Digidexo.com

knasing og ømhet over kneskål ved bøying

Hvordan Hopp over en periode ved hjelp Prevensjon

Mange ganger kvinner ønsker å hoppe over sin periode i påvente av en stor hendelse, for eksempel et bryllup eller en ferie. Ved hjelp av p-piller, er det lett å hoppe over mensen en gang eller eliminere ha en helt. Her er en steg for steg guide til hvordan å hoppe over en periode ved hjelp prevensjon.

Bruksanvisning

•  Se på din pakke med p-piller. Det bør være tre aktive uker og en fjerde uke av sukker, eller inaktive piller.

Ta de første tre ukene av piller som anvist - én per dag.

Fra og med uke 4, hopper de inaktive piller og begynner å ta uke 1 piller i en ny pakke med p-piller. Dette vil tillate deg å hoppe over mensen denne måneden. Å fortsette å hoppe perioder, rett og slett hoppe uke 4 og gå rett til uke 1 i en ny pakke.

Liste over Parasitter at mennesker kan få som begynner med H

Liste over Parasitter at mennesker kan få som begynner med H


Den menneskelige rase har en lang og ofte skumle historie med parasittinfeksjoner. Parasitter kommer i mange former, fra ormer til insekter. Verdens helseorganisasjon anslår at 2 milliarder mennesker verden over er smittet med parasittiske ormer alene. Moderne medisin har vært viktig i behandling av parasittiske infeksjoner, og i å forbedre livet til pasienter, spesielt i tropiske områder.

Heterophyes Heterophyes

Et lite lykketreff, eller flatworm, denne parasitten smitter mennesker gjennom kokt ferskvannsfisk. Funnet i Egypt, Midtøsten og Fjerne Østen, Heterophyes heterophyes festes til tynntarmen som forårsaker magesmerter og diaré. Sjelden parasitten kan migrere til andre organer som hjertet og hjernen. Tilstedeværelsen av parasitten er diagnostisert ved mikroskopisk undersøkelse av avføringen og behandlet med antelmintiske medikamenter.

Hymenolepis Nana

Hymenolepis nana er en dverg bendelorm som måler 0,5 til 1,5 inches. Denne parasitten infiserer den menneskelige verten gjennom mat eller vann som er forurenset med rotte avføring. Finnes over hele verden, fører det ofte ingen symptomer. Imidlertid kan alvorlige infeksjoner forårsake svakhet, dårlig appetitt, hodepine, magesmerter og diaré. Tilstedeværelsen av parasitten er diagnostisert ved mikroskopisk undersøkelse av pasientens avføring og infeksjonen er behandlet med antelmintisk medisinering.

Hookworm

Hakeorm kan leve i flere uker i jord som var forurenset med infisert menneske, katten eller hunden avføring. Hakeorm finnes over hele verden, men hovedsakelig i varme, fuktige klima. Noen hookworm arter bare infisere huden mens andre migrere til tarmkanalen. Den vanligste symptom er anemi hvis parasitten er i tarmen eller lokaliserte kløe og rødme hvis parasitten er i huden. Hakeorm infeksjoner er diagnostisert gjennom mikroskopisk undersøkelse av avføring eller hud prøver og behandles med medisiner albendazole.

Hodelus

Et vanlig problem i grunnskolen, er det hodelusen en parasittisk insekt finnes over hele verden. Fant bare på mennesker, er hodelus overført gjennom infiserte eiendeler eller direkte head-to-head kontakt. Lus trenger å mate på blod flere ganger om dagen og vil dø i løpet av to dager utenfor menneskekroppen. Det vanligste symptomet er et kløende hodebunn. Hodelus infeksjoner er diagnostisert ved å undersøke hodebunnen for tilstedeværelse av egg eller voksne lus. Behandlinger for parasitten er tilgjengelig over disk eller ved resept.

Liste over ting du trenger i en nødssituasjon

Liste over ting du trenger i en nødssituasjon


Det ville være fint om nødhjelp meldt seg godt på forhånd, slik at du kan ta de nødvendige forholdsregler, men de vanligvis ikke gjør. Jordskjelv, tornadoer, branner og strømbrudd kan slå til når som helst. Derfor er det en god idé å ha en beredskap kit i huset og i bilen med elementer som vil betjene deg godt i en nødsituasjon.

Vannflasker

En av de viktigste elementene du kan ha i en hvilken som helst beredskap kit er vann. Den menneskelige kroppen trenger vann i større mengde og regularitet enn den trenger mat. Mens du kan overleve flere dager uten mat, vil du bli hardt presset til å gjøre det en eneste dag uten å drikke vann. Fordi noen nødssituasjon kunne forlate deg avskåret fra en vanlig tilførsel av drikkevann, er det viktig å ha noen som er lagret bort.

Flash Lights

I en alder da de fleste områder har street eller huset lys for å gi belysning, kan du se godt nok til å fungere selv om natten. Men alle som har slått leir vet at uten kunstige lyskilder, kan natten bli så mørkt at du ikke kan se hånden foran ansiktet ditt. I en nødssituasjon, kan dine vanlige lyskilder slutte å fungere. Av denne grunn er det viktig å ha flash lys og ekstra batterier, slik at du ikke blir fanget hjelpeløs i mørket.

First Aid Kit

I en nødssituasjon, kan du lett finne deg selv eller noen nær deg skadet. Fordi det kan ta sin tid før hjelpen kommer til deg, er det viktig å ha et førstehjelpsskrin. Dette settet bør inneholde bandasjer i forskjellige størrelser, sterile bandasjer for alvorlig blødning, sterile hansker trygt behandle andre, og antibiotisk salve for å hindre smitte. Du bør også inkludere en tilførsel av eventuelle resepter du stole på, som for eksempel insulin eller inhalatorer.

Bærbar radio

Du har kanskje hørt tester av kringkastingssystemet mens du hører på radio. I tilfelle en nødsituasjon, kan myndighetene fortsatt sendes over radiobølger (ved hjelp av individuelle generatorer) dersom kraftlinjer er ute. Sendingene inkluderer nyheter, værmeldinger, og instruksjoner for å få hjelp eller håndtere kjølvannet av krise. For å få all denne informasjonen, kaste et batteri eller håndsveiv drevet radio i beredskap kit.

Hva er farene ved Seroquel?

Seroquel er et stoff som vanligvis brukes til å behandle bipolar lidelse eller schizofreni. En stemning regulator og avskrekkende for depresjon og andre symptomer på slike lidelser, kommer Seroquel med sin andel av bivirkninger. Heldigvis, mange kan bli behandlet av andre legemidler, tilgjengelig enten over disk eller ved resept fra en psykiater.

