Digidexo.com

Fjernet galleblære diare

Hvordan spise etter får galleblæren fjernet

Hvordan spise etter får galleblæren fjernet


Komme ditt galleblæren fjernet kan føre til store endringer i livsstilen din. Mange av de matvarer som du vanligvis spiste kan gi smerter eller ubehag etter operasjonen. Dette er fordi kroppen din ikke er i stand til å behandle enkelte matvarer veldig bra i begynnelsen, noe som kan føre til en rekke fordøyelsesproblemer, mens kroppen din prøver å tilpasse seg. Ved hjelp av god følelse, bør du være i stand til å minimere disse episodene og holde fordøyelseskanalen i balanse, mens det justerer til å fungere uten galleblæren.

Hvordan spise etter får galleblæren fjernet

•  Innse at noen galleblæren problemer er opprinnelig forsterket av kosthold rikt på matvarer som kaster av balansen av galle selv. Mens kroppen justerer seg til å fungere uten en galleblæren, er det enda mer viktig at du unngår disse matvarene.

Unngå mat som har en høy fett eller syreinnhold. Inntil kroppen din har hatt tid til å helbrede og justere, holde seg borte fra rødt kjøtt, svinekjøtt, smør, stekt mat, meieriprodukter og egg. I forhold til drinker, holde seg borte fra fruktjuicer (bortsett fra drue og eple) og alle koffeinholdige, alkoholiker eller kullsyreholdig drikke. Selv koffeinfri kaffe og te bør unngås.

Legg ved matvarer i kostholdet ditt som fremmer god helse av galleveiene og fordøyelsessystemet generelt. Fiber kilder som salat og korn er herlig, som er vitamin-rik frukt og grønnsaker som rødbeter, tomater, agurk, avokado, druer og gulrøtter. Øke dine nivåer av fiber sakte. Foods høy i Omega-3 fettsyrer som lin-frø olje og laks er også gunstig i små mengder.

Håper at du er en av de 60 prosent av folk som ikke har noen ytterligere problemer når de er ferdig med healing fra galleblæren fjernes. De resterende 40 prosent kan oppleve noen oppblåsthet, gass eller ubehag i uker, måneder eller enda lenger etter healing når de spiser mat som ligner på de som er nevnt ovenfor. Gi deg selv minst to til fire uker utover tiden for at alle fysiske tegn på operasjonen har grodd før du forsøker å gjeninnføre de matvarer i kostholdet ditt, og gjøre det i svært små mengder i begynnelsen.

Å spise mindre måltider gjennom hele dagen med jevne mellomrom kan hjelpe kroppen din til å regulere galle produksjon.

Hint

  • Hvis du spiste en diett høy i problemet mat før galleblæreoperasjon, gjøre en innsats for å unngå å gå tilbake til disse ytterpunktene. I overkant, kan disse matvarene likevel forårsake andre fordøyelsesproblemer.
  • Kontakt legen din umiddelbart hvis du opplever noen unormale smerter eller andre problemer mens utvinne fra galleblæren fjernes.

Hvordan Fett blir fordøyd Etter galleblæren er fjernet?

Hvordan Fett blir fordøyd Etter galleblæren er fjernet?


Det er anslått at 20 millioner amerikanere lider av gallestein - forkalkede kolesterol småstein som dannes i galleblæren - men opp til 80 prosent vil ikke oppleve noen symptomer, ifølge Johns Hopkins Medicine. Leger ofte anbefaler galleblæren fjernes hvis du opplever sterke smerter og betennelser relatert til galleblæren sykdom. Når galleblæren er fjernet, kan kroppen din fortsatt fordøye fett fra kostholdet ditt, bare ikke så effektivt.

Galleblæren Funksjon

Galleblæren er en liten sac ligger på høyre side av kroppen din under leveren din. Det holder galle, et stoff som hjelper kroppen fordøye fett fra maten du spiser. Når du spiser mat som inneholder fett, galleblæren kontrakter, slippe galle i tarmen. Hvis du har galleblæren problemer, kan du oppleve skarpe smerter i siden som et resultat av å spise fet mat.

Galleblæren fjernes

Leveren din faktisk produserer galle, men når galleblæren er fjernet er det ikke plass til å lagre galle. Leveren din fortsetter å produsere galle i fravær av en galleblæren, men i stedet for å bli lagret i en konsentrert form, drypper det sakte fra leveren til tynntarmen. Når du spiser en fet måltid, galle som allerede er i tarmen bidrar til å bryte ned fett.

Fat Fordøyelse etter operasjonen

Når galleblæren er til stede og virker, frigjør det gallen i en stor sprut som respons på et måltid som inneholder fett. Uten galleblæren, er det en mindre mengde av galle i tarmen. Dette betyr at mens du fortsatt kan forbruke fett, kan du ikke være i stand til å konsumere store fete måltider fordi det er bare en liten mengde av galle i tarmen på et gitt tidspunkt.

Galleblæren fjernes Diet

Mens det ikke er en bestemt diett for å følge etter galleblæren fjernes, leger og dietitians vanligvis gjør generelle anbefalinger for å unngå problemer etter at noen har gjennomgått en galleblæren fjernes. Fordi kroppen din kan bare bryte ned små mengder fett på en gang, unngå høy fett, stekt og fet mat. MayoClinic.com anbefaler å spise mindre, hyppigere måltider. Forbruker mindre måltider bidrar til å sikre en bedre blanding av tilgjengelige galle. I tillegg bør du også gradvis øke fiber inntaket for å redusere forstoppelse.

Galleblæren symptomer etter operasjonen

Galleblæren symptomer etter operasjonen


Galleblæren kirurgi er fjerning av galleblæren. Dette er ofte gjort når en pasient lider av gallestein, betennelse eller infeksjon i galleblæren. Folk som har hatt sin galleblæren fjernet kan leve et normalt liv, men de må være mer forsiktig med hva de spiser. Symptomer som presenterer etter galleblæreoperasjon kan variere fra smerte ved snittstedet til oppblåsthet, kvalme og oppkast, så vel som symptomer av sjeldne, men mer alvorlige komplikasjoner, slik som indre blødninger.

Operasjonen

Det er to måter å utføre galleblæreoperasjon. Den første er den tradisjonelle måten, der et stort innsnitt er gjort under høyre side av brystkassen. Galleblæren blir deretter kuttet løs og fjernes gjennom denne åpning. Det tar mellom en og to timer, og sykehusoppholdet gjennomsnitt mellom to til fem dager. Den andre måten å utføre operasjonen er gjennom theuse av laparoskopiske verktøy. Fire svært små snitt er gjort i kroppen: En under navlen, to i magen og en under ribbeina. En liten lys er satt inn gjennom en åpning, og små fjernstyrte kirurgiske verktøy er satt inn gjennom resten. En kirurg bruker disse verktøyene for å fjerne galleblæren. Operasjonen tar mellom ett til to timer, og kan også gjøres på poliklinisk basis.

