Digidexo.com

cystisk fibrose voksne

Tegn og symptomer på cystisk fibrose i Voksne

Tegn og symptomer på cystisk fibrose i Voksne


Cystisk fibrose (CF) er en kronisk og progressiv sykdom som påvirker kroppens slim kjertler, som fører til alvorlige fordøyelses og respirasjonsproblemer. Ifølge den nasjonale hjerte lunge og blod Institute, i USA, dette ofte dødelig genetisk sykdom påvirker om lag 30 000 barn og voksne. Vanligvis CF generelle symptomer inkluderer svette blir for salt, noe som resulterer i legemet mister for mye salt i løpet av svette. Dette kan føre til dehydrering, svakhet, økt hjertefrekvens, heteslag, tretthet, lavt blodtrykk og i verste fall død.

Reproduktive Symptomer

Menn diagnostisert med CF er født infertile fordi de ikke har en sædlederen, sier den nasjonale hjerte Lung and Blood Institute. De vas deferens er røret som fungerer til å levere spermier fra testikkel til penis. En kvinnen diagnostisert med CF på den annen side vil ha problemer med å bli gravid fordi slim vil ha en tendens til å blokkere cervix.

Luftveissymptomer

Personer med CF vil ha tykt og klebrig slim som normalt bygger seg opp i luftveiene. Slim buildup tillater bakterier å lett vokse og utvikle infeksjoner. Slike infeksjoner kan forårsake blokkeringer i luftveiene, som fører til hoste som samler opp slim som kan ha nærværet av blod.

CF-pasienter kan også oppleve lunge infeksjoner som er forårsaket av bakterier som vanligvis ikke reagerer på antibiotika. For eksempel en lungeinfeksjon forårsaket av en viss bakterier som kalles mucoid Pseudomonas, er vanlig hos personer som har blitt diagnostisert med CF; får denne infeksjonen kan være et tegn og symptom på CF. CF-pasienter vil også ofte oppleve bihulebetennelse, bronkitt og lungebetennelse. Slike infeksjoner kan føre til langvarige skader i lungene, i henhold til nasjonale hjerte Lung and Blood Institute.

Fordøyelsessymptomer

Slim som skaper blokkeringer i kanaler eller rør i bukspyttkjertelen vil hindre dets enzymer fra å nå tarmen. Uten slike enzymer er til stede i tarmen, proteiner og fett kan ikke fullt ut absorberes av fordøyelsessystemet. Dette kan føre til hyppig diaré sammen med klumpete, fettete og illeluktende avføring. Å ha for mye gass eller opplever forstoppelse i tarmen kan også føre til magesmerter. For mer alvorlige tilfeller av CF, vil andre tegn og symptomer inkluderer pankreatitt, rektal prolaps, leversykdom forårsaket av blokkert eller betent galleganger, gallestein og diabetes, sier den nasjonale hjerte Lung and Blood Institute.

Hva som forårsaker Cystisk fibrose?

Hva som forårsaker Cystisk fibrose?

Hva er Cystisk fibrose?

Cystisk fibrose (CF) er en arvelig sykdom i de små kjertler som produserer svette og slimete. CF hovedsakelig påvirker bukspyttkjertelen, lunger, lever, kjønnsorganer og bihuler. I CF, spesielle kjertler skape unormale sekreter. Noen mennesker med milde former for CF kan ikke ha noen symptomer før de når sine ungdoms år eller bli unge voksne. På den annen side, kan folk med alvorlige tilfeller ha alvorlige fordøyelses og lungeproblemer hele livet. Alvorlighetsgraden av CF avhenger av graden av defekt i CFTR-genet.

CFTR Gene

Sykdommen er forårsaket av en defekt gen som involverer CFTR-genet (cystisk fibrose transmembranregulator). Et barn som arver en unormal CFTR genet fra begge foreldre har CF. Imidlertid vil et barn arver en unormal CFTR genet fra en av foreldrene og et normalt gen fra den andre ikke har CF, selv om han vil være en bærer for CF.

Funksjon av CFTR Gene

Den protein CFTR tjener som en kanal gjennom cellemembraner som produserer slimete, svette, tårer, spytt og fordøyelsesenzymer, som bærer negativt ladede kloridioner i og ut av cellene. Dette bidrar til å kontrollere vann bevegelig i vev, noe som er essensielt for produksjon av tynne slimete som flyter fritt. Mucus er stoffet som smører samt beskytter fôr av fordøyelsessystemet, reproduksjonssystemet, luftveiene og andre vev og organer. CFTR protein kontrollerer hvor andre kanaler fungerer, inkludert de bevegelige natriumioner (som er positivt ladet) over cellemembraner. Disse kanalene er viktige i normal funksjon av organer som bukspyttkjertelen og lunger.

Lungeproblemer fra CF

Når CFTR-genet virker som den skal, fremstilles et protein som kontrollerer bevegelige vann og salt når det strømmer inn og ut av cellen kropp. Imidlertid ikke CFTR genet fungere ikke skikkelig hos personer som har CF. Denne feil resulterer i klissete slim og salte svette akkumuleres i lungene. Som slimete fortsetter å samle inn, den blokkerer luftveiene, som er rørene som frakter luft inn og ut av lungene. Dette slimete buildup skaper en grobunn for bakterier å vokse, noe som fører til alvorlige lungeinfeksjoner som kan alvorlig skade lungene over tid.

Pancreas Problemer

Slimete kan også blokkere kanaler eller rør til bukspyttkjertelen. Mens luftveiene kjertlene produserer tykke, tørre sekreter, produserer bukspyttkjertelen en klebrig, tykk gjørme. Dette hindrer de enzymer fra bukspyttkjertel på vei til tynntarmen. Enzymer fra bukspyttkjertelen bidra til å bryte ned maten, noe som gjør det mulig å absorbere proteiner og fett. Når enzymene ikke kan gjøre jobben, mat næringsstoffer forlate kroppen uten å bli benyttet, noe som kan resultere i tarmgass samt voluminøse avføring, forstoppelse og smerte.

