Digidexo.com

punktert lunge

Hvordan virker en punktert lunge oppstå?

Hva er en punktert lunge?

En punktert eller kollapset lunge er også kjent som en pneumothorax. Den er forårsaket av luft å komme inn i pleuralhulrommet, som er rommet i thorax rundt lungene og andre organer. Det fører til plutselig kortpustethet, intens smerte i brystet og ryggen, og kan føre en person til å bli blått. Fordi puste kan bli svært vanskelig i disse forholdene, kan hypoksi (oksygenmangel i blodet) føre til bevisstløshet og koma. I tillegg kan det forårsake store skader årer som fører inn i hjertet blir hindret, får hjertet til å pumpe mindre blod enn det burde.

Akutte Årsaker Pneumothorax

Noen ganger kan pneumothorax oppstå spontant på grunn av lungevevet sprekker. Dette er mest vanlig hos unge menn, spesielt de med Marfans syndrom. Marfans er en sykdom i bindevevet, noe som gjør at veggene i lungen skjør og utsatt for riving.
Lungekollaps kan også skje på grunn av en bryst skade, slik som et stikk sår eller en brukket rib. Endelig kan en kollapset lunge også skje på grunn av barotraume, som er en type av skade som er forårsaket av trykkforskjeller inne i kroppen og utsiden av det. Dette kan skje med dykkere som overflaten for fort eller under raske endringer i trykk, for eksempel når trykket synker raskt i et fly.

Kroniske Årsaker til en punktert lunge

Lunge punkteringer kan også oppstå på grunn av andre forhold. For eksempel kan kroniske lungesykdommer slik som astma og emfysem forårsake punktert lungene. Akutte og kroniske infeksjoner kan også føre til at lungene å punktere.
Disse sykdommene forårsake skade og fortykning av lungevev, som kan bryte sammen dens elastisitet og få den til å rive lett. Andre forhold, som for eksempel tuberkulose og lungekreft, kan fysisk trenge lungeveggen fra innsiden og ut, forårsaker det å punktere.

Punktert lunge Symptomer

En punktert lunge, eller pneumothorax i medisinske termer, er en tilstand der lungen eller deler av den kollapser. Dette kan skje som et resultat av en opphoping av luft eller gass i brysthulen, eller som et resultat av en traumatisk skade slik som et fall eller bilulykke. Noen medisinske prosedyrer kan også føre til en punktert lunge. De punkterte lunger vil kreve medisinsk behandling, som regel i form av et rør eller nål innsatt gjennom brystveggen, for å tillate til lungen for å utvide og helbrede.

Brystsmerter

Kjedelig eller skarpe brystsmerter er ofte til stede i noen med en punktert lunge.

Puste Trouble

Fordi en punktert lunge begrenser lungefunksjon og kapasitet, kortpustethet eller rask pust er noen ganger tegn på en punktert lunge.

Hoste

En plutselig, tørr hoste kan være et signal om en kollapset lunge.

Slå Blå

På grunn av problemer med å puste, kan noen mennesker får cyanotisk - den medisinske termen for å snu blå - i tilfelle punktert lunge.

Svekket Pulse

En svekket puls er noen ganger oppleves av mennesker med en punktert lunge.

Hvordan kan et punktert lunge påvirke Breathing?

Hva er en punktert lunge?

Medisinsk sett er en punktert lunge synonymt med en kollapset lunge, også kjent som en pneumothorax. Punkterte lunger som er tilsvarende kollapset lunger, arbeidet ved å eliminere pleuralt trykk som bidrar til å hjelpe til lunge ekspansjon. Når en lunge blir punktert, utgivelser det gass fra lungevevet samt forstyrre den naturlige vakuum som lungevev benytter. Som et resultat, blir den friske trykkforskjellen mellom lungevev og brystet forandres, noe som gjør det vanskelig å puste.

Hvordan puste arbeid?

Det grunnleggende prinsippet om lunge ekspansjon avhenger av trykkforskjeller. Lungene utvider seg når trykket på utsiden av lungen er mindre enn atmosfæretrykket. En punktert lunge forårsaker luft å samtidig gå inn i pleurahulen. Forskjellen i trykket mellom pleurahulen og lungevevet er det som forårsaker lunge å innhalere og puster skikkelig. Under inhalering, har lungevevet et negativt trykk i forhold til pleurahulen. Dette er opprettet ved ekspansjonen av membranen, noe som fører til lungeområdet til å ekspandere. Ettersom lungevolumet øker, trykket i det synker under atmosfæriske nivåer, noe som fører luft til rush i. Etter lungene er fulle, de membran kontrakter, redusere lungevolum slik at trykket overstiger atmosfæretrykket. Dette forårsaker luft å bli utvist fra lungene.

Virkninger av en punktert lunge

Når en lunge blir punktert, unnslipper luft fra lungen inn i pleuralhulrommet. Som et resultat, er det vanskeligere for bindevevet rundt lungen for å skape trykket som er nødvendig for innånding og utånding. Ettersom luften siver inn, trykkene som trengs for å utvide og trekke seg sammen i lungene bli mer vanskelig å oppnå. Sluttresultatet av en punktert lunge er en økt pustevansker samt redusert effektivitet i luftgjennomgang, som ytterligere øker puste innsats.

Om punktert Lunger

Om punktert Lunger


En punktert lunge, eller pneumothorax, er den medisinske tilstand der luften blir mellom brystet og lungene dine. Mens årsaken er vanligvis en faktisk punktering, kan dette også skje spontant når pasienten har visse underliggende medisinske tilstander. Denne tilstanden kan være livstruende, og rask legehjelp er nødvendig for å sikre overlevelsen av offeret.

Betydning

Rømmer luft fra lungene samler mellom de to tynne lag av vev (pleurae) som skiller lungene fra brystveggen. Den lunge rammet vil kollapse i forhold til mengden av luft slipper ut. Hvis venstre ubehandlet, kan luften akkumuleres i pleurae bygge opp, forårsaker den sunne lungen til å kollapse også.