Vanlige symptomer

Etter operasjonen mange mennesker har pågående symptomer, slik som smerte i magen, så vel som oppblåsthet og gass. Diaré er også vanlig og kan vare i flere uker. De fleste lider også av smerte i magen og skulderen som er et resultat av den gass som brukes for å blåse opp brysthulen (brukt i begge typer av operasjoner). Denne smerten varer vanligvis fra en til fire dager, men kan vare i opptil en uke. I tillegg kan musklene verke som en bivirkning av bedøvelsen, og du kan ha litt kvalme i tillegg.

Sjeldne symptomer

Noen ganger er det sjeldne komplikasjoner under galleblæreoperasjon. Hvis du har sterke smerter i magen etter operasjonen, kan dette være et tegn på at noen gallestein har lekket eller blitt skjøvet inn i gallegang eller bukhulen. I tillegg, hvis du utvikler en plutselig høy feber, kan dette være en indikasjon på at det var en skade på leveren, felles gallegang eller en infeksjon på innsnitt området. Slike symptomer bør få deg til å oppsøke medisinsk behandling umiddelbart.

Forebygging / løsning

Selv om din galleblæren er fjernet, kan problemer med gallen fortsatt forekomme. Produksjonen kan bremse ned, produsere tykk, svak galle, eller det kan fremskynde, forårsaker du å måtte kjøre for toalett kort tid etter hvert måltid. For å forhindre slike bekymringer, spise en godt balansert kosthold med frukt og grønnsaker, og unngå fet mat og koffein og alkohol, som alle er kjent for å utløse mer produksjon av galle i leveren.

Betraktninger

Det er noe uenighet om ikke fullstendig fjerning av galleblæren er nødvendig i enkelte tilfeller, for eksempel når problemet er polypper, som ikke skaper symptomer, eller små gallestein som kan administreres med et riktig kosthold. Noen leger mener at kirurgi er over utført, og at pasienter bør læres skikkelig vare på sine galleblæren i stedet for bare å fjerne den.

Post galleblæreoperasjon Problemer

Post galleblæreoperasjon Problemer


Fjerning av galleblæren kalles kolecystektomi. Det kan utføres tradisjonelt, med en fem på åtte tommer innsnitt eller laparoskopisk. Laparoskopisk kirurgi innebærer flere svært små snitt. En laparoskop (et lite, tynt omfang) settes inn gjennom en av snittene for å tillate kirurgen å se, og andre kirurgiske verktøy er satt inn gjennom de andre åpninger. Uansett type kirurgi kan føre til problemer etter operasjonen.

Kvalme / oppkast

Kvalme og / eller oppkast kan forekomme som følge av smertestillende medikamenter du tar. Noen mennesker er følsomme for visse stoffer og er ikke i stand til å tolerere dem. I noen tilfeller kan ta dem med mat lindre disse symptomer. Kvalme og oppkast kan også være forårsaket av endringer i maten du spiser. Umiddelbart etter operasjonen vil du mest sannsynlig være på en flytende diett, og dette kan noen ganger føre til magesyke.

Blodpropp

Blodpropp kan uventet resultere etter enhver operasjon. Blodpropper er forårsaket når blodet ikke klarer å sirkulere riktig som et resultat av å være begrenset til seng for lange perioder. Hvis du har tradisjonell kirurgi, vil du sannsynligvis bli pålagt å bo minst én natt på sykehuset. I dette tilfellet, bør du være utstyrt med trykkstrømper for å hindre blod fra pooling i bena som reduserer risikoen for blodpropp.

Symptomer på et ben clot omfatter hevelse, rødhet, smerte og varme i området av blodpropp. De kan vanligvis behandles med smertestillende medikamenter som paracetamol eller ibuprofen og varm komprimerer.

Pain

Du kan ha smerter på stedet av såret ditt (r) med hevelse og rødhet. Dette kan behandles med smertestillende medikamenter og aktuelle salver for å lindre smerten. Du kan oppleve magesmerter på grunn av gass, halsbrann og oppblåsthet. Galleblæren lagrer overflødig galle som produseres av leveren og regulerer sin utgivelse. Når galleblæren er fjernet, kan gallen ikke slippes riktig mens noen matvarer vanskelige å fordøye og som resulterer i disse problemene.

Forstoppelse / Diaré

Forstoppelse og diaré er noen ganger problemer etter fjerning av galleblæren på grunn av den uregulerte utgivelsen av galle. Det mest vanlige problemet er forstoppelse, forårsaket av for lite galle. Øke fiber inntak kan bidra til å avlaste dette problemet. Diaré er forårsaket av for mye galle i tykktarmen, og noen mennesker kan finne det nødvendig å gå på do umiddelbart etter å ha spist. Dette kan behandles med over-the-counter loperamid (Immodium AD) eller med reseptbelagte medisiner som kolestyramin, som forsinker opptaket av gallesyrer.

Betraktninger

For å unngå problemer med fordøyelsen følgende galleblæren kirurgi, bør du følge visse kosttilskudd retningslinjer, for eksempel spise en lav fett, høyt fiber diett og unngå mat som melke, søtsaker, fet mat og koffein. Galleblæren angrep nettsiden gir en diett for post galleblæreoperasjon som inkluderer mat som er nyttig og de som bør unngås.

Hva er behandlingen for galleblæren steiner?

Gallestein, mindre ofte referert til som gallestein, er den vanligste formen for galleblæresykdom. Først og fremst består av kolesterol, steiner forstyrre flyten av galle fra leveren via galleblæren til tynntarmen. Gallestein vanligvis ikke er symptomatisk. Pasienter ofte ikke vet at de har gallestein med mindre de er oppdaget under en ultralyd eller CT scan for en uavhengig medisinsk tilstand. Hvis gallestein er ikke symptomatisk, de vanligvis ikke krever behandling. Når en pasient ikke blir symptomatisk, er følgende behandlinger anbefales.

Kosttilskudd endringer

Spis en høy-fiber diett som består av sunt fett. Et sunt fiberrikt kosthold vil inneholde et utvalg av frukt og grønnsaker som kan hindre dannelsen av ytterligere gallestein. Sunne umettede fettsyrer fra fisk og nøtter bør også inkluderes. Folk som ikke spiser tilstrekkelig kalsium eller anti-oksidanter som vitamin C og E kan ha en høyere risiko for å utvikle gallestein. Diskutere fordelene med vitamintilskudd med en medisinsk faglig før du legger et supplement til din velvære rutine. Overvektige og overvektige mennesker er også en økt risiko for å utvikle gallestein. Arbeide for å oppnå og opprettholde en sunn vekt ved å redusere kaloriinntaket og økt fysisk aktivitet.

