Digidexo.com

hvordan diagnosetere hjerneslag?

Hvordan forebygge hjerneslag Naturligvis

Et hjerneslag er også kjent som en cerebrovaskulær ulykke. Det oppstår når blod og oksygentilførsel til hjernen er blokkert, forårsaker død av hjerneceller. Dette kan resultere i svekkelse tale og tap av bevegelse og hukommelse. Tusenvis av amerikanere dør hvert år etter å ha hatt slag. Forebyggende tiltak kan iverksettes for å redusere risikoen for slag. Det er viktig å se din lege regelmessig hvis du har spørsmål knyttet til hjerte- og karsykdommer.

Bruksanvisning

Hvordan forebygge hjerneslag Naturligvis

•  Reduser inntak av natrium. Enten du skal forberede en hjemmelaget måltid eller gå ut for å spise middag, være oppmerksom på hvor mye salt du forbruker. Mat som er høy i natrium kan føre til hjertesykdom og / eller slag. En diett som er høy i natrium øker risikoen for høyt blodtrykk. Du bør skru ned salt og finne andre måter å sette smak på maten. Du kan erstatte salt med urter og krydder. Også, når du gjør dine innkjøp av mat, sørg for å sjekke etikettene på pakket mat. Mange folk ikke innser at deres favoritt elementer er høy i natrium.

Endre dine matvaner. Dette er viktig for å forebygge hjerneslag. Spise sunn mat som frukt og grønnsaker kan høres klisjé, men det er din billett til bedre helse. Endre på dine matvaner kommer til å ta hardt arbeid og utholdenhet, men hvis du er seriøs om livet ditt, må du bære ned og gjøre sunnere valg. Ditt kosthold avgjør hele livet. Hvis du spiser dårlig, vil du ha dårlig helse. Få smart og se hva du spiser.

Øvelse på jevnlig basis. Å få oksygen strømmer til hjernen gjennom fysisk aktivitet vil gjøre at du føler deg bra og hindre deg fra å være overvektig, noe som er en viktig årsak til hjerneslag og hjerteinfarkt. Trene minst tre ganger i uken vil hjelpe blod og oksygen til hjernen. Legen din kan hjelpe deg med å kartlegge en øvelse plan som vil fungere for din alder og behov.

Eliminer røyking. Røyking kan øke blodtrykket, noe som kan føre til hjerneslag. Også, siden røyking i stor grad påvirker lungene, minker det også din evne til å utøve. Røyking bremser blodstrømmen og sterkt reduserer sjansene for oksygen strømmer skikkelig til hjernen. Millioner av røykere er diagnostisert med kardiovaskulær sykdom hvert år. For å forbedre helsen din, bør du vurdere de skadelige effektene fra røyking og eliminere sigaretter.

Prøv naturlig urt kosttilskudd. Det er en rekke av urter som er stor for å forbedre flyten av blod gjennom kroppen. Kanel, ingefær og ginkgo biloba er bare noen få som du kan finne hos din lokale generell ernæring butikken for hjerneslag forebygging.

Tips og advarsler

 • Drikk alkohol med måte.
 • Hold stressnivået ned.
 • Hold deg unna noen form for narkotika.

Hvordan gjenkjenne hjerneslag Signs

Hvordan gjenkjenne hjerneslag Signs


En hjerne aneurisme er en utbuling av veggen av et blodkar i hjernen. Du kan lide av en unruptured, sprukket eller en lekker aneurisme. Unruptured hjernen aneurismer er farlig, men ofte symptomfri. En sprukket hjerne aneurisme er oftere kalles en "slag". Dette er potensielt livstruende og nesten alltid til stede med en alvorlig hodepine eller andre symptomer.

Unruptured hjernen aneurismer

Større unruptured hjernen aneurismer kan føre til smerter over eller bak øyet, en utvidet pupill, en endring i syn, en nummenhet eller svakhet på den ene siden av ansiktet og / eller en hengende øyelokk.

Sprukket aneurismer

Sprukket hjernen aneurismer nesten alltid resultere i alvorlig hodepine. Disse hodepine vanligvis presentere svært plutselig og er ofte forut for eller ledsaget av lysfølsomhet.

Andre symptomer

Andre symptomer på en sprukket hjerne aneurisme inkluderer en stiv nakke, tåkesyn, kramper, kvalme, forvirring og tap av bevissthet. Merk at noen pasienter kan vise flere av disse symptomene, mens andre kan presentere få eller ingen. Gitt at skadene fra aneurismer kan minimeres med umiddelbar medisinsk behandling, er det en god idé å søke legehjelp hvis noen av disse symptomene er tilstede med en kraftig hodepine.

Lekkasje aneurisme

En lekker aneurisme nesten alltid sprekker til slutt. En plutselig og kraftig hodepine er typisk for en lekker aneurisme. Du skal ikke se bort en plutselig hodepine hvis du har en familie eller personlige historie aneurismer.

Hint

 • Kvinner er dobbelt så sannsynlig som menn for å utvikle en hjerne aneurisme.
 • En hjerne aneurisme kan skje i alle aldre; Men, det påvirker de fleste mennesker i alderen 35-60.
 • Hvis noen i din familie har hatt en hjerne aneurisme, er du dobbelt så stor sannsynlighet for å bli påvirket.
 • Afroamerikanere er dobbelt så sannsynlig som hvite for å lide av hjernen aneurismer.
 • Røyking øker sjansene for å ha en hjerne aneurisme.
 • Hypertensjon øker oddsen for å ha en hjerne aneurisme.

Stroke Recovery tips

Et hjerneslag påvirker blodtilførselen til hjernen, så det er vanskelig å forutsi hvordan et hjerneslag vil påvirke et individ. Avhengig av hvilken del av hjernen har blitt sultet av blod og oksygen, bivirkninger som atferdsendringer, problemer med syn, kan hukommelsestap og lammelser føre. Strokes kan skje med folk i alle aldre og kan slå til når som helst uten forvarsel.

Support

Finne støtte er en viktig komponent som du gjenopprette fra et slag, så vel som til dine pårørende. Kontakt din lokale sykehus eller be legen om å henvise deg til en slag støttegruppe. Dette vil sette deg i selskap med andre som kjenner utfordringene i å overleve og komme seg fra et slag.

Rehabilitering

Målet med hjerneslag rehabilitering er å hjelpe et slag overlevende gjenvinne uavhengighet, så noen program må være spesielt designet for å passe dine behov. Rehabilitering kan omfatte livs omsorg ferdigheter slik som å spise, stell og toalettbesøk; kommunikasjonsferdigheter; bevegelseshemninger som å lære å bruke en rullestol eller lære å gå igjen; problemløsende ferdigheter; mosjon og styrketrening; og sosiale ferdigheter, slik som relearning hvordan de skal samhandle med andre.

