Digidexo.com

fargesynstest på nett

Hvordan passere en fargesynstest

Hvordan passere en fargesynstest


Hvis du arbeider med en karriere som nødetatene arbeidstaker eller pilot, er du sannsynligvis klar over at mange arbeidstakere i disse feltene må bestå en fargeblindhet test. Grunnen til disse testene er å sikre at de ansatte vil være i stand til å svare på fargekodede lys og signaler som brukes i disse feltene. Hvis du er en av de 8 til 12 prosent av fargeblinde menn eller en av de 0,05 prosent av fargeblinde kvinner, kan du være i stand til å passere disse testene. Hvis du er blant flertallet av ikke-fargeblinde mennesker, bør du være i stand til å passere disse testene uten problemer.

Hvordan passere en fargesynstest

•  Ta noen praksis fargeblindhet tester for å forutsi resultatene på dine kommende sysselsetting test. De vanligste testene som brukes av arbeidsgivere er Farnsworth D-15 test, som krever at du arrangere 15 forskjellige fargede fliser i riktig rekkefølge, og Ishihara plater test, som krever at du identifiserer et nummer eller ord i et mønster av fargede prikker . Gå til Arkimedes-lab.org eller colblindor.com for disse online testene.

Planlegge en avtale med en øyelege, spesielt hvis din ytelse på online praksis tester indikerte fargeblindhet. Øyelegen vil kunne formelt vurdere eventuelle problemer med fargesynet, og kan anbefale noen briller som kan hjelpe din visjon.

Spør din optiker om spesielle briller med rød-oransje filtre eller X-Chrome linser, røde linser slitt på svakere øyet å bidra til å identifisere farger og kontraster. Disse behandlingene kan ikke kompensere for fargeblindhet nok til å passere testene, men det er verdt å prøve hvis du må passere en fargesynstest for arbeid.

gjenerobre praksis tester etter å gå til øyelegen og prøver nye fargeblindhet behandlinger.

Riktige måten å bruke en Neti Pot

Riktige måten å bruke en Neti Pot


Neti potter er små potter, som ligner på en tekanne, som har vært brukt i århundrer i ayurvedisk Medice å hjelpe ren og balansere nesen og bihulene. Praksisen med å bruke en neti pott innebærer rengjøring av nesen med et varmt saltvann løsning. Neti potter kan trygt brukes hver dag for å opprettholde balansen i bihulene og kan være spesielt nyttig for folk som opplever sinus problemer eller smerte. Ved hjelp av en neti potten er en enkel prosedyre, men det er viktig å gjøre det på riktig måte for å få fullt utbytte av praksisen.

Bruksanvisning

Klargjør saltvann løsning. Bland sammen åtte gram av varmt vann med 1/4 teskje havsalt i neti potten og rør til det er oppløst. Ved hjelp av varmt vann er farlig for nesen så sikre vanntemperaturen er bare lunken.

Stå over en vask og vippe hodet til den ene siden. Sett tuten av potten inn i neseboret som vender opp. Du ønsker hodet for å være i en posisjon hvor vannet vil forsiktig strømme inn i den øverste neseboret og ut gjennom den nedre. Slapp av og puste gjennom munnen i løpet av denne prosessen. Gjør dette i 15 til 30 sekunder eller til alt av løsningen er brukt opp.

Puster sterkt gjennom nesen for å fjerne eventuelle gjenværende vann.

Fyll potten og skifte side. Bøy hodet i den andre retningen, og gjenta prosessen med det andre neseboret.

Tips og advarsler

  • Jod salt kan føre til irritasjon så pass på å bruke ren non-iodized salt.

Hvordan bruke en Neti Pot Nostril

Hvordan bruke en Neti Pot Nostril


Neti eller neseskylling, har vært praktisert i ayurvedisk medisin, og som en del av yoga renserutiner i hundrevis av år. Varm, saltet vann helles i det ene neseboret ved hjelp av en spesialdesignet beholder formet som en liten tekanne. Hodet er vinklet slik at strømmen av vann øser ut det andre neseboret, fjerne bakterier, slim og allergener, og åpne opp nesegangene.

Bruksanvisning

•  Hell lunkent vann og salt i neti potten, og sett på lokket. Sørg for å bruke lunkent vann, så varmt vann vil være irriterende for nesegangene og kaldt vann er ikke beroligende.

Vri hodet til venstre, brette haken til brystet og nøye sette den spisse tuten av neti potten inn i høyre nesebor, mens du står over en vask og foran et speil.

Pust gjennom munnen, og heve neti potten til en jevn strøm av saltvann kommer ut av venstre nesebor.

Fortsett prosessen til all saltvann har blitt strømmet gjennom nesegangene. Fjern tuten av neti potten fra høyre nesebor, og puster flere ganger for å fjerne eventuelle rester av saltvann.

Fremgangsmåten kan gjentas med ytterligere 6 til 8 oz. av salt, med hodet på skrå til høyre og neti potten sette inn i venstre nesebor, hvis ønskelig.

Tips og advarsler

  • Ved hjelp av en neti pott for første gang kan være en skremmende opplevelse, så husk å puste sakte gjennom munnen og slappe av.
  • Velg en neti pott med en glatt, smal tut. Dette vil tillate tuten å passe godt på innsiden av neseboret og skape en sel, redusere utslipp.

Kan en Neti Pot brukes for mye?

