komme på tilsynelatende over natten. De varierer i intensitet og kan være flyktig eller permanent. Symptomene er avhengig av hvilken av kroppens systemer lupus påvirker. Vanlige lupus symptomer inkluderer leddsmerter og stivhet sammen med trøtthet og feber. Facials utslett som strekker seg over kinnene og nesen og lesjoner som utvikler på huden og blir verre når personen er ute i solen kan oppstå med lupus. Vekttap, vektøkning, tap av hår, kortpustethet, og sår i munnen kan alle være forårsaket av lupus. Personer med lupus ofte lett får blåmerker, har tørre øyne, blir deprimert og opplever brystsmerter. Et annet tegn på lupus er når en persons tær og fingre blir blå eller hvit når de blir stresset eller utsatt for kulde.

Komplikasjoner

Noen med lupus kan være sårbare for en rekke komplikasjoner. Det kan skade nyrene og føre til nyresvikt, som er hvordan de fleste mennesker som dør av lupus slutt bukke under for effektene. Lupus kan angripe sentralnervesystemet og utløse hodepine, svimmelhet og kramper. Blodet kan bli berørt, med anemi og clotting problemer mulig. Hjertemuskelen i lupus pasienter kan bli betent, som kan brysthulen. Lupus gjør folk mottakelige for infeksjoner og lupus synes å øke risikoen for visse kreftformer, som gallegang kreft og lymfom. Kvinner som er gravide og har lupus har en høyere andel av aborter enn de som ikke har sykdommen.

Diagnostiske tester

En komplett blodprosent kan bestilles til slutt avsløre anemi, et symptom i mange tilfeller av lupus. Den senkning test avslører hvor fort blodet synker til bunnen av en spesiell tube, og kan bidra til å identifisere lupus. Urinprøver og en lever og nyre vurdering kan oppdage hvis organer har blitt påvirket. Tester som kan vise om immunforsvaret blir stimulert er ansatt og røntgenundersøkelse sammen med elektrokardiogram kan se etter problemer i lunger og hjerte som kan være forårsaket av lupus.

Kriterier

Fordi symptomene på lupus er så mange og varierte, American College of Rheumatology har spesifikke kriterier for å diagnostisere sykdommen. Hvis noen har 4 av de 11 kriteriene til enhver tid, så lupus er sannsynlig ansvarlig. Disse kriteriene omfatter avslørende ansiktet utslett, et skjellende utslett som ser ut som flekker av hevet hud dekket med skjell, en sol indusert utslett, munnsår, smerter i ledd, nyre plager, nevrologiske problemer som anfall, senket blodverdier, hevelse i hjertets fôr, og tester som viser positivt for autoimmun sykdom.

Symptomer på en Lupus Flare

Lupus er sykdommen kjennetegnet ved betennelse i hele kroppen. Lupus oppstår når en persons immunsystem angriper sin egen kropp. Lupus kan påvirke hjerte, lunger, ledd, nyrer, hud og blodceller. Kvinner er mer sannsynlig enn menn for å bli diagnostisert med lupus. Lupus symptomer kan komme plutselig i det som kalles et bluss. Symptomene på fakkel kan variere avhengig av hvilke deler av kroppen som er mest berørt av lupus.

Hudsymptomer

Et utslett kan vises på kinnene og over nesen. Denne formen av dette utslettet er ofte sammenlignet med en sommerfugl. Dessuten kan huden sår og eller munnsår utvikle.

Pain

En person opplever en lupus flare kan oppleve brystsmerter. Dessuten kan de ha svelling og smerte i ledd slik som kneet eller albueledd.

Mental Helse Symptomer

Under en lupus flare, kan den lidende individ håndtere depresjon og angst. De kan også lider av noen hukommelsestap.

Vekt Endringer

En person med lupus kan sykle gjennom merk vekt svingninger, få eller miste vekt i løpet av et bluss.

Andre symptomer

Mens varig en lupus flare, kan de berørte enkelte opplever tretthet, hårtap, feber, tørre øyne og lett blåmerker. Dessuten vil mange enkeltpersoner merke at tærne og fingrene blir hvite eller blå når temperaturen er kald eller når de føler seg altfor stresset. Denne misfargingen kalles Raynauds fenomen.

Om symptomene på lupus sykdom

Lupus er en kronisk sykdom i immunsystemet som fører til smertefull inflammasjon av vev og organer i kroppen. Symptomene på lupus kan voks og avta, selv om noen - som nevrologiske problemer - kan være permanent og forverres over tid.

Fatigue

Ifølge Mayo Clinic, kan tretthets være en permanent symptom på lupus som gjør gjør normale daglige aktiviteter vanskelig, og det kan resultere i vektøkning fra mangel på aktivitet.