Ernæring og Trening

Etter et hjerneslag vil du bli oppfordret til å endre måten du lever livet ditt. Etter en sunn spising plan, som vil inkludere får riktig mengde av frukt, grønnsaker, korn og melkeprodukter, er kritisk til utvinning.

I tillegg vil du ønsker å innlemme øvelsen i din nye livsstil. Starte med å ta en kort spasertur flere dager i uken. Arbeid opp til minst 30 minutter med trening om dagen. Hvis du mister motivasjonen, finne en walking gruppe å bli med som vil gi den støtten du trenger. Spør legen din om andre former for trening som du kan integrere i din hjerneslag recovery plan. Du vil være mest vellykket med aktiviteter som du liker og vil fortsette å gjøre på en jevnlig basis.

Oppfølging Care

Etter et slag, må du fortsette å se en lege som kan overvåke utviklingen og hjelpe deg å tilpasse din hjerneslag recovery plan etter behov. Din lege vil overvåke faktorer som blodtrykk, lipidprofil, kolesterolnivået og røykevaner. Mens det kan være lettest å bo hos legen du hadde før du hadde ditt slag, en lege som er spesialist i behandling av slagpasienter kan være mer nyttig på dette tidspunktet. The American Stroke Association kan hjelpe deg med å identifisere et hjerneslag spesialist.

Hvordan fiskeoljer forebygge hjerneslag

Typer Strokes

Det finnes to typer hjerneslag. Den vanligste typen er en iskemisk hjerneslag, som utgjør mer enn 80 prosent av slag. Noen vanlige årsaker til hjerneinfarkt er blokkeringer i arteriene som forsyner hjernen og blodpropper som dannes i hjertet. Blokkeringer i arteriene som forsyner hjernen er forårsaket av innsnevring av blodårer på grunn av plakk. Blodpropp kan sette seg fast i disse trange arterier kutte av blod de leverer alle sammen. Blodpropper i hjertet form som et resultat av hjerteinfarkt, hjerteklaffuregelmessigheter, og uregelmessig hjerterytme. Propper i hjertet er den vanligste årsaken til en iskemisk hjerneslag.

Den andre typen er en slag hemoragisk slag. Dette oppstår når en blodåre i hjernen brister og blør i det omkringliggende hjernevev, legger press på hjernen. Det er to typer av hemoragisk slag. Intracerebral blødning skjer i hjernen og bevirker blødende å forekomme inne i hjernen. Subaraknoidalblødning skjer når plasseringen fartøyet som brister i nærheten av overflaten av hjernen og blod fyller området som omgir hjernen.

Effekter av fiskeolje på Stroke

Det har vært flere studier på fiskeolje og hjerneslag. Harvard School of Public Health gjorde en 12-årig studie av 43 671 menn til å se hvordan fiskeolje påvirket hjerneslag. Denne studien ble publisert i Journal of American Medical Association 25. desember 2002 I løpet av denne 12-års perioden, 608 av deltakerne i studien hadde slag. Mennene fikk spørreskjemaer for å fullføre om sine kostvaner på flere intervaller i løpet av studien. Det ble funnet at menn som spiste fisk minst en gang i måneden var 44 prosent mindre sannsynlighet for å ha en iskemisk slag enn menn som spiste fisk sjeldnere enn en gang i måneden.

En 14-årig studie gjort av forskere ved Harvard Medical School og Brigham and Women Hospital viste at fiskeolje hadde også en effekt på kvinner og hjerneslag forebygging. Denne studien viste at kvinner som spiste fisk fem ganger i uken hadde 52 prosent mindre sjanse for å ha en ishemic slag enn kvinner som ikke gjorde.

Begge disse studiene viste at fiskeolje forbruket minsker sjansen for å ha en iskemisk slag, men har ingen effekt på risikoen for å ha en hemoragisk hjerneslag. Siden hemoragisk slag bare står for 17 prosent av alle slag, tar fiskeolje gjør redusere risikoen for slag generelt.

Fiskeolje forebygger hjerneslag fordi den inneholder omega 3 fettsyrer. Disse syrene forhindre iskemisk slag på 2 måter. Omega 3 fettsyrer bidra til å redusere mengden av LDL (dårlig kolesterol) i kroppen din. Dette er det kolesterol som er ansvarlig for plakk i arterier. Når blodårene blir smalere ved plakk, de er mer sannsynlig å bli blokkert av blodpropp.

Omega 3 fettsyrer også hjelpe tynne blodet. De syrer holde blodplater fra klumper sammen mens blod strømmer. Dette minsker risikoen for dannelse av blodpropper.

Hvordan bygge muskler etter hjerneslag

Et slag er en blodpropp som oppstår i hjernen. Den clot blokkerer blodstrømmen til et parti av hjernen, for derved å drepe de omkringliggende hjerneceller. En vanlig bivirkning av et hjerneslag er lammelser eller i nærheten av lammelser. Dette fører ofte til muskel forverring eller svakhet. Selv gjenvinne muskelstyrke etter et hjerneslag er utfordrende og tar engasjement, kan det gjøres.

Bruksanvisning

Hvordan bygge muskler etter hjerneslag

•  Vent minst en måned etter å ha slag før du arbeider på å gjenoppbygge muskler. Ikke vente lenger enn 12 til 36 måneder for å begynne å gjenoppbygge muskler. Dette vinduet er det optimale tidspunktet rammen når kroppen er mest mottakelig for arbeidet med å gjenoppbygge muskelmasse og styrke.

Konsumere tilstrekkelige mengder protein for å opprettholde og øke muskelmasse. Spiser 1 gram protein per kilo kroppsvekt når du bygger muskelmasse og 0,4 gram protein per kilo kroppsvekt når nærende muskelmasse.

Delta på fysioterapi 2-4 ganger per uke. Fysioterapi er den beste måten for slagpasienter til å gjenvinne muskelmasse og styrke. Når det er mulig, velger vann terapi, da denne type fysioterapi er lav effekt og engasjerer alle muskelgruppene i kroppen.

Utfør så mange dagliglivets aktiviteter (adls) selvstendig som mulig, uavhengig av hvor lenge hver oppgave tar å fullføre. Dette vil bygge opp styrke, utholdenhet og fleksibilitet. Imidlertid være sikker på å spørre om hjelp hvis eller når fysiske ubehag resultater fra utøvende adls. Pushing musklene til å gjøre for mye for tidlig kan skade dem og hindre fremgang.

Hvordan utøve etter et hjerneslag

Etter oppstår et slag og gjenopprettingsprosessen har fått godt på vei, er neste skritt å begynne å trene. Husk alltid å spørre legen din før du starter et treningsprogram. Her er noen øvelser som vil være gunstig for din pågå utvinning.

Bruksanvisning

Hvordan utøve etter et hjerneslag

Flytt at nakke og hode. I sittende stilling med begge føttene flatt på gulvet, bøy hodet nedover mot haken din. Sakte heve hodet oppover mot taket, og deretter ned ser rett frem. Neste, ta med høyre øre ned mot høyre skulder, rette hodet, og gjenta bevegelser på venstre side.