Kan en Neti Pot brukes for mye?


Neti potten er en naturlig tilnærming til å forebygge eller helbrede sinus problemer. Mange har funnet lindring fra sine sinus problemer ved å innlemme en neti pott inn i deres behandling plan. Men noen lurer på om du bruker en neti potten kan være skadelig eller det hvis kan brukes for mye.

Hva den gjør

Neti potter rette nasal vanning, spyle ut nesegangene med en salt og vann. Dette Neseskylling vasker ut bakterier, virus, bakterier og allergener.

Historie

Neti potter har blitt brukt i århundrer i India som en av disiplinene yoga. Som neti rensing åpner sinus passasjer, det forenkler også dyp pusting. Dyp pusting er en av de viktigste aspektene av yoga.

Anbefalt bruk

Neti potter kan brukes en gang i uken til vanlig bruk. Bruk en to ganger per dag hvis du er syk.

Side Effects

Ifølge en 11 november 2009 ABC News artikkelen "Neti Pot en gang om dagen kan forårsake infeksjoner," ved hjelp av en Neti Pot på daglig basis modifiserer "immunologiske biokjemi av nesen." Dette resulterer i en "nedbryting av immun elementer" og kan forårsake bihulebetennelse oppstår på nytt. Med regelmessig bruk, bivirkninger er vanligvis milde og inkluderer nasal passasje irritasjon og svie

Betraktninger

Hvis du bruker en neti pott daglig for å hindre tilbakevendende infeksjoner, er det nyttig å oppsøke lege for å finne ut hva som kan være årsaken til infeksjonen.

Advarsel

Alltid konsultere med legen din før du starter en ny behandling.

Neti Pot Komplikasjoner

Neti Pot Komplikasjoner


Neti potten er en enhet som ligner på en tekanne og brukes til neseskylling og vanning. Potten er fylt med en varm saltoppløsning som skyller det nasale hulrom av bakterier som forårsaker infeksjoner, blokkering og forkjølelsessymptomer. Gang fylt med løsningen, er tuten av neti potten satt inn i det ene neseboret, mens den resterende nesebor er igjen åpen for å drenere væske. Til tross for effektiviteten av dette verktøyet, kan det være noen komplikasjoner.

Ubehag

Førstegangsbrukere er spesielt utsatt for ubehag. Men dette kan skje med hvem som helst. Dette ubehaget kommer ofte i form av en stikkende følelse i nesehulen. Årsaken til dette er for mye salt i blandingen. Instruksjoner skal følges nøye når du blander saltvann. Hver bruker er også svært forskjellige i at mer eller mindre salt kan være nødvendig for å oppnå maksimale resultater. En annen faktor å se etter er capsaicin. Dette blir blandet i noen forhåndslaget saltløsninger. Det kommer fra chilipepper og kan føre til en sterk brennende følelse.

Vann vil ikke flyte gjennom nesehulen

Ordentlig ved hjelp av neti potten innebærer mye eksperimentering med innsetting vinkel og press. Feilbedømmelse av disse to faktorer kan resultere i blokkering av strømmen av vann gjennom nesen og nesehulen. For høyt trykk kan blokkere saltløsningen som kommer ut fra neti potten siden åpningen i tuten vil bli presset mot innsiden av neseboret. Noen kaffetutene er myke og vil kollapse under for mye press. Mucus blokkeringer inne i nesen kan også hindre strømning av saltoppløsning.

Sanitation

Med hver bruk av neti potten, blir bakterier og bakterier avsatt på dens overflate. Fuktighet kan også føre til mugg og jordslag. Feil eller manglende rengjøring av potten kan føre til sykdom og dermed tap hensikten med å bruke potten. For å rengjøre neti potten, skyll innvendig og utvendig med varmt vann og mild såpe. Håndkle tørke utsiden og la det indre lufttørke.

Hva er fordelene med Neti Pots?

Hvis du har allergi eller ofte får bihulebetennelse, kan legen anbefale at du bruker en neti pott. En neti potten ser ut som en liten tekanne og kan kjøpes på nettet eller i et apotek. Det brukes sammen med en natriumklorid-løsning (saltvann) for å skylle nesegangene. Ifølge Mayo Clinic og SinuCleanse, fordelene med en neti pott omfatte mindre alvorlige allergisymptomer og lettere å puste gjennom nesen.

Færre Infeksjoner

Ved hjelp av en neti pott kan redusere antallet, varigheten og alvorlighetsgraden av bihulebetennelse, spesielt hvis du bruker det før du utvikler symptomer på en infeksjon.

Mindre Trykk

Neti potter kan vanne deres lomme passasjer ved flom dem med vann for å bli kvitt tykt slim som kan forårsake sinus press.

Mindre Nysing

Skylling bihulene ved hjelp av en neti potten kan bli kvitt allergener, slik som pollen og støv, som kan irritere nesen og forårsaker nysing.

Fuktighet

Ved hjelp av en neti pott kan legge fuktighet til din nese passasjer og redusere irritasjon og blødninger forårsaket av tørrhet i nesen.

Pain Relief

Spyling av tykt slim fra bihulene og nesen kan redusere ansikts smerter og hodepine forårsaket av hevelse og betennelse i bihulene.

Side Effects

Det finnes ingen medisinske bivirkninger ved bruk av en neti pott, og de kan brukes av små barn med hjelp fra en voksen, samt av folk som ikke klarer å ta allergi medisiner.

