Digidexo.com

definisjon benmargsødem

Hvordan diagnostisere en benmargs Edema av krageben

Hvordan diagnostisere en benmargs Edema av krageben


Benmargs ødem, vanligvis kalt et bein knuse, er en tilstand i hvilken benet selv blir betent. Vanligvis forekommer benmarg ødem som et resultat av traumer til benet. Smerte, ømhet og ytre svelling kan oppstå som et resultat av benmarg ødem. Benmarg ødem vanligvis er diagnostisert med bruk av magnetisk resonans forestille (MRI). Selv om bare en lege kan diagnostisere benmargsødem, er det viktig å vite når du skal oppsøke legen din og nyttig å vite hva du kan forvente.

Bruksanvisning

•  Lag en liste over symptomer som du opplever. Vanlige symptomer på benmargsødem av krageben inkludere en smertefull, øm og hoven krageben. Ved hjertebank, vil krageben ikke føle brukket. Oppsøk lege hvis noen av disse symptomene er til stede.

Foreslå en lege for en magnetisk resonans imaging (MRI) test av de berørte krageben. En MR er en smertefri prosedyre der pasienten ligger på et bord, og går inn i en tunnellignende anordning. Fjern alle smykker før har MR gjort.

Be en lege for en mildt beroligende hvis du opplever klaustrofobi og finne deg selv i stand til å overvinne din angst for MR. Noen mennesker opplever at de ikke klarer å bare snakke seg ut sin angst i forbindelse med sin klaustrofobi.

Se din lege for en oppfølging eksamen etter å ha MR gjort. Din lege vil ha MR lest av en radiolog og vil gi deg en diagnose.

Definer Bone Marrow Ødem & Chondromalacia

Benmargs ødem og chondromalacia er forhold som påvirker kneleddet. Benmarg ødem kan påvirke andre store ledd i kroppen som ankelen og hofte, og ofte dukker opp på en MR-undersøkelse etter stress eller skade. Chondromalacia er vanligvis en lidelse som påvirker kneskålen, forårsaker sterke smerter.

Hva er Bone Marrow Ødem?

Benmargs ødem er en betennelse i de større leddene i kroppen. Det påvirker vanligvis i hofte, kne og ankel leddene. I kneet, vevet blir fylt med væske og irritert. I mange tilfeller kan utøvere som gjennomgår betydelig stress til sine ledd bukke til benmargsødem. Som benmargen degenererer over tid, i enkelte tilfeller ødem det er den første indikator for framdrift osteoartritt, en degenerativ type leddgikt som blir dårligere over tid.

Symptomer på Bone Marrow Ødem

Symptomer på benmargsødem bestå av smerter i kneet med og uten aktivitet. Smerter i kneet i ro er en indikator på at det kan være et strukturelt problem i kneleddet. Andre symptomer er et begrenset utvalg av bevegelse i kneet sammen med bensmerter og ømhet. Idrettsutøvere som har plutselig, nådeløs smerte i knærne kunne ha benmargsødem som kan føre til slitasjegikt senere i livet.

Behandling av Bone Marrow Edema

Når benmarg ødem er identifisert i henhold til MR imaging, er det vanligvis lett administreres med resten av leddet gjennom en kombinasjon av anti-inflammatoriske og smerte medisiner. Disse mer konservative behandlinger kan noen ganger mislykkes, og da må du ty til kirurgi.

Hva er Chondromalacia?

Chondromalacia er en tilstand som påvirker kneskålen, som regel hos unge idrettsutøvere. Andre utvikler tilstanden når kneskålen blir irritert fra å gni mot den ene siden av kneleddet. Brusk rundt kneet i sin tur blir irritert, forårsaker mye smerte. Chondromalacia er mer utbredt hos kvinner enn hos menn rett og slett på grunn av forskjeller i den kvinnelige anatomi. Kvinner i gjennomsnitt lider mer lateral skade knærne over tid.

Symptomer på Chondromalacia

Symptomer på chondromalacia er smerter, hevelse og irritasjon. Kneleddet blir betent og bevegelse av kneet kan være sterkt begrenset. Det er svært viktig å merke seg at kneet smerte som ikke går bort innen rimelig tid, spesielt uten en spesifikk skade, bør undersøkes så snart som mulig, slik at omfanget av skaden kan minimeres.

Behandling av Chondromalacia

Behandling av chondromalacia inkluderer hviler leddet og delta i en fysisk terapi program. Alnti-inflammatoriske medisiner kan hjelpe. Unngå stressende aktiviteter som forårsaker knesmerter; det vil bidra til å roe ned irritasjonen. Fysioterapi styrker kvadricep og hamstring muskler, noe som kan bidra til å løse problemet. I noen tilfeller, etter en titt på omfanget av skadene på kneet strukturer under en arthroscope, kan legen din råde kirurgi.

Hva er Bone Marrow Ødem?

Benmargs ødem eller hevelse, resultater fra flere forhold, og er en relativt vanlig lidelse. Økende bruk av magnetisk resonans imaging (MRI) er å hjelpe leger mer effektivt diagnostisere benmargsødem når pasienter rapporterer symptomer.

Tilknyttede Disorders

Benmargs ødem er noen ganger assosiert med bein skader og lidelser. De omfatter brudd, slitasjegikt, revmatoid artritt, ankyloserende spondylitt og svulster.

Komplikasjoner

Benmarg ødem kan være et tegn på flere problemer knyttet til disse lidelsene, som skadet brusk. Det kan være en første indikasjon på forestående ledd erosjon eller sene forkalkning.

Symptomer

De viktigste symptomene på benmargsødem er sterke smerter og begrenset bevegelse, både under trening og mens du hviler.

Syndrom

Benmargs ødem syndrom, en distinkt lidelse som involverer benmargsødem, er en vanlig årsak til bein og leddsmerter i midt-alder og eldre pasienter, ifølge en studie publisert i den 11 april 2008, utstedelse av BMC muskel- og skjelettlidelser.

Time Frame

Benmargs ødem syndrom oppstår som oftest i hoften, men også flater i kneet og foten. Det går vanligvis over av seg selv innen seks til 12 måneder. Konservativ behandling kan innebære fysioterapi og en vasodilator medisiner for å forbedre blodsirkulasjonen.

