Digidexo.com

sensoriske smerter plexus brachialis

Definisjon av plexus brachialis

Plexus brachialis er en tilkoblet gruppering av nerver som sender signaler fra ryggraden til armer, albuer, skuldre, fingre og hender. Nervene går fra nedre nakken til de øvre skuldre, sender signaler til både bevegelse og følelse. Skader på plexus brachialis kan være felles.

Nerver

I menneskekroppen er det nerver som har motoriske meldinger som signaliserer muskler til å flytte. Det er også sensoriske nerver som signaliserer for kroppen å føle temperatur og smerte. Plexus brachialis består av nerver som bærer både motoriske og sensoriske meldinger.

"Highway System"

Nervene som utgjør plexus brachialis reise fra ryggmargen mellom ryggvirvlene, ned på siden av halsen der de fusjonere og gren inn i hva den amerikanske Academy of ortopediske kirurger kaller en "highway system" av nerver. De deretter reise under kragebeinet og inn i armene.

"Elektriske ledninger"

Ifølge American Society for Surgery av Hand, nervene er "elektriske ledninger" av kroppen. The American Academy of ortopediske kirurger sier: "Det er mange nerver i plexus brachialis. Hver nerve inneholder mange små nervefibre med lag av 'isolerende' vev."

Skader

Det er mulig for brakial plexus for å oppstå skader, som også kalles brakial pleksus brachialis eller dysfunksjon pleksopati. Disse vanligvis er et resultat av noen form for skulder traumer, stretching, svulster eller betennelser. Noen mindre vanlige årsaker kan være eksponering for giftstoffer / kjemikalier, fødselsskader og betennelsestilstander fra virus eller immunproblemer.

Behandling

Dersom det blir bestemt at en pasient lider av en pleksusskade er det mulig at ingen behandling er nødvendig fordi skade kunne gjenvinne på egen hånd. Men i noen tilfeller leger kan utføre kirurgi eller foreskrive steroider, smertestillende medikamenter eller andre legemidler.

Plexus brachialis Behandlinger

Plexus brachialis er en serie av nerver som går fra nakken til armhulen, som styrer muskelbevegelser og opplevelser i skulder, arm og hånd. Skader oppstår når det er skader på disse nervene, når det er traumer, betennelse eller svulster i skulderen. En person med plexus brachialis vil oppleve symptomer som en lammet arm, manglende muskelkontroll i armen, hånden eller håndleddet og / eller tap av følelse i hånden eller armen. Skader på plexus brachialis er noen ganger forblir ubehandlet, men noen individer får fysioterapi eller kirurgi.

Ingen behandling

For noen med plexus brachialis skader, er det beste behandlingsalternativet for å la det gro naturlig. Dette er vanligvis mulighet for babyer som er født med skade, og bare trenger tre til fire måneder å helbrede. Andre pasienter kan leges i uker eller måneder, avhengig av omfanget av skaden. Uansett om behandling er nødvendig avhenger av alvorligheten av skaden. En avulsion er en type skade som oppstår når nerve rot er løsrevet fra ryggmargen. Hvis avulsion er ufullstendig, er nerven ikke helt kuttet, og det kan være i stand til å helbrede sakte på egen hånd. En annen type skade er et brudd, som oppstår når nerve er revet, men i et annet land enn der den kobles til ryggraden sted. Neuropaxia er en mindre alvorlig skade som oppstår når skaden er gjort til beskyttelsesdekselet over nerven. I denne type av skade, er det ikke er skadet nerve, men dets evne til å fungere som en signalleder, blir skadet. De fleste pasienter med denne type skade kan leges uten operasjon eller behandling. Pasienter som har komplette avulsions eller brudd, vil imidlertid ikke vanligvis leges uten nerve blir koblet kirurgisk.

Fysioterapi

Fysioterapi for plexus brachialis innebærer vanligvis spekter av bevegelsesøvelser og medisiner og behandlinger som brukes for å lindre smerter. Fysioterapi er ofte anbefalt for å hjelpe folk opprettholde eller få styrke i musklene. Pasientene er vanligvis satt på en fysioterapi regime for mellom tre og åtte uker. Pasienter gjør bevegelsesøvelser, som bidrar til å kvitte seg med stivhet i armen og gi fleksibilitet til ledd. For en arm trening, sitte med håndflatene pekte oppover og deretter bøye fingrene innover. Gjør dette mellom tre og ti ganger. For en annen øvelse, bøy armene på albuen og berør skulderen din, og pass på å holde fingrene bøyd.

Noen leger kan også anbefale stints og bukseseler, som er ment å hjelpe folk har større bevegelighet i armer og hender. Hvis deltamuskelen er svekket av en plexus brachialis skade, vil legene sette en slynge på pasientenes armen for å unngå skade på humerus. For smerte, kan noen pasienter gis medisiner som cortcoisteroids, anti-inflammatoriske medisiner, smertestillende, muskelavslappende medisin mot anfall eller trisykliske antidepressiva.

Kirurgi

Hvis en pasient ikke komme seg fra sin skade innen tre til seks måneder, og senest et år, vil leger vanligvis anbefaler kirurgi. Leger kan utføre nerve grafts, nerveoverføringer eller muskel overføringer. En nerve pode er en prosedyre der nervevev er plassert i et gap som er igjen når nervene er sprukket eller strukket. Nervevev kommer fra høsting vev fra andre deler av kroppen, vanligvis albuen eller leggene. Etter dette, nerver vokse rundt vev, vanligvis rundt en tomme en måned, noe som gjør gjenvinning av en langsom prosess. En nerveoverføring er når en del av et fungerende brachial plexus brukes til å erstatte en nerve eller muskler som er skadet i nærheten av ryggraden. Dette er gjort for å gi disse muskler eller motorisk og sensorisk nervefunksjon. Under prosedyren, er den fungerende delen av plexus brachialis sydd på nerve eller muskler som ikke fungerer. Under muskel overføringer, en sunn muskel, så vel som dens nerver og blodforsyning, fra benet er podet på plass på armen som ikke fungerer. Målet med denne operasjonen er å bringe motorisk funksjon til skulderen, albuen og hånd. Selv om disse kirurgiske prosedyrer kan bidra til å tillate bevegelse tilbake inn i arm, skulder og hånd, er det bare delvis gjenoppretter derimot evne til gripe objekter. Noen ganger kan en rekke kirurgiske prosedyrer trenger å gjøres for å gi hånd større gripeevne.