Hvordan bruke en Neti Pot for Congestion

Neti potten, eller varianter av det, har vært i bruk i svært lang tid over hele verden for å skylle ut nesehulen og lindre lunger. Takk til mediedekning i USA, er neti potter nå blir tatt i bruk i Amerika. Det er mer beroligende og rimeligere enn mange over-the-counter narkotika, og det mangler bivirkninger som tretthet eller urolig mage som følge av medisiner. Hvis du lider av lunger og leter etter en naturlig måte å lindre ubehag, kan det være lurt å prøve å bruke en neti pott.

Bruksanvisning

•  Heat 2 kopper av ikke-klorvann til en lunken temperatur.

Legg 2 ss havsalt til vann, rør til det er helt oppløst og deretter fylle den neti potten med løsningen.

Len deg over en vask, og vippe hodet til den ene siden slik at en av neseborene vender oppover.

Sett tuten av potten i at neseboret og danner en tetning, og la oppløsningen sakte går inn i nesehulen. Vær oppmerksom på at noen av løsningen vil trolig kjøre ned i halsen din. La munnen på vidt gap, og hold pusten for å unngå innånding av løsningen, eller åpne munnen og lage en "K" lyd, som stenger av munn og svelg.

Hold neti potten i en vinkel kontinuerlig, selv om løsningen ikke flyter umiddelbart. Hvis du er sterkt overbelastet, kan det ta en stund, men løsningen vil begynne å strømme gjennom en nesehulen og ut det andre, renser ut eller løsne slim som det gjør det.

Hell hele neti potten for løsning gjennom den første nesebor, deretter bøye hodet den andre veien og hell løsningen i motsatt nesebor.

Vent 10 til 15 minutter for løsningen til å fungere, og hvis du fortsatt føler deg overbelastet etter den tid, gjenta prosessen.

Hvor lenge kan du bruke en Neti Pot?

Bruken av en neti pott for nasal vanning dateres tilbake til antikken. Hvis brukt riktig, bør neti potten være trygt for utvidet bruk, daglig, hvis en person er komfortabel med prosessen. Det avhenger av den enkelte og effektiviteten av behandlingen, om hvor lenge hun bruker en neti pott. Neti potter kan kjøpes på nettet eller på helse og naturlig mat butikk.

Identifikasjon

Neti potter brukes til sinus vanning og stammer fra en rensing metoden i Hatha Yoga tilpasset praktisert i India. Innenfor den hinduistiske yoga tradisjon, neti potten brukes hver morgen som en del av vanlig rutine å forberede for dagen, akkurat som å vaske ansiktet eller pusse tennene. Det er to teknikker for å bruke potten, sidelengs og bakover. Den sideveis teknikken er mer vanlig.

Usage

Neti potter antas å bistå i å rydde nesehulene når de utsettes for visse allergener, og er ofte brukt etter eller under en kald påvirker sinus hulrom. Det er ikke en bestemt tidsramme utpeke hvor lenge du bruker neti potten. Mange folk abonnere på bruk av neti-potten slik at man beholder sinus helse. Neti potter kan brukes hver dag, og opp til fire ganger om dagen trygt.

Advarsel

Hvis, når du bruker neti potten, blir vannstrømmen blokkeres eller renner fra nesen, kan det være å forårsake skade ved vann sikkerhetskopiering i ørene eller grupperingsnesehulene. Videre, hvis du opplever svie eller smerte når vanning, unngå å bruke så det ikke kan være trygt å fortsette behandlingen med neti potten.

Process

Neti potten bruker en målt saltløsning som er viktig å få rett til å sørge for sikkerhet i regelmessig og hyppig bruk. Pottene er utformet lik den for en tekanne og med arbeid gravitasjonskraft til å behandle saltholdig vann i ett nesebor og ut den andre, er dette kjent som den sideveis teknikk. Den bakover teknikken fungerer på samme måte, bortsett fra at oppløsningen trekkes gjennom til halsen og ut av munnen.

Betraktninger

Hvis det oppstår problemer når du bruker neti potten som beskrevet tidligere, søke råd fra en lege for å sikre at det ikke er noen avvik eller obstruksjon i Sinus. Noen mennesker opplever følsomhet for saltløsninger og daglig eller utvidet bruk kan gjøre mer skade enn godt.

Neti Pot instruksjoner med Sea Salt

En Neti Pot er en nasal og sinus rensing enhet som kan dateres tilbake til de yogier i India. Det er en del av Hatha Yoga tradisjonen, og er for tiden et svært populært alternativ metode for behandling av tørrhet i nesen og allergi samt nasal kaldt og influensa symptom og bihulebetennelse. Det er en liten pott som holder ca 8 gram vann, og har en tut akkurat stor nok til å passe inn i ett av neseborene. Når det gjøres riktig, ved hjelp av en Neti Pot er veldig behagelig og kan gi varig lindring av neseproblemer.

Bruksanvisning

•  Forbered neti potten løsning. Bland 1/4 spiseskje med ren havsalt med åtte gram av varmt vann. Vannet bør være romtemperatur eller bare litt varmere. Hvis vannet er for kaldt eller for varmt, vil du oppleve mildt ubehag.

•  Rør blandingen godt inntil alt saltet er oppløst. Dette skaper en løsning svært nær kroppens naturlige væsker. Hvis du forsømmer dette trinnet, kunne uoppløst salt irritere nesegangene.