Behandling for Bone Marrow Ødem

Behandling for Bone Marrow Ødem


Benmargs er svampen lignende stoff inni bein som er ansvarlige for å lage blodceller, inkludert røde blodceller, hvite blodceller og blodplater. Benmargs ødem er et generelt begrep som brukes for å beskrive en smertefull oppbygging av væske i benmargen, vanligvis sett under en MR & mdash; en magnetisk resonans imaging scan. Det er vanligvis et symptom på en underliggende sykdom, slik behandlinger er fokusert på å behandle årsaken til den ødem. Benmargs ødem syndrom, også kalt BME, er en sjelden og smertefull forbigående tilstand som rammer beina i underekstremitetene og for hvilken behandling som er begrenset.

Årsaker

Forhold som avascular nekrose, slitasjegikt og leddgikt kan gi opphav til benmargsødem som boks tilfeller av akutt traume eller skade på beinet. Benmargs ødem syndrom er en selvbegrensende tilstand karakterisert ved plutselig innsettende forferdelig skjelettsmerter vanligvis i nedre ekstremiteter og oftest i hofteleddet. Det løser seg vanligvis i løpet av seks til tolv måneder.

Bone Marrow Ødem syndrom

Benmargs ødem syndrom, også kjent som lokaliserte transient osteoporose, er sett det meste hos middelaldrende menn. Noen kvinner opplever det i løpet av tredje trimester av svangerskapet. Benmargs ødem er sett på MR med en redusert tetthet av bein, eller bentetthet. Ifølge Osteoporose International, nåværende tilgjengelige behandlinger er "begrenset og ineffektiv."

Non-Drug Treatment

Behandlingen er vanligvis hvile og fysioterapi. I vanskelige tilfeller, er en type operasjon som kalles kjerne dekompresjon anvendes. I kjernen dekompresjon, borer en kirurg et hull inn i den påvirkede del av benet for å tillate øket blodstrøm, dannelsen av nye blodkar og helbredelse å finne sted.

Drug Treatment

Noen ganger legemidler som kalles bisfosfonater gis sammen med vitamin D-tilskudd for å hjelpe med kalsium balanse og å øke bentetthet. En studie rapportert på nettsiden Ortho Super side og i Osteoporose International funnet at behandling med en viss intravenøs bisfosfonat var effektiv ved å øke tettheten av benet og redusere smerte.

En artikkel i den indiske Journal of Therapeutics og en annen i BioMed Central både sitere bruk av iloprost, et generisk vasoaktivt narkotika & mdash; betyr det utøver sin virkning på blodåresystemet. Den vasoaktivt stoffet brukes vanligvis for pulmonal hypertensjon. Begge institusjonene rutinemessig bruker det i behandlingen av benmargsødem syndrom fordi det åpner blodårene, oppmuntrende normal blodstrøm, og behandler de karlidelser forbundet med tilstanden. The Indian Journal of terapeutika går så langt som å si at redusert lastbærende var ikke nødvendig i de fleste tilfeller hvori medikamentet ble anvendt.

Behandling av betingelser Bone Marrow Ødem syndrom

Avascular nekrose er en smertefull tilstand som vanligvis rammer hofteleddet. Det er preget av dødsfallet av benmargs vev forårsaket av en midlertidig eller permanent reduksjon i blodstrømmen til benmargen. Behandling av den tilhørende benmargsødem inkluderer behandling avascular nekrose, som vanligvis innebærer kjerne komprimering kirurgi, bein pode og noen ganger en komplett hofteoperasjon. Slitasjegikt og leddgikt er smertefulle tilstander i leddene som kan behandles med smertestillende, medisiner som reduserer betennelse, injeksjoner i de berørte ledd eller ledderstatning. Revmatoid artritt er også noen ganger behandles med steroider og spesielle legemidler som kalles sykdomsmodifiserende anti revmatikere, som sakte ned progresjon av sykdommen.

Definisjon av Bone Marrow Edema

Definisjon av Bone Marrow Edema


Væske buildup er inne i en felles kan føre til smerter og hevelse. Frakturer eller osteoartritt kan gi opphav til ødem, eller fluidoppbygning inne i margpartiet av et bein. Denne midlertidige tilstanden kan komme og forsvinne på en tilfeldig basis.

Identifikasjon

I benmargsødem - eller benmarg ødem syndrom (BMES) - benmargen blir betent og fylles med væske. BMES er typisk en kortvarig tilstand som gradvis forsvinner i løpet av en tre til fire ukers tidsramme. Du har kanskje opplevd en skade i det berørte området, eller en bivirkning av slitasjegikt. Årsaken til tilstanden vil avgjøre hvilken type behandling du trenger. BMES kan oppstå i hofter, knær eller ankler.

Funksjon

Væsken oppbygging av BMES forårsaker smerter og press for å danne innenfor de berørte bein. Denne resulterende trykk hindrer margen fra å produsere nye blodceller. En inflammatorisk respons fra immunsystemet følger fluid oppbygging. Når BMES resulterer fra en sprekk, kan denne inflammatoriske respons beskytte området fra infeksjon.

Effekter

Fordi BMES er klassifisert som en "syndromet av symptomer," sin opptreden på en MR-undersøkelse er ansett som en uspesifikk funn som peker til en undergruppe av mulige årsaker: revmatoid artritt, senebetennelser, forbigående osteoporose eller et brudd.

Hvis du lider av slitasjegikt, kan skadede bruskstrukturer gi opphav til BMES. Hvis du har områder der utviklings bein erosjoner er til stede, kan det hende du har revmatoid artritt. Sene områder som viser væske buildup kan indikere en forkalkning er forming hvor senen går inn i beinet.

Betraktninger

Symptomer forbundet med benmargsødem likne osteonekrose. Mens BMES kommer og går, forverres osteonekrose med tiden. Når fartøyene som leverer næringsstoffer til felles er ute av stand til å fungere normalt, selve beinstrukturen av felles bryter ned.

I osteoartritt, på den annen side, bein dekkplater kan virke tynnet, men strukturen er intakt. BMES følge av benbrudd vil fortsatt vise normal vaskulær funksjon.

Behandlinger

Benmargsødem behandlingssentre rundt lindre smerte og condition det berørte området. Ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner kan gjenopprette normal leddfunksjon. Hvis smerten er alvorlig, kan det hende du trenger sterkere medisiner.

Fysioterapi condition øvelser bruker vekter og er ment for å hindre ytterligere felles forverring.

Medisiner som fremmer kalsium absorpsjon som kalsitonin eller parathyroid hormoner kan styrke bein strukturer i leddet.

Vann Bevaring, ødem og Thyroid Disease

Vann Bevaring, ødem og Thyroid Disease


Å ha hevelser i ansiktet og andre deler av kroppen, et tegn på ødem, er vanlig med ubehandlet eller underbehandlet hypotyreose. Les videre for å finne ut hvorfor dette skjer og hva du kan gjøre med det.

