Digidexo.com

røntgen skjelettalder

Røntgen og Typer Imaging

Imaging er en viktig del av medisinsk behandling i det 21. århundre. Leger bruker bildebehandling å diagnostisere sykdom og for å finne den beste løpet av behandlingen. Det finnes flere forskjellige typer bildebehandling inkludert røntgen, magnetisk resonans imaging (MRI) og ultralyd. Alle disse imaging tester er smertefri, men noen krever at du bor stille i lange perioder av gangen, og dette kan være ubehagelig.

X-stråler

Røntgenbilder brukes vanligvis for å lete etter beinbrudd, hull i tennene, lungeproblemer, mage problemer og unormal vekst i andre deler av kroppen. En x-ray er elektromagnetisk stråling. Denne strålingen blir absorbert av forskjellige typer kroppsvev ved forskjellige priser. Jo mer stråling vevet absorberer, desto lysere bildet vises. For eksempel kalsium i bein absorberer en stor mengde av stråling, slik at benene synes hvitt på et røntgenbilde. Mens mengden stråling du absorbere under en x-ray er liten, vil du fortsatt bli bedt om å bære en føre vest over din reproduktive organer.

Magnetic Resonance Imaging

MR-maskiner bruker radio og magnetiske bølger for å ta bilder av organer og vev i kroppen. MR-bilder brukes til å diagnostisere skadde leddbånd og brusk. De er også nyttige for å finne uregelmessigheter i ryggmargen og hjernen. Det er viktig å holde meget stille under en MR-undersøkelse. Disse skanner gjør ikke vondt, men de kan være svært høyt, og noen mennesker får klaustrofobisk. Legen vil be deg om å fjerne eventuelle metallgjenstander fra kroppen din før skanningen, fordi metall kan forstyrre de magnetiske bølger som sendes ut av maskinen.

Ultralyd

Ultralydundersøkelser bruker lydbølger for å ta bilder av vev i kroppen. Ultralyd blir anvendt til å vise blodkar, hjerte, lever, lunger og andre organer i kroppen. Ultralyd er den mest brukte bilde verktøy for å undersøke fostre til gravide kvinner. Lydbølgene som sendes ut av ultralyd maskin sprette av vev, og skaper et bilde, på samme måte som flaggermus se med ekkolokalisering.

Hvordan er røntgen nyttig?

Hvordan er røntgen nyttig?


Ifølge Mayo Clinic, er en X-ray "en rask, smertefri test som produserer bilder av strukturer inne i kroppen din." X-stråler kan benyttes til en rekke formål; de er nyttig i de medisinske, tann og romfart.

Diagnose

Røntgenbilder blir ofte gjort for å diagnostisere en rekke medisinske problemer, for eksempel beinbrudd, brukket bein, leddgikt, infeksjoner, forstørrede organer, problemer med fordøyelseskanalen og svulster. I tillegg kan røntgenstråler brukes til å finne et element som har blitt et uhell svelget.

Behandling

Av og til er X-stråler også brukes til å behandle en sykdom. For eksempel er enkelte former for kreft ble behandlet ved å levere sterke doser av røntgenstråling til kreftcellene, og derved å drepe dem.

Evaluering

Etter en X-ray har blitt brukt for å diagnostisere et problem, kan den også brukes til å evaluere effektiviteten av behandlingen. For eksempel kan en X-ray gjøres for å skanne brystet for å se om antibiotika har effektivt behandlet en brystinfeksjon.

Dental Health

Ifølge American Dental Association, røntgen tillate tannleger å undersøke strukturene under de synlige muntlige vev. Ved å gjøre det, tannleger er i stand til å oppdage skjulte tannproblemer på et tidligere stadium.

Vitenskap

The National Aeronautics and Space Administration (NASA) forklarer at røntgenstråler kan brukes til å studere astronomi. Faktisk, mange ting i rommet, for eksempel sorte hull, kometer, Solen og stjernene, avgir sine egne røntgenbilder som kan oppdages av satellitter.

Røntgen Eksponeringsfaktorer

Røntgen Eksponeringsfaktorer


Røntgen eksponeringsfaktorer bestemmer synligheten av de anatomiske strukturer på en X-ray. De påvirker også pasientstråledose. Selv om de fleste digitale røntgensystemer gi muligheten til å manipulere mengden av svarthet eller ulike nyanser av grått på en X-ray etter at den har allerede blitt behandlet, administrere en akseptabel mengde eksponering for pasienten er en prioritet. Røntgen operatøren, i stedet for en datamaskin, skal være ansvarlig for stråling og filmkvalitet.

De viktigste faktorene

Selv om det er noen faktorer utsiden av et røntgen operatørens kontroll, tre aspekter av stråleutslipps vanligvis kan justeres av operatøren. Disse inkluderer milliamperage sekunder, kilovoltage peak og avstanden fra kilden til røntgen til enheten som fanger bildet. Disse forhold tilsier både antallet av røntgenstråler produsert så vel som deres evne til å passere gjennom den menneskelige kropp. Dette er ofte beskrevet som den mengden og kvaliteten på røntgenstråle.

Milliampere-Seconds

Produktet av milliamperage og tid, er Mas primært ansvarlig for mengden av røntgenstråler som produseres i løpet av en eksponering. Milliamperage er en elektrisk betegnelse for den nåværende, eller frekvensen av elektroner som strømmer gjennom røret per sekund. Tid er varigheten av eksponeringen. Mengden av røntgenstråler som når filmen eller bilde reseptor bestemme den totale mørket eller mørkheten i bildet.

Kilovoltage Peak

Kilovoltage peak styrer trengende kraft og kvaliteten på røntgen. X-stråler som er i stand til å passere gjennom kroppen er visualisert som hvite områder på bildet. Det er normalt tett vev strukturer, slik som ben, for å absorbere mer stråling. På bildet, styrer kVp kontrast, eller forskjellen mellom lyse og mørke områder av X-ray. En røntgenstråle fremstilt med høyere spenning vil føre til lavere kontrast, slik at bildet for å inneha mange nyanser av grått.

Avstand

Ettersom avstanden avtar fra røntgenrør til bilde reseptoren og pasient, intensiteten av røntgenstråle øker. Dette ligner en lyspære tilsynelatende lysere når en person ligger i nærheten, mens lysintensiteten er redusert på en økt avstand. Vanligvis er avstand forhåndsbestemt for eventuelle røntgenundersøkelse. Imidlertid kan visse omstendigheter nødvendiggjør en endring i avstand, og en kompensasjon i MAS brukes vanligvis til å gjøre rede for endringen.