Demografi

Det er viktig at visse aldersgrupper, særlig de med visse vilkår, unngå Seroquel. De eldre, særlig de med hukommelsesproblemer og symptomer på demens, ikke bør ta Seroquel, fordi det kan føre til degenerative effekter i helse etter en viss alder, når immunsystemet er svekket. I tillegg er pasienter under 18 år ikke foreskrevet Seroquel, på grunn av den potensielle risikoen for selvmord hos de med mindre erfaring med depressive symptomer.

Gravide kvinner bør også unngå Seroquel, fordi det kan ha en negativ effekt på fosterutvikling. I dyreforsøk, møtte embryoer toksisitet, noe som betyr at fostre kan bli forgiftet. Ifølge litteraturen som følger med en Seroquel resept, bør det gis til gravide kvinner bare "hvis den potensielle fordelen oppveier den potensielle risikoen for fosteret."

Skadelige effekter

Seroquel kan føre til malignt syndrom (NMS) og tardiv dyskinesi. NMS kommer i form av høy feber, stive eller svekket muskler med betydelig smerte, risting, forvirring og endringer i puls, blodtrykk og hjertefrekvens. NMS kan være dødelig, så noen av disse symptomene vil være grunn til å avvikle bruken av Seroquel.

Tardive dyskinesier er en like alvorlig tilstand som forårsaker ukontrollerbare bevegelser av ansikt og tunge, selv om det kan spre seg utover det. Denne tilstanden kan forverres hvis bruk av Seroquel fortsetter.

Suicidale tanker

Fordi bipolar medisinering regulerer nivået av serotonin i hjernen, kan det av og til redusere disse nivåene i stedet for flate dem av. Som et resultat av symptomene på depresjon, slik som selvmordstendenser, kan øke.

Vanlige bivirkninger

Noen av de vanligste bivirkningene som oppstår med mange andre medisiner kan oppstå med Seroquel. Disse inkluderer tørr munn, forstoppelse, mageproblemer, svimmelhet eller ørhet når du står eller sitter, tett nese og sinus problemer, problemer med å snakke og sult.

Døsighet er en annen mulig bivirkning, så du bør unngå å kjøre før du forstår effekten Seroquel har deg. Døsighet kan også føre til distraksjon fra hverdagslige aktiviteter og øke risikoen ved å drikke alkohol.

Andre faktorer

Flere andre mindre vanlige bivirkninger kan oppstå med Seroquel, inkludert vektøkning og økninger i triglyserider og kolesterol. Alle tre av disse i kombinasjon kan føre til ekstrem vektøkning, som må motvirkes med økt mosjon og en strengere diett. Din fastlege kan tilby flere råd om disse spørsmålene.

Informasjon på over kneet Amputasjon Surgery

Over-the-knee amputasjon er en kirurgisk teknikk som innebærer å fjerne beinet over kneskålen. Den brukes til å behandle en rekke alvorlige forhold, blant annet avansert diabetes, blodpropp, infeksjoner, store traumer, kreft og genetiske misdannelser.

Betydning

Over-the-knee amputasjon vanligvis resulterer i store fysiske og psykiske justeringer for den berørte personen. Planlegging er nødvendig, både før og etter operasjonen for å minimalisere disse effektene, og gir en akseptabel livskvalitet.

Før operasjonen

Preoperative undersøkelser og forholdsregler for en amputasjon er omfattende. Aktiviteter kan omfatte en angiografi (for å måle blodstrømmen til berørte beinet), røntgenundersøkelse, blodprøver og forberedelse til en mulig blodoverføring.

Kirurgi

Under operasjonen, vil legene gjøre et kirurgisk kutt over kneet og fjerne beinet under dette punktet. De vil deretter lage en klaff fra muskler, vev og hud, og bruke dette til å dekke området av amputasjon.

Utvinning

Recovery ovenfra-kne amputasjon omfatter tiltak for å redusere risikoen for alvorlige bivirkninger som lungebetennelse og blodpropp. Omfattende fysisk rehabilitering er også nødvendig.

Protese

Mange over-knee amputerte er utstyrt for en protese (kunstig lem). Egnethet for en protese, avhenger vellykket rehabilitering og den fysiske styrken til den enkelte.

Sittende Årsaker til knesmerter

Knesmerter ikke bare skje fra fysisk aktivitet, som å sitte for lenge kan føre til sårhet og smerter i knærne også. Smertene blir ofte mer intens jo lenger du sitter, og er vanligvis følte i front av kneet der du sitter med knærne i en bøyd stilling forårsaker press ved å trekke i sener. Siden smerte kan oppstå i ett eller begge knær, er det noen grep du kan ta for å hindre kneet ubehag forårsaket ved å sitte.

Bruksanvisning

•  Ta en pause fra sittende. Når kneet er bøyet i en forlenget tidsperiode, trykket mot de patella øker, forårsaker ømhet eller smerte. Enten det er fra sittende eller bevegelse, bør du alltid ta en kort pause fra enhver aktivitet som forårsaker kneet for å skade.

Bruk is til knærne når du sitter. Hold en is komprimere på området i ca 15 minutter. Du kan bruke isen opp til fire ganger hver dag for å redusere stivhet eller hevelse i knærne. Ice numbs området, noe som gjør det enklere å bevege kneet. En varmtvannspakke kan brukes til kneledd som er sår og stram.

Snakk med legen din om muligheten for å montere deg for en knee brace for støtte. Dette kan avlaste presset på kneskålen ved å holde patella riktig justert i femoral groove når du sitter. Det finnes en rekke lette bukseseler tilgjengelige som legger press på senen som ligger under kneskålen. Noen stiler av bukseseler og med lage en masserende effekt når kneet er bøyd eller utvidet.

Hold musklene i lårene og rundt knærne sterke og fleksible for å hindre smerte. Mens hviler kneet kan faktisk svekke stressede muskler enda mer, styrke musklene rundt kneet øker omfanget av bevegelse bidrar til å lindre knesmerter du kanskje allerede lider. Gåing og svømming er begge gode øvelser for å styrke musklene i bena.

Gå ned i vekt for å redusere presset på kneet. Hvis du er overvektig, kan du være å legge stress til knærne. Husk at knærne er bærende ledd.

Hint

  • Ta en over-the-counter steroide anti-inflammatoriske medisiner for å lindre smerte. Ta tre ganger hver dag i flere dager hvis smerten blir alvorlig.

Piriformis syndrom Rehabilitering

Piriformis syndrom Rehabilitering


Piriformis stretch syndrom er en tilstand forårsaket av kompresjon av en nerve som går langs piriformis muskelen, en muskel som går langs baken og låret. Selv om denne tilstanden fører til smerte og ubehag, kan rehabiliterings teknikker bidra til å redusere dette ubehaget og helbrede pasienten.