Definisjon av Ødem

Ødem er et annet begrep for vann oppbevaring. Hender, føtter og andre kroppsdeler hovne opp og ser puffy når kroppens vev beholde for mye væske.

Årsaker til Ødem

Mange helsemessige forhold og medisiner, samt menstruasjons endringer og graviditet, kan føre til ødem. Den skjoldbrusk sykdom som oftest knyttet til ødem er hypotyreose, en tilstand der skjoldbruskkjertelen er under aktiv og kroppens stoffskifte er bremset.

Hvordan Thyroid Disease Årsaker Ødem

Hypotyreose fører til at kroppens funksjoner å bremse ned, inkludert lymfesystemet. Når skjoldbrusk sykdom bremser drenering av kroppens lymfeknuter, bidrar dette til væskeretensjon.

Områder mest berørt

Ødem er vanligvis mest merkbar i hender, armer, ankler og føtter. Men ødem, eller hevelser i ansiktet er også et klassisk symptom på hypotyreose.

Forebygging / løsning

Hvis vannretensjon er forårsaket av en skjoldbrusk tilstand, vil få riktig behandling --- inkludert skjoldbruskkjertelhormon medisiner --- ofte bedre at symptom. Livsstilsendringer, som for eksempel å begrense salt mat og være aktiv, kan også hjelpe kroppen passerer overflødig væske.

Medisinsk Definisjon av Delirium & Dementia

Medisinsk Definisjon av Delirium & Dementia


Delirium og demens er de vanligste årsakene til mangel på mental funksjon i henhold til Merck Manual. Personer med ett eller begge av disse lidelser er ikke i stand til å øke, opprettholde, og bruke kunnskap på vanlig måte. Delirium og demens kan forekomme sammen, men deres medisinske definisjoner ganske annerledes er.

Delirium

Delirium starter ganske plutselig, fører til endringer i mental funksjon, og ofte er reversibel i henhold til den medisinske definisjonen. Delirium rammer hovedsakelig oppmerksomhet. Personer med delirium blir ofte desorientert, ute av stand til å tenke klart, og kan være hyper ett minutt og i en søvnlignende tilstand neste. Det er mange årsaker til delirium. Det kan oppstå i alle aldre. Det er mer vanlig hos eldre mennesker på grunn av endringer i hjernen som oppstår med alderen. Delirium påvirker 15 prosent til 50 prosent av innlagte folk som er 70 eller eldre, ifølge Merck Manual. Det er vanlig blant sykehjemsbeboere.

Demens

En person med demens blir verre over tid. Sykdommen utvikler seg langsomt, og er oftest irreversibel. Demens rammer vanligvis en persons korttidsminnet først. De andre problemene som en person med demens kan ha inkluderer problemer med språket, planlegging fremover og dom, enkle matematiske beregninger, og bevegelse i henhold til den medisinske definisjonen. Alder er en felles risikofaktor for demens. Som sykdommen utvikler seg, forringe mentale funksjoner avhengig av hvilken del av hjernen påvirkes.

Diagnose

For å stille diagnosen demens, må delirium utelukkes som årsak til den mentale forvirring. Mennesker som har demens har en økt risiko for også å ha delirium. Delirium er en plutselig innsettende hukommelsessvikt og persepsjon og kan behandles. Diagnostisering delirium er basert på å observere en person mistenkt for å ha det. Det er ingen spesifikke diagnostiske tester for delirium. Diagnosen er savnet i mer enn 50 prosent av tilfellene, ifølge Dr. John Burton av Johns Hopkins. Den vanligste årsaken til demens er delirium. Det kan bli forverret dersom personen med demens har også en infeksjon, er i et ukjent miljø, er å ta visse medisiner eller hadde det vondt.

Forebygging av Delrium

Mest viktig for å unngå delirium er å finne roten årsaken til det. Årsaken kan være en alvorlig sykdom i lever, lunger, hjerte, hjerne, eller nyrer til noe enkelt som et fremmed miljø. En grundig fysisk undersøkelse av en kvalifisert medisinsk faglig er første skritt i å forebygge delirium. Behandle årsaken så snart som mulig. Inntil du har bestemt årsaken, unngå personen som bruker psykoaktive stoffer, har et rolig miljø, involvere personen i aktiviteter i løpet av dagen, holde miljøet mørkt og stille om natten, sørge for at personen bruker briller og andre visuelle og hørsel hjelpemidler enheter etter behov, og ikke bruke begrensninger.

Forebygging av demens

Ifølge to studier i 12 august 2009, nummer av American Medical Association, kan sunne langsiktige livsstilsvaner redusere risikoen for mental nedgang i alderdommen. Studiene tyder på at intellektuelle lidelser ikke er helt styrt av genetikk. Din livsstil og andre faktorer spiller en rolle i risikoen for å utvikle demens.

Det finnes ingen vaksine som vil forebygge demens, og det er ingen garanti for at sunne livsstilsvaner vil hindre demens hos alle som praktiserer dem. Sunne livsstilsvalg i forhold til ernæring, kosthold, mosjon og mental og sosial aktivitet kan redusere risikoen for å få demens og andre kognitive lidelser.

Hva er årsakene til Bone Marrow Ødem?

Hva er årsakene til Bone Marrow Ødem?

Hva er Bone Marrow Ødem?

Bone Marrow ødem, også kjent som Bone Marrow Ødem syndrom, eller BMES, er en lidelse som fører til margen av bein til å hovne opp og ta på væske. Dette er svært smertefullt, da det setter press mot det indre av benene og er funnet å redusere marg evne til å produsere nye blodceller. Det bokstavelig talt ikke har rom som den trenger for å fylle sin funksjon, selv om den første utbruddet av overflødig væske tjener til å hjelpe blodceller som allerede er opprettet i sirkulasjon. Heldigvis er BMES en selvbegrensende lidelse som fades et gjennomsnitt på tre uker etter den første utbruddet. Diagnosen er utført med MRI-teknologi.

Artrose

Artrose er en kronisk sykdom hvor bindevevet i leddene er sakte erodert. Dette skjer gjennom oppbygging av avfall mineraler rundt fugene samt av slitasje over tid. En korrelasjon er til stede som i nesten 80% av BMES tilfeller pasienten hadde også osteoartritt. Vanligvis, stedet for BMES var på hodet av femur som kobles inn i kneet. Det er postulert at dette kan være en mestringsmekanisme. Legemet kan være å prøve å redusere mineralforekomstene i leddene ved svelling benmargen med væske, som har den bivirkning av skyve nyproduserte blodceller (rød og hvit) av benet og i umiddelbar bruk i hele kroppen.

