Digidexo.com

Lipitor hukomelse

Er Lipitor Associated med erektil dysfunksjon?

Lipitor er et detaljskjema av medisinen atorvastatin, og blir brukt til å senke høye nivåer av LDL ("dårlig") kolesterol. I tillegg til å produsere sine ønskede effekter, kan det føre til symptomer på erektil dysfunksjon (ED).

Fakta

Ifølge US Library of Medicine, tilhører Lipitor til en gruppe medisiner som kalles statiner, eller HMG-CoA-reduktasehemmere. Den oppnår sin fordelaktige effekter ved senking av kroppens produksjon av kolesterol.

Erektil dysfunksjon

Ifølge Mayo Clinic, kan Lipitor forårsake vansker med å oppnå eller opprettholde en ereksjon. Det kan også utløse tap av seksuell lyst eller stasjonen.

Permanens av Symptomer

ED symptomer assosiert med Lipitor bruk kan ikke være permanent. I enkelte individer kan også forsvinne som kroppen tilpasser til tilstedeværelsen av medisinen.

Hyppigheten av symptomer

Hyppigheten av ED symptomer i Lipitor brukere er ikke kjent.

Rapportering Symptomer

Personer som opplever ED symptomer mens du bruker Lipitor bør rapportere dem til helsepersonell. I noen tilfeller kan leger være i stand til å minske deres virkninger.

Hvordan Lose jeg vekt med Lipitor?

Hvordan Lose jeg vekt med Lipitor?


Lipitor er en reseptbelagte medisiner som brukes til å senke dårlige kolesterolet og redusere risikoen for hjerteinfarkt, hjerneslag og høyt blodtrykk. Lipitor virker ved å redusere kolesterol og andre fettstoffer i blodet som kan forårsake blokkeringer og føre til andre helseproblemer. Lipitor brukes i forbindelse med en lav-fett diett for å optimalisere resultatene av medisinen. Mens hovedmålet Lipitor ikke er vekttap, er det en vanlig, positiv bivirkning av de nye livsstilsvalg pasienter oppfordres til å leve av når foreskrevet medisinen.

Hvordan Lose jeg vekt med Lipitor?

•  Spis et sunt kosthold. Unngå mat med høyt kolesterol eller fett som smør og egg å unngå å gjøre medisinen mindre effektiv. For å gå ned i vekt, også spise mat som er lavere i kalorier og høyere i næringsstoffer. Øke inntaket av frukt, grønnsaker, hele korn og bønner. Disse matvarer er lav i kolesterol, høyt på næringsstoffer og vil hjelpe deg å slippe overflødig, fet vekt med mer letthet.

Gjennomføre en øvelse rutine. Begynn med noe enkelt og lett som å gå eller gå i trapper, slik at du ikke belastningen hjertet ditt og føre til komplikasjoner i forbindelse med høyt kolesterol. Som cholesterol senkes og du blir mer fysisk form, øker intensiteten på treningsaktivitet til ting som jogging eller svømming runder. Sett mål for antall kalorier du vil brenne per dag og sørge for at beløpet du brenne er mindre enn det beløpet du tar inn.

Fortsett å ta Lipitor. Lipitor kan bare arbeide for å holde kolesterolet lavt så lenge du tar det og holde med programmet. Det er en 12-ukers guiden administrere kolesterol for Lipitor brukere å hjelpe deg holde deg til dine planer.

Hint

 • En kilo kroppsfett tilsvarer omtrent 3500 kalorier. Prøv å kutte ned på usunn kaloriinntaket slik at du mister en eller to pounds per uke.
 • Unngå å spise grapefrukt eller drikke grapefruktjuice når du tar Lipitor. Selv om det er en sunn mat, kan det føre til noen alvorlige reaksjoner med medisinen. Rådfør deg med lege før du begynner et nytt treningsprogram.

Hvordan virker Lipitor fungerer?

Hvordan virker Lipitor fungerer?

Hva er Lipitor

Lipitor, også kjent som atorvastatin, er en vanlig stoff som brukes til å behandle de med høyt kolesterol. Lipitor virker ved å blokkere fettstoffer kolesterol i blodet. Nærmere bestemt fungerer Lipitor å senke nivåene av lav tetthet lipoprotein (LDL)-kolesterol i blodet. Senking disse kolesterolnivået kan bidra til å beskytte mot hjertesykdom, hjerteinfarkt, karsykdommer, og slag.

Slik virker det

Lipitor er klassifisert som et statin. En statin, er et stoff som virker i leveren for å blokkere enzymet HMG-CoA-reduktase. Dette enzym er ansvarlig for å skape LDL-kolesterol i kroppen. Når denne kolesterol har blitt sluppet fra leveren kan den komme i klem på celleveggene i blodårene. Som avleiringer vokser, de felle mer og mer kolesterol i arterie til arterien er blokkert. Lipitor reduserer mengden av LDL dannet ved å begrense mengden av enzymer som skaper kolesterol. Jo mindre kolesterol slippes ut i blodet, jo mindre er sjansen for en blokkert arterie.

Potensielle bivirkninger

Du bør ikke ta Lipitor hvis du har blitt diagnostisert med diabetes, en underaktiv skjoldbruskkjertelen eller nyresykdom. De som er gravide bør ikke ta Lipitor som det kan føre til skade på fosteret. Lipitor kan også redusere virkningene av prevensjon, og slike andre metoder for prevensjon kan trenge å bli anvendt, så som kondomer eller andre ikke-hormon relaterte metoder. Når det kombineres med alkohol, kan Lipitor øke risikoen for alvorlig leverskade.