Bøy vasken og vippe hodet til venstre side. Hev neti potten til nesen og plasserer plass i høyre nesebor. Begynn å helle halvparten av løsningen i nesen. Vannet vil strømme ut av venstre nesebor. Fortsett å puste fra munnen, da dette vil hjelpe deg til å slappe av. Hvis løsningen er riktig temperatur, bør du knapt føle flyten av saltvann. Gjenta denne prosessen ved å vippe hodet til høyre og fordype den resterende halvparten av neti potten løsning gjennom venstre nesebor.

Clear gjenværende væske fra nasal passasjer ved å bøye seg framover i livet og forsiktig bevege hodet fra side til side. Stå opp sakte og deretter blåse nesen for å fjerne den gjenværende fluids.Don't hoppe over dette trinnet som problemer kan skyldes væske blir fanget på steder hvor det ikke vil lett tørr eller fordampe.

Praksis neti hver morgen. Etter hvert som du blir mer komfortabel med prosessen, kan du bruke en hel pott per hvert nesebor.

Tips og advarsler

  • Bruk en ren havsalt uten tilsetningsstoffer. Du kan også kjøpe medisinsk salt eller ferdigblandet saltvann. Rengjør neti pott etter hver bruk. Bruk kun en mild såpe og vann, da kjemiske rester kan irritere nesegangene.
  • Hvis du opplever ubehag, avslutte neti og ta kontakt med lyng utøveren.

Hvordan avlaste Sinus Congestion With A Neti Pot

Hvordan avlaste Sinus Congestion With A Neti Pot


Hva er en Neti Pot? Hvis du har sesongmessige, eller årlig, sinus allergi, kan du være på wits slutten. Kanskje du har prøvd alle allergi medisiner i boken, men fortsatt ingen lindring. Ved hjelp av en neti potten kan være løsningen på problemet. Klart det ser foruroligende, og kanskje til og med regelrett ekkelt, men det kan tilby stor allergi og sinus relief. Dette er hvordan du kan bruke en neti potten for å kurere allergi woes.

Bruksanvisning

•  Først må du kjøpe en neti pott. Dette er en spesialdesignet potten brukes til å rense bihulene. Du kan også kjøpe spesielle alle naturlige urter for å blande i potten for å hjelpe flere alvorlige tilfeller av bihuleproblemer.

Fyll neti potten med varmt vann. Dumpe en teskje salt på med vannet. Hvis du legger til et supplement, sørg for å følge instruksjonene på vannmåling.

Ta tak i potten med din dominerende hånd, som om du holder en kaffekopp, som det så beleilig ser ut.

Hell en liten mengde vann ut av enden, slik at den ikke søler når du begynner å tippe potten. Lene seg over en vask, lutende lavt, slik at ikke vannet blir på gulvet. Stikke den spisse enden av potten i en av dine nostrals. Len hodet til den ene siden og begynner å helle, sakte, vannet inn nesen. Du må kanskje justere hodet slik at vannet renner gjennom nasal passasje, i din lomme, og ut motsatt nostral.

Gjenta dette på den andre nostral. Etter at du har brukt hele innholdet i potten, omstille hodet slik at overflødig vann til å strømme ut. Puss nesen for å fjerne eventuelle andre innholdet. Gjenta dette en gang i uken, eller en gang om dagen, avhengig av om forholdene vedvarer.

Tutorial på Neti Pots

Hvis du lider av sinus problemer som allergi, tett nese, post-nasal drypp eller hyppige forkjølelser og influensa, er sjansen du har prøvd ulike reseptbelagte og over-the-counter piller og sprayer på jakt etter lettelse. Skriv inn Neti Pot, en nasal vanning enhet med en track record for både sikkerhet og effektivitet i forebygging og behandling av sinus-relaterte symptomer.

Bruksanvisning

•  Kjøp en Neti Pot av ditt valg, enten på nettet eller på din lokale stoffet butikken. Det er mange merker og stiler på markedet, så gjør noen undersøkelser før du gjør ditt valg. Skriv "Neti Pot" i søkemotoren, eller skriv inn de samme søkeordene på Amazon.com for å lese nyttige brukeranmeldelser. Din lokale apotek kan også være i stand til å gi nyttig informasjon og instruksjon.

Fyll Neti Pot med lunkent til varmt vann fra springen. Hvis din Neti Pot kom med saltvann pakker, bruker du én pakke per gryte med vann eller som anvist i bruksanvisningen. Ellers bruker 1/4 ts. av høy kvalitet, finmalt vanlig ikke-jodinneholdende salt. Virvle potten rundt et par ganger slik at saltvann pakke eller salt til grundig blande seg med vannet.

Plasser hodet over en vask eller stor bolle. Med hodet lent litt ned og til venstre, plasserer Neti Pot tut over høyre nesebor, noe som sikrer en tett forsegling. Hold munnen litt åpen for å puste.

Vipp Neti Pot for å begynne å helle saltvann inn i høyre nesebor. Innen et par sekunder, vil løsningen kontinuerlig strømme ut din venstre nesebor. Fortsett å helle helt potten er tom. Selv om ideen om nasal vanning kan virke skremmende for en nybegynner, jo mer du slappe av og tillate, jo bedre. Hvis løsningen renner ned i halsen din, kan du eksperimentere med å holde baksiden av halsen lukkes ved hjelp av de samme musklene du vil bruke til å lage en "k" eller hard "g" lyd.