Trodde Lenker

I de situasjoner hvor Artrose er ikke til stede i BMES lidende, pasienten vanligvis vedvarende et brukket bein kort tid før sykdommen sin debut. BMES er forskjellig fra normal ødem i det, mens det inkluderer en økning i fluidvekt av benmarg, innebærer det også en inflammatorisk respons fra immunsystemet. Det er mulig, men ikke bevist, at BMES er en del av immunsystemet selvforsvarsmekanisme. Det ville hindre smitte av det brukne bein og beinmarg ved oppflamming benmargen, noe som øker den interne temperaturen til et punkt som ville hindre reproduksjon av bakterier og virus, akkurat som en feber.

Definisjon av en Hypertensiv Emergency

En hypertensive krise oppstår når blodtrykket blir faretruende høy, noe som resulterer i organskade.

Definisjon

Ifølge Cleveland Clinic, er hypertensiv krise definert som å ha et blodtrykk større enn 220/140 mm Hg (spesielle målinger for blodet). Som blodtrykket stiger, trenger blodstrøm gjennom kroppen avtar og organer ikke får nok blodtilførsel, noe som resulterer i skader.

Symptomer

Noen vanlige symptomer som følger med en meget høyt blodtrykk (hypertensiv krise) er hodepine, forvirring og blødninger (blødning) i øyet. Ring 911 eller gå til legevakten hvis du har disse symptomene.

Behandling

Ifølge Cleveland Clinic, behandlinger for hypertensive kriser som mål å senke blodtrykket til normalt nivå. En medisiner som gjør dette er en vasodilator (stoff som utvider blodkar slik at mer blod strømmer til organer).

Komplikasjoner

Hvis en hypertensiv krise forblir ubehandlet, hjerne hevelse eller blødning, lungeødem (væske i lungene), hjerteinfarkt, slag og kan resultere, i henhold til de Mayo Clinic.

Forholdsregler

Hvis du lider av høyt blodtrykk, sjekke blodtrykket ofte og se legen din regelmessig.

Behandlinger for Cystoid makulaødem

Cystoid makulaødem er hevelse forårsaket av væske inne i øyet som påvirker synet. Det fører sjelden permanent tap av syn, men prosessen med healing er treg. For folk flest, vil behandling og gjenvinning ta alt fra 2 til 15 måneder før de vil gjenvinne øyehelse og normalt syn.

Definisjon

Makula er en liten gul flekk i sentrum av netthinnen hvor innkommende bilder fokusere. Cystoid makulaødem (CME) resultater når cystelignende områder av væske akkumuleres i makula og føre til hevelse (ødem) i netthinnen.

Årsaker

En årsak til CME er øye kirurgi, inkludert grå stær og netthinne reattachment. Hvis CME utvikler etter katarakt kirurgi, det heter Irvine-Gass syndrom. En artikkel publisert av Dr. David Telander og Dr. Christopher Cessna ved University of California Davis School of Medicine uttalt at om lag 1 prosent av folk som hadde grå stær operasjon ville få CME. Dr. Daniel Roth fra University of Medicine and Dentistry of New Jersey uttalt at forekomsten av CME etter retinal reattachment kirurgi varierte fra 30 prosent til 43 prosent.

Andre årsaker omfatter diabetes (diabetisk retinopati), aldersrelatert makuladegenerasjon, skade på øyet, inflammasjon, legemiddeltoksisitet, og blokkeringer i venene eller arterier. Disse forårsake skade på blodkar, begynner de å lekke fluid, og resultatet er makulær ødem. CME som er forårsaket av diabetes, vene blokkering eller uveitt (betennelse) har en tendens til å vare i lang tid og vil ha perioder med remisjon blandet med tider da det vil blusse opp.

Symptomer

Symptomene på CME er uklare eller bølgete syn vises riktig i midten av synsfeltet. Det er mulig for farger for å se litt annerledes og øyet kan være følsomme for lys.

Medisinsk behandling

Enhver underliggende tilstand som forårsaker CME må være riktig behandlet først. Dersom CME er forårsaket av retinal inflammasjon, blir deretter anti-inflammatoriske medisiner foreskrevet. Kortikosteroider er vanligvis den primære behandling, men andre medisiner som ikke-steroide anti-inflammatoriske medikamenter kan være foreskrevet. Disse kan bli gitt som øyedråper eller injiseres direkte i øyet for en mer konsentrert effekt.

Kirurgi

Kirurgi kan være nødvendig hvis CME er kronisk, reagerer ikke på medisiner eller er forårsaket av problemer med strukturer inne i øyet. To typer kirurgi --- vitrektomi og laser --- kan vurderes. Laserkirurgi er vanligvis brukes hvis årsaken er diabetisk retinopati fordi lasere langsom lekkasje og å redusere mengden av væske i netthinnen.

Komplikasjoner

Den inflammasjon som er forårsaket av CME kan noen ganger føre til glaukom, som må deretter behandles med medikamenter. Kronisk CME kan forårsake permanent skade på sentrale visjon.

Støttestrømper for lymfødem behandling

Ifølge MayoClinic.com, er lymfødem en ødeleggende tilstanden som det ikke finnes noen kur. Behandlingsforløpet for lymfødem innebærer smertebehandling og tiltak for å hindre at tilstanden blir verre.

Definisjon

Lymfødem er en tilstand med lymfesystemet. Lymph væske blitt fanget i armer og ben, forårsaker hevelse og smerte. Lymfødem ikke alltid påvirke kroppen symmetrisk. En lidende kan ha en hoven fot og en normal en.

Strømper

Den vanligste behandlingen for lymfødem innebærer støttestrømper eller andre typer plagg som komprimerer det berørte området. Plaggene er slitt daglig mens pasienten er aktiv.

Mekanikk

Støttestrømper bidra til å redusere hevelse ved å hindre væske kommer inn i armer og ben.

Effektivitet

Behandling for lymfødem er svært effektivt hvis alle instruksjonene følges. Mens det er ingen kur, kan pasientene nyte et normalt liv.

Kostnad

Støttestrømper koste rundt $ 60, og de er gjenbrukbare. Et par vil vare opptil seks måneder.