Hvordan behandle Cystisk fibrose gjennom regelmessig mosjon

Hvordan behandle Cystisk fibrose gjennom regelmessig mosjon


Både barn og voksne med cystisk fibrose (CF) kan dra nytte av regelmessig trening flere ganger per uke. Trening kan øke lungekapasiteten og bidra til å forhindre lungeinfeksjoner ved å tømme luftveiene av overflødig slim. Når anses som farlige for mennesker med cystisk fibrose, er regelmessig mosjon bli en viktig del av CF behandling. I disse dager kan du selv se noen CF maratonløpere der ute.

Bruksanvisning

Unn cystisk fibrose gjennom regelmessig mosjon som kan lindre pusteproblemer ved å øke lungekapasiteten. Fysisk trening kan hjelpe løsne slim, noe som gjør det enklere for deg å bekjempe bakterielle infeksjoner. Hoste som du trener kan fjerne slim buildup.

Tren regelmessig i 30 minutter, 3 til 5 dager per uke, for å bygge bentetthet og oppnå fleksibilitet. Noen forskere mener at regelmessig trening kan forlenge livet for personer med CF med flere år.

Bruk aerob trening som fremmer condition og bygger lungekapasitet. Hold deg til å trene med en kontinuerlig hjertefrekvens, som gåing, løping, svømming og sykling.

Prøv yoga for å styrke kjernemuskulaturen og bygge lungekapasitet gjennom kontrollert pusting. Andre idretter som vektløfting, kan styrke muskler og bygge bentetthet.

Trening i kombinasjon med andre behandlinger, inkludert slim-thinning medisiner, antibiotika, og luftveisryddeteknikker.

Practice pusteøvelser, med vekt på avslappet utpust i tillegg til fysisk trening for å utvikle mellomgulvet, noe som kan gjøre det lettere å puste.

Be legen din om å utvikle en fysisk terapi program hvis du ikke er i stand til å utøve eller er begrenset til et sykehus i lengre tid.

Unn cystisk fibrose gjennom en kombinasjon av kosthold og trening, slik at kaloriforbruket er erstattet. Ta hensyn til vekttap og justere kostholdet tilsvarende hvis du begynner å miste for mye vekt.

Kontakt lege når du oppretter et treningsprogram for barn. Mens de fleste vanlige aerobic trening er trygt, kan noen kontaktsport og vektløfting kreve tilsyn og forsiktighet.

Tips og advarsler

 • Spør legen din om væskeinntak mens du trener for å sikre at du ikke blir dehydrert. Noen mennesker kan også ha nytte av å ta salttilskudd.
 • Pass på å strekke før og etter trening for å øke fleksibiliteten. Fokusere på aktiviteter som vil strekke torso, armer og rygg for å fremme god holdning og bedre lungefunksjon.
 • Snakk med legen din før du starter noen treningsprogrammer.
 • Ikke prøv å gjøre opp for tapte treningsøkter med en ekstra sprek trening. Intermitterende kraftig mosjon kan føre til muskelspenninger og alvorlige skader.
 • Vær forsiktig i ekstrem varme, som det kan gjøre puste svært vanskelig for personer med CF.

Hvordan vite Cystisk Fibrose Risikofaktorer

Hvordan vite Cystisk Fibrose Risikofaktorer


Folk som lider av cystisk fibrose er genetisk disponert for overflødig slim i sine systemer, som kan føre til bukspyttkjertelen og lungeinfeksjoner. En kronisk tilstand, fører cystisk fibrose til kortere levetid og hyppige plager som bihulebetennelse, diaré, lungebetennelse og langsom vekst hos barn. Forstå risikofaktorer kan hjelpe i tidlig påvisning og riktig behandling av cystisk fibrose.

Bruksanvisning

Vet Cystisk fibrose Risikofaktorer

Trace din genealogi og kjenner familien din bakgrunn. Cystisk fibrose forekommer oftest i Nord-Europa og askenasiske jødiske befolkninger. Risikoen går betydelig ned for mennesker av afrikansk og asiatisk avstamning.

Se etter symptomer basert på alder. For eksempel, den yngre den enkelte, jo mer du trenger å lete etter lave vekstrater og avføring blokkering av tarmen.

•  Finn ut om en eller begge foreldrene bærer det muterte genet. I så fall har en person en én-i-fire sjanse for å utvikle cystisk fibrose. Bare én normale genet er nok til å hindre at barnet fra sykdommen.

Sjekk for fruktbarhetsproblemer hos voksne. Om 97 prosent av lider av cystisk fibrose er infertile.

Få testet for det muterte genet i tilfelle du bestemmer deg for å ha en baby.

Tips og advarsler

 • Genetisk og prenatal testing er effektive metoder for å oppdage det defekte genet assosiert med cystisk fibrose.
 • De fleste med cystisk fibrose lider er diagnostisert før de fyller to år. Et lite antall personer diagnostisert etter fylte 18 har som regel mildere symptomer.
 • Cystisk fibrose resultater når det er en mutasjon i genet som kalles cystisk fibrose transmembrane konduktans regulator (CFTR). De fleste friske mennesker har to umuterte kopier av dette genet.
 • Det er foreløpig ingen kur for cystisk fibrose. Gjøre en donasjon til støtte forskning i bekjempelsen av denne sykdommen på Cystisk fibrose Foundation (se Ressurser nedenfor).
 • Kjenne risikofaktorer for cystisk fibrose betyr ikke automatisk forstå hva som forårsaker sykdommen. Risikofaktorer bare indikerer sannsynligheten for å bli rammet.
 • Cystisk fibrose er den vanligste dødelige genetisk sykdom i Amerika i dag.
 • Kjenn risikofaktorer for cystisk fibrose tidlig for å forlenge livet, forebygge noen lunge infeksjoner, og adresse vekst problemer.
 • Par som håper å ha en baby kan velge å teste seg for tilstedeværelsen av det muterte cystisk fibrose genet.
 • Advarselen tegn på cystisk fibrose kanskje ikke alltid hvordan opp ved fødselen. Noen tegn ta år å dukke opp.

