Digidexo.com

Aneurisme stent rask

Hvordan Først Unn en Abdominal aneurisme

En abdominal aortaaneurisme (AAA) er en medisinsk tilstand der veggen i aorta, hovedpulsåren som pumper blod fra hjertet til resten av kroppen, svekker og begynner å bule. Mange AAA er små nok til å kreve bare overvåking og ingen behandling, men hvis aneurismet er for stor eller vokser for fort, blir avgjørende behandling. Behandlingen for en AAA kan være en minimal invasiv prosedyre, eller en stor åpen buk kirurgi.

Bruksanvisning

•  Snakk med legen din dersom du merker et pulserende masse i magen din. Mer sannsynlig, kan legen oppdage AAA mens testing for andre helsemessige bekymringer, men ofte AAA er avdekket gjennom en unormal X-ray. Det er vanligvis ingen symptomer. Hvis legen mistenker en aneurisme, kan hun bestille en ultralyd, magnetisk resonans imaging (MRI) eller CT (computertomografi) scan for å bekrefte diagnosen og måle aneurisme.

Oppsøk en ny mening for å bekrefte diagnosen og initial behandlingsplan. Aorta er omtrent 1 cm i diameter. Hvis aneurisme er mindre enn 2 inches, vil legen din vanligvis anbefaler å overvåke aneurisme gjennom regelmessige ultralydundersøkelser for å sikre at den ikke vokser.

Be legen din hvorfor en behandling er bedre enn en annen for deg. Det er to typer av kirurgi for AAA. Hvis aneurisme er større enn 2,5 inches (5 cm) i diameter, eller begynner å vokse raskt fra en eksamen til neste, vil legen sannsynligvis anbefale operasjon. Etter at hørings, søke en ny mening før du fortsetter.

Spør legen din om endovaskulær kirurgi, en minimal invasiv prosedyre utføres av en intervensjons radiolog. Operasjonen for AAA innebærer legen lage et lite snitt i lysken, setter inn et kateter gjennom det til området av AAA, og deretter gjennom kateteret, posisjonering en liten stoff rør som kalles en stent graft innenfor aneurisme. Den stentgraft åpner opp og forsterker veggen i aorta, slik at blodet strømmer gjennom røret, og den svekkede aortaveggen kan helbrede. Denne fremgangsmåten bruker sedasjon og epidural anestesi, og innebærer en gjennomsnittlig sykehusopphold på omtrent fire dager, etterfulgt av en utvinning av ca. to uker.

Be om risiko og fordeler forbundet med åpen buk kirurgi. Denne fremgangsmåte er ofte nødvendig for store AAA. Under generell anestesi, vil kirurgen lage et stort snitt fra brystbenet til din kjønnshår området og åpne magen. Han vil klemme din aorta over aneurisme, kutt aneurisme helt ut og erstatte den skadede delen av aorta med en pode, en tube laget for å gi blod med et sterkere, tryggere vei. Denne operasjonen krever et sykehusopphold på åtte til ti dager, etterfulgt av en frisk periode på ca en måned og et halvt.

Tips og advarsler

 • Hvis du har blitt diagnostisert med AAA, går umiddelbart til legevakten hvis du opplever en kombinasjon av følgende:
 • - Plutselig, kraftig rygg eller magesmerter
 • - Plutselig blekhet
 • - Plutselig tørr munn / hud
 • - Plutselig dreven tørste
 • - Kvalme og oppkast
 • - Plutselig svakhet, skjelvinger, svimmelhet, besvimelse, svetting, rask hjerterytme
 • AAA er vanligvis forårsaket av åreforkalkning (aterosklerose) eller andre risikofaktorer som røyking og familiehistorie med AAA.
 • Ikke overse en AAA. Uten noen form for inngrep, pasienter med AAA over 5 cm (2,5 i.) I diameter er i alvorlig fare for brudd, alvorlige indre blødninger og ofte død.

Hva er tegn og symptomer på Femoral aneurisme?

Et aneurisme er en svulmende i veggene i en arterie som ligner på en ballong som, hvis den sprekker eller knuses, kan forårsake intense interne, ukontrollerbar blødning. I de fleste tilfeller er små aneurismer aldri diagnostisert, men større de kan være. Den mest vanlige område for en aneurisme er de som finnes langs aorta, de store blodkar i kroppen som tilfører blod til hjertet. Men aorta grener av i to lårarteriene som leverer oksygenrikt blod til underekstremitetene. En femoral aneurisme er vanligvis finnes på den øverste delen av arterien, ved lysken. Lære og forstå de tegn og symptomer på en femur aneurisme fører til rask diagnostisering og behandling, og hindrer komplikasjoner, for eksempel blodpropp eller til og med en burst arterien, som kan føre til nesten umiddelbar sjokk og død på grunn av nedsatt blodtrykk og blodtap.

Signs

Høyt blodtrykk eller hypertensjon er et klassisk tegn på aterosklerose eller åreforkalkning forårsaket av røyking, overvekt og høyt kolesterol. Høyt blodtrykk eller hypertensjon er nesten alltid et resultat av karlidelser, så få sjekket av en lege hvis du mistenker at du eller en du er glad kanskje lider av slike forhold. Åreforkalkning fører til svekkelse eller innsnevring av arteriene, noe som får svekket blod fartøy vegger for å utvide for å lette blodstrømmen.

Pain

I mange tilfeller vil en person med en femoral aneurisme har noen symptomer, men smerte er vanlig. Smerte forårsaket av en aneurisme er generelt kjente under plasseringen av aneurisme på grunn av en reduksjon i blodstrøm. Smerte er oftest følt i leggen, rundt kneet området, men forskjellige personer kan oppleve smerter i forskjellige områder over hele den berørte benet side, avhengig av størrelsen av den aneurisme.