Rull skuldrene. Hold skuldrene løs ved å rulle dem videresende et par ganger. Deretter slår du hodet til høyre skulder ser så langt over skulderen din som du kan. Gjenta trinn ser over venstre skulder. Deretter flytter skuldrene sammen i en opp, ned bevegelse akkurat som du ville gjort når du trakk.

Arbeid disse armene. Start med å griper hendene sammen på fanget, deretter sakte hevet foldede hendene opp over hodet. Neste, ta med foldede hendene halvveis ned foran deg. I denne posisjonen, drei foldede hender fra øverste hånden til bunn hånd forårsaker en vridende bevegelse i armene.

Styrk bena. Du må kanskje bruke hånden til å hjelpe den berørte beinet. Først fra sittende stilling, strekke det ene benet ut foran deg med kneet barer rette, og deretter lavere. Strekk benet ut til siden og trekk den inn igjen. Nå krysser samme beinet og litt lene seg fremover i stolen og så tilbake, uncross beinet. Gjenta alle trinn på motsatt side.

Tips og advarsler

 • Vær forsiktig så du ikke skader deg mens du trener.

Hvordan kan et hjerneslag påvirker hjernen?

Hvordan kan et hjerneslag påvirker hjernen?

Hva skjer under en Stroke

Et hjerneslag, en av de viktigste årsakene til dødsfall i USA, oppstår når en blodpropp eller briste blodkar skaper en forstyrrelse i blodgjennomstrømningen i hjernen. Denne type avbrudd kan oppstå hvor som helst i hjernen, hvoretter blodstrømmen til visse områder av hjernen kan stanses eller begrenses. Dette forårsaker rask hjerne celledød, og de endelige virkninger på hjernen og de funksjoner i kroppen avhenge av hvor slag oppstått og hvor alvorlig den var.

Påvirker på bevegelse og motoriske ferdigheter

Hver side av hjernen styrer den motsatte side av legemet, slik at overstrykninger i den høyre hjernehalvdelen ofte resultere i delvis eller fullstendig lammelse av den venstre side av kroppen, og vice versa. Skade på parietallapp kan forstyrre koordinering mellom armer og ben, men siden slag har en tendens til å utvikle seg på den ene side av hjernen, kan dette påvirke bare en side av kroppen. Slag som utvikler seg i motor cortex kan føre til partiell ansiktslammelse.

Høyre halvkule Damage

Slagpasienter med høyre hjernehalvdelen hjerneskade kan oppleve dårlig dybdesyn, hånd-øye-koordinasjon og korttidsminne. De kan også vise impulsivitet, dårlig beslutningstaking og usunne vaner. Siden denne delen av hjernen styrer dømmekraft, logikk og resonnement evner, kan høyre hjernehalvdelen slag føre voksne til å handle på en måte som andre kan finne umodne, ulogisk eller uvanlig.

Venstre halvkule Damage

En slaglengde på venstre side av hjernen kan føre til en rekke av taleforstyrrelser og lesing, som strekker seg fra litt uklar tale i total analfabetisme. Venstre hjerne slag også gjenspeile den inverse av høyre hjerne slag i at de har en tendens til å gjøre sine ofre altfor forsiktig og treg til å handle. Forkortet oppmerksomhet spenn er også rapportert blant mange venstre hjerne slag lider.

Andre områder av hjernen

Andre spesifikke områder av hjernen som opplever slag kan føre til mer spesifikke og akutt funksjonshemming.

Strokes som oppstår i Wernickes område, sentral taleprosesseringssenter i hjernen, vanligvis føre til utydelig tale og redusert forståelse. Reading er ofte mer utfordrende for disse ofrene, som er tilbakekaller navnene på kjente personer, steder og objekter.

Hjernestammen slag er ofte terminal fordi signaler for kroppens ufrivillig funksjoner kommer her. Ofre kan slutte å puste eller deres hjerte kan bare stoppe pumping. De som lider av alvorlige hjernestammen slag og klarer å overleve er ofte fullt lammet.

Cerebellum slag tendens til å forårsake alvorlige opplevelser av ubalanse, svimmelhet og mangel på koordinering. Lider av disse slag har ofte problemer med å gå og gå i trapper, er utsatt for reisesyke og kan ha sløvet reflekser til smerter og press.

Hvordan identifisere symptomer på hjerneslag

En hjerne slag eller hjerne angrep, er forårsaket av en plutselig og drastisk reduksjon i mengden av blod som strømmer til hjernen. Dette fører til skader og påvirker mange forskjellige organer og vev. Noen ganger er denne avbrytelse av blodstrøm forårsaket av en blodpropp som reiser gjennom blodet, eller kan være forårsaket av trange arterier i hjernen selv. Ofte er et slag forårsaket av blødning i hjernen eller den plassen som er funnet mellom hjernen og hodeskallen, legger press på brain.Risks av hjerneslag eller hjerne angrep øker med alderen, spesielt hos menn over en alder av 55, og er ofte også økt med diabetes, høyt blodtrykk og hjertesykdom. Lære å identifisere symptomer på hjerneslag kan redde livet ditt og forebygge alvorlige og langvarige komplikasjoner og redusere i metall helse.

Bruksanvisning

En alltid være observant på din egen kropp og utvalgene av normalitet i familie og venner. Ofte vil symptomene på hjerneslag være forskjellig hos individer, avhengig av alder, kjønn, fysisk helse og andre problemer. En av de første tegn på noe galt med hjernen eller sentralnervesystemet er en plutselig talevansker. Enkelte individer kan ha problemer med å danne ord eller bruke ord riktig. Ofte er denne plutselige manglende evne møtt med forvirring og forferdelse. Enhver plutselig manglende evne til å danne sammenhengende ord eller setninger bør vurderes av en lege så snart som mulig.

Ta hensyn til kroppen din. Hvis du plutselig oppdager at du har vanskeligheter med å bevege fingre, tær eller hender eller føtter på den ene siden av kroppen, eller at ansiktsmusklene på den ene siden av ansiktet virker skjev eller treg til å svare på ansikts gester, søke hjelp umiddelbart.

Se for en plutselig tung følelse i en arm eller et ben eller en følelse av prikking eller nummenhet som synes moderat til alvorlig, spesielt hvis du aldri har følt noe sånt før. Denne følelsen kan eller ikke kan være ledsaget av en manglende evne til å bevege seg eller kontrollere armen eller benet som vanlig.

Se for alle typer endringer i synet eller plutselig, alvorlig hodepine. Noen ganger vil hodepine påvirker bare den ene siden av hodet.

Plutselig tap av blære eller tarm kontroll er et annet viktig symptom av en hjerne slag eller angrep.