Funksjon

Lungene er en av de største organene i kroppen, og er den største komponenten i luftveiene. Friske lunger tillate deg å puste inn frisk luft og snakke. Lungene dine frakte oksygen fra frisk luft inn i blodet, og når du puster lungene utvise karbondioksid og avfallsstoffer fra blodet.

Funksjoner

Bildet et par ballonger inne i en forseglet boks: Dette er lungene. Hvis en ballong har et knappenålshode størrelse hull, vil luften inne lekke ut i boksen. Dette vil føre til ekstra press på den skadde ballong, den andre ballongen og alt annet i boksen. For mye press og knappenålshode hull kan forstørre og den andre ballongen kan svekke og kollapse.

Størrelse

Lunge punkteringer kan variere i størrelse fra en liten lekkasje forårsaket av luftveissykdom til et stort brudd som et knivstikk, skuddsår eller brukket ribbein. Mindre punkteringer kan helbrede seg selv, mens noen store traumer vil trenge kirurgi for å reparere. En brystet tube vil bli satt inn for å tillate samler luft å flykte mens lunge leges.

Misforståelse

Mange tror at en kollapset lunge og en punktert lunge er to forskjellige lidelser, mens faktisk en kollapset lunge er ett av resultatene av å ha en punktert lunge og sjelden oppstår av seg selv. En annen misforståelse er at en punktert lunge kan bare skje fra en ulykke; faktisk en lunge kan punkteres under akupunktur eller tradisjonell kirurgi.

Hvordan diagnostisere en punktert lunge

Hvordan diagnostisere en punktert lunge


En punktert lunge oppstår vanligvis etter en person opplever et skudd, knivstikking, brukket ribben eller ulykksalige medisinsk prosedyre. Slike trengende skader skade den tynne slimhinnen rundt lungene og inne i brystet vegger kjent som pleura. Gass samler seg i pleurahulen forårsaker lunge å kollapse. En punktert lunge har spesifikke symptomer og blir diagnostisert med flere kliniske tester og observasjoner.

Bruksanvisning

Søk profesjonell medisinsk behandling umiddelbart. Kun leger eller høyt utdannet akuttmedisinsk personell kan diagnostisere en punktert lunge. De vil se etter visse symptomer og utføre relevante tester og eksamener.

Observer hva er ofte de første symptomene på en punktert lunge. Disse er vanligvis brystsmerter og pustevansker. Mer subtile symptomer er angst og tretthet.

Være fysisk undersøkt. Vanlige funn inkluderer respiratorisk distress eller respirasjonsstans. Lunge lyder er vanligvis redusert eller fraværende i begge lungene, men dette er ikke universell selv i avanserte tilfeller. En rask hjerterytme er også vanlig.

Kjøps mindre vanlige tegn på en punktert lunge. Breathing er vanligvis rask, men bremser ned når pasienten blir terminal. Uvanlige lyder som knitring og tungpustethet kan bli hørt bare på den berørte lunge.

gjennomgå en arteriell blodgassanalyse. Denne testen bidrar til å vurdere om blodet får nok oksygen og surhetsgraden i kroppens væsker.

Få brystet x-stråler. En punktert lunge diagnose er mer sannsynlig å bli bekreftet radiologisk før utsette en pasient til brystkompresjoner.

Lung Punktering Symptomer

En punktert lunge kan ha mange typer symptomer som kan variere fra mild til alvorlig intensitet. En punktert lunge kan være svært farlig. Det kan føre til en lungekollaps eller et pneumothorax, som er innestengt luft som kan føre til lungen til å kollapse.

Most Dangerous Symptom

Den farligste symptomet er en puls som er meget svak og rask. Dersom lungene ikke mottak og behandling av oksygen fullstendig, kan resten av det menneskelige legeme ikke motta næring.

Cyanose

Cyanose er den tilstand hvor kroppen blir blå på grunn av mangel på oksygen. Selv om kroppen ikke blir blå, betyr det ikke bare bety lungene har blitt punktert. Det kan symbolisere en blodpropp har stoppet blodstrøm også.

Kortpustethet

Når lungene ikke mottar nok oksygen fra en punktert lunge, kan lungene produsere en lyd tungpustethet. Tungpustethet lyd betyr at kroppen behandler ikke nok oksygen. Når lungene produserer en tungpustethet lyd, er kortpustethet utstilt.

Smerter i brystet regionen

Når uttalelsen smerter i brystet har oppstått, må en lege spør om det gjør vondt når du puster eller i lungene region eller hjerte smerte. Hvis Punkteringen er rask og alvorlig fra å bli truffet i brystet - hvor en rib pauser og punkterer lungene - smerten er beskrevet som intense.

The Occasional Symptom

En hoste kan forekomme. En hoste betyr ikke alltid en lunge er punktert.

Pacemaker Informasjon

Når ditt hjerte egen pacemaker, sinusknuten, ikke fungerer som den skal, kan ditt hjerte slå for fort, for sakte eller i en uregelmessig rytme, ifølge American Heart Association. En kunstig pacemaker opererer ved batteriet for å regulere hjerterytme. Enheten kan være midlertidig eller permanent. En pacemaker består vanligvis av en generator og ledningene som er koblet til ditt hjerte.

Placement

En permanent pacemaker er implantert under huden din og festet til ditt hjerte. Prosedyren tar vanligvis omtrent en time. Selv om du fortsatt er våken gjennom implantering, får du en beroligende og smertestillende medikamenter. Legen kan bruke røntgen for å få veiledning i å plassere ledningene i ditt hjerte. Du kan være i stand til å dra hjem dagen etter inngrepet.

