Digidexo.com

ujevn gange nerve

Hva er årsaken til Nerve Smerter i munnen?

Nerve Pain

Vanlige typer nervesmerter kan oppstå i munnen kan komme fra din smak og sensoriske nerver (brennende munn syndrom), inferior alveolar nerve som ligger i underkjeven, huden på haken og underleppen, eller i din lingual nerve, som går ned til tungen og under slimhinnen i munnen.

Typer av smerte

Ifølge Mayo Clinic, kan smerten i din smak og sensoriske nerver være relatert til problemer med perifer eller sentralnervesystemet eller en medisinsk tilstand.

Vanlige typer smerte knyttet til språklig og alveolar nerve oppstå fra injeksjoner av anestesi, utvinning av en visdomstann, abscess fra forfall, og en brukket fylling eller tann utsette nerve.

Symptomer

Symptomer assosiert med din smak og sensoriske nerver eller brennende munn syndrom inkluderer brennende følelse, prikking og nummenhet, tørr munn, sår munn, og tap av smak. Symptomer assosiert med språklige og alveolære nerveskader inkluderer prikking og nummenhet, smerter i tungen og leppe, og / eller smerter rundt den spesifikke nerve området.

Rettsmidler

Vurdering og behandling av eventuelle skader bør utføres av lege eller spesialist. Ifølge Mayo Clinic, er det ingen kjent kur for brennende munn syndrom, og kirurgi er ikke anbefalt. Behandlinger som kan bidra til å redusere og håndtere din smerte inkluderer medisiner (Klonopin), alfa-lipoc syre, en antioksidant som produseres naturlig i kroppen, og vitamin B.

Etter en skade på språklige eller alveolar nerve, kontakt lege umiddelbart. Noen ganger, nerve helbreder seg selv i 10 til 12 uker. Kronisk smerte kan utvikle seg over tid, og mikronevrokirurgiske teknikker kan brukes til å korrigere alvorlige skader dersom de ikke leges i løpet av 12 uker.

Betraktninger

The Department of Oral og Maxillofacial Surgery, University of California utført vene grafen kirurgi på alveolar nerve, kort språklige nerve og lang språklige nerve av pasienter som hadde skader. De konkluderte med at kirurgi på den alveolære nerve var vellykket og nerve regenerering inntraff. Kirurgi på den korte språklige nerve var vellykket med noen nerve regenerering forekommende, men ikke 100 prosent. Operasjonen med den lange lingual nerve var ikke vellykket, og det var ingen nerve regenerering. Dette var forbundet med lengden og stillingen av den lange lingual nerve.

Nevrologiske effekter av skoliose

Nevrologiske effekter av skoliose


Skoliose, en forskyvning av ryggraden, kan forårsake ikke bare ryggsmerter, men også nevrologiske problemer. Som ryggsøylen legger til degenerative effekter av aldring, kan voksne opplever smerte i ekstremiteter eller noe tap av funksjon. Korrigere spinal justering med enten kirurgisk eller ikke-kirurgiske prosedyrer kan ta trykket av nerver og gi dem en sjanse til å helbrede.

Nerver og Spine

Nettstedet Spine-helse beskriver ryggmargen som master nerve av sentralnervesystemet. Som det stammer fra hjernen ned gjennom ryggmargen, 31 par med store nerver spire fra nerverøttene gjennom mellomrom mellom ryggvirvlene, eller ryggvirvlene. Disse nervene fortsette å armen ut i mindre perifere nerver, som strekker seg hele veien til fingre og tær.

Skoliose

Scoliosis, nærvær av en c-formet eller S-formede kurver i ryggraden, ikke har noen kjent årsak i 85 prosent av tilfellene ifølge Mayo Clinic. Tegn på skoliose inkluderer en ujevn gange, skuldre eller hofter som vises ut av stilling med hverandre, utstående ribbeina på den ene siden, tretthet, pusteproblemer og ryggsmerter.

Nerve Compression

Mens skoliose ofte forårsaker ryggsmerter, kan det også sende skyting smerter nedover beinet. Dr. Dean McCance i New York Daily News beskriver ryggraden som et rør som begynner å kollapse i løpet av årene, klemming nervene inne. Endringen kan føre til et fenomen kjent som "fot slipp", der pasienten mister noen muskelkontrollen over foten, som begynner å dra langs bakken i stedet for å bevege seg med en vanlig gangbevegelse. Dr. Robert S. Pashman på Espine nettstedet er enig i at voksne med skoliose kan oppstå forverring nerve komprimering og smerter i ekstremiteter som deres tilstand forstørrer effekten av aldersrelatert spinal degenerasjon.

Behandlinger

Hvis skoliose forårsaker en pasients nerveproblemer, og deretter korrigere skjevheter kan gi lindring. En case-studie publisert i BMC Muskel-og skjelettplager står det at en kombinasjon av manipulasjon og fysisk rehabilitering teknikker på 22 pasienter forbedret hver enkelt pasients innretting med minst 25 prosent. Rehabiliteringsteknikker inkludert søker vekter til pasientenes hofter, skuldre eller hode, samt balansering øvelser og ligge på skum blokker for å skape trekkraft. McCance sier at kirurgisk behandling kan lindre nerve kompresjon ved å fusjonere ryggraden i riktig justering. Ifølge nettstedet Spine-helse, innebærer en spinal fusjon fjerne diskene mellom bein og fylle hullene med bein grafts eller andre typer materialer, støttet av skruer og stenger. Kirurgen kan smelte ryggraden fra forsiden (anterior) eller fra baksiden (posterior).

Kirurgiske komplikasjoner

Spinal fusion prosedyrer kommer med sine egne potensielle kvaler. Nettstedet Spine-helse bemerker at komplikasjoner kan inkludere infeksjon, fusion svikt, problemer med kirurgisk maskinvare, og i svært sjeldne tilfeller lammelser. Kirurger kan utføre responstester under prosedyren for å sikre at ryggmargen fungerer riktig.

Slik unngår du at en mage Fra Growling

Det kan synes at magen din velger å knurre på verst tenkelige ganger: I en stille kirke eller i et forretningsmøte, eller til og med i den rolige legekontoret. Uten tvil, kan det være pinlig. Den gode tingen er at det skjer med alle, så det er ingen grunn til å dvele ved det forlegenhet. Hvis en growling magen er et vedvarende problem, det er ting du kan gjøre for å prøve å hindre at det skjer.

Slik unngår du at en mage Fra Growling

Slik unngår du at en mage fra Growling

•  Kutt ned på gassy matvarer. De fleste av oss kjenner effekten enkelte matvarer har på oss, men kutte ned på de som er kjent for å være gassy er et godt forsvar til en growling magen. Kål, brokkoli, og bønner er mest kjent for å være gassy, ​​men noen mennesker kan også få gassy fra meieriprodukter. Hvis du kommer til å være et sted der du vet på forhånd vil det være stille, styre klar av disse matvarene. Gå for en lys, tørt måltid i stedet.