Alopecia

Alopecia er den medisinske termen for hårtap, og et midlertidig tap av hår kan oppstå flere ganger hos personer som har lupus.

Skin

The Mayo Clinic sier at symptomer på lupus inkluderer hud som lett blåmerker uten skade - og sår som tar lang tid å helbrede eller bli verre mot sollys.

Raynauds fenomen

Ifølge Mayo Clinic, oppstår Raynauds fenomen under en blusse opp av lupus, og det inkluderer symptomer som tap av farge i fingre og tær når de utsettes for kulde.

Nevrologisk

Hukommelsestap, angst og depresjon er nevrologiske symptomer på lupus som kan bli alvorlig hvis den ikke behandles.

Åndedretts

Ifølge Mayo Clinic, vanskeligheter med å puste, tungpustethet og brystsmerter ved fysisk aktivitet er respiratoriske symptomer på lupus.

Pain

Smerter i leddene - spesielt hofter, knær og håndledd - er symptomer på lupus som ligner leddgikt. De kan forverres over tid.

Lupus symptomer hos kvinner

Lupus er en autoimmun sykdom som kan påvirke kroppens organer på forskjellige måter. Kvinner i alderen 20 til og med 45, er mer sannsynlig å få lupus. For mange lider, kan det være en mild sykdom. For andre, kan lupus være alvorlig nok til å forårsake livstruende symptomer. Tidlig diagnose kan gjøre en stor forskjell, så bør du oppsøke lege for behandling.

Betennelse

Betennelse er kjennemerket på lupus. Kronisk leddsmerter og muskelsmerter er ofte en av de første symptomene.

Tretthet og feber

Konstant trøtthet er vanlig. En uforklarlig, lav feber som varer i en lengre periode er også vanlig. Når lupus blusser opp, disse symptomene, sammen med betennelse smerter, kan være åpenbar. Etter en blusse opp, kan symptomene forsvinne i månedsvis.

Utslett

Lupus kan føre til en rødaktig ikke-kløe utslett, ofte i hodebunnen, men på andre deler av kroppen, så vel. Sommerfuglen utslett, når et rødt utslett sprer seg over kinnene og over neseryggen, er et tegn på lupus.

Andre symptomer

Lupus kan også føre til hårtap, overfølsomhet for sollys, lilla fingre og tær (Raynauds fenomen), og brystsmerter når du tar dype åndedrag (pleuritt).

Gjør noe

The Lupus Foundation of America sponser Walk for Lupus nå. Sjekk statens kapittelet for å finne dato og registrere deg.

Lupus symptomer i menn

Ifølge Lupus Foundation of America, er 10% av menn diagnostiseres med lupus, en farlig autoimmun sykdom vanligvis diagnostisert hos kvinner. Lupus symptomer hos menn er nesten identiske, men er vanskeligere å diagnostisere på grunn av likheter med andre sykdommer.

Sår, utslett og andre hudlidelser

Typiske symptomer på Lupus hos menn er sår eller utslett i ansiktet som forverres med soleksponering. Malar utslett (en kladdete mørk rød lapp på forsiden), åpen munn sår og hud lesjoner er også typiske lupus symptomer.

Dårlig sirkulasjon i hender og føtter

Raynauds fenomen, en tilstand der tær og fingre blir blå fra temperaturendringer, er et annet Lupus symptom. Mangel på blodsirkulasjon fører til at ekstremiteter for å slå blå eller lilla.

Brystsmerter eller tetthet

Dette er en av de mest vanlige Lupus symptomer hos menn. Det kan også fremme kortpustethet, avhengig av alvorlighetsgraden av brystsmerter.

Hair tynning og balding

Hair tynning eller balding er også typiske symptomer for menn. Dette er ofte vanskeligere å diagnostisere siden skallet kan indikere en rekke sykdommer.

Forvirring eller Memory Loss

Forvirring, hukommelsestap og depresjon forekommer ofte hos menn med Lupus. Lupus angrep alle vev, forverring en manns evne til å konsentrere seg og tenke klart.

Hallusinasjoner eller schizofrenilignende symptomer

På grunn av sin effekt på hjernen, kan Lupus forårsake hallusinasjoner, paranoia og angst. Dette er alvorlige symptomer som trenger umiddelbar oppmerksomhet.

Leddsmerter, stivhet og hevelse

Leddsmerter, stivhet og hevelse er vanlige Lupus symptomer hos menn. Leddene kan hovne opp, rødme, eller forårsake smerte for alvorlig til å selv funksjon.

Lupus symptomer og komplikasjoner

Lupus, eller systematisk lupus erythmatosus, er en kronisk betennelsessykdom med autoimmune årsaker. Ulike kroppens systemer kan bli påvirket som betennelsen er ofte i små blodkar. Om lag 250.000 mennesker i USA har lupus, de fleste av dem kvinner.