Cystisk fibrose årsaker og symptomer

Berører om lag 70.000 barn og voksne over hele verden, ifølge Cystisk fibrose Foundation, er cystisk fibrose en genetisk sykdom som fører til kroniske problemer for barnets lunger og fordøyelsessystemet. Sykdommen er kjennetegnet ved produksjon av overdrevent tykke, klebrige slimet, og har et særegent sett av årsaker og symptomer.

CF Defekt Gene

CF er forårsaket av en defekt gen som frembringer en defekt cystisk fibrose transmembran konduktans regulator (CFTR) protein, proteinet er ansvarlig for å regulere strømmen av salt i og ut av cellene. Dette proteinet endring fører tykt, klebrig sekret i luftveiene, fordøyelsesenzymer og reproduktive systemer.

CF Gene Carriers

For at et barn skal utvikle cystisk fibrose, må han arve CF defekte genet fra begge foreldre; hvis barnet arver dette genet fra bare en av foreldrene, så hun vil være en bærer for cystisk fibrose --- muligens sende den videre til sitt eget barn en dag --- men vil ikke vise tegn på det selv.

Symptomer hos spedbarn

Spedbarn med cystisk fibrose kan vise symptomer tidlig etter fødselen, inkludert mekonium illeus (blokkert tarmen som følge av overdrevent tykk mekonium), unnlatelse av å få tilstrekkelig vekt, vanlige luftveisinfeksjoner, og steatorrhea (veldig tykk, fet avføring).

Symptomer hos barn

Vanlige symptomer på cystisk fibrose hos barn og unge voksne inkluderer blokkerte tarmer, salte smaker huden (på grunn av høye nivåer av salt i svetten), fettete avføring, redusert vekst, og ekstreme luftveisproblemer som hoste, piping i brystet, sinus og brystinfeksjoner og bronkitt eller lungebetennelse.

Betraktninger

Ifølge Mayo Clinic, tegn og symptomer på cystisk fibrose varierer sterkt fra person til person, avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen, så vel som ditt barns alder.

Cystisk fibrose symptomer hos småbarn

Cystisk fibrose er en genetisk sykdom som er livstruende for barn som er diagnostisert med det. Det generelt ikke er diagnostisert til barnet har hatt en rekke alvorlige lungeinfeksjoner eller begynner å ha alvorlige vekstproblemer. Selv om denne sykdom er ikke kureres, er det behandlinger som kan forlenge livet - så vel som forbedrer dens kvalitet - av barnet.

Early Detection

De tidligere symptomer er anerkjent og sykdommen diagnostisert, vil de mer effektive behandlinger være. Dette resulterer i en lengre levetid for barnet.

Funksjon

Cystisk fibrose er forårsaket av en defekt gen som påvirker bevegelsen av natrium (salt) gjennom visse celler. Dette resulterer i oppbygging av tunge slim sekresjon i lungene, samt fortykkede fordøyelsesvæsker.

Dårlig vekst

Ofte den første indikasjonen på cystisk fibrose, kan småbarn spise mye uten vektøkning. Dette er fordi de fortykkede fordøyelsesvæsker er ikke i stand til å nå tarmen å absorbere næringsstoffer fra maten.

Hoste og tungpustethet

Dette er forårsaket av oppbygging av slim sekreter i lungene, noe som gjør småbarn med cystisk fibrose utsatt for pusteproblemer og lungebetennelse.

Salty Skin

Småbarn med cystisk fibrose vil ha salte smaker hud; Dette er fordi de produserer en salt svette fra unormal bevegelse av salt gjennom sine celler.

Hvordan identifisere symptomer på cystisk fibrose

Cystisk fibrose, kjent som CF, er en arvelig tilstand av det endokrine systemet som hindrer kroppens kjertler fra å produsere normale sekret. Det påvirker flere kroppsorganer, herunder bukspyttkjertelen, svettekjertler, lunger, hud og fordøyelseskanalen. Forårsaket av en dysfunksjonell eller defekte genet, skaper tilstanden tykt og klebrig sekret i stedet for de glatte, tynne sekreter som trengs for å smøre, frakk og pute ulike organer og vev. På grunn av dette, organer bli tett og forårsake en rekke symptomer. Hvis barnet ditt har CF, vil identifisere disse symptomene tidlig tillate deg å søke rask behandling, noe som kan bidra til å redusere komplikasjoner.

Hvordan identifisere symptomer på cystisk fibrose

Se for tykke eller klissete avføring fra nyfødt. Avføring kan også være uvanlig stinkende eller vises "fet". Også se for utilstrekkelig vektøkning hos spedbarn og barn, til tross for adekvat lyster og fôring vaner i løpet av de første månedene av utvikling.

Se på ditt barns bryst. Ofte er de som er rammet av cystisk fibrose utvikle en "barrel brystet" som et resultat av luft som blir fanget i lungene.

Hør for noen form for piping eller kronisk hoste i spedbarn eller barn. Disse episodene kan eller ikke kan være ledsaget av oppspytt som synes å bli fanget i halsen.

Undersøk barnets nese og se etter tegn på utviklings polypper eller oppsvulmede vekster.

Observer barnet ditt som han vokser og utvikler seg. Se for clubbing (forkrøplet eller avrundede fingertuppene eller tær). Ta hensyn til frekvensen at barnet ditt opplever lunge eller bihulebetennelse.

Planlegg et besøk med barnelege hvis du tror at barnet ditt kan være utstiller symptomer på cystisk fibrose, eller hvis du er usikker.

Hint

 • Venstre ubehandlet, symptomer på cystisk fibrose føre til kroniske lungeinfeksjoner samt andre lidelser.

