Digidexo.com

dhea og ryggsmerter

DHE Behandling for Migrene

DHE står for dihydroergotamin. Det tilhører en gruppe medisiner som kalles ergots. Ergots jobbe med migrene ved å hemme blodkar. DHE er svært effektiv for behandling av migrene. Men potensielt alvorlige bivirkninger forebygge mange leger fra å bruke den utenfor kontrollerte innstillinger.

Intravenøs

DHE kan gis som intravenøs i klinikker og sykehus. Den arbeider raskt, ofte redusere eller eliminere en hodepine innen én time. For kompliserte saker kan DHE administreres hver seks til åtte timer.

Injeksjoner

Leger kan foreskrive dhe injeksjoner for hjemmebruk. Dosen standard er en milliliter per injeksjon. Medisinsk ulike meninger om hvor ofte dhe injeksjoner kan brukes, så det er best å følge forskrivning legens anbefaling.

Migranal

Migranal er en lege-foreskrevet nesespray versjon av DHE. En spray av medikamentet er gitt i hvert nesebor. Etter 15 minutter dette kan gjentas. Ifølge produsenten, bør Migranal ikke brukes mer enn to ganger i uken.

Bivirkninger

DHE kan ikke brukes innen 24 timer etter å ta noen triptaner, som er en klasse av legemidler som brukes til å behandle migrene. Bivirkninger inkluderer endringer i hjertefrekvens eller blodtrykk, bryst tyngde, kvalme, svette, og nummenhet eller svakhet.

Rebound hodepine

Rebound hodepine oppstår når noen tar for mange triptaner eller ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler i løpet av kort tid. Leger kan bruke DHE å bidra til å bryte hodepine syklus uten å forårsake ytterligere rebound hodepine.

Ryggsmerter forårsaket av prostata

Ryggsmerter

Selv om de fleste tilfeller av ryggsmerter er direkte knyttet til en skade eller abnormitet til plater eller vertebrae av ryggraden, det er mulighet for at ubehaget du opplever er faktisk grunn til noen sak som involverer prostata. Dette er i stor grad på grunn av plasseringen av prostata og effekten det kan ha på nerver av ryggraden din når du opplever noen form for utvidelse av denne kjertelen.

Prostatitt

En mulig gjerningsmann av ryggsmerter er en tilstand som kalles prostatitt. Og avhengig av typen av prostatitis som påvirker helsen, kan prostatakjertelen begynner å lide av en betennelse. Denne utvidelsen ikke bare kan hindre urinrøret, forårsaker en endring i frekvens, konsistens og haster av vannlating, men det kan også øke trykket i bekkenet, spørre smerte å manifestere i korsryggen av ryggraden (også kjent som korsryggen ). Men for prostatitt å være årsaken til smerter i korsryggen, du mer enn sannsynlig opplever andre symptomer på tilstanden, for eksempel bekkensmerter og urin endringer.

Prostata infeksjon

En annen mulig årsak til ryggsmerter på grunn av prostata er en bakteriell infeksjon. Og mye som prostatitt, kan denne infeksjonen forårsake betennelse i prostata, øke trykket i bekkenet av kroppen din. Vanligvis utløser trykket noen grad av ubehag i bekkenet samt din perineum, som er området mellom pungen og anus, men det kan også diffuse opp i korsryggen.

Prostate Cancer

Prostatakreft, spesielt i senere stadier av sykdommen, kan være årsaken til ryggsmerter. I denne situasjonen er smerte slutt et resultat av en spinal kompresjon forårsaket av metastase av kreftceller. Hvis kreften utvikler seg inn i etapper III eller IV, unormale celler som er knyttet til sykdommen er ikke lenger inneholdt innenfor veggene i prostata. De kan begynne å invadere nærliggende vev, for eksempel ryggmargen, og forårsake dannelse av en ondartet vekst som legger press på nervene i ryggraden.

Hvordan finne årsaken til et barns ryggsmerter

Hvordan finne årsaken til et barns ryggsmerter

Ryggsmerter er vanlig hos voksne, men barn blir sett av leger oftere klaget over ryggsmerter. Problemer med ryggraden som skoliose kan føre til ryggsmerter. Medisinske tilstander som ikke er relatert til ryggraden som nyreproblemer kan også være årsaken til et barns ryggsmerter. Noen smerter kan ha blitt forårsaket på grunn av skader fra sport eller traumer. Det er viktig å finne årsaken til et barns ryggsmerter slik behandling kan starte.

Hvordan finne årsaken til et barns ryggsmerter

•  Se en pediatrisk ortopedisk spesialist. En spesialist vil gjøre en fysisk undersøkelse for å se etter strukturelle unormalt i justeringen av ryggraden. En medisinsk historie vil også bli tatt. Legen vil sjekke ditt barns holdning og utføre tester for å sjekke for skader på nerver i ryggen.

2 Se symptomer. Ryggsmerter kan være ledsaget av andre problemer som for eksempel endringer i holdning eller smerter i nakke og skuldre. Be barnet ditt å beskrive smerten. Spørre om det er en brennende eller stikkende smerter. Husker når smertene startet, og avgjøre om det blir verre.

Spot alvorlige medisinske tilstander. Visse medisinske tilstander som svulster kan føre til ryggsmerter. Selv om de ikke kan være vanlig er det viktig å utelukke alvorlige problemer. Finn ut om barnet hadde feber eller problemer med å gå. Andre symptomer å være klar over er nummenhet i ben eller problemer med å kontrollere tarmer eller blæren.

har de nødvendige testene. Barnets lege vil trolig bestille en rekke røntgenbilder og muligens et bein scan. En CT-skanning eller MR kan også bestilles for mer detaljert informasjon. Barnets lege kan bestemme blod arbeid er nødvendig for å utelukke en infeksjon. Snakk med barnet ditt, og forklare hvilke tester eller prosedyrer han blir nødt til å bidra til å lindre frykten.

Finn ut om ditt barns ryggsekken er for tung. Mange barn har problemer med ryggen på grunn bære en ryggsekk som er for tung. Look for holdning endrer seg når barnet ditt går med ryggsekk. Avrundede skuldre og smerter i nakken er også symptomer et barns ryggsekk kan være for tung.