Funksjoner

Piriformis stretch syndrom, eller piriformis syndrom for kort, er en nevromuskulær sykdom. Den piriformis muskelen er setedelen av benet, langs baksiden av låret og sete. Dersom piriformis muskel irriterer, komprimerer eller stammer nerve som går langs piriformis muskelen, kalt isjiasnerven, pasienten opplever vanligvis ubehag, smerte, nummenhet og en sterk kriblende følelse. Selv om det ikke er noen definitiv måte for å diagnostisere en pasient som lider av piriformis syndrom, leger mener syndromet kan være forårsaket av anatomiske variasjoner i muskel-nerve, eller ved å overdrive eller stamme av muskelen.

Diagnose

Selv om det ikke er noen definitiv måte å diagnostisere piriformis syndrom, kan symptomer inkluderer isjias (en utstrålende smerte opprinnelse i baksiden av låret og leggen) og ømhet av sciatic hakk ved berøring, som vanligvis er vurdert av en lege. En medisinsk avbildningsteknikk som kalles magnetisk resonans nevrografi brukes også til å vise irritasjon hvor nerven passerer under piriformis muskel. Denne teknikken kan også bestemme om pasienten lider av en split piriformis muskel eller en delt isjiasnerven; denne diagnosen er avgjørende for pasientens behandling og hjemmetjenester. Endelig kan bildestyrt injeksjoner utført i en åpen MR skanner også bistå i å diagnostisere tilstanden, siden de gjør det mulig piriformis muskelen til å slappe av og teste muskel reaksjon.

Massasje Rehabilitering

Mange leger mener massasje terapi er den beste form for rehabilitering for pasienter som lider av piriformis syndrom. En teknikk som kalles nevromuskulær terapi eller triggerpunkt terapi, hjelpemidler i å eliminere myofascielle triggerpunkter i piriformis muskelen. Den massasje terapeut kan også ansette dype vev massasje teknikker eller myofascial utgivelsen teknikker, som begge bistår i å skille piriformis muskel fra omkringliggende vev. Muskel energi teknikker også bidra til å forsiktig forlenge piriformis muskelen.

Isotoniske rehabilitering øvelser

En pasient som lider av en skadet piriformis muskelen kan oppleve lettelse hvis muskelen er raskt styrket og strukket. Dette er ofte utført gjennom isotoniske motstand øvelser, vanligvis utført av en kiropraktor eller fysioterapeut. Isotone motstand øvelser fokusere på å stabilisere musklene rundt hofte og lår. Isotone øvelser som styrker og strekke disse musklene inkluderer forover eller bakover lunges, delvis knebøy, step-ups, og trapp-klatring. Pasienter bør forsøke disse øvelsene ved hjelp av sin egen kroppsvekt i starten, men som muskelen vokser seg sterkere, kan motstanden økes ved å bruke håndvekter eller en vektet bar. En leg-trykk maskin kan også brukes, men disse maskinene ikke anses å være like effektivt som free-vekt øvelser.

Propriosepsjon og koordinering Rehabilitering

Pasienter som lider av en skadet eller anstrengt piriformis muskel bør også forsøke å gjenvinne kontrollen over piriformis muskel og omkringliggende muskler. For å gjøre dette, fysioterapeuter anbefaler ofte at pasientene bruker 10 til 15 minutter om dagen trener på ett ben med øynene lukket for å opprettholde balansen. Disse øvelsene kan gjøres mens du står på en liten trampoline eller med en vuggende bord. Disse fysioterapi øvelser sikre at pasienten gjenvinner leddstabilitet og styring av muskel.

Avrevne Sener i Foot Recovery

Avrevne Sener i Foot Recovery


Sener fungere som kontakter mellom muskler og bein. For eksempel er det akillessenen en primær kontakt i foten, ligger bare mellom leggmuskelen og hælbenet. Hver sene består av mange individuelle kollagenfibre som gir fleksibilitet og støtte for leddene. Hvis tilstrekkelig av disse kollagenfibre blir skadet, kan en rift utvikle seg.

Årsak

Flere av de individuelle kollagenfibre kan svekke og frynser, til slutt resulterer i en synlig rive langs senen. Dette kan skje direkte fra overdreven makt forårsaket av skade eller traume. En sene kan også rive gradvis over tid fra repeterende bevegelser. Følgelig personer involvert i high-impact sport eller aktiviteter som krever repeterende bevegelser, som løping og tennis, er på et høyere risiko for å oppleve revet sener.

Komplikasjoner

Når en sene er revet, kan komplikasjoner som senebetennelse eller seneskjedebetennelse utvikle. Sene er karakterisert ved svelling av senen ledsaget av ømhet og rødhet i huden. Seneskjedebetennelse er preget av betennelse i seneskjede, kjent som synovium. Begge disse komplikasjoner er mild og vanligvis avtar med skikkelig hvile og omsorg.

Behandling

En mild tåre eller maktkampen i senen vil vanligvis leges over tid. Ved svelling er til stede, is eller kaldt pakker påføres den omkringliggende huden i korte mellomrom-10 til 15 minutter-vil redusere opphovning og smerte. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, eller NSAIDs, kan også tas for å redusere hevelse. Foten skal heves over nivået av nivået av hjertet. Komprimering av foten i en støpt eller atletisk tape vil begrense ufrivillig bevegelse og redusere sannsynligheten for bevegelsesrelaterte smerter. Foten bør brukes så lite som mulig for å fremskynde helbredelsesprosessen.

Kirurgi

Dersom en tåre helt Severs sene, er det kjent som et brudd, i hvilket tilfelle operasjon er nødvendig for å feste de to brutte ender av senen. Etter at operasjonen er fullført, blir en støpt vanligvis montert til å holde foten immobile. En kirurg kan også foreskrive noen grad av post-kirurgi fysioterapi for å gjenopprette mobilitet til fots.

Forebygging / løsning

Tilstrekkelig fottøyet er viktig for personer involvert i anstrengende fysisk aktivitet. Sko som passer ordentlig Det skal til enhver tid under sport. Smerter eller ømhet i føttene som varer lenger enn noen minutter bør undersøkes.

Hvordan kontrollere tuberkulose

Bakterier som forårsaker tuberkulose kan leve i kroppen uten å gjøre deg syk eller forårsaker ulike livstruende problemer. Det finnes to typer av tuberkulose: latente og aktive. Latent tuberkulose er ikke smittsom og ikke har noen symptomer. Aktiv tuberkulose er smittsomt og fører til tap av matlyst, tretthet, feber og nattesvette. Tegn på at tuberkulose angriper lungene inkluderer langvarig hoste som varer i flere uker, brystsmerter eller hoste opp blod.

Hvordan kontrollere tuberkulose

Ta isoniazid en gang om dagen for å kontrollere latent tuberkulose. Ifølge MedlinePlus, er isoniazid foreskrevet av en lege for folk som enten har vært utsatt for tuberkulose eller for tiden har tilstanden. Stoffet bare hindrer aktive bakterier fra å vokse. Ikke-aktive bakterier som hviler må behandles med dette medikament over en lengre tidsperiode mellom 6 og 12 måneder. Bivirkninger kan være leverskader, tretthet, tap av matlyst, oppkast, brun urin og gulfarging av huden. Ring legen din umiddelbart hvis du opplever feber, mage ømhet eller et utslett mens du tar medisinen.