Nummenhet eller prikking

På grunn av redusert blodstrøm, kan individer med en femoral aneurisme oppleve en prikking eller nummenhet i den nedre ekstremitet under plasseringen av aneurismen. I mange tilfeller vil personer med en femoral aneurisme plassert i lysken vil føle smerte eller resulterende nummenhet i kne-området, under kneet, eller i den nedre låret.

Puls

En av de viktigste tegn på en mulig femoral aneurisme er evnen til lett å finne og føle pulsen på baksiden av kneet, kalt popliteal puls. Hvis en aneurisme er til stede, kan pulsen være lett å finne og følte som bankende. En annen felles nettsted for å vurdere femoral pulsen er i lysken. Igjen, under normale forhold, er disse to pulspunktene er heller vanskelig å føle, men i tilfelle av tilstedeværelse av en aneurisme er mer fremtredende ved berøring.

Diagnose og behandling

Diagnostisering av en femur aneurisme er ofte gjort gjennom flere ulike teknikker som CT (computertomografi), MR (magnetisk resonans imaging) eller ultralyd billeddiagnostikk. Behandlinger vil bli bestemt av generell generelle helse, alder og medisinsk tilstand. Å senke blodtrykket forårsaket av røyking eller hypertensjon er innledende behandlinger, så vel som de herunder medisinering behandlinger for å senke blodtrykket. Hvis aneurisme er ikke for stor, kan kirurgi være forsøkt.

Lunge aneurisme Symptomer

En lunge aneurisme er en bule i veggen av lungearterien. Aneurisme forårsaker et svakt punkt for å utvikle som kan skade en persons liv hvis bule bursts. En lunge aneurisme er en alvorlig medisinsk tilstand som har varselsignaler.

Typer

Pustevansker eller kortpustethet kan begynne når arterien begynner å lekke, så bursts og fører blod til å gå inn i lungene. Dette kan også være ledsaget av brystsmerter. Som lungene fylles med blod, kan puste blir mer anstrengt. Andre tegn på en lunge aneurisme inkluderer svakhet og problemer med å bevege seg rundt. En svulmende lungearterien kan også trykke på laryngeal nerve, forårsaker heshet, ifølge en artikkel i den indiske Journal of Radiology and Imaging.

Årsaker

Årsaker til en lunge aneurisme variere. I noen tilfeller kan en medfødt defekt i lungearterien gradvis slites bort på arterien og forverres etter som tiden går. Kirurgi eller en medisinsk prosedyre som forårsaker en skade eller lyte i lungearterien kan også senere føre til en aneurisme.

Effekter

Symptomer fra en lunge aneurisme kan komme på raskt. Når en lunge aneurisme brudd, kan det føre til plutselig svakhet og tap av bevissthet. En person kan lide en plutselig reduksjon i blodtrykk på grunn av indre blødninger. Han kan ikke ha tid til å ringe etter hjelp før han blir uføre.

Identifikasjon

En lunge aneurisme er noen ganger funnet under en kiste X-ray eller CT scan for å se etter en annen tilstand. Hvis en lege er spesielt opptatt av, men kan hun knytte symptomer en pasient har med en lunge aneurisme. Identifisering må gjøres raskt hvis aneurisme er veldig svak eller mang har det startet lekker.

Behandling

Hvis lunge aneurisme er ikke alvorlig, eller hvis personen ikke er å ha noen symptomer, en lege kan velge å vente og se arterien. Dersom arterien har begynt å lekke, kan akutt kirurgi være nødvendig for å reparere lungearterien. Dersom veggen av arterien er svekket, men ikke ødelagt, kan en lege anbefale en stent bli plassert til å forsterke arterieveggen.

Symptomer på en aneurisme

Aneurisme er den medisinske termen for svulmende av en blodåre, og oppstår som oftest i hjernen eller aorta av hjertet. En aneurisme kan løse på egen hånd eller kan sprekke, noe som kan føre til alvorlige komplikasjoner, inkludert død. Symptomer på aneurismer avhenge av deres størrelse, plassering og om de har sprukket. Vurdere denne informasjonen fra Mayo Clinic om symptomene på en aneurisme.

Visuelle endringer

Dobbelt syn, utvidelse av en elev, smerter i eller i nærheten av øyet og hengende på ett øyelokk er symptomer på en hjerne aneurisme.

Lammelse

Svakhet eller lammelse på den ene siden av ansiktet, særlig rundt øynene og munnen er symptomer på en aneurisme i hjernen.

Smerte

Smerter i brystet, ryggen eller magen er et symptom på en aortaaneurisme, og krever rask medisinsk vurdering, spesielt hvis ledsaget av andre symptomer.

Kvalme

Plutselig kvalme og oppkast kan være tegn på en hjerne aneurisme, særlig hvis de skjer sammen med andre symptomer.

Pulserende Sensation

En merkelig, pulserende følelse i brystet, magen eller navlen kan være et symptom på aortaaneurisme og krever umiddelbar medisinsk behandling på grunn av potensialet for livstruende blødninger.

Plutselig Hodepine

En hjerne aneurisme kan føre til plutselige symptomer inkludert hodepine som føles verre enn noen hodepine du noensinne har hatt.

Bevisstløshet

Aneurisme i hjernen eller hovedpulsåren kan føre til bevisstløshet på grunn av mangel på oksygen, som kan bli dødelig hvis den ikke behandles som øyeblikkelig hjelp.

Tester for en Abdominal aneurisme

Abdominale aortaaneurismer oppstår når store blodkar som forsyner blod til magen, bena og bekkenet blir for stor eller ballong utover. Symptomer inkluderer en rask puls, klam hud, kvalme, oppkast og smerter i ryggen eller magen. Diagnose er gjennom eksamen eller diagnostisk test.

