Digidexo.com

lungebetennelse dødelig

Om lungebetennelse

Lungebetennelse er en vanlig infeksjon som påvirker mennesker i alle aldre. Det er en alvorlig tilstand som kan være dødelig hvis den forblir ubehandlet. Lungebetennelse symptomer tendens til å være mer alvorlig hos små barn, eldre eller de med et svekket immunforsvar, og komplikasjoner kan oppstå.

Funksjoner

Lungebetennelse er en infeksjon i lungene som kan være forårsaket av et virus, bakterier eller sopp. Begrepene dobbel lungebetennelse og vandre lungebetennelse er kjent for de fleste. Dobbeltsidig lungebetennelse refererer til lungebetennelse i begge lungene. Walking lungebetennelse refererer til lungebetennelse som gir milde symptomer, mens den skadede er uvitende om at han er syk. Symptomene på viral lungebetennelse er vanligvis mindre alvorlig enn de av bakteriell lungebetennelse, men symptomene ofte varierer.

Time Frame

Symptomer på lungebetennelse kan ikke vises før 2 til 3 uker etter den første utbruddet av infeksjon. Tidlige symptomer kan være mild, og smittede mennesker kan anta at de har influensa, slik at de ikke søker medisinsk behandling inntil symptomene forverres. Symptomer kan innbefatte hoste, sår hals, feber, frysninger, tretthet, tungpustethet, brystsmerter, pustevansker, oppkast, hodepine og dårlig matlyst.

Identifikasjon

Lungebetennelse er diagnostisert gjennom fysisk undersøkelse, røntgen og blodprøver. Legen vil lytte til lungene med et stetoskop. Ofte en rallende lyd kan høres når personen tar et dypt pust, på grunn av væske i lungene, noe som indikerer tilstedeværelse av lungebetennelse. Røntgenundersøkelse kan bidra til å bekrefte tilstedeværelse av lungebetennelse.

Effekter

Smertestillende medisiner og antibiotika er vanligvis foreskrevet. Den berørte individ trenger mye hvile og væske siden det er mulig å bli dehydrert. Avhengig av hvor alvorlig lungebetennelse og sannsynligheten for komplikasjoner, kan det være nødvendig med innleggelse. Komplikasjoner som kan oppstå med lungebetennelse inkluderer oppbygging av væske i slimhinnen i lungene og brystveggen. Når en slik komplikasjon oppstår, blir det nødvendig å drenere væske. Infeksjonen kan også spre seg i blodet og påvirke andre kroppslige organer.

Risikofaktorer

Visse faktorer kan tyde på at en person er på et høyere risiko for infeksjon. Disse risikofaktorer er røyking, alkoholbruk, rus, være 65 år eller eldre, har en svekket immunsystem, eller en sykdom som for eksempel diabetes, hjertesykdom eller AIDS.

Betydning

Infeksjon kan spres gjennom sekreter som dråpene utvist fra hoste. Spredning av smitte kan reduseres ved å ta forebyggende tiltak. Dekke til munn og nese når du nyser eller hoster. Vask hendene etter nysing, hoste og før spising eller håndtering matvarer. Ikke del bestikk eller andre personlige eiendeler. Unngå nærkontakt som kysser en smittet person. Snakk med din lege om tilgjengelige vaksiner for å unngå kontakt med lungebetennelse infeksjon. Få en influensa skutt for å minske sjansen for infeksjon. Kle deg riktig i kaldt vær årstider eller klima. Spis sunt og få nok hvile. Mangel på søvn og dårlig kosthold kan svekke immunforsvaret, og dermed gjør en person mer utsatt for infeksjon.

Hva er årsaken til noen for å få bronkitt eller lungebetennelse ofte?

Lungebetennelse er en lungeinfeksjon enn årsaker alvorlig lungebetennelse. Infeksjonen kan være bakteriell, viral eller sopp. Lungebetennelse kan være dødelig i noen tilfeller. Bronkitt er også en tilstand preget av lungebetennelse. Bronkitt noen ganger oppstår etter en forkjølelse. Både lungebetennelse og bronkitt kan være tilbakevendende i noen mennesker med andre helsemessige forhold eller uønskede miljøfaktorer som forurensing og røyking.

GERD

Gastroøsofageal reflukssykdom kan føre til både bronkitt og lungebetennelse å skje ofte. GERD forårsaker magesyren til tilbakeløp i spiserøret. Noen ganger kan syren også suges inn i luftrøret, noe som kan føre til sykdom.

Svekket immunforsvar

Å ha en sekundær tilstand preget av et svekket immunforsvar kan gjøre individer mer utsatt for både bronkitt og lungebetennelse infeksjoner. Slike forhold inkluderer luekemia, AIDS, lupus, sclerderma, multippel sklerose og diabetes.

Sigarettrøyk

Eksponering for første-og annenhånds røyk kan føre til tilbakevendende bronkitt og lungebetennelse.

Administrativ røyk og støv

Noen arbeidere som er kontinuerlig utsatt for røyk og støv vil gjentatte ganger lider av bronkitt og lungebetennelse som resultat.

Behandling

Antibiotika blir noen ganger hjelpe bronkitt hvis blir ført fra en bakteriell infeksjon. Imidlertid, virale infeksjoner ikke svare på antibiotika. Antibiotika eller soppdrepende medisiner kan være foreskrevet for lungebetennelse.

Tidlig lungebetennelse symptomer

Det er flere årsaker til lungebetennelse - irritanter til lungene, virus, sopp og bakterier. Både viral og bakteriell lungebetennelse er smittsomt. Antibiotika hjelper kurere bakteriell lungebetennelse og viral lungebetennelse bare må gå sin gang, omtrent som en forkjølelse eller influensa. Begge former for lungebetennelse påvirker luftveiene og er ofte dødelig hos eldre mennesker, svakelige pasienter og små barn. Det er forskjellige symptomer for hver type lungebetennelse, men noen av dem overlapper hverandre.

Betraktninger

Du fange lungebetennelse fra inhaling luftbårne-infiserte dråper utvist gjennom en hoste eller nyse av en infisert person. Lungebetennelse kan også oppstå hvis en infeksjon sprer seg fra et annet område av kroppen. Den største vurdering av om du vil utvikle lungebetennelse er din helsetilstand og evne til å bekjempe infeksjoner. Av og til, en feil renset klimaanlegget eller dets filter fører til spredning av lungebetennelse. En fare for lungebetennelse er potensialet for infeksjon til andre deler av kroppen.

Bakteriell lungebetennelse

Bakteriell lungebetennelse normalt kommer fra streptokokker lungebetennelse, til de mest vanlige bakterier forårsake lungebetennelse. Det er mer enn 90 stammer av denne formen for lungebetennelse, slik at du kan få det mer enn én gang. Den vaksine for bakteriell lungebetennelse inneholder 23 av de 90 typer. Noen symptomer på bakteriell lungebetennelse er døsighet ofte forårsaket av en høy feber, som kan pigge opp til 105 grader, frysninger, hoste med grønnaktig eller blodig slimete, brystsmerter, rask pust, og i svært alvorlige tilfeller, blå-farget lepper og negler .

Viral lungebetennelse

Viral lungebetennelse har progressive symptomer. Det starter med influensaliknende symptomer som inkluderer en uproduktiv tørr hoste, feber, hodepine, muskelsmerter, sår hals og tap av appetitt. Senere symptomer bytte til en hoste med slim, kortpustethet og høy feber. Hvis sykdommen er alvorlig, er puste ekstremt vanskelig og lepper og negler har en blåaktig farge til dem.