Unn aktiv tuberkulose med en kombinasjon av fire typer narkotika: rifampicin, isoniazid, pyrazinamid og etambutol. Aktiv tuberkulose er behandlet med medikamenter inneholdende en rekke forskjellige antibiotika, slik at bakterier ikke blir motstandsdyktig mot behandling. For eksempel er Rifater foreskrevet fordi den inneholder isoniazid, pyrazinamid og rifampicin. Ifølge Mayo Clinic, kan et annet legemiddel kalt Priftin være foreskrevet i løpet av de fire første månedene av behandlingen. Bivirkninger forbundet med alle disse stoffene er en av de største downfalls av tuberkulosebehandling. Rifampicin kan redusere effekten av prevensjon. Pyrazinamid kan føre til kvalme og mangel på appetitt. Ethambutol kan forårsake uskarphet og synsproblemer. Kontakt legen din umiddelbart hvis du har noen alvorlige bivirkninger.

Opprettholde en konsekvent rutine for å ta narkotika. Vær sikker på at du ikke hoppe over en dose ved å sette en alarm hver dag på telefonen eller klokke. Selv etter et par ukers behandling, kan du begynne å føle deg bedre og bli fristet til å stoppe behandlingen. Unngå fristelsen. Tuberkulose, når den ikke er behandlet på riktig måte, kan komme tilbake og ikke lenger reagerer på medikamentell behandling.

Hold deg hjemme hvis du har aktiv tuberkulose. Sengeleie er ikke bare viktig for å holde et sunt immunsystem for å behandle sykdommen, men tuberkulose er smittsomt. Åpne vinduer for å lufte ditt hjem. Unngå å sove i samme rom som noen andre eller å ha noen kontakt med familiemedlemmer. Behandlingen tar to til tre uker før du ikke er smittsom. Ta litt tid å få nok hvile og la medisiner for å fungere.

Cure resistent tuberkulose med kirurgi. Når bakterier som forårsaker tuberkulose ikke svare på medikamentkombinasjoner, kan legen prøve en mer invasiv tilnærming til å kontrollere sykdommen. Under operasjon, er lungeskade reparert og lommer av bakteriene blir tatt ut. Selv om sjeldne, er denne formen for behandling avgjørende for tuberkulosebehandling når bakterier nekter å slutte å vokse etter måneder med narkotikabruk. Hvis bakterier har spredt seg til andre områder av kroppen, er operasjonen som kreves for å fjerne bakteriene.

Hint

  • Minske risikoen for overføring av tuberkulose ved å bære en maske rundt eventuelle familiemedlemmer.
  • Tar antibiotika kan føre til en sekundær infeksjon, for eksempel en gjærinfeksjon. Se etter utslett, trost, fordøyelsesproblemer eller vaginitis symptomer mens du tar medisinen.

Hva er solbær olje brukt til?

Hva er solbær olje brukt til?


Solbær olje består av olje presset fra solbær frø. Det kan kjøpes i helsekostbutikker i supplement kapsler av 500mg, eller i flytende form. Oljen blir markedsført som effektive for behandling av en rekke lidelser, inkludert Candida, tretthet, høyt blodtrykk, smerter og inflammasjon og hudproblemer. Et begrenset antall vitenskapelige studier har kaste lys over potensielle fordeler ved å ta solbær olje.

Funksjoner

Solbær olje forsyninger essensielle fettsyrer, rutin og andre flavonoider, og en høy andel av vitamin C. Essential fatty acid kosttilskudd er ofte anbefalt i form av fiskeoljekapsler, som en fordel for kardiovaskulær helse og som et immunsystem booster. Solbærolje er en naturlig kilde til gamma-linolensyre (GLA), en omega-6 fett som kan være vanskelig å oppnå gjennom kosten. Flavonoider viser også fordeler for kardiovaskulær helse, og flavonoider og vitamin C er potente antioksidanter. Antioksidanter beskytter mot frie radikaler som kan forårsake celleskader og sykdom.

Hud, negler og hår

Lege Andrew Weil notater på sin nettside at solbær olje kan være effektive i behandling av eksem, psoriasis og andre hudlidelser. Mange naturlege nettsteder anbefaler solbær olje for disse formål også. Weil anbefaler også olje for svake og sprø negler og tørt, sprøtt, splitting og tynt hår.

Rhematoid Leddgikt

En studie publisert i 2003 i en sak for revmatologi funnet moderat støtte for effekten av GLA i behandling av revmatoid artritt. GLA viser løfte om å redusere smerte, stivhet og felles ømhet. Pasienter med revmatoid artritt ofte søker etter alternativer til medikamentell behandling, som narkotika foreskrevet for å behandle denne autoimmun lidelse vanligvis har toksiske effekter.

Anti-kreft egenskaper

En in vitro-undersøkelse viste solbær ekstrakt kan hemme formeringen av brystkreft og tykktarmskreftceller. Forskere teoretisere denne effekten skyldes den høye vitamin C-innhold. I viro studier er gjennomført i et kontrollert miljø utenfor en levende organisme, så mye mer forskning er nødvendig på dette området.

Anti-inflammatoriske egenskaper

Weil fastslår at GLA er et effektivt anti-inflammatorisk middel uten bivirkninger av anti-inflammatoriske legemidler. Kroppen bruker faktisk GLA for å opprette sin egen anti-inflammatoriske midler. Weil forskriver det for inflammatoriske autoimmune tilstander som lupus. Naturopathic lege Jody Noé, av Brattleboro Naturopathic Clinic i Vermont, anbefaler også folk med lupus ta 500mg til 1000 mg daglig av en GLA kilde som solbær olje.

Hvordan bruke ThermaCare

Hvordan bruke ThermaCare


ThermaCare er merkenavnet for en serie av varmeputer brukes for å lindre muskel og leddsmerter forbundet med overanstrengelse, forstuinger og belastninger. ThermaCare felt aktiveres gjennom luft eksponering og arbeide i omtrent åtte timer. Ifølge American Pain Society, er kontinuerlig lavt nivå varme terapi en effektiv måte å behandle muskel- og skjelettsmerter. ThermaCare pads kommer i fire forskjellige typer til å behandle ulike områder av kroppen.

Bruksanvisning

Lavere tilbake og Hip

•  Åpne pakken når du er klar til å bruke pad.

Plasser puten over området av smerte, slik at de mørkere plater ansikt huden din.

Juster puten som nødvendig og løst knytte uoppvarmede endene sammen over magen.