Allmennsymptomer

Den vanligste konstitusjonell symptomet er tretthet, sammen med feber, leddsmerter og vektendring.

Dermatologiske symptomer

Pasientene har ofte en "sommerfugl utslett" over nese og kinn, lesjoner eller utslett på kroppen etter soleksponering. Håravfall er også en mulig symptom.

Gastrointestinale symptomer

Abdominal smerte er et vanlig symptom som følge av pankreatitt, peritonitt, vaskulitt eller begrenset blodtilførsel til tarmen. Kvalme og fordøyelsesbesvær kan være symptomer i tillegg.

Hjerte Symptomer

Den mest vanlige hjerte symptomet er perikarditt, eller inflammasjon av vev rundt hjertet. Perikarditt forårsaker brystsmerter.

Komplikasjoner

Nyrene blir ofte påvirket av lupus, forårsaker glomerulær sykdom, som påvirker tubuli i nyrene, til å utvikle i løpet av noen få år. Lungekomplikasjoner kan også utvikle, den mest alvorlige av dem er et aveolar blødning.

Lupus og leddsmerter

Lupus er en inflammatorisk sykdom der immunsystemet feil og angrep dine organer og vev. Denne sykdommen er kalt en autoimmun sykdom, og har forskjellige typer med de vanligste er systemisk lupus erythematosus, som påvirker mange områder av kroppen og er den mest alvorlig. Kvinner er mer utsatt enn menn, og mens det er ingen kur, er behandling tilgjengelig for å behandle symptomene.

Symptomer

Symptomene vil variere fra person til person. Noen mennesker pådra symptomene plutselig, andre mer gradvis. Symptomer kan være mild for noen, alvorlig for andre. Symptomene kan være tretthet, vekttap eller gevinst, feber, munnsår, utslett formet som en sommerfugl, kortpustethet, angst, depresjon, blåmerker lett, hukommelsestap og brystsmerter.

Leddsmerter

Leddsmerter, hevelse og stivhet normalt følge lupus. Leddene berørt vil avhenge av hvor sykdommen er lokalisert i kroppen din, eller du kan ha felles smerte over hele kroppen. Du vil merke stivhet i leddene slik som dine knær, albuer og håndledd. Hevelse og smerte vil begynne, og gå eller plukke opp gjenstander kan bli vanskelig. Dette hevelse og leddsmerter kan føre til leddgikt.

Diagnose

Diagnostisering lupus er en vanskelig oppgave, og kan ta måneder eller år å endelig bekrefte diagnosen. Symptomer kan etterligne andre sykdommer, og symptomene kan komme og gå, noe som gjør det vanskelig å spikre ned hva årsaken er. Legen kan vurdere lupus hvis du har minst fire av disse kriteriene: en sommerfugl utslett som dekker nesen og sprer seg over kinnene, en skjellende eller sol-relaterte utslett, smertefri munn sår og leddsmerter i mer enn to ledd. Andre faktorer er beslag, nyreproblemer, lave blodverdier og blodprøver som bekrefter en autoimmun sykdom.

Joint Pain Treatment

Steroide anti-inflammatoriske legemidler som Advil og Motrin vil bli anbefalt av legen din for leddsmerter og stivhet. Disse stoffene er over disk, men diskutere med legen din riktig dosering. Anti-malaria medikamenter, for eksempel Plaquenil har vist seg å hjelpe til med leddsmerter, utslett og lungebetennelse. Kortikosteroider vil også kjempe leddbetennelse, men har alvorlige bivirkninger som vektøkning, bein tynning, høyt blodtrykk og diabetes.

Andre behandlinger

Personer med avansert lupus kan trenge en mer aggressiv behandling som høydose kortikosteroider og immundempende medikamenter som Imuran og Cytoxan. Disse stoffene virker å undertrykke immunsystemet ved å blokkere produksjonen av immunceller som angriper de organer og vev.

Lupus kan bryte ut i fakler, så det er best å prøve og hindre dem fra å skje. Få nok hvile og unngå solen, noe som kan utløse et bluss. Slitasje hatter og lange ermer og bukser når ut i solen. Trene regelmessig og spise et sunt kosthold rikt på frukt og grønnsaker. Bo sunt er din beste forebygging mot lupus flare ups.

Symptomer på systemisk lupus

Systemisk lupus erythematosus er en kronisk, inflammatorisk autoimmun sykdom som påvirker det meste kvinner. Det er vanskelig å diagnostisere, fordi det ikke er noen definitiv laboratorietest for det. Det finnes ingen kur for lupus, men det er noen behandlinger for å kontrollere sykdommen progresjon. Med systemisk lupus, danner kroppens immunsystem antistoffer som angriper normale organer og vev. Det er mange symptomer på systemisk lupus som kommer og går i fakkel og remisjoner.