Gallestein Extraction

Hvis en gallestein har fått fast i en av de hepatiske eller vanlige gallegangene, kan legen anbefale kirurgi for å få gallestein fjernet fra kanalen for å unngå ytterligere komplikasjoner.

Oral Oppløsning Therapy

Oral medisiner er noen ganger brukt til å oppløse gallestein for pasienter som ikke kan opereres. Denne behandlingen kan imidlertid ta måneder eller år med behandling for å oppløse gallestein. Det er for tiden en eksperimentell behandling hvor lignende medikamenter injiseres direkte inn i galleblæren til å oppløse steiner raskere.

Ekstrakorporal sjokkbølge Litotripsi

Ekstrakorporal sjokkbølge lithotripsy (ESWL) er noen ganger brukt til å behandle gallestein, spesielt de som er fast i gallegangene. Denne type behandling genererer sjokkbølger som fokuserer på gallestein å knuse den. Når knust, kan de mindre stykker av stein renne inn i tynntarmen på egen hånd eller kan bli fjernet gjennom endoskopisk kirurgi.

Galleblæren fjernes

Galleblæren fjerning, også referert til som cholecystektomi, blir ofte anbefalt siden galleblæren er en ikke-vitalt organ og gallestein vanligvis gjenta seg. Når fjernet, strømmer galle fra leveren direkte inn i tynntarmen, omgåelsen lagring i galleblæren. Dette påvirker ikke fordøyelsen, men er kjent for å forårsake diaré hos noen pasienter.

Galleblæren fjernes og vekttap

Fjerning av galleblæren er like alvorlige som hvilken som helst annen operasjon. Når du har hatt operasjonen, kan livet ditt forandre seg. Disse endringene kan føre til endringer i livsstil, inkludert måten du spiser. Dette skjer fordi du kan oppleve smerte eller sårhet etter operasjonen. Matvarer som du en gang spiste nå kan gjøre deg syk. Disse symptomene kan føre til vekttap.

Fordøyelsesproblemer

Når galleblæren er fjernet, kan kroppen ikke fordøye slik det pleide. Kroppen din kan nå få problemer fordøye visse matvarer som du kanskje aldri har hatt problemer med tidligere. Dette kan føre til vekttap.

Diaré

Etter at galleblæren fjernes, fordøyelsessystemet endres. Disse endringene kan føre til alvorlig diaré. Når pasienten spiser, kan han nødt til å tømme tarmen. Dette kan skje flere ganger daglig. Alvorlig diaré vil føre til vekttap.

Appetitt

Appetitten kan reduseres etter å ha din galleblæren fjernes. Visse matvarer kan gjøre deg kvalm, noe som kan føre til en redusert appetitt. Du kan hjelpe denne situasjonen ved å spise mat som ikke gjør at du føler deg syk. Du kan oppleve at fet mat sette deg over kanten, og du kan begynne å holde seg til mer sunn mat.

Uvanlig

Etter galleblæreoperasjon, vekttap er ikke vanlig. Imidlertid har dette symptomet er rapportert, spesielt når du har alvorlig diaré.

Hva kan du gjøre?

For å hjelpe med de nye fordøyelses problemer, stokk med sunn mat og mat som ikke er sterkt krydret. Hold deg unna fet og stekt mat. Ta en multivitamin for å hjelpe med tap av vitaminer på grunn av diaré. Hvis symptomene vedvarer eller blir verre, diskutere alternativer med legen din.

Gallesalter Etter galleblæren fjernes

Noen pasienter opplever en tilstand som kalles gallesalter diaré etter fjerning av sine galleblæren. Leveren produserer galle og lagrer den i galleblæren til fordøyelsen. Når galleblæren er fjernet, er det ikke lenger et sted for galle som skal lagres. Hos disse pasientene går inn i galle i tarmen direkte og leveren gjør mye mer av det enn vanlig. De overskytende mengder av gallesalter velde tarmen og diaré er resultatet.

Fiber

Gallesalter diaré kan være en forstyrrende problem for mange mennesker. Noen mennesker med denne tilstanden er redd for å gå for langt hjemmefra for å spise og kan selv unngå å spise ute helt.
Øke mengden av fiber i dietten for å hjelpe avføringsform solid. Fiber tilsetningsstoffer til mat kan være nyttig for dem som lider av galle salt diaré. Fiber kosttilskudd behandle denne formen for løs mage, men å spise en diett som inneholder rikelig med fiber-rik mat er også nyttig.

Diet

Kosthold er en viktig del av fordøyelsessystemet fungerer. Noen pasienter med denne tilstanden spise en lav-fett diett for å redusere symptomer. Gallesalter brukes til å fordøye fett i maten og minimere mengden av fett kan bidra til å forbedre tilstanden.
Velg magre proteinkilder som fisk eller kylling uten skinn. Rødt kjøtt inneholder mettet fett og bør begrenses til ett eller to måltider per uke. En godt balansert kosthold bør inneholde rikelig med frukt og grønnsaker som kilder til karbohydrater. Velg hele korn og matvarer rike på løselig fiber som havre og havrekli sammen med grønne bladgrønnsaker for beste karbohydrat valg.
En diett kan ikke fullstendig eliminere problemet med gallesalter diaré etter en galleblæren fjernes, men det kan bidra til å redusere den.

Medisiner

Medisiner som kolestyramin kan stoppe gallesalter diaré. Denne medisinen er vanligvis brukes til å behandle høyt kolesterol. Medisinen inaktiverer gallesalter og blir vanligvis brukt til å stoppe opptaket av kolesterol i blodet, men det er effektivt for å stoppe diaré etter en galleblæren fjernes. Ta en multivitamin hvis du bruker cholestyramine fordi det hindrer opptaket av vitaminer.
Anti-diaré medisiner kan hjelpe behandle tilstanden effektivt også. Bruk over-the-counter diaré medisiner for å hjelpe minimere virkningen at tilstanden har på ditt sosiale liv. Hvis du blir forstoppet når du bruker noen av disse medikamentene, avslutte bruken og rådføre seg med legen din.

Tegn på infeksjon etter galleblæreoperasjon

Galleblæreoperasjon er nødvendig når galleblæren er betent eller infisert av sykdom eller gallestein. Akkurat som alle andre kirurgi, kommer galleblæren kirurgi med risiko som infeksjon, som kan være alvorlig hvis det ikke blir behandlet med en gang. Infeksjonen kan spre seg til blodet, noe som kan føre til døden hvis ubehandlet.

Komplikasjoner

Galleblæren kirurgi er vanligvis utføres ved hjelp av en laparoskopisk kamera. Tre små snitt er gjort og galleblæren er fjernet ved hjelp av liten robot arms.In nesten alle tilfeller laparoskopisk galleblæren kirurgi går veldig bra. Men i sjeldne tilfeller kirurgen må åpne opp pasienten med et stort snitt hvis han eller hun har problemer med å se med kameraet på grunn av blødning, skade eller arrvev fra tidligere operasjoner. Dette kan også skje hvis en person er alvorlig overvektige. En større innsnitt betyr lengre nedetid for pasienten og muligheten for flere komplikasjoner etter operasjonen.

