Digidexo.com

utstikker bak tungen

Luftveiene Organs for Kids

Det luftveiene er ansvarlig for å få og administrere oksygen fra vår utenfor miljøet til de delene av kroppen vår som trenger det, samt utvise gasser vi trenger ikke slike som karbondioksid. Barn kan delta i en rekke hjerte-aktiviteter for å holde sin luftveiene sunt.

Strupehode

Strupehodet, vanligvis kjent som en lyd-boksen, er plassert bak tungen og er ansvarlig for å regulere strømmen av luft fra de nasale hulrom og munningen inn i lungene. Det skaper også lyd ved å justere størrelsen av åpningen, og deretter å tvinge luft fra lungene til munnen gjennom sin åpning for å skape vibrasjoner. Når et barn går gjennom pubertet, vil veggene i larynx fortykkes, slik at barnets tale å endre.

Lunger

Lungene er lette elastiske organer som mottar oksygen som mennesker puster inn. De lagres i egne rib bur hulrom kalt pleurahule. De fleste barne høyre lunge er større enn deres venstre lunge. Som barn blir eldre, vil lungene øke i størrelse, selv om mengden av veksten avhenger av hvor mye de trener og unngå luftforurensning og sigarettrøyk. Barn som ønsker å vokse seg stor og sterk lungene bør engasjere seg i kardiovaskulær trening så mye som mulig og redusere eksponering for forurensning og sigarettrøyk.

Nesehulen og Mouth

Nesehulen er ansvarlig for å ta i luften og fjerner skadelige partikler og bakterier før du overfører det til lungene. Nesen gjør dette ved hjelp av slim og flimmerhårene til å filtrere ut bakterier og skadelige partikler. Når luft tas inn gjennom munnen, eksisterer ingen filtreringssystem for å fjerne skadelige bakterier og partikler fra resten av det respiratoriske system. Barn kan utvikle gode pustevaner ved å bli lært opp til å puste gjennom nesen når det er mulig.

Membran

Membranen er en tynn muskel som skiller lungene og hjertet fra organer i magesekken. Det utvider seg når du puster inn og slapper når du puster ut. Membranen fungerer også sammen med de øvre magemusklene når du vil kontrollere hvor mye luft du puster ut, noe som er nyttig for å spille instrumenter og sang. Barn som ønsker å forbedre styrken av deres membran bør praktisere yoga pusteøvelser.

Luftrør og svelg og Epiglottis

Luftrøret er røret som forbinder lungene med munnen og nesehulene. Mellom luftrøret og nesehulene er svelget, som er ansvarlig for å fange mat at munnen tygger og tvinge det ned i halsen. På toppen av luftrøret er epiglottis. Epiglottis lukkes spiserøret når du pusten slik at luft kan strømme ned i luftrøret, og det stenger luftrøret når du spiser, slik at maten kan passere gjennom spiserøret og ned i magen.

Hvordan å identifisere symptomer på Lingual tonsillitt

Lingual betennelse i mandlene er ofte savnet av generelle leger og er generelt oppdaget av ØNH-spesialister fordi språklige mandlene er skjult bak tungen i halsen. Dette er noen av symptomene som kan tyde språklige betennelse i mandlene.

Hvordan å identifisere symptomer på Lingual tonsillitt

Alvorlig hovne språklige mandlene kan forårsake smerte ved svelging.

En rød hals kan være et symptom på språklige betennelse i mandlene.

Hovne lymfeknuter i halsen kan foreslå språklige tonsillitt, men kan også være forårsaket av andre forhold. Hovne lymfeknuter er noen ganger savnet i nakken, men en smerte i nakken kan være et symptom på hovne lymfeknuter.

En langvarig øreverk som ikke går bort kan være et tegn på språklig tonsillitt selv om det ikke er sår hals stede. Mens øresmerter er ikke alltid et symptom på betennelse i mandlene, svært ofte øresmerter vil være det eneste symptomet rapportert.

En feber er vanligvis til stede under en språklige tonsillitt infeksjon, men ikke alltid, og dette kan avhenge av årsaken til språklige betennelse i mandlene.

Å ha mandlene fjernet ikke eliminere sjansene for å få språklige tonsillitt fordi språklige mandlene ikke blir fjernet i løpet av en mandlene.

Noen utløser av språklige betennelse i mandlene er virus og bakterieinfeksjoner. Mononukleose og strep hals er de to viktigste årsakene til noen form for betennelse i mandlene.

Strukturen i skjoldbruskkjertelen

Skjoldbruskkjertelen er en del av kroppens hormonsystem. Selv om det er lite og kan virke relativt ubetydelig, er det faktisk har det formål å regulere forskjellige funksjoner i hele kroppen. Skjoldbruskkjertelen har en grunnleggende struktur som kan forandre som et resultat av forskjellige skjoldbruskforstyrrelser.

Identifikasjon

Skjoldbruskkjertelen er sommerfugl-formet og veier ca ett gram. Den skjoldbrusk består av to halvdeler, eller vinger, kjent som lapper, sammen med en tynn band av vev, kalt eidet.

Beliggenhet

Skjoldbruskkjertelen ligger foran på halsen under adamseplet og i nærheten av luftrøret. Det utvikler først på fosterstadiet, når skjoldbruskkjertelen er plassert bak tungen før fødselen. I noen sjeldne tilfeller, er en baby født med henne skjoldbruskkjertelen i brystet eller høyt oppe i halsen, som kalles en språklig skjoldbruskkjertelen.

Funksjon

Jobben til skjoldbruskkjertelen er å produsere hormoner. Det er to typer av hormoner: trijodtyronin (T3) og tyroksin (T4). For å produsere disse hormonene, må thyroid jod for å lage dem. Tallene tre og fire i hormoner refererer til antall molekyler av jod som er brukt. Åtti prosent av skjoldbruskkjertelen produksjonen er T4; de resterende 20 prosent er T3.

Fordeler

Skjoldbruskkjertelen bidrar til å kontrollere mange ulike funksjoner i kroppen. Uten skjoldbruskkjertelen, vil kroppens stoffskifte ikke fungere skikkelig. Som et resultat, ville en person opp i vekt på grunn kalorier ikke kunne omdannes til energi. Andre kroppens funksjoner som er regulert av skjoldbruskkjertelen inkluderer kroppstemperatur, kolesterol, vev og cellevekst, og normal funksjon av organer. Uten skjoldbruskkjertelen, vil disse funksjonene bli forstyrret og i alvorlige tilfeller kan føre til dødsfall.