Facial (Malar) Rash

En klassisk symptom på systemisk lupus er et rødt utslett som strekker seg over neseryggen og kinnben som ligner form av en sommerfugl. Utslettet kan føre til hovne kapillærer, men vanligvis ikke arr i ansiktet. Sollys kan forverre utslettet eller få den til å blusse.

Leddgikt smerte

Nitti prosent av systemisk lupus pasienter lider av leddgikt felles smerte som kan være ledsaget av betennelse. Leddsmerter kan vare i timer eller flere måneder, og varierer i alvorlighetsgrad. Det kan påvirke bare ett ledd, eller den kan bevege seg fra ledd til ledd-og blusse midlertidig. Systemisk lupus leddgikt smerte ofte skjer i morgen og blir bedre gjennom dagen, men det kan gå tilbake på kvelden.

Fever

De fleste systemisk lupus pasientene kjøre en lav grad av feber forårsaket av betennelse, i stedet for infeksjon. I en akutt lupus flare, kan feberen være mer enn 100 grader F.

Vaskulitt

Systemisk lupus pasienter kan utvikle vaskulitt, en betennelse i blodårene. Symptomene på vaskulitt er røde renner og humper på kroppen som kan danne sår og er ganske smertefullt. Vaskulitt kan forekomme i en hvilken som helst organ slik som mage, hjerte eller genitalia.

Raynauds fenomen

Raynauds fenomen medfører redusert blodsirkulasjon til fingre og tær, forårsaket av kulde eller stress. Det er en betennelsesreaksjon som smalner blodkar, forårsaker kramper. Koldbrann av sifrene kan oppstå i akutte tilfeller.

Andre symptomer

Symptomene varierer fra pasient til pasient med systemisk lupus, og de kan være vidtfavnende, avhengig av hva organer blir påvirket av betennelse. Andre symptomer er tretthet, brystsmerter, ankelen hevelse, nyresykdom, anemi, smertefri munnsår, urolig mage, blåmerker, beslag, endret personlighet, tørr munn, søvnvansker og håravfall.

Lupus blusse opp Symptomer

I USA er det anslagsvis 300.000 mennesker med lupus. Worldwide, klatrer tallet til 3 millioner. Lupus er en autoimmun lidelse der immunforsvaret angriper kroppens organer. Vanskelig å diagnostisere og uhelbredelig, har lupus symptomer som kan komme på sakte eller raskt. De kan være mild eller alvorlig. Personer med lupus oppleve periodiske bluss-ups når symptomene forverres, etterfulgt av lange perioder med å være symptomfri. Pasienter kan gå i mange år uten å ha en blusse opp.

Symptomer

Det er mange lupus blusse opp symptomer, som varierer fra person til person. Vanligvis omfatter de følgende:
Fatigue
Fever
Leddsmerter, stivhet og hevelse
Muskelsmerter
Malar, eller en sommerfugl-formet utslett i ansiktet over kinnene og neseryggen
Hudlesjoner som kan vises eller blir verre når de utsettes for solen
Sår i munnen
Reynaud fenomen - Fingre og tær blir kalde og blir hvite eller blå
Alopecia - Hårtap
Vektøkning eller tap
Tørre øyne
Brystsmerter
Kortpustethet
Lett blåmerker
Depresjon
Angst
Hukommelsestap
Uordnede tenkning

Typer

De tre hovedtyper av lupus er systemisk, discoid og legemiddelutløst. Med systemisk lupus, blir to eller flere organer angripes av immunsystemet, noe som resulterer i noen, mange eller alle av symptomene. Når immunsystemet angriper huden selv (discoid lupus), vanlige symptomer er utslett, lysfølsomhet, og mer sjelden, ansikts lesjoner. Drug-induced lupus er en reaksjon på visse medisiner og vanligvis forsvinner når medisinen er stoppet.

Årsaker

Forskning har ikke kunnet fastslå nøyaktig hva som forårsaker lupus. Det antas at en kombinasjon av arvelige og miljømessige faktorer spiller inn. Ifølge Johns Hopkins leddgikt Center, kan folk arve en predisposisjon for lupus, og miljømessige utløsere kan forårsake fakkel-ups; men ikke alle som arver predisposisjon opplever lupus. Bare om lag 2% av barn født av mødre med lupus få sykdommen. Foruten genetikk, kan andre bidragsytere være stress, medikamenter, ultrafiolett lys, hormoner og infeksjon.