Hvordan hjelpe en lavere side Ryggsmerter

Hvordan hjelpe en lavere side Ryggsmerter


Amerikanerne bruker ca $ 50 milliard hvert år på behandlinger for smerter i korsryggen, inkludert smerte som oppstår på sidene av ryggen, ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag. Smerter i sidene av korsryggen varierer fra mildt irriterende for ødeleggende og vil forstyrre en persons hverdag, inkludert å ta vare på barn, jobber og nyter livet. Det er flere måter å behandle nedre side ryggsmerter for å komme tilbake til virksomheten for å leve.

Hvordan hjelpe en lavere side Ryggsmerter

•  Bo i seng for én til to dager eller lenger hvis rådet til å gjøre det av en lege, hvis nedre side ryggsmerter er forårsaket av et traume. Legg deg ned på den siden som ikke er berørt, hvis mulig. I løpet av denne tiden, komme ut av sengen noen få timer og gå rundt i 15 til 20 minutter.

Ta over-the-counter smertestillende medikamenter i henhold til pakken retninger eller en legens ordre. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler eller NSAIDs, for eksempel naproxen natrium eller ibuprofen vil redusere eventuell hevelse som ledsager den nedre ryggsmerter.

•  Påfør varme til området i form av en varmematte eller et varmt bad. Bruk en varmepute på det berørte området for 15 til 20 minutters intervaller hver tredje til fjerde time. Denne terapi er brukt alene eller i forbindelse med daglige varm dusj eller bad.

Bruk is i mellom økter av varme. Etter at varmeputen er fjernet, anvende en pakkisen etter 20 til 30 minutter. Den vekslende is og varme kan også gi en viss lettelse.

Utfør lette øvelser så snart som mulig etter skaden oppstår. Svømming, gå eller sykle alle er måter å strekke musklene i korsryggen og hjelpe deg å unngå å gjøre skaden verre eller forårsaker sekundære problemer, for eksempel muskelsvakhet og blodpropp.

Snakk med en lege hvis nedre ryggsmerter forverres eller varer lenger enn tre måneder. Ifølge WebMD, ryggsmerter som vedvarer i mer enn tre måneder anses kronisk og er behandlet med andre former for terapi, for eksempel fysioterapi, sterke medisiner, massasje, akupunktur, kirurgi eller biofeedback. Biofeedback er en prosedyre som tillater folk å kontrollere muskler og kroppsfunksjoner som ellers er ufrivillig, for eksempel blodtrykk, puls og hud temperatur.

DHEA for overgangsalder

DHEA for menopause er gjenstand for uenighet i verden av naturlige kosttilskudd. Et steroid hormon som produseres av binyrene av både menn og kvinner, har DHEA er spioneringen for mange grand fordeler. Men før kvinner anser det for overgangsalder symptomer, er det viktig å forstå hva DHEA er bevist å gjøre og hva er bare anekdotisk. Det er også nødvendig å forstå hvordan å ta DHEA for å unngå ubehagelige bivirkninger.

Fakta

DHEA er et naturlig hormon som alle produserer i kroppen sin. Nivåene av DHEA topp når en person er 25 år gammel og deretter gradvis avta med alderen. Etter den tid en person når 70, produserer kroppen om lag 20 prosent av hva det pleide å gjøre.

Fordi denne nedgangen er en del av aldring, er DHEA tilskudd ofte markedsført som en anti-aldring produkt, men dette har ikke blitt bevist. Mangler med DHEA har vært knyttet til en reduksjon i hukommelse og mental klarhet, osteoporose, brystkreft og hjerte-og karsykdommer.

Funksjon

Den gjennomsnittlige person gjør 25 mg DHEA hver dag i kroppen hans. Menn har alltid mer DHEA enn kvinner. DHEA blir omdannet til testosteron og østrogen i kroppen. Som kvinner inn overgangsalderen, er disse hormonene naturlig redusert på grunn av nedgang i produsert DHEA.

Det er dokumentert at DHEA for overgangsalder kan være nyttig i å minimere symptomer som vaginal tørrhet, dårlig hud tone og lav sexlyst. Det har også blitt vist å øke beinmasse i betydelig grad.

Typer

Det finnes tre former for DHEA tilgjengelig for kjøp. Tabletter eller kapsler kan tas en eller to ganger om dagen, avhengig av legens anbefalinger. I dette skjemaet, kan DHEA kjøpes på ethvert stoff butikk eller helsekost butikk så vel som online.

DHEA kremer kan også kjøpes enkelt ved de som leter etter overgangsalder lettelse. Det er viktig å merke seg at disse kremene vanligvis bruker wild yam for sin kilde til DHEA. Det er bevis for at denne form for DHEA ikke kan metaboliseres av kroppen og kan derfor ikke bli brukt effektivt.

DHEA kan også kjøpes i flytende form. Ofte er dette kjøpes på compounding apotek med resept fra lege. Alltid være sikker på apoteket ditt DHEA, eller noen andre medisiner, er akkreditert gjennom Pharmaceutical Compounding Akkreditering Board.

Betraktninger

Før du bestemmer deg for å supplere DHEA for menopause symptomer, husk at mange av påstandene for DHEA er uprøvd. Studier har vist motstridende bevis av fordelene med DHEA for overgangsalder.

Andre krav, for eksempel dramatiske vekttap og muskel ekstrautstyr samt løfter om å kurere depresjon og osteoporose, bør tas i betraktning hype. Det er ingen bevis som støtter disse påstandene. DHEA kosttilskudd bør bare gjøres under tilsyn av en lege som har bestemt det er en mangel på behov for korreksjon.

Bivirkninger

Den viktigste grunnen for å supplere under en lege veiledning er muligheten for bivirkninger. Disse bivirkningene vil avhenge av hormonet som er mest dominerende i kroppen. Noen med dominerende testosteron kan oppleve irritabilitet samt en irriterende vekst av uønsket kroppshår. Østrogen dominans kan føre til moodiness og ømme bryster.

Flere alvorlige bivirkninger kan være en økt risiko for kreft. Kvinner med brystkreft kan oppleve at DHEA stimulerer veksten av kreftceller. DHEA kan også øke risikoen for eggstokkreft. Det kan imidlertid undertrykke veksten av kreftceller i tillegg.