Historien om Cystisk fibrose

Historien om Cystisk fibrose


Cystisk fibrose er en genetisk sykdom som påvirker fordøyelsessystemet og lungene av mer enn 70.000 mennesker over hele verden. Det er forårsaket av to defekte gener gått ned fra begge foreldrene og er en livstruende tilstand. CF er defekte gener føre til at produksjonen av tykke, klissete slim som kan tette lungene og hindrer bukspyttkjertelen, forstyrrer naturlige enzymer som hjelper kroppen absorbere maten. På denne tiden, er det ingen kur for CF.

1930

I 1938 leverte Dr. Dorothy Andersen den første klar beskrivelse av CF, men sveitsiske barnelege Dr. Guido Fanconi beskrevet lignende forhold i 1936.

1940

Dr. Sidney Farber korrekt identifisert CF som en lidelse som rammer andre organer i tillegg til bukspyttkjertelen og innførte begrepet "mukoviskidose" i 1943.

1950

Den første svette testen ble utviklet da Paul di Sant 'Agnese funnet uregelmessigheter i svetteelektrolytter i 1952; svette tester begynte å øke i løpet av de neste 10 årene.

1960 og 1970

I 1960 og 1970 en rekke leger endret de typiske lav-fett diett av CF-pasienter å inkludere fet mat. Dette, kombinert med medikamentell behandling, bedret sin outlook og livskvalitet.

1980

1980 endte på en håpefull notat i 1989 med en vellykket identifikasjon av CF-genet av Dr. Johanna Rommens.

1990-tallet

1990-tallet brakte videre håp med forskning på genoverføring; den første vellykkede overføringen ble utført i 1993.

Cystisk fibrose symptomer hos babyer

Cystisk fibrose (CF) er en genetisk sykdom i slim kjertler og ifølge Medical College of Wisconsin hjemmeside, påvirker det nesten 2500 barn født i USA hvert år. CF alltid påvirker fordøyelsen og åndedrettet, og det noen ganger påvirker svettekjertlene og reproduktive organer også. Barn født med sykdommen vil vanligvis vise symptomer innen sitt første leveår. Medical College of Wisconsin viser følgende symptomer på CF hos spedbarn, men det advarer at ikke alle barn vil vise de samme og et barn viser noen av disse bør bli testet for CF.

Avføring

Hvis et barn har vedvarende diaré eller store, fete og råtten bolle bevegelser, kan han ha CF.

Åndedretts Trouble

Hvis et barn jevnlig wheezes eller kommer ned med lungebetennelse eller har en vedvarende hoste ledsaget av tykt slim, kan hun ha CF.

Skin

Hvis et barns hud regelmessig smaker salt, kan han ha CF.

Vekst

Hvis et barn ikke fysisk vokse skikkelig, kan hun ha CF.

Intestinal blokkering

Hvis et barn blir født med meconiym ileus, en blokkering i tarmen, kan han ha CF.

Cystisk fibrose Definisjon

Cystisk fibrose Definisjon


Cystisk fibrose er en kronisk tilstand som kan være dødelig. Mange barn er født med denne tilstanden som det er arvelig. Flere kaukasiske folk av europeisk avstamning er berørt av dette enn andre raser. Heldigvis har levetiden for personer med cystisk fibrose økt dramatisk de siste årene.

Organer Berørte

Cystisk fibrose primært påvirker bukspyttkjertelen og lungene, men også alvorlig påvirker hele fordøyelsesenzymer og tarmsystemet, sammen med mannlig fruktbarhet og svettekjertlene.

Cellular Påvirker

Med denne sykdommen, bevegelsen av salt og vann inn og ut av cellene er dysfunksjonelle.

Blokkerte Passasjer

På grunn av den cellulære dysfunksjon, kroppens passasjer blir blokkert av tykt slim utskilt av lungene og bukspyttkjertelen.

Infeksjon

Infeksjoner forekommer hyppigere hos personer med cystisk fibrose. Blokkeringer som bygger opp skape mange muligheter for dette først og fremst fordi fordøyelsessystemet har problemer med å fungere skikkelig.

Gjennomsnittlig levetid

På grunn av medisinske fremskritt, har forventet levealder priser steget utrolig som barn ikke var tidligere ventet å leve forbi pjokk alder. Nå er de med denne dødelige sykdommen overlever hele veien opp til gjennomsnittlig alder av ca 40 år gammel.

Fakta om Cystisk fibrose?

Cystisk fibrose er en arvelig lidelse som påvirker lungene og mage-tarmkanalen. En genetisk defekt får kroppen til å produsere tykt og klebrig slim, fordøyelsesenzymer juice, svette og spytt som bygger opp og forstyrre funksjonene i lungene og bukspyttkjertelen. Oppdagelsen av genet som forårsaker cystisk fibrose har bidratt til å utvikle nye behandlingsformer, men til dags dato ingen kur eksisterer.

Symptomer

The University of Maryland Medical Center sier at symptomer på cystisk fibrose inkluderer tilbakevendende luftveisinfeksjoner, forsinket vekst, tretthet, salt hud, og ingen avføring i første én til to dager i livet.

Diagnose

De fleste mennesker med cystisk fibrose er diagnostisert ved toårsalderen. Den svette test som påviser et høyt saltinnhold i pasientens svetten er den primære diagnostisk test. Blodprøver for de genetiske markører for cystisk fibrose kan bekrefte diagnosen.

Behandling

Behandling for cystisk fibrose inkluderer medisiner, spesiell diett, vitamin tilskudd, enzym terapi, og muligens en lungetransplantasjon.

Prognose

Personer med cystisk fibrose i dag har en gjennomsnittlig levetid på 35 år. The Mayo Clinic rapporterer at komplikasjoner kan inkludere hyppige luftveisinfeksjoner, alvorlige ernæringsmangler, diabetes og ufruktbarhet hos menn.