Diagnose

Legen din kan oppdage en abdominal aortaaneurisme under en rutinemessig eksamen, eller mens du bruker en rekke bildebehandlings verktøy for å kontrollere andre forhold.

CT Scan

Abdominal aortaaneurisme kan diagnostiseres gjennom en datastyrt tomografi (CT) scan. Pasienten ligger flatt inne i en maskin som gjør detaljerte røntgenbilder av organer og blodårer i kroppen.

MR

Diagnostisering av abdominal aneurisme kan gjøres med magnetic resonance imaging (MRI). Fargestoffer injiseres inn i kroppen og MR skanner hele kroppen ved hjelp av magnetiske felt.

Ultralyd

Ultralyd innebærer at legen holder en enhet som kalles en svinger over magen. Enheten produserer lydbølger som spretter av blodårene til å oppdage en abdominal aortaaneurisme.

X-Rays

Bryst x-stråler brukes til å oppdage abdominal aortaaneurisme. Noen ganger pasienter uten symptomer vil ha en kiste x-ray for en annen medisinsk grunn og oppdage en aneurisme.

Årsaker til en Abdominal aneurisme

En abdominal aneurisme er en betingelse for aortaveggen. Det oppstår når en del av aorta-arterien vider seg og begynner å bule. Mange kan oppleve magesmerter som kan utstråle gjennom ryggen. Hvis det blir alvorlig nok arterien kan sprekke.

Identifikasjon

En aneurisme er en tilstand som innebærer utvidelse av blodårene i lokaliserte områder. Dette kan bli et farlig situasjon. En aneurisme er en tilstand som skjer i to store deler av kroppen. Ett sted er hjernen, som kalles en hjerne aneurisme, og den andre er i magen, kalles en abdominal aortaaneurisme.

Abdominal aortaaneurisme

En aortaaneurisme forekommer i en av hovedarteriene, aorta. Dette er en stor arterie som gjør at blodet kan strømme gjennom fra hjertet til resten av kroppen. Når en abdominal aortaaneurisme skjer, kan en del av aorta bli bred og bule ut. På grunn av dette tynning og svulmende, kan det føre til at blodåren for å sprekke, forårsaker en aneurisme.

Årsaker

Det er mange grunner til at noen kan utvikle en abdominal aortaaneurisme. Den viktigste årsaken er åreforkalkning eller arteriosklerose. I tilfellene som ble rapportert, ble 80% forårsaket av arteriosklerose. Som blodet pumper gjennom aortaveggen det får den til å ekspandere på svekket nettstedet.

En annen årsak til abdominale aortaaneurismer er genetikk. Mange mennesker som har første slektninger som utviklet denne tilstanden kan være i faresonen for å få det også. På grunn av dette genetisk disposisjon, mange har en tendens til å få dem i yngre alder.

En person som har vært i en posttraumatisk ulykke, noe som resulterer i skader på aorta, er også i faresonen for en aneurisme.

Hvis en person lider av en immunsvikt, rusmisbruk, eller har hatt hjerteklaffkirurgi, også er han i fare. Han kan utvikle en soppinfeksjon som kan føre til svekkelse av arteriene.

Andre risikofaktorer

Andre risikofaktorer forbundet med abdominale aortaaneurismer er røyking, diabetes, høyt blodtrykk og høyt kolesterol.

Symptomer

Normalt med en abdominal aortaaneurisme, er det ingen symptomer. Vanligvis er tilstanden fanget på film i løpet av en CT eller ultralyd. Hvis det oppstår symptomer, er den vanligste årsaken smerte. Smerte er følt som regel i midten av buken og utstråler gjennom baksiden. Når posisjonen er endret smertene kan gå bort.

Noen ganger er disse smertene kan forverres som aneurisme blir verre. Det kan føre til alvorlige ryggsmerter og magesmerter. Skiftende posisjoner synes ikke å hjelpe. I løpet av denne tiden av alvorlig smerte, er det en mulighet for ruptur.

Behandling

En abdominal aortaaneurisme kan repareres med kirurgi. Endovaskulær kirurgi er en minimal invasiv kirurgi som kan gjøres uten å åpne buken. En kirurg guider en stent til stedet av aneurisme, reparere karveggen.

Etter denne operasjonen er pasienten overvåket nøye. Regelmessige postop kontroller vil være nødvendig.

Tegn og symptomer på mage aneurisme

En abdominal aneurisme er en unormal vekst av en del av aorta utsiden av hjertet, og kan eksistere i mange år uten å forårsake noen symptomer. Risikoen for å ha en abdominal aneurisme er høyere hos personer som har hjertesykdom, er overvektig, røyker, er eldre enn 60 eller er menn. Hvis aneurisme blir stor eller knuses, kan symptomene utvikler plutselig og raskt bli livstruende.

Cardiac Endringer

Hjerte endringer er et tegn på abdominal aneurisme. A uten å ha nylig utøves, sammen med lavt blodtrykk rask puls er symptomer på mage aneurisme. Andre kardiale symptomer på mage aneurisme kan omfatte svimmelhet eller tap av bevissthet dersom aneurisme brudd.

Nevrologiske endringer

Plutselige nevrologiske endringer kan være et tegn på abdominal aneurisme. Ellers uforklarlige følelser av angst kan være et symptom på mage aneurisme, spesielt hvis følelsen er ledsaget av fysiske symptomer på aneurisme. Hvis mage aneurisme knuses, kan hjernen gå inn i sjokk på grunn av mangel på oksygen, med liten eller ingen advarsel.

