Digidexo.com

gilberts syndrom suger

Hvordan diagnostisere Gilberts syndrom

Hvordan diagnostisere Gilberts syndrom


Gilbert syndrom, uttales "jeelbear," er en genetisk tilstand. Det påvirker måte leveren behandler bilirubin, en naturlig avfall fra nedbrytningen av hemoglobin i røde blodceller. Syndromet forårsaker gulsott, men er vanligvis godartet. Denne artikkelen vil hjelpe deg å gjenkjenne de vanligste symptomene og få en diagnose for denne tilstanden som rammer 5% av befolkningen. Les videre for å lære mer.

Hvordan diagnostisere Gilberts syndrom

Se for mild gulsott, en gulfarging av hud og det hvite i øynene. Episoder med gulsott vises og falle gjennom hele livet fordi leveren ikke kan behandle den gul-farget bilirubin fort nok.

merker tretthet eller magesmerter. Legene vet ennå ikke hvordan magesmerter er knyttet til Gilberts syndrom.

Forvent symptomene er mer iøynefallende i tider med stress, anstrengelse, infeksjon og sykdom, faste og etter å ha drukket alkohol.

Finn denne genetiske syndrom forekommer oftere i samme familie og vanligvis påvirker flere menn enn kvinner. Symptomene vanligvis presentere etter puberteten.

Få en indirekte bilirubin blodprøve for å sjekke for leverproblemer. Fire timer før testen, rask og slutte å ta medisiner og koffein for å unngå konflikt med testresultatene. Leger kan vanligvis diagnose Gilberts syndrom enkelt med denne testen, og vil sjelden trenger å ta en leverbiopsi.

Hint

  • Gilberts syndrom er ufarlig og trenger ingen behandling, men varsle leger og sykehuspersonalet at du har det før du får regelmessig medisinsk pleie.

Hvordan behandle Gilbert syndrom

Hvordan behandle Gilbert syndrom


Hvis du har blitt diagnostisert med Gilbert syndrom, det viktigste du trenger å vite er at det er en mild leversykdom som ikke vanligvis føre til alvorlige helsemessige komplikasjoner. Problemet ligger med leveren manglende evne til å skikkelig behandle bilirubin, som deretter fører til anfall av gulsott. Alt fra tre til ti prosent av folk i USA har Gilberts syndrom, og flere menn lider av det enn kvinner.

Hvordan behandle Gilbert syndrom

•  Forstå at Gilberts syndrom er så mild at det ikke er vanligvis behandles medisinsk. Selv gulsott som følge av forstyrrelse er vanligvis ufarlige, ikke krever medisinsk behandling, og har en tendens til å forsvinne på egen hånd.

Snakk med legen din dersom gulsott din er belastende. Hun kan foreskrive fenobarbital, et barbiturat medisiner, for å bidra til å redusere bilirubin nivåer, så gulsott din avtar.

Lær å håndtere situasjoner som har en tendens til å forårsake bilirubin nivåene å stige, for eksempel følelsesmessig stress og smittsomme sykdommer. Ta forholdsregler for å unngå kontrahering forkjølelse og influensa. Utdanne deg selv om stressmestring.

Følg et sunnere kosthold ved å spise mer rå og grønne bladgrønnsaker, hele korn, frukt, nøtter og frø, rødbeter, artisjokk, lecitin og gurkemeie, all mat som er sunt for din leverfunksjon.

Spis små regelmessige måltider, heller enn mindre hyppige store måltider. Prøv å ikke hoppe over måltider.

Drikk åtte glass vann hver dag.

Hint

  • Å bryte ned av gamle røde blodceller produserer bilirubin. Leveren fjerner bilirubin fra blodet og kjemisk endrer den til en sammensetning som deretter utskilles i gallen. Så din galle fordøyer maten.
  • Ikke drikk for mye alkohol og unngå lever giftige stoffer.
  • Prøv å unngå å spise mat som er fet, fritert, raffinert eller behandlet. Unngå kaffe, te, brus og margarin laget av herdet skadet fett.

Slik unngår du at Gilberts sykdom

Slik unngår du at Gilberts sykdom


Gilbert syndrom er en vanlig genetisk leversykdom som vanligvis finnes hos menn og er identifisert ved uriktig behandling av bilirubin i leveren. Mens det er ingen måte å forhindre dette godartet sykdom, kan du være i stand til å hindre mange av sine vanlige symptomer inkludert gulsott av hud og øyne, tretthet, magesmerter, mørk urin og tap av appetitt.

Slik unngår du at Gilberts sykdom

•  Unngå å hoppe over måltider eller faste for lange perioder av gangen. Dette vil bidra til å holde immunsystemet sterkt og bistå i å forebygge forhøyet bilirubin nivåer forårsaket av forkjølelse og influensa.

Hold deg hydrert til enhver tid. Dette vil også hindre og lindre forkjølelsessymptomer som kan øke bilirubin nivåer og utvider Gilbert syndrom symptomer.

Unngå stressende eller traumatiske situasjoner. Når unngå de typer situasjoner er ikke et alternativ, har en handlingsplan for å takle slik som pusteteknikker, meditasjon eller yoga.

Følge en lav intensitet fitness diett og unngå strenge aktivitet som har en tendens til å øke varierende bilirubin nivåer.

Symptomer og Cures for Gilberts sykdom

Gilbert sykdom, også kjent som Gilbert syndrom, er en genetisk forstyrrelse som finnes i omkring 5 prosent av befolkningen. Det blir sett på som relativt harmløse, vanligvis ikke krever umiddelbar behandling. Det er svært få symptomer, men de som finnes er relativt lett å oppdage og diagnostisere.

Symptomer

Fordi Gilberts sykdom er en arvelig tilstand, er det til stede fra fødselen av. Som sådan, er det ofte ingen vist symptomer; det er rett og slett en gave ennå sovende og ufarlig tilstand.

Hvis et symptom dukker opp, men det vil ganske sikkert være en mild gulsott. Dette vil vise gjennom en gulfarging av øyne og misfarging av huden forårsaket av økt bilirubin i blodet. Dette ufarlig tilstand er den eneste synlige symptom på Gilberts sykdom som kan oppstå. Selv om gulsott ikke kan vises i alle tilfeller av Gilberts sykdom, kan det bli forsterket av sykdom, dehydrering eller overanstrengelse.