Lymfødem Saksbehandling

Lymfødem refererer til hevelse (ødem) i mykt vev i kroppen, oftest i ekstremiteter. Det kan forekomme i både armer og ben, men typisk i bare den ene ende. Symptomene varierer fra mildt ubehag til ekstreme smerter og svekkelse. Dessverre finnes det ingen kur for denne tilstanden, som følge av en blokkering i lymfe del av sirkulasjonssystemet, men tilgjengelige behandlinger kan betydelig redusere hevelsen og lindre ubehaget.

Lymfesystemet

Lymfesystemet inneholder et nettverk av fartøy som flyter gjennom vev og visse organer i kroppen, inkludert lymfeknuter, mandlene, thymus, milt og benmarg. Den klare væske (lymfe) kjører gjennom lymfeårer bærer plasma, lymfocytter (hvite blodceller som bekjemper infeksjoner), samt avfall som samles inn fra alle organer i kroppen. Når systemet fungerer normalt, lymph fartøy tar fluidet gjennom lymfenodene. Nodene filter virus, bakterier og kreftceller fra fluidet og returnere en renset versjon av lymfe til blodet ifølge WebMD.

Årsaker Lymfødem

Hevelsen som markerer lymfødem oppstår når skader eller sjeldne medfødte misdannelser blokkere sirkulasjons banen lymfeårer, forårsaker væsken å lekke inn i omkringliggende vev. Medfødte årsaker inkluderer Milroy sykdom, som oppstår i barndom og resultater fra misdannede lymfeknuter, ifølge Mayo Clinic. Meige sykdom, en annen arvelig lidelse som vanligvis oppstår i puberteten og tidlig voksen alder, resultater når de ventiler som normalt hindrer lymfe væske strømme bakover og overfylte danner ikke. Andre årsaker til lymfødem omfatte kirurgi som skader lymfeårer eller kirurgisk fjerning av lymfeknuter, slik som med brystkreft eller lymfom. Infeksjon i lymfeknuter eller fartøy, kan kreft og stråling under kreftbehandling også føre til strukturelle skader som fører til lymfødem.

Symptomer og komplikasjoner

Tegn på lymfødem inkluderer verkende ubehag eller begrenset utvalg av bevegelse i det berørte lem, hudinfeksjoner eller herding av huden og hevelse som spenner fra svært mild til alvorlig nok til å øke lem til mange ganger sin opprinnelige størrelse. Tilstanden kan føre til alvorlige infeksjoner i huden (cellulitt) eller lymfesystemet og, ifølge Mayo Clinic, kan de mest alvorlige tilfeller føre til en sjelden form for kreft, lymphangiosarcoma.

Ledelsen

Nøklene til å kontrollere denne tilstanden omfatter administrerende hevelse og å holde huden sunn. Leger kan verve en fysioterapeut til å massere de berørte lem eller undervise pasienter milde isotone øvelser som hjelper får væsken beveger seg ut av ekstremitet. De kan foreskrive bandasjerer de berørte lem på en bestemt måte å komprimere vev og flytte væsken tilbake mot stammen av kroppen eller har pasienten slitasje spesielt utstyrt komprimering plagg, for eksempel strømper, som oppfordrer væsken å flytte ut av den myke vev. Fordi det er ingen kur, bemerker Mayo Clinic disse behandlingene bli rutine for dem som lider av lymfødem. I de mest alvorlige tilfeller kan legene prøver å fjerne overflødig vev gjennom kirurgi, men selv dette ikke gi en kur.

Andre hensyn

Tilstrekkelig hvile, sunt kosthold, mosjon og redusere stress kan øke oddsen for suksess kontrollerende lymfødem. The Mayo Clinic anbefaler å kontakte en lokal eller online støttegruppe for å hjelpe takle livslang behandling av denne tilstanden, som ifølge National Institutes of Health, påvirker 1-2 millioner mennesker i USA.

Definisjon av medisinske modellen av funksjonshemming

Modeller er systemer som brukes til å lette forståelsen av begrepene. Den medisinske modellen av funksjonshemming fokuserer på fysiologiske og mentale faktorer knyttet til uførhet og i stor grad ignorerer sosiale og miljømessige faktorer som kan bidra til uførhet. The Social Security Administration (SSA), statlige Medicaid programmer, US Department of Veterans Affairs og kortsiktige funksjonshemming forsikring leverandører utnytte den medisinske modellen for å gjøre uføre ​​bestemmelser.

Definisjon

Den medisinske modellen definerer funksjonshemning i medisinske termer, for eksempel diagnoser, symptomer og tilstander. Modellen fokuserer på hvordan aspekter av en tilstand og sine symptomer bidrar til uførhet. Verdens helseorganisasjon (WHO) definerer funksjonshemning som "enhver begrensning eller manglende evne til å utføre en aktivitet på en måte eller innenfor området anses normalt for et menneske."

Nedskrivninger

Nedskrivninger referere til spesifikke problemstillinger som bidrar til en funksjonshemming. For eksempel kan en person som er deaktivert på grunn av schizofreni har svekkelser i de områdene av persepsjon og tankeprosesser. En person som har kronisk smerte kan ha vanskeligheter med å bevege seg, noe som er referert til som en mobilitetsfunksjon.

Handicap

Et handikap er noen ulempe for en person relatert til nedskriving eller uførhet. En person med schizofreni har en psykisk handikap som er relatert til nedskrivninger i tankeprosessering og virkelighet oppfatning. En person med begrenset bevegelighet har fysiske handicap relatert til svekkelser i evnen til å bevege seg.

Fokus

Fokus for den medisinske modellen er å diagnostisere spesielle medisinske problemer og behandle dem gjennom medisinsk behandling, for eksempel gjennom operasjoner eller medisiner. For eksempel kan en person med kroniske smerter behandles med opiat smertestillende midler. En schizofrene kan behandles med antipsykotiske medisiner.

Advarsel

Stole utelukkende på den medisinske modellen av funksjonshemming ignorerer mange andre faktorer knyttet til nedsatt funksjonsevne. For eksempel kan personer med en psykisk lidelse lever i et stressende miljø som forsterker de psykiske symptomer på sykdom. Denne spesifikke problemet kan ikke være tilstrekkelig behandlet gjennom medisinering eller andre medisinske behandlinger.

Definisjon av TED Stockings

Definisjon av TED Stockings


TED strømper er en viktig del av hva leger og StopDVT talsmann for bruk som forebygging (ikke en kur) for dyp venetrombose. TED står for tromboemboli avskrekkende, blant andre varianter, for eksempel trombose-emboli avskrekkende. Strømpene brukes som et forebyggende tiltak mot dannelse av stasjonære blodpropp (trombose) og blodpropper som beveger (embolus).