Hint

 • Utsett aldri gå til en lege eller legevakten fordi du kan føle flau over at du ikke lider av det du tror du er. Det er bedre å ikke ta sjanser, spesielt med de som tenker at de kan ha et hjerteinfarkt eller hjerneslag.
 • Ring 9-1-1 hvis du tror du eller en du er glad lider av en hjerne slag, uansett hvor små dine symptomer. De første få timer etter hvilken som helst type av hjernen eller hjerteinfarkt episode kan være kritisk for effektiv behandling.

Hvordan takle livet etter et hjerneslag

Hvordan takle livet etter et hjerneslag


Slagrammede og deres omsorgspersoner har en enorm mengde endre for å håndtere etter livsendrende hendelse. Men det er nå en overflod av informasjon, støtte og håp for utvinning som vil hjelpe de overlevende og deres familier kommer til enighet med, og selv trives etter, et slag. Det følgende er noen nyttige retningslinjer for å vurdere når man lærer å takle livet etter et hjerneslag.

Bruksanvisning

•  Begynn på en sti mot rehabilitering. Etter et slag, et individ ofte må forholde seg til redusert kapasitet i hjernens funksjon, kroppsbevegelse og dagliglivet. Rehabilitering er inngangsporten til en full gjenoppretting og kan variere, avhengig av intensiteten av hjerneslag. Men generelt vil de fleste pasienter trenger å tilbringe tid i en rehabiliteringsenhet eller sub-akutt omsorg anlegget som tilbyr hjelp re-læring.

Bygg en vinnerteam for å hjelpe slaget offeret lykkes. Teamet bør bestå av en nevrolog, en psykiater, en fysisk og / eller ergoterapeut, og (hvis familien og pasienten er så tilbøyelig) en åndelig veileder, for eksempel en prest eller minister. Disse lagkamerater hjelpe den overlevende å takle alle aspekter av hans utvinning - mentale, fysiske og åndelige.

3 Fokuser på å forbedre selvtilliten. For hjerneslag overlevende, er det viktig at han tar stolthet i å gjenoppta aktiviteter (selv om på en mindre skala enn før slaget.) Selv små skritt, som å lese, ta en tur rundt på tunet og bading, bør betraktes som tegn på stor forbedring.

Strek samspill med andre. En person kan føle utrolig isolert etter et slag, så er det svært viktig å tilbringe tid med venner og familie.

Minn slagrammede at alle har noe unikt å bidra til liv. Vi har alle relevans og kapasitet til å finne lykken gang på gang mot alle odds.

6. Oppmuntre hjerneslag overlevende å være spenstig. Livet er et mirakel og utvinning er en lang vei, men ved å jobbe med en positiv team av leger, familie og venner, kan et slag offer finne fornyet optimisme for å leve.

Hvordan å omskolere hjernen etter hjerneslag

Et hjerneslag oppstår når det er utilstrekkelig blodtilførsel til hjernen. Når blodstrømmen er blokkert, kan cellene ikke får oksygen og næringsstoffer de trenger for å overleve. Hjernecellene dør, og pasienten mister evner som kontrolleres av de områdene av hjernen. Tidligere ble det antatt rehabilitering for å gjenvinne hjernens funksjon og fysiske og kognitive evner var nyttig bare for en kort tid etter slaget. Dagens forskning viser at selv lenge etter slaget arrangement, aktiviteter stimulere hjernen kan ha vidtrekkende positive effekter på motorisk aktivitet, syn og kognitiv funksjon.

Bruksanvisning

Omskolering hjernen etter et slag

•  Begynn treningen så snart som mulig etter slaget, med lege godkjenning. Øv på å sitte opp, flytte fra seng til stol, stående og assistert gang.

Passive range-of-motion øvelser, med hjelp av en assistent, er nyttig for å få tilbake bevegelse, gjøre deg mer komfortabel og hjelpe hjernen til å ReWire seg rundt slagskadde områder. La assistenten forsiktig flytte påvirket lem i alle retninger det normalt ville gå. Gjør disse øvelsene daglig.

Gjør de foreskrevne øvelsene selv. Dette er mer aktiv øvelse. Målet ditt bør være hele spekteret av bevegelse lem hadde før slaget, men gå sakte. Progress kan være treg. Øvelse daglig

Begrense upåvirket, sunn arm. Bruk berørte armen i stedet for å gjøre hverdagslige aktiviteter som bading, dressing og spise. Dette kalles begrensning-indusert bevegelse trening eller tvungen trening. Denne typen trening tvinger hjernen til å ReWire seg selv på en helt annen måte å flytte de berørte lem. Gjør denne øvelsen hver dag.

Gå på en tredemølle. Har noen i nærheten til å overvåke aktiviteten din, noe som gjør at hastigheten på tredemølle er ikke for fort, og at du ikke faller. Tredemølle trening har vist seg å ReWire hjernen tilkoblinger. Forskning fra Johns Hopkins University School of Medicine, rapporterte i august 2008 utgaven av "Stroke" magazine, har vist at regelmessig tredemølle trening forbedrer hjernens rewiring av slagpasienter.

Arbeidet med datamaskinen i minst en time om dagen i ni måneder. Dette har vist seg å hjelpe slagpasienter gjenvinne visuelle evne selv etter delvis blindhet har påvirket dem.

Praksis med enkle ord skrevet på kortene for å rehabilitere ordgjenkjenning. Progress kan være veldig treg. Med tid og praksis, kan du få tilbake evnen til å lese.

Øv å skrive enkeltbokstaver og enkle ord. Du må kanskje lære å bruke upåvirket hånd til å skrive, men fortsette å øve med den berørte hånden. Tvinge deg selv til å bruke de berørte lem bygger nye forbindelser i hjernen. Vær snill mot deg selv og praksis daglig.

Tips og advarsler

 • Assistenter og kjære bør være oppmuntrende og positive. Slagpasienter kan bli deprimert av deres tap av evner. Du kan være trygg på at ytterligere rehabilitering selv år etter et hjerneslag kan produsere gode resultater.

Hvordan beholde hjernen etter hjerneslag

Falt dødeligheten av hjerneslag 29,7 prosent 1995-2005, ifølge American Heart Association. I dag er det omtrent 6.500.000 slagrammede som bor i USA. For disse personene, beholder sine pre-takts hjernen fungerer er en topp prioritet.

Bruksanvisning

•  Oppsøk lege øyeblikkelig. Det er et ordtak blant leger, at tiden er hjernen. Med andre ord, blir øyeblikkelig medisinsk hjelp er nødvendig for å minimere skade av et slag, og dermed beholde så mye av den pre-takts hjernen fungerer som mulig.

Ifølge en artikkel publisert i Journal of cerebrovaskulære sykdommer, har tidlige terapi vist seg mest effektive. Dette inkluderer trombolyse terapi utstedt innen de første 3 timer etter et hjerneslag og nervecellene narkotika, som må gis tidlig for å være effektive. Ideelt sett vil denne behandlingen starte før ankomst på sykehuset og fortsette i akuttmottaket og i slagenhet.