Hovne eller røde innsnitt

En av de vanligste tegn på infeksjon etter galleblæreoperasjon er en hoven eller rød snitt. Når dette skjer, føles snittet ofte smertefullt å ta på. Gå til legevakten eller gå til legen din med en gang å ta vare på infeksjonen. Legen din vil råde deg til å se etter dette samtidig holde sårene dine rene. Unngå å ta et bad eller gjør noen anstrengende aktiviteter rett etter operasjonen.

Utflod fra snittet

Et annet tegn på infeksjon er gul eller klar utflod ved innsnitt området. Ofte snittet vil også være hoven og rød. Kroppen din prøver å ta seg av infeksjonen ved å skape slimete. I noen tilfeller kan det menneskelige legeme er i stand til å stoppe infeksjonen i sitt spor. Men hvis du merker noen form for utslipp som kommer fra såret er det svært viktig å oppsøke lege med en gang.

Feber

Et annet tegn på infeksjon etter galleblæreoperasjon er en høy feber. Kroppen øker temperaturen i et forsøk på å bli kvitt bakteriene ved å drepe den av med varme. Hvis du har høy feber i mer enn noen få timer, spør noen kjøre deg til legevakten med en gang. Temperaturen kan fortsette å pigge og etterpå kan du oppleve kald svette. Du kan også trenge antibiotika eller annen type medisin.

Diaré

Et annet tegn på infeksjon etter galleblæreoperasjon er alvorlig diaré. Det er normalt å ha mild diaré på og av et par uker etter å ha henne galleblæren fjernes. Imidlertid er det ikke vanlig å ha alvorlige smertefulle eller blodig diaré rett etter kirurgi. Faktisk bør fordøyelsen være i bevegelse veldig sakte for den første uken etter operasjonen. Mange leger anbefaler at du kun skal spise klare flytende buljong, vann og Jell-O etter operasjonen.

Bivirkninger av galleblæren kirurgi

Galleblæren er et organ som holder galle, som hjelpemidler i fordøyelsen av mat. Hvis en person er mistenkt gallestein og erfaringer sterke magesmerter, bør han planlegge en avtale med legen sin.

Identifikasjon

Legen din kan bekrefte gallestein gjennom en abdominal ultralyd eller ved å ta en blodprøve for å se om den hvite blodlegemer er høyere enn normalt, noe som indikerer en infeksjon.

Behandling

Legen kan fjerne galleblæren laparoskopisk gjennom fire små snitt gjort i buken. Det andre alternativet er åpen kirurgi og galleblæren er fjernet gjennom et stort snitt gjort i buken.

Bivirkninger

Bivirkninger folk kan oppleve etter galleblæreoperasjon er diaré, tretthet, kvalme eller oppkast. Noen mennesker opplever kronisk diaré etter operasjonen.

Årsaker

Noen eksperter tror at diaré er forårsaket av en økning i galle, som kan fungere som et avføringsmiddel. Galleblæren lagrer og konsentrerer galle fra leveren, og etter at den er fjernet, galle flyter direkte fra leveren til tarmen og kan være mer potente.

Betraktninger

Ifølge Mayo Clinic, hvis du opplever kronisk diaré, kan det være lurt å vurdere å ta anti-diaré medisiner eller legen din kan foreskrive noe til som svekker absorpsjonen av gallesyrer. Du kan også gjøre endringer i kostholdet ditt, og unngå alt som forverres diaré.

Galleblæren fjerning Komplikasjoner

Galleblæren fjerning kirurgi, også kjent som kolecystektomi og laparoskopisk kolecystektomi, brukes til å fjerne galleblæren når den har sluttet funksjon eller i tilfelle at du har gallestein. Under laparoskopisk prosedyre, er fire små snitt gjort på magen for å få tilgang til galleblæren for enkel fjerning. Du kan oppleve komplikasjoner etter en laparoskopisk kolecystektomi, selv om de er sjeldne.

Hva Prosedyren innebærer

Tre av fire av snittene gjort er plassert til høyre like under brystkassen. Den fjerde innsnitt er gjort like under navlen. Hvert snitt vanligvis mindre enn en tomme bred. Kirurgen vil fylle din bukhulen med karbondioksid for å få bedre visuell tilgang til din galleblæren. En teleskop kameraet plasseres deretter gjennom ett av innsnittene, slik at legen kan fjerne galleblæren ved hjelp av en skjerm som en visnings guide.

Mulige komplikasjoner etter galleblæren fjernes

Siden legen må plassere hul legg instrumenter i bukhulen det er en sjelden mulighet for at en av disse innleggene kan skade områder som blodårer og usett tarmen, noe som vil kreve ytterligere reparasjon. Skade på gallegang kan forårsake galle å lekke fra en rekke steder. Skader i gallegang er det vanligste problemet etter galleblæren fjernes selv om forekomsten er fortsatt sjeldne (0,6 til 2,2 prosent).

Flere Komplikasjoner

En betydelig mengde av blødning etter at operasjonen er sjeldne, men kan likevel skje. Det er også liten sjanse for at du kan utvikle en infeksjon der de fire små snitt ble gjort. Antibiotika er gitt under operasjonen for å redusere denne risikoen. Dr. Fenton-Lee sier at "I ca 5% av alle tilfeller, er ute av stand til å utføres laparoskopisk kolecystektomi." Hovedårsaken til dette er nærværet av arrvev fra tidligere operasjoner.

Forstå Åpen Kolecystektomi

En åpen kolecystektomi er utført ved hjelp av en mye større snitt enn en laparoskopisk kolecystektomi. Snittet er vanligvis ca 10 cm bred og ligger til høyre under brystkassen i en horisontal linje. Galleblæren fjernes, sammen med eventuelle stener, på samme måte som i en laparosocopic prosedyre. Når en åpen kolecystektomi er gjort pasienten vil oppleve en omstendelig utvinning tid.

Post-kirurgi Forventninger

En person som har nettopp hadde sin galleblæren fjernet bør forvente å oppleve noen diaré. Dette skyldes det faktum at det ikke lenger er en galleblæren for å bryte ned matvarer. Kroppen din blir nødt til å tilpasse seg denne endringen. Når kroppen din er justert du vil merke en endring i avføringen. Skulle du oppleve noen betydelig smerte eller feber etter operasjonen bør du kontakte legen din umiddelbart.