Diagnose

Lupus er en komplisert sykdom som kan være vanskelig å diagnostisere fordi symptomene er lik andre autoimmune sykdommer slik som reumatoid artritt, multippel sklerose og skleroderma. Testing kan være ufullstendig, og ifølge FAQs.org, de mest pålitelige tester som er feil 20% til 30% av tiden. Leger vanligvis stole på observasjon av symptomer og blodprøver som bestemmer antistoff, immunceller, og røde og hvite blodlegemer nivåer for å stille en diagnose.

Behandling

Behandling planer varierer, avhengig av hvor alvorlig saken er og symptomene opplevd. Mildere tilfeller med utslett og mild til moderat smerte kan behandles med ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler som aspirin og ibuprofen. Når symptomene er mer alvorlig, kan steroider være nødvendig å redusere betennelse og hevelse. Immunsuppressive midler, som forårsaker immunsystemet til å rampe ned eller slås helt av, kan bli brukt til å behandle de mest alvorlige symptomer.

Forebygging

Pasienter kan gå lange strekninger av gangen opplever bare de mildeste symptomene eller blir helt symptomfrie. Opprettholde en lav-stress livsstil av å spise sunt med regelmessig mosjon, nok hvile, og minimal eksponering for solen kan holde de verste symptomene i sjakk. Medisiner kan hjelpe administrere sykdommen langsiktig ved å redusere betennelse, et stort problem med lupus, og kvartals besøk til en lege anbefales.

Lupus autoimmun sykdom

Lupus autoimmun sykdom


Lupus autoimmune sykdom er en alvorlig sykdom kjennetegnet ved kronisk inflammasjon og degenerering av vev og organer. Denne sykdommen har krevd mange liv. Kroppens immunsystem begynner å angripe seg selv, forårsaker hud og leddproblemer og hindrer riktig funksjon av nyrer, hjerte, lunger og blodceller. Mens lupus pleide å være en strengt terminal sykdom, er fremgangsmåter for behandling forbedret i den senere tid. Mange pasienter med lupus har nå potensialet for ledende kvalitet liv.

Symptomer

Hvert tilfelle av lupus er forskjellig, og symptomene er varierte og kan være permanent eller midlertidig. Flares er vanlig for lupus pasienter; flares er plutselige episoder av intense symptomer som gradvis blir bedre eller opphører etter en kort periode. Symptomene avhenger av hvilken del av kroppen er berørt, men det er noen standard tegn å se etter. Tretthet, vekt svingninger, hukommelsestap, brystsmerter, leddsmerter og feber er alle symptomer. Malar utslett er en viktig indikator i tillegg. Dette er en sommerfugl-formet utslett som vises på forsiden. Andre hudsykdommer som lesjoner og munnsår som utvikler etter eksponering til solen er også symptomer. En annen tegn på lupus er når dine fingre og tær blir hvite eller blå i situasjoner med høyt stress. Mange av disse symptomene gjelder for en rekke andre mindre alvorlige forhold, så ikke bli skremt til en riktig diagnose har blitt gjort.

Systemisk lupus erythematosus

Det er faktisk fire forskjellige typer lupus. Systemisk lupus erythematosus (SLE) er den mest vanlige form. Når du hører lupus nevnt, er dette vanligvis sykdommen de fleste omtaler. SLE påvirker alle deler av kroppen. Hud og leddproblemer forekommer ofte. Indre skader vanligvis påvirker nyrene og blodet.

Andre typer Lupus

Diskoid lupus erythematose (DLE) er en annen form av sykdommen, og refererer seg strengt til hudproblemer. Pasienter med DLE har ofte en Malar utslett på deres ansikter og sår på deres skalp. Drug-induced lupus erythematosus er en mindre vanlig form av sykdommen som rammer folk som har tatt visse medisiner. Symptomer generelt avstå etter at en person slutter å ta uansett medisin var årsak til problemet. Den siste form av sykdommen er neonatal lupus, som påvirker nyfødte. Den infiserte spedbarn kan ha en alvorlig utslett for de første månedene etter fødselen.

Mulige årsaker

Lupus er mest vanlig blant kvinner og svarte. Medisinske fagfolk har ennå ikke etablert årsaken til lupus, men spekulasjoner tyder på at genetikk og miljø er de viktigste faktorene. Eksponering for sollys og enkelte legemidler kan føre til utvikling av lupus, så følger nøye med på disse faktorene for å minimere risikoen.

Forebygging Flares hvis Infected

Flares med intense symptomer kan oppstå fra tid til annen. Medisiner for lupus vanligvis bidra til å administrere fakler, men visse faktorer kan utløse en episode hvis du ikke er forsiktig. Unngå soleksponering. Ultrafiolett lys utløser ofte flares. Bruk solkrem og verneklær. Sørg for å feste med medisiner diett i tillegg. Forstyrre din medisinering tidsplan kan føre til episoder, så vær nøye med å følge behandlingen plan til alle tider.