•  Drikk vann. Prøv nipper til litt vann før uansett hvor du ønsker for magen å forbli stille for deg. Hvis det er en hendelse der nipper vann er hensiktsmessig, så for all del, nippe unna. Bare sørg for at du er nær et toalett. Nipper vann i lang tid er sannsynlig å gjøre du trenger det.

•  Redusere angst. Noen ganger nervøsitet kan føre oss til å sukke mer enn vanlig fører til luft blir svelget. Denne ekstra luft i systemet vårt kan forårsake ekstra rumlende lyder oppstår. Hvis du synes å være altfor engstelig eller nervøs, snakk med legen din om mulige behandlingsmetoder. Bare å være i stand til å slappe av, kan noen ganger hindre magen fra growling.

Begrens alkoholinntaket. Overdreven bruk av alkohol kan føre til raping, hiccuping og gass, alle fører til overflødig luft i systemet som kan føre til høye lyder for å bryte ut fra magen. Det er godt å vite hvor mye alkohol systemet kan tolerere og opphold under det. Mens små mengder alkohol ikke presentere et problem i de fleste mennesker, kan store mengder alkohol føre til en hel rekke andre helseproblemer i tillegg. Bottom line er, prøv å ikke overdrive det.

Diskuter det med legen din hvis magen growling synes overdreven for deg eller ser ut til å forverres. Det finnes reseptbelagte og over-the-counter medisiner som kan hjelpe slå seg ned magen. Hvis problemet er plagsomme, snakke med legen din om disse alternativene. Han vil være i stand til å tilby deg løsninger som vil hjelpe.

Hint

  • Selv pinlig, knurrer hver persons mage på ett punkt eller en annen. Prøv å ikke la det få deg til å føle seg verre enn det burde.
  • Spis mange små måltider gjennom dagen.
  • Alltid snakke med legen din om noen overdreven gass du kan ha oppstått. Det kan være et tegn på en helsetilstand og skal rapporteres.

Hvordan å stoppe et barn fra Sengevæting

Hvordan å stoppe et barn fra Sengevæting


Sengevæting, også kjent som nighttime enurese, kan være en svært frustrerende og pinlig problem både for barn og foreldre. De fleste barn ville stoppe sengevæting på egen hånd hvis de kunne, men vanligvis trenger hjelp av sine foreldre og lege. Det er viktig å ta tak i situasjonen rolig, husk hva som er utviklingsmessig passende for ditt barns alder, samt utelukker eventuelle medisinske årsaker til sengevæting. Les videre for å lære mer om hvordan å stoppe et barn fra sengevæting.

Hvordan å stoppe et barn fra Sengevæting

Identifisere årsakene til Sengevæting

•  Ta en detaljert familiehistorie. Sengevæting har en genetisk basert tendens. Forskning har vist at hvis et barns foreldre hadde problemer med natta enurese, han har en 40 prosent sjanse for å ha det samme problemet. Statistikken hoppe til 70 prosent hvis begge foreldrene hans sengevætere som barn.

Sjekk med legen din for å se om barnet ditt kan ha en liten blære, som ikke er utviklet nok til å inneholde natta urin. Noen ganger nerver knyttet til blæren er også tregere til å utvikle slik at et barn ikke er i stand til å gjenkjenne følelsen av en full blære mens han sover.

Be om en blodprøve for å utelukke muligheten for diabetes og for å bekrefte at barnet ditt er å produsere en tilstrekkelig mengde av ADH (antidiuretisk hormon) for å forsinke produksjonen av urin i løpet av natten.

Stop Sengevæting

Unn noen medisinske problemer som kan være årsaken sengevæting. Sammen med diabetes, er det andre medisinske problemer slik som urinveisinfeksjon, kronisk konstipasjon og søvnapné som er forbundet med natt enuresis.

Reduser stress som kan være medvirkende til barnets problem. Selv om noen stress, slik som endring i livssituasjon, er uunngåelig, kan du redusere stress forårsaket av problemet ved ikke å gjøre et barn føler seg urimelig flau eller skyldig. Det kan være vanskelig, men prøv å være pragmatisk om situasjonen og ikke straffe barnet for sengevæting - det er usannsynlig at det er innenfor hennes kontroll.

Be barnet til å drikke mer i løpet av dagen for å trene hans blæren til å holde mer urin. Ikke begrense sitt væskeinntak før sengetid, men gjør imidlertid redusere sitt inntak av koffein på kvelden. Koffein er en naturlig vanndrivende som gjør det enda vanskeligere å kontrollere blæren.

Deal med de praktiske spørsmål om sengevæting ved hjelp av vanntette madrasstrekk og gi barnet ditt med disponibel undertøy. Oppmuntre ham til å hjelpe deg med å strippe sin seng av våte håndklær og bringe dem til vaskerom. Målet er å gjøre situasjonen så matter-of-faktum som mulig.

Lag en klar og synlig sti til badet. Sett en natt lys i barnerommet, samt på badet, så hun kan finne den lett i løpet av natten. Dette er spesielt nyttig hvis barnet ditt kan være redd for å gå på do på grunn av mørket.

Ta med barnet ditt på do før du går til sengs for natten. Dette kan bety at du har et halvt sovende barn til badet og plassere ham på toalettet. Det kan ikke helt stoppe sengevæting hendelser, men det vil hjelpe trene barnets blære å slippe på toalettet i løpet av natten.

Prøv å bruke en belønning diagram med barn som er gamle nok til å forstå forskjellen mellom belønning og straff. Velg små, men meningsfulle belønninger som kan opptjenes etter et visst antall tørre morgen. Start med en veldig lav terskel for å lykkes, kanskje to tørre morgenen av sju, og bygge din vei sakte opp som han blir mer vellykket.

Hint

  • Det er et sjeldent tilfelle hvor sengevæting er forårsaket av en anatomisk abnormitet. Men det er verdt å spørre ditt barns barnelege for å utelukke muligheten.

Lattice Øyesykdom

En corneal sykdom er en øyesykdom som stammer fra noen skade eller feilfunksjon av øyets hornhinne, som er den klare ytre vinduet av øyet som tillater lys å passere gjennom og nå netthinnen, som sender den visuelle melding til hjernen. Gitter øyesykdom er en type av hornhinnen sykdom.

Lattice Dystrophy

Teknisk referert til som Lattice dystrofi, gjelder dette korneal sykdom stroma, som er en av hornhinnen tre lag. Den stroma er den største hornhinnen lag, som utgjør omtrent 90 prosent av hornhinnen, og gir hornhinnen sin styrke og elastisitet.

Funksjoner

Stroma er fiber er viktig for synet, som de er ansvarlig for lys åpenhet av hornhinnen. Gitter dystrofi er når unormale protein fiber finnes i hele stroma. Disse fibrene er kommaformede prikker, linjer og grener som utgjør gitteret effekt.