Definisjon

TED strømper eller tromboemboli avskrekkende strømper, er gradert kompresjonsstrømper som kommer i en rekke lengder og størrelser.
Den gradert kompresjon gjelder trykk til benene i varierende mengder, med den mest kompresjons lengst vekk fra hjertet, nemlig ankelen, og deretter minske kompresjonen lenger opp i benet.
TED strømper er også kalt TED slange, TED strømper, anti-emboli slange, anti-emboli strømper eller en variant av noen av disse vilkårene.

Formål

Hensikten med TED strømper er å hjelpe til med sirkulasjon fra de nedre ekstremiteter for å forhindre dannelse av blodpropper, spesielt dyp venetrombose (DVT).
En blodpropp er en stasjonær blodpropp. Mens dannelsen av en blodpropp hvor som helst i kroppen er et problem, en blodpropp som dannes i løpet av de dype venene i bena og / eller bekken er vanskeligere å diagnostisere, slik at behandling kan starte før den stasjonære blodpropp kan løsne og bevege seg, på hvilket punkt det kalles en embolus. En embolus kan være livstruende.

Betydning

Venene i bena returnere blod som sirkulerer i dem gjennom bruk av leggen. Når det er nedsatt sirkulasjon i underekstremitetene eller redusert eller nedsatt bevegelighet, er den venøse blod bremset ned i sin retur banen eller bassenger i føtter, ankler, ben. Når venøs retur i bena er bremset, eksisterer muligheten for en blodpropp forming.
Gradient eller gradert kompresjonsstrømper fungere for å hindre slik nedbremsing av blod tilbake til hjertet og bort fra de lavere ekstremiteter.
Din helse-omsorg leverandøren kan anbefale TED strømper for en rekke årsaker / vilkår. Noen leger og / eller sykehus bruke dem rutinemessig på post-kirurgiske pasienter; andre kan bruke dem på utvalgte postoperative pasienter, slik som de som vil være ute av stand til å ambulate for en periode etter operasjonen, slik som hofteerstatningskirurgi.
Din helsevesenet leverandør kan også anbefale deg bære TED strømper for andre medisinske tilstander hvis han føler at du kan være i faresonen for å utvikle blodpropp i bena.

Lengde på bruk

Du helsetjeneste bør instruere deg om hva tid du bør være iført TED strømper. I mange tilfeller, når du er i stand til å gjenoppta normale aktiviteter, kan du være i stand til å stoppe iført TED strømper, men sjekk med din helse-omsorg leverandøren før avsluttet bruk.

Størrelse

Ikke bare TED strømper kommer i kne-lengde og lår-lengde slange, men også med åpen tå eller lukket tå. Det er en størrelse på TED strømpe slik at den passer nesten enhver person, men det er viktig at de riktige størrelse strømpene bæres.
I mange tilfeller vil din helse-omsorg leverandøren ta målinger er nødvendig for å finne riktig størrelse TED strømper du trenger. Hvis ikke, spør hva målinger er nødvendig, eller du kan oppsøke apotek eller medisinsk forsyning selskap for nødvendig informasjon.

Definisjon av Stage 3 Cancer

Stadier av kreft er null gjennom IV. Jo høyere tall, har mer kreft kommet. Stage III kreft er bestemt av hvor avansert de er og hvordan å behandle dem. Når en kreft er i Stage III som betyr at kreft er lokalt avansert. Sjansene for å bli en kreft overlevende løpe rundt 50 prosent i en fem-års periode. Den store avgjøre peker på om kreften kommer til å ta livet ditt eller ikke er deg. Ikke å tenke hele tiden om å dø. Har et tankesett som du vil leve og bli frisk. Stage III betyr ikke at det er slutten.

Breast Cancer Stage III A

Stage III brystkreft har tre forskjellige underavdelinger, og det vil bety en av to ting. At du har en svulst 5 cm på tvers og det har spredd 4-9 aksillære lymfeknuter. Det kan ha forstørret interne mammary lymfeknuter.

Det kan også bety at svulsten er 5 cm eller større over, og har spredt seg 1-9 armhulen noder. Det kan ha spredt seg til interne mammary noder.

Begge definisjoner av Stage III A brystkreft betyr at den ikke vokser inn i brystveggen eller huden, og har ikke spredt seg til fjerne områder.

Breast Cancer Stage III B

Hvis du får denne rapporten, har kreftsvulsten vokst inn i brystveggen eller huden Det kan også bety en av følgende tre ting: Kreften har ikke spredd seg til lymfeknuter. Kreften har spredd seg til ett eller tre axillaris lymfeknuter. Legene kan finne små kreftceller i de interne mammary lymfeknuter. Det kan også bety at kreften har spredd seg 4-9 aksillære lymfeknuter eller forstørrede interne mammary lymfeknuter. De fjerne områder forblir kreftfri.

Breast Cancer Stage III C

Hvis du mottar denne rapporten, har kreften noe fastlagt størrelse. En av tre ting vil følge denne rapporten. Kreften har rammet 10 eller flere aksillære lymfeknuter. Kreften kan ha spredd seg til lymfeknuter i henhold til eller over kragebeinet. Axillaris lymfeknuter er involvert og har utvidet de interne mammary lymfeknuter. Til slutt, kan det bety at kreften har spredd seg til fire eller flere aksillære lymfeknuter. Det kan være kreftceller i de indre mammary lymfeknuter.

Kvinner med Stage III brystkreft har en 57 prosent overlevelse i fem år.

Blærekreft Stage III

Ved diagnostisering av blærekreft er Stage III betyr at kreften har vokst seg forbi det tykke lag av muskelblæreveggen og kommet inn i fett lag av vevet som omgir blæren. På dette stadiet, kan det ha gått inn i prostata, livmor eller vagina, men har ikke gått inn i bekken, bukvegg, lymfeknuter eller andre fjerntliggende områder.

Personer med Stage III blærekreft har en 46 prosent overlevelse i fem år.

Livmorhalskreft Stage III A og Stage III B

Definisjonen av livmorhalskreft stadium III betyr kreft er nå i den nedre del av skjeden eller bekkenveggen. Trinn III A betyr kreften er i den nedre tredjedel av vagina vegg, ikke bekkenveggen. Stage III B betyr at kreften er i bekkenveggen og det kan eller ikke kan blokkere urinlederne.

Overlevelse for Stage III A og B er rundt 47 prosent til 50 prosent overlevelse i fem år.