Prøv rekreasjons terapi. En rekreasjons terapeut arbeider for å integrere slagrammede tilbake til sine lokalsamfunn. Dette kan inkludere å ta pasienten til museer og biblioteker, samt organisere partier og engasjere seg i samtaler med pasienten. Ifølge Richard C. Senelick, forfatter av boken, Living With Stroke: A Guide for familier, kan rekreasjons terapi forbedre din problemløsning ferdigheter, avslapping, selvstendighet, humør, selvtillit og andre ferdigheter avgjørende for utvinning.

Prøv Constraint-Induced Therapy (CIT). De fleste overlevende kompensere for de ferdigheter som de tapt som følge av hjerneslag. For eksempel, hvis styrke i sin høyre arm er tapt, de bruker sin venstre arm oftere enn de gjorde før slaget. CIT fokuserer på tre prinsipper: begrensningen (unngå kompensasjon), tvungen bruk (krever bruk av svekket ferdighet), og samlet seg praksis (krever begrensningen og tvunget bruk hver dag og hele dagen.

CPT er tilpasningsdyktig i at du kan bruke disse prinsippene for å ta uansett ferdigheter ble tapt som følge av hjerneslag. For eksempel, hvis du har språkproblemer, motstå trangen til å gest, tegne eller skrive ned ordene du ønsker å snakke og i stedet tvinge deg selv til å snakke i løpet av dagen.

Opprettholde et positivt syn under behandlingen. En 2007 studie publisert i British Journal of Psychiatry tyder på at depresjon kan spille en rolle i hvorvidt hjernen øker etter et slag. Studien fant at personer som tar antidepressiva etter en stoke viser signifikant større forbedring i kognitiv funksjon enn sine kolleger. Forfatteren av studien advarer imidlertid at gevinstene kan tilskrives de antidepressiva og ikke hvorvidt den enkelte var deprimert før du tar dem.

Hvordan kan et hjerneslag oppstår?

Hvordan kan et hjerneslag oppstår?

Hvem har Strokes

Strokes oftest forekommer hos eldre, personer med høyt blodtrykk, fedme og diabetes. Røyking og bruk av alkohol også øke risikoen for slag. Dietter med høyt kolesterol kan bidra til oppbygging av blokkeringer i arteriene. Mangel på mosjon kan føre til høyt blodtrykk og dårlig sirkulasjon, som begge kan bidra til slag. Pasienter som lider av atrieflimmer (uregelmessig puls) som er mest i faresonen for å lide av et slag.

Blødning i hjernen

Det er to typer av slag. Den første er en hemoragisk slag. Dette oppstår når en blodåre i hjernen brister og årsaker blødning. Denne type slag er vanligvis resultatet av en hodeskade. En annen grunn en hemoragisk hjerneslag kan oppstå er hvis blodårene blir for tynn - det kan føre til en bule, kalt en aneurisme. Aneurismer kan utvikle seg sakte over flere år, og til slutt vil vokse så svake at de brekke og forårsake blødning. Hvis blødningen er i nærheten av overflaten av hjernen er det som kalles en subarachnoid eller et subdural blødning. Hvis blødningen er dypere inne i hjernen er det som kalles en hjerneblødning. Hemoragisk slag er mindre vanlig enn iskemisk slag, men de er mer sannsynlig å føre til dødsfall.

Blokkert Artery

Den andre typen hjerneslag er et hjerneinfarkt. Dette resulterer når en arterie i hjernen blir blokkert. En mulig årsaken til blokkeringen er fortykning av blodet resulterer i en blodpropp. Den koagel kan reise gjennom sirkulasjonssystemet til den kiler seg fast i en smal arterie i hjernen. Den andre årsaken er hvis blodårene blir svekket, smalere eller herdet. Kolesterol kan danne plakk som holder seg til veggene av arterien, gradvis gjør arterien smalere over tid. Plakett bygger vanligvis opp i arteriene i nakken, så når de blir fullt blokkert en hel halvkule av hjernen påvirkes av hjerneslag.

Brain Damage

Uten blodoksygenering av hjerne, cellene påføres skade. I et forsøk på å kompensere, vil kroppen forstørre andre nærliggende blodkar for å prøve og gjenopprette blodstrømmen til de berørte områdene. Hvis blodstrømmen er blokkert i mer enn fire minutter hjerneceller begynner å dø. Hjernen kan ikke regenerere døde hjerneceller. Fordi ulike områder av hjernen styrer ulike funksjoner, kan symptomene på slag variere. Lammelse kan forekomme på den ene siden av kroppen, kan det bli uskarpt eller tapt syn, problemer med å kommunisere eller hengende på den ene siden av ansiktet. Selv om behandles raskt pasienten kan fortsatt lider langsiktig uførhet.

Hvordan Regain jeg språkforståelse Etter et hjerneslag?

Hvordan Regain jeg språkforståelse Etter et hjerneslag?


Vanskeligheter med å forstå språket er kjent som afasi, ifølge The National Afasi Association nettside. Omtrent 20 til 40 prosent av tiden, er denne tilstanden forårsaket av et slag eller annen helsetilstand, for eksempel en hjernesvulst, hodeskade eller en nevrologisk problem. Fortsetter å kommunisere med omverdenen og lære andre måter å formidle budskapet ditt er den beste måten å opprettholde og utvide forståelse ferdigheter.

Bruksanvisning

Minn deg selv om at afasi ikke påvirker din mentale status. Du er like intelligent som før slaget, selv om du kanskje ikke være i stand til å forstå, svare eller lese like lett som før.

Be dine venner og familiemedlemmer til å få din fulle oppmerksomhet før du snakker til deg. Du må kanskje legen din for å forklare dette til dine familiemedlemmer.

Minimer bakgrunnsstøy når du lytter til noen diskusjon. Ofte kan støy fra TV, radio eller andre mennesker distrahere deg fra å fokusere på personens tale.

Oppmuntre andre til å bruke alle midler for å uttrykke at de kan tenke på å forklare ting til deg. Enten det er gester, ansiktsuttrykk, skriver du notater eller tegne deg bilder, noe som hjelper deg å forstå kommunikasjonen er utmerket trening i å gjenvinne dine ferdigheter.

Be dine familiemedlemmer ikke skal gjøre ting for deg at du er i stand til å gjøre selv. Vedlikeholde uavhengighet vil styrke din selvfølelse og motivere deg til å fortsette å gjenopprette fra hjerneslag.

Talk for deg selv, ikke la andre folk til å svare på spørsmål for deg eller hoppe til unnsetning når du ikke kan finne det riktige ordet for å fullføre din tanke. Det er viktig at du øver på kommunikasjonsferdigheter for å opprettholde dem.

Delta på tale terapi i henhold til legens ordre. Det finnes ingen kur for afasi, men opprettholde de ferdighetene du har, og lære å kompensere på andre måter er avgjørende for din forbedring.