Drift

En pacemaker sender elektriske impulser til hjertet ditt for å gjøre det slå skikkelig. Pacemakeren registrerer om hjertet ditt slår over et visst nivå, og den slås av. Når deres hjerter bremser ned under et visst nivå, slår den på og begynner å tempoet igjen. En pacemaker batteri vil normalt vare i 7-8 år.

Komplikasjoner

Komplikasjoner kan oppstå som et resultat av den implantasjon kirurgi. De kan inneholde blødning, infeksjon og unormal hjerterytme. Droppet (punktert) lunge, er en uvanlig komplikasjon. I sjeldne tilfeller kan punktering av ditt hjerte resultere i blødninger rundt hjertet ditt.

Interferens

Noen elektroniske enheter kan forstyrre driften av pacemakeren. De omfatter sveising, utstyr, noen medisinsk utstyr - spesielt de som bruker magneter som MR - og tungt utstyr. Mobiltelefoner ikke forstyrre pacemakere, men Drugs.com tyder på at du ikke holder den nær pacemakeren. De fleste av apparater i hjemmet, inkludert mikrobølgeovnen, ikke forstyrre driften av en pacemaker.

Betraktninger

Du bør bære et ID-kort, noe som indikerer at du har en pacemaker og informere helsepersonell at du har en. Regelmessig oppfølging besøk med hjertespesialisten din er viktig. Legen må være sikker på at pacemakeren fungerer. De fleste pacemaker generatorer vil vare i 10 år eller mer.

Hvordan Vurdere lungeskader

Hvordan Vurdere lungeskader


En lungeskade kan oppstå når en person får et hardt slag i brystet. Når du mistenker ribbeinsbrudd, se etter en lungeskade i tillegg.

Bruksanvisning

•  Se etter tegn på lungesvikt umiddelbart etter en stor innvirkning på brystet: rask og overfladisk pust, en forhøyet puls, et blålig skjær rundt nese og munn, ingen påviselig puste. Hvis noen av disse symptomene er til stede, mistenker en lungeskade.

Se etter tegn på en punktert lunge: økende problemer med å puste, hoste opp blod.

Sett et øre til begge sider av den skadde personens bryst og lytte til pusten: Kan du høre luft inn begge sider av brystet? Hvis det kommer inn luft bare én side, mistenker en lungeskade.

Se etter en åpen kiste sår eller en spiddet objekt i brystet. Hvis en av disse er til stede, mistenker en lungeskade.

Unn umiddelbart: Oppretthold en åpen luftvei, forsegle eventuelle åpne brystet sår, stoppe blødningen, stabilisere eventuelle spiddet objekter, har personen til å sitte eller ligge i posisjon for beste komfort (se "Hvordan behandle lungeskader").

Evakuer øyeblikkelig, overvåking for respiratorisk distress. Personen vil ikke være i stand til å gå ut og må gjennomføres på en bakplate eller i et kull, eller fløyet ut med et helikopter.

Tips og advarsler

  • Skal ikke gis narkotiske stoffer som kodein for smerte. Disse kan forstyrre den skadde personens evne til å puste.
  • Du må aldri vikle en selvklebende bandasje rundt hele brystet, da dette vil begrense puste.
  • Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Hvordan vurdere et ribbeinsbrudd

Hvordan vurdere et ribbeinsbrudd


Mistenker ribbeinsbrudd når en person mottar et slag mot brystet og føles mye smerte på det punktet skadet. Se etter følgende tegn som indikatorer på alvorlighetsgraden av skaden.

Bruksanvisning

Enkel ribbeinsbrudd

En forsiktig berøre området av brystet som fikk slag. Den skadde personen vil klage over skarpe ømhet på det punktet av brudd dersom en eller flere ribben var brukket.

Ha den skadde personen ta et dypt pust eller hoste: Har han eller hun føler seg skarp, stikkende smerte? Hvis ja, mistenker en brukket ribbein.

Se etter følgende flere tegn og symptomer: misdannelse eller misfarging rundt brystet området; grunne pust for å minimere smerte med hvert åndedrag; en forhøyet respirasjonsfrekvens. Tilstedeværelsen av noen av disse symptomene kan tyde på et brukket ribbein.

Reduksjon bevegelse på siden av sprekken ved hjelp av én av følgende metoder: Tape stilles side med fire eller fem stykker av teip fra sternum til ryggraden; bruke en elastisk bandasje rundt hele brystet; bruke en slynge og forbrukergrupper for å immobilisere arm mot den skadde side; tape en ting sekk fylt med klær løst til den skadde siden av brystet. Se "Hvordan behandle et ribbeinsbrudd."

Administrer ibuprofen, paracetamol eller naproxen natrium for smerte.

6. Oppmuntre den skadde personen til å hoste ofte, til tross for smertene, for å hindre at sekret fra pooling i lungene forårsaker lungebetennelse.

Evakuer øyeblikkelig, overvåking for pustevansker. Den skadde personen kan være i stand til å gå ut hvis det ikke er noen tegn på respiratorisk distress.

Seriøse Brudd og Flail Chest

8. Se etter tegn på lungesvikt umiddelbart etter en stor innvirkning på brystet: rask og overfladisk pust; forhøyet puls; et blålig skjær rundt nese og munn; ingen påviselig puste.

Se etter tegn på en punktert lunge: økt pustevansker; hoster opp blod.

Legg en hånd på hver side av den skadde personens bryst og observere hvordan brystet beveger seg med inhalasjoner. Hvis den ene side av bryst stiger under inhalasjonen, mens de andre faller, i det minste tre ribber har blitt brutt på den fallende side av brystet.

Unn umiddelbart hvis personen ser ut til å ha punktert en lunge eller har flere brudd. Den beste behandlingen er å rulle den personen på den skadde siden og plassere en rullet klesplagg under brukket området for å støtte den.

Evakuer øyeblikkelig, overvåking for respiratorisk distress. Personen vil ikke være i stand til å gå ut og må gjennomføres på en bakplate eller i et kull, eller fløyet ut med et helikopter.