Fungal Lungebetennelse

Fungal lungebetennelse oftest oppstår hos pasienter med nedsatt immunforsvar. Flere forskjellige fungi forårsake tilstand og noen ganger mer enn én skaper infeksjon av lungen. Symptomer på sopp lungebetennelse fra Candida artene omfatter generell sykdomsfølelse. Aspergillose sopp kan føre til symptomer som ligner på astma eller allergier, viser ingen symptomer, men skape masser i form av en ball i lungene, eller produsere en feber, smerte og hoste ligner et mildt tilfelle av lungebetennelse. Det kan også føre til døden for å tette vev og svekke luftveiene. Cryptococcus fører til kronisk lungebetennelse og er livstruende for de med immunsystemproblemer fordi den har potensial for sopp å spre seg til hjernen. Mucormykose normalt ikke påvirker folk flest. Det er en del av prosessen med råtnende vegetasjon og som finnes i jordsmonnet overalt. Hvis du har diabetes, metabolsk acidose, leukemi, lymfom, AIDS eller kronisk bruke steroider, kan du bli utsatt for sopp. De mucormykose sopp forårsake lungebetennelse som sopp angrep og drepe lungeceller.

Kjemisk lungebetennelse

Lungebetennelse kan skyldes andre ting enn en parasittisk invasjon. Kjemisk lungebetennelse kommer fra inhaling kjemikalier som brenner slimhinnen i lungene eller oppkast ned i lungene. Dine øyne, nese, lepper, munn og svelg kan brenne og en produktiv eller uproduktiv hoste kan oppstå. Den sputum vises gult, grønt eller skummende og rosa, avhengig av typen av kjemisk. Du kan oppleve kvalme, mage eller brystsmerter, kortpustethet eller smertefull pust, hodepine, influensalignende symptomer, desorientering, svakhet, og i alvorlige tilfeller, bluing i lepper og negler. Bevisstløshet, desorientering, en hoven tunge og heshet er også symptomer på en alvorlig tilfelle av kjemisk.

Forebygging / løsning

Selv om ingen kan garantere at du ikke vil utvikle lungebetennelse, følgende anbefalte kosthold, trening og søvn regimer reduserer sjansene dine ved å holde kroppen din sterkere. Vaske hendene ofte, spesielt hvis du har hatt kontakt med noen med symptomer på lungebetennelse, reduserer sjansene for å få sykdommen. Personer med hyppige direkte kontakt med det offentlige ofte bruker rensemiddel hele dagen.

Carinii lungebetennelse symptomer

Personer som har svakt immunforsvar er utsatt for mange forhold som ellers friske mennesker ikke normalt har å stri med. Ett av disse forholdene er svekket immun pneumocystis carinii lungebetennelse. Å diagnostisere tilstanden en lege vil bruke en blodprøve, en lunge biopsi og en avbildning test som en X-ray eller en MR.

Identifikasjon

Pneumocystis carinii pneumonia er en tilstand som oppstår som et resultat av en infeksjon i lungene ved pneumocystis carinii sopp. Tilstanden kan ramme folk i alle aldre, men det påvirker ikke friske voksne. Det er oftest funnet hos premature babyer, og folk som har nedsatt immunforsvar. Det forekommer i mennesker med immunsystemforhold som HIV eller kreft, og det kan også oppstå som et resultat av å motta en benmargstransplantasjon som en behandling for kreft slik som leukemi.

Typer

Symptomene på pneumocystis carinii lungebetennelse, vil normalt utvikle seg sakte over en lang tidsperiode i mennesker med HIV, men det kan slå raskt i andre. Den mest merkbare symptomet er anstrengt pust. I de innledende fasene, vil personen bli kortpustet etter noen form for fysisk aktivitet. Ettersom tilstanden skrider frem, kan puste bli grunne og vanskelig selv når det ikke er noen fysisk aktivitet i det hele tatt. Personen kan også vise svært rask pust på intermitterende ganger og uten noen åpenbar grunn. De fleste mennesker som lider av Pneumocystis carinii lungebetennelse vil også vise symptomer på en tørr, men vedvarende hoste.

Effekter

Andre symptomer assosiert med Pneumocystis carinii lungebetennelse kan inkludere en feber som kan føre til overdreven svetting eller frysninger og en langvarig følelse av utmattelse. Personen kan også begynne å vise en tilstand som kalles cyanose. Dette er når områdene rundt munnen, eller på de ytre ekstremiteter som fingre og tær, begynner å slå en blålig farge på grunn av mangel på oksygen. Områdene som blir blå kan også begynne å føle seg kald også.

Forebygging / løsning

Den vanligste behandlingen for Pneumocystis carinii lungebetennelse er en diett av medisiner kjent som antimikrobiell behandling. Disse medikamentene er utformet for å drepe soppinfeksjon i lungene. De kan gis i en pille eller flytende form, eller de kan gis på sykehuset intravenøst ​​dersom betingelsen er alvorlig nok. Kortikosteroider er noen ganger brukt til å bekjempe infeksjonen også.

Advarsel

Pneumocystis carinii lungebetennelse kan være dødelig, men hvis det blir oppdaget og behandlet, kan det også bli kurert. Personer som lider av HIV kan gis et forebyggende medikament kalt Pneumocystis carinii lungebetennelse profylakse fordi tilstanden kan være utbredt hos personer med HIV. Du bør rapportere noen av symptomene på Pneumocystis carinii lungebetennelse til lege umiddelbart.

Symptomer på MRSA lungebetennelse

Symptomer på MRSA lungebetennelse


MRSA lungebetennelse er en luftveissykdom som ofte følger et anfall av influensa og kan raskt bli dødelig. De fleste antibiotika virker ikke mot bakterier. Kjenne symptomene og får medisinsk behandling umiddelbart er de beste måtene å sikre overlevelse. Symptomer på MRSA lungebetennelse kan inkludere en hoste, sår hals, hodepine, kortpustethet, feber og frysninger.

Funksjoner

En av de mest kjente symptomer på staph lungebetennelse eller MRSA lungebetennelse er en hoste. MRSA lungebetennelse hoste er ofte våt og ledsaget av slim produksjon. Det er ofte blod i slimet.

Symptomer

Et annet symptom er et alvorlig sår hals. Smerten kan være så alvorlig at en person ikke kan snakke uten ekstreme smerter. Symptomene ofte følge en annen sykdom, enten influensa eller halsbetennelse.

Betraktninger

Hodepine vanligvis er assosiert med influensa, ikke nødvendigvis lungebetennelse. Hvis du har problemer med å puste, har sår hals og har en hodepine som utviklet raskt, bør du vurdere å se din lege umiddelbart.

Kjennetegn

MRSA lungebetennelse er spesielt preget av en akutt pustebesvær, feber og frysninger. En gang inne i kroppen, skiller MRSA giftstoffer som spiser bort lungevev. MRSA utvikler seg raskt og ofte infiserer de unge eller de i overfylte miljøer som sykehus, sovesaler eller sykehjem.

Forebygging / løsning

MRSA pneumonia er en relativt ny diagnose. For å unngå å bli smittet, får en influensavaksine. Vask hendene før og etter kontakt med vanlige overflater. På treningsstudio, tørke ned atletisk utstyr med en antiseptisk løsning før bruk.

MRSA lungebetennelse er smittsom og alvorlig. Iført kjoler, hansker og en maske når du er nær en smittet person kutter ned risikoen for å pådra seg sykdom.