Hals, håndledd og skulder

Åpne pakken når du er klar til å bruke pad.

Skrell bort papiret for å eksponere limet side av puten.

Plasser den selvklebende siden over smerten området slik at det fast festes til huden din. Ikke overlapper varme celler hvis du bruker puten til håndleddet.

Kne og albue

Åpne pakken når du er klar til å bruke pad.

Peel papiret bort for å avsløre den selvklebende siden. Ved hjelp av limsiden er valgfritt om du har hår på knærne eller albuene.

Bøy kneet eller albuen litt (avhengig av hvor du vil bruke pad) og plasser åpningen over kneskålen eller albue.

Wrap stroppene rundt kneet eller albuen og fest dem.

Menstrual

Åpne pakken når du er klar til å bruke pad.

Skrell bort papiret for å avdekke limet side.

Fest puten over undertøy så det er ikke å berøre huden din direkte.

Tips og advarsler

  • ThermaCare korsryggen og Hip kommer i små / mellomstore og store / ekstra stor. Small / medium er passende for kvinner opp til størrelse 8 og menn opp til en 34-tommers midje. Stor / extra large passer for kvinner mellom størrelse 9 og 20 og menn mellom en 35- til 47-tommers midje. Wear ThermaCare produktene over klær hvis de føler for varmt ved siden av huden din.
  • Ikke bruk ThermaCare produkter for mer enn åtte timer i en 24-timers periode eller over natten. Ikke plasser ThermaCare pads på usunn eller skadet hud. Konsultere legen din før bruk hvis du har diabetes, hjertesykdom, leddgikt eller er gravid. Ikke forsøk å varme opp ThermaCare pads i mikrobølgeovn; de kan ta fyr.

Hva er behandlingen for prepatellar bursitt?

Prepatellar bursitt, også kalt tjenestepiken kneet, er en betennelse i bursa sekk ligger mellom patella (kneskålen) og sene som dekker kneet. Personer med denne tilstanden har ofte smerte når kneler eller flytte sin kneet. Det kan også være svelling og begrenset bevegelsesevne av kneet. Alle med disse symptomene vil vanligvis trenger for å behandle denne tilstanden før det blir verre. Behandlinger kan omfatte is, anti-inflammatoriske medisiner og selv visse medisinske prosedyrer.

Efects av Rest & Ice

Alle med prepatellar bursitt må avstå fra å knele eller using sitt kne. Dette vil hindre ytterligere forverring av bursitt og la isen tid til å redusere betennelse og smerte. Ice forårsaker vasokonstriksjon (innsnevring av blodårer) som lindrer betennelse og smerter ved å begrense blodtilførselen til området. Ice er mest effektiv når den er komprimert mot kneskålen ved 20-minutters intervaller. Heve kneet over hjertet kan også bidra til å redusere betennelse fra prepatellar bursitt.

Typer av legemiddel

Anti-inflammatoriske medisiner som naproxen og ibuprofen kan redusere betennelser og smerte fra prepatellar bursitt. Disse medikamentene hemmer COX-2 enzymer fra å produsere prostaglandiner (kjemikalier), kroppens naturlige inflammatorisk respons til personskader eller skade på vev. Fordi prepatellar bursitt kan føre til infeksjon i bursa sekk, kan antibiotika være foreskrevet for å lindre hevelse og smerte.

Typer av medisinske prosedyrer

I noen tilfeller kan en lege trenger å tømme bursa sekk å få prepatellar bursitt under kontroll. Nåler blir injisert direkte inn i bursa sekk for drenering av overskytende synovial fluid. Hvis det er tegn på infeksjon i løpet av prosessen, kan en liten mengde av kortison brukes for å styre inflammasjon. Noen ganger må denne fremgangsmåten til å bli gjentatt flere ganger. Andre ganger, er et lite snitt nødvendig for drenering av overflødig væske. Dersom tilstanden har fortsatt ikke forbedret eller veggene i bursa sekk har tyknet, trenger bursa sekk som skal fjernes.

Fordeler med Physical Therapy

Fysioterapi økten kan også hjelpe en person gjenopprette fra prepatellar bursitt. Prosessen med Iontoforese brukes noen ganger for prepatellar bursitt. Denne fremgangsmåten bruker elektrisk strøm til å sende anti-inflammatoriske medisiner til det berørte området. Ultralyd kan også bidra til å kontrollere smerter og betennelser. Når hevelse er under kontroll, strekke beina og lett styrketrening (sykling) kan bidra til å stimulere blod (med sine helbredende egenskaper) til bursa sekk.

Time Frame

Det er ingen fast tidsramme for å få over prepatellar bursitt. Det kan ta flere uker eller måneder med ikke-kirurgisk behandling. Hvis en lege utfører et innsnitt vil det være en hvileperiode. Hvis en person krever kirurgi, kan de trenge krykker for flere uker. Vanligvis kan de som tar en mer proaktiv tilnærming til healing forventer å komme raskere.

Hvordan Cycle Med kvadricep senebetennelse

Quadriceps senebetennelse oppstår når toppen sene av de to sener som fester quadriceps til patella - eller kneskål - blir for stresset, noe som resulterer i betennelse. Det er oftest sett på utøvere som overtrener, men det kan også ses i inaktive mennesker. Du vil sannsynligvis ha quadriceps senebetennelse hvis du opplever smerter rett over kneskålen, hvis senen er øm å ta på og sårer mer når du flytter den, og hvis din sene er hovent. Morgenstivhet kan være et annet symptom.

Bruksanvisning

•  Gå til legen din for å finne ut om du har senebetennelse. Du har kanskje revet sene, eller du kan ha en tåre i quadriceps. Følg rådene som gis, som vil være basert på alvorlighetsgraden og årsaken til senebetennelse. Hvis du er en biker, er det svært sannsynlig at det var forårsaket av sykling for mye eller av en upassende sykkelpassform.

Gjør ikke sykkel for så lenge du kan motstå, så resten fra hva fikk deg til å utvikle dette problemet i første omgang er den mest effektive og raskeste behandling for å helbrede den. Men hvis du må sykkel, sørg for at du isen kneet umiddelbart etterpå i 20 minutter og holde det løftet. Plasser aldri is direkte mot huden, men i et håndkle. Ta en anti-inflammatoriske medisiner, som for eksempel ibuprofen eller acetylsalisylsyre. Du ønsker også å ha en klut eller neopren kneet spenne mens sykling.

Ta med sykkelen din til noen som vet å passe det for deg riktig. Ifølge Eric Moen, en "elite-nivå" coach gjennom USA Cycling Federation og direktør for fysioterapi ved PRO Sports Club Seattle, "Det første jeg spør noen pasient som klager på sykling relatert smerte er å ta sykkelen inn til sjekk for en riktig passform. I de fleste tilfeller er en dårlig sykkelpassform ved roten av problemet. "

Sørg for tilpasning av sykkelen din selv om du ikke kan besøke en profesjonell. Det viktigste er balanse mellom leddene. Du ønsker å unngå overdreven fleksjon i knærne hvis du har quadriceps senebetennelse. Løse dette problemet ved å heve og flytte salen tilbake, og vurdere å få en sykkel med en større ramme.