Advarsel

Skjoldbruskkjertelen er så liten at en person skal knapt være i stand til å føle det i halsen. Men hvis det føles vanskelig å ta på og forstørret, kan dette være et tegn på hypotyreose, en tilstand der skjoldbruskkjertelen er underactive og ikke produsere nok T3 og T4 hormoner. Knuter kan være tilstede i skjoldbruskkjertelen i tillegg. Også, i noen få tilfeller kan jodmangel føre til en struma, skjoldbrusk som er en som er så forstørret det er synlig fra utsiden av kroppen.
.

Hvorfor folk snorke når de sover?

Hvorfor folk snorke når de sover?


Snorking er et kjent problem for millioner av mennesker. Folk som snorker har trolig våknet opp utallige ganger til klager av en kjær. De som ikke snorker kan ha mistet timers søvn på grunn av høyt, noen ganger forstyrrende støy.

Hva er snorking?

Snorking beskriver støy pusting forårsaket av vibrasjon av en av strukturene i nese og munn, slik som uvula, myke ganen, faryngeale vegg eller epiglottis.

Funksjon

Folk snorke når luftrørene i halsen blir hindret. Dette skjer etter en rekke grunner, inkludert svakhet i halsmuskler, ved bruk av midler slik som alkohol eller andre stoffer, akkumulering av fett rundt halsen, tungen slippe til baksiden av munningen, ukorrekt posisjon eller en annen kjeve obstruksjon av halsen.

Betraktninger

Dreven snorking kan være relatert til obstruktiv søvnapné, en potensielt farlig søvnforstyrrelse som oppstår når luftveiene bak tungen gjentatte ganger kollapser, asphyxiating den lidende hundrevis av ganger gjennom hele natten. Søvnapné fører til søvnmangel, ekstrem tretthet, vanskeligheter med å kjøre trygt og andre risikoer tilknyttet mangel på søvn. Søvnapné har også vært knyttet til høyt blodtrykk og økt risiko for slag eller hjertesykdom.

Mouth Guard og Apnea

Mouth Guard og Apnea


Søvnapné er en lidelse der en pasient slutter å puste flere ganger under søvn alt fra noen sekunder til ett minutt. Dette unormal pust kan føre blodet oksygen nivåer for å slippe og pasienten å kvele, snøft eller snorke høyt før du gjenopptar normal luftinntak. Ifølge American Association of Oral og Maxillofacial Surgeons (AAOMS), er en munn vakt en effektiv apnea terapi.

Muntlige Appliances

AAOMS rapporterer at muntlig apparater hemme milde eller moderate søvnapné tilfeller, og er den primære behandling for pasienter som ikke kan bruke luftveistrykk. Det finnes to hovedtyper av muntlige apparater for søvnapné. Tongue reposisjonering enheter er tilpasset støpt for å passe en pasients underkjeven og holde tungen blokkerer luftveiene. Apparatet bringer tungen fremover og hever den bløte ganen. Underkjevens reposisjonering enheter skaper mer plass bak tungen og bosette svelg luftveiene under søvn. Pasienter med muntlig apparater trenger regelmessige legebesøk for å overvåke enhet funksjon og passform.

Effektivitet

Den muntlige apparatet regnes som en nyere metode for søvnapné behandling i forhold til luftveistrykk enheter eller kirurgi. Ifølge en studie i Journal of American Dental Association, har muntlig apparater lindres alvorlighetsgraden av søvnrelaterte pusteforstyrrelser med om lag 60 prosent.

Side Effects

Ved førstegangs bruk, kan pasienter klager en muntlig apparatet forårsaker kjeve sårhet eller tann smerter. Disse bivirkningene avtar vanligvis i to til tre måneder. Over tid, én av tre pasienter som bruker en mandibular reposisjonering enhet utvikle noen bevegelse i kjeven, og vil dra nytte av en tannundersøkelse.

Kandidater

Den ideelle kandidat til muntlig Apparatet har mild til moderat søvnapné med symptomer som ikke er forårsaket av fedme. Disse apneas forårsake pågående søvnforstyrrelser minst tre ganger i uken når pasienten slutter å puste i 10 til 20 sekunder, opp til 30 ganger i timen under søvn. Snorking er ikke alltid en søvnapné symptom, men en del av et større sett av symptomer som utgjør søvnforstyrrelse. Andre apnea symptomer inkluderer ekstreme dagtid døsighet, irritabilitet og våkne opp med en sår eller tørr hals.

Therapy

Den beste terapi samlet for søvnapné er bestemt av søvn studieevaluering. Mens muntlig apparater kan hjelpe mildere tilfeller av søvnapné, noen av disse pasientene krever kirurgi på grunn av blokkeringer i nese eller hals.

Hva er Hypertrofisk Mandlene?

Humant tonsil vev omfatter paret av mandlene på baksiden av munnen, adenoider bak nesen og et endelig område av mykt vev bak tungen. Tilfeller av kronisk betennelse i mandlene eller infeksjon kan bli vanskelig å behandle med kun antibiotika. Kirurgi for å fjerne mandlene er noen ganger nødvendig, spesielt hvis en tilstand som kalles hypertrofisk mandlene utvikler seg.

Betydning

Uttrykket hypertrofiske mandlene, også referert til som tonsillar hypertrofi, beskriver mandlene som er forstørret, slik at de hindrer pustingen. Pediatric Øre forklarer at hypertrofiske mandlene kan være mest plagsomme om natten, når et barn prøver å sove. Tilstanden kan også føre til vanskeligheter med å svelge.

Betraktninger

Ifølge University of Hong Kong Kirurgisk avdeling, de fleste tilfeller av hypertrofiske mandlene også involverer forstørret adenoids. Kombinasjonen av hoven vev kan føre til mer enn pusteproblemer. Faktisk, ørebetennelse, bihulebetennelse, muntlig og mental maldevelopment, og øretrompeten (auditiv) tube blokkeringer kan også forekomme.