Årsaker til Fortsatt tarmsymptomer Følger Galleblæren fjerning

Galleblæren Rolle

Rollen av galleblæren er å samle og lagre galle, som er et avfallsfjernende fluid som produseres i leveren som en del av fordøyelsesprosessen. Den galle er innledet fra galleblæren til tynntarmen. Når galleblæren steiner utvikle og kontinuerlig blokkere strømmen av galle, blir det nødvendig å fjerne galleblæren helt. Denne prosessen, kjent som kolecystektomi, er vanligvis utføres med en laser, og pasienten vanligvis går hjem på samme dag.

Problemer

Når galleblæren er fjernet, er et viktig verktøy i fordøyelsesprosessen fjernet fra kroppen. Fjerning av galleblæren avbryter den vanlige flyten av galle fra leveren til tynntarmen. I tillegg kan abnormaliteter som en galle lekkasje oppstå etter en galleblæren fjernes. Galle kan lekke inn i magen og spiserøret. Det motsatte problemet kan også forekomme, hvor galle bygger seg opp og blir ikke gitt ut fra kroppen på riktig måte. Endelig opplever kroppen en mindre mengde av galle som strømmer inn i tynntarmen. Mens normalt galle ville bli lagret i tynntarmen og løslatt etter et måltid etter behov, etter en kolecystektomi, er dette ikke lenger tilfelle. Unnlatelse av å tilstrekkelig absorbere fett bidrar til tarmproblemer.

PCS

Som et resultat av gallestrømmen blir avbrutt, pasienter utvikler postcholecystectomy syndrom (PCS). PCS er navnet gitt til en gruppe av symptomer etter fjerning av galleblæren, som kan inneholde noen av følgende: diaré, gass, magesmerter, kvalme eller feber. Disse symptomene noen ganger begynne umiddelbart etter operasjonen, men noen ganger utbruddet ikke finner sted før år senere.

Kosttilskudd årsaker

Pasienter kan bidra til å redusere sine etter kirurgi symptomer ved å kutte ned på matvarer som kan indusere gastrointestinale problemer, inkludert de som inneholder melkeprodukter, alkohol eller koffein, eller de som er veldig søt eller veldig feit. Disse matvarer er rike på produkter som trenger å bli eliminert av kroppen, og uten galleblæren, er kroppen allerede under stress under eliminering. Oppbyggingen av disse matvarene fører til ekstra stress, og stress i mage-systemet oversettes til tarm problemer. Matvarer som inneholder mye fett bør også unngås etter galleblæren fjernes for å unngå å forårsake diaré forårsaket av kroppens manglende evne til å produsere nok galle til å absorbere fett.

Forebygging

Ofte leger vil anbefale at pasienter bruker over-the-counter medisiner for å lindre sine symptomer, som for eksempel Imodium. Hvis symptomene er mer alvorlig, kan medisiner som regulerer kroppens opptak av gallesyrer være foreskrevet.

Hvorfor folk opp i vekt etter galleblære fjerning?

Selv om det ikke er noen solide studier som beviser vektøkning etter galleblæren kirurgi, betyr det synes å være anekdotiske bevis at fjerning av galleblæren kan føre til vektøkning hos noen mennesker.

Funksjon

Funksjonen av galleblæren er å holde gallen fra leveren før det er nødvendig for å forbrenne fett i tarmen. Når galleblæren ikke fungerer som det skal eller er infisert, kan det føre til smerter når stimulert til å skille ut galle.

Teorier / Spekulasjoner

Eksperter ved Intelihealth foreslår at vektøkning ikke er forårsaket av funksjonen til galleblæren, men på grunn av økt evne for folk å spise fet mat igjen. Ved å spise en fet måltid forårsaker oppblåsthet og smerter folk flest begynner å unngå utløse mat, ofte miste vekt før fjerning av galleblæren. Når galleblæren er fjernet normale spise prosesser tilbake, inkludert de høye fete matvarer, forårsaker vektøkning.

Andre hensyn

Etter galleblæreoperasjon kroppen forbrenner fett annerledes, forårsaker en myriade av bivirkninger, inkludert diaré og forstoppelse. Når den syke galleblæren er fjernet, blir utskilt i gallen tynntarmen ved en langsom og jevn hastighet, endre hvordan fett metaboliseres og noen ganger forårsaker vektøkning hvis det ikke er nok tilgjengelig galle. Anekdotiske bevis fra Steady Health foreslår at å spise mindre måltider oftere kan behandle dette årsaken til vektøkning.

Tips

Legge fiber til kosthold kan bidra til å holde fordøyelseskanalen beveger seg jevnt og hjelpe til med vekttap.

Hold en matdagbok for å se nøyaktig hvor mange kalorier du tar inn for å se hvordan du kan justere kostholdet ditt for å hjelpe til med vekttap eller stabilisering.

Advarsel

Hvis du få vekt raskt etter operasjonen har skjoldbruskkjertelen kontrollert. Det er mulig at din vektøkning har ingenting å gjøre med fjerning av galleblæren.

Noen mennesker føler seg bedre å ta gallesalter. Konsultere legen din før du legger dem til kosthold.

Hva er fordelene med galleblæren kirurgi?

Galleblæren er et organ som holder galle som produseres av leveren. Det hjelpemidler i fordøyelsen og er en unødvendig organ som kan fjernes gjennom kirurgi hvis det blir en kilde til problemer.

Årsaker

Folk må kanskje ha en kolecystektomi (galleblæreoperasjon) utført fordi gallestein, hevelse, eller infeksjon i galleblæren.

Typer

Det finnes to typer av galleblæren kirurgi: laparoskopiske og åpne. Laparoskopisk kirurgi innebærer fjerning av galleblæren gjennom fire små snitt; med åpen kirurgi galleblæren fjernes gjennom et 4 til 7 cm innsnitt.

Fordeler

Fjerne galleblæren er gunstig fordi det stopper smerte forårsaket av hevelse av galleblæren og gallestein og hindrer galleblæren fra sprengning, som kan være dødelig.

Effekter

Noen mennesker opplever diaré etter å ha galleblæren fjernet på grunn av økningen i galle, men dette vanligvis går unna med tiden.

Advarsel

Ifølge Mayo Clinic, bør du gå til legen umiddelbart hvis du opplever noen av følgende symptomer: intense magesmerter, høy feber, eller gulfarging av hud.

Komplikasjoner av laparoskopisk galleblæren kirurgi

Galleblæreoperasjon, også kjent som cholecystektomi, er den mest vanlige operasjon utført i Nord-Amerika. Mer enn en halv million mennesker i USA og ca 50.000 i Canada har sine gallbladders fjernet hvert år. Laparoskopisk kolecystektomi har nå erstattet åpen kolecystektomi som første-valg muligheten til galleblæren fjernes.