Smerte

Smerte er et symptom på en underlivs aneurisme som har blitt store eller sprukket. Brystet eller magesmerter som utvikler raskt og er alvorlig kan være et tegn på abdominal aneurisme, og smerten kan spre seg inn i bekkenet og rumpe. Smerte kan også plutselig oppstå i korsryggen etter en abdominal aneurisme har sprukket.

Hudforandringer

Endringer i huden i mageregionen er et tegn på abdominal aneurisme. Huden over magen kan bli svett og føler deg kald eller klam som aneurisme blir større. Abdominal huden kan også bli hovne, rødlig og fast å ta på som aneurisme øker i størrelse eller brudd.

Uvanlige Sensations

Uvanlige fornemmelser i magen er et symptom på mage aneurisme. En abdominal aneurisme som er nær sprekker kan føre til en pulserende eller dunkende følelse i nærheten av navlen på grunn av et overskudd av blod pooling i aorta ved aneurisme nettstedet. En uvanlig følelse av trykk eller fylde som utvikler plutselig i magen kan også være et tegn på abdominal aneurisme.

Abdominal aneurisme Symptomer

En abdominal aneurisme, også kalt en abdominal aortaaneurisme, er en utposning på veggen av aorta, den største arterien i kroppen. Den viktigste årsaken til aortaaneurismer er aterosklerose, en tilstand der fettavleiringer samle seg i veggene i blodårene. Selv aortaaneurisme er ofte små nok til at de forårsaker ingen symptomer, kan de forverre seg raskt, noe som gjør det svært viktig at du vet hva du skal se etter.

Smerte

Smerte forårsaket av en aortaaneurisme kan variere fra mild til alvorlig og kan være konsentrert i magen, brystet, nedre rygg, ben og hofter. Sterke smerter kan bety aneurisme har eller er klar til å briste.

Throbbing

En abdominal aneurisme kan føre til en bankende eller pulserende følelse i magen.

Kul

Hvis en abdominal aneurisme vokser stor nok, kan den stikke gjennom huden eller være stor nok til å bli følt ved palpasjon. Klumper på grunn av en abdominal aneurisme danner vanligvis ved navlen.

Smerte eller Kulde i underekstremiteter

Abdominale aneurismer kan produsere blodpropper som kan brytes av og reise nedover bena, blokkerer sirkulasjonen til føttene og / eller tær.

Andre symptomer

Blant andre symptomer forårsaket av abdominal aortaaneurisme er en rask hjerterytme, feber og vekttap.

Advarsel

Når en abdominal aneurisme har vokst seg store nok til å forårsake symptomer, har det blitt en potensielt livstruende tilstand. Ifølge National Institutes of Health, mindre enn 40 prosent av folk overlever en sprukket abdominal aneurisme.

Aneurisme betingelser og symptomer

En aneurisme er en unormal utvidelse av en del av arterien på grunn av en svekkelse i veggen av blodkaret, i henhold til Medline Plus. Hvis venstre ubehandlet, kan arterien sprekke, og i alvorlige tilfeller kan raskt føre til døden.

Årsaker

Mulige årsaker til en aneurisme inkluderer plakk i blodårene, inflammatoriske hjerte sykdommer, arvelige lidelser og infeksjonssykdommer som syfilis. Noen er medfødt, betyr at de er til stede ved fødselen.

Vanlige Steder

Aneurismer oftest forekommer i aorta arterier, carotis i nakken, de knehasene arteriene bak knærne, lårarteriene i lårene og cerebrale arterier i hjernen.

Symptomer

Hvis aneurismen er i nærheten av overflaten, smerte og bankende kan forekomme. De fleste aneurismer har ikke symptomer før de kan briste, forårsaker lavt blodtrykk, høyt puls og svimmelhet.

Diagnose

Aneurismer blir ofte oppdaget ved en tilfeldighet under en rutinemessig fysisk eksamen eller fra Røntgenbilder tatt av en annen grunn. De kan også bli hørt som en susende lyd gjennom et stetoskop.

Behandling

Kirurgi er vanligvis nødvendig, som kan inkludere å plassere en stent i blodkaret for å åpne og stabilisere den. Aneurismer mindre enn 2 inches kan bare kreve blodtrykket medisiner, ifølge Merck.

Aorta aneurisme Symptomer

Aorta er den største arterien i legemet, løper fra hjertet ned på baksiden av legemet og fordele store mengder av blod til mindre fartøyer i hele kroppen. En aortaaneurisme er en farlig svulmende og utbrudd av aorta fartøyets membran. Hvis en aneurisme former, mister kroppen blodet raskt, og nødetatene er nødvendig umiddelbart for å unngå døden. Hvis en aneurisme ruptur, et massivt tap av indre blødninger oppstår, som krever øyeblikkelig legehjelp.

Abdominal Pulsing

For pasienter som har aortaaneurisme vokser i mageområdet, kan en økt puls bli følt i nærheten av marine. Det er vanligvis forbundet magesmerter og ømhet i marineområdet.

Back Pain

Fordi aorta går langs baksiden, blir smerten assosiert med feilaktig typisk ryggsmerter.

Tap av blodstrømmen til ekstremiteter

Fordi aorta mater de store fartøyene i armer og ben, inntreffer nummenhet og svelling i de deler av kroppen.

Kortpustethet

Blodtap til lungene eller hjertet påvirker puste. Pasienter med aortaaneurisme kan føle tretthet, svimmelhet og har problemer med å puste.

Smerte

Smerte er et tegn på at aneurisme har sprukket. Smerter i ekstremiteter, rygg eller mage er et tegn på brudd, og nødetatene er nødvendig umiddelbart. Hjertet vil kompensere for et fall i trykket ved å øke dens takt. Følgelig vil en rask puls være en avslørende tegn på en sprukket aneurisme.