Forskjellen mellom røntgen og CT Skanner

Forskjellen mellom røntgen og CT Skanner


Røntgenbilder (røntgen) og CT-skanning (computertomografi, eller beregnet aksial tomografi, også kalt CAT skanner) er to typer av diagnostiske radiologiske prosedyrer som varierer i strålingsmengder, pris og tilgjengelighet. Røntgenbilder blir ofte brukt til å undersøke ødelagte bein, svulster og hindringer. En CT-skanning er en mer avansert røntgen som frembringer en tredimensjonal, tverrsnittsbilde av organer, vev og bein. Det gir 1000 ganger klarheten av et røntgenbilde, og blir brukt til å diagnostisere problemer i hjernen, bukhulen og bekkenet.

Røntgenbilder (røntgen)

I henhold til den medisinske tester source, røntgen bruke en liten dose av stråling for å produsere et bilde av bein eller organer. Pasienten står ved siden av (eller legger på) en boks som inneholder røntgenfilm, med en røntgenrøret ca 6 meter unna. Forskjellige deler av anatomien absorbere forskjellige mengder stråling, lysere eller mørkere vises på bildet. Radiologer og leger deretter tolke bildene for medisinske diagnoser.

CT-skanning

CT involvere pasienten liggende på en bevegelig bord som er gått gjennom en stor, smultring-aktig røntgenmaskinen, i henhold til "Pasienthåndboken til medisinske tester." Teknikeren kontrollerer maskinen fra et annet rom. Som "smultring" roterer, er smale røntgenstråler skutt fra mange vinkler. En datamaskin rekonstruerer de enkelte tverrsnitts bildene for å gi en så detaljert det kan vise legioner mindre enn 1/8-tommers lang.

Stråling mengder

En stor forskjell mellom røntgen og CT-skanning er mengden av stråling. En spinal x-ray kan utsette en pasient til tilsvarende seks månedene av naturlig bakgrunnsstråling på en gang, mens en spinal CT scan kan utsette en pasient til to år igjen av bakgrunnsstråling, ifølge Radiological Society of North America,

Kostnad

CT-skanning er dyrere enn x-stråler, og deres utstrakte bruken kommer under større gransking. Ifølge "The Patient guide til medisinske tester," CT-skanning kan koste mellom $ 900 og $ 2500, avhengig av omfanget av eksamen (versus et par hundre dollar for en vanlig x-ray). CT-scan maskiner selv kan koste $ 1,000,000 til $ 2 millioner hver, mot noen få tusen dollar for en x-ray maskin.

Tilgjengelighet

CT-skanning er mindre tilgjengelige enn røntgenbilder, spesielt i distriktene. X-ray maskiner er vanlig i sykehus og klinikker. Men bare anslagsvis 8500 CT-skannere er i bruk i USA, ifølge en studie fra 2006 av CT-skanning i Finger Lakes-regionen i delstaten New York State. Begrensninger i bruk av CT-skanning, MRI og andre radiologi bildebehandling i 12 storbyområder startet i 2007, ifølge en studie ved Senter for Studying Health System Change.

Digital røntgen og tannleger

Digital røntgen og tannleger


X-stråler er verdifulle tenkelig verktøy en tannlege bruker for å vurdere en pasients bentetthet, tann helse og problemer med tann vedlegg til kjeven. Digitale røntgen er en nyere teknologi som gir fordeler i forhold til tradisjonelle røntgenstråler.

Digital røntgen

I digitale X-stråler, røntgen eller digitale, blir filmen forbundet med tradisjonelle røntgenstråler byttes ut med en elektronisk sensor. Dette gjør at en tannlege for å sende X-ray bilde direkte til en datamaskin, der det kan sees, lagres eller skrives ut, ifølge Colgate.com.

Fordeler med digitale røntgenbilder

Bildene er tatt gjennom digitale røntgenbilder er mer allsidig. De kan forstørres, farget og romlig manipulert. Et dataprogram kan sammenligne en gammel bilde med et nytt og fjerne alle deler av bildene, bortsett fra der det er forskjeller mellom dem. Dette kan vise til en tannlege endringer i beinstrukturen som vanlig visning ville gå glipp av.

Betraktninger

Digitale røntgen er dyrt, som er programvare for å kjøre sammenligning skanninger. Ikke alle dental praksis har råd til dem, ifølge Karl R. Koerner bok, "Manual of Minor oral kirurgi for General tannlege." Som ved tradisjonell røntgenstråler, prosessen med å ta bildene eksponerer et tannlege pasient til lave nivåer av stråling.

Hva er bivirkningene av røntgen?

Hva er bivirkningene av røntgen?


X-stråler er en vanlig diagnostisk verktøy i moderne medisin. Folk har dem for beinbrudd, for tannundersøkelser og andre medisinske årsaker. Ennå før de fleste røntgenbilder, legen eller tannlegen hender pasienten en føre vest, eller dekker andre deler i bly. Dette fører til spørsmålet, akkurat hvor trygt er røntgenbilder?

Historie

Røntgenbilder ble oppdaget av Wilhelm roentgen i 1895. Hans første bildet var av hans kones hånd, viser bein og hennes giftering. Det ble litt av en sensasjon, og folk tok bilder av bein for kunstneriske formål så mye som de gjorde medisinsk. Roentgen ble tildelt Nobels fredspris i 1901. Til tross for tidlig påstander om at røntgenbilder kunne kurere en rekke lidelser (inkludert blindhet) sin reell nytte lå i deres bruk et diagnostisk verktøy. I over hundre år har leger stole på dem for å behandle sine pasienter.

Funksjon

Den x-ray er et viktig verktøy i medisinsk bildebehandling. I likhet med andre metoder som en MR eller en CAT scan, en x-ray tillater leger og annet helsepersonell for å se inne i kroppen uten bruk av invasive prosedyrer. X-stråler er mest effektiv i å se på bein, som de tettere strukturer av bein sende tilbake klarere bilder. Dette er grunnen til at røntgenstråler blir ofte gitt når benene er brutt. De kan også bli brukt til å se på mykt vev, slik som organer, eller for å søke etter tumorer og andre abnormaliteter. De kan også brukes til å finne fremmedlegemer som har blitt fremsatt på innsiden av kroppen.