En lege vil utføre tester for å avgjøre om en hormonell ubalanse er til stede, så vel som for å kontrollere DHEA nivåer. Hvis det virker som om tilskudd er nødvendig, vil en resept bli gitt og behandling vil bli overvåket nøye. DHEA kan være et svært nyttig og gunstig supplement, men selv-forskrivning er aldri et klokt trekk.

DHEA Fordeler

DHEA (Dehydroepiandrosteron) er et hormon som produseres primært av binyrene. Det er nødvendig for fremstilling av andre hormoner, inkludert testosteron, progesteron og kortikosteron. DHEA produksjonen avtar med alderen, spesielt etter 40 år.

Forebygging

DHEA kosttilskudd kan bidra til å forhindre kreft, multippel sklerose og Alzheimers sykdom.

Fordeler

DHEA kan være fordelaktig ved behandling av osteoporose, og autoimmun sykdom, lupus.

Immunforsvar

DHEA kan øke aktiviteten av immunsystemet, og dermed hjelpe kroppen komme seg fra (eller forhindre) sykdommer så som kreft.

Bivirkninger

DHEA kosttilskudd er generelt trygt når det tas i små doser, for eksempel 10 mg per dag. Høye doser av DHEA kan undertrykke kroppens evne til å produsere dette hormonet på egen hånd og kan forårsake leverskader. En annen mulig bivirkning er overdreven vekst av ansiktshår hos kvinner.

Kreftrisiko

Et derivat av DHEA, 7-keto DHEA, ikke omdannes til østrogen eller testosteron i kroppen. Det kan være en tryggere form for DHEA for de med høy risiko for brystkreft eller prostatakreft.

Hva er farene ved DHEA?

Produsert av binyrene, DHEA (Dehydroepiandrosteron) er et steroid hormon som til slutt blir forvandlet til andre hormoner, spesielt den mannlige og kvinnelige kjønnshormoner testosteron og østrogen, henholdsvis. Naturlig DHEA nivåer har en tendens til å avta etter fylte 30, ifølge MayoClinic.com. For denne og andre grunner, har sin popularitet som et kosttilskudd vokst de siste årene. Imidlertid DHEA kan ha ubehagelige bivirkninger, og dens bruk kan være spesielt farlig for noen brukere.

Hvorfor det er tatt

DHEA har vist seg å være gunstig for å lette symptomer på flere sykdommer, ifølge MayoClinic.com. Disse inkluderer depresjon, binyreinsuffisiens og systemisk lupus erythematosus. Hormonet er også brukt av fødselsleger for å hjelpe indusere arbeidskraft. Og mange kroppsbyggere, både mannlige og kvinnelige, ta DHEA fordi det antas å fremme muskelvekst.

Andre grunner for Nedre DHEA nivåer

Mens produksjonen av DHEA synker som en person aldre, MayoClinic.com rapporterer at naturlige DHEA nivåer er også lavere hos pasienter med visse medisinske tilstander, inkludert anoreksi, type II diabetes, nyresvikt, AIDS og binyreinsuffisiens. Kan også senkes DHEA nivåer av medisiner som kortikosteroider, insulin og opiater.

Økt kreftrisiko

Ernærings News melder at den amerikanske Institute for Cancer Research har advart om at bruk av DHEA øker risikoen for slike hormon-relatert kreft som brystkreft, prostatakreft og livmor. Instituttet advarer også pasienter med disse kreftformene å unngå DHEA, fordi bruken av den kan akselerere spredning av kreft gjennom de berørte organer og utover.

Andre farer

For menn, andre potensielle farer fra tunge doser av DHEA, ifølge AntiAgingGuide.com, inkluderer kviser, hårtap og antisosiale atferdsendringer. MayoClinic.com påpeker at kvinner som tar høye nivåer av supplerende DHEA kan oppleve ansiktshår vekst, en dypere sin stemme, økt svette og vektøkning, spesielt rundt midjen. Nettstedet sier at disse uønskede bivirkninger generelt vil forsvinne når pasienter redusere sin daglige dose av hormonet. DHEA bruk kan være spesielt farlig for pasienter med diabetes eller hyperglykemi, høyt kolesterol, skjoldbrusk lidelser, andre hormonelle forhold eller leversykdom.

Bottom Line

Selv om DHEA bruk kan være farlig for pasienter med visse medisinske tilstander og også når det tas i høye doser, har hormonet vist fordeler og minimale bivirkninger for folk flest. Du og legen din sammen må avgjøre om bruk av DHEA er fornuftig for deg. Hvis du lider av en av de forholdene der DHEA kan ha en negativ effekt, bør du overvåkes nøye for å se om justeringer i doseringen er nødvendig.

Forhøyet DHEAS Levels

Dehydroepiandrosteronsulfat (DHEAS) er et kjønnshormon utskilles primært av binyrebarken, den ytre delen av binyrene som ligger på toppen av nyrene. Hormonet produseres i menn og, i mindre grad, kvinner. Hos menn bistår DHEAS utvikling av mannlige sekundære kjønnskarakteristika i puberteten og kan metaboliseres til testosteron og androstendion. Hos kvinner, kan den endres til østrogen. Når binyrene ikke fungerer som de skal, kan en overdoser bli produsert, noe som fører til problemer.

Hvorfor vil du bli testet?

DHEAS nivå er nyttig som en markør for funksjonen av binyrene. Adrenal svulster, kreft og utvidelse av binyrene kan alle føre til overproduksjon av DHEAS. Mens DHEAS nivåer ikke blir rutinemessig målt, symptomer at nivået kan være overdreven kan overtale en lege for å bestille testen. Hos kvinner kan overproduksjon av DHEAS føre menstruasjon å stoppe og føre til utvikling av mannlige egenskaper - overdreven ansikts-eller kroppshår, mannlig mønster skallethet, muscularity eller en dyp stemme. I løpet av barndommen, kan overdreven DHEAS utløse tidlig pubertet hos gutter og tvetydige genitalia og unormale menstruasjonen hos jenter.

Hvordan er testen gjort?