Årsaker

Biopsier av hypertrofiske mandlene som har blitt kirurgisk fjernet viser ofte tegn på bakterier. Faktisk, forskning disposisjon i Archives of Øre-Head and Neck Surgery viser at hypertrofiske mandlene inneholder betydelig større mengder av mikrober enn for sunne mandlene. Denne sykdomsfremkallende bakterien er funnet å samle seg i krypter av hypertrofiske mandlene, forårsaker infeksjon og overdreven betennelse.

Identifikasjon

Diagnosen hypertrofisk mandlene er ofte visuelt basert. Ifølge eCureMe.com, hypertrofiske mandlene er meget utpreget og har en tendens til å bule ut mot fronten av munnen. Faktisk, mandlene er ofte så store at de berører hverandre --- ofte betegnes "kyssing mandlene." Kroniske infeksjoner, pusteproblemer og maldevelopments er også tatt i betraktning sammen med andre symptomer som kan utvikle seg. Kronisk halitosis, vekttap, redusert appetitt og tretthet er også vurdert i en diagnose av hypertrofiske mandlene.

Behandling

Hypertrofiske mandlene generelt garanterer kirurgiske inngrep. MedicineNet.com forklarer at når forstørrede mandler eller adenoids forstyrre sovende ved å forårsake snorking eller alvorlig søvnapné, er kirurgi ofte anbefalt. Kirurgi anbefales også ved svelgevansker oppstår eller tannproblemer er involvert.

Årsaker og botemidler for Sleep Apnea

Ifølge Mayo Clinic, er søvnapné en tilstand der stopper du å puste, noen ganger, opp til hundrevis av ganger i løpet av natten. Du kan slutte å puste i opptil et minutt eller mer. Hver hendelse fører til at hjernen til å vekke deg til å begynne å puste igjen, men dette resulterer i en svært fragmentert og senere dårlig søvnperiode. Søvnapné rammer den samme mengden av folk som gjør voksen diabetes, mer enn 12 millioner amerikanere. Det er tre hovedtyper av søvnapné: Sentral, obstruktiv og Complex. Obstruktiv søvnapné oppstår når luftveiene blir blokkert under søvn forårsaker en stans i åndedrettet. Dette resulterer vanligvis i høyt snorking. Midt søvnapné oppstår når signaler fra hjernen som forteller lungene til å fortsette å puste funksjonsfeil. I denne situasjonen er det ingen hindring. Complex Sleep Apnea er en kombinasjon av de to foregående former for lidelse.

Årsaker til obstruktiv søvnapné

Den vanligste obstruksjon er det myke vevet på baksiden av halsen. Hvis musklene i halsen slappe for mye under søvn de kan forårsake luftveiene for å begrense og hindre flyten av oksygen ned i lungene. Dette verdifall holder deg fra å nå de dypeste nivåer av søvn. Disse nivåene er nødvendig for kroppen å helbrede og forynge seg selv.

Årsaker til sentral søvnapné

Sentral søvnapné forekommer ikke så ofte som obstruktiv søvnapné. Denne formen av sykdommen oppstår når hjernen ikke klarer å overføre signaler til musklene ansvarlig for pusting. To av de viktigste årsakene til denne typen søvnapné er hjertesykdom og slag. Symptomene ligner på de av obstruktiv søvnapné, imidlertid, og inkluderer snorking og søvnighet på dagtid. Hvis du lider av sentral søvnapné, sjansene er bedre at du kan huske oppvåkning om natten og føler seg tungpustet.

Årsaker til Complex Sleep Apnea

Hvis du lider av kompleks søvnapné så du oppleve begge typer uorden. Du har en obstruksjon i øvre luftveier, og også en pusterytme abnormitet grunn av hjernens funksjon.

Livsstil Treatment

I alle typer søvnapné, kan livsstilsendringer forbedre mildere tilfeller. Røykeslutt og å miste vekt er de første trinnene i å redusere effektene av søvnapné på kroppen din. Når disse alene ikke forbedre tilstanden nok, det finnes andre behandlingstilbud tilgjengelig.

Behandling av obstruktiv søvnapné

Kontinuerlig positivt luftveistrykk, kalt CPAPs, er den vanligste formen for behandling. De medfører en maske hektet til en maskin som leverer trykksatt luft inn i de øvre luftveier, å holde dem åpne. Hvis dette er for ubehagelig for deg, en annen enhet, for eksempel en muntlig apparatet kan være nyttig. Disse enhetene er slitt i munnen og endre plasseringen av kjeven for å holde luftveiene åpne under søvn. Hvis alle de ovennevnte behandlinger mislykkes, er kirurgi tilgjengelig for å endre uakseptable hindringer. De operasjoner innebærer å fjerne enten eller en kombinasjon av vev fra baksiden og toppen av halsen, mandlene og adenoids. En annen kirurgi forstørrer plass bak tungen og ganen ved å bevege kjeven bein fremover. Til slutt, og minst vanlige av alt, er trakeostomi. I alvorlige, livstruende tilfeller, når alt annet svikter, en tube kan settes inn i halsen slik at luft kan strømme forbi hindringer under søvn. Noen ganger laser eller radiofrekvente operasjoner blir utført for å fjerne hindrende materiale. Nasal kirurgi for å fjerne polypper eller rette septum kan også anvendes i forbindelse med andre behandlinger for å behandle apnoea.

Behandling av Sentral- og kompleks søvnapné

Siden sentral søvnapné kan være forårsaket av en annen medisinsk tilstand som hjerte-og karsykdommer, behandle den underliggende tilstanden er den første metoden for behandling. Vellykket behandling av den opprinnelige tilstanden kan helt lindre alle symptomer på sentral søvnapné. Positive Airway Pressure maskiner er også godkjent for behandling av Sentral- og kompleks søvnapné. Ekstra oksygen kan være nyttig i å opprettholde tilstrekkelige nivåer av oksygen i blodet slik at kroppen til å fungere normalt. Adaptive Servo-Ventilasjon er den nyeste metoden for behandling er tilgjengelig for dem som lider av sentral søvnapné. Denne teknikken måler din normal pusting rytme i løpet av dagen og deretter gjennom Positive Airway Pressure forsøk på å gjenskape din personlige pustemønster. Denne behandlingen kan være mer vellykket enn de mer vanlige CPAP, men mer forskning er nødvendig. Sammen med de sjeldnere enheter, har implantater er utviklet for behandling av søvnapné, men igjen mer forskning er nødvendig.