En mer kompleks og sjeldnere sett eller oppdaget symptom på Gilberts sykdom er en negativ reaksjon på visse reseptbelagte legemidler. Fordi Gilberts påvirker leverens evne til å avgifte visse legemidler, kan noen pasienter på et bestemt sett av resepter oppleve diaré eller nøytropeni. Fordi sjansene for noen med Gilberts sykdom også være på resepter i spørsmålet er ekstremt slank, er dette symptomet ekstremt uvanlig.

Cures

Det er ingen full behandling eller helbredelse for Gilbert sykdom. Fordi det er en genetisk arvelig tilstand, er det ikke forebygges eller behandles. Det er imidlertid også ufarlig.

Bortsett fra farging av huden forårsaket av gulsott, er det ingen merkbare effekter av Gilberts sykdom og ingen risiko involvert med å ha det. Gulsott vil forsvinne av seg selv uten behandling. Den eneste metoden for å håndtere Gilberts sykdom som kan anses som en kur innebærer narkotika for å hjelpe fremskynde forsvinningen av gulsott. Medisinen fenobarbital kan bidra til å redusere nivåene av bilirubin som fører til gulsott hvis misfarging blir for kraftig. Men har medisinen mange potensielle bivirkninger, og det er ofte tenkt at risikoen av medisinen langt oppveier fordelene fordi gulsott og Gilberts alene er ufarlig.

Hva er årsaken til leverproblemer?

Leverproblemer kan variere fra hepatitt (betennelse) til kreft i leveren og leversvikt og, avhengig av årsaken, kan utvikle plutselig eller over flere tiår. Du kan ikke oppleve noen symptomer på leverproblemer til leveren din har betydelige skader, noe som kan øke sjansen for komplikasjoner. Ifølge American Liver Foundation og National Library of Medicine, årsaker til leverproblemer inkluderer livsstilsfaktorer og infeksjonssykdommer.

Narkotika

Medisiner som ibuprofen og paracetamol, kolesterolsenkende medisiner, syntetiske steroider og ulovlige stoffer som metamfetamin kan forårsake leverproblemer når det brukes for mye eller misbrukt.

Livsstil

Hvis du har en livsstil som inkluderer å spise fet mat og mangel på mosjon, kan fett akkumuleres i leveren og føre til fettlever sykdom.

Vaner

Forbruker et overskudd av alkohol eller tung bruk av tobakk kan føre til skade på leveren din, og hvis du bruker både alkohol og tobakk du kan utvikle leverproblemer raskere.

Infeksjon

Virusinfeksjoner som hepatitt A, B og C kan føre til at du har leverproblemer som strekker seg fra midlertidig betennelse til skrumplever, kreft og leversvikt.

Genetiske lidelser

Du kan arve genetiske lidelser som Wilsons sykdom, Gilbert syndrom eller hemokromatose som skaper problemer for å utvikle seg i leveren din når du blir eldre.

Fordøyelsessykdommer

Lidelser i galleblæren, bukspyttkjertelen eller kanaler som kobler leveren din til andre organer kan føre til problemer i leveren som kan føre til leversvikt uten øyeblikkelig behandling.

Årsaker Redusert leverfunksjon

Leveren er den største kjertel i kroppen din, og ligger i høyre øvre del av magen. Det er en av de viktigste organer i kroppen. Når problemer oppstår, opphører leveren til å fungere effektivt, noe som kan få alvorlige konsekvenser for helsen. Det finnes en rekke ulike årsaker til denne nedgangen.

Formål med Liver

Leveren er en meget viktig organ som er involvert i avgiftning av de fleste av de skadelige stoffer som genereres i kroppen som et resultat av fordøyelses og andre prosesser, så vel som de som er inntatt utenfra (narkotika, alkohol, fattig diett). Det er viktig ved fjerning av ammoniakk, et giftig stoff dannet i kroppen, som, når økt, kan føre til hjerneskade. Leveren omdanner det til urea, som kan skilles ut i urinen.

Infeksjon og redusert leverfunksjon

Viral infeksjon av hepatitt A-virus, hepatitt B virus, hepatitt C-virus, hepatitt D (i forbindelse med Heptatitis B virus), hepatitt E-virus, hepatitt G virus og andre virus slik som Epstein Bar-virus og cytomegalovirus forårsake nedsatt leverfunksjonen. Bakterielle infeksjoner som tuberkulose (TB), Staphylococcus aureus, tyfoidfeber og parasitter som malaria, schistosomiasis, og Leishmaniasis (Kala-Azar) kan også forårsake leverproblemer.

Stoffer og leverfunksjon

Alkoholinntak over en lang tid fører til uopprettelig skade på leveren, redusere dens funksjon. Vanlige legemidler som paracetamol, aspirin og p-piller (OCPs), som når det tas i store mengder for en lang varighet, kan føre til toksisitet til leveren. Mange andre stoffer er også i stand til å forårsake leverskade.

Andre årsaker

Noen arvelige sykdommer som Crigler-Najjar syndrom, Rotor syndrom og Gilbert syndrom er noen årsakene til nedsatt leverfunksjon. Genetiske leversykdommer som Wilsons sykdom (defekt kobber metabolisme) og hemochromatosis (defekt i jern metabolisme) kan føre til defekt funksjon av leveren. Svulster på leveren, kan autoimmune sykdommer som angriper i leveren, og noen betingelser under svangerskapet også påvirke leverfunksjon.

Testing leverfunksjon

Leverfunksjonstester vurdere formative funksjoner, ekskresjonsfunksjoner og spesifikke enzym nivåer for å oppdage skader på leveren vev.

Typer Hyperbilirubinemi

Hyperbilirubinemi er mer kjent som gulsott. Gulsott er en tilstand som er merket med gul farge på huden og sclera (hvite delen av øynene). Det er forårsaket av en økning i bilirubin som er et orange-gult pigment produseres i leveren og funnet i gallen. Det er to hovedtyper av hyperbilirubinemi, hver er forårsaket av en rekke sykdommer.