Betraktninger

X-stråler er avhengige av stråling, men de er ikke den eneste stykke av moderne teknologi for å gjøre dette. TV og radio også bruke en form for stråling for å formidle sine signaler. Det er også ambient stråling fra sola og verdensrommet som alle levende vesener på planeten er utsatt hver dag. X-stråler har også vært rundt og i bruk lenger enn andre moderne enheter som mobiltelefoner og datamaskiner som også har blitt funnet å avgi stråling. I motsetning til enkelte enheter som sprer stråling overalt, er x-ray maskiner skjermet å fokusere stråling på et bestemt mål.

Time Frame

Som med alle kilder av stråling, en nøkkelkomponent i forhold til helserisiko er eksponering. Noen former for stråling kan forårsake uopprettelig skade i løpet av kort tid. X-stråler som benyttes for medisinske formål brukes et kort øyeblikk, men i dette tilfellet den generelle helserisikoen er lav. Langvarig eksponering til en x-ray kan være alvorlig, men det vil kreve en mye lengre tid enn de millisekunder av eksponering som oppstår i et sykehus eller tannlegekontor. Heller ikke røntgenstråler linger i kroppen. Dette betyr at det er heller ingen kumulativ effekt, noe som kan skape langvarig eksponering i andre strålingstypene.

Betydning

X-stråler er en viktig medisinsk verktøy, og til tross for stråling de regnes som trygge. Ledelsen forklær at pasienter slitasje er forebyggende tiltak for å beskytte mot en mulighet snarere enn sikkerhet. For gravide kvinner røntgenbilder bør begrenses, fordi et foster er mer utsatt for potensiell skade. For en gjennomsnittsperson, men røntgen seg selv vil ikke forårsake noen bivirkninger side danner en kortvarig ubehag forårsaket av maskinen eller tunge skillevegg (og ikke den stråling). Noen fargestoffer som brukes som indikatorer i x-stråler kan forårsake side mild bivirkninger eller allergiske reaksjoner, og disse bør diskuteres med behandlende lege på forhånd.

Hvordan bruke røntgen for å oppdage Leddgikt

Hvordan bruke røntgen for å oppdage Leddgikt


Bruk av røntgenstråler begynte på slutten av 1800-tallet og har hele tiden blitt forbedret for å imøtekomme behovet for å oppdage avvik i bein strukturer. Fra begynnelsen, har verdien av peering i skjelettsystemet blitt anerkjent. Den nyeste X-ray-teknologien er utviklet for å avgi minimal stråling å gjøre det tryggere for pasienter i alle aldre.

Bruksanvisning

Lær å bruke røntgen for å oppdage Leddgikt

Forvent en X-ray som skal utføres i et legekontor, poliklinikk, diagnostisk klinikk eller annen radiologi enheten når diagnosen leddgikt er vurdert. Skadene på leddene kan bli vurdert av en utdannet radiolog å bekrefte eller utelukke leddgikt.

Forbered deg på en radiologi tekniker for å utføre diagnostisk studie. Radiologi teknikere er spesielt opplært og sertifisert for å bruke X-ray utstyr sikkert og nøyaktig for å unngå overeksponering for stråling.

Fjern alle klær og smykker (som piercinger) dersom påvirket beinstrukturen er i hofte, skulder eller rygg. For ekstremiteter som hender, knær eller føtter, vil du ikke trenger å kle av seg.

forutse ubehagelig posisjonering dersom de berørte ledd omfatter hofter eller rygg. For å få den beste utsikten, kan det være nødvendig å legge seg ned på et hardt bord for noen visninger og stå for andre.

5 stå stille for varigheten av strålingseksponering. Fra det tidspunkt teknolog initialiserer bildet til hun er ferdig, er det viktig at du ikke flytter den delen som blir røntgenfotografert. Holding er fortsatt nødvendig om systemet er den tradisjonelle røntgenmaskinen, eller hvis det er digitalt.

6 Vent 5 til 10 minutter for røntgen for å bli tatt for å påvise leddgikt. Mengden av tid vil variere avhengig av antallet av ledd påvirkes og samarbeidet av pasienten i løpet av prosessen.

Tenk røntgen en foreløpig diagnostisk verktøy. Avhengig av resultatene, ytterligere testing, for eksempel en MRI kan være nødvendig for å oppnå mer nøyaktig avbildning av det felles vev og skaden.

Tips og advarsler

 • Selv om det bare tar noen få minutter å få røntgen gjort, kan det ta flere dager å få resultatene. En radiolog har som regel å se film og sende en rapport til lege bestiller studien.
 • For pasienter uten dekning, er bruken av røntgen for å diagnostisere artritt rimeligere enn bruk av avbildningsprosesser slik som en MR.
 • Informer legen din og radiologi tekniker om det er noen mulighet for at du kan være gravid. Utsette et foster for røntgenstråler kan være skadelig.

Hva er et ben Age Scan?

Hva er et ben Age Scan?


Et bein alder scan, en X-ray av et barns venstre håndledd og hånd, hjelper legene fastslå skjelett modenhet. Ved å sammenligne X-ray til en referanse atlas av røntgen av friske barn, leger verifisere om skjelettalder, eller skjelettalder, fyrstikker kronologiske alder.

Grunner for en skanning

Legen din kan bestille en skjelettalder scan for barnet ditt hvis det er en bekymring for enten avansert vekst eller vekst forsinkelse, noe som kan tyde glandular eller systemiske sykdommer som veksthormonmangel eller fordøyelseskanal sykdom.

Normal skjelettalder

En normal skjelettalder bør være innenfor 10 prosent av barnets kronologiske alder. For eksempel, for en 10-år gammelt barn, ville bli betraktet som normal et bein alder mellom 9 og 11 år.

Forsinket skjelettalder

Et bein alder utenfor nedre norm kan være et tegn på en mer alvorlig tilstand, for eksempel hypotyreose. Imidlertid vil legene først utelukke familiær kortvoksthet (på grunn av genetikk) eller konstitusjonelle vekst forsinkelse ("sen-bloomers"), som er begge varianter av normale vekstmønstre.