Lupus sykdom

Lupus er en systemisk autoimmun sykdom som påvirker alle deler av kroppen og er kroniske. Kroppen angriper seg selv og ikke er i stand til å bekjempe bakterier og bakterier riktig. Ifølge Lupus Foundation, minst 1,5 millioner amerikanere har lupus og mer enn 16.000 nye tilfeller dukker opp hvert år.

Fakta

Lupus kan ikke være "fanget" fra noen andre. Det er autoimmune, men er ikke relatert til en hvilken som helst type HIV eller AIDS. Alle kan få lupus; barn, menn, kvinner, alle raser, alle etnisiteter. Men afroamerikanske kvinner er to til tre ganger mer sannsynlig å få lupus. Årsakene til dette er ukjent. Flere kvinner mellom alderen 15 til 44 (anses barn-fruktbar alder) er også mer likley å utvikle lupus.

Flares

Lupus er en tilstand preget av "flares", der symptomene som oppleves bli sterkere, varer lenger og er mer intense enn andre ganger. Det kan være perioder med remisjon mellom disse flares og de varierer i lengde.

Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, vil generelle lupus tegn og symptomer inkluderer feber, vektendring (enten gevinst eller tap), tretthet, og felles stivhet og smerte. Det kan være en malar utslett (butterfly ser utslett i ansiktet over kinnene) og håravfall. Huden kan forverre i utseende med eksponering for sol og har lesjoner. Noen kan oppleve Raynauld fenomen (kalde / blå tær og fingre under stress), lett blåmerker og tørre øyne. Også mulig er symptomer som brystsmerter, munnsår, hukommelsestap, angst og depresjon.

Typer

Selv om alle typer av lupus er like, er det fire typer ifølge Mayo Clinic. Det er systemisk lupus erythematosus som kan påvirke hele kroppen. Dette er den type som de refererer til når de sier lupus. Det er diskoid lupus erythematosus som bare påvirker huden. Legemiddelutløst lupus erythematosus påvirker kroppen bare når under effekten av visse medisiner og går bort når medisinering er fullført. Neonatal lupus påvirker bare nyfødte og er sjelden. Vanligvis denne typen vil bare vare i under et år.

Behandling

The Mayo Clinic viser at typiske behandlinger av lupus omfatte medisiner som NSAIDs (ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler), antimalariamidler og kortikosteroider. Mange vil kreve mye mer aggressiv behandling hvis deres lupus viser seg å være mer alvorlig (påvirker nyrene, beslag indusere eller påvirker sentralnervesystemet). Disse behandlingene kan være høyere dosert kortikosteroider og immundempende medikamenter som Cytoxan. Stamcelletransplantasjoner og DHEA (Dehydroepiandrosteron) er i kliniske studier å teste deres bruk ved bekjempelse av lupus.

Menopause & Lupus

For kvinner som har lupus, kan overgangsalder være en forvirrende blanding av symptomer og problemer. Mange av symptomene på overgangsalder ligne lupus symptomer, derfor en kvinne inn i overgangsalderen kan ha en vanskelig tid å skille forskjellen mellom de to, og derfor kan forsinke viktig behandling. Forstå hvordan menopause påvirker kvinner med lupus, og hva er forskjellene på de Symptomene kan hjelpe deg å opprettholde riktig medisinsk behandling og flid.

The Connection

Åtti til 90 prosent personer som utvikler lupus er kvinner. Forskning finansiert av Arthritis Foundation undersøkte sammenhengen mellom utviklingen av lupus hos kvinner og overgangsalder. Studien inkluderte 121 000 kvinner mellom 30 og 55 år. En annen studie brukte 116.000 kvinner mellom 25-42. Studien fastslått at kvinner som begynte sine perioder før 10 år er dobbelt så stor risiko for å utvikle lupus som er kvinner som begynte sine sykluser etter fylte 10. I tillegg var også kvinner som inngikk menopause før fylte 47 dobbelt så sannsynlighet for å utvikle lupus som er kvinner som går inn i overgangsalderen etter fylte 47. Studien bestemt at kvinner som bruker østrogen, enten som et prevensjonsmiddel eller som en hormonbehandling etter overgangsalderen dobler risikoen for å utvikle lupus.

Komorbide symptomer

Symptomer som er felles for lupus pasienter og overgangsalder pasientene omfatter hevelse og smerte rundt leddene som ofte etterligner leddgikt, endringer i kroppens temperaturavlesninger som kan være både høyere og lavere enn normalt, brystsmerter med å forsøke å ta en dyp pust, tap av hår, øyne som føles tørr, puffy hud som vises rundt øynene eller i beina, manglende evne til å konsentrere seg eller tenke klart, tap av sexlyst og tretthet som kan være alvorlige.