Plexus brachialis Informasjon

Plexus brachialis er en bunt av nerver som begynner på ryggmargen og dirigerer og styrer all bevegelse i en persons skulder, arm og hånd. Det er et nettverk som overvåker opplevelser som smerte, prikking og temperatur, samt hver bevegelse de kroppsdeler gjør, fra wiggling tuppen av Pinkie å kaste en fastball, plukke opp et glass vann eller å tørke svetten av pannen. Skade på plexus brachialis kan føre til en rekke symptomer og påvirke mobilitet.

Hva den gjør

Plexus brachialis bunt av nerver er ansvarlig for bevegelse av nesten alle deler av overarmen. Dette nettverket av nerver er delt inn i røtter, trunk, divisjoner, ledninger og greiner. Disse nervene er ansvarlig for ting fra bevegelse av muskler som delta til sensorisk funksjon i fingrene. Nerver overfører signaler fra ryggraden til arm, hånd og fingre.

Vanlige Skader

Skader i noen av nervene i plexus brachialis kan påvirke mobilitet. Noen av de vanligste skadene er forårsaket av trafikkulykker, idrettsskader og traumer som følge av fall. Imidlertid kan skade eller skade på plexus brachialis også være forårsaket av skader på immunsystemet som fører til unormal immunrespons, samt genetiske faktorer og selv skader under fødsel. Hvis ikke behandles, kan skade på nerver i dette nettverket forårsake delvis lammelse i en eller begge armer.

Diagnostikk

En fysisk undersøkelse, etterfulgt av bildedannende teknikker så som røntgenstråler og CT-skanning, kan anvendes for å bestemme nærvær eller alvorlighetsgrad av skade eller skader på brachial plexus. Andre diagnostikk kan inkludere elektromyografi, som bruker plassering av nålelektroder å måle muskelaktivitet. Nerveledningsstudier kan også bli utført for å måle hastigheten ved hvilken forskjellige impulser reise gjennom ulike brachialis nerver inne i plexus.

Behandlinger

Behandling for hvilken som helst type bindeleddet brachialis skade vil bli bestemt av beliggenheten og typen av skade, så vel som alvorlighetsgraden av skade. Mild skader forårsaket av fall eller moderat skade forårsaket av skade ofte løse på egen hånd, men noen individer kan trenge kirurgi for å reparere alvorlig revet eller skadde nerver. Behandlinger kan omfatte, men er ikke begrenset til, nervetransplantater og overføringer. Andre behandlinger inkluderer terapi, både yrkesmessig eller fysisk, for å lette mobilitet.

Forskning

The Mayo Clinic har gjennomført omfattende forskning på kirurgiske behandlinger for reparasjon av skadde plexus brachialis skader, inkludert mikrokirurgiske teknikker, samt metoder utviklet for å forbedre bevegelse og mobilitet.

Plexus brachialis Skader og prognose

Plexus brachialis skader påvirker nervene som går fra nedre nakken til skulderen. Mens behandling varierer avhengig av alvorlighetsgraden av skaden, kan de fleste pasienter fullt igjen i løpet av noen måneder.

Hva er plexus brachialis?

Den brachial plexus består av en gruppe av nerver som går fra den nedre halsen til den øvre skulderen. Disse nervene kontrollere bevegelsen og sensoriske egenskaper av den arm, skulder og hånd.

Årsaker til Injury

Skade på plexus brachialis oftest skjer når skulderen er tvunget ned, og halsen er strukket opp og bort fra den skadde skulder. Det kan også oppstå hvis armen er tvunget opp og over hodet. Dette kan skje i sport, under fødselen eller fra traumer.

Symptomer

Symptomer på en plexus brachialis skade kan variere fra mindre til alvorlig. Mindre alvorlige symptomer inkluderer en brennende følelse i armen og nummenhet og svakhet i armen. Alvorlige symptomer er enorme smerter og manglende evne til å bevege seg eller kontrollere armen.

Behandling

I noen tilfeller, brachial plexus skader krever ingen behandling. Dersom skaden ikke har skjedd tidligere, kan medisiner, bukseseler og fysioterapi brukes som behandling. I alvorlige tilfeller, er kirurgi nødvendig for å reparere revet eller ødelagt nerver.

Prognose

Prognosen avhenger i stor grad av alvorlighetsgraden og behandling av skaden. Mindre skader vil mest sannsynlig leges på egen hånd. Kirurgi krever tre til seks måneder for helbredelse. Hvis behandles riktig, kan pasientene få fullstendige inngang, selv om smerten kan vedvare i flere måneder.

Plexus brachialis Nevritt behandling

Plexus brachialis er en gruppe av nerverøtter som er plassert i overarmen og skulderen. Dette nettverket av nervevevet gir opphav til de nervene som gir motorisk kontroll og sensorisk informasjon gjennom hele armen. Når dette nevrale nettverk blir betent, forårsaker det en tilstand som kalles nervesmerter. Nevritt kan være svært vanskelig å behandle og fører til smerte og til slutt muskelsvakhet fordi muskler med ødelagte nerver vil bli svekket.

Symptomer og Diagnose

Plexus brachialis nevritt må være riktig diagnostisert til å være effektivt behandles. De viktigste symptomene på plexus brachialis nevritt er en brennende smerte i skulderen eller armen som er upåvirket av å bevege armen eller nakken. Smerten oppstår uten åpenbar grunn, og vil gå avta etter noen uker sammen med utseendet på svakhet av armen. Denne tilstanden kan bli mistenkt for enhver pasient som har smerter arm som strekker seg gjennom flere områder av armen, noe som antyder at mer enn en nerve er blitt skadet. Plexus brachialis nevritt kan vanligvis definitivt diagnostisert ved å måle nerve ledningsevne på det skadede vevet ca 3-4 uker etter symptomene har begynt.