Vanlige symptomer på lungebetennelse

Lungebetennelse er en lungesykdom som forårsaker betennelse og opphopning av væske i lungene. Lungebetennelse påvirker mennesker i alle aldre og kan være spesielt dødelig for spedbarn eller eldre. Symptomene på lungebetennelse generelt påvirke brystet.

Hoste

Lungebetennelse fører til en vedvarende hoste som ofte produserer slim. Slimet kan være grønn eller brun eller inneholde blod. I eldre voksne, hoste generelt ikke produserer slim.

Fever

Lungebetennelse ofte fører mild til moderat feber hos pasienter. Feber høyere enn 102 grader Fahrenheit bør vurderes av en lege.

Pustevansker

Lungebetennelse fører til kortpustethet og pustevansker på grunn av væske og betennelse i lungene. Pust vil være grunne og kan også føre til skarpe smerter i brystveggen.

Svakhet

Lungebetennelse kan ta en tung toll på kroppen, forårsaker generell svakhet og tretthet. Andre relaterte symptomer er slapphet og mangel på energi.

Gastrointestinale symptomer

Lungebetennelse kan påvirke mage-tarmkanalen ved å forårsake kvalme eller oppkast hos en pasient. Lungebetennelse kan også forårsake diaré.

Tegn og symptomer på Varicella Lungebetennelse

Tegn og symptomer på Varicella Lungebetennelse


Varicella lungebetennelse er en komplikasjon av varicella, som er kjent som vannkopper. Vannkopper er en mindre sykdom hos barn, men voksne eller gravide som pådrar seg sykdommen kan utvikle alvorlige komplikasjoner, som lungebetennelse. En alvorlig tilfelle av varicella lungebetennelse er potensielt dødelig, og kan føre til utvikling av en sekundær bakterieinfeksjon. Øyeblikkelig medisinsk hjelp er det anbefalt å bestemme alvorligheten av sykdom.

Symptomer

Luftveissymptomer som utvikler i løpet av eruptive fasen av vannkopper kan være forårsaket av varicella lungebetennelse. Ifølge den kanadiske Medical Association Journal, hoste, dyspné (kortpustethet), takypné (rask pust), cyanose (en blåaktig farge på huden) og brystsmerter er vanlige symptomer. Sputum utvist gjennom hoste kan inneholde små mengder av blod. Røntgenundersøkelse kan avsløre omfattende nodulær uklarheter i akuttfasen. Lesjoner kan være mer enn en centimeter i størrelse. Myke knuter kan være tilstede i mange år, men de fleste vil forsvinne innen åtte uker. En normal hvite blodlegemer er typisk, men polymorfonucleære leukocytose, en indikator på bakteriell infeksjon, kan være til stede. De fleste symptomene forsvinner i to til tre uker.

Varicella Lungebetennelse Under graviditet

Graviditet øker ikke risikoen for å utvikle pneumoni varicella, men sammentrekning av sykdommen er ansett som en medisinsk nødsituasjon. Venstre ubehandlet, er prognosen dårlig, som dødeligheten er høyere enn 40 prosent. Bruken av acyclovir i stor grad reduserer risikoen for dødelighet og er den anbefalte behandlingsforløpet.

Behandling

Gammaglobulin kan bidra til å forhindre utvikling av varicella lungebetennelse, men firther studier er nødvendig for å fastslå sine fordeler. Hvis personen er gravid, er en acyclovir diett anbefales. Bruken av kortikosteroider er kontroversielt, fordi det kan føre til rask forbedring i noen tilfeller, men har også vist seg å være helt ineffektive. Kortikosteroider er ikke skadelig hvis de er gitt under de innledende fasene av vannkopper. Antibiotika er ikke anvendelige for behandling av varicella lungebetennelse, men de er ofte foreskrevet for å forhindre eller kontrollere sekundær bakterieinfeksjon. Intubasjon eller mekanisk ventilasjon kan være nødvendig i alvorlige tilfeller.

Prognose

Varicella lungebetennelse kan variere fra mild til alvorlig, og prognosen er avhengig av alvorlighetsgrad og behandling. Hvis sykdommen er leid inn av noen med neoplastisk sykdom, er prognosen dårlig. Gravide kvinner som utvikler varicella lungebetennelse har en høy risiko for dødsfall dersom sykdommen står ubehandlet. Denne sykdommen er ganske uforutsigbar og kan utvikle seg i et hurtig tempo. Medisinsk behandling kan forbedre det forventede resultatet. Derfor er det sterkt anbefalt at medisinsk behandling søkes ved første tegn på symptomer som de som er nevnt i denne artikkelen.

Forskjellen mellom Lungebetennelse og bronkitt

Både lungebetennelse og bronkitt viser lignende symptomer som hoste, piping i brystet og høye nivåer av slimproduksjon. En merkbar forskjell mellom de to kan derfor være vanskelig å oppdage. Det er viktig å oppnå en riktig diagnose, men siden lungebetennelse kan noen ganger være dødelig ved ignorert eller ubehandlet.

Bronkitt

Bronkitt er en betennelse i bronkiene (luftinntak for lungene). Det er vanligvis forårsaket av en bakteriell eller viral infeksjon i de indre vegger av bronkiene. Eksterne agenter som passiv røyking, forurensing, allergener og tobakk kan også være årsaker til bronkitt. Den kommer i to former: akutte og kroniske. Den akutte formen bare vare noen dager eller uker, og er vanligvis kureres gjennom grunnleggende antibiotika eller bare av kroppens immunsystem. Den kroniske formen er mer alvorlig som det siste månedene, og ofte gjentar seg flere ganger i løpet av et par år.

Lungebetennelse

Lungebetennelse er en infeksjon av ett eller begge lungene. Den er forårsaket av virus, bakterier eller sopp og innsnevres når en person puster inn ett eller flere av disse midler. Det er ofte påvises ved lyden av intens rasling eller knitrende i brystet under respirasjonen. Det forekommer ofte hos personer over 65 år eller personer med svak eller mottakelige immunforsvar.

Forskjeller

I motsetning til bronkitt, lungebetennelse er ofte forbundet med risting frysninger, hakket tenner og feber som overstiger 102 grader. Hvis noen har lungebetennelse, kan han også hoste opp blod i tillegg til slim. Bronkitt vanligvis ikke krever sykehusinnleggelse, som symptomer passere over tid eller blir slått ned gjennom antibiotika. Lungebetennelse på den annen side vil ofte kreve sykehusinnleggelse som luftveisinfeksjoner begynner å blande seg med å puste. Disse infeksjonene kan også gå inn i blodbanen og spre seg til andre organer.

Lungebetennelse mer ofte resulterer i ekstreme lungekomplikasjoner. Lunge abscesser og pleuravæske er to av disse. Lunge abscesser er pus-fylt hulrom som dannes i den infiserte fliker av lungene. Pleuraeffusjon oppstår når væsken bygger mellom lungene og brystveggen, forstyrrer puste.

Behandling

Som nevnt tidligere, er enkel og grei behandling for bronkitt. Snakk med en lege for å fastslå den eksakte årsaken til bronkitt og ta antibiotika hvis det er nødvendig. Unngå luftforurensninger og la kroppen din så mye hvile som mulig. For lungebetennelse, kan antibiotika eller antivirale medikamenter være foreskrevet avhengig av årsaken. Hvis symptomene forverres, kan sykehusinnleggelse, intravenøs antibiotika og et pusteapparat bli pålagt å hjelpe åndedrett. Sykehusinnleggelse varer vanligvis rundt tre til fire dager, avhengig av alvorlighetsgrad og symptomer på lungebetennelse.