Noen brukere kan oppleve noen av de følgende milde bivirkninger som: kvalme, magesmerter, forstoppelse, oppblåsthet, gass, hudutslett eller muskelsmerter. Hvis du opplever problemer med å puste, hevelse, eller noen form for utslett etter å ha tatt Lipitor, kontakt lege umiddelbart da dette kan være et tegn på en allergisk reaksjon på medisinering.

Lipitor og hjertesykdom

Med kolesterolsenkende medisiner som Lipitor, kan mange mennesker ta kontroll over sin hjertehelse og leve lengre, sunnere liv. Medisiner er ikke et under kur, imidlertid, og bør brukes i kombinasjon med en sunn livsstil å ha størst effekt.

Statistikk

Hjertesykdom er nr en morder av menn og kvinner over hele verden, inkludert de i USA, ifølge Mayo Clinic. The American Heart Association har estimert at i 2009 vil ca 785 000 amerikanere har sitt første hjerteinfarkt, og 470 000 vil ha en tilbakevendende angrep. One American dør hvert minutt på grunn av en koronare hendelser. Statistikk som disse har mange amerikanere gjør hva de kan for å forebygge hjertesykdom.

Hjertesykdom

Hjertesykdom er et teppe sikt byttes ut med begrepet hjerte-og karsykdommer. Den brukes til å beskrive forhold som kan føre til hjerteinfarkt, slag eller brystsmerter. Hjertesykdom omfatter også infeksjoner og forhold som påvirker hjertets ventiler, muskel og juling rytme. Risikofaktorer for hjertesykdom inkluderer familiehistorie, alder, røyking, dårlig kosthold, høye kolesterolverdier, høyt blodtrykk, fedme, diabetes, høyt stress, fysisk inaktivitet og dårlig hygiene.

Lipitor

Lipitor er en reseptbelagte medisiner som brukes til å senke kolesterolet ved å blokkere produksjonen. Den reduserer totalt kolesterol i blodet, blant LDL-kolesterol, også kjent som det dårlige kolesterolet. Senke kolesterolet bidrar til å hindre åreforkalkning og hjertesykdom. Lipitor behandler høyt kolesterol og reduserer risikoen for hjerteinfarkt, hjerneslag og andre hjerteproblemer hos personer med type 2 diabetes eller koronar hjertesykdom. Hvis du vurderer å ta Lipitor, informere legen din dersom du har noen narkotika allergier eller hvis du har under-aktiv skjoldbruskkjertel, diabetes, nyresykdom, leversykdom eller muskelsykdommer. Gravide kvinner bør ikke ta Lipitor, da det kan forårsake misdannelser hos det ufødte barnet. Du bør ikke drikke mens du tar Lipitor, som alkohol kan skade leveren din når den kombineres med medisinering.

Lipitor bivirkninger

Vanlige bivirkninger av Lipitor inkluderer magesmerter, mild kvalme, halsbrann, oppblåsthet, forstoppelse, gass, tett nese, hodepine, kløe og utslett. Ring legen din umiddelbart hvis du opplever noen av de mer alvorlige bivirkninger av Lipitor, som for eksempel muskelsmerter, svakhet, ømhet, feber, influensalignende symptomer, tap av matlyst, mørk urin, gulsott eller leire-farget avføring. Oppsøk akutt hjelp hvis du opplever allergiske reaksjoner fra å bruke denne medisinen.

Andre hjertesykdom medisiner

Andre medisiner som brukes til å behandle og forebygge hjertesykdom inkluderer ACE-hemmere, betablokkere, diuretika, blodfortynnende medisiner, og kolesterolsenkende medisiner. Hvis du er i dag en hjertesykdom pasient, eller hvis du er på en høy risiko for å utvikle hjertesykdom, diskutere behandlingsalternativer med legen din.

Forebygging

Mens medisiner kan bidra til å forhindre og behandle hjertesykdommer, er det mange ting du kan gjøre hjemme for å holde hjertet så sunt som mulig. Forebyggende tiltak, som ikke røyker, daglig fysisk aktivitet, sunne matvaner, opprettholde en sunn vekt, god hygiene og å redusere stress, kan alle hjelpe deg å bekjempe hjertesykdommer.

Hvordan virker Lipitor Lavere Kolesterol?

Hvordan virker Lipitor Lavere Kolesterol?

Enzyme Blokkering

Lipitor er et statin narkotika. Dette betyr at dens hovedfunksjon er å blokkere et enzym kalt HMG-CoA-reduktase som gjør det mulig å foreta leveren kolesterol. Når dette enzymet er blokkert, er leverens kolesterolproduksjonen reduseres.

Blodet

Fordi leveren ikke kan gjøre så mye kolesterol, fører Lipitor det å ta dette stoffet ut av blodet. Den senket kolesterol produksjon, kombinert med fjerning av noen eksisterende kolesterol fra en persons blod, reduserer mengden av LDL (dårlig) kolesterol som sirkulerer i kroppen.

Arteriene

Lipitor senker mengden av kolesterol i arteriene blokkerer fordi det ikke er så mye kolesterol som sirkulerer i blodet samlet. Dette reduserer sjansen for fettstoffet setter seg fast i blodårene og bygge opp til en blokkering.

Long-Term Lipitor bivirkninger

Lipitor er en vanlig foreskrevet stoffet for mennesker med høyt kolesterolnivå. Selv Lipitor har blitt brukt av tusenvis av mennesker uten noen uheldige isssues, noen gjør opplever bivirkninger med dette stoffet. Akkurat som med alle andre rusmidler eller behandling, sørg for å diskutere din medisinske historie fullt ut med legen din før du tar Lipitor.