Bilirubin Produksjon

Bilirubin er et avfallsprodukt fra metabolismen av hemoglobin eller røde blodlegemer. Røde blodceller overlever et gjennomsnitt på 120 dager; derfor er blod stadig fornyes hver dag. Røde blodceller brytes ned, som regel i milten, i tre distinkte trinn. Først blir degradert hemoglobin inn i globulin fraksjon og heme. Sekund, heme oksygenase (et enzym som hjelpemidler i overføring av oksygen) scorer på heme til biliverdin. For det tredje, en reduktase (et enzym som katalyserer en reduksjonsreaksjon) omdanner biliverdin til bilirubin.

Ukonjugert Hyperbilirubinemi

Ukonjugert bilirubin, også kalt "gratis" bilirubin, er lipid (fett) oppløselig avfallsprodukt som resulterer fra den ovennevnte reaksjonen. Siden bilirubin er et avfallsprodukt, må det skilles ut fra kroppen. For å gjøre dette, må det bli vannløselig. Den ukonjugert bilirubin festes til albumin (et protein rikelig funnet i blodet) å reise til leveren hvor det reagerer med et enzym (glukuronyl-transferase) til å bli vannoppløselige, konjugert bilirubin. Ukonjugert hyperbilirubinemi er den tilstand som resulterer fra et høyt nivå på denne ukonjugert form av bilirubin i blodet.

Tilstander som involverer Ukonjugert Hyperbilirubinemi

Ukonjugert hyperbilirubinemi kan være forårsaket av flere faktorer. Det kan være forårsaket av økt produksjon av bilirubin som et resultat av akselerert nedbrytning av røde blodceller. Det kan også være forårsaket av en nedgang i konjugasjon som er et resultat av et fravær eller reduksjon i glukuronyl-transferase.
Forhold som forårsaker ukonjugert hyperbilirubinemi inkluderer overdreven hemolyse, Gilbert syndrom (en mild stoffskiftesykdom), Crigler-Najjar syndrom (medfødt lidelse preget av en del eller total mangel på glukuronyl transferase og er vanligvis fatal) og neonatal gulsott. Mange babyer, spesielt de som er født prematur, lider av gulsott. Det er vanligvis et resultat av en umoden leveren, ikke effektivt conjugating bilirubin.

Konjugert Hyperbilirubinemi

Konjugert bilirubin, som nå er vannløselige, beveger seg gjennom gallegang til tarmene for eksempel gallesalter. Bakterier i tarmen konvertere bilirubin til urobilinogens som skilles ut fra kroppen i avføring og urin. Konjugert hyperbilirubinemi er et høyt nivå av konjugert bilirubin og er vanligvis forårsaket av en ineffektivitet i utskillelsen prosessen.

Tilstander som involverer Konjugert Hyperbilirubinemi

Konjugert hyperbilirubinemi er et resultat av en defekt i utskillelsen, enten i leveren eller etter leveren. Hepatocellulært sykdom, sykdommer i leveren inkludert cirrhose og hepatitt, kan resultere i konjugert hyperbilirubinemi. Legemidler kan også påvirke utskillelsen av bilirubin fra leveren, inkludert antibiotika, steroider, p-piller og barbiturater. Obstruksjon av gallegangene, muligens på grunn av gallestein, også resulterer i konjugert hyperbilirubinemi. Eventuelle hindringer vil vanligvis krever kirurgi for å rette det opp.

Definer Gynecomastia

En sunn kropp image er en nøkkel til selvtillit og suksess i mange aspekter av livet. Gynecomastia, eller mannlige brystforstørrelse, kan oppstå når du utvikler eller opprettholde et sunt selvbilde er det viktigste, og tilstanden kan påføre psykiske og følelsesmessige skader. Tilstedeværelsen av gynekomasti kan noen ganger indikerer en mer alvorlig underliggende tilstand, for eksempel en testikkeltumor. Det kan også være et resultat av en livsstil valg, slik som steroider.

Identifikasjon

Gynekomasti er definert som en godartet forstørrelse av mannlige bryst fra spredning av en kjertel-komponent i brystet. Avledet fra det greske "gyne", som betyr kvinne og "mastos", som betyr bryst, manifesterer gynecomastia seg som unormalt store bryster på menn. Implikasjonene av denne tilstanden kan påvirke opprørt en persons forhold til kroppen sin, samt sine sosiale relasjoner.

Frekvens

Gynecomastia forekommer hyppigst hos spedbarn og ungdom. Med spedbarn tilstanden oppstår vanligvis på grunn av en opphoping av morens hormoner fremdeles i deres system. Det forekommer i 60 prosent til 90 prosent av spedbarn. I ungdom gutter tilstanden er sjeldnere, men fortsatt vanlig. For 90 prosent av de som rammes, går tilstanden bort i løpet av ca 18 måneder, men for resten kan det ikke la på egne og alternative metoder for behandling må søkes. Tilstanden forekommer også noe hyppigere hos eldre menn som har gjennomgått vektøkning.

Årsaker

Vanligvis oppstår gynekomasti skyldes en opprørt av østrogen-androgen balanse i hann-legemet. Denne ubalansen være forårsaket av en mengde faktorer, inkludert puberteten, fedme, kronisk leversykdom, visse medisiner eller kastrering. I tillegg kan tilstanden skje genetisk, eller være et resultat av normal aldring. Steroider kan forårsake tilstanden, så kan nærværet av en alvorlig medisinsk tilstand underliggende, slik som Klinefelters syndrom eller Gilbert syndrom, eller i en testikkeltumor.

Betraktninger

Bortsett fra utvidelsen av brystene, kan gynekomasti bære med seg psykologiske byrder som emosjonelle arr, økt angst om kroppen, og mistillit av kroppen selv etter at tilstanden er borte. I noen tilfeller kan følelser av skam overvelde folk med gynekomasti, kompliserer sosiale situasjoner og undergraver selvtillit.