Alternative måter å behandle en Abdominal aneurisme

En abdominal aneurisme er i hovedsak en svelling som forekommer innenfor en seksjon av aortiske blodkaret. Ofte referert til som en abdominal aortaaneurisme (AAA), utvikler dette bule på grunn av en svekkelse langs en del av arterieveggene for ditt aorta. Tobakksbruk er den viktigste årsaken bak denne tilstanden, men du kan også utvikle en abdominal aneurisme som følge av høyt blodtrykk, høyt kolesterol, fedme eller infeksjon. Uavhengig av årsak, størrelsen og vekst av hevelsen predikater vanligvis behandling.

Endovaskulær Negl

Mens standard form for behandling for en abdominal aortaaneurisme er åpen kirurgi, der en innsnitt er gjort gjennom magen for å få tilgang til bukhulen, det er en alternativ metode for reparasjon, spesielt når aneurisme er relativt stor. I stedet for å ha klippet du åpner, så å si, kan legene nå lede et kateter gjennom blodåre og inn i aorta i en prosedyre som kalles endovaskulær poding.

Med endovaskulær poding, er et tynt rør (kateter) først ført inn gjennom en blodåre i lysken og styrt opp til det svekkede parti av aorta. Et andre verktøy blir deretter styrt gjennom dette røret for å plassere en stent. Normalt er det svekkede parti av aorta fjernet og erstattet med en syntetisk slange, men i denne fremgangsmåten blodkaret forblir intakt. Plasseringen av denne stent forsterker det svekkede parti av den aortiske arterieveggen, til slutt tjener det samme formål som det syntetiske røret.

Grunnen aorta trenger denne forsterkning er at større aneurismer er ganske sårbare for brudd, nemlig når de er større enn 5 cm. Ved å styrke arterieveggen, reduserer du sjansene for indre blødninger. Og siden aorta er den store blodkar i kroppen din, kan blødninger bli livstruende.

Medisiner

I mindre til og med medium aneurismer, er mulighetene for behandling vokse, og du kan være i stand til å slå til en annen alternativ til kirurgi. Selv om studiene er fortsatt begrenset, noen mennesker har reagert positivt på visse medisiner i behandling av en abdominal aneurisme. Medisiner som brukes mot høyt blodtrykk og høyt kolesterolnivå synes å ha en positiv effekt på vekstprosessen av aneurismer. Statiner er en av de mer vanlige kolesterol medisiner som langsom vekst av aneurismer, men du kan også se en avtagende gjennom bruk av angiotensin-reseptorblokkere. Snakk med legen din for å se om du er kvalifisert.

Ingen behandling

Et annet alternativ i behandlingen av en abdominal aortaaneurisme er faktisk ingen behandling i det hele tatt. Vanligvis kommer dette alternativet spiller inn når hevelsen er minimal. Mindre aneurismer er ikke like utsatt for brudd, spesielt når de vokser langsommere. Men må du ha din tilstand overvåkes, som staten til en aneurisme kan endres når som helst. Dersom legen finner at aneurisme har hovne til utover 5 cm eller dens vekstrate har økt eksponentielt, vil du mest sannsynlig trenger behandling.

Symptomer på en Popliteal Artery aneurisme

En popliteal arterie aneurisme (PAA), den mest vanlige av perifere aneurismer, er en utvidelse av arterien som kjører bak kneet. Siden pasienter med PAA står i fare for lem amputasjon hvis venstre ubehandlet, er det viktig å kjenne symptomene på denne tilstanden og de behandlinger som er tilgjengelige.

Forekomst

Knehasen arterie aneurismer er oftest funnet hos pasienter i 60-årene og 70-tallet. I mer enn 50% av tilfellene, disse aneurismer forekommer bilateralt. Tjue prosent til 40% prosent av tilfellene korresponderer med en abdominal aortaaneurisme.

Årsaker

Årsaken til popiteal arterie aneurismer er fortsatt ukjent. Nyere forskning tyder på at genetiske defekter og betennelser kan øke PAA risiko.

Symptomer

To tredjedeler av pasientene stede med symptomer, som inkluderer: iskemi (dårlig sirkulasjon) i bena; komprimering av nerver, vener og bindevev i ben; dyp venetrombose; og ødem.

Tester

En undersøkelse av en lege kan diagnostisere en PAA, noe som bekreftes av en ultralyd. En ultralyd vil også bestemme størrelsen av den aneurisme, og hvorvidt et koagel er tilstede.

Behandling

Kirurgi er ofte nødvendig for behandling. Et snitt er gjort i beinet, aneurisme fjernes, og en vene brukes til å koble arterien. I noen tilfeller er stenter som kreves for å koble arterien.

Komplikasjoner

Hvis ubehandlet, kan PaaS har komplikasjoner. Dersom et koagel er tilstede, kan det nedre benet mister blodstrømmen, som fører til ischemi og koldbrann. Trombose er sett i 55% av tilfellene, og embolier er sett i 7% til 25% av pasientene. Behandling er kritisk, som leg amputasjon kan være nødvendig i tilfeller av alvorlig iskemi, trombose og emboli.

Hvordan gjenkjenne symptomene på en aneurisme

En aneurisme er en svekkelse eller tynn flekk i veggen av et blodkar eller arterie. Aneurismer kan være plassert hvor som helst i kroppen, men de vanligvis forekommer i hjernen (a cerebral aneurisme) eller i aorta (en aortaaneurisme). Hvis en aneurisme brudd, kan det forårsake alvorlige indre blødninger, skade indre organer og til og med føre til døden. Imidlertid, hvis en aneurisme oppdages før den bryter, nesten alt av de skadelige virkninger kan unngås. Hvis du kjenner igjen symptomene på en aneurisme, kontakt lege for å unngå fare.