Behandling

Ifølge American Academy of Family Physicians, er det første aspektet ved behandling av plexus brachialis nevritt smertebehandling. Som et resultat, er analgetika (smertestillende) ofte foreskrevet, inkludert narkotiske smertestillende midler (for eksempel hydrocodone eller oxycontin) for ekstrem smerte. Som brachial plexus nevritt skrider frem, vil muskelsvakhet også forekomme, så fysisk terapi er en viktig del av behandlingen for å holde musklene så sterk som mulig. I noen tilfeller kan brachial plexus nevritt forårsake alvorlig svekkelse av deltamuskelen, som er en av de største skuldermusklene. Hvis dette skjer, kan legen anbefale å sette armen i fatle for å unngå forvridning av skulderen. Til slutt vil utvinningen fra denne tilstanden være gradvis og vil ta tid, så kommunikasjon med legen din er en viktig del av behandlingen.

Nevritt vs. Cervical radiculopathy

Forsvarlig behandling av plexus brachialis nevritt hengsler på riktig diagnose, spesielt i å skille det fra cervical radikulopati fordi mange av behandlinger for livmorhals radiculopathy vil ikke ha noen effekt på plexus brachialis nevritt - og kan også gjøre det verre. Pasienter med cervikal radikulopati, for eksempel, vil ofte får injeksjoner av steroider, som ikke vil hjelpe brachial plexus neuritis. Livmorhals radiculopathy er også ofte behandlet med kirurgi --- ikke bare vil kirurgi ikke hjelpe plexus brachialis nevritt, men unødvendig kirurgi kan føre til komplikasjoner som infeksjon og ytterligere nerveskader.

Noen av de måtene som cervical radikulopati skiller er at smerten i armen kan bli forverret ved å bevege nakken og at smerter og muskelsvakhet vil oppstå samtidig.

Perifer nevropati Plexus brachialis Treatment

Perifer nevropati Plexus brachialis Treatment


Perifer neuropati av plexus brachialis er en medisinsk tilstand som forårsaker redusert følelse, begrenset bevegelighet og smerter i skulder og arm. Nervene i plexus brachialis, eller plexus brachialis, link ryggmargen til arm nerver.

Nevropati Årsaker

Ifølge US National Library of Medicine, perifer neuropati av plexus brachialis eller brachialis nerverotsykdom, pleksopati resultater fra nerveskader. Plexus brachialis kan bli skadet under fødsel og fra skader i skulderområdet.

Medisiner

Leger kan anbefale anti-inflammatoriske medisiner som steroider for å lindre betennelser. Pasienter kan bruke smertestillende, anti-anfall narkotika eller trisykliske antidepressiva for å lindre smerte.

Andre behandlinger

Leger kan anbefale splinter eller bukseseler for å beskytte en skadet plexus brachialis som det helbreder og fysioterapi for å forbedre bevegelsen. Alvorlige og langvarige tilfeller av perifer neuropati av plexus brachialis kan kreve kirurgi for å redusere nerve press.

Tester

Leger gjennomføre en fysisk undersøkelse av armer, hender og arm reflekser for å identifisere nerveskader fra perifer neuropati (Se referanse 1). Magnetic resonance imaging tester, nerve biopsier og nervelednings tester kan også brukes til å diagnostisere brachialis nerverotsykdom, pleksopati.

Komplikasjoner

Pasienter med plexus brachialis skade kan utvikle hånd og arm misdannelser, arm lammelse eller gjentakende skader i hånden eller armen på grunn av redusert følelse.

Tegn og symptomer på plexus brachialis skade

Tegn og symptomer på plexus brachialis skade


Bunten av nerver som går fra ryggraden i nakkeregionen ned gjennom halsen inn i armen kalles brachial plexus. Disse nervene sender signaler til armen og hånden. Skade på nervene forårsake problemer med bevegelse og følelse. Visse tegn eller symptomer tyder på skade på nervene som krever legehjelp og riktig behandling.

Stingers

Betegnelsen "stinger" refererer til en fysisk følelse mot mindre brachial plexus skade. Ifølge Mayo Clinic, begrepet "brenner" brukes også til å betegne skade, vanligvis forårsaket av en kontaktsport slik som fotball. Skaden innebærer strekking av plexus brachialis. En brennende følelse skyter ned armen, følelsen som et elektrisk støt. Armen føles svak og nummenhet oppleves. Den brennende kan vare noen få sekunder eller noen få dager, avhengig av omfanget av strekking av nerver. Symptomene vil forsvinne uten behandling.

Brachialis Plexitis

Også kjent som Parsonage-Turner syndrom, begynner brachialis plexitis med skulder og arm. Ett tegn på denne tilstanden er mangelen på fysisk traume til nakke eller skulder. Smertene vedvarer, og svakhet og nummenhet følge. Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, årsaken til plexus brachialis skade er betennelse av nerver. Dens opprinnelse er ukjent, men som rapportert i Wheeless 'Textbook of Ortopedi, kan det følge vaksinasjoner eller virusinfeksjoner.

Skulderdystosi

Skulderdystosi oppstår under fødselen når babyen plexus brachialis nervene er strukket eller revet i løpet av kraft for levering. Ifølge Wheeless, skjer det i ca 2 av 1000 fødsler, med mer enn 80 prosent av barna gjenvinne nær normal funksjon. I noen tilfeller er alvorlig skade, og det er ingen utvinning. Et tegn på normal utvinning ville være biceps funksjon før seks måneders alder.

Tegn på alvorlig skade

Hvis du ikke kan bevege deg arm, skulder eller hånd, så du har hatt en alvorlig brachialis skade som trolig vil kreve kirurgi. Sterke smerter vil også være et symptom. Andre tegn er muligheten til å bruke armen, men ikke fingrene, eller evne til å bruke fingrene, men ikke armen. Klore av hånden eller andre deformerte stilling indikerer problemer. Disse skiltene viser rive, brudd, eller - i verste fall - at nervene har blitt kuttet fra ryggmargen. Kirurgi for å reparere skaden omfatter nerve grafts og overføringer for å gjenopprette følelse og funksjon.

Hva er de langsiktige effektene fra en plexus brachialis fødselsskade?

Plexus brachialis skader er blant de vanligste lege forårsaket obstetriske komplikasjoner; De oppstår når nerverøttene blitt skadet gjennom en traumatisk levering. Disse nerverøtter (typisk C5 og C6) styrer armen og hånden; skader på dem kan resultere i delvis eller fullstendig lammelse eller muskelfunksjon av overarmen. Selv om disse skadene er vanligvis ikke livstruende, kan de forårsake langsiktige spørsmålene.