Bær en penn og en liten notisbok med deg til enhver tid; Dette vil hjelpe deg å kommunisere med andre mer effektivt når du er på et tap for ord. Også bære et ID-kort som forklarer du har afasi; kortet skal inneholde navn, adresse og kontaktnummer for dine venner eller familie hvis du trenger hjelp.

Bli med i en støttegruppe for mennesker som lider av hjerneslag symptomer eller afasi.

Hvordan kan et hjerneslag skje?

Hvordan kan et hjerneslag skje?

Hva er et hjerneslag?

Et hjerneslag er en feilfunksjon i hjernen når blodtilførselen til hjernen blir enten kuttet eller omfattende indre blødninger i skallen tillater ikke nok blod til å nå hjernen. Strokes kan være dødelig, og selv når de ikke dreper sitt offer, kan de forårsake langsiktig hjerneskade. Et slag kutter av oksygentilførselen til hjernen. Uten oksygen, hjernecellene sakte begynne å svekkes og dø. Omtrent 70.000 amerikanere opplever et hjerneslag hvert år (WebMD statistikk).

Typer Strokes

Det finnes tre forskjellige typer slag. Den hemoragisk slag er på grunn av indre blødninger i hjernen, blir tromben slag forårsaket av en blodpropp som har dannet seg inne i hjernen, slag og embolus er forårsaket av en blodpropp som har reist fra et annet område av kroppen og fått fast i hjernen.

Innsnevring

Den første måten at et hjerneslag kan skje er gjennom innsnevring av arteriene. Blodårene dine fungere som et transportsystem i hele kroppen din. En av de viktigste livgivende elementer som din arterier transport er oksygen. Når blodårene dine blir å begrense, kan de blokkere blod blir transportert til hjernen. Når dette skjer oksygen er ikke lenger i stand til å nå hjernen, forårsaker et slag.

Blødning

En annen måte et hjerneslag kan skje er hvis en arterie i eller rundt hjernen bursts. Dette er vanligvis forårsaket av en økning i intern arterietrykk enten fra høyt blodtrykk eller en fødsel defekt i arterien. Når pulsåren brister det fører til massive indre blødninger, skade hjernevevet rundt den ødelagte arterien.

Clotting

Clotting er en av de mest vanlige årsakene til et slag. Denne type slag kan være enten trombus eller embolus, avhengig av hvor blodpropp bestemmer seg til å danne. Uansett hvor blodpropp former i kroppen, når som helst kan det inngis løs av den naturlige blodstrømmen i kroppen og presset sammen i blodet. Arterier i nærheten av hjernen er mye mindre enn mange av de andre arterier i kroppen, forårsaker den til å levre seg fast i kraniet. Dette fører blod til å være ute av stand til å nå bestemte deler av hjernen, og forårsake et slag. Blodpropp kan også reise til hjertet, og forårsake et hjerteinfarkt.

Tumor

Den endelige årsak et slag kan skje på er gjennom en tumor eller annet svelling i hjernen forårsaket av infeksjon. Når svulsten eller hevelse vokser, kan det føre til trykket som skal anvendes på de omkringliggende arteriene. Så mye trykk kan påføres, spesielt med tumorvekst, at arterien kan være helt fastklemt av. Dette holder blodet fra å være i stand til å nå det området av hjernen som arterie feeds.

Hvordan virker en nevrolog diagnostisere et hjerneslag?

Et hjerneslag kan oppstå på grunn av en rekke årsaker. Det finnes mange ulike tester som kan brukes for å diagnostisere et slag; Men, vil legen ikke nødvendigvis trenger å bruke dem alle. Ofte, det første trinnet i et slag diagnose er en runde med blodprøver. Hvis disse peker på en mulig slag, kan legen din henvise deg for ytterligere tester og til spesialitet leger som en nevrolog.

Primary Care

Legen din vil først ta din medisinske historie og utføre en fysisk eksamen. Legen din vil sjekke blodtrykk og puls. Sørg for å fortelle legen din om eventuelle medisiner du tar, inkludert urte og helhetlig kosttilskudd. Legen din kan ha behov for ytterligere tester for å fastslå om du har hatt et hjerneslag, og kan henvise deg til en nevrolog.

Nevrologiske eksamen

I en nevrologisk eksamen, vil musklene og nervesystemet sjekkes. Legen din vil teste din reflekser, koordinasjon, følelse, tale, hukommelse og kognisjon. Legen din kan henvise deg til mer spesialiserte tester.

Magnetic Resonance Imaging

En MR gir et bilde av hjernen slik at legene kan finne ut om du har hatt slag. Det kan også bidra til å fastsette eventuelle andre problemer som involverer hjernen eller ryggmargen.

Carotis Doppler

En carotis doppler bruker ultralyd bølger for å tillate leger å sjekke blodstrømmen til hjernen din til å finne ut om halspulsåren har blitt påvirket av kolesterol avleiringer.

Cerebral arteriogram

Også kalt en cerebral angiogram, denne testen bruker et fargestoff som blir injisert inn i de spesifikke blodkarene som fører til hjernen. Dette gjør legen din for å oppdage eventuelle problemer i blodstrømmen.

Økt risiko

Du har økt risiko for å få slag hvis du tidligere har hatt et TIA (TIA) hjerneslag - en "liten" slag - eller hvis du har høyt blodtrykk, diabetes, hjertesykdommer, er overvektige, lede en stillesittende livsstil, røyker eller drikker alkohol i overkant.

Hvordan redusere risikoen for hjerneslag

Hvordan redusere risikoen for hjerneslag


The National Stroke Association lister slag som den tredje største dødsårsaken i USA Forholdene som bidrar til denne sykdommen vanligvis utvikler seg over tid og omfatter visse livsstilsvaner. Heldigvis finnes det tiltak du kan ta for å redusere risikoen for å få slag.

Identifikasjon

Slag er en tilstand forårsaket av en mangel på blodtilførsel til hjernen, som kan være et resultat av blokkeringer eller ødelagte blodkar. Blokkeringer oppstår når blodpropper dannes inne i blodårene som fører til hjernen. Dette kalles en iskemisk slag. I tilfeller hvor en blodåre som fører til hjernen brudd, er blodstrømmen bremset eller stoppet. Dette kalles en hemoragisk slag.

Symptomer

Symptomer på hjerneslag kan variere avhengig av hvilket område av hjernen er påvirket. Noen av de vanligste symptomene er plutselige og alvorlige hodepine, synsvansker i ett eller begge øyne, mental forvirring som vises som problemer med å snakke eller forstå, og nummenhet i armer, ben eller ansikt. Symptomer som involverer nummenhet ofte forekommer på den ene side av kroppen. Utbruddet av et slag krever umiddelbar legehjelp for å hindre varig skade.