Den DHEAS testen er en blodprøve. For voksne er en nål settes inn i en blodåre til å trekke en blodprøve. For små barn, kan det hende at blodprøven tas fra en finger-stick i stedet.

Mulige skyldige i Forhøyet DHEAS

Høye DHEAS nivåer er ofte knyttet til Cushings syndrom, en tilstand som oftest forårsaket av langvarig bruk av orale steroider. Dessuten forårsaker karakteristiske fysiske tegn som for eksempel en avrundet ansikt og en fettsyre klump mellom skuldrene, kan Cushings syndrom føre til bentap, høyt blodtrykk og diabetes. Forhøyet DHEAS er også knyttet til polycystisk ovariesyndrom. Adrenal svulster føre til at kjertelen ikke fungerer, fører til forhøyede DHEAS nivåer.

Hvordan er forhøyet DHEAS behandlet?

Leger søke å diagnostisere og behandle årsaken. Det kan være alt fra medisiner som balanserer androgen nivåer eller induserer eggløsning til kirurgi for å fjerne en adrenal tumor

Har alle mennesker har symptomer?

Ikke alle vil vise symptomer på forhøyede DHEAS. Fordi menn allerede har maskuline egenskaper, kan det være vanskelig å fastslå de kanskje trenger testing. Kvinner i enkelte etniske grupper kan ha forhøyet testosteron og DHEAS og viser ingen åpenbare symptomer. Også omfanget av mulige symptomer, og alvorlighetsgraden av hver, er unik for hver person med forhøyede DHEAS.

Hvordan Raise DHEA nivåer

Produsert i binyrene, DHEA (dehydroepiandrosteron) er den mest vanlige steroid hormon laget av menneskekroppen. Det metaboliseres fra pregnenolone og fungerer som en forløper til androgen og østrogen kjønnshormoner. Noen studier viser at DHEA lindrer symptomene i visse sykdommer mens forverre andre, og andre studier tyder på at lave DHEA nivåer kan føre til plager som ikke svarer godt til DHEA behandling. På grunn av det komplekse systemet av kroppens hormoner, diagnostisering DHEA mangel og dosering tilskudd bør bli overvåket av en lisensiert helsepersonell.

Hvordan Raise DHEA nivåer

Forstå Hormoner og DHEA

DHEA er forbundet med kjønnshormoner, noe som gjør de naturlige DHEA nivåer av ungdom høyere enn etter fylte 35. Kliniske studier som direkte korrelerer den ungdommelige, høyere DHEA nivå med god helse, klar mental funksjon, og en sterk libido. Lavere nivåer er assosiert med hjerte-og karsykdommer, slik som hjertesykdom, diabetes, og hormonrelaterte krefttyper som involverer prostata, eggstokker, og brystvev.

Kjønnshormoner er metaboliseres fra kolesterol, og en kobling mellom hjertesykdom og lave kjønnshormoner har blitt observert. Forskere postulere at høyere kolesterolnivå i midten poeng til kroppens forsøk på å skape mer kolesterol for å forbrenne i kjønnshormoner. Helsepersonell forskrive hormonbehandling (HRT) for å motvirke lave hormonnivåer, men HRT har vært omstridt på grunn av de uforutsigbare bivirkninger av syntetiserte farmakologiske medikamenter. Alternativ HRT bruker bioidentical hormoner har vist oppløftende resultater uten bivirkninger av lab-vokst hormoner. Naturlig hormonbehandling har også vist seg å senke kolesterolnivået.

Lav DHEA nivåer har også blitt registrert hos pasienter med psykiske lidelser, noen kreftformer, immunsvikt, osteoporose og betennelse. Kreft som involverer den reproduktive organer kan være relatert til feil metabolisme av hormoner, rende hormonbehandling potensielt skadelig. Men flere studier viser DHEA å ha anticancer egenskaper, forebygge kreft celleutvikling i brystvevet, huden, tykktarm, lever, skjoldbruskkjertel og.

Ved hjelp av DHEA som hormonterapi

kvinner generelt har høye nivåer av østrogen før overgangsalderen begynner, og bringer et plutselig fall i kjønnshormoner. Den raske tap av østrogen, testosteron og DHEA er assosiert med flere sykdommer, inkludert osteoporose og hjerte-problemer. Østrogen beskytter hjertet, senke kvinners generelle risikoen for hjertesykdom i løpet av sine tidlige og middelaldrende år. Dr. Glenn Braunstein av Cedars-Sinai Medical Center bemerker i sin 2002 papir, "Androgen nyrefunksjon Hos kvinner: Sammendrag av kritiske spørsmål," at kvinner med lavt testosteron og DHEA ofte opplever tap av energi, libido, beintetthet, styrke, og selv muskelmasse.

menn med lavt testosteron kan finne DHEA behandling for å være en levedyktig løsning for erektil dysfunksjon og for tapet av "gratis" testosteron, er at lett tilgjengelig testosteron. En studie fra 1997 av Dr. John E. Morley av St. Louis University School of Medicine konkluderer med at fritt testosteron i blodet korrelerer til DHEA nivåer. Andre studier viser DHEA tilskudd for å reversere erektil dysfunksjon hos menn med ingen historie med hjerte-eller karsykdom. Men menn vurderer DHEA behandling bør ha en PSA (prostata spesifikt antigen) panel gjort før start DHEA terapi og testes på nytt hver seks til 12 måneder.

Som et hormon forløper, er DHEA omdannes til hormoner kroppen trenger på den tiden. To av DHEA bemerkelsesverdige egenskaper inkluderer inhibering av G6PD enzymet, noe som bidrar til kreft og hjertesykdom, og fremstilling av 7-keto-metabolitt, som er kjent å forbrenne fett, lavere total kolesterol, og styrke immunsystemet. Denne DHEA metabolitt, 7-keto, er en forholdsvis sikker behandling alternativ for pasienter med hormon-relaterte sykdommer som det ikke syntetisere til testosteron eller østrogen.