Effekter

Gitteret linjer, som består av de unormale fibrene, blir ugjennomsiktig og spredt ut over stroma over tid. Som de vokser sammen, blir hele hornhinnen skyet, og observasjonsevne er redusert.

Epitelial Erosjon

Epitelial erosjon er den mest betydningsfulle konsekvens av gitter sykdom og oppstår når unormale fibrene akkumuleres under epitel, forårsaker en frakobling mellom stroma og epitel. Epithelial erosjon endres hornhinnens fasong, noe som fører til synsproblemer og noen ganger nerve eksponering, noe som er smertefullt.

Behandling

Behandlingsmetoder av gitter dystrofi varierer med mildhet eller alvorlighetsgraden av symptomene, men inkluderer reseptbelagte øyedråper, øyesalver, lapp over et øye for å holde øye lukket som det helbreder eller en hornhinnetransplantasjon hvis symptomene ikke forsvinner. Ifølge National Eye Institute, resultatene av ett gitter studie viste at om lag 50 prosent av hornhinnetransplantasjon pasientene hadde en gjentakelse av gitter dystrofi mellom to og 26 år etter operasjonen.

Forebygging

Regelmessige besøk til øyelege kan adressere begynnelsen tegn og symptomer på gitter sykdom tidlig. Cornea sykdom som skyldes genetiske faktorer, som dystrofier, kan imidlertid ikke forhindres.

Isjias lindring under graviditet

Isjias lindring under graviditet


Isjiasnerven er nerven som går fra korsryggen hele veien ned på baksiden av leggen og inn i føttene. Dette nerve lar deg føle følelse i bena og tillater bevegelse i musklene. Når denne nerven blir betent og sensitiv kalles det isjias. Når nerve og området begynner å verke under svangerskapet, de fleste hoppe til konklusjonen at det er isjias, men det er vanligvis resultatet av en disk skade. Gå til en lege for riktig diagnose.

Massasje

Direkte massasje til området som er i smerte kan avlaste trykket og ubehag som kommer sammen med ryggsmerter. Massasje kan hjelpe deg til å slappe av som vil lette spenningen i isjiasnerven og korsryggen, noe som resulterer i en letthet av symptomer. Massasje er vanligvis kombinert med terapeuten gi deg noen øvelser som kan bidra til å styrke korsryggen og mage som vil hjelpe deg å støtte din baby.

Chiropractic

En kiropraktor kan være nyttig er å lindre isjias ved riktig samkjøre kroppen. Hvis kroppen er ute av stilling, kan mange ganger nerver bli klemt og vil forårsake smerte. En kiropraktor kan diagnostisere deg og fortelle deg hvor dine underliggende problemene er. Finn en kiropraktor som har erfaring med svangerskapskontroll; fødselslege bør være i stand til å anbefale en.

Selvhjelp

Normalt anti-inflammatoriske medisiner vil bli anbefalt for noen som lider av isjias. Imidlertid bør gravide kvinner aldri ta noen over-the-counter medisiner uten å konsultere lege. Disse medikamentene vil vanligvis være utenfor grensene mens du bærer barnet ditt. I stedet plasserer is og varmepakninger på området som du opplever smerte. Bruk isposer først og bruke dem i 15 til 20 minutter. Vent i 30 til 60 minutter, deretter bruke varme i 30 til 45 minutter. Varme og is som brukes sammen vil redusere smerte og øke blodsirkulasjonen. Dette kan gjentas etter behov i løpet av dagen. Bruke flate sko for å fremme riktig kroppen innretting og opprettholde en riktig holdning. Unngå å sitte for lenge noe som kan føre til stivhet. Når du ligger nede, sørg for å støtte babyen bump.

Fordelene av Keramikk Over Metaller

Fordelene av Keramikk Over Metaller


Dental keramikk har eksistert siden slutten av 1880-tallet, da bestefar til berømte piloten Charles Lindbergh, Charles Land, opprettet og deretter det første patentet på alle keramiske "jakke" krone, redusere mengden av tannstruktur som trengs for å bli ofret for en full tann restaurering. Siden den gang har keramikk spilt en vesentlig rolle i alle aspekter av tannbehandling, fra bukseseler til kosmetisk tannbehandling, samt standard restaureringer, og på mange måter er bedre enn metall.

Mindre Reduksjon av Natural Tooth Struktur

En konvensjonell keramiske restaureringen har fordelen av å måtte minst mulig tannreduksjon for å imøtekomme det. Selv om det finnes mange typer av keramiske tann apparater, mange av dem har metallet som en base under keramikk eller porselen. Som et resultat, når tannen er redusert; det må reduseres ytterligere til å romme den ekstra lag av metall, hvor en direkte keramisk kronen trenger bare minimalt redusert for å oppnå det samme resultat. Dette er bedre for tann, som det mer reduksjon gjort, jo nærmere det kommer til nerven i tannen, noe som kan bli irritert som resultat.

Naturlig Utseende

Tennene skal se naturlig for en levetid. Noen mennesker liker utseendet på en sølv eller gulltann i sine smil, men de fleste foretrekker restaureringer, spesielt på fortennene, å se så naturlig som mulig. Keramiske jakke kronene er den beste så langt som ser naturlig. Det er ingen metall-infrastruktur for å gjøre det incisal tredjedel av tannens ugjennomsiktig. Det er tettheten av en krone som betegner det som en krone. Med en keramisk jakke krone, har incisal tredjedel av tannens mye av den samme gjennomskinnelighet som en naturlig tann.

Laminat Veneers

Keramiske skallfasetter er en ny oppfinnelse som har rammet kosmetisk tannbehandling hardt. Finer, laminater eller som de også kalles, krever en liten mengde av preparatet på tann vendt, og da de er bundet til fronter av tennene mye som en falsk negl er plassert på en finger. Skallfasetter har en klar fordel over metallbaserte restaureringer, inkludert bukseseler, som de kan gjøre en skjev tann vises rett uten å måtte ha tannregulering. Mange kjendiser og andre mennesker, bypass år i bukseseler ved å ha keramiske skallfasetter plassert på nesten hver tann.

Keramiske bukseseler

Keramiske bukseseler er en fordel fremfor de klassiske metallbraketter og band. Med keramisk bracketing sikret med klare strikk, bukseseler er bare synlig på nært hold. Keramiske bukseseler kan ta litt lengre tid å flytte tennene, men til fordel for knapt være synlige, mange velger keramiske over metall.

Termiske endringer

Keramiske restaureringer ikke leder varme og kulde på samme måte som en metallgjenopprettelse gjør, noe som gir dem en fordel fordi de ikke forstyrre nerve av tannen måten en amalgam eller metall restaurering kan. Termiske forandringer, spesielt på en stor eller dyp restaurering, kan føre til det som kalles en "pulpitt," betennelse i tannmasse. Noen ganger nerve vil komme over tid; andre ganger det blir verre, fører til en rotfylling eller, enda verre, tap av tannen. Risikoen for pulpitt er mye lavere med keramiske restaureringer enn det er med metallrestaureringer.