Primær Funksjon av Epiglottis

Primær Funksjon av Epiglottis


Epiglottis er en struktur av de øvre luftveiene, sitter oppå strupehode (tale-boksen eller adamseplet). Hvis du har opplevd mat eller drikke "går ned feil rør", da du har opplevd en funksjons eller rettere sagt, en dysfunksjon-of epiglottis.

Anatomisk Struktur

Epiglottis er et blad-formet stykke elastisk brusk med en "stamme" base og avrundet topp, som ligger i de øvre luftveiene over strupehodet og rett bak tungen. Stammen festes til brusk som blir luftrøret eller luftrøret.

Fysiologiske funksjon

Når du spiser, beveger tungen maten bolus til baksiden av munnen når du tygger. Som du svelge, strupehodet beveger seg oppover, folder strupelokket over glottis (åpningen av strupehodet) og matbolus glir forbi i spiserøret.

Formål

Den eneste funksjonen til epiglottis er å beskytte strupehodet (og stemmebåndene innenfor) og lungene fra fremmedlegemer. Et fremmedlegeme er noe som ikke hører hjemme. Mat, drikke, medisiner og leker er alle utenlandske stoffer til luftveiene.

Hvordan rense bakterier av tungen

Hvordan rense bakterier av tungen


En fjerdedel av alle tilfeller av dårlig ånde er direkte forårsaket av bakterier på tungen. Bakteriene lurer i sprekkene av tungen overflate og er identifisert av en tykk gul eller grå belegg. Denne bakterien er ikke bare hygienisk støtende, men kan føre til systemisk sykdom, inkludert hjertesykdommer og pre-term lav fødselsvekt. Følge enkle tongue-rengjøringsmetoder kan eliminere dårlig ånde og bidra til å sikre god helse.

Bruksanvisning

Hvordan Clean Bakterier Off The Tongue

•  Påfør tannkrem som inneholder flyktige svovelforbindelser nøytraliserende midler til en tannbørste eller tunge skraper. Se etter klordioksid, sink eller cetylpyridinklorid i tannkrem ingredienser. Tuppen av en plast skje også kan brukes dersom en tunge skraper er ikke tilgjengelig.

Begynnelsen så langt bak på tungen som mulig, bruke fast press og skrape mot fronten av munnen. Det er viktig å nå den bakre del av tungen, fordi det er de fleste bakterier vokser og rynker. Bakterier på baksiden av tungen er ikke rutinemessig blåst bort av den konstante rensing i flukt spytt som gir seg til resten av munnen. Gjenta skraping til alle områder av tungen vises rene.

Supplement rutine skrape med tannpuss og munnvann bruk to ganger daglig.

Hint

  • Velger en tungeskrape i stedet for en tannbørste, fordi det er mer effektivt i å redusere lukt.
  • Ikke påfør intenst press når skraping. Fast trykk er effektiv og vil gi de ønskede resultater.

Historien om tannregulering bak tenner

Historien om tannregulering bak tenner


Bukseseler er ofte nødvendig for å korrigere skjeve tenner. Men noen mennesker velger å ikke ha metall ledninger kjører over sine tenner. Heldigvis, bukseseler som er plassert bak tennene, kjent som språklig tannregulering, ble utviklet. Alle kunne da ha fordelene med rette tenner uten å bli kalt "metall munnen."

Origin

Forskning på å plassere tannregulering bak tennene begynte tidlig på 1970-tallet. Kjeveortopeder i USA og Japan jobbet hver for å formulere sitt eget system av språklig tannregulering. Først introdusert til amerikanske kjeveortopedi kontorer i 1979, gjorde denne formen for tannregulering ikke vinne popularitet for de første par tiårene, til avansert teknologi tillatt for bedre installasjon og vedlikehold.

Fordeler

Siden språklig tannregulering er "usynlige" for de rundt deg, er de nå et populært valg i kjeveortopedi. Ved hjelp av denne metoden gir en bedre ser smil. Bukseseler som er plassert bak tennene er spesialtilpasset til den enkelte pasient, slik at en mer presis og behagelig passform.

Ulemper

Språklig tannregulering er som regel dyrere enn tradisjonelle bukseseler, på grunn av deres spesialisering. De er også mer utsatt for å fange mat i dem og gjøre det vanskeligere å fjerne. Språklig tannregulering er mer sannsynlig å påvirke din tale og krever mer tid på å lære hvordan man snakker med dem på plass, så vel som har potensial til å forårsake mer skade på tungen enn vanlige tannregulering.

Care

De første dagene av seg bukseseler bak tennene er den viktigste. Å gå over til å ha noe på baksiden av tennene dine, bør du spise mykere mat og unngå alt for klissete eller trevlet. Børst tennene grundig, spesielt tilbake bak der bukseseler er plassert. For å hindre tunge sår, kan dental voks brukes til brakettene før du blir vant til dem.

Kandidater til tannregulering bak tenner

Selv opprinnelig utviklet for voksne som var flau over å ha tradisjonelle bukseseler på sine tenner, språklig tannregulering er tilgjengelig for folk i alle aldre. De kan brukes i stedet for tannregulering klar plast, spesielt hvis pasienten har en følsomhet for plast.

Hvordan du kan oppdage helseproblemer ved å se på tungen

Hvordan du kan oppdage helseproblemer ved å se på tungen


Tungen er en av de mest informative musklene i body.The tungen kan fortelle deg hva som skjer med din helse hvis du kan lære å lese den på en nøyaktig manner.Discover helseproblemer ved å se på tungen og får foran din sykdom. Her er noen tips som jeg har funnet at du kan observere selv.

Bruksanvisning

Tungen hjelper deg med mange ting som du gjør hverdagen din life.Without tungen; du ville ikke være i stand til å snakke, tygge, smake og swallow.Realizing hvor avgjørende tungen er for alle er tatt for granted.You kan lese tegnene på tungen din å pin peker helseproblemer også.