Funksjon

Lipitor kan bidra til å senke risikoen for hjertesykdom ved å senke det dårlige kolesterolet (LDL), heve gode kolesterolet (HDL) og senke triglyseridnivåer i blodet. Ved å gjøre dette bidrar Lipitor holde blodårene dine fra herding, noe som reduserer risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag.

Time Frame

Lipitor kan begynne å jobbe for å senke kolesterolet i så lite som to uker.

Bivirkninger

Milde langsiktige bivirkninger av Lipitor er hodepine, forstoppelse, diaré, gass, utslett, magesmerter, infeksjoner, sinus betennelse og leddsmerter. Alvorlige langsiktige bivirkninger inkluderer muskel skader, noe som kan føre til nyresvikt, og leverskader.

Betraktninger

Hvis du er interessert i Lipitor, sørg for å fortelle legen din dersom du har stoffskiftesykdommer eller diabetes, er en tung drikker, tar andre medisiner eller har hyppige muskelsmerter, fordi det ikke kan være riktig for deg. Du bør heller ikke ta Lipitor dersom du har nyre- eller leversykdom.

Misforståelse

Lipitor ikke bare jobbe med seg selv. Du må også forplikte seg til et kolesterolsenkende kosthold for for Lipitor å jobbe til sitt fulle potensial.

Hva er Lipitor brukes til?

Hva er Lipitor brukes til?


Lipitor er en reseptbelagte medisiner som er laget av legemiddelfirmaet Pfizer. Det er en slags stoff som er kjent som et statin. Det finnes mange forskjellige typer av statiner, og de er alle brukt for sin evne til overdreven kolesterolnivået hos pasienter. Dessverre, langvarig bruk av statiner som Lipitor bærer også visse potensielle farer.

Funksjon

Den viktigste ingrediensen i Lipitor er et kjemikalie som kalles atorvastatin. Atorvastatin arbeider for å senke kolesterolnivået i samme grunn måte som alle statiner. I hovedsak er Lipitor en kompetitiv hemmer av HMG-CoA reduktase. De eksakte kjemiske prosesser som er involvert er begge svært kompleks og irrelevant så langt som layperson er bekymret. I utgangspunktet Lipitor s statin effekter hemmer et enzym i kroppen som er nødvendig for produksjon av kolesterol. Over tid dette hemme effekten fører til at kolesterolnivået i blodet til å falle betydelig.

Typer

Lipitor er rett og slett et merkenavn for en atorvastatin medisinering. Den Lipitor navnet er et produkt av Pfizer-gruppen. Det er mange andre medisiner som virker på samme måte og inneholder de samme kjemikaliene. Følgende er alle kolesterol medisiner som inneholder atorvastatin som hovedingrediens: Lipitor, Lipidra, Aztor, Torvatin, Sortis, Torvast, Torvacard, Totalip, Tulip, Xarator, Atorpic, Liprimar, Atorlip, Avas og Storvas.

Størrelse

Den nøyaktige dosen som er foreskrevet til en pasient for å redusere sine kolesterol avhenger av flere faktorer. De viktigste er alder, vekt, kjønn og kolesterolnivå. For en gjennomsnittlig voksen, ville imidlertid en moderat dose av Lipitor være 40 mg per dag. For de med høyere kolesterolnivåer, men høyere doser kan være indisert. For en gjennomsnittlig voksen med meget høyt kolesterol, for eksempel, ville en vanlig dose være 80 mg per dag.

Fordeler

Fordelene med Lipitor for dem som lider av høyt kolesterol nivåer er enorm. Høyt kolesterol kan føre til blokkeringer i en persons sirkulasjonssystemet. Disse blokkeringer er vanligvis laget av både plaque og kolesterol. Slike blokkeringer kan føre til mange negative effekter på de som er rammet av dem. Hjerteinfarkt, slag og blodpropp er alle mulige risikoene for de som har høyt kolesterol. Behandling av kolesterolnivået, imidlertid, og administrere det med et statin som Lipitor kan seriøst forbedre en persons levetid og redusere risikoen for katastrofale kardiovaskulære hendelser.

Betraktninger

Dessverre, statin narkotika er ikke uten bivirkninger. Mens det store flertallet av pasienter kan merke nesten ingen bivirkninger overhodet, andre lider av hjerte myalgi, urolig mage, diaré, kvalme, forhøyede nyreenzymer, leddsmerter, søvnløshet, hodepine, svimmelhet og / eller muskelsmerter. Når du bestemmer om ikke å begynne en Lipitor regime en pasient og lege bør diskutere fordelene av medisinen og veie dem mot mulig risiko.

Problemer forårsaket av Lipitor

Lipitor er et medikament ofte foreskrevet for personer som har høyt kolesterol. Det senker dårlige kolesterolet, eller LDL, og triglyserider samtidig heve gode kolesterolet, eller HDL. Den kan også anvendes for å behandle kongestiv hjertesvikt. Lipitor virker ved å begrense kroppens produksjon av fettstoffer. I mange tilfeller, leger foreskrive en endring i kosthold sammen med Lipitor for å bidra til å bringe kolesterolnivået i en sunn rekkevidde.

Leverproblemer

Lipitor kan føre til at leveren til å begynne å mislykkes. Leger vil ofte be om blodprøver før pasientene begynner å ta Lipitor og også mens de tar den for å se om det påvirker organ.