Herbal eller andre behandlinger for hjerte palpatations

Hjertebank er preget av det bankende hjertet i en rask eller unormal måte. Det kan være et vanlig symptom på hjerteproblemer, skade fra tidligere hjerteinfarkt, overforbruk av sentralstimulerende midler eller nervøsitet og stress. Noen ganger nervøse og binyrene systemer som er svake eller kompromitterte erfaring hjertebank. Å behandle hjertebank, er det flere enkle ting å gjøre og noen ting du bør unngå.

Foods og narkotika for å unngå

Å behandle hjertebank ta en nærmere titt på alle matvarer og legemidler du bruker eller bruk. Eliminer sentralstimulerende midler som kaffe, cola, te og redusere bruken av bronkial inhalatorer. Bronkial inhalatorer er kjent for å øke hjertefrekvenser. Sukker inntak bør også reduseres, som overforbruk av sukker kan føre til forverring til hjertet og forårsake hjertebank. Enkle sukkerarter som de som finnes i kjeks, kaker, iskrem, frukt, juice og andre matvarer bør bli rammet fra kostholdet. Honning og lønnesirup bør også fjernes fra kostholdet.

Urter og Foods

Drikk økologisk druesaft for å redusere hjertebank assosiert med hetetokter og nattesvette. Også, bare spise druer av seg selv til å nyte sin mineralrike ernæring.

Ta et anstrøk av 25 dråper svart haw root bark, som leverer fytosteroler, for å hjelpe med hjertebank. Du kan også gjøre en infusjon te med svart haw root bark, og drikke for å lindre symptomer. Dette fungerer som en antispasmodic å slappe av hjertemuskelen.

Drikk Valerian rot te for å roe en racing hjerte. Dette er lett tilgjengelig på din helse mat butikken. Likeledes, drikke ingefær te for samme effekt.

Vitaminer og kosttilskudd

Ta vitamin E på 200-1200 IU daglig for å lindre hjertebank. Vitamin E er kjent for å redusere risikoen for hjerteinfarkt med 36 prosent hos kvinner som er i overgangsalderen og postmenopausal. Ikke ta vitamin E hvis du har diabetes, høyt blodtrykk eller tar blodfortynnende.

Ta magnesium og kalsium for å bidra til å forhindre hjerte hjertebank. Ta mellom måltider for å unngå magesyke.

Drikk rikelig med vann for å lindre hjertebank. Å være dehydrert legger stress til kroppen. Sørg for å drikke minst seks til åtte glass per dag. Vann også vil lette hetetokter hvis du er i overgangsalderen.

Rådfør deg med lege hvis du er bekymret for din hjertebank. Hjertebank kan være et tegn på en mer alvorlig tilstand.

Slik behandler Ataxia

Ataxia kan være en skremmende symptom på en alvorlig underliggende lidelse. Pasienter kan skade seg hvis de ikke tar skritt for å administrere ataksi riktig. I hovedsak er ataksi en nevrologisk symptom som kan følge en rekke sykdommer og lidelser, og består av problemer med dybdesyn, en oppstyltet eller ujevn gange, manglende evne til å stå med øynene lukket eller svimmelhet og kvalme. Så snart tegn på denne tilstanden til stede, er det viktig å snakke med legen din med en gang, så sørg for at du tar de riktige forholdsreglene.

Bruksanvisning

Vær forsiktig

•  Avstå fra å operere noen maskiner mens lider av ataksi. Uavhengig av type eller årsak, kjører bil eller arbeider med elektroverktøy kan føre til en alvorlig ulykke, selv om du ikke har tenkt å gjøre det for lenge. I stedet har noen andre hjelpe deg.

Hold rom i huset lyse å hjelpe til med dybdesyn. Halvmørket kan være farlig for pasienter med ataksi fordi skygger blir vanskeligere å skjelne, selv om du tror at du kan navigere huset ditt uten å se. Høy effekten lamper anbefales.

Plant føttene minst en mat fra hverandre når du står stille. Mange pasienter med ataksi har problemer med å stå normalt og krever ekstra balanse med utbredte føtter. Det kan føles litt ubehagelig, men det er ikke merkbar for tilskuere.

Prøv ikke å gå trapper mens symptomene på ataksi er til stede. Trapper presentere ytterligere vanskeligheter med dybdesyn og balanse, og et fall kan utløse ytterligere nevrologiske symptomer. Hvis du må klatre eller gå ned trapper, bruke rekkverket og be om hjelp.

Tillat deg selv å gå, men du føler deg komfortabel. Ataxia kan opprette en lilted eller halting gangart som kan føle ubehag, og kan øke følelsen av angst når du er i offentligheten. Men hvis du prøver å tvinge deg selv til å gå "normalt", du kan lett falle.

Walk med en stokk, rullator eller krykke hvis det er enklere. Den ekstra støtte kan bidra til å forhindre et fall, og vil jevne ut din gangart uten at det går din sikkerhet.

Legg deg ned hvis du begynner å føle deg svimmel eller kvalm. Vertigo er en hyppig symptom på vestibulær ataksi, og kan føre til uklart syn eller oppkast. Du kan også oppleve migrene, og i så fall liggende nede i et mørkt rom er vanligvis det beste løpet av handlingen.

Tips og advarsler

  • Oppsøke lege så snart du opplever tegn på ataksi.
  • Spør en venn eller slektning til å bo hos deg hvis du bor alene.
  • Lytt til kroppen din og ikke forsøke enhver aktivitet som kan være farlig eller ubehagelig.
  • Vurdere en rullestol hvis du har alvorlige problemer med bevegelse.

Bivirkninger av Tea Tree Oil Tannkrem svelging

Bivirkninger av Tea Tree Oil Tannkrem svelging


Tea tree olje har vært brukt i århundrer for sin antiseptisk, antiviral, antibakteriell og generelle rensende egenskaper. Foruten tannkrem, er tea tree olje en vanlig ingrediens i såper, ansikts rensemidler og preparater som brukes til å behandle akne, fotsopp og spiker sopp, blant andre forhold. Tea tree olje er vanligvis brukes i konsentrasjoner på mindre enn 5 prosent.

Tea Tree Oil Tannkrem Forholdsregler

Før du bruker tea tree olje tannkrem, kan det være en god idé å spørre tannlegen din om dette ville være et godt valg for deg. Selv tea tree olje kan være effektive for gingivitt og andre orale infeksjoner, hjelper det ikke å fjerne plakk. Som med hvilken som helst tannkrem, selv om du ikke er allergisk, er det lurt å unngå å svelge produktet.

En liten prosentandel av mennesker opplever en allergisk reaksjon på tea tree olje, og bør selvsagt unngå bruken i noen form. Det er en god idé å bruke en liten mengde av tea tree olje produktet du har tenkt å bruke på huden din først, og vente 24 timer for å se om kløe eller utslett resultater.