Gjenta trinn to til fire med motsatt nesebor. Endelig blåse nesen inn i en vev for å fjerne eventuelle gjenværende slim og saltløsning.

Hvordan lage en Saline Solution Neti Pot

Hvordan lage en Saline Solution Neti Pot


En neti potten er en enkel enhet som brukes for neseskylling. I århundrer har indiske utøvere av yoga og Ayurveda ansatt Neti teknikken som en metode for rensing. I de siste tiårene, har praksisen vokst i popularitet i Vesten. Neti potter brukes av mange som en trygg, skånsom metode for rensing bihulene og nese passasjer, som kan føre til bedre pust og generell helse. Metoden er enkel. En saltløsning sammensetningen ligner naturlige tårer blir vasket gjennom nesepassasje, tar med seg skitt, bakterier, kjemikalier og andre irritanter.

Bruksanvisning

•  Varme kaldt vann på komfyren eller tillate varmt vann å hvile ved romtemperatur inntil en lunken temperatur er oppnådd. For å finne ut om vannet er riktig temperatur, teste noen dråper på håndleddet.

Mål og hell salt i bakebollen og tilsett lunkent vann.

•  Bland salt og vann grundig sammen, ved hjelp av skjeen, inntil saltet er fullstendig oppløst. Når skjeen kan ikke lenger føler grit av saltkrystaller i bunnen av bollen, blir saltet fullstendig oppløst.

Hell salt vann inn i neti potten og begynne rensing ved hjelp av hjemmelaget saltvannsoppløsning. Sørg for å følge produktets instruksjoner om hvordan du skal bruke den neti potten.

Tips og advarsler

  • Alles nese forskjellig følsomhet. Hvis det oppstår brenning eller ubehag, minske mengden av tilsatt salt.
  • Pass på å bare bruke saltvannsoppløsning en gang. Bakterier kan vaskes tilbake i potten etter bruk, noe som kan forurense følsomme nesevevet. Rengjør potten etter hver bruk, og alltid starte med fersk løsning.

Hvordan Bland en Sinus Wash for en Neti Pot

Neti potter er gamle medisinske verktøy som brukes for å lindre sinus problemer som allergier, forkjølelse og kronisk lunger eller infeksjoner. Neti potter arbeid ved å fylle og skylle nese og bihuler hulrom. I løpet av denne prosessen, pollen, mugg, sopp, overflødig slim og andre giftstoffer eller irritanter er forsiktig skylles ut av kroppen med en væske som ligner kroppens egen væske. Du kan kjøpe kommersielle neti potten sinus vasker, eller du kan lage din egen. Ifølge Mayo Clinic, begge løsningene er like effektive.

Bruksanvisning

•  Start med renset vann. Vann fra springen inneholder kjemikalier som klor og fluor som kan tjene til ytterligere å irritere allerede betente nesegangene. Ifølge Mayo Clinic, hvis du ikke har renset vann, kan du koke vann fra springen, la dem komme til romtemperatur før bruk.

Hell 8 gram av renset vann i en ren bolle eller store målebeger. Pass på at vannet er romtemperatur eller bare litt varmere. Unngå ubehagelig opplevelse som kommer med å sette altfor kaldt eller varmt vann inn i bihulene.

Legg 1/8 ts. av salt til vann-blanding. Ifølge Mayo Clinic, kan du bruke vanlig bordsalt. Omrør den forsiktig inntil alt saltet er oppløst. Ikke hopp over dette trinnet, som uoppløste saltkrystaller kommer inn nasal og sinus hulrom kan brenne og svi. Noen mennesker bruker mer eller mindre salt avhengig av personlige preferanser. Hvis du ikke får nok lindring fra din løsning, prøve å legge 1/4 ts. av salt.

Hell saltet vann blandingen inn i neti potten. Lag en andre parti hvis du skal bruke en hel pott per nesebor og ha den klar.

Prøv en kommersiell saltløsning av dere ikke ønsker å blande en saltoppløsning hver dag. Sjekk ditt apotek for sterilt, medisinsk karakter saltvann. Fyll vasken med varmt vann fra springen og legg tett avkortet flasken i vann i 5 minutter for å varme løsningen.

Har en Neti Pot fungere godt for Forkjølelse & Sinus?

Har en Neti Pot fungere godt for Forkjølelse & Sinus?


En neti potten kan være gunstig for dem som lider av forkjølelse eller sinus problemer, for eksempel allergier eller mindre bihulebetennelse. Gjennomsyret av gammel ayurvedisk medisin, har begrepet vaske marine hulrom (også kalt nesekylling eller nasal vanning) eksistert i tusenvis av år. Mens nasal vask ikke kurere en full blåst nasal infeksjon, kan det holde forkjølelser i sjakk, samt minimere effekten av sesongmessige allergier.

En 12-måneders studie av 200 deltakere ved hjelp av neti potter ble gjennomført i Sydney, Australia. Resultatene var overveldende positiv om de samlede fordelene ved å bruke en neti pott for sinus problemer.

Inne i Nose

En tynn film av slim linjer nesehulene. Dette slimet fungerer som kroppens naturlige forsvar ved å fange støv og pollen. Ved å kjøre en varm saltoppløsning gjennom nesehulene, er kalde bakterier og tettgenene fanget i slim vasket ut av kroppen, og etterlater bak klarere trasé for lettere å puste.