Tips og advarsler

  • Skal ikke gis narkotiske stoffer som kodein for smerte. Disse kan forstyrre den skadde personens evne til å puste.
  • Du må aldri vikle en selvklebende bandasje rundt hele brystet da dette vil begrense puste. Bare en elastisk bandasje bør brukes til å tape hele brystet, og pust bør overvåkes kontinuerlig.
  • Vær spesielt forsiktig med taping brystet på forhøyelser over 10.000 der pusting er vanskeligere. Bruk en slynge eller en polstret ting sekk å begrense bevegelsen når det er mulig.
  • Denne informasjonen er ikke ment å være en erstatning for profesjonell medisinsk råd eller behandling.

Om Broken Ribs

Brukne ribben er en type skade som vanligvis resultater fra en innvirkning eller traumer til brystet. Symptomer på brukne ribbein er smerter i området av skaden, ubehag mens du puster og mulige ytre tegn på skade på huden. Fordi brukne ribbein kan føre til alvorlige komplikasjoner, er legehjelp nødvendig. Behandling av ribbe frakturer er rettet mot å kontrollere tilhørende smerter samtidig som skaden tid til å gro. Brukne ribbein kan ta to måneder eller lenger for å leges helt.

Identifikasjon

Symptomer på brukne ribben kan være mindre eller alvorlig og kan etterligne symptomene på hjerteinfarkt i enkelte tilfeller. Området hvor den brutte ribben ligger vanligvis er smertefull, med smerte blir mer alvorlig hvis det påføres trykk til skaden, eller hvis legemet er tvunnet eller slått. I noen tilfeller kan puste være smertefullt og huden over den skadde området kan være rød, blødende, forslått, eller hovne. Fordi symptomene på brukne ribben kan være lik de av et hjerteinfarkt, er det viktig å søke medisinsk hjelp ved første tegn på brystsmerter. Brukne ribbein er vanligvis diagnostisert basert på de presenterer symptomer, medisinsk historie og en fysisk undersøkelse. Imaging tester, som for eksempel røntgen eller CT-skanning, blir brukt til å bekrefte diagnosen.

Årsaker

Brukne ribbein forårsakes vanligvis av brystet traumer, for eksempel et fall, bilulykke eller slag under kontaktsport, men de kan også skyldes voldsom hoste og kan selv synes å oppstå spontant i de med visse risikofaktorer, som for eksempel osteoporose. Hos friske voksne med sterke bein, tar det vanligvis en betydelig mengde kraft til å bryte ribbeina.

Forebygging / løsning

På grunn av sin beliggenhet, er brukne ribbein generelt ikke avgitt. Behandlingen er rettet mot å minimalisere smerte og redusere eventuell svelling forårsaket av skade. Hvile er viktig for hastighet utvinning og noen med brukne ribben bør unngå å delta i idrett i flere måneder etter skaden. Kompresjons wraps brukes ikke mindre nødvendig fordi de forstyrrer puste og kan forårsake lungeinfeksjoner, for eksempel lungebetennelse. I små barn, kan en type av full-bryst splint være nødvendig for å holde området midlertidig immobilisert.

Betraktninger

Noen mennesker har større risiko for brukne ribben på grunn av livsstil eller bein helse, men begge disse risikofaktorene kan reduseres eller elimineres. Osteoporose, en sykdom som reduserer beintetthet, er en risikofaktor for brukne ribben som kan reduseres ved å ta kalsiumtilskudd, delta i vektbærende trening, og spise en balansert diett. Unngåelse av kontaktsport, spesielt senere i livet, kan også redusere risikoen for å bryte en rib. Regelmessige helseundersøkelser er også viktig å sjekke for bein svakhet og kreft som gjør rib bein mer utsatt for brudd.

Advarsel

Brukne ribbein kan føre til alvorlige komplikasjoner, som for eksempel en punktert lunge. Hvis en brukket ribbein punkterer en lunge, brystveggen, eller andre omkringliggende vev, kan blod eller luft samler seg inne i brysthulen. Denne tilstanden krever akutt legehjelp, som det er potensielt dødelig. Noen smerter i brystet bør snarest vurderes av en lege, som ødelagte ribben forårsake symptomer som ligner på de som er forårsaket av et hjerteinfarkt.

Interskalen Block bivirkninger

En interskalen nerve blokk er en regional bedøvelse som vanligvis brukes til skulder og øvre arm kirurgi som et alternativ til generell anestesi. Noen sedasjon er også tilgjengelig. Pasienten forblir bevisst, men ikke oppleve smerte. Bivirkninger generelt er milde.

Prosedyre

Å gi en interskalen blokk, bruker en anestesilegen en lammende løsning som bupivacain på huden som en lokalbedøvelse, setter deretter en nål og leder det til et sted nær nervene. Han forvalter så lammende løsningen til å fungere som en nerve blokk.

Time Frame

Den direkte effekten av lammende kan vare i opptil 18 timer etter operasjonen, som nevnt av Massachusetts General Hospital, og pasienten kan ikke være i stand til å bruke hennes skulder, arm og hånd i løpet av den tiden. Hun skal bruke en slynge for å beskytte armen.

Årsak

De fleste interskalen blokk bivirkninger som forårsakes av lokalbedøvelsesmidlet sprer seg til nerver i nærheten av skulderen og ermet. Det kan påvirke mellomgulvet, hals og ansikt.

Bivirkninger

Interskalen blokk bivirkningene kan omfatte en hes stemme, mild problemer med å svelge, mild kortpustethet og tunge øyelokk med tåkesyn. Disse effektene vanligvis ikke vare lenge, ifølge Massachusetts General Hospital.

Komplikasjoner

Ekstremt sjeldne komplikasjoner omfatter en punktert lunge hvis nålen stikkes gjennom lunge fôr, og nerveskader forårsaker anfall og langsiktig nerve dysfunksjon.

Hva gjør HLR Class består av?