Antall saker og Dødsfall i 2009

Brystkreft er viden kjent blant kvinner. I 2009 har det vært 192 370 nye tilfeller hos kvinner og 1910 nye tilfeller hos menn, ifølge American Cancer Society. Det er 40 170 kvinner og 440 menn som har dødd av denne kreftformen i 2009. I 2009 livmorhalskreft har 11 270 nye tilfeller og 4070 dødsfall. Blærekreft har 70 980 nye tilfeller og 14 330 dødsfall i 2009.

Blærekreft er ikke lett kjent eller tenkt på. Livmorhalskreft har en beskyttende skudd som Gardasil, men at skuddet kan føre til helseproblemer i de unge jentene er det gitt å.

Definisjon av erektil dysfunksjon

Erektil dysfunksjon påvirker tusenvis av menn over hele USA hvert år. Det er en tilstand som kan føre dem til å ha en lav selvfølelse og stor forlegenhet. Selv om de lider av denne tilstanden, kan mange menn ikke forstår hva erektil dysfunksjon er eller hvorfor det skjer. Å vite denne informasjonen kan bidra til å lette deres sinn; det kan hjelpe dem til å innse at deres problem er medisinsk heller enn en personlig manglende evne til å utføre.

Definisjon

Erektil dysfunksjon er manglende evne til en mann å enten oppnå eller opprettholde en ereksjon før eller under samleie.

Betydning

Erektil dysfunksjon kan faktisk være et symptom på en mer alvorlig, underliggende helseproblem.

Psykologiske årsaker

Stress, som arbeid eller økonomi, skyld forårsaket fra å være i stand til å behage sin partner, eller angst på grunn av tilstanden selv.

Fysiske årsaker

Både nyre og vaskulær sykdom begrense strømmen av blod til penis, inhibere dets evne til å bli oppreist. Nevrologiske lidelser, for eksempel et slag, blokkerer nerveimpulsene som reiser mellom hjernen og penis.

Diagnose

Legen vil vanligvis begynne med å spørre en rekke personlige spørsmål om hans medisinske og seksuelle historie. Denne generelle eksamen blir deretter ledsaget av tester som blodprøver, en urinalysis og en ultralyd.

Behandling

Erektil dysfunksjon kan behandles på forskjellige måter; gentleman kan søke hjelp av en sex terapeut, ta medisiner som Viagra, eller gjennomgå en operasjon for å få en penis implantat.

Definisjon av plantarfleksjon

Definisjon av plantarfleksjon


Når det gjelder styrketrening og toning øvelser, mange har en tendens til å fokusere på bestemte områder av kroppen som for eksempel magemusklene og biceps. Men det er også viktig å styrke og strekke ankler og leggen å holde seg i form og unngå skader. Dette gjelder spesielt hvis du er en løper eller en turgåer. Plantar fleksjon er en enkel bevegelse av foten som bidrar til å styrke ankelen og leggen.

Definisjon

Plantar fleksjon er definert av Mosby Medical Dictionary som tå-ned-bevegelse av foten på ankelen. Det er målt i grader fra 0-graders posisjon av foten i ro på bakken med kroppen i en stående stilling.
Det er rett og slett den bevegelsen du gjør når du bøye foten eller tærne nedover. Ordet plantar er avledet fra det latinske planta som betyr at fotsålen. Flexior, som du kan forestille deg, betyr bøye eller bøyd.

Dorsalfleksjon

Det motsatte av plantar fleksjon er dorsalfleksjon. Dette skjer når du slår foten eller tærne oppover. Dette er også en enkel bevegelse som bidrar til å strekke på ankler og leggen muskler.

Trening

En enkel øvelse for anklene og leggene tar bare minutter. Du kan innlemme dette i din strekker rutine etter en treningsøkt.

Sett deg ned på flat mark med føttene sammen, ryggen rett og hodet opp. Sakte strekke og rette høyre ben utover vekk fra kroppen. Bøy foten ved å peke tærne ned (plantar fleksjon). Hold denne posisjonen mens du teller til fem deretter sakte peke tærne opp for en annen teller til 5 (dorsalfleksjon). Gjør dette flere ganger i 2 minutter. Gå tilbake til den første posisjonen og bytte til venstre ben. Gjør det samme rutinen.

Denne enkle plantar fleksjon og dorsalfleksjon vil strekke og styrke anklene og leggen.

Betydning

Atletisk og mosjonsaktiviteter kan sette mye stress på anklene. Turgåing og stående i lengre perioder av gangen kan gjøre dette også. Hvis anklene og omkringliggende musklene holdes sterk, kan du redusere sjansene for ankelskader og leddsmerter. Styrking leggen muskler vil også bidra til å forhindre kroniske tilstander som Achilles senebetennelse og shin splinter.

Betraktninger

Innlemme plantar fleksjon og andre strekker rutiner til din oppgave diett sakte. Du kan gradvis legge utfordring til styrketreningen ved å legge vekter, men det er viktig å tempoet selv for å unngå skader. Husk at hvis du ikke utfordrer dine muskler og strekke dem skikkelig, vil gevinsten ikke være så gunstig.

Husk, som en forholdsregel, å konsultere legen din først før du gjør betydelige endringer i din trening diett.

Definisjon av en pukkelrygg

Kyfose, eller pukkelrygg, er en fysisk misdannelse som resulterer i en ytre krumning av thorax ryggraden (øvre rygg). Dette er en generell definisjon av en tilstand spesifikt beskrevet nedenfor i tilknytning til noen av dens årsaker --- sykdom, skader og medfødte defekter.

Osteoporose

Osteoporose er en progressiv demineralisering av bein forårsaker dem til å svekke og kollaps som resulterer i kompresjonsfrakturer og en krumning av thorax ryggraden. Dette er en viktig årsak til pukkelrygg hos postmenopausale kvinner.

Frakturer

Vertebrale frakturer som følge av skade eller sykdom kan føre til at ryggraden til å vippe, noe som resulterer i en ytre utvekst eller pukkel.

Marfans syndrom

Marfans syndrom er en medfødt defekt av bindevev, inkludert de som støtter ryggsøylen. Denne lidelsen kan føre til pukkelrygg.

Posture

Dårlig holdning og hele tiden holdt hodet i en fremskutt posisjon, påvirker leddbånd og nakkemusklene. Den påfølgende degenerering av plater og belastningen på de bærende strukturer kan resultere i artritt, klemte nerver og en krumning av den øvre ryggraden forårsaker dannelsen av en pukkel.

Medisinering

En overskytende beløp av kortikosteroid som følge av en overaktiv binyrene, tar store mengder av prednison, eller ta antivirale medisiner for HIV kan føre til en opphopning av fett på øvre del av ryggen. Dette er kjent som en "buffalo hump" og ligner på pukkelrygg i sitt utseende.