Bivirkninger av Svelge Tea Tree Oil

De fleste av de menneskene som har utviklet alvorlige bivirkninger har utviklet dem fra å bruke tea tree olje gjennom munnen, men siden selv små mengder kan føre til en negativ reaksjon, bør tannkrem brukere være klar over mulighetene. Disse inkluderer tretthet, slapphet, magesmerter, diaré, utslett, betennelse i munnvikene, treg eller ujevn gange, forvirring, nedsatt immunforsvar eller koma. Noen mennesker har opplevd ubehagelig smak, brennende følelse, kvalme og dårlig ånde etter oral tea tree olje bruk.

Førstehjelp

Hvis et produkt som inneholder tea tree olje har vært svelging av store mengder, kontakt din giften kontrollsenter for råd. Tea tree olje tannkrem er sannsynligvis ikke har noen alvorlige bivirkninger hvis en liten mengde svelges ved et uhell. Per 2006 hadde den amerikanske foreningen av giftkontrollsentre ikke mottatt en eneste rapport om dødelig tea tree olje forgiftning. Aktivt kull har blitt brukt til å bøte tea tree olje forgiftning hos barn.

Spit, må ikke svelges

Det er aldri en god idé å bevisst svelge alle typer tannkrem. Enhver tannkrem som inneholder flouride har blitt pålagt å gjennomføre en gift-kontroll advarsel siden 1997. Små barn bør aldri stå uten tilsyn med en tube med tannkrem i nærheten, og barna trenger å læres opp til å spytte og skylle munnen etter børsting helt fra start.

Mengden av noen tannkrem for å pusse er usannsynlig å ha alvorlige negative effekter. Men hvis du opplever noen negative effekter av tea tree olje tannkrem eller annen personlig pleie produkt, slutte å bruke det og snakke med medisinsk pleie leverandøren.

Hva er behandlingen for schwannom?

Schwannomer er svulster som vokser i en nerve. Disse neurale tumorer oppstår fra fibrene inne i nerve kalt Schwannske celler, snarere enn fra nerve der hylsteret andre neurale tumorer oppstår. Schwannomer er ekstremt saktevoksende, tar år å bli store nok til å føle eller se. Schwannomer vanligvis oppstår tilfeldig. Det er imidlertid en tilstand som kalles von Recklinghausen sykdom som kan forårsake schwannomer til å vokse i hele kroppen. Leger kan diagnostisere von Recklinghausen sykdom ved fysisk undersøkelse kombinert med kroppsskanning. Ofte schwannomer bli svært store før pasienten merker noen syke effekter fra dem. Behandlinger for schwannom avhenge av tumorlokalisasjon, symptomene det forårsaker, dens størrelse, tegn på malignitet og pasientens generelle helse.

Identifikasjon

I de fleste tilfeller, schwannomer er benigne tumorer. Men det er sjeldne tilfeller der en schwannom er ondartet. Schwannomer kan oppstå hvor som helst i kroppen, men har en tendens til å favorisere hjernen, nerver stammen og hvor vedheng bøyning skjer.

Kirurgi

Den vanligste behandlingen for schwannomer er kirurgisk fjerning av svulsten av en nevrokirurg. Finne en erfaren nevrokirurg er avgjørende for den beste langsiktige prognose. Nevrokirurger har ofte subspecialties om svulst sted der de har mest erfaring. I tilfeller av kreft schwannom svulster, nevrokirurg-onkologer er den optimale ressurs for behandling og terapi. Nerve kirurgi vanligvis forårsaker midlertidig nerve dysfunksjon, forårsaker følelser av prikking og stikking, sjokkfølelser og kribling langs nerve at kirurgen manipulert for å få svulsten ut. Noen ganger nerve traumer forårsaker disse symptomene for lengre perioder. Pasienten kan også ha overfølsomhet og smerter. Hvis en kirurg har å bryte en nerve fiber for å fjerne svulsten, kan nummenhet være permanent.

Stråleterapi

Noen ganger leger bruke stråling som en behandling for schwannomer. Hvis svulsten er stor, kan kirurgen ønsker å krympe den før operasjonen. Større svulster bære en høyere risiko for nerveskader fra kirurgi, og er vanskeligere å fjerne fra nervefibrene. I noen tilfeller er strålebehandling den primære behandling for schwannomer. Målet med stråling som en primær behandling er å krympe svulsten nok til å minimalisere eller eliminere symptomer det forårsaker. De to vanligste formene for strålebehandling brukes til schwannomer er Gamma Knife og reflektert solstråling (FSR).

Lukk Monitoring

I tilfeller hvor svulsten ikke forårsaker noen symptomer, og det er ingen tegn til malignitet, kan legen anbefale tett oppfølging. Dette innebærer regelmessige avtaler og magnetic resonance imaging (MRI) skanner for å vurdere eventuelle problemer. De skanner tillate legen å sjekke schwannom vekst. Legen og pasienten bestemme om du vil gjøre kirurgi eller å fortsette den aktive overvåkingen.

Betraktninger

I noen tilfeller kan det medisinske problemer foreta operasjonen et dårlig valg. I tilfeller av godartede svulster kombinert med alvorlige medisinske problemer, kan leger anbefale å unngå kirurgi på grunn av risikoen. Hvis svulsten forårsaker symptomer, kan legen anbefale strålebehandling for å krympe schwannom. Legen kan fortsette tett oppfølging for å avgjøre om og når kirurgi er det beste alternativet.

Toksiske effekter av Tea Tree Oil

Melaleuca olje, også kjent som tea tree olje, kommer fra et tre hører hjemme i Australia. Det er ofte brukt som en aktuell antiseptisk. Det har soppdrepende og desinfiserende egenskaper. Tea tree olje brukes til å behandle akne, mindre sår, skrubbsår og infeksjoner. Det er generelt ansett som trygt for utvortes bruk, men bør ikke brukes internt, som det kan være giftig.

Side Effects

Når det tas internt, kan tea tree olje forårsake toksisitet, selv i små mengder. Ifølge National Institute of Health, "Flere rapporter beskriver personer som bruker tea tree olje gjennom munnen som utviklet alvorlig utslett, nedsatt immunforsvar, magesmerter, diaré, slapphet, tretthet, betennelse i munnvikene, treg eller ujevn gange , forvirring eller koma. " I tillegg kan enkelte essensielle oljer eller andre terapeutiske oljer inneholder store mengder alkohol.

Forholdsregler

Selv om det er generelt ansett som trygt for utvortes bruk, kan det hende noen har allergiske reaksjoner på melaleuca eller lignende planter i myrt familien. Vanlige allergiske reaksjoner inkluderer hudirritasjon eller utslett, svie eller kløe. Medisin Net advarer om at fordi FDA ikke har vurdert tea tree olje produkt for sikkerhet og effektivitet, bør du sjekke med legen din før du bruker tea tree olje hvis du allerede bruker en annen aktuell medisinering. Også fordi urteprodukter ikke er særskilt regulert, er det ingen garanti for kvaliteten eller renheten av tea tree olje du kjøper. Alltid være forsiktig når du prøver et nytt produkt, og bruke den som anvist.