Behandling

For gynekomasti forårsaket av overdreven vektøkning eller medisiner, kan løsningen være så enkelt som å miste vekt eller stoppe å ta den bestemte medisinen. For mange andre årsaker, derimot, kan kirurgi være det eneste alternativet for behandling av de fysiske symptomene. Rådgiving, støttegrupper eller annen psykologisk hjelp kan være ønskelig å behandle ikke-fysiske konsekvenser av tilstanden også.

Diagnostisering av gulsott

Gulsott er en tilstand som oppstår når det er skade på leveren eller blokkering i en gallegang. Leveren har mange funksjoner, inkludert fjerning av avfallsprodukter som for eksempel bilirubin, som kommer fra ødelagte røde blodlegemer, fra blodet. Når for mange røde blodlegemer går inn i leveren, gult pigment fra bilirubin bygger seg opp og forårsaker gulsott.

Årsaker

Babyer kan ha gulsott i løpet av sin første uke av fødselen fordi leveren ikke er moden nok til å håndtere bilirubin. Behandling kan ikke være nødvendig med mindre det blir alvorlig. Sørg for at legen er klar hvis barnet har gulsott. Årsaker til voksen gulsott inkluderer alkoholisme, kronisk hepatitt, kreft i bukspyttkjertelen, anemi, skrumplever og malaria.

Typer

Det finnes flere vanlige typer gulsott hos nyfødte. Fysiologisk gulsott, også kjent som normal gulsott, påvirker nyfødte hvis leveren er ikke utviklet til forfall. Dette gulsott vises to til fire dager etter fødselen og normalt klarner opp innen en til to uker. Amming gulsott oppstår når den nyfødte har problemer med mating fra morens bryst eller mor er ikke å produsere nok melk.

En medisinsk tilstand som kalles Gilberts syndrom er en arvelig sykdom som er forårsaket av lave nivåer av enzymer i leveren som behandler bilirubin. Heldigvis trenger tilstanden ingen behandling, ifølge National Institute of Health.

Symptomer

Gulsott har forskjellige symptomer: gulfarging av hud og det hvite i øynene. Andre symptomer kan være formørket urin og lys avføring. Når gulsott er forårsaket av hepatitt kan symptomene også omfatte tap av appetitt, feber og oppkast. Gulsott forårsaket av en blokkering av galle kan ha symptomer på magesmerter og feber.

Diagnose

Legen din vil utføre en fysisk eksamen inspisere hud, øyne og underliv. Smerter i magen kan indikere galle blokkering. Blodprøver vil avdekke en økning i bilirubin i blodet. En ultralyd vil avsløre om gallestein eller svulster påvirker bukspyttkjertelen eller leveren. En computertomografi (CT) scan eller magnetisk resonans imaging (MRI) vil avsløre galle obstruksjon og hvor det er plassert.

Behandling

Behandling avhenger av hva medisinsk tilstand som forårsaker gulsott. Gallestein blokkerer gallegangene må fjernes eller oppløst. Alkohol bør unngås hvis levercirrhose diagnostiseres. Nyfødte med høye nivåer av gulsott er behandlet med lysbehandling, som bruker et spesielt lys for å rense kroppen for overflødig bilirubin. Den lysbehandling endrer bilirubin så den nyfødte leveren kan eliminere det lettere. Hyppige feedings kan også hjelpe barnet pass bilirubin i deres avføring. Legen din vil kunne informere deg om den beste måten å behandle barnet ditt.

Hva er årsakene til gulsott & Svimmelhet?

Hva er årsakene til gulsott & Svimmelhet?


Gulsott er en gul farge i hud, slimhinner og øyne fra bilirubin eller pensjonert røde blodlegemer som ikke er kassert av leveren. Svimmelhet kan ha flere ulike årsaker og er vanligvis relatert til gulsott.

Amming Gulsott Årsaker

Ifølge US National Library of Medicine, kan spedbarn utvikle amming gulsott i løpet av den første uken av livet på grunn av utilstrekkelig inntak av morsmelk.

Barndom Gulsott Årsaker

Barn kan utvikle gulsott fra malaria, hepatitt eller hemolytisk anemi. Medfødte lidelser som Gilbert syndrom, Dubin-Johnson syndrom eller Rotor syndrom kan føre til gulsott hos barn.

Voksen Gulsott Årsaker

Voksne kan utvikle gulsott fra alkoholisk leversykdom, kreft i bukspyttkjertelen, hepatitt og blokkerte gallegangene.

Vertigo Svimmelhet Årsaker

Ifølge Mayo Clinic, er vertigo en falsk følelse av spinnende bevegelse eller svimmelhet som kan være forårsaket av betennelse i det indre øret, Ménières sykdom eller migrene. En godartet vekst på vestibular nerve eller raske endringer i bevegelse som en berg og dalbane eller fly tur kan forårsake svimmelhet.

Andre årsaker til svimmelhet

Svimmelhet kan være forårsaket av fall i blodtrykk, utilstrekkelig blod utgang fra en persons hjerte eller angstlidelser. Hyperventilering kan forårsake svimmelhet å utvikle.

Farlige Gulsott Levels

Gulsott er når huden din, det hvite i øynene og slimhinner bli farget gul, på grunn av overdreven bilirubin, et biprodukt av gamle røde blodceller. Everyday ca 1 prosent av en kroppens gamle røde blodceller blir erstattet av nye, og leveren behandler de gamle. Hvis leveren er overveldet, oppstår gulsott.

Typer

Gulsott som oppstår hos friske nyfødte er fysiologisk gulsott og er ganske vanlig og sett enda oftere hos premature barn. Patologisk gulsott er når det er en helserisiko med gulsott, mens Gilbert syndrom er en mild, arvelig tilstand som forårsaker gulsott.

Nyfødte

Mens vanlig, kan høye bilirubin være farlig for nyfødte og føre til kernicterus som kan føre til mental retardasjon, hørselstap og andre alvorlige problemer. Behandlingen er vanligvis lysbehandling eller i alvorlige tilfeller blodoverføring.

Nivåer

Normale bilirubin totaler i blodet er i området fra .20mg / dl til 1.50mg / dl. Hvis direkte bilirubin testing er gjort, er gjennomsnittet 0,00 til .03mg / dl. Nivå utover dette sammen med alvorlige symptomer, skulle tilsi en farlig gulsott nivå.