Årsaker

Babyer som har en pleksusskade har skade på nerverøtter i nakken, noe som resulterer i vanskeligheter med armbevegelser. Denne skaden oppstår vanligvis når babyer har blitt manipulert overdrevent (spesielt i nakken eller frøkapsler) i løpet av enten en vaginal eller keisersnitt fødsel. Noen ganger manipulasjon er nødvendig på grunn av en fødsel komplikasjon som skulderdystosi eller en overdrevent stor baby. Nerver kan ta måneder å bli helt frisk, forlenge restitusjonstiden av en plexus brachialis skade.

Frekvens og Diagnose

Plexus brachialis skader oppstår hos flere enn 1 av 1000 fødsler, og er blant de mer vanlige skader påført av babyer ved fødselen. Babyer som har en pleksusskade stede med overdreven gråt og dårlige resultater på refleks tester utført umiddelbart etter fødselen. Etter diagnose, er babyer som har plexus brachialis skader ofte referert til både spesialister og fysioterapeuter for å få hjelp i behandlingstilbud.

Prognose

Prognose for plexus brachialis skader er ganske bra; fullstendig gjenoppretting er anslått til å være mellom 75% og 95%. De fleste babyer begynner fysioterapi i de første ukene etter fødselen. Likevel, noen spedbarn gjør erfaring langtidseffekter fra en plexus brachialis skade. Disse spedbarn trenger operasjon eller langvarig fysisk terapi for å hjelpe dem med normale armbevegelser.

Langtidseffekter

På grunn av innholdet av en pleksusskade, babyer som ikke bedres dramatisk i løpet av 3 til 6 måneder etter fødselen har ofte en dårlig prognose for fullstendig gjenoppretting. Berørte babyer kan oppleve lammelse av hånden eller armen, så godt som mulig livslang arm svakhet. Vanligvis dette lammelser eller svakhet forekommer i kun 5% til 25% av barn som får en pleksusskade ved fødselen.

Behandlingstilbud

Innledende behandlingstilbud omfatter massasje, milde fysioterapi og vaktsom venter. Foreldre med babyer som er berørt av plexus brachialis skader bør ta vare for ikke å over-håndtere barnet, som kan forårsake unødvendige smerter og traumer. I fravær av fullstendig gjenoppretting, behandlingstilbud omfatter kirurgisk reparasjon av ødelagte nerver og sener overføringer (der en fullt fungerende sene er overført til det berørte området).

Hva Er plexus brachialis Nerve?

En nerve plexus er et område hvor nervene splittet og komme tilbake sammen. Plexus brachialis (også kalt brachialis nerve plexus) er en gruppe av nerver som starter i midten for å senke nakken, kjøre under kragebeinet og armhulen, og deretter nedover armen.

Anatomy

Plexus brachialis begynner med fem rot nerver, en hver i femte, sjette, sjuende og åttende nakkevirvel og første øvre rygg ryggvirvler. Etter disse nervene splittet og komme sammen igjen flere ganger, er resultatet tre nerver som går nedover armen: medianen, ulnar og radial nerver.

Formål

Nervene i plexus brachialis kontroll muskelbevegelser og følelse i skulder, arm og hånd.

Skader

Plexus brachialis skader kan føre til nummenhet, prikking, smerte, svakhet eller begrenset bevegelse i skulder, overarm, underarm og hånd.

Muskel Kompresjon

I tillegg til direkte skade på plexus brachialis, kan nervene bli komprimert av stramme muskler i nakke og øvre del av brystet, forårsaker thorax utløp syndrom, som er smerte i nakke og skulder, nummenhet og prikking i fingrene, og et svakt grep .

Plexus brachialis parese

Plexus brachialis parese er forårsaket av skade på plexus brachialis under fødselen. Plexus brachialis parese Foundation tilbyr støtte til familier som arbeider med denne tilstanden.

Behandlinger for plexus brachialis Skader

Tusenvis av mennesker lider av forskjellige nivåer av uførhet på grunn av brachial plexus skader, i hvilken skulderen blir presset ned med kraft mens hodet tvinges oppover, bort fra at skulderen. I en plexus brachialis skade, forårsaket det meste av ulykker, fall eller svulster, nerver og nerverøtter bli skadet, noe som fører til tap av funksjoner av lemmer og sifre. For noen, særlig små barn, healing kan ikke kreve behandling. Men i de fleste andre tilfeller, pasienter gjennomgår streng fysioterapi, noen ganger kirurgi, og selv psykologisk behandling.

Spesialist Treatment

Så snart oppdaget, pasienter av plexus brachialis skader trenger å se en spesialist. Avhengig av art og alvorlighetsgrad av skaden, som bestemmes gjennom elektromyografi, legen kan bestille magnetic resonance imaging og kanskje til og med en CT scan for å se om det er noen lekkasje eller skade i ryggmargen. Hun kan vurdere kirurgisk undersøkelse for fysisk inspeksjon av skadenivået. En donor nerve pode fra pasientens eget ben utført mellom tre til seks måneder etter at den faktiske, kan bli gjennomført også. Andre metoder for behandling kan omfatte operasjoner av arrvev fjerning og sene og muskel utgivelse.

Pain Relief

Elektrisk stimulering er den beste behandling for de ekstreme knusing, trykksmerter. En "smerte gate" - pasienten tar opp en oppgave eller aktivitet som vil holde sitt sinn på arbeidet eller tanke for hånden. som syltetøy impulsene fra smerte i hjernen hans - har ofte jobbet underverk.

Regelmessige behandlinger med kiropraktorer og strenge masserer har også kjent for å være nyttig for plexus brachialis skader.

Operasjoner for smertelindring inkluderer de å blokkere nerver, plassere en pumpe for å slippe smertestillende rett til berørte området, og ablativ operasjoner, der avslutninger av nervene er svidd av.

Trening

Regelmessig trening forebygger muskler knyttet til de skadede nerver fra atrophying og krymper og holder bevegelsesevne i de berørte kroppsdelen. Det er viktig for pasienten å holde lem og sifrene løs til enhver tid.

Smertestillende legemidler

Mange legemidler behandle smerter rett etter skaden og under utvinning perioden etterpå. Opiater og anti-inflammatoriske medisiner faller i denne kategorien. Likevel, på grunn av uønskede bivirkninger og muligheten for avhengighet til smertestillende piller, er pasienter rådes til å holde opp andre metoder for behandling, spesielt langvarige og kroniske tilfeller.