Varm opp og strekke mye både før og etter sykling. Fokuser på dine quadriceps og hamstrings. Sjekk om du har en muskel ubalanse. For eksempel er quadriceps svært godt utviklet, mens hamstrings er ikke? Tren dine hamstrings mer å rette på dette.

Tips og advarsler

  • Vurder å bruke ved hjelp av en fysioterapeut.

Hvordan Sett på en Deroyal Knee Brace

Hvordan Sett på en Deroyal Knee Brace


Deroyal kneet bukseseler er forskjellig fra andre seler støtter ved at de inneholder også et hengsel som bidrar til å ta presset av kneleddet. Selv om de er oftest foreskrevet av leger for å hjelpe i helbredelsen av avrevne kneet leddbånd, de også kan brukes bare for støtte. Putting på Deroyal kneet spenne kan virke komplisert på grunn av antall borrelås og plast utstyr knyttet til den. Men når du først får taket på det, er det spenne enkle å sette på.

Bruksanvisning

•  Sitt på et sted som gir god benplass og som lar deg bøye lett.

Trekk den etappen som du setter seler på før det er rett foran deg.

Plasser Deroyal kneet spenne rundt kneet ved enten å trekke den opp over bunnen av beinet, eller ved å pakke spenne rundt leggen. Det er en pull-up-versjon, samt en wrap-versjon av kneet spenne.

Skift kneet spenne til hengselet ligger rett på hver side av kneskålen. I tillegg bør kneet hull i forsiden av skinnen være perfekt sentrert over kneskålen området.

Start ved den nedre delen av seler under kneskålen og ta tak i borrelås på innsiden av leggen. Vikle stroppen rundt benet og trykk den godt ned på utsiden av beinet, og dermed sikre den til spenne.

Fest de gjenværende stropper over kneet og også på øvre del av låret området.

Stå opp og gå noen skritt for å se om kneet brace føles stram. Den stramme bør ikke flytte eller skifte mens du spaserer. Hvis veksling skjer, løsne Velcrobåndene og deretter feste dem.

Tips og advarsler

  • Avhengig av alvorlighetsgraden av kneskade, trenger du kanskje en annen person til å hjelpe deg i å sette på Deroyal knee brace.

Senebetennelse Symptomer

Akillessene er et band av vev som forbinder muskelen til beinet langs baksiden av hælen. Ødem og betennelse i senen er en medisinsk tilstand som kalles senebetennelse. Idrettsutøvere blir oftest rammet av Achilles senebetennelse. Symptomene gradvis utvikle seg på grunn av repeterende bevegelser og svarer godt til hjem behandlinger.

Onset

En gradvis innsettende smerte begynner bak hælen mens du går eller plassere vekten på berørte leggen. Hvis en traumatisk skade oppstår til sene, begynner en plutselig innsettende smerte.

Smerte

Smerten kan være kjedelig eller skarp og oppstår når han går, men er lettet mens resten.

Ømhet og ødem

Ved å trykke direkte området over senen er smertefullt. Noen ganger området vil også hovne opp og huden blir rød.

Beliggenhet

Smerten av Achilles senebetennelse går fra baksiden av hælen opp til kalven.

Varighet

Achilles senebetennelse vil normalt helbrede seg selv og tar ca en måned til seks uker.

Pacemaker Advarsler

Pacemaker Advarsler


Leger plassere pacemakere hos pasienter av ulike grunner. Hjertet kan ikke slo raskt nok, eller det kan være et problem med de elektriske signalene som gjør at hjertet til å slå. En lege plasserer en pacemaker gjennom et lite snitt i brystet. Enheten har en timer som sender signaler som gjør at hjertet vite når du skal slå. Pasienter som har pacemaker satt inn må lære å gjenkjenne tilhørende faresignaler.

High Voltage

Personer med pacemaker må unngå områder med høy spenning, noe som kan gjøre feil pacemaker. Områder med høy spenning inkluderer høy spenning ledninger, kraftverk, store magneter, smelteovner, radarinstallasjoner og arc sveising maskiner. Stående i nærheten av disse områdene kan føre til symptomer på pacemaker funksjonsfeil, som for eksempel svimmelhet, en endring i hjerterytmen og svimmelhet. Alle som lider av disse symptomene bør sikkerhetskopiere minst 10 meter og sjekke deres puls. Mikrobølgeovner ikke lenger påvirker pacemakeren funksjon fordi dagens pacemakere har innebygd beskyttelse mot denne type elektriske forstyrrelser.

Airport Security

Personer som har pacemaker er generelt trygt mens passerer gjennom flyplassen sikkerhetskontrollen. Du trenger imidlertid å fortelle sikkerhetspersonalet at du har en pacemaker. Pacemakere kan sette av alarmen i flyplassterminalen. Hvis sikkerhets ansatte ønsker å gjennomføre en mer grundig søk, kan det være et problem. Håndholdte metallsøking tryllestaver som brukes i flyplassterminalene kan påvirke funksjonen til pacemakeren fordi wand bruker en magnet til å oppdage metall. Dette kan medføre endringer i funksjonen til pacemakeren. På flyplasser må unngå å holde staven rett over pacemakeren i mer enn ett eller to sekunder.

MR

Pacemaker pasienter bør unngå å ha en MR (magnetisk resonans) scan fordi denne type maskin kan påvirke funksjonen eller programmering av pacemakeren. Raskt skiftende magnetiske felt kan føre ledningene til pacemakeren for å generere varme. Pacemaker pasienter bør diskutere risikoen og fordelene ved å ha en MR, og bør bare gjøre det hvis legen mener det er uunngåelig. En kardiolog bør overvåke pacemakerpasienter til enhver tid i løpet av MR. Pacemaker programmeringsenheten skal være tilgjengelig under prosedyren.

Kirurgi

Kirurgiske prosedyrer krever pacemaker pasienter å varsle sine kirurg eller tannlege til tilstedeværelsen av pacemakeren. Visse kirurgiske prosedyrer kan kreve av pacemakeren for å bli slått av eller satt til en annen modus. En kardiolog kan endre innstillingene på pacemakeren uten kirurgi.

Emergency Symptomer

Pasienter bør alltid ringe sin kardiolog dersom de viser noen alvorlige symptomer. Emergency symptomer kan innbefatte sterke smerter på pacemakeren nettstedet, hyppige hikke, kortpustethet, magemuskelrykninger, svimmelhet, bevisstløshet og svimmelhet. En kardiolog bør ta infeksjonssymptomer som rødhet, hevelse, drenering, varme, feber og ømhet over pacemakeren nettstedet.