Expert Insight

Eksperter ved Mayo Clinic enige om at, mens det er ingen spesifikk dosering av tea tree olje, sjampoer, kremer eller andre aktuelle produkter som inneholder 5 til 10 prosent melaleuca kan brukes daglig i opptil fire uker. Sikkerheten til tea tree olje for barn er ikke fastslått. Også, til det er ytterligere konkluderende studier, er det ikke anbefalt for kvinner som er gravide eller ammende.

Betydning

Selv om det ikke anbefales for internt bruk, National Institute of Health (NIH) gjenkjenner en rekke allment aksepterte bruksområder for tea tree olje, inkludert akne, fotsopp, dårlig ånde, flass, øyeinfeksjoner, spiker sopp, genital herpes, lus, staph infeksjoner, trost og vaginitis. I nesten alle tilfeller, NIH sier videre studier er berettiget, men tea tree olje er mye brukt for en rekke sopp eller bakteriell typen infeksjoner.

Forebygging / løsning

Som med alle nye terapi, sjekk med din lege eller helsepersonell før du prøver tea tree olje for første gang. Bruk lokalt, og bare som anvist. Hvis du bruker en tea tree olje munnvann, må du være forsiktig med å svelge, og grundig skylle munnen etter bruk.

Perifer nevropati Foot Pain

Ifølge National Institutes of Health (NIH), er perifer neuropati en feil av nerver som overfører informasjon til og fra hjernen og ryggmargen (sentralnervesystemet). Dette kan resultere i smerte og tap av følelse i føttene og hendene. Perifer neuropati kan skyldes en rekke faktorer, inklusive diabetes, traumatiske skader og infeksjoner. Det finnes løsninger for de fleste former for perifer neuropati.

Effekter

NIH sier at perifere nerver fungere som en informasjonssentral fra sentralnervesystemet til muskler, organer, hud og ledd tilbake til hjernen. Perifer neuropati utvikles når disse nervene blir dysfunksjonelle. Dette kan føre til tap av muskelkontroll, nummenhet og smerte. Noen ganger nerve svikt kan føre til andre problemer, for eksempel fordøyelsesproblemer.

Årsaker

Mange faktorer kan forårsake nerveskader, inkludert arvelighet tilstander som Charcot-Marie-Tooth sykdom (en form for nevropati karakterisert ved svakhet og atrofi av muskler i hender og nedre ben) og Friedreichs ataxia (som forårsaker progressiv skade på nervesystemet ).
Andre mulige årsaker inkluderer diabetes, hepatitt, AIDS, syfilis, vitamin B-12 mangel, alkoholisme og eksponering for giftige stoffer som bly eller arsen.

Foot Pain

NIH sier sensasjon endringer (en hyppig tegn på diabetes) ofte blir lagt merke til først i føttene. De lengste nerver i kroppen er de som strekker seg til tærne. Foot smerte kan være gradvis og forverres over tid. Ettersom tilstanden utvikler seg, kan smerter og nummenhet strekker seg inn i bena og armene.

Ifølge Mayo Clinic, er foten smerter forbundet med perifer neuropati ofte beskrevet som brennende eller elektrisk-aktig.

Diagnose

Siden perifer neuropati kan ha en rekke forskjellige årsaker, er det ofte vanskelig å diagnostisere. Legen din vil gjennomføre en fysisk eksamen som vil omfatte en sjekk av dine koordinasjon, muskelstyrke og senereflekser. En blodprøve kan utføres for å bestemme vitamin B-12 nivå.

Legen din kan også foreslå en nerve biopsi (en liten del av en nerve er fjernet og undersøkt for uregelmessigheter), samt en elektromyografi (som måler elektriske utladninger som genereres i musklene).

Behandling

The National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag (ninds) sier at foreløpig ingen kur finnes for arvet perifer neuropati. Når en primær tilstand er ansvarlig for perifer neuropati, er det første målet å behandle den underliggende årsak.

En rekke medikamenter kan anvendes for å lindre smerter forårsaket av foten perifer neuropati. Legen din kan foreskrive smertestillende medikamenter som inneholder opiater, for eksempel kodein.

Kan påføres en av lidokain plaster inneholdende den lokalanestetikum til foten eller andre områder når smerte er mest intens.

Outlook

Utfallet av perifer neuropati avhenger av årsaken. Når en kjerne medisinsk tilstand blir diagnostisert og behandlet, prognose er ofte svært bra.

Imidlertid, hvis nevropati er avansert, kan det resultere i irreversibel nerveskader, selv når den primære årsaken har blitt behandlet.

Noen arvet nevropatier er godartet, mens andre kan føre til alvorlige og varige komplikasjoner.

Ulempene ved Medicare del C

Medicare er et føderalt administrerte helseprogram for eldre og funksjonshemmede i USA. Medicare enrollees har noen alternativer for hvordan de får sine helsetjenester fordeler. De kan enten få sine fordeler direkte fra den føderale regjeringen, eller de kan få sine fordeler gjennom Medicare private helse planer under Medicare del C, visst bedre som Medicare Advantage planer. Medicare Advantage planer blir stadig mer populært; men de er ikke perfekt for alle. Her er noen av ulempene ved Medicare Advantage.

Høyere kostnader

Mens Medicare Advantage (MA) lover ofte lavere co-betalinger, kostnadene legge opp mye raskere enn de gjør med tradisjonelle Medicare. De fleste MA planer har høyere egenandeler og høyere premie enn tradisjonelle Medicare. MA begunstigede kan også finne seg å betale mer ut av lommen på grunn av MA planer ytterligere restriksjoner. Noen fordeler som tradisjonelle Medicare betaler i sin helhet, for eksempel, kan MA planer kreve en copayment for.

Planer endres ofte

MA planer er private selskaper. Dette betyr at de kan gå ut av business, fusjonere med et annet selskap, eller de kan bestemme seg for å slutte dekning når som helst. Videre hvert år, nytte pakker endre, inkludert priser og dekket tjenester. For å sikre at de får den hjelpen de trenger, MA enrollees må være flittige forbrukere.

Begrenset til et nettverk

Flertallet av MA planer er HMOs eller andre typer private helsetjenester planer som arbeider med et nettverk av leverandører. Pasienter må se leger eller leverandører innenfor dette nettverket. Dette utgjør mange problemer for enkelte MA enrollees. For det første kan det holde dem fra å se den legen de ønsker å se, om det er en lege de liker eller legen som vil gi den beste service. For det andre fører det ofte problemer når som krever akutt eller øyeblikkelig omsorgstiltak utenfor nettområde. Mens MA planer er nødvendig for å dekke alle nød- og presserende omsorg besøk uavhengig av om de er i nettverk eller ikke, melder Medicare Rights Center som de mottar mange samtaler til sine Medicare råd hotline fra Medicare-enrollees som krise eller øyeblikkelig hjelp regninger blir ikke betalt av sine masterplaner.