Muskelproblemer

Muskelproblemer som smerte eller svakhet kan utvikle seg i noen mennesker tar Lipitor, oftere hos folk som tar Lipitor med andre medisiner. Hvis du opplever muskelsvakhet eller smerter uten kjent årsak, må du kontakte legen din.

Nyre Trouble

Nyre problemer noen ganger utvikler hos pasienter som begynner å oppleve muskelproblemer mens du tar Lipitor. Dette kan føre til nyresvikt.

Alvorlige bivirkninger

Noen bivirkninger av Lipitor kan tyde på at et annet alvorlig problem har utviklet. Hvis du opplever mørk urin, tretthet, magesmerter eller kvalme og oppkast ringe legen din umiddelbart.

Vanlige bivirkninger

Flere bivirkninger noen ganger rapportert av pasienter som tar Lipitor er ikke en indikasjon på en alvorlig tilstand, inkludert hodepine, forstoppelse, utslett, diaré og gass.

Hvordan ta Lipitor

Hvordan ta Lipitor


Høyt kolesterol er et vanlig problem hos mennesker, spesielt i dag med tilgjengeligheten av fet hurtigmat og nedgangen i mengden av trening mennesker gjør. Legemidler som Lipitor, som er merkenavnet produkt av narkotika atorvastatin, er foreskrevet for å redusere mengder av LDL-kolesterol (som er dårlig), total kolesterol, triglyserider og apolipoprotein samtidig som det øker mengden av HDL-kolesterol (som er bra) i din blod. Senke det dårlige kolesterolet i blodet bidrar til å redusere sjansene for hjerteproblemer, hjerneslag og perifer vaskulær sykdom.

Bruksanvisning

Følg legens anvisninger når du tar Lipitor. Les informasjonen som følger med din resept nøye, og hvis du har noen spørsmål, kontakt legen din før du starter medisinering.

Ta Lipitor med et fullt glass vann. Hvis magen blir opprørt, er det trygt å ta det med mat.

Ta Lipitor på samme tid hver dag. For å oppnå de beste resultatene er det viktig å holde en vanlig timeplan. Sett en tid som er lett å huske, som før frokost.

Planlegg foreslo blodprøver for å sjekke leverfunksjoner og overvåke eventuelle bivirkninger av Lipitor. Ikke hopp over noen planlagte avtaler.

Kombiner Lipitor resept med en lav-fett diett og treningsprogram for å oppnå de beste resultatene. Unngå mat med høyt fett og kolesterol.

Hint

 • Hvis du savner en dose av Lipitor du trenger å ta den glemte dosen så snart du husker det. Hvis det er nær tidspunktet for neste dose, bør du hoppe over den glemte dosen og fortsette å ta Lipitor som foreskrevet.
 • Fortsett å ta Lipitor som foreskrevet, selv om du tror du ikke trenger det. Du må kanskje ta medisiner for en lengre periode, og bare legen din vil vite sikkert.
 • Informer legen din dersom du har en leversykdom, kronisk muskelsykdom, en blodsykdom, drikke alkohol eller kreve en større operasjon. Du kan ikke være i stand til å ta Lipitor eller dosen din må endres.
 • Mindre alvorlige bivirkninger av å ta Lipitor er hodepine, urolig mage, luft i magen og utslett. Hvis problemene vedvarer eller forverrer seg bør du kontakte legen din.
 • Symptomene fra en overdose av Lipitor er ikke bestemt. Hvis du føler at du kan ha overdosert bør du søke legehjelp umiddelbart.
 • Se etter tegn på en allergisk reaksjon, som inkluderer elveblest, puste problemer og hevelse i ansikt, lepper, hals og tungen. Kontakt lege hvis du merker tegn på en allergisk reaksjon.
 • Alvorlige bivirkninger av å ta Lipitor inkluderer redusert urin, rust farget urin, tåkesyn, muskelsmerter, muskelømhet, muskelsvakhet, gulsott, influensalignende symptomer, magesmerter, uforklarlig tretthet og blek avføring. Slutt å ta Lipitor og oppsøke lege hvis du merker noen av disse alvorlige bivirkninger.
 • Noen legemidler kan ha uheldige effekter når de kombineres med Lipitor. Informer legen din dersom du nylig har brukt eller er for tiden tar ciklosporin, gemfibrozil, clofibrate, fenofibrat, niacin, erythtomycin, klaritromycin, chloestyramine, kolestipol, hormonell prevensjon, itrakonazol, flukonazol eller ketocoazole.

Lipitor & Restless Legs Syndrome

Lipitor & Restless Legs Syndrome


Personer med restless legs syndrom (RLS) kan kaste og slå hele natten lang fra uforklarlige smerter eller ubehag. Sine symptomer kan være grunn til å ta visse medisiner i stedet for enhver medisinsk tilstand. En medisiner som kan gi lignende leg smerte symptomer som en bivirkning er Lipitor.

Restless Legs Syndrome

RLS er en tilstand som kan påvirke menn og kvinner likt. Den består av opplevelser som ofte er ubeskrivelig og kan føre til søvnforstyrrelser. Disse følelsene kan inkludere verkende, brennende, prikkende, krypende, krypende og nervøs følelser i lårene og leggene, samt bena eller armene. Selv om det kan oppstå i alle aldre, er det mer vanlig hos eldre mennesker, ifølge Mayo Clinic.

Årsaker

I mange tilfeller er det ikke kjent hva som forårsaker RLS, ifølge Mayo Clinic, men halvparten av alle som har denne tilstanden har arvet det. Andre mulige årsaker inkluderer jernmangel, kroniske sykdommer og til og med graviditet. Men visse medisiner kan også spille en rolle, ifølge National Institutes of Health.