Identifikasjon

Gulsott indikerer et problem og behandling avhenger av årsaken til de høye bilirubin bak gulsott. Noen mulige årsaker inkluderer leversykdom eller skade, en type anemi, en lever blokkering, skrumplever, hepatitt, toksisk legemiddelreaksjon eller kronisk alkoholisme.

Betraktninger

Vanligvis å diagnostisere noen årsak til gulsott, annet enn vanlig nyfødt gulsott, en lege vil ta en fullstendig medisinsk historie, gjøre en grundig medisinsk eksamen og gjøre andre tester som for eksempel leverfunksjonstest, komplett blodprosent, urin og avføringsprøver, og en abdominal ultralyd.

Patofysiologien Hyperbilirubinemi i Voksne

Hyperbilirubinemi er en tilstand karakterisert ved unormal oppbygging av pigmentet bilirubin i blodet. Avhengig av årsaken, kan individer med hyperbilirubinemi oppleve et bredt spekter av funksjonelle endringer eller pathophysiologies, forbundet med syndrom.

Normal Bilirubin Elimination

Bilirubin er sluppet ut i blodet i løpet av normal nedbrytning av røde blodceller, ifølge Merck Manuals Online Medical Library. Normalt samler kroppen bilirubin i leveren og eliminerer det gjennom avføring, melder Medline Plus.

Bilirubin dannes

Hyperbilirubinemi hos voksne oppstår når kroppen ikke kan eliminere tilstrekkelige mengder bilirubin. Mulige årsaker til bilirubin oppbygging inkluderer leverskade eller overbelastning, overdreven nedbrytning av røde blodceller, og blokkering av bilirubin mellom leveren og tarmene, i henhold til Medline Plus.

Gulsott

Bilirubin buildup utløser ofte gulfarging av hud, kroppsvæsker og / eller øyne, en tilstand som kalles gulsott, ifølge laboratorietester Online.

Patofysiologi Faktorer

Den nøyaktige progresjon eller patofysiologien av hyperbilirubinemi varierer med den underliggende årsaken til tilstanden. Kjente årsaker til voksne omfatter gallegang hindringer, akutt hepatitt, lever arrdannelse (skrumplever) og arvelig tilstand som heter Gilbert syndrom, ifølge Lab tester på nettet.

Behandling

Behandling av funksjonelle endringer utløst av hyperbilirubinemi eller gulsott avhenger også de underliggende årsakene, konstaterer Medline Plus.

Hva er årsaken til Eye Gulsott?

Hva er årsaken til Eye Gulsott?


Gulsott er en gulaktig fargetone i huden, øynene eller slimhinner som oppstår når du har unormalt høye nivåer av bilirubin i blodet. Bilirubin er et pigment som er skapt av røde blodceller. Personer med gulsott har nesten alltid gule-farget øyne; dette kan være det første tegn på gulsott.

Fysiologisk gulsott

De fleste babyer oppleve noen gulsott i sin første uke. Dette er kjent som fysiologisk gulsott.

Patologisk gulsott

Patologisk gulsott er gulsott som utgjør en helserisiko. Dette kan skje fra blodsykdommer, hepatitt, skrumplever, gallegang blokkering, andre leversykdommer, eller infeksjoner.

Gilbert syndrom

Gilbert syndrom er en arvelig sykdom hvor lave nivåer av enzymer i leveren forårsake mild gulsott. Denne tilstanden ikke viser noen helsemessige farer.

Betraktninger

Behandling av gulsott tidlig vil bidra til å forhindre kjerneicterus, som oppstår når giftige nivåer av bilirubin bygge opp i hjernen.

Advarsel

Gulsott bør alltid være medisinsk evaluert.

Gulsott hos barn

Gulsott er en tilstand karakterisert ved gulning på hud og øyne, er forårsaket av en økning av biprodukt av gamle røde blodceller, kalt bilirubin. Det påvirker vanligvis babyer og barn. Gulsott er ansett som en symptom i stedet for en sykdom av National Institutes of Health (NIH), og brukes til å hjelpe leger diagnostisere andre sykdommer som hepatitt eller en rekke blodsykdommer.

Årsak

Ifølge FreeMD, forhøyet bilirubin nivåer føre til gulsott hos barn. Det er forårsaket av en økt nedbrytning av røde blodceller, dårlig bilirubin behandling av leveren eller en blokkering i leveren som forhindrer strømmen av bilirubin.

Symptomer

Symptomer på gulsott inkluderer gul hud, gule øyne, brun farget urin og kløe. Andre symptomer er kvalme, oppkast, svakhet eller tretthet, forvirring og smerte i øvre høyre mageområdet.

Andre faktorer

Forhold som forårsaker gulsott inkluderer autoimmun hepatitt, galle atresi, Gilbert syndrom, Dubin-Johnson syndrom, Rotor syndrom, Crigler-Njjar syndrom, hemolytisk anemi og malaria. Ifølge National Institutes of Health (NIH), hepatitt A, B, C, D og E også føre til gulsott hos barn.

Behandling

Fordi gulsott er et symptom på andre sykdommer, behandler legen den underliggende tilstanden i stedet for å stoppe gulsott. Noen behandlinger inkluderer vitamin B kosttilskudd, antihistaminer, en leversykdom kosthold, kirurgi eller andre medisiner.

Advarsel

Barn som opplever følgende symptomer trenger legehjelp: konstant oppkast, forverring gulsott eller magesmerter, tørr munn eller øyne, økt brun eller mørk urin, blødende tannkjøtt, neseblod, blodig rød eller svart avføring, og feber over 100,4 grader F.

Årsaker til blek, lys avføring og tretthet i flere uker

Årsaker til blek, lys avføring og tretthet i flere uker


Mens trøtthet er et generelt symptom som kan følge av mange andre forhold enn sykdom, blek eller lys avføring er relativt sjeldne, og kan være et tegn på alvorlige problemer i fordøyelseskanalen. Hvis du har disse symptomene for mer enn noen få dager, bør du søke rask legehjelp.