Utradisjonelle metoder

Sammen med konvensjonelle fysioterapi metoder, andre ikke-tradisjonelle former for behandling, som for eksempel aqua eller hydroterapi i et varmt vann basseng kan hjelpe også. Temperaturen og hydrostatisk kraft hjelpe løsne og strekke påvirket muskelen.

Som rekreasjon av motoriske funksjoner av alle muskler vil kreve intensiv behandling i lang tid, post-reinnervation, pasienter vil trolig gjennomgå en langsiktig rehabiliteringsprosessen.

Psykologiske problemer

Som konstant smerte og tap av visse kroppsbeherskelse ofte resulterer i depresjon og relaterte psykologiske problemer, er pasienter rådes til å søke rådgivning og gruppeterapi. I noen tilfeller kan legene selv foreskrive antidepressiva, off som pasienten kan bli avvent på et senere tidspunkt, når han eller hun blir mer vant til livet endrer skade og kommer til å akseptere det og gå videre.

Plexus brachialis Øvelser

Plexus brachialis er en gruppe nerveceller som går fra ryggmargen til nakke, skuldre, armer og hender. Skade på plexus brachialis kan forårsake alt fra en mild stinger (en skarp, skyting smerter som varer mindre enn et sekund) for å fullføre immobilisering av en lem. Plexus brachialis øvelser er enkelt å gjøre og kan være ferdig i den komforten av din egen stue.

Isometrics

Det er tre grunnleggende isometriske øvelser som ikke bare er bra for plexus brachialis, men også kan brukes til å bygge opp nakkemusklene. Du kan bruke håndflaten for å gi motstand til foran, bak og på sidene av hodet ditt mens du presser hodet mot retning av motstanden. For forsiden av hodet, bør du gjøre 10 skyver en dag. For siden, hold motstanden i 15 sekunder per side, og gjenta øvelsen tre ganger. På baksiden av hodet, bruke begge hender for motstanden, holder spenningen i 15 sekunder og gjentar dette tre ganger. For best resultat, bør disse øvelsene gjøres mens du står.

Leder Heiser

Hode heiser er forskjellig fra isometrics i at tyngdekraften, i stedet for hendene, gir motstand mot bevegelsene dine. Det er to grunnleggende typer hode heiser: nakke curl og siden halsen svingen. For å gjøre en hals curl, bare ligge på ryggen med knærne bøyd i en 45-graders vinkel og armene langs siden. Krølle hodet opp slik at haken berører brystet. Prøv å ikke bruke kroppen til å komme dit, og gjør halsen curl 10 ganger. Den siden halsen svingen er gjort mens du ligger på din side. Sakte heve hodet opp fra gulvet og prøve å ta øret til skulderen din. Ikke press for å gjøre dette. Som kan forårsake skade. Gjør øvelsen 10 ganger på begge sider.

Skulder Øvelser

Fordi plexus brachialis fungerer også gjennom skulderområdet, er det godt å gjøre noen øvelser som kan bidra til å holde skuldermusklene fungerer. Enkle skulder shrugs er en enkel, lav-effekt trening du kan gjøre. Stå opp og holde din holdning rett, rotere skuldrene (heve dem, flytte dem frem, så ned, deretter tilbake og gjenta). Du kan gjøre disse både rotere bakover og fremover. Gjør minst 15 forover og 15 bakover. Du kan også gjøre skulder bortføringer, der, fra en stående posisjon med armene langs siden, løfter du dine forlengede armer rett ut fra kroppen og over hodet. Du bør gjøre tre sett med 20. Du kan fremheve treningen ned linjen ved å legge hånden vekter til både shrugs og bortføringer.

Hvordan behandle plexus brachialis

Din plexus brachialis er en gruppe av nerver som bærer meldinger fra ryggraden til dine skuldre, armer og hender. Hvis disse nervene er strukket eller revet, kan det resultere i symptomer som spenner fra en brennende følelse i armen til sterke smerter og manglende evne til å bevege armen. Denne typen skader er vanlig i kontaktsport, men kan skyldes andre typer skader blant andre årsaker. Hvis du mistenker at du har en plexus brachialis skade, bør du oppsøke lege. Hvis nervene ikke er revet, vil det gro av seg selv etter hvert, men hvis nervene er revet, vil du trenge kirurgisk reparasjon.

Bruksanvisning

Hvil det berørte området, og unngå å bevege armen som best du kan. Spør legen din for veiledning om hensiktsmessig og upassende aktivitet og hva slags tidsramme du bør følge om hvor lang tid til å hvile, og når å lette tilbake i aktivitet.

Snakk med legen din om tilgjengelige smertestillende medikamenter. Denne skaden kan være ganske smertefullt, og du vil sannsynligvis trenger noen form for reseptbelagte medisiner for en mer alvorlig skade. Legen din kan forskrive opioider smertestillende, antidepressiva eller krampestillende legemidler. Smertestillende kjedelig følelsen av smerte mens de andre medisiner forstyrre kjemiske signaler som får deg til å oppfatte smerte. Legen din vil bestemme den mest hensiktsmessige medisiner for deg. Ta som anvist.

Bruk TENS (transkutan elektrisk nervestimulering) for å lette smerter. Denne enheten festes elektriske noder til kroppen din og leverer svake elektriske strømmer. Legen din kan gi deg råd hvordan du bruker denne maskinen.

•  Vurder fysioterapi. Terapeuten kan vise deg øvelser for å lindre smerte og fremme helbredelse. Din fysioterapeut vil mest sannsynlig foreslå en tidsplan for å utføre øvelser hjemme. Fortsetter behandlingen din hjemme vil gi maksimalt utbytte.

Snakk med legen din om kirurgiske alternativer hvis du har revet din nerve. Kirurgi innebærer å ta nerver fra en annen del av kroppen din og transplantere dem inn i plexus brachialis. For optimale resultater, bør du ha operasjonen innen tre til seks måneder etter skaden. Etter operasjonen, vil legen din foreslå et kurs av rehabilitering og tilby veiledning på andre aspekter av utvinning.