Advarsel

Både bronkitt og lungebetennelse føre til at kroppen til å utvise gul, grønn eller grå slim (kjent som sputum) gjennom hoste. Men se en lege umiddelbart hvis du opplever problemer med å puste ledsaget av høy feber og frysninger, eller begynne å kaste opp slim. Disse er tidlige tegn på lungebetennelse og må behandles for å unngå åndedrettssvikt. Prøv å unngå luftbårne stoffer som kan forverre symptomer (som røyk) og ikke tygge tobakk eller drikke alkohol hvis du opplever problemer med å puste.

Hvor lenge er en lungebetennelse skutt godt for?

Hvor lenge er en lungebetennelse skutt godt for?


Lungebetennelse er den vanligste vaksine-forebygges sykdom i USA, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Den vaksine som gir beskyttelse mot de bakteriestammer som er ansvarlige for å forårsake de fleste av lungebetennelse tilfeller. Det er trygt å administrere til barn og voksne, og i de fleste mennesker, èn dose livslang immunitet.

Lungebetennelse

Lungebetennelse, den sjette største dødsårsaken i USA, er en infeksjon i lungene, ifølge MedicineNet.com. Lungebetennelse forårsaket av inhalering bakterier, virus eller sopp. Selv om de fleste friske mennesker bekjempe infeksjoner ved å hoste ut mikrober eller ved å initiere en immunrespons, mennesker med kronisk sykdom eller et svekket immunsystem er utsatt, ifølge CDC. Lungebetennelse behandles med antibiotika, men sykdommen kan være dødelig.

Pneumokokk vaksine

Lungebetennelse forårsaket av visse typer bakterier kan forhindres ved den pneumokokkpolysakkaridvaksinen. PPSV beskytter mot 23 stammer av Streptococcus pneumoniae-bakterier som forårsaker lungebetennelse de fleste tilfeller, i henhold til CDC. Vaksine forebygging blir stadig viktigere som stammer av pneumokokk bakterier utvikler resistens mot antibiotika. Vaksinen gis til alle aldre, fra spedbarn til eldre. Det stimulerer en immunrespons bare mot pneumokokkstammer som finnes i vaksinen, og kan ikke beskytte mot andre virus og bakterier.

Varighet av beskyttelse

En dose PPSV tildeler tilstrekkelig beskyttelse for de aller fleste. De fleste friske voksne utvikler antistoffer mot de 23 pneumokokkstammer i vaksinen innen to til tre uker etter å ha mottatt dose, i henhold til CDC. Booster-doser er ikke nødvendig. Barn som er yngre enn 2 år, eldre og personer med langvarige sykdommer kan ikke utvikle immunitet til alle vaksinestammer av pneumokokker, eller de kan mislykkes i å utvikle resistens.

Second Doser

Verdens helseorganisasjon anbefaler andre doser av PPSV for eldre og andre som kanskje ikke utvikle tilstrekkelig immunitet etter en enkelt dose. Pneumokokk immunitet avtar med alderen, så WHO og CDC anbefaler at voksne over 65 år får to PPSV doser. Voksne som blir vaksinert mer enn fem år før fylte 65 år oppfordres til å få en ny dose etter 65 år Second doser er også anbefalt for personer som har HIV eller AIDS, sigdcellesykdom, kreft, leukemi, lymfom, multippel myelom eller nefrotisk syndrom; for de som har fått transplantert organer eller bein transplantasjoner; og for de som tar medisiner som senker immunforsvaret, slik som langsiktig steroider eller kjemoterapi.

Vaksine bivirkninger

Pneumokokk vaksine har få bivirkninger. De vanligste er smerte eller hevelse på injeksjonsstedet. Feber, muskelsmerter, eller alvorlige reaksjoner på injeksjonsstedet er sjeldne.

Homøopatiske midler for distemper & Lungebetennelse

Valpesyke og lungebetennelse er blant de vanligste luftveissykdommer. Konvensjonelle medisinske behandlinger innebære bruk av intravenøs og / eller oral antibiotika og andre medikamenter som har bivirkninger av sine egne. Bruken av homeopati tilbyr en naturlig og alternativ tilnærming til å gjenopprette en persons helse og velvære.

Lungebetennelse er en betennelse i lungene forårsaket av bakterier, virus og andre organismer. Det er vanligvis utløses når en person har et svekket immunforsvar, oftest forårsaket av en enkel viral infeksjon i øvre luftveier.

Livsstil endringer

Som med alle øvre luftveisinfeksjoner, er bruken av vitamin C gunstig for lungebetennelse. Personen bør ta til sengs og drikk rikelig med vann. Holde rommet fuktet, siden tørr luft vil bare forverre symptomene. For å hjelpe med de berørte slimete teppe, er det tilrådelig å bruke urter som solhatt eller inhalasjoner av damp. Når du lider av valpesyke eller lungebetennelse, er det også gunstig å følge en diett lav på karbohydrater og å unngå røyking og alkoholforbruk.

Når det er mulig, bør pasienten få flere glass rå juice laget av appelsiner, ananas eller eple hver time. Andre saft kan være laget av spinat og / eller gulrøtter.

Homøopatiske midler for lungebetennelse

Listen over homøopatiske midler for lungebetennelse er ganske lang. Aconite regnes som den første linjen i behandling, spesielt for tidlige stadier av sykdommen. Det rette er utmerket for å håndtere lunge lunger. Det er mest gunstig når det er høy feber og hoste er tørt eller med en tynn oppspytt. Når oppspytt begynner å tykne, er dette midlet ikke lenger nyttig.

Et annet middel som er nyttig for å håndtere lunge lunger er Ferrum phossphoricum. Denne substansen er nyttige både i den første og andre trinn av lungebetennelse, som er Jod. Når lunge lunger fører til alvorlig pustevansker, er det også lurt å bruke Veratrum viride. Og når pasienten er redd for å hoste på grunn av den ekstreme smerten dette medfører, den rette kalles for er bryonia.
Når det gjelder enkle hjelpemidler for denne sykdommen er anvendelse av sesamfrø meget fordelaktig. Femten gram disse frøene i et glass lunkent vann med salt og honning vil i stor grad bidra til å fjerne slim fra luftveiene. Det er også anbefalt å gni terpentin på eksterne brystkassen for å hjelpe pasienter med valpesyke og lungebetennelse som har problemer med å puste. Når det ikke er terpentin, kan hvitløksaft med sesamolje brukes i stedet.

En annen nyttig middel for lungestuvning er Ferrum phossphoricum. Dette stoffet er nyttig i det første og andre trinn av lungebetennelse, som er Jod. Når lunge lunger fører til alvorlig pustevansker, er det også lurt å bruke Veratrum viride. Og når pasienten er redd for å hoste på grunn av den ekstreme smerten dette medfører, den rette kalles for er bryonia.

Når det kommer til enkle løsninger for denne sykdommen, sesamfrø er ofte gunstig. Femten gram disse frøene i et glass lunkent vann med salt og honning vil generelt bidra til å fjerne slim fra luftveiene. Det er også anbefalt å gni terpentin på eksterne brystkassen for å hjelpe pasienter med valpesyke og lungebetennelse som har problemer med å puste. Når det ikke er terpentin, kan hvitløksaft med sesamolje brukes i stedet.