Avansert skjelettalder

Et bein alder utenfor øvre norm kan indikere en tilstand som sentrale veslevoksne puberteten (tidlig pubertet). Fedme kan bidra til avansert skjelettvekst, og ifølge en oktober 2009 studie publisert av American Heart Association, kan avansert skjelettalder indikere hypertensjon hos barn.

Trygghet for foreldre

Vanligst, skjønt, er en skjelettalder scan innhentet å forutsi vekstpotensial i kortere barn. Ofte med denne enkle X-ray, kan en lege berolige foreldre at deres barn vokser normalt.

Retningslinjer og protokoll for Nevrologisk Testing

Diagnostisering nevrologiske lidelser, som Huntingtons sykdom og cerebral parese, kan være komplisert. Neurological testing kan bli brukt til å bekrefte en diagnose eller eliminere forhold. Disse diagnostiske tester som kan gjøres i løpet av svangerskapet eller etter fødselen.

Historie

På begynnelsen av 1900-tallet nevrologisk testing var begrenset til å undersøke pasienter etter døden. Som avansert teknologi og undersøker en levende hjerne ble mulig, innen nevrologisk testing nådd et helt nytt nivå av muligheter.

Formål

Leger må ha en grunn til å bestille diagnostiske tester. Beslutningen om å bestille en slik test bør være basert på flere faktorer, for eksempel en nevrologisk undersøkelse, familiehistorie og røntgen.

Typer

Det finnes mange former for nevrologisk testing. Noen diagnostiske tester er generelle og tar sikte på å begrense antall mulige diagnoser. Andre tester er spesielt designet for å bekrefte eller eliminere en mulig diagnose.

Pre-fødsel tester

Chorionic villus prøvetaking og fostervannsprøve er to diagnostiske tester som kan gjøres i løpet av svangerskapet. Chorionic villus prøvetaking bør gjøres i løpet av de første 10 ukene av svangerskapet, mens fostervannsprøve bør utføres i løpet av fjerde måned av svangerskapet.

Andre diagnostiske tester

CAT skanner og Elektroencefalografer er to vanlige nevrologiske tester som brukes for å diagnostisere nevrologiske lidelser. Blod-og urinprøver er også nyttig i diagnostisering prosessen.

Nevropati syndrom

Nevropati syndrom


Perifer nevropati er en tilstand som involverer problemer med det perifere nervesystemet, som forbinder hjernen og ryggmargen til resten av kroppen. Problemer med disse nerver kan føre til nummenhet, smerte eller redusert muskelkontroll.

Årsaker

Perifere nerveskader kan resultere fra en myriade av årsaker, blant annet diabetes, kreft, uremi, AIDS, hepatitt, spedalskhet, kjemisk eksponering og langvarig eksponering for kulde.

Symptomer

Symptomer på perifer neuropati varierer avhengig av hvilke nerver er skadet. Mulige symptomer er smerter, nummenhet, brennende følelse, svakhet, rykninger, muskelkramper, tåkesyn, oppblåsthet og svimmelhet.

Diagnose

Perifer nevropati kan bli diagnostisert gjennom en EMG (elektromyografi), nerve biopsier eller nerve og ledninger tester. Leger kan også be om blodprøver eller røntgen.

Behandling

Perifer nevropati kan ofte bli behandlet ved å behandle en underliggende årsak som diabetes. Fysioterapi og sikkerhetstiltak som vernesko kan også hjelpe folk med perifer neuropati.

Komplikasjoner

Perifer neuropati kan noen ganger føre til arrdannelse, misdannelse, arytmi, puste og svelge problemer, redusert selvfølelse og behovet for amputasjon.

Hva slags Pain Har en klemt nerve Årsak?

Hva slags Pain Har en klemt nerve Årsak?


Klemte nerver, en tilstand kjent som cervical radikulopati, refererer til en nerveskade som oppstår når det påføres trykk til en nerve. Selv klemte nerver vanligvis leges med hvile, fysioterapi eller medisiner, er kirurgi noen ganger nødvendig.

Symptomer

Klemte nerver føre til flere opplevelser, inkludert nummenhet, prikking eller skarp og brennende smerte. Smerten stråler ofte utover.

Time Frame

Klemt nerve symptomer ofte forverres under søvn.

Beliggenhet

Klemte nerver vanligvis føre til smerter i skulder, arm eller hånd. Personer som lider av klemte nerver også ofte opplever hodepine og nakkesmerter.

Årsaker

Klemte nerver er forårsaket av nerve trykk. Mange årsaker til nerve press eksisterer, inkludert skader, sport, fedme, slitasjegikt og dårlig holdning.

Diagnose

Klemte nerver er diagnostisert gjennom fysiske undersøkelser, røntgen, CT eller MRI-skanner og elektromyografi.

Behandling

Klemte nerver noen ganger bli bedre uten behandling. Leger kan også foreskrive fysioterapi, smertestillende eller steroider. Kirurgisk behandling er noen ganger nødvendig.

Kramper & Svie med nevropati i leggene

Kramper & Svie med nevropati i leggene


Når kramper og brenning oppstår i ben som et resultat av nerveskader, refereres dette til medisinsk som perifer neuropati. Perifer neuropati kan resultere fra en rekke sykdommer, skader, narkotikabruk og eksponering for giftige stoffer. For å behandle smerte, har den underliggende årsaken til fastslås. Ifølge MedlinePlus, vanlige årsaker til perifer neuropati er diabetes, direkte nerve skade, langvarig eksponering for kulde, lupus, kreft og kjemoterapi.

Kramper & Svie med nevropati i leggene

Rapport beinet smerte til en lege. En helse-omsorg utøveren vil bestille tester for å fastslå årsaken til nevropati. Ifølge MedlinePlus, kan noen av disse testene inkluderer blod arbeid og bildediagnostikk som røntgen og CT-skanning. Når en sykdom eller annen mulig årsak er fant, kan du bli henvist til en nevrolog som kan utføre nervetester. Slike tester kan omfatte en elektromyografi som vil inspisere den elektriske aktiviteten i musklene og nerveledningshastighet tester som kontrollerer hastigheten på elektriske impulser i en nerve.

Følg den anbefalte protokollen for å behandle årsaken til smerten. Spis sunt og ta medisin hvis du er diagnostisert som diabetiker. Slutte å drikke hvis alkoholforbruket er diagnostisert som kilden til nevropati. Lag din klær hvis legen din avgjør at langvarig eksponering for kulde forårsaker din smerte.