Lipitor og RLS

Stoffet Lipitor, som brukes til å behandle hjertesykdom hos personer som har høyt kolesterol nivåer, har mange mulige bivirkninger som - hvis opplevd - kan forklare hvorfor noen brukere av denne medisinen kan oppleve RLS symptomer. En av kroppens systemer potensielt berørte negativt av Lipitor er muskel- og skjelettsystemet.

Ifølge drugs.com, noen av Lipitor er bivirkninger til muskel- og skjelettsystemet inkluderer leggkramper, leddgikt, betennelse i sene skjeder (seneskjedebetennelse), muskuløs uføre ​​(myasthenia), forkorting av muskler, sener eller vev (kontraktur) og muskelsmerter eller smerte fra en ukjent årsak (myositt).

Betydning

Mens Lipitor er en medisin som kan gi symptomer sett i RLS lider, kan andre medisiner forverre RLS symptomer. Disse inkluderer de fleste antidepressive medikamenter samt noen anti-kvalme medisiner, ifølge Mayo Clinic.

Advarsel

Ifølge drugs.com, kontakt legen din umiddelbart hvis du opplever noen bein, ledd eller muskelsmerter mens du tar Lipitor, siden disse symptomene anses alvorlige bivirkninger av Lipitor. Alle som tar Lipitor og opplever RLS symptomer eller uforklarlige leg rastløshet - særlig om natten - bør snakke med sin lege.

Om Lipitor bivirkninger på leveren

Lipitor, merkenavnet for generisk legemiddel atorvastatin, er foreskrevet av leger for mennesker med farlig høye kolesterolverdier når kosthold og livsstil endringer ikke har løst problemet. Produsert av Pfizer, er Lipitor i en klasse for medisiner kalt statiner, som kan forårsake leverproblemer hos noen mennesker. Disse bivirkningene vanligvis hos færre enn 2 prosent av Lipitor brukere.

Funksjon

Statiner blokkere et enzym i leveren som er nødvendig for fremstilling av kolesterol.

Enzymer

Statiner kan forårsake leverenzymer å bli forhøyet. Folk tar stoffet rådes til å ha rutinemessige blodprøver for å sjekke enzymet nivå. Hvis det ikke blir forhøyet, nivået normaliseres vanligvis når pasienten slutter å bruke Lipitor.

Hepatitt

Noen personer som bruker Lipitor utvikle hepatitt, leverbetennelse som kan føre til tretthet og ubehag.

Gulsott

Lipitor kan også føre til gulsott, en gulfarging av øyne eller hud, et annet problem relatert til leveren.

Forsiktig

På grunn av disse mulige bivirkninger, bør personer med leversykdom ikke bruke Lipitor, og enhver Lipitor bruker som drikker alkohol har regelmessige blodprøver for å sjekke leverenzymnivåer.

Er Lipitor a Cause of Nummenhet i nevropati?

Lipitor er merkenavnet for et kolesterolsenkende medisiner kalt atorvastatin. Nummenhet og andre typer nevropati er kjente bivirkninger av statin narkotika.

Effekt på kolesterolnivået

Lipitor og andre statinene blir brukt i forbindelse med diettbehandling til lavere nivåer av LDL, eller "dårlig" kolesterol i kroppen. Statiner kan også ha en mild effekt på å senke triglyserider og øker HDL, eller "gode" kolesterolet.

Redusert risiko

Statiner kan redusere risikoen for store hjerteproblemer som hjerteinfarkt og hjerneslag ved å justere usunn kolesterolnivået i kroppen.

Perifer nevropati

Perifer neuropati, eller nerveskader forårsaker nummenhet og prikking i hender og føtter, er en kjent bivirkning av Lipitor og andre statiner. The University of Maryland Medical Center viser nevropati som en bivirkning bivirkning på mindre enn to prosent av pasientene som tok atorvastatin.

Risiko for å utvikle nevropati

Nylig publisert forskning viser at pasienter som tar statin narkotika som Lipitor kan være mer sannsynlig å utvikle perifer nevropati enn folk som ikke tar disse stoffene. Dagens brukere av statiner er fire ganger mer sannsynlig å ha eller utvikle nevropati enn ikke-brukere.

Andre bivirkninger

Hodepine er en vanlig bivirkning av atorvastatin. Andre bivirkninger kan omfatte brystsmerter, svimmelhet, søvnløshet, leddgikt, svakhet, og allergiske reaksjoner. Se legen din dersom du opplever noen bivirkninger mens du tar Lipitor eller andre statin narkotika.

Zocor Vs. Lipitor bivirkninger

Zocor Vs. Lipitor bivirkninger


Zocor og Lipitor blir ofte foreskrevet medisiner som brukes til å senke kolesterolet ved å hindre produksjonen i kroppen. De har tilsvarende fordeler og risikoer som både kan føre til en potensielt alvorlig sammenbrudd i skjelettvevet og nyresvikt.

Andre bruksområder

I motsetning Zocor er Lipitor forskrives til pasienter med type 2 diabetes og / eller koronarsykdom for å redusere risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt.

Alvorlige bivirkninger

Zocor og Lipitor begge har alvorlige bivirkninger som kvalme, muskelsmerter, ømhet og svakhet, influensalignende symptomer med feber og en mørkere urin.

Lipitor bivirkninger

Pasienter som tar Lipitor kan oppleve mindre alvorlige bivirkninger som mild kvalme, halsbrann, forstoppelse, kløe, utslett, hodepine og oppblåsthet.