Bruksanvisning

Gjenkjenne symptomene på en aneurisme

•  Forstå risikofaktorer for utvikling av en aneurisme. Selv om de er oftest dannet av en medfødt fødsel defekt, det er andre ting som litt øke risikoen, inkludert rase (mest vanlig hos hvite), kjønn (kvinner er mer sannsynlig å utvikle cerebral aneurismer, menn er mer sannsynlig å utvikle aortaaneurismer ), høyt blodtrykk, åreforkalkning og slektshistorie.

Se for hodepine og tåkesyn, fordi begge kan være symptomer på en cerebral aneurisme. Hvis du kjenner igjen noen av disse symptomene, bør du snakke med legen din umiddelbart. De fleste pasienter som lider en sprukket hjerne aneurisme dø innen 30 dager.

Pass opp for magesmerter, dårlig fordøyelse og oppblåsthet, spesielt de som oppstår over en lengre periode. Alle er symptomer på en aortaaneurisme, som er den nest mest dødelige typen aneurismer.

Legg merke til noen indre trykk eller ubehag noe annet sted i kroppen. Aneurismer ikke forbundet med aorta eller hjerne er vanskeligere å oppdage, men er også mindre skadelig hvis de kan briste.

Snakk med legen din dersom du er i faresonen, eller hvis du tror at du har symptomer på en aneurisme. Bare en medisinsk faglig kan diagnostisere en aneurisme.

Be om en CT scan, X-Ray eller MR hvis du vil ha avgjørende bevis. Avhengig av området av kroppen og alvorlighetsgraden av symptomene, er forskjellige tester anvendt for å diagnostisere en aneurisme, og det finnes en rekke behandlinger er tilgjengelige, inkludert kirurgi, stenter og transplantater.

Tips og advarsler

 • Selv om aneurismer er generelt dannet fra en medfødt defekt, er det viktig å unngå enhver handling som kan forårsake brudd. Risikofaktorer er røyking, bruk av sentralstimulerende midler, høyt blodtrykk og fedme.
 • Hvis en aneurisme sprekker i noen, er det viktig at han får legehjelp umiddelbart. Ring ambulanse eller jag dem til et sykehus så snart som mulig.

Definisjon av Nyre Aorta aneurisme Surgery

Definisjon av Nyre Aorta aneurisme Surgery


Den dominerende årsaken til aortaaneurisme er åreforkalkning, arteriosklerose. Andre bidragsytere er genetikk og sjeldne arvelige sykdommer som Ehlers-Danlos syndrom og Marfans syndrom. En aortaaneurisme kan oppstå fra sykdommer som har symptomer på betente blodkar som Takayasu sykdom, gigantiske celle leddgikt og relapsing polykondritt. Fysiske traumer til aorta er også en mulig årsak.

Aortaaneurisme

Aorta er den store arterie som transporterer blod fra hjertet til resten av kroppen. En nyre aortaaneurisme (boblende eller utposning på aorta) danner under nyrearteriene. Dette er de fartøy som transporterer blod fra aorta til nyrene.

Årsaken til denne tilstanden er åreforkalkning fra helsemessige forhold som for eksempel høyt kolesterol og høyt blodtrykk. Blodårene blir svekket, og blodtrykket utvider arterien på svekkede poeng.

Forekomster

Ifølge medicinenet nettside, nyre aortaaneurisme er mest vanlig er menn over 60 år og rammer om lag 5 prosent av dem. Frekvensen av forekomsten er fem ganger høyere hos menn enn kvinner.

Overvåking

Hvis legen oppdager en nyre aortaaneurisme, vil han følge nøye med sin størrelse. Hvis den ikke vokser, kan overvåking være den eneste løpet av handlingen. Hvis den ikke vokser, kirurgi er nødvendig for å hindre et brudd.

Ruptur

Hvis aneurisme sprekker, vil du føle en sviende smerte i ryggen og magen. En sprukket aortaaneurisme det er veldig farlig. Nyresvikt kan forekomme, og dødeligheten av et brudd er 50 prosent. En umiddelbar kirurgisk prosedyre er nødvendig for å bevare livet ditt.

Kirurgi

Gamle kirurgi prosedyrer for nyre aortaaneurisme kirurgi krevde at magen bli åpnet. Aneurismen ble deretter fjernet og en syntetisk aorta rør ble satt på plass.

Med forbedringer i teknologi, har prosedyren blitt gjort mindre invasiv. Kirurger nå plassere en stent, en anordning for å holde kroppslige rør åpne, fra innsiden av arterien. Denne nyere prosedyre har redusert risiko for komplikasjoner og fant at pasienter leges raskere.

Grunner for raske endringer i FSH Levels

Grunner for raske endringer i FSH Levels


Follikkelstimulerende hormon, også kjent som FSH, er et naturlig forekommende hormon produsert av hypofysen, viktig for fruktbarhet for både kvinner og menn. Hos kvinner, FSH regulerer menstruasjonssyklusen og er delvis ansvarlig for eggproduksjon; for menn, kontrollerer FSH sædproduksjonen. FSH-nivåene varierer naturlig hos friske kvinner i henhold til deres månedlige syklus mens FSH i friske menn holder seg på et konstant nivå. Når FSH-nivåer er uvanlig høyt eller lavt, kan det bety helseproblemer eller fruktbarhet problemer for begge kjønn. Det er flere grunner til raske endringer i FSH nivåer, både sunn og usunn individer.

Forestående eggløsning

En kvinnes FSH nivået stiger raskt umiddelbart før eggløsning. Dette er en vanlig og ønskelig endring i FSH; det sikrer riktig produksjon og utgivelsen av egg fra eggstokken. Ifølge NaturalFertilityInfo.com, bør normale FSH nivåer for menstruerende kvinner under follikkelfasen (før eggløsning) og lutealfasen (etter eggløsning) varierer fra 5 til 20 internasjonale enheter per liter, eller IU / L. Under mid-cycle peak rett før eggløsning, bør FSH nivåer pigg til mellom 30 og 50 IE / L.