Ifølge Mayo Clinic astma og allergi spesialist James T. Li, MD, kan en neti potten brukes til å behandle forkjølelse, nasal allergi eller andre bihuleproblemer. Mange neti potten entusiaster hevder at bruk av en neti pott på regelmessig basis kan være en mer effektiv behandling for nese allergi og sinus problemer enn over-the-counter piller eller spray.

Ingredienser

Mange neti potter kjøpt på apotek selges med pakker av pulver. Hver pakke kan blandes med destillert eller kokt vann fra springen for å lage løsningen. Disse pakkene inneholder vanligvis to ingredienser: natriumbikarbonat og natriumklorid. Den natriumbikarbonat (dvs. natron) virker som et buffermiddel for å justere pH av løsningen. Den natriumklorid (dvs. bordsalt) virker som rensemiddel.

Løsningen

Å gjøre en løsning hjemme er enkelt og mer kostnadseffektivt enn å kjøpe pakker. Lagre to lufttette beholdere med neti potten for bekvemmelighet: en med natron, en med ikke-iodized salt.

For å gjøre løsningen, oppløse 1/8 ts. vanlig ikke-jodinneholdende salt og 1/8 ts. natron i 8 oz. litt varmt destillert vann. For å bruke vann fra springen i stedet for destillert vann, bringe vann til en byll, og la den avkjøles til en behagelig temperatur (litt varm) før blanding løsningen.

Husk at natron er valgfritt. Prøv løsningen uten natron og se hvordan nesehulene føler etter flere nese vasker. Hvis ubehag oppstår, tilsett natron for å se om ubehaget avtar.

Metoden

Stå på en vask. Fyll neti potten med varmt destillert eller kokt (og avkjølt) vann. Tilsett pakke (eller ikke-jodert salt og natron) og omrør løsningen brønnen. Ta neti potten til det ene neseboret. Lent litt fremover over vasken, vipper hodet bort fra neti potten (for eksempel hvis den neti potten er mot venstre nesebor, vippe hodet til høyre). La vannet renne inn i neseboret og merke vannets vei gjennom nesehulene. Vannet skal strømme ut av det andre neseboret i vasken. Puste gjennom munnen gjennom hele prosessen, inntil alt vannet er borte.

Dette kan ta litt øvelse, og noen løsning kan renne ned i svelget, men det bør være lett å mestre riktig teknikk.

Mulige bivirkninger

Bruk av en neti potten har ingen legemiddelinteraksjoner. Imidlertid kan noen mennesker opplever ubehag, som vanligvis oppstår fra å bruke en neti pott for ofte eller bruke en løsning som ikke er skikkelig forberedt.

Hvis nesehulen tørrhet oppstår, avstå fra å bruke en neti pott så ofte. For eksempel, i stedet for å fortsette en nasal vask hver dag, skjære tilbake til annenhver dag eller hver tredje dag, og se om tørrhet avtar. Eller juster løsning; legge natron hvis ingen ble tidligere brukt eller bruke litt mindre salt.

Neti Pot Informasjon

Neti Pot Informasjon


En neti potten er en liten beholder, formet som en ånd lampe eller tekanne. Dens formål er et velvære teknikk der varmt, salt vann helles i det ene neseboret og ut det andre. Kjent som "nasal vanning", i Yoga tradisjoner dette kalles "Jala Neti".

Fordeler

Neti potten bruk antas å rense bakterier, skitt og pollen fra nesegangene mens balansere viskositeten til det mukøse belegg. YogaAge.com forklarer at dette skaper en balansert nasal tilstand der "kroppens naturlige mekanismer mot neseinfeksjoner som høysnue, allergi, bihulebetennelse og andre øvre luftveislidelser som sår hals og hoste, post nasal drypp, betennelse i mandlene og adenoids" er omprogrammert . Dette bidrar til å drenere Sinus hulrom blokkeringer.

Typer

Neti potter kommer i en rekke materialer, slik som keramikk, metall og plast. Swami Omananda Saraswati, en neti pott bruker, forsker og pedagog, argumenterer i favør av rustfritt stål variasjon som de er lette, uknuselige og hygienisk.

Historie

Neti potten teknikken regnes som en "Kriya", en Sanskrit begrep for en samling av rensing og velvære ritualer. Disse ritualene er knyttet til de gamle Himalaya Yoga mestere, hvis avstamning av læren går tilbake tusenvis av år.

Neti Teknikker

Neti er navnet gitt til en klasse av kriyas, eller tradisjonelle yoga rensing teknikker, som fokuserer på å rense nesegangene. Ifølge Hathayoga-pradipika, den eldste gjenlevende tekst på Hatha Yoga og enumeratoren av de seks kriyas, "Neti er renere av hjernen og giver av guddommelig syn." Det er to klassiske former for neti: Jala neti, med lunkent vann, og Sutra Neti, med tråd.

Jala Neti

Jala Neti er skylling av nesegangene med en mild saltvannsoppløsning (1 ts. Havsalt til 1 kopp vann). Hvis du bruker en neti pott, stå over en vask eller kloakk og vippe hodet litt, helle saltvann ned i hevet nesebor, slik at tyngdekraften til å trekke den gjennom nesehulen og ut det andre neseboret. Vær avslappet og husk å puste gjennom munnen.