Genetisk testing

Siden forskere vet hva genet fører cystisk fibrose folk vurderer å ha en baby kan få genetisk screening utført for å teste om de er bærere av det defekte genet. Dette alternativet kan diskuteres med legen din.

Hvordan hjelpe et barn hoste Sputum grunn Cystisk fibrose

Hvordan hjelpe et barn hoste Sputum grunn Cystisk fibrose


Cystisk fibrose er en livslang sykdom som er genetisk i naturen. Det er en tilstand der kroppen utskiller tykk seig slim. Lungene er påvirket av cystisk fibrose fordi de er tilstoppet med tykt slim som påvirker et barns evne til å puste. En sykepleier diagnose for dette problemet er: ineffektiv airway clearance relatert til tykke sekret i lungene eller luftveiene. Målet med omsorg for sykepleie diagnose er å bistå de berørte barnet hoste opp slimet i lungene hans, slik at han kan puste mer tydelig. Noen sykepleien for cystisk fibrose kan hjelpe sykepleieren nå dette målet.

Hvordan hjelpe et barn hoste Sputum grunn Cystisk fibrose

•  Vurdere barnets luftveiene. Lytt til barnets lunger for pustelyder med stetoskop. Ta oppmerksom på lyder som indikerer tette lunger som spraking. Observere barnets pustemønster og innsats og telle hans respirasjonsfrekvens. Gjør dette for å samle informasjon som vil være i forhold til informasjonen som samles inn etter dine sykepleien. Det vil bidra til å avgjøre om dine sykepleien er effektiv eller ikke.

Administrer forstøveren behandling som foreskrevet av barnets lege. De hjelper løsne opp slim i lungene, gjøre dem mindre seig og tynnere for enkel oppspytt. Sitt barnet opp før administrering av denne behandlingen å gjøre ham i stand til å inhalere så mye av medisinen som mulig. Gi forstøver behandling av cystisk fibrose en time før eller to timer etter et måltid som denne behandling utfelles ofte oppkast eller hoste som letter fjerning av slim fra lungene.

•  Administrere flagre enhet - en håndholdt enhet som barnet puster inn - eller andre luftveisfortollingssystem. Gi flagre enheten til barnet og be ham om å forsegle leppene rundt munnstykket. Deretter instruerer ham til å inhalere gjennom nesen og puster gjennom munnen og inn i flagre enhet så kraftig som han kan. Utpust inn i flagre enheten vibrerer luftveiene, løsner opp sekreter eller slim i lungene og muliggjør bevegelse av slim oppover der det kan være lett hostet ut.

Kontroller at barnet blir hydrert. Gi barnet væske som foreskrevet av legen sin for å hjelpe tynn og løsne slim i lungene hans. Dette gjør slimet lettere å hoste eller hoste ut.

Revurder barnet. Lytt til barnets lunger og vurdere hans respiratoriske innsats for å måle effektiviteten til sykepleien. Dine tiltak er vellykket hvis barnet hoster opp slim fra lungene hans, og hvis hans pustelyder er klarere enn de var før han fikk behandling.

Tegn og symptomer på cystisk fibrose hos barn

Tegn og symptomer på cystisk fibrose hos barn


Cystisk fibrose er en arvelig sykdom som påvirker hele kroppen, men fokuserer på lungene og fordøyelsessystemet. Ifølge University of Maryland Medical Center, 30.000 mennesker i USA leve med sykdommen. De fleste symptomer på cystisk fibrose starter ved fødselen. Men noen ganger symptomene vil ikke presentere seg selv til barnet er eldre. Hvis et barn ikke blir diagnostisert ved fødselen, da de fleste er diagnostisert ved toårsalderen. Når vi leter etter symptomer på cystisk fibrose, husk hvert barn er forskjellig. Symptomene vil variere, så vil alvorlighetsgraden. Disse symptomene kan variere fra milde fordøyelsesproblemer til alvorlige mat-absorpsjon problemer.

Salty Skin

En av de vanligste symptomene på cystisk fibrose er salt-smake hud. Foreldre kan merke den salte smaken etter å kysse sine spedbarn. Unormalt i svettekjertlene føre til tap av salt, som skiller ut gjennom huden. En svette test vil bli utført dersom cystisk fibrose er mistenkt. Etter å stimulere svettekjertlene med en myk strøm fra en elektrode, vil legen samle svette og teste den. Barn med cystisk fibrose har høye nivåer av klorid. Hvis resultatene ikke viser disse forhøyede nivåer så er det sannsynlig at barnet har cystisk fibrose. Svetten testen kan utføres i alle aldre; Imidlertid kan et spedbarn ikke produsere nok svette for å få et nøyaktig resultat og kan ringe for testen skal gjentas.

Lunger og bihuler

Fordi saltbalansen er unormal, et barn med cystisk fibrose produserer tykt slim som tetter luftveiene alt fra bihulene til lungene. Dette kan føre til astmatiske symptomer som vedvarende hoste og tungpustethet. Slimet er så tykk at det er vanskelig å hoste opp, noe som betyr at den forblir i lungene og samler bakterier som kan føre til livstruende lungeinfeksjoner. Dessuten kan et barn med cystisk fibrose har kroniske sinus problemer som tett nese og bihulebetennelse. Kronisk lunger i nesegangene kan føre til smertefulle polypper, væske og vev fylte sekker i neseslimhinnen.

Bukspyttkjertelen og fordøyelsessystemet

Slim strøk bukspyttkjertelen og blokkere kanaler som fornekter utgivelsen av fordøyelsesenzymer juice bukspyttkjertelen produserer for å bidra til å bryte ned maten. Fordi maten ikke er brutt ned på riktig måte, fører dette til underernæring, vitaminmangel og dårlig vekst. Pankreatitt, en betennelse i bukspyttkjertelen, kan utvikle seg på grunn av cystisk fibrose. Den dårlig fordøyelse fører avføring å være fetere og smellier enn normalt og kan også føre til intestinal hindringer.