Zocor bivirkninger

Mindre alvorlige bivirkninger inkluderer mild magesmerter, oppblåsthet og gass, så vel som forstoppelse eller diaré.

Interaksjoner

Både Zocor og Lipitor har flere av de samme vanligste legemiddelinteraksjoner, for eksempel visse antibiotika og anti-fungals. Alltid gi en oppdatert medikamentliste til apoteket når du fyller nye resepter slik at han kan fastslå eventuelle legemiddelinteraksjoner.

Bivirkninger ved bruk av Lipitor

Lipitor er en reseptbelagte medisiner som brukes for å senke kolesterolet. Det fungerer ved å blokkere produksjonen av lav-tetthets lipoprotein (LDL), og "dårlige" kolesterol. Det brukes også for å redusere risikoen for hjerteproblemer og slag hos personer med type 2 diabetes.

Vanlige bivirkninger

De hyppigst rapporterte reaksjoner på Lipitor er hodepine, magesmerter, gass, diaré eller forstoppelse, rennende nese og andre forkjølelseslignende symptomer, muskelsmerter og hudutslett.

Nyresvikt

I sjeldne tilfeller kan Lipitor forårsake et sammenbrudd i skjelettmuskelvevet, noe som kan føre til nyresvikt. Symptomer inkluderer muskelsvakhet og ømhet, influensalignende symptomer, feber og mørk farge på urinen.

Andre alvorlige reaksjoner

Andre mulige sjeldne reaksjoner inkluderer ødelagte sener, lysfølsomhet, pankreatitt, hevelse, hudsykdommer og leversvikt. Å drikke alkohol mens du tar Lipitor kan øke risikoen for leversvikt.

Graviditet

Lipitor er en klasse X narkotika, noe som betyr at det kan føre til alvorlige fødselsskader og bør ikke tas av gravide kvinner, de som planlegger å bli gravid, eller mens du ammer.

Interaksjoner

Visse medisiner bør unngås eller brukes med forsiktighet mens du tar Lipitor. Erythromycins, kan antifungals og niacin øke risikoen for muskelsykdommer. Grapefrukt bør også unngås fordi det kan føre til en farlig reaksjon.

Hvordan redusere LDL kolesterol Uten Lipitor

LDL, eller lav tetthet lipoprotein, er et protein kolesterol i blodet som kan bygge seg opp på veggene av arterier og danner et tykt, hardt plakk som smalner arteriene til hjertet og hjernen forårsaker nedsatt blodstrømning. Denne innsnevring kan føre til hjerteinfarkt og hjerneslag, og det gir LDL sitt navn som "dårlig" kolesterol. Mange leger fore statin stoffer som Lipitor for å redusere LDL-kolesterol, men statiner har en rekke bivirkninger som gjør dem upraktiske for noen pasienter. Forskning har vist finnes det en rekke andre måter å effektivt senke LDL-kolesterol.

Bruksanvisning

Slik Lavere LDL kolesterol Uten Lipitor

Ta noen av de høyt kolesterol matvarer fra kostholdet ditt og legge matvarer som er kjent for sin kolesterolsenkende evne. Det er den beste måten du kan senke LDL kolesterol og unngå å ta Lipitor. Matvarer som mandler, avokado, havrekli, olivenolje og fet fisk er bevist å senke kolesterolet.

Tren regelmessig. Tretti minutter med aerobic-type trening fem til syv dager per uke kan effektivt lavere LDL kolesterol og øke HDL kolesterol for de fleste individer. Selv enkel øvelse som lange turer kan hjelpe deg lavere kolesterol.

Velg et supplement som niacin, til et vitamin som har vist seg å være effektiv i å senke LDL-kolesterol 20 prosent. Markedene er fulle av kosttilskudd som hevder å senke kolesterolet, men mange av dem er utestet og en sløsing med penger. Imidlertid har noen kosttilskudd som niacin vist seg å være effektiv mot LDL kolesterol. Plantesteroler, tilgjengelig i flytende form i de fleste dagligvarebutikker, har vist seg å senke kolesterol 15 prosent. Studier har vist rød ris gjær for å være effektive i å senke kolesterolet, men det inneholder naturlig lovastatin, et statin substans, så vær forsiktig med bivirkninger.

Stopp dårlige vaner som røyking og tung drikking. De som sluttet disse vanene får fordelen av å senke kolesterolet og unngå hjerteinfarkt og hjerneslag.

Spis mer fiber. Forskning viser at de som spiser mer fiber er i stand til å redusere sine dårlige kolesterolet og øke deres gode kolesterolet uten å ty til reseptbelagte kolesterol medisiner som Lipitor. Valnøtter, linfrø, havregryn og psyllium, en plante fiber finnes i Metamucil, da lagt til kosthold kan bidra til å senke LDL kolesterol.

Lipitor bivirkninger Medisinering

Lipitor er en av en rekke medisiner kalt statiner som er foreskrevet for å senke kolesterolet. Selv om disse stoffene kan bidra til å forhindre et hjerteinfarkt eller andre forhold forårsaket av høyt kolesterol, kommer de med en rekke bivirkninger.

Funksjon

Statiner arbeid ved å blokkere et enzym kalt HMG-CoA reduktase enzymet. Dette enzymet produserer kolesterol i leveren. Lavere kolesterol i blodet minsker sjansen for at ekstra kolesterol vil bygge opp på veggene i blodårene dine, særlig de i og rundt hjertet og hjernen. En blokkering i en koronararterie, en av arteriene i hjertet ditt, forårsaker et hjerteinfarkt, og en blokkering i en arterie som fører til hjernen fører til hjerneslag.