Vi lurer alltid på hvorfor leger spør oss å åpne vår munn vidt å undersøke våre tunger. Dette gir dem en rask døren som skal åpnes til helseproblemer som vi måtte ha.

Betent eller hoven tunge:
Dette skiltet av tungen kan realate mangel på ernæringsmessige mangler som vitamin B. De fleste mors vet at når sår er funnet på en barnets tunge, at feber er på vei oppover.

tips Tongue:
Tuppen av tungen forteller oss at helseproblemer kan forekommer i hjertet og tynntarmen area.When en ordnede eller røde røde prikker blir funnet, kan dette være et tegn på stress og angst. Det kan også peke på forhold som for eksempel cøliaki, tvangslidelser eller en fobi.

Bak tips Tongue:
Dette området peker på åndedretts og immunsystemet. Rødhet og røde prikker her kan også fortelle oss om et respitory infection.This inkluderer bronkitt og lungebetennelse, eller emfysem.

Høyre og venstre side av tungen:
Dette området kan være pekte i retning av leveren area.When tungen er forstørret, vil man oppdage tenner markeringer på sidene av de tongue.This kunne peke på en lever problem, hepatitt, et forstørret lever eller en fettlever, en vanlig bivirkning av diabetes. De kan også indikere lav energi, oppblåsthet rundt de nederste ribbeina eller abdominal hevelse. Hvis en discolorization av blå-grønne eller lilla flekker på tungen sidene, kan du ha en mer alvorlig tilstand, for eksempel leverkreft eller skrumplever.

Center of Tongue:
Dette området av tungen peker på det område av fordøyelses body.The bukspyttkjertel, mage eller milt er relative here.A rødhet med en gulaktig belegg kan forekomme på tungen peker til syre tilbakeløp og Crohns sykdom.

Tilbake of Tongue:
Dette peker på nyrene og blære område av body.A tykk, gul belegg vil dannes på baksiden midten av tongue.If dette blir oppdaget; du kan være en kandidat for nyrestein eller en blære infection.Kidney fiasko er heller ikke ute av spørsmålet her.

Tips og advarsler

  • Rødhet i Tongue vil også vise deg at kroppen din mangler enkelte vitamines.You kan være mangler vitamin B eller vitamin B-12. En daglig sjekk på tungen din kan hjelpe deg med å avverge noen sykdom eller helseproblem er som kan være begynnelsen. Gjør en daglig sjekk for deg selv for å holde deg informert.
  • Jeg er ikke en lege. Denne informasjonen er hva jeg har forsket på min egen.

Hvordan rense en hvit tungen

Hvordan rense en hvit tungen


Hvit tunge hovedsak resulterer når papiller, som er den tunge finger-lignende anslag, bli betent. Utseendet til et hvitt belegg oppstår når bakterier, døde celler og rusk få fast mellom betent papiller. Årsaker til betennelsen er røyking, feber, dehydrering, overdreven alkoholbruk og overdreven puster gjennom munnen. Selv om en hvit tungen er vanligvis forbigående og ufarlig, kan det se alarmerende. Prøv å rense en hvit tungen regelmessig for å holde pusten frisk og tungen sunn.

Bruksanvisning

•  Stikk tungen ut så langt som mulig mens du ser i et speil. Observer det området der de fleste rusk har akkumulert, som typisk er i ryggen - eller bakre - en del av tungen.

Plasser en tunge skraper så langt bak på tungen som mulig. Skyv skrapen ned slik at den hviler med kraft mot tungen, og stemmer overens med formen av overflaten. Hvis du kneble på dette punktet, flytt skrape frem, slik at det er nærmere midten av tungen din, men likevel så langt bak som mulig, uten å utløse din brekningsrefleksen.

Trekk tungeskrapen sakte mot fronten av tungen. Fjerne avfall - som stort sett er et resultat av fete næringsmidler som er rike på fett - fra skrapen ved å skylle anordningen under rennende vann.

Gjenta trinn 2 og 3 flere ganger, til du ser den hvite filmen på tungen begynner å forsvinne. Stopp når du merker at du ikke lenger kan fjerne mer rusk. Ren og tørr tungen skrape for å hindre bakterier fra å forbli på den. Oppbevar den på et rent sted, inntil du har tenkt å bruke det igjen. Prøv å bruke skrapen annenhver dag.

Pensle tungen to ganger om dagen, akkurat som du pusser tennene to ganger daglig. Bruk en tannpasta som inneholder et baktericid slik som triklosan, sammen med en myk tannbørste. Pensle tungen sakte og forsiktig til du har fjernet så mye av det hvite laget på tungen som mulig.

Gurgle med en antibakteriell munnvann, noe som kan bidra til å redusere bakterietall på tungen og dermed stoppe bakteriell aktivitet i munnen. I tillegg, drikke rikelig med vann, noe som kan bidra til å holde tungen relativt fri for rusk.

Hint

  • Hvis tungen vondt eller hvis hvit tunge varer lengre enn to uker, kan du besøke din tannlege eller lege.
  • Noen ganger mer alvorlige tilstander som en infeksjon eller leukoplakia - en forstadier tilstand - kan bidra til en hvit tungen.

Hvordan behandle en baker Cyste

En rift i kneet brusk eller leddgikt leddene kan føre til for mye væske til å samle og bygge opp bak kneet. Denne hendelsen kan fall mange irriterende og smertefulle symptomer i kneet som ømhet, hevelse, tetthet og trykket på baksiden av kneet. De fleste Bakers cyster kan behandles med hell hjemme, men hvis din vedvarer eller er ekstremt ubehagelig, ta kontakt med helsepersonell.

Hvordan behandle en baker Cyste

•  Ta over-the-counter smerte medisiner, for eksempel ibuprofen, naproxen, eller paracetamol, hvis du trenger det for smerte.

Resten så mye som mulig.

Bruk is til baksiden av kneet. Pakk is i klut og holde den på området i ca 20 minutter. Gjør dette hver 3 til 4 timer. Dette vil bidra til å redusere betennelse.

Beskytt kneet ved å pakke den i et kne wrap. Dette vil komprimere området, og hjelpe med hevelse.

Bruk puter å heve beinet så ofte som mulig, spesielt om natten.