Hint

  • En daglig dose på 30 milligram til 50 milligram av DHEA har vist seg å forbedre humøret, generelle velvære, bentetthet, og libido hos kvinner.
  • Fordi DHEA kan omdannes til testosteron eller østrogen, bør pasienter med hormon-relatert kreft ikke bruke DHEA terapi, eller bør kvinner som er gravide eller ammer, eller barn under 18 år.
  • Hos menn, kan DHEA forårsake en økning i DHT (dihydrotestosteron) som antas å føre til utvikling av kreft celler i prostata for å gå videre.
  • Hos kvinner, kan for mye DHEA fremme akne og uønsket ansiktshår.
  • Wild yam ekstrakt brukes til å lage noen DHEA tilskudd, men menneskekroppen kan ikke konvertere wild yam til DHEA.
  • Ta kontakt med en lisensiert helsepersonell før du prøver DHEA tilskudd.

Alternativer til DHEA & Pregnenolone

DHEA og pregnenolone er viktige hormoner for god helse og vitalitet. Både nedgangen som du alder. Pregnenolon er på toppen av hormonet produksjonssyklusen i kroppen, etterfulgt av DHEA. Alternativene for å gjenopprette optimale nivåer er å erstatte disse hormonene direkte gjennom resepter eller kosttilskudd eller å iverksette tiltak som skal stimulere kroppens naturlige produksjon. Direkte erstatning kan produsere uønskede effekter, så det er sunnere å ta skritt for å øke kroppens produksjon av disse hormonene. Disse alternative måter å gjenopprette pregnenolone og DHEA nivå er trygg, naturlig, og vil la deg følelsen mer energisk og sunnere.

Bli uthvilt

Kanskje det viktigste du kan gjøre for å hjelpe kroppen din å oppnå balansert nivå av DHEA og pregnenolone er å få nok søvn. Når du ikke sove nok, over tid kroppens kjemi endringer. Utilstrekkelig søvn forstyrrer stoffskiftet og endrer hvordan din endokrine systemet fungerer. Det endokrine systemet regulerer hormonproduksjon. Når du ikke får nok søvn kroppen din under-produserer hormoner som DHEA og pregnenolone og over-produserer stresshormoner som kortisol, ifølge ScienceDaily.com. De fleste mennesker trenger mellom syv og ni timer søvn en natt for sine organer for å være på sitt beste.

Kontroll stressnivå

Stress virkninger hormonproduksjon på alle nivå. Når du er under stress, begynner kroppen å produsere adrenalin og kortisol. Disse to hormonene gi kroppen din de ressursene den trenger for å fungere på tross av stress. Over tid vil imidlertid de tar en toll på kroppen din som inkluderer undertrykkelse av produksjonen av andre hormoner som DHEA og pregnenolone.

Travle hverdag ofte ikke tillater for eliminering av stress. Det betyr at du må finne måter å reagere mer positivt på stress og for å redusere stressende inngang der du kan.

Få en god natts søvn, som foreslått ovenfor, bidrar til å forbedre kroppens stressrespons. Planlegge tid hver dag til å slappe av, kan også hjelpe. Aktiviteter som meditasjon, lesing, yoga eller journalføring kan hjelpe deg å bedre håndtere stress, og som kan fremme en bedre balanse av hormoner i kroppen din. Spesielt å finne positive måter å reagere på stress kan bidra til å senke nivåene av kortisol i blodet og føre til høyere produksjon av pregnenolone og DHEA.

Get Moving

Trening hjelper kroppen din til å balansere sin hormonproduksjon. For å få de beste resultatene, bør du gjøre både cardio-åndedretts trening som dans eller spille basketball, og styrketrening som å løfte vekter. Motstand øvelser spesielt hjelpe kroppen til å produsere mer pregnenolone og DHEA.

Prøv å bruke minst 30 til 45 minutter hver dag å være fysisk aktiv. I tillegg bruker 30 minutter tre ganger i uken løfte vekter eller gjør andre motstand øvelser.

Hva er årsaken til økte nivåer av DHEA?

Hva er årsaken til økte nivåer av DHEA?


DHEA eller dehydroepiandrosteron, er et hormon som brukes av kroppen i produksjonen av kjønnshormoner i både menn og kvinner, ifølge Mayo Clinic. Det skilles ut av binyrene og nivåer normalt begynner å falle rundt en alder av 30. Noen mennesker tar DHEA som et supplement for ulike forhold, inkludert fedme, depresjon og binyreinsuffisiens. DHEA nivåer kan bli testet av legen din for å fastslå om nivåene er normale. Høye nivåer av DHEA er ikke vanlig, men de kan føre til en rekke symptomer og tilstander.

Årsaker

Tilskudd med DHEA uten råd eller veiledning av en lege er en åpenbar grunn for høye DHEA nivåer. Cushings syndrom, hyperinsulinemia og polycystisk eggstokksykdom kan alle føre til høye nivåer av DHEA. Som en generell regel, høye DHEA nivåer er tegn på noen form for hormonell problem eller ubalanse i binyrene. Dette bør nøye vurderes av legen din og muligens en spesialist, for eksempel en endokrinolog, for ytterligere å undersøke årsakene i ditt tilfelle.

Symptomer

DHEA er en forløper for kjønnshormoner og fungerer som et steroid. På grunn av dette høye nivåer av DHEA forårsake lignende symptomer. Kvinner med høye DHEA nivåer utvikle maskuline egenskaper og overdreven kroppshår. Høye DHEA nivåer hos barn kan interferere med vekst og utvikling. DHEA tilskudd anbefales ikke for barn, gravide eller ammende kvinner, eller kvinner som kan bli gravide.

Sykdommer

Høye DHEA nivåer har vært forbundet med en økt risiko for enkelte sykdommer. Flere studier er nødvendig for å klart definere koblingen mellom DHEA og ulike forhold, som noen har vist motstridende resultater, ifølge Mayo Clinic. Høye DHEA nivåer kan øke risikoen for enkelte kreftformer og hjerte-forhold. De med en historie av kreft, kan hjerte-eller leversykdommer være spesielt høy risiko for å utvikle problemer forårsaket av høye DHEA nivåer.