Hva gjør HLR Class består av?


Du bør ta en CPR klasse hvert femte år eller så for å lære de nyeste teknikkene og informasjon for å spare et liv. HLR, eller hjerte-lungeredning, har vært effektiv i å redde liv i mange år.

Førstehjelp

HLR klasser inkludere en oversikt over akutt forstuing, klippe, brenne og slitasje omsorg. Instruktøren vil diskutere sikre scenen er trygt for deg å hjelpe offeret og måter å bevege offeret hvis det ikke er. Denne delen av kurset understreker også viktigheten av å spesifisere hvem som skal ringe etter hjelp og hvem som skal hente en AED i tilfelle det er nødvendig å gjenopplive offeret.

Heimlich manøver

Instruktøren vil forklare hvordan Heimlich manøver fungerer, og vil lære teknikker for selv Heimlich og hvordan du utfører det på voksne, barn og spedbarn. Hun vil også diskutere hvordan å fortelle hvis noen er kvelende og trenger din hjelp. Håndplassering er viktig i å utføre denne manøveren riktig fordi feil plassering kan resultere i en punktert lunge.

Pust og brystkompresjoner

Hjerte-lunge-redning er en teknikk som består av pust og brystkompresjoner. I HLR klasse, er enkeltpersoner lært den riktige formen for disse livreddende trekk samt arbeids forholdet mellom pust og kompresjoner for voksne, barn og spedbarn. Klassen vil utnytte dummies å simulere bevisstløs offer så folk kan øve.

AED

Kurset omfatter opplæring for å bruke en automatisert eksterne defibrillator eller AED. Denne enheten kan redde liv som ellers ville være tapt mens de venter på ambulanse å ankomme. Den automatiske maskin andre puls aktivitet og kan brukes til å levere et støt, om nødvendig, for å stoppe fibrillering slik at hjertet returnerer til en normal rytme.

Hva er plateepitelkreft Lung Cancer?

Ifølge National Cancer Institute, er plateepitel celler lokalisert i huden vev, slimhinnen i trange organer og i kretsen i luftveiene og fordøyelseskanalen. Kreft som begynner i disse celler er kjent som "squamous cell carcinoma" eller "epidermoid carcinoma". Når denne type av ondartede kreftformer i vevet i lungene, er det kjent som "squamous cell lung cancer".

Funksjoner

Ifølge American Lung Association, er det to hovedtyper av lungekreft, den ledende dødsårsaken for både menn og kvinner i USA. De to typene er klassifisert som små-celle-og ikke-små-celle lungekreft. Plateepitelkarsinom er en av tre typer av ikke-småcellet lungekreft.

Symptomer

Noen symptomer på lungekreft er kronisk hoste, hoste opp blod, kortpustethet, uforklarlig feber, gjentatte tilfeller av bronkitt og lungebetennelse, uforklarlig vekttap, mangel på energi, tretthet og brystsmerter. Men disse symptomene er også felles for andre lunge-sykdommer, og er vanligvis ikke tydelig før sykdommen har avansert.

Diagnose

Legen vil vurdere din medisinske historie og utføre en fysisk eksamen, inkludert røntgenundersøkelse og CT-skanning, for å fastslå om du har lungekreft. Videre testing vil bli gjort for å fastslå om kreften er plateepitelkreft lungekreft, og hvis den har spredd seg til andre deler av kroppen din. Testene kan omfatte CT-skanning, bein skanner og magnetic resonance imaging (MRI).

Risikofaktorer

Røyking er den viktigste årsaken til lungekreft. Omtrent 87 prosent av alle tilfeller av lungekreft skyldes røyking. Den nest største synderen er radongass. Andre årsaker er kreftfremkallende, slik som asbest, uran og arsen.

Betydning

Den type behandling og gjenvinning avhenger av stadium av kreft, enten eller ikke kreften har spredd seg, og din generelle helse - kroppens evne til å bekjempe kreft. Men ifølge National Cancer Institute, for tiden, er det ingen kur for ikke-småcellet lungekreft, for eksempel plateepitelkreft.

Symptomer på lunge Arrdannelse

Lunge arrdannelse er ganske mye hva det høres ut som, en arrdannelse til noen av vevet i lungene. Det faller innenfor en gruppering av forstyrrelser refereres til som interstitiell lungesykdom. Vanligvis vil dette arrdannelse skje over en tidsperiode, noen ganger uten noen kjent årsak, ifølge Mayo Clinic. Men det vil som regel føre med seg en rekke tegn og symptomer som vil påvirke en persons pust.

Tungpustethet

En av de vanligste symptomene på lunge arrdannelse vil innebære en viss grad av åndenød, windedness eller kortpustethet. Denne spesielle symptom vil vanligvis starter som en ganske svak åndenød under svært innledende arrdannelse, men vil gradvis forverres over tid som arrdannelse utvikler seg til en markert kortpustethet kan føles.

Hoste

Mange mennesker som lider av en arrdannelse i lungene vil også begynne å utvikle en relativt tørr, uproduktiv hoste, noe som betyr en hoste som ikke produserer noe slim. Mye som symptom av åndenød, vil denne hosten starter som det synes å være en mindre hoste og gradvis forverres over tid som arrdannelse utvikler seg.

Tungpustethet

Den åndenød og hoste kan være ledsaget av en viss tungpustethet som kan manifestere seg i perioder med fysisk anstrengelse eller selv til tider med hvile. Du kan være tilfeldig snakke med noen eller bare klatre inn og ut av bilen og begynner å lide av denne tungpustethet.

Pain

For noen mennesker, kan dette arrdannelse i lungene føre med seg noen smerte eller ubehag i og rundt brystet region av kroppen. Mye som symptom på tungpustethet, kan dette smerte eller ubehag skje i tider med fysisk anstrengelse eller tider med hvile, men vil generelt bli følt i lungene under enten innånding eller utpust.