Bivirkninger

Ifølge WebMD, de mest alvorlige bivirkningene som Lipitor kan forårsake er muskelsmerter og problemer med leveren. Ring legen din dersom du har en gulaktig skjær i huden eller øynene, eller mørk farge på urinen, da disse kan indikere leverproblemer. Leverproblemer er sjeldne, men kan være alvorlig. Lipitor kan forårsake mage og fordøyelseskanalen bivirkninger, inkludert kvalme, diaré, forstoppelse, oppkast og luft i magen. Andre bivirkninger av Lipitor er hodepine, søvnløshet, brystsmerter, hårtap, utslett, depresjon og endrede nivåer av blodsukker.

Medisinske tester

Hvis du opplever muskelsmerter mens du tar Lipitor, kan legen din bestille en blodprøve for å måle kreatinin kinase nivåer, og kan ta deg av Lipitor avhengig av resultatene av testen. Legen din vil gi periodiske blodprøver for å måle leverfunksjonen mens du tar Lipitor. Disse testene vil bidra til at du kan ta Lipitor trygt.

Hvem bør ikke ta Lipitor

Alle med lever- eller nyresykdom bør ikke ta Lipitor, eller bør noen som drikker mer enn tre alkoholholdige drikker hver dag på en daglig basis. Og hvis du tar visse typer antibiotika eller soppdrepende medisiner, bør du ikke ta Lipitor. Hvis du er allergisk mot Lipitor eller har hatt et problem når du tar et annet statin narkotika, bør du være forsiktig med å ta Lipitor og overvåke blodnivåer nøye.

Når skal ringe legen

Hvis du har muskelsmerter eller svakhet, og du tar Lipitor, bør du ringe legen din. Dette gjelder spesielt hvis du også har feber eller andre influensasymptomer. Mens du tar Lipitor, hvis du har problemer med å puste eller kortpustethet når du ikke har opplevd disse symptomene før, bør du også ringe legen din.

Tap av håret på grunn av Lipitor

Tap av håret på grunn av Lipitor


Lipitor er Pfizer merkenavn for et statin narkotika kjent som atorvastatin kalsium. Statin narkotika er foreskrevet for folk som ikke klarer å redusere sine blodkolesterolet nok gjennom trening og kosthold.

Hvordan Lipitor Works

Lipitor fungerer i leveren for å blokkere et enzym som gjør at kolesterolet.

Bivirkninger av Lipitor

En av de hyppigst rapporterte bivirkninger av Lipitor er hårtap. Andre bivirkninger er milde magesmerter og opprørt, gass og oppblåsthet, halsbrann, forstoppelse og muskelsmerter.

Hvor lang tid tar Håravfall Siste?

Håravfall fra å ta Lipitor kan enten være kortsiktig eller langsiktig. Av og til er hårtap reverseres ikke selv etter Lipitor er avviklet.

Hvordan minske Hårtap Fra Lipitor

Shampoo sjeldnere å redusere mengden av hårtap.
Unngå å bruke varme, slik som slag tørketrommel og varmevalser, for å style håret.
Unngå å bruke kjemiske behandlinger for å rette håret.
Unngå å bruke kjemiske fargestoffer for å farge håret.

Konklusjon

Senke kolesterolet ved hjelp av Lipitor kan redusere risikoen for slag, hjerteinfarkt og brystsmerter, fordeler som oppveier den bivirkning av hårtap.

Bivirkninger av Lipitor tabletter

Bivirkninger av Lipitor tabletter


Lipitor er en medisin mot høyt kolesterol. Kolesterol er et fettlignende stoff kroppen trenger for å produsere hormoner. Det er lokalisert i celleveggene overalt i kroppen. Hvis det er for mye kolesterol i kroppen, det innskudd i arteriene. De farligste områdene er koronar (hjerte) arterier. Den viktigste årsaken til høyt kolesterol er en diett høy i mettet fett. Senket kolesterolnivået kan med trening, en fettfattig diett, høyt fiber, og en medisiner som Lipitor.

Identifikasjon

Ifølge Lipitor nettstedet, senker Lipitor dårlige kolesterolet 39-60 prosent i de fleste pasienter og øker det gode kolesterolet med fem til ni prosent. Det senker også triglyserider, som er et fett som finnes i blodet, med 19 til 37 prosent. Lipitor er nummer én foreskrevet medisiner for høyt kolesterol. Den er godkjent av Federal Drug Administration for å redusere risikoen for hjerteinfarkt, slag og andre hjertesykdommer. Femten år med forskning tilbake opp Lipitor krav. Lipitor har ikke en godkjent generisk form av medisinen.

Funksjon

Lipitor er et statin og statiner lavere kolesterol. De blokkerer et enzym i leveren at kroppen benytter for å gjøre kolesterol. Når det er mindre kolesterol, og deretter leveren tar det fra blodet. Resultatet er lavere nivåer av kolesterol i blodet. Pasienter som tar Lipitor kan se lavere kolesterol tall på bare to uker.

Effekter

Lipitor kan gi bivirkninger. De vanligste bivirkningene er hodepine, forstoppelse, diaré, gass, urolig mage, utslett, muskelsmerter og leddsmerter. Et lite antall mennesker opplever alvorlige bivirkninger. De er muskelproblemer som kan føre til nyresvikt. Leverproblemer er mulig, så legen kan ta blodprøver og overvåke leveren. Hvis dosen senkes, symptomene vanligvis går bort eller legen din kan stoppe medisinering.