Hjertesykdom

Opphoping av fett innskudd i arteriene utgjør en alvorlig risiko for blodpropp. Dietter med høyt fett og kolesterol bidra til oppbygging av disse forekomstene. Men det er gode cholesterols og dårlige cholesterols. De dårlige cholesterols utvikle seg til det fettavleiringer som finnes på blodårene. Gode ​​cholesterols bidra til å fjerne disse forekomstene. Matvarer som korn, nøtter og sjømat inneholder store mengder av gode kolesterolet. I noen tilfeller kan personer med risiko for hjerneslag rådes av legen sin til å ta aspirin på en jevnlig basis. Aspirin arbeider for å tynne blodet, noe som bidrar til å holde blodpropper fra forming.

High Blood Pressure

Høyt blodtrykk - også kjent som hypertensjon - er en tilstand der små fartøy i kroppen blir for smal for blodet å strømme fritt. I praksis har hjertet til å jobbe hardere for å flytte blodet gjennom disse fartøyene. Et individ med høyt blodtrykk er utsatt for den type av slag på grunn av et sprukket blodkar. Holde blodtrykket lavt bidrar til å redusere denne risikoen. Noen måter å kontrollere blodtrykket inkluderer å opprettholde en normal vekt nivå og trene på en jevnlig basis. Mat som frukt og grønnsaker bidrar til å øke kaliumnivået, noe som bidrar til å redusere blodtrykket. Matvarer med høyt saltinnhold bør unngås.

Sigarettrøyking

Ifølge National Stroke Association, er blokkering i nakken sin halspulsåren nummer én årsak til hjerneslag i USA. Virkningene av sigarettrøyking øke oppbygging av fettsubstanser i karotidarterien. Den karbonmonoksyd som inneholdes i sigaretter arbeider for å redusere mengden av oksygen i blodet. Dette reduserer mengden av oksygen som kommer til hjernen. I tillegg øker sigarettrøyking blodtrykket og tykner blodet, noe som gjør det mer sannsynlig å koagulere.

Hvordan forbedre Strength etter hjerneslag

Utvinne fra et hjerneslag kan være en lang og vanskelig prosess. En pasient kan oppleve tap av følelse eller kontroll over ulike deler av kroppen, noe som gjør det vanskelig å komme seg rundt og gjøre ting "normalt." Fysioterapi vil ofte være et krav for slagpasienter foreskrevet av sin lege. I tillegg, selv om det er ulike øvelser som kan gjøres hjemme for å bidra til å forbedre en slagpasient styrke.

Nyere studier ved Universitetet i Edinburgh i Skottland har bevist at slagpasienter som går, sykkel og gjøre små lav effekt øvelser regelmessig kan bidra til å forbedre sin styrke. Disse øvelser og bevegelser vil bidra til å øke muskel tone og funksjon i kroppen, noe som gjør vanlige bevegelser og oppgaver mye enklere overall.

Bruksanvisning

•  Walk i et jevnt tempo på en tredemølle eller ute i minst 10 minutter hver dag. En pasient trenger ikke å gå en viss avstand eller på et visst tempo eller hastighet, men de vil bare trenger å få mosjon og walking bevegelse hver dag.

Cycle på en stasjonær sykkel hver dag i minst 10 minutter. Igjen, er hastigheten eller mengden av avstanden ikke viktig, men bare den bevegelse vil bidra til å komme pasienten.

Løft og strekk de berørte lemmer hver dag, minst tre ganger om dagen. Løft benet (ben eller arm) som om en vekt var festet. Dette vil få pasienten tilbake i rytme eller bevegelse for å flytte det lem.

legge Gradvis vekter til lem jobbes med for styrke. Løft de små vekter på det berørte området for 10 repetisjoner, 3-5 sykluser hver dag. Fest vekten til enten armen eller benet som er berørt mest og arbeidet med å bygge den styrken. Start med de minste vektene mulig, og gradvis øke vekten over tid. Ikke øke med mer enn £ 1 en uke.

Fortsett vekt trening diett sammen med gåing og sykling hver dag. Fortsett denne praksis i minst tre måneder, eller så lenge som det kan ta for å se resultater.

Tips og advarsler

 • Ikke bli motløs hvis du ikke ser resultater med en gang. Den styrketrening vil ta tid å produsere betydelige resultater, og det er viktig for en pasient å fortsette med de regimet for en konsistent tidsperiode. Når resultatene begynner å vise, bør pasienten fortsette øvelsene regelmessig for å holde de berørte musklene tonet.

Hvordan Juice å forebygge hjerneslag

Hvordan Juice å forebygge hjerneslag


Juicing å forebygge hjerneslag er en form for alternativ medisin, eller en utradisjonell måte å forebygge plager. De vitaminer og andre friske komponenter av friskt, naturlig saft blir lett absorbert inn i kroppen. Gary Null, forfatter av "The Joy of Juicing," hevder at "Juicing er nøkkelen til å snu utviklingen av sykdommen." Ved juicing hvitløk, appelsiner eller vannmeloner, som inneholder antioksidanter som bekjemper frie radikaler, kan du befeste din diett for å hjelpe forebygge hjerneslag.

Bruksanvisning

Forbered deg på juicing

•  Kjøp en god kvalitet juicer enten fra en fysisk butikk eller på nettet.

Kjøp hvitløk, appelsiner og vannmeloner. Du vil gjøre fruktjuice og en grønnsak juice. Kjøp selleri, persille og gulrøtter for å blandes med hvitløk.

Reach for økologiske produkter når det er mulig. Økologisk produksjon ikke har de kjemikalier som ikke-økologiske produkter inneholder.

Juicing appelsiner

Samle tre appelsiner. Skrell appelsinene, forlater marg. Skallet av appelsiner bør ikke være Juiced. Margen av en appelsin inneholder vitamin C. Som rapportert ved SteadyHealth.com, "Forskere har nå bevist at frie radikaler spiller en viktig rolle i aldringsprosessen, samt kreft, hjertesykdom og slag, leddgikt, grå stær, Parkinsons sykdom, allergi så vel som mange andre sykdommer. " Vitamin C inneholder antioksidanter som angriper frie radikaler.

Sett et glass under tuten av juicer. Skyv appelsiner gjennom juicer. Drikk juice.

6. Vask juicer umiddelbart etter å ha drukket juicen. Rester av mat, særlig sitrus mat, igjen på juicer vil ødelegge juicer over tid.

Juicing vannmelon

Vask vannmelon under vann. Dette er spesielt viktig hvis du ikke har kjøpt en organisk vannmelon. Du kan bruke en giftfri produsere renere hvis ønskelig. Forklarer Barbara Levine, en registrert kostholdsekspert, "Lykopen er en antioksidant som gir tomater, vannmelon og rosa grapefrukt sin røde farge Antioksidanter som lykopen hjelper nøytralisere" frie radikaler "som forårsaker DNA-skader i celler -. Skader som kan spille en rolle i utbruddet av hjerte-og karsykdommer, inkludert hjertesykdom og slag. "

Skjær en fjerdedel av vannmelon av. Oppbevar det gjenværende av vannmelon i kjøleskapet. Skjær fjerdedel av vannmelon i strimler.