Utmattelse

Ifølge Cleveland Clinic, er det også en mulighet for at arrdannelse i lungene kan føre til en nesten overveldende følelse av tretthet. Dette ville være i stor grad på grunn av måten lungene jobber som et resultat av arrdannelse. Uunngåelig vil mengden av oksygen i lungene vil bevege seg inn i blodet minske arrdannelse som forverres, spørre mer og mer utpreget tretthet eller utmattelse.

Vekttap

Noen ganger kan en person som lider av arrete lungene merke et tap i vekt. Til slutt, ville arrdannelse gjøre en person føler en viss grad av ubehag, og det kan føre til tap av appetitt. Dette tapet i appetitt ville åpenbart gyte noen vekttap hos den enkelte.

Clubbing

En annen potensiell symptom på en arrdannelse i lungene kan komme i form av en clubbing til tuppen av fingeren. Dette ville fremstå som oppsvulmede utviklingen innenfor fingertuppene på hendene. I begynnelsen kan du ikke merke endringen i utseendet på hendene, men over tid vil det clubbing blir mer uttalt og merkbare.

Hva er et sted på Lung?

En del av en helsevesenet regime kan omfatte periodiske røntgen av brystet for å sjekke lungene. Noen ganger er disse røntgen returnere en "flekk" på lungen. Stedet kan være godartet, noe som betyr at det er ufarlig, eller det kan være kreft. Hvis man har en flekk på lungene, må man gjennomgå ytterligere tester for å fastslå hva stedet betyr.

Identifikasjon

En lunge nodule er et annet navn for en flekk på lungen. Hvis nodule er mindre enn tre centimeter i diameter, kalles det et sted. Hvis større enn 3 centimeter, er det referert til som en masse. Lunge moduler er rund eller oval i formen.

Fakta

Lunge knuter eller flekker på lungene ikke forårsake smerte til den enkelte. De er lett å se når en helsepersonell tar en X-ray. De er ikke så lett for helsepersonell å diagnostisere.

Typer

Flekker på lungene eller lunge knuter er enten godartet eller kreft. Hvis en nodule er godartet, gjør man ikke trenger å gjøre noe med det. Det kan ha dannet på grunn av en infeksjon i lungene, som har oppklart. Akkurat som en skorpe skjemaer på en hud sår, en lunge nodule eller spot skjemaer på en lunge såret. Din helsepersonell trenger for å behandle kreft flekker så snart som mulig for best mulig resultat.

Betydning

Godartede lunge knuter eller flekker forårsaker ingen effekt til den personen, så lenge de ikke endrer i størrelse eller farge. Når man har en flekk på hans lunge, bør han overvåke dette stedet ved å få regelmessige røntgen for å finne ut om stedet ikke har endret seg. Hvis stedet ikke endrer seg, gjør man ikke trenger å ta ytterligere tiltak. Dersom spot er kreft, vil legen din foreskrive et kurs i behandling, der pasienten må følge.

Advarsel

En enkel brystet X-ray oppdager lett en flekk på lungen. Tidlig påvisning av en flekk eller pulmonær nodul på lungen kan føre til tidlig påvisning av kreft. På dette stadiet, er det ingen symptomer på kreft eller andre faresignaler. Innhenting av en kiste X-ray er den eneste måten å vite om et sted eksisterer og er første skritt i behandling for en kreftlunge nodule. Mange mennesker får ikke en kiste X-ray som en del av en årlig checkup, men hvis man røyker eller har andre risikofaktorer for kreft, bør man vurdere å få en årlig brystet X-ray.

Årsaker til lunge knuter

Årsaker til lunge knuter

Årsaker til lunge knuter

Lunge knuter kan faktisk ha flere årsaker. De fleste umiddelbart tenker at lunge knuter er kreft, og det er sant at noen lunge knuter er forårsaket av alvorlig sykdom, som kreft. Men, disse typer knuter merket med hurtigvekst og raskt blir massene. Faktisk, kan kreft knuter dobbel størrelse så raskt som hver 25 dager. Andre alvorlige sykdommer forårsaket av lunge knuter inkluderer infeksjoner, lunge abscess og lungebetennelse. Men disse infeksjonene er mulig å behandle med medisiner og pasienten kan bli helt frisk. De største antall forekommende lunge knuter er faktisk godartet. De godartede lunge knuter kan være forårsaket av soppinfeksjoner, tuberkulose eller immunlidelser, så som revmatoid artritt.

Soppinfeksjoner

Den soppinfeksjoner nettside melder at noen lunge knuter kan forekomme hos personer som bor i nærheten av Ohio, Mississippi og Missouri elva daler. Soppinfeksjoner som fører til lunge knuter kan også forekomme i mennesker som gjør landbruk, hagebruk og anleggsarbeid. Huledykkere eller Spelunkers er også i fare for å utvikle disse problemene.

Hold deg rolig og ikke få panikk

Det er mange årsaker til lunge knuter og de fleste aldri engang klar over at de har disse knuter. Faktisk, nettstedet for University of Rochester Medical Center rapporterer at mer enn 90 prosent av lunge knuter blir oppdaget helt etter ulykken. Hvis en person er diagnostisert med lunge knuter, bør han ikke få panikk fordi mer enn sannsynlig vil det være godartet. Diskutere dine bekymringer med en lege er alltid viktig, og kan være svært informativ.

Patofysiologi av Advanced Lung Disease

Ifølge American Lung Association, er lungesykdom ansvarlig for så mange som 1 av hver 6 dødsfall i USA. Den omfatter tilstander som cancer, astma og virusinfeksjoner. I avanserte stadier av lungesykdom, målbare endringer finner sted i en pasients fysiologi. Disse inkluderer (men er ikke begrenset til) metabolsk funksjon, muskelmasse, svakhet, betennelse og hypertensjon.