Forskjeller

Mens symptomer på overgangsalder og lupus kan være slående lik, er det noen små forskjeller mellom de to. Symptomer på lupus tendens til å være mer utbredt i hele kroppen, og mer generelt i naturen. Symptomene på lupus varierer også mer enn symptomer på overgangsalder varierer.

Lupus symptomer ofte blir mer intense kort tid før en kvinne begynner sin menstruasjon eller mens hun er gravid, noe som fører forskere til å tro det er en sterk hormonell slips til sykdommen. For kvinner med lupus som angir periomenopause eller overgangsalder, kan de symptomene bli mye mer intense.

Good News

De fleste kvinner som har lupus vil oppdage at deres fakkel-ups av lupus bli mindre alvorlig etter menopause. Dette antas å være forårsaket av den reduserte mengden av østrogen i kroppen etter å ha gått gjennom overgangsalderen. Dette betyr ikke at lupus er kurert, eller utryddet fra kroppen; medisinsk tilsyn og behandling er fortsatt nødvendig for å behandle symptomer. I tillegg kan kvinner som velger å ta erstatning hormonbehandling finne at de har en økning i fakkel-ups eller lupus symptomer, selv om det kan være mild til moderat intensitet.

Advarsel

Selv om forskning viser at lupus symptomene ofte avtar med alder og menopause, som tidligere nevnt det betyr ikke at lupus er kurert. Det er viktig å søke råd fra din lege når du oppleve en forandring i frekvens, intensitet eller symptomer på lupus flare-ups. Det er også viktig ikke å anta at slike endringer er faktisk forårsaket av overgangsalderen og ikke lupus. Søker lege vil hjelpe avgjøre den underliggende årsaken til dine symptomer og gi riktig behandling.

Lupus Pain Relief

Lupus, en autoimmun sykdom hovedsakelig rammer kvinner, kan bringe på enorme mengder smerte for sine lider. Mange som har lupus også skal stri med uutholdelige leddgikt samt muskel smerter og ubehag. Sykdommen kan også forårsake brystsmerter som følge av hevelse i området rundt hjertet og lungene. Selv om det ennå ikke kureres, har moderne medisin gjort noen fremskritt i å hjelpe de med denne sykdommen leve med sin smerte.

Over-the-counter rettsmidler

Det første trinnet mange leger ta er å foreskrive NSAIDs (ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler). Dette inkluderer medisin som Tylenol og Motrin. Disse medisinene bør tas som anvist på etiketten med mindre legen din har spesielt bedt deg om noe annet. Imidlertid er det viktig at du kommuniserer med legen dersom du allerede ta disse typer piller regelmessig fordi langvarig forbruk kan føre til leverskade og eventuell svikt.

Reseptbelagte medisiner

Hvis over-the-counter medisin er ikke bare sterk nok, kan legen forskrive en resept styrke versjon av de samme medisinene. Noen ganger leger skal også vurdere immundempende hvis smertene er nesten uutholdelig, men disse barna av medisiner kan gjøre deg mer utsatt for å bli syke som de svekker immunforsvaret.

Malaria legemidler har også vært kjent for å redusere smerter i lupus og lupus-lignende sykdommer. Leger er for tiden usikker på hvorfor, men lupus pasienter har rapportert en reduksjon i smerte når du tar slike medisiner i flere måneder eller lenger.

Hjem Rettsmidler

Verkende muskler og leddsmerter kan også bli løst med hjem rettsmidler eller i det minste hjulpet litt. Har et familiemedlem eller ektefelle gi deg en massasje når musklene er i smerte. Sug i en varmt bad som det vil bidra til å lindre smerte og ubehag av hovne, verkende leddene.

Hot pakker og kalde omslag kan også brukes til å lette ubehag. Kjøpe noen isposer på stoffet butikken, eller investere i en oppvarming puten eller produkter spesielt laget til lindring av leddgikt smerte. I førstehjelp midtgangen, bør du være i stand til å finne mange varme og kalde omslag på en rekke priser.

Bli aktiv

Selv om det virker mot sin hensikt, trene virkelig hjelper lindring av smertene, spesielt trene musklene rundt den berørte felles. Hvis du er i en mye smerte i knærne eller ankler, prøve å gjøre elliptiske eller sykle. Hvis du hovedsakelig lide albue eller håndledd smerte, begynne å løfte vekter. Svømming er også en fin måte å styrke alle leddene uten for mye påvirkning. Snakk med legen din om øvelser du bør gjøre. Husk at målet er å styrke, ikke sette deg selv i mer smerte. Det er vanligvis anbefales at lupus pasienter hoppe på tredemølle eller løfte veldig tunge vekter som disse aktivitetene kan føre til at leddene til "bang" på gulvet eller overanstrenger. Dette vil i sin tur medføre mer smerte i stedet for lindring.