Definisjon av generiske legemidler

Generiske medisiner koster mindre for farmasøytiske selskaper å produsere og markeds; de koster mye mindre for pasienter å kjøpe og gjøre det lettere for dem å fortsatt være kompatibel med en behandling foreskrevet av sin lege. Imidlertid er det fortsatt vanskelig for disse stoffene til å gå inn i markedet der leger og pasienter kan få nødvendig tilgang til dem.

Definisjon

Generiske legemidler er de som selges eller foreskrevet under opphavsrettslig navn (ikke merkenavn) av dets aktive ingredienser. Generics kan også selges under et beskrivende navn, som er forskjellig fra merkenavnet, slik som fluoksetin HCL; merkenavnet tilsvarende er Prozac.

Produksjonsprosessen

Navnene på generiske legemidler er etablert av et statlig organ eller et internasjonalt organ; dette navnet vil vanligvis være den amerikanske navn, den britiske navn eller en internasjonal proprietære navn. Generiske legemidler, ved forskrift, må inneholde den samme risiko / nytte-profil; de må være like sterk, stabil og ren, og må være av samme kvalitet som deres merkenavn tilsvarende beløp som er satt av US Food and Drug Administration.

Regler om Generics

Generiske medisiner er nødvendig for å inneholde de samme aktive ingrediensene som deres merkenavn kolleger; de inaktive ingrediensene kan variere. Generiske legemidler er testet for å sikre at de oppnår samme terapeutiske effekt som deres merkenavn kolleger. Generiske legemidler kan bare produseres når patentet på et merkenavn narkotika er utløpt eller i tilfeller der et patent aldri har eksistert. De er mye rimeligere enn sine merkenavn ekvivalenter siden markedsføring og utviklingskostnadene er så mye lavere. For eksempel kan merkenavnet antidepressiva Prozac koste $ 169,49 på engros; kostnaden for generisk fluoksetin HCL er $ 2,85 engros.

Oppfatninger om generiske legemidler

Generiske legemidler er ikke mindre effektive enn sine merkenavn kolleger; derimot, har lederartikler publisert i medisinske tidsskrifter oppfordret at generiske legemidler ikke bør erstatte de dyrere merkenavn medisinering. I en studie publisert i Journal of American Medical Association (JAMA), rapporterte Dr. Aaron S. Kesselheim at ingen bevis ble funnet at merkenavnet medisiner er noe bedre "i form av kliniske utfall" enn generiske legemidler. Denne studien ble publisert i den 3 desember 2008, utgave av JAMA. Dr. Kesselheim fortsatte med å si at FDA bekrefter at alle generiske legemidler er "bioekvivalente i alle karakteristikker av narkotika (biologisk og kjemisk)."

Utfordringer Generics

Generiske legemidler, i kraft av sin lavere kostnader og redusert markedsføring og utviklingskostnader, møte utfordringen som utgjøres av den oppfatning at de er dårligere enn merkenavn medisiner. De eneste forskjellene mellom generiske preparater og deres merkenavn ekvivalenter er deres inaktive ingredienser, som ikke har noen klinisk effekt på medisiner; sin form; og sin farge, som kan være forskjellig fra merkenavn medisiner. Dr. Kesselheim mener at generiske medisiner er "lite brukt" på grunn av troen på at merkenavn narkotika er medisinsk overlegen. Han og hans kolleger så opp artikler som sammenlignet effekten av merkenavn og generiske hjerte medisiner. De fant at 53 prosent av 43 ledere tok en negativ vinkling på forskrivning generiske medisiner; Han uttalte at han og hans team fant "ingen bevis for at et merkenavn narkotika er klinisk overlegen."

Definisjon av Super Foods

Definisjon av Super Foods


Du har sikkert hørt om super mat, men vet du hva som gjør dem så "super?" Lastet med essensielle næringsstoffer som forbedrer energi, bekjempe sykdom og forbedre stemninger, disse ubehandlet mat er lett tilgjengelig på de fleste dagligvarebutikker.

Definisjon

Mens det er ingen avtalte, vitenskapelig definisjon for en super mat, 2009 Oxford Pocket Dictionary of Current engelsk definerer det som "en naturlig mat regnes som spesielt gunstig på grunn av sin nærings profil eller dens helsemessige-beskyttende kvaliteter."

Mens super mat er bra for helsen din, er det viktig å huske at kostholdet ikke kan bestå av disse matvarene alene. De fleste ernæringseksperter er enige om at en sunn diett består av et balansert utvalg av frukt, grønnsaker, hele korn / fiber, magre meieriprodukter og magre proteiner. Ikke bli fanget opp i super mat bandwagon og forsømme balansert kosthold.

Typer

Noen av de mest nevnte super mat er egg, blåbær, belgfrukter, brokkoli, gresskar, tomater, mandler, valnøtter, yoghurt, appelsiner, havre, grønn te, svart te, vegetabilsk juice, søtpoteter, granateple, paprika, soyabønner, hvitløk, avocado og villaks. Mens det er ingen magisk mat mengde anbefalt for optimal helse, er det god praksis å spre dem jevnlig gjennom kostholdet ditt.

Fordeler

Super mat er frisk, lett-å-spise elementer som gir sykdom-bekjempelse vitaminer, omega fettsyrer, antioksidanter og viktige mineraler. I tillegg er de fleste av matvarene fylling, slik at du kan nyte dem uten overspising.
Når det spises med regularitet, kan super mat bidra til å bekjempe sykdom, lavere kolesterol, øke immunitet, forbedre minnefunksjon og vedlikeholde hjerte helse.

Porsjons Betraktninger

Husk at nøkkelen til helse er moderasjon. Noen av de super matvarer, slik som nøtter, egg, har en høyere fettinnhold og bør ikke spises i overskudd. Hvis du har spørsmål om hva som utgjør en del for noen bestemt mat, gå til www.MyPyramid.gov. Laget av US Department of Agriculture, tilbyr nettstedet oppskrifter, del tips og en overflod av helseressurser.

Expert Insight

Hvis du er gravid, super mat er en fin måte å ernære deg selv og babyen din. Ifølge Elizabeth Somer, en NBC konsulent, prisbelønt forfatter og ernæringsekspert, er det 10 super mat som gir gravide kvinner en ekstra ernæringsmessig punch: spinat, nyre bønner, jordbær, tofu, hvetespirer, brokkoli, papaya, laks, nonfat melk og vann.