Metabolisme

Metabolisme refererer til de kjemiske prosesser som skjer i kroppen som fører til endring. Alle disse prosesser krever energi for at endringen skal skje. Noen mennesker bruker mye energi svært raskt og har en høy metabolic rate, mens andre ikke bruker så mye energi og har en lav metabolic rate. I avanserte lungesykdom, har kroppen til å arbeide mye vanskeligere for å få en tilstrekkelig mengde oksygen. Ifølge Dr. Lisa Bellini, forfatter av ernæringsmessig støtte i Advanced Lung Disease, dette resulterer i en økt metabolic rate og ernæringsmessige mangler. Tilstanden er kjent som lungesyndrom cachexia og kan forekomme i alle typer lungesykdom.

Svakhet og tretthet

Når oksygennivået blir for lavt, kan muskler og annet kroppsvev ikke holde tritt med kravene som stilles til dem. Dette er fordi oksygen er nødvendig for å danne adenosin-tri-fosfat (ATP) molekyler som til slutt gjennom en kompleks serie av kjemiske reaksjoner som Krebs syklus, gir energi til cellen vil bruke. Siden lite oksygen betyr lite energi, avanserte lungesykdom pasienter opplever svakhet og tretthet.

Muscle Mass

De med avansert lungesykdom kan finne det vanskelig å få nok mosjon, fordi det blir så vanskelig å få nok oksygen under fysisk aktivitet. Fordi muskler brukes mindre hyppig eller i kortere tidsperioder, de til slutt bli svekket, og reduksjon i størrelse. Dette, når kombinert med økt metabolske behov, kan føre til vekttap.

Betennelse

Mange typer lungesykdom er knyttet til brysthinnebetennelse, eller betennelse i slimhinnen i lungene. Det skjer fordi bakterier, virus eller andre midler som er knyttet til lungesykdom irriterer overflaten av pleura, slimhinnen i lungene. Dette irritasjon resulterer i smerter som blir verre når pasienten hoster. I tillegg til betennelse, enkelte typer av lungesykdom også føre fluidum til å bygge opp i aveoli, som er små luftfylte sekker vev hvor karbondioksid / oksygen veksling finner sted.

Hypertensjon

Ifølge American Heart Association, kan blodtrykket i arteriene som tilfører lungene stige og pasienten kan oppleve sekundær pulmonal hypertensjon. Det er kjent som sekundær pulmonal hypertensjon fordi hypertensjon er resultatet av en annen tilstand (den lungesykdom) i stedet for hjertesykdom. Det er antatt at dette skyldes vaskulære endringer (spesifikt, innsnevring og fortykning) som forekommer i løpet av sykdommen.

Lunge problemer som forårsaker brystsmerter

Lungeproblemer og brystsmerter er ganske vanlig og kan variere fra mindre til alvorlig. Finne årsaken til lunge tilstand er viktig for din generelle helse. Lungeproblemer som forårsaker brystsmerter kan være vanskelig å leve med, særlig hvis smertene er alvorlig. Heldigvis finnes det mange forskjellige behandlinger for det spesielle problemet du kanskje har. Imidlertid bør identifikasjon av den nøyaktige problemet overlates til en lege.

Årsaker

Noen årsaker til brystsmerter, for eksempel brystet lunger fra en forkjølelse eller bronkitt, eller pleuritt kan behandles uten å bli innlagt på sykehus. Men mer alvorlige tilfeller som lungebetennelse, bør en blodpropp i lungene eller lungekreft motta akutt behandling og kan kreve sykehusinnleggelse. Astma kan også forårsake smerter i brystet, og kan være en mer kronisk tilstand.

Identifikasjon

Identifikasjon av lungeproblemer som forårsaker smertene dine kan gjøres på en rekke måter. En lege kan være lurt å utføre blodprøver for å se etter sykdom eller infeksjoner. En brystet X-ray kan være nødvendig. En lege kan være lurt å ta en nærmere titt på lungene gjennom en CT eller MR. I noen tilfeller, for eksempel diagnose av lungekreft, kirurgi kan være nødvendig for en biopsi eller for å fjerne kreftsvulster. Dersom betingelsen er antatt å være forårsaket av astma, så allergitester kan bli utført for å bestemme den nøyaktige irriterende.

Forebygging

Ifølge Mayo Clinic, kan forebygge lungeproblemer som til slutt forårsaker brystsmerter gjøres ved ikke å røyke, å følge et sunt kosthold og trening. Denne type forebygging kan brukes for å redusere risikoen for lungekreft og lungesykdom. I tillegg, spise riktig, trene og få nok hvile kan holde immunforsvaret på et sunt nivå og hjelpe deg å avverge infeksjoner som lungebetennelse som kan føre til lungeproblemer og brystsmerter. I tilfelle av astma, hvis avtrekkeren er kjent kan unngå irritasjonsmoment som forårsaker allergi er best forebygging.

Behandling

Behandlingen for lungeproblemer og brystsmerte, vil avhenge av årsaken til tilstanden. Hvis årsaken er en infeksjon eller en kiste kaldt, kan ta antibiotika være nok. Mer alvorlige infeksjoner som lungebetennelse eller stafylokokker kan trenge mer presis behandling med intravenøs antibiotika og kan kreve et sykehusopphold. Astma pasienter kan ha behov for å ta pågående medisiner eller bruke inhalatorer å redusere tetthet i brystet som forårsaker brystsmerter. Hvis årsaken er lungekreft, kirurgisk inngrep, stråling eller kjemoterapi, kan være nødvendig.

Advarsel

Alle bør ta brystsmerter på alvor og få det sjekket ut av lege. I de fleste tilfeller, kan brystsmerter være liten. Men i noen tilfeller er det et tegn på flere vesentlige problemer som for eksempel lunge-kreft, lunge-emboli, aneurisme pulmonal eller en alvorlig infeksjon slik som lungebetennelse. Selv astma kan være dødelig hvis det ender opp med å kutte av luftveiene. I disse tilfellene, søker rask medisinsk hjelp er avgjørende for å overleve.