Hvordan å gi Nursing Interventions for en pasient med ubalansert ernæring på grunn Cystisk fibrose

Hvordan å gi Nursing Interventions for en pasient med ubalansert ernæring på grunn Cystisk fibrose


Cystisk fibrose er en genetisk sykdom. Det påvirker celler som produserer slim, fordøyelsesenzymer juice og svette. Disse stoffer virker som smøremidler for ulike organ overflater i kroppen. I cystisk fibrose, i stedet for disse smøremidler være tynn og glatt, er de tykke og tette igjen kanaler og andre åpninger i legemet. Tilstopping av organer i fordøyelsessystemet slik som bukspyttkjertelen fører til mangelsykdommer hos pasienter med cystisk fibrose. Sykepleie forvaltning av cystisk fibrose innebærer å gjøre at at de berørte pasienten får tilstrekkelig ernæring, ifølge Mayo Clinic.

Hvordan å gi Nursing Interventions for en pasient med ubalansert ernæring på grunn Cystisk fibrose

Administrere pancreatic enzymer som bestilt av legen. I cystisk fibrose, er kanalene i bukspyttkjertelen blokkert slik at bukspytt trengs for fordøyelsen ikke utskilles. De inneholder enzymer som kroppen ikke kan bruke. Derfor gir pankreas enzymer til pasienten med cystisk fibrose hjelper til med fordøyelse og absorpsjon av næringsstoffer.

Administrere pancreatic enzymer med mat. Hvis pasienten er et lite barn som ikke kan svelge pankreatiske enzymer i kapselform, blande innholdet av kapselen med en liten bit av karbohydrat mat. Ikke bland medisinen med proteinrik mat som disse bryter ned enzymer og kan brenne barnets munn. Forvalte enzymer med små mengder mat for å sørge for at pasienten får all av medisinen.

Unngå å administrere pancreatic enzymer med melk eller formel. Enzymene curdle melk og formel, og cystisk fibrose pediatrisk pasient kanskje ikke får all den medisinen han trenger. Barnet kan også knytte melk med medisiner og nekter å ta det i fremtiden.

Overvåk pasientens avføring. En pasient som lider av cystisk fibrose produserer illeluktende avføring som er fet i naturen. Administrasjon av pankreas enzymer er rettet mot å få avføringen til å være normal, ikke stygg luktende. Observere pasientens krakk å sørge for at enzymer er effektive. Dersom avføringen er ikke normalt eller pasienten er forstoppet, gi flere pancreatic enzymer som instruert av pasientens lege. Dersom avføringen er normal, bør den aktuelle dosen opprettholdes.

Ikke begrense salt fra kostholdet ditt cystisk fibrose pasienten. Det er tapet av salt i cystisk fibrose, og dette kan sette pasienten i fare for elektrolyttubalanse. Sørg også for at pasienten spiser en diett som er høy i protein og kalorier.

Du kan administrere tube feedings som anvist av pasientens lege som noen barn ikke kan konsumere nok næringsstoffer muntlig.

Gi fettløselige vitaminer som bestilt av pasientens lege. Den fettløselige vitaminer - Vitamin A, D, E og K - ikke er tilstrekkelig absorbert i fordøyelsessystemet til en pasient med cystisk fibrose. Administrasjon av disse vitaminer er nødvendig på grunn av dette.

•  Vurdere suksess for sykepleien. Tilstrekkelig vektøkning er en indikasjon på at pasienten kan motta de næringsstoffene hun trenger. Derfor veie pasienten daglig for å se om hun er å få noen vekt og om dine intervensjoner har vært effektiv.

Hva er effekten av cystisk fibrose?

Cystisk fibrose er en sykdom mange har hørt om, men ikke alle er sikker på nøyaktig hvordan det påvirker kroppen. Mens de fleste vet det skader lungene, kan de ikke innse at cystisk fibrose kan også ha en innvirkning på andre systemer i kroppen.

Definisjon

Cystisk fibrose er en arvelig sykdom som påvirker sekretoriske kjertler. Orgelet mest berørt er lungene.

Infeksjon

Cystisk fibrose fører til at slim for å bli tykk og seig, blokkerer rørene som frakter luft inn og ut av lungene. Slike buildups gjør det enkelt for bakteriene til å vokse, noe som fører til infeksjon.

Underernæring

Slim buildup kan påvirke bukspyttkjertelen, blokkerer viktige enzymer som trengs for fordøyelsen. Dette kan føre til underernæring og vitaminmangel, fordi kroppen din ikke er i stand til å absorbere viktige næringsstoffer.

Mineral tap

Cystisk fibrose fører til at kroppens svette for å bli ekstremt salt. Dette kan føre til en mineralmangel i kroppen som kan føre til en rekke symptomer, inkludert dehydrering, tretthet og nedsatt blodtrykk.

Død

Den mest alvorlige virkning av cystisk fibrose er død, som er ofte forårsaket av respiratorisk svikt, på grunn av den langvarige skader lungene.

Cystisk fibrose Symptomer og tegn

Cystisk fibrose er en genetisk tilstand som kan forårsake alvorlig lungeskade og ernæringsmessige mangler. Genene som forårsaker cystisk fibrose endre måten salt beveger seg inn og ut av kroppens celler. Symptomene på cystisk fibrose variere i styrke, avhengig av pasienten. Behandling for cystisk fibrose er rettet mot å lindre symptomer siden det er ingen kur.

Lunger

Lungene fra en cystisk fibrose pasienter vil ha et tykt slim. Hoste og tungpustethet er også vanlig.

Tarmer

Pasienter kan oppleve fettete avføring med en ubehagelig lukt. Indre kan også bli blokkert. Nyfødte avføring kan også være klumpete.

Sifre

Fingre og tær blir forstørret og avrundet. Dette symptomet kalles clubbing. Mens clubbing er et symptom på cystisk fibrose, kan det også være et symptom på hjertesykdom eller andre lungesykdommer.