Menopause

En annen vanlig endring i en kvinnes FSH nivå oppstår i overgangsalderen. Når slutter eggstokkene å produsere østrogen i overgangsalderen, vil FSH nivåer stige og falle uberegnelig, noen ganger i et hurtig tempo. Etter menopausen, FSH vil vanligvis regulere seg selv og holde på et konstant nivå på 50 IU / L eller høyere.

Ovarial eller testikkelsvikt

Tidlig svikt i eggstokkene hos kvinner eller primær testikkelsvikt hos menn kan føre FSH å pigge til høye nivåer. Denne svikt og etterfølgende endringer i FSH kan være på grunn av skade, for eksempel infeksjon, trauma, stråling eller kjemoterapi. Det kan også være forårsaket av binyrene, skjoldbruskkjertelen eller auto-immun sykdom, eller ved svulster på eggstokk eller testikkel. Polycystisk ovariesyndrom også ofte påvirker eggstokkene og kan føre til en rask økning i FSH.

Hypofysen Feil

En feil i hypofysen kan føre til raske endringer i FSH. Skade eller traumer til hypofysen forårsaket av tumorer eller betennelsesprosesser i hjernen, for eksempel, raskt kan redusere produksjonen av FSH. Lave nivåer av FSH i betydelig grad kan forstyrre en kvinnes syklus og en manns evne til å produsere sperm; I noen tilfeller kan det føre til infertilitet hos begge kjønn.

Dårlig Livsstil

Dårlig livsstil valg, for eksempel å være undervektig, røyking og eksponering for kronisk stress, kan raskt endre FSH nivåer og påvirke fruktbarheten. De som er mer enn 15 prosent under deres ideelle kroppsvekt har for lite kroppsfett; Dette kan resultere i en unormal reduksjon av østrogen og FSH. Røyking kan føre til en heving i FSH nivåer; kronisk stress har en tendens til å senke FSH nivåer.

Hvordan forberede Brain aneurisme Surgery

En hjerne aneurisme er en tilstand i hvilken et blodkar i hjernen begynner å bule. I noen tilfeller kan hjernen aneurisme sprekke og forårsake blødning i hjernen, som raskt blir en meget farlig situasjon. Imidlertid hjernen aneurismer vanligvis ikke briste eller forårsake symptomer. De fleste som har hjernen aneurismer finne ut mens de blir testet for andre medisinske problemer. Kirurgi er noen ganger foreslått behandling for å korrigere en hjerne aneurisme. For å få best mulig resultat, er det best å forberede for kirurgi.

Hvordan forberede Brain aneurisme Surgery

•  Finn ut hva kirurgiske behandlinger er tilgjengelig for deg. Så lenge du er i en ikke-akutt situasjon, vil legen har tid til å forklare grundig alternativene og gi anbefalinger. Anbefalingene vil bli gjort basert på størrelsen og plasseringen av hjernen aneurisme. Spør om risikoen og fordelene av prosedyren. Finn ut hva slags snitt vil bli gjort, hvilken del av hjernen din vil bli operert på, og spør om bruk av masker. Denne diskusjonen skal skje i minst en dag før operasjonen.

Få medisinsk klarering for operasjonen. Du vil gjennomgå en rekke tester for å forsikre deg om at du er en levedyktig kandidat for hjernen aneurisme kirurgi. Dette kan omfatte en EKG, blodprøver og en kiste x-ray. La legen vite om du tar noen medisiner, vitaminer eller urte kosttilskudd. Også nevne hvis du noen gang har hatt en negativ reaksjon på anestesi. Diskuter din fulle medisinske historie.

Få informasjon om kirurgens faglig bakgrunn. En nevrokirurg vil utføre operasjonen. Planlegge en tid til å møte henne. Spør henne om hun har spesialisert seg på hjernen aneurisme surgeries. Finn ut hvor ofte hun utfører denne type hjernekirurgi og spør om hennes suksess rate.

Hint

 • Det kan være nødvendig å sette av blod donasjoner fra familien, eller fra en blodbank, i tilfelle det oppstår komplikasjoner som gjør det nødvendig for deg å ha en blodoverføring.
 • Du kan bli bedt om å slutte å spise og ta medisiner før hjernekirurgi.
 • Hvis du har symptomer på en sprukket aneurisme, få medisinsk hjelp umiddelbart.
 • Mulige komplikasjoner fra hjernen aneurisme kirurgi er blødning i hjernen og redusert blodtilførsel til hjernen.

Rask hjerterytme hos barn

Et barns hjerterytme eller puls, gjenspeiler antall ganger hjertet hans slår i ett minutt. Normalområdet varierer avhengig av barnets alder, og en rask hjerterytme kan indikere et helseproblem.

Target

Ifølge Medline Plus, nyfødte har vanligvis 100 til 160 slag i minuttet. Barn fra 1 til 10 år bør ha en puls på 70 til 120, og de som er over 10 år varierer mellom 60 og 100.

Funksjon

En rask hjerterytme, kjent som takykardi, i utgangspunktet gjør at hjertet til å levere ekstra oksygenrikt blod til kroppens vev. For eksempel kan barnets hjerte fremskynde å kompensere for en luftveisinfeksjon som forstyrrer oksygen opptaket.

Årsaker

En rask puls kan utløses av feber, infeksjoner, stress, traumer, reseptbelagte medisiner, narkotika og en rekke andre faktorer. Takykardi kan også være et tegn på underliggende hjertesykdom eller uregelmessig hjerterytme kalles arytmi.