Testing

Legen din kan teste DHEA nivå ved å utføre en enkel blod eller spytt test og sammenligne resultatene til de typisk for folk i din alder. Hvis DHEA nivået er høyere enn normalt, vil ytterligere testing sannsynligvis gjøres for å bestemme de underliggende årsakene. Behandlingen kan så bli rettet hensiktsmessig ved tilstanden resulterer i høye DHEA nivåer.

Behandling

Siden steroider eller glukokortikoider kan føre til en økning i DHEA nivåer, kan legen din anbefale deg å slutte å ta slike medisiner. En endokrinolog kan være i stand til å gi mer innsikt i tilstanden din og årsakene bak det. Dersom høye DHEA nivåer er fast bestemt på å være et resultat av Cushings syndrom, kan legen anbefale stress-lindrende medikamenter på grunn av sammenhengen mellom stress, kortisol nivåer og utvikling av dette syndromet.

Halsbrann & Ryggsmerter Symptomer

Halsbrann er en smerte vanligvis forbundet med å spise og drikke mat med høyt syreinnhold. Ryggsmerter er en generalisert begrep som folk lenker til en rekke rygg sykdommer. Smerter fra begge kan variere fra mild til uutholdelig. Disse medisinske tilstander har spesifikke årsaker og symptomer.

Halsbrann

Smerten av halsbrann faktisk ikke medfører hjertet, til tross for uttrykket. Smerten er vanligvis følte rundt hjerteområdet, konsentrert på brystbenet. Magesyre blir kastet opp i spiserøret er den viktigste årsaken til halsbrann. Når åpningen mellom spiserør og mage ikke lukkes etter at maten passerer, er overdreven magesyre tvunget inn i spiserøret. Dette er hva som er kjent som tilbakeløp. Også, spise mye eller sure matvarer, som frukt, kan utløse halsbrann med over stimulere magesyre.

Backaches

Ryggsmerter, som navnet indikerer, refererer til smerter som kommer fra baksiden. Ryggsmerter ikke stammer fra ett bestemt sted; Snarere kan det komme fra muskler, bein og nerver som ligger i ryggen regionen. Dessuten kan smerten kommer fra flere områder av baksiden, slik som den nedre del av ryggen, den øvre del av ryggen og halebenet området. Smerte kan også stråle ut til halsen. Årsaker til ryggsmerter varierer. Tilbake traumer, muskelbetennelse, skivebrokk, kramper i musklene, skadet ryggvirvler og anstrengt tilbake muskel kan alle være årsaker til ryggsmerter.

Symptomer på halsbrann

Det er ulike symptomer for halsbrann. Prime symptomet er varm, brennende følelse som oppleves av brystbenet. Andre symptomer er brystsmerter, svie i halsen, og følelsen av mat setter seg fast i brystkassen, hoste, svelgeproblemer, øker brystsmerter når fastsetter, sår hals, mage kvalme og konstant hikke.

Symptomer på Ryggsmerter

Ryggsmerter symptomene er som følger-stivhet i korsryggen og hoftene, manglende evne til å bøye uten smerter i ryggen eller manglende evne til å bevege seg uten ryggsmerter, kronisk stikkende smerte, nummenhet i rygg og ben, prikking (stikking følelse) i ben, smerte når du hoster eller nyser, svakhet i bena, kvalme, oppkast og ryggrad kurvatur.

Konklusjon

Når det gjelder enhver medisinsk tilstand, er det alltid best å søke råd fra en profesjonell lege. En lege vil gi behandling, medisiner for å lindre smerte og diagnostisere for å fastslå om det er en underliggende medisinsk tilstand. Medisinsk behandling kan være nødvendig for å hindre ytterligere komplikasjoner også.

Hva er DHEA sulfat?

DHEA Sulfate (dehydroepiandrosteronsulfat) er en blodprøve som er brukt til å måle mengden av DHEA sulfat i en persons blod. En vanlig forkortelse for DHEA sulfat er "DHEAS".

Testing

Blod trekkes fra en vene, vanligvis i hånden eller på innsiden av albuen.

Forberedelse

Ingen spesielle forberedelser er nødvendig når du tester for DHEA Sulsate,

Pain

Det vil ikke være lenger ubehag enn det ville være i forhold til et normalt skudd.

Årsak til testing

Den primære årsaken til testing for DHEA sulfat er å bestemme ytelsen binyrene. DHEA sulfat er et mindre mannlig hormon som produseres i binyrene.

Risiko

Generell risiko mens testing for DHEA sulfat er det samme som å få blod trekkes; følelse ørhet, slapphet, eller infeksjon.

Symptomer på lavt DHEA

DHEA, Libido hormon

DHEA eller dehydroepiandrosteron, er en av de mer enn 150 hormoner utskilt av binyrene, og en mangel på dette hormonet kan føre til en generelt ubehag og tretthet. Det fører også til en senket libido, spesielt hos kvinner. Mangelen på dette hormonet avtar utholdenhet og årvåkenhet for en fantastisk grader.

DHEA i hver celle i kroppen

DHEA er også laget i mindre mengder i nervecellene i hjernen, så jo flere nevroner en person har, jo mer DHEA at personen har sannsynligvis. DHEA påvirker hver eneste organ i kroppen, inkludert hjernen, og det er til stede i hver celle, så når det er mangel på dette hormonet, vil du merke en senking i hvor godt du føler og tenker til enhver tid.

Sykdom og Hormonell ubalanse

Symptomer på DHEA mangel omfatter depresjon, hyppig sykdom på grunn av et svekket immunforsvar, smerter i leddene, mindre muskler og beinmasse, og overveldende tretthet. Imidlertid øker bare DHEA er ikke en god idé, siden hormonbalansen kan bli opprørt. Det er best å få hormoner evaluert i sin helhet for å sørge for at alt forblir i balanse.

Positive og negative bivirkninger av DHEA kosttilskudd

Positive og negative bivirkninger av DHEA kosttilskudd


DHEA, eller Dehydroepiandrosteron, er et hormon som skilles ut av kroppen, men nivåene reduseres med alderen. Det har vært antydet at DHEA tilskudd kan bekjempe depresjon, øke vekttap, forsinke aldringsprosessen og øker sexlysten. Er det all hype?

Her er fakta om DHEA, som kan hjelpe deg å avgjøre om DHEA tilskudd er riktig for deg.