Mens trening er viktig, er det også viktig å lytte til kroppen din. Hvis du føler smerte (utover ubehag av presser musklene), bør du umiddelbart slutte øvelsen. I tillegg er det viktig å ikke trene hvis du finner du opplever en alvorlig lupus flare (når lupus er mest aktiv), kjører en feber eller bluss er potensielt forårsake organskade.

Lupus og Leg Pain

Lupus og Leg Pain


Fem millioner mennesker i verden er anslått å ha noen form for lupus. Minst 1,5 millioner av dem er amerikanere. Imidlertid kan det faktiske tallet kan være høyere fordi ingen storskala studier i USA har blitt gjort for å fastslå den faktiske overvekt. Leg smerte er assosiert med lupus som et symptom på sykdommen, og kan også være en indikasjon på andre deler av sykdom.

Betydning

Lupus er et kronisk, autoimmun sykdom som rammer hovedsakelig kvinner i fertil alder (15 til 44). Imidlertid, kan noen utvikle sykdommen til enhver tid. Lupus kan angripe noen del av legemet. Selv om det ikke er fullt ut forstått, autoimmune lidelser er sykdommer som angriper legemet. Immunsystemet normalt kamper av virus, bakterier og andre bakterier, men med en sykdom som lupus, begynner kroppen angripe sunt vev. Når dette skjer, kan det være hevelse, skade og smerte i områdene immunsystemet angriper, inkludert bena.

Lupus er kronisk, betyr det varer lenge, og det kan blusse opp og gå inn i remisjon. Men når de ble behandlet på riktig måte, kan de fleste med lupus har en full og god livskvalitet.

Typer

Det er vanligvis fire anerkjente former eller typer lupus. Systemisk lupus erythematosus (SLE) er den mest vanlige form. Kutan lupus erythematosus er en form for lupus som angår huden. Drug-induced erythematosus er lupus som er forårsaket ved å ta visse medisiner og neonatal lupus er funnet hos spedbarn som er født av mødre som har lupus. Leg smerte er vanligvis forbundet med alle, men den kutan (huden) type lupus.

Symptomer

Leg smerte kan være et symptom på lupus, men ikke den eneste symptom. Noen rapporterer at smertefulle ledd, blant annet i beina, er en av de første tegn på å være klar over sykdommen. Hevelse i bena, og også hender, føtter, og rundt øynene kan forekomme.

Andre vanlige symptomer på lupus inkluderer ekstrem tretthet, hodepine, noen ganger feber, lav RBC eller lave totale blodvolum (anemi) eller blodpropp problemer, brystsmerter, lysfølsomhet, og noen ganger håravfall. Et annet avslørende tegn på lupus er et sommerfugl-formet utslett i ansiktet, over nesen og kinnene.

Løse lupus kan være vanskelig og ta tid. Siden symptomer etterligne andre sykdommer, kan mye av diagnosen tiden brukes utelukker andre sykdommer.

Forebygging / løsning

Medisiner for smerter på lupus vanligvis inkluderer anti-inflammatoriske medisiner som aspirin, ibuprofen og paracetamol. Anti-inflammatoriske medisiner er vanligvis de vanligste legemidlene som brukes til å behandle symptomer på lupus og noen ganger kan være den eneste medisinen som trengs. Andre medisiner som brukes til å behandle lupus er kortikosteroider og immunosuppresant, anti-malaria og noen ganger antikoagulerende medisiner.

Misforståelse

Lupus er ikke som kreft. Noen mennesker tror lupus å være en form for kreft, men det er strengt tatt en autoimmun sykdom. Kreft er en betingelse for ondartet, unormal vev. Dessuten er lupus ikke knyttet til menneskelig immunsviktvirus (HIV) eller Acquired Immune Deficiency Syndrome (AIDS). Noen mennesker leser eller hører ordet autoimmune når relatert til lupus og tror at sykdommen er relatert til immunsvikt. Personer med hiv har en underactive immunsystem, mens folk med lupus har en overaktiv immunsystem. Til slutt, er lupus ikke smittsom.

Advarsel

Leg smerte er ofte et symptom på blodpropper, en potensiell livstruende symptom på lupus. Hvis du mistenker at din smerte kan være relatert til en blodpropp, eller du tar heparin eller warfin (handelsnavn Coumadin) og opplever smerter, bør du kontakte legen din eller oppsøke lege så snart som mulig.