Hvordan Galleblæren Works

Galleblæren er plassert under den høyre side av leveren. Galleblæren samler galle, som produseres i leveren. Galleblæren presser galle i tynntarmen når maten er spist; mer galle er sluppet med fet mat. Galle reiser gjennom trange galleganger i tynntarmen. Gallestein er små harde masser av kolesterol og gallesalter som dannes i galleblæren. Smerte oppstår når en gallestein blokkerer flyten av galle i kanalen.

Laparoskopisk kirurgi

Narkose, skaper kirurgen fire små åpninger i magen. Kanyler, tynne rørlign instrumenter, er satt inn i åpningene. En laparoskop, som er lik et lite teleskop med et kamera, er satt inn i kanylen. Kameraene gjør at kirurgen å se et forstørret bilde av galleblæren på en TV-skjerm. Kirurgen skiller nøye galleblæren og fjerner det gjennom en åpning. I tillegg, hvis steinene er i den felles gallegang, kan kirurgen fjerne dem også.

Redusere Komplikasjoner

Den viktigste aspektet av å sikre en vellykket laparoskopisk galleblæren kirurgi er ekspertisen til kirurgen. The National Institute of Health (NIH) har sluttet laparoskopisk kirurgi som en trygg kirurgisk behandling, og bemerker at det er lik i effekt til den tradisjonelle åpen kirurgi. Men, advarer det at det skal kun utføres av erfarne kirurger.

Forlatt laparoskopisk kirurgi

Flere faktorer kan føre til en kirurg for å bestemme seg for å forlate laparoskopisk kirurgi og gjennomføre tradisjonell åpen kirurgi. Abdominal peritoneal voksn er et slikt problem. Tilstedeværelsen av koldbrann, også vil nødvendiggjøre en bryter. Situasjoner hvor utsikten er skjult vil føre til en endring, så vel; dette er mer utbredt hos overvektige pasienter. En bryter for å åpne kirurgi er ikke teknisk betraktet som en komplikasjon i litteraturen.

Skade på Bile Duct

Skjæring eller nicking feil gallegang er den vanligste alvorlige feil. Gallegangene er meget tynne, små kanaler som er nær hverandre. Siden hver persons anatomi er annerledes, er det avgjørende at kirurgen ordentlig identifiserer og kutter de riktige. Konsekvensen av å skjære eller sammenpressing feil er at gallen vil sive inn i bukhulen og forgifte pasienten. Avhengig av alvorligheten av skaden, kan ytterligere operasjoner være nødvendig å korrigere denne komplikasjon. Symptomene kan i utgangspunktet presentere seg når pasienten indikerer at han ikke føler seg bra. Gulsott kan også være et symptom. Smerte og pustevansker etter hvert kan oppstå, som kan døden hvis venstre ubehandlet.

Kreft

To typer kreft er mer utbredt hos personer som har hatt sin galleblæren fjernet. Den første er tykktarmskreft. Hos mange pasienter konstant drypping av galle forårsaker irritasjon av tykktarmen. Dette forårsaker diaré og langtidseffekt av alt dette irritasjon er tykktarmskreft. Denne type kreft oppstår vanligvis på høyre side av colon.

En annen studie fra University of Southern California har vist at pasienter som hadde en kolecystektomi var på et betydelig høyere risiko for kreft i bukspyttkjertelen.

Andre komplikasjoner

Som alle operasjoner, har laparoskopisk kirurgi potensial for komplikasjoner fra anestesi og infeksjoner. Det kan være blødninger, lungebetennelse, blodpropp og hjerteproblemer. Opp til 40 prosent av pasientene klager over noen form for gastrointestinal smerte måneder og kanskje år etter operasjonen. Disse symptomene er kronisk diaré, overflødig tarmgass og en konstant smerte i øvre høyre del av magen

Komplikasjoner fra galleblæren kirurgi

Også kjent som en kolecystektomi, kirurgi for å fjerne galleblæren ofte anbefales når en pasient opplever smertefulle gallestein eller en annen infeksjon knyttet til galleblæren. Prosedyren kan utføres via en laparoskopisk (minimal invasiv) tilnærming eller en åpen kirurgisk prosedyre, noe som krever en lengre snitt. Som med alle kirurgi, det er potensial for komplikasjoner, noe som gjør det viktig for en pasient å forstå kirurgisk risiko.

Blødning

Når en setter kirurgen kirurgiske instrumenter for å få tilgang til galleblæren, kan andre arterier eller blodkar være perforert i prosessen. Slike lesjoner kan spesielt forekomme på cystisk arterien, som leverer blod til galleblæren. Dette perforasjon kan forårsake indre blødninger, som kan helbrede seg selv eller kan føre til mer alvorlige symptomer, som en blodpropp.

Sårinfeksjon

Utsette de indre organene til luft samt sette inn utenlandske instrumenter inn i kroppen all øke muligheten for smitte. Av denne grunn er antibiotika ofte gitt intravenøst ​​i løpet av operasjonen, og en pasient som kan være foreskrevet antibiotika for å forhindre ytterligere infeksjon. Hvis symptomer som rødhet, hevelse, feber eller puss på operasjonsstedet forekommer, kan en pasient ha oppstått en infeksjon.

Bile Duct Injury

Akkurat som instrumenter kan perforere blodårene, de også kan skade gallegang. Denne tube avløp galle fra leveren, og enda et nick i kanalen kan forårsake galle lekkasje, som kan nå magen. Denne komplikasjonen kan forårsake symptomer som pustevansker og smerte.

Kronisk diaré

Forskere teoretisere at når galleblæren er fjernet, kan dette føre til en økning i galle i tykktarmen. Denne tilstrømningen av galle fungerer som et avføringsmiddel, forårsaker kronisk diaré, ifølge Michael Picco, MD, som er tilknyttet Mayo Clinic. Ved kronisk diaré forekommer etter operasjonen, kan en lege foreskrive medisiner som kan bidra til å redusere symptomene.

Andre komplikasjoner

Ytterligere komplikasjoner knyttet til galleblæren fjernes inkluderer lungebetennelse og hjerteproblemer. Generelt sett, hvis en pasient opplever følgende symptomer, bør medisinsk behandling bli søkt å undersøke mulige komplikasjoner: feber som er over 101 grader F, abdominal hevelse, kvalme eller oppkast som varer noen få dager, frysninger, kortpustethet, pus drenering eller manglende evne til å holde maten nede.

Oppblåsthet Etter galleblære Removal

Galleblæren er et pæreformet muskel sac som samler galle fra leveren, hjelper lagre galle og deretter frakte den til tynntarmen. Utvikling av gallestein, en kalkulus som former og blokkerer kanaler, kan kreve fjerning av sac å lindre smerte. En cholecystektomi er operasjonen utført for å fjerne galleblæren og steiner, utført som en laparoskopisk eller åpen kirurgi. Av fordøyelsesproblemer som noen ganger utvikler seg etter denne operasjonen, kan oppblåsthet være en av de mest ubehagelig.