Hvordan gjenkjenne en baker Cyste

En baker cyste - en væskefylt område bak kneet - kan snike seg på noen uten advarsel, men det er ofte forbundet med slitasjegikt eller brusk tårer. Symptomene er ofte irriterende, fordi smerte og stivhet kan lede deg til å begrense dine aktiviteter, men vanligvis ikke uutholdelig. De fleste Bakers cyster forsvinner på egen hånd; andre trenger å bli aspirert eller kirurgisk fjernet.

Hvordan gjenkjenne en baker Cyste

Se etter symptomer og tegn på en baker cyste. Disse inkluderer smerter i kneet, hevelse på baksiden av kneet, stivhet når utvide eller bøye beinet, eller en kul på baksiden av kneet som føles som en vannballong.

Sammenlign din vanlige kneet med kneet som du mistenker har en baker cyste. Ofte, selv om hevelsen er for mild til merke når du ser på det alene, vil det være merkbar når du sammenligner knærne.

Merknad dersom symptomene dine føler seg verre etter trening, bøying eller vandre. Baker cyster ofte verke eller produsere en følelse av press etter aktivitet.

Gjør en avtale med din lege, som kan gi en definitiv diagnose, og kan også bidra til å bestemme den underliggende årsaken. Det er viktig å skille mellom en blodpropp og en baker cyste. Disse forholdene dele lignende tegn og symptomer. En klatt blodpropp er svært alvorlig og krever ulik behandling.

Hint

  • Din lege vil vanligvis skinne et lys gjennom hovne området for å visualisere væske. Han kan også gjøre omfanget av bevegelse tester i knærne.
  • Noen vanlige testene legen kan bestille inkludere røntgen, untrasound og MR.
  • Det er sjelden, men du kan lide av kroniske smerter og begrenset bevegelse.

Hva er årsakene til et belegg på tungen?

Hva er årsakene til et belegg på tungen?


Det er tre typer belegg tungen - hvit tunge, gul tunge og svart, hårete tunge. Alle oppstå av forskjellige grunner. Ifølge Mayo Clinic, alle er vanligvis midlertidige, ufarlige tilstander.

Hvit Tongue

Et hvitt belegg oppstår når de små humper på tungen, kjent som papiller, bli betent. Betennelse skjer vanligvis på grunn av dehydrering, feber, puster gjennom munnen eller røyking. Matrester, bakterier og døde celler deretter få fast mellom hoven papiller og skape hvitt belegg.

Gul Tongue

Et gult belegg på tungen er også forårsaket av betennelse i papiller, som deretter samle gule bakterier. Røyking, puster gjennom munnen, dehydrering og feber alle føre til at papiller å bli betent.

Svart, Hårete Tongue

Svart, hårete tunge er preget av svart eller brun misfarging av tungen, sammen med en hårete eller furry belegg. Svart, hårete tunge er ufarlig. Ifølge National Institutes of Health, det noen ganger oppstår hos personer med AIDS.

Årsakene til svart, hårete tunge inkluderer dårlig munnhygiene og overdreven bruk av medisiner som inneholder bismuth, som Pepto-Bismol. Andre årsaker omfatter bruk av antibiotika, som kan forandre den normale bakterieinnhold i munnen. Heavy tobakksbruk er også en årsak.

Behandling av hvit tungen

Børsting tungen kan hjelpe bli kvitt hvit tungen. Drikke mye vann og spise crunchy matvarer - for eksempel epler, brokkoli eller popcorn - kan også bidra til å fjerne den hvite rusk fra tungen. Røykere bør slutte å røyke.

Behandling av Yellow Tongue

For gul tunge, Mayo Clinic anbefaler en hjemmebehandling involverer skånsom børsting av tungen med en løsning av en del hydrogenperoksyd og fem deler vann. Gul tungen kan indikere et problem med leveren eller galleblæren, selv om det er sjelden.

Behandling av svart tunge

Å pusse tennene og tungen to ganger om dagen er anbefalt behandling for svart, hårete tunge.
Hvis belegg på tungen av enhver type vedvarer i mer enn syv til 10 dager, bør du oppsøke lege eller tannlege.

Hva er årsakene til en hvit tungen?

Hver nå og da vil du kanskje legge merke til at tungen --- vanligvis en sunn rosa --- er belagt i hvitt. Mens en hvit tungen er vanligvis et tegn på at noe er off-kilter i kroppen din, er det ingen grunn til bekymring. Mesteparten av tiden, er årsaken til hvit tunge ufarlig og lett utbedret. I sjeldne tilfeller, men det kan være et tegn på alvorlig sykdom eller sykdom.

Betennelse

Overflaten av tungen er dekket med finger-lignende anslag kalt papiller. Hvis tungen er helt belagt i hvitt, har du mest sannsynlig har en betennelse i papiller. Den hvite utseende forårsakes av døde bakterier, rusk og døde celler blir sittende fast mellom papiller. Røyking, overdreven munn pusting og dårlig munnhygiene kan føre til at papiller å bli betent. Denne type hvite tungen kan behandles ved å børste tungen eller bruke en tungeskrape, slutte å røyke, drikke mer vann eller spise mer fiber, noe som bidrar til å skrape rusk fra tungen.

Oral Thrush

Hvis tungen er hvit i tykke, cottage cheese-lignende flekker, kan du ha trøske. Oral trost er en slags soppinfeksjon (Candida albicans), og oftest er sett hos spedbarn, eldre, diabetikere, rusmisbrukere, personer med immundefekter og astmatikere som blir behandlet med inhalasjonssteroider. Bruk av antibiotika eller cellegift kan også resultere i trøske. Behandlingen for trøske varierer avhengig av den underliggende årsaken, men er vanligvis behandlet med oral soppdrepende medisiner.

Leukoplaki

Hvite flekker på tungen (og munnen) kan også være forårsaket av en tilstand som kalles leukoplaki. I dette eksempel, ble cellene i munnen blir overdrevet, forårsaker de hvite flekker. Leukoplaki er ofte sett hos røykere og brukere av andre tobakksprodukter. Tilstanden er vanligvis ufarlige, men noen ganger muntlig kreftformer i de områdene der leukoplakia vises, og patcher selv kan også havn kreft. Vanligvis vil avslutte bruk av tobakksprodukter rydde opp tilstanden, men hvis ikke, kan en lege bruke en skalpell eller barberblad for å fjerne flekker. Selv da bør en person være årvåken om tilsynekomsten av patcher på grunn av økt risiko for kreft i munnhulen.