Hvis du synes det er vanskelig eller forvirrende å bruke en neti potten, kan du finne det nyttig å sprute løsningen opp i nesen med en klemme flaske. Eller, hvis du har glemt ditt neti pott hjemme, sniffing løsningen ut av din cupped hånd vil være nok i et knipetak.

Sutra Neti

Sutra Neti er en mer fysisk imponerende teknikk, og bør kun praktiseres etter Jala Neti. Fremgangsmåten, som beskrevet i Pradipika, er som følger: ". En ledning fremstilt av tråder og omtrent seks inches lange, skal føres gjennom passering av nesen og til slutt tas ut i munnen" Srinivasan, direktør for Sivananda Ashram Yoga Ranch, anbefaler moderne utøvere bruker en steril gummi kateter i leiu av en tråd for å unngå syntetiske fibre losji i følsomme slimhinner.

Sug din tråd eller kateter i en saltoppløsning. Tipping hodet lett bakover, lette tråden opp nesen, og skyv den forsiktig mot den lille åpningen på baksiden av nesehulen. Du kan føle et lett trykk, og kanskje trang til å nyse, når tråden når overgangen mellom nesehulen og nasopharynx. Når du føler tråden kile drøvelen, kommer inn i munnen med fingrene og trekke den ut. Voila.

Fordeler

Neti har vært praktisert i tusenvis av år for både sin fysiske og psykiske fordeler. Fysisk vanning tømmer ut overflødig slim fra nesegangene, slik at luft kan strømme fritt, noe som gjør det spesielt praktisk for daglige mediterende. Sutra Neti særlig stimulerer tårekanalene, vanning disse passasjene også. Vanlig praksis av neti er en svært effektiv forebyggende mot forkjølelse og bihulebetennelse. Hvis du føler en kald kommer på, er en tradisjonell Ayurvedisk praksis å blande 1 ts. gurkemeie, en naturlig antiseptisk, inn i saltvannsoppløsning. Vær forsiktig så du ikke søler, men; dette kjent ingrediens i sennep vil forlate en lys gul flekk på omtrent alt. Et annet forslag fra de ansatte på Sivananda Ashram Yoga Ranch er å bruke Nasya olje til neseborene etter neti. Denne oljen ikke bare holder slimhinnene fuktige, men er også en beroligende form for aromaterapi.

Hva er en Nettie Pot?

Hva er en Nettie Pot?


En Neti potten er en neseskylling enhet som har vunnet popularitet i USA som en del av alternativ medisin bevegelse. Brukes daglig som en del av morgenrutinen, er en Neti pot sies å lindre symptomene på flere vanlige plager.

Bruk

Neti potter er små potter som brukes som et hjem bøte for rengjøring nesegangene. Neti potten er fylt med en hjemmelaget saltløsning, deretter settes inn i brukerens nesebor. Brukeren deretter tilter hodet, slik at saltløsning for å kjøre ut av det andre neseboret. Ved hjelp av en vann Neti potten, også kalt en Jala Neti, sies å lindre symptomene på vanlige neserelaterte plager, for eksempel høysnue, allergier, forkjølelse og milde bihulebetennelse.

Beskrivelse

Neti potter er små potter med en lang tut nær bunnen og et håndtak på den andre siden. Notl potter kan være laget av en rekke materialer, inkludert keramiske, leire, plast, glass eller metall. Metall og plast Neti potter er mer populære enn mange av de andre variantene, på grunn av sin holdbarhet og komfort i neseboret.

Origin

Neti potter oppsto i India, hvor de ble brukt som en av de seks rensing ritualer utført før praktisere yoga. Mange typer Yoga innlemme bruk av dype pusteøvelser, som kan være vanskelig å utføre når bihulene blir overbelastet. Neti potter ble introdusert i USA i 1970 og har blitt noe populært de siste årene som en del av alternativ medisin bevegelse.

Saline Solution

Brukere kan blande sin egen saltvannsoppløsning for bruk med Neti potter. En enkel saltløsning krever at brukerne å blande en heaping 1/4 ts. non-iodized salt, eller en dyktig 1/2 ts. av grovmalt salt, med 8 oz. med varmt vann. Omrør løsningen inntil saltet er oppløst, og deretter bruke i en neti potten.

Alternativer til Neti Pots

Neti-type pære sprøyter er også tilgjengelig for brukere som ønsker å rense sine nesegangene. Noen stiler av pære sprøyter er utstyrt med en mekanisme som gjør at brukeren kan kontrollere hvor mye press som brukes til å vanne nesegangene.

Oppskrift på en Neti Pot

En Neti potten er et lite fartøy som brukes til å rense sinus hulrom. Denne prosessen er tenkt å avlaste lunger og redusere hovne membraner i forbindelse med forkjølelse og allergi. Mange bruker en Neti potten på en daglig basis, spesielt når allergi blusse opp eller under den kalde og influensasesongen. Denne artikkelen vil forklare hvordan å forberede en Neti potten for bruk ved å blande en rensende løsning med vanlige ingredienser som finnes i hjemmet.

Bruksanvisning

Oppskrift på en Neti Pot

•  Du kan bruke vann fra springen, flaskevann eller destillert vann for din Neti pot oppskrift. Hvis du bruker vann fra springen, bør du vurdere å koke det først for å sikre at det er sterilt. Plasser 8 oz. (1 kopp) vann i en ren Neti pot eller nasal sprøyte.