Vekst

Nyfødte med cystisk fibrose kan mislykkes i å vokse; ungdommer vil ha forsinket vekst.

Advarsler

Pasienter med cystisk fibrose må være under en lege omsorg. De hyppige respiratoriske infeksjoner assosiert med sykdommen må behandles.

Hvordan få forsikring for å dekke Cystisk Fibrose Kostnader

Hvordan få forsikring for å dekke Cystisk Fibrose Kostnader


Den beste måten å få forsikringsselskapet til å dekke cystisk fibrose kostnader er å velge riktig forsikring. Du må lese dokumentasjonen nøye og forstå hva retningslinjene dekker, og hva prosenter du vil bli pålagt å betale.

Bruksanvisning

Få medisinsk forsikring for å dekke Cystisk Fibrose Kostnader

Kjøp omfattende medisinsk forsikring før du planlegger å bli gravid. Venter på å kjøpe forsikring kan bety at barnets cystisk fibrose er ansett som et udekket pre-eksisterende tilstand.

Les din helseforsikring plan grundig for å se om det er egnet til å dekke et barn med cystisk fibrose. Se nøye på de delene som gjelder hjemme helsevern og reseptbelagte medisiner dekning. Barn med cystisk fibrose kan trenge spesialisert hjemmehjelp og slim-thinning medisiner hele livet. Kjøpe ekstra dekning der det er nødvendig for å sikre kostnadene vil bli dekket.

nøye gjennom eventuelle endringer i politikken som forsikringsselskapet sender til deg. Planer endrer ofte, og med mindre du lese nøye, kan du feilaktig anta at du har samme dekning.

Spør forsikringsselskapet carrier om dekning for pårørende over 18 år Barn med cystisk fibrose kan ikke være i stand til å forsørge seg selv og få sin egen forsikring etter at de blir 18. Diskuter økt dekning for å være sikker på at disse kostnadene vil bli dekket.

Velg en plan med bredere dekning og færre unntak, selv når premien blir høyere. Betale en høyere premie hver måned er mye enklere (og vanligvis mindre kostbart) å vedlikeholde enn å måtte betale høyere egenandeler på behandlinger.

Velg en forsikring plan med enten ingen cap eller en høy cap dekning. En dekning cap begrenser det totale beløpet selskapet er pålagt å betale ut over livet av politikken. Fordi cystisk fibrose vil kreve livslang omsorg, trenger du en høy cap.

Hold alle dine medisinske regninger, kvitteringer og reseptbelagte bestillinger. Disse kan være nødvendig å bevise omstridte kostnader.

Hold en logg over alle medisiner, lege og klinikken besøk og spesialbehandlinger. Dette vil gjøre det mye lettere å diskutere eventuelle tvist med forsikringsselskapet.

leie en advokat for å forhandle for deg. Tvister om dekning kan øke stress du allerede har omsorg for noen med cystisk fibrose. La en advokat handle i ditt sted kan tillate deg å fokusere på riktig pleie.

Tips og advarsler

 • Hvis du mener at forsikringsselskapet ikke dekker kostnadene som de bør, spør personalavdelingen på jobben din til å snakke med selskapet først. Forsikringsselskapene har mer av en interesse i å holde selskaper fornøyde enn i bare en abonnent.

Hvordan er Cystisk fibrose Arvet?

Introduksjon

Cystisk fibrose, eller CF, er en alvorlig sykdom som forårsaker luftveissvikt og vitaminmangel. CF påvirker sekreter av kroppen: spytt, slim, svette og fordøyelses juice. I stedet for å være tynn og vannaktig å smøre kroppen, i cystisk fibrose, disse sekreter er klebrig og tykk. Sekreter tette opp passasjene i kroppen, og forårsaker skade på bukspyttkjertelen og lunger. Dette livstruende sykdom er forårsaket av arve defekte gener fra begge foreldrene.

The Gene

Cystisk fibrose er forårsaket av en defekt gen som endrer et protein som er ansvarlig for bevegelsen av salt inn i og ut av hver celle. Ifølge Mayo Clinic, "Dette resulterer i tykt, klebrig sekret i luftveiene og fordøyelseskanalen, samt i det reproduktive systemet." Dette genet er et recessivt gen, noe som betyr at for en person å arve dette defekte genet, må han få en kopi av det fra begge foreldrene. Hvis bare én av foreldrene har genet, kan et barn ikke arve cystisk fibrose. Hvis et barn har en kopi av genet, kan hun være en bærer av sykdommen. Som en bærer, en person har potensial til å passere det defekte genet videre til sine avkom.

Oddsen for å arve Cystisk fibrose

Det er ingen garanti at dersom to personer med recessivt gen unnfange et barn, vil deres avkom få sykdommen. Ifølge Mayo Clinic, er det en 25 prosent sjanse for at barnet vil bli født med cystisk fibrose. Det er en 25 prosent sjanse for at barnet ikke skal arve sykdommen, og heller ikke være en bærer av sykdommen. Det er en 50 prosent sjanse for at barnet vil ha recessivt gen.

De Carriers

Folk som har recessivt gen føre sunt liv. De har ingen symptomer på sykdommen. I mange tilfeller er de ikke selv klar over at de har den cystisk fibrose genet. Men genetisk testing er nå tilgjengelig for å identifisere de som har genet. Cystisk fibrose carrier test kan gjøres på et legekontor. Hvis cystisk fibrose går i familien din, er det en god idé å bli testet sammen med partneren din for å se om dere begge bærere av genet. Testen utføres på en prøve av blod eller spytt. Men denne testen er ikke 100 prosent nøyaktig. The Mayo Clinic rapporterer at i noen tilfeller, "genetiske mutasjoner for cystisk fibrose kan ikke bli oppdaget av dagens test." Hva dette betyr er at i sjeldne situasjoner, vil testen gi et normalt resultat, men en person kan likevel være en bærer.