Betydning

Barnets lege vil undersøke barnet og vurdere hennes andre symptomer for å finne årsaken til den raske pulsen.

Betraktninger

Hvis barnet ditt er å kjøre en feber og har bare mindre symptomer på sykdom, kan du senke pulsen ved å oppmuntre spytt og gi medisin for å få ned temperaturen hans.

Sinus Balloon Stent hos barn

En Sinus ballong prosedyre eller ballong Sinuplasty åpner lomme passasjer for å redusere forekomsten av sinus smerte, lunger og infeksjon. Prosedyren faktisk innebærer bruk av et kateter og ikke en stent. Det amerikanske Food and Drug Administration har godkjent Sinuplasty prosedyrer for både barn og voksne.

Funksjon

Sinuplasty ballong prosedyrer lindre sinus blokkeringer som forårsaker hodepine og infeksjoner ved å permanent utvide smalere lomme passasjer.

Prosedyre

En ballong Sinuplasty innebærer å sette inn et kateter inn i neseborene til de blokkerte bihulene. Når kateteret leverer ballongen til riktig sted, blåses legen ballongen for å åpne bihulene og gjenopprette funksjonell drenering. Kateteret og ballongen blir deretter fjernet.

Fordeler

En ballong Sinuplasty fordeler barn som har kronisk blokkert bihulene. Den minimalt inngrep kan utføres på en sikker måte på de fleste barn.

Recovery

Ifølge Corner Stone ØNH, de fleste barn fullt igjen for en ballong Sinuplasty innen 48 timer etter inngrepet.

Betraktninger

Mens Sinuplasty har en god suksessrate, kan andre medisinske behandlinger fortsatt være nødvendig etter inngrepet.

Hva er Nasal Stents?

Hva er Nasal Stents?


Fødselsskader og traumer etter fødselen kan forårsake nese deformasjoner hos barn. Noen deformasjoner er synlige på barnets ansikt, som en leppespalte, mens andre deformasjoner du kan oppdage ved å observere barnets pust. Konsulter en spesialist etter oppdager en deformasjon. Hvis legen mener plastisk kirurgi er nødvendig å korrigere misdannelse, så barnet ditt kan ha å bære nese stenter under healing prosessen.

Bruk

Leger setter stenter inn i barnets nese etter plastisk kirurgi for å rette forhold som choanal atresi, choanal stenose og piriform blenderåpning. Stenter er små rør som vil passe inn i neseborene og gi støtte til brusk under healing. Stenter vil tvinge nesen for å holde sin nye form og størrelse mens barnet helbreder. Leger kan enten tape eller sting stenter inn i nesen for å holde dem på plass.

Care

Barn generelt trenger å bære stenter i ca 12 timer om dagen i tre måneder etter operasjonen. Hvis legen syr barnets stenter på plass, og legen vil fjerne stenter etter en uke, men barnet kan trenge midlertidige stenter etterpå. Å ta vare på stenter, legger du et par dråper med saltoppløsning i hvert nesebor hver tre til firere timer å fjerne nasal drenering. Skyll stenter grundig under rennende varmt vann etter at du fjerner dem, og lagre dem i en spesiell beholder.

Plassere Stents

Hvis barnet ditt har bare å bære stenter del av dagen, da blir du nødt til å plassere dem inn og fjerne dem. Å plassere stenter i, setter dem forsiktig, men bestemt i hvert nesebor med stent vendt riktig vei. Wiggle stenten fra side til side hvis det er nødvendig for å få det på plass. Stenten må passe helt inn i neseboret. Hvis du er usikker på fremgangsmåten, må du kontakte legen din.

Symptomer på Komplikasjoner

Det kan være komplikasjoner når barnet bærer stenter. Hvis barnets nese begynner å gå i løpet av de første to ukene, så kontakt legen din. Også, hvis barnet ditt går feber over 100 grader, blir irritabel, utvikler et utslett rundt leppe eller nese område eller nekter å drikke, så kontakt legen din.

Hvordan å miste vekt på den raske måten

Hvordan å miste vekt på den raske måten


Ønsker du å ha en slankere kropp raskt for en sammenkomst eller en utflukt? Mens miste for mye i kroppen kan virkelig være farlig, det er en tryggere og rask måte å gjøre det. Her er hvordan å miste vekt på den raske måten:

Hvordan å miste vekt på den raske måten

•  Legg merke ditt kaloriforbruk hver dag, kan dette gjøres ved å skrive ned alle matvarer som du spiser i hvert måltid.

spesifisere kaloriinnholdet hver mat element som du spiser hvis mulig. Når du har gjort disse, analysere hvilke matvarer har høye innholdet slik at du kan redusere på disse matvarer.

Også ta oppmerksom på usunn mat i listen din. Se etter sunne alternativer for disse bestemte elementer.

Det er også lurt å planlegge måltidene på forhånd. Under måltid tid, se på porsjonsstørrelser og stokk med sunn snacks og fibrøs mat.

Det er også viktig at mens du prøver å felle av noen vekt, drikk rikelig med vann. Drikk minst åtte glass vann daglig.

Hint

 • Mens kontrollere dine mat inntak er en viktig faktor i å miste vekt, trene kan også hjelpe mye når man prøver å gå ned i vekt. Pair høyt nivå aerobic aktiviteter med styrketrening, da disse aktivitetene vil hjelpe i å påskynde de metabolisme. Disse aktivitetene vil gjøre en å bo mager. Imidlertid må man også ha en tilstrekkelig hvile i mellom disse aktivitetene og under søvn.
 • Som vi satt som mål å kaste av ekstra pounds, setter vi det som en klar og realistisk. Ikke forvent store endringer over natten. Nøkkelen her er å tro på seg selv, være motivert og disiplinert.