Gilberts syndrom

Gilberts syndrom er en genetisk tilstand som rammer 3-7 prosent av amerikanerne; menn er mer sannsynlig å ha det enn kvinner. Fatigue er et vanlig symptom på denne lidelsen, som hindrer leveren fra å behandle et stoff som heter bilirubin. Gilberts syndrom kan også føre til blek avføring i noen tilfeller.

Hepatitt

Akutt hepatitt kan produsere tretthet og lys avføring (som noen ganger har puss i dem). Hepatitt er en betennelse i leveren med et bredt spekter av mulige årsaker; de virale former av sykdommen blir vanligvis overført ved å dele nåler, sex, eller andre nære personlig kontakt med en infisert person. Alkohol og enkelte medisiner kan også forårsake leverbetennelse.

Hepatitt er en alvorlig sykdom som krever rask legehjelp.

Bile Duct Issues

Gallestein eller en innsnevring av gallegang kan forårsake lys avføring og tretthet. Det er mulig å lide av en gallegang problemet uten ytterligere symptomer eller smerte. Se en lege hvis tretthet og lys avføring vedvarer, eller hvis du opplever noen smerter i magen eller omkringliggende områder.

Kreft

I sjeldne tilfeller kan lette avføring og tretthet være tegn på bukspyttkjertelen eller gallegang kreft. Tidlig påvisning av disse kreftformene kan forbedre din prognose, så igjen, det er viktig å se en lege hvis disse symptomene vedvarer i mer enn noen få dager.

Medisiner

Over-the-counter medisiner som Kaopectate og Pepto-Bismol, som inneholder vismut subsalicylate, kan føre til blek avføring hvis tatt i store doser over lengre tid. Hvis tretthet er også tilstede (på grunn av en mage-virus, for eksempel), kan dette skape et falskt inntrykk av at symptomene er relatert.

Slik Cure utvidelse av menns bryst

Slik Cure utvidelse av menns bryst


Male brystforstørrelse, eller gynekomasti, er en tilstand karakterisert ved fettvev i brystområdet som gir inntrykk av brystene. Denne betingelse er ofte relatert til fedme, men kan også være på grunn av et overskudd av østrogen, eller mangel av testosteron i kroppen. Sykdommen fører ofte til sjenanse for de rammede, på grunn av den sosiale stigma festet til utseendet mannlige bryster. Det er imidlertid flere effektive behandlinger og kurer for forstørrede mannlige bryster.

Slik Cure utvidelse av menns bryst

•  Sjekk dine medisiner. Spør legen din om bivirkninger av eventuelle medisiner du tar. Visse antibiotika, antidepressiva, hjertemedisiner og angstdempende medisiner kan føre til forstørrede mannlige bryster.

Ikke ta steroider eller menneskelig veksthormon. Disse kan bidra til mannlig brystkreft utvidelse. I tillegg kan street stoffer som marihuana, heroin og amfetamin føre til mannlig brystkreft utvikling. Alkoholforbruket har vist seg å være en medvirkende faktor i noen tilfeller.

Har hormon og skjoldbrusk nivåer sjekket. Hvis det er en ubalanse i enten kan behandlingen lindre tilstanden. Prøv aktuell DHT (dihydrotestoterone) gel hvis tilstanden er fullt utviklet. Denne gel er ment å øke testosteron nivåer. Har tester for å utelukke Klinefelters og Gilberts syndromer. Begge har vært knyttet til forstørrede bryster hos menn.

•  Ta kosttilskudd som reduserer kroppsfett, som krom picolinate, grønn te ekstrakt, capsaicin og B-kompleks vitaminer. Disse urtene hjelpe å bli kvitt overflødig fett som bidrar til forstørrede bryster hos menn.

Øvelse fire eller flere ganger per uke. Fokus på vekt-trening øvelser som fokuserer på brystkassen, som presser og fluer. Bygge underliggende muskel vil bidra til å øke stoffskiftet og brenne fett.

Øk forbruket av sunn, fettfattig mat som grønnsaker, frukt og magre proteiner. Eliminer brød, pasta, poteter og bearbeidet mat. Å miste vekt vil redusere prominence av dine mannlige bryster.

få kroppen brytes for å fjerne overflødig kroppsvekt og giftstoffer. Få en kroppsinnpakning en gang i uken for å fremme hud innstramming, som vil minske synligheten av mannlige bryster.

Tenk kirurgi. Hvis du har prøvd alternative metoder og tilstanden vedvarer, snakke med en plastisk kirurg om dine alternativer. Vanligvis innebærer kirurgi fjerne kjertler og fettstoffer brystvev. Prosedyren utføres vanligvis i narkose, og kan innebære omfattende helbredende tid.

Hvordan å miste mannlige bryster

Hvordan å miste mannlige bryster


Mannlige bryster kalles gynekomasti, og det er svært vanlig, spesielt blant tenåringer gutter. Det er ofte knyttet til fedme (overvekt) og hormoner. Når det er en overproduksjon av hormonet østrogen, kan det bidra til tilstanden. Selv i tenårene er det vanligvis forårsaket av overflødig fett, kan det også være forårsaket av underliggende kjertelvevet. For å eliminere tilstanden, kan du prøve noen av disse tipsene.

Hvordan å miste mannlige bryster

•  Spis høy protein, lite karbohydrater og lite fett måltider. Hold deg unna noen mettet fett. For eksempel bør du ikke spise chips, kaker, godteri, sukker, pasta, brød, poteter eller noen matvarer som inneholder store mengder mettet fett. Sjekk maten etiketter og se etter mettet fett og trans fett. Sunn mat vil inneholde litt av disse usunt fett. Proteinkilder er magert kjøtt, egg og ost. Begrens ost til 3 gram per dag på grunn av fettinnholdet imidlertid. Prøv å kjøpe kjøtt og meieriprodukter som ikke inneholder hormoner. Hormoner og steroider kan bidra til mannlige bryster.

Finn ut hva hastighet kroppen brenner fett og trene på den hastigheten. En enkel måte å finne din fettforbrenning rate er å trekke alderen din fra 220. Dette nummeret er den hastigheten som hjertet må slå for å brenne fett. Holde pulsen på ca 85% av denne prisen å brenne fettvevet. Det ville bety hvis du er 13 år gammel, du trekke dette fra 220. Den resulterende tallet er 207. Multipliser 207 x 0,85 for å få fettforbrenningen rate.