Hvordan behandle Cystisk fibrose Med Gene Therapy

Hvordan behandle Cystisk fibrose Med Gene Therapy


I 1989 forskere oppdaget CFTR, genet som forårsaker cystisk fibrose (CF). Genterapi er fortsatt eksperimentell, men forskerne håper at denne forskningen vil gi svar om å behandle årsaken til cystisk fibrose og ikke symptomene. Genterapi forskning har fokusert på lungeceller fordi respirasjonssvikt står for mesteparten cystisk fibrose dødsfall, men forskerne håper å kunne bruke det de har lært å behandle alle berørte gener.

Bruksanvisning

Bruk Gene Therapy å behandle Cystisk fibrose

•  Lær om Cystisk fibrose transmembran Regulator (CFTR) genet som forårsaker CF. Å utvikle sykdommen, må man defekte genet arves fra hver forelder.

Lær hos friske mennesker, er CFTR protein som finnes i slimhinnen i store organer og kontrollerer transporten av klorid, salt og vann over cellemembraner. Salt feilregulering i CF-pasienter fører til en opphoping av overflødig slim som fremmer bakterievekst, blokkerer kjertler og forbyr bevegelse av fordøyelsesenzymer.

Studer behandling av cystisk fibrose med eksperimentell genterapi ved å sette inn kopier av normale gener i organ fôr. Mens genterapi fortsatt er eksperimentell, er det foreløpig ikke mulig å behandle cystisk fibrose symptomer, for eksempel bakterielle infeksjoner, respiratoriske plager og lunge vanskelighetsgrad, med genet erstatning gjennom lunge- og hjertetransplantasjon.

Sett begge lungene hos personer med sterkt begrenset lungekapasitet som følge av cystisk fibrose. Lungetransplantasjon er sjelden fordi risikoen er så stor, men vellykkede transplantasjoner kan legge år til folks liv.

Ikke forvent å bli kurert gjennom en transplantasjon. Lungetransplantasjon ikke kurere cystisk fibrose fordi CF gener i andre organer ikke blir erstattet.

Studie utviklingen i genterapi forskning som utforsker måter å levere normal genetisk materiale til CF celler i luftrøret fôr. Forskere er også søke etter en måte for å modifisere proteinet CFTR, slik at den på riktig måte kan regulere transporten av klorid mellom cellene.

Kombiner Terapi å behandle Cystisk Fibrose Symptomer

Unn cystisk fibrose ved å tømme lungeinfeksjoner med antibiotika og slim-thinning narkotika.

Redusere betennelse i lungevevet ved bruk av betennelsesdempende legemidler, som smertestillende midler.

Forbedre mat absorpsjon og vektøkning hos CF-pasienter ved bruk av fordøyelsesenzymer.

Tøm lunge lunger gjennom bronkial-airway-drenering teknikker, inkludert Chest Physical Therapy (CPT).

Opprettholde helse av CF-pasienter gjennom regelmessig mosjon.

Tips og advarsler

 • Ta kontakt med en genetisk veileder hvis du og din ektefelle er bærere av CF-genet. Et barn født av foreldre som er både bærere har en 25-prosent sjanse for å utvikle CF.

Hvordan få en Cystisk fibrose gentest

Hvordan få en Cystisk fibrose gentest


Cystisk fibrose er en livstruende genetisk tilstand. Tidlig oppdagelse og riktig ernæringsmessig omsorg i tidlig alder kan bidra til å forbedre den berørte persons helse, men det er ingen kur for sykdommen. Mange forsikringsselskaper vil nå dekke kostnadene for en cystisk fibrose genetisk test.

Bruksanvisning

Få en genetisk test for Cystisk fibrose

•  Forskning cystisk fibrose grundig slik at du kan be legen din informert spørsmål hvis du tror du trenger for å få en genetisk test for cystisk fibrose. En familiehistorie med denne eller andre arvelige genetiske sykdommer gjør deg til en god kandidat for en cystisk fibrose genetisk test.

Få en cystisk fibrose genetisk test før du blir gravid hvis du tenker på å starte en familie. Leger vil teste blod eller spytt for tilstedeværelsen av en genmutasjon som er ansvarlig for cystisk fibrose.

Har din partner testet for cystisk fibrose også. Når begge foreldrene er bærere, er sjansene barnet vil arve sykdommen er sterke.

Tenk in vitro fertilisering som et alternativ når begge foreldrene bærer cystisk fibrose genmutasjon. I denne metoden, kan leger teste hver befruktet egg for tilstedeværelse av cystisk fibrose før den blir implantert inn i livmoren. På denne måten kan de være sikre på at bare egg fri for cystisk fibrose har lov til å modnes og utvikle seg til et foster.

Innse at det er en sterk mulighet for at du blir nødt til å gjøre en veldig vanskelig avgjørelse. Hvis utvikle embryo har cystisk fibrose, vet at livet vil bli kuttet kort og helse vil alltid være dårlig. Oppsigelse av svangerskapet er noe du må vurdere.

Test fosteret for cystisk fibrose. Noen ganger foreldrene ikke vet at de er bærere frem til midten av svangerskapet. Leger kan utføre en CVS test under den ellevte uke av svangerskapet for å sjekke for cystisk fibrose eller en fostervannsprøve i løpet av det sekstende uke.

Tips og advarsler

 • Sjekk med ditt forsikringsselskap for å sørge for at de dekker kostnadene ved genetisk testing av denne typen før du går til legen din.
 • Coping med de fysiske, følelsesmessige, psykologiske og økonomiske påkjenninger av omsorg for noen med cystisk fibrose kan være vanskelig. Studier viser at folk som blir med en cystisk fibrose støttegruppe gjøre det bedre enn de som ikke gjør det. Lokale møter i Cystisk fibrose Foundation oppstå i byer over hele landet hver eneste dag.