Er lungebetennelse smittsomt?

Er lungebetennelse smittsomt?


Lungebetennelse er en tilstand markert ved betennelser og infeksjoner i lungene. Det er vanligvis mulig å behandle, men potensielt farlig. Faktisk kan dette respiratoriske tilstand være dødelig. Det er diagnostisert i mennesker i alle aldre, selv om det kan være mer utbredt i de som er svært gamle eller svært unge.

Identifikasjon

Lungebetennelse kan være smittsom. Det kan spres ved hosting og nysing som sender infeksjonen forårsaker organismer i luften, der de blir inhalert av en annen person. Ifølge Mayo Clinic, dreper det mer enn 60.000 mennesker i USA hvert år, og det er en av de viktigste årsakene til dødsfall i unge rundt om i verden. Foruten barn, er det også et alvorlig problem for eldre mennesker og de med svekket immunforsvar.

Effekter

Lungebetennelse kan være forårsaket av et virus, bakterier eller sopp. Bakteriell lungebetennelse kan være forårsaket av ulike bakterier og er preget av rask innsettende, risting, frysninger, svetting, kortpustethet, produktiv hoste - produsere slim - og høy feber. Viral lungebetennelse er forårsaket av virus, og er preget av en hoste som er nonproductive, hodepine, muskelsmerter og feber. Senere på sykdom, kan en person utvikle en hoste som er ledsaget av en liten mengde av klart eller hvitt slim. Sopp lungebetennelse er forårsaket av en sopp og er mindre vanlig enn andre typer. De fleste mennesker opplever noen symptomer med denne type, men de er ofte de samme som for bakteriell eller viral lungebetennelse. Pneumocystis carinii er en type sopp lungebetennelse som angriper mennesker med svekket immunforsvar, for eksempel de med AIDS. Denne typen fører til en hoste som ikke falmer med tiden, kortpustethet og feber.

Betraktninger

Du kan utvikle lungebetennelse og ikke engang vet det. Mycoplasm bakterier pneumoni forårsaker symptomer som ligner på andre typer av tilstanden, men de kan være mer mild og utbruddet mer gradvis. Noen mennesker ikke blir syke nok til å innse at de har lungebetennelse, så det er klengenavnet walking lungebetennelse. Det er smittsomt og er ofte spredt der folk har nær kontakt på en daglig basis, for eksempel i skolen.

Misforståelse

Fordi mange typer lungebetennelse er smittsomt, mange mennesker tror det er lett å fange fra en annen person. Ifølge Spør Dr. Sears, er lungebetennelse faktisk vanskelig å fange. Men organismene som forårsaker det er ofte svært smittsomt, slik som virussykdommer som forkjølelse og influensa. Vanligvis kan en person forkjølet eller annen type sykdom fra en person med lungebetennelse og ikke utvikle lungebetennelse selv. Hvorvidt organismen som forårsaker lungebetennelse avhenger av tilstanden til det enkelte lunger og hennes generelle helse.

Forebygging / løsning

Det finnes noen måter å unngå lungebetennelse. Først, det er lungebetennelse vaksiner som kan beskytte mot visse typer av tilstanden. En type vaksine er gitt til personer som er 55 år gammel og eldre. Det kan også gis til personer som har kronisk sykdom eller nedsatt immunforsvar. Pneumokokk konjugatvaksine er ofte brukt for å beskytte barn under 2 år samt eldre barn med kroniske sykdommer eller immunsystem mangler. Ifølge National Institutes of Health, det hjelper også å vaske hendene for å unngå bakterier som kan føre til lungebetennelse i å få en enkel rute inn i kroppen din.

Kliniske symptomer på lungebetennelse

Kliniske symptomer er de som tillater en sykdom som skal diagnostiseres ved direkte observasjon. Fordi det er forskjellige typer lungebetennelse, og fordi lungebetennelse kan oppstå som en sekundær infeksjon etter en forkjølelse eller influensa, er en rekke symptomer assosiert med denne lungesykdom. Lungebetennelse forårsaker lungebetennelse og lungeluftblærer fylle med pus og andre væsker. Dette resulterer i hoste og pustevansker. De fleste typer lungebetennelse er forårsaket av bakterier, virus og sopp.

Bakteriell lungebetennelse

Den vanligste bakteriell lungebetennelse kalles pneumococcal lungebetennelse forårsaket av pneumococcus (Streptococcus pneumoniae) bakterien. Den lungebetennelse vaksine er brukt for å behandle denne type av lungebetennelse. Det finnes andre mindre vanlige typer bakteriell lungebetennelse i tillegg, med lignende symptomer. Antibiotika er vanligvis en effektiv behandling, men sykdommen kan være dødelig, spesielt hos eldre mennesker eller de med nedsatt immunforsvar.

Bakterielle Symptomer

Kliniske symptomer på bakteriell lungebetennelse kommer vanligvis raskt og omfatter hoste, risting frysninger, og høy feber på opp til 104 grader Fahrenheit. Hosten produserer gulaktig eller grønnaktig slim som kan være blodig. Personen kan oppleve kortpustethet, rask pust og brystsmerter når du puster. Det kan også være kvalme og oppkast, tretthet, og svetting. Pasienten kan rapportere en hodepine eller muskelsmerter.

Viral lungebetennelse

Viral lungebetennelse har vanligvis mindre alvorlige kliniske symptomer. Feber, vanligvis er lavere enn 102 grader Fahrenheit, og hoste produserer ikke så mye slim. Pasienten kan vise tretthet, kortpustethet, svetting, og en betent hals. Hun kan rapportere en hodepine eller muskelsmerter også. Viral lungebetennelse symptomer utvikler seg vanligvis gradvis.

Atypisk lungebetennelse

Noen andre typer lungebetennelse er klassifisert som atypisk lungebetennelse, og kan være forårsaket av mycoplasma, legionellose, eller klamydia bakterier. Selv om legionærsyken og klamydia behandles med antibiotika, men symptomene er mer som de av viral lungebetennelse. Mycoplasma er en soppinfeksjon som vanligvis løser seg selv, men kan behandles med antibiotika hvis nødvendig.

Atypiske symptomer

Symptomer på atypisk lungebetennelse er omfattende og kan inneholde øreverk, tretthet, feber, hodepine, rennende nese, kvalme og oppkast, sår hals, og svakhet. Det kan være smerter når du puster, men ikke like strenge som for bakteriell lungebetennelse. Pasienter kan også ha en hakkende hoste, men det er vanligvis ikke-produktiv. Symptomene har en tendens til å utvikle seg gradvis, og noen mennesker bare oppleve hoste, hodepine og muskelsmerter.

Alder Betraktninger

Babyer og små barn, sammen med eldre mennesker, og de med kroniske sykdommer eller svekket immunforsvar, har ofte mildere symptomer når de har lungebetennelse. Noen har ikke engang viser tegn til en lungeinfeksjon. Eldre mennesker kan faktisk ha en lavere temperatur enn normalt når de utvikler lungebetennelse.

Om årsaker til lungebetennelse

Lungebetennelse er en betennelse i en persons lunger som utvikler seg fra en infeksjon. Disse infeksjoner er forårsaket av bakterier, sopp, virus og andre midler. Lungebetennelse fører til symptomer som hoste, væske i lungene, og høy feber, og kan være dødelig under de rette omstendigheter. Over 60.000 amerikanere dør hvert år av lungebetennelse, og er den sjette største dødsårsaken i USA.