Oral Lichen planus

Hvis tungen har en Lacy utseende eller mange hevet hvite linjer, er du sannsynligvis til å ha oral lichen planus. Selv om ingen vet sikkert årsaken til oral lichen planus, har det vært noen linker til pasienter som har en autoimmun tilstand. Generelt, er det ingen behandling og tilstanden vil trolig gå bort av seg selv (men ofte er det kronisk, og vil dukke opp igjen til slutt).

Advarsel

Hvis hvit tunge er ledsaget av smerter, tap av følelse inni munnen eller sår som ikke leges etter flere dager, bør du oppsøke lege. Visse symptomer som følger med en hvit tungen kan være et tegn på kreft i munnhulen eller andre alvorlige sykdommer.

Hva er behandlingen for Hvite prikker på tungen?

Hvite prikker på tungen er vanligvis forbundet med oral (munnen) trost, leukoplakia og oral lichen planus, tre forskjellige orale sykdommer som har forskjellig opprinnelse. Oral trost er vanligvis forårsaket av en overproduksjon av candida albicans i munnen og kan dukke opp på tungen, kinn vegger, taket av munnen eller i halsen. Leukoplakia vises vanligvis i folk som bruker skråtobakk og kan være kreft. Oral lichen planus er vanligvis mindre alvorlig og kan være forårsaket av dårlig munnhygiene, bruk av tobakk eller drikker for mye alkohol.

Identifikasjon

Før behandling gis, bør folk med hvite flekker på tungen har sine leger eller tannleger undersøke dem for en riktig diagnose. Ifølge Mayoclinic.com, vises trøske vanligvis som "kremhvite lesjoner på tungen." Disse lesjonene ofte ha en cottage cheese-aktig utseende, og kan blø når man gnir. Imidlertid kan disse hvite flekker skrapes av, i motsetning til de som vises på grunn av leukoplakimateriale eller oral lichen planus, kan sistnevnte som produserer Lacey hvite flekker på tungen.

Betraktninger

Noen ganger hvite flekker på tungen fra leukoplakia eller muntlige lichen planus vil forsvinne hvis du slutter å drikke alkohol (for oral lichen planus) eller ved bruk av tobakk. Men siden trøske er forårsaket av overskytende candida albicans, kan det ofte dukke opp igjen til tross for arbeidet med å bare skrape dem av tungen. Noen alternative medisinske utøvere tror at dårlig kosthold, stress, kan en overforbruk av antibiotika, kortikosteroider eller p-piller anspore candida overvekst. Derfor kan endringer i kostholdet være nødvendig å fullstendig utrydde hvite flekker forårsaket av trøske.

Typer av medisinsk behandling

Leukoplakia kan forsvinne av seg selv, eller du kan trenge en tannlege for å fjerne den. Oral lichen planus behandles vanligvis med munnen skyllinger, medisiner som demper immunsystemet eller kortikosteroider. I tilfeller av trøske, er anti-sopp pastiller eller flytende medisin som vanligvis brukes til å eliminere candida sopp problem. Ifølge allmennlege Dr. John Pillinger i sin Netdoctor.com.uk artikkel, kan eksempler på medisiner for trøske inkluderer nystatin, amfotericin (f.eks Fungilin romber) eller mikonazol (f.eks Daktarin oral gel).

Effekter av endringer i kostholdet

Personer med hvite flekker på tungen sin på grunn av muntlige lichen planus kan noen ganger komme over sin tilstand ved å eliminere krydret mat. Personer med trøske er noen ganger satt på en candida reduserende diett som eliminerer visse candida-produserende matvarer. Når trøske setter det, er candida antas å formere seg raskere hvis du spiser for mye sukker eller gluten (et protein som finnes i hvete). Matvarer som inneholder disse ingrediensene kan innskrenkes eller elimineres en stund til du overvinne trøske.

Time Frame

Det er ingen fast tidsramme for å eliminere de tre viktigste sykdommer som forårsaker hvite flekker på tungen. De som korrekt identifisere deres problem og gjennomgår behandling er mer tilbøyelige til å komme raskere.

Hvordan fjerne hvitt belegg på tungen

Hvordan fjerne hvitt belegg på tungen


En rekke mulige årsaker finnes for hvit film som kan forekomme på tungen. Den hvite belegg består generelt av millioner av små bakterier som lever i tungen. Selv om dette er en godartet tilstand, er det skjemmende og sjenerende. Det er relativt lett å fjerne denne hvite film fra tungen; imidlertid er forebygging nøkkel. Tar de nødvendige skritt for å fjerne filmen krever endre noen daglige vaner og å være proaktiv. Finne årsaken til den hvite filmen er et viktig skritt i å fjerne den fra tungen.

Hvordan fjerne hvitt belegg på tungen

•  Besøk din helsepersonell for å utelukke eventuelle underliggende sykdommer som kan være årsaken til hvitt belegg på tungen, som for eksempel soppinfeksjon kalt trost.

Kjøp en tunge renere å skrape belegget ut av tungen. Bruk renere hver gang du pusser tennene.

Fukt tungen renere. Stikke tungen ut så langt det går. Plasser renere på baksiden av tungen og forsiktig dra den frem, skraping filmen frem som du går.

Skyll tungen renere i varmt vann og gjenta flere ganger til det hvite belegget har gått ned eller forsvunnet. Skyll munnen med varmt vann når du er ferdig.

Drikk rikelig med væske i løpet av dagen for å unngå dehydrering, som kan resultere i utvikling av en klebrig, hvitt belegg på tungen.

Bruk en saltvannsnesespray for å fjerne blokkerte nesegangene, som kan føre til ytterligere akkumulering av bakterier i munnen og på tungen.

Bruk en neti pott, en form for nasal vanning, tilgjengelig på apotek og helsekostbutikker, for å rense nesegangene og sinus hulrom. Dette vil bidra til å eliminere bakterier som dannes i nese og bihuler slimete, som renner inn i munnen og legger seg på tungen.