Videre leger ofte lar HMO eller andre private helsetjenester pensjonsordningenes nettverk. Hvis en lege etterlater et nettverk plutselig, pasienten ikke lenger kan se legen. Dette kan være skadelig for en pasient som har pågående behandlinger.

Barrierer for Dekning

Private helseplaner er noen ganger nervøs med regler og forskrifter som kan komme mellom forbrukere og helsevesenet de trenger. Ofte pasienter krever planens tillatelse i form av forhåndstillatelse før de kan motta visse behandlinger eller medisiner. Når en forhåndsgodkjenning nektes, må pasienten gjennomgå en lang klageprosess. Tradisjonelle Medicare ikke krever forhåndsgodkjennelse.

Manglende evne til å kjøpe en Medigap

Medigap planer er supplerende forsikring planer som bidrar til å betale for noen av de unødvendige kostnader forbundet med Medicare. De som går gå til legen ofte eller har mange besøk til sykehuset nytte av denne supplerende forsikring fordi det lønner seg for mange av coinsurances og egenandeler. Medigaps, derimot, fungerer bare med tradisjonelle Medicare.

Trip & Fall Sikkerhet

Trip & Fall Sikkerhet


Tur og fallulykker er en vanlig foreteelse, og kan føre til alvorlige skader. Det finnes en rekke måter du kan bidra til å redusere sjansene for å bli involvert i en tur og fall ulykke. Å kunne gjenkjenne høyrisikoområder er viktig. Du bør også gjøre deg kjent med måter å minimere usikre forhold, og følge visse sikkerhetsforanstaltninger for å bidra til å redusere forekomsten av slike hendelser.

Typer

Det er to vanlige typer faller. Det ene er et fall fra en opphøyet posisjon, for eksempel fra en stige eller et tak. Den andre typen fall oppstår fra en bakkenivå posisjonen, som snubler over tepper, en glatt overflate eller en ledning som ligger på bakken.

Årsaker

Det er utallige grunner til at turer og fall kan oppstå, inkludert uforsiktighet og fysiske hindringer. Men noen situasjoner skje oftere enn andre. Hindret utsikten mens du går, dårlig belysning, rot og skrot, ujevn gange flater, synlige ledninger eller kabler, åpne skuffer, glatte overflater, løse gulvfliser og defekt eller skrukkete tepper er noen av de vanligste årsakene til tur og falle hendelser.

Høy risikoområder

Høyrisikoområder kan være hvor som helst. De vanligste områdene som presenterer et potensial for å snuble og falle er kommersielle eller bolig kjøkken, gamle fortau, lasteramper, hevet plattformer og gangveier og områder med mye kabler, ledninger eller ledninger.

Minimer fare

Minimere farlige eller potensielt farlige miljøer vil bidra til å forhindre turer og faller. Hvis mulig, fjerne hindringer og rot fra gang flater, lukke skuffer og arkivskap, dekke eller tape ned kabler og ledninger, sørg for at turområder er skikkelig tent, erstatte farlige gulvflater, sikre tepper eller gulvmatter og fikse ødelagte fliser. Sørg også for å rapportere utrygge områder hvis du er i et offentlig område.

Ekstra sikkerhetstips

Bruk en lommelykt når det ikke er riktig belysning tilgjengelig. Når du bærer elementer, sørg for at du fortsatt kan se overflaten at du går på. Unngå å løpe eller gå uberegnelig. Bruke antiskli foten slitasje, og bruke et rekkverk når man er tilgjengelig, spesielt i trapper eller glatt underlag.

Lumbricals av Foot

Lumbricals av Foot


Føttene er komplekse ingeniørkunst som gjør det mulig å stå opp og gå. Dette systemet gjør det mulig å bevege seg ved å overføre vekten ikke bare fra din venstre fot til høyre, men ved å flytte denne kroppsvekt fra hælen til dere tær og tilbake igjen. Du kan ikke innse den viktige rollen tærne og foten muskler spille i ambulation - tå kontakt representerer om lag tre fjerdedeler av din gangart, ifølge den sørafrikanske Podiatry Association. Lumbricals arbeide med andre muskler og strukturer i foten slik at du kan gå og løpe.

Musklene i foten

Du er i stand til å gå på grunn av måten grupper av muskler i føttene og beina fungerer i konserten. Hver muskel i foten stabiliserer en av knoklene i tåen, slik at vekten din å skifte jevnt som du går eller kjører. Lumbrical musklene opprettholde den indre tå bein, eller proksimale falanks. Tre muskelgrupper arbeider sammen for hver tå - en å bøye tå og to til, inkludert de lumbrical muskler, for å stabilisere den mens du står eller når du overfører vekten fra hælen til ballen av foten din. Lang flexor muskler bøye kneet, og bringer tærne i kontakt med bakken. Det er da opp til Interossimusklene og lumbrical muskler til å opprettholde de tå leddene i denne posisjonen, slik at du kan bære vekten på ballen av foten og tærne.

Lumbricals

Lumbricals stabilisere fronten av foten din mens du står, ifølge Norcal Muscle Clinic, og baksiden av foten i det øyeblikket når du er i ferd med å svinge tilbake beinet frem under gange eller løping. Lumbricals er mest aktive i at bevegelse mellom stående og svinge beinet fremover.

Beliggenhet

De lumbricals er fire små, kjøttfulle musklene. Du har også lumbricals i hånden. Lumbricals av foten begynner på senene i flexor digitorum longus, som ligger omtrent halvveis mellom hælen og tærne, bare på den høyeste delen av buen. De lumbricals ende i sener på innsiden av hver av dine mindre tær.

Komplikasjoner

En ubalanse i muskelstyrke som forårsaker sterkere muskelgrupper å kjøre forbi svakere en kan resultere i tå misdannelser alvorlige nok til å immobilisere deg. "Klore" tærne når han går, eller iført sko uten rikelig plass til å vifte med tærne, vil resultere i ujevn gange og redusert ankel fleksjon. Ubehandlede, kroniske muskel ubalanser som påvirker lumbricals i foten etter hvert kan påføre permanent skade på dine bein, hofter og rygg.

Hva slags Pain Har en klemt nerve Årsak?

Hva slags Pain Har en klemt nerve Årsak?


Klemte nerver, en tilstand kjent som cervical radikulopati, refererer til en nerveskade som oppstår når det påføres trykk til en nerve. Selv klemte nerver vanligvis leges med hvile, fysioterapi eller medisiner, er kirurgi noen ganger nødvendig.

Symptomer

Klemte nerver føre til flere opplevelser, inkludert nummenhet, prikking eller skarp og brennende smerte. Smerten stråler ofte utover.

Time Frame

Klemt nerve symptomer ofte forverres under søvn.

Beliggenhet

Klemte nerver vanligvis føre til smerter i skulder, arm eller hånd. Personer som lider av klemte nerver også ofte opplever hodepine og nakkesmerter.

Årsaker

Klemte nerver er forårsaket av nerve trykk. Mange årsaker til nerve press eksisterer, inkludert skader, sport, fedme, slitasjegikt og dårlig holdning.