Funksjon

De bakteriene som er i stand til å forårsake lungebetennelse normalt filtreres av kroppen og ute av stand til å gjøre veien inn i lungene. Men når en person har et svekket immunforsvar, kanskje fra en bout med influensa eller en kald, disse organismene kan invadere lungene og forårsake infeksjon. Noen stammer av organismer kan bare overmanne selv sunt immunforsvar. En av måtene kroppen er beskyttet mot bakterier som når lungene er gjennom loven av hoste; når folk er ute av stand til å hoste grunnet blir bedøvet eller fra andre medisinske tilstander er de med høy risiko for å utvikle pneumoni. Når bakteriene er i lungene kampen at kroppens immunsystem setter opp kan føre til at lungene fylles med væske, et klassisk symptom på lungebetennelse.

Typer

Bakterier er ansvarlig for de fleste av lungebetennelse tilfeller blant voksne. De eldre og de som kommer ut av alvorlige sykdommer er mest utsatt for bakteriell lungebetennelse, noe som normalt bare påvirker en flik av lungene. Streptococcus pneumoniae er den bakterien som forårsaker det meste av lungebetennelse i USA, men stammer som Legionella pneumophila og Chlamydophila pneumoniae vil også bringe tilstanden om. Mycoplasma lungebetennelse er en svært smittsom form av sykdom og i motsetning til andre typer lungebetennelse kan det føre til sykdom hos yngre mennesker, med det å være spredt i overfylte steder som skoler.

Time Frame

Virus er også en viktig årsak til lungebetennelse, spesielt hos småbarn og spedbarn. Viral lungebetennelse er normalt ikke alvorlig, med pasienten utvinne i en tidsramme på 1 til 3 uker. Imidlertid, når en person har viral lungebetennelse de er også utsatt for bakterielle former også. Influensa-virus, rhinovirus, herpes simplex virus og alvorlig akutt respiratorisk syndromvirus, også kjent som SARS, er alle i stand til å forårsake lungebetennelse. SARS-viruset var alene ansvarlig for mange dødsfall i et utbrudd i 2002 og 2003, med de fleste mennesker bukke under for lungebetennelse forårsaket av sykdommen.

Geografi

Det finnes 3 typer sopp som lever i jorda i USA har evnen til å forårsake lungebetennelse. Mens de fleste mennesker som har eksponering mot disse organismene ikke kontrakt lungebetennelse noen gjør det, som regel de med svekket immunforsvar. Disse soppene finnes i Ohio og Mississippi River daler, Southern California, og i sørvest ørkenen regioner. Fungal lungebetennelse kan ha sterke symptomer og somle i månedsvis.

Effekter

Folk som er i et sykehus og er i alvorlig tilstand er på en høy risiko for det som kalles sykehus lungebetennelse. Det oppstår når en pasient, for eksempel, er på en ventilator, og kan ikke holde bakterier ut av lungene. Det er ofte dødelig hos eldre som allerede har andre sykdommer til sammensatte sine problemer. Aspirasjonspneumoni kommer om når noen inhalerer fremmedlegemer inn i lungene, hvor de ender opp infiserer regionen. Vanlige årsaker til denne type lungebetennelse å skje er oppkast kommer ned i lungene i en hjerne skadet person eller noen som har en tilstand som holder dem fra å hoste. Alkoholforbruk kan også føre til lungebetennelse, når en person drikker for mye, kaster opp, og deretter aspirerer noen av sine mageinnholdet i sine egne lunger.

Er Walking lungebetennelse smittsomt?

Er Walking lungebetennelse smittsomt?


Ifølge Mayo Clinic, 60.000 amerikanere dør hvert år av lungebetennelse, en alarmerende statistikk som kan føre til at noen skal være bekymret. Lungebetennelse kan være mild eller livstruende. Selv om alvorlige tilfeller av lungebetennelse krever sykehusinnleggelse, walking lungebetennelse er mildere. Det krever ikke sykehusinnleggelse, og mange mennesker har det uten å vite det. Sengeleie er viktig, så vel som antibiotika for å forkorte tiden av sykdommen.

Identifikasjon

Mycoplasma pneumoniae organisme forårsaker walking lungebetennelse. Det er en bakterie som infiserer lungene. Tilstanden er vanligvis mild, så mange lider ikke se en lege. Symptomer er hodepine, kvalme, sår hals, feber, frysninger og brystsmerter. Noen ganger folk fortsette å jobbe fordi de ikke føler de trenger sengeleie, derav navnet "walking lungebetennelse."

Advarsel

Mycoplasma lungebetennelse, som er smittsom, sprer seg lett gjennom luftbårne dråper. Når du inhalerer organismene, de passerer inn i lungene "luftblærer. Noen mennesker kan bekjempe organismene, men andre kan ikke. Det er viktig å se en lege hvis symptomene varer mer enn en uke. To millioner mennesker i året kontakt walking lungebetennelse. Barn er mest utsatt, med 70 til 75 prosent rammet.

Time Frame

Normalt forkjølelse og influensa symptomer rydde opp innen en uke. Hvis du har gangavstand lungebetennelse (Mycoplasma lungebetennelse), kan symptomene vare opptil en måned. Inkubasjonstiden er en til tre uker. Når du starter en diett av antibiotika, vil symptomene forsvinner raskt, med unntak for en mulig tørr hoste. Det er viktig at du følger legens ordre fordi komplikasjoner kan oppstå. Antibiotika stoppe deg fra å være en transportør, så du vil ikke være smittsom.

Typer

Antibiotika som vanligvis brukes for walking lungebetennelse er tetracyklin, klaritromycin eller erytromycin, som er ekstremt effektive. Leger anbefaler sengeleie i tillegg. Selv om antibiotika vil stoppe spredningen av walking lungebetennelse, er det tilrådelig å bære en maske for de første dagene eller unngå kontakt med folk for å kontrollere et utbrudd.

Forebygging / løsning

Det er vanskelig å unngå ganglungebetennelse fordi den har en lang inkubasjonstid og mange mennesker innser ikke at de har det. Hvis du har influensalignende symptomer som varer mer enn en uke, se en lege. Dekke munnen når du hoster eller nyser, og unngå langvarig eksponering i overfylte områder. Hvis noen du kjenner har walking lungebetennelse, unngå kontakt med mindre hun er på antibiotika. Vask hendene før spising, drikking, etter bruk av toalett og ofte hele dagen.

Symptomer på bronkitt og lungebetennelse

Bronkitt og lungebetennelse både påvirker mange mennesker hvert år. Enkelte typer av bronkitt og lungebetennelse forårsaket av bakterier, men andre er forårsaket av patogener. Noen er forårsaket av irriterende stoffer, slik som de som finnes i sigarettrøyk. Ifølge American Lung Association, er sigarettrøyk den ledende årsak til kronisk bronkitt. The American Lung Association mener også at å sette en stopper for sigarettrøyking, arbeidsplass farer og brudd på ren luft handlinger ville føre til en fremtidig stort sett fri for dødelige lungesykdommer.

Typer av bronkitt

Det er to typer av bronkitt. Akutt bronkitt varer ca tre dager og kronisk bronkitt. Kronisk bronkitt er en langsiktig betennelse og fører til arrdannelse. Dette er karakterisert ved en hoste som oppstår fleste dager i minst tre måneder av året i minst to år.

Bronkitt Symptomer

Symptomer på bronkitt kan innbefatte hoste, ubehag i brystet, en svak feber og frysninger. Bronkitt fører også tretthet og tungpustethet.