Trening med cardio trening i 30 til 60 minutter per dag. Morsomme øvelser som fungerer overkroppen vil holde dine arbeids outs fra å bli kjedelig. Prøv å spille tennis, basketball, kickboxing, og andre idretter som involverer mye av overkroppen bevegelser. Dette vil hjelpe deg å arbeide på overkroppen spesielt mens du fortsatt brenne fett. Hvis du kan bære et hjerte monitor watch mens du trener vil du alltid vite pulsen også. For å sjekke hvor pulsen manuelt, kan du stoppe i ti sekunder i midten av en trening og sette to fingre på halspulsåren i halsen. Tell antall slag i 10 sekunder. Multipliser dette tallet med 60 for å få hjerteslag per minutt.

Tren med vekter og isometrics. Gjøre bestemte øvelser som er rettet mot brystet som brystpress, stigning brystpress og pushup. Pushups i bestemte vil hjelpe målet brystmusklene. Gjør militære, bred hånd og vanlige pushups å blande den opp og målrette alle områder av brystet. Pull ups er også en fin øvelse for brystet. Hvis du ikke kan trekke deg selv, sette en stol tilbake under deg til å hjelpe deg i å skyve kroppen opp.

Se en lege og har skjoldbruskkjertelen sjekket for å være sikker på at dine hormoner fungerer som de skal. Hvis den mannlige bryst tilstanden er alvorlig at du kan ha tester for forhold som Klinefelters syndrom og Gilberts syndrom. Disse forhold er kjent for å forårsake mannlige bryster. Har hormonprøver i tillegg til å sikre at hormoner er balansert riktig. Ha en kroppsfett test også. Sunn kropp fett for unge menn er 8% til 20%.

Betrakt drikker en proteindrikk som inneholder aminosyrer som L-arginin, kreatin og L-glutamin. Disse kosttilskudd vil hjelpe deg å miste fett i stedet for muskler når miste vekt. Få minst 8 til 10 timers søvn om natten for å tillate utvinning og muskelvekst også. Pass på å drikke rikelig med vann for å skylle fettet ut av systemet ditt. Vanninntaket bør være 64 gram per dag. Ikke ta noen ulovlige rusmidler. Stoffer som marihuana, heroin og amfetamin kan føre til tilstanden av mannlige bryster. Hold kaloriinntaket mellom 2500-3000 per dag hvis du er aktiv. Alt over det vil trolig bli lagret som fett.

Gynecomastia Årsaker

Vektreduksjon

Gynecomastia er en tilstand som fører til en overutbygging av brystvevet hos menn. Tilstanden kan påvirke en mann i alle aldre og er knyttet til hormonelle endringer. Selv gynecomastia kan oppstå i alle aldre, er tilstanden mer vanlig i to perioder av livet-tidlig pubertet og sen voksenalder.

En årsak til Gynecomastia er overvekt. I 2009, People for Ethical Treatment of Animals kjørte en kampanje som inneholdt en mann med gynecomastia på en plakat annonse. PETA hevder at kjøttspisere er ni ganger større sannsynlighet for å bli overvektige enn veganere. Organisasjonen oppfordret menn med gynecomastia å velge vegetarisme snarere enn bryst-reduksjon kirurgi.

Sjeldne årsaker til Gynecomastia

Gilbert syndrom kan også føre til gynekomasti. Syndromet er en mild leversykdom som holder orgel fra riktig behandling et stoff som heter bilirubin. Bilirubin er nødvendig for å sammenbrudd røde blodceller. Gilbert syndrom skjer vanligvis i løpet av tidlig voksen alder og kan føre til gynekomasti, fordi forstyrrelsen påvirker den normale balanse av hormoner.

En av de mest interessante årsakene gynecosmastia hos barn er tea tree olje og lavendel. Ifølge New England Journal of Medicine, lavendel og tea tree olje har egenskaper som kan føre til østrogen og anti-androgene aktiviteter i menneskeceller. Gjentatt eksponering for produkter som inneholder tea tree olje og lavendel kan sak pre-pubertet gynekomasti.

Søker Behandling

Personer med gynecosmastia bør oppsøke lege for å sjekke for eventuelle underliggende årsaker som kan være medvirkende. Leger kan utføre blodprøver og mammografi for å finne årsaken til gynecosmastia. Å se en lege er viktig å sikre brystet hevelse skyldes gynecosmastia og ikke en annen tilstand.

Selv om noen tilfeller av gynecomastia rette på egen hånd, det er tilfeller der et individ trenger behandling. I mange år har kirurgi blitt brukt som et levedyktig alternativ for å behandle gynecomastia. Liposkulptur og mastectomies er to potensielle operasjoner som fjerner brystet fett eller kjertel vev. Trening og kosthold er sjelden effektiv mot gynecosmastia, selv om det er effektivt for pseudogynecomastia.

Menn med gynecomastia ofte finne tilstanden pinlig eller følelsesmessig ødeleggende. Personer som lider av ekstrem angst eller psykiske problemer på grunn av tilstanden bør søke profesjonell hjelp og støtte grupper. Fora og støttegrupper for gynecomastia gi en mulighet for lider å få kontakt med andre og takle tilstanden.

Fysiologisk Impact of Hyperbilirubinemi

Fysiologisk Impact of Hyperbilirubinemi


Hyperbilirubinemi refererer til den tilstand der høye nivåer av bilirubin er funnet i blodet. Bilirubin er substansen produseres når gamle røde blodceller blir brutt ned, en prosess som kalles hemolyse. Bilirubin er gul i fargen, og dermed forårsaker gulfarging av hud og øyne, et fremtredende trekk ved hyperbilirubinemi. Den vanlige betegnelsen på denne gulfarging er gulsott. Etiologi, eller årsakssammenheng, kan være pre-lever, lever eller post-lever.