Diagnose

Klemte nerver er diagnostisert gjennom fysiske undersøkelser, røntgen, CT eller MRI-skanner og elektromyografi.

Behandling

Klemte nerver noen ganger bli bedre uten behandling. Leger kan også foreskrive fysioterapi, smertestillende eller steroider. Kirurgisk behandling er noen ganger nødvendig.

Hva er Nerve dysplasi?

Hva er Nerve dysplasi?


Septooptisk nerve dysplasi (SOD), noen ganger referert til som nerve dysplasi, er en øyesykdom som kan føre til blindhet i ett eller begge øyne, ifølge National Institute of nerve lidelser og hjerneslag (ninds).

Kjennetegn

Septooptisk dysplasi, tidligere kalt De Morsier syndrom, er preget av unormal utvikling av de optiske disk og hypofysen mangler.

Årsak

Ifølge California School for the Blind (CSB), er årsaken til nerve dysplasi ukjent. Imidlertid, i de med sykdommen, synsnerven komplikasjoner hindre syns meldinger fra å nå hjernen (synsnerven hypoplasi) og septum pellucidum region av hjernen ikke danner riktig.

Symptomer

Blindhet i ett eller begge øyne er et vanlig symptom på nerve dysplasi. Andre symptomer er elev dilatasjon som reaksjon på lys, ufrivillige øyebevegelser, lav muskeltonus og hormonelle problemer.

Komplikasjoner

I sjeldne tilfeller, nerve dysplasi fører til beslag og gulsott ved fødselen. Hypofysen komplikasjoner i nerve dysplasi kan forårsake plagede personer skal være kortere og tyngre enn gjennomsnittet.

Misforståelse

Selv om noen individer født med SOD har lærevansker eller psykisk utviklingshemning, noen har normal intelligens, ifølge ninds. Mange barn med SOD lider noen forsinket utvikling på grunn av nevrologiske nyrefunksjon eller blindhet.

Behandling

Det finnes ingen kur for nerve dysplasi, men noen symptomer er mulig å behandle. I noen tilfeller er hormonerstatningsterapi anvendes. Vision, fysiske og yrkesmessig terapi kan også gjennomføres, avhengig av tilstedeværelse og alvorlighetsgrad av symptomer.

Prognose av en klemt Livmorhals Nerve

Prognose av en klemt Livmorhals Nerve


En klem cervical nerve, også kjent som cervical radikulopati, kan påvirke flere deler av de øvre ekstremiteter, fra skuldrene ned til fingrene. Smerter, nummenhet, svakhet og prikking kan alle følge av denne tilstanden.

Hva er Cervical radikulopati?

Cervical radikulopati er en entrapment eller klemming av nerve som strekker seg ut fra mellom nakkevirvler, som reiser fra halsen og ned en hel arm.

Symptomer

Pasienter med cervikal radikulopati opplever smerte reiser nedover hele armen, med opprinnelse i nakken. Noen ganger vil prikking og nummenhet være til stede også.

Behandling

Bortsett fra resultatene av en cervikal foraminotomy, hvor åpningen av den cervikale plass er forstørret for å tillate frigjøring av en klemt cervical nerve, foretrekker mange pasienter ikke-kirurgiske tilnærminger først. Noen av disse metodene er kiropraktikk, epidural injeksjoner og fysioterapi.

Prognose

Når klem eller fanget nerve slippes, symptomene har en tendens til å forsvinne. Derfor, hvis man gjennomgår noen form for behandling, enten kirurgisk eller ikke, er prognosen generelt ganske bra.

Expert Insight

Ifølge Jenice Robinson, MD, assisterende professor i nevrologi ved Penn State School of Medicine, 90 prosent av pasienter som gjennomgår noen form behandling for livmorhals radikulopati er asymptomatiske ved sin oppfølging avtale.

Om skadede nerver

Nervene er vedlagte bunt av axoner ligger i hele kroppen. De er en del av det perifere nervesystem. Afferente nerver satt av sensoriske signaler til sentralnervesystemet (hud, organer) og efferente nerver satt av stimulanssignaler fra det sentrale systemet til musklene og kjertler. Skadede nerver kan føre signalene til å være langsom, svak eller mangler helt.

Funksjon

Nerveskader kan være forårsaket av mange ting. Således årsaken skadede nerver er ikke alltid umiddelbart kjent. Fysisk skade, hevelse, autoimmune sykdommer, infeksjoner, diabetes og dårlig sirkulasjon kan alle føre til skader nerver. Nerveskade kan være så enkel som en klemt nerve eller være mye mer intensiv av natur. Når en person har skadet nerver de ofte føler smerte, nummenhet, svakhet eller lammelse. De kan også ha referert smerte, som er symptomer på områder bort fra stedet av nerveskader.

Typer

Det er tre generelle typer skadede nerver: neurapraxia, axonotmesis og neurotmesis. Den minst alvorlige formen er neurapraxia. Det går nesten alltid bort, og pasienten helt gjenoppretter. Strukturen av nerve forblir intakt; Imidlertid, i løpet av denne type skade, er ledning av nerveimpuls avbrutt. Ofte er det komprimeringen av nerven, som forstyrrer blodstrømmen. Det kan være en kort tap av funksjon, som kan reduseres i timer, uker eller måneder.
Den andre klassen av skadde nerver er axonotmesis, og det er mer alvorlig enn den første. I dette området av skade, kan pasienten oppleve lammelse av sensoriske, motor eller autonome signaler. Dette skjer ofte når en knusningsskade oppstår. Noen ganger, hvis hjelp er søkt snart nok, skaden kan fjernes, og oppgangen er lovende.
Den mest alvorlige formen for nerveskader er neurotmesis. Ofte det skjer med sever kontusjon, stretch, skader eller toksisitet. Axon og bindevevet mister kontinuitet i denne type skader. Det kan være vanskelig å komme seg etter en hvilken som helst pasient.

Identifikasjon

Skadede nerver er ofte diagnostisert av nevrologer. Disse spesialitet leger kan ofte finne en diagnose gjennom fysisk undersøkelse, refleks testing, turgåing og andre bevegelser testing, muskelstyrke testing og sensoriske tester. Nervelednings studier og elektromyografi kan også brukes for diagnose.

Forebygging / løsning

Det er ting pasientene kan gjøre for å hindre nerveskader. Hvis en pasient er diabetiker, kan han eller hun unngå nerveskader ved å kontrollere blodsukkeret. For alle andre, å være fysisk og bor så sunt som mulig er en god forebygging tips. Trening kan holde mange nerver sunn (spesielt i bena og føtter). Sørg for å spørre en lege hvilke øvelser er best.

Advarsel

Siden nerveskader kan oppstå sakte, er det viktig å få ordentlige tester gjort hvert år. Hvis en pasient har hatt tegn til nerveskader i det siste, er det enda viktigere å være proaktive i å få kontroller.