Typer av lungebetennelse

Det finnes forskjellige typer av lungebetennelse. Smittsom lungebetennelse er vanligvis bakteriell, og det skjer gjennom vanlig dag-til-dag-kontakt. Sykehus lungebetennelse oppstår mens på sykehuset, typisk for intensiv pleie behandling eller kirurgi. Når du aspirer et fremmedlegeme inn i lungene, kan du utvikle lungebetennelse. Pasienter med svekket immunforsvar er i faresonen på grunn av opportunistiske organismer.

Lungebetennelse Symptomer

Symptomer på lungebetennelse kan være svært lik bronkitt. Symptomer på lungebetennelse inkluderer feber, hoste, muskelsmerter og hodepine. Det er også vanlig å ha brystsmerter som svinger mens du puster og frysninger.

Når bør du oppsøke lege

Med bronkitt og lungebetennelse deler mange av de samme symptomene, er det viktig å se en lege for en riktig diagnose. Hvis hosten er alvorlig og hindrer søvn eller varer lenger enn tre uker, må du gjøre en avtale med deg primære omsorg lege. Du trenger også å gå til legen hvis du får feber over 101 grader Fahrenheit eller høyere, en lavgradig feber i mer enn tre dager, eller bli andpusten. Pasienter med kroniske hjerte- og lungeproblemer er spesielt utsatt og trenger å se en lege så snart som mulig.

Lungebetennelse og vekttap

Lungebetennelse er en betennelse i lungene som forårsaker vanskeligheter med å puste, og vil noen ganger krever sykehusinnleggelse. Lungebetennelse kan skape kaos på en persons helse, og kan føre til vekttap som kan noen ganger være alvorlige. Lungebetennelse sammen med vekttap kan gjøre det vanskeligere for en person å komme seg og forårsake en fortsatt nedadgående spiral av en persons helse.

Typer

Det finnes forskjellige typer av lungebetennelse og alle av dem kan resultere i vekttap. Disse typene er: Bakteriell lungebetennelse, Meticillinresistente Staphylococcus aureus (MRSA) og lungebetennelse, som er forårsaket når noen inhalerer væsker eller oppkast i lungene. Hver av disse typene kan være farlig og selv dødelig hvis den ikke behandles raskt.

Årsaker

Årsaker til lungebetennelse og vekttap kan være grunn til å puste inn bakterier eller stoffer som blir avleiret i lungene og deretter forårsaker en betennelse eller infeksjon. Ifølge National Library of Medicine, lungebetennelse forårsaket av bakterier er den mest alvorlige typen av lungebetennelse. Vekttap kommer som et resultat fra alvorlighetsgraden av pneumoni på personens kropp. For eksempel kan noen tilfeller av lungebetennelse belaste systemet, som fører til at personen til å bli slitt ned og de-TV. Som et resultat, oppstår personens helse avtar og tap av appetitt og vekttap.

Effekter

De potensielle effektene av lungebetennelse og vekttap kan være stor. Ifølge National Library of Medicine, påvirker lungebetennelse millioner av mennesker hvert år. Effektene av lungebetennelse og vekttap på en persons kropp er bare ett aspekt å vurdere. Hvis en person blir svært syk, vil et sykehusopphold være nødvendig for ham å fullt igjen. Dette i sin tur driver opp kostnadene for helsevesenet og fører også til skattebetalernes penger når personen ikke har forsikring eller er fattig. I tillegg er det tapte arbeidsdager til de syke og økte kostnader til arbeidsgivere.

Identifikasjon

Identifiseringen av lungebetennelse og vekttap må gjøres så raskt som mulig. Ellers vil tilstanden forverres, og i noen tilfeller kan være livstruende. Å identifisere problemet, vil legen gjøre en fullstendig fysisk undersøkelse. Legen vil lytte til lungene for å se om det er noen tungpustethet eller knitrende, noe som kan være en indikasjon et problem. Ifølge National Library of Medicine, folk som lider av lungebetennelse har vanligvis problemer med å puste og kan slite med å puste. Blood arbeid, for eksempel arterielle blodgasser, vil bli gjort for å sikre at du får nok oksygen inn i blodstrømmen. Kulturer av sputum kan gjøres for å prøve og finne ut den eksakte bakterier som forårsaker problemet. I tillegg, hvis det er væske i rommet rundt lungene, pleuralvæske en kultur kan også gjøres. Endelig kan legen også ta røntgenbilder for å se på lungene og i noen tilfeller kan selv bestille en CT scan.

Behandling

Behandling for lungebetennelse og vekttap innebærer ulike metoder. Legen vil trolig oppfordre deg til å hvile og ta det med ro i noen dager. Han kan også bestemme at du trenger å bli plassert i et sykehus for mer direkte og omfattende behandling. De kan forskrive antibiotika, for eksempel amoxicillin, sparfloxacin eller makrolid. Puste behandlinger kan også må gjøres, samt væsker gjennom en IV hvis det er alvorlig dehydrering.

Hvordan lindre symptomene på lungebetennelse

Hvordan lindre symptomene på lungebetennelse


Lungebetennelse er en alvorlig sykdom som oppstår når alveolene, eller små luftlommer, i lungene fylles med væske og forårsake irritasjon og betennelse. De vanligste symptomene på lungebetennelse er tungpustethet, pustevansker, en vedvarende hoste og feber. For å avgjøre om du har lungebetennelse, se en lege så snart som mulig. Han eller hun vil lytte til brystet, muligens gi deg en kiste X-Ray, og du starter på et kurs av antibiotika. Dessverre kan den vedvarende hoste assosiert med lungebetennelse vare i måneder. Følgende er et forslag på hvordan å lindre brystsmerter og lette konstant hoste og pustevansker.

Bruksanvisning

•  Ligg på magen med ansiktet og skuldrene skjev ut på siden av sofaen eller stolen. Det er viktig at du har brystet plassert i en liten vinkel nedover, med brystet presset mot sofaen eller stolen. Hvis du føler deg ukomfortabel i denne posisjonen, ligge med ansiktet ned på gulvet og prop puter under brystet for å oppnå samme vinkel.

Be partneren din om å klapse ryggen med sterke, solide bevegelser, som om han eller hun skulle spille en Bongo. Dette slapping bevegelse bør ikke være smertefullt. Tillat deg selv å hoste når du må, og spytte eventuelle slimete inn i en vev. Har partneren din fortsetter å treffe alle områder av ryggen med sin hule hånd i ca ti minutter. Du bør være hoste og expectorating mer enn vanlig.

Rett etter denne behandlingen, sitte opp og begynne å bruke en forstøver eller dampmaskinen til å berolige brystet og la lungene dine til å slappe av og utvide. Hvis du ikke har en forstøver eller dampmaskinen, inhalering av damp fra varmt vann i en bolle eller vask kan også hjelpe.

Ta en urte hoste dråpe eller drikke urtete å slappe av halsen etter expectorating. Når halsen har roet seg ned, la kroppen din til å slappe av. Brystet skal føles åpent og avslappet, og pusten blir mer regelmessig.

Når du føler brystet begynner å stramme igjen, starter denne prosessen. Du kan gjenta back-slapping teknikk tre eller fire ganger om dagen for å hisse opp slimet som har slått seg ned i alveolene.