Bilirubinmetabolismen

Under normale forhold, er bilirubin tatt opp av leveren etter at den er sluppet ut i blodet. Leveren da konsentrerer det, noe som gjør den til galle. Bile forlater leveren via galleganger, lagres i galleblæren og utskilles i tynntarmen når det er nødvendig. Bile hjelper emulgerer fett og spenner fra en grønn til gul-brun farge. Bilirubin slutt skilles ut som avføring. En liten mengde av bilirubin blir også absorbert fra tarmen inn i blod; det er tatt opp av nyrene, og blir en del av urin og utskilles.

Pre-Lever Gulsott

Pre-lever gulsott er forårsaket av patologien som forekommer i blod, forårsaker økt hemolyse. Legemet øker dannelsen av røde blodlegemer i et forsøk på å kompensere for den økte hastighet på hemolyse. Dette resulterer i et unormalt stort antall små røde blodlegemer i blodet. Pre-lever gulsott er preget av blekhet, lys gulfarging av hud og øyne, og en reduksjon i røde blodceller (anemi). Milten kan bli utvidet. Selv om sjeldne, kan denne tilstanden har en genetisk årsak, kalles genetisk hyperbilirubinemi.

Lever Gulsott

Når gulsott er forårsaket av svikt i levercellefunksjonen eller en hindring i leveren gallegangene, kalles det lever gulsott. I levercellesvikt, er produksjonen av bilirubin normalt, men det akkumuleres i blodet forårsaker hyperbilirubinemi. Dette kan være forårsaket av viral infeksjon så som hepatitt, cirrhose og kreft i leveren på grunn av visse gifter, alkoholisme og narkotika. Hepatisk gulsott kan oppstå på grunn av levercelle svelling som hindrer kanaler i leveren hindrer den normale strømning av galle. Det er vanligvis forårsaket av levercelle betennelser, traumer, infeksjoner og visse legemidler. Når gulsott skyldes obstruksjon, kalles det "intrahepatisk obstruktiv gulsott."

Post-Lever Gulsott

Gulsott kan også være forårsaket av galle flyte hindringer oppstår innen gallegangene (utenfor leveren). Vanligvis oppstår etter lever gulsott på grunn av gallestein, pankreatitt og kreft i bukspyttkjertelen. Blek avføring og mørk urin er tegn på en post-lever årsaken hyperbilirubinemi.

Neonatal Gulsott

Hyperbilirubinemi hos nyfødte er klassifisert som fysiologisk eller ikke-fysiologisk. Fysiologisk gulsott oppstår i 50 til 60 prosent av alle nyfødte i de første dagene av livet, som rapportert av University of California San Francisco barnesykehus. Denne type gulsott er ikke-patologisk og varer vanligvis ikke mer enn et par uker, og ikke føre til problemer for barnet, men det er en liten risiko for bilirubin encefalopati.

Gulsott vises innen 24 timer, som varer lenger enn en uke, og ledsaget av stigende bilirubin nivåer indikerer en patologisk tilstand som infeksjon, Rh inkompatibilitet, prematuritet eller medfødte tilstander som herpes, syfilis eller cytomegalovirus (CMV).

Gilberts syndrom

En arvelig genetisk tilstand, Gilbert syndrom fører til utilstrekkelig behandling av bilirubin. Vanligvis er det ingen symptomer, men noen opplever dem. Symptomer er felles for Gilbert syndrom inkluderer hud gulning, tretthet, magesmerter og generell svakhet. Diagnose innebærer en blodprøve for bilirubin, komplett blodprosent og lever studier.

Hva er bra for et sunt leveren?

Hva er bra for et sunt leveren?


Leveren er en av de viktigste organer i menneskekroppen. Dens funksjoner er avgiftning, metabolske prosesser, syntesen av proteinet, hormonproduksjon, glykogenlagring, og nedbrytning av røde blodceller. Mens det er flere godt omtalte faktorer som kan forårsake leverskader --- spesielt stort inntak av alkohol, narkotikamisbruk og et dårlig kosthold --- det er også nok av ting du kan gjøre for å bidra til å fremme helsen til denne vitale organ.

Sunt kosthold

Fordi leveren spiller en avgjørende rolle i fordøyelsen, bør det ikke være overbelastet i avgifte hva du spiser. Matvarer som ikke er bra for leveren inkluderer stekt mat, mettet fett, hvitt sukker, hvitt mel, delvis hydrogenert fett, brus, alkohol og overdreven protein. Spise naturlig mat i stedet for bearbeidet mat som inneholder kunstige ingredienser som leveren har å bryte ned.

Liver-sunn mat inkluderer epler, artisjokker, nøtter, kaldt vann fisk (som laks og makrell), hvitløk, løk, rosenkål, linfrøolje og sesamfrø. Også, i stedet for å bruke usunne sauser som ketchup (som inneholder høye nivåer av sukker og mais sirup), velger levervennlige sauser som frisk salsa, surkål, sitronsaft eller persille.

Kosttilskudd

Du kan også henvende seg til ulike kosttilskudd, inkludert bete rot (beta vulgaris), en juice som hjelper rense leveren; S-adenosyl-L-metionin (samme), et næringsstoff som hjelper bekjempe forhold som svak lever, skrumplever, Gilbert syndrom og kolestase; melk tistel (Silybum), en urt som hjelper avgifte og regenerere leveren; artisjokk, som har egenskaper som bidrar til lavere kolesterol og beskytte lever forbindelser; gurkemeie, som fremmer enzym avgiftning og er anti-inflammatorisk; alpha lipoic syre, som bidrar til å fremme avgiftning og beskytter mot skader; løvetann, som bidrar til å forbedre fordøyelsen og hjelpemidler i galle flyte fra leveren; og lakris ekstrakt, som bidrar til å beskytte mot skader og forbedrer immunforsvaret.

Toksiner

En annen måte for å fremme en frisk lever er å unngå giftstoffer, som er tilstede ikke bare i maten vi spiser, men også i Styrofoam og plastbeholdere og kopper mat er ofte serveres. Disse toksiner er antatt å ha evnen til å henge seg opp celler av de matvarer seg, noe som fører til deres forbruk og mulige skader på leveren. Plantevernmidler er også viktige kilder til giftstoffer som ikke kan fjernes helt ved å bare vaske matvarer. Oppsøke økologisk mat som er dyrket og produsert i plantevernmiddel frie miljøer.