Hvordan diagnostisere plexus brachialis Skader

Hvordan diagnostisere plexus brachialis Skader


Den nerve funksjon av skulderen, armen og hånden er kontrollert av plexus brachialis. Enhver skade på dette nettverket av nerver kan føre til ubehagelige symptomer og forstyrre armen fungerer. Plexus brachialis skader kan skje ved fødselen når babyens skuldre blir påvirket under fødselen. De fleste skadene skyldes nerveskader, men de kan være alvorlige når nerve er revet fra ryggraden.

Bruksanvisning

•  Finn ut om pasienten var i en motorsykkel eller motorkjøretøy ulykke nylig. Det tar en ganske traumatisk effekt å forårsake plexus brachialis skader. Få en fullstendig beskrivelse av hendelsen, spesielt hvis pasienten gikk til legevakten.

Undersøk nakke og skuldre i stor utstrekning. Pasienten kan føle smerte i disse områdene. Mens mange forhold forårsake smerte, kan plutselig innsett sammen med andre symptomer som omtales nedenfor signalisere at du trenger å foreta ytterligere diagnostisk testing.

Gjennomføre en detaljert nevrologisk undersøkelse. Nummenhet av skulderen, armen eller hånden er et tegn på plexus brachialis skade i sammenheng med traumer. Gå så dypt som mulig når følelsen nervene i disse områdene for å være sikker på hva pasienten føler.

Sjekk for svakhet eller en tung følelse av armen med en motor eksamen. Har pasienten flytte sin skulder, arm og håndledd i alle retninger.

Bestill røntgen av brystet, skulder og rygg. Se etter uregelmessigheter i thorax ryggraden og skulderområder. Anterior / posterior og lateral utsikten er mest nyttig for å vurdere plexus brachialis skader.

Få en CT scan av halsen og brystet. Disse kan vise cervical, scapula og overarm frakturer samt fartøy skader like under kragebenet.

Foreslå en MR-undersøkelse. Mens det er behov for mer forskning om nytten i plexus brachialis skader, det er den eneste testen som kan visualisere enkelte deler av denne nervenettverk.

Hint

  • Den stilling av armen under en pleksusskade bestemmer graden av alvorlighet.

Plexus brachialis Problemer Etter Artroskopisk Shoulder Surgery

Plexus brachialis Problemer Etter Artroskopisk Shoulder Surgery


Når plexus brachialis, et komplekst sett av nerver som sender meldinger direkte fra ryggmargen til armen, lider skade, kan det hende at armen og hånden mister noen eller alle evne til å fungere. Artroskopisk kirurgi kan føre til at skulderen nerveskade i dette området, enten fra fremgangsmåten i seg selv eller fra en nerveblokk prosedyre anvendt i anestesi. Reverserende brachial plexus skade kan kreve en kombinasjon av kirurgi og terapi.

Plexus brachialis

Den brachialis plexus, en tett bunt av nervefibre som styrer funksjonen i armen og hånden, ligner en tykk floke av grener som de strekker seg fra ryggmargen gjennom den øvre del av skulderen. Nervene kjøre hele veien nedover armen til fingrene. Nervebunter danne en rekke stammer, hver knyttet til en annen ryggvirvel (spinal bein) eller par ryggvirvler.

Plexus brachialis Skader

En innvirkning på armen eller skulderen fra et fall eller en annen ulykke kan skade plexus brachialis, som kan visse sykdommer eller genetiske defekter. I noen tilfeller oppstår skaden under fødsel hvis nyfødtes plexus brachialis blir strukket eller revet under en vanskelig fødsel.

Skade på plexus brachialis kan føre til en rekke symptomer, fra smerte eller brennende følelse i armen til nummenhet. Pasienten kan oppleve svakhet i armen, og kan miste evnen til selv å flytte den. Som kroppen utvikler seg, kan den elendige arm forbli unormalt kort. Selv i voksen tilfeller av plexus brachialis skade, kan den lidende lem utseende endres over tid.

Artroskopisk Shoulder Surgery

Artroskopisk kirurgi har som mål å gi så lite ekstra traume til en skade som mulig ved å arbeide gjennom noen små kutt. Kirurgen bruker en miniatyr kamera for å se på prosedyren på en skjerm. Artroskopisk skulderkirurgi kan reparere skader i muskler og sener, fjerne skadet vev og gjenopprette stabilitet til felles.

Risiko

Ifølge National Institutes of Health, utgjør artroskopisk skulderkirurgi fare for nerveskader. Pågående arm svakhet eller skulder stivhet følge prosedyren kan indikere en slik skade. I noen tilfeller, en bedøvelse prosedyre som kalles en interskalen plexus brachialis blokk (ISB) kan skade plexus brachialis under operasjonen.

Behandling

I mildere tilfeller av plexus brachialis, kan det berørte området etter hvert leges på egen hånd. Hvis, derimot, har bronkial plexus vedvarende for mye skade, kan kirurger har å pode eller overføre nerver til å reparere skaden. Fysisk og ergoterapi kan hjelpe pasienten å holde armen limber og omskolere den til å utføre dagligdagse oppgaver.

Plexus brachialis Skader i Voksne

Plexus brachialis "er et nettverk av nerver som kommer fra ryggmargen og styrer muskelbevegelser og følelse i skulder, arm og hånd," i henhold til Mayo Clinic hjemmeside. Skader på disse nervene er mer vanlig hos voksne og vanligvis påvirker livmorhalsen, eller halsen, region av ryggraden.

Årsaker til skader

The Mayo Clinic sier de fleste voksne skader på plexus brachialis er forårsaket av kontaktsport, motorsykkel ulykker eller traume, samt fall, nerve komprimering fra herniated plater, degenerative rygg forhold, svulster og fødsel.

Effekter

Voksen plexus brachialis skader kan føre til store smerter fra nakken og skuldrene ned til armene og hendene. Man kan føle en følelse av prikking og stikking, svie eller nummenhet som også kan stråle ned armene. Noen mennesker kan også miste motorikk eller erfaring svakhet i disse områdene.

Identifikasjon

En lege kan identifisere omfanget av nerveskader hos voksne med en plexus brachialis skade. Ifølge Mayo Clinic, kan slike pasienter lider strukket eller ødelagte nerver eller mer alvorlig tilstand av avulsion (eller rive av nerve bort fra ryggen).