Effekter av DHEA

Noen brukere av DHEA forkynne det som "ungdom supplement" fordi det kan ha effekt av økt libido, glattere hud og redusert menopause symptomer. Det er også ofte tatt for å øke mental klarhet, hjelpe til med erektil dysfunksjon og bygge immunsystemet.

Disse påstandene er ikke alltid støttet av vitenskapelige bevis.

Dose

DHEA bør aldri brukes på barn under 18 år.

Voksen dosering er vanligvis mellom 20-50 mg per dag. Den er tilgjengelig i tabletter eller kapsler. Tar en for stor dose av DHEA kan forårsake vekst av skjegget, øker svette og akne.

Redusert DHEA nivåer

DHEA begynner å avta etter 30 år i både menn og kvinner. DHEA nivåer kan også bli tømt i kroppen ved bruk av opiater, insulin, danazol og kortikosteroider.

Kilder til DHEA

DHEA blir produsert i kroppen i adrenal kjertel, testikler og i hjernen.

DHEA som er syntetisk laget fra wild yam ekstrakt kan ikke konverteres til DHEA i kroppen, slik at bedrifter som markedsfører wild yam DHEA som naturlig DHEA er feil.

Advarsler

Du bør alltid konsultere med din lege før du starter tilskudd med DHEA. Fordi det kan øke hormonnivået av østrogen og testosteron, kan langvarig bruk stimulere bryst og eggstokkreft og testikkelkreft.

Hva er Dehydroepiandrosteron DHEA?

Dehydroepiandrosteron (DHEA) er et hormon produsert i det menneskelige legeme, hovedsakelig av binyrene. DHEA og dets sulfatester DHEA-S er den mest tallrike steroid i menneskekroppen. DHEA omdannes i kroppen til den mannlige og kvinnelige hormoner, testosteron og østrogen. Produksjon av DHEA topper i kroppen en gang i en persons midten av 20-tallet og begynner å avta fra 30 år på.

Effekter av DHEA

Det er uklart hva effekten er av nedgangen i DHEA nivåer i menneskekroppen. Som i 2009, forskerne har ennå til å produsere bevis på at DHEA har en spesiell rolle i slike prosesser som aldring, sykdom forebygging, immun-system helse, energi øker og utvikling av styrke. Til tross for mangelen på vitenskapelige bevis, mange tilhengere av DHEA gjør krav at over-the-counter kosttilskudd av hormonet kan gjøre alt fra å øke immunitet til å øke styrke og energi og redusere effekten av aldring.

Fordeler

Noen studier tyder på at DHEA kan spille en rolle i å forbedre livskvalitet gjennom økt arbeidskapasitet, sexlyst og hormonnivåer. En studie av DHEA effekt på Addisons sykdom, en tilstand forårsaket av lav adrenal funksjon, har vist seg lovende, men flere studier er nødvendig for verifisering. DHEA har også vist noen foreløpige positive effekter ved behandling av depresjon, overvekt, systemisk lupus erythematosus, aldring, livmorhalskreft, Crohns sykdom, delvis androgen-mangel, schizofreni og aldring av huden.

Mangel på bevis

The National Institute for Health rapporterer at motstrid DHEA studie resultater for en rekke helsetilstander heve enten sikkerhet eller effekt bekymringer, og som i 2009, er det ikke anbefalt at slike spørsmål tas opp ved hjelp av DHEA inntil ytterligere informasjon er tilgjengelig. Disse problemene omfatter Alzheimers, bentetthet, hjerte-og karsykdommer, kronisk utmattelsessyndrom, kokain tilbaketrekning, kritisk sykdom, demens, hjertesvikt, HIV / AIDS, igangsetting av fødsel, ufruktbarhet, menopause, myotonic dystrofi, eggløsning lidelser, psoriasis, revmatoid artritt, speticemia, seksuell dysfunksjon, erektil dysfunksjon, Sjøgrens syndrom, fibromyalgi, immunsystem stimulering, hukommelse og muskelstyrke. Studieresultatene i disse områdene enten konflikt eller er i stor grad negative. Videre forskning er nødvendig før DHEA kan anbefales til bruk i disse områdene.

Sikkerhet

Forskerne vet ikke forstå effektene av langvarig bruk av DHEA tilskudd, men noen tidlige studier har vist at DHEA, selv når det tas kort, kan forårsake leverskader og andre skadevirkninger. Andre studier, blant annet to små korttidsstudier, viste ingen skadelige effekter på blod, prostata, eller leverfunksjon. Studiene var ikke stort nok eller lenge nok til å bevise at DHEA tilskudd er helt sikker eller effektiv. Foreløpig har effekten av DHEA ikke klarlagt, og det er en sterk mulighet for at DHEA tilskudd kan vise seg å føre til mer skade enn godt.

Problemer med DHEA studier

En 2002 gjennomgang funnet at DHEA omfattende studier møte vanskeligheter på grunn av mangelen på en egnet dyre-testmetode. Plasma DHEA nivåer i de fleste dyrearter er så lave at de er for vanskelig å måle. De fleste kliniske studier så langt har vært kortvarige observasjonsstudier gjort med folk der DHEA ble målt i ulike situasjoner. Fordi aldring hos mennesker tar mye lengre tid, vil DHEA studier knyttet til aldring ta flere tiår uten levedyktige dyr testpersoner. Til dags dato har bevis for DHEA sin effekt som behandling for en rekke medisinske tilstander vært treg med å komme. I 2007 ble et mislykket regningen introdusert i den amerikanske kongressen å forby over-the-counter DHEA og begrense bruken til videre studier klargjør hvordan sikker og effektiv hormonet er i behandling av helseproblemer hos mennesker.

DHEA bivirkninger for menn

DHEA er et hormon som kroppen produserer naturlig og er også konstruert syntetisk fra vill yams eller soya. Til tross for dens bruk i naturlig medisin for behandlingen av schizofreni, eldingstegn, impotens og lupus, syntetiske DHEA tilskudd utgjøre en risiko for bivirkninger hos menn.

Typer bivirkninger for menn

De vanligste bivirkningene av DHEA for menn inkluderer en feminin hevelse i brystvevet, ømme bryster eller smerter, nedsatt testikkel størrelse og aggresjon.