Post-Kolecystektomi syndrom

Post-kolecystektomi syndrom er en oppsamlings uttrykk for de mange symptomer som kan utvikle seg etter at galleblæren er fjernet. Ett symptom definert i denne gruppen er intestinal oppblåsthet.

Årsaker til oppblåsthet

Bile jobb i fordøyelseskanalen er å bryte ned fett. Før fordøyelsen, lagrer leveren galle i galleblæren. Det blir mer konsentrert og mer effektiv på fett disposisjon. Uten en galleblæren for å tillate det ekstra konsentrasjon, mister galle noe av sin kraft. Kroppen din må jobbe hardere for å bryte ned fett i tarm spor, noen ganger gi deg fordøyelses problemer som oppblåsthet.

Diett

Jo mindre fett du spiser, jo mindre det er av det for fordøyelsessystemet til å bryte ned. En diett lav på fett kan ikke kurere alle dine oppblåsthet problemer, men det burde hjelpe. Matvarer som inneholder mye fett eller kjente årsaker til oppblåsthet inkluderer rødt kjøtt, mettet fett, syrlig sitrusfrukter og koffein. Dessuten vil utvikle en ernæring plan som støtter små måltider fem eller seks ganger om dagen også gi rom for bedre fordøyelse. Videre drikke to liter vann hver dag. Hvis du har diaré, redusere vannforbruket til én liter per dag.

Trening

Turgåing kan bidra til å eliminere gass assosiert med oppblåsthet. Det er viktig å få legen din godkjenning for å utføre enhver oppgave etter operasjonen for å sikre at du har hatt en tilstrekkelig tid til å gro.

Advarsel

Uansett sendt deg til legen i første omgang, om det var magesmerter eller fordøyelsesproblemer, kan det hende at galleblæren har bare vært en av dine problemer. Galleblæren smerte kan ha blitt maske andre forhold, som inflammatorisk tarmsyndrom. Hvis oppblåsthet ikke blir bedre med tiden, eller ved å styre din diett, sørg for å følge opp med legen din.

Hva er forventet etter galleblæreoperasjon?

Galleblæren er et lite organ som ligger under leveren. Leveren gjør galle og overfører den til galleblæren for lagring. Galleblæren frigjør galle i tynntarmen for å hjelpe til med fordøyelsen. Når galleblæren blir betent, infisert eller full av gallestein (en formasjon av fast materie innenfor orgel), kan en person vise symptomer som magesmerter og kvalme. Galleblæren lidelser kan forvaltes og løses gjennom kosten modifikasjon, økt mosjon og smertestillende medikamenter. Hvis ikke gir disse tiltakene nok tilstrekkelig lindring, kan galleblæren kirurgi være nødvendig. Fjerning av galleblæren, kalt en cholecystektomi, kan utføres som laparoskopisk eller åpen kirurgi. Begge prosedyrene krever en viss tid for å bli frisk før du gjenopptar daglige aktiviteter.

Sykehusinnleggelse

Pasienter som har hatt galleblæreoperasjon vil forbli på sykehuset for en periode på utvinning. The American College of Surgeons forklarer at på grunn av de mindre invasive prosedyrer som brukes under laparoskopisk kirurgi, kan pasienten være i stand til å bli utskrevet senere samme dag etter sin operasjon. De som har hatt åpne prosedyrer vil trenge ytterligere to til tre dager å komme seg under oppsyn av sykehuspersonalet. Komme opp og vandre er et tidlig mål etter operasjonen, og sykepleiere vil hjelpe deg å oppnå dette under sykehusoppholdet. Folk som har hatt en kolecystektomi er vanligvis i stand til å begynne en flytende diett på sykehuset.

Smerte Levels

Noen grad av smerte er å forvente etter galleblæreoperasjon, selv om hver enkelt persons toleranse vil variere. Mange sykehus bruker en komparativ smerteskala, som ber deg om å måle smerte på en skala fra null til ti der null er ingen smerte og 10 er det verste du kan tenke deg å oppleve. Du vil bli spurt om hva din smerte Rangeringen er hele sykehusinnleggelse. Smertestillende medikamenter blir tilbudt i en rekke potenser, alt fra narkotika umiddelbart etter operasjonen ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler etter flere dager. Galleblæren pasienter bør ringe deres medisinske helsepersonell hvis smertene avtar ikke i løpet av uken, eller hvis det blir verre. Hvis du føler smerte på stedet av dine sting eller stifter, varsel oser fra såret eller får feber, få medisinsk hjelp så snart som mulig for å utelukke muligheten for infeksjon.

Wound Care

Din snittet vil bli dekket med enten masker, kirurgiske stifter eller en type lim som heter sterile strips. Oppfølgings avtaler for galleblæren kirurgi er generelt planlagt for en uke til en og en halv uke etter operasjonen, hvor tids stifter eller masker vil bli fjernet. De sterile strips falle av min seg i samme tidsrom. For den første uken etter operasjonen, holde snittet rent og tørt er viktig. Senke deg selv i et bad er ikke anbefalt, men dusjing er vanligvis greit for de fleste pasienter når de er hjemme. Du vil bli undervist i hvordan å endre bandasjer og hvordan du kjenner normal drenering (klar væske) versus den oser av en begynnelse infeksjon (tykk, gul-y puss). Unngå iført klær som gnir mot såret for å minimere ubehag under healing prosessen.

Diett

Mange som har hatt galleblæren problemer er vant til en lav-fett diett, som fet mat føre til mer galleblæren smerte. Når galleblæren er fjernet, er diett restriksjoner oftest løftet, selv etter en lav-fett diett er fortsatt en god idé for generelle helse. Kroppen din vil veilede deg i forhold til hva slags mat du kan og ikke kan spise etter en kolecystektomi. Hvis du føler deg syk til magen etter å ha spist stekt mat, for eksempel, så holde seg borte fra disse elementene for en litt lenger. Ellers kan de fleste galleblæren pasienter begynner å spise normalt igjen. Å drikke klare væsker er svært viktig under gjenoppretting. The American College of Surgeons foreslår å drikke minst åtte til ti fulle glass med vann eller andre ikke-koffeinholdige, alkoholfrie drikkevarer hver dag.

Avføringsmønster

Diaré er ofte en bivirkning av galleblæren kirurgi. Frekvensen og trang kan ikke være høy, men avføringen er vanligvis svært vassen i naturen. La legen vite om du har diaré i mer enn tre dager. På den andre siden av skalaen, kan du bli forstoppet hvis du tar sterke, narkotika for smerte. Dette problemet kan løses ved å øke fiber i kosten, drikker mer vann og prøver å gå ned til en ikke-narkotiske smertestillende middel. Hvis du ikke kan produsere avføring i tre påfølgende dager etter operasjonen, ring din lege.