Typer behandling

Milde skader på plexus brachialis kan leges på egen hånd med en kombinasjon av hvile, is og varme behandlinger, anti-inflammatoriske medisiner, massasje og noen grunnleggende tøyningsøvelser, hvilke pasienter som kan utføre etter den første betennelsen har gått.

Betraktninger

Kirurgi alternativer kan inkludere nerve grafts og nerveoverføringer, der en godt fungerende nerve erstatter en skadet en. Noen ganger kan en hel muskel- og nerve trenger å bli podet å bidra til å gjenopprette alle funksjonen til armen.

Hva er plexus brachialis nevropati?

Hva er plexus brachialis nevropati?


Plexus brachialis nevropati, også kjent som brachialis pleksopati, er en tilstand som kan føre til smerter og andre symptomer i arm og skulder. Symptomer er forårsaket av et problem i plexus brachialis, en bunt av nerver.

Identifikasjon

Plexus brachialis er et nettverk av nerver som starter på ryggmargen og styrer arm og hånd, ifølge Mayo Clinic.

Symptomer

Plexus brachialis nevropati kan føre til nummenhet i skulder, arm eller hånd; smerter i skulderen; prikking og svie; svakhet i arm, hånd eller håndledd; og problemer med å utvide og løfte håndleddet, ifølge Medline Plus.

Horner syndrom

Horner syndrom er et annet symptom på plexus brachialis nevropati. I Horner syndrom, ifølge Medline Plus, det kan bli redusert svett i ansiktet, en hengende øyelokk, kan øyeeplet synke ned i ansiktet og pupillen i øyet kan virke små.

Årsaker

En rekke faktorer kan føre til en defekt i plexus brachialis. Ifølge Mayo Clinic, disse inkluderer skade, problemer i immunsystemet, arvet egenskaper og problemer i barsel.

Behandling

Avhengig av årsaken til tilstanden, kan en lege anbefale ingen behandling, som tilstanden kan klare seg på egen hånd. Behandlingstilbud omfatter oppkvikkende, spjelking, fysioterapi, steroide anti-inflammatoriske medisiner, anti-beslag medisiner, trisykliske antidepressiva og kirurgi for å fjerne trykket fra nerve, ifølge Medline Plus.

Hvordan Test for plexus brachialis Kompromiss

Hvordan Test for plexus brachialis Kompromiss


Plexus brachialis består av motoriske og sensoriske nerver i armen, hånden og skulderen. Når et "kompromiss" - eller skade - forekommer i dette systemet, vanligvis en strekning eller en rift, avbryter det signaler som sendes fra ryggraden. Skade er vanligvis forårsaket av skulderen blir holdt nede mens hodet er skjøvet i den andre retningen, slik som i idrett, faller, auto ulykker eller til en baby under fødselen. Det er fire tester tilgjengelig for å finne ut hvor ille skaden er før legen din bestemmer seg på en behandlingsplan.

Bruksanvisning

Request en MR hvis det er en bekymring for at nerven har blitt fullstendig kuttet. Denne felles testen sender radiobølger og et magnetfelt gjennom kroppen til å produsere et bilde av interiøret skader og området rundt.

Be om elektromyografi, som kan vurdere helsen til nervene som beveger armen og skulder muskler. I denne test har pasienten til å trekke seg sammen etter å ha en muskel små elektroder på nålene er satt inn gjennom huden, direkte inn i muskelen. Avhengig av hvor mye strøm kan genereres i løpet av sammentrekning, kan legen bestemme mengden av muskelrespons etter at nervene blir stimulert.

Spørre om en nerve conduction studien, som måler hvor raskt impulser oppførsel gjennom en bestemt nerve når det blir stimulert. Pasienten mottar en liten sjokklignende følelse fra en elektrode som likner en lapp festet til huden.

Insister på en CT (computertomografi) myelografi, en type X-ray som krever et materiale som skal injiseres i ryggraden, slik at teknikeren å tydelig se ryggmarg og nerverøtter i en detaljert "bilde".

Plexus brachialis Made Easy

Plexus brachialis Made Easy


Plexus brachialis er et nettverk av nerver som strekker seg fra ryggmargen til skulder, arm, albue, håndledd og fingre, og har ansvar for følelse og muskelbevegelser i disse områdene. Nerver av plexus brachialis er delt inn i tre hovedgrener, kjent som den øvre, midtre og nedre badebukser. Skader til hver av disse stammene manifestere sin egen rekke symptomer.

Skader og symptomer

Skader på plexus brachialis kan skje på flere måter, blant annet idrettsskader, faller, motorsykkel og bilulykker, og fødselskomplikasjoner. Problemer kan også oppstå fra bestråling og svulster. Symptomer på disse skadene vanligvis vises raskt, og spenner fra brenning og nummenhet til lammelser.

Mindre og alvorlige problemer

Midlertidige skader på plexus brachialis ofte resultere fra kontaktsport. Hvis du noen gang har følt den brennende følelsen av en "stinger" mens du spiller fotball, vet du hva mindre plexus brachialis skade føles. Brytere er også utsatt for disse mindre plager, som er forårsaket av korte støt til plexus. Effektene kan vare i noen minutter opp til et par dager.
Mer alvorlig skade på plexus brachialis kan være forårsaket av ulykker av alle slag, og resulterer i delvis eller fullstendig nerve rive. Symptomer kan inkludere alvorlig smerte, manglende evne til å bevege armen eller fingre, eller kombinert lammelse og fullstendig mangel på følelse. Disse symptomene bør aldri bli ignorert, og hvis du opplever dem, bør du oppsøke lege umiddelbart. Selv Politiagentene, når de skjer gjentatte ganger, kan føre til permanent skade. Hvis du har opplevd mer enn noen få av dem, bør du oppsøke en eksamen. Eventuelle opplevelser av nakkesmerter, dvelende hånd eller arm svakhet, eller symptomer som opptrer i begge armene er også grunn til umiddelbar bekymring.