•  Styr smerten ved å ta foreskrevet medisiner. Nervesmertestillende inkluderer anti-convulsants og anti-depressiva som gabapentin, fenytoin, pregabalin, karbamazepin og duloksetin. Hvis smertene er ødeleggende og grenser bevegelse, alternativ terapi som fysisk eller ergoterapi og / eller ortopediske enhetene kan anbefales.

Installer rekkverk og fjerne hindringer fra gulvet i dine omgivelser som kan videre hemme gå eller forårsake farlige sklir og faller. Ansette bruk av bukseseler, splinter eller rullestol for å hjelpe med mobilitet hvis legen anbefaler dem. Disse tiltakene også minske presset til trykkpunkter som knær og ankler der ny nerveskader kan oppstå. Justere plasseringen av kroppen din til å ta presset ut av beinmuskulaturen hvis du har til å forbli i en holdning i lang tid.

Hint

 • Ifølge Nevropati Association, er 30 prosent av nevropatier forårsaket av diabetes og nærmere 20 millioner amerikanere har blitt diagnostisert med sykdommen. I tillegg til smerte, neuropati fører til svakhet og nummenhet. Venstre ubehandlet, perifer neuropati kan deaktivere en pasient, noe som gjør daglige gjøremål krevende. Så snart symptomer blir oppdaget, er det best å søke behandling.

Hvordan diagnostisere Akutt Cervical radikulopati

Hvordan diagnostisere Akutt Cervical radikulopati


En cervical radikulopati kan være en skremmende og fryktelig smertefull tilstand. Problemet, vanligvis forårsaket av press fra en svulmende eller sprukket plate på nerver som de kommer ut av ryggmargen, kan også føre til arm og skulder svakhet. Utvikle en idé om anatomi av halsen, hvordan nervene nå sine mål, og hva ulike symptomer innebærer er alle nyttig i diagnostisering dette problemet.

Hvordan diagnostisere Akutt Cervical radikulopati

•  Lær om anatomien i hals, ryggmargen og cervicalcolumna fra nettsteder som orthogate.org. Utvikle en forståelse av hvordan nervene til armen kommer gjennom åpninger i nakkesøylen og gå hele veien til fingrene.

Vit at presset på disse nervene føre til ulike symptomer. Symptomene er relatert til hva nerver forsyning. Følgelig vil trykket på en nerve som leverer utsiden av den venstre armen synes å forårsake smerte i venstre arm, selv om problemet er i nakken.

Gjennomgå nyere historie. Hvis du har symptomer som kan være fra en cervical radikulopati, se om noen aktiviteter som du kanskje har vært engasjert i er knyttet til utbruddet av symptomene dine. For eksempel nye eller forskjellige øvelser, skader, endring i jobber, eller løfting av en stor vekt. Stopp alle aktiviteter hvis de synes å være relatert til utbruddet av symptomene.

Hvile og bruke anti-inflammatoriske. Hvis dine symptomer på smerte ikke løser i 5 til 7 dager, hvis nummenhet i begge arm forverres, eller hvis du merker noen svakhet i enten arm, se din personlige lege.

Begynn din evaluering for en svulmende eller sprukket cervical plate eller en annen årsak til press på nerver med vanlig røntgenbilder av nakken og en eksamen av legen din. Disse røntgen vil ikke vise plater, men de vil vise cervicalcolumna. Din personlige lege kan på dette tidspunktet henvise deg til en nevrokirurg eller en nevrolog.

Fortsett en workup med en MR av livmorhalsen området (om nødvendig). Dette viser cervical plater og nerver. Hvis en MR ikke viser en definitiv årsak til symptomene dine, kan du bli sendt for nerve conduction studier.

Fullfør workup med en cervical myelogram bare som en siste utvei. Denne testen er en utmerket visualisering prosedyre, men er forbundet med en viss risiko - de andre testene er ikke.

Hint

 • Det er i utgangspunktet tre fagområder som omhandler cervical radiculopathies: nevrokirurger, kirurger som er opplært i kirurgi på hjernen og nerver; nevrologer, indremedisinere som spesialiserer seg på sykdommer i hjernen og nerver (men ikke gjør kirurgi); og ortopediske kirurger som spesialiserer seg på rygg og nakke. Din personlige lege vil foreslå en av disse spesialitetene avhengig av arten av problemet ditt - har du åpenbart trenger kirurgi som i tilfelle av muskelsvakhet og en åpenbart sprukket plate; kan du ha noen form for medisinsk sykdom; eller er det større problemer med ryggraden. Legen din vil også gjøre henvisning på grunnlag av hvilke individuelle spesialist han de fleste stiftelser.
 • Muskelsvakhet er et symptom som bør sende deg til legen din umiddelbart. Når en nerve tilførselen til en muskel er kompromittert, atrophies muskelen. Jo før nerve funksjon er gjenopprettet, jo mindre sjanse er det for at det vil være noen permanent tap av muskler.

Hvordan identifisere Whiplash

Hvordan identifisere Whiplash


Du har vært i en bilulykke eller i en sportsbil uhell. Den neste dagen, føler du deg smerter i nakken. Det kan være en whiplash. Begrepet whiplash ble først brukt i 1928 for å beskrive en felles bløtvev nakkeskade, som også kalles en hals forstuing eller nakke press.

Hvordan identifisere Whiplash

Se etter tegn på ulykke Impact

•  Vær oppmerksom på eventuelle smerter eller smerter eller uvanlig svimmelhet og med flere dager til en uke etter ulykken. Symptomer som nakkesmerter kan skje umiddelbart etter skaden, eller kan bli forsinket i flere dager eller måneder. Andre symptomer annet enn nakkesmerter er hodepine, svimmelhet, svie eller prikking i nakken og skulderen eller ryggsmerter. Noen ganger, folk opplever problemer som hukommelsestap, konsentrasjonsvansker, nervøsitet, irritabilitet, søvnproblemer, tretthet og depresjon.

Planlegge en umiddelbar undersøkelse av en ryggspesialist hvis det er noen spørsmål om å ha whiplash. Et besøk til en lege kan være nyttig, selv om det ikke synes å være noen bekymring. Fordi nakkeslengskader ikke kan dukke opp umiddelbart, er det noen ganger nyttig å holde seg på den sikre siden og kontrolleres.