Post galleblæreoperasjon Symptomer

Fjerning av galleblæren er referert til som en cholecystektomi. En cholecystektomi er ofte nødvendig når gallestein dannes inne i galleblæren og forårsake smerte og betennelse. En kolecystektomi er relativt trygg og krever vanligvis bare en kort utvinning perioden; Imidlertid kan utvinningen være lengre dersom en åpen kirurgi er nødvendig. Også noen pasienter opplever komplikasjoner eller dvelende effekter etter å ha sine galleblæren fjernet.

Fordeler

Fjerning av galleblæren kan være til nytte for deg hvis du har gallestein som har blokkert galle flyt fra galleblæren. Gallestein blokkeringer kan være svært smertefullt. Fjerning av galleblæren er ofte den beste behandlingen for gallestein smerter. Andre forhold som kan garantere fjerning av galleblæren er galleblæren betennelse og betennelse i bukspyttkjertelen.

Laparoskopisk kirurgi Recovery

De fleste cholecystectomies utføres med en laparoskopisk prosedyre som innebærer å gjøre tre eller fire små snitt gjennom hvilke kirurgiske instrumenter og videokameraer blir manøvrert. Etter en laparoskopisk cholecytectomy, vil du oppleve moderat snitt smerte, som trolig vil bli behandlet med milde narkotiske smertestillende medikamenter for et par dager.

Under en laparoskopisk cholectectomy blåses luft inn i bukhulen for å gjøre det enklere for kirurgen å komme til galleblæren. Etter inngrepet, kan overskuddsluft somle i bukhulen for en dag eller to. Denne overskuddsluft kan forårsake smerter i mageområdet som stråler til skuldrene.

Du kan være i stand til å dra hjem samme dag som en laparoskopisk kirurgi eller dagen etter senest. Forvente mild til moderat ubehag i ca en uke etter operasjonen. De fleste pasienter kan vende tilbake til sine normale daglige aktiviteter innen en til to uker etter operasjonen.

Åpen kirurgi Recovery

Noen ganger kan en åpen cholecytectomy er nødvendig. En åpen kirurgi kan være nødvendig dersom gallbladders har sprukket eller om det handler om bruddet. En åpen kirurgi kan også være nødvendig er komplikasjoner oppstår under en laparscopic kirurgi. Åpne cholecytectomies utføres ved å gjøre en, lang vertikal snitt på magen. Etter operasjonen, kan du oppleve moderat eller alvorlig smerte. Narkotiske smertestillende medikamenter vil være nødvendig for å behandle post-kirurgi smerte. Denne type kirurgi vil kreve en 2-dagers sykehusopphold og ca 4 uker med utvinning tid.

Effekter

En kolecystektomi vil avlaste smerter forbundet med gallestein og hindre dannelsen av ytterligere gallestein.

Noen pasienter opplever diaré for en stund etter en kolecystektomi. Diaré symptomer bør avta i løpet av et par måneder, men i noen tilfeller problemet vedvarer lengre.

Komplikasjoner

I noen tilfeller en gallestein kan sette seg fast i gallegangen etter en kolecystektomi. Hvis dette skjer, vil gallestein smerter vedvarer etter operasjonen. I dette tilfellet en oppfølgingsprosedyre kan være nødvendig å fjerne gallestein.

Andre mulige komplikasjoner inkluderer indre blødninger, gallegang skade, leverskade, tarmskade og infeksjon.

Hvordan virker galleblæren fungerer?

Hvordan virker galleblæren fungerer?

Hva gallbladders Gjør

Galleblæren er et pæreformet, mørk grønn, liten muskel sekk som holder galle før det er nødvendig av fordøyelsessystemet. Galle, som er laget i leveren, blir sendt til galleblæren fra leveren via meget små kanaler. Når maten er spist, hormonet cholecystokinin, eller CKK, er løslatt. Dette hormonet forårsaker galleblæren til kontrakt, sprut galle inn i tynntarmen, hvor den bidrar til å bryte ned fett i mat.

Plassering av galleblæren

Galleblæren kan finnes bak leveren, på høyre side. Den er koblet til tynntarmen, noe som i sin tur er koblet til leveren av små kanaler. Bile beveger seg gjennom disse kanaler, til og fra galleblæren. Den primære kanal, som er felles for galleblæren og leveren, er hensiktsmessig kalt felles gallegang. Den galle som beveger seg gjennom disse kanalene er gul i fargen, og bitter. Den inneholder avfall filtrert fra blodet i leveren.

Galle reiser fra leveren, gjennom gallegangene, og deretter noen av galle lagres i galleblæren, mens resten strømmer direkte inn i den lille intestine.The galle bidrar til å bryte ned fett i tynntarmen, men det er også en antioksidant.

Problemer med gallbladders

I noen mennesker, kan gallbladders bli irritert, hoven, blokkert eller utvikle steiner. Hvis det er en sjanse for at det kan sprekke, vil da umiddelbar fjerning av galleblæren anbefales. Når galleblæren er fjernet, strømmen av galle fra leveren og fordøyelseskanalen ikke lenger går jevnt. Dette betyr at folk som har hatt sin galleblæren fjernet må være forsiktig med hvor mye fett de spiser i deres mat, hva slags mat de spiser, og noen kan til og med må ta galle kosttilskudd for resten av deres liv.

Hvordan vite om du har galleblæresykdom

Hvordan vite om du har galleblæresykdom


Vi har alle lidd vondt i magen. Men hva som forårsaker det denne gangen? Har du noen gang tenkt på muligheten at du kan være å ha en galleblæren angrep. De fleste av oss er ikke så kjent for de mulige problemene vi kan ha med vår galleblæren. Galleblæren er et organ som ikke er nødvendig for å overleve, men som mange andre organer i kroppen vår det kan føre oss problemer. En galleblæren kan utvikle gallestein, polypper eller cancer.If du har en galleblæren angrep det kan være forårsaket når galleblæren blir for tykk og galleblæren blokker bestått av galle. Gallestein kan være forårsaket av for mye kolesterol i kosten eller hormonet østrogen. De større steiner kan forårsake store smerter og selv komme inn kanalene. Det er hva som forårsaker et angrep. I denne artikkelen ønsker vi å liste opp noen av symptomene på galleblæren problemer.

Hvordan vite om du har galleblæresykdom

•  Først må du kanskje milde til moderate smerter i øvre mageområdet på høyre side. Det kan også være galle problemer.

For det andre kan du ha forstoppelse, diaré, eller gass.

Tredje, raping, kvalme, og en bitter fliod gjenta i munnen etter å ha spist.

Fjerde, kan du ha litt oppkast og problemer med dyp pusting etter å ha spist.

Til slutt galleblæren symptomer er forvirret ofte med andre forhold. Symptomene kan vare som for kort tid som 15 minutter eller vare så lenge som 15 timer. Hvis symptomene varer lenge og du kjører en feber vi foreslår at du går til legen.