Problemer i Childbirth

Plexus brachialis skade i barsel er relativt sjelden, men det er noen ting foreldre bør nok se opp for. Erb parese, som rammer omtrent to av hver 1.000 nyfødte, er forårsaket av strekking av den øvre brachialis stammen under fødsel. Det stammer vanligvis fra langvarig eller vanskelig fødsel, setefødsel, levering av en spesielt stor baby, eller situasjoner som krever en baby å bli brått trukket fra fødselskanalen. Omfanget av skaden kan variere fra midlertidig "sjokkerende" av nervene til mindre vanlige brudd eller komplette tårer.
Den klassiske symptom på Erb parese er manglende evne til å flytte den berørte arm, som kan forlenge til fingrene. De fleste spedbarn komme seg på egenhånd, selv om prosessen er langsom og kan ta opptil to år. Hvis barnet ditt har Erb parese, vil hun trenge fysioterapi for å holde tritt arm styrke. Legen din kan gi deg instruksjoner for riktige øvelser. I tilfeller av brudd eller rive, eller hvor behandling ikke gir bedring, kirurgi kan være nødvendig.
Klumpke parese, også sjelden, er en mer alvorlig fødsel skade, og resultater fra revet nerver i nedre brachialis bagasjerommet. Lammelse i hånden og underarmen er kjennemerkene til denne parese. Det er noe uenighet om årsakene til Klumpke parese. Mens noen medisinske fagfolk generelt tror det stammer fra en komplisert fødsel, noen ofte anser det å være et resultat av feil leveringsprosedyrer.

Hva er behandlingen for plexus brachialis nevropati?

Plexus brachialis nevropati, eller brachialis pleksopati, er forårsaket av skade på plexus brachialis, en bunt av nerver som gren fra ryggraden i armene, ifølge US National Library of Medicine (NLM). Symptomer omfatter smerter, stivhet, nummenhet eller svakhet i hånden, håndleddet eller armen.

Identifikasjon

Å diagnostisere brachialis pleksopati, legen din vil sannsynligvis utføre en fysisk undersøkelse, samt nerveledningstester, elektromyografi (en test for nervene som styrer musklene), en nerve biopsi eller en MR.

Behandling

NLM rapporterer at --- for folk uten et tydelig tegn på skade --- analgetika, bukseseler, splinter og / orphysical terapi kan anbefales. Mer sjelden, ifølge American Association of Nevromuskulær og Electrodiagnostic Medicine (AANEM), kortikosteroider kan brukes til å behandle tilstanden, hvis roten er provoserende.

Komplikasjoner

Noen mennesker med alvorlige eller rykkende tilfeller av brachialis pleksopati kan kreve kirurgi for å lindre tilstanden, rapporterer NLM.

Smertebehandling

Smerten av brachialis pleksopati kan være vanskelig å håndtere. Ifølge Medline Plus, kan anti-beslag medisiner og trisykliske antidepressiva avlaste noen lider 'smerte.

Betraktninger

Det kan ta måneder å behandle brachialis pleksopati, melder NLM, og noen mennesker kan ikke komme seg helt fra tilstanden.

Fysioterapi for plexus brachialis Skader

Fysioterapi for plexus brachialis Skader


Plexus brachialis er en gruppe av nerver som sender signaler fra ryggraden til armen, hender, fingre. Plexus brachialis skader er forårsaket av skade på noen av dette nettverket av nerver. Det finnes ulike typer av plexus brachialis skader.
Fysioterapeuter, er fagfolk som diagnostisere og behandle de med plexus brachialis skader. Behandlingen fremmer bevegelse, reduserer smerte og gjenoppretter normal funksjon av pasientens armer, hender og fingre, og dermed hindre uførhet.

Plexus brachialis Skader

Mange plexus brachialis skader oppstår under fødselen. Barnets skuldre kan bli fanget under fødselen, noe som resulterer i plexus brachialis nerver stretching eller rive. Dessuten kan brachial plexus skader oppstå som et resultat av trauma skulder, tumorer eller inflammasjon.

Symptomer

Symptomer på plexus brachialis skader inkludere en diskett eller lammet arm, ingen muskelkontroll i armen, hånden eller håndleddet og ingen følelse eller følelse i armen eller hånden. Andre pasienter kan føle intense smerter fra halsen og ned til armen på den berørte side. Noen pasienter med plexus brachialis skader ikke har noen symptomer etter hvile.

Mål av Physical Therapy

For spedbarn må du lære omsorgsperson hvordan å håndtere og posisjon, baby for daglige aktiviteter. For eldre barn og voksne med plexus brachialis skader, bør fysioterapeuter forbedre eller vedlikeholde bevegelsen i pasientenes armer, håndledd, hender og fingre, samt holde sine muskler i disse områdene så sterke som mulig. Også, må terapeuten være sikker på at pasienten med en pleksusskade gjenvinner eller holder følelse i de berørte områdene. Fysioterapeut bør hindre sammentrekning av ledd og andre misdannelser som kan skje som et resultat av en plexus brachialis skade.

Physical Therapy Treatment

Noen type fysioterapi er nesten alltid nødvendig å gjenopprette fra en plexus brachialis skade. Vanligvis rehabilitering begynner så snart skaden er lagt merke til med mindre noen andre fysiske problemer blir lagt merke til. Fysioterapi kan fortsette i flere år.
Det er tre faser av behandlingen for plexus brachialis skader. I akuttfasen konsentrerer fysioterapeut på tidlig bevegelse og ising. Fysioterapeut hjelper pasienter bedre utvalg av bevegelse for å styrke livmorhals muskler. I restitusjonsfasen terapeuten gir øvelser og behandling for å styrke livmorhals muskler til tidligere funksjonsnivå før skaden inntraff. Det legges vekt på musklene som støtter den skadde plexus brachialis nerve. Behandling for vedlikeholdsfasen omfatter en videreføring av livmorhals muskel styrke og condition.
Frekvensen av behandlinger med en fysisk terapeut varierer blant pasienter basert på alvorligheten av skaden, men hver sesjon bør ikke være mer enn 60 minutter.
Når tetthet oppstår, bør overfladisk oppvarming av området med spesielle teknikker benyttes i 15 minutter, etterfulgt av massasje før behandling.
Behandlingen bør midlertidig stanses dersom pasienten utvikler en infeksjonssykdom, åpent sår eller feber.

Prognose

Recovery avhenger av plasseringen og alvorlighetsgraden av skaden i plexus brachialis. Generelt, sports-relaterte plexus brachialis skader har en god sjanse til full gjenoppretting med fysioterapi. De fleste tilfeller av nerveskader hos spedbarn har en god sjanse til full gjenoppretting hvis nervene er revet fra plexus. Alvorlige tilfeller kan kreve kirurgi.