Betraktninger

Hvis du opplever muskelsvakhet eller muskelsmerter, oppkast, mørk urin, ekstrem tretthet, magesmerter, gul hud eller gule i øynene, varsle lege. Det er viktig å fortelle legen din hvilke medisiner du tar, hvis du drikker alkohol, er diabetiker, har nyreproblemer, eller skjoldbrusk problemer.

Advarsel

Gravide kvinner eller kvinner, som vurderer graviditet, bør ikke ta Lipitor. Det kan passere til det ufødte barnet. Kvinner som ammer bør ikke ta Lipitor fordi det kan passere gjennom morsmelk. Alle som har leverproblemer bør ikke ta Lipitor.

Lipitor Pasientinformasjon

Lipitor er et medikament som brukes til å blokkere produksjonen av kolesterol i kroppen hos brukere med høyt kolesterol. Medikamentet virker ved å redusere low-density-lipoproteiner i blodet, noe som i sin tur senker den totale kolesterol i blodet. Redusere kolesterolnivået i brukere er gjort for å forebygge hjerneslag, hjerteinfarkt og andre lignende tilstander i hjertet som kan føre til alvorlige helseproblemer.

Før du bruker

Før du bruker Lipitor, fortelle legen din dersom du er allergisk mot noen medikamenter, og hvis noen av følgende betingelser gjelder: hvis du har en aktiv skjoldbruskkjertel, diabetes, nyresykdom, en muskelsykdom eller tidligere leversykdom. Også, aldri bruke denne medisinen hvis du er gravid, ammer eller allergisk mot atorvastatin. Lipitor er klassifisert som FDA graviditet kategori X, og kan forårsake alvorlige fødselsskader.

Side Effects

Dessverre er det en rekke alvorlige bivirkninger forbundet med denne ved hjelp av medisiner. Noen av disse bivirkningene er kvalme, magesmerter, halsbrann, urolig mage, hodepine, kløe, utslett, forstoppelse, oppblåsthet, tap av matlyst, lav feber, mørk urin, leire-farget avføring, gulfarging av hud og øyne, og muskelsmerter og ømhet. Disse bivirkninger er også meget sjeldne og ikke påvirker et stort antall brukere.

Viktig sikkerhetsinformasjon

Unngå å spise mat med mye fett eller kolesterol i løpet av behandlingen, da det kan motvirke den helbredende kraften av medisinen. Det har vært sjeldne tilfeller når Lipitor har forårsaket en nedbryting av skjelettvevet hos brukere, som fører til nyresvikt, så ta kontakt med legen din dersom du har noen tidligere eksisterende nyresykdommer før behandlingsstart. Fortell legen din om alle andre medisiner du er i dag for å sikre at ingen av dem vil negativt samhandle med Lipitor.

Bruk

Bruk alltid Lipitor nøyaktig slik det var foreskrevet av legen din og aldri i doser som er større enn det som er anbefalt på etiketten. Medisinen gis i pilleform, og bør tas med et fullt glass vann. Lipitor kan tas med eller uten mat, og bør alltid tas på samme tid hver dag. Denne medisinen er ment å kombineres med et sunt kosthold og treningsprogram, og vil ikke gi de samme resultatene hvis tatt uten dem.

Advarsel

Hvis du opplever noen av de ovennevnte bivirkningene, kontakt lege umiddelbart.

Ved mistanke om overdose, kontakt Giftinformasjonen og leder direkte til nærmeste legevakten.

Lipitor er ment for å senke blodtrykket og bør ikke brukes til andre medisinske formål med mindre spesifikt bedt om å gjøre det av en lege.

Bivirkninger av Lipitor på leverfunksjon

Lipitor, en populær medisiner for høyt kolesterol, har flere bivirkninger. En av de mest bekymringsfulle er at det kan føre til problemer med leveren.

Statistikk

Leverproblemer er sjeldne og påvirker mindre enn to prosent av de som tar Lipitor, ifølge eMedTV. Grunnen til at disse sjeldne bivirkninger får så mye oppmerksomhet er potensialet for dem å være alvorlige.

Symptomer

Bivirkninger som kan tyde på at du har leverproblemer er oppkast, kvalme eller magesmerter som vedvarer, urin som er en mørk farge, gul farge i huden eller det hvite i øynene og tretthet. Hvis du har noen av disse symptomene, bør du ringe legen din.

Dosering

Legen din vil trolig starte deg av på en lavere dose av Lipitor og øke den hvis nødvendig. En typisk dose er 10 eller 20 milligram til start, tatt en gang om dagen. Blodprøver for kolesterol og leverenzymnivåene vil bli tatt. Den maksimale dosen er 80 milligram. Lipitor tar vanligvis ca to uker før det begynner å senke kolesterolnivået.

Advarsler

Hvis du har en historie med leverproblemer, eller det er leversykdom i familien din, kan Lipitor ikke være den beste medisinen for deg. Legen din vil trolig fortsette med forsiktighet ved å gjøre en blodprøve før du begynner å ta den, eller velg et annet legemiddel i stedet. Dette gjelder også hvis du er en tung drikker, siden overdreven alkohol kan skade leveren. Hvis du har hatt en alvorlig reaksjon på andre rusmidler i statin klasse, forteller legen din før du tar Lipitor.

Løsning

Å sørge for at leveren fortsetter å fungere skikkelig når du tar Lipitor, vil legen bestille periodiske blodprøver for nivåer av leverenzymer. Legen din kan redusere dosen av Lipitor eller sette deg på en annen medisiner hvis leveren enzym er et høyt nivå.