Plasser et glass under tuten av juicer. Skyv strimler av vannmelon gjennom juicer. Drikk juice og deretter vaske juicer.

Juicing hvitløk

Samle ett fedd hvitløk. George Jacob, en holistisk lege, hevder at hvitløk forebygger hjerneslag ved å redusere blodtrykket, senke kolesterolet og ved å fungere som en antikoagulant.

Legg en håndfull persille, fire gulrøtter og to stilker av selleri. Skyll persille, gulrøtter og selleri under vann. Huden av en gulrot inneholder vitamin A. Derfor trenger ikke skrelle gulrøtter. Fjern eventuelle grønne blader.

Skjær hver gulrot i fire biter. Skjær hver stengel av selleri i fire biter.

Legg et glass under tuten av juicer. Skyv hvitløk, persille, gulrøtter og selleri gjennom juicer. Drikk juice. Vask juicer.

Hvordan Forstå Recovery Fra et mindre hjerneslag

En mindre hjerneslag oppstår når blodtilførselen i hjernen blir forstyrret. Dette arrangementet hindrer hjernevev fra å motta vital oksygen og næringsstoffer. Innen et par minutter av et hjerneslag, hjerneceller begynner å dø, noe som kan påvirke pasientens fysiske mobilitet og taleferdigheter.

Risikofaktorer for hjerneslag inkluderer familiens historie, diabetes, røyking, kardiovaskulær sykdom, prevensjon bruk, høyt blodtrykk og høyt kolesterol. Heldigvis er færre amerikanere dør av hjerneslag enn 30 år siden, ifølge MayoClinic.com, og i dag folk har mange behandlingstilbud.

Bruksanvisning

•  Vurdere Fysisk og tale terapi. Tid er kjernen i behandling av og oppretting av hjerneslag. Jo lengre denne "hjernen angrep" går ubehandlet, jo større den potensielle skaden og vanskeligere utvinning, sier MayoClinic.com.

Målet med langtidsbehandling for mindre hjerneslag er å gjenopprette så mye funksjon som mulig og hindre fremtidige slag, ifølge US Library of Medicine. Dette kan oppnås gjennom fysioterapi, som lærer pasienten øvelser for å gjenopprette funksjonen til kroppen. Tale terapi kan hjelpe slagpasienter relearn tale ferdigheter og gjenvinne selvstendig tale.

Forstå Medisiner for slagpasienter. Hvis stoke oppsto på grunn av en blodpropp, kan pasienten være foreskrevet blodfortynnende som warfarin eller heparin, for å minimere sjansene for fremtidige slag. Pasienter med høyt blodtrykk kan gis medisiner for å redusere blodtrykket. Intens hodepine som følge av stoke kan behandles med smertestillende, ifølge US Library of Medicine.

For Stoke pasienter med svelgevansker, vil næringsstoffer være gi gjennom en intravenøs eller fôring tube, før pasienten er i stand til å gjenopprette svelge funksjoner (som kan oppnås gjennom fysioterapi aktiviteter).

Tenk diett endringer. Ifølge National Stroke Association, endring i kostholdet er viktig for å hindre et nytt slag. Snakk med legen din om en lav-fett, lav-kolesterol og redusert salt diett.

Noen slagrammede mister smakssansen, som gjør maten unappealing. Familiemedlemmer bør overvåke matvaner å sikre måltider er ikke hoppes over. Det er også spesielle redskaper laget for hjerneslag overlevende som gjør spise lettere.

leder Bed sår. Mens pasientene gjenvinne deres mobilitet, blir mye tid tilbrakt i senger og rullestoler. Dette øker risikoen for trykksår, som vanligvis vises på rumpe, albuer og hæler. Omsorgspersoner kan bidra til å forhindre sår ved å endre lagposisjoner ofte og propping puter under knærne for å hindre liggesår vises på hælene.

Hvordan få Strength Tilbake i hendene etter et hjerneslag

En strek er når blodtilførselen til en del av hjernen blir redusert, noe som berøver hjernen av oksygen og viktige næringsstoffer. Ifølge University of Michigan Health System, er hjerneslag den tredje største dødsårsaken i USA. Det er også den ledende årsak til uførhet. Slagpasienter har ofte problemer med gripende gjenstander, og dermed behov for å utvikle koordinasjon og styrke i deres hender. Dette kan oppnås gjennom visse hånd øvelser.

Bruksanvisning

•  Ta et leksikon bok i høyre hånd. Fullt utvide høyre arm ned langs siden. Gå over rommet og tilbake med leksikonet i hånden. Bytt hender og gå tvers over rommet og tilbake med leksikonet i venstre hånd.

Grip noen terapi kitt. Bryt ut massen i to med høyre hånd. Bruk bare din høyre hånd og fingre til å danne en ball med kitt. Ta den andre halvdelen av kitt og bruke venstre hånd for å danne en ball med at segmentet av kitt.

Plasser de to kuler av kitt på bordet. Med høyre hånd bare, rulle en ball av kitt til en slange ved å bevege hånden frem og tilbake. Hold knokene bøyes, bue hånden, og senk det hver gang du beveger deg fremover og tilbake. Gjør det samme bevegelse med venstre hånd, rulle den andre ball av kitt til en slange.

Sett begge baller av kitt sammen igjen. Med høyre hånd, presse ballen av kitt i fem sekunder, deretter slappe av. Gjenta tre ganger. Slå hendene og klem ballen av kitt med venstre hånd. Gjør tre repetisjoner.

Sitt i en stol og ta en 10-lb. dumbbell. Plasser baksiden av håndleddet mot kneet (håndflatene vendt opp), len deg fremover, senke dumbbell ned med bare håndleddet, og deretter heve den opp igjen. Bøy underarmen på slutten av bevegelsen. Gjør 10 repetisjoner. Gjenta samme bevegelsen med motsatt arm. Neste, ta tak i 5-lb. dumbbell. Legg det mot kneet med håndflaten vendt nedover. Senk vekten deretter heve den opp igjen. Bøy underarmen som du bringe dumbbell opp. Gjør 10 repetisjoner med hver arm.

Tips og advarsler

 • Det er mange øvelser du kan utføre for å bygge hånd styrke etter et slag. Noen av øvelsene vil være vanskeligere for deg. Du trenger ikke å gjøre alle øvelsene. Start sakte og gradvis legge til flere øvelser hver uke. De kitt øvelsene vil hjelpe deg å bygge både hånd styrke og koordinasjon. Du kan også presse en tennisball når du blir vant til å klemme på kitt. Bare klemme hendene sammen så flicking dem utover vil også bygge hånd styrke. Din hånd styrke vil øke etter hvert som du utvikler flexor (lukkes hånd) og strekkmusklene (åpner hånden) i underarmene.
 • Ikke gjør dumbbell øvelser hvis du ikke klarer å holde vekten i mer enn noen få sekunder. Du må kanskje bygge mer hånd styrke til å utføre dumbbell øvelser.