Knee Strapping Teknikker

Opplever smerter i kneet (e) kan gjøre walking vanskelig, la langs nyter en aktiv livsstil. Avhengig av type skade og støtten du trenger, det er forskjellige måter å tape knærne. Taping er ikke en erstatning for riktig medisinsk behandling og vil ikke kurere alle skader. Alltid snakke med legen din når du er bekymret for knesmerter.

Diagnostisere problemet

Kneet er et komplisert ledd som bærer mye stress og belastning av gåing, løping og hopping. Hvis du opplever smerter i kneet, få en riktig diagnose for skaden din. Ulike taping teknikker brukes til å behandle ulike tilstander. Kneet kan bli plaget med mange akutte og kroniske skader med mange anatomiske komponenter.

Patella er kneskål og bør sitte på forsiden av kneet. De mediale og laterale leddbånd er på siden av kneet som kan hjelpe deg å utvide og bøy kneet og gir også støtte når svingbare. De fremre korsbånd og bakre korsbånd kjøre over kneet og bidra til å vri beinet når svingbare. Patella senen bidrar til å holde patella stabilt ved å feste den i leggen.

Taping kan enten brukes til å redusere belastningen på kneet eller å gi støtte mens kneet er rehabilitere fra en skade. Mange idrettsutøvere bruker taping som et forebyggende metode for å lette belastningen på knærne. Andre bruker den mens rehabilitere fra en skade.

Taping

Taping patella senen er en ganske enkel taping teknikken bruker 1-tommers tape. Start med kneet bøyd i en 90-graders vinkel og vikle tapen flatt rundt kneet en gang. Når du tar med båndet tilbake til forsiden begynne å vri den inn i en streng som du går på tvers foran igjen. Gjenta flat tape over den samme delen, og deretter gjenta en vridd lag etterbehandling med en flat lag å holde vri på plass.

Den McConnel Taping Technique er utformet for å holde patella på plass når diagnosen viser at patella ikke beveger seg langs den riktige stien. Denne teknikken gjelder en rektangulær bind over kneskålen holder den i midten av kneleddet for å støtte det når du bøyer og husokkupasjon.

Taping de mediale eller laterale leddbånd innebærer en krysser taping metode som starter over kneet og krysser over og under patella. Patella er igjen utsatt og støttet av tape rundt den. Du vil legge til flere strimler av støtte langs mediale eller laterale leddbånd avhengig av hvilken som er skadet.

Riktig Sokker for akillessenen

Akillessene er den største senen som forbinder leggmuskelen til hælen bein, slik at du kan stige opp på tærne og dytte bort når du går eller løper. Ifølge American Academy of ortopediske kirurger, kan Achilles tåle kreftene på 1.000 pounds eller mer. Likevel kan overforbruk og stressende effekt gi små rifter i vevet i og rundt senen og senen kan bli betent. Dette er spesielt vanlig blant idrettsutøvere. I alvorlige tilfeller kan sener sprekke med overanstrengelse. Iført støtte sokker er en vanlig måte å forebygge eller behandle en skadet Achilles.

Symptomer

Smerte kan være mild eller alvorlig, avhengig av skaden, og det vil påvirke omfanget av bevegelse i ankelen, spesielt under gange eller stiger på tærne. Smerten kan være ledsaget av hevelse og ømhet over akillessene. Skade på akillessenen er ofte referert til som Achilles senebetennelse. Ved et brudd, vil du oppleve plutselige, skarpe smerter og du kan ikke være i stand til å peke vekt på foten eller stå på tærne.

Orthotics Support

Behandling for akillessenen, avhenger av alvorligheten av tilstanden, bestemmes best ved et besøk på den ortopediske spesialist. Alternativene spenner fra ikke-kirurgiske alternativer som å bruke riktig sko til å bruke orthotics for å støtte akillessene. Noen ganger kan kirurgi være nødvendig å reparere en rive.

En av de vanligste orthotics er støtte sokker. Ifølge shoebuy.com kan støtte sokker bli klassifisert som en type strømper, spesielt designet for å lette akillessene. De gir uteksaminert trykk og ekstra støtte til berørte områder for å lette helbredelse. Ofte sterke elastikk - for eksempel lycra, gummi eller spandex - brukes til å gi beskyttelse til sensitive områder rundt foten og for å skape nødvendig trykk for å øke blodstrømmen til betente områder for å lindre smerte og redusere hevelse.

Typer Støtte Sokker

De fleste er referert til som ankelstøtte eller støtteakillessenen. Vanlige funksjoner inkluderer pustende strikk stoff og myke viskoelastiske innstikk som komprimerer og massere det myke vevet i ankelen for å forbedre sirkulasjonen og fremme lymfedrenasje for å redusere hevelse. Du kan finne støtte sokker på sportsbutikker eller online spesialitet butikker. De fleste ser ut som vanlige sokker, bortsett fra at de er bygget for å dempe stress plassert på akillessenen under fysisk aktivitet.

Å velge riktig type støtte sokker avhenger av alvorlighetsgraden av din tilstand. I mange tilfeller er støtte sokker brukes for å hindre skade på akillessenen under fysisk aktivitet. Ankelstøtte sokker vanligvis kommer opp til litt over ankelen, noen med åpne tær. De er formsydde og kan brukes under skoene. Noen sokker opptre mer som tannregulering for leggmuskelen og ankel. Disse er slitt om natten for å redusere spenningen på senen. Den Strassburg Sock er et slikt eksempel.

Achilles senebetennelse Bukseseler

Men foot-care.org, tyder på at slike kompresjonsstrømper kan øve mer press enn nødvendig, noe som skaper ubehag. Et bedre alternativ er en Akillestendenitt spenne. I tillegg til å bruke komprimering støtte, disse bukseseler kommer med brede stropper som passer under hælen av foten. Denne stroppen utøver en oppadgående press, løfte hælen og redusere innvirkning på akillessenen. Den kommer også med polstring for å gi kompresjon til egnede steder av ankelen. I tilfeller hvor alvorlige skader eller tårer i akillessenen er vedvarende, kan en stiv Akillestendenitt brace brukes til å immobilisere den skadde akillessene å tillate det å gro skikkelig.

Et ord av forsiktighet

Selv om akillessene orthotics kan gi støtte og hjelpe healing, de er ikke ment for å opprettholde presset av strenge aktivitet. Det er best å hvile foten som anbefalt av ortopedisk spesialist, for derved å forhindre ytterligere skade på akillessenen.