•  Behandle nakkesleng hvis det er nødvendig. Behandling kan inkludere iført en krage, ved hjelp av varme terapi for å lindre muskelspenninger og smerter, tar smertestillende medikamenter som analgetika, non-steroide anti-inflammatoriske medikamenter eller muskelavslappende, trener og fysioterapi.

Gå til helsepersonell hvis symptomene fortsetter eller forverres etter 6 til 8 uker. Du må kanskje få røntgen eller har andre tester hvis whiplash er verre enn antatt. Alvorlige nakke skjøte skader som whiplash kan skade mellomvirvelskiver i ryggen. Når dette skjer, kan kirurgisk reparasjon av skivene bli nødvendig.

Hint

 • Selv om de fleste tilfeller av whiplash kommer fra bilulykker, er det også mulig å få whiplash fra sport skader. For eksempel kan du få whiplash snowboard, boksing, spille fotball eller gjøre gymnastikk. Det er også sant at en svært voldelig nys kan forårsake whiplash. Hvis noen smerte oppstår etter en skade eller voldelig bevegelse, se helsepersonell.

Slik unngår du at Neck Pain

Slik unngår du at Neck Pain


Forebygging nakkesmerter kan være så enkelt som å endre noen vaner eller så involvert som å kjøpe spesialutstyr for å håndtere det. Hvis du finner ut at du ofte lider av nakkesmerter, kan det være verdt det å oppsøke lege eller en fysioterapeut for å lære spesielle øvelser. Disse fagfolk kan også være nyttig for å utelukke mer alvorlige årsaker. Les videre for å lære hvordan du kan forhindre nakkesmerter.

Slik unngår du at Neck Pain

Ikke sitte i samme stilling over lengre tid. Hvis du jobber på et skrivebord eller er på langreise, få opp en gang hver time og gå rundt i flere minutter.

Sitt rett opp for å hindre ryggsmerter. Ikke anelse over datamaskinen. En stol med en høy rygg og armlener kan hjelpe deg å opprettholde god holdning komfortabelt.

Varm opp før stretching, spesielt hvis du er involvert i idrett som legger press på muskler, for eksempel yoga eller pilates.

Gjør lette strekninger hvis du sitter i samme stilling over lengre tid. Rull nakken fra side til side for å hindre stivhet og oppmuntre sirkulasjon og fleksibilitet.

Invester i en god pute. Unngå puter som er for myk eller for hard. Velg en som holder hodet rett i forhold til ryggraden.

Unngå å sove på magen, da dette setter ekstra press på nakken og skuldrene.

•  Unngå bærer mye vekt på den ene siden av kroppen din. Favorisere alltid ryggsekker enn ensidige poser eller over-the-skulder bærere.

Lær å utføre selv-massasje og praktiserer det regelmessig. Ikke vent til smerte streiker for å starte en massasje.

Plasser din TV eller dataskjerm på en god vinkel for å unngå å vri nakken når du ser det. Hvis du ser på TV fra sofaen regelmessig, får en støtte pute du kan bruke til å holde nakken i en rett posisjon.

Øvelse god kropp mekanikk ved flytting ting av betydelig vekt. Når du trenger å flytte noe, prøve å presse fremfor heis. Når du løfter fra gulvet, bøy i knærne i stedet for i midjen.

Hint

 • Hvis du tar vare på alle mulige risikofaktorer for nakkesmerter, men du fortsatt lider av det, må du kanskje oppsøke en profesjonell for diagnose og behandling.
 • Nakkesmerter at resultatene fra en skade eller ulykke kan berettige en rekke studier, inkludert Magnetic resonance imaging (MRI) skanner eller røntgen, for å utelukke problemer i ryggraden.

Øvelser for livmorhals Degenerative Disk Disease

Øvelser for livmorhals Degenerative Disk Disease


Cervikal degenerativ sykdom disk (DDD) er en tilstand i hvilken en eller flere av de plater som er plassert i halsen begynner å bryte ned. Dette kan legge press på nerver og disker og forårsake smerter og betennelser. Legen din kan bestille en MR eller røntgen for å diagnostisere denne tilstanden. Behandlingsplanen vil være tverrfaglig og vil omfatte skånsom trening. Sjekk med legen din før du begynner på et nytt treningsprogram for å sikre øvelsene som er aktuelle for din situasjon.

Generelle retningslinjer

Når du trener med cervical DDD, lytt til kroppen din. Stopp noen øvelse som forårsaker skarp smerte eller gjør symptomene verre. Hvert tilfelle av livmorhals DDD er forskjellig, så mens én trening kan hjelpe enkelte pasienter kan den samme øvelsen være kontraindisert hos en annen pasient.

Neck Stretch

Sitte rett opp og slippe høyre øre til høyre skulder. Ikke vri hodet, ser rett frem. Hold i 5 til 10 dype åndedrag og fokus på å slippe skuldrene. Gjenta andre siden.

Neck Rotasjon

Sitte rett opp og snu hodet for å se over høyre skulder. Trykk på venstre skulder tilbake. Hold i 5 til 10 dype åndedrag og fokus på å slippe skuldrene. Gjenta på venstre side.

Chin Drop

Sitte rett opp og trykker på haken ned mot brystet, deretter komme tilbake rett opp. Det anbefales ikke å slippe hodet bakover fordi dette kan komprimere diskene enda mer, som du ikke ønsker å gjøre hvis du har livmorhals DDD. Må 8 til 12 ganger, så hold haken ned i 5 til 10 dype åndedrag og fokus på å slippe skuldrene.

Skulder Rolls

Hvis du har kroniske nakkesmerter på grunn av livmorhals DDD, kan du være bærer overflødig spenning i skuldrene. Denne øvelsen skal hjelpe. Sitte rett opp og skuldertrekning skuldrene opp til ørene. Deretter rulle skuldrene ned og tilbake. Gjør 8 til 12 repetisjoner.

Hvordan behandle Torticollis

Hvordan behandle Torticollis


Den medisinske betegnelsen "torticollis" stammer fra det latinske "torta" som betyr vridd og "collum" som betyr nakke. Torticollis gjelder posisjonering av hodet. Tilstanden har mange årsaker, oftest muskulære problemer. Sjelden, kan misbruk av visse legemidler, benete misdannelser i ryggraden, synsproblemer eller nevrologiske ubalanse være årsaken. Torticollis er vanligvis behandles med medisiner og fysioterapi. Det finnes ingen kur for torticollis, og vedvarende tilbakevendende anfall av torticollis kan til slutt føre til kirurgi.