Tips og advarsler

  • Disse tipsene er ikke legemidler eller behandlinger - de er rett og slett forslag til midlertidig lindre symptomene på lungebetennelse.
  • Lungebetennelse er en alvorlig sykdom og krever en lege besøk og en antibiotikakur.
  • Lungebetennelse kan være dødelig hvis den går ubehandlet - se en lege hvis du opplever noen av disse symptomene.

MRSA Lungebetennelse Isolation Teknikker

MRSA Lungebetennelse Isolation Teknikker


MRSA, eller meticillin-resistente Staphylococcus aureus, er en bakterie som er svært resistente mot antibiotika. MRSA kan forårsake alvorlige infeksjoner i hud og bløtvev, og det kan også manifestere i en alvorlig form for lungebetennelse. MRSA kan være dødelig, så en pasient diagnostisert med det skal være isolert fra andre pasienter og håndteres med forsiktighet.

Teknikker for MRSA Lungebetennelse Isolation

Den smittet pasient bør få et privat rom, eller roms med en annen pasient diagnostisert med MRSA dersom et privat rom er utilgjengelig. Hvis pasienten har en produktiv hoste, bør sykehuset rommet døren holdes lukket, og forholdsregler bør bli lagt utenfor sykehusrommet.

Alt utstyr som brukes på en infisert pasient bør forbli i rommet og desinfiseres før de blir fraktet til et annet rom eller brukes på en annen pasient.

Sykehuspersonalet bør alltid bruke hansker når du berører infeksjon områder, for eksempel åpne sår. Hvis pasienten produserer MRSA-positive sputum fra hoste, bør sykehuspersonalet don frakker, hansker og munnbind når du går inn i rommet, og de bør fjernes når du avslutter rommet.

Limit besøkende. Noen besøkende som får lov til å se pasienten må bruke ansiktsmasker, hansker og kjoler.

Sykehuspersonalet, besøkende og eventuelle andre personer som kommer inn i den infiserte pasientens rom eller i kontakt med pasienten bør selv vaske hendene med antibakteriell såpe rett før du går ut av rommet.

Skal alltid kastes forurenset avfall av i en rød pose, og bør destrueres i henhold til sykehusets prosedyrer som bag.

Hvis pasienten må fraktes fra sykehusrommet, bruke spesielle ansiktsmasker og dressinger for å hindre forurensning.

Fortsett å følge disse isoleringstiltak inntil to negative sputum kulturer er hentet fra pasienten. Utfør den første kulturen tre dager etter antimikrobiell behandling er gjennomført, deretter utføre den andre kulturen 24 timer etter den første kulturen.

Tegn og symptomer på lungebetennelse hos eldre

Tegn og symptomer på lungebetennelse hos eldre


Lungebetennelse er en betennelse i lungene og kan ikke være opplagt i de eldre på grunn av andre helsemessige forhold. Hvis de allerede har hjerte-relaterte problemer, for eksempel, de er allerede utsatt for pustevansker. De eldre blir syke oftere enn yngre mennesker og bli syk lenger. De kan også ha problemer med healing raskt fordi immunforsvaret er svakt. Lungebetennelse kan være dødelig. Ser for symptomene i en eldre person er veldig viktig, så behandling kan starte før sykdommen blir alvorlig.

Hoste

Hoste kan være et tegn på noe enkelt som for eksempel forkjølelse, men det kan også være et symptom på en mer alvorlig sykdom som for eksempel influensa eller lungebetennelse. En hoste som etterfølges av slimproduksjon som vises blodig eller misfarget kan være et tegn på lungebetennelse. En brystet X-ray bør bestilles for en eksakt diagnose av behandlende lege, selv om hosten har nettopp begynt.

Feber

En feber kan begynne med en kald, og etter noen dager kan det pigg, eventuelt nå 104 grader Fahrenheit. Hvis en person viser andre tegn og symptomer på lungebetennelse, eller kanskje bare opplever kaldt symptomer, er det en god idé å sjekke om feber ved å ta henne temperaturen ofte.

Lav kroppstemperatur

Frysninger forekommer vanligvis hos personer som har en infeksjon og kan være et symptom på lungebetennelse. De eldre føler seg ofte kjøligere enn yngre mennesker, men ikke overse tegn på at en eldre person kan ha frysninger på grunn av en sykdom som lungebetennelse.

Muskel Smerter og plager

Muskelsmerter kan være et tegn på at kroppen reagerer på en infeksjon, særlig hvis det smerten blir etterfulgt av kaldt symptomer og ledsaget av feber. Smerter i og rundt brystet og lungeområdet, spesielt når det skjer sammen med en tørr, hakkende hoste, bør varsle eldre person å gå til legen for å finne ut om sykdommen er lungebetennelse.

Kortpustethet

En person som har lungebetennelse kan ha kortpustethet fordi lungene fylles med væske. Puste kan bli vanskelig. Kortpustethet kan oppstå mens du går, eller til og med mens personen sitter fortsatt eller liggende. Hos eldre mennesker, kan svimmelhet og tretthet følge kortpustethet.

Slik Spot Tegn på lungebetennelse

Slik Spot Tegn på lungebetennelse


Mer enn 50.000 amerikanere mister livet hvert år på grunn av komplikasjoner av lungebetennelse. Dessverre kan pneumoni være vanskelig for legen å diagnostisere. Symptomene på sykdommen vil ofte etterligner influensa starter med feber, hoste og sterke brystsmerter. Derfor kan en person ikke innser alvoret i deres tilstand. Lungebetennelse har en tendens til å være mer alvorlig hos personer med svekket immunsystem eller de som lider av en kronisk sykdom. Også, eldre og spedbarn er en større risiko for å utvikle sykdommen. Siden mange former for bakteriell lungebetennelse blir resistente mot antibiotika behandlinger, er det viktig at du går til legen din umiddelbart hvis du oppdager tegn på lungebetennelse hos deg selv eller din familie.

Slik Spot Tegn på lungebetennelse

•  Vær oppmerksom på en hoste som produserer en gul eller grønnlig oppspytt som kan være farget med blod til tider. En vedvarende hoste garanterer en tur til legen så mange typer lungebetennelse kan være vanskelig å diagnostisere uten en kiste x-ray.

Vær oppmerksom på noen stikkende eller skarpe brystsmerter som forverres med dyp pusting kan vises sammen med rask pust og kortpustethet. Denne type av smerte synes vanligvis når den ytre pleural av lungen er involvert.

Sjekk om feber ledsaget av overdreven svetting, hodepine og ekstrem trøtthet. Det er mer enn førti forskjellige typer av lungebetennelse, og mange av dem begynner med høy feber, etterfulgt av brystsmerter.

Se etter tegn på misfarging av huden når en person lider av en hoste ledsaget av brystsmerter. En lilla eller blåaktig farge på huden kan bety at blodet ikke får nok oksygen.

Se etter symptomer på alvorlig lungebetennelse. Det finnes mange forskjellige typer lungebetennelse som kan være livstruende hvis venstre ubehandlet. En feber som stiger over 104 grader F, en puls som er større enn 124 slag per minutt i hvile og en reduksjon i blodtrykket som forårsaker besvimelse, krever umiddelbar legehjelp.

Hint

  • Se din lege umiddelbart dersom du er gravid og lidelse med forkjølelse eller influensa symptomer.
  • På grunn av den økende stammer av resistente lungebetennelse, er det best å hindre smitte ved å se legen ved første tegn på forkjølelse eller influensa.
  • Aldri ignorere en hoste som produserer gul, grønn eller rustfarget slim som det er et tegn på en alvorlig infeksjon.