Typer bivirkninger for menn og kvinner

Både menn og kvinner opplever andre bivirkninger av DHEA, inkludert akne, hårtap, nervøsitet, søvnløshet, irritabilitet, magesmerter og økt blodtrykk.

Time Frame

Risikoen for å utvikle bivirkninger fra DHEA øker hvis du bruker stoffet for en periode på mange måneder, eller hvis du tar mer enn 100 mg av supplement per dag.

Risiko

Mulig risiko forbundet med DHEA i både menn og kvinner omfatter vrangforestillinger, mani og psykose.

Advarsel

Hvis du eller din familie har en historie med kreft, bør du ikke ta DHEA som det øker risikoen for å utvikle prostatakreft.

DHEA skadelige effekter

DHEA skadelige effekter


Mens DHEA er et naturlig hormon som produseres i kroppen din, er det også tilgjengelig i en supplement form. Disse kosttilskudd er tenkt å bidra med problemer fra depresjon til binyrene problemer til å hjelpe indusere arbeidskraft. Men som med alle supplement, kan det være negative effekter, og du bør bare ta DHEA under tilsyn av en lege.

Dosering

Ifølge Mayo Clinic nettside, kan den korrekte DHEA doseringsområde 25-500 milligram per dag.

Bivirkninger

DHEA bivirkninger normalt ikke forekommer med DHEA i pilleform, men kan omfatte tretthet, hodepine, uregelmessig hjerterytme, og neseproblemer. Kvinner kan ha endringer med sine perioder og følelser.

Hormonelle Effekter

Andre negative effekter av DHEA kan omfatte hormonelle problemer, siden DHEA er et hormon. Kvinner kan utvikle mannlige trekk, inkludert ansiktshår, stemmen dypere, og vektøkning. Likeledes kan menn blir mer aggressiv, har en økning i bryststørrelsen, eller en økning av blodtrykket.

Allergier

Det er mulig å ha en allergisk reaksjon overfor DHEA i tillegg. Hvis du har en allergi mot DHEA, bør du ikke ta det i det hele tatt.

Kreft

Det er mulig, men ikke påvist uansett, at en annen negativ virkning av DHEA er dets potensial for å forårsake nedbrutt, eggstokk, og brystkreft.

Hva er en optimal DHEA nivå?

Hva er en optimal DHEA nivå?


DHEA (Dehydroepiandrosteron) er kalt "moren til alle hormoner." I menneskekroppen kan det konvertere til andre hormoner som kroppen trenger dem. Det er den mest tallrike steroid hos mennesker. Fordi den produserer, først og fremst, kjønnshormoner, et optimalt nivå av DHEA er avhengig av alderen på kroppen.

Origin

Kroppen syntetiserer DHEA fra kolesterol i binyrene. Kroppen begynner vanligvis produserer DHEA på ca 7 år.

Funksjon

DHEA produserer primært kjønnshormoner, testosteron og østrogen. Det kan også produsere mange andre, men ikke alle, hormoner kroppen trenger som det er behov for dem.

Nivåer

Nivåene av DHEA varierer med alder. Individer som er yngre enn 7 år produserer lite eller ingen DHEA. Nivået topper på om alder 20. Det begynner å falle betydelig i en alder av 30. Personer 80 år eller eldre har 10 til 20 prosent av nivåene de hadde i en alder av 20. Nivåene varierer også med kjønn, generelt høyere hos menn enn hos kvinner.

Teorier / Spekulasjoner

Fordi nivået av DHEA faller som folk alder, har mange spekulert i at syntetisk DHEA som et kosttilskudd kan bremse aldring. Andre har spekulert det kunne forebygge hjertesykdom, kreft og andre sykdommer.

Fordeler

Mest forskning på nytten av DHEA som et supplement avkastning motstridende resultater. Krav forsket og ikke påvist eller avvist inkluderer behandling for Addisons sykdom, depresjon, fedme, hjertesykdom, kreft i livmorhalsen, Crohns sykdom, Alzheimers syndrom, beintetthet, HIV / AIDS, seksuell funksjon og hukommelse.

Misforståelse

Til tross for mange krav om fordelene av DHEA i aldring, forskning viser ingen effekt ("New England Journal of Medicine," oktober, 2006). Forskere er enige om også den har ingen virkning på kokain tilbaketrekking, psoriasis, revmatoid artritt eller muskelstyrke.

Tegn og symptomer på høy DHEA nivåer i kvinner

Tegn og symptomer på høy DHEA nivåer i kvinner


DHEA, også kjent som Dehydroepiandrosteron, er et steroid hormon som skilles ut av binyrene. Det fungerer som en forløper for østrogener (kvinnelige kjønnshormoner) og androgener (mannlige kjønnshormoner). Når kvinner har høye DHEA nivåer, kan visse tegn og symptomer presentere seg selv.

Polycystisk ovariesyndrom

Dette skiltet er faktisk en medisinsk tilstand. Eggstokkene av kvinner med denne tilstanden inneholder mange små cyster langs hver eggstokk ytterkant, og eggstokkene er forstørret. Kvinner med denne tilstanden opplever ofte overflødig hår vekst, langvarig menstruasjon, overvekt og kviser, ifølge Mayo Clinic.

Insulinresistens

Insulinresistens oppstår når legemet blir motstandsdyktig mot insulin effekter. Dette fører til at kroppen trenger mer insulin for virkningene av insulin som skal merkes. Ifølge Diabetes Life, kan de med insulinresistens opplever tretthet, høyt blodtrykk, dårlig hukommelse, vektøkning, trøtt etter å ha spist, og korte, milde perioder med lavt blodsukker.

Addisons sykdom

Kvinner med høye DHEA nivåer kan oppleve Addisons sykdom. Denne tilstanden oppstår når binyrene ikke produserer nok av visse hormoner. Symptomene er tretthet, depresjon, muskelsvakhet, irritabilitet, nedsatt appetitt, leddsmerter, vekttap, muskelsmerter, hud mørkere, kvalme, lavt blodtrykk, diaré, besvimelse, oppkast, lavt blodsukker og salt cravings, ifølge Mayo Clinic.