Hvordan behandle Torticollis

•  Gå til legen din for en diagnose av dine symptomer og for å utelukke andre alvorlige forhold, for eksempel ryggmargen og sentralnervesystemet skader. Sørg for å gi legen din fullstendige opplysninger om alle medisiner, resept og ellers at du tar. Fortell ham om eventuelle arrangementer eller aktiviteter som kan ha forårsaket utbruddet av problemet.

gjennomgå røntgen og eventuelle andre diagnostiske tester legen finner det nødvendig. En pre-eksisterende tilstand som degenerativ leddgikt av ryggraden kan være roten årsaken til dine nåværende problemer. Computertomografi (CT) scan av nakken kan identifisere omfanget av tilstanden i forhold til din nåværende symptomer.

Fyll resept legen din spørsmål og ta medisiner i henhold til de spesifikke doseringsanvisningen. Du vil sannsynligvis bli foreskrevet et muskelavslappende middel, samt smertestillende. Legen kan også anbefale skudd av botulinum toxin, vanligvis kjent som Botox. Krampene stopper når Botox sprøytes inn i muskelen.

Delta avtaler for behandlinger. Hovedformålet med behandling vil være å slappe av de kontraktsfestede nakkemusklene er involvert. Fysioterapi er oftest foreskrevet og er generelt svært vellykket. Du kan også bli pålagt å bære en hals krage eller spenne.

Be om en avtale med en nevrolog dersom symptomene vedvarer eller holde gjentakende. Din indremedisiner eller generell lege vil ønske å prøve medisiner og fysioterapi før henvise deg til en nevrolog.

Hint

 • Ikke selv-diagnostisere og behandle deg selv. Oppsøke lege så snart som mulig etter utbruddet av tilstanden.

Hvordan Les MRI Resultater av nakkesøylen

Hvordan Les MRI Resultater av nakkesøylen


Siden den første vellykkede kjernemagnetisk resonans eksperiment i 1946, har magnetic resonance imaging sakte utviklet seg fra et middel for vitenskapelige eksperimenter til en medhjelper og alternativ til røntgen og andre ioniserende stråling imaging. MR gir bedre kroppsvevet kontrast og kan tilpasses for å imøtekomme mange bildeteknikker, inkludert de som brukes til å diagnostisere spinal-cord unormalt. En radiolog leser MR-undersøkelse, tolker resultatene og gir din lege med en rapport. Som med x-stråler, kan gjøre følelse av MR-bilder være vanskelig for legfolk. Men med hjelp av radiologens notater, tolke og forstå din cervical ryggraden, eller C-ryggraden, er MR mulig.

Hvordan Les MRI Resultater av nakkesøylen

•  Gjør deg kjent med leksikonet og struktur av ryggraden. I lesing en radiolog notater og diskutere dine MR resultatene med legen din, vil du ønsker å være så forberedt som mulig. For eksempel er ryggraden delt inn i tre hoveddeler --- cervical, thorax og korsrygg, fra nakken til korsryggen. Den cervikale region består av syv seksjoner, eller virvel, merket som atlas, aksen, og C-3, C-4, C-5, C-6 og C-7. Grunnleggende anatomisk kunnskap er en forløper til å lese dine C-spine MR resultater.

Les legens notater som følger med din film eller CD; disse er veibeskrivelse til MR ansatte med informasjon om hva hun ønsker å diagnostisere. Du kan se slike notater som "r / o plate sykdom." "R / o" betyr "utelukke", som betyr at legen din ønsker bilder som utelukker eller bekrefter plate sykdom eller skade. Disse ordrene også bistå radiolog på jakt etter spesifikke forhold i ryggraden.

Les radiologens notater. Han burde ha adressert alle "O / V" retninger fra legen, som bekrefter eller utelukker spesifikke bekymringer legen hadde. Hans notater vil omfatte slike meldinger som: "Small plate bule på C3 / C4, en større en på C4 / C5 (A) og et mindre igjen på C5 / C6." Han kan også ta opp spørsmål ikke skissert av legen din hvis han oppdager abnormiteter.

Legg merke til vinkelen på bildet. Det er vanligvis en indikasjon i et hjørne av filmen som beskriver den "anatomisk flyet" at bildet representerer. Dette vil være ett av tre alternativer. Koronale eller frontal plan skiller kroppen vertikalt fra topp til bunn foran og bak halvdeler. Sagittal eller lateral plan deler også kroppen vertikalt fra topp til tå, men inn i venstre og høyre side. Den aksiale eller tverrgående plan skiller kroppen horisontalt, og gir øvre og nedre halvdeler. Det vil også en retnings notat, slik at du vet at du viser for eksempel ryggraden fra høyre side - det vil si, sagittal - utsikt.

Se nøye på filmen i forhold til legens og radiologens notater. Hvis en uregelmessighet ble oppdaget, vil notene hjelpe deg i å oppdage det. Hva kan ha vært utvisket uten notatene ofte blir tydelig når du vet hva du skal se etter. Skanne filmen selv om det var ingen avvik funnet, spesielt hvis du har tidligere MRI resultater mot der du kan sammenligne den aktuelle filmen. Det er ikke uvanlig for pasienter å finne problemer på sine egne filmer som ikke ble oppdaget av leger. Dette gjelder særlig blant pasienter som har gjennomgått mange tester --- ofte over år --- og er kjent med sin egen kropp gjennom tidligere radiologiske inspeksjoner.

Hint

 • Du kan skaffe din MR film eller CD, noen ganger for en avgift, men ofte gratis. Spør røntgenavdelingen hvor MR ble utført om å skaffe kopier, enten på film eller på CD. Mange fasiliteter tilbyr pasient sett gratis som et spørsmål om politikk. Du kan også få profesjonelle andre meninger på nettet, via mail eller modem, eller i person, og disse også, er ofte gratis.
 • Vet om noen fargestoffer eller andre medier ble brukt under MRI, som disse forbindelsene påvirker kvalitetene bildene kontrast.