Legg 1.8 til 1.4 ts. vanlig ikke-jodinneholdende salt i vannet. Velg ikke-iodized salt over vanlig bordsalt fordi sistnevnte inneholder tilsetningsstoffer som ikke er anbefalt i Neti pot oppskrift. Du kan finne ikke-iodized salt i de fleste dagligvarebutikker. Det er noen ganger referert til som beise salt. Noen mennesker også velge å bruke havsalt for dette formål.

Legg 1.8 til 1.4 ts. natron til din Neti potten løsning. Denne ingrediensen justerer pH i kroppen din, og fungerer som en buffer for saltvann. Aldri erstatte bakepulver for natron, som bakepulver vil ikke gi samme funksjon og kan irritere sinus hulrom.

Bland inntil løsningen salt og natron er fullstendig oppløst. Hvis du gjør opp mer enn en porsjon av Neti potten løsning, bland det hver gang før bruk for å sikre at sedimentet fra de faste ingredienser ikke komme inn i sinus hulrom. Hold din løsning ved romtemperatur før du er klar til å bruke den. Noen mennesker opplever at oppvarming av løsningen litt i mikrobølgeovnen før du bruker gir en mer komfortabel neseskylle. Hvis du bruker mikrobølgeovn til å varme opp Neti potten løsning, riste den godt før du legger den i Neti potten for å hindre hot spots i væske; du bare ønsker å varme den til en litt varm temperatur.

Et annet alternativ for en Neti pot oppskrift er å kjøpe pakker med blandet løsning som bare kan tilsettes vann. Pakker er vanligvis pakket i bulk, og vil gi instruksjoner om hvor mye vann for å legge til. De fleste vil anbefale å bruke kokt eller destillert vann til blandingen for best resultat. Denne metoden kan være mer praktisk, men det koster også litt mer enn en hjemmelaget Neti pot oppskrift.

Tips og advarsler

  • En Neti potten løsning kan gjøres i kvantitet og lagres i opp til en uke. Bruk en ren beholder og oppbevar ved romtemperatur.
  • Ikke bruk denne løsningen hvis nesen er så overbelastet at du ikke kan blåse det. Kontakt legen din hvis din lunger er ledsaget av feber eller tykke, grønne slimete eller hvis det ikke går bort av seg selv i løpet av få dager.

Hva skylles ut av nesen ved hjelp av en Neti Pot?

Neti potter har blitt brukt i tusenvis av år for å rense nesegangene. Praksisen oppsto i India med utøvere av Ayurveda og yoga. I dag, mange mennesker nyte fordelene av Neti.

Nesegangene

De nasale passasjer er utformet for å felle støv og andre fremmedpartikler for å hindre dem fra å komme inn i kroppen. Dessverre, er det mulig for nesegangene til å bli for full av disse partiklene.

Hva Neti spyler ut

Ved hjelp av en neti potten spyler overflødig slim, støv, pollen og irritanter forårsaket av forurensning og eksponering for kjemikalier fra nesegangene.

Andre fordeler av Neti

Øve Neti også lindrer tørrhet i nesegangene, allergi og bihulebetennelse og åpner for friere pust.

Hva går i en Neti Pot

Den vanligste formen for Neti bruker en varm saltløsning for å vaske nesegangene, som er kjent som Jala Neti. Det finnes mer avanserte teknikker som bruker urter og oljer også.

Hvordan bruke Neti

Fyll en Neti potten med en løsning av 1/4 ts av ikke-iodized bordsalt og 8 gram lunkent vann. Sett tuppen av potten i ett nesebor og vippe hodet til siden mens du står over en vask eller bassenget. Vannet vil strømme inn det ene neseboret og ut det andre. Gjenta på den andre siden.

Neti Pot Treatment

Neti Pot Treatment


Mange mennesker oppdager fordelene med neti potten behandling, en prosess med å spyle saltløsning gjennom nesegangene. Den er basert på en østlig tradisjon og er nå vanlig i hele befolkningen, spesielt blant personer med bihuleproblemer og nasal allergi.

Historie

Praksisen med å bruke en neti potten for å vanne og renser nesegangene og bihulene begynte som en ayurvedisk tradisjon. Ritualet er kjent som "Jala neti" og er en gammel Yogic praksis.

Forsyninger

Neti potten behandling krever en nasal vanning potten, varmt vann og en liten mengde salt. Naturlig havsalt er best, mens essensielle oljer er et valgfritt tillegg til Neseskylling solultion.

Prosedyre

Salt ble oppløst i varmt vann og plassert i neti potten. Vannet helles i ett nesebor med hodet på skrå forover, slik at saltoppløsningen til å strømme gjennom nesegangene og sinus hulrom og ut det andre neseboret eller munnen.

Fordeler

Kliniske studier, inkludert flere ved University of Wisconsin, har vist at rutinemessig bruk av neti potten behandling lindrer symptomer på kronisk bihulebetennelse, reduserer avhengigheten av reseptbelagte medisiner og forbedrer livskvaliteten for personer med bihuleproblemer og allergier.

Betraktninger

Noen individer foretrekker å bruke en pære sprøyte eller en klemme flaske i stedet for en neti pott. Alle disse metodene er gunstig, så det er egentlig et spørsmål om personlig preferanse.