Knee Brusk Pain

Knee Brusk Pain


Knesmerter er en av de vanligste klagene påført av voksne i USA. Ofte er smertene et resultat av skade eller belastning. Noen ganger kan smertene er forårsaket av alder og degenerative sykdommer. Uansett årsak, er smertene som regel et resultat av skade eller irritasjon i brusken som omgir kneskålen og leggbena i leddet. Brusk er geléaktig materiale som dekker bein og gir dem mulighet til å gli over og rundt hverandre jevnt. Dette er spesielt viktig i kneleddet, der justerer bena bøye og tilbake over kneskålen. Denne artikkelen vil gi deg litt informasjon om brusk smerte og hvordan å behandle den.

Identifikasjon

Kneet brusk er vev som ligner, men mykere enn bein som omgir og strøk den levende bein i kneleddet. Toppen av beinet bein og hele undersiden av kneskålen er foret med denne glatt stoff som fungerer som en pute for din joint. Fordi den er myk, og fordi det tåler alt stresset av bein male mot hverandre, kan kneet brusk bli skadet, og dette vil føre til smerte. Når brusken er skadet, svarer den med betennelse, blødning, rive, og en rekke andre klager, akkurat som alle andre bløtvev i kroppen din. Smerte forårsaket kan være alt fra irriterende til alvorlig.

Årsaker

Kneet er det største leddet i kroppen og tåler enormt press. For hver kilo du veier, sette deg ti pounds av press på knærne. Alle de kronglete, hopping, løping, husokkupasjon, løfting, etc. som du gjør er tatt ut eksponentielt på knærne. For folk som er aktive, opprett kneet utrolig press og skade eller langvarig skade er sannsynlig. Enten du spiller et ikke-kontakt sport som tennis, eller en høy effekt sport som fotball, belastningen plasseres på knærne er stort. På et tidspunkt, enten det er gjennom en vri, et fall, et traume eller en annen effekt, kneet brusk kan godt være mørbanket, trekkes i, eller revet. Når dette skjer, reagerer kroppen din som den ville gjort i noen annen skade. Hevelse, smerte og blødning vil skje - alt innsiden av kneleddet.

Symptomer

Den første og mest åpenbare tegn på kneet brusk skader er smerte. Dette vil oftest være med vektbelastning, men kan fortsatt forekomme selv ved hvile. Smerten vil være inne i kneleddet. Det kan være på den ene siden, eller det kan være på begge sider. Det kan være mer sentrert under eller over kneet selv, men det vil være øm å ta på. Selv en lett berøring på utsiden av kneskålen kan føre til at smertene forverres. Manipulering av kneet for hånd vil intensivere smerten. Står eller går gjør det verre. Kneet kan føle "ustabil", som om det kommer til å spenne. Du kan ikke være i stand til å rette ut beinet. Et annet tegn er hevelse. Hvis du har en høy smerte toleranse, kan du ikke legge merke til smerten så mye som du legger merke til hevelse i leddet. Kneskålen kan hovne opp litt, eller det kan bli enormt hoven, avhengig av skaden. Men hvis det er hevelse på kneet, sjansene er, noe har skadet eller anstrengt brusken i leddet.

Behandling

Begynn med å bruke ICE-metoden. (I) ce kneet. Bruk en (C) ompression bandasje, som et ess wrap, på den. (E) levate kneet over hip nivå, og holde av den. Denne metoden vil redusere hevelse og smerte og tillater deg å vurdere den reelle omfanget av skaden. Hvis du bruker denne metoden, og i tjuefire timer ikke ser forbedring, er sjansen stor for at du har skadet noen brusk eller gjort noen annen skade og kan trenge ytterligere behandling. En annen ting du kan gjøre er å ta over disk NSAID-er (ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler), da disse vil redusere smerte, stivhet og hevelse. Hvis skaden er ikke alvorlig, kombinasjonen av rusmidler, hvile, is, kompresjon, og høyde skal hjelpe

Advarsel

På et tidspunkt, når du har prøvd løsningene ovenfor, og smertene blir bedre, vil du trenger å se en medisinsk faglig. Den river av kneet brusk er ikke en skade som skal tas lett på. Hvis det ikke er riktig omsorg, kan det forverre seg til en skade som kan kreve omfattende kirurgi for å fikse. Ved å ignorere skadet brusk og fortsetter å være aktiv, er du setter din faktiske joint i fare. Skadet brusk ikke lenger fungerer som det skal, som setter kneet i fare for forvridning, ligament belastning eller rive, beinbrudd og andre skader som er mer omfattende og vilje kravet øyeblikkelig medisinsk behandling. Så, hvis du har brukt metodene som er nevnt i avsnittet over, og sett litt forbedring, er det på tide å søke hjelp av en ortopedisk lege.

Hvordan behandle en Kontusjon av kne

Hvordan behandle en Kontusjon av kne


Kneet stikker ut og ikke har mye demping, så det er utsatt for støt (blåmerker). Når kneet treffer en hard overflate eller gjenstand, muskler og bløtvev bli skadet. Blod fra kapillærer kommer inn i området som forårsaker misfarging. En forslått kne kan være hovne, smertefulle og lide en range-of-motion tap. God innledende behandling vil minimalisere smerte, betennelse og stivhet.

Bruksanvisning

Stopp bevegelse og hvile. Du tror kanskje at et blåmerke er ingen big deal, men fortsetter å bevege seg rundt vil øke symptomene. Få av beinet ved sittende eller liggende. Heve kneet hvis mulig. Deretter begynne behandlingen med en gang.

Pakk den berørte kneet. Plasser noe mykt over kneskålen, for eksempel en stabel med gasbind firkanter eller en filtmatte. Så pakk elastisk bandasje rundt kneet. Begynn bak kneet og pakk godt til forsiden av kneet. Gjenta deling før kneet er helt dekket. Lag en X-form med bandasje hvis du ønsker å få full dekning. Trekk wrap tett nok til å bruke komprimering uten å kutte av sirkulasjon.

Bruk is til kneet området. Sett knust is i en plastpose som kan forsegles og plassere posen over innpakket kneet. Du kan plassere plastposen i et håndkle hvis noen omliggende hud kan potensielt bli berørt av isen. La isen på det skadde området i fem til 20 minutter, avhengig av kuldetoleranse. Ta isen ut i 20 til 60 minutter. Gjenta prosessen for flere intervaller på isen på og av.

Utfør mild strekking når kneet hevelse avtar. Når betennelsen avtar, kan du massere området eller gjør range-of-motion strekninger som bøying og forlenge leggen. The Health Care Clinic.org nettsted sier massasje kan gi trøst og fortsette å minske hevelse.

Tips og advarsler

  • Bruk is før du bruker noen varme. Heat kan øke betennelse.
  • La komprimering innpakning på i opp til 72 timer, råder forfatterne av boken "Principles of Athletic Training."
  • Hvis kneet hevelse eller smerter ikke drastisk redusere innen 72 timer, kan du besøke en medisinsk faglig for videre evaluering. Du kan ha en mer alvorlig skade, for eksempel et brudd.