Avstå fra røyking, noe som fører til at overflaten av tungen til å bli betent. Betennelsen gjør at rusk og bakterier å bli fanget i tungen overflate, forårsaker filmen å utvikle.

Spis mye frisk frukt og grønnsaker, som vil bidra til å skrape rusk fra tungen, eliminerer den hvite filmen.

Grunner for et belegg på tungen

Grunner for et belegg på tungen


A "hårete" eller belegg på tungen er et ganske vanlig problem, vanligvis ikke forbundet med en alvorlig sykdom eller sykdom. Tungen øverste lag har et belegg, av og til kalt en biofilm, som består av keratin, og en opphopning av bakterier, mugg, slim og rester av mat. Keratin sin fibrøse strukturelle proteiner tjene som beskyttende døde celler, sikring nye celler som de er dannet. En viktig komponent av hår, hud, negler og tenner, er keratin det samme materialet som dannes på hendene når du utvikle hard hud. Selv om en belegg på tungen er vanligvis ufarlig, kan den ville rekke mikroorganismer som lever på det være potensielle patogener, forårsaker infeksjon og halitosis (dårlig ånde).

Årsaker

Forekomsten av furry, hårete, hvit, gul, brun eller svart tunge er direkte relatert til mengden av keratin samlet seg på en persons tungen. Når du spiser, er keratin vanligvis slått av og svelget, og like mye er gjengitt. Når nok keratin ikke er fjernet ved å spise, akkumuleres det, å forstyrre balansen og resulterer i en farge eller belegg tungen. Ifølge American Academy of Oral & Maxillofacial Pathology (AAOMP), kan drikke varm drikke, røyking og andre irritasjoner forårsake økt keratin produksjonen. Et belegg på tungen kan vises hvit, gul, brun eller svart; fargen er et resultat av ulike bakterier som skaper pigmenter under oppveksten. En hvit tunge, noen ganger kalt trøske, kan være forårsaket av en overvekst av gjær (Candida) i munnen, ofte assosiert med astma, diabetes eller medisiner. Betennelse i papiller (smaksreseptorer) på grunn av dårlig oral hygiene, dehydrering eller røyking kan også skape et hvitt belegg på tungen. Gult tungen er resultatet av en bakteriell inflammasjon som frigjør et gult kjemikalie inn i papiller. Svart eller brun tungen er forårsaket av en overvekst av bakterier, noe som gir tungen en mørk, furry utseende. Hårete tunge er en mer alvorlig form for belegg på tungen fordi det skaper langstrakte, hår-lignende keratin anslag på smaksløkene.

Behandling

God munnhygiene er den beste måten å kontrollere belegg tungen. Vanlig fjerning av akkumulerte keratin, organismer og bakterier i betydelig grad redusere belegget. En tunge skraper, kan slikkepott eller bomullspinner brukes daglig for å holde tungen frisk og rosa. Fysisk fjerning av misfarget, øverste laget av tungen reduserer sykdomsfremkallende bakterier og graden av halitosis. Eliminere vaner som irriterer tungen (som å spise tortilla chips eller drikker varme drikker) hjelper også. Kort pusse tungen med en svak kombinasjon av natron, 3 prosent hydrogen peroxide og vann kan også utrydde belegg på tungen; Men for å forhindre irritasjon, ikke la løsningen på tungen i mer enn 15 sekunder. Tongue skraping løsner døde, stinky, keratinized celler, noe som gjør mer rom for vekst av nye celler.

Advarsler

Selv om det er vanligvis ufarlig, noen ganger en belagt tunge indikerer tilstedeværelse av en alvorlig medisinsk problem. Hvis du har hvite flekker, striper eller prikker på tungen, er det viktig å rådføre seg med en lege eller tannlege. Hvite flekker eller lesjoner på tungen, kinn eller tannkjøtt kan være et tegn på leukoplakia, en forløper til kreft i munnhulen. Leukoplaki er vanlig blant vanlige røykere og tobakksbrukere. Hårete leukoplakia-- smertefri, fuzzy, hvite flekker på sidene av en tunge - kan være et tidlig varsel tegn på HIV-infeksjon. Leukoplakia kan også oppstå etter en benmargstransplantasjon eller i en person med et svekket immunsystem. Hvite striper eller prikker på tungen, leppene, kinnene eller tannkjøtt kan tyde på lichen planus, en inflammatorisk sykdom som kan forårsake kløe og smertefulle sår i munnen. Gul tungen kan være en indikasjon på tuberkulose, sure oppstøt, fordøyelsesbesvær, malabsorpsjonssyndrom, og lever eller galleblæren problemer. Kanadiske leger som arbeider i Bolivia rapportert en sammenheng mellom belagt tunge og tyfoidfeber. Etter å ha praktisert tungen skraping og god munnhygiene, søke medisinsk hjelp dersom en belagt tunge varer i mer enn to uker, eller hvis det er ledsaget av smerte eller hevelse.

Blemmer på tungen hos barn

Når barn har blemmer på tungen, er årsaken vanligvis ansett for å være hånd, munn-og klovsyke. Dette er en viral infeksjon som forårsaker blemmer inne i munnen på tungen, samt på føtter og hender.

Årsaker

Årsaken til dette viruset er coxsackie A-16 virus. Det er ofte forveksles med hov-og klovsyke, som dyr kan få, men det er irrelevant.

Symptomer

Symptomene som påvirker munnen er blemmer til tungen og innsiden av kinnene. Blemmer på tungen er smertefulle og sår og hindre barn fra å spise eller drikke godt. Hun kan også ha feber og være ekstremt masete.

Smittsom

Vabler er svært smittsom; de sprer seg gjennom barnehager, skoler og familier raskt. Bakterie spres via spytt, nasal drenering, avføring, og drenering fra blemmer.

Behandling

Det finnes ingen behandling for blemmer på tungen, men legen vil anbefale smertestillende medikamenter for å lindre symptomer. Lammende medisin kan også brukes til å hjelpe med å spise og drikke.

Forebygging / løsning

For å hindre spredning av tungen blemmer, ikke la en infisert barnet å dele å spise eller drikke kjøkkenutstyr. Rengjør alle lekene etter at de har blitt brukt og har barnet praksis god håndvask, spesielt etter avføring.