Hva er årsaken til bekken lunger?

Bekken lunger syndrom er en relativt vanlig tilstand som rammer kvinner oftest etter en graviditet. Selv om den generelle årsaken til sin utvikling er ukjent, er det likevel en rekke effektive behandlinger som er tilgjengelige. Det kan behandles med medikamenter, kirurgi eller en kombinasjon av de to.

Identifikasjon

Bekken lunger syndrom er en tilstand karakterisert ved lokaliserte smerter i nedre mageregionen kombinert med unormale blødninger, utflod og varig smerte etter sex. Bekken lunger syndrom er relativt vanskelig å fastslå, ettersom symptomene speile flere andre vanlige forhold som livmor prolaps og muskelknuter.

Bekken lunger syndrom fører

Bekken lunger syndrom er forårsaket av overflødig press på bekkenet brakt videre av utviklingen av åreknuter i regionen. Problemet er imidlertid at leger er fortsatt usikker på nøyaktig hvorfor eller hvordan åreknuter utvikle. Oftest venene begynner å utvikle seg i løpet av svangerskap, og stopper ikke øker i størrelse, til slutt fører til uttalt ubehag og de nevnte symptomer.

Åreknuter

Åreknuter utvikle hvor blodgjennomstrømningen i ordinært årer er midlertidig omdirigert bakover, øker presset på vein vegger og forårsaker utvidelse. Denne strekking av årer øker deres samlede masse, som fører til overstimulering av nærliggende nerver som begynner å sende ut smertesignalene slik de er forstyrret av de voksende blodårer.

Varicose vein Årsaker

Når man diskuterer den eksakte mekanismen som utløser blodet å strømme i revers, initiere varicose vein utvikling, legene på Veindirectory.org posit tre hypoteser. Først kunne åreknuter være forårsaket av økt press fra vektøkning under svangerskapet. For det andre kan venene være forårsaket av økte nivåer av østrogen som svekker vein vegger og mulighet for utvidelse. Endelig kunne venene bare endre naturlig over tid, noe som øker sannsynligheten for å utvikle seg til åreknuter.

Behandling

Reseptbelagte medisiner vil kun bli brukt til å behandle den resulterende smerte fra bekken lunger syndrom. Embolisering er den foretrukne non-invasiv behandling metoden, som består av "plugge" den blodårene til å redusere utvidelse og gjenopprette dem til normal størrelse. Denne prosedyren tar vanligvis bare flere timer, og krever minst én natts opphold på et sykehus.

Lung Knuter Diagnose

Lunge knuter er klassifisert som 3 til 4 centimeter abnormiteter som ligger i lungene og generelt er asymptomatiske. Helsepersonell vanligvis diagnostisere lunge knuter mens pasientene gjennomgå en kiste X-ray for andre symptomer. Ifølge PulmonaryChannel.com, disse avvikene er vanlig og finnes i én av hver 500 røntgenundersøkelse med over 150.000 tilfeller av ensomme lunge knuter diagnostisert årlig.

X-Ray

En X-ray i thorax-regionen er den første diagnostiske verktøy som lokaliserer lunge knuter. X-stråler er gjentatt i ulike tidsintervaller for å finne ut om lunge nodule endringer over tid. En godartet (ikke-cancerous) diagnose er rapportert hvis det ikke er endring i størrelse for en to-års periode. En ondartet (kreft) abnormitet vil bli notert dersom veksten skjer innenfor en en-til seks-måneders periode for å finne unormalt.

Laboratorieundersøkelser

En komplett blodprosent (CBC), avføringsprøve, urinanalyse, spytt studie og tuberkulose hudtest (PPD hudtest) er diagnostiske verktøy for å finne ut om lunge knuter er til stede. Testene er også utført for å bestemme om noen andre sykdommer eller kreft metastasert (spredning) fra lungene til andre steder i kroppen. Når lungene nodule er mistenkt for å være negativ, PPD hudtest gjort for å utelukke en tuberkulose diagnose som kunne masquerade som knuter.

Computertomografi (CT) skanning

En thorax CT utføres etter abnormitet ligger i brystet X-ray. En CT-skanning er mer grundig enn en vanlig røntgen og i stand til å forbedre egenskapene til nodule å inkludere størrelse, form, mønster og omkringliggende lesjoner. Det kan også finne det området hvor den nodul er plassert, og hvis det er flere knuter tilstede.

PET Scan

En positronemisjonstomografi (PET) scan er et diagnostisk verktøy for å avgjøre om en lunge nodule er til stede. Den bruker en radiomerket (radioaktiv kombinasjon) substans for å måle metabolsk aktivitet lesjoner. Mens anvendelse av en 3-D, farget bilde, kan det PET scan bestemme mengden av stoffet vevet er absorberende. Maligne knuter ta i mer substans enn godartede knuter.

Fiberoptisk Bronkoskopi Biopsi

Fiberoptisk bronkoskopi biopsi er en diagnostisk test som brukes til å avgjøre om respirasjonsproblemer er til stede. Ved hjelp av en fleksibel slange, tar denne operasjonen en prøve av lungevev for biopsi. Etter samlingen, er det undersøkt i laboratoriet under et mikroskop for å bestemme om den nodul er benigne eller maligne. Omtrent mer enn 70 prosent av lungekrefttilfellene er vevsprøve ved hjelp av en bronkoskopi, ifølge PulmonaryChannel.com.

Perkutan nålebiopsi

En nål biopsi utføres ved hjelp av aspirasjon (tilbaketrekking av væsker) fra brystveggen. Etter aspirasjon er utført, vil prøven bli undersøkt i et laboratorium av en patolog for å diagnostisere dersom lesjonen er benigne eller maligne. Ifølge PulmonaryChannel.com, nål biopsier gi nøyaktig diagnose av maligne knuter ca 75 til 95 prosent av tiden.