Kramper Neck Pain Med restsymptomer

Kramper Neck Pain Med restsymptomer


Ifølge ahealthyme.com, 13 prosent av amerikanerne oppleve nakkesmerter til enhver tid. Nakkesmerter kan føre til frustrasjon og føre til problemer med å få en god natts søvn, som fører til økt belastning på kroppen. Heldigvis er de fleste nakkesmerter ikke alvorlig og er forebygges og behandles med livsstilsendringer, egenomsorg og medisinsk hjelp.

Funksjoner

Kramper nakke smerter kommer ofte plutselig, men ta flere dager eller lenger for å gå bort, ifølge ahealthyme.com. Restsymptomer av kramper nakkesmerter, slik som stivhet, achiness og vanskeligheter med bevegelse kan somle og forstyrre normale daglige aktiviteter. Følelsesmessig stress kan øke intensiteten i kramper nakkesmerter og forlenge varigheten av restsymptomer, ifølge National Library of Medicine.

Identifikasjon

Leger diagnostisere kramper nakkesmerter og restsymptomer ved å gjennomføre en fysisk eksamen. I tillegg er diagnostiske tester som røntgen, datastyrte tomorgraphy (CT) skanner og magnetic resonance imaging (MRI) brukes til å oppdage nerveskader og skjelett. Blodprøver og spinal kraner for å se etter tegn på infeksjon kan gi ytterligere informasjon for å identifisere årsakene til kramper nakkesmerter, ifølge Mayo Clinic.

Årsaker

Kramper nakkesmerter med dvelende symptomer ofte resultater fra en kronisk tilstand som for eksempel leddgikt. Sittende eller stående med dårlig holdning er en annen årsak til kramper nakkesmerter, spesielt blant dem som sitter ved en datamaskin i mange timer daglig. Andre vanlige årsaker til kramper nakkesmerter med restsymptomer inkluderer infeksjoner som hjernehinnebetennelse; skader fra et fall eller bilulykke; og skjelett i ryggraden som herniated disker eller bein spurs.

Behandlinger

Tar over-the-counter smertestillende midler som ibuprofen eller paracetamol kan redusere kramper nakkesmerter og restsymptomer, ifølge National Library of Medicine. Moderat til alvorlig smerte kan kreve resept smertestillende eller muskelavslappende; injeksjoner av kortikosteroider eller numbing medisiner kan også hjelpe behandle denne smerten. Behandlinger som stretching, massasje, kiropraktikk omsorg eller akupunktur er flere behandlingstilbud for kramper nakkesmerter og rest symptomer som smerter og stivhet, ifølge Mayo Clinic.

Forebygging / løsning

Ta pauser når du arbeider på en datamaskin, kjører eller står i lange perioder av gangen. The National Library of Medicine sier å bruke et hode sett når du er på telefonen, holder dokumenter i øyehøyde og sørg for at stoler, skjermer og ratt er ergonomisk funksjonell. The Mayo Clinic anbefaler å strekke skuldrene og nakken ofte og opprettholde god holdning når du sitter eller går for å unngå å belaste musklene i nakken.

Advarsel

Nakkesmerter ledsaget av skyting smerter i skulderen eller armen kan være et tegn på et hjerteinfarkt, og krever øyeblikkelig legehjelp. Hvis nakkesmerter ledsages av restsymptomer som inkluderer blære eller tarmforandringer, nummenhet eller svakhet i hender eller armer, søke medisinsk hjelp da disse kan være tegn på et alvorlig helseproblem.

Osteopati Farene

Osteopati Farene


Osteopati er forankret i troen på at alle sykdommer og lidelser opprinnelse i, eller er relatert til, problemer i bevegelsesapparatet. Dette systemet består av nerver, ben og muskler som danner kroppens struktur og alle er sammenkoplet. Den opprinnelige troen av grunnleggeren av osteopati er at alle fysiske problemer stammer i ryggraden. Dette betyr at osteopati fokuserer på bein og muskler-utilsiktede skader på disse kan noen ganger oppstå. Det er noen andre farer forbundet med osteopati.

Osteopati

Osteopati, eller osteopatisk medisin, er en alternativ form for medisin startet i 1874 i Missouri. Mens det er en alternativ medisin, har det vært et offisielt sertifisert form av medisin i de Forente Stater i lang tid. Den amerikanske Osteopathic Association ble dannet i 1901 for å regulere praksisen med osteopati. Utøvere av osteopati ble offisielt anerkjent i alle 50 stater i 1962.

Søknad

Denne troen manifesterer seg i en fokus på muskel-skjelettsystemet. Et besøk til en osteopatisk utøveren vil innebære et intervju og en fysisk sjekk, der ryggraden og holdning er undersøkt. Rygg, ben eller armer kan være manipulert med hendene for å undersøke deres styrke og muskel tone. Osteopati gjør også bruk av røntgen for å diagnostisere lidelser og sykdommer og bruker reseptbelagte medisiner i behandling. Osteopatisk behandling kan også innebære flytting av en stram muskel mot og fra et smertefullt område og holdt til tetthet letter. Dette kan noen ganger føre til utilsiktet smerte.

Sertifisering

Alle utøvere av osteopati skal være riktig sertifisert. En lege av osteopati (DO) mottar den samme grunnleggende opplæring som lege (MD), samt opplæring i hvordan å manipulere muskler og bein. Han må også få en lisens til å praktisere som andre medisinske fagfolk. Når du besøker en Må sjekke for å sikre at riktig sertifisering er utstilt.

Tilhørende risiko

De fleste farene involvert i osteopati er uønskede bivirkninger og bør bare vare i noen dager. Du kan oppleve utmattelse etter behandling. Du kan også oppleve muskelsmerter og muligens en lett hodepine. Mer seriøst, en teknikk som brukes av noen DOS, heter spinal manipulasjon har vært knyttet til mer alvorlige bivirkninger, som for eksempel arterie skader og slag. Risikoen for disse bivirkninger er mer sannsynlig når ryggraden manipulasjon er utført på den øvre del av ryggen.

Betraktninger

Diskutere eventuelle risikoer forbundet med osteopatisk behandling med en DO og alltid sørge for at en DO er fullt sertifisert og lisensiert før under noen behandlinger. Vær på vakt mot eventuelle personer som utgir seg for å øve osteopati som er villige